cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
1 / 16
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
16.03 - 24.03
już od 6832 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
03.04 - 15.04
już od 3853 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Baobab Beach Resort
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Baobab Beach Resort
star 4

Kenia: Mombasa
Ocena hotelu Baobab Beach Resort:
4.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Baobab Beach Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 16 marca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 kwietnia 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!

Hotel Baobab Beach Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 10 km km od centrum Diani Beach, ok. 35 km od centrum Mombasy
  • lokalizacja w spokojnej okolicy, w otoczeniu tropikalnej roślinności
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min (wraz z przeprawą promową)

Wyposażenie

  • recepcja
  • ogród
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, w cenie
  • kafejka internetowa
  • kantor
  • sejf: w recepcji
  • sklepy: za opłatą
  • butik: za opłatą
  • fryzjer: za opłatą
  • jubiler: za opłatą
  • sklep z pamiątkami: za opłatą
  • parking
  • sale konferencyjne: 2
  • pralnia: za opłatą
  • amfiteatr

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

323

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

kategoriatui

4 słoneczka (subiektywna ocena TUI wydana w oparciu o wewnętrzne kryteria i zasady oceniania obiektów, może się ona różnić od kategorii lokalnej)

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych
UWAGA: W trosce o środowisko naturalne od 28.08.2017 r. zabronione jest wwożenie do Kenii torebek plastikowych. Nieprzestrzeganie tego zakazu karane jest grzywną - aby uniknąć problemów na miejscu, zalecamy niepakowanie torebek plastikowych do żadnego z bagażów. Dotyczy to również zakupów zrobionych w strefie wolnocłowej, jeśli zostały zapakowane w torebkę foliową. Zakaz nie obejmuje małych, plastikowych torebek wielokrotnego użytku, służących do przewozu kosmetyków w bagażu podręcznym.Transfer sportowych bagaży wielkogabarytowych (szczególnie sprzęt do kitesurfingu i windsurfingu) w Kenii z lotniska (MBA) do hoteli i z powrotem podlega dodatkowej opłacie i nie jest zawarty w cenie pakietu. Klienci mają możliwość zarezerwowania specjalnego transferu z TUI przez biuro podróży (koszt specjalnego transferu jest zależny od położenia hotelu) lub na własną rękę wynająć transfer na lotnisku w Mombasie. W przypadku rezerwacji specjalnego transferu z TUI Poland w celach organizacyjnych prosimy zawsze o poinformowanie biura podróży o zamiarze zabrania takiego bagażu i chęci jego transferu z TUI na co najmniej 7 dni przed wylotem.

Sport i wellness

W cenie
  • 3 korty tenisowe
  • oświetlenie kortu tenisowego 
  • wypożyczalnia rakiet tenisowych
  • siatkówka
  • siatkówka plażowa
  • badminton
  • łucznictwo
  • tenis stołowy
  • aqua fitness
  • aerobik
Płatne
  • strefa spa: w ofercie firm zewnętrznych
  • łaźnia parowa 
  • siłownia
  • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
  • zabiegi kosmetyczne
  • piłka nożna 
  • lekcje tenisa
  • katamaran: w ofercie firm zewnętrznych
  • windsurfing: w ofercie firm zewnętrznych
  • kitesurfing: w ofercie firm zewnętrznych
  • rejs łodzią ze szklanym dnem: w ofercie firm zewnętrznych 
  • łódka typu banan: w ofercie firm zewnętrznych
  • szkoły nurkowania PADI i SSI: w ofercie firm zewnętrznych
  • nurkowanie powierzchniowe: w ofercie firm zewnętrznych

rozrywka

  • zajęcia kulinarne
  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia
  • boccia
  • rzutki
  • bilard

Pokoje

Suita junior JSX1
  • 1-3 os.
  • ok. 81 m2
  • widok na ogród lub morze
  • w części Kole Kole
  • balkon lub taras
  • pokój dzienno-sypialny
  • łóżko typu king-size
  • sofa
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • TV sat.
  • lodówka
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • wentylator sufitowy
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • szlafrok
  • kapcie
  • WC
Pokój 2-osobowy typu superior DZX2
  • 1-4 os.
  • ok. 47 m2
  • ograniczony widok na morze lub widok na ogród
  • dostępne w skrzydłach Maridadi i Kole Kole
  • balkon lub taras
  • pokój dzienno-sypialny
  • 2 łóżka typu queen-size
  • klimatyzacja
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • TV sat.
  • lodówka: w cenie
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • wentylator sufitowy
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • szlafrok
  • WC
Pokój 2-osobowy typu deluxe DZX5
  • 1-3 os.
  • ok. 50 m2
  • ograniczony widok na morze lub widok na ogród
  • dostępne w skrzydłach Maridadi i Kole Kole
  • balkon lub taras
  • pokój dzienno-sypialny
  • łóżko typu king-size
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • TV sat.
  • lodówka
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • wentylator sufitowy
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • szlafrok
  • WC
Pokój rodzinny superior FZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 47 m2
  • ograniczony widok na morze lub widok na ogród
  • dostępne w skrzydłach Maridadi i Kole Kole
  • balkon lub taras
  • pokój dzienno-sypialny
  • 2 łóżka typu queen-size
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • TV sat.
  • lodówka
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • szlafrok
  • WC
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 26 m2
  • ograniczony widok na morze lub widok na ogród
  • w części Baobab
  • balkon lub taras
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • TV sat.
  • lodówka: w cenie
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC

Wyżywienie

All inclusive
  •  śniadanie: 07:30 - 10:00, w formie bufetu
  •  obiad: 12:30 - 14:00, w formie bufetu
  •  kolacja: 19:30 - 21:30, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
  •  przekąski: 10:00 - 16:00
  •  wybrane napoje bezalkoholowe: 10:00 - 00:00
  •  wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 00:00
  •  wybrane napoje do posiłków
  •  kawa/herbata po południu
  •  napoje: wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: 10:00 - 00:00, płatne
Restauracje i bary
  •  restauracje: 5
  •  restauracja specjalistyczna „Tangezi": 1+, rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, ryby/owoce morza, menu dla dzieci: płatne, na zapytanie, wymagana rezerwacja, dania wegetariańskie: płatne, na zapytanie, wymagana rezerwacja, a la carte, wymagana rezerwacja, płatna, płatność gotówką, styczeń - grudzień, codziennie 19:00 - 00:00, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  •  restauracja specjalistyczna „Marhaba": 1+, rodzaje kuchni: międzynarodowa, ryby/owoce morza, menu dla dzieci: płatne, na zapytanie, wymagana rezerwacja, dania wegetariańskie: płatne, na zapytanie, wymagana rezerwacja, a la carte, wybór z menu, wymagana rezerwacja, płatna, styczeń - grudzień, 19:30 - 22:00, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  •  główna restauracja „Karibu Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, wymagana rezerwacja, w cenie, 07:30 - 10:00, 12:30 - 14:00 i 19:30 - 21:30, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  •  główna restauracja „Jodari Restaurant": 1+, rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, ryby/owoce morza, dania wegetariańskie: w cenie, bufet, w cenie, listopad - marzec i lipiec - wrzesień, 07:30 - 10:00, 12:30 - 14:00 i 19:30 - 21:30, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  •  główna restauracja „Maridadi Restaurant": 1+, rodzaje kuchni: azjatycka, międzynarodowa, ryby/owoce morza, bufet, w cenie, lipiec - marzec; w zależności od sezonu, 07:30 - 10:00, 12:30 - 14:00 i 19:30 - 21:30  
  •  bary i inne: 5
  •  bar w lobby „Tapatapa Bar": 12+, styczeń - grudzień, 10:00 - 00:00, w cenie
  •  lounge bar „Porini Bar": 12+, styczeń - grudzień, 21:30 - 00:00, w cenie
  •  bar przy zewnętrznym basenie „Jambo Bar": 12+, lipiec - marzec; w zależności od sezonu, 10:00 - 00:00, w cenie
  •  bar w lobby „Sulisuli Bar": 12+, lipiec - marzec; w zależności od sezonu, 10:00 - 00:00, w cenie
  •  klub na plaży „Kipepeo Bar": 12+, lipiec - marzec; w zależności od sezonu, 10:00 - 18:00, w cenie
  • Dodatkowe informacje
  •  kolacja przy świecach: 19:30 - 22:00, na zapytanie, wymagana rezerwacja, płatna, a la carte

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kenia / Kenia

    Opis oferty:

    Dwa hotele, doskonale znane naszym Klientom: Baobab Beach i Kole Kole, teraz w nowej formule! Dzięki staraniom właścicieli powstał unikalny zespół hotelowy złożony właśnie z tych dwóch sąsiadujących ze sobą obiektów. Goście są zachwyceni wyjątkową urodą plaży, tropikalną przyrodą i bajecznymi widokami na Ocean Indyjski. Tu można spędzić wymarzone afrykańskie wakacje w luksusowym i spokojnym otoczeniu. Dbałość o najmniejszy szczegół, znakomita kuchnia i profesjonalna obsługa znalazły uznanie międzynarodowej klienteli. Hotele były wielokrotnie wyróżniane prestiżowymi nagrodami za jakość świadczeń. W 2016 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

    POŁOŻENIE:

    przy plaży, na koralowym klifie, otoczony tropikalnym ogrodem, ok. 42 km od MOMBASY, ok. 4 km od niewielkiego centrum handlowego Diani; ok. 45 km od portu lotniczego Moi w Mombasie (transfer autokarem i promem ok. 90 min).

    PLAŻA:

    Diani Beach, publiczna, szeroka, piaszczysta - biały piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki do dyspozycji na niewielkiej plaży przygotowanej przez hotel w części Maridadi, łączącej się z plażą Diani Beach; w części Kole Kole zejście do plaży po schodkach.

    HOTEL:

    część Baobab - czterogwiazdkowa, część Kole Kole - pięciogwiazdkowa, kompletnie odnowiony w 2005 r., rozbudowany o część Maridadi w 2008 r., renowacja pokoi w lecie 2013 r., łącznie 323 pokoje: budynek główny: 87 pokoi, 2 piętra, bungalowy Garden: 68 pokoi, 1 piętro, bungalowy superior: 28 pokoi z częściowym widokiem na morze, Maridadi Superior: 36 pokoi w najnowszej części hotelu z częściowym widokiem na morze lub na kaskadowy basen, Maridadi Deluxe: 8 pokoi i 12 bungalowów z częściowym widokiem na morze lub na kaskadowy basen, Kole Kole: 84 pokoje, 7 budynków, 2 piętra; duży, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracje główne Karibu - w części Baobab, Jodari z widokiem na ocean - w części Kole Kole, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show-cooking, dostępne foteliki dla dzieci, potrawy wegetariańskie, Maridadi - w części Maridadi, z widokiem na plażę, dania w formie bufetu, kuchnia orientalna, lekkie obiady, 2 restauracje á la carte: Marhaba w Baobabie i Tangezi w Kole Kole - dla smakoszy, specjalność: owoce morza; bary: Tapa Tapa przy basenie, Jambo, Porini w amfiteatrze (czynny podczas przedstawień, płatny po godz. 23.00), Suli Suli i Kipepeo - w części Kole Kole, mały hol telewizyjny, małe centrum handlowe - 4 butiki: upominki, odzież, księgarnia i biżuteria; sala konferencyjna dla 120 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: kawiarenka internetowa (1 EUR/min), lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, pralnia; udogodnienia i pokoje dla niepełnosprawnych; dostępne adaptery do kontaktów na życzenie; akceptowane karty kredytowe: Visa, American Express, MasterCard; Klienci mogą korzystać ze wszystkich udogodnień i restauracji niezależnie od zakwaterowania; zalecamy zabranie kopii strony paszportu z danymi osobowymi, co przyspieszy zakwaterowanie.

    standardowy (DBL):

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 18 m², w budynku 2-piętrowym, elegancki, nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), moskitiera (na życzenie), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka;

    superior Maridadi (DHS):

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 47 m², elegancki, nowoczesny, częściowy widok na ocean i baseny z kaskadami; wyposażenie jak w superior bungalow;

    deluxe Maridadi (DLX):

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 49 m², luksusowy; wyposażenie i widok jak w superior Maridadi, dodatkowo kosz owoców i upominek na powitanie; we wszystkich typach pokoi możliwość pokoi łączonych drzwiami wewnętrznymi; dodatkowy serwis pokojowy wieczorem - ścielenie łóżek i wymiana ręczników; pokoje superior i deluxe za dopłatą;

    superior Kole Kole (DXS):

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok 25 m², nowoczesny z elementami afrykańskimi; wyposażenie jak w superior Maridadi;

    deluxe Kole Kole (DDS):

    2-os., ok 30 m², wyposażenie jak w pokoju deluxe Maridadi.

    SPORT I ROZRYWKA:

    3 baseny, połączone kaskadami (część Maridadi), woda słodka, łącznie ok. 850 m², gł. 0,5-1,7 m, basen (część Baobab), słodka woda, ok. 350 m², gł. 0,5-1,5 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 100 m², gł. 0,2-0,5 m, basen infinity (część Kole Kole), słodka woda, ok 300 m², gł. do 1,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe; boisko wielofunkcyjne: kort tenisowy, koszykówka, piłka nożna, tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, boule, gimnastyka w wodzie, szachy; pokój zabaw dla dzieci, bogaty program animacji dla dorosłych i dla dzieci, występy akrobatów, muzyka na żywo, pokazy tańców Masajów, amfiteatr Porini z dyskoteką na świeżym powietrzu; za opłatą: siłownia (4 EUR/dzień lub 16 EUR/tydzień), windsurfing, wycieczki łodzią ze szklanym dnem, wędkowanie na pełnym morzu, nurkowanie i snurkowanie; świetnie wyposażone Afya Bora Wellness Club & Spa: jacuzzi zewnętrzne, łaźnia parowa, natryski Vichy, masaże, zabiegi upiększające; poza hotelem: 18-dołkowe pole golfowe z trenerem (ok. 8 km, płatny transfer hotelowym busem na zamówienie).

    ALL INCLUSIVE:

    bardzo bogaty wybór międzynarodowych i lokalnych potraw, świeżych owoców morza, koktajli i egzotycznych owoców: śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.30-21.30) w głównych restauracjach Karibu, Jodari i Maridadi (obowiązuje strój formalny - panowie długie spodnie); przekąski w barze Tapa Tapa, Kipepeo, Suli Suli i Maridadi (11.00-12.30, 18.00-19.30); podwieczorek w Tapa Tapa i Maridadi (16.00-17.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w Tapa Tapa, Marinami, Porini, Jambo, Suli Suli, Kipepeo (10.00-24.00).

    KONTAKT:

    0025/4733333303, www.baobab-beach-resort.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Ekskluzywny i elegancki hotel łączy nowoczesne udogodnienia w klasycznym arabskim stylu, otoczony pięknym ogrodem z tropikalną roślinnością, położony na rozległym terenie o pow. ok. 80 ha. Hotel składa się z budynku głównego oraz budynków bocznych. Do lotniska w Mombasie ok. 45 km.
    Plaża:
    Tuż przy przepięknej, szerokiej plaży Diani z drobnym, białym piaskiem. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe dostępne bezpłatnie w hotelowym ogrodzie z widokiem na Ocean Indyjski.
    Do dyspozycji gości:
    Recepcja 24 h, 3 restauracji: główna Karibu, Jodari z widokiem na plażę, Maridadi serwująca głównie dania kuchni azjatyckiej ze snack barem (10:00-17:00) oraz 2 restauracje a'la carte płatne dodatkowo: Marhaba - kuchnia orientalna i Tangezi - dania kuchni włoskiej oraz owoce morza (otwarta w szczycie sezonu). 6 barów: Sultan lobby bar, przy basenie, Tapa Tapa, Suli Suli (10:00-24:00), Porini przy amfiteatrze (21:00-24:00) oraz Swahili lobby bar (otwarty w szczycie sezonu). Goście mogą korzystać z 3 basenów (w tym jeden 3-kaskadowy), każdy z tarasem słonecznym z bezpłatnymi leżakami, parasolami i ręcznikami kąpielowymi, brodzik dla dzieci i jacuzzi. Za opłatą: kantor, sklep z pamiątkami, wypożyczalnia samochodów, centrum SPA.
    Pokoje:
    Hotel oferuje swoim Gościom 323 pokoje o różnym standardzie zlokalizowane w 3 częściach hotelu: Baobab (pokoje standardowe w budynku głównym z widokiem na ocena, możliwe łączonie dwóch pokoi wewnętrznymi drzwiami lub w bungalowach część z widokiem na ogród), Maridadi (pokoje typu superior, deluxe) oraz Kole Kole (pokoje typu superior, deluxe i suite). Pokoje standardowe o pow. ok. 31 m2 (max. 3 os. dorosłych) wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, mini lodówkę, TV Sat., bezpłatny sejf, telefon, zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, nieduży balkon lub taras. Pokoje superior, o pow. ok. 63 m2, (max. 3 os. dorosłych lub rodzina 2+2), dodatkowo posiadają zestaw kosmetyków i szlafroki. Dostępne również pokoje deluxe o pow. ok. 70 m2 max. 3 os. dorosłe, dodatkowo wanna w łazience.
    Wyżywienie:
    All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), lunch (12:30-14:00) i obiadokolacja (19:30-21:30) w formie bogatego bufetu. Goście mogą korzystać z dowolnej restauracji na terenie na obiektu. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe oraz przekąski w godzinach otwarcia barów (10:00-24:00). 3 razy w tygodniu kolacje tematyczne m.in. African Jungle Night, La Dolce Vita.
    Program sportowy i animacyjny:
    Hotel prowadzi bogate animacje w ciągu dnia i wieczorem m.in.: pokazy taneczne, akrobatyczne, spektakle w amfiteatrze,. Ponadto: 3 korty tenisowe (oświetlenie i sprzęt w cenie), siatkówka plażowa, tenis stołowy, bilard, rzutki, łucznictwo, aqua aerobik, fitness, boccia, dyskoteka. Dla dzieci: gry i zabawy w mini klubie. Płatne dodatkowo: centrum SPA, siłownia, sporty wodne na plaży m.in.: windsurfing, kitesurfing, nurkowanie, wyprawy na ryby.
    Internet:
    Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie całego hotelu (tylko w zakresie obsługi poczty, przeglądania stron internetowych, socoal media, 2 urządzenia/pokój).
    Kategoria lokalna:
    ****
    Strona www:
    www.baobab-beach-resort.com
    Naszym zdaniem:
    Położenie tego luksusowego hotelu przy jednej z najpiękniejszych plaż w regionie sprawia, że jest to idealne miejsce na wakacyjny wypoczynek w atmosferze egzotycznego luksusu. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na przestronne pokoje, bogatą infrastrukturę i różnorodne animacje oraz Klientom wymagającym, ceniącym wysoki standard usług i dobre jedzenie.

    Program

    Dzień 1
    Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
    Uwaga!
    Klienci przylatujący doMombasy póżnym wieczorem nie będa mieli w tym dniu obiadokolacji.
    Dzień 2 - 7 (lub 14)
    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
    Dzień 8 (lub 15)
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Dzien 9 (lub 16)
    Przylot do Polski.
    Uwagi do programu
    Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.
    Wizy
    Wiza
    Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. O szczegóły zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta u którego dokonywałeś rezerwację. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Wizy - informacje dla sprzedawców
    Wiza
    - Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. - Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Usługa dostępna jest w systemie Travella (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy). - Do wizy należy przesłać skanem: • 1 aktualne kolorowe zdjęcie paszportowe w formacie .jpg (5,5x5,5 cm, enface, jasne tło, bez okularów, zamknięte usta), • wysokiej jakości kolorowy skan paszportu (pierwsze 2 strony) w formacie .jpg. Komplet dokumentów (skan zdjęcia i paszportu) należy wysłać na adres wizy.afryka@R.pl najpóźniej na 5 dni roboczych przed wylotem. - Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. - Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Świadczenia
    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach lub logdach, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy kenijskiej (50 USD), wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków własnych.
    Inne
    Ważne informacje
    Waluta
    W Kenii obowiązuje szyling kenijski (KSH) dzielący się na 100 centów. Wwożenie i wywożenie miejscowej waluty jest zabronione. 1 USD = 80 KSH. Uwaga! Należy zabierać tylko dolary wydane po 2006 roku. Starsze roczniki nie są przyjmowane.
    Czas
    + 2 godziny w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny
    Woda mineralna 1,5 l. - ok. 100 KSH Piwo w barze - ok. 250-300 KSH
    Elektryczność
    Napięcie 220 - 240 V. Wtyczki typu angielskiego, wymagane są konwektory do gniazdek, które można wypożyczyć lub kupić niemal we wszystkich hotelach i lodgach. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Czasami dostępne są one w hotelowych recepcjach (za kaucją zwrotną), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
    Fotografowanie
    Nie należy fotografować budynków urzędowych, militarnych, policji mundurowej, itd. Zwyczajowo za fotografowanie tamtejszej ludności daje się napiwki przed zrobieniem zdjęcia. Przydatne są teleobiektywy, zwłaszcza na safari.
    Zdrowie
    Od turystów przyjeżdżających z Europy nie są wymagane żadne obowiązkowe szczepienia, jednak WHO zaleca szczepienia przeciw żółtej febrze, żółtaczce zakaźnej typu A i B, błonicy, tężcowi oraz polio. Na wybrzeżu Kenii, w okolicach Mombasy występuje niewielkie zagrożenie zarażenia malarią, warto profilaktycznie zabrać środki antymalaryczne (prosimy skontaktować się z lekarzem specjalistą, który takie środki może przepisać). Ponadto należy zachować podstawowe zasady higieny jak mycie rąk, owoców, picie wody butelkowanej, używanie wody butelkowanej do mycia zębów itd. Na terenie Tanzanii obowiązkowe jest szczepienie przeciwko żółtej febrze (program KTJ, KTS i KTZ).
    Telefony:
    Za granicę najtaniej jest dzwonić po zakupie i doładowaniu lokalnych kart (koszt karty SIM ok. 100 KSH, wymagany paszport). Do Polski + 48 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski + 254 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Uwaga! Polskie telefony komórkowe działają w Kenii, ale na terenach parków zwykle nie ma zasięgu. Może być także problem z otrzymywaniem i wysyłaniem wiadomości tekstowych.
    Safari
    Nasze wyobrażenia o parkach jest zwykle różne od tego, co zastajemy na miejscu. Park w wydaniu kenijskim to nie mały, ogrodzony teren z alejkami i zwierzętami w niewoli, ale ogromne połacie lądu (największe parki mają pow. od 10 do 15 tys. km2), gdzie zwierzęta żyją na wolności w swoim naturalnym środowisku. Na terenie parków nie ma żadnej aktywności ludzkiej, nie ma dróg i elektryczności (z wyjątkiem lodgy), a poruszać się można tylko minibusem lub jeepem po wyznaczonych szlakach. Pod żadnym pozorem nie wolno wychodzić z pojazdu. Po parkach podróżujemy minibusami. Są to 6 lub 7-mio osobowe vany. Kierowca jest jednocześnie przewodnikiem, zna doskonale parki jak i posiada wiedzę na temat zwierząt, które potrafi wytropić i nazwać. Minibusy nie są klimatyzowane. Stan dróg w Kenii jest bardzo zły. Duża część to drogi gruntowe, a te wyasfaltowane mają tyle dziur, że czasami prędkość podróżowania spada do 20 km/ h. Zatem przejazdy mogą być męczące i uciążliwe, a mikrobusem będzie trzęsło i kołysało. Safari odbywają się zwykle dwa razy dziennie, w godzinach 06:00-08:00 i 16:00-18:00 (każde ok. 30 km). Jest to najlepsza pora dnia do obserwacji zwierząt gdyż w tym czasie, chcąc uniknąć upału, wychodzą one polować lub do wodopoju.
    Ludność lokalna
    Osoby chętne mogą zabrać ze sobą drobne upominki dla miejscowych dzieci np. odzież, buty, przybory szkolne, zabawki, słodycze, ale mile widziane są także artykuły higieniczne.
    WYLOT:
    Wylot do Mombasy liniami czarterowymi z międzylądowaniem technicznym w Egipcie (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina na 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady.
    Wycieczki lokalne
    Ceny i realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu. W przypadku hoteli w Malindi cena może być wyższa o koszt dodatkowego transportu (ok. 15 USD).
    WYSPA WASINI - WYCIECZKA CAŁODNIOWA
    Nurkowanie powierzchniowe na południowym wybrzeżu i relaksujący dzień na tropikalnej wyspie. Po śniadaniu zostaną Państwo przewiezieni na nabrzeże Shimoni "miejsce jaskiń" (zwiedzanie jednej z nich, gdzie niegdyś przetrzymywano niewolników) i z tego punktu za pomocą łodzi Dhow transport do Parku Kisite Mpunguti Marine, który oferuje jedno z najpiękniejszych miejsc widokowych w Kenii. W drodze do tego punktu poszukamy delfinów, które upodobały sobie to piękne miejsce. Proszę pamiętać o zabraniu kostiumów kąpielowych i kremów z filtrem przeciwsłonecznym! Na wyspie Wasini zwiedzanie typowej muzułmańskiej wioski - opcjonalnie (należy nałożyć odzież na kostium kąpielowy) lub czas wolny na odpoczynek. Na łodzi obowiązuje formuła All Inclusive (sprzęt do snorkelingu, napoje bezalkoholowe, lunch - w cenie). Za dodatkową opłatą możliwość nurkowania głębinowego z instruktorem - 1 zejście na ok. 40 min. ok. 50 USD. Wczesnym wieczorem powrót łodzią Dhow do nabrzeża Shimoni i z tego miejsca dalszy transport do hotelu.
    Cena ok.100 USD
    z hoteli na południu Mombasy, ok.110 USD z hoteli na północy Mombasy.
    MOMBASA - WYCIECZKA PÓŁDNIOWA
    Zwiedzanie rozpoczniemy od zwiedzania Fortu Jezus, zabytku wpisanego na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO, którego historia nierozerwalnie wiąże się z historią całego miasta. Potem udajemy się na spacer ulicami starego miasta, podczas którego możemy podziwiać budynki z czasów kolonialnych nawiązujące do architektury arabskiej z pięknie rzeźbionymi drewnianymi drzwiami. Podczas spaceru mamy okazję zobaczyć plac Rządowy, znajdujący się tuż obok starego portu oraz jeden z najstarszych meczetów w Mombasie. Następnie jedziemy na Aleję Baobabów, gdzie możemy zrobić sobie zdjęcie z jednym z największych baobabów na wyspie. Udajemy się również pod kły - symbol Mombasy i na koniec do manufaktury plemienia Akamba, które od pokoleń zajmuje się rzeźbieniem figur z drewna egzotycznego, a także dokonać zakupów tych produktów w atrakcyjnych cenach.
    Cena ok. 50 USD z hoteli na południu Mombasy, ok. 45 USD z hoteli na północy Mombasy.
    TSAVO EAST I NOCNE SAFARI 2 DNI (1 noc) Dzień 1
    Po wczesnym śniadaniu transfer mikrobusem do Parku Narodowego Tsavo (ok. 150 km). Lunch, a następnie zwiedzanie jednego z największych Parków Narodowych Afryki: ponad 13 tys. km2 sawanny i niesamowitych lasów akacjowych i tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy kudu i żyrafy. Lunch, kolacja i zakwaterowanie w lodgy, z której można obserwować zwierzęta podchodzące do wodopoju.
    Dzień 2
    Po śniadaniu dalsze bezkrwawe łowy na dzikie zwierzęta w Parku Narodowym Tsavo. Transfer do wybranego hotelu w okolicach Mombasy. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajskiej (płatna dodatkowo ok. 25 USD). Po południu powrót do hoteli pobytowych, kolacja i nocleg.
    Cena ok.280 USD. z hoteli na południu, ok. 265 USD z hoteli na północy.
    KINAZINI SHOW SAFARI
    Po śniadaniu transfer do Bodo Beach, gdzie wsiądziecie Państwo na łodzie Dhow i popłyniecie na wyspę Funzi. Tam będziecie mogli zobaczyć tradycyjną szkołę, miejsce pracy tutejszych lekarzy, czy pracę prawdziwych rybaków. Ludność Funzi żyje w ten prosty i harmonijny sposób od ponad 200 lat! Następnie skorzystacie Państwo z uroków plaży, Oceanu Indyjskiego i słońca. Przy sprzyjających warunkach zobaczycie również delfiny. Lunch serwowany jest na wyspie Kinazini - bufet seafood, mięsny i dania wegetariańskie. Po lunchu czas na odpoczynek lub zwiedzanie wyspy we własnym zakresie. Następnie powrót do portu i do hotelu.
    Cena ok. 120 USD.
    MASAI MARA SAFARI 2 DNI (1 noc)
    Masai Mara to położony na płaskowyżu (ok. 1600 m.n.p.m.) najsłynniejszy rezerwatu dzikich zwierząt w Afryce, który wraz z przyległym Serengeti (w Tanzanii) uważany jest za najpiękniejszy park na świecie. Masai Mara to głównie płaska sawanna z rzadkimi drzewami i stadami antylop, gazeli, zebr, słoni, żyraf oraz polującymi na nie drapieżnikami takimi jak lwy, lamparty, gepardy, hieny, szakale itd.
    Dzień 1
    Wcześnie rano wyjazd na lotnisko, przelot samolotem do Masai Mara (możliwe międzylądowania). Po wylądowaniu krótkie safari i dojazd do lodgy, zakwaterowanie i lunch. Po południu wyjazd na kolejne safari na terenie Masai Mara. Powrót na kolacje i nocleg w luksusowej lodgy na terenie rezerwatu.
    Dzień 2
    Rano śniadanie i safari. Po lunchu wylot samolotu do Mombasy. Transfer z lotniska do hotelu. Cena ok. 800 USD. Istnieje możliwość przedłużenia o dodatkowy nocleg (3 dni, 2 noclegi).
    Cena990 USD
    (opłaty parkowe w cenie).
    Dodatkowo płatna wizyta w wiosce masajskiej 25 USD.
    Nasi rezydenci pomogą także w zorganizowaniu wyjazdu na wędkowanie, które będzie okazją do złowienia egzotycznych gatunków ryb, np.: merlinów. Cena ok. 500 USD za wynajem całego kutra, wyjazd realizowany przy 7 - 8 osobach.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach lub logdach, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy kenijskiej (50 USD), wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków własnych.

    Inne

    Ważne informacje
    Waluta
    W Kenii obowiązuje szyling kenijski (KSH) dzielący się na 100 centów. Wwożenie i wywożenie miejscowej waluty jest zabronione. 1 USD = 80 KSH. Uwaga! Należy zabierać tylko dolary wydane po 2006 roku. Starsze roczniki nie są przyjmowane.
    Czas
    + 2 godziny w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny
    Woda mineralna 1,5 l. - ok. 100 KSH Piwo w barze - ok. 250-300 KSH
    Elektryczność
    Napięcie 220 - 240 V. Wtyczki typu angielskiego, wymagane są konwektory do gniazdek, które można wypożyczyć lub kupić niemal we wszystkich hotelach i lodgach. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Czasami dostępne są one w hotelowych recepcjach (za kaucją zwrotną), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
    Fotografowanie
    Nie należy fotografować budynków urzędowych, militarnych, policji mundurowej, itd. Zwyczajowo za fotografowanie tamtejszej ludności daje się napiwki przed zrobieniem zdjęcia. Przydatne są teleobiektywy, zwłaszcza na safari.
    Zdrowie
    Od turystów przyjeżdżających z Europy nie są wymagane żadne obowiązkowe szczepienia, jednak WHO zaleca szczepienia przeciw żółtej febrze, żółtaczce zakaźnej typu A i B, błonicy, tężcowi oraz polio. Na wybrzeżu Kenii, w okolicach Mombasy występuje niewielkie zagrożenie zarażenia malarią, warto profilaktycznie zabrać środki antymalaryczne (prosimy skontaktować się z lekarzem specjalistą, który takie środki może przepisać). Ponadto należy zachować podstawowe zasady higieny jak mycie rąk, owoców, picie wody butelkowanej, używanie wody butelkowanej do mycia zębów itd. Na terenie Tanzanii obowiązkowe jest szczepienie przeciwko żółtej febrze (program KTJ, KTS i KTZ).
    Telefony:
    Za granicę najtaniej jest dzwonić po zakupie i doładowaniu lokalnych kart (koszt karty SIM ok. 100 KSH, wymagany paszport). Do Polski + 48 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski + 254 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Uwaga! Polskie telefony komórkowe działają w Kenii, ale na terenach parków zwykle nie ma zasięgu. Może być także problem z otrzymywaniem i wysyłaniem wiadomości tekstowych.
    Safari
    Nasze wyobrażenia o parkach jest zwykle różne od tego, co zastajemy na miejscu. Park w wydaniu kenijskim to nie mały, ogrodzony teren z alejkami i zwierzętami w niewoli, ale ogromne połacie lądu (największe parki mają pow. od 10 do 15 tys. km2), gdzie zwierzęta żyją na wolności w swoim naturalnym środowisku. Na terenie parków nie ma żadnej aktywności ludzkiej, nie ma dróg i elektryczności (z wyjątkiem lodgy), a poruszać się można tylko minibusem lub jeepem po wyznaczonych szlakach. Pod żadnym pozorem nie wolno wychodzić z pojazdu. Po parkach podróżujemy minibusami. Są to 6 lub 7-mio osobowe vany. Kierowca jest jednocześnie przewodnikiem, zna doskonale parki jak i posiada wiedzę na temat zwierząt, które potrafi wytropić i nazwać. Minibusy nie są klimatyzowane. Stan dróg w Kenii jest bardzo zły. Duża część to drogi gruntowe, a te wyasfaltowane mają tyle dziur, że czasami prędkość podróżowania spada do 20 km/ h. Zatem przejazdy mogą być męczące i uciążliwe, a mikrobusem będzie trzęsło i kołysało. Safari odbywają się zwykle dwa razy dziennie, w godzinach 06:00-08:00 i 16:00-18:00 (każde ok. 30 km). Jest to najlepsza pora dnia do obserwacji zwierząt gdyż w tym czasie, chcąc uniknąć upału, wychodzą one polować lub do wodopoju.
    Ludność lokalna
    Osoby chętne mogą zabrać ze sobą drobne upominki dla miejscowych dzieci np. odzież, buty, przybory szkolne, zabawki, słodycze, ale mile widziane są także artykuły higieniczne.
    WYLOT:
    Wylot do Mombasy liniami czarterowymi z międzylądowaniem technicznym w Egipcie (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina na 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady.

    Wizy

    Wiza
    Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. O szczegóły zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta u którego dokonywałeś rezerwację. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

    Wycieczki lokalne

    Ceny i realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu. W przypadku hoteli w Malindi cena może być wyższa o koszt dodatkowego transportu (ok. 15 USD).
    WYSPA WASINI - WYCIECZKA CAŁODNIOWA
    Nurkowanie powierzchniowe na południowym wybrzeżu i relaksujący dzień na tropikalnej wyspie. Po śniadaniu zostaną Państwo przewiezieni na nabrzeże Shimoni "miejsce jaskiń" (zwiedzanie jednej z nich, gdzie niegdyś przetrzymywano niewolników) i z tego punktu za pomocą łodzi Dhow transport do Parku Kisite Mpunguti Marine, który oferuje jedno z najpiękniejszych miejsc widokowych w Kenii. W drodze do tego punktu poszukamy delfinów, które upodobały sobie to piękne miejsce. Proszę pamiętać o zabraniu kostiumów kąpielowych i kremów z filtrem przeciwsłonecznym! Na wyspie Wasini zwiedzanie typowej muzułmańskiej wioski - opcjonalnie (należy nałożyć odzież na kostium kąpielowy) lub czas wolny na odpoczynek. Na łodzi obowiązuje formuła All Inclusive (sprzęt do snorkelingu, napoje bezalkoholowe, lunch - w cenie). Za dodatkową opłatą możliwość nurkowania głębinowego z instruktorem - 1 zejście na ok. 40 min. ok. 50 USD. Wczesnym wieczorem powrót łodzią Dhow do nabrzeża Shimoni i z tego miejsca dalszy transport do hotelu.
    Cena ok.100 USD
    z hoteli na południu Mombasy, ok.110 USD z hoteli na północy Mombasy.
    MOMBASA - WYCIECZKA PÓŁDNIOWA
    Zwiedzanie rozpoczniemy od zwiedzania Fortu Jezus, zabytku wpisanego na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO, którego historia nierozerwalnie wiąże się z historią całego miasta. Potem udajemy się na spacer ulicami starego miasta, podczas którego możemy podziwiać budynki z czasów kolonialnych nawiązujące do architektury arabskiej z pięknie rzeźbionymi drewnianymi drzwiami. Podczas spaceru mamy okazję zobaczyć plac Rządowy, znajdujący się tuż obok starego portu oraz jeden z najstarszych meczetów w Mombasie. Następnie jedziemy na Aleję Baobabów, gdzie możemy zrobić sobie zdjęcie z jednym z największych baobabów na wyspie. Udajemy się również pod kły - symbol Mombasy i na koniec do manufaktury plemienia Akamba, które od pokoleń zajmuje się rzeźbieniem figur z drewna egzotycznego, a także dokonać zakupów tych produktów w atrakcyjnych cenach.
    Cena ok. 50 USD z hoteli na południu Mombasy, ok. 45 USD z hoteli na północy Mombasy.
    TSAVO EAST I NOCNE SAFARI 2 DNI (1 noc) Dzień 1
    Po wczesnym śniadaniu transfer mikrobusem do Parku Narodowego Tsavo (ok. 150 km). Lunch, a następnie zwiedzanie jednego z największych Parków Narodowych Afryki: ponad 13 tys. km2 sawanny i niesamowitych lasów akacjowych i tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy kudu i żyrafy. Lunch, kolacja i zakwaterowanie w lodgy, z której można obserwować zwierzęta podchodzące do wodopoju.
    Dzień 2
    Po śniadaniu dalsze bezkrwawe łowy na dzikie zwierzęta w Parku Narodowym Tsavo. Transfer do wybranego hotelu w okolicach Mombasy. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajskiej (płatna dodatkowo ok. 25 USD). Po południu powrót do hoteli pobytowych, kolacja i nocleg.
    Cena ok.280 USD. z hoteli na południu, ok. 265 USD z hoteli na północy.
    KINAZINI SHOW SAFARI
    Po śniadaniu transfer do Bodo Beach, gdzie wsiądziecie Państwo na łodzie Dhow i popłyniecie na wyspę Funzi. Tam będziecie mogli zobaczyć tradycyjną szkołę, miejsce pracy tutejszych lekarzy, czy pracę prawdziwych rybaków. Ludność Funzi żyje w ten prosty i harmonijny sposób od ponad 200 lat! Następnie skorzystacie Państwo z uroków plaży, Oceanu Indyjskiego i słońca. Przy sprzyjających warunkach zobaczycie również delfiny. Lunch serwowany jest na wyspie Kinazini - bufet seafood, mięsny i dania wegetariańskie. Po lunchu czas na odpoczynek lub zwiedzanie wyspy we własnym zakresie. Następnie powrót do portu i do hotelu.
    Cena ok. 120 USD.
    MASAI MARA SAFARI 2 DNI (1 noc)
    Masai Mara to położony na płaskowyżu (ok. 1600 m.n.p.m.) najsłynniejszy rezerwatu dzikich zwierząt w Afryce, który wraz z przyległym Serengeti (w Tanzanii) uważany jest za najpiękniejszy park na świecie. Masai Mara to głównie płaska sawanna z rzadkimi drzewami i stadami antylop, gazeli, zebr, słoni, żyraf oraz polującymi na nie drapieżnikami takimi jak lwy, lamparty, gepardy, hieny, szakale itd.
    Dzień 1
    Wcześnie rano wyjazd na lotnisko, przelot samolotem do Masai Mara (możliwe międzylądowania). Po wylądowaniu krótkie safari i dojazd do lodgy, zakwaterowanie i lunch. Po południu wyjazd na kolejne safari na terenie Masai Mara. Powrót na kolacje i nocleg w luksusowej lodgy na terenie rezerwatu.
    Dzień 2
    Rano śniadanie i safari. Po lunchu wylot samolotu do Mombasy. Transfer z lotniska do hotelu. Cena ok. 800 USD. Istnieje możliwość przedłużenia o dodatkowy nocleg (3 dni, 2 noclegi).
    Cena990 USD
    (opłaty parkowe w cenie).
    Dodatkowo płatna wizyta w wiosce masajskiej 25 USD.
    Nasi rezydenci pomogą także w zorganizowaniu wyjazdu na wędkowanie, które będzie okazją do złowienia egzotycznych gatunków ryb, np.: merlinów. Cena ok. 500 USD za wynajem całego kutra, wyjazd realizowany przy 7 - 8 osobach.

    Uwagi do programu

    Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza
    - Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. - Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Usługa dostępna jest w systemie Travella (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy). - Do wizy należy przesłać skanem: • 1 aktualne kolorowe zdjęcie paszportowe w formacie .jpg (5,5x5,5 cm, enface, jasne tło, bez okularów, zamknięte usta), • wysokiej jakości kolorowy skan paszportu (pierwsze 2 strony) w formacie .jpg. Komplet dokumentów (skan zdjęcia i paszportu) należy wysłać na adres wizy.afryka@R.pl najpóźniej na 5 dni roboczych przed wylotem. - Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. - Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kenia, Kenia

    UWAGA!

    Brak transferu i opieki rezydenta!Opis z poprzedniego sezonu!

    Położenie

    bezpośrednio przy plaży, na wzniesieniu, na skale. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1 godz. 50 minut.

    Plaża

    plaża Diani Beach bezpośrednio przy hotelu. Ręczniki na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    hotel składający się z 323 pokoi umiejscowionych w 3 skrzydłach: Baobab, Kole Kole i Maridadi. Do dyspozycji gości hol z recepcja, sala TV, 3 restauracje serwujące posiłki w formie bufetu, 2 restauracje a la carte, (kuchnia włoska, orientalna, z owocami morza; za opłatą i w zależności od sezonu), 5 barów, i sklep. Na zewnątrz 5 basenów, łączka do leżenia i taras słoneczny. Ręczniki przy basenie bez opłaty. www.baobab-beach-resort.com. Uwaga! Goście mogą korzystać z infrastruktury wszystkich 3 skrzydeł ośrodka !

    Dostęp do internetu

    WiFi bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Karty kredytowe

    Visa, Mastercard, Amex.

    Zakwaterowanie

    komfortowe. Pokoje standardowe (A1-3A): w skrzydle Baobab; ok. 30 m kw., z zestawem do przygotowywania kawy/ herbaty, lodówką, klimatyzacją, moskitierą (na zapytanie), sejfem, TV sat, telefonem, prysznicem, WC, suszarką, balkonem lub tarasem. Pokoje superior (A1-3B): w skrzydle Baobab, Kole Kole lub Maridadi; ok. 50 m kw., wyposażone jak A2A. Pokoje deluxe (A1-3C): w skrzydle Maridadi i Kole Kole; ok. 70 m kw., wyposażone jak A2B. Junior suity (A1-3D): w skrzydle Kole Kole; ok. 90 m kw., z łóżkiem typu king size, dodatkowym kącikiem do siedzenia i prywatnym whirlpoolem; poza tym wyposażone jak A2C.

    Sport

    aerobik, koszykówka, boccia, strzelanie z łuku, bilard, rzutki, tenis (oświetlenie), tenis stołowy, gimnastyka wodna. Za opłatą siłownia, łódka ze szklanym dnem, golf, wędkowanie na pełnym morzu, kitesurfing, płytkie nurkowanie, snorkeling, windsurfing.

    Wellness

    za opłatą strefa wellness "Afya Bora Wellness Club & Spa" z bogatą ofertą zabiegów, programów pielęgnacyjnych. Za opłatą łaźnia parowa, masaże, sauna, whirlpool, manicure i pedicure.

    Dzieci

    brodzik.

    Rozrywka

    program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka na świeżym powietrzu, wieczorem pokazy.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu z pokazami kulinarnymi. 3 x tydzień wieczory tematyczne ( w restauracji głównej skrzydła Maridadi w zależności od sezonu; konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przekąski w godz. 10.00.-17.00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00.-24.00.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Orka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kenia/ Diani Beach

    Diani Beach

    Nieskończenie długa, szeroka plaża pokryta drobnym piaskiem, położona w cieniu palm kokosowych na południe od Mombasy nad Oceanem Indyjskim. Panują tu rewelacyjne warunki do pływania, nurkowania, windsurfingu a nawet wędkowania na pełnym morzu. Oprócz tego Diani Beach idealnie nadaje się na długie, romantyczne spacery.

    Hotel

    Ekskluzywny hotel z widokiem na lazurowe wody Oceanu Indyjskiego. Urządzony w arabskim stylu, ukryty wśród tropikalnej roślinności Parku Przyrody Baobab. Cieszy się opinią jednego z wiodących hoteli all inclusive w Kenii.

    Położenie

    w popularnym kurorcie Diani Beach bezpośrednio przy pięknej piaszczystej plaży, w odległości 40 km od Mombasy.

    Wyposażenie

    Obiekt odnowiony w 2005 roku hotel składa się z trzech części; Baobab, Kole Kole oraz Maridadi. Goście mają do dyspozycji 3 restauracje serwujące spcjały kuchni lokalnej oraz międzynardowej, dodatkowo 3 bary, 3 baeny położone w tropikalnym ogrodzie (leżaki, ręczniki bez dodatkowych opłat), na tereni kompleksu znajduej się butik oraz sklepik z pamiątkami, na terenie obiektu dostępna jest sieć Wifi.

    Zakwaterowanie

    323 pokoje.

    - standard

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 19 -22 m2, znajdują się w części Baobab, pokoje wyremontowane znajdują się w budynku głównym lub dwupiętrowych bungalowach położonych w ogrodzie, pokoje wyposażone w prysznic/WC, suszarkę do włosów, telefon, klimatyzacje, lodówkę, sejf, balkon lub taras.

    - superior

    o powierzchni ok. 25 mkw. położone w częśći Kole Kole, dodatkowo wyposażone w zestaw do parzenia kawy i herbaty, wszystkie skierowane w stronę morza.

    Wyżywienie

    ALL INCLUSIVE - trzy posiłki w formie bufetu w restauracjach głównych, przekąski ciastka 11-17 w baracj Tapa Tapa i Jambo Bar, wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-24 h

    Animacje

    codzienne animacje, wieczorem występy w amfiteatrze, dyskoteka, folklor i tańce.

    Sport

    tenis (oświetlenie), tenis stołowy, łucznictwo, boccia, aerobik, gimnastyka wodna, dart, siatkowka plażowa, dodatkowo płatne; siłownia, windsurfing, snorkeling, golf 9 km od hotelu.

    Spa

    "Afya Bora Wellness Club & Spa" z siłownią i jacuzzi, masaże, fryzjer, salon kosmetyczny, łaźnia (dodatkowe płatne)

    Dla dzieci

    miniklub 3-9 lat, basen dla dzieci.

    UWAGA!!!

    OFERTA WYMAGA POTWIERDZENIA PRZEZ ORGANIZATORA W PRZECIĄGU 4H PO DOKONANIU REZERWACJI - W DNI ROBOCZE PN-PT 10-18

    Cena obejmuje

    - przelot samolotem charterowym na trasie Warszawa-Mombassa-Warszawa z miedzylądowaniem na tankowanie samolotu, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie zgodne z ofertą - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę przedstawiciela kontrahenta anglojęzycznego lub niemieckojęzycznego, - obowiązkowe ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (AXA).

    Cena nie obejmuje

    - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych, ewentualnych dopłat paliwowych.

    Informacje praktyczne

    - Elektryczność 220V / 50 Hz, - Bezpieczeństwo - Kenia jest krajem bezpiecznym dla turystów, Nie są wymagane żadne szczepienia ochronne, zaleca sie jednak szczepienia na wirusowe zapalenie wątroby typu A oraz typu B, żółtą gorączkę, błonnicę, tężec polio, dur brzuszny, wściekliznę, - Polski turysta musi wykupić wizę wjazdową- Strefa czasowa - GMT + 3.00.

    * UWAGA!

    Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

    * CENA PRZELOTU

    Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Świąt Wielkanocnych oraz w "szczycie sezonu" obowiazuje dopłata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

    * KURS

    Cena skalkulowana zgodnie z kursem 1 EUR = 4,10 PLN. W przypadku zmiany kursu cena zostanie skalkulowana ponownie.

    * WARUNKI PRZEWOZU

    20 kg bagaż główny i 5 kg bagaż podręczny, brak cateringu, przewoźnik Enter Air, każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

    * ANULACJE, ZMIANY BILETU

    Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika, zakupiony bilet nie podlega zwrotowi.

    * REZYDENT

    Impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta, dzień i godziny wizyty przedstawiciela w Państwa hotelu otrzymacie przy rejestracji w hotelu w przygotowanej dla Państwa kopercie wraz z informacjami lokalnymi.

    * WIZA

    Obywatele polscy muszą posiadać wizę udając się do Kenii- wiza pobytowa ważna 90 dni, wizy w cenie 50 USD można otrzymać na wszystkich przejściach granicznych

    * PLACÓWKI DYPLOMATYCZNE

    Ambasada RPKabarnet Road, Nairobi, P. O. Box 30086 Kenya tel. (00 254 20) 572 811, 572 812 fax. (00 254 20) 574 572, 572 814 e-mail: ambnairo@kenyaweb.com,


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


    Ecco Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kenia

    Opis

    Ten rozległy kompleks usytuowany na koralowym klifie pośród bujnej tropikalnej roślinności szczyci się wspaniałym widokiem na piaszczyste wybrzeże Oceanu Indyjskiego. To wyjątkowe miejsce stanowi część Baobab Nature Park. W nieskalanym środowisku naturalnym żyją tu setki gatunków rzadkich ptaków i cztery gatunki małp. Hotelowe Centrum Wellness oferuje różnego rodzaju masaże i szereg zabiegów spa. Poza potrawami kuchni międzynarodowej hotelowe restauracje proponują wyśmienite potrawy regionalne złożone ze świeżych owoców morza i egzotycznych owoców tropikalnych. Plaża Diani Beach i przybrzeżne wody oceanu stanowią wymarzone miejsce dla miłośników aktywnego wypoczynku.

    Lokalizacja

    w Mombasa, przy plaży, 40 km od lotniska.

    Wyposażenie

    liczba pokoi - 239, restauracje - 2, bary - 2, kawiarnie - 1, baseny odkryte - 1, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, sala TV, taras słoneczny, ogród, wymiana walut, fryzjer, butik, udogodnienia dla niepełnosprawnych, wypożyczalnia rowerów, biblioteka, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, centrum konferencyjne.

    Pokoje

    klimatyzacja, sejf, lodówka, telefon (płatny), taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem. Typ pokoju - W cenie zakwaterowanie w pokojach typu Standard (max. 3 osoby).  Za dodatkową opłatą pokoje - Superior.

    Plaża

    piaszczysta, przy hotelu, parasole, leżaki, ręczniki.

    Sport na plaży

    nurkowanie (płatne), wędkarstwo (płatne), siatkówka, surfing, windsurfing, sporty wodne, żeglarstwo (płatne).

    Sport i fitness

    piłka nożna, koszykówka, wodny aerobik, tenis ziemny, tenis stołowy, łucznictwo, masaże (płatne), jacuzzi, aerobik, SPA (płatne), rzutki, golf, siłownia.

    Rozrywka

    dyskoteka, program artystyczny.

    Dla dzieci

    opiekunka (płatna).

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie, lunch i obiadokolację w głównej restauracji w formie bufetu, przekąski i napoje w ciągu dnia w wyznaczonych barach, aerobik w basenie, rzutki, tenis ziemny, codzienny aerobik, łucznictwo, tenis stołowy, piłkę nożną, koszykówkę, boccię, siatkówkę plażową, basen.

    Informacje dodatkowe

    centrum Wellness - m.in. siłownia, masaże, zabiegi upiększające, jacuzzi, fryzjer, refleksologia, aromaterapia.

    Cena zawiera

    przelot na trasie Warszawa - Mombasa - Warszawa z przesiadką w porcie europejskim, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW, transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą,

    Cena nie zawiera

    dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego, obsługi w jęz. polskim, dopłaty do pokoju pojedynczego, dopłat do pokoi o wyższym standardzie, wycieczek fakultatywnych, opłaty za wizę - ok. 50 USD/os., Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

    Obsługa na miejscu

    Obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. angielskim. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

    Informacje wizowe

    Obywatele polscy udający się do Kenii muszą posiadać wizę pobytową, którą należy uzyskać on-line poprzez stronę internetową.www.ecitizen.go.ke. Obecnie istnieje jeszcze możliwość ubiegania się o wizy na granicach kenijskich, niemniej wkrótce zaistnieje konieczność aplikowania wyłącznie on-line (od 1 września 2015 r.). Kenijskie władze imigracyjne podkreślają, że jest to proces, którego wdrażanie potrwa kilka miesięcy, dlatego też powyższy termin może ulec zmianie. Cena wizy turystycznej ważnej 3 miesiące to ok. 50 USD/os. Okres ważności paszportu nie może być krótszy niż 6 miesięcy od daty planowanego powrotu.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

    Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

    Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


    Polska Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kenia, Kenia

    Położenie

    bezpośrednio przy plaży, na wzniesieniu, na skale. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1 godz. 50 minut.

    Plaża

    plaża Diani Beach bezpośrednio przy hotelu. Ręczniki na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    hotel składający się z 323 pokoi umiejscowionych w 3 skrzydłach: Baobab, Kole Kole i Maridadi. Do dyspozycji gości hol z recepcja, sala TV, 3 restauracje serwujące posiłki w formie bufetu, 2 restauracje a la carte, (kuchnia włoska, orientalna, z owocami morza; za opłatą i w zależności od sezonu), 5 barów, i sklep. Na zewnątrz 5 basenów, łączka do leżenia i taras słoneczny. Ręczniki przy basenie bez opłaty. www.baobab-beach-resort.com. Uwaga! Goście mogą korzystać z infrastruktury wszystkich 3 skrzydeł ośrodka !

    Dostęp do internetu

    WiFi bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Karty kredytowe

    Visa, Mastercard, Amex.

    Zakwaterowanie

    komfortowe. Pokoje standardowe (A1-3A): w skrzydle Baobab; ok. 30 m kw., z zestawem do przygotowywania kawy/ herbaty, lodówką, klimatyzacją, moskitierą (na zapytanie), sejfem, TV sat, telefonem, prysznicem, WC, suszarką, balkonem lub tarasem. Pokoje superior (A1-3B): w skrzydle Baobab, Kole Kole lub Maridadi; ok. 50 m kw., wyposażone jak A2A. Pokoje deluxe (A1-3C): w skrzydle Maridadi i Kole Kole; ok. 70 m kw., wyposażone jak A2B. Junior suity (A1-3D): w skrzydle Kole Kole; ok. 90 m kw., z łóżkiem typu king size, dodatkowym kącikiem do siedzenia i prywatnym whirlpoolem; poza tym wyposażone jak A2C.

    Sport

    aerobik, koszykówka, boccia, strzelanie z łuku, bilard, rzutki, tenis (oświetlenie), tenis stołowy, gimnastyka wodna. Za opłatą siłownia, łódka ze szklanym dnem, golf, wędkowanie na pełnym morzu, kitesurfing, płytkie nurkowanie, snorkeling, windsurfing.

    Wellness

    za opłatą strefa wellness "Afya Bora Wellness Club & Spa" z bogatą ofertą zabiegów, programów pielęgnacyjnych. Za opłatą łaźnia parowa, masaże, sauna, whirlpool, manicure i pedicure.

    Dzieci

    brodzik.

    Rozrywka

    program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka na świeżym powietrzu, wieczorem pokazy.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu z pokazami kulinarnymi. 3 x tydzień wieczory tematyczne ( w restauracji głównej skrzydła Maridadi w zależności od sezonu; konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przekąski w godz. 10.00.-17.00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00.-24.00.


    Mapa Hotelu Baobab Beach Resort

    Opinie o Hotelu Baobab Beach Resort

    4.7
    zdecydowanie polecam

    napewno tam wroce cudowne wakacje

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7

    Baobab Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój rodzinny
    Standard
    Superior
    Deluxe

    Baobab Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


    Baobab Beach Resort - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Baobab Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00