cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Miramar, Słoneczny Brzeg
1 / 31
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
13.06 - 20.06
już od 3611 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.10 - 02.10
już od 206 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Miramar
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Miramar
star 4

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Miramar:
4.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Miramar:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 13 czerwca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 października 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

HVD Club Miramar to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum kurortu Obzor ze sklepami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, dużą ilość atrakcji dla najmłodszych i świetne wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Obzor
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, brodzik, zjeżdżalnie wodne, animacje, plac zabaw, mini disco
  • bogata opcja Ultra All Inclusive - dania kuchni międzynarodowej, bułgarskiej i włoskiej, wi fi gratis

Hotel Miramar w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

HVD Club Miramar to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum kurortu Obzor ze sklepami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, dużą ilość atrakcji dla najmłodszych i świetne wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Obzor
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, brodzik, zjeżdżalnie wodne, animacje, plac zabaw, mini disco
  • bogata opcja Ultra All Inclusive - dania kuchni międzynarodowej, bułgarskiej i włoskiej, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony w pięknej okolicy tuż przy piaszczystej plaży w jednym z najbardziej znanych kurortów Morza Czarnego - Obzorze.
Plaża:

Obiekt usytułowany bezpośrednio przy szerokiej plaży, idealnej na długie spacery. Leżaki i parasole bezpłatne.
Do dyspozycji gości:

Całodobowa recepcja, 5 barów - lobby bar, bar przy basenie, bar z przekąskami, SalonBar, bar na plaży (część czynna od czerwca do września), restauracja główna z tarasemoraz liczne restauracje a la carte z kuchniąmiędzynarodową, orientalną, włoską i azjatycką(konieczna wcześniejsza rezewracja w recepcji hotelu). 3 baseny zewnętrzne, podgrzewany basen wewnętrzny. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatne.
Pokoje:

Hotel dysponuje 500 wygodnie i komfortowo urządzonymi pokojami. Standardowe z możliwością zakwaterowania maksymalnie 2 osób dorosłych i 1 dziecka oraz nieco większe rodzinne dla 2 osób dorosłych oraz 2 dzieci. Wszystkie pokoje klimatyzowanez łazienką (prysznic lub wanna, wc, suszarka do włosów), TV-sat, telefonem, telefonem, minibarem oraz sejfem.
Wyżywienie:

All inclusive: śniadania (7:30-10:00), obiady (12:30-14:00) i kolacje (18:00-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane we wszystkichbarach w wyznaczonych godzinach, w lobby barze przez całą dobę.Dodatkowo późne śniadania (11:00-12:00),przekąski i lody serwowane od czerwca do września (10:00 - 17:00) oraz nocne przekąski (22:00 - 07:30).
Program sportowy i animacyjny:

Program animacyjny prowadzony przy basenach i na terenie hotelu, zajęcia sportowe: aerobik, aqua fitness, zumba, bilard, rzutki, boccia oraz siłownia. Dla dzieci mini klub, minidisco, plac zabaw oraz brodzik. Muzyka na żywo oraz wieczory taneczne. Za dopłatą korty tenisowe, tenis stołowy, centrum wellness, masaże, sauna, łaźnia parowa.
Internet:

Wi - fi bezpłatne na terenie całego hotelu
Kategoria lokalna:

****
Naszym zdaniem:

Świetny wybór zarówno dla par, jak i rodzin z dziećmi. Hotel wyróżnia się wspaniałą, niemal 24 godzinną kuchnią, która zachwyci każdego.
Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków, jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

NESSEBAR (1 dzień)
Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata. Cena ok. 32 EUR bez obiadu/ ok. 37 EUR z obiadem.
BUKARESZT- PARYŻ WSCHODU (1 dzień)
Wycieczka autokarowa do najbardziej zaludnionego miasta na Półwyspie Bałkańskim. Miasto zostało okrzyknięte "Paryżem Wschodu" ze względu na Łuk Triumfalny, przepływającą tu rzekę oraz XIX- wieczną architekturę. Bukareszt to metropolia kontrastów, która na każdym kroku zaskakuje i zachwyca. W programie m.in. Łuk Triumfalny, Plac Zwycięstwa, Teatr Narodowy, Katedra Patriarchalna, Plac Uniwersytecki, Pałac Królewski oraz stare historyczne centrum miasta. Czas na zdjęcia oraz lunch. Powrót do hotelu późnym wieczorem. /ok.62 EUR
WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień)
Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego". Cena ok. 29 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu.
BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień)
Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż. Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów oraz występów. Cena ok. 48 EUR.
JEEP SAFARI - (1/2 dnia)
Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach. Wycieczka również dla hoteli w Słonecznym Brzegu. Cena ok. 36-43 EUR/os.
Przyroda
ZACISZE W PARKU PRZYRODNICZYM ZŁOTE PIASKI
Idealne schronienie dla osób poszukujących wytchnienia od plażowego lenistwa. Park Przyrodniczy Złote Piaski leży w bezpośrednim sąsiedztwie kurortu. Po zaledwie kilkunastu minutach spaceru od Grand Hotelu Hermitage otoczy nas gęsta, żywa zieleń, a dobiegający zewsząd szum wielkiego kurortu zniknie. Na terenie parku można wędrować wyznaczonymi szlakami. Około 90% z 13,2 km2 stanowią tutaj drzewa i krzewy!
Relaks
PORA NA ZABAWĘ
Kurort Złote Piaski oferuje niezliczoną liczbę znakomitej klasy klubów, pubów, dyskotek. Lokale o tak "gorących" nazwach jak: Roxy Disco, Arrogance Disco czy Papaya zapewnią wspaniałą atmosferę oraz przepyszne drinki, a wisienką na torcie jest znakomita muzyczna oprawa! Na nudę zatem nie można narzekać!
WSZYSTKO CZEGO DUSZA ZAPRAGNIE
Nadmorska promenada to serce Złotych Piasków! Miejsce tętni życiem 24 godziny na dobę. Tutaj znajdziecie wypożyczalnie, sklepy, bary oraz restauracje.
NIEBIAŃSKIE PLAŻE
Turyści kochają Złote Piaski za szerokie, piękne plaże pokryte drobnym piaskiem. To wymarzone miejsce na korzystanie z kąpieli słonecznych.
CZAS NA PLAŻOWANIE W ALBENIE!
Plaża w Albenie jest szeroka i piaszczysta, więc czas spędzony tutaj na opalaniu to czysta przyjemność! Dzieci mogą bawić się swobodnie i bezpiecznie, gdyż zejście do morza jest łagodne i długo nie przekracza głębokości 150 cm.
Zwiedzanie
KLASZTOR Z XIV-WIEKU
Zobacz na własne oczy Monaster Aładża! Nadzwyczajna skała, wysoka na ok.30 metrów, skrywa w sobie dwa poziomy wykutych w skale pomieszczeń. Znajdowały się tutaj niegdyś cele, w których spali zakonnicy, sala modlitewna, dwie cerkiewki, kaplica, krypta, kuchnia i jadalnia. Połączone korytarzami i kamiennymi schodami robią niesamowite wrażenie! Katakumby z I i II wieku, również wykute w skale, są oddalone ok. 800 metrów od klasztoru.
Z dziećmi
ROZRYWKA DLA NAJMŁODSZYCH
Lunapark w Albenie gwarantuje wspaniałą zabawę dzieciom. Wachlarz atrakcji jest duży - do wyboru dyskoteka, dmuchana trampolina, tor kartingowy i mini-kolejka. Z myślą o maluchach organizowane są również konkursy oraz przedstawienia teatrzyku lalkowego.
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów
Inne

BUŁGARIA
informacje ogólne

Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie. Od czerwca 2017r nie ma opłat roamingowych w UE.
W regionie

Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 -kilometrowej plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Lublina, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : stronie operatora.
"
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Bułgarii trwa od połowy czerwca do połowy września.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

HVD Club Miramar to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum kurortu Obzor ze sklepami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, dużą ilość atrakcji dla najmłodszych i świetne wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Obzor
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, brodzik, zjeżdżalnie wodne, animacje, plac zabaw, mini disco
  • bogata opcja Ultra All Inclusive - dania kuchni międzynarodowej, bułgarskiej i włoskiej, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


MIRAMAR 4*

Data otwarcia: 2006

Położenie: Obzor, 60 km od lotniska w Burgas.

Plaża: przy hotelu, publiczna, piaszczysta, parasole, leżaki bezpłatne.

W Hotelu: 2 restauracje (w tym 1 a'la carte), 2 bary, 2 baseny odkryte, basen kryty,

Pokoje: 550 pokoi standardowych, 70 pokoi typu suite (rodzinne jeden pokż;j); klimatyzacja centralna, sejf (płatny), mini bar, telefon, TV, suszarka, wanna lub prysznic, balkon lub balkon francuski.

Rozrywki i usługi:

Bezpłatne: siłownia, siatkż;wka plażowa, boisko multisport, tenis stołowy, rzutki, boccia, bilard, animacje.

Płatne: Centrum SPA, salon piękności, bezprzewodowe łącze internetowe w lobby kącik internetowy, sauna, masaże, łaźnia turecka, sejf na recepcji, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci: brodzik, plac zabaw, mini klub, animacje

Wyżywienie: Ultra All Inclusive 10:00 - 02:00

Posiłki: śniadania, obiady, przekąski, podwieczorek, kolacje

Napoje zawarte: wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne i importowane.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

HVD Club Miramar to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum kurortu Obzor ze sklepami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, dużą ilość atrakcji dla najmłodszych i świetne wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Obzor
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, brodzik, zjeżdżalnie wodne, animacje, plac zabaw, mini disco
  • bogata opcja Ultra All Inclusive - dania kuchni międzynarodowej, bułgarskiej i włoskiej, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


4* Bułgaria/Słoneczny Brzeg

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

Położenie

- bezpośrednio przy plaży - ok. 1 km do centrum miejscowości Obzor - ok. 58 km od lotniska w Burgas - ok. 66 km od lotniska w Varnie - ok. 50 m od przystanku autobusowego

Plaża

- piaszczysta - rozległa, długa - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon - internet Wi Fi w pokoju (bezpłatny) - sejf (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon - widok na morze (płatny) Pokój typu Superior - przestronny - wyposażenie jak w pokoju standardowym

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny, kryty basen, leżaki i parasole przy basenie, ręczniki plażowe - fitness - tenis stołowy - siatkówka plażowa - wielofunkcyjne boisko - bogaty program animacyjny Płatne - bilard, kort tenisowy - centrum spa, sauna, masaże - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- plac zabaw, mini klub, mini diso, animacje - 2 brodziki, zjeżdżalnie - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - wysokie krzesełka w restauracji

Wyżywienie

Ultra all inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są przez 24h. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji. Nocne przekąski w godz. 22.30-07.00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja a la carte - bar przy basenie - lobby bar - snack bar - bar na plaży

Dodatkowe informacje

- internet Wi Fi w lobby (bezpłatny) - sala konferencyjna - pralnia, sklep z pamiątkami - kantor, fryzjer - wypożyczalnia samochodów -udogodnienia dla osób niepełnosprawnych - www.miramar-bg.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

AlfaStar

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

HVD Club Miramar to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum kurortu Obzor ze sklepami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, dużą ilość atrakcji dla najmłodszych i świetne wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Obzor
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, brodzik, zjeżdżalnie wodne, animacje, plac zabaw, mini disco
  • bogata opcja Ultra All Inclusive - dania kuchni międzynarodowej, bułgarskiej i włoskiej, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

4+

Region

Bułgaria,Obzor

Położenie

Hotel położony przy pięknej, szerokiej, piaszczystej plaży (leżaki i parasole dla gości hotelowych -bezpłatne). Obiekt położony około 65 km od lotniska w Varnie i 65 km od lotniska w Burgas oraz około 10 km od rezerwatu przyrody Irakili.

Hotel

Hotel wybudowany w 2006 roku w formie 4 budynków systematycznie odnawiany. Hotel oferuje bardzo dobrą opcje all inclusive jak sama manager hotelu przyznaje obiekt dąży do opcji all inclusive która oferowana jest w najlepszych hotelach w Turcji. Posiada 4 restauracje: główną: posiłki kuchni międzynarodowej podawane w formie bufetu z wydzielonym miejscem dla dzieci (podawane menu dla najmłodszych), bułgarską-a la carte: kuchnia regionalna, włoską-a la carte; rybną-a la carte: podawane ryby oraz owoce morza. Hotel oferuje 4 bary: lobby, przy basenie, przy plaży i w budynku; recepcje dostępną 24h; windy, sale konferencyjną, WiFi (lobby - bezpłatnie), basen sportowy oraz relaksacyjny oraz dwa brodziki dla dzieci, basen kryty (podgrzewany w maju i wrześniu). Dla dzieci: plac zabaw oraz mini klub, małe zjeżdżalnie wodne.

Pokoje

Standardowe pokoje dwuosobowe (w naszej ofercie pokoje z widokiem na morze) o wielkości około 25 m2 wyposażone w klimatyzacje, łazienkę z WC zaopatrzoną w suszarkę, mini bar (uzupełniony w dniu przylotu bezpłatnie, kolejne uzupełnienia odpłatne), TV, telefon, sejf (dodatkowo płatny), balkon. Możliwość zamówienia bezpłatnego łóżeczka dla dla dziecka po uprzedniej rezerwacji w miarę dostępności w hotelu. Hotel dysponuje również pokojami rodzinnymi (wielkość około: 30m2; 2 regularne łóżka, podwójna wysuwana sofa. Wszystkie pokoje posiadaja boczny widok na morze, balkon lub taras, wanne z prysznicem, suszarke do włosów, TV SAT, telefon, centralna klimatyzacje).

Wyżywienie

Hotel posiada bardzo rozbudowaną opcje wyżywienia all inclusive dostępna 24h. śniadanie: 7.30-10.00 w restauracji głównej; 11.00- 12.00 - śniadanie dla śpiochów. Urozmaicony bufet śniadaniowy z produktów pełnoziarnistych, dania Vital-świeże owoce i warzywa, kawa herbata, sok ze świeżych owoców (bez dodatkowej opłaty). Lunch: 12.30-14.00 w restauracji głównej: bar sałatkowy, ciepłe posiłki: wegetariańskie i mięsne, ryby oraz desery; 12.00-15.00-bar z przekąskami "Snack Bar"-barbeque, sałatki, pizza, hot dogi, owoce i desery; 12.00-15.00 restauracja a la carte "Ship Restaurant" na plaży (restauracja w kształcie statku); 15.00-17.00 kawa, lody, owoce, słodycze w barze z przekąskami "Snack Bar"; 15.00-17.00-salon z lodami oferujący: ciasteczka lodowe, drinki lodowe, lody z bita śmietaną i owocami. Obiad: cała masa potraw i specjałów, zgodnei z Państwa życzeniem i smakiem ; 18:00-21:00 w restauracji głównej wieczory tematyczne: azjatycki (nowość: Sushi bufet), hiszpański, bałkański. Uroczysta kolacja raz w tygodniu. W godzinach: 22.00-07.30 nocne przekąski, zupa, kanapki, owoce. Napoje: bez ograniczeń lokalne i niektóre importowane napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w pięciu barach i restauracjach: Lobby Bar- 24h; Bar przy basenie 10.00-22.00; Bar z przekąskami "June- Sept" 12.00-17.00; Bar Salon 18.00-01.00; Bar na plaży 10.00-23.00 (nowością w tym roku są napoje podawane na plaży z lodówki oraz frappe i napoje mleczne podawane w barze przy basenie, w barze na plaży i w lobby barze.

Sport i relaks

Do dyspozycji gości (niektóre za dodatkową opłatą): siłownia (bezpłatna), kort tenisowy, tenis stołowy, rzutki, wielofunkcyjne boisko do gry w siatkówkę lub piłkę nożną, step-aerobic, zumba, stretching, boccia, strzelanie z łuku, loty balonem, waterpolo, sporty wodne-skuter wodny, rowery wodne, paragliding, banan, tenis. Centrum SPA: zabiegi spa, sauna, łaźnia parowa, masaże, łaźnia turecka, sauna na podczerwień, sauna fińska, łaźnia aromatyczno-parowa, jacuzzi, fitness, strefa relaksu. Sześć razy w tygodniu program rozrywkowy dla dorosłych i dzieci w wieku od 4 do 12 lat, występy na żywo i dyskoteka, 3 kluby dla dzieci w godzinach: 10:00-12:00 oraz 15:00-17:00, codziennie mini disco: 20:30-21:15, BABY CLUB - 6-36 miesięcy z dodatkową opłatą. NOWOŚĆ! Beach Party lub Pool Party (lipiec, sierpień)- pokaz fajerwerków, specjalne programy rozrywkowe, muzyka na żywo, pokaz fajerwerków-raz w tygodniu.

Dodatkowe informacje

Zakwaterownie o godzinie 14.00, wykwaterowanie o godzinie 12.00. Oficjalna strona hotelu: www.miramar-bg.com

Możliwości zakwaterowania

Pokój dwuosobowy; Pokój dwuosobowy + dostawka dla osoby dorosłej; Pokój dwuosobowy + dostawka dla dziecka; Pokój jednoosobowy; Pokój rodzinny (min zakwaterowanie 2+2; max zakwaterowanie 3+1).

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

OnHolidays

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

HVD Club Miramar to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum kurortu Obzor ze sklepami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, dużą ilość atrakcji dla najmłodszych i świetne wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Obzor
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, brodzik, zjeżdżalnie wodne, animacje, plac zabaw, mini disco
  • bogata opcja Ultra All Inclusive - dania kuchni międzynarodowej, bułgarskiej i włoskiej, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


POŁOŻENIE

W miejscowości Obzor Bezpośrednio przy plaży Odległość od lotniska - ok. 60 km Odległość od centrum miejscowości - ok 1km

HOTEL

Ilość pokoi - 500, Ilość pięter - 4/6 Do dyspozycji Gości - recepcja 24h, restauracja główna, lobby bar 24h, basen zewnętrzny, oddzielny brodzik dla dzieci ze zjeżdżalniami, windy, bezpłatne WIFI, program animacyjny dla dorosłych i dzieci. Do dyspozycji gości bezpłatne leżaki i parasole na basenie i na plaży, ręczniki kąpielowe. Sporty wliczone w cenę - gimnastyka, tenis stołowy, billard, siatkówka plażowa, piłka plażowa, zumba, step-aerobic, waterpolo, stretching, boccia, rzutki, strzelanie z wiartrówki i łuku. Dodatkowo płatne - kantor wymiany walut, sejf, sklep, centrum SPA, kort tenisowy, sauna, fryzjer, lekarz, pralnia, masaże. Na plaży oferowane przez lokalne firmy sporty wodne m.in. jetski, rowery wodne, parasailing, jazda na bananie, wypożyczalnia rowerów.

WYŻYWIENIE

Ultra all inclusive 24h Śniadanie od 07.30 do 10.00 Śniadanie a'la carte dla śpiochów od 10.00 do 11.00 Lunch od 12.30 do 14.00 Kawa, lody, owoce, ciasta od 15.00 do 17.00 Obiad od 18.00 od 21.00 Przekąski w nocy od 22.00 do 07.30 Nielimitowane lokalne i wybrane importowane alkohole i napoje bezalkoholowe dostępne w 5 barach i restauracjach na terenie hotelu.

POKOJE

Pokój dwuosobowy typ standard (DBL 1 OV) - powierzchnia ok. 25 m2, łazienka z wanną lub prysznicem, WC, 2 łóżka pojedyńcze, możliwośc dostawki, telefon, WIFI, TV-Sat, minibar, balkon lub taras, suszarka do włosów. Maks. obłożenie - 3

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

HVD Club Miramar to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum kurortu Obzor ze sklepami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, dużą ilość atrakcji dla najmłodszych i świetne wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Obzor
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, brodzik, zjeżdżalnie wodne, animacje, plac zabaw, mini disco
  • bogata opcja Ultra All Inclusive - dania kuchni międzynarodowej, bułgarskiej i włoskiej, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Region

Słoneczny Brzeg

Położenie

2 km od centrum Obzor 70 km od lotniska w Burgas

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu Ręczniki, leżaki, parasole na plaży bezpłatnie (tylko na odzielonym odcinku plaży hotelowej)

Opis

4 bary Snack bar z przekąskami w ciągu dnia Restauracja główna, bufet dla dzieci 3 Restauracje à la carte 2 baseny zewnętrzne Brodzik dla dzieci Ręczniki, leżaki, parasole bezpłatnie Centrum SPA Oficjalna kategoria hotelu 4*

Internet

Wi-Fi w całym hotelu bezpłatnie Kącik internetowy (płatny)

Pokoje

Pokój Standard Łazienka (prysznic, WC, suszarka do włosów) Klimatyzacja TV SAT i telefon Mała lodówka Sejf (płatny) Balkon lub taras

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: specjalny program  animacji, plac zabaw, miniklub (dla dzieci 4-12 lat), baby klub (dla dzieci 6- 36 m-cy), siłownia, boisko do piłki nożnej, tenis stołowy, bilard, rzutki, sauna i łaźnia parowa(bezpłatnie raz na pobyt) Odpłatnie: 2 korty tenisowe, masaże, jacuzzi, centrum SPA, rowery, sporty wodne na plaży w pobliżu hotelu

Wyżywienie

Ultra All Inclusive: śniadanie, późne śniadanie, obiad, kolacja i późna kolacja w formie bufetu, w ciągu dnia lody i przekąski w snack barze; napoje bezalkoholowe, lokalne i wybrane importowane alkohole w lobby barze 24 h oraz W dniu przyjazdu pierwszym świadczeniem jest kolacja

Uwagi

Dostęp do niektórych usług, które oferuje hotel (np. klimatyzacja, godziny otwarcia barów, restauracji i obiektów sportowych w tym aqua parków, programy animacyjne) może być częściowo zredukowany w szczególności poza szczytem sezonu, który przypada na czerwiec i wrzesień.

Strona internetowa

www.miramar-bg.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Nekera

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

HVD Club Miramar to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum kurortu Obzor ze sklepami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, dużą ilość atrakcji dla najmłodszych i świetne wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Obzor
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, brodzik, zjeżdżalnie wodne, animacje, plac zabaw, mini disco
  • bogata opcja Ultra All Inclusive - dania kuchni międzynarodowej, bułgarskiej i włoskiej, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kraj

BULGARIA

Położenie

 bezpośrednio przy plaży, na obrzeżu małej, turystycznej miejscowości Obzor. Do centrum spokojnej i malowniczej miejscowości ok. 1 km, plażą ok. 15 min spacerem. Położony w środku Riwiery Bułgarskiej, w idyllicznym zakątku Morza Czarnego.

Plaża

 szeroka, piaszczysta i łagodnie opadającej do morza. Beach Club - Beach bar, burger bar, leżaki i parasole w miarę dostępności bezpłatnie ok 100 m od morza.  Dwa leżaki, parasol i ręczniki kąpielowe przy basenie i na plaży w cenie pokoju (w miarę dostępności). 

Wyposażenie

 bardzo popularny rodzinny kompleks wakacyjny. Oferuje 500 pokoi w kilku budynkach (4- i 6-piętrowych). Przestronne i klimatyzowane lobby z recepcją, lobby bar, sklep z pamiątkami, restauracja dla niepalących z dużym tarasem, restauracja szefa kuchni Casa del Chef, restauracja à la carte z kuchnią włoską, restauracja à la carte The Blue Na zewnątrz dwa baseny ze słodką wodą (jeden z jacuzzi), bary przy basenie i na plaży, taras słoneczny. 

Wyżywienie

All Inclusive: 3 posiłki w formie bufetu. Podczas śniadania (7:30-10:00) świeży sok z pomarańczy. Śniadanie dla "śpiochów" w godz. 11-12:00. Obiad 12:30-14:00. Raz na pobyt kolacja możliwa w restauracji włoskiej, szefa kuchni lub na statku (wymagana rezerwacja i stosowny ubiór). Buffet Sushi w czasie kolacji tematycznej azjatyckiej. Kuchnia tematyczna w restauracji głównej: grill, bułgarska, azjatycka. Obiad również na plaży na statku w restauracji a'la carte. Lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w 5 barach: lobby 24 h, bar przy basenie w godz. 10-22:00, snack bar w godz. 12-17:00, Salon bar w godz. 18-01:00, beach bar w godz. 10-23:00, Burger bar 12:00-17:00. Przekąski, kanapki, zupy i owoce "o północy" w godz. 22.00-7.30.. Minibarek w pokojach z wodą i napojami orzeźwiającymi oraz piwem uzupełniany po przyjeździe. W snack barze w godz. 12-15:00 barbecue, sałatki, pizza, hot dog, owoce i desery, w godz. 15-17:00 kawa, lody, owoce, ciastka. W lipcu i sierpniu w godz. 15-17:00 salon z lodami: lody, kawa frape. Nowość lato 2015: bufet dla dzieci/przeciery dla niemowląt, jogurty. Kącik dietetyczny i BIO. Beach Club - Beach bar, burger bar, leżaki i parasole w miarę dostępności bezpłatnie ok 100 m od morza.

Internet

 WI-FI na terenie całego kompleksu gratis, kącik internetowy za opłatą.

Zakwaterowanie

 Pokoje dwuosobowe Standard (ok. 25 m2): z bocznym widokiem na morze; klimatyzacja, TV sat., sejf (za opłatą), telefon, mała lodówka, balkon/taras. Prysznic, WC, suszarka. Dostępny wariant z widokiem na morze i  ekonomiczny  bez widoku na morze. Pokoje Komfort Plus na wyższych piętrach, z bocznym widokiem na morze; poza tym wyposażone jak Standard. Pokoje rodzinne typu A: z bocznym widokiem na morze, jeden przestronny pokój z dodatkową sofą, ok. 35 m2; poza tym wyposażone jak Standard. Dla min. 2 os. dorosłych i 2 dzieci lub 3 os. dorosłych. Pokoje rodzinne typu B: z bocznym widokiem na morze; jeden bardzo przestronny pokój z zintegrowaną częścią mieszkalną (ok. 55 m2); dla dzieci dostawka – rozkładana sofa, 2 łazienki, poza tym wyposażone jak Standard. Pokoje rodzinne typu C: z bocznym widokiem na morze; jeden pokój dzienno-sypialny (rozkładana sofa dla max. 2 dzieci) oraz osobna sypialnia (razem ok. 60 m2), 2 łazienki (wanna lub prysznic), poza tym wyposażone jak Standard.

Sport

 bilard, boccia, siłownia, tenis stołowy, boisko wielofunkcyjne, siatkówka plażowa, strzelanie z łuku (w ramach programu animacyjnego). Za opłatą: 2 korty tenisowe oraz na plaży sporty wodne (skutery wodne, banan wodny, parasailing, rowery wodne, tenis, wypożyczalnia rowerów).

Wellness

 w cenie: raz na pobyt sauna i łaźnia parowa. Za opłatą w spa: łaźnia parowa, masaże, sauna fińska, whirlpool, hammam, siłownia.

Dzieci

 2 brodziki, mała zjeżdżalnia, plac zabaw, dyskoteka. W restauracji bufet i krzesełka dla dzieci. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis.

Rozrywka

 bardzo atrakcyjny program animacyjny prowadzony przez zespół niemieckojęzycznych bułgarskich animatorów i polskiego animatora sportowego. Wieczorem przedstawienia, show i konkursy oraz dyskoteka. W sezonie Beach

Parkowanie

w cenie.

Zwierzę domowe

 nie.

Kategoria lokalna

 4 gwiazdki.

Ważne informacje

 Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Dertour Polska

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

HVD Club Miramar to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum kurortu Obzor ze sklepami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, dużą ilość atrakcji dla najmłodszych i świetne wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Obzor
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, brodzik, zjeżdżalnie wodne, animacje, plac zabaw, mini disco
  • bogata opcja Ultra All Inclusive - dania kuchni międzynarodowej, bułgarskiej i włoskiej, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Nazwa obiektu

HVD Clubhotel Miramar

Kategoria

****+

Miejscowość

Obzor

Region

Słoneczny Brzeg

Kod

BOJ10001 FH

Liczba pokoi

500

Zalety

Bezpośrednio przy plaży. Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo).Idealny dla rodzin.

Położenie

Bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży, ok. 1 km od centrum.

Opis

Bardzo przyjazny dla rodzin, komfortowy hotel. Restauracja z tarasem serwująca dania w formie bufetu, restauracja a`la carte serwująca dania międzynarodowe, restauracja wykwintna, restauracja włoska serwująca dania w formie bufetu (otwarta sezonowo), bary, kącik internetowy, WLAN, ogrzewany kryty basen (ok. 11 x 10 m, otwarty w maju i we wrześniu), 2 baseny ze słodką wodą, oddzielny brodzik dla dzieci ze zjeżdżalnią i innymi atrakcjami, bar przy basenie, leżaki i parasole przy basenie i na plaży, ręczniki kąpielowe, minimarket, sklep z pamiątkami, bar na plaży i bar z przekąskami (otwarte sezonowo, ok. czerwiec-połowa września), winda, parking.

Wyżywienie

Ultra All Inclusive (I) - 3 posiłki w formie bufetu (śniadanie, obiad, kolacja) oraz dodatkowe świadczenia - późne śniadanie a`la carte w restauracji na statku (od ok. czerwca do września), w godz. 10-17 napoje na plaży (woda, ice tea i ayran/sezonowo - ok. czerwiec-wrzesień), w godz. 15-17 kawa, lody, ciasta i owoce w barze z przekąskami, w godz. 22-7.30 przekąski, w godz. 0-24 lokalne i międzynarodowe napoje, sezonowo 1x w tygodniu party przy basenie (lipiec / sierpień), 1x w tygodniu bufet sushi, koktajle mleczne i frappes w barze przy basenie i barze z przekąskami,1x na pobyt kolacja w restauracji międzynarodowej a`la carte i restauracji włoskiej(za wcześniejszą rezerwacją, w zależności od dostępności). Dodatkowo 1x na pobyt minibar w pokoju uzupełniony napojami bezalkoholowymi i piwem, na plaży leżaki i parasole w miarę dostępności, 1x na pobyt sauna lub łaźnia parowa oraz strefa relaksu.

Pokój typ 1

DU = Pokój 2-osobowy, przytulny i komfortowy, prysznic/WC, suszarka do włosów, telefon, TV, WLAN, mała lodówka, sejf, klimatyzacja, balkon lub taras.

Pokój typ 2

DUS/EUS = Pokój 2-osobowy z bocznym widokiem na morze.Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 3

DU1 = Pokój 2-osobowy dla 1 os. dorosłej z dzieckiem, jak DUS..

Pokój typ 4

FUS = Przestronny pokój rodzinny z bocznym widokiem na morze, dla max. 3 os. dorosłych i 1 dziecka do 12 lat.

Sport, rozrywka, wellness

Sport - w cenie - siłownia, tenis stołowy, strzelanie z łuku, siatkówka plażowa. Za opłatą - wielofunkcyjne boisko do koszykówki, siatkówki i piłki nożnej (w ramach animacji w cenie), kort tenisowy. Wellness - za opłatą - centrum spa oferujące saunę aromatyczną, saunę fińską, saunę na podczerwień, łaźnię turecką, masaże. Rozrywka - w cenie - rzutki, bilard, boccia, animacje, zumba, przedstawienia na żywo, dyskoteka.

Dla dzieci

Animacje dla dzieci 4-12 lat, bufet dla dzieci,3 place zabaw, 3 pokoje zabaw, minidisko, klub dla nastolatków 13-17 lat.

Pies

Niedozwolony.

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

AH807102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

HVD Club Miramar to dobrej klasy hotel, usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum kurortu Obzor ze sklepami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, dużą ilość atrakcji dla najmłodszych i świetne wyżywienie w opcji Ultra All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Obzor
  • komfortowe zakwaterowanie, zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, brodzik, zjeżdżalnie wodne, animacje, plac zabaw, mini disco
  • bogata opcja Ultra All Inclusive - dania kuchni międzynarodowej, bułgarskiej i włoskiej, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Złote Piaski, Bułgaria

Położenie

bezpośrednio przy plaży, na obrzeżu malej, turystycznej miejscowości Obzor. Do centrum spokojnej i malowniczej miejscowości Obzor ok. 1 km, plażą ok. 15 min spacerem. Położony w środku riwiery bułgarskiej, w idyllicznym zakątku Morza Czarnego.

Plaża

szeroka, piaszczysta i łagodnie opadającej do morza plaża. Nowość 2018 Beach Club - Beach bar, burger bar, leżaki i parasole w miarę dostępności bezpłatnie ok 100 m od morza.

Wyposażenie

bardzo popularny rodzinny kompleks wakacyjny. Oferuje 500 pokoi w kilku budynkach (4- i 6-piętrowych). Przestronne i klimatyzowane lobby z recepcją, lobby bar, sklep z pamiątkami, restauracja dla niepalących z dużym tarasem, restauracja szefa kuchni Casa del Chef, restauracja a'la carte z kuchnią włoską, restauracja a'la "The Blue" Na zewnątrz dwa baseny ze słodką wodą (jeden z jacuzzi), bary przy basenie i na plaży, taras słoneczny. Dwa leżaki, parasol i ręczniki kąpielowe przy basenie i na plaży w cenie pokoju (w miarę dostępności). www.clubhotelmiramar.com

Dostęp do internetu

WI-FI na terenie całego kompleksu gratis, kącik internetowy za opłatą.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

po przyjeździe napoje bezalkoholowe, woda i piwo w pokojach. Bardzo nowocześnie, funkcjonalnie wyposażone i bardzo przestronne pokoje. Pokoje dwuosobowe (A1-3A): z bocznym widokiem na morze; klimatyzacja, TV sat., sejf (za opłatą), telefon, mała lodówka, balkon/taras. Prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na morze (A2-3C). Pokoje – wariant ekonomiczny (A2-3S): bez widoku na morze. Pokoje Komfort Plus (A2-3K): na wyższych piętrach, z bocznym widokiem na morze; poza tym wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje rodzinne typu A (A2-4H): z bocznym widokiem na morze, jeden przestronny pokój z dodatkową sofą, ok. 35 m2; poza tym wyposażone jak pokoje 2A. Dla min. 2 os. dorosłych i 2 dzieci lub 3 os. dorosłych. Pokoje rodzinne typu B (A2-4I): z bocznym widokiem na morze; jeden bardzo przestronny pokój z zintegrowaną częścią mieszkalną (ok. 55 m2); dla dzieci dostawka – rozkładana sofa, 2 łazienki, poza tym wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje rodzinne typu C (A2-4G): z bocznym widokiem na morze; jeden pokój dzienno-sypialny (rozkładana sofa dla max. 2 dzieci) oraz osobna sypialnia (razem ok. 60 m2), 2 łazienki (wanna/prysznic), poza tym wyposażone jak pokoje 2A.

Sport

bilard, boccia, siłownia, tenis stołowy, boisko wielofunkcyjne, siatkówka plażowa, strzelanie z łuku (w ramach programu animacyjnego). Za opłatą: 2 korty tenisowe oraz na plaży sporty wodne (skutery wodne, banan wodny, parasailing, rowery wodne, tenis, wypożyczalnia rowerów).

Wellness

w cenie: raz na pobyt sauna i łaźnia parowa. Za opłatą w spa: łaźnia parowa, masaże, sauna fińska, whirlpool, hammam, siłownia.

Dzieci

2 brodziki, mała zjeżdżalnia, plac zabaw, dyskoteka. W restauracji bufet i krzesełka dla dzieci.

Rozrywka

bardzo atrakcyjny program animacyjny prowadzony przez zespół niemieckojęzycznych bułgarskich animatorów i polskiego animatora sportowego. Wieczorem przedstawienia, show i konkursy oraz dyskoteka. W sezonie Beach

Ultra All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Podczas śniadania (7:30-10:00) świeży sok z pomarańczy. Śniadanie dla "śpiochów" w godz. 11-12:00. Obiad 12:30-14:00. Raz na pobyt kolacja możliwa w restauracji włoskiej, szefa kuchni lub na statku (wymagana rezerwacja i stosowny ubiór). Buffet Sushi w czasie kolacji tematycznej azjatyckiej. Kuchnia tematyczna w restauracji głównej: grill, bułgarska, azjatycka. Obiad również na plaży na statku w restauracji a'la carte. Lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w 5 barach: lobby 24 h, bar przy basenie w godz. 10-22:00, snack bar w godz. 12-17:00, Salon bar w godz. 18-01:00, beach bar w godz. 10-23:00, Burger bar 12:00-17:00. Przekąski, kanapki, zupy i owoce "o północy" w godz. 22.00-7.30.. Minibarek w pokojach z wodą i napojami orzeźwiającymi oraz piwem uzupełniany po przyjeździe. W snack barze w godz. 12-15:00 barbecue, sałatki, pizza, hot dog, owoce i desery, w godz. 15-17:00 kawa, lody, owoce, ciastka. W lipcu i sierpniu w godz. 15-17:00 salon z lodami: lody, kawa frape. Nowość lato 2015: bufet dla dzieci/przeciery dla niemowląt, jogurty. Kącik dietetyczny i BIO.  Nowość 2018 Beach Club - Beach bar, burger bar, leżaki i parasole w miarę dostępności bezpłatnie ok 100 m od morza.

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis.

Polecamy

  • świetna jakość i serwis sieci HVD
  • przy przepięknej, szerokiej piaszczystej plaży w Obzor


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Miramar
Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
Filmy hotelu Miramar:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Miramar!
https://youtu.be/JcEGBLAgvvE

Opinie o Hotelu Miramar

4.7
zdecydowanie polecam

hotel Miramar to świetna oferta dla rodzin z dziećmi. moje dzieci były zachwycone - małe zjeżdżalnie, duże baseny, plażą bliziutko a do tego bardzo fajne zajęcia w ciągu dnia, animacje, zabawy. Ogólnie dużo się dzieje. Polecam również dla osób które lubią hotele z dala od wielkiego i głośnego centrum. tu jest cisza i piękne otoczenie. poza tym Obzor jest blisko :) idealne na spacer plażą. super hotel w Bułgarii!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Miramar - możliwości zakwaterowania:

dbl sea view pokój 2-osobowy dbl superior
dbl standard pokój 2-osobowy dbl side sea view
Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
Pokój 2-osobowy
Superior pro 2 osoby s 2 přistýlkami s bočním výhledem na moře
Superior pro 2 osoby s 2 přistýlkami s bočním výhledem na moře
Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou s bočním výhledem/moře
Dvoulůžkový pokoj, boční výhled na moře
DZ,Single mit Kind
DZ,Balkon
Doppelzimmer,seitl. Meerb
EZ,Bk/Ts,Pool- o. seitl.M
Fam.-Zi.,Pool- o. seitl.M
Junior Suite
Pokój dwuosobowy

Miramar - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Miramar? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00