Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
  • Hotel Bamburi Beach, Mombasa
1 / 20
Udogodnienia hotelu Bamburi Beach
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Bamburi Beach
star 4

Kenia: Mombasa
Ocena hotelu Bamburi Beach:
4.0 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Bamburi Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.0 / 5
Średnia z 2 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 czerwca 2018

Hotel Bamburi Beach w ofercie Biura podróży:

Ecco Travel

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis hotelu:

Niezwykle popularny, najlepszy obiekt trzygwiazdkowy na wybrzeżu Kenii. Hotel posiada własną plażę z niedawno zbudowaną, drewnianą promenadą. Pełna uroku okolica słynie z malowniczych widoków plaży i oceanicznego brzegu. Wybrzeże pokrywa bujna zieleń tropikalnych ogrodów. Dla pragnących poznawać okolicę, hotel stanowi doskonałą baze do wycieczek wgłąb lądu, gdzie można zobaczyć baobaby, dżunglę i plantacje sizalu. Hotel oferuje doskonałą atmosferę i wymarzone warunki do wypoczynku dla całej rodziny oraz do uprawiania sportów wodnych.

 

Lokalizacja:

plaża - przy hotelu, lotnisko - 25 km.

 

Wyposażenie hotelu:

restauracje: 4, bary: 4, baseny odkryte: 2, sejf, sala TV, taras słoneczny, parking, wymiana walut, fryzjer, pasaż handlowy, salon urody, centrum konferencyjne.

 

Wyposażenie pokoi:

klimatyzacja, sejf (płatny), telefon (płatny), taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem.

 

Plaża:

publiczna, piaszczysta, leżaki.

 

Sport i fitness:

nauka nurkowania (płatna), tenis stołowy, squash, masaże (płatne), centrum fitness, rzutki, bilard.

 

Sport na plaży:

wędkarstwo (płatne), windsurfing.

 

Rozrywka:

muzyka na żywo, dyskoteka, program artystyczny, animacje.

 

Dla dzieci:

mini klub, basen, animacje.

 

Wyżywienie:

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu.

 

Cena zawiera:

  • przelot,
  • hotel,
  • transfery.
  • wyżywienie wg. oferty


Cena nie zawiera:

  • opłat lotniskowych,
  • obowiązkowego ubezpieczenia KL NW,
  • opłaty za wizę 50 USD.

 

UWAGA:

Obywatela polscy udający się do Kenii muszą posiadać wizę pobytową. Wizę można otrzymać bezpośrednio po przylocie na jednym z lotnisk międzynarodowych w Nairobi lub Mombasie, na każdym przejściu lądowym oraz w porcie w Mombasie. Cena wizy turystycznej ważnej 3 miesiące wynosi 50 USD. Ważność paszportu nie może być krótsza niż 6 miesięcy, należy zostawić wolna stronę. Aby uzyskać wizę należy wnieść opłatę, wypełnić krótki formularz wizowy i karty imigracyjne przyjazdu i wyjazdu.

 

 

Dodatkowe informacje:

istnieje możliwość zarezerwowania kolacji z owocami morza za dodatkową opłatą.
W pobliżu kasyno i pole golfowe

 

Obsługa na miejscu:

Obsługa w jęz. angielskim.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


Orka

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Region

Kenia/ Bamburi Beach

Położenie

Obiekt położony ok. 14 km na północ od Mombasy, bezpośrednio przy pięknej piaszczystej plaży Bamburi nad Oceanem Indyjskim. Transfer z lotniska ok. 45 minut. Hotel składa się z kilku trzypiętrowych skrzydeł, nie posiada windy, recepcja 24 h, kantor wymiany walut, przestronne lobby z salą telewizyjną, sala konferencyjna (za dodatkową opłatą), przestronny basen o nieregularnym kształcie, z wydzieloną częścią dla dzieci, darmowe leżaki i parasole przy basenie, taras słoneczny, ręczniki basenowe (wymagany depozyt ok. 10 USD), darmowe leżaki i parasole przy plaży, fryzjer, sklep z pamiątkami, butik, Internet Wifi za opłatą, pralnia (za dodatkową opłatą), usługi medyczne.

Hotel

Hotel posiada 150 pokoi, wszystkie po generalnym remoncie i wymianie mebli. Większość pokoi, rozmieszczonych w dwupiętrowych skrzydłach, posiada pełny lub częściowy widok na morze. Do dyspozycji gości 4 restauracje, 4 bary, sklep, kantor, sejf, sala konferencyjna, sala telewizyjna, fryzjer, salon piękności, taras słoneczny, opieka lekarska. Dla dzieci basen 0,4 m, mini klub.

Pokoje

we wszytkich pokojach Klimatyzacja, telefon, balkon lub taras, łazienka z WC i prysznicem, suszarka do włosów, stolik, fotele, sejf - płatny, krzesła i stolik na balkonie.

Wyżywienie

Śniadania, lunch i kolacje w formie bufetu, istnieje możliwość zarezerwowania kolacji z owocami morza za dodatkową opłatą. Dostępna opcja all inclusive. All inclusive - trzy posiłki w formie bufetu. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe 10-23.

Sport

2 baseny, fitness club, masaże, 2 klimatyzowane korty do squash'a, tenis stołowy, bilard, sporty wodne - windsurfing, połów ryb, program animacyjny. Za dodatkową opłatą: bilard, masaż, nurkowanie, Nurkowanie, nurkowanie, wędkarstwo morskie, wycieczki łodzią ze szklanym dnem.

Cena obejmuje

- przelot samolotem charterowym na trasie Warszawa-Mombassa-Warszawa z miedzylądowaniem na tankowanie samolotu, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie zgodne z ofertą - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę przedstawiciela kontrahenta anglojęzycznego lub niemieckojęzycznego, - obowiązkowe ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (AXA).

Cena nie obejmuje

- wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych, ewentualnych dopłat paliwowych.

Informacje praktyczne

- Elektryczność 220V / 50 Hz, - Bezpieczeństwo - Kenia jest krajem bezpiecznym dla turystów, Nie są wymagane żadne szczepienia ochronne, zaleca sie jednak szczepienia na wirusowe zapalenie wątroby typu A oraz typu B, żółtą gorączkę, błonnicę, tężec polio, dur brzuszny, wściekliznę, - Polski turysta musi wykupić wizę wjazdową- Strefa czasowa - GMT + 3.00.

* UWAGA!

Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

* CENA PRZELOTU

Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Świąt Wielkanocnych oraz w "szczycie sezonu" obowiazuje dopłata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

* KURS

Cena skalkulowana zgodnie z kursem 1 EUR = 4,10 PLN. W przypadku zmiany kursu cena zostanie skalkulowana ponownie.

* WARUNKI PRZEWOZU

20 kg bagaż główny i 5 kg bagaż podręczny, brak cateringu, przewoźnik Enter Air, każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

* ANULACJE, ZMIANY BILETU

Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika, zakupiony bilet nie podlega zwrotowi.

* REZYDENT

Impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta, dzień i godziny wizyty przedstawiciela w Państwa hotelu otrzymacie przy rejestracji w hotelu w przygotowanej dla Państwa kopercie wraz z informacjami lokalnymi.

* WIZA

Obywatele polscy muszą posiadać wizę udając się do Kenii- wiza pobytowa ważna 90 dni, wizy w cenie 50 USD można otrzymać na wszystkich przejściach granicznych

* PLACÓWKI DYPLOMATYCZNE

Ambasada RPKabarnet Road, Nairobi, P. O. Box 30086 Kenya tel. (00 254 20) 572 811, 572 812 fax. (00 254 20) 574 572, 572 814 e-mail: ambnairo@kenyaweb.com,


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


Itaka

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Kenia / Kenia

Opis oferty:

Kameralny, niezwykle urokliwy hotel o przemiłej atmosferze, położony przy idyllicznej białej plaży, otoczony egzotycznym ogrodem z przepięknie kwitnącymi bugenwillami. Świetnie prezentuje się drewniany pomost przy plaży, podkreślający jej afrykańską egzotykę. Dodatkowym walorem hotelu jest Fisherman's Cave - najlepsza na wybrzeżu restauracja, której specjalnością są owoce morza. Idealne miejsce dla osób szukających elegancji i spokoju.

POŁOŻENIE:

na północnym wybrzeżu MOMBASY, ok. 12 km od centrum Mombasy; ok. 25 km od portu lotniczego w Mombasie.

PLAŻA:

Bamburi Beach, publiczna, biały piasek, łagodnie schodzi do morza, bezpośrednio przy hotelu, zejście schodami - podest drewniany, widok na rafę koralową Oceanu Indyjskiego; w czasie przypływu woda przykrywa plażę.

HOTEL:

trzygwiazdkowy, kompletnie odnowiony w 2001 r. i częściowo w 2010 r., 150 pokoi, 3 budynki, 2-3 piętra, duży hol, całodobowa recepcja, 3 restauracje: Ziwani - główna, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, indyjska i wegetariańska, dostępne foteliki i menu dla dzieci, Karibu Grill - á la carte, grillowane mięso i ryby, dostępne foteliki dla dzieci, Fisherman's Cave - á la carte, owoce morza, kuchnia kontynentalna i orientalna (specjalna zniżka dla Gości hotelowych), dostępne foteliki dla dzieci, 3 bary: Dhow - czynny 24 godziny, Karibu, Ziwani - bar przy basenie, Karibu Snack Bar - przekąski w ciągu dnia; kantor, sala telewizyjna, fryzjer, butik z odzieżą, biżuterią, art. spożywczymi i pamiątkami; sala konferencyjna dla 150 osób, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; udogodnienia i pokoje dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

POKÓJ:

2-os. (możliwość 1 dostawki), zadbany i praktycznie urządzony, w arabskim stylu, indywidualnie sterowana klimatyzacja, duża łazienka (prysznic/wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, moskitiera na życzenie w recepcji, telefon, lodówka, zestaw do kawy/herbaty; za opłatą: minibar (napoje płatne), sejf (ok. 2 EUR/dzień, i depozyt za klucz 7 EUR); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; duży balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na ocean za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny o nieregularnych kształtach, ok. 850 m², słodka woda, gł. 1,2-1,4 m, hydromasaż, brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,5 m, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe; 2 korty do squasha, tenis stołowy, klub fitness, rzutki, bilard, bogaty program animacyjny: aerobik, piłka wodna, siatkówka i piłka nożna na plaży, muzyka na żywo, tradycyjne tańce, pokazy akrobatów i wiele innych; miniklub dla dzieci (4-12 lat, 10.00-18.00); za opłatą: salon masażu, sporty wodne na plaży (snurkowanie, windsurfing, rowery wodne), rejsy na rafę koralową, wędkowanie na otwartym oceanie, szkoła nurkowania z gratisowymi lekcjami na basenie (1 lekcja bezpłatnie).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-9.30), śniadanie kontynentalne (9.30-10.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; podwieczorek w barze Karibu (16.00-17.30); przekąski w barze Karibu (10.00-17.30); kawa, herbata, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach Dhow, Karibu i przy basenie (10.00-23.30).

KONTAKT:

0025/4733333883, www.bamburibeachkenya.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 latWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony na północnym wybrzeżu Mombasy, wybudowany w typowo afrykańskim stylu i otoczony tropikalnym ogrodem. Hotel składa się z trzech 2-piętrowych budynków, w których rozmieszczone są pokoje. Niedaleko centrum handlowe z restauracjami i dyskotekami. Do centrum Mombasy ok. 12 km, ok. 25 km do lotniska w Mombasie.
Plaża:
Hotel położony bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe dostępne bezpłatne na terenie hotelu przy plaży.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24 h, 2 restauracje: główna Ziwani oferująca dania kuchni międzynarodowej, orientalnej i wegetariańskiej, a'la carte Karibu Grill serwująca grillowane mięsa i ryby. 4 bart: Karibu Snack Bar serwujący przekąski w ciągu dnia, bar główny Dhow otwarty 24 h (po 23:30 za opłatą), Karibu (10:00-23:30) i Ziwani przy basenie (10:00-23:30). Na terenie hotelu znajdują się 2 baseny ze słodką wodą o nieregularnym kształcie, jeden z jacuzzi oraz brodzik dla dzieci. Dodatkowo: sala telewizyjna, kantor, sklepik z pamiątkami, sala konferencyjna, mini SPA.
Pokoje:
Hotel posiada 150 wygodnie urządzonych pokoi standardowych, zlokalizowanych w kilku 2-piętrowych budynkach, mogących zakwaterować max. 3 os. dorosłe. Wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, klimatyzację, TV Sat., telefon, sejf (płatny ok. 2 USD/dzień), mini lodówkę, zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, umeblowany balkon lub taras.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie kontynentalne (10:00-10:30), lunch (12:30-14:30) i obiadokolacje (19:00-22:00) w formie bufetu. Przekąski w barze Karibu (10:00-17:30), podwieczorek w godz. 16:00-17:30. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10:00-23:30. Trzy razy w tygodniu hotel organizuje kolacje tematyczne, m.in. wieczory afrykańskie. Wyżywienie na objeździe: śniadania, obiady i kolacje zgodnie z opisem w programie wycieczki.
Program sportowy i animacyjny:
Hotel prowadzi dzienne i wieczorne animacje m.in.: pokazy akrobatyczne, taneczne, wieczory z muzyką na żywo, dyskoteka. Ponadto: boisko do squasha (sprzęt dostępny po opłaceniu zwrotnego depozytu), jedna lekcja nurkowania w basenie, siłownia, aqua aerobik, siatkówka i piłka nożna na plaży, tenis stołowy, bilard, rzutki. Dla dzieci: mini klub (10:00-18:00). Za opłatą: sporty wodne na plaży (snorkeling, windsurfing, nurkowanie), rejsy na rafę koralową, wyprawy na połów ryb.
Internet:
Bezpłatny Internet Wi-Fi w ogólnodostępnych częściach hotelu. Kącik internetowy dodatkowo płatny (ok. 4 USD/30 min.).
Kategoria lokalna:
Bamburi Beach***/zakwaterowanie na objeździe***
Strona www:
www.bamburibeachkenya.com
Naszym zdaniem:
Hotel o przyjaznej, wakacyjnej atmosferze, z bogata formułą All Inclusive oraz urozmaiconą kuchnią. Szczególnie polecamy osobom chcącym na własną rękę Mombasę, ze względu na bliskość centrum handlowego, restauracji i dyskotek. Idealna propozycja dla klientów dysponującym niewysokim budżetem.

Program

Dzień 1
Zbiórka na poszczególnych lotniskach przy stanowisku odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady. Międzylądowanie techniczne (w Egipcie lub na Cyprze, ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Wieczorem przylot na lotnisko Moi w Mombasie. Po odprawie paszportowo-wizowej powitanie przez rezydentów na lotnisku i transfer do wybranego hotelu. Obiadokolacja i nocleg.
Dzień 2-4
Pobyt w wybranym hotelu na wybrzeżu Oceanu Indyjskiego. Czas wolny na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne. Możliwość skorzystania z wycieczek lokalnych.
Dzień 5
Po wczesnym śniadaniu (możliwe w formie pakietów) transfer minibusem do Parku Narodowego Tsavo West (ok. 250 km - ok. 4 godz.). Pierwsze safari rozpoczniemy już po przekroczeniu bramy parku. Jego teren pokrywa busz i gaje akacjowe, które zamieszkuje tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy gnu i żyrafy, a nawet lamparty i nosorożce. Lunch, a następnie popołudniowe safari i obserwacja zwierząt w jednym z największych Parków Narodowych Afryki, gdzie spotkać można przeogromne stada migrujących ptaków, a także tzw. czerwone słonie z Tsavo. Zakwaterowanie, obiadokolacja i nocleg w lodgy w Tsavo. (Trasa ok. 280 km).
Dzień 6
Po wczesnym śniadaniu transfer minibusem do Parku Narodowego Amboseli (ok. 250 km - ok. 4,5 godz.). Po drodze na safari zobaczymy malownicze Źródła Mzima - dwa oczka wodne połączone ze sobą kaskadami, z rezydującymi tu na stałe hipopotamami i krokodylami, a także ogromny zastygły wylew czarnej lawy - Shetani. Z Parku Amboseli rozciąga się przepiękny widok na majestatyczny “dach Afryki" - Kilimandżaro. Sam szczyt można zobaczyć najczęściej tylko wcześnie rano i przed zachodem słońca, przez pozostałą część dnia jest on zwykle przysłonięty chmurami. Lunch, a następnie safari w parku, znanym przede wszystkim jako "kraina słoni", ale często można tu spotkać także inne zwierzęta m.in.: lwy, hieny, gepardy, antylopy, bawoły i żyrafy. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajów (ok. 25 USD/os.), w programie zwiedzanie domów pasterzy, masajskie tańce i zwyczaje, możliwość zakupu rękodzieła Masajów. Obiadokolacja i nocleg w lodgy w ok. Amboseli. (Trasa ok. 300 km).
Dzień 7
Po śniadaniu transfer do Parku Narodowego Tsavo East (ok. 315 km - ok. 5,5 godz.). Po drodze safari, a następnie przyjazd do lodgy na lunch. Czas wolny, a popołudniu rozpoczniemy safari w jednym z największych Parków Narodowych Afryki: ponad 13 tys. km2 sawanny i niesamowitych lasów akacjowych, ponadto tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy kudu i żyrafy. Obiadokolacja i nocleg w lodgy w ok. Tsavo East. (Trasa ok. 375 km).
Dzień 8
Po wczesnym śniadaniu, safari w parku Tsavo East, a następnie wyjazd w kierunku Mombasy (lunch płatny dodatkowo). (Trasa ok. 370 km). W godzinach popołudniowych przyjazd do Mombasy, a następnie: - Klienci wybierający dodatkowy tydzień pobytu - transfer do wybranego hotelu na wybrzeżu Oceanu Indyjskiego. - Klienci powracający do Polski - transfer do hotelu na odświeżenie się po podróży, następnie transfer na lotnisko i wylot do Polski.
Dzień 9
Międzylądowanie techniczne w Egipcie lub na Cyprze (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Przylot do Polski.
Uwagi do programu
Trasa ogółem ok. 1600 km. Kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu.
Uwagi do programu
Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.
Wizy
Wiza do Kenii:
Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. O szczegóły zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta, u którego dokonywałeś rezerwacji. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy do ceny imprezy nie zostanie dodany koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, prosimy o skonsultowanie z opiekunem rezerwacji.
Wizy - informacje dla sprzedawców
Wiza do Kenii:
Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Usługa dostępna jest w formie dopłaty w systemie rezerwacyjnym (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy). Najpóźniej na 5 dni roboczych przed wylotem, na adres wizy.afryka@r.plnależy przesłać komplat skanów niezbędnych dokumentów:1 aktualne, kolorowe zdjęcie paszportowe (enface, jasne tło, bez okularów, zamknięte usta), wysokiej jakości, kolorowy skan paszportu (pierwsze 2 strony) w formacie .jpg. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Świadczenia
Cena obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 rozpoczętych dób hotelowych lub za dopłatą 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach i lodgach ***, przejazdy minibusami, transfery lotnisko - hotel - lotnisko (transfery możliwe bez polskojęzycznej opieki), wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta w Mombasie, opiekę polskiego pilota podczas safari (1 osoba na grupę, przesiada się pomiędzy busami) oraz miejscowego kierowcy - specjalisty podczas safari (1 osoba na busa, j. angielski), program turystyczny j.w., ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
opłat za wstępy do parków narodowych, obowiązkowej opłaty za napiwki dla kierowców i przewodników lokalnych (łącznie koszt uczestnictwa w programie ok. 265 USD/os., płatny obowiązkowo pilotowi jako pakiet). Nie obejmuje: napiwków dla bagażowych i kelnerów, dodatkowych posiłków i napoi, wydatków osobistych, wycieczek lokalnych, wizy kenijskiej (procedura wizowa wg. aktualnych przepisów).
Wycieczki lokalne:
wioska masajska (ok. 25 USD/os.). Opisy pozostałych wycieczek, dostępne w zależności od wybranego hotelu, przy programach "Kenia - Wczasy w Mombasie" lub "Kenia - Wczasy w Malindi".
Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 28.02.2018 r. i mogą ulec zmianie.
Inne
Porady ogólne:
Na safari należy zabrać elastyczną torbę
, a nie sztywną walizkę. Po przylocie
istnieje możliwość
przepakowania bagaży i
pozostawienia części bagażu w hotelu
w Mombasie. Pozostawione bagaże są odbierane przez Klientów po powrocie z safari lub rozwożone do hoteli pobytowych przez rezydentów (należy to zgłosić pilotowi przed safari). Sugerujemy zabranie ze sobą chust, które będą chroniły twarz przed kurzem i wiatrem. Przyda się także kapelusz przeciwsłoneczny i krem z wysokim filtrem. Jeśli chodzi o ubiór, to temperatura w ciągu dnia jest zmienna (rano i wieczorem chłodno, a w ciągu dnia gorąco). Dlatego sugerujemy zabranie ze sobą odpowiednich ubrań, które również stanowić będą dodatkową ochronę przed insektami. W dniu safari sugerujemy nie używać perfum oraz nie zakładać ubrań w kolorze granatowym, co może przyciągnąć insekty. Radzimy zabranie lornetek do wypatrywania zwierząt, latarek (niektóre alejki w lodgach są słabo oświetlone) oraz repelentów na komary. Na terenach parków telefony komórkowe często nie mają zasięgu. W recepcji do dyspozycji telefon, płatny (zwykle drogi) jednak często zdarzają się także awarie telefonów stacjonarnych.
Należy zabrać tylko dolary wydane po 2006 r.

Świadczenia

Cena obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 rozpoczętych dób hotelowych lub za dopłatą 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach i lodgach ***, przejazdy minibusami, transfery lotnisko - hotel - lotnisko (transfery możliwe bez polskojęzycznej opieki), wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta w Mombasie, opiekę polskiego pilota podczas safari (1 osoba na grupę, przesiada się pomiędzy busami) oraz miejscowego kierowcy - specjalisty podczas safari (1 osoba na busa, j. angielski), program turystyczny j.w., ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
opłat za wstępy do parków narodowych, obowiązkowej opłaty za napiwki dla kierowców i przewodników lokalnych (łącznie koszt uczestnictwa w programie ok. 265 USD/os., płatny obowiązkowo pilotowi jako pakiet). Nie obejmuje: napiwków dla bagażowych i kelnerów, dodatkowych posiłków i napoi, wydatków osobistych, wycieczek lokalnych, wizy kenijskiej (procedura wizowa wg. aktualnych przepisów).
Wycieczki lokalne:
wioska masajska (ok. 25 USD/os.). Opisy pozostałych wycieczek, dostępne w zależności od wybranego hotelu, przy programach "Kenia - Wczasy w Mombasie" lub "Kenia - Wczasy w Malindi".
Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 28.02.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Inne

Porady ogólne:
Na safari należy zabrać elastyczną torbę
, a nie sztywną walizkę. Po przylocie
istnieje możliwość
przepakowania bagaży i
pozostawienia części bagażu w hotelu
w Mombasie. Pozostawione bagaże są odbierane przez Klientów po powrocie z safari lub rozwożone do hoteli pobytowych przez rezydentów (należy to zgłosić pilotowi przed safari). Sugerujemy zabranie ze sobą chust, które będą chroniły twarz przed kurzem i wiatrem. Przyda się także kapelusz przeciwsłoneczny i krem z wysokim filtrem. Jeśli chodzi o ubiór, to temperatura w ciągu dnia jest zmienna (rano i wieczorem chłodno, a w ciągu dnia gorąco). Dlatego sugerujemy zabranie ze sobą odpowiednich ubrań, które również stanowić będą dodatkową ochronę przed insektami. W dniu safari sugerujemy nie używać perfum oraz nie zakładać ubrań w kolorze granatowym, co może przyciągnąć insekty. Radzimy zabranie lornetek do wypatrywania zwierząt, latarek (niektóre alejki w lodgach są słabo oświetlone) oraz repelentów na komary. Na terenach parków telefony komórkowe często nie mają zasięgu. W recepcji do dyspozycji telefon, płatny (zwykle drogi) jednak często zdarzają się także awarie telefonów stacjonarnych.
Należy zabrać tylko dolary wydane po 2006 r.

Opinie klientów

Klienci oceniają tę wycieczkę na 5.2/6. Sprawdź opinie: https://r.pl/kenijskie-trio/amani-tiwi-beach-resort-kst

Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza do Kenii:
Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Usługa dostępna jest w formie dopłaty w systemie rezerwacyjnym (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy). Najpóźniej na 5 dni roboczych przed wylotem, na adres wizy.afryka@r.plnależy przesłać komplat skanów niezbędnych dokumentów:1 aktualne, kolorowe zdjęcie paszportowe (enface, jasne tło, bez okularów, zamknięte usta), wysokiej jakości, kolorowy skan paszportu (pierwsze 2 strony) w formacie .jpg. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Wizy

Wiza do Kenii:
Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. O szczegóły zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta, u którego dokonywałeś rezerwacji. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy do ceny imprezy nie zostanie dodany koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, prosimy o skonsultowanie z opiekunem rezerwacji.

Uwagi do programu

Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Neckermann

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Kenia, Kenia

Położenie

ok. 12 km na północ od Mombasy. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 45 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaża Bamburi.

Wyposażenie

popularny, przyjazny dla rodzin z dziećmi kompleks hotelowy o architekturze nawiązującej do afrykańskiego stylu lamu dysponuje łącznie 150 pokojami położonymi w trzykondygnacyjnych budynkach. Otwarty hol powitalny z recepcją, restauracja serwujące posiłki w formie bufetu, restauracja serwująca dania z grilla, restauracja a la carte "Fisherman's Cave" (za opłatą), 4 bary, sklep z pamiątkami. W tropikalnym ogrodzie 2 baseny, whirlpool, basen dla dzieci. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bez opłaty. www.bamburibeachkenya.com.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-3A): klimatyzacja, telefon, TV sat, sejf (za opłatą), minibar (za opłatą), zestaw do przygotowywania kawy/ herbaty, moskitiera (na zapytanie), niektóre pokoje z balkonem z bocznym widokiem na morze. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje rodzinne (A2-4Y): 2 pokoje połączone drzwiami.

Dzieci

brodzik, miniklub (4-12 lat) w godz. 10.00.-18.00.

Rozrywka

bogaty program animacyjny z zajęciami sportowymi i przedstawieniami wieczornymi.

Dostęp do internetu

WIFI w lobby za opłatą.

Sport

aerobik, siłownia, kajaki, squash (rakiety za opłatą), windsurfing (wymagana licencja), siatkówka, gimnastyka w wodzie. Za opłatą bilard, wędkowanie na pełnym morzu, nurkowanie (lokalne agencje).

Wellness

za opłatą masaże.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski w godz. 10.00.-17.30. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (piwo i wino serwowane w kieliszkach) do posiłków oraz w barach w godz. 10.00.-23.30.

Uwagi

Uwaga! Brak transferu i opieki rezydenta!


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Bamburi Beach

Opinie o Hotelu Bamburi Beach

Byłem w hotelu od 29.12.13do 06.01.2014 bardzo mi się podobały przygotowania do Sylwestra,zabawa oraz obsluga hotelowa .Zdarzały się drobne podknięcia w pokoju np.brak ręczników przez parę godz ale nie jest to powód do nażekań.Podsumowując-polecam

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1

Hotel ładnie położony w pięknym kraju, polecam safari niezapomniane wrażenia, oraz piękną starą część Mombasy. Uwaga na pseudo sprzedawców pamiątek, którzy atakują na plaży, trzeba stanowczo ich spławić to po dwóch dniach dają spokój. Moje najlepsze wakacje!

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.9

Bamburi Beach - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
1 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj rodzinny prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze POK. 2 OS. Z LACZAC.DRZWIAMI
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj rodzinny prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze POK. 2 OS. Z LACZAC.DRZWIAMI
Pokoj rodzinny prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze POK. 2 OS. Z LACZAC.DRZWIAMI
Standard 2+1
Standard 2+2
Standard
Pokój 2-osobowy
Single Room

Bamburi Beach - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Bamburi Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00