cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Baobab Beach Resort, Mombasa
1 / 12
Udogodnienia hotelu Baobab Beach Resort
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Baobab Beach Resort
star 4

Kenia: Mombasa
Ocena hotelu Baobab Beach Resort:
4.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Baobab Beach Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 12 września 2018

Hotel Baobab Beach Resort w ofercie Biura podróży:

Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kenia / Kenia

Opis oferty:

Dwa hotele, doskonale znane naszym Klientom: Baobab Beach i Kole Kole, teraz w nowej formule! Dzięki staraniom właścicieli powstał unikalny zespół hotelowy złożony właśnie z tych dwóch sąsiadujących ze sobą obiektów. Goście są zachwyceni wyjątkową urodą plaży, tropikalną przyrodą i bajecznymi widokami na Ocean Indyjski. Tu można spędzić wymarzone afrykańskie wakacje w luksusowym i spokojnym otoczeniu. Dbałość o najmniejszy szczegół, znakomita kuchnia i profesjonalna obsługa znalazły uznanie międzynarodowej klienteli. Hotele były wielokrotnie wyróżniane prestiżowymi nagrodami za jakość świadczeń. W 2016 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

POŁOŻENIE:

przy plaży, na koralowym klifie, otoczony tropikalnym ogrodem, ok. 42 km od MOMBASY, ok. 4 km od niewielkiego centrum handlowego Diani; ok. 45 km od portu lotniczego Moi w Mombasie (transfer autokarem i promem ok. 90 min).

PLAŻA:

Diani Beach, publiczna, szeroka, piaszczysta - biały piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki do dyspozycji na niewielkiej plaży przygotowanej przez hotel w części Maridadi, łączącej się z plażą Diani Beach; w części Kole Kole zejście do plaży po schodkach.

HOTEL:

część Baobab - czterogwiazdkowa, część Kole Kole - pięciogwiazdkowa, kompletnie odnowiony w 2005 r., rozbudowany o część Maridadi w 2008 r., renowacja pokoi w lecie 2013 r., łącznie 323 pokoje: budynek główny: 87 pokoi, 2 piętra, bungalowy Garden: 68 pokoi, 1 piętro, bungalowy superior: 28 pokoi z częściowym widokiem na morze, Maridadi Superior: 36 pokoi w najnowszej części hotelu z częściowym widokiem na morze lub na kaskadowy basen, Maridadi Deluxe: 8 pokoi i 12 bungalowów z częściowym widokiem na morze lub na kaskadowy basen, Kole Kole: 84 pokoje, 7 budynków, 2 piętra; duży, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracje główne Karibu - w części Baobab, Jodari z widokiem na ocean - w części Kole Kole, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show-cooking, dostępne foteliki dla dzieci, potrawy wegetariańskie, Maridadi - w części Maridadi, z widokiem na plażę, dania w formie bufetu, kuchnia orientalna, lekkie obiady, 2 restauracje á la carte: Marhaba w Baobabie i Tangezi w Kole Kole - dla smakoszy, specjalność: owoce morza; bary: Tapa Tapa przy basenie, Jambo, Porini w amfiteatrze (czynny podczas przedstawień, płatny po godz. 23.00), Suli Suli i Kipepeo - w części Kole Kole, mały hol telewizyjny, małe centrum handlowe - 4 butiki: upominki, odzież, księgarnia i biżuteria; sala konferencyjna dla 120 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: kawiarenka internetowa (1 EUR/min), lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, pralnia; udogodnienia i pokoje dla niepełnosprawnych; dostępne adaptery do kontaktów na życzenie; akceptowane karty kredytowe: Visa, American Express, MasterCard; Klienci mogą korzystać ze wszystkich udogodnień i restauracji niezależnie od zakwaterowania; zalecamy zabranie kopii strony paszportu z danymi osobowymi, co przyspieszy zakwaterowanie.

standardowy (DBL):

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 18 m², w budynku 2-piętrowym, elegancki, nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), moskitiera (na życzenie), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka;

superior Maridadi (DHS):

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 47 m², elegancki, nowoczesny, częściowy widok na ocean i baseny z kaskadami; wyposażenie jak w superior bungalow;

deluxe Maridadi (DLX):

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 49 m², luksusowy; wyposażenie i widok jak w superior Maridadi, dodatkowo kosz owoców i upominek na powitanie; we wszystkich typach pokoi możliwość pokoi łączonych drzwiami wewnętrznymi; dodatkowy serwis pokojowy wieczorem - ścielenie łóżek i wymiana ręczników; pokoje superior i deluxe za dopłatą;

superior Kole Kole (DXS):

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok 25 m², nowoczesny z elementami afrykańskimi; wyposażenie jak w superior Maridadi;

deluxe Kole Kole (DDS):

2-os., ok 30 m², wyposażenie jak w pokoju deluxe Maridadi.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, połączone kaskadami (część Maridadi), woda słodka, łącznie ok. 850 m², gł. 0,5-1,7 m, basen (część Baobab), słodka woda, ok. 350 m², gł. 0,5-1,5 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 100 m², gł. 0,2-0,5 m, basen infinity (część Kole Kole), słodka woda, ok 300 m², gł. do 1,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe; boisko wielofunkcyjne: kort tenisowy, koszykówka, piłka nożna, tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, boule, gimnastyka w wodzie, szachy; pokój zabaw dla dzieci, bogaty program animacji dla dorosłych i dla dzieci, występy akrobatów, muzyka na żywo, pokazy tańców Masajów, amfiteatr Porini z dyskoteką na świeżym powietrzu; za opłatą: siłownia (4 EUR/dzień lub 16 EUR/tydzień), windsurfing, wycieczki łodzią ze szklanym dnem, wędkowanie na pełnym morzu, nurkowanie i snurkowanie; świetnie wyposażone Afya Bora Wellness Club & Spa: jacuzzi zewnętrzne, łaźnia parowa, natryski Vichy, masaże, zabiegi upiększające; poza hotelem: 18-dołkowe pole golfowe z trenerem (ok. 8 km, płatny transfer hotelowym busem na zamówienie).

ALL INCLUSIVE:

bardzo bogaty wybór międzynarodowych i lokalnych potraw, świeżych owoców morza, koktajli i egzotycznych owoców: śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.30-21.30) w głównych restauracjach Karibu, Jodari i Maridadi (obowiązuje strój formalny - panowie długie spodnie); przekąski w barze Tapa Tapa, Kipepeo, Suli Suli i Maridadi (11.00-12.30, 18.00-19.30); podwieczorek w Tapa Tapa i Maridadi (16.00-17.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w Tapa Tapa, Marinami, Porini, Jambo, Suli Suli, Kipepeo (10.00-24.00).

KONTAKT:

0025/4733333303, www.baobab-beach-resort.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kenia, Kenia

Położenie

bezpośrednio przy plaży, na wzniesieniu, na skale. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1 godz. 50 minut.

Plaża

plaża Diani Beach bezpośrednio przy hotelu. Ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

hotel składający się z 323 pokoi umiejscowionych w 3 skrzydłach: Baobab, Kole Kole i Maridadi. Do dyspozycji gości hol z recepcja, sala TV, 3 restauracje serwujące posiłki w formie bufetu, 2 restauracje a la carte, (kuchnia włoska, orientalna, z owocami morza; za opłatą i w zależności od sezonu), 5 barów, i sklep. Na zewnątrz 5 basenów, łączka do leżenia i taras słoneczny. Ręczniki przy basenie bez opłaty. www.baobab-beach-resort.com. Uwaga! Goście mogą korzystać z infrastruktury wszystkich 3 skrzydeł ośrodka !

Dostęp do internetu

WIFI bez opłaty.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Karty kredytowe

Visa, Mastercard, Amex.

Zakwaterowanie

komfortowe. Pokoje standardowe (A1-3A): w skrzydle Baobab; ok. 30 m kw., z zestawem do przygotowywania kawy/ herbaty, lodówką, klimatyzacją, moskitierą (na zapytanie), sejfem, TV sat, telefonem, prysznicem, WC, suszarką, balkonem lub tarasem. Pokoje superior (A1-3B): w skrzydle Baobab, Kole Kole lub Maridadi; ok. 50 m kw., wyposażone jak A2A. Pokoje deluxe (A1-3C): w skrzydle Maridadi i Kole Kole; ok. 70 m kw., wyposażone jak A2B. Junior suity (A1-3D): w skrzydle Kole Kole; ok. 90 m kw., z łóżkiem typu king size, dodatkowym kącikiem do siedzenia i prywatnym whirlpoolem; poza tym wyposażone jak A2C.

Sport

aerobik, koszykówka, boccia, strzelanie z łuku, bilard, rzutki, tenis (oświetlenie), tenis stołowy, gimnastyka wodna. Za opłatą siłownia, łódka ze szklanym dnem, golf, wędkowanie na pełnym morzu, kitesurfing, płytkie nurkowanie, snorkeling, windsurfing.

Wellness

za opłatą strefa wellness "Afya Bora Wellness Club & Spa" z bogatą ofertą zabiegów, programów pielęgnacyjnych. Za opłatą łaźnia parowa, masaże, sauna, whirlpool, manicure i pedicure.

Dzieci

brodzik.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka na świeżym powietrzu, wieczorem pokazy.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu z pokazami kulinarnymi. 3 x tydzień wieczory tematyczne ( w restauracji głównej skrzydła Maridadi w zależności od sezonu; konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przekąski w godz. 10.00.-17.00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00.-24.00.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!


Orka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kenia/ Diani Beach

Diani Beach

Nieskończenie długa, szeroka plaża pokryta drobnym piaskiem, położona w cieniu palm kokosowych na południe od Mombasy nad Oceanem Indyjskim. Panują tu rewelacyjne warunki do pływania, nurkowania, windsurfingu a nawet wędkowania na pełnym morzu. Oprócz tego Diani Beach idealnie nadaje się na długie, romantyczne spacery.

Hotel

Ekskluzywny hotel z widokiem na lazurowe wody Oceanu Indyjskiego. Urządzony w arabskim stylu, ukryty wśród tropikalnej roślinności Parku Przyrody Baobab. Cieszy się opinią jednego z wiodących hoteli all inclusive w Kenii.

Położenie

w popularnym kurorcie Diani Beach bezpośrednio przy pięknej piaszczystej plaży, w odległości 40 km od Mombasy.

Wyposażenie

Obiekt odnowiony w 2005 roku hotel składa się z trzech części; Baobab, Kole Kole oraz Maridadi. Goście mają do dyspozycji 3 restauracje serwujące spcjały kuchni lokalnej oraz międzynardowej, dodatkowo 3 bary, 3 baeny położone w tropikalnym ogrodzie (leżaki, ręczniki bez dodatkowych opłat), na tereni kompleksu znajduej się butik oraz sklepik z pamiątkami, na terenie obiektu dostępna jest sieć Wifi.

Zakwaterowanie

323 pokoje.

- standard

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 19 -22 m2, znajdują się w części Baobab, pokoje wyremontowane znajdują się w budynku głównym lub dwupiętrowych bungalowach położonych w ogrodzie, pokoje wyposażone w prysznic/WC, suszarkę do włosów, telefon, klimatyzacje, lodówkę, sejf, balkon lub taras.

- superior

o powierzchni ok. 25 mkw. położone w częśći Kole Kole, dodatkowo wyposażone w zestaw do parzenia kawy i herbaty, wszystkie skierowane w stronę morza.

Wyżywienie

ALL INCLUSIVE - trzy posiłki w formie bufetu w restauracjach głównych, przekąski ciastka 11-17 w baracj Tapa Tapa i Jambo Bar, wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-24 h

Animacje

codzienne animacje, wieczorem występy w amfiteatrze, dyskoteka, folklor i tańce.

Sport

tenis (oświetlenie), tenis stołowy, łucznictwo, boccia, aerobik, gimnastyka wodna, dart, siatkowka plażowa, dodatkowo płatne; siłownia, windsurfing, snorkeling, golf 9 km od hotelu.

Spa

"Afya Bora Wellness Club & Spa" z siłownią i jacuzzi, masaże, fryzjer, salon kosmetyczny, łaźnia (dodatkowe płatne)

Dla dzieci

miniklub 3-9 lat, basen dla dzieci.

UWAGA!!!

OFERTA WYMAGA POTWIERDZENIA PRZEZ ORGANIZATORA W PRZECIĄGU 4H PO DOKONANIU REZERWACJI - W DNI ROBOCZE PN-PT 10-18

Cena obejmuje

- przelot samolotem charterowym na trasie Warszawa-Mombassa-Warszawa z miedzylądowaniem na tankowanie samolotu, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie zgodne z ofertą - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę przedstawiciela kontrahenta anglojęzycznego lub niemieckojęzycznego, - obowiązkowe ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (AXA).

Cena nie obejmuje

- wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych, ewentualnych dopłat paliwowych.

Informacje praktyczne

- Elektryczność 220V / 50 Hz, - Bezpieczeństwo - Kenia jest krajem bezpiecznym dla turystów, Nie są wymagane żadne szczepienia ochronne, zaleca sie jednak szczepienia na wirusowe zapalenie wątroby typu A oraz typu B, żółtą gorączkę, błonnicę, tężec polio, dur brzuszny, wściekliznę, - Polski turysta musi wykupić wizę wjazdową- Strefa czasowa - GMT + 3.00.

* UWAGA!

Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

* CENA PRZELOTU

Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Świąt Wielkanocnych oraz w "szczycie sezonu" obowiazuje dopłata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

* KURS

Cena skalkulowana zgodnie z kursem 1 EUR = 4,10 PLN. W przypadku zmiany kursu cena zostanie skalkulowana ponownie.

* WARUNKI PRZEWOZU

20 kg bagaż główny i 5 kg bagaż podręczny, brak cateringu, przewoźnik Enter Air, każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

* ANULACJE, ZMIANY BILETU

Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika, zakupiony bilet nie podlega zwrotowi.

* REZYDENT

Impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta, dzień i godziny wizyty przedstawiciela w Państwa hotelu otrzymacie przy rejestracji w hotelu w przygotowanej dla Państwa kopercie wraz z informacjami lokalnymi.

* WIZA

Obywatele polscy muszą posiadać wizę udając się do Kenii- wiza pobytowa ważna 90 dni, wizy w cenie 50 USD można otrzymać na wszystkich przejściach granicznych

* PLACÓWKI DYPLOMATYCZNE

Ambasada RPKabarnet Road, Nairobi, P. O. Box 30086 Kenya tel. (00 254 20) 572 811, 572 812 fax. (00 254 20) 574 572, 572 814 e-mail: ambnairo@kenyaweb.com,


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!


Ecco Travel
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kenia

Opis

Ten rozległy kompleks usytuowany na koralowym klifie pośród bujnej tropikalnej roślinności szczyci się wspaniałym widokiem na piaszczyste wybrzeże Oceanu Indyjskiego. To wyjątkowe miejsce stanowi część Baobab Nature Park. W nieskalanym środowisku naturalnym żyją tu setki gatunków rzadkich ptaków i cztery gatunki małp. Hotelowe Centrum Wellness oferuje różnego rodzaju masaże i szereg zabiegów spa. Poza potrawami kuchni międzynarodowej hotelowe restauracje proponują wyśmienite potrawy regionalne złożone ze świeżych owoców morza i egzotycznych owoców tropikalnych. Plaża Diani Beach i przybrzeżne wody oceanu stanowią wymarzone miejsce dla miłośników aktywnego wypoczynku.

Lokalizacja

w Mombasa, przy plaży, 40 km od lotniska.

Wyposażenie

liczba pokoi - 239, restauracje - 2, bary - 2, kawiarnie - 1, baseny odkryte - 1, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, sala TV, taras słoneczny, ogród, wymiana walut, fryzjer, butik, udogodnienia dla niepełnosprawnych, wypożyczalnia rowerów, biblioteka, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, centrum konferencyjne.

Pokoje

klimatyzacja, sejf, lodówka, telefon (płatny), taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem. Typ pokoju - W cenie zakwaterowanie w pokojach typu Standard (max. 3 osoby).  Za dodatkową opłatą pokoje - Superior.

Plaża

piaszczysta, przy hotelu, parasole, leżaki, ręczniki.

Sport na plaży

nurkowanie (płatne), wędkarstwo (płatne), siatkówka, surfing, windsurfing, sporty wodne, żeglarstwo (płatne).

Sport i fitness

piłka nożna, koszykówka, wodny aerobik, tenis ziemny, tenis stołowy, łucznictwo, masaże (płatne), jacuzzi, aerobik, SPA (płatne), rzutki, golf, siłownia.

Rozrywka

dyskoteka, program artystyczny.

Dla dzieci

opiekunka (płatna).

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolację w głównej restauracji w formie bufetu, przekąski i napoje w ciągu dnia w wyznaczonych barach, aerobik w basenie, rzutki, tenis ziemny, codzienny aerobik, łucznictwo, tenis stołowy, piłkę nożną, koszykówkę, boccię, siatkówkę plażową, basen.

Informacje dodatkowe

centrum Wellness - m.in. siłownia, masaże, zabiegi upiększające, jacuzzi, fryzjer, refleksologia, aromaterapia.

Cena zawiera

przelot na trasie Warszawa - Mombasa - Warszawa z przesiadką w porcie europejskim, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW, transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą,

Cena nie zawiera

dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego, obsługi w jęz. polskim, dopłaty do pokoju pojedynczego, dopłat do pokoi o wyższym standardzie, wycieczek fakultatywnych, opłaty za wizę - ok. 50 USD/os., Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

Obsługa na miejscu

Obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. angielskim. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

Informacje wizowe

Obywatele polscy udający się do Kenii muszą posiadać wizę pobytową, którą należy uzyskać on-line poprzez stronę internetową.www.ecitizen.go.ke. Obecnie istnieje jeszcze możliwość ubiegania się o wizy na granicach kenijskich, niemniej wkrótce zaistnieje konieczność aplikowania wyłącznie on-line (od 1 września 2015 r.). Kenijskie władze imigracyjne podkreślają, że jest to proces, którego wdrażanie potrwa kilka miesięcy, dlatego też powyższy termin może ulec zmianie. Cena wizy turystycznej ważnej 3 miesiące to ok. 50 USD/os. Okres ważności paszportu nie może być krótszy niż 6 miesięcy od daty planowanego powrotu.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:
Ekskluzywny i elegancki hotel łączy nowoczesne udogodnienia w klasycznym arabskim stylu, otoczony pięknym ogrodem z tropikalną roślinnością, położony na rozległym terenie o pow. ok. 80 ha. Hotel składa się z budynku głównego oraz budynków bocznych. Do lotniska w Mombasie ok. 45 km.
Plaża:
Tuż przy przepięknej, szerokiej plaży Diani z drobnym, białym piaskiem. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe dostępne bezpłatnie w hotelowym ogrodzie z widokiem na Ocean Indyjski.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24 h, 3 restauracji: główna Karibu, Jodari z widokiem na plażę, Maridadi serwująca głównie dania kuchni azjatyckiej ze snack barem (10:00-17:00) oraz 2 restauracje a'la carte płatne dodatkowo: Marhaba - kuchnia orientalna i Tangezi - dania kuchni włoskiej oraz owoce morza (otwarta w szczycie sezonu). 6 barów: Sultan lobby bar, przy basenie, Tapa Tapa, Suli Suli (10:00-24:00), Porini przy amfiteatrze (21:00-24:00) oraz Swahili lobby bar (otwarty w szczycie sezonu). Goście mogą korzystać z 3 basenów (w tym jeden 3-kaskadowy), każdy z tarasem słonecznym z bezpłatnymi leżakami, parasolami i ręcznikami kąpielowymi, brodzik dla dzieci i jacuzzi. Za opłatą: kantor, sklep z pamiątkami, wypożyczalnia samochodów, centrum SPA.
Pokoje:
Hotel oferuje swoim Gościom 323 pokoje o różnym standardzie zlokalizowane w 3 częściach hotelu: Baobab (pokoje standardowe w budynku głównym z widokiem na ocena, możliwe łączonie dwóch pokoi wewnętrznymi drzwiami lub w bungalowach część z widokiem na ogród), Maridadi (pokoje typu superior, deluxe) oraz Kole Kole (pokoje typu superior, deluxe i suite). Pokoje standardowe o pow. ok. 31 m2 (max. 3 os. dorosłych) wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, mini lodówkę, TV Sat., bezpłatny sejf, telefon, zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, nieduży balkon lub taras. Pokoje superior, o pow. ok. 63 m2, (max. 3 os. dorosłych lub rodzina 2+2), dodatkowo posiadają zestaw kosmetyków i szlafroki. Dostępne również pokoje deluxe o pow. ok. 70 m2 max. 3 os. dorosłe, dodatkowo wanna w łazience.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), lunch (12:30-14:00) i obiadokolacja (19:30-21:30) w formie bogatego bufetu. Goście mogą korzystać z dowolnej restauracji na terenie na obiektu. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe oraz przekąski w godzinach otwarcia barów (10:00-24:00). 3 razy w tygodniu kolacje tematyczne m.in. African Jungle Night, La Dolce Vita. Wyżywienie na objeździe: śniadania, obiady i kolacje zgodnie z opisem w programie wycieczki.
Program sportowy i animacyjny:
Hotel prowadzi bogate animacje w ciągu dnia i wieczorem m.in.: pokazy taneczne, akrobatyczne, spektakle w amfiteatrze,. Ponadto: 3 korty tenisowe (oświetlenie i sprzęt w cenie), siatkówka plażowa, tenis stołowy, bilard, rzutki, łucznictwo, aqua aerobik, fitness, boccia, dyskoteka. Dla dzieci: gry i zabawy w mini klubie. Płatne dodatkowo: centrum SPA, siłownia, sporty wodne na plaży m.in.: windsurfing, kitesurfing, nurkowanie, wyprawy na ryby.
Internet:
Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie całego hotelu (tylko w zakresie obsługi poczty, przeglądania stron internetowych, socoal media, 2 urządzenia/pokój).
Kategoria lokalna:
**** Baobab Beach Resort and Spa/*** zakwaterowanie na objeździe
Strona www:
www.baobab-beach-resort.com
Naszym zdaniem:
Położenie tego luksusowego hotelu przy jednej z najpiękniejszych plaż w regionie sprawia, że jest to idealne miejsce na wakacyjny wypoczynek w atmosferze egzotycznego luksusu. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na przestronne pokoje, bogatą infrastrukturę i różnorodne animacje oraz Klientom wymagającym, ceniącym wysoki standard usług i dobre jedzenie.

Program

Dzień 1
Zbiórka na poszczególnych lotniskach przy stanowisku odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady. Międzylądowanie techniczne w Egipcie (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Wieczorem przylot na lotnisko Moi w Mombasie. Po odprawie paszportowo - wizowej powitanie przez rezydentów na lotnisku i transfer do wybranego hotelu. Obiadokolacja i nocleg.
Dzień 2 - 4
Pobyt w wybranym hotelu na wybrzeżu Oceanu Indyjskiego. Czas wolny na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne. Możliwość skorzystania z wycieczek lokalnych.
Dzień 5
Po wczesnym śniadaniu (możliwe w formie pakietów) wykwaterowanie z hotelu i transfer mikrobusem do Parku Narodowego Tsavo West (ok. 250 km - ok. 4 godz.). Pierwsze safari rozpoczniemy już po przekroczeniu bramy parku. Jego teren pokrywa busz i gaje akacjowe, które zamieszkuje tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy gnu i żyrafy, a nawet lamparty i nosorożce. Lunch, a następnie popołudniowe safari i obserwacja zwierząt w jednym z największych Parków Narodowych Afryki, gdzie spotkać można przeogromne stada migrujących ptaków, a także tzw. czerwone słonie z Tsavo. Zakwaterowanie, obiadokolacja i nocleg w lodgy w Tsavo. (Trasa ok. 280 km).
Dzień 6
Po wczesnym śniadaniu transfer mikrobusem do Parku Narodowego Amboseli (ok. 250 km- ok. 4,5 godz.). Po drodze na safari zobaczymymalownicze Źródła Mzima- dwa oczka wodne połączone ze sobą kaskadami, z rezydującymi tu na stałe hipopotamami i krokodylami, a także ogromny zastygły wylew czarnej lawy- Shetani. Z Parku Amboseli rozciąga się przepiękny widok na majestatyczny "dach Afryki"- Kilimandżaro. Sam szczyt można zobaczyć najczęściej tylko wcześnie rano i przed zachodem słońca, przez pozostałą część dnia jest on zwykle przysłonięty chmurami. Lunch, a następnie safari w parku, znanym przede wszystkim jako "kraina słoni", ale często można tu spotkać także inne zwierzęta m.in.: lwy, hieny, gepardy, antylopy, bawoły i żyrafy. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajów (ok. 25 USD/ os.), w programie zwiedzanie domków pasterzy, masajskie tańce i zwyczaje, możliwość zakupu rękodzieła Masajów. Obiadokolacja i nocleg w lodgy w ok. Amboseli. (Trasa ok. 300 km).
Dzień 7
Po wczesnym śniadaniu poranne safari w Parku Narodowym Amboseli, a następnie wyjazd w kierunku Mombasy (Trasa ok. 475 km). W godzinach wieczornych przyjazd do Mombasy, a następnie: - Klienci wybierający dodatkowy tydzień pobytu- obiadokolacja i zakwaterowanie w hotelu *** w Mombasie (Hotel Reef/Mombasa Beach lub podobny skromny hotel). - Klienci powracający do Polski- transfer, obiadokolacja i zakwaterowanie w hotelu *** w Mombasie (Hotel Reef/Mombasa Beach lub podobny skromny hotel).
Dzień 8
Po śniadaniu wykwaterowanie z pokoi i czas wolny, możliwość korzystania z ogólnodostępnej infrastruktury hotelu. Po południu transfer na lotnisko w Mombasie i wylot samolotem czarterowym do Polski.
Dzień 9
Międzylądowanie techniczne w Egipcie (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Przylot do Polski.
Uwagi do programu
Trasa ogółem ok. 1350 km. Kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu.
Uwagi do programu
Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.
Wizy
Wiza do Kenii:
Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. O szczegóły zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta u którego dokonywałeś rezerwację. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Wizy - informacje dla sprzedawców
Wiza do Kenii:
Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Usługa dostępna jest w formie dopłaty w systemie rezerwacyjnym (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy). Najpóźniej na 5 dni roboczych przed wylotem, na adres wizy.afryka@r.plnależy przesłać komplat skanów niezbędnych dokumentów:1 aktualne, kolorowe zdjęcie paszportowe (enface, jasne tło, bez okularów, zamknięte usta), wysokiej jakości, kolorowy skan paszportu (pierwsze 2 strony) w formacie .jpg. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Świadczenia
Cena obejmuje:
przelot samolotem czarterowym, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 rozpoczętych dób hotelowych lub za dopłatą 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach i lodgach ***, przejazdy mikrobusami, transfery lotnisko - hotel - lotnisko (transfery możliwe bez polskojęzycznej opieki), wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta w Mombasie, opiekę polskiego pilota podczas safari (1 osoba na grupę, przesiada się pomiędzy busami) oraz miejscowego kierowcy - specjalisty podczas safari (1 osoba na busa, j. angielski), program turystyczny j.w., ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
opłat za wstępy do parków narodowych, obowiązkowej opłaty zanapiwki dlakierowców i przewodników lokalnych (łącznie koszt uczestnictwa w programie ok. 170 USD/os., płatny obowiązkowo pilotowi jako pakiet). Nie obejmuje: napiwków dla bagażowych i kelnerów, dodatkowych posiłków i napoi, wydatków osobistych, wycieczek lokalnych, wizy kenijskiej (procedura wizowa wg. aktualnych przepisów).
Wycieczki lokalne:
wioska masajska (ok. 25 USD/ os.).
Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 28.02.2017 r. i mogą ulec zmianie.
Inne
Porady ogólne
:
Na safari należy zabrać elastyczną torbę
a nie sztywną walizkę. Po przylocie
istnieje możliwość
przepakowania bagaży i pozostawienia
części bagażu w hotelu
w Mombasie. Pozostawione bagaże są odbierane przez Klientów po powrocie z safari lub rozwożone do hoteli pobytowych przez rezydentów (należy to zgłosić pilotowi w czasie safari). Sugerujemy zabranie ze sobą chust, które będą chroniły twarz przed kurzem i wiatrem. Przyda się także kapelusz przeciwsłoneczny i krem z wysokim filtrem. Jeśli chodzi o ubiór, to temperatura w ciągu dnia jest zmienna (rano i wieczorem chłodno, a w ciągu dnia gorąco). Dlatego sugerujemy spodnie z dopinanymi nogawkami i przewiewną koszulę z długimi rękawami (dodatkowo ochrona przed insektami). Na wieczór sweter lub polar. W dniu safari sugerujemy nie używać perfum oraz nie zakładać ubrań w kolorze granatowym, co może przyciągnąć insekty. Radzimy zabranie lornetek do wypatrywania zwierząt, latarek (niektóre alejki w lodgach są słabo oświetlone) oraz repelentów na komary. Na terenach parków telefony komórkowe często nie mają zasięgu. W recepcji do dyspozycji telefon, płatny (zwykle drogi) jednak często zdarzają się także awarie telefonów stacjonarnych.
Należy zabrać tylko dolary wydane po 2006 r.
Wycieczki lokalne
Wycieczki lokalne:
wioska masajska (ok. 25 USD/ os.).

Świadczenia

Cena obejmuje:
przelot samolotem czarterowym, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 rozpoczętych dób hotelowych lub za dopłatą 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach i lodgach ***, przejazdy mikrobusami, transfery lotnisko - hotel - lotnisko (transfery możliwe bez polskojęzycznej opieki), wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta w Mombasie, opiekę polskiego pilota podczas safari (1 osoba na grupę, przesiada się pomiędzy busami) oraz miejscowego kierowcy - specjalisty podczas safari (1 osoba na busa, j. angielski), program turystyczny j.w., ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
opłat za wstępy do parków narodowych, obowiązkowej opłaty zanapiwki dlakierowców i przewodników lokalnych (łącznie koszt uczestnictwa w programie ok. 170 USD/os., płatny obowiązkowo pilotowi jako pakiet). Nie obejmuje: napiwków dla bagażowych i kelnerów, dodatkowych posiłków i napoi, wydatków osobistych, wycieczek lokalnych, wizy kenijskiej (procedura wizowa wg. aktualnych przepisów).
Wycieczki lokalne:
wioska masajska (ok. 25 USD/ os.).
Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 28.02.2017 r. i mogą ulec zmianie.

Inne

Porady ogólne
:
Na safari należy zabrać elastyczną torbę
a nie sztywną walizkę. Po przylocie
istnieje możliwość
przepakowania bagaży i pozostawienia
części bagażu w hotelu
w Mombasie. Pozostawione bagaże są odbierane przez Klientów po powrocie z safari lub rozwożone do hoteli pobytowych przez rezydentów (należy to zgłosić pilotowi w czasie safari). Sugerujemy zabranie ze sobą chust, które będą chroniły twarz przed kurzem i wiatrem. Przyda się także kapelusz przeciwsłoneczny i krem z wysokim filtrem. Jeśli chodzi o ubiór, to temperatura w ciągu dnia jest zmienna (rano i wieczorem chłodno, a w ciągu dnia gorąco). Dlatego sugerujemy spodnie z dopinanymi nogawkami i przewiewną koszulę z długimi rękawami (dodatkowo ochrona przed insektami). Na wieczór sweter lub polar. W dniu safari sugerujemy nie używać perfum oraz nie zakładać ubrań w kolorze granatowym, co może przyciągnąć insekty. Radzimy zabranie lornetek do wypatrywania zwierząt, latarek (niektóre alejki w lodgach są słabo oświetlone) oraz repelentów na komary. Na terenach parków telefony komórkowe często nie mają zasięgu. W recepcji do dyspozycji telefon, płatny (zwykle drogi) jednak często zdarzają się także awarie telefonów stacjonarnych.
Należy zabrać tylko dolary wydane po 2006 r.

Wycieczki lokalne

Wycieczki lokalne:
wioska masajska (ok. 25 USD/ os.).

Wizy

Wiza do Kenii:
Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. O szczegóły zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta u którego dokonywałeś rezerwację. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza do Kenii:
Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Usługa dostępna jest w formie dopłaty w systemie rezerwacyjnym (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy). Najpóźniej na 5 dni roboczych przed wylotem, na adres wizy.afryka@r.plnależy przesłać komplat skanów niezbędnych dokumentów:1 aktualne, kolorowe zdjęcie paszportowe (enface, jasne tło, bez okularów, zamknięte usta), wysokiej jakości, kolorowy skan paszportu (pierwsze 2 strony) w formacie .jpg. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Opinie klientów

Klienci oceniają tę wycieczkę na 5.4/6. Sprawdź opinie: https://r.pl/kenia-powitanie-z-afryka/amani-tiwi-beach-resort-kss

Uwagi do programu

Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Przepięknie położony hotel dla wymagających klientów. Zdecydowanie polecam!


Mapa Hotelu Baobab Beach Resort

Opinie o Hotelu Baobab Beach Resort

napewno tam wroce cudowne wakacje

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Baobab Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby Standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic de Luxe WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy Standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy prysznic de Luxe WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob Standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic de Luxe WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj 2 os.obowy typu deluxe
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój rodzinny
Standard
Superior
Deluxe
Pokoj 2 os.+1dost.typ STANDARD
Pokoj 2 os.obowy typ STANDARD

Baobab Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


Baobab Beach Resort - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Baobab Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00