Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Trakia, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Trakia, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Trakia, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Trakia, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Trakia, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Trakia, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Trakia, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Trakia, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Trakia, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Trakia, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Trakia, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Trakia, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Trakia, Słoneczny Brzeg
1 / 13
Udogodnienia hotelu Trakia
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Trakia
star 3

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Trakia:
4.0 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Trakia:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    3.5
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.0 / 5
Średnia z 2 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 10 lipca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 18 września 2018

Hotel Trakia w ofercie Biura podróży:

Best Reisen

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Popularny, lubiany, nieduży  hotel odnowiony w 2011 r. Wchodzi w skład wakacyjnego kompleksu. Ładny basen ze zjeżdżalniami, dobre usytuowanie, udogodnienia dla rodzin z dziećmi.

Położenie

W południowej części Słonecznego Brzegu, około kilometr od centrum, 200 m od publicznej, piaszczystej plaży (dojście przez ulicę, serwis plażowy odpłatnie), 6 km od Nessebaru, 35 km od lotniska w Burgas. W pobliżu są sklepy, bary, restauracje, przystanek autobusowy. 

Wyposażenie

Całodobowa recepcja z odpłatnymi sejfami, bezpłatne łącza internetowe w lobby, odpłatna kawiarenka internetowa, restauracja główna, bar przy basenie, punkt wymiany walut. 

Pokoje

Przytulne, standardowo wyposażone w ła­zien­kę (WC, prysznic, suszarka do włosów), TV sat,  telefon, balkon. Powierzchnia - ok. 22 m kw. Możliwość odpłatnego wypożyczenia lodówki.

Wyżywienie

All Inclusve - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, przekąski, kawa, herbata, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-24.00).

Sport i rozrywka

Basen o nieregularnym kształcie z mostkami, tarasami, wodospadem, bezpłatne leżaki i parasole,  2 zjeżdżalnie, tenis stołowy, rzutki, szachy, sporty wodne oferowane przez agencje przy plaży.

Dla dzieci

Brodzik, 3 zjeżdżalnie, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, odpłatne łóżeczka niemowlęce (płatne).

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Itaka

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Bułgaria / Słoneczny Brzeg

Opis oferty:

Doceniany przez Gości za wakacyjną atmosferę i miłą obsługę, jest świetnie położony w kompleksie siostrzanych hoteli, niedaleko pięknej piaszczystej plaży i atrakcji znanego kurortu - Słonecznego Brzegu. Do dyspozycji duży basen ze stopniowanym wejściem, mostkami, skalniakami i roślinnością. Aż 5 zjeżdżalni, w tym 3 dla dzieci, jacuzzi, rozległy taras słoneczny gwarantują świetną zabawę i relaks dla dorosłych i dzieci. Hotel jest zadbany, ma ładne lobby z małym wodospadem i funkcjonalnie wyposażone pokoje. Zdecydowanie wart swojej ceny!

POŁOŻENIE:

ok. 700 m od centrum SŁONECZNEGO BRZEGU, w pobliżu sklepów, restauracji, barów, ok. 6 km od Nessebaru, ok. 2 km od Action Aquapark; ok. 35 km od portu lotniczego w Burgas, ok. 95 km od portu lotniczego w Warnie; przystanek autobusowy ok. 250 m od hotelu (ok. 1 BGN/centrum Słonecznego Brzegu/Nessebar; ok. 6 BGN/Burgas).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, długa i szeroka, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 200 m od hotelu, dojście do plaży przez ulicę, parasole i leżaki płatne (8 BGN/leżak/dzień, 8 BGN/parasol/dzień).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, należy do kompleksu hoteli Trakia wraz z Trakia Plaza i Trakia Garden, zadbany, całkowicie odnowiony w 2001 r., 184 pokoje, 1 budynek, 2 piętra, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia bułgarska i europejska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, bar przy basenie, bar w lobby hotelu Trakia Plaza; kantor; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: kawiarenka internetowa (5 BGN/godz.), sejf w recepcji (5 BGN/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki - rozkładany fotel o dł. 1,8 m), ok. 22 m², zadbany, klimatyzowany, ła­zien­ka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka (6 BGN/dzień, na zamówienie); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka; suszarka).

SPORT I ROZRYWKA:

w kompleksie hoteli Trakia: basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 600 m², gł. do 2,4 m, czynny w godz. 9.00-18.00, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 50 m², gł. 0,5 m, 2 duże zjeżdżalnie i 3 małe dla dzieci, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; tenis stołowy, rzutki, szachy; plac zabaw dla dzieci; za opłatą: jacuzzi; sporty wodne na plaży: windsurfing, parasailing, skutery wodne, banan.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.00-14.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barach (11.00-15.00); lody w barach (15.00-18.00); podwieczorek w barze w lobby (15.00-18.00); kawa i herbata w barze w lobby i w barze przy basenie (10.00-18.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barze w lobby i w barze przy basenie (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00359/55425506, www.hoteltrakia.com

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Neckermann

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Słoneczny Brzeg, Bułgaria

UWAGA!

Opis z zeszłego sezonu.

Położenie

do centrum Słonecznego Brzegu spacerem ok. 500 m. W pobliżu restauracje z wyśmienitą bułgarską kuchnią, sklepy, przytulne kawiarenki. Lotnisko Burgas oddalone o ok. 30 km.

Plaża

do przepięknej, piaszczystej plaży ok. 120 m. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

Wyposażenie

182 pokoje rozmieszczone w dwóch budynkach. Recepcja z sejfami (za opłatą), lobby z barem, restauracja z tarasem. Na zewnątrz basen ze słodką wodą i 2 zjeżdżalniami, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie gratis.

Dostęp do internetu

WiFi przy recepcji gratis.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 17 m2, klimatyzacja, telefon, TV sat, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje - wariant ekonomiczny (2S). Pokoje rodzinne (2-4B): dwa pokoje dwuosobowe połączone drzwiami, wyposażone jak pok. 2A.

Sport

rzutki, tenis stołowy. Za opłatą: bilard, liczne możliwości sportów wodnych oferowane przez lokalne agencje na plaży.

Dzieci

brodzik z małą zjeżdżalnią, plac zabaw, łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

Rozrywka

kluby i dyskoteki w pobliskim centrum Słonecznego Brzegu.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. W godz. 11-15:00 przekąski w barze przy basenie i w lobby barze. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-24:00. Ciasto i lody w godz. 15:00-18:00.

Dni gratis

7=5 w terminach 15.05-12.06.17, 7.09-16.09.17, 14=11 w terminach 15.05-10.06.17, 2.09-13.09.17.

Dla singli

1A=2A bez dopłaty w terminach 15.05-10.06.17, 7.09-30.09.17.

Dla dzieci

2-14 lat: pobyt gratis.

Polecamy

  • zjeżdżalnie przy basenie
  • rodzinny hotel


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Słoneczny Brzeg

Położenie

Słoneczny Brzeg, ok. 25 km od lotniska w Burgas

Plaża

Ok. 250 m od hotelu, piaszczysta, publiczna Leżaki, parasole i materace płatne

Opis

Restauracja główna, 2 bary Basen zewnętrzny, leżaki i parasole bezpłatne; 2 zjeżdżalnie dla dorosłych i 3 dla dzieci Basen dla dzieci, plac zabaw Sejf w recepcji (ok. 2,5 euro/dzień) Kantor wymiany walut Bezpłatny parking Wypożyczalnia samochodu

Internet

Wi-Fi bezpłatne

Pokoje

Pokój Standard Balkon Łazienka z prysznicem i WC Telewizor, telefon Centralna klimatyzacja

Sport i rozrywka

Bezpłatnie –tenis stołowy, szachy;

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji w godz. 10.00-24.00, przekąski w ciągu dnia (hamburgery, kawa, herbata, ciasto)

Strona internetowa

www.hoteltrakia.eu


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Wezyr

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Burgas

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

2006 r. Na terenie znajdują się restauracja, bar, sejf w recepcji (płatny ok.5lv/dzień), basen odkryty. Hotele: Trakia Plaza 4*, Trakia 3* i Trakia Plaza Apartments posiadają wspólną infrastrukturę. (Wspólne dla hoteli są basen i zjeżdżalnie. Trakia Plaza i Trakia Plaza Apartments współdzielą tą sama restaurację. Trakia 3* ma swoją oddzielną restaurację).

internet

Wi-Fi przy basenie bezpłatne

plaża

200 m od hotelu, publiczna, piaszczysta, parasole, leżaki - płatne. Dojście do plaży ulicą.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, telefon, TV, łazienkę (WC, prysznic), balkon. Typy pokoi: w budynku: pokoje standardowe

Wyżywienie

restauracja, bar All Inclusive Formuła zawiera: śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:00-14:00), kolacja (18:00-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej , wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne

z myślą o dzieciach

brodzik, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (płatne ok. 3€/dzień na zamówienie przed przyjazdem), krzesełko dla dziecka w restauracji

w cenie

tenis stołowy

płatne

bilard (ok. 3lv/gra)

Aktualizacja opisu

13.03.2018 13:43

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Słoneczny Brzeg, Bułgaria

Położenie

do centrum Słonecznego Brzegu spacerem ok. 500 m. W pobliżu restauracje z wyśmienitą bułgarską kuchnią, sklepy, przytulne kawiarenki. Lotnisko Burgas oddalone o ok. 30 km.

Plaża

do przepięknej, piaszczystej plaży ok. 120 m. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

Wyposażenie

182 pokoje rozmieszczone w dwóch budynkach. Recepcja z sejfami (za opłatą), lobby z barem, restauracja z tarasem. Na zewnątrz basen ze słodką wodą i 2 zjeżdżalniami, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie gratis. www.hoteltrakia.eu

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 17 m, klimatyzacja, telefon, TV sat, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje - wariant ekonomiczny (2S). Pokoje rodzinne (2-4B): dwa pokoje dwuosobowe połączone drzwiami, wyposażone jak pok. 2A.

Dzieci

brodzik z małą zjeżdżalnią, plac zabaw, łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

Rozrywka

kluby i dyskoteki w pobliskim centrum Słonecznego Brzegu.

Dostęp do internetu

WI-FI przy recepcji gratis.

Sport

rzutki, tenis stołowy. Za opłatą: bilard, liczne możliwości sportów wodnych oferowane przez lokalne agencje na plaży.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. W godz. 11-15:00 przekąski w barze przy basenie i w lobby barze. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-24:00. Ciasto i lody w godz. 15:00-18:00.

Wcześniej = taniej

do 30.11.15 25% zniżki, 1.12.15-29.02.16 20% zniżki, 1.03-30.04.16 15% zniżki.

Dni gratis

7 = 5 w terminach 15.05-12.06.16, 7.09-16.09.16, 14 = 11 w terminach 15.05-10.06.16, 2.09-13.09.16.

Dla singli

1A=2A bez dopłaty w terminach 15.05-10.06.16, 7.09-30.09.16.

Dla dzieci

2-14 lat: pobyt gratis.

Polecamy

  • zjeżdżalnie przy basenie
  • rodzinny hotel


Net Holiday

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Bułgaria/ Słoneczny Brzeg

Strefa

Economy, Active

Dzieci

- 1 dziecko do 13 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

Słoneczny Brzeg - ok. 800 m do centrum kurortu, liczne sklepy, restauracje, bary i dyskoteki Nesebar - ok. 6 km, starożytne miasto wpisane na listę UNESCO Action Aquapark - ok. 2 km, liczne atrakcje dla dzieci i dorosłych lotnisko w Burgas - ok. 35 km

Plaża

ok. 250 m od hotelu, publiczna, długa, szeroka, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, odznaczona certyfikatem Błękitna Flaga przyznawana plażom za czystość i ekologię, leżaki i parasole płatne ok. ok. 16 BGN/komplet - 2 leżaki i parasol

Hotel

trzygwiazdkowy, 3 - piętrowy budynek, oferujący łącznie 184 funkcjonalnie i wygodnie urządzonych pokoi, otoczony zadbanym ogrodem

Udogodnienia

całodobowa recepcja, lobby, punkt wymiany walut, możliwość wypożyczenia samochodów lub rowerów, bankomat, sejf (płatny ok 5 BGN/ dzień), sklep z pamiątkami

Internet

bezpłatne WiFi w lobby, kącik internetowy (płatny ok. 4 BGN/ godz.)

Pokoje

standardowy - 2 os. z możliwością 1 dostawki lub dla 3 os., o powierzchni ok. 28 m2, komfortowe, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, TV SAT, telefon, klimatyzacja sterowana indywidualnie, biurko, stolik z krzesłami, możliwość wyposażenia żelazka oraz czajnika, balkon z widokiem na ulicę lub basen

Restauracje i bary

restauracja główna lobby bar bar przy basenie / pool bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

basen o nieregularnym kształcie ze zjeżdżalniami, bilard, piłkarzyki, tenis stołowy, szachy, darty, jacuzzi, animacje dzienne dla dzieci

Płatne

bilard, jacuzzi, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

plac zabaw, wysokie krzesła w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat, mini klub (6 - 12 lat), mini disco, animacje dzienne dla dzieci

Program All Inclusive

07.30-10.00 śniadanie w restauracji głównej w formie bufetu, woda mineralna, kawa, herbata, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych, 12.00-14.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej, przystawki, desery, lokalne napoje bezalkoholowe typu kawa, herbata, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, cola, cola light, fanta, sprite oraz lokalne alkohole typu piwo, wino czerwone, wino białe 18.00-21.00 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, szeroki wybór potraw kuchni międzynarodowej z elementami kuchni andaluzyjskiej, wieczory tematyczne, makarony, dania mięsne, ryby, przystawki, sałatki, pasty, owoce, desery, ciasta, lokalne napoje bezalkoholowe typu kawa, herbata, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, cola, cola light, fanta, sprite oraz lokalne alkohole typu piwo, wino czerwone, wino białe 10.00-18.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu kawa, herbata serwowane w lobby barze 11.00-15.00 ciepłe i zimne przekąski typu hamburgery, pizza, hot-dogi, lody (od 15.00-18.00), serwowane w barze przy basenie lub w lobby bar w godzinach funkcjonowania barów 15.00-18.00 podwieczorek w formie ciast serwowany w barze w lobby (15.00-18.00) 10.00-24.00 lokalne napoje bezalkoholowe soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, cola, cola light, fanta, sprite oraz lokalne alkohole typu piwo, wino czerwone, wino białe, brandy, rakia, rum, gin, whisky, wódka, mastika, tequila, likiery i inne drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w lobby bar i pool bar w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów - parasole i leżaki przy basenie - mini klub dla dzieci (6 - 12 lat)

Oficjalna kategoria

3 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, MasterCard

Strona www hotelu

www.hoteltrakia.info

Nasza ocena

pokój *** położenie **** wyżywienie *** + sport \ rozrywka ***+

Atuty

- duży basen o nieregularnym kształcie ze zjeżdżalniami - w bliskiej odległości od długiej, szerokiej, piaszczystej plaża odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi przyznawana plażom za czystość i ekologię - w niedalekiej odległości od starożytnej miejscowości Nesebar - Action Aquapark z wieloma atrakcjami dla dzieci i dorosłych


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

Blisko centrum i plaży Nowość 2017 Duży basen ze zjeżdżalniami

Jednym zdaniem

Trzygwiazdkowy hotel, gwarantuje przyjazną, wakacyjną atmosferę, dobry standard i rewelacyjną lokalizację w centrum kurortu Słoneczny Brzeg.

Opis miejscowości

Słoneczny Brzeg to największa i najpopularniejsza miejscowość letniskowa Bułgarii, nazywana często Las Vegas Wschodniej Europy. Dyskoteki, kluby, aqua parki, restauracje, parki rozrywki i liczne hotele z basenami oświetlają po zmroku całe wybrzeże.

Budynek

Klimatyzowany, bazowy, trzypiętrowy budynek z basenem zewnętrznym i basenem dla dzieci. Obiekt przyjazny rodzinom, położony blisko plaży oraz ok. 500 m od centrum Słonecznego Brzegu. Oficjalna kategoria lokalna ***.

Pokoje

Pokoje dwuosobowe z możliwością jednej dostawki, w każdym znajduje się łazienka z prysznicem lub wanną oraz WC; TV sat, telefon, klimatyzacja, Wi-Fi, mini bar (odpłatnie), balkon. Pokoje położone od strony parku.

Do dyspozycji gości

Basen zewnętrzny z wydzieloną częścią dla dzieci, zjeżdzalnie (leżaki i parasole przy basenie), restauracja, bar w lobby, bar przy basenie, taras słoneczny, dyskoteka, pokazy i animacje dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, mini klub dla dzieci: tenis stołowy, rzutki, szachy,  Wi-Fi, recepcja 24 h, winda, odpłatnie: sejf w recepcji, parking, wymiana walut, jacuzzi, bilard.

Plaża

Piaszczysta, publiczna, ok. 250-300 m od hotelu, dojście do morza przez wydmy. Leżaki i parasole za dodatkową opłatą.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:00-14:00), kolacje (18:00-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkohole dostępne w barze w lobby i przy basenie w godz. 10.00-24.00. Ponadto przekąski w godz. 11:00-15:00, ciasta i lody (15:00-18:00) oraz kawa i herbata (10:00-18:00) serwowane w barze w lobby.

Cena zawiera

9 lub 7 noclegów (autokar/dojazd własny) * 10 lub 11 noclegów (samolot) * wyżywienie wg oferty * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NW + bagaż + choroby przewlekłe - Signal Iduna * podatek VAT * w opcji dojazdu autokarem - opieka pilota przewozowego * w opcji samolotowej -transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Dopłaty

Obligatoryjne: taksa klimatyczna 7 /os. - płatna na miejscu.

Ramowy program imprezy

Ramowy program imprez samolotowych 10/11 noclegów:  Dzień 1: odprawa na lotnisku 2 godz. przed wylotem. Przelot i transfer do hoteli, obiadokolacja lub suchy prowiant. Dni 2-9 lub 10: pobyt, wypoczynek. Dzień 10 lub 11: śniadanie bądź suchy prowiant, wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, wylot do Polski. Sprawdź rozkład lotów. Ramowy program imprez autokarowych 7/9 noclegów: Dzień 1: wyjazd zgodnie z rozkładem jazdy, przejazd przez Słowację, Węgry. Dzień 2: przejazd przez Rumunię lub Serbię do Bułgarii, przyjazd do Złotych Piasków/Słonecznego Brzegu, zakwaterowanie. Dzień 3-8 lub 10: wypoczynek. Dzień 9 lub 11: wykwaterowanie z hotelu wyjazd do Polski, przejazd przez Rumunię lub Serbię. Dzień 10 lub 12: przejazd przez Węgry, Słowację, przyjazd do Polski. Ramowy program imprez z dojazdem własnym: Program 7-noclegowy: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiadokolacja. Dzień 2-7: wypoczynek. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00.  Program 9-noclegowy: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiadokolacja. Dzień 2-9: wypoczynek. Dzień 10: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Atur

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

BULGARIASPB

OFERTA ATUR - STANDARD

- bagaż podręczny w cenie pakietu - bagaż rejestrowany w cenie pakietu - lokalny rezydent z językiem polskim

Hotel info

Popularny i lubiany dzięki wakacyjnej atmosferze i dogodnej, centralnej lokalizacji. Hotel Trakia wchodzi w skład przestronnego kompleksu siostrzanych hoteli, położonego zaledwie 200m od piaszczystej plaży i w pobliży wszelkich atrakcji oferowanych przez Słoneczny Brzeg. Atutem hotelu jest również obszerny taras słoneczny z dużym basenem i rynny wodne, które gwarantują świetną zabawę. To dobry wybór na wypoczynek zarówno dla rodzin z dziećmi jak i par, czy grupy znajomych. Kategoria lokalna 3***

Lokalizacja

Słoneczny Brzeg, centralna część kurortu, w pobliżu butiki, restauracje, bary. Tętniące życiem centrum z klubami i dyskotekami ok. 600m. Lotnisko w Burgas ok. 30 km.

Plaża

ok. 200m od hotelu, piaszczysta, długa i szeroka, publiczna, bezpłatna, sezonowo leżaki i parasole za opłatą.

Hotel

wchodzi w skład kompleksu wraz z Hotelami Trakia Garden i Trakia Plaza, 185 pokoi, hol powitalny lobby, recepcja 24h, restauracja główna, bar, sezonowo bar przy basenie, płatny sejf w recepcji i kącik internetowy, punkt wymiany walut, płatne miejsca parkingowe.

Pokój

funkcjonalnie urządzony, klimatyzacja (sezon letni), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), balkon lub taras. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego.

Sport i rozrywka

w ramach kompleksu duży basen zewnętrzny (sezon letni), taras słoneczny, zjeżdżalnie wodne dla dzieci i dorosłych (sezon letni), leżaki przy basenie bezpłatnie. Płatne: tenis stołowy, rzutki, jacuzzi. Bogata oferta dziennych i nocnych rozrywek centrum kurortu.

Dzieci

brodzik

Opcje wyżywienia

- all inclusive

All inclusive

śniadanie, lunch, kolacja w formie bufetu / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / w godzinach popołudniowych snacki, przekąski lub słodycze / 10:00-23:00 lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole / leżaki przy basenie bezpłatnie Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu All inclusive dostępne w recepcji hotelu

Uwagi

hotel objęty obsługą rezydenta z językiem polskim. Telefon alarmowy 24h/7, spotkanie informacyjne w hotelu na życzenie klienta.

Nasza opinia

wygodne zakwaterowanie w ramach przestronnego, wakacyjnego kompleksu Trakia. Dogodna lokalizacja i duży basen, a także możliwość skorzystania z pakietu all inclusive to gwarancja udanych wakacji. 170717

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - przewóz bagażu rejestrowanego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - lokalny rezydent z językiem polskim - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż - taksa klimatyczna

Cena nie zawiera

- świadczeń dodatkowych

Przewóz bagażu

- mała podręczna torba do 5 kg + bagaż rejestrowany do 20 kg (nie dotyczy infantów)


Mapa Hotelu Trakia
Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
Filmy hotelu Trakia:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Trakia Garden
https://youtu.be/uA4cU8Pj9yM

Opinie o Hotelu Trakia

Hotel Trakia 3* w Słonecznym Brzegu jest optymalnym wyborem na wakacje. Dla nas był fajnie położony do plaży nieco dalej niż 250 metrów ale jest bardzo ładna i szeroka, natomiast do centrum również niedaleko już po samym wyjściu z hotelu coś się dzieje, jest dużo sklepów, restauracji i mnóstwo dyskotek na głównym deptaku. Na terenie hotelu jest fajny basen, 2 zjeżdżalnie i w środku bar. Jedzenie smaczne, duży wybór, hitem dla nas było spaghetti z białym bułgarskim serem :)Obsługa znudzona życiem może dlatego ze hotel zamykali za 3 dni, słabo znają angielski i mało komunikatywni. Bary otwarte w hotelu do godziny 24:00.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.0

z hotelu nie jest 250m do plaży jak poinformowali jest dalej gdzieś ok 500 -600m

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: może być
4.0

Trakia - możliwości zakwaterowania:

STANDARD DOUBLE ROOM
Pokój 2 os.
SINGLE ROOM
Pokój 1 os.
sr standard room
sr standard room
sr standard room

Trakia - Możliwości wyżywienia:


Trakia - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Trakia? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00