cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
1 / 21
Ocena
hotelu:
4.0 / 5
Najbliższy termin
01.10 - 09.10
już od 3450 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.10 - 09.10
już od 3450 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Bamburi Beach
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Bamburi Beach
star 4

Kenia: Mombasa
Ocena hotelu Bamburi Beach:
4.0 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Bamburi Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 października 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 października 2021

Hotel Bamburi Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 12 km od centrum Mombasy
  • ok. 1 km od centrum
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

polozenie

  • ok. 12 km od centrum Mombasy
  • ok. 1 km od centrum
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • piaszczysta
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • ogród
  • taras
  • taras na dachu
  • sala TV 
  • Wi-Fi: w całym hotelu w cenie, słabszy zasięg w pokojach
  • kafejka internetowa: za opłatą 
  • kantor
  • sejf: w recepcji, za opłatą
  • butik
  • fryzjer
  • lekarz
  • pralnia: za opłatą 
  • parking: w zależności od dostępności, strzeżony, w cenie
  •  sale konferencyjne: 3

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

150

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • pakiet dla nowożeńców: owoce, butelka wina musującego i dekoracja z kwiatów w dniu przyjazdu; ważne przy pobycie na minimum 5 nocy; po przyjeździe należy okazać akt ślubu nie starszy niż 6 miesięcy
  • UWAGA: W trosce o środowisko naturalne od 28.08.2017 r. zabronione jest wwożenie do Kenii torebek plastikowych. Nieprzestrzeganie tego zakazu karane jest grzywną - aby uniknąć problemów na miejscu, zalecamy niepakowanie torebek plastikowych do żadnego z bagażów. Dotyczy to również zakupów zrobionych w strefie wolnocłowej, jeśli zostały zapakowane w torebkę foliową. Zakaz nie obejmuje małych, plastikowych torebek wielokrotnego użytku, służących do przewozu kosmetyków w bagażu podręcznym.
  • Uwaga: od 01.10.2019 r. stary banknot 1000 KES został wycofany z obiegu.
  • Transfer sportowych bagaży wielkogabarytowych (szczególnie sprzęt do kitesurfingu i windsurfingu) w Kenii z lotniska (MBA) do hoteli i z powrotem podlega dodatkowej opłacie i nie jest zawarty w cenie pakietu. Klienci mają możliwość zarezerwowania specjalnego transferu z TUI przez biuro podróży (koszt specjalnego transferu jest zależny od położenia hotelu) lub na własną rękę wynająć transfer na lotnisku w Mombasie. W przypadku rezerwacji specjalnego transferu z TUI Poland w celach organizacyjnych prosimy zawsze o poinformowanie biura podróży o zamiarze zabrania takiego bagażu i chęci jego transferu z TUI na co najmniej 7 dni przed wylotem.
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen dla dzieci: 2-12 lat, w cenie
  • jacuzzi: w strefie spa
  • leżaki: w cenie
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: 2-12 lat
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • miniklub: 4-12 lat, w cenie
    • animacje dla dzieci: 2-12 lat
    • pokój gier i zabaw: 2-12 lat
    • animacje dla nastolatków
    • łóżeczka dla dzieci: w cenie, na zapytanie

    Sport i wellness

    W cenie
    • siatkówka plażowa 
    • squash
    • windsurfing 
    • kanu 
    • rower wodny
    Płatne
    • strefa spa
    • masaże
    • siłownia 
    • aerobik
    • aqua fitness
    • step aerobik 
    • szkoła nurkowania PADI 
    •  snorkeling

    rozrywka

    • zajęcia sportowe codziennie
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych codziennie
    • przedstawienia
    • wieczory taneczne
    • muzyka na żywo
    • bilard za opłatą

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-4 os.
    • ok. 30 m2
    • sejf: za opłatą
    • room service: za opłatą
    • suszarka do włosów
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą, woda
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • odtwarzacz DVD
    • prysznic
    • WC
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy FZX1
    • 3-4 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na ogród
    • w budynku głównym
    • 2 pokoje 2-osobowe oddzielone drzwiami
    • sejf: za opłatą, płatność gotówką
    • room service: codziennie, za opłatą
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą, woda
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • odtwarzacz DVD
    • prysznic
    • WC
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 07:00 - 10:00, kontynentalne, w formie bufetu
    • obiad: 12:30 - 14:30, w formie bufetu
    • kolacja: 19:00 - 22:00, w formie bufetu
    • przekąski: 16:00 - 18:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „Ziwani Restaurant": bufet, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Karibu Grill": a la carte, popołudniowa herbata, wymagana rezerwacja, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja specjalistyczna „Fisherman's Cave": rodzaje kuchni: orientalna, ryby/owoce morza, a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • bary i inne: 3
  • bar przy zewnętrznym basenie „Ziwani Pool Bar"
  • bar przekąskowy „Karibu Bar"
  • bar „Dhow Bar"

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Kenia / Kenia

    Opis oferty:

    Kameralny, niezwykle urokliwy hotel o przemiłej atmosferze, położony przy idyllicznej białej plaży, otoczony egzotycznym ogrodem z przepięknie kwitnącymi bugenwillami. Świetnie prezentuje się drewniany pomost przy plaży, podkreślający jej afrykańską egzotykę. Dodatkowym walorem hotelu jest Fisherman's Cave - najlepsza na wybrzeżu restauracja, której specjalnością są owoce morza. Idealne miejsce dla osób szukających elegancji i spokoju.

    POŁOŻENIE:

    na północnym wybrzeżu MOMBASY, ok. 12 km od centrum Mombasy; ok. 25 km od portu lotniczego w Mombasie.

    PLAŻA:

    Bamburi Beach, publiczna, biały piasek, łagodnie schodzi do morza, bezpośrednio przy hotelu, zejście schodami - podest drewniany, widok na rafę koralową Oceanu Indyjskiego; w czasie przypływu woda przykrywa plażę.

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, kompletnie odnowiony w 2001 r. i częściowo w 2010 r., 150 pokoi, 3 budynki, 2-3 piętra, duży hol, całodobowa recepcja, 3 restauracje: Ziwani - główna, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, indyjska i wegetariańska, dostępne foteliki i menu dla dzieci, Karibu Grill - á la carte, grillowane mięso i ryby, dostępne foteliki dla dzieci, Fisherman's Cave - á la carte, owoce morza, kuchnia kontynentalna i orientalna (specjalna zniżka dla Gości hotelowych), dostępne foteliki dla dzieci, 3 bary: Dhow - czynny 24 godziny, Karibu, Ziwani - bar przy basenie, Karibu Snack Bar - przekąski w ciągu dnia; kantor, sala telewizyjna, fryzjer, butik z odzieżą, biżuterią, art. spożywczymi i pamiątkami; sala konferencyjna dla 150 osób, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; udogodnienia i pokoje dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    POKÓJ:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), zadbany i praktycznie urządzony, w arabskim stylu, indywidualnie sterowana klimatyzacja, duża łazienka (prysznic/wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, moskitiera na życzenie w recepcji, telefon, lodówka, zestaw do kawy/herbaty; za opłatą: minibar (napoje płatne), sejf (ok. 2 EUR/dzień, i depozyt za klucz 7 EUR); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; duży balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na ocean za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny o nieregularnych kształtach, ok. 850 m², słodka woda, gł. 1,2-1,4 m, hydromasaż, brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,5 m, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe; 2 korty do squasha, tenis stołowy, klub fitness, rzutki, bilard, bogaty program animacyjny: aerobik, piłka wodna, siatkówka i piłka nożna na plaży, muzyka na żywo, tradycyjne tańce, pokazy akrobatów i wiele innych; miniklub dla dzieci (4-12 lat, 10.00-18.00); za opłatą: salon masażu, sporty wodne na plaży (snurkowanie, windsurfing, rowery wodne), rejsy na rafę koralową, wędkowanie na otwartym oceanie, szkoła nurkowania z gratisowymi lekcjami na basenie (1 lekcja bezpłatnie).

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-9.30), śniadanie kontynentalne (9.30-10.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; podwieczorek w barze Karibu (16.00-17.30); przekąski w barze Karibu (10.00-17.30); kawa, herbata, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach Dhow, Karibu i przy basenie (10.00-23.30).

    KONTAKT:

    0025/4733333883, www.bamburibeachkenya.com

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 latWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Opis oferty

     

    Położenie

    Hotel położony na północnym wybrzeżu Mombasy, wybudowany w typowo afrykańskim stylu i otoczony tropikalnym ogrodem. Hotel składa się z trzech 2-piętrowych budynków, w których rozmieszczone są pokoje. Niedaleko centrum handlowe z restauracjami i dyskotekami. Do centrum Mombasy ok. 12 km, ok. 25 km do lotniska w Mombasie.

    Plaża

    Hotel położony bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe dostępne bezpłatnie na terenie hotelu przy plaży.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja 24 h, 2 restauracje: główna Ziwani oferująca dania kuchni międzynarodowej, orientalnej i wegetariańskiej, a'la carte Karibu Grill serwująca grillowane mięsa i ryby. 4 bary: Karibu Snack Bar serwujący przekąski w ciągu dnia, bar główny Dhow otwarty 24 h (po 23:30 za opłatą), Karibu (10:00-23:30) i Ziwani przy basenie (10:00-23:30). Na terenie hotelu znajdują się 2 baseny ze słodką wodą o nieregularnym kształcie, jeden z jacuzzi oraz brodzik dla dzieci. Dodatkowo: sala telewizyjna, kantor, sklepik z pamiątkami, sala konferencyjna, mini SPA.

    Pokoje

    Hotel posiada 150 wygodnie urządzonych pokoi standardowych, zlokalizowanych w kilku 2-piętrowych budynkach, mogących zakwaterować max. 3 os. dorosłe. Wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, klimatyzację, TV Sat., telefon, sejf (płatny ok. 2 USD/dzień), mini lodówkę, zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, umeblowany balkon lub taras.

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), późne śniadania kontynentalna (10:00-10:30), lunche (12:30-14:30) i obiadokolacje (19:00-22:00) w formie bufetu. Przekąski w barze Karibu (10:00-17:30), podwieczorek w godz. 16:00-17:30. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10:00-23:30. Trzy razy w tygodniu hotel organizuje kolacje tematyczne, m.in. wieczory afrykańskie. Wyżywienie na objeździe: śniadania, obiady i kolacje zgodnie z opisem w programie wycieczki.

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel prowadzi dzienne i wieczorne animacje m.in.: pokazy akrobatyczne, taneczne, wieczory z muzyką na żywo. Ponadto: boisko do squasha (sprzęt dostępny po opłaceniu zwrotnego depozytu), jedna lekcja nurkowania w basenie, siłownia, aqua aerobik, siatkówka i piłka nożna na plaży, tenis stołowy, bilard, rzutki. Dla dzieci: mini klub (10:00-18:00). Za opłatą: sporty wodne na plaży (snorkeling, windsurfing, nurkowanie), rejsy na rafę koralową, wyprawy na połów ryb.

    Internet

    Bezpłatny Internet Wi-Fi w ogólnodostępnych częściach hotelu. Kącik internetowy dodatkowo płatny (ok. 4 USD/30 min.).

    Kategoria lokalna

    Bamburi Beach*** / zakwaterowanie na objeździe***

    Naszym zdaniem

    Hotel o przyjaznej, wakacyjnej atmosferze, z bogatą formułą All Inclusive oraz urozmaiconą kuchnią. Szczególnie polecamy osobom chcącym na własną rękę zwiedzać Mombasę, ze względu na bliskość centrum handlowego, restauracji i dyskotek. Idealna propozycja dla Gości dysponujących niewysokim budżetem.

    Strona www

    www.bamburibeachkenya.com

    Program

    Dzień 1

    Zbiórka na poszczególnych lotniskach przy stanowisku odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Międzylądowanie techniczne (w Egipcie lub na Cyprze, ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Wieczorem przylot na lotnisko Moi w Mombasie. Po odprawie paszportowo-wizowej powitanie przez rezydentów na lotnisku i transfer do hotelu *** (Reef Hotel lub podobny skromny hotel).Późna kolacjai nocleg.
    Dzień 2

    Po wczesnym śniadaniu (możliwe w formie pakietów)przejazd minibusem do Parku Narodowego Tsavo West (ok. 250 km - ok.5 godz. z Mombasy Północnej i ok. 7 godz. z Mombasy Południowej i Malindi). Pierwsze safari rozpoczniemy już po przekroczeniu bramy parku. Jego teren pokrywa busz i gaje akacjowe, które zamieszkuje tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy gnu i żyrafy, a nawet lamparty. Lunch, a następnie popołudniowe safari i obserwacja zwierząt w jednym z największych Parków Narodowych w Kenii, gdzie spotkać można przeogromne stada migrujących ptaków, a także tzw. czerwone słonie z Tsavo. Zakwaterowanie, obiadokolacja i nocleg w lodgy w Tsavo. (Trasa ok. 280 km).
    Dzień 3

    Po wczesnym śniadaniuprzejazd minibusem do Parku Narodowego Amboseli (ok. 250 km - ok.6 godz.). Po drodze na safari, zobaczymy malownicze Źródła Mzima - dwa oczka wodne połączone ze sobą kaskadami, z rezydującymi tu na stałe hipopotamami i krokodylami, a także ogromny zastygły wylew czarnej lawy - Shetani. Z Parku Amboseli rozciąga się przepiękny widok na majestatyczny “dach Afryki" - Kilimandżaro. Sam szczyt można zobaczyć najczęściej tylko wcześnie rano i przed zachodem słońca, przez pozostałą część dnia jest on zwykle przysłonięty chmurami. Lunch, a następnie safari w parku, znanym przede wszystkim jako "kraina słoni", ale często można tu spotkać także inne zwierzęta m.in.: lwy, hieny, gepardy, antylopy, bawoły i żyrafy. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajów (ok. 25 USD/os.), w programie zwiedzanie domów pasterzy, masajskie tańce i zwyczaje, możliwość zakupu rękodzieła Masajów. Obiadokolacja i nocleg w lodgy w ok. Amboseli. (Trasa ok. 300 km).
    Dzień 4

    Po śniadaniu transfer do Parku Narodowego Tsavo East (ok. 315 km - ok. 5,5 godz.). Po drodze poranne safari, a następnie przyjazd do lodgy na lunch. Czas wolny, a popołudniu rozpoczniemy safari w jednym z największych Parków Narodowych Afryki: ponad 14 tys. km2 sawanny i niesamowitych lasów akacjowych, ponadto setki dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy kudu i żyrafy. Obiadokolacja i nocleg w lodgy w ok. Tsavo East. (Trasa ok. 375 km).
    Dzień 5

    Po wczesnym śniadaniu, safari w parku Tsavo East, a następnie wyjazd w kierunku Mombasy (lunch płatny dodatkowo). (Trasa ok. 370 km). W godzinach popołudniowych przyjazd do wybranego hotelu. Obiadokolacja i nocleg.
    Dzień 6-7

    Pobyt w wybranym hotelu na wybrzeżu Oceanu Indyjskiego. Czas wolny na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne. Możliwość skorzystania z wycieczek lokalnych.
    Dzień 8

    Po śniadaniu wykwaterowanie z pokoi:
    - Klienci wybierający dodatkowy tydzień pobytu - transfer do wybranego hotelu na wybrzeżu Oceanu Indyjskiego.
    - Klienci powracający do Polski - czas wolny, a następnie transfer na lotnisko i wylot do Polski.
    Dzień 9

    Międzylądowanie techniczne w Egipcie lub na Cyprze (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Przylot do Polski.
    Uwagi do programu

    Trasa ogółem ok. 1600 km.
    Kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu.
    Należy zabrać tylko dolary wydane po 2006 r.

    Świadczenia

    Cena obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 rozpoczętych dób hotelowych lub za dopłatą 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach i lodgach ***, przejazdy minibusami, transfery lotnisko - hotel - lotnisko (transfery możliwe bez polskojęzycznej opieki), wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta w Mombasie, opiekę polskiego pilota podczas safari (1 osoba na grupę, przesiada się pomiędzy busami) oraz miejscowego kierowcy - specjalisty podczas safari (1 osoba na busa, j. angielski), program turystyczny j.w., ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    opłat za wstępy do parków narodowych, opłaty za napiwki dla kierowców i przewodników lokalnych (łącznie koszt uczestnictwa w programie ok. 230 USD/os., płatny pilotowi jako pakiet). Nie obejmuje: napiwków dla bagażowych i kelnerów, dodatkowych posiłków i napoi, wydatków osobistych, wycieczek lokalnych, wizy kenijskiej (procedura wizowa wg. aktualnych przepisów koszt ok. 50 USD/os.).
    Wycieczki lokalne:
    wioska masajska (ok. 25 USD/os.).
    Opisy pozostałych wycieczek, dostępne w zależności od wybranego hotelu, przy programach "Kenia - Wczasy w Mombasie" lub "Kenia - Wczasy w Malindi".
    Uwaga!
    Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 25.02.2021 r. i mogą ulec zmianie.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

    Inne

    Porady ogólne:

    Na safari należy zabrać elastyczną torbę
    , a nie sztywną walizkę. Po przylocie
    istnieje możliwość
    przepakowania bagaży i
    pozostawienia części bagażu w hotelu
    w Mombasie. Pozostawione bagaże są odbierane przez Klientów po powrocie z safari lub rozwożone do hoteli pobytowych przez rezydentów (należy to zgłosić pilotowi przed safari). Sugerujemy zabranie ze sobą chust, które będą chroniły twarz przed kurzem i wiatrem. Przyda się także kapelusz przeciwsłoneczny i krem z wysokim filtrem. Jeśli chodzi o ubiór, to temperatura w ciągu dnia jest zmienna (rano i wieczorem chłodno, a w ciągu dnia gorąco). Dlatego sugerujemy zabranie ze sobą odpowiednich ubrań, które również stanowić będą dodatkową ochronę przed insektami. W dniu safari sugerujemy nie używać perfum oraz nie zakładać ubrań w kolorze granatowym, co może przyciągnąć insekty. Radzimy zabranie lornetek do wypatrywania zwierząt, latarek (niektóre alejki w lodgach są słabo oświetlone) oraz repelentów na komary. Na terenach parków telefony komórkowe często nie mają zasięgu. W recepcji do dyspozycji telefon, płatny (zwykle drogi) jednak często zdarzają się także awarie telefonów stacjonarnych.
    Należy zabrać tylko dolary wydane po 2006 r.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza do Kenii:

    Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza.
    Od 01.01.2021
    zmianie ulega sposób wizowania w Kenii. Przed wylotem do Keniiistnieje obowiązek uzyskania wizy tylko online na stronie: www.evisa.go.ke .
    Osoby, które nie zawizują się drogą elektroniczną i nie otrzymają dokumentu, nie zostaną wpuszczone na pokład samolotu w Warszawie.
    Przy wizowaniu we własnym zakresie niezbędne będzie posiadanie biletu lotniczego oraz vouchera hotelowego, w tym celu prosimy o kontakt z działem wizowym:

    Uwagi do programu

    Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.

    Opinie klientów

    Klienci oceniają tę wycieczkę na 5.3/6. Sprawdź opinie: "

    META Description

    Najbardziej charakterystyczne zwierzęta Kenii - słonie, żyrafy, zebry, antylopy i lwy • Dach Afryki - Kilimandżaro • Tsavo West - baobaby, słonie i żyrafy • Źródła Mzima • wylew lawy Shetani • Tsavo East - największy park w Kenii • plaże nad Oceanem Indyjskim

    Wizy

    Wiza do Kenii:

    Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza.
    Od 01.01.2021
    zmianie ulega sposób wizowania w Kenii. Przed wylotem do Keniiistnieje obowiązek uzyskania wizy tylko online na stronie: www.evisa.go.ke .
    Osoby, które nie zawizują się drogą elektroniczną i nie otrzymają dokumentu, nie zostaną wpuszczone na pokład samolotu w Warszawie.
    O szczegółową instrukcję wizowania prosimy pytać opiekunów rezerwacji.
    Uwaga!
    Dzieci do 16 roku życia są zwolnione z obowiązku wizowego pod warunkiem, że podróżują z opiekunami prawnymi.
    Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza zdrowotnego i posiadania kodu QR przed przylotem do Kenii

    Przed przylotem do Kenii należy zarejestrować się i wypełnić ankietę online dostępną na stronie: wypełnienia wniosku dostępny jest u opiekunów rezerwacji.
    Przylatując do Kenii należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 96 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Orbis Travel

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Mombasa - największy kenijski port nad Oceanem Indyjskim, swoisty „tygiel” kulturowy, religijny i narodowościowy, o ciekawej architekturze. Na północ i południe od miasta rozciągają się piaszczyste plaże, na których chętnie wypoczywają turyści. Dodatkową atrakcją są pobliskie rafy koralowe.

     

    Hotel BAMBURI BEACH***+

     

    Położenie:

    Wybrzeże Północne. Przy piaszczystej plaży Bamburi, wśród palm i tropikalnej roślinności, 14 km na północ od Mombasy;


    Do dyspozycji gości:

    2 restauracje, bary, sklep z pamiątkami, sejf (odpłatny), pralnia, wypożyczalnia samochodów Hertz, fryzjer.


    Sport i rozrywka:

    basen oraz brodzik dla dzieci, dyskoteka, tenis stołowy, bilard, 2 klimatyzowane boiska do squasha, fitness club, możliwości uprawiania sportów wodnych – windsurfing, nurkowanie, rejsy łodzią ze szklanym dnem, połowy dalekomorskie.


    Zakwaterowanie:

    pokoje 2-os, łazienka, klimatyzacja, balkon/taras, telefon.


    Wyżywienie:

    śniadania, obiady, kolacje, napoje alkoholowe i bezalkoholowe produkcji krajowej w pakiecie ALL INCLUSIVE, który dodatkowo zawiera: tenis stołowy, windsurfing, sprzęt do pływania z fajką, kajaki, rowery wodne, występy kabaretowe, wieczorki taneczne.

     

    Ramowy program imprezy

     

    1 dzień

    Zbiórka w hali odlotów MDL Warszawa – Okęcie (I piętro). Odlot do Mombasy przez Monachium.

     

    2 dzień

    Przylot do Mombasy. Zakwaterowanie w wybranym hotelu. Nocleg.

     

    3 - 8/15 dzień

    Pobyt wypoczynkowy w hotelu. Możliwość udziału w wycieczkach fakultatywnych.

     

    9/16 dzień

    Przelot do Warszawy przez Monachium.


    Informacje dodatkowe:

    1) W dniu wyjazdu należy opuścić pokoje w godz. 10.00 - 12.00. Zapewniamy możliwość złożenia bagażu w przechowalni lub pokoju dyżurnym.
    2) W Kenii mile widziane są napiwki w barach, restauracjach, hotelach w wysokości ok. 10% rachunku. Zwyczajowo przyjęte jest wręczanie napiwków dla kierowców w czasie safari, ok. 3-5 USD od osoby dziennie.
    3) Surowo karany jest wywóz wyrobów z kości słoniowej, zębów i skór zwierząt, z wyjątkiem typowych pamiątek (maski, figurki, itp.).
    4) Należy przestrzegać zasad higieny, myć owoce przed spożyciem, pić wyłącznie wodę butelkowaną.
    5) Bagaż powinien zawierać przewiewną odzież bawełnianą, ciepły sweter, wygodne obuwie, kremy z filtrem, nakrycie głowy oraz okulary przeciwsłoneczne; w czasie safari przydatna jest lornetka.
    6) Zalecane jest używanie obuwia ochronnego w czasie kąpieli w oceanie.
     

    Cena obejmuje:

    • zakwaterowanie,
    • transport,
    • wyżywienie: all inclusive,
    • pakiet ubezpieczeniowy,
    • opiekę polskojęzycznego rezydenta. Uwaga! Rezydent będzie miał pod opieką turystów zamieszkałych w kilku hotelach.   

     

    Cena nie obejmuje:

    • opłaty lotniskowej - 580 zł płatne przy zakupie imprezy,
    • kosztu wizy - 50 USD płatne na lotnisku w Mombasie.

     

    Dopłata do pokoju 1-osobowego: 1030 zł / tydz., 1960 zł / 2 tyg.

    Zniżka dla dostawki (2-12 lat): -1500 zł / tydz., -2290 zł / 2 tyg.

    Zniżka dla dostawki (powyżej 12 lat): 620 zł / tydz., 1000 zł / 2 tyg.

     


    Ecco Travel

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis hotelu:

    Niezwykle popularny, najlepszy obiekt trzygwiazdkowy na wybrzeżu Kenii. Hotel posiada własną plażę z niedawno zbudowaną, drewnianą promenadą. Pełna uroku okolica słynie z malowniczych widoków plaży i oceanicznego brzegu. Wybrzeże pokrywa bujna zieleń tropikalnych ogrodów. Dla pragnących poznawać okolicę, hotel stanowi doskonałą baze do wycieczek wgłąb lądu, gdzie można zobaczyć baobaby, dżunglę i plantacje sizalu. Hotel oferuje doskonałą atmosferę i wymarzone warunki do wypoczynku dla całej rodziny oraz do uprawiania sportów wodnych.

     

    Lokalizacja:

    plaża - przy hotelu, lotnisko - 25 km.

     

    Wyposażenie hotelu:

    restauracje: 4, bary: 4, baseny odkryte: 2, sejf, sala TV, taras słoneczny, parking, wymiana walut, fryzjer, pasaż handlowy, salon urody, centrum konferencyjne.

     

    Wyposażenie pokoi:

    klimatyzacja, sejf (płatny), telefon (płatny), taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem.

     

    Plaża:

    publiczna, piaszczysta, leżaki.

     

    Sport i fitness:

    nauka nurkowania (płatna), tenis stołowy, squash, masaże (płatne), centrum fitness, rzutki, bilard.

     

    Sport na plaży:

    wędkarstwo (płatne), windsurfing.

     

    Rozrywka:

    muzyka na żywo, dyskoteka, program artystyczny, animacje.

     

    Dla dzieci:

    mini klub, basen, animacje.

     

    Wyżywienie:

    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu.

     

    Cena zawiera:

    • przelot,
    • hotel,
    • transfery.
    • wyżywienie wg. oferty


    Cena nie zawiera:

    • opłat lotniskowych,
    • obowiązkowego ubezpieczenia KL NW,
    • opłaty za wizę 50 USD.

     

    UWAGA:

    Obywatela polscy udający się do Kenii muszą posiadać wizę pobytową. Wizę można otrzymać bezpośrednio po przylocie na jednym z lotnisk międzynarodowych w Nairobi lub Mombasie, na każdym przejściu lądowym oraz w porcie w Mombasie. Cena wizy turystycznej ważnej 3 miesiące wynosi 50 USD. Ważność paszportu nie może być krótsza niż 6 miesięcy, należy zostawić wolna stronę. Aby uzyskać wizę należy wnieść opłatę, wypełnić krótki formularz wizowy i karty imigracyjne przyjazdu i wyjazdu.

     

     

    Dodatkowe informacje:

    istnieje możliwość zarezerwowania kolacji z owocami morza za dodatkową opłatą.
    W pobliżu kasyno i pole golfowe

     

    Obsługa na miejscu:

    Obsługa w jęz. angielskim.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

    Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

    Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


    Orka

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***+

    Region

    Kenia/ Bamburi Beach

    Położenie

    Obiekt położony ok. 14 km na północ od Mombasy, bezpośrednio przy pięknej piaszczystej plaży Bamburi nad Oceanem Indyjskim. Transfer z lotniska ok. 45 minut. Hotel składa się z kilku trzypiętrowych skrzydeł, nie posiada windy, recepcja 24 h, kantor wymiany walut, przestronne lobby z salą telewizyjną, sala konferencyjna (za dodatkową opłatą), przestronny basen o nieregularnym kształcie, z wydzieloną częścią dla dzieci, darmowe leżaki i parasole przy basenie, taras słoneczny, ręczniki basenowe (wymagany depozyt ok. 10 USD), darmowe leżaki i parasole przy plaży, fryzjer, sklep z pamiątkami, butik, Internet Wifi za opłatą, pralnia (za dodatkową opłatą), usługi medyczne.

    Hotel

    Hotel posiada 150 pokoi, wszystkie po generalnym remoncie i wymianie mebli. Większość pokoi, rozmieszczonych w dwupiętrowych skrzydłach, posiada pełny lub częściowy widok na morze. Do dyspozycji gości 4 restauracje, 4 bary, sklep, kantor, sejf, sala konferencyjna, sala telewizyjna, fryzjer, salon piękności, taras słoneczny, opieka lekarska. Dla dzieci basen 0,4 m, mini klub.

    Pokoje

    we wszytkich pokojach Klimatyzacja, telefon, balkon lub taras, łazienka z WC i prysznicem, suszarka do włosów, stolik, fotele, sejf - płatny, krzesła i stolik na balkonie.

    Wyżywienie

    Śniadania, lunch i kolacje w formie bufetu, istnieje możliwość zarezerwowania kolacji z owocami morza za dodatkową opłatą. Dostępna opcja all inclusive. All inclusive - trzy posiłki w formie bufetu. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe 10-23.

    Sport

    2 baseny, fitness club, masaże, 2 klimatyzowane korty do squash'a, tenis stołowy, bilard, sporty wodne - windsurfing, połów ryb, program animacyjny. Za dodatkową opłatą: bilard, masaż, nurkowanie, Nurkowanie, nurkowanie, wędkarstwo morskie, wycieczki łodzią ze szklanym dnem.

    Cena obejmuje

    - przelot samolotem charterowym na trasie Warszawa-Mombassa-Warszawa z miedzylądowaniem na tankowanie samolotu, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie zgodne z ofertą - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę przedstawiciela kontrahenta anglojęzycznego lub niemieckojęzycznego, - obowiązkowe ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (AXA).

    Cena nie obejmuje

    - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych, ewentualnych dopłat paliwowych.

    Informacje praktyczne

    - Elektryczność 220V / 50 Hz, - Bezpieczeństwo - Kenia jest krajem bezpiecznym dla turystów, Nie są wymagane żadne szczepienia ochronne, zaleca sie jednak szczepienia na wirusowe zapalenie wątroby typu A oraz typu B, żółtą gorączkę, błonnicę, tężec polio, dur brzuszny, wściekliznę, - Polski turysta musi wykupić wizę wjazdową- Strefa czasowa - GMT + 3.00.

    * UWAGA!

    Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

    * CENA PRZELOTU

    Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Świąt Wielkanocnych oraz w "szczycie sezonu" obowiazuje dopłata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

    * KURS

    Cena skalkulowana zgodnie z kursem 1 EUR = 4,10 PLN. W przypadku zmiany kursu cena zostanie skalkulowana ponownie.

    * WARUNKI PRZEWOZU

    20 kg bagaż główny i 5 kg bagaż podręczny, brak cateringu, przewoźnik Enter Air, każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

    * ANULACJE, ZMIANY BILETU

    Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika, zakupiony bilet nie podlega zwrotowi.

    * REZYDENT

    Impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta, dzień i godziny wizyty przedstawiciela w Państwa hotelu otrzymacie przy rejestracji w hotelu w przygotowanej dla Państwa kopercie wraz z informacjami lokalnymi.

    * WIZA

    Obywatele polscy muszą posiadać wizę udając się do Kenii- wiza pobytowa ważna 90 dni, wizy w cenie 50 USD można otrzymać na wszystkich przejściach granicznych

    * PLACÓWKI DYPLOMATYCZNE

    Ambasada RPKabarnet Road, Nairobi, P. O. Box 30086 Kenya tel. (00 254 20) 572 811, 572 812 fax. (00 254 20) 574 572, 572 814 e-mail: ambnairo@kenyaweb.com,


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


    KonsorcjumPBP

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    Hotel położony jest na północnym wybrzeżu Kenii, w otoczeniu tropikalnego ogrodu i białych piaszczystych plaż Oceanu Indyjskiego. W poblizu hotelu znajduje się naturalny szlak Bamburi, oddany naturze po wielu latach funkcjonowania tam fabryki cementu.

    Pokoje

    Pokoje wyposażone są w: bezprzewodowy internet, zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, suszarkę do włosów, telefon. Na zapytanie dostępne są kuchenki mikrofalowe oraz minilodówki.

    Do dyspozycji gości

    3 restauracje serwujące dania z grilla, ryby oraz dania kuchni lokalnej i międzynarodowej, 4 bary, 2 baseny, jacuzzi, centrum fitness, stół do ping ponga, korty do squasha, sklep, parking, centrum biznesowo-konferencyjne na 150 osób, kantor, salon kosmetyczny, klub dla dzieci, usługi pralnicze, parasole, leżaki, materace, ręczniki.

    CENA ZAWIERA

    bilet lotniczy Warszawa - Mombasa - Warszawa - w kwocie 3400 PLN / osoba dorosła i dziecko w wieku 2-12 lat, transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu wraz z wyżywieniem: 2 posiłki dziennie; opiekę anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta, ubezpieczenie NNW i KL, bagaż, materiały informacyjne, przywieszkę do bagażu..

    CENA NIE ZAWIERA

    wyżywienia poza wskazanym w ramach ceny, napiwków, wydatków własnych, wizy.

    UWAGI

    1. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej oferty. W przypadku braku dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. 2. Przy wylotach w okresie "wysokiego sezonu" (najczęściej jest to okres Świąt Bożego Narodzenia) obowiązuje dopłata do biletu lotniczego (zgodnie z taryfą linii lotniczej, na której zarezerwowany został przelot). 3. Przy wyjazdach do Kenii wymagana jest wiza, która jest wydawana po przylocie na lotnisko w Nairobi. Koszt wizy to 50 USD. 4. Przy wjeździe do Kenii zalecane jest posiadanie certyfikatu szczepień przeciw żółtej febrze (tzw. żółta książeczka). Certyfikat ten jest wymagany przy wjeździe do Kenii z kraju o wysokim ryzyku zarażenia żółtą febrą.


    Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

    W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

    Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

    Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Kenia, Kenia

    Położenie

    ok. 12 km na północ od Mombasy. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 45 min.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaża Bamburi.

    Wyposażenie

    popularny, przyjazny dla rodzin z dziećmi kompleks hotelowy o architekturze nawiązującej do afrykańskiego stylu lamu dysponuje łącznie 150 pokojami położonymi w trzykondygnacyjnych budynkach. Otwarty hol powitalny z recepcją, restauracja serwujące posiłki w formie bufetu, restauracja serwująca dania z grilla, restauracja a la carte "Fisherman's Cave" (za opłatą), 4 bary, sklep z pamiątkami. W tropikalnym ogrodzie 2 baseny, whirlpool, basen dla dzieci. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bez opłaty. www.bamburibeachkenya.com.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski w godz. 10.00.-17.30. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (piwo i wino serwowane w kieliszkach) do posiłków oraz w barach w godz. 10.00.-23.30. 20% zniżki na potrawy w restauracji "Fisherman's Cave".

    Internet

    WIFI w lobby bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe (A1-3A): klimatyzacja, telefon, TV sat, sejf (za opłatą), minibar (za opłatą), zestaw do przygotowywania kawy/ herbaty, moskitiera (na zapytanie), niektóre pokoje z balkonem z bocznym widokiem na morze. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje rodzinne (A2-4Y): 2 pokoje połączone drzwiami.

    Sport

    aerobik, siłownia, kajaki, squash (rakiety za opłatą), windsurfing (wymagana licencja), siatkówka, gimnastyka w wodzie. Za opłatą bilard, wędkowanie na pełnym morzu, nurkowanie (lokalne agencje).

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Dzieci

    brodzik, miniklub (4-12 lat) w godz. 10.00.-18.00.

    Rozrywka

    bogaty program animacyjny z zajęciami sportowymi i przedstawieniami wieczornymi.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann X

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Kenia, Kenia

    Położenie

    ok. 12 km na północ od Mombasy. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 45 min.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaża Bamburi.

    Wyposażenie

    popularny, przyjazny dla rodzin z dziećmi kompleks hotelowy o architekturze nawiązującej do afrykańskiego stylu lamu dysponuje łącznie 150 pokojami położonymi w trzykondygnacyjnych budynkach. Otwarty hol powitalny z recepcją, restauracja serwujące posiłki w formie bufetu, restauracja serwująca dania z grilla, restauracja a la carte "Fisherman's Cave" (za opłatą), 4 bary, sklep z pamiątkami. W tropikalnym ogrodzie 2 baseny, whirlpool, basen dla dzieci. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bez opłaty. www.bamburibeachkenya.com.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski w godz. 10.00.-17.30. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (piwo i wino serwowane w kieliszkach) do posiłków oraz w barach w godz. 10.00.-23.30. 20% zniżki na potrawy w restauracji "Fisherman's Cave".

    Internet

    WIFI w lobby bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe (A1-3A): klimatyzacja, telefon, TV sat, sejf (za opłatą), minibar (za opłatą), zestaw do przygotowywania kawy/ herbaty, moskitiera (na zapytanie), niektóre pokoje z balkonem z bocznym widokiem na morze. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje rodzinne (A2-4Y): 2 pokoje połączone drzwiami.

    Sport

    aerobik, siłownia, kajaki, squash (rakiety za opłatą), windsurfing (wymagana licencja), siatkówka, gimnastyka w wodzie. Za opłatą bilard, wędkowanie na pełnym morzu, nurkowanie (lokalne agencje).

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Dzieci

    brodzik, miniklub (4-12 lat) w godz. 10.00.-18.00.

    Rozrywka

    bogaty program animacyjny z zajęciami sportowymi i przedstawieniami wieczornymi.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Kenia, Kenia

    Położenie

    ok. 12 km na północ od Mombasy. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 45 min.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaża Bamburi.

    Wyposażenie

    popularny, przyjazny dla rodzin z dziećmi kompleks hotelowy o architekturze nawiązującej do afrykańskiego stylu lamu dysponuje łącznie 150 pokojami położonymi w trzykondygnacyjnych budynkach. Otwarty hol powitalny z recepcją, restauracja serwujące posiłki w formie bufetu, restauracja serwująca dania z grilla, restauracja a la carte "Fisherman's Cave" (za opłatą), 4 bary, sklep z pamiątkami. W tropikalnym ogrodzie 2 baseny, whirlpool, basen dla dzieci. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bez opłaty. www.bamburibeachkenya.com.

    Dostęp do internetu

    WIFI w lobby bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Karty kredytowe

    MasterCard, Visa.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe (A1-3A): klimatyzacja, telefon, TV sat, sejf (za opłatą), minibar (za opłatą), zestaw do przygotowywania kawy/ herbaty, moskitiera (na zapytanie), niektóre pokoje z balkonem z bocznym widokiem na morze. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje rodzinne (A2-4Y): 2 pokoje połączone drzwiami.

    Sport

    aerobik, siłownia, kajaki, squash (rakiety za opłatą), windsurfing (wymagana licencja), siatkówka, gimnastyka w wodzie. Za opłatą bilard, wędkowanie na pełnym morzu, nurkowanie (lokalne agencje).

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Dzieci

    brodzik, miniklub (4-12 lat) w godz. 10.00.-18.00.

    Rozrywka

    bogaty program animacyjny z zajęciami sportowymi i przedstawieniami wieczornymi.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski w godz. 10.00.-17.30. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (piwo i wino serwowane w kieliszkach) do posiłków oraz w barach w godz. 10.00.-23.30. 20% zniżki na potrawy w restauracji "Fisherman's Cave".


    Mapa Hotelu Bamburi Beach

    Opinie o Hotelu Bamburi Beach

    4.1
    polecam

    Byłem w hotelu od 29.12.13do 06.01.2014 bardzo mi się podobały przygotowania do Sylwestra,zabawa oraz obsluga hotelowa .Zdarzały się drobne podknięcia w pokoju np.brak ręczników przez parę godz ale nie jest to powód do nażekań.Podsumowując-polecam

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    3.9
    polecam

    Hotel ładnie położony w pięknym kraju, polecam safari niezapomniane wrażenia, oraz piękną starą część Mombasy. Uwaga na pseudo sprzedawców pamiątek, którzy atakują na plaży, trzeba stanowczo ich spławić to po dwóch dniach dają spokój. Moje najlepsze wakacje!

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    3.9

    Bamburi Beach - możliwości zakwaterowania:

    DWUOSOBOWY Z JEDNYM LUB DWOMA ŁÓŻKAMI STANDARD
    JEDNOOSOBOWY STANDARD
    1 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj standardowy

    Bamburi Beach - Możliwości wyżywienia:


    Bamburi Beach - miasta wylotu:


    Bamburi Beach - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Bamburi Beach? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00