cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
  • Hotel Cordial Mogan Playa, Gran Canaria
1 / 41
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
05.08 - 08.08
już od 1959 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
23.04 - 25.04
już od 639 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Cordial Mogan Playa
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Cordial Mogan Playa
star 4

Hiszpania: Gran Canaria
Ocena hotelu Cordial Mogan Playa:
4.7 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Cordial Mogan Playa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    4.7
  • Atrakcje
    i sport
    4.7
  • Jakość
    do ceny
    4.3
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 05 sierpnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 23 kwietnia 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Cordial Mogan Playa to hotel usytuowany w najbardziej malowniczej miejscowości, nazywanej "Wenecją" Gran Canarii, w spokojnym miejscu, niedaleko portu jachtowego i pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi oraz osobom nastawionym na relaks na urokliwej Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w urokliwym kurorcie Puerto de Mogan, blisko pięknej, piaszczystej plaży
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, sztuczna plaża przy basenie
  • strefa wellness, wi fi gratis

Hotel Cordial Mogan Playa w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Cordial Mogan Playa to hotel usytuowany w najbardziej malowniczej miejscowości, nazywanej "Wenecją" Gran Canarii, w spokojnym miejscu, niedaleko portu jachtowego i pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi oraz osobom nastawionym na relaks na urokliwej Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w urokliwym kurorcie Puerto de Mogan, blisko pięknej, piaszczystej plaży
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, sztuczna plaża przy basenie
  • strefa wellness, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 300 m od centrum Puerto de Mogan
  • ok. 300 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 70 min

polozenie

  • ok. 300 m od centrum Puerto de Mogan
  • ok. 300 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 70 min

plaza

  • ok. 300 m od plaży Playa de Mogán
  • publiczna
  • piaszczysta
  • łagodnie opadająca
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja: codziennie
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • sklep z pamiątkami
  • pralnia: za opłatą
  • garaż: w cenie
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

487

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt 
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 4
  • basen: ze słodką wodą, podgrzewany
  • basen dla dzieci: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen relaksacyjny „Pool Spa Inagua": 18+, za opłatą, ze słodką wodą, w strefie spa, łóżka balijskie: w cenie
  • basen relaksacyjny „Schwebepool im Spa Inagua": 18+, za opłatą, zewnętrzny, z wodą morską, w strefie spa, łóżka balijskie: w cenie
  • jacuzzi: zewnętrzne
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • łóżeczko dziecięce: w cenie
    • miniklub: 4-12 lat, kilka razy w tygodniu, w cenie
    • animacje dla dzieci: 4-12 lat, kilka razy w tygodniu
    • plac zabaw
    • minidyskoteka

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia
    • aerobik
    • aqua fitness
    Płatne
    • spa shower
    • strefa spa „Spa Inagua": 18+
    • sauna fińska
    • łaźnia parowa
    • masaże
    • zabiegi lecznicze
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • tenis
    • rowery
    • szkoła nurkowania PADI: w ofercie firm zewnętrznych

    rozrywka

    • kręgle za opłatą
    • lekki program animacyjny kilka razy w tygodniu
    • przedstawienia (codziennie, wieczorami)
    • muzyka na żywo (kilka razy w tygodniu, wieczorami)
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 2 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 1-osobowy EZX1
    • 1-2 os.
    • ok. 31 m2
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • odtwarzacz DVD
    • room service: za opłatą
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Suita SUX1
    • 2-3 os.
    • ok. 48 m2
    • widok na ogród
    • sypialnia
    • room service: 08:00 - 22:00, za opłatą
    • balkon lub taras: z leżakami
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • sofa
    • biurko
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • odtwarzacz DVD
    • oddzielny prysznic
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    Suita SUX2
    • 2-5 os.
    • ok. 96 m2
    • widok na ogród
    • 2 poziomy
    • 2 sypialnie
    • room service: 08:00 - 23:00, za opłatą
    • 2 łazienki
    • balkon francuski
      lub taras: z leżakami, z prywatnym ogrodem
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • sofa
    • biurko
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • odtwarzacz DVD
    • oddzielny prysznic
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 2-3 os.
    • ok. 37 m2
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • odtwarzacz DVD
    • room service: codziennie 08:00 - 23:00, za opłatą
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    Dwa posiłki plus
  • śniadanie: kontynentalne, w formie bufetu
  • do wyboru obiad lub kolacja: obiad: w formie bufetu lub wybór z menu na dany dzień, kolacja: w formie bufetu
  • wybrane napoje do posiłków
  • Dwa posiłki
    • śniadanie: kontynentalne, w formie bufetu
    • do wyboru obiad lub kolacja: obiad: w formie bufetu lub wybór z menu na dany dzień, kolacja: w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 4
  • główna restauracja „Tamarona": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, dania bez laktozy, dania wegetariańskie, dania wegańskie, bufet, w cenie, kolacja w dwóch turach, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Los Guayres": 9+, rodzaje kuchni: regionalna, a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, wt. - sob., z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „La Fula": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, a la carte, za opłatą, codziennie 13:00 - 15:30, z tarasem, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja „La Sama": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, za opłatą, codziennie 13:00 - 15:30, z tarasem, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bary i inne: 4
  • bar w lobby „Bandama": za opłatą
  • bar przy zewnętrznym basenie „La Fula": za opłatą
  • bar przekąskowy „La Sama": za opłatą
  • bar „Disco Bar - Fataga": za opłatą

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka Gala

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Cordial Mogan Playa to hotel usytuowany w najbardziej malowniczej miejscowości, nazywanej "Wenecją" Gran Canarii, w spokojnym miejscu, niedaleko portu jachtowego i pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi oraz osobom nastawionym na relaks na urokliwej Gran Canarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w urokliwym kurorcie Puerto de Mogan, blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, sztuczna plaża przy basenie
    • strefa wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Gran Canaria

    Opis oferty:

    Fantastyczne otoczenie subtropikalnego ogrodu, komfortowe pokoje, piękne baseny, spa Inagua i na dodatek urocze Puerto de Mogan łączy kanaryjską architekturę z wymogami nowoczesnego wakacyjnego resortu. Przepięknie zaaranżowany, oferuje nie tylko wypoczynek w fantastycznym otoczeniu, ale także wiele możliwości aktywnego spędzenia urlopu. Ciekawostką jest Park Archeologiczny ze znaleziskami z czasów Guanczów, znajdujący się na terenie hotelu.

    POŁOŻENIE:

    ok. 300 m od centrum PUERTO MOGAN, naprzeciwko hotelu centrum handlowe i supermarket, ok. 24 km od Rezerwatu Przyrody Maspalomas; ok. 52 km od portu lotniczego w Las Palmas; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu (kursuje do plaży Maspalomas).

    PLAŻA:

    Puerto de Mogan, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 300 m od hotelu, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 12 EUR/komplet), przy plaży promenada z barami i restauracjami.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, luksusowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 2004 r., regularnie odnawiany, łącznie 487 pokoi standardowych i junior suite, 9 budynków, 2-3 piętra, windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja,  restauracje: Tamarona- dania w formie bufetu, kuchnia kanaryjska i międzynarodowa, La Fula - przy basenie, kuchnia międzynarodowa, Los Guayres - á la carte, kuchnia kanaryjska, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie,  bary: Bandama w lobby, La Sama przy basenie, drinki, śniadania dla klientów z pokoi suite, Fataga w dyskotece;  sala telewizyjna, czytelnia, kiosk, sklep z pamiątkami, przechowalnia bagażu; sala konferencyjna dla 50 osób, taras z widokiem na basen, subtropikalny ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu; za opłatą: całodobowy room-service,  lekarz na wezwanie, pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express,  Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 25 m², elegancki i zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka, szlafroki, kapcie), telewizja satelitarna, telefon, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: sejf, mini-bar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); ;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 35 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, salon z miejscami do spania i sypialnia oddzielone drzwiami.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, sezonowo podgrzewane: ok. 300 m², gł. ok. 1,2-1,9 m i ok. 200 m², gł. ok. 1,1-1,9 m,  brodzik dla dzieci, woda słodka, ok. 20 m², gł. ok. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki z materacami i ręczniki; tenis stołowy, rzutki, petanka, boisko wielofunkcyjne, szachy plenerowe, sala fitness, aqua aerobik; plac  zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dla dzieci, dyskoteka; za opłatą: kort tenisowy z oświetleniem i wypożyczalnią sprzętu, kręgielnia, centrum nurkowe "Extra Divers" na plaży, wypożyczalnia rowerów górskich "Freemotion"; centrum spa Inagua: kryty basen, słodka woda,  ok. 70 m²,5 pokoi zabiegowych, jacuzzi, kaskada "Swan Neck", hammam, sauna, bicze wodne, flotarium, masaże na twarz i na ciało; korzystanie z centrum spa za opłatą, wstęp powyżej 18 lat.

    SOFT ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-10.30), kolacja (18.00-22.00) w formie bufetu w restauracji Tamarona, obiad (13.00-15.30) w formie bufetu w restauracji La Sama; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane do posiłków; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/928143393, www.becordial.com

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 6 latWi-Fi

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Cordial Mogan Playa to hotel usytuowany w najbardziej malowniczej miejscowości, nazywanej "Wenecją" Gran Canarii, w spokojnym miejscu, niedaleko portu jachtowego i pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi oraz osobom nastawionym na relaks na urokliwej Gran Canarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w urokliwym kurorcie Puerto de Mogan, blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, sztuczna plaża przy basenie
    • strefa wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Gran Canaria

    Opis oferty:

    Fantastyczne otoczenie subtropikalnego ogrodu, komfortowe pokoje, piękne baseny, spa Inagua i na dodatek urocze Puerto de Mogan łączy kanaryjską architekturę z wymogami nowoczesnego wakacyjnego resortu. Przepięknie zaaranżowany, oferuje nie tylko wypoczynek w fantastycznym otoczeniu, ale także wiele możliwości aktywnego spędzenia urlopu. Ciekawostką jest Park Archeologiczny ze znaleziskami z czasów Guanczów, znajdujący się na terenie hotelu.

    POŁOŻENIE:

    ok. 300 m od centrum PUERTO DE MOGAN, naprzeciwko hotelu centrum handlowe i supermarket; ok. 24 km od Rezerwatu Przyrody Maspalomas, ok. 52 km od portu lotniczego w Las Palmas; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu (kursy do plaży Maspalomas).

    PLAŻA:

    Puerto de Mogan, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 300 m od hotelu; za opłatą: parasole, leżaki, materace (ok. 12 EUR/komplet); przy plaży promenada z barami i restauracjami.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, luksusowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 2004 r., regularnie odnawiany, łącznie 487 pokoi standardowych i junior suite, 9 budynków, 2-3 piętra, windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracje: Tamarona - dania w firmie bufetu, kuchnia kanaryjska i międzynarodowa; La Fula - przy basenie, kuchnia miedzynarodowa; Los Guayres - a'la carte, kuchnia kanaryjska; w restauracjach, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie; bary: Bandama - w lobby, La Sama - przy basenie, drinki, śniadania dla klientów z pokoi suite; Fataga - w dyskotece, sala telewizyjna, czytelnia, kiosk, sklep z pamiątkami, przechowalnia bagażu, sala konferencyjna dla 50 osób, taras z widokiem na basen; subtropitalny ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu; za opłatą: całodobowy room-service, lekarz na wezwanie, pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, AmericanExpress, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², elegancki i zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka, szlafroki, kapcie), telewizja satelitarna, telefon, bezpłatny internet bezprzewodowy, bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; za opłatą: sejf, mini-bar; balkon (stolik i krzesełka);

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, salon z miejscami do spania i sypialnia oddzielone drzwiami.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, sezonowo podgrzewane: ok. 300 m², gł. ok. 1,2-1,9 m i ok. 200 m², gł. ok. 1,1-1,9 m; brodzik dla dzieci, woda słodka, ok. 20 m², gł. ok. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki z materacami i ręczniki; tenis stołowy, rzutki, petanka, boisko wielofunkcyjne, szachy plenerowe, sala fitness, aqua aerobic; animacje dla dorosłych i dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, mini-klub (4-12 lat), dyskoteka, za opłatą: kort tenisowy z oświetleniem i wypożyczalnią sprzętu, kręgielnia, centrum nurkowe "Extra Divers" na plaży, wypożyczalnia rowerów górskich "Freemotion"; centrum spa Inagua: kryty basen, słodka woda, ok. 70 m², 5 pokoi zabiegowych, jacuzzi, kaskada "Swan Neck", hammam, sauna, bicze wodne, flotarium, masaże na twarz i na ciało; korzystanie ze spa za opłatą, wstęp powyżej 18 lat.

    KONTAKT:

    0034/928143393, www.becordial.com

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Cordial Mogan Playa to hotel usytuowany w najbardziej malowniczej miejscowości, nazywanej "Wenecją" Gran Canarii, w spokojnym miejscu, niedaleko portu jachtowego i pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi oraz osobom nastawionym na relaks na urokliwej Gran Canarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w urokliwym kurorcie Puerto de Mogan, blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, sztuczna plaża przy basenie
    • strefa wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel wybudowany w stylu wioski kanaryjskiej położony kameralnym kurorcie Puerto de Mogan otoczony ogrodem. W pobliżu znajduje się nadmorska promenada z portem, lokalnymi restauracjami, sklepami i pubami. Obok hotelu market i centrum handlowe. Przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu. Do lotniska ok 68 km.
    Plaża:

    Piaszczysta plaża Mogan, z łagodnym zejściem ok. 300 m od hotelu. Leżaki i parasole na plaży płatne.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, lobby, restauracja główna, restauracja a'la carte, 3 bary, w tym 2 przy basenie, 3 baseny (w basenach słodka woda, podgrzewane zimą), niewielka sztuczna plaża, leżaki, parasole, miniklub (4-12 lat), plac zabaw, sklep z pamiątkami, kiosk, sala konferencyjna, pralnia (płatne). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (możliwa opłata).
    Wyżywienie:

    Śniadania (7:30 - 10:30)i obiadokolacje (18:00 - 22:00) w formie bufetu. Przekąski, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach i miejscach wyznaczonych przez hotel (płatne dodatkowo).
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel zapewnia dzienny i wieczorny program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Pokazy, muzyka na żywo, wieczory tematyczne, konkursy, zabawy. Bezpłatnie: gigantyczne szachy. Płatne: siłownia, spa, tenis, kręgle, wypożyczalnia rowerów. Możliwość wstępu do parku archeologicznego "Las Crucecitas" (bezpłatny dla Gości hotelowych).
    Internet:

    Bezpłatne Wi-Fi na terenie całego obiektu.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    www.becordial.com
    Naszym zdaniem:

    Sympatyczna wioska kanaryjska zarówno dla rodzin z dziećmi jak i grup znajomych. Piękny ogród i strefa basenowa pozwolą przyjemnie spędzić tu urlop a bliskość plaży czy centrum handlowego zapewnią rozrywkę na każdy dzień.
    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko (dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    GRAN CANARIA

    Wycieczki lokalne i atrakcje

    Gran Tour - fantastyczna wyspa

    Podczas całodniowej wyprawy będziecie Państwo mieli okazję poznać północną i centralną część wyspy, podziwiając niezwykłe zróżnicowane krajobrazy i odkrywając najpiękniejsze zakątki wyspy. Jadąc krętymi drogami dotrzecie Państwo do malowniczych wiosek z typową, kanaryjską architekturą, np. Arucas ze słynną neogotycką katedrą Jana Chrzciciela oraz fabryką rumu z XIX wieku, czy Firgas i Moya. W Fontanales przerwa na kanaryjski obiad. Przejeżdżając przez góry porośnięte lasami sosny kanaryjskiej zatrzymamy się w punktach widokowych Cruz de Tajeda czy Fataga, które pozwolą zachwycić się pięknem wyspy i dostarczą niezapomnianych wrażeń!
    CENA: ok. 52,50 Eur/os. dorosła, ok. 25,75 Eur za dziecko do 11 lat.
    Rejs pod żaglami

    Ekskluzywny rejs jachtem żaglowym z polską załogą pod polską banderą. Możliwość zdobycia pierwszych szlifów żeglarskich. Okazja do poruszania się po Oceanie Atlantyckim wykorzystując siłę wiatru. Podziwianie wyspy z dalszej odległości jak i również od jej zachodniej, klifowej strony. Postój w jednej z wybranych zatok, z krystalicznie czystą wodą, okazja do snurkowania oraz czas na ciepły posiłek. Niewielkie, kameralne grupy pozwolą na przyjemny relaks pośród fal oceanu.
    CENA: ok. 49Eur os.
    Tajemnice Gran Canarii
    Wycieczka krajobrazowo-fotograficzna po trudno dostępnych, dziewiczych zakątkach południowej i zachodniej Gran Canarii. Zobaczymy wyspę z innej perspektywy - zachwyci nas kanaryjskie Morskie Oko", zaskoczy tęczowa skała a wrażenia dopełnią ukryte w górach urokliwe wioski. Wyjazdy odbywają się w towarzystwie fotografa, w małych grupach 8 osobowych, w wygodnych, klimatyzowanych minibusach. Gwarantujemy spektakularne widoki, fantastyczne wspomnienia i fotopamiątki w Twoim albumie z wakacji wszystko to w rodzinnej atmosferze bez tłumów i pośpiechu.
    Cena: ok. 39 Eur/os.
    HISZPAŃSKIE SMAKI - KURS GOTOWANIA
    Chcesz poczuć się jak Master Chef? Zapraszamy na wyjątkowy kurs gotowania, podczas którego w kilka godzin zgłębisz tajniki najbardziej kultowych hiszpańskich potraw! Eksperci Greenpoint Cooking Academy nauczą Cię przyrządzać wyborny chłodnik gazpacho, najsłynniejszą kanaryjską przekąskę  - pomarszczone ziemniaki papas arrugadas, oraz paellę rodem z Walencji. To wszystko okraszone winem i atmosferą wspaniałej zabawy! Czas trwania - ok. 4 h.
    Cena: ok.69 EUR/os. gotująca SOLO przy stole, ok. 99 Eur/2 os. gotujące w DUECIE. Minimalny wiek - 12 lat.
    Jeep safari

    Przygoda, która daje możliwość odkrycia ukrytego piękna niedostępnych części wyspy! Podczas przejażdżki jeepami 4x4 zobaczycie Państwo niesamowity powulkaniczny krajobraz, górskie wioski, zamieszkane jaskinie czy doliny pełne migdałowców. Dodatkowa atrakcja wycieczki będzie przejażdżka na... wielbłądach. Mnóstwo frajdy dla całej rodziny!
    CENA: ok. 56 Eur/os. dorosła, ok. 44 Eur za dziecko do 12 lat.
    Las Palmas i okolice

    Podczas tej wycieczki poznamy bliżej kosmopolityczne Las Palmas, czyli stolicę Gran Canarii i zarazem największe miasto archipelagu Wysp Kanaryjskich. Odwiedzimy dwie najważniejsze dzielnice: zabytkową Veguete z katedrą św. Anny oraz tętniącą życiem Triane, pełną butików i knajpek. Zobaczymy także najpiękniejszą plażę miejską w Europie - Las Canteras, porównywaną często z brazylijską Copacabaną. W programie wycieczki również wizyta w największym ogrodzie botanicznym w Hiszpanii w miejscowosci Tafira oraz wizyta na plantacji aloesu.
    CENA: ok. 25 Eur/os. dorosła, ok. 15 Eur za dziecko do 12 lat.
    Loro Park

    Wyprawa na wyspę Teneryfę do największego ogrodu zoologiczno-botanicznego w Europie! Fantastyczny dzień dla całej rodziny. Największymi atrakcjami parku są pokazy orek, delfinów i lwów morskich. W Loro Parku można zobaczyć też akwarium w kształcie tunelu, górę lodową z pingwinami oraz wybiegi ze zwierzętami takimi jak aligatory, goryle, jaguary, leniwce itp.
    CENA: ok. 101 Eur/os. dorosła, ok. 72 Eur za dziecko do 12 lat, dziecko do 2lat ok. 4Eur.
    Trekking

    "Podczas pieszych wędrówek po Gran Canarii można zwiedzić wyspę z innej perspektywy i odkryć te zakątki wyspy, do których nie da się dotrzeć w inny sposób. Wybierz jedną z trzech dostępnych tras: Magiczne Wodospady, Roque Nublo, Szczyty Gran Canarii. W kameralnym gronie z polskim przewodnikiem poczuj, dotknij i zobacz niesamowitą przyrodę wyspy.                              
    CENA: ok. 53 Eur/os. dorosła, ok. 39 Eur za dziecko do 12 lat.
    Poema del Mar

    Otwarte w 2018 roku akwarium, którego twórcami są właściciele Loro Parku. Położony w portowej części miasta Las Palmas obiekt odkrywa przed nami świat podwodny. W ogromnych zbiornikach przez szyby (również największa szyba-ekran w Europie) można podziwiać ryby z całego świata, żółwie, meduzy, płaszczki, rekiny.
    CENA: ok. 25 Eur/os. dorosła, ok. 17,50 Eur za dziecko do 12 lat.
    Z dziećmi

    Palmitos Park
    Przepięknie usytuowany ogród zoologiczny, gdzie można podziwiać pokazy delfinów, ptaków drapieżnych, czy papug. Miejsce, gdzie można spędzić świetnie czas w gronie rodziny, przechadzając się pośród wielu gatunków zwierząt, będąc otoczonym fascynującą roślinnością.
    Aqualand
    Park rozrywki z licznymi zjeżdżalniami i atrakcjami wodnymi. Idealne miejsce dla miłośników spędzania czasu w wodzie, dającej ulgę w upalne dni.
    Poema del Mar
    Otwarte w 2018 roku akwarium, którego twórcami są właściciele Loro Parku. Położony w portowej części miasta Las Palmas obiekt odkrywa przed nami świat podwodny. W ogromnych zbiornikach przez szyby (również największa szyba-ekran w Europie) można podziwiać ryby z całego świata, żółwie, meduzy, płaszczki, rekiny.
    Przyroda

    Wydmy w Maspalomas
    Przepiękny rezerwat przyrody, najmocniej łączący Gran Canarie z Afryką. Góry piasku, które można pokonywać zmierzając w kierunku oceanu lub w kierunku latarni morskiej w Maspalomas. Wędrując po kanaryjskiej pustyni można również zobaczyć niewielki zbiornik wodny Charca de Maspalomas, do którego zlatuje się wiele gatunków ptaków z całego świata.
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    "
    Inne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas
    Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
    Orientacyjne ceny
    Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i można tu kupić taniej wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. Skrzynki pocztowe dostępne są w wielu miejscach, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w wielu sklepach i kioskach. Cena karty waha się od 6 do 12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne, dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Gran Canaria
    Trzecia co do wielkości wyspa archipelagu Wysp Kanaryjskich znana jest ze swej różnorodności. Znajdziemy tu kilka stref klimatycznych oraz szeroką gamę egzotycznej roślinności. Centrum wyspy zajmują wysokie góry pokryte śniegiem, podczas gdy na wybrzeżu niezliczone plaże oferują prawdziwie letnią atmosferę. Słynne wydmy w Maspalomas działają jak magnes i od lat przyciągająmasowo turystów z całego świata. Wyspa jest prawdziwym rajem dla miłośników aktywnego wypoczynku , można tu uprawiać wszelkiego rodzaju sporty wodne takie jak surfing, nurkowanie czy sporty motorowodne.
    Playa del Ingles
    To wymarzone miejsce dla tych, którzy kochają plażę w dzień i zabawę wieczorem. Długa, piaszczysta plaża ciągnąca się aż do Maspalomas zachęca do opalania i wypoczynku a niezliczone bary, dyskoteki i kluby czynne do późnej nocy zachęcają do odrobiny szaleństwa.
    Maspalomas/Meloneras
    Najsłynniejsze wydmy Wysp Kanaryjskich, nadmorska promenada, eleganckie hotele i pola golfowe - to wszystko znajduje się właśnie tutaj. Doskonałe miejsce dla tych którzy uwielbiają spacerować i cieszyć się słońcem bo plażą można dojść aż do Playa del Ingles.
    San Augustin
    Położony na uboczu mały kurort oferujący wszystkie udogodnienia i spokojną atmosferę. Piaszczysta plaża w zatoce oferujeidealne warunki do opalania i spacerów. Miejscowość jest również doskonałym miejscem wypadowym do zwiedzania wyspy.
    Playa de Taurito
    Jedno z bardziej znanych kąpielisk na wyspie charakteryzuje się zatokową plażą ze spokojną wodą i białym piaskiem. To doskonałe miejsce dla rodzin i dla tych którzy chcą spędzić wakacje z dala od zgiełku wielkich kurortów. Dodatkową atrakcją jest największy na wyspie aquapark.
    Wyloty z: Warszawy.
    Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora
    Sezonowość

    Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Cordial Mogan Playa to hotel usytuowany w najbardziej malowniczej miejscowości, nazywanej "Wenecją" Gran Canarii, w spokojnym miejscu, niedaleko portu jachtowego i pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi oraz osobom nastawionym na relaks na urokliwej Gran Canarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w urokliwym kurorcie Puerto de Mogan, blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, sztuczna plaża przy basenie
    • strefa wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4 Hiszpania/Gran Canaria

    Informacje Ogólne

    Cordial Mogan Playa znajduje się w odległości 300 m od plaży piaszczysta. Miasta położone najbliżej hotelu to Puerto De Mogan (300 m) i Maspalomas (25 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada salę konferencyjną, sklepy, klimatyzację, kiosk i recepcję. Mobilność również na urlopie jest zapewniona dzięki wypożyczalni rowerów, samochodów i motocykli. Personel mówi po angielsku, hiszpańsku i niemiecku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Hotel posiada basen podgrzewany. W barze przy basenie można delektować się ożeźwiającymi napojami. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się sklepy, bary/restauracje, centrum miasta, informacja turystyczna, przystanek autobusowy i supermarket. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: lotnisko LPA (50 km). Gościom poruszającym się na wózku inwalidzkim hotel oferuje następujące udogodnienia: rampa/podnośnik, łazienka przystosowana do korzystania przez osoby na wózkach inwalidzkich i winda przystosowana do przewozu wózków inwalidzkich. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

    Udogodnienia

    Hotel oferuje usługę budzenia i pokojówki. Rodzinny hotel oferuje klub dziecięcy i brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki

    śniadanie w godz. 07:30 - 10:30 : bufet. Goście mogą zjeść posiłek w jednej z 3 restauracji. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

    Sport i Rozrywka

    Cordial Mogan Playa posiada łaźnię turecką, saunę, masaże wodne i solarium. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: tenis. Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje bilard i tenis stołowy. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 15 km.

    Dodatkowe Informacje

    Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard, American Express, EC i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Cordial Mogan Playa to hotel usytuowany w najbardziej malowniczej miejscowości, nazywanej "Wenecją" Gran Canarii, w spokojnym miejscu, niedaleko portu jachtowego i pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi oraz osobom nastawionym na relaks na urokliwej Gran Canarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w urokliwym kurorcie Puerto de Mogan, blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, sztuczna plaża przy basenie
    • strefa wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Nazwa obiektu

    Hotel Cordial Mogan Playa

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Puerto de Mogan

    Region

    Gran Canaria/Wyspy Kanarysjkie

    Kod

    LPA22009 FH

    Liczba pokoi

    487

    Zalety

    Super oferta dla wczesnych rezerwacji. Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo).

    Położenie

    Spokojne położenie, nieco powyżej uroczej wioski rybackiej, w otoczeniu górskiego krajobrazu, na powierzchni ok. 48 tys.m kw. z subtropikalnym ogrodem. Do centrum z licznymi restauracjami, barami i sklepami z pamiątkami ok. 400 m, naprzeciwko centrum handlowego, do ładnej, sztucznie utworzonej, piaszczystej zatoki ok. 200 m. 9-dołkowe pole golfowe ok. 8 km.

    Opis

    Rozległy ośrodek w stylu kanaryjskiej wioski, składa się z kilku budynków z ratuszem, niewielkiej kaplicy, imponującego holu powitalnego ze szklaną kopułą, recepcji i parku archeologicznego. Restauracja, restauracja a la carte, 3 bary, winda, kiosk, czytelnia z terminalem internetowym (za opłatą), WLAN, jacuzzi, dyskoteka, w subtropikalnym ogrodzie- ok. 450 różnych roślin z całego świata, 2 rozlegle baseny (podgrzewane ze sztuczną piaszczystą plażą), taras słoneczny z leżakami, ręczniki kąpielowe i parasole, bar przy basenie, restauracja przy basenie, parking.

    Wyżywienie

    Pobyt z 2 posiłkami dziennie (H) = bufet śniadaniowy i obfity bufet kolacyjny z show cooking. Przy rezerwacji opcji 2 posiłki Plus (M) -- dodatkowo wybór napojów podczas posiłków.

    Pokój typ 1

    DJ / EJ pokoje dwuosobowe / jednoosobowe = komfortowe i gustowne, ok. 25 m kw., z łazienką lub prysznicem / WC, suszarką do włosów, tel., WLAN, TV, odtwarzaczem DVD (wypożyczenie DVD w recepcji), minibarem, zestawem do parzenia kawy / herbaty, sejfem, Klimatyzacją i ogrzewaniem (w zależności od sezonu), balkonem lub tarasem.

    Pokój typ 2

    DJX pokoje dwuosobowe w super cenie = tak samo wyposażone jak DJ, ale z ograniczoną dostępnością, w większości położone trochę na uboczu.

    Pokój typ 3

    KJ junior suity = ok. 36 m kw., z balkonem lub tarasem z leżakami i dodatkowo z oddzielną częścią dzienną, z kanapą do spania, oddzielnym prysznicem w łazience, szlafrokiem.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie = boccia, siłownia, tenis stołowy, program rozrywkowy i wieczorna rozrywka z muzyką na żywo Za opłatą = nowoczesne spa z jacuzzi, łaźnią parową i sauną (od 18 lat), zabiegi spa, bilard, kort tenisowy (sztuczna murawa, wielofunkcyjne boisko sportowe), wypożyczalnia rowerów, kręgle, nurkowanie, w miejscowości -żeglarstwo, narty wodne i inne sporty wodne.

    Dla dzieci

    Mini klub dla dzieci 4-12 lat, brodzik dla dzieci, plac zabaw, mini disco.

    Warto wiedzieć

    Więcej w cenie -- wino, woda i owoce / na pokój/ na pobyt. Zakres świadczeń może się różnić w zależności od sezonu.

    Pies

    Niedozwolony.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP209102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    III Millenium

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Cordial Mogan Playa to hotel usytuowany w najbardziej malowniczej miejscowości, nazywanej "Wenecją" Gran Canarii, w spokojnym miejscu, niedaleko portu jachtowego i pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi oraz osobom nastawionym na relaks na urokliwej Gran Canarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w urokliwym kurorcie Puerto de Mogan, blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, sztuczna plaża przy basenie
    • strefa wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    ****

    REGION

    Hiszpania/Gran Canaria/Mogan

    OPIS

    Hotel Cordial Mogán Playa to duży kompleks wybudowany w stylu kanaryjskiej wioski. Znajduje się on w tropikalnym ogrodzie i oferuje 2 odkryte baseny, spa oraz pokoje z balkonem. Hotel Mogán Playa oferuje jasne, ładnie urządzone wnętrza. Klimatyzowane pokoje wyposażone są w telewizor z płaskim ekranem i dostępem do kanałów telewizji satelitarnej. Los Guayres to hotelowa restauracja z wyborem dań z karty, która serwuje tradycyjne potrawy kuchni kanaryjskiej. Restauracja Tamarona oferuje natomiast posiłki w formie bufetu. W hotelu znajdują się również 2 bary przy basenie, bar w holu i taras. Hotelowe spa obejmuje wannę z hydromasażem oraz saunę. Dostępne są tu także rozmaite zabiegi, w tym okłady, masaże i zabiegi aromaterapii. Ośrodek zajmuje powierzchnię 48 000 m2 i dysponuje subtropikalnym ogrodem. Goście mogą relaksować się na tarasie z leżakami. Centrum Puerto de Mogán oddalone jest od hotelu Cordial o około 500 metrów.

    ZAMELDOWANIE

    od 14:00 do 00:00

    WYMELDOWANIE

    od 07:00 do 12:00

    bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

    transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

    Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

    Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

    Ryanair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

    Wizzair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

    Norwegian

    bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

    Do zapłaty na miejscu

    Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

    Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

    Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

    sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

    Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

    cena; 320 ZL/szt./w obie strony

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Logos Tour

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Cordial Mogan Playa to hotel usytuowany w najbardziej malowniczej miejscowości, nazywanej "Wenecją" Gran Canarii, w spokojnym miejscu, niedaleko portu jachtowego i pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi oraz osobom nastawionym na relaks na urokliwej Gran Canarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w urokliwym kurorcie Puerto de Mogan, blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, sztuczna plaża przy basenie
    • strefa wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KRAJ

    HISZPANIA

    HISZPANIA - WYSPY KANARYJSKIE - Hotel Cordial Mogan Playa 4* (15 DNI)GRAN CANARIAWyspa zwana "kontynentem w miniaturze", 1/3 jej powierzchni uznana została za rezerwat biosfery. Dzieli się na 2 strefy klimatyczne. Północna część, gdzie temperatury są nieco niższe, jest zielona i stanowi swoisty ogród botaniczny. Znajdują się tu liczne plantacje, na których uprawia się banany, awokado, cytryny i pomarańcze. Centralna część wyspy to pasmo wulkanicznych wzniesień ze szczytem Pico de Las Nieves (1949 m n.p.m.) . Na wschodnim wybrzeżu warto odwiedzić stolicę wyspy - Las Palmas de Gran Canaria, gdzie znajdziemy nie tylko piękną kanaryjską architekturę, ale i ślady Krzysztofa Kolumba. Południe wyspy słynie z gorącego klimatu oraz przepięknych, ciągnących się kilometrami piaszczystych plaż i wysokich wydm. To niezwykłe miejsce, w którym zawsze świeci słońce, jest prawdziwym rajem dla wszystkich miłośników ciepła, plaży i sportów wodnych. Głównym kurortem południa jest położone nad złotymi wydmami Maspalomas z rezerwatem Dunas de Maspalomas, latarnią morską, promenadą Paseo MarĂ­timo i centrum handlowym Faro 2. Równie popularne jest Playa del Ingles, nowoczesny kurort, który tętni życiem do białego rana, a liczne sklepy kuszą wolnocłowymi zakupami. Wyjątkowo pięknym miejscem jest Puerto de Mogan, zwane kanaryjską Wenecją, gdzie oprócz pięknej plaży, można podziwiać tradycyjne białe domki otoczone kolorowymi krzewami bugenwilli. Główny nadmorski deptak prowadzi do okazałego portu jachtowego. Amatorzy przyrody powinni odwiedzić ogród zoologiczno-botaniczny Palmitos w Maspalomas. Południe wyspy oferuje też liczne atrakcje dla rodzin z dziećmi

    m.in. Aqualand Maspalomas, Park Krokodyli, Sioux Park, Donkey Safari. Hotel Cordial Mogan Playa 4* Puerto de MoganDuży kompleks wybudowany w 2004 roku w stylu kanaryjskiej wioski znajduje się w wyjątkowo uroczej miejscowości Puerto de Mogan. Hotel składa się z 9 budynków i położony jest w otoczeniu tropikalnego ogrodu. Zakwaterowanie w eleganckich, jasnych 2-osobowych pokojach (ok. 25 m2), które wyposażone zostały w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (wanna lub prysznic, WC, suszarka, szlafroki, kapcie), TV-SAT, telefon, bezpłatne Wi-Fi. Za opłatą - sejf, minibar, balkon (stolik i krzesełka). W restauracji Los Guayres serwowane są tradycyjne potrawy kuchni kanaryjskiej do wyboru z karty. W restauracji Tamarona podawane są posiłki w formie bufetu. Do dyspozycji gości jest bar oraz taras słoneczny, 2 odkryte baseny z leżakami, 2 bary przy basenie, plac zabaw i miniklub dla dzieci, animacje dla dorosłych i dla dzieci, dyskoteka. Za opłatą korzystać można z kortu tenisowego, kręgielni, centrum spa. W ofercie spa są różnorodne zabiegi, m.in. hydromasaż, sauna, okłady na ciało, zabiegi aromaterapii. Piaszczysta plaża położona jest 300 m od hotelu (parasole i leżaki płatne). Obok hotelu znajduje się centrum handlowe. Liczba pokoi - 487 Sieć hotelowa - Cordial Resorts Kategoria hiszpańska 4*

    WYSPY KANARYJSKIEArchipelag 7 wysp należących do Hiszpanii, zwanych Wyspami Szczęśliwymi, położony jest na Oceanie Atlantyckim w odległości 1739 km na południowy zachód od Madrytu. Stanowi część tropikalnego obszaru Makronezji. Niesamowite ukształtowanie powierzchni wysp to wynik setek wybuchów wulkanicznych na przestrzeni tysięcy lat, stąd jest to nie tylko wakacyjny raj, ale również jeden z najbardziej osobliwych i interesujących krajobrazów w Europie. Największe z wysp to

    Teneryfa, Gran Canaria, Fuerteventura i Lanzarote. Są one wymarzonym miejscem wypoczynku. Delikatny klimat doskonale regeneruje organizm, relaksuje i łagodzi dolegliwości. Wyspy oferują wspaniałe plaże, niespotykane wulkaniczne krajobrazy, subtropikalną florę bogatą w gatunki endemiczne, gościnność mieszkańców, unikatowy folklor.

    Pogoda

    Wyspy Kanaryjskie określane są też jako archipelag wiecznej wiosny, bo panująca tu średnia roczna temperatura oscyluje wokół 22°-24oC. Najgorętszymi miesiącami są lipiec i sierpień, kiedy temperatura nie przekracza 32°C. Idealną porą do wypoczynku i zwiedzania jest jesień i wiosna, kiedy średnio jest ok. 25oC. Zimą temperatury rzadko są niższe niż 22 stopni.

    Warto wiedzieć

    Dawniej mieszkańcy wysp archipelagu porozumiewali się specyficznym językiem gwizdanym. Wciąż można go usłyszeć na La Gomerze. Karnawał to bardzo ważny czas na Wyspach Kanaryjskich. Trwa trzy tygodnie, ale przygotowania do niego trwają cały rok. Jego kulminacja przypada na tydzień przed Środą Popielcową. Obchody karnawału w Santa Cruz i Las Palmas ustępują tylko karnawałowi w Rio de Janeiro. Warto pamiętać też o zakupach, bo wyspy stanowią strefę bezcłową. Najpopularniejsze pamiątki z wysp to wyroby z aloesu, kozie sery, rum i wino malvasia, a także markowe kosmetyki i perfumy. I RATA1300 PLN płatna przy zapisieII RATApłatna na 30 dni przed wyjazdemCena obejmuje* przeloty międzynarodowe liniami Ryanair, * bagaż w cenie - w liniach Ryanair 1 sztuka bagażu rejestrowanego do 15 kg i 1 sztuka bagażu podręcznego o wadze 10 kg. Za dopłatą istnieje możliwość zwiększenia wagi bagażu rejestrowanego do 20 kg, * indywidualne transfery shuttle lotnisko-hotel-lotnisko (bez udziału rezydenta), * zakwaterowanie 7 lub 14 noclegów w hotelu 4*, w pokoju 2-osobowym, * wyżywienie - w cenie podstawowej HB (śniadanie i kolacja), za dopłatą FB (śniadanie, lunch, kolacja). Napoje do lunchu/kolacji płatne, * ubezpieczenie Signal Iduna NW, KL, bagaż.UWAGA !* Opłata całkowita za dziecko (0-2 lat) - 100 PLN* CENY W PLN (os. dorosła w pokoju 2-osobowym z wyżywieniem HB) Terminy 01.11-30.11.2016 01-23.12.2016 01-31.01.2017 01-15.04.2017 01.02-31.03.2017 16.04-30.04 7 nocy 14 nocy 7 nocy 14 nocy 7 nocy 14 nocy 7 nocy 14 nocy 7 nocy 14 nocy Pokój standard 5190 8790 4650 7690 4890 8150 5330 8890 4530 7290 Dopłata do pok.1-osob. 1000 1900 1000 1900 1000 1900 1000 1900 1000 1900 Dopłata do wyżywienia FB 600 1200 600 1200 600 1200 600 1200 600 1200


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Logos Tour, które w ciągu ponad 30 lat swojej działalności zdobylo mnóstwo doświadczenia w organizacji podrózy i wypraw w najodleglejsze zakątki świata. Biuro Podróży Logos Tour oferuje interesujące programy wycieczek objazdowych po wszystkich kontynentach dla klientów oczekujących indywidualnego podejścia, szukających unikalnych atrakcji i wyjątkowej jakości usług.

    Każdy program zwiedzania przygotowywany jest w oparciu o dotychczasowe doświadczenie i opinie turystów, a jego realizacja przebiega na najwyższym poziomie i z dbałością o najdrobniejszy szczegół. Indywidualne podejście do klienta, niewielkie grupy, programy szyte na miarę i stawianie bezpieczeństwa i dobre klientów na pierwszym miejscu gwarantuje wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Wykwalifikowani piloci i przewodnicy czuwają nad realizacją każdej wycieczki. Wszystkie programy są bardzo urozmaicone i pokazują wszystko co najlepsze w danym regionie – od atrakcji przyrodniczych, wspaniałych zabytków historycznych, spotkań z egzotyczną miejscową ludnością, uczestnictwo w wyjątkowych festiwalach, wydarzeniach kulturalnych i sportowych, po poznawanie lokalnych obrzędów i tradycji.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Cordial Mogan Playa to hotel usytuowany w najbardziej malowniczej miejscowości, nazywanej "Wenecją" Gran Canarii, w spokojnym miejscu, niedaleko portu jachtowego i pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi oraz osobom nastawionym na relaks na urokliwej Gran Canarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w urokliwym kurorcie Puerto de Mogan, blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, sztuczna plaża przy basenie
    • strefa wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Gran Canaria, Hiszpania

    Opis hotelu

    Ośrodek wypoczynkowy wzniesiony został w roku 2004. Kompleks oferuje 487 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby wraz z recepcją z check-out-service. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Na miejscu znajduje się szatnia i sejf. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa i bar. W sklepie z pamiątkami nabyć można drobiazgi upamiętniające pobyt. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą, sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Auto pozostawić można w garażu oraz na parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: wielojęzyczny personel, opieka nad dziećmi, wypożyczalnia DVD, opieka medyczna, serwis pokojowy i pralnia. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (odpłatnie).

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyposażone są w łóżko podwójne, łóżko typu queen size bądź sofę. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Komfortowy pobyt zapewniają lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor, radio, odtwarzacz DVD i Wi-Fi (bezpłatnie). Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Kompleks oferuje pokoje dla niepalących.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie ośrodka wypoczynkowego znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Bar posiada bogatą ofertę napojów orzeźwiających. Dużym urozmaiceniem są rozliczne aktywności outdoorowe oferowane w kompleksie. Należą do nich m.in. boccia i golf, jak również za dodatkową opłatą rower / rower górski i tenis ziemny. Do dyspozycji gości jest szeroki wachlarz aktywności sportowych, w tym wodnych jak nurkowanie i aqua fitness oraz za dodatkową opłatą narty wodne i żeglowanie. Zapraszamy do skorzystania z bogatej oferty sportowej wewnątrz obiektu. Proponujemy Państwu studio fitness, tenisa stołowego, darta, zajęcia gimnastyczne i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard, kręgle i squasha. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy spa, salon piękności, zabiegi terapeutyczno-lecznicze i solarium, jak również za dodatkową opłatą saunę, łaźnię parową, łaźnię turecką i zabiegi masażu. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub, minidisco, kasyno i night-club.

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i wyżywienie pełne. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Dostępne są napoje bezalkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann HIT

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Cordial Mogan Playa to hotel usytuowany w najbardziej malowniczej miejscowości, nazywanej "Wenecją" Gran Canarii, w spokojnym miejscu, niedaleko portu jachtowego i pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, rodzinom z dziećmi oraz osobom nastawionym na relaks na urokliwej Gran Canarii.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w urokliwym kurorcie Puerto de Mogan, blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • zaplecze rekreacyjno sportowe, sztuczna plaża przy basenie
    • strefa wellness, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Gran Canaria, Hiszpania

    Położenie

    spokojne, w pobliżu portu jachtowego i rybackiego. Do centrum Puerto de Mogan z malowniczymi uliczkami, sklepikami i restauracjami spacerem ok. 5-10 min. Przystanek autobusowy oraz centrum handlowe w pobliżu. Telefoniczna polskojęzyczna opieka rezydenta.

    Plaża

    piękna, piaszczysta plaża oddalona o ok. 300 m. Leżaki na plaży za opłatą.

    Wyposażenie

    imponujący hotel zbudowany w kanaryjskim stylu oferuje 487 pokoi w 9 budynkach. Stylowe lobby z recepcją, windy, restauracja, restauracja a la carte z wyśmienitą kuchnią kanaryjską, 3 bary, czytelnia, dyskoteka z barem, kiosk. Park archeologiczny ze znaleziskami z czasów Guanczów. W rozległym ogrodzie 2 duże baseny z podgrzewana wodą, whirlpool, sztuczna piaszczysta plaża przy basenie. Restauracja przy basenie z tarasem, bar przy basenie, taras słoneczny. Leżaki, parasole, materace i ręczniki kąpielowe bez opłaty. www.cordialcanarias.com

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    komfortowo wyposażone Pokoje dwuosobowe (2A): klimatyzacja, sejf (za opłatą), telefon, TV sat. z odtwarzaczem DVD (wypożyczalnia DVD za opłatą przy recepcji), lodówka, umeblowany balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje jednoosobowe (1B). Pokoje Komfort Plus (2K): na najwyższych piętrach. Junior Suite (2C): przestronniejsze, dodatkowo optycznie wydzielona część sypialna. Suite (2-5D): obszerne, położone na 2 poziomach, na parterze elegancki salon i sypialnia, na piętrze druga otwarta sypialnia, łazienka z oddzielnym prysznicem, taras z wyjściem na ogród. Goście Suite 2C i 2D otrzymują wino i owoce w dniu przyjazdu. Pokoje - wariant ekonomiczny (2S): bez balkonu/tarasu, poza tym wyposażone jak pokoje 2A.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), minidisco. Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

    Rozrywka

    urozmaicona animacja hotelowa w ciągu dnia, wieczorami przedstawienia, muzyka na żywo.

    Dostęp do internetu

    WLAN w całym hotelu gratis, kącik internetowy za opłatą.

    Sport

    siłownia, boisko wielofunkcyjne, tenis stołowy, aerobik, gimnastyka w wodzie, szachy ogrodowe. Za opłatą: bilard, kręgle, tenis (z oświetleniem), wypożyczalnia rowerów, szkoła nurkowania.

    Wellness

    za opłatą Spa Inagua (wstęp od 18 lat): sauna fińska, łaźnia turecka, whirlpool, łóżka wodne, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

    Wyżywienie

    Z dwoma lub trzema posiłkami: śniadanie i kolacja w formie urozmaiconego bufetu, obiad w formie bufetu lub wybór menu. Pokazy sztuki kulinarnej. Dla Gości mieszkających w Junior Suite and Suite śniadania w osobnej restauracji oraz 1 x pobyt kolacja w restauracji a la carte gratis.

    Święta/Sylwester

    menu świąteczne 25.12.15 i sylwestrowe 31.12.15 w cenie.

    Polecamy

    • wielokrotnie nagradzany hotel
    • wysoka jakość świadczonych usług
    • spokojne położenie w malowniczym Puerto de Mogan
    • sztuczna plaża przy basenie
    • liczne atrakcje dla dzieci i dorosłych

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Cordial Mogan Playa
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Gran Canaria)
    Stolica Gran Canarii czyli miasto Las Palmas z popularną dzielnicą zakupową Vegueta
    Lubiany przez turystów park kaktusów na Gran Canarii
    Popularny kurort na Gran Canarii z piękną, długą plażą czyli Playa del Ingles
    Playa Taurito blisko Puerto Rico na Gran Canarii
    Najpopularniejsze w Europie wydmy Maspalomas
    Popularna na Gran Canarii Kaldera Pinos de Galdar
    Jedno z najpiękniejszych, klimatycznych miasteczek na Gran Canarii - Teror
    Przepiękne miasteczko na Gran Canarii z licznymi kanałami wodnymi, mostami, białą zabudową i restauracjami czyli Puerto de Mogan
    Popularna plaża Amadores na Gran Canarii
    Słynna latarnia morska w miejscowości Maspalomas na Gran Canarii
    Nowoczesna dzielnica z luksusowymi hotelami czyli Meloneras na Gran Canarii
    Gran Canaria to idealne miejsce na uprawianie sportów wodnych

    Opinie o Hotelu Cordial Mogan Playa

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Spędziliśmy cudowne dwa tygodnie w tym hotelu - mogę go polecić z czystym sumieniem w zasadzie dla każdego. Cordial Mogan Playa spełni oczekiwania wymagających, lubiących piękne okolice, rodzin z dziećmi - dla wszystkich będzie świetną propozycją. Mamy dwójkę dzieci, które są bardzo rozbrykane i zwykle ciężko nad nimi zapanować. Ale w tym hotelu nie miały czasu na nudę, a po całym dniu zabawy dawały odpocząć rodzicom przy lampce wina :) Dodatkowy atut to bliskość ładnej piaszczystej plaży i miejscowości Puerto De Mogan - klimatyczna, bardzo przyjemna. Jak na razie odwiedziliśmy tylko Fuerteventurę, więc Gran Canaria to nasza druga przygoda z Wyspami Kanaryjskimi... Ale na pewno nie ostatnia :)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Z czystym sumieniem mogę polecić Cordial Mogan Playa nawet najbardziej wymagającym osobom! Hotel położony w przepięknym ogrodzie, ze znakomitą kuchnią i bardzo miłą obsługą. Do plaży spacerem idzie się może z 10 minut. Jeździmy na Gran Canarię już od dawna, ale te hotel nas pozytywnie zaskoczył. Ekskluzywny, elegancki, po prostu świetny!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Cordial mogan Playa wybraliśmy na naszą podróż poślubną. Piękne miejsce, nie tylko sam hotel ale również lokalizacja - położony bardzo malowniczo pomiędzy zielonymi wzgórzami w Puerto de Mogan. bardzo dobry standard, wszystko na wysokim poziomie. Hotel bardzo czysty, smaczne jedzenie, zróżnicowane. Najpięknijesze miejsce na Gran Canarii

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Piękny hotel Cordial Mogan Playa, jak tylko wjechaliśmy to zrobił na nas duże wrażenie już z zewnątrz. Niedaleko portu i stylowego miasteczka Puerto del Mogan, wszędzie widać pełen profesjonalizm, czysto, jedzenie urozmaicone. Na pewno jeszcze wrócę na Gran Canarię i do tego hotelu.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.4
    polecam

    Hotel Cordial Mogan Playa oceniam bardzo dobrze. Wszystko było zgodnie z ofertą, pokój otrzymaliśmy bardzo ładny, zadbany i nie było problemu ze sprzątaniem tak jak to już nam się kiedyś zdarzyło. Jedzenie urozmaicone i smaczne. Pogoda dopisała więc urlop na Gran Canrii uważam za udany.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.4

    Cordial Mogan Playa - możliwości zakwaterowania:

    standard double superior balcony or terrace
    standard superior balcony or terrace
    family room 2 connectingrooms standard
    family room standard balcony or terrace
    standard singleuse superior balcony or terrace
    Standard Balcony or Terrace
    junior suite standard balcony
    junior suite standard balcony or terrace
    Single Use Standard Balcony or Terrace
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.
    DZ Standard
    DZ Standard Economy
    DZ=EZ Stand. o. Single+Kd
    Junior Suite 2 os.
    Junior Suite 3 os.
    Juniorsuite
    Pok. 1 os.

    Cordial Mogan Playa - Możliwości wyżywienia:


    Cordial Mogan Playa - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Cordial Mogan Playa? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00