cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Aqua Azur, Albena
  • Hotel Aqua Azur, Albena
  • Hotel Aqua Azur, Albena
  • Hotel Aqua Azur, Albena
  • Hotel Aqua Azur, Albena
  • Hotel Aqua Azur, Albena
  • Hotel Aqua Azur, Albena
  • Hotel Aqua Azur, Albena
  • Hotel Aqua Azur, Albena
  • Hotel Aqua Azur, Albena
  • Hotel Aqua Azur, Albena
  • Hotel Aqua Azur, Albena
  • Hotel Aqua Azur, Albena
  • Hotel Aqua Azur, Albena
  • Hotel Aqua Azur, Albena
  • Hotel Aqua Azur, Albena
1 / 16
Ocena
hotelu:
5.0 / 5
Najbliższy termin
10.06 - 17.06
już od 1702 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
16.09 - 23.09
już od 1674 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Aqua Azur
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Wyjazd weekendowy

Hotel Aqua Azur
star 4

Bułgaria: Albena
Ocena hotelu Aqua Azur:
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aqua Azur:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 10 czerwca 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 16 września 2022

Hotel Aqua Azur w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Bułgaria / Złote Piaski

Opis oferty:

Malownicze krajobrazy, spokojna okolica i piaszczysta, łagodnie opadająca do morza plaża blisko hotelu, to wymarzona sceneria na odpoczynek z dala od głośnych kurortów. Hotel jest zadbany, ma funkcjonalnie urządzone pokoje, które pomieszczą nawet 4 osoby. Czas wolny najlepiej spędza się tutaj przy basenie, na tarasie do opalania, lub w centrum wellness, w którym koniecznie trzeba spróbować odprężającego masażu. Na aktywnych czeka siłownia i fitness, dzieciaki nie będą się nudzić w miniklubie lub na placu zabaw, gdzie mogą szaleć do woli. Doskonała lokalizacja do zwiedzania Złotych Piasków i Warny.

POŁOŻENIE:

w spokojnej miejscowości ST. KONSTANTIN I ELENA, ok. 500 m od centrum miasteczka, w pobliżu sklepy i bary, ok. 10 km od centrum handlowego, ok. 800 m od monastyru świętych Konstantyna i Heleny, ok. 10 km od centrum Złotych Piasków; ok. 22 km od portu lotniczego w Warnie, ok. 120 km od portu lotniczego w Burgas; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (Złote Piaski, Warna/ok. 3 BGN).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 150 m od hotelu, dojście drogą, parasole i leżaki płatne (ok. 30 BGN/komplet).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2005 r., 163 pokoje, 1 budynek, 8 pięter, 2 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja z tarasem - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, bar przy basenie; kantor, przechowalnia bagażu, sklep z pamiątkami; taras z widokiem na ogród i morze, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf w recepcji, room-service, pralnia, prasowanie, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 22 m², zadbany, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizor, telefon, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka; suszarka na pranie).

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 500 m², gł. do 1,5 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 15 m², gł. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją; basen kryty, słodka woda, ok. 100 m², gł. 1,5 m; fitness, siłownia; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje przy basenie (w terminie: 10.06-1.09); za opłatą: bilard, tenis stołowy, centrum wellness: sauna i wanna z hydromasażem (ok. 12 BGN/godz.), solarium (0,8 BGN/min), łaźnia turecka/parowa (ok. 15 BGN/godz.), manicure, pedicure, zabiegi na twarz, szeroki wybór masaży, m.in.: klasyczny (40 BGN), antystresowy (60 BGN).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji; kawa, ciasto, lody w wyznaczonym barze (16.00-17.30); wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (11.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0035/952388260, www.aquaazur.com

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Varna

OPIS

Hotel Aqua Azur to czterogwiazdkowy, kameralny hotel, który ze względu na położenie w spokojnym, nadmorskim kurorcie St. Konstantin i Elena - w sąsiedztwie źródeł termalnych i zieleni - jest idealnym miejscem na relaks i wypoczynek.

lokalizacja

Św. Konstantyn i Elena, 25 km od lotniska w Varnie.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2005 r.Na terenie hotelu znajduje się restauracja, 2 bary, windy, pralnia (płatna), sejf w recepcji (płatny), basen odkryty, basen kryty.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

internet

- Wi-Fi w lobby bezpłatne- Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

150 metrów od hotelu, prywatna, piaszczysta. Parasole, leżaki i ręczniki - płatne. Przejście do plaży przez park i ulicę.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną, mini bar (płatny), telefon, TV, łazienkę (suszarka, wanna, WC), balkon lub taras, z widokiem na basen lub park.Typy pokoi:w ośmiopiętrowym budynku głównym:- pokoje standardowe

Wyżywienie

- restauracja główna, 2 bary (1 bar nad basenem)All Inclusive(11:00-23:00)Formuła zawiera:- śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej- podwieczorek (16:00-17:30) serwowane w barze przy basenie oraz w barze przy recepcji- wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholoweFormuła nie zawiera:- napojów importowanych, napojów serwowanych w butelkach, świeżo wyciskanych soków, espresso

z myślą o dzieciach

- brodzik- plac zabaw- krzesełko dla dziecka w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- siłownia- animacje (kilka dni w tygodniu)

płatne

- bilard- łaźnia turecka- tenis stołowy

dodatkowe informacje

Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.

Aktualizacja opisu

06.08.2020 17:26

usługi dostępne w hotelu

Wi-FiSPASiłowniaAll InclusiveSerwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Bułgaria/Złote Piaski

Kategoryzacja hotelu

Kategoria Exim Tours 4* Kategoria lokalna  4*

Położenie

- ok. 150 m od plaży - ok. 500 m od centrum St. Konstantin & Elena - ok. 10 km od centrum Złotych Piasków - ok. 20 km od portu lotniczego w Varnie

Plaża

- publiczna, piaszczysta - leżaki i parasole (płatne)  

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 22 m2 - klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon - mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen - parasole i leżaki przy basenie - siłownia - program animacyjny Płatne - bilard, tenis stołowy - salon SPA - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik, plac zabaw, mini klub - wysokie krzesełka w restauracji

Wyżywienie

BB: śniadanie. HB: śniadanie i kolacja w formie bufetu. napoje do kolacji płatne. All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Po południu ciasta i lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 11:00-23:00 w wybranych barach.

Restauracje i bary

- restauracja główna z tarasem - lobby bar, bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- obiekt otwarty w 2005 roku, dysponuje 163 pokojami - internet Wi-Fi w lobby (bezpłatny) - sejf w recepcji (płatny) - sklep z pamiątkami, - www. aquaazur.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


AlfaStar

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Bułgaria,Złote Piaski - Święty Konstantyn i Elena

Położenie

Hotel położony jest w kurorcie Święty Konstantyn i Elena, 7 km od centrum Złotych Piasków (przystanek autobusowy 150 m od hotelu- przejazd do Złotych Piasków - koszt około 1 EUR) oraz 20 km od lotniska w Varnie. Kompleks leży 150 m do szerokiej piaszczystej plaży (leżaki i parasole dodatkowo płatne), zaledwie 300 m od hotelu znajduje się główna promenada kurortu.

Hotel

Hotel 8 piętrowy został otwarty w 2005 roku. Do dyspozycji gości: restauracja (150 miejsc wewnątrz oraz 40 miejsc na tarasie), kantor wymiany walut, sejf (dodatkowo płatny), sklepy, winda, kafejka internetowa, usługi prania i prasowania, room serwis całodobowy, budzenie, wypożyczalnia samochodów, taksówki, bezpłatny strzeżony parking (w miare dostępności miejsc) . Ponadto: basen z tarasem do opalania (leżaki i parasole przy basenie bezpłatne) oraz basen kryty. Możliwość wypożyczenia ręcznika na plaże - wysokość depozytu około 20 BGN

Pokoje

Hotel Aqua Azur posiada 169 pokoi dwuosobowych (wielkość pokoju około 22 m2), sześć pokoi typu studio i dwa apartamenty. 95% pokoi jest z widokiem na morze. Wyposażenie pokoi: mini bar (dodatkowo płatny), TV SAT, telefon, klimatyzacja centralnie sterowana z indywidualną możliwością regulacji, łazienka z wanną lub prysznicem i WC, suszarka do włosów. Każdy pokój posiada balkon. Istnieje możliwość wypożyczenie łóżeczka dla dziecka.

Wyżywienie

Hotel pracuje w systemie All inclusive obejmując: 3 posiłki dziennie wydawane w restauracji głównej: śniadanie 07.30-10.00; lunch 12.30-14.30; kolacja 18.30-21.00. Lokalne napoje alkoholowe (lokalne wino, lane piwo, brandy, gin, wódka, whisky, rum, likiery) i bezalkoholowe podawane do posiłków oraz w barach: przy recepcji lobby bar otwarty w godzinach od 11.00 do 23.00, przy basenie otwarty w godzinach od 11.00 do 22.00. W barach wydawane są również przekąski między posiłkami(kawa, herbata, lody, ciastka).

Sport i relaks

Klienci, którzy chcą dodatkowo się zrelaksować, mogą skorzystać, za dodatkową opłatą, z luksusowego i bogato wyposażonego centrum SPA: sauna, solarium, łaźnia turecka, jacuzzi, salon piękności, masaże. Dla bardziej aktywnych gości hotel oferuje: tenis stołowy, bilard, siatkówka, badminton oraz bezpłatny fitness. Dodatkowym atutem hotelu jest jego położenie 250 m od kompleksu odkrytych basenów termalnych.

Możliwości zakwaterowania

Pokoje dwuosobowe, pokoje dwuosobowe + dziecko na dostawce, pokoje dwuosobowe + osoba dorosła na dostawce, pokoje dwuosobowe + 2 dzieci na dostawkach, pokoje jednoosobowe.


SkyClub

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Hotel położony blisko jednego z najsłynniejszych kurortów Bułgarii – Złotych Piasków (ok. 8 km), w miejscowości Św. Konstantin i Elena (dawna nazwa Drużba), na obrzeżach najsłynniejszego z zielonych parków – 100-letniego Ecoparku, ok. 500 m od głównej promenady w kurorcie z mnóstwem sklepów, restauracji i pubów. Hotel znajduje się ok. 150 m od piaszczystej plaży (ok. 20 BGN/dzień/leżak i parasol, zejście po schodkach). Atrakcją miejscowości są zlokalizowane ok. 350 m od hotelu odkryte baseny termalne oraz bliskość pełnej sklepów, restauracji i tawern Varny (ok. 10 km), a także Złotych Piasków z bogatym życiem nocnym (przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu, bilet ok. 3 BGN/os.). Odległość od lotniska ok. 25 km.

 

Hotel

Czterogwiazdkowy, wybudowany w 2005 r., nowocześnie urządzony i funkcjonalnie wyposażony 8-piętrowy hotel, posiadający 168 pokoi. Do dyspozycji Gości: recepcja, klimatyzowana restauracja główna na 150 miejsc wewnątrz i 40 miejsc na tarasie (Panów obowiązują długie spodnie i pełne buty podczas kolacji), Lobby Bar z tarasem, bar przy basenie, kantor, sejf w recepcji (ok. 25 BGN/tydz., 40 BGN/2 tyg.), kafejka internetowa (ok. 4 BGN/godz.), bezpłatne WiFi w lobby, sklep, 2 sale konferencyjne, fryzjer, windy. Akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

 

Pokoje

Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2-osobowe z możliwością 1 dostawki, w przypadku 2 dostawek możliwość zakwaterowania tylko dzieci. Wyposażone w klimatyzację, lodówkę z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), TV SAT, telefon, łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarkę. Wszystkie pokoje posiadają balkon lub taras z widokiem na basen lub park.

 

Rozrywka i sport

Basen zewnętrzny z brodzikiem dla dzieci i tarasem do opalania (leżaki i parasole przy basenie bezpłatne), kryty basen, siłownia, sauna (dodatkowo płatna), jacuzzi (ok. 10 BGN/os./godz.), bilard (ok. 2 BGN/gra), tenis stołowy (ok. 5 BGN/godz.), TV SAT w lobby, międzynarodowa grupa animacyjna (w tym osoba polskojęzyczna) prowadząca wieczorne animacje 3 razy w tygodniu, centrum SPA (m.in. masaże, pedicure, manicure) i wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży, m.in. banany, rowerki wodne, skutery, paralotnia (dodatkowo płatne).

Dla dzieci

Brodzik przy basenie, plac zabaw ze zjeżdżalnią i domkiem, mini klub, wysokie krzesła w restauracji, możliwość wynajęcia łóżeczka dla dzieci do 2 lat (ok. 5 BGN/dzień).

 

Wyżywienie

All inclusive

 

Program All Inclusive

Program All Inclusive


• 07:30 – 10:00 śniadanie podane w restauracji głównej w formie bogatego bufetu, kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych)
• 11:00 – 23:00 lokalne napoje alkoholowe typu: wino białe i czerwone, lane piwo, brandy, gin, wódka, whisky, rum, koniak, likiery, drinki na bazie alkoholi lokalnych oraz lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, fanta, sprite, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkownyach) dostępne w barze przy basenie
• 11:00 – 23:00 lokalne napoje bezalkoholowe typu: kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane oraz niegazowane, lokalne napoje alkoholowe typu: wino białe i czerwone, lane piwo, brandy, gin, wódka, whisky, rum, koniak, likiery, drinki na bazie alkoholi lokalnych dostępne w Lobby Bar
• 12:30 – 14:30 lunch podany w restauracji głównej w formie bufetu dań kuchni lokalnej i międzynarodowej, lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, fanta, sprite, różne rodzaje soków owocowych (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna oraz lokalne napoje alkoholowe typu: wino białe i czerwone, lane piwo
• 16:00 – 17:30 Coffee Time: kawa, herbata, ciastka, lody dostępne w Lobby Bar oraz w barze przy basenie
• 18:30 – 21:00 kolacja w restauracji głównej podana w formie bogatego bufetu dań kuchni międzynarodowej z elementami kuchni bułgarskiej
• podczas kolacji dostępne lokalne napoje bezalkoholowe typu: cola, fanta, sprite, różne rodzaje soków owocowych (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna oraz lokalne napoje alkoholowe typu: wino białe i czerwone, lane piwo
• parasole i leżaki przy basenie
• kryty basen, siłownia, wieczorne animacje 3 razy w tygodniu
• opieka polskiego rezydenta

 

Cena zawiera

  • przelot,
  • transfer,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie wg oferty,
  • opiekę rezydenta,
  • obowiązkowe ubezpieczenie.

Net Holiday

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Bułgaria/Złote Piaski

Strefa

Family, Active

Family Club

polski animator w hotelu w terminie 15.06-15.09

Dzieci

- 1 dziecko do 13 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

St. Konstantin i Elena - ok. 400 m do centrum, bary, sklepy, restauracje, ok. 800 m do monastyru świętych Konstantyna i Heleny centrum Złote Piaski / Warna - ok. 10 km delfinarium, nadmorska promenada z klubami nocnymi, w centrum miasta liczne sklepy, restauracje przystanek autobusowy - ok. 50 m od hotelu Aqua Park Aquapolis - ok. 7 km lotnisko w Warnie - ok. 22 km

Atuty

- w bliskiej odległości do zabytkowej części miasteczka - przestronne, komfortowe pokoje - hotel położony w spokojnej i cichej okolicy - bardzo smaczne jedzenie - krótki lot ok. 2 h

Plaża

ok. 150 m od hotelu, dojście lokalną ulicą, publiczna, piaszczysta, z łagodnym zejściem do wody, parasole oraz leżaki płatne - ok. 8 EUR komplet 2 leżaki i parasol

Hotel

czterogwiazdkowy, elegancki, zbudowany w 2005 r., oferuje łącznie 169 pokoi zlokalizowanych w 8-piętrowym budynku głównym, otoczonym roślinnością

Udogodnienia

całodobowa recepcja oraz lobby z miejscami do wypoczynku, punkt wymiany walut w recepcji, 2 windy, sklep z pamiątkami, sejf w recepcji płatny (ok. 8 EUR/ tydz.), możliwość wynajęcia samochodu, możliwość wypożyczenia żelazka, pralnia, przechowalnia bagażu, parking strzeżony (płatny), bezpłatny parking niestrzeżony

Internet

bezpłatne Wi-Fi w hotelu, kafejka internetowa płatna ok. 1,5 EUR / 1 godz.

Pokoje

2 os. z możliwością 1 lub 2 dostawek, funkcjonalnie urządzony, o pow. ok. 22 m2, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, TV, klimatyzacja sterowana centralnie, Internet - WiFi (bezpłatnie), telefon, mini bar (zawartość dodatkowo płatna), meble balkonowe (stolik, krzesła), balkon

Restauracje i bary

restauracja główna - kuchnia międzynarodowa i bułgarska lobby bar / main bar bar przy basenie / pool bar (swim up bar)

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

basen o nieregularnym kształcie, taras słoneczny z leżakami i parasolami, basen kryty, siłownia

Płatne

spa, jacuzzi, sauna, masaże, łaźnia turecka, solarium, bilard, tenis stołowy

Dla dzieci

brodzik ze zjeżdżalnią, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2, mini klub dla dzieci 4 -12 lat

Program All Inclusive

07.30-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej złożony z dań kuchni międzynarodowej i lokalnej, przystawki, dania główne, sałatki, desery 18.30-21.00 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni bułgarskiej, wybór dań głównych, przystawek, sałatek, deserów 16.00-17.30 lekkie przekąski, ciasta, ciasteczka, lody, kawa, herbata, serwowane w barze przy basenie 11.00 - 23.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, oraz napoje lokalne alkoholowe, np. wino białe i czerwone, piwo, wódka, rakija, brandy oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w lobby bar i pool bar w godzinach ich funkcjonowania do obiadu i kolacji podawane są lokalne napoje bezalkoholowe typu soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna oraz lokalne alkohole, np. piwo, wino białe, wino czerwone - leżaki, parasole przy basenie - mini klub dla dzieci w wieku 4 -12 lat - polski animator / guest relation w terminie 15.06-15.09 Szczegółowe informacje dot. programu All Inclusive Klienci otrzymają w hotelu.

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona www hotelu

www.aquaazur.com

Nasza ocena

Pokój **** Położenie ****+ Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ***+

Karty kredytowe

brak możliwości

Cena obejmuje

opiekę polskiego rezydenta ,przelot samolotem z opłatą lotniskową, bagaż główny oraz podręczny, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3,4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu, pakiet ubezpieczeniowy Europaische Reiseversicherung AG (NNW, KL i bagaż) oraz składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

Cena nie obejmuje

wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia, napojów do posiłków jeśli w opisie hotelu nie podano inaczej, a także innych wydatków osobistych

Warna, delfinarium

Wycieczka, podczas której odwiedzimy delfinarium znajdujące się w Warnie. Występy tresowanych delfinów, które przez około pół godziny wykonują skomplikowane akrobacje, a nawet tańczą w rytm muzyki to zawsze wspaniały widok, który sprawia wiele radości zarówno dzieciom jak i dorosłym. W Warnie będzie czas wolny na zwiedzanie oraz zakupy. Miasto jest wypełnione muzeami, ogrodami i starymi zabytkowymi domami, które warto zobaczyć. Cena ok. 25 EUR/os.

Nessebar

To niezwykle urokliwe miasteczko jest wizytówką bułgarskiego wybrzeża. Jest to jedno z najstarszych miast europejskich, które zostało wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Historia przeplata się tutaj ze współczesnością. Stare, średniowieczne cerkwie, wąskie, brukowane uliczki i domy z czasów bułgarskiego odrodzenia narodowego tworzą niezapomnianą atmosferę. Wycieczka obejmuje zwiedzanie starego miasta z polskim przewodnikiem, degustację bułgarskiego wina w jednej z urokliwych nessebarskich winiarni, jak również czas wolny, który można przeznaczyć na posiłek w nowoczesnej restauracji, samodzielne zwiedzanie miasta czy zakupy. Cena ok. 30 EUR/os.

Bałczik

Bałczik - tak zwane Białe Miasto zostało założone już w starożytności. Przez pewien czas, w XX wieku, należało do Rumunii. Wtedy w miejscowości powstał pałac rumuńskiej królowej Marii - jej letnia rezydencja. Wycieczka obejmuje zwiedzanie pałacu, zwanego "Cichym Gniazdem", wraz z okalającym go ogrodem botanicznym, w którym znajduje się ponad 3500 gatunków roślin, w tym jedna z największych europejskich kolekcji kaktusów. Cena ok. 22 EUR/os.

Jeep Safari

Możliwość spojrzenia na Bułgarię z innej strony, obejrzenia górzystych krajobrazów, szybkiej, niekiedy podnoszącej adrenalinę jazdy po rzadko uczęszczanych szlakach. Niezapomniane, nieoczekiwane przeżycia. Jazda przeplatana krótkimi postojami, podczas których można zasmakować tradycyjnej rakii i win, zobaczyć część kultury Bułgarii. Jeep Safari to przede wszystkim świetna zabawa. Podczas jazdy trzymajcie się mocno! Cena ok. 22 EUR/os.

Piknik na jachcie

Kilkugodzinna wyprawa morska jachtem. Przyjemna podróż, która pozwala cieszyć się słońcem oraz morską bryzą, a także rozkoszować się łowieniem ryb czy kąpielą w morzu podczas postojów. Podczas rejsu serwowane są przekąski i napoje. Idealny pomysł na relaks z dala od zgiełku kurortu. Wycieczka zależna jest od warunków pogodowych, gdy nie spełniają wymogów - rejs się nie odbywa. Cena ok. 25 EUR/os.

Pirackie party

Rejs statkiem dla całej rodziny. Pół dnia pełne atrakcji - animacje o tematyce pirackiej, gry i konkursy, dyskoteka, atakowanie drugiego statku. Do Państwa dyspozycji będzie bufet i napoje. Pirackie party to pomysł na wspaniałą zabawę. Wycieczka zależna jest od warunków pogodowych, gdy nie spełniają wymogów - rejs się nie odbywa. Cena ok. 29 EUR/os. Net Holiday Sp. z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp. z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp. z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Traveliada

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Saint Constantine & Elena

Lokalizacja

Aqua Azur znajduje się w miejscowości turystycznej St. Konstantin i Helena, 150 metrów od plaży. Dobra lokalizacja zapewnia wspaniałe możliwości rekreacji, a bliskie położenie miasta Warna oferuje ułatwiab zwiedzanie okolicy oraz organizację spotkań biznesowych.

Plaża

Plaża oddalona o około 100-300 m od hotelu.

Zakwaterowanie

- Pokój 2-osobowy (z możliwością jednej lub dwóch dostawek), - Pokój 3-osobowy. Pokoje wyposażone są w klimatyzację, TV-SAT, telefon, minibar, łazienkę z wanną, suszarkę do włosów, balkon.

Wyżywienie

BB oferuje - śniadania. HB oferuje - śniadania, obiadokolacje. Napoje do obiadokolacji płatne. All Inclusive oferuje - śniadania, obiady i kolacje, lokalne napoje alkoholowe i napoje bezalkoholowe.

Udogodnienia

- Restauracja główna, lobby bar, bar na basenie, - Kantor wymiany walut, - SPA, - Klub internetowy, - Sejf na recepcji (płatny), - Parking, garaż (płatny), - Sklep, - Salon piękności z Manicure, pedicure (płatne), - Serwis pokojowy, - Serwis prania i prasowania (płatny), - Wypożyczalnia samochodów (płatna).

Sport i rekreacja

Basen wewnętrzny, basen zewnętrzny, fitness, sauna, solarium, jacuzzi, łaźnia turecka, masaże. Płatne - tenis stołowy, bilard.

Dla dzieci

Basen dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, łóżeczko dla dziecka (na zapytanie, płatne).

Cena zawiera - dojazd własny

Zakwaterowanie, wyżywienie wg opisu oferty, ubezpieczenie KL i NNW, obowiązkową opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, atrakcje w hotelu wg oferty. Wysokość składek na TFG (doliczona na końcowym etapie rezerwacji) - dojazd własny - państwa graniczące z Polską - 0zł/osoba, - dojazd własny do pozostałych destynacji - 10zł/osoba.

Cena nie zawiera - dojazd własny

Kosztu przejazdów, opłaty klimatycznej, opieki rezydenta, wycieczek fakultatywnych, wydatków własnych, świadczeń niezawartych w ofercie.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA BUŁGARSKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

*        Miejscowość Św. Konstantyn i Elena, 20 km od portu lotniczego. Hotel otwarty w  2005 r.

PLAŻA

*      150 m od hotelu, szeroka, piaszczysta; serwis plażowy płatny.

ZAKWATEROWANIE

*    163 pokoje; *    Typy pokoi: standardowe (24 m2); *    Wyposażenie: klimatyzacja, telewizor, łazienka z WC i suszarką do włosów, balkon, Internet Wi-Fi; płatny minibar i sejf.

RESTAURACJE I BARY

*    Restauracja główna,; *    Lobby bar, bar przy basenie.

*    BB

śniadania; *    HB: 2 posiłki dziennie; *    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu; napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach w godz. 11:00-23:00.

SPORT I ROZRYWKA

*    Basen zewnętrzny, basen wewnętrzny; *    Bezpłatnie: siłownia; *    Odpłatnie: sauna, łaźnia turecka, masaże, jacuzzi, bilard, sporty wodne na plaży.

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

*    Płatne: kawiarenka Internetowa, kantor, wypożyczalnia samochodów, parking podziemny, sale konferencyjne; bezpłatny Internet Wi-Fi w pobliżu lobby, parking na zewnątrz.

NASZYM ZDANIEM

*    Św.Konstantyn i Elena jest kurortem o wiele spokojniejszym od Złotych Piasków i Słonecznego Brzegu, hotel polecamy osobom które urlop planują spędzić na piaszczystej plaży i odpocząć od zgiełku miasta.

STRONA INTERNETOWA

*    www.aquaazur.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Marco

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Św. Konstantyn i Elena

Św. Konstantyn i Elena

Św. Konstantyn i Elena to najstarszy kurort na bułgarskim wybrzeżu, położony pomiędzy Warną (około 10 km), a Złotymi Piaskami (około 10 km). Ten turystyczno-uzdrowiskowy kompleks słynie ze specyficznego mikroklimatu, leczniczych źródeł mineralnych oraz szerokiej i piaszczystej plaży. Możliwość uprawiania sportów wodnych, restauracje, kasyno czy baseny termalne oraz spokojna i przyjemna atmosfera są gwarancją udanego wypoczynku.

Położenie

w najstarszym bułgarskim kurorcie Św. Konstantyn i Elena, w odległości około 150 m od szerokiej, piaszczystej plaży - zejście schodkami (serwis plażowy i sprzęt wodny dodatkowo płatne), 300 m od głównej promenady. Do pobliskich miejscowości Warna i Złote Piaski można dotrzeć korzystając z komunikacji miejskiej, a przystanek autobusowy znajduje się zaledwie 50 m od hotelu.

Hotel

nowoczesny i elegancko urządzony. Recepcja, klimatyzowana restauracja, lobby bar z tarasem, bar przy basenie, bezpłatny dostęp do Wi-Fi w lobby hotelowym, windy, kantor wymiany walut, sklepik, parking niestrzeżony (ilość miejsc ograniczona). Na terenie hotelu można odpłatnie skorzystać z salonu fryzjerskiego, kącika internetowego, sejfu.

Pokoje

2-osobowe, z możliwością 1 lub 2 dostawek (tylko dla dzieci), komfortowo i estetycznie umeblowane, łazienka (prysznic lub wanna, umywalka, WC, suszarka do włosów), klimatyzacja sterowana centralnie z możliwością indywidualnej regulacji, TV-SAT, telefon, mini-bar (płatny wg konsumpcji), balkon (stolik i 2 krzesła).

Sport i rozrywka

basen zewnętrzny z brodzikiem (leżaki i parasole na basenie bezpłatne), kryty basen, fitness club, mini-club dla dzieci, niewielki plac zabaw, w sezonie animacje dla dzieci i dorosłych, płatne - centrum SPA, siłownia, tenis stołowy, bilard.

Wyżywienie

All Inclusive obejmuje 3 posiłki w formie bufetu serwowane w restauracji - śniadania (7.30-10.00), obiady (12.30-14.30), obiadokolacje (18.30-21.00). W godzinach 16.00-17.30 w lobby barze i barze przy basenie - kawa, herbata, słodycze, lody. Napoje do posiłków w godzinach 11.00-23.00 dostępne w barze przy basenie i lobby barze - Coca-cola, woda gazowana, tonik i soki (z automatu) oraz lokalne napoje alkoholowe.

Cena obejmuje

- 9 noclegów - wyżywienie All inclusive - ubezpieczenie (KL + NW + bagaż, nie obejmuje CP) - opieka rezydenta - obowiązkowa składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (naliczana przy zakładaniu rezerwacji) Świadczenia rozpoczynają się obiadokolacją pierwszego dnia pobytu, a kończą obiadem w ostatnim dniu pobytu. Zakwaterowanie od godz. 14.00. Wykwaterowanie do godz. 10.00.

Cena nie uwzględnia

Uczestnicy sami pokrywają na miejscu koszty taksy klimatycznej 6 EUR za pobyt. Dzieci do lat 13 płacą połowę taksy.

Naszym zdaniem

Nowoczesny hotel 4* atrakcyjnie położony na niewielkim wzniesieniu, łagodnie schodzącym do morza, w zadbanym ogrodzie spodoba się zarówno tym, którzy cenią sobie rodzinną atmosferę, jak i osobom pragnącym wypocząć i zrelaksować się przy hotelowym basenie lub w centrum SPA. W sezonie 2017 hotel "Aqua Azur" zyskał bardzo dobre opinie naszych Klientów, którzy docenili wysoką jakość usług, standard zakwaterowania, profesjonalny serwis, a przede wszystkim smaczną kuchnię z urozmaiconymi posiłkami w ramach formuły All Inclusive. Idealne miejsce na rodzinny wypoczynek. PREZENTOWANE CENY UWZGLĘDNIAJĄ OBOWIĄZUJĄCE RABATY I PROMOCJE.


Mapa Hotelu Aqua Azur
Filmy hotelu Aqua Azur:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Aqua Azur!
https://youtu.be/uEPwFm2aIlg

Opinie o Hotelu Aqua Azur

5.0
zdecydowanie polecam

Duży, nowoczesny hotel. Jeden z większych, które widziałam w Bułgarii. Chciałam odwiedzić Bułgarię po latach, ale chciałam uniknąć gwaru i tłumów Złotych Piasków. Hotel jest położony w cichym miejscu, szeroka, duża plaża, bez natłoku turystów. Niedaleko od hotelu jakieś 5 min. Bardzo smaczne jedzenie, super sałatki, pyszne desery. Obsługa na poziomie. Ładne, duże pokoje. Polecam to miejsce dla osób, które chcą spędzić wakacje w spokoju, i uniknąć natłoku młodzieży wokół i walki o leżaki przy basenie i plaży.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Aqua Azur - możliwości zakwaterowania:

SingleUse Standard Room (GardenView, Balcony)
Twin Standard Room (GardenView, Balcony)
Single w.Child Standard Room (GardenView, Balcony)

Aqua Azur - Możliwości wyżywienia:


Aqua Azur - miasta wylotu:


Aqua Azur - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Aqua Azur? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00