cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Southern Palms Beach Resort, Mombasa
1 / 28
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
28.01 - 05.02
już od 7200 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
22.06 - 23.06
już od 138 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Southern Palms Beach Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Southern Palms Beach Resort
star 4

Kenia: Mombasa
Ocena hotelu Southern Palms Beach Resort:
4.5 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Southern Palms Beach Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    3.8
  • Jakość
    do ceny
    4.8
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 28 stycznia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 22 czerwca 2021

Hotel Southern Palms Beach Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 2 km od centrum Diani
  • ok. 35 km od centrum Mombasy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 100 min

polozenie

  • ok. 2 km od centrum Diani
  • ok. 35 km od centrum Mombasy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 100 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • piaszczysta
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki w cenie
  • bar przy plaży

Wyposażenie

  • recepcja
  • ogród
  • sala TV
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • kantor
  • sejf: w recepcji, za opłatą
  • butik
  • fryzjer
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w cenie
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

298

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • pakiet dla nowożeńców: butelka wina, kwiaty oraz owoce w dniu przyjazdu. Ważne przy pobycie na minimum 5 nocy. W dniu przyjazdu należy okazać akt małżeństwa nie starszy niż 6 miesięcy. 
 
  • UWAGA: W trosce o środowisko naturalne od 28.08.2017 r. zabronione jest wwożenie do Kenii torebek plastikowych. Nieprzestrzeganie tego zakazu karane jest grzywną - aby uniknąć problemów na miejscu, zalecamy niepakowanie torebek plastikowych do żadnego z bagażów. Dotyczy to również zakupów zrobionych w strefie wolnocłowej, jeśli zostały zapakowane w torebkę foliową. Zakaz nie obejmuje małych, plastikowych torebek wielokrotnego użytku, służących do przewozu kosmetyków w bagażu podręcznym.
  • Uwaga: od 01.10.2019 r. stary banknot 1000 KES został wycofany z obiegu.
  • Transfer sportowych bagaży wielkogabarytowych (szczególnie sprzęt do kitesurfingu i windsurfingu) w Kenii z lotniska (MBA) do hoteli i z powrotem podlega dodatkowej opłacie i nie jest zawarty w cenie pakietu. Klienci mają możliwość zarezerwowania specjalnego transferu z TUI przez biuro podróży (koszt specjalnego transferu jest zależny od położenia hotelu) lub na własną rękę wynająć transfer na lotnisku w Mombasie. W przypadku rezerwacji specjalnego transferu z TUI Poland w celach organizacyjnych prosimy zawsze o poinformowanie biura podróży o zamiarze zabrania takiego bagażu i chęci jego transferu z TUI na co najmniej 7 dni przed wylotem.
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen „Pool with Jaccuzi": w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen dla dzieci: wydzielona część basenu dla dzieci
  • leżaki: w cenie, parasole
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: wydzielona część basenu dla dzieci
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • miniklub: 4-12 lat, codziennie, w cenie
    • animacje dla dzieci: codziennie
    • pokój gier i zabaw
    • łóżeczka dla dzieci: za opłatą, na zapytanie

    Sport i wellness

    W cenie
    • centrum fitness
    • aqua fitness
    • piłka plażowa
    • siatkówka
    • siatkówka plażowa 
    • 2 korty tenisowe: sprzęt za kaucją
    • oświetlenie kortu tenisowego 
    • squash
    Płatne
    • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
    • zabiegi kosmetyczne: w ofercie firm zewnętrznych
    • katamaran: w ofercie firm zewnętrznych
    • windsurfing: w ofercie firm zewnętrznych
    • kitesurfing: w ofercie firm zewnętrznych
    • szkoła surfingu: w ofercie firm zewnętrznych
    • kajaki: w ofercie firm zewnętrznych
    • szkoły nurkowania PADI i SSI: w ofercie firm zewnętrznych
    • nurkowanie powierzchniowe: w ofercie firm zewnętrznych

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • wieczory tematyczne
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • widok na ogród
    • czajnik elektryczny
    • balkon lub taras
    • 1 podwójne łóżko
    • moskitiera
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-3 os.
    • od strony morza
    • balkon
    • 1 podwójne łóżko
    • moskitiera
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: kontynentalne, amerykańskie, w formie bufetu
    • obiad: codziennie, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie, w formie bufetu
    • przekąski: codziennie, ciasto: codziennie
    • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    • napoje: wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: codziennie, płatne
    Pełne wyżywienie
  • śniadanie: kontynentalne, amerykańskie, w formie bufetu
  • obiad: codziennie, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie, w formie bufetu
  • Dwa posiłki
    • śniadanie: kontynentalne, amerykańskie, w formie bufetu
    • do wyboru obiad lub kolacja:
    • obiad: codziennie, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie, w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 4
  • restauracja „La Via Romana": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, stałe menu, na zapytanie, wymagana rezerwacja, w cenie, w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, kilka razy w tygodniu, wymagany odpowiedni strój
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, popołudniowa herbata, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Manyatta Grill Restaurant": rodzaje kuchni: regionalna, dania z grilla, stałe menu, show cooking, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Boriti Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, a la carte, wybór z menu  
  • bary i inne: 4
  • bar przekąskowy: codziennie
  • bar na plaży „Beach Bar": codziennie
  • bar „Main Bar": codziennie
  • bar przy zewnętrznym basenie „Pool Bar": codziennie
  • Dodatkowe informacje
  • kolacja przy świecach: codziennie, na zapytanie, wymagana rezerwacja, płatna, stałe menu, wybór z menu
  •  wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Kenia / Kenia

    Opis oferty:

    Afrykański raj, bajkowa plaża z miękkim białym piaskiem, kokosowe palmy w tropikalnym ogrodzie. Udany mariaż architektury suahili z motywami arabskimi. Lokalne motywy dodają egzotycznych smaczków: charakterystyczne łóżka pili-pili zostały wyrzeźbione przez miejscowych rzemieślników. Znakomicie wyposażony i profesjonalnie prowadzony, oferuje wysoki standard usług i międzynarodową atmosferę. Świetna kuchnia, wieczory tematyczne, bogaty bufet lub elegancka obsługa kelnerska. Kompleks pięknych basenów uważany jest za największy w Afryce Wschodniej!

    POŁOŻENIE:

    ok. 35 km na południe od MOMBASY i ok. 7 km od miejscowości Ukunda, przy plaży, w pięknym tropikalnym ogrodzie o powierzchni 5 ha; ok. 45 km od portu lotniczego w Mombasie (transfer autokarem i promem ok. 90 min).

    PLAŻA:

    Diani Beach, publiczna, z wydzieloną częścią dla Gości hotelowych, biały piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki (ograniczona liczba).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, rozbudowany w 2004 r., odnowiony w 2011 r., 298 pokoi, 8 budynków, 2-3 piętra, przestronny, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracje: główna - dania w formie bufetu, show-cooking, foteliki dla dzieci, potrawy wegetariańskie, Manyatta Barbecue - bufet, grillowane mięso i ryby, La Via Romana - włoska, El Nomad - libańska, wymagany odpowiedni strój do kolacji (panowie - długie spodnie); bary: główny - w holu, czynny 24 h (do 23.30 w ramach all inclusive), Fountain, Lake Palace, Boriti, Beach Bar, bar swim-up, dobrze zaopatrzony butik; sala konferencyjna dla ok. 100 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy w recepcji hotelowej i barze w lobby; za opłatą: punkt internetowy (8 USD/30 min), room-service, fryzjer, opiekunka do dziecka, pralnia, salon piękności; pokoje dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 32 m², stylowo urządzony, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), indywidualnie sterowana klimatyzacja, lodówka, zestaw do kawy/herbaty, telewizor, sejf (3 USD/dzień); moskitiera na życzenie; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon/taras lub ogródek (stolik i krzesełka), widok na basen lub ogród;

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m² wyposażenie jak w pokoju standardowym, widok na ocean; pokój superior na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda: ok. 4750 m², gł. 0,4-2 m i ok. 4500 m², gł. 0,4-2,2 m, jacuzzi, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 100 m², gł. 0,2-0,5 m, przy basenach bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe; 2 korty tenisowe (oświetlenie płatne: ok. 3 USD/godz., dla klientów z opcją HB), 2 klimatyzowane korty do squasha (kaucja za rakiety 26 USD/godz.), tenis stołowy, siłownia, siatkówka plażowa, piłka nożna, petanka, rzutki, aqua aerobik; miniklub dla dzieci (4-12 lat), bogaty program animacji dla dorosłych i dla dzieci, zajęcia sportowe, występy folklorystyczne, tańce afrykańskie, muzyka na żywo; za opłatą: sporty wodne przy plaży: nauka nurkowania, wyprawy na łowienie ryb, windsurfing, kajaki, katamarany; w okolicy: 18-dołkowe pole golfowe, kasyno, niewielkie centrum handlowe, Park Narodowy Shimba Hills.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w restauracji głównej; kolacja również w restauracji włoskiej lub Manyatta (wymagana wcześniejsza rezerwacja w recepcji hotelowej), podwieczorek w Beach Bar (16.00-17.00), przekąski w barze Boriti (10.30-17.30); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe do posiłków i w barach (10.00-23.30), butelka wody niegazowanej na osobę codziennie do pokoju; w pakiecie także: niemotorowe sporty wodne.

    KONTAKT:

    0025/4722203166, www.southernpalmskenya.com

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 lat serwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Southern Palms****

     

    Położenie:

    Duży kompleks wypoczynkowy usytuowany jest przy pięknej plaży Diani z białym piaskiem, na tzw. Wybrzeżu Południowym. Do Mombasy około 40 km i 35 km od lotniska. 3 i 4 piętrowe budynki hotelowe łączą w sobie style arabski i suahili. Cały hotel otoczony jest przepięknym, doskonale utrzymanym tropikalnym ogrodem o powierzchni ok. 5 ha.


    Pokoje:

    Stylowo urządzone pokoje 2-osobowe (możliwe dostawki) z łazienkami i WC. W każdym pokoju klimatyzacja, TV-sat, telefon, moskitiera oraz balkon lub taras. Tylko kilka pokoi z widokiem na ocean (nie gwarantujemy dostępności). Za dopłatą minisejf w pokoju.


    Do dyspozycji gości:

    recepcja otwarta 24 godziny, przestronne lobby, butik, 3 restauracje (w tym główna typu bufet, włoska oraz barbecue-grill) oraz 5 barów serwujących przekąski i napoje (w tym jeden otwarty 24 godziny), sala konferencyjna, salon fryzjerski, mini klub dla dzieci, centrum biznesowe (faks, kopiarka, internet), 2 baseny ze słodka wodą (podobno największe w Kenii), leżaki i parasole przy basenie oraz na plaży (bezpłatne), centrum fitness (sauna, masaże, siłownia), 2 korty tenisowe, 2 korty do squasha, stoły do bilarda i tenisa stołowego. Hotel prowadzi różne animacje: zabawy sportowe, przedstawienia itp. Na plaży boisko do siatkówki plażowej, bar, centrum sportów wodnych: nauka nurkowania, wyprawy na łowienie ryb, rejsy dhow, wypożyczalnia sprzętu wodnego, windsurfing, kitesurfing itp. Dla chętnych organizowane są wyprawy wędkarskie (np. na rekiny czy marliny). W pobliżu hotelu znajduje się 18 dołkowe pole golfowe.


    Wyżywienie:

    Śniadania i obiado-kolacje w formie bufetu w restauracji głównej. Napoje do kolacji są dodatkowo płatne.


    Naszym zdaniem:

    Wysokiej klasy hotel dla wymagających, bardzo dobry program all inclusive i niewątpliwie jedna z najlepszych plaż w Kenii.
    Kategoria lokalna: ****

     

    Cena zawiera:

    • przelot samolotem czarterowym,
    • zakwaterowanie (7 lub 14 noclegów) w hotelach j.w.,
    • transfery lotnisko - hotel - lotnisko,
    • wyżywienie jak w programie i opisach hoteli,
    • opiekę polskiego rezydenta,
    • ubezpieczenie Signal Iduna (NNW, KL i bagaż)

     

    Cena nie zawiera:

    • wizy kenijskiej (ok.50 USD),
    • wycieczek fakultatywnych podczas pobytu,
    • opłat lotniskowych,
    • zwyczajowych napiwków oraz
    • wydatków osobistych

     


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Ecco Travel

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Kenia

    Opis

    Kompleks trzech budynków hotelowych, położony przy pięknej piaszczystej plaży Diani nad Oceanem Indyjskim, 35 km na południe od Mombasy, w tropikalnym 12-akrowym ogrodzie. Hotel, zbudowany w stylu arabskim z elementami Suahili, szczyci się przyjazną i relaksującą atmosferą. Pokoje są klimatyzowane, wyposażone w łazienkę z prysznicem i balkon. Wszystkie są wykończone i wyposażone ze smakiem oraz utrzymane w miejscowym stylu afrykańskim. Hotel oferuje program wieczornych pokazów tanecznych i zabaw przy muzyce na żywo, oraz liczne możliwości uprawiania sportów, czy zwiedzania okolicy. Każdy odwiedzający znajdzie tu coś godnego uwagi.

    Lokalizacja

    przy plaży, 35 km od centrum, 20 km od lotniska.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 300, restauracje: 4, bary: 3, baseny odkryte: 2, bar na plaży, bar przy basenie, room service, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), recepcja, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, wymiana walut, fryzjer, pasaż handlowy, salon urody, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Pokoje

    klimatyzacja, telewizja, sejf (płatny), mini bar (płatny), telefon (płatny), taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem, zestaw do parzenia kawy/herbaty

    Plaża

    piaszczysta, łagodne zejście, przy hotelu.

    Sport na plaży

    nurkowanie (płatne), snorkeling, siatkówka, windsurfing (płatny).

    Sport i fitness

    siatkówka, wodny aerobik, nauka nurkowania (płatna), tenis ziemny, tenis stołowy, squash, jacuzzi, centrum fitness, aerobik, rzutki.

    Rozrywka

    muzyka na żywo, wieczorne animacje, animacje.

    Dla dzieci

    brodzik, mini klub.

    Wyżywienie

    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pełnego wyżywienia, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie, lunch i obiadokolację w restauracji głównej, przekąski, popołudniowa herbata w barze z przekąskami (10.00-17.30), bufety tematyczne w restauracji głównej, możliwa kolacja w restauracji a'la carte z kuchnią włoską, grill, barbecue. Lokalne napoje alkoholowe (piwo, koktajle, wino oraz inne alkohole regionalne) oraz bezalkoholowe od 10.00 do 23.00.

    Informacje dodatkowe

    w pobliżu pole golfowe.
    Niedaleko hotelu znajdują się Parki Narodowe: Wasini/Kisite Island Marine National Park i Shimba Hills National Park.

    Świadczenia

    • przelot na trasie Polska - Mombasa - Polska z przesiadką w porcie europejskim
    • opłaty lotniskowe
    • ubezpieczenie KL, NNW
    • transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
    • zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą

    Cena nie zawiera

    • dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego
    • dopłaty do pokoju pojedynczego
    • dopłata do pokoi o wyższym standardzie
    • wycieczki fakultatywne
    • opłaty za ewizę - ok. 51 USD/os.
    • miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Informacja o wysokości dopłat w formularzu rezerwacyjnym.

    Obsługa na miejscu

    Obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. angielskim. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

    Informacje wizowe

    Obywatele polscy udający się do Kenii muszą posiadać wizę pobytową. Paszport musi być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu. Cena wizy jednokrotnego wjazdu wynosi ok. 51 USD/os.

    Uwaga! Zgodnie z informacjami Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Kenii, od 1 stycznia 2021 r. wjazd do Kenii będzie możliwy WYŁĄCZNIE na podstawie e-wizy, o którą wnioskować można na stronie: www.evisa.go.ke.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

    Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

    Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Dertour Polska

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Nazwa obiektu

    Southern Palms Beach Resort

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Diani Beach

    Region

    Południowe Wybrzeże

    Kod

    MBA10102 SA

    Liczba pokoi

    298

    Położenie

    Przy piaszczystej plaży Diani Beach, ok. 35 km od Mombasy. W pobliżu pole golfowe. Lotnisko Mombasa ok. 45 km od hotelu.

    Opis

    Komfortowy hotel w stylu arabsko-suahili, posiada tropikalny ogród, wielki kompleks basenów z 2 dużymi basenami pływackimi i jacuzzi, 3 restauracje, w tym 1 z tarasem, restauracja a la carte i restauracja bufetowa. Ponadto w hotelu jest 5 barów, butik, pralnia (za opłatą), fryzjer, salon kosmetyczny. WLAN w strefie recepcji i lobby. Leżaki i parasole przy basenie i na plaży są wliczone w cenę.

    Wyżywienie

    2 posiłki dziennie (H) - śniadanie i kolacja w formie bufetu w restauracji bufetowej. Możliwość rezerwacji all inclusive (I) - śniadanie, obiad, kolacja, przekąski, popołudniowa herbata w godz. ok. 16-17.30, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. ok. 10-23.30, kawa i herbata w godz. 10.30-17.30.

    Pokój typ 1

    Standard = rozlokowane w 8 budynkach, ok. 25 m kw., z łazienką/prysznicem/WC. Suszarka do włosów, TV, telefon, klimatyzacja, minibar na zapytanie (za opłatą), zestaw do parzenia herbaty i kawy, sejf (za opłatą), balkon lub taras z widokiem na basen i ogród, a niekiedy na morze.

    Pokój typ 2

    Standard Meerblick = ok. 25 m kw., jak Standard, ale w pierwszym rzędzie od plaży.

    Sport, rozrywka, wellness

    Rozrywka w cenie - animacje, wieczorne dyskoteki na powietrzu przy basenie. Sport i fitness w cenie - gimnastyka w wodzie, siatkówka plażowa, squash, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, centrum fitness. Za opłatą - oświetlenie kortu tenisowego, bilard, nurkowanie powierzchniowe, windsurfing. Rakiety do tenisa i squasha za kaucją (ok. 2000 Ksh). Nurkowanie za opłatą - szkoła PADI w hotelu.

    Dla dzieci

    Klub dziecięcy w godz. ok. 10-18 dla dzieci 4-11 lat.

    Dla aktywnych

    Nurkowanie - za opłatą szkoła nurkowania PADI w hotelu.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferów z / na lotnisko MBA. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    MP508102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Orbis Travel

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KENIA

     

    Mombasa - największy kenijski port nad Oceanem Indyjskim, swoisty „tygiel” kulturowy, religijny i narodowościowy, o ciekawej architekturze. Na północ i południe od miasta rozciągają się piaszczyste plaże, na których chętnie wypoczywają turyści. Dodatkową atrakcją są pobliskie rafy koralowe.

     

    Hotel Southern Palms Beach ****

     

    Położenie:

    Wybrzeże Południowe. Przy długiej, piaszczystej plaży Diani Beach, otoczony ogrodem, 35 km na południe od Mombasy.

     

    Do dyspozycji gości:

    298 pokoi, 4 restauracje, 5 barów, centrum fitness, sala konferencyjna, centrum biznesowe, miniklub dla dzieci, sklepiki, salon piękności, salon fryzjerski, masaże, pralnia.

     

    Sport i rozrywka:

    2 baseny i brodzik dla dzieci, jacuzzi, 2 boiska do gry w squasha, 2 oświetlone korty tenisowe, tenis stołowy, rzutki, windsurfing, kajaki, katamaran, żaglówki, piłka wodna, siatkówka plażowa; dodatkowo płatne: nurkowanie, połowy dalekomorskie, rejsy statkiem ze szklanym dnem, 18-dołkowe pole golfowe (5 min. od hotelu); wieczory taneczne, pokazy folklorystyczne.

     

    Zakwaterowanie:

    pokoje 2-os., łazienka (prysznic), klimatyzacja, moskitiera, telefon, sejf dodatkowo płatny, balkon lub taras z widokiem na tropikalny ogród.

     

    Wyżywienie:

    śniadania i kolacje; napoje do kolacji płatne dodatkowo.

     

     

    Cena obejmuje:

    • Zakwaterowanie.
    • Transport.
    • Wyżywienie: śniadania i obiadokolacje,
    • Pakiet ubezpieczeniowy.

     

    Cena nie obejmuje:

    • Opłat lotniskowych - 690 zł płatne przy zakupie imprezy.
    • Kosztu jednokrotnej wizy turystycznej ok. 50 USD - płatne na lotnisku po przylocie do Mombasy.

     

    Informacje dodatkowe:

    • W hotelach, które nie działają w systemie ALL INCLUSIVE, napoje do kolacji są płatne dodatkowo.
    • W dniu wyjazdu należy opuścić pokoje w godz. 10.00-12.00. Zapewniamy możliwość złożenia bagażu w przechowalni lub pokoju dyżurnym.
    • W Kenii mile widziane są napiwki w barach, restauracjach, hotelach w wysokości ok. 10% rachunku. Zwyczajowo przyjęte jest wręczanie napiwków dla kierowców w czasie safari, ok. 3-5 USD od osoby dziennie.
    • Surowo karany jest wywóz wyrobów z kości słoniowej, zębów i skór zwierząt, z wyjątkiem typowych pamiątek (maski, figurki, itp.).
    • Należy przestrzegać zasad higieny, myć owoce przed spożyciem, pić wyłącznie wodę butelkowaną.
    • Bagaż powinien zawierać przewiewną odzież bawełnianą, ciepły sweter, wygodne obuwie, kremy z filtrem, nakrycie głowy oraz okulary przeciwsłoneczne; w czasie safari przydatna jest lornetka.
    • Zalecane jest używanie obuwia ochronnego w czasie kąpieli w oceanie.
    • UWAGA! Do dyspozycji turystów anglojęzyczny przedstawiciel biura kontrahenta, który ma pod opieką osoby zamieszkałe w kilku hotelach.

     

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Orka

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Kenia/ Diani Beach

    Diani Beach

    Nieskończenie długa, szeroka plaża pokryta drobnym piaskiem, położona w cieniu palm kokosowych na południe od Mombasy nad Oceanem Indyjskim. Panują tu rewelacyjne warunki do pływania, nurkowania, windsurfingu a nawet wędkowania na pełnym morzu. Oprócz tego Diani Beach idealnie nadaje się na długie, romantyczne spacery.

    Położenie

    Duży kompleks wypoczynkowy położony bezpośrednio w spokojnej części popularnego, piaszczystego Diani Beach. Sklepy są oddalone o ok. 1000 metrów, obiekt mieści się ok. 35 km od Mombasy. Cały hotel otoczony jest przepięknym, doskonale utrzymanym tropikalnym ogrodem o powierzchni ok. 5 ha.

    Hotel

    Recepcja otwarta 24 godziny, przestronne lobby, butik, 3 restauracje (w tym główna typu bufet, włoska oraz barbecue-grill) oraz 5 barów serwujących przekąski i napoje (w tym jeden otwarty 24 godziny), sala konferencyjna, salon fryzjerski, mini klub dla dzieci, centrum biznesowe (faks, kopiarka, internet), 2 baseny ze słodka wodą, leżaki i parasole przy basenie oraz na plaży (bezpłatne), centrum fitness (sauna, masaże, siłownia), 2 korty tenisowe, 2 korty do squasha, stoły do bilarda i tenisa stołowego. Hotel prowadzi różne animacje- zabawy sportowe, przedstawienia itp. Na plaży boisko do siatkówki plażowej, bar, centrum sportów wodnych- nauka nurkowania, wyprawy na łowienie ryb, rejsy dhow, wypożyczalnia sprzętu wodnego, windsurfing, kitesurfing itp. Dla chętnych organizowane są wyprawy wędkarskie (np. na rekiny czy merliny). W pobliżu hotelu znajduje się 18 dołkowe pole golfowe.

    Pokoje

    Stylowo urządzone pokoje 2-osobowe (możliwe dostawki; pokoje 2- osobowe tylko z małżeńskimi łóżkami) z łazienkami i WC. W każdym pokoju klimatyzacja, TV-sat, telefon, moskitiera oraz balkon lub taras. Tylko kilka pokoi z widokiem na ocean. Za dopłatą minisejf w pokoju.

    Wyżywienie

    Do wyboru - Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu w restauracji głównej. Napoje do kolacji są dodatkowo płatne. - All inclusive - 3 posiłki dziennie w formie bufetu w restauracji głównej, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00-23.30 oraz przekąski 10 - 17.30

    UWAGA!!!

    OFERTA WYMAGA POTWIERDZENIA PRZEZ ORGANIZATORA W PRZECIĄGU 4H PO DOKONANIU REZERWACJI - W DNI ROBOCZE PN-PT 10-18

    Cena obejmuje

    - przelot samolotem charterowym na trasie Warszawa-Mombassa-Warszawa z miedzylądowaniem na tankowanie samolotu, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie zgodne z ofertą - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę przedstawiciela kontrahenta anglojęzycznego lub niemieckojęzycznego, - obowiązkowe ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (AXA).

    Cena nie obejmuje

    - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych, ewentualnych dopłat paliwowych.

    Informacje praktyczne

    - Elektryczność 220V / 50 Hz, - Bezpieczeństwo - Kenia jest krajem bezpiecznym dla turystów, Nie są wymagane żadne szczepienia ochronne, zaleca sie jednak szczepienia na wirusowe zapalenie wątroby typu A oraz typu B, żółtą gorączkę, błonnicę, tężec polio, dur brzuszny, wściekliznę, - Polski turysta musi wykupić wizę wjazdową- Strefa czasowa - GMT + 3.00.

    * UWAGA!

    Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

    * CENA PRZELOTU

    Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Świąt Wielkanocnych oraz w "szczycie sezonu" obowiazuje dopłata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

    * KURS

    Cena skalkulowana zgodnie z kursem 1 EUR = 4,10 PLN. W przypadku zmiany kursu cena zostanie skalkulowana ponownie.

    * WARUNKI PRZEWOZU

    20 kg bagaż główny i 5 kg bagaż podręczny, brak cateringu, przewoźnik Enter Air, każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

    * ANULACJE, ZMIANY BILETU

    Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika, zakupiony bilet nie podlega zwrotowi.

    * REZYDENT

    Impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta, dzień i godziny wizyty przedstawiciela w Państwa hotelu otrzymacie przy rejestracji w hotelu w przygotowanej dla Państwa kopercie wraz z informacjami lokalnymi.

    * WIZA

    Obywatele polscy muszą posiadać wizę udając się do Kenii- wiza pobytowa ważna 90 dni, wizy w cenie 50 USD można otrzymać na wszystkich przejściach granicznych

    * PLACÓWKI DYPLOMATYCZNE

    Ambasada RPKabarnet Road, Nairobi, P. O. Box 30086 Kenya tel. (00 254 20) 572 811, 572 812 fax. (00 254 20) 574 572, 572 814 e-mail: ambnairo@kenyaweb.com,


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Nekera

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    KENIA

    Położenie

    ok. 30 km na południe od Mombasy. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1 godz. 50 minut.

    Plaża

     bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża Diani Beach. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

     rozległy, przyjazny dla rodzin hotel zbudowany z wykorzystaniem elementów etnicznych dysponuje łącznie 298 pokojami w otoczeniu pięknego ogrodu z egzotyczną fauną i pięknymi palmami. Otwarte lobby z recepcją, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, restauracja serwująca dania z grilla, restauracja włoska (owoce morza za opłatą), 5 barów, bar z przekąskami, butik, fryzjer, sala telewizyjna. W tropikalnym ogrodzie bardzo duży kompleks basenowy ze zintegrowanym brodzikiem, whirlpool, 2 bary przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. 

    Wyżywienie

    Z dwoma lub trzema posiłkami: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. All Inclusive: trzy posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00.-23.30. oraz przekąski w godz. 10.00.-17.30.

    Internet

     WiFi w lobby bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe: klimatyzacja, telefon, TV sat, odtwarzacz DVD, minibar, sejf do wynajęcia, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje superior z widokiem na morze: z widokiem na morze. Pokoje komfort: położone w pobliżu plaży. Pokoje rodzinne: 2 pokoje standardowe połączone drzwiami.

    Sport

    siłownia, korty tenisowe (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, squash (rakiety za opłatą), siatkówka plażowa, aerobik. Dla gości z AIl Inclusive w cenie także żeglowanie i surfing (konieczne uprawnienia). Za opłatą wędkowanie na pełnym morzu, bilard, kajaki, katamarany i nurkowanie.

    Dzieci

    miniklub (4-12 lat), animacje.

    Rozrywka

    animacje, wieczorem programy rozrywkowe, muzyka na żywo.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Region

    Kenia, Kenia

    Położenie

    ok. 30 km na południe od Mombasy. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1 godz. 50 minut.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża Diani Beach. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    rozległy, przyjazny dla rodzin hotel zbudowany z wykorzystaniem elementów etnicznych dysponuje łącznie 298 pokojami w otoczeniu pięknego ogrodu z egzotyczną fauną i pięknymi palmami. Otwarte lobby z recepcją, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, restauracja serwująca dania z grilla, restauracja włoska (owoce morza za opłatą), 5 barów, bar z przekąskami, butik, fryzjer, sala telewizyjna. W tropikalnym ogrodzie bardzo duży kompleks basenowy ze zintegrowanym brodzikiem, whirlpool, 2 bary przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.southernpalmskenya.com

    Wyżywienie

    Z dwoma lub trzema posiłkami: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00.-23.30. oraz przekąski w godz. 10.00.-17.30.

    Internet

    WiFi w lobby bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe (A1-3A): klimatyzacja, telefon, TV sat, odtwarzacz DVD, minibar, sejf do wynajęcia, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje superior z widokiem na morze (A1-3B): z widokiem na morze. Pokoje komfort (A1-3K): położone w pobliżu plaży. Pokoje rodzinne (A2-4Y): 2 pokoje standardowe połączone drzwiami.

    Sport

    siłownia, korty tenisowe (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, squash (rakiety za opłatą), siatkówka plażowa, aerobik. Dla gości z AIl Inclusive w cenie także żeglowanie i surfing (konieczne uprawnienia). Za opłatą wędkowanie na pełnym morzu, bilard, kajaki, katamarany i nurkowanie.

    Dzieci

    miniklub (4-12 lat), animacje.

    Rozrywka

    animacje, wieczorem programy rozrywkowe, muzyka na żywo.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Kenia, Kenia

    Położenie

    ok. 30 km na południe od Mombasy. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1 godz. 50 minut.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża Diani Beach. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    rozległy, przyjazny dla rodzin hotel zbudowany z wykorzystaniem elementów etnicznych dysponuje łącznie 298 pokojami w otoczeniu pięknego ogrodu z egzotyczną fauną i pięknymi palmami. Otwarte lobby z recepcją, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, restauracja serwująca dania z grilla, restauracja włoska (owoce morza za opłatą), 5 barów, bar z przekąskami, butik, fryzjer, sala telewizyjna. W tropikalnym ogrodzie bardzo duży kompleks basenowy ze zintegrowanym brodzikiem, whirlpool, 2 bary przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.southernpalmskenya.com

    Dostęp do internetu

    WiFi w lobby bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Karty kredytowe

    MasterCard, Visa, Amex.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe (A1-3A): klimatyzacja, telefon, TV sat, odtwarzacz DVD, minibar, sejf do wynajęcia, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje superior (A1-3B): z widokiem na morze. Pokoje komfort (A1-3K): położone w pobliżu plaży. Pokoje rodzinne (A2-4Y): 2 pokoje standardowe połączone drzwiami.

    Wyżywienie

    Z dwoma lub trzema posiłkami: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu.

    Sport

    siłownia, korty tenisowe (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, squash (rakiety za opłatą), siatkówka plażowa, aerobik. Dla gości z AIl Inclusive w cenie także żeglowanie i surfing (konieczne uprawnienia). Za opłatą wędkowanie na pełnym morzu, bilard, kajaki, katamarany i nurkowanie.

    Dzieci

    miniklub (4-12 lat), animacje.

    Rozrywka

    animacje, wieczorem programy rozrywkowe, muzyka na żywo.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00.-23.30. oraz przekąski w godz. 10.00.-17.30.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann X

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Region

    Kenia, Kenia

    Położenie

    ok. 30 km na południe od Mombasy. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1 godz. 50 minut.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża Diani Beach. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    rozległy, przyjazny dla rodzin hotel zbudowany z wykorzystaniem elementów etnicznych dysponuje łącznie 298 pokojami w otoczeniu pięknego ogrodu z egzotyczną fauną i pięknymi palmami. Otwarte lobby z recepcją, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, restauracja serwująca dania z grilla, restauracja włoska (owoce morza za opłatą), 5 barów, bar z przekąskami, butik, fryzjer, sala telewizyjna. W tropikalnym ogrodzie bardzo duży kompleks basenowy ze zintegrowanym brodzikiem, whirlpool, 2 bary przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.southernpalmskenya.com

    Wyżywienie

    Z dwoma lub trzema posiłkami: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00.-23.30. oraz przekąski w godz. 10.00.-17.30.

    Internet

    WiFi w lobby bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe (A1-3A): klimatyzacja, telefon, TV sat, odtwarzacz DVD, minibar, sejf do wynajęcia, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje superior z widokiem na morze (A1-3B): z widokiem na morze. Pokoje komfort (A1-3K): położone w pobliżu plaży. Pokoje rodzinne (A2-4Y): 2 pokoje standardowe połączone drzwiami.

    Sport

    siłownia, korty tenisowe (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, squash (rakiety za opłatą), siatkówka plażowa, aerobik. Dla gości z AIl Inclusive w cenie także żeglowanie i surfing (konieczne uprawnienia). Za opłatą wędkowanie na pełnym morzu, bilard, kajaki, katamarany i nurkowanie.

    Dzieci

    miniklub (4-12 lat), animacje.

    Rozrywka

    animacje, wieczorem programy rozrywkowe, muzyka na żywo.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Southern Palms Beach Resort

    Opinie o Hotelu Southern Palms Beach Resort

    4.9
    zdecydowanie polecam

    hotel super, przy wspanialej piaszczystej plazy,piekny ogrod i nietypowy basen, bardzo dobra obsluga, mili i serdeczni ludzie,posilki smaczne i b. estetycznie podane,zdecydowanie polecam.

    POLECAM:
    wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.9
    zdecydowanie polecam

    hotel super, przy wspanialej piaszczystej plazy,piekny ogrod i nietypowy basen, bardzo dobra obsluga, mili i serdeczni ludzie,posilki smaczne i b. estetycznie podane,zdecydowanie polecam.

    POLECAM:
    wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.6
    zdecydowanie polecam

    bardzo pięknie położony hotel,czysty,jedzenie dobre,ciekawe i orginalne występy artystyczne, piękna plaża, nieco nataczywi tubylcy

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.3
    zdecydowanie polecam

    Malo muzyki malo wystepow pozatym fajnie polecam

    POLECAM:
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.3
    4.1
    polecam

    trudno wyjść poza hotel,zwłaszcza od strony ulicy.Na plaży poza pasem wydzielonym dla hotelu dość natarczywi ( z biedy) sprzedawcy i akwizytorzy.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Hotel rewelacyjny a okolica jeszcze piękniejsza - np. małpy. Czuliśmy się bezpiecznie, obsługa bardzo miła. Jak w raju, no i koniecznie trzeba zaliczyc dobre safari!!

    POLECAM:
    wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6

    Southern Palms Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

    Pokój jednoosobowy
    Pokój dwuosobowy
    Pokój dwuosobowy
    Superior Deluxe
    Ocean Front Deluxe
    Superior
    Ocean Front

    Southern Palms Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


    Southern Palms Beach Resort - miasta wylotu:


    Southern Palms Beach Resort - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Southern Palms Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00