cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Reef, Mombasa
  • Hotel Reef, Mombasa
  • Hotel Reef, Mombasa
  • Hotel Reef, Mombasa
  • Hotel Reef, Mombasa
  • Hotel Reef, Mombasa
  • Hotel Reef, Mombasa
  • Hotel Reef, Mombasa
  • Hotel Reef, Mombasa
  • Hotel Reef, Mombasa
  • Hotel Reef, Mombasa
  • Hotel Reef, Mombasa
  • Hotel Reef, Mombasa
1 / 13
Udogodnienia hotelu Reef
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Reef
star 3

Kenia: Mombasa
Ocena hotelu Reef:
4.1 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Reef:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.1 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 października 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 10 listopada 2018

Hotel Reef w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Hotel Reef

Idealnie położony, bezpośrednio przy cudownej plaży, w pięknym palmowym ogrodzie. W minionym sezonie cieszył się dużym uznaniem naszych Klientów, do czego z pewnością przyczyniła się bardzo przyjazna, nieformalna atmosfera, tworząca niezapomniane afrykańskie wakacje. Maskotkami hotelu i gości są śliczne małpki, które raz na jakiś czas zeskakują z palm, jakby były częścią hotelowych animacji. Hotel jest wygodnie i estetycznie wyposażony, ma praktycznie urządzone, zadbane pokoje, z oryginalnymi ręcznymi zdobieniami.

 

Położenie: 

ok. 11 km od MOMBASY, na plaży, w tropikalnym ogrodzie, ok. 18 km od portu lotniczego w Mombasie.

 

Plaża:

Nyali, idyllicznie piękna, szeroka, biały piasek, łagodnie schodzi do morza, przypływy i odpływy w ciągu doby; bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne leżaki i parasole.

 

Hotel:

trzygwiazdkowy, dobrej klasy, spokojny, zajmuje rozległy teren, odnowiony w 2005 r., 146 pokoi, 2 budynki: długi, 2-piętrowy w pierwszej linii od morza i w spokojniejszej części, dalej od morza: 3-piętrowy; duży hol, całodobowa recepcja z bezpłatnym sejfem, 3 restauracje: główna, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne menu i foteliki dla dzieci, potrawy wegetariańskie; bistro przy basenie, dania bufetowe, Tanga Bar Grill, á  la carte, przekąski, pizza i owoce morza (za opłatą), 3 bary: bar główny Karibuni Bar, bar przy basenie i bar Tanga w ogrodzie, sala konferencyjna dla 200 osób, sklepiki w holu: pamiątki, książki, słodycze; duży, zadbany ogród; za opłatą: kawiarenka Internetowa (5 USD/godz.), Internet bezprzewodowy (8 USD/30 min), room-service, fryzjer, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa, Mastercard.

 

Pokój:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), urządzony w rustykalnym stylu, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna/prysznic, wc), telewizja satelitarna, telefon, sejf (20 USD/tydzień), lodówka (na zamówienie, za opłatą), moskitiera, łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis (na zamówienie przed przyjazdem); większość pokoi ma balkon lub taras (stolik i krzesełka).

 

Sport i rozrywka:

3 baseny z wodą słodką: 800 m2, głębokość 0,5-2 m, 350 m2, 0,6-2,3 m i 150 m2, bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe, kort tenisowy (oświetlenie za dodatkową opłatą), nieduża siłownia, tenis stołowy, mini-golf, piłka plażowa, animacje dla dorosłych i dla dzieci, mini-klub dla dzieci (4-12 lat); za opłatą: bilard, centrum sportów wodnych.

 

Wyżywienie:

śniadanie (7.00-9.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej lub w Bistro, podwieczorek w Bistro (16.00-17.00); raz w tygodniu kolacja tematyczna (afrykańska, indyjska itp.); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe do posiłków i serwowane w barach (10.00-23.00).


Cena obejmuje:

  • zakwaterowanie w hotelu,
  • wyżywienie śniadania i obiadokolacje,
  • przelot: Warszawa - Mombasa - Warszawa,
  • transfer: lotnisko-hotel-lotnisko,
  • opiekę rezydenta,
  • ubezpieczenia KL i NW.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:

Przyjazny hotel położony na północnym wybrzeżu Mombasy, w tropikalnym ogrodzie na dość rozległym terenie. Niedaleko hotelu znajduje się farma krokodyli i Park Hallera, czyli ZOO zwierząt afrykańskich, powstałe na zrekultywowanym terenie dawnej kopalni, gdzie 2 razy dziennie odbywa się karmienie żyraf. W pobliżu hotelu znajduje się niewielkie centrum handlowe Nakumat, bary, restauracje i dyskoteki. Do centrum Mombasy ok. 10 km, do lotniska ok. 20 km.
Plaża:

Hotel bezpośrednio przy znanej plaży Nyali z drobnym, białym piaskiem. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatne na terenie ogrodu hotelowego przy plaży.
Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h, 2 restauracje: główna z widokiem na ocean, a'la carte Tanga Bar and Grill serwująca głównie owoce morza. 3 bary: główny przy basenie (10:00-24:00), grill bar, bar Half Moon przy plaży. 3 baseny: basen główny, przy którym odbywają się animacje, z wydzielonym brodzikiem dla dzieci, mały basen oraz basen położony w spokojnej części hotelu, wszystkie z leżakami, parasolami i ręcznikami kąpielowymi dostępnymi bezpłatnie. Ponadto: kantor, sala konferencyjna, sala telewizyjna, sklepik z pamiątkami, salon urody.
Pokoje:

Kompleks składa się z 2 budynków, jeden znajduje się bliżej plaży, drugi w głębi ogrodu, w których rozlokowanych jest 150 pokoi. Skromnie, ale przytulnie urządzone pokoje standardowe mogą zakwaterować max. 3 os. dorosłe lub 2 os. dorosłe i dziecko na dostawce, wyposażone są w: łazienkę z prysznicem lub wanną, klimatyzację, TV Sat., telefon, płatny sejf (na zapytanie za ok. 120 KSH/dzień), moskitierę, umeblowany balkon. Większość pokoi z widokiem na ogród.
Wyżywienie:

Śniadania (07:00-09:30) i obiadokolacje (19:30-21:30) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi dzienne i wieczorne animacje m.in.: muzyka na żywo, pokazy akrobatyczne i taneczne. Ponadto: aerobik, aqua aerobik, kort tenisowy, mini golf, boisko do siatkówki, tenis stołowy, bilard, rzutki, centrum fitness, dyskoteka Moon Shine (napoje płatne dodatkowo). Dla dzieci: mini klub (10:00-17:00). Płatne dodatkowo: centrum sportowe, mi.in: windsurfing, kajaki, żeglarstwo, nurkowanie.
Internet:

Internet Wi-Fi dostępny bezpłatnie w lobby.
Kategoria lokalna:

***
Strona www:

www.reefhotelkenya.com
Naszym zdaniem:

Doskonała lokalizacja przy pięknej plaży Nyali, z białym piaskiem, za niewygórowaną cenę! W okolicy hotelu liczne bary, restauracje i dyskoteki. Polecamy osobom pragnącym odkrywać okolicę we własnym zakresie ze względu na bliskość farmy krokodyli i Parku Hallera. Miła, uczynna obsługa, dobra i urozmaicona kuchnia.
Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
Uwaga!
Dla Gości przylatujących do Mombasy późnym wieczoremobiadokolacja w tym dniu serwowana jest najczęściej w formiezimnej płyty.
Dzień 2 - 7 (lub 14)
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
Dzień 8 (lub 15)
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Dzien 9 (lub 16)
Przylot do Polski.
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach lub logdach, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie zgodne z opisem wybranego hotelu, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy kenijskiej (ok. 50 USD/os.), wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków własnych.
Wycieczki lokalne

Ceny i realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu. W przypadku hoteli w Malindi cena może być wyższa o koszt dodatkowego transportu (ok. 15 USD/os.). Dopłata do pokoju 1-os. ok. 30 USD.

WYSPA WASINI - WYCIECZKA CAŁODNIOWA (wtorki)

Nurkowanie powierzchniowe na południowym wybrzeżu i relaksujący dzień na tropikalnej wyspie. Po śniadaniu zostaną Państwo przewiezieni na nabrzeże Shimoni "miejsce jaskiń" (zwiedzanie jednej z nich, gdzie niegdyś przetrzymywano niewolników) i z tego punktu za pomocą łodzi Dhow transport do Parku Kisite Mpunguti Marine, który oferuje jedno z najpiękniejszych miejsc widokowych w Kenii. W drodze do tego punktu poszukamy delfinów, które upodobały sobie to piękne miejsce. Proszę pamiętać o zabraniu kostiumów kąpielowych i kremów z filtrem przeciwsłonecznym! Na wyspie Wasini zwiedzanie typowej muzułmańskiej wioski - opcjonalnie (należy nałożyć odzież na kostium kąpielowy) lub czas wolny na odpoczynek. Na łodzi obowiązuje formuła All Inclusive (sprzęt do snorkelingu, napoje bezalkoholowe, lunch - w cenie). Za dodatkową opłatą możliwość nurkowania głębinowego z instruktorem - 1 zejście na ok. 40 min. ok. 50 USD/os. Wczesnym wieczorem powrót łodzią Dhow do nabrzeża Shimoni i z tego miejsca dalszy transport do hotelu.
Cena ok. 98 USD/os. z hoteli na południu Mombasy, ok. 108 USD/os. z hoteli na północy Mombasy.

MOMBASA - WYCIECZKA PÓŁDNIOWA (poniedziałki)

Zwiedzanie rozpoczniemy od zwiedzania Fortu Jezus, zabytku wpisanego na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO, którego historia nierozerwalnie wiąże się z historią całego miasta. Potem udajemy się na spacer ulicami starego miasta, podczas którego możemy podziwiać budynki z czasów kolonialnych nawiązujące do architektury arabskiej z pięknie rzeźbionymi drewnianymi drzwiami. Podczas spaceru mamy okazję zobaczyć plac Rządowy, znajdujący się tuż obok starego portu oraz jeden z najstarszych meczetów w Mombasie. Następnie jedziemy na Aleję Baobabów, gdzie możemy zrobić sobie zdjęcie z jednym z największych baobabów na wyspie. Udajemy się również pod kły - symbol Mombasy i na koniec do manufaktury plemienia Akamba, które od pokoleń zajmuje się rzeźbieniem figur z drewna egzotycznego, a także dokonać zakupów tych produktów w atrakcyjnych cenach.
Cena ok. 50 USD/os. z hoteli na południu Mombasy, ok. 45 USD/os. z hoteli na północy Mombasy.

TSAVO EAST SAFARI 2 DNI (1 noc) (środa-czwartek)

Dzień 1

Po wczesnym śniadaniu transfer minibusem do Parku Narodowego Tsavo (ok. 150 km). Lunch, a następnie zwiedzanie jednego z największych Parków Narodowych Afryki: ponad 13 tys. km2 sawanny i niesamowitych lasów akacjowych i tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy kudu i żyrafy. Lunch, kolacja i zakwaterowanie w lodgy, z której można obserwować zwierzęta podchodzące do wodopoju.
Dzień 2

Po śniadaniu kolejne safari w poszukiwaniu dzikich zwierząt w Parku Narodowym Tsavo. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajskiej (płatna dodatkowo ok. 25 USD/os.). Po południu powrót do hotelu pobytowego, kolacja i nocleg.
Cena ok. 280 USD/os. z hoteli na południu, ok. 265 USD/os. z hoteli na północy.

MASAI MARA SAFARI 2 DNI (1 noc) (dowolny dzień)

Masai Mara to położony na płaskowyżu (ok. 1600 m.n.p.m.) najsłynniejszy rezerwatu dzikich zwierząt w Afryce, który wraz z przyległym Serengeti (w Tanzanii) uważany jest za najpiękniejszy park na świecie. Masai Mara to głównie płaska sawanna z rzadkimi drzewami i stadami antylop, gazeli, zebr, słoni, żyraf oraz polującymi na nie drapieżnikami takimi jak lwy, lamparty, gepardy, hieny, szakale itd.
Dzień 1

Wcześnie rano wyjazd na lotnisko, przelot samolotem do Masai Mara (możliwe międzylądowania). Po wylądowaniu krótkie safari i dojazd do lodgy, zakwaterowanie i lunch. Po południu wyjazd na kolejne safari na terenie Masai Mara. Powrót na kolacje i nocleg w luksusowej lodgy na terenie rezerwatu.
Dzień 2

Rano śniadanie i safari. Po lunchu wylot samolotu do Mombasy. Transfer z lotniska do hotelu. Istnieje możliwość przedłużenia o dodatkowy nocleg (3 dni, 2 noclegi).
Cena ok. 990 USD/ok. Dodatkowo płatna wizyta w wiosce masajskiej ok. 25 USD/os.

Dni realizacji wycieczek fakultatywnych mogą ulec zmianie. Nasi rezydenci pomogą także w zorganizowaniu wyjazdu na wędkowanie, które będzie okazją do złowienia egzotycznych gatunków ryb, np.: merlinów. Cena ok. 500 USD za wynajem całego kutra, wyjazd realizowany przy 7 - 8 osobach.
Inne

Ważne informacje

Waluta

W Kenii obowiązuje szyling kenijski (KSH) dzielący się na 100 centów. Wwożenie i wywożenie miejscowej waluty jest zabronione. 1 USD = ok. 95 KSH. Uwaga! Należy zabierać tylko dolary wydane po 2006 roku. Starsze roczniki nie są przyjmowane.
Czas

+ 2 godziny w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny

Woda mineralna 1,5 l. - ok. 100 KSH Piwo w barze - ok. 250-300 KSH
Elektryczność

Napięcie 220 - 240 V. Wtyczki typu angielskiego, wymagane są konwektory do gniazdek, które można wypożyczyć lub kupić niemal we wszystkich hotelach i lodgach. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Czasami dostępne są one w hotelowych recepcjach (za kaucją zwrotną), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
Fotografowanie

Nie należy fotografować budynków urzędowych, militarnych, policji mundurowej, itd. Zwyczajowo za fotografowanie tamtejszej ludności daje się napiwki przed zrobieniem zdjęcia. Przydatne są teleobiektywy, zwłaszcza na safari. W parkach narodowych nie wolno używać dronów.
Zdrowie

Od turystów przyjeżdżających z Europy nie są wymagane żadne obowiązkowe szczepienia, jednak WHO zaleca szczepienia przeciw żółtej febrze, żółtaczce zakaźnej typu A i B, błonicy, tężcowi oraz polio. Na wybrzeżu Kenii, w okolicach Mombasy występuje niewielkie zagrożenie zarażenia malarią, warto profilaktycznie zabrać środki antymalaryczne (prosimy skontaktować się z lekarzem specjalistą, który takie środki może przepisać). Ponadto należy zachować podstawowe zasady higieny jak mycie rąk, owoców, picie wody butelkowanej, używanie wody butelkowanej do mycia zębów itd. Przy programach KTJ, KTS i KTZ obowiązkowe jest szczepienie przeciwko żółtej febrze (ze względu na przekroczenie granicy kenijsko-tanzańskiej).
Telefony:

Za granicę najtaniej jest dzwonić po zakupie i doładowaniu lokalnych kart (koszt karty SIM ok. 100 KSH, wymagany paszport). Do Polski + 48 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski + 254 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Uwaga! Polskie telefony komórkowe działają w Kenii, ale na terenach parków zwykle nie ma zasięgu. Może być także problem z otrzymywaniem i wysyłaniem wiadomości tekstowych.
Safari

Nasze wyobrażenia o parkach jest zwykle różne od tego, co zastajemy na miejscu. Park w wydaniu kenijskim to nie mały, ogrodzony teren z alejkami i zwierzętami w niewoli, ale ogromne połacie lądu (największe parki mają pow. od 10 do 15 tys. km2), gdzie zwierzęta żyją na wolności w swoim naturalnym środowisku. Na terenie parków nie ma żadnej aktywności ludzkiej, nie ma dróg i elektryczności (z wyjątkiem lodgy), a poruszać się można tylko minibusem lub jeepem po wyznaczonych szlakach. Pod żadnym pozorem nie wolno wychodzić z pojazdu. Minibusy to 6 lub 7-mio osobowe vany z otwieranym dachem. Kierowca jest jednocześnie przewodnikiem, zna doskonale tereny parków, jak i posiada wiedzę na temat zwierząt, które potrafi wytropić i nazwać. Minibusy nie są klimatyzowane. Stan dróg w Kenii jest bardzo zły. Duża część to drogi gruntowe, a te wyasfaltowane mają tyle dziur, że czasami prędkość podróżowania spada do 20 km/h. Zatem przejazdy mogą być męczące i uciążliwe, a minibusem będzie trzęsło i kołysało. Safari odbywają się zwykle dwa razy dziennie, w godzinach 06:00-08:00 i 16:00-18:00 (każde ok. 30 km). Jest to najlepsza pora dnia do obserwacji zwierząt gdyż w tym czasie, chcąc uniknąć upału, wychodzą one polować lub do wodopoju.
WYLOT:

Wylot do Mombasy liniami czarterowymi z międzylądowaniem technicznym w Egipcie lub na Cyprze (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady.
Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza
- Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. - Wizowanie we własnym zakresie na lotnisku w Kenii. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. . - Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Uwagi do programu

Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.
Wizy

Wiza do Kenii:

Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. .
Wizowanie we własnym zakresie na lotnisku w Kenii. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski.
Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

/KENIA

Do dyspozycji gości

• recepcja • ogród • basen zewnętrzny • główna restauracja Sea Side • restauracja Tanga • bar Bistro • bar typu swim-up Tanga • bar na plaży Half Moon

Dodatkowe udogodnienia

• sale konferencyjne

Karty

Visa, MasterCard

Dodatkowe informacje

UWAGA: W trosce o środowisko naturalne od 28.08.2017 r. zabronione jest wwożenie do Kenii torebek plastikowych. Nieprzestrzeganie tego zakazu karane jest grzywną - aby uniknąć problemów na miejscu, zalecamy niepakowanie torebek plastikowych do żadnego z bagażów. Dotyczy to również zakupów zrobionych w strefie wolnocłowej, jeśli zostały zapakowane w torebkę foliową. Zakaz nie obejmuje małych, plastikowych torebek wielokrotnego użytku, służących do przewozu kosmetyków w bagażu podręcznym.

Transfer sportowych bagaży wielkogabarytowych (szczególnie sprzęt do kitesurfingu i windsurfingu) w Kenii z lotniska (MBA) do hoteli i z powrotem podlega dodatkowej opłacie i nie jest zawarty w cenie pakietu. Klienci mają możliwość zarezerwowania specjalnego transferu z TUI przez biuro podróży (koszt specjalnego transferu jest zależny od położenia hotelu) lub na własną rękę wynająć transfer na lotnisku w Mombasie. W przypadku rezerwacji specjalnego transferu z TUI Poland w celach organizacyjnych prosimy zawsze o poinformowanie biura podróży o zamiarze zabrania takiego bagażu i chęci jego transferu z TUI na co najmniej 7 dni przed wylotem.

Sport i wellness

W cenie • aerobik

Płatne • centrum sportów wodnych

Rozrywka

• animacje

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-3 os. • od strony morza • wanna • balkon lub taras • klimatyzacja • WC • Wi-Fi (płatne) • sejf • moskitiera • tel. • TV sat.

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu) • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00 w barze Bistro i głównej restauracji) • przekąski (między poszczególnymi posiłkami tj. 10.00-12.30, 14.30-19.00 oraz 21.30-23.00)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Mapa Hotelu Reef

Opinie o Hotelu Reef

Hotel położony tuż przy oceanie w bardzo ładnym ogrodzie. Obsługa miła i zawsze uśmiechnięta. Plaża bardzo ładna ale pełna akwizytorów wycieczek. Śniadania słabiutkie, obiadokolacje dużo lepsze. Codziennie wieczorem program rozrywkowy. Ogólnie polecam - Afryka bez luksusu.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.1

Reef - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
1 os. pokój standardowy - promo
SUPERIOR SGL
2 os. pokoj standardowy
2 os. pokój standardowy - promo
SUPERIOR 2+1
SUPERIOR 2+2
SUPERIOR

Reef - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Reef? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00