cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
  • Hotel COOEE Mimosa Sunshine, Złote Piaski
1 / 23
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
20.07 - 21.07
już od 118 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
13.09 - 14.09
już od 71 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu COOEE Mimosa Sunshine
  • Fitness/Siłownia
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel COOEE Mimosa Sunshine
star 4

Bułgaria: Złote Piaski
Ocena hotelu COOEE Mimosa Sunshine:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu COOEE Mimosa Sunshine:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 lipca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 września 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mimosa & Spa to hotel zlokalizowany niedaleko centrum Złotych Piasków i nadmorskiej promenady pełnej sklepów i barów. Aqua Park Aquapolis jest oddalony o ok 2 km od hotelu. Polecamy dla osób chcących spędzić aktywnie czas. a jednocześnie przykładających dużą wagę do standardu świadczonych usług (bardzo wysoka jakość obsługi, smaczne wyżywienie - posiłki zgodnie ze standardami Cooee, komfortowe i nowoczesne pokoje, świetnie wyposażone SPA i infrastruktura hotelowa z 2 basenami, jacuzzi i krytym basenem oraz bogaty program animacyjno - rozrywkowy, All Inclusive).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Złote Piaski, tuz przy głównej promenadzie i blisko pięknej, piaszczystej plaży
  • 2 baseny zewnętrzne, jacuzzi i basen kryty, nowoczesne wnętrza i duży zielony teren
  • profesjonalne centrum SPA - jedno z najlepszych w Złotych Piaskach

Hotel COOEE Mimosa Sunshine w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mimosa & Spa to hotel zlokalizowany niedaleko centrum Złotych Piasków i nadmorskiej promenady pełnej sklepów i barów. Aqua Park Aquapolis jest oddalony o ok 2 km od hotelu. Polecamy dla osób chcących spędzić aktywnie czas. a jednocześnie przykładających dużą wagę do standardu świadczonych usług (bardzo wysoka jakość obsługi, smaczne wyżywienie - posiłki zgodnie ze standardami Cooee, komfortowe i nowoczesne pokoje, świetnie wyposażone SPA i infrastruktura hotelowa z 2 basenami, jacuzzi i krytym basenem oraz bogaty program animacyjno - rozrywkowy, All Inclusive).

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Złote Piaski, tuz przy głównej promenadzie i blisko pięknej, piaszczystej plaży
  • 2 baseny zewnętrzne, jacuzzi i basen kryty, nowoczesne wnętrza i duży zielony teren
  • profesjonalne centrum SPA - jedno z najlepszych w Złotych Piaskach

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 150 m od centrum miasta
  • ok. 220 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

polozenie

  • ok. 150 m od centrum miasta
  • ok. 220 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

plaza

  • ok. 220 m od plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą
  • ręczniki za kaucją

Wyposażenie

  • recepcja: 24 h
  • winda
  • taras
  • kantor
  • sala TV
  • Wi-Fi: w recepcji/lobby i w barze, w cenie
  • sklep z pamiątkami
  • fryzjer
  • lekarz
  • pralnia: za opłatą
  • parking: niezadaszony, płatność gotówką, ok. 5 €/dzień
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

330

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel akceptuje psy i koty: do 10 kg, płatność gotówką, ok. 4 €/dzień, do 10 kg
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen „indoor pool": w cenie, kryty, ze słodką wodą, wydzielona część basenu dla dzieci
  • basen: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, zjeżdżalnia, wydzielona część basenu dla dzieci
  • basen: maj - wrzesień, w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, wydzielona część basenu dla dzieci
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: wymagana kaucja, płatność gotówką
  • Dla dzieci

    •  wydzielone części basenów dla dzieci
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • miniklub: 4-12 lat, 10:15 - 12:00 i 15:15 - 17:30, w cenie
    • pokój gier i zabaw: 4-12 lat
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: 20:00 - 20:30, w cenie
    • łóżeczka dla dzieci: w cenie, wymagana rezerwacja

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia: 9:00-18:00
    Płatne
    • strefa spa „Mimosa wellness": płatność gotówką
    • łaźnia parowa
    • masaże
    • zabiegi kąpielowe
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • solarium

    rozrywka

    • zajęcia sportowe w ciągu dnia
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych (kilka razy w tygodniu, w ciągu dnia, od 2019-05-01 do 2019-09-30)
    • lekki program animacyjny
    • przedstawienia wieczorami
    • zajęcia taneczne
    • boccia w cenie
    • rzutki w cenie
    • bilard za opłatą
    • dyskoteka

    Pokoje

    Apartament APX1
    • 2-4 os.
    • ok. 38 m2
    • widok na basen, park lub ulicę
    • ostatni częściowy remont: 2016
    • pokój dzienno-sypialny
    • sypialnia
    • klimatyzacja: centralna: w cenie, maj - wrzesień, indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą, ok. 3 €/dzień
    • sofa
    • biurko
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: płatność gotówką
    • TV sat.
    • oddzielny prysznic
    • wanna
    • WC
    • 2 łazienki
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 1-osobowy EZX1
    • 1 os.
    • ok. 16 m2
    • widok na park lub ulicę
    • klimatyzacja: centralna: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą, płatność gotówką
    • TV kab.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1
    • 2-3 os.
    • ok. 18 m2
    • widok na basen lub park
    • ostatni częściowy remont: 2016
    • klimatyzacja: centralna: w cenie, maj - wrzesień, indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą, ok. 3 €/dzień
    • biurko
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą, płatność gotówką
    • TV kab.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 2-3 os.
    • ok. 20 m2
    • widok na basen lub park
    • ostatni częściowy remont: 2016
    • klimatyzacja: centralna: w cenie, maj - wrzesień, indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą, ok. 3 €/dzień
    • biurko
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą, płatność gotówką
    • TV
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 2-4 os.
    • ok. 23 m2
    • widok na basen lub park
    • ostatni częściowy remont: 2016
    • klimatyzacja: centralna: w cenie, maj - wrzesień, indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą, ok. 3 €/dzień
    • sofa
    • biurko
    • lodówka: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą, płatność gotówką
    • TV kab.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZZ1
    • 2-3 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:00, w formie bufetu
    • obiad: codziennie 12:00 - 14:00, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 18:00 - 21:00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: 18:00 - 21:00
    • przekąski: 10:00 - 16:00, ciasto: 16:00 - 17:00, lody: 10:00 - 16:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:00 - 23:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 10:00 - 23:00
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • restauracja specjalistyczna „Bulgarian Restaurant "Yaroslavtsi": rodzaje kuchni: regionalna, dania z grilla, bufet, wymagana rezerwacja, za opłatą, wliczona w all inclusive, czw. - wt. 19:00 - 21:00, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja „Bistro COOEE": rodzaje kuchni: regionalna, dania z grilla, bufet, show cooking, w cenie, maj - wrzesień, codziennie 10:00 - 16:00, z tarasem, przy basenie
  • główna restauracja „Main Restaurant Mimosa": rodzaje kuchni: regionalna, dania z grilla, bufet, show cooking, w cenie, 07:30 - 10:00, 12:00 - 14:00 i 18:00 - 21:00, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bary i inne: 2
  • bar przy zewnętrznym basenie: maj - wrzesień, 10:00 - 18:00, za opłatą, wliczony w all inclusive
  • bar „Lobby bar": maj - wrzesień, 10:00 - 23:00, za opłatą, wliczony w all inclusive
  • Dodatkowe informacje
  •  wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mimosa & Spa to hotel zlokalizowany niedaleko centrum Złotych Piasków i nadmorskiej promenady pełnej sklepów i barów. Aqua Park Aquapolis jest oddalony o ok 2 km od hotelu. Polecamy dla osób chcących spędzić aktywnie czas. a jednocześnie przykładających dużą wagę do standardu świadczonych usług (bardzo wysoka jakość obsługi, smaczne wyżywienie - posiłki zgodnie ze standardami Cooee, komfortowe i nowoczesne pokoje, świetnie wyposażone SPA i infrastruktura hotelowa z 2 basenami, jacuzzi i krytym basenem oraz bogaty program animacyjno - rozrywkowy, All Inclusive).

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Złote Piaski, tuz przy głównej promenadzie i blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • 2 baseny zewnętrzne, jacuzzi i basen kryty, nowoczesne wnętrza i duży zielony teren
    • profesjonalne centrum SPA - jedno z najlepszych w Złotych Piaskach

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Bułgaria / Złote Piaski

    Opis oferty:

    Komfortowy, położony blisko centrum Złotych Piasków i plaży, ma pięknie zaprojektowane tarasowe baseny ze zjeżdżalniami. Znakomicie utrzymany, z profesjonalnym serwisem, oferuje wygodny i beztroski wypoczynek w zadbanych i funkcjonalnie wyposażonych pokojach. Ciekawy program animacyjny i zabawy od rana do wieczora gwarantują udany i pełen atrakcji pobyt, szczególnie dla najmłodszych wczasowiczów. Restauracje serwują smaczne i urozmaicone posiłki w ramach bogatej formuły all inclusive. Do dyspozycji jest również kilka barów i dużo udogodnień sportowo-rekreacyjnych.

    POŁOŻENIE:

    na wzniesieniu, ok. 200 m od centrum ZŁOTYCH PIASKÓW ze sklepami, restauracjami, barami, przy drodze lokalnej, ok. 500 m od aquaparku Aquapolis; ok. 30 km od portu lotniczego w Varnie, ok. 130 km od portu lotniczego w Burgas; przystanek autobusowy ok. 250 m od hotelu (ok. 3 BGN/Varna).

    PLAŻA:

    publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 300 m od hotelu, przejście przez centrum kurortu i nadmorską promenadę, płatne parasole, leżaki i materace (ok. 30 BGN/2 leżaki z materacami i parasol).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 2002 r., odnowiony w 2011 r., 331 pokoi, 1 dwuskrzydłowy budynek, 6-7 pięter, 5 wind, w tym 2 panoramiczne, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna z tarasem - dania w formie bufetu, kuchnia bułgarska i międzynarodowa, show-cooking, dania wegetariańskie, restauracja Akropolis - dania w formie bufetu, á la carte, kuchnia grecka, przekąski i lody, restauracja Gusto - á la carte, kuchnia włoska, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; bar w lobby, bary Mimosa i Dolce Vita przy basenach, kantor, minimarket; centrum konferencyjne dla 120 osób, taras z widokiem na baseny, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 6 BGN/godz.), sejf w recepcji (ok. 6 BGN/dzień), pralnia; występują różnice poziomów - niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane zwierzęta domowe do 25 kg (płatne: ok. 7 BGN/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 22 m² (pokój z 2 dostawkami ok. 26-28 m²), klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka do wypożyczenia w recepcji), telewizja satelitarna, telefon, lodówka; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 2 BGN/godz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); pokój z 2 dostawkami na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen na trzech poziomach, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 400 m², gł. 1,2-1,7 m, 2 zjeżdżalnie, wydzielona część dla dzieci, ok. 80 m², gł. 0,6 m, brodzik dla dzieci, gł. 0,4 m, basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 150 m², gł. 0,4-1,7 m, wydzielona część dla dzieci, gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (ok. 10 BGN); kryty basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 120 m², gł. 1,2-1,4 m, hydromasaż, wydzielona część dla dzieci, gł. 0,4 m; tenis stołowy, rzutki, bilard, siłownia, boccia, shuffle board; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-11 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: zabawy, minidisco, aerobik, siatkówka i koszykówka w wodzie, aqua aerobik, wieczorne przedstawienia i pokazy artystyczne; za opłatą: profesjonalne centrum spa: sauna, łaźnia parowa, solarium, fryzjer, manicure i pedicure oraz zabiegi pielęgnacyjne, aromaterapia, masaże, gimnastyka korekcyjna.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; podwieczorek (16.00-17.00) w barze w lobby; lody (11.00-13.00) i przekąski (11.00-16.00) w restauracji Akropolis; napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe w barze w lobby (10.00-23.00), w barze Mimosa przy basenie (11.00­-22.30) i w barze Dolce Vita przy basenie (11.00-18.00); raz w tygodniu kolacja á la carte w restauracji Gusto i raz w tygodniu wieczór galowy z kolacją w restauracji głównej (wymagane wcześniejsze rezerwacje); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00359/52386600, www.mimosa-hotel.net

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. i 2. dziecko do 14 latWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mimosa & Spa to hotel zlokalizowany niedaleko centrum Złotych Piasków i nadmorskiej promenady pełnej sklepów i barów. Aqua Park Aquapolis jest oddalony o ok 2 km od hotelu. Polecamy dla osób chcących spędzić aktywnie czas. a jednocześnie przykładających dużą wagę do standardu świadczonych usług (bardzo wysoka jakość obsługi, smaczne wyżywienie - posiłki zgodnie ze standardami Cooee, komfortowe i nowoczesne pokoje, świetnie wyposażone SPA i infrastruktura hotelowa z 2 basenami, jacuzzi i krytym basenem oraz bogaty program animacyjno - rozrywkowy, All Inclusive).

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Złote Piaski, tuz przy głównej promenadzie i blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • 2 baseny zewnętrzne, jacuzzi i basen kryty, nowoczesne wnętrza i duży zielony teren
    • profesjonalne centrum SPA - jedno z najlepszych w Złotych Piaskach

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Varna Hotel Mimosa to ciekawy architektonicznie, nowoczesny obiekt, położony tarasowo. Na szczególną uwagę zasługuje lokalizacja blisko sklepów i regionalnych restauracji, bogate zaplecze sportowo-rekreacyjne oraz smaczna kuchnia.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    2000 r., całkowicie odnowiony w 20012 r. Na terenie hotelu znajdują się restauracja, 2 bary, windy, pralnia, 2 baseny odkryte, basen kryty, sejf w recepcji (płatny).

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    Wi-Fi w lobby płatne, Kącik internetowy płatny

    plaża

    350 metrów od hotelu, prywatna, piaszczysta. Parasole, leżaki i ręczniki - płatne. Przejście do plaży przez ulicę.

    pokoje

    wyposażone są w klimatyzację centralną, mini bar (pusty), telefon, TV, suszarkę, wannę, balkon. Typy pokoi: w 7 piętrowym budynku głównym: pokoje standardowe , pokoje superior (sypialnia z dwoma rozkładanymi fotelami)

    Wyżywienie

    restauracja główna, restauracja bułgarska, bistro, 2 bary (1 bar nad basenem) All Inclusive (11:00-23:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:00-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski i lody (11:00-16:00), podwieczorek (16:00-17:00) serwowane są w bistro, lokalne bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera:napoi importowanych, napoi serwowanych w butelkach, świeżo wyciskanych soków, espresso, napoi energetycznych

    z myślą o dzieciach

    brodzik, brodzik przy basenie wewnętrznym, mini klub i animacje tematyczne, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw

    w cenie

    tenis stołowy, rzutki, boccia, bilard, fitness, jacuzzi, animacje (6 dni w tygodniu)

    płatne

    centrum SPA, masaż, sauna

    Aktualizacja opisu

    31.05.2016 15:00

    usługi dostępne w hotelu

    SPA Mini Klub


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mimosa & Spa to hotel zlokalizowany niedaleko centrum Złotych Piasków i nadmorskiej promenady pełnej sklepów i barów. Aqua Park Aquapolis jest oddalony o ok 2 km od hotelu. Polecamy dla osób chcących spędzić aktywnie czas. a jednocześnie przykładających dużą wagę do standardu świadczonych usług (bardzo wysoka jakość obsługi, smaczne wyżywienie - posiłki zgodnie ze standardami Cooee, komfortowe i nowoczesne pokoje, świetnie wyposażone SPA i infrastruktura hotelowa z 2 basenami, jacuzzi i krytym basenem oraz bogaty program animacyjno - rozrywkowy, All Inclusive).

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Złote Piaski, tuz przy głównej promenadzie i blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • 2 baseny zewnętrzne, jacuzzi i basen kryty, nowoczesne wnętrza i duży zielony teren
    • profesjonalne centrum SPA - jedno z najlepszych w Złotych Piaskach

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4* Bułgaria/Złote Piaski

    Kategoryzacja hotelu

    Kategoria Exim Tours 4* Kategoria lokalna 4*

    Położenie

    - ok. 350 m od plaży (zejście schodami przez miasto i nadmorską promenadę) - ok. 150 m od centrum Złotych Piasków - ok. 500 m od parku wodnego Aquapolis - ok. 25 km od portu lotniczego w Varnie

    Plaża

    - publiczna, piaszczysta - leżaki i parasole (płatne) - ręczniki plażowe (depozyt)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 22 m2 - klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon, mini lodówka - sejf  i internet Wi-Fi (płatne) - łazienka (WC wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon Pokój Large - o większej powierzchni - z możliwością zakwaterowania 2 dzieci - wyposażony podobnie jak pokój standardowy

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen tarasowy, basen kryty - parasole i leżaki przy basenie - taras słoneczny z widokiem na morze - siłownia, tenis stołowy, rzutki - programy animacyjne Płatne - salon SPA - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - brodzik, 2 zjeżdżalnie, plac zabaw, mini klub

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski i lody w ciągu dnia. Lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-23:00 w wybranych barach. Restauracje tematyczne płatne.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - restauracja grecka Akropolis - restauracja włoska Gusto - lobby bar - 2 bary przy basenach  

    Dodatkowe informacje

    - obiekt otwarty w 2002 roku, wyremontowany w 2011 roku, dysponuje 331 pokojami w 2 budynkach - internet Wi-Fi w lobby (bezpłatny) - sejf w recepcji (płatny) - z uwagi na różnice poziomów na terenie obiektu nie polecamy osobom z dysfunkcjami ruchowymi - www. cooee-hotel.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sunshine

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mimosa & Spa to hotel zlokalizowany niedaleko centrum Złotych Piasków i nadmorskiej promenady pełnej sklepów i barów. Aqua Park Aquapolis jest oddalony o ok 2 km od hotelu. Polecamy dla osób chcących spędzić aktywnie czas. a jednocześnie przykładających dużą wagę do standardu świadczonych usług (bardzo wysoka jakość obsługi, smaczne wyżywienie - posiłki zgodnie ze standardami Cooee, komfortowe i nowoczesne pokoje, świetnie wyposażone SPA i infrastruktura hotelowa z 2 basenami, jacuzzi i krytym basenem oraz bogaty program animacyjno - rozrywkowy, All Inclusive).

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Złote Piaski, tuz przy głównej promenadzie i blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • 2 baseny zewnętrzne, jacuzzi i basen kryty, nowoczesne wnętrza i duży zielony teren
    • profesjonalne centrum SPA - jedno z najlepszych w Złotych Piaskach

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4* Bułgaria/Złote Piaski

    Opis hotelu

    Hotel położony popularnej miejscowości Złote Piaski (500 m od centrum), 8 km od St. Konstantin i Elena, 17 km od miasta Varna, 115 km od Nesebaru (starożytnego miasta zwanego Perłą Morza Czarnego, wpisanego na listę światowego dziedzictwa UNESCO), 25 km od międzynarodowego lotniska w Warnie, 128 km od międzynarodowego lotniska w Burgas. Zadbany obiekt oddany do użytku w 2002 roku, całkowicie odnowiony w 2011 roku, składa się z dwch 6 i 7-piętrowych skrzydeł (5 wind w tym 2 panoramiczne), otoczony zielonym ogrodem. Hotel oferuje 331 pokoi (Standard, Superior, 6 Studio oraz 18 Suite). Oficjalna kategoria bułgarska ****Hotel Mimosa popularny wśrd rodzin, oferuje wiele udogodnień i atrakcji dla najmłodszych turystw takich jak zjeżdżalnie wodne czy gry i zabawy sportowe pod opieką profesjonalnej kadry animatorw. W tym czasie starsi goście mogą skorzystać między innymi z nowoczesnego centrum balneologicznego posiadającego bogaty wachlarz zabiegw odnowy biologicznej.W pobliżu hotelu Mimosa znajduje się wiele barw, restauracji oraz dyskotek. Do centrum Varny dogodny dojazd komunikacją lokalną (w pobliżu przystanek autobusowy) lub takswką.Pokoje Standard - dwuosobowe (możliwość dostawki), z łazienką (WC, wanna lub prysznic); terakota na podłogach. Wyposażenie: klimatyzacja centralnie sterowana, telewizja satelitarna, telefon, mini bar (dodatkowo płatny), balkon.

    Large- pokoje o podwyższonym standardzie, przestronniejsze (z możliwością zakwaterowania do 4 osb), z łazienką (WC, wanna lub prysznic); terakota na podłogach. Wyposażenie

    klimatyzacja centralnie sterowana, telewizja satelitarna, telefon, mini bar (dodatkowo płatny), balkon.Wyżywienie:All inclusive w formie bufetu (za dopłatą): - śniadania, - obiady, - lody w godz. 11:00-13:00, - przekąski w godz. 11:00-16:00- popołudniowa kawa, herbata i ciastka w godz. 16:00-17:00, - kolacje (2 razy w tygodniu uroczysta kolacja i wieczr tematyczny), - kolacja w restauracji a'la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja), - lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godz. 11:00-23:00, - importowane napoje bezalkoholowe i alkoholowe oraz soki ze świeżych owocw - dodatkowo płatnePlaża Piaszczysta, szeroka, dobrze zagospodarowana, z łagodnym zejściem do morza, 200 od hotelu (przejście przez ulicę); leżaki i parasole na plaży płatne dodatkowo. Do dyspozycji gości Recepcja, sejf (płatny dodatkowo), punkt wymiany walut, lobby, restauracja głwna (bufet; kuchnia międzynarodowa i bułgarska), restauracja a'la carte B-B-Q (kuchnia bułgarska, dania z grilla), lobby bar La Dolce Vita, pub, bar przy basenie Mimoza, tras słoneczny, ogrd, telefon, fax, kawiarenka internetowa (dodatkowo płatna), internet bezprzewodowy (dodatkowo płatny, 4 EUR/godz.), amfiteatr, opieka medyczna (na telefon, dodatkowo płatna), fryzjer, sklep z upominkami, pralnia, przechowalnia bagażu, informacja turystyczna, wypożyczalnia samochodw, parking.Sport i rozrywka Kompleks basenowy na kliku poziomach (parasole i leżaki bezpłatne), basen kryty, jacuzzi, 2 zjeżdżalnie, animacje, aerobik w wodzie, aerobik, fitness, tenis stołowy, rzutki, bule, piłka wodna, siatkwka i koszykwka, wieczorne przedstawienia w amfiteatrze, muzyka na żywo, lekcje języka bułgarskiego lub regionalnej kuchni.Centrum balneologiczne Mimosa (ultradźwięki, okłady błotne, winogron, czekolady i wodorostw, masaże antystresowe, masaż gorącymi kamieniami, aromaterapia, kąpiel w mleku, manicure, pedicure, solarium, sauna, łaźnia parowa, okłady z gliny marokańskiej, programy odchudzające i antycellulitowe), sporty wodne na plaży (paragliding, skutery, rowery wodne, windsurfing, narty wodne, banany, nurkowanie), rejsy wycieczkowe, park wodny Aquapolis (1 km od hotelu) - dodatkowo płatne.Dla dzieci 2 brodziki, brodzik przy basenie krytym, gry elektroniczne, plac zabaw, animacje, mini klub (dla dzieci 4-12 lat; czynny 6 dni w tygodniu), łżeczko (na życzenie),

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Net Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mimosa & Spa to hotel zlokalizowany niedaleko centrum Złotych Piasków i nadmorskiej promenady pełnej sklepów i barów. Aqua Park Aquapolis jest oddalony o ok 2 km od hotelu. Polecamy dla osób chcących spędzić aktywnie czas. a jednocześnie przykładających dużą wagę do standardu świadczonych usług (bardzo wysoka jakość obsługi, smaczne wyżywienie - posiłki zgodnie ze standardami Cooee, komfortowe i nowoczesne pokoje, świetnie wyposażone SPA i infrastruktura hotelowa z 2 basenami, jacuzzi i krytym basenem oraz bogaty program animacyjno - rozrywkowy, All Inclusive).

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Złote Piaski, tuz przy głównej promenadzie i blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • 2 baseny zewnętrzne, jacuzzi i basen kryty, nowoczesne wnętrza i duży zielony teren
    • profesjonalne centrum SPA - jedno z najlepszych w Złotych Piaskach

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Bułgaria/Złote Piaski

    Strefa

    Relax, Active

    Dzieci

    - 1 dziecko do 13lat - opłata tylko za przelot

    Lokalizacja

    centrum kurortu Złote Piaski - ok.350 km liczne bary , sklepy, restauracje i bogata infrastruktura rozrywkowa główna promenada kurortu - ok. 50 m Warna - ok. 17kmdelfinarium, nadmorska promenada z klubami nocnymi, w centrum miasta liczne sklepy, restauracje Aqua Park Aquapolis- ok.2 km lotnisko w Warnie- ok. 25 km

    Plaża

    300 m od hotelu, dojście alejką parkową i przejście przez promenadę, piaszczysta, szeroka, z łagodnym zejściem do wody, dobrze zagospodarowana z barami i restauracjami, parasole oraz leżaki płatne ok.8 EUR komplet 2 leżaki i parasol

    Hotel

    czterogwiazdkowy nowoczesny hotel Spa, promowany przez czołowego niemieckiego touroperatora - logiem Cooee jako koncepcja hoteli o podwyższonym standardzie wyżywienia ze zdrową, nowoczesną kuchnią oraz stylowym designem- nowatorskie rozwiązania dopasowane do potrzeb wymagających Klientów, usytuowany w zielonej części kurortu, oferuje 330 pokoi zlokalizowanych w kilkupiętrowym budynku głównym podzielonym na dwa skrzydła

    Udogodnienia

    całodobowa recepcja oraz nowoczesne lobby z miejscami do wypoczynku, punkt wymiany walut w recepcji, pralnia, windy, sklep z pamiątkami, fryzjer, sejf w recepcji płatny (ok.3 EUR/dzień),możliwość wynajęcia samochodu, możliwość wypożyczenia żelazka, sala konferencyjna na 120 osób, przechowalnia bagażu, ręczniki plażowe za kaucją (ok. 10 EUR), płatny parking(ok.5 EUR/dzień)

    Internet

    Wi-Fi w lobby i restauracji bezpłatnie, w pokojach płatne ok. 3 EUR/dzień kafejka internetowa płatna ok.ok.3 EUR/dzień

    Pokoje

    standardowy2-os.z możliwością jednej dostawki dla 1 osoby dorosłej lub2 dla dzieci, komfortowy i elegancki, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, TV SAT, klimatyzacja indywidualna, telefon, lodówka, balkon lub taras

    Restauracje i bary

    restauracja główna z tarasem - kuchnia międzynarodowa i bułgarska restauracje a la carte- kuchnia bułgarska lobby bar / main bar 2 bary przy basenach Cooee bar / bistro

    Wyżywienie

    All Inclusive

    Rozrywka

    2 zewnętrzne baseny ze zjeżdżalniami w tym jeden z barem typu swimm up - bar w basenie - leżaki i parasole, jacuzzi zewnętrzne, basen kryty, tenis stołowy, animacje dzienne, gimnastyka, aqua aerobic, siatkówka, piłka wodna, boccia, rzutki, wieczorne pokazy i okazjonalnie muzyka na żywo, duże tarasy słoneczne i ładny, zielony ogród

    Płatne

    profesjonalne centrum Spa z licznymi zabiegami, aroma i thalasso terapia, łaźnia parowa, solarium, sauna, różnego typu masaże, profesjonalny salon piękności, bilard, sporty wodne na plaży, windsurfing, ręczniki plażowe -depozyt 10 EUR, taksa klimatyczna płatna obligatoryjnie na miejscu w wyokosci 0,5 € dorosły/dzień, dziecko w wieku 2-11,99 w wysokosci 0,25 €/dzień

    Dla dzieci

    2brodziki zewnętrzne, wydzielony brodzik w basenie krytym, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), mini disco, międzynarodowy zespół animacyjny organizujący liczne zabawy, gry i konkursy, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2

    Program All Inclusive

    07.30-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej złożony z dań kuchni międzynarodowej i lokalnej, przystawki, przekąski, sałatki, ciasteczka, owoce, desery 18.00-21.00 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni bułgarskiej, wybór dań głównych, przystawek, sałatek, deserów i owoców, 2 razy w tygodniu wieczory tematyczne 11.00-16.00 lekkie przekąski, rogaliki fornetti, pizza, słodycze, burger, sałatki, owoce, lody, kawa i napoje orzeźwiające podane w Cooee bar 16.00-17.00 podwieczorek, ciastka, ciasta, kawa, herbata podane w lobby barze 10.00 - 23.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), cola, fanta, sprite, woda mineralnaoraz napoje lokalne alkoholowe typu wino białe, wino czerwone, piwo, wódka, gin, brandy oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w lobby bar i pool barach oraz Cooee bar w godzinach ich funkcjonowania do obiadu i kolacji podawane są lokalne napoje bezalkoholowe typu soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), cola, fanta, sprite, woda mineralna oraz lokalne alkohole typu piwo, wino białe, wino czerwone - raz na pobyt możliwość kolacji w restauracji a la carte serwującej dania kuchni bułgarskiej/ wymagana wcześniejsza rezerwacja - leżaki, parasole - mini klub dla dzieci w wieku 4 - 12 lat - animacje dzienne i wieczorne

    Oficjalna kategoria

    4 gwiazdki

    Strona www hotelu

    www.mimosa-hotel.net

    Nasza ocena

    Pokój **** Położenie **** Wyżywienie ****+ Sport \ rozrywka ****

    Atuty

    - 2 baseny zewnętrzne, jacuzzi i 1 basen kryty - nie opodal pięknej, piaszczystej plaży nadmorskiej promenady - profesjonalne centrum Spa, jedno z najlepszych w kurorcie - nowoczesne wnętrza i duży zielony teren -rekomendowany przez prestiżową europejską markę COOEE

    Balczik i Kaliakra

    Balczik to malownicze, stare miasteczko z rezydencją Królowej Rumunii. Koło rezydencji znajduje się piękny ogród botaniczny, drugi co do wielkości w Europie. Labirynt krzewów, drzew, mostków, wodospady i liczne zaułki sprawiają, iż można się poczuć jak Alicja w krainie Czarów. W drodze do Balcziku można będzie zobaczyć pracownię garncarską gdzie zapoznamy się z tradycyjnymi metodami wyrobu bułgarskiej ceramiki. Kaliakra to 2-kilometrowy cypel z wspaniałym widokiem utworzonym przez naturę. W cenie bilety do pałacu i ogrodu botanicznego. Cena ok. 27 EUR/os.

    Istambuł - 1 dzień

    Całodzienna wycieczka do miasta położonego na dwóch kontynentach, dawnej stolicy wielkich mocarstw - Bizantyjskiego i Osmańskiego, a obecnie największej metropolii tureckiej. Bez wątpienia jednym z symboli tego miasta jest Błękitny Meczet. Został wybudowany na polecenie sułtana Ahmeda I, który tym monumentalnym projektem chciał przyćmić piękną, bizantyjską świątynię - Hagia Sofia, ufundowaną w VI wieku przez cesarza Justyniana I Wielkiego. W programie również zwiedzanie Hipodromu oraz przejazd przez Most Bosforski do azjatyckiej części. Następnie powrót do części europejskiej, zwiedzanie i zakupy w fabryce skór. Popołudniem obiad i czas wolny. Należy posiadać paszport ważny min. 6 miesięcy od daty planowanej wycieczki Cena ok. 75 EUR/os. + 25 EUR/os. opłata obowiązkowa za wizę wnoszona indywidualnie na granicy bułgarsko - tureckiej.

    Istambuł - 2 dni

    Możliwy jest także wyjazd do Istambułu na 2 dni. Dzięki temu można zapoznać się również z nocnym życiem tego wspaniałego miasta, wybrać się na wieczór turecki (płatne dodatkowo ok. 30 EUR/os.), spróbować rejsu cieśniną Bosfor (płatne dodatkowo ok. 25 EUR/os.) czy zwiedzić słynny Pałac Topkapi (bilet wstępu ok. 20 EUR/os.). Pozostały program zwiedzania taki jak przy zakupie wycieczki jednodniowej. Należy posiadać paszport ważny min. 6 miesięcy od daty planowanej wycieczki Cena ok. 102 EUR/os. + 25 EUR/os. opłata obowiązkowa za wizę wnoszona indywidualnie na granicy bułgarsko - tureckiej.

    Nessebar

    To niezwykle urokliwe miasteczko jest wizytówką bułgarskiego wybrzeża. Jest to jedno z najstarszych miast europejskich, które zostało wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Historia przeplata się tutaj ze współczesnością. Stare, średniowieczne cerkwie, wąskie, brukowane uliczki i domy z czasów bułgarskiego odrodzenia tworzą niezapomnianą atmosferę. Na miejscu czas wolny, który można przeznaczyć na samodzielne zwiedzanie miasta i delektowanie się jego magią. W cenie przewodnik oraz lunch. Cena ok. 36 EUR/os.

    Warna, delfinarium

    Całodzienna wycieczka, podczas której odwiedzimy delfinarium znajdującego się w Warnie. Występy tresowanych delfinów, które przez ok. pół godziny wykonują skomplikowane akrobacje, a nawet tańczą w rytm muzyki to zawsze wspaniały widok, który sprawia wiele radości zarówno dzieciom jak i dorosłym. W Warnie będzie czas wolny na zwiedzanie oraz zakupy. Wstęp do delfinarium jest wliczony w cenę. Cena ok. 29 EUR/os.

    Piknik na jachcie

    Kilkugodzinna wprawa morska jachtem z z portu w Primorsku. Przyjemna podróż, która pozwala cieszyć się słońcem oraz morską bryzą na falach morza, an następnie rozkoszować się relaksem na odludnej plaży w malowniczej zatoce, gdzie będzie zorganizowany piknik. W zestawie smaczny posiłek, brandy, lokalne wino, szampan i napoje orzeźwiające. Dla aktywnych będzie możliwość spróbowania nurkowania w masce i płatwach oraz (1)wędkowania. Idealny pomysł na relaks z dala od zgiełku kurortu. Cena ok. 38 EUR/os.

    Dyskoteka w pianie

    Ogromna dmuchana arena, z której wylewa się piana to szansa na świetną zabawę z przyjaciółmi i to na pięknej plaży Złotych Piasków! Międzynarodowy zespół animatorów podgrzewa wesoła atmosferę różnymi grami i konkursami. W godzinach 16.00 - 17.00 dostępny jest bezpłatny bar, który serwuje bułgarskie napoje lokalne wino i piwo. Każdy uczestnik po imprezie otrzyma pamiątkową koszulkę na pamiątkę. Cena ok. 18 EUR/os. Net Holiday Sp. z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp. z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp. z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mimosa & Spa to hotel zlokalizowany niedaleko centrum Złotych Piasków i nadmorskiej promenady pełnej sklepów i barów. Aqua Park Aquapolis jest oddalony o ok 2 km od hotelu. Polecamy dla osób chcących spędzić aktywnie czas. a jednocześnie przykładających dużą wagę do standardu świadczonych usług (bardzo wysoka jakość obsługi, smaczne wyżywienie - posiłki zgodnie ze standardami Cooee, komfortowe i nowoczesne pokoje, świetnie wyposażone SPA i infrastruktura hotelowa z 2 basenami, jacuzzi i krytym basenem oraz bogaty program animacyjno - rozrywkowy, All Inclusive).

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Złote Piaski, tuz przy głównej promenadzie i blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • 2 baseny zewnętrzne, jacuzzi i basen kryty, nowoczesne wnętrza i duży zielony teren
    • profesjonalne centrum SPA - jedno z najlepszych w Złotych Piaskach

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Stylowy hotel o nowoczesnym wystroju, składający się z dwóch budynków (6 i 7 pięter, 5 wind) w ogrodzie. Dogodna lokalizacja, blisko plaży i centrum, rozrywkowa okolica, bogata oferta rekreacyjna, tarasowe baseny, wiele atrakcji dla dzieci.

    Położenie

    Na wzniesieniu, ok. 350 m od piaszczystej plaży (serwis plażowy odpłatnie), niemal w centrum Złotych Piasków i w pobliżu nadmorskiej promenady, 30 km od Warny, 130 km od lotniska w Burgas. W sąsiedztwie są sklepy, bary, kawiarnie, hotele, kluby nocne, przystanek autobusowy.

    Wyposażenie

    Eleganckie lobby z całodobową recepcją, sejfami (odpłatnie)  i bezpłatnym Internetem, restauracja główna (bufety, wieczory tematyczne) z częścią na zewnątrz, tradycyjna restauracja bułgarska z tarasem, koktajl bar Cooee, dwa bary przy basenach (w tym jeden typu  swim-up), sale konferencyjne, punkt wymiany walut,  kawiarenka internetowa, sklepiki, pralnia.

    Pokoje

    Standardowe, klasycznie i gustownie urządzone, z klimatyzacją, łazienką (wanna lub prysznic, suszarka do włosów, wc), TV sat, telefonem, małą lodówką, sejfem (odpłatnie) i balkonem. Istnieje możliwość odpłatnego podłączenia do sieci internetowej. Pokoje 1-osobowe nie mają balkonów.

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów w restauracji głównej, przekąski, lody w barze Cooee (11.00-16.00), podwieczorek w lobby, napoje bezalkoholowe, kawa filtrowana, herbata oraz lokalne napoje alkoholowe  serwowane od godz. 10.00 do 23.00, kolacja la carte w restauracji bułgarskiej (konieczna rezerwacja).

    Sport i rozrywka

    2 baseny o nieregularnych kształtach na różnych poziomach z tarasami (leżaki, materace i parasole bezpłatne, ręczniki za kaucją), 2 zjeżdżalnie wodne, kryty basen, gimnastyka w wodzie, piłka wodna, jacuzzi, tenis stołowy, rzutki, bilard, gry komputerowe, siłownia, boccia, aerobik, wieczorem program rozrywkowy, okazjonalnie muzyka na żywo, sporty wodne przy plaży. W hotelu działa ośrodek spa&wellness ( sauna, łaźnia, solarium, zabiegi kosmetyczne, terapie błotne, masaże, fryzjer).

    Dla dzieci

    Brodziki zewnętrzne, wydzielona część w basenie krytym, 2 place zabaw, sala zabaw, animacje dla dzieci 4-12 lat, minidyskoteki, wysokie krzesełka w restauracjach.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.            


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mimosa & Spa to hotel zlokalizowany niedaleko centrum Złotych Piasków i nadmorskiej promenady pełnej sklepów i barów. Aqua Park Aquapolis jest oddalony o ok 2 km od hotelu. Polecamy dla osób chcących spędzić aktywnie czas. a jednocześnie przykładających dużą wagę do standardu świadczonych usług (bardzo wysoka jakość obsługi, smaczne wyżywienie - posiłki zgodnie ze standardami Cooee, komfortowe i nowoczesne pokoje, świetnie wyposażone SPA i infrastruktura hotelowa z 2 basenami, jacuzzi i krytym basenem oraz bogaty program animacyjno - rozrywkowy, All Inclusive).

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Złote Piaski, tuz przy głównej promenadzie i blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • 2 baseny zewnętrzne, jacuzzi i basen kryty, nowoczesne wnętrza i duży zielony teren
    • profesjonalne centrum SPA - jedno z najlepszych w Złotych Piaskach

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Region

    Złote Piaski

    Położenie

    Złote Piaski W pobliżu sklepy, restauracje

    Plaża

    ok. 200m od hotelu Leżaki i parasole na plaży odpłatnie

    Pokoje

    Pokój Standard Klimatyzacja Łazienka z wanną lub prysznicem Mała lodówka TV, telefon Balkon Pokój Superior Jeden większy pokój mogący pomieścić rodzinę z 2 dzieci; wyposażenie jak w pokoju standardowym

    Wyżywienie

    All Inclusive: W dniu przyjazdu pierwszym świadczeniem jest kolacja

    Opis hotelu

    Recepcja Restauracja główna Restauracja a'la carte (kuchnia bułgarska) Lobby bar, bar przy basenie 2 baseny zewnętrzne, 2 brodziki, jacuzzi Basen wewnętrzny z sekcją dla dzieci Punkt wymiany walut (w miarę dostępności) Oficjalna kategoria hotelu 4*

    Internet

    Wi-Fi w lobby

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: Odpłatnie:


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mimosa & Spa to hotel zlokalizowany niedaleko centrum Złotych Piasków i nadmorskiej promenady pełnej sklepów i barów. Aqua Park Aquapolis jest oddalony o ok 2 km od hotelu. Polecamy dla osób chcących spędzić aktywnie czas. a jednocześnie przykładających dużą wagę do standardu świadczonych usług (bardzo wysoka jakość obsługi, smaczne wyżywienie - posiłki zgodnie ze standardami Cooee, komfortowe i nowoczesne pokoje, świetnie wyposażone SPA i infrastruktura hotelowa z 2 basenami, jacuzzi i krytym basenem oraz bogaty program animacyjno - rozrywkowy, All Inclusive).

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Złote Piaski, tuz przy głównej promenadzie i blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • 2 baseny zewnętrzne, jacuzzi i basen kryty, nowoczesne wnętrza i duży zielony teren
    • profesjonalne centrum SPA - jedno z najlepszych w Złotych Piaskach

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    BULGARIA

    Opis

    Hotel Mimosa**** to nowoczesny obiekt położony 200 m od plaży i tylko 150 m od centrum Złotych Piasków. Przepiękne położenie blisko morza, a zarazem otoczenie zieleniom sprzyja wypoczynkowi. Do dyspozycji Gości oddano komfortowe pokoje, trzy restauracje, a także kompleks basenowy i centrum Wellness&SPA. Wszystkie wnętrza urządzone są w klasycznym stylu i utrzymane w jasnej kolorystyce, a także dysponują balkonem. W wyposażeniu znajduje się telewizor, bezprzewodowy dostęp do internetu, telefon, mini lodówkę oraz sejf. W pokojach są też łazienki z kabiną prysznicową lub wanną. Na terenie Hotelu Mimosa dostępnych jest kilka punktów gastronomicznych - bułgarska restauracja Yaroslavtsi z kuchnią regionalną, restauracja z kuchnią pokazową i tarasem, bistro COOEE, gdzie podawane są świeże owoce i koktajle, a także duży bar w holu z tarasem przy basenach. Strefa basenowa obejmuje 2 baseny zewnętrzne ze zjeżdżalniami, z których bezpośrednio można zamówić napój z baru lub brać udział w aqua aerobiku, 2 baseny dla dzieci oraz basen wewnętrzny. Strefa Wellness składa się z jacuzzi, sauny, łaźni parowej i sali fitness, natomiast SPA dysponuje kilkoma gabinetami zabiegowymi. Można skorzystać tu m.in. z kinezyterapii, kąpieli w mleku, zabiegów na twarz lub masażu. Dodatkowo dostępne jest też solarium, fryzjer, a nawet dentysta. Mimosa to hotel przyjazny rodzinom z dziećmi. Oprócz dwóch oddzielnych basenów, dostępny jest plac zabaw i animacje tematyczne, organizowane są też mini dyskoteki, a także istnieje możliwość korzystania z opieki nad dziećmi w wieku 4-12 lat.

    Pokój 2-os. Standard (P2S)

    Komfortowy pokój z balkonem i widokiem na park lub morze. W wyposażeniu: TV, WiFi, telefon, mini lodówka, sejf. W łazienkach: kabina prysznicowa lub wanna.

    Pokój 2-os. Superior (P2S2)

    Przestronny pokój z balkonem i widokiem na park lub morze. W wyposażeniu: TV, WiFi, telefon, mini lodówka, sejf. W łazienkach: kabina prysznicowa lub wanna.

    Lokalizacja

    Hotel Mimosa**** położony jest w kurorcie Złote Piaski w Bułgarii.

    Dojazdu samochodem

    Jadąc z Warny należy kierować się trasą 9 i kontynuować prosto przez ok. 16 km, następnie należy skręcić w prawo i po 450 m ponownie w prawo. Hotel położony jest po lewej stronie.

    Dojazd pociągiem i autobusem

    Bezpośrednie loty do Warny są tylko z Katowic (od czerwca), a do Burgas z Krakowa, Warszawy, Wrocławia (od kwietnia i maja), a od czerwca także z Poznania, Gdańska i Modlina. W Warnie lub Burgas można wypożyczyć samochód lub wybrać komunikację lokalną. Odległość hotelu od lotniska w Warnie wynosi ok. 25 km.

    Atrakcje

    Złote Piaski to jednej z najchętniej odwiedzanych kurortów w Bułgarii, określany jako letnia stolica Bułgarii. Miejsce to doceniane jest przede wszystkim za czyste, ciepłe morze, plażę oznaczoną wyróżnieniem Błękitnej Flagi, a także bogatą ofertę kulturalną i turystyczną. Miłośnicy sportów wodnych mogą spróbować swoich sił w nartach wodnych lub windsurfingu, istnieje też możliwość wypożyczenia skuterów wodnych. Spędzając urlop w Złotych Piaskach, warto udać się też do Warny, gdzie znajduje się m.in. delfinarium, Muzeum Medycyny i zabytkowa Katedralna Cerkiew Zaśnięcia Bogurodzicy. Warto zobaczyć: Aladzha Monastery - średniowieczny klasztor wykuty w skale, położony na terenie rezerwatu leśnego w sąsiedztwie parku przyrody Złote Piaski. Ecopark Varna - pierwszy w Bułgarii park ekologiczny. Znajduje się tu ponad 400 gatunków egzotycznej roślinności. Euxinograd - pałac zaaranżowany na styl francuski, jest to dawna letnia rezydencja bułgarskich carów. Pałac otoczony jest zachwycającym 80 hektarowym parkiem.

    Warto wiedzieć

    Nowoczesny hotel zlokalizowany w Złotych Piaskach Dogodna lokalizacja tylko 200 m od plaży i 150 m od centrum kurortu Nowoczesny kompleks basenowy oraz Strefa Wellness&SPA Bogata oferta animacji dla dzieci i dorosłych Do dyspozycji eleganckie pokoje z balkonem W pakiecie codzienne śniadania, lunche i obiadokolacje w formie bufetu Niemowlę/dziecko poniżej 2 lat na łóżku z rodzicami GRATIS (bez świadczeń); w drugim kroku możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka niemowlęcego Dostawka dla dziecka w wieku 2-12 lat: GRATIS (ze świadczeniami; przy wyborze dostawki w systemie) Brak możliwości dostawek dla osób powyżej 12 lat Obiekt akceptuje zwierzęta domowe: 9 zł/doba (do max 5 kg) Parking dodatkowo płatny

    Warunki rezygnacji

    Oferta bezzwrotna. W przypadku niewykorzystania pobytu nie przysługuje prawo zwrotu środków. Brak możliwości anulowania i dokonywania zmian w rezerwacji.

    Oferta zawiera

    Codzienne śniadania w formie bufetu (w godz. 7:30-10:00)Codzienne lunche w formie bufetuCodzienne obiadokolacje w formie bufetu (w godz. 18:00-21:00)Kawa, herbata i ciasta (w godz. 16:00-17:00)Przekąski i lody (w godz. 11:00-16:00)Bułgarski alkohol i napoje bezalkoholowe (w godz. 11:00-23:00)Dostęp do kompleksu basenowego: 2 baseny zewnętrzne ze zjeżdżalniami otoczone tarasem do opalania z leżakami i parasolami, 2 baseny zewnętrzne dla dzieci, basen wewnętrzny z wydzielonym brodzikiem (zgodnie z dostępnością)Korzystanie ze Strefy Wellness: jacuzzi, sauna, łaźnia parowa (zgodnie z dostępnością) Możliwość korzystania z siłowni (zgodnie z dostępnością)

    Udział w animacjach sportowych w ciągu dnia

    rzutki, siatkówka wodna i koszykówka, aerobik itp. (zgodnie z harmonogramem hotelu)Udział w programach pokazów wieczornych (6 x w tygodniu, zgodnie z harmonogramem hotelu)Dostęp do leżaków i parasoli (zgodnie z dostępnością)Możliwość korzystania z ping-ponga i bilarda (zgodnie z dostępnością)Korzystanie z placu zabaw dla dzieciInternet Wi-FiPodatek VAT

    Oferta nie zawiera

    ParkingPozostałe usługi hotelu


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Wygoda Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mimosa & Spa to hotel zlokalizowany niedaleko centrum Złotych Piasków i nadmorskiej promenady pełnej sklepów i barów. Aqua Park Aquapolis jest oddalony o ok 2 km od hotelu. Polecamy dla osób chcących spędzić aktywnie czas. a jednocześnie przykładających dużą wagę do standardu świadczonych usług (bardzo wysoka jakość obsługi, smaczne wyżywienie - posiłki zgodnie ze standardami Cooee, komfortowe i nowoczesne pokoje, świetnie wyposażone SPA i infrastruktura hotelowa z 2 basenami, jacuzzi i krytym basenem oraz bogaty program animacyjno - rozrywkowy, All Inclusive).

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Złote Piaski, tuz przy głównej promenadzie i blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • 2 baseny zewnętrzne, jacuzzi i basen kryty, nowoczesne wnętrza i duży zielony teren
    • profesjonalne centrum SPA - jedno z najlepszych w Złotych Piaskach

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Najważniejsze cechy hotelu

    All Inclusive 350 metrów od plaży 3 baseny

    Jednym zdaniem

    Nowoczesny, odrestaurowany hotel, zlokalizowany w centrum, ok. 350 metrów od plaży, z centrum Wellness oraz 3 basenami.

    Opis miejscowości

    Złote Piaski to prawdziwa wakacyjna stolica Bułgarii, położona tylko 17 km od Warny - z jej zabytkowym centrum i delfinarium. Miejscowość słynie z szerokich plaż ze złotym, drobnym piaskiem i z bogatej oferty rozrywek. Na aktywnych czekają loty na spadochronie, nurkowanie czy jazda na bananie. Na nadbrzeżu znajduje się wesołe miasteczko i liczne atrakcje dla dzieci. Nasze hotele usytuowane są w centrum Złotych Piasków oraz w dzielnicy Czajka (ok. 2 km od centrum kurortu).

    Hotel

    nowoczesny, odnowiony hotel zlokalizowany około  350 m od plaży. Dwuskrzydłowy 6-7-piętrowy budynek (330 pokoi). Oficjalna kategoria lokalna: ****.  Hotel nie posiada usprawnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej. 

    Pokoje

    pokoje 2-osobowe z możliwością 1 lub 2 dostawek, wyposażone są w klimatyzację, TV at., mini lodówkę, telefon, sejf (odpłatnie), suszarkę do włosów, łazienkę z prysznicem lub wanną i WC, balkon, Wi-Fi (odpłatnie).

    Do dyspozycji gości

    recepcja, lobby z barem, kantor, sklep, pralnia. Główna restauracja z tarasem, bułgarska restauracja z tarasem, bistro COOEE, basenowy par, 2 zewnętrzne baseny z 2 zjeżdżalniami, basen wewnętrzny, parasole, leżaki przy basenach (bezpłatnie), ręczniki basenowe (depozyt), pokój wspólny z dostępem do Internetu (odpłatnie), pokój gier (odpłatnie), bezpłatne WiFi na recepcji i w lobby, 5 wind, animacje, kino na świeżym powietrzu, prywatny parking (odpłatnie - możliwość dokonania rezerwacji na stronie hotelu), fitness, jaccuzzi, stół do ping ponga, rzutki, gimnastyka, boccia, animacje, mini klub dla dzieci (4-12 lat), dyskoteka dla dzieci (6 razy na tydzień), 2 place zabaw, centrum Wellness (odpłatnie): masaże, zabiegi kosmetyczne, solarium, sauna, fryzjer, dentysta - godzin otwarcia 8:00-20:00.

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania (07:30-10:00), lunch (12:00-14:00) i obiad (18:00-21:00) w formie bufetu, w restauracji głównej; przekąski (10:00-16:00) w COOEE Bistro.

    Plaża

    publiczna, piaszczysta plaża ok. 350 m od hotelu. 

    Cena zawiera

    7 lub 11 noclegów (zgodnie z wybranym terminem) * 7 lub 11x All Inclusive (zgodnie z wybranym terminem) * ubezpieczenie KL i NNW, choroby przewlekłe, bagaż * podatek VAT * Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

    Dopłaty opcjonalne

    parking 5 EUR/dzień - płatne na miejscu.

    Ramowy program imprezy

    Ramowy program imprez z dojazdem własnym 7 noclegów, zgodnie z wybranym terminem: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiad. Dzień 2-7: wypoczynek. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00. Ramowy program imprez z dojazdem własnym 11 noclegów, zgodnie z wybranym terminem: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiad. Dzień 2-11: wypoczynek. Dzień 12: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00.

    Dodatkowe opłaty i inne koszty

    Dodatkowym kosztem, który każdy uczestnik zobowiązany jest ponieść na miejscu jest lokalna opłata klimatyczna, ustalana przez lokalne władze administracyjne w wysokości 7 EUR/os./pobyt.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

    Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

    Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mimosa & Spa to hotel zlokalizowany niedaleko centrum Złotych Piasków i nadmorskiej promenady pełnej sklepów i barów. Aqua Park Aquapolis jest oddalony o ok 2 km od hotelu. Polecamy dla osób chcących spędzić aktywnie czas. a jednocześnie przykładających dużą wagę do standardu świadczonych usług (bardzo wysoka jakość obsługi, smaczne wyżywienie - posiłki zgodnie ze standardami Cooee, komfortowe i nowoczesne pokoje, świetnie wyposażone SPA i infrastruktura hotelowa z 2 basenami, jacuzzi i krytym basenem oraz bogaty program animacyjno - rozrywkowy, All Inclusive).

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko centrum kurortu Złote Piaski, tuz przy głównej promenadzie i blisko pięknej, piaszczystej plaży
    • 2 baseny zewnętrzne, jacuzzi i basen kryty, nowoczesne wnętrza i duży zielony teren
    • profesjonalne centrum SPA - jedno z najlepszych w Złotych Piaskach

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Nazwa obiektu

    COEE Mimosa Hotel & Spa

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Złote Piaski

    Region

    Riwiera Bułgarska

    Kod

    VAR21017 FH

    Liczba pokoi

    350

    Zalety

    Pokoje oszczędnościowe. Super oferta dla wczesnych rezerwacji. Top zniżki dla dzieci.

    Położenie

    Do piaszczystej plaży ok. 350 m, do centrum oferującego liczne możliwości rozrywki ok. 150 m.

    Opis

    Bardzo popularny i lubiany hotel. Recepcja, restauracja z tarasem, bułgarska restauracja tematyczna, lobby bar, COOEE bistro, kącik internetowy (za opłatą), WLAN, jacuzzi, basen kryty, winda, na zewnątrz 2 baseny ze zjeżdżalniami, 3 brodziki dla dzieci, leżaki i parasole, bar przy basenie, parking.

    Wyżywienie

    All Inclusive (I) = 3 posiłki w formie bufetu (śniadanie, obiad, kolacja) oraz dodatkowe świadczenia = kolacja w bułgarskiej restauracji tematycznej (w miarę dostępności, konieczna wcześniejsza rezerwacja). W godz. 10-16 przekąski i lody w COOEE bistro, w godz. 16-17 kawa i ciasto w lobby barze. W godz. 10-23 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w lobby barze, w godz. 10-18 w barze przy basenie, w godz. 10-18 w barze `Daiquiri`. 2 x razy w tygodniu wieczory tematyczne.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Przytulnie urządzone, łazienka lub prysznic/WC, suszarka do włosów, telefon, TV, WLAN, mała lodówka, klimatyzacja, sejf, fotel rozkładany, balkon.

    Pokój typ 1

    DJ = Pokoje 2-osobowe.

    Pokój typ 2

    DJX = Pokoje 2-osobowe, oferta oszczędnościowa, wyposażenie jak w pokojach DJ, nieco mniejsze, położone na niższych piętrach, ograniczona dostępność, dla max. 2 os. dorosłych i 1 dziecka do 12 lat.

    Pokój typ 3

    DJ1 = jak pokoje DJ, dla 1 os. dorosłej z dzieckiem.

    Pokój typ 4

    DJA = Pokoje 2-osobowe Superior, przestronniejsze, dla max. 2 os. dorosłych i 2 dzieci do 12 lat.

    Pokój typ 5

    EI = Pokoje 1-osobowe bez balkonu.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie - gimnastyka wodna, tenis stołowy, siłownia. Wellness - za opłatą strefa Wellness z łaźnią parową, sauną i solarium. Rozrywka - w cenie rzutki, boccia.

    Dla dzieci

    Miniklub dla dzieci , kąciki do zabaw w ogrodzie, dyskoteka dla dzieci.

    Warto wiedzieć

    Hotel COOEE - zgodnie z mottem "cieszyć się, odpoczywać, razem" spełniamy tutaj Państwa marzenia - poprzez lekką kuchnię w stylowym COOEE bistro, bezpłatny szybki WLAN na terenie hotelu, COOEE serwis przy basenie z zimnymi napojami, świeżymi owocami lub schłodzonymi ręcznikami, codziennie 1 butelka wody do pokoju, strefy relaksu takie jak strefa chillout oraz basen dla dorosłych, oferty sportowe oraz wellness. Super oferta dla wczesnych rezerwacji oraz terminy oszczędnościowe. Zniżki dla osób zakwaterowanych na dostawce - jako 3 osoba w pokoju DJX/DJ w wieku do 12 lat 100% zniżki, jako 3 osoba w pokoju DJ od 13 lat 25% zniżki, jako 3 i 4 osoba w pokoju DJA do 12 lat 100% zniżki. Zniżki dla 1 osoby dorosłej podróżującej z dzieckiem - w pokoju DJ1 (DJ) pierwsze dziecko w wieku do 12 lat 50% zniżki, drugie dziecko w wieku do 12 lat 100% zniżki.

    Pies

    Dozwolony za opłatą, ok. 3,5 Euro/dzień (TIER).

    Parking / Garaż

    Parking za opłatą - ok. 4 Euro/dzień.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    MP306102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu COOEE Mimosa Sunshine
    Filmy hotelu COOEE Mimosa Sunshine:
    Zapraszam do zapoznania się z filmem z hotelu Mimosa
    https://youtu.be/sDelQxEb4Sc

    Opinie o Hotelu COOEE Mimosa Sunshine

    COOEE Mimosa Sunshine - możliwości zakwaterowania:

    superior [park view] dbl
    standard double superior
    Single w. Child Standard
    standard [park view] dbl
    Double Standard
    Single w.Child Standard Room (Balcony)
    Twin Superior Room (Balcony)
    Twin Standard Room (Balcony)
    Single Standard Room (without Balcony-
    Standard Room (Balcony, Economy)
    Single mit Kind Balkon
    Doppelzimmer Balkon
    Doppelzim Balkon Superior
    Doppelzi Balkon Sparpreis
    Einzelzimmer

    COOEE Mimosa Sunshine - Możliwości wyżywienia:


    COOEE Mimosa Sunshine - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel COOEE Mimosa Sunshine? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00