cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
  • Hotel Melia Tamarindos, Gran Canaria
1 / 40
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
01.11 - 08.11
już od 8919 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
13.06 - 16.06
już od 1919 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Melia Tamarindos
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Melia Tamarindos
star 5

Hiszpania: Gran Canaria
Ocena hotelu Melia Tamarindos:
4.6 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Melia Tamarindos:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 listopada 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 czerwca 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel z bogatą infrastrukturą, położony bezpośrednio przy plaży, w spokojnej miejscowości San Augustin. Hotel ma już swoje lata, jednak cały czas utrzymuje się na wysokim poziomie. W hotelu znajduje się kasyno. Do centrum rozrywki w Playa del Ingles zaledwie 4 km. Polecam wymagającym klientom!

Hotel Melia Tamarindos w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel z bogatą infrastrukturą, położony bezpośrednio przy plaży, w spokojnej miejscowości San Augustin. Hotel ma już swoje lata, jednak cały czas utrzymuje się na wysokim poziomie. W hotelu znajduje się kasyno. Do centrum rozrywki w Playa del Ingles zaledwie 4 km. Polecam wymagającym klientom!

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 2 km od centrum Playa del Ingles
  • ok. 100 m od przystanku autobusowego
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 35 min

Wyposażenie

  • recepcja: 24 h
  • kantor: w recepcji
  • sejf: w recepcji
  • winda
  • bankomat w hotelu
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • terminal internetowy: za opłatą
  • butik
  • pralnia: za opłatą
  • parking: niezadaszony, w cenie
  • sale konferencyjne: 8

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

279

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  •  obowiązkowy depozyt karty kredytowej
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez 24-godzinny TUI Service Center.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com

Dla dzieci

  • basen dla dzieci
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • menu dla dzieci
  • łóżeczko dziecięce: w cenie, rezerwacja wymagana
  • miniklub: 5-12 lat, w zależności od sezonu, w cenie
  • animacje dla dzieci: 5-12 lat, w zależności od sezonu
  • pokój gier i zabaw: 5-12 lat
  • plac zabaw
  • minidyskoteka: w zależności od sezonu, w cenie

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
  • minigolf
  • kort tenisowy
Płatne
  • strefa spa „Spa in Tamarindos": 16+
  • sauna fińska
  • łaźnia parowa
  • masaże
  •  zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
  • oświetlenie kortu tenisowego
  • squash

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • przedstawienia
  • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 24 m2
  • widok na morze
  • klimatyzacja: w cenie, w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe, woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • room service: za opłatą
  • serwis sprzątający: w cenie
  • wanna
  • WC
  • szlafroki: w cenie
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy Double Superior The Level z widokiem na morze DZM2
  • 2-3 os.
  • ok. 27 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • ekspres do kawy Nespresso
  • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe, woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV
  • room service: za opłatą
  • serwis sprzątający: w cenie
  • wanna
  • WC
  • szlafroki: w cenie
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZL1
  • 1-3 os.
  • ok. 24 m2
  • widok na góry lub ulicę
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: w cenie, w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe, woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • room service: za opłatą
  • serwis sprzątający: w cenie
  • wanna
  • WC
  • szlafroki: w cenie
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:30, w formie bufetu
  • obiad: codziennie 13:00 - 15:30, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie 19:00 - 22:00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
  • przekąski: codziennie 11:00 - 17:30
  • ciasto
  • lody
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Dwa posiłki
  • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:30, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie 19:00 - 22:00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
Śniadania
  • codziennie 07:30 - 10:30, w formie bufetu
Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „Roque Nublo": z tarasem, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „TARA BY NIGHT": rodzaje kuchni: śródziemnomorska, regionalna, potrawy bezglutenowe: w cenie, wymagana rezerwacja, dania wegetariańskie: w cenie, na zapytanie, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, przy basenie, w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych
  • restauracja „Snack & Restaurant TARA": rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, śródziemnomorska, regionalna, hiszpańska, menu dla dzieci: za opłatą, dania wegetariańskie: w cenie, na zapytanie, bufet, a la carte, za opłatą, z tarasem, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bar przy zewnętrznym basenie „Pool Bar TARA": w zależności od warunków pogodowych, za opłatą, wliczony w all inclusive
  • Dodatkowe informacje
  • kolacja przy świecach: wymagana rezerwacja, a la carte

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel z bogatą infrastrukturą, położony bezpośrednio przy plaży, w spokojnej miejscowości San Augustin. Hotel ma już swoje lata, jednak cały czas utrzymuje się na wysokim poziomie. W hotelu znajduje się kasyno. Do centrum rozrywki w Playa del Ingles zaledwie 4 km. Polecam wymagającym klientom!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Gran Canaria

    Opis oferty:

    Jeden z najbardziej znanych hoteli na Gran Canarii, goszczący klientelę z całego świata od ponad 35 lat, firmowany przez prestiżową grupę Sol Melia oferuje sprawdzony poziom usług. Położony w wyjątkowo pięknym, subtropikalnym ogrodzie, prowadzącym do plaży, jest idealnym miejscem na pełen relaks. Hotel ma basen, ładnie wkomponowany w otoczenie i przyjemne centrum wellness. Wygodne pokoje urządzone są z klasyczną elegancją. Przy hotelu znajduje się kasyno, blisko stąd jest także do tętniącego życiem Playa del Ingles.

    POŁOŻENIE:

    ok. 500 m od centrum SAN AGUSTIN, ok. 500 m od centrum handlowego; ok. 3,5 km od Playa del Ingles; ok. 25 km od lotniska Las Palmas; przystanek autobusowy ok. 150 m od hotelu (ok. 1,5 EUR/Playa del Ingles).

    PLAŻA:

    San Agustin, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 30 m od hotelu, przejście przez teren hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 12 EUR/komplet), ręczniki za kaucją (15 EUR w recepcji); Dunas de Maspalomas, publiczna, piaszczysta, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 6 km od hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 12 EUR/komplet).

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, elegancki, stylowy, zbudowany w 1974 r., odnowiony w 2001 r., 279 pokoi, 1 budynek, 7 pięter, 3 windy, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Roque Nublo - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, Tara - á la carte, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; bar Jameo, disco bar Drago's, bar Cobana przy basenie, kantor, minimarket, parking; centrum konferencyjne dla 350 osób, rozległy ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy (4 EUR/30 min), całodobowy room-service, sejf w recepcji (2 EUR/dzień), opiekunka do dziecka, fryzjer, pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych (podjazdy, specjalna winda, pokoje); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os., (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 27 m², elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, sejf, szlafrok (na zamówienie); za opłatą: minibar, gazety (na zamówienie); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do dwóch lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras; widok na morze za dopłatą; 

     

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 43 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, sypialnia, optycznie wydzielona część dzienna z miejscem do spania; pokój superior i widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    baseny: słodka woda, jeden sezonowo podgrzewany - ok. 310 m², ok. 130 m², ok. 20 m², gł. 1,1 m, brodzik, słodka woda, ok. 30 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki (15 EUR/depozyt; wymiana 1 EUR); sporty w basenie, bilard; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (5-12 lat), piano bar, dyskoteka, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: kort tenisowy (3 EUR/godz.), z oświetleniem (3 EUR/godz.) i wypożyczalnią sprzętu, squash (3 EUR/godz.); centrum wellness: 5 pokoi zabiegowych, fitness, dwa zewnętrzne jacuzzi, masaże, manicure, pedicure.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-11.00), obiad (13.00-16.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze przy basenie (10.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/928774090, www.solmelia.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka Gala

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel z bogatą infrastrukturą, położony bezpośrednio przy plaży, w spokojnej miejscowości San Augustin. Hotel ma już swoje lata, jednak cały czas utrzymuje się na wysokim poziomie. W hotelu znajduje się kasyno. Do centrum rozrywki w Playa del Ingles zaledwie 4 km. Polecam wymagającym klientom!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Gran Canaria

    Opis oferty:

    Jeden z najbardziej znanych hoteli na Gran Canarii, goszczący klientelę z całego świata od ponad 35 lat, firmowany przez prestiżową grupę Sol Melia oferuje sprawdzony poziom usług. Położony w wyjątkowo pięknym, subtropikalnym ogrodzie, prowadzącym do plaży, jest idealnym miejscem na pełen relaks. Hotel ma basen, ładnie wkomponowany w otoczenie i przyjemne centrum wellness. Wygodne pokoje urządzone są z klasyczną elegancją. Przy hotelu znajduje się kasyno, blisko stąd jest także do tętniącego życiem Playa del Ingles.

    POŁOŻENIE:

    ok. 500 m od centrum SAN AGUSTIN, ok. 500 m od centrum handlowego; ok. 3,5 km od Playa del Ingles; ok. 25 km od portu lotniczego w Las Palmas; przystanek autobusowy ok. 150 m od hotelu (1,5 EUR/Playa del Ingles).

    PLAŻA:

    San Agustin, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 30 m od hotelu, przejście przez teren hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 12 EUR/komplet), ręczniki za kaucją (15 EUR w recepcji); Dunas de Maspalomas, publiczna, piaszczysta, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 6 km od hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 12 EUR/komplet).

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, elegancki, stylowy, zbudowany w 1974 r., odnowiony w 2001 r., 279 pokoi, 1 budynek, 7 pięter, 3 windy, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Roque Nublo - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, Tara - á la carte, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; bar Jameo, disco bar Drago's, bar Cobana przy basenie, kantor, minimarket, parking; centrum konferencyjne dla 350 osób, rozległy ogród; za opłatą: punkt internetowy (4 EUR/30 min), internet bezprzewodowy (4 EUR/godz.), całodobowy room-service, sejf w recepcji (2 EUR/dzień), opiekunka do dziecka, fryzjer, pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych (podjazdy, specjalna winda, pokoje); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os., (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 27 m², elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, szlafrok (na zamówienie); za opłatą: internet bezprzewodowy (3 EUR/godz.), minibar, gazety (na zamówienie); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do dwóch lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras; widok na morze za dopłatą.

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 43 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, sypialnia, optycznie wydzielona część dzienna z miejscem do spania; pokój superior i widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    baseny: słodka woda, jeden sezonowo podgrzewany - ok. 310 m², ok. 130 m², ok. 20 m², gł. 1,1 m, brodzik, słodka woda, ok. 30 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki (15 EUR/depozyt; wymiana 1 EUR); sporty w basenie, bilard; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (5-12 lat), piano bar, dyskoteka, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: kort tenisowy (3 EUR/godz.), z oświetleniem (3 EUR/godz.) i wypożyczalnią sprzętu, squash (3 EUR/godz.); centrum wellness: 5 pokoi zabiegowych, fitness, dwa zewnętrzne jacuzzi, masaże, manicure, pedicure. 

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-11.00), obiad (13.00-16.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze przy basenie (10.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/928774090, www.solmelia.com


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel z bogatą infrastrukturą, położony bezpośrednio przy plaży, w spokojnej miejscowości San Augustin. Hotel ma już swoje lata, jednak cały czas utrzymuje się na wysokim poziomie. W hotelu znajduje się kasyno. Do centrum rozrywki w Playa del Ingles zaledwie 4 km. Polecam wymagającym klientom!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Gran Canaria

    Opis oferty:

    Jeden z najbardziej znanych hoteli na Gran Canarii, goszczący turystów z całego świata od ponad 35 lat, firmowany przez prestiżową grupę Sol Melia oferuje sprawdzony poziom usług. Położony w wyjątkowo pięknym, subtropikalnym ogrodzie, prowadzącym do plaży, jest idealnym miejscem na pełen relaks. Hotel ma basen, ładnie wkomponowany w otoczenie i przyjemne centrum wellness. Wygodne pokoje urządzone są z klasyczną elegancją. Przy hotelu znajduje się kasyno, blisko stąd jest także do tętniącego życiem Playa del Ingles.

    POŁOŻENIE:

    ok. 500 m od centrum SAN AGUSTIN, ok. 500 m od centrum handlowego; ok. 3,5 km od Playa del Ingles; ok. 25 km od lotniska Las Palmas; przystanek autobusowy ok. 150 m od hotelu (ok. 1,5 EUR/Playa del Ingles).

    PLAŻA:

    San Agustin, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 30 m od hotelu, przejście przez teren hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 12 EUR/komplet), ręczniki za kaucją (ok. 15 EUR w recepcji); Dunas de Maspalomas, publiczna, piaszczysta, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 6 km od hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 12 EUR/komplet).

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, elegancki, stylowy, zbudowany w 1974 r., odnowiony w 2001 r., 279 pokoi, 1 budynek, 7 pięter, 3 windy, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Roque Nublo - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i regionalna, Tara - á la carte, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 bary: Tara, Jameo, Tara przy basenie, kantor, minimarket, parking; centrum konferencyjne dla 300 osób, rozległy ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy (ok. 4 EUR/30 min.), całodobowy room-service, sejf w recepcji (ok. 2 EUR/dzień), opiekunka do dziecka, fryzjer, pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych (podjazdy, specjalna winda, pokoje); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os., (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 21-23 m², elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, sejf; za opłatą: minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do dwóch lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras; widok na morze za dopłatą;

    the level sea view:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 27 m², nowoczesny, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: ekspres do kawy, szlafrok i kapcie, gazeta, widok na morze; pokój the level sea view na zamówienie za dopłatą;

    the level junior suite:

    2-os., (możliwość 1 dostawki, dzieci śpią na rozkładanej sofie), ok. 43 m², elegancki; sypialnia i pokój dzienny wydzielone optycznie, wyposażenie jak w pokoju the level suite; pokój the level junior suite na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    baseny: słodka woda, jeden sezonowo podgrzewany - ok. 310 m², ok. 130 m², gł. 1,1 m, brodzik, słodka woda, ok. 30 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki (ok. 15 EUR/depozyt; wymiana ok. 1 EUR); sporty w basenie, bilard; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (5-12 lat), piano bar, dyskoteka, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: kort tenisowy (ok. 3 EUR/godz.), z oświetleniem (ok. 3 EUR/godz.) i wypożyczalnią sprzętu, squash (ok. 3 EUR/godz.); centrum spa: 5 pokoi zabiegowych, fitness, 2 zewnętrzne hydromasaże, masaże, manicure, pedicure.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-11.00), obiad (13.00-16.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze przy basenie (11.00-17.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/928774090, www.solmelia.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel z bogatą infrastrukturą, położony bezpośrednio przy plaży, w spokojnej miejscowości San Augustin. Hotel ma już swoje lata, jednak cały czas utrzymuje się na wysokim poziomie. W hotelu znajduje się kasyno. Do centrum rozrywki w Playa del Ingles zaledwie 4 km. Polecam wymagającym klientom!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5 Hiszpania/Gran Canaria

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Eximtours 5* - kat. lokalna 5*

    Położenie

    - San Agustin - od plaży oddzielony promenadą   - ok. 500 m od centrum  z restauracjami, barami, kawiarniami - ok. 500 m od  rezerwatu wydm Maspalomas - ok. 5 km od Playa del  Ingles - ok. 8 km od Meloneras - ok. 30 km od lotniska

    Plaża

    - piaszczysta, publiczna - leżaki i parasole za opłatą

    Pokoje

    Pokoje Double Standard - ok. 21-23 m2 - klimatyzacja, -  TV-SAT, telefon, - internet Wi-Fi , sejf , mini-bar  (płatny wg. konsumpcji) - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras - widok na morze za opłatą Pokoje Family room - ok. 43 m2 - optycznie wydzielony pokój dzienny -  wyposażony podobnie jak pokoje standard Pokoje Junior Suite -  ok. 43 m2 - pokoje the level - optycznie wydzielony pokój dzienny - dodatkowo ekspres do kawy - kapcie, szlafrok - dostęp do level lounge

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatnie: - 2 baseny zewnętrzne (1 sezonowo podgrzewany) - leżaki i parasole przy basenach, ręczniki (kaucja) - mini golf - siłownia/sala fitness Płatne: - centrum Spa - zabiegi i masaże - sauna, jacuzzi, łaźnia turecka  

    Dla dzieci

    - basen dla dzieci - mini klub dla dzieci 5-12 lat

    Wyżywienie

    Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. Half Board (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia, kawa, herbata. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach i barach wyznaczonych przez hotel.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna, dania w formie bufetu , kuchnia międzynarodowa - restauracja  a'la carte (płatna), kuchnia międzynarodowa, śródziemnomorska - 3 bary

    Dodatkowe informacje

    - 279 pokoi - 1 budynek - 7 pięter - lobby z recepcją - winda - salon fryzjerski (płatny) - pralnia (płatna) - Internet Wifi - kącik komputerowy (płatny) - parking - punkt wymiany walut - wypożyczalnia samochodów - sklep z pamiątkami - akceptowane karty kredytowe: Visa, Eurocard, MasterCard, - https://www.melia.com/en/hotels/spain/gran-canaria/melia-tamarindos/index.htm

    Cena

    .

    Bagaż

    Berlin Schonnefeld (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 100zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN/(od 01.11.2019 - 03.12.2019 i 07.01 - 31.03.2020), 310/(od 04.12 - 06.01.2020) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Schonnefeld (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 330 PLN - 23 kg - 370 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Mapa Hotelu Melia Tamarindos
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Gran Canaria)
    Stolica Gran Canarii czyli miasto Las Palmas z popularną dzielnicą zakupową Vegueta
    Lubiany przez turystów park kaktusów na Gran Canarii
    Popularny kurort na Gran Canarii z piękną, długą plażą czyli Playa del Ingles
    Playa Taurito blisko Puerto Rico na Gran Canarii
    Najpopularniejsze w Europie wydmy Maspalomas
    Popularna na Gran Canarii Kaldera Pinos de Galdar
    Jedno z najpiękniejszych, klimatycznych miasteczek na Gran Canarii - Teror
    Przepiękne miasteczko na Gran Canarii z licznymi kanałami wodnymi, mostami, białą zabudową i restauracjami czyli Puerto de Mogan
    Popularna plaża Amadores na Gran Canarii
    Słynna latarnia morska w miejscowości Maspalomas na Gran Canarii
    Nowoczesna dzielnica z luksusowymi hotelami czyli Meloneras na Gran Canarii
    Gran Canaria to idealne miejsce na uprawianie sportów wodnych
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Melia Tamarindos

    4.6
    zdecydowanie polecam

    Już na progu hotel Melia Tamarindos wywarł na nas super wrażenie, przestronne korytarze, lobby, przemiła obsługa. Na terenie hotelu nie sposób się nudzić, jest siłownia, mini golf, bilard, zejście na plażę bezpośrednio, plaza szara ale piaszczysta. Jedzenie to jest poezja , osoby stół z owocami morza co się nie często zdarza ! pokoje bardzo komfortowe, wieczorami jeździlismy do San Agustin na spacery i Playa Del Ingles. Odpoczynek w Meli super!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    • figure
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Melia Tamarindos:
    • Lokalizacja
      5
    • Hotel
      4.8
    • Pokoje
      4.4
    • Wyżywienie
      4.7
    • Atrakcje
      i sport
      4.6
    • Obsługa
      4.8
    HolidayCheck
    Ocena Melia Tamarindos:
    4.9 / 6

    Dobry hotel za dobra cenę 2009-02-16
    Szczegóły oceny hotelu Melia Tamarindos:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel w trakcie refreshingu więc "nowsza" część jest ok, stara trochę gierkowska ale tez na poziomie...
    więcej

    5.6
    Bardzo dobry hotel dobra lokalizacja kiepska plaza 2010-08-02
    Szczegóły oceny hotelu Melia Tamarindos:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.2
    Czas relaksu i spokoju 2011-01-13
    Szczegóły oceny hotelu Melia Tamarindos:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      5.0

    Hotel przeznaczony dla osób szukających spokoju. Okolica mało rozrywkowa ale bardzo dobrze skomuniko...
    więcej

    4.7
    Dobry hotel w cichej lokalizacji 2012-02-11
    Szczegóły oceny hotelu Melia Tamarindos:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      6.0

    5.2

    Melia Tamarindos - możliwości zakwaterowania:

    family room standard
    junior suite standard seaview
    standard double standard
    standard double standard seaview
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.
    The level sea view 2 os. +1 dost.
    The level sea view 2 os.
    DZ,Balk/Ter,Economy
    Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
    Pok. 2 os. w/morze
    Doppelz,Balkon/Terrasse
    DZ The Level,Bk/Ts,M
    Pokój 2-osobowy od strony lądu
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Doppelz,Balk/Ter,Meerblic
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Einzelz,Balkon/Terrasse
    The level junior suite 2 os.
    The level junior suite 3 os.
    The level junior suite 4 os.
    Pok. 1 os.

    Melia Tamarindos - Możliwości wyżywienia:


    Melia Tamarindos - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Melia Tamarindos? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00