cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
  • Hotel Alaiye Kleopatra, Riwiera Turecka
1 / 34
Ocena
hotelu:
3.2 / 5
Najbliższy termin
22.12 - 29.12
już od 1396 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
25.04 - 26.04
już od 150 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Alaiye Kleopatra
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Alaiye Kleopatra
star 4

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Alaiye Kleopatra:
3.2 / 5
Średnia z 7 opinii
Szczegóły oceny hotelu Alaiye Kleopatra:
  • Lokalizacja
    4.2
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    3.3
  • Wyżywienie
    3.2
  • Atrakcje
    i sport
    3.2
  • Jakość
    do ceny
    3.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 grudnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 25 kwietnia 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny hotel położony przy słynnej plaży Kleopatry. Niewielka odległość od centrum Alanyi skusi miłośników zwiedzania i buszowania po orientalnych marketach. Do pozostania w hotelu z kolei zachęcą przepiękne baseny oraz szeroka oferta zajęć sportowo - rekreacyjnych.

Hotel Alaiye Kleopatra w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kameralny hotel położony przy słynnej plaży Kleopatry. Niewielka odległość od centrum Alanyi skusi miłośników zwiedzania i buszowania po orientalnych marketach. Do pozostania w hotelu z kolei zachęcą przepiękne baseny oraz szeroka oferta zajęć sportowo - rekreacyjnych.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

  • recepcja
  • lobby
  • windy
  • sala TV
  • taras
  • Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) 
  • terminal internetowy
  • pralnia (za opłatą)
  • fryzjer
  • sklep z pamiątkami
  • room service (płatny)

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

107

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

Godziny otwarcia barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pory roku i pogody. W okresie zimowym zjeżdżalnie, aquaparki, zewnętrzne baseny i niektóre bary są zwykle nieczynne. Programy animacyjne mogą zostać ograniczone lub odbywać się wewnątrz hotelu.
  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych
  • Sport i wellness

    W cenie
    • sala fitness/siłownia (8:00 - 19:00)
    • rzutki
    • tenis stołowy
    Płatne
    • strefa spa & wellness „Alaiye Spa" (codziennie: 8:00 - 20:00)
    • łaźnia parowa 
    • hammam 
    • masaże

    rozrywka

    • międzynarodowy program animacyjny od maja do września
    • lekki program animacyjny kilka razy w tygodniu
    • lekki program animacyjny od maja do października
    • przedstawienia (, raz w tygodniu)
    • muzyka na żywo raz w tygodniu
    • karaoke
    • rzutki w cenie

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 2-3 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 16 m2
    • widok na basen
    • w głównym budynku
    • balkon
    • klimatyzacja (indywidualnie regulowana)
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • TV sat.
    • telefon
    • Wi-Fi (w cenie)
    • sejf (płatny)
    • minibar (w cenie)

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, w formie bufetu
    • obiad: codziennie 12:30 - 14:00, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 18:30 - 20:30, w formie bufetu
    • przekąski: 11:30 - 16:00
    • ciasto: codziennie 16:30 - 17:00
    • kawa/herbata po południu
    Dwa posiłki
    • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 19:00 - 21:00, w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • główna restauracja „Selcuklu"; rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, turecka; bufet, wymagana rezerwacja, w cenie, styczeń - listopad, codziennie, z klimatyzacją

  •  bary i inne: 4
  • bar w lobby „Puzzle bar": styczeń - grudzień, 10:00 - 23:00
  • bar przy zewnętrznym basenie: dla gości w wieku 16+, kwiecień - październik, 10:00 - 18:00
  • bar na plaży „Beach bar": kwiecień - październik, 08:00 - 19:00
  • bar przekąskowy „Snacks bar": maj - październik, codziennie 11:30 - 16:30
  • W okolicy

    • w pobliżu centrum Alanyi z licznymi sklepami, restauracjami i lokalami rozrywkowymi
    • ok. 100 m od plaży
    • czas dojazdu z lotniska ok. 120 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kameralny hotel położony przy słynnej plaży Kleopatry. Niewielka odległość od centrum Alanyi skusi miłośników zwiedzania i buszowania po orientalnych marketach. Do pozostania w hotelu z kolei zachęcą przepiękne baseny oraz szeroka oferta zajęć sportowo - rekreacyjnych.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA SUN&FUN

    SF4

    KATEGORIA TURECKA

    ****

    Położenie

    Hotel położony jest wodległości 1 km od centrum Alanyi, 120 km od lotniska wAntalyi. Usytuowany ok. 150 metrów od plaży. Do portu, gdzie znajduje się wiele sklepów, barów idyskotek, można dojść spacerem (ok.15 minut). Zaledwie 3 km od hotelu znajduje się zamek będący jedną znajwiększych atrakcji turystycznych Alanyi.

    HOTEL OFERUJE

    Do dyspozycji Gości są: recepcja, restauracja, 4 bary, 2 baseny (wewnętrzny izewnętrzny), minimarket, siłownia, fryzjer, pralnia oraz winda.

    POKOJE

    Na terenie hotelu znajduje się łącznie 107 pokoi hotelowych: 89 pokoi standardowych, 10 pokoi rodzinnych, 2 pokoje dla nowożeńców, 4 pokoje łączone, 2 pokoje dla osób niepełnosprawnych oraz 15 apartamentów mieszczących się woddzielnym budynku. Wszystkie pokoje wyposażone są wklimatyzację, łazienkę zwanną iWC, suszarkę do włosów, telewizor, telefon, minibar (pusty), sejf (płatny) ibalkon. Pokoje rodzinne składają się zdwóch pokoi oddzielonych drzwiami.

    Wyżywienie

    Formuła All inclusive obowiązuje wgodzinach 10:00-23:00 iobejmuje napoje alkoholowe ibezalkoholowe lokalnej produkcji, atakże: śniadanie 07:00-10:00, lunch 12:30-14:00, kolację 19:30-21:30. Goście mogą korzystać znastępujących barów: Alaiye bar 10:00-03:00 (po godzinie 23:00 napoje są dodatkowo płatne), bar przy basenie 10:00-18:00, bar przy plaży 07:00-19:00 (płatny), bar wrestauracji podczas posiłków. Istnieję możliwość przygotowania posiłków z dietą bezglutenową.

    SPORT iROZRYWKA

    Hotel oferuje swoim Gościom basen zewnętrzny, basen wewnętrzny ibrodzik. Cztery dni wtygodniu prowadzone są animacje, araz wtygodniu whotelu odbywa się show. Dodatkowo płatne są: sauna, łaźnia turecka, masaże, tenis stołowy, bilard, internet ipralnia. Materace, parasole ileżaki przy basenie są bezpłatne, na plaży - dodatkowo płatne.

    DZIECI

    Dla dzieci hotel przygotował brodzik iplac zabaw.

    NASZYM ZDANIEM

    Bardzo dobra lokalizacja w pobliżu centrum miasta oraz dobry serwis sprawią, że wakacje w tym hotelu zaliczą Państwo do udanych.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kameralny hotel położony przy słynnej plaży Kleopatry. Niewielka odległość od centrum Alanyi skusi miłośników zwiedzania i buszowania po orientalnych marketach. Do pozostania w hotelu z kolei zachęcą przepiękne baseny oraz szeroka oferta zajęć sportowo - rekreacyjnych.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Polozenie

    Hotel położony ok. 1km od centrum Alanyi. W pobliżu hotelu znajdują się sklepy, restauracje. Do piszczysto-żwirowej plaży Kleopatry, gdzie hotel posiada wydzielone miejsce ok. 100 m, przejście ulicą. Leżaki, materace i parasol dodatkowo płatne. Do lotniska w Antalyi ok. 120 km.

     

    Wyposazenie Hotelu

    4-piętrowy budynek, posiada 122 pokoje. Recepcja, sejfy w recpecji (płatne), restauracja, bar Alaiye bar przy basenie, bar na plaży, punkt wymiany walut, sala konferencyjna, usługi fryzjerskie, mini market, pralnia (za dodatkową opłatą), ogród/park, taras, parking, przechowalnia bagażu, serwis prasowania, internet (platny), sklep z upominkami,

     

    Wyposazenie Pokoju

    Telefon , TV SAT, łazienka, balkon, suszarka, klimatyzacja indywidualna, minibar za dodatkową opłatą.

     

    Wyzywienie

    All Inclusive w godzinach 10:00- 23:00 napoje lokalne alkoholowe i bezalkoholowe. Bar na plaży nie dotyczy All Inclusive. Śniadanie 7:00-10:00, lunch 12:30-14:00, podwieczorek 16:00-17:00, kolacja 19:30-21:30.

     

    Dodatkowo Platne

    Internet, łaźnia turecka, tenis stołowy, bilard, siłownia, pokój gier, solarium, wypożyczalnie sprzętu sportowego na plaży. Napoje importowane, soki ze świeżych owoców, kawa po turecku.

     

    Rozrywka I Sport

    Basen z wydzieloną częścią dla dzieci (leżaki i parasole bezpłatne), łaźnia turecka, tenis stołowy, bilard, siłownia, pokój gier, solarium, wypożyczalnie sprzętu sportowego na plaży.

     

    Cena zawiera:

    • bilet lotniczy,
    • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
    • zakwaterowanie,
    • wyżywienie zgodnie z ofertą, 
    • opłatę lotniskową,
    • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
    • ubezpieczenie NNW, KL;bagaż.

     

    Cena nie zawiera:

    • wizy tureckiej płatnej na lotnisku.

     


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kameralny hotel położony przy słynnej plaży Kleopatry. Niewielka odległość od centrum Alanyi skusi miłośników zwiedzania i buszowania po orientalnych marketach. Do pozostania w hotelu z kolei zachęcą przepiękne baseny oraz szeroka oferta zajęć sportowo - rekreacyjnych.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria lokalna:

    brak

    Położenie:

    1 km od centrum Alanyi, 120 od lotniska. Hotel położony na powierzchni 1700 m2.

    Plaża:

    100 m od hotelu, piaszczysta. Leżaki i parasole płatne.

    W hotelu:

    restauracja, bary, winda, sala konferencyjna, basen.

    Pokoje:

    w budynku głż;wnym: 107 pokoi standardowych (2 dla niepełnosprawnych), 15 pokoi rodzinnych;

    klimatyzacja indywidualna, telefon, suszarka, TV, łazienka, balkon, sejf (płatny), minibar (płatny).

    Rozrywki i usługi:

    Płatne:

    pralnia, siłownia, sauna, tenis stołowy, bilard, masaż, salon piękności, centrum SPA, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci:

    brodzik, łż;żeczka na życzenie, plac zabaw.

    Wyżywienie:

    All Inclusive (10:00-23:00)

    Posiłki: śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja.

    Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

    System nie zawiera: napoi importowanych, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych, cappuccino, ice-tea.

    Tel./faks:

    +90 242 / 513 40 18, 512 15 08


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kameralny hotel położony przy słynnej plaży Kleopatry. Niewielka odległość od centrum Alanyi skusi miłośników zwiedzania i buszowania po orientalnych marketach. Do pozostania w hotelu z kolei zachęcą przepiękne baseny oraz szeroka oferta zajęć sportowo - rekreacyjnych.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie:

    Świetna lokalizacja 1 km od ścisłego centrum Alanyi, od słynnej plaży Kleopatry dzieli go jedynie 50 m. Najbliższy przystanek dolmusza znajduje się  zaledwie 50 m od hotelu. Obok hotelu liczne kawiarnie i sklepiki oraz kantor. Hotel został zbudowany w 1990 roku, w 2011 przeszedł ostatnią renowację. Do lotniska w Antalyi ok. 125 km.

    Pokoje:

    107 elegancko urządzonych pokoi zlokalizowanych w 6 piętrowym budynku. Pokoje standardowe o powierzchni ok. 16 m2,  mogą zakwaterować maksymalnie 2 osoby dorosłe i osobę na dostawce (dostawka w formie normalnego łóżka). Pokoje są wyposażone w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, telefon, TV Sat., indywidualnie sterowaną klimatyzację, Internet Wi-Fi, sejf (płatny dodatkowo ok. 2 EUR/ dzień), minibar, w większości pokoi umeblowany balkon lub taras. Na zamówienie możliwość wstawienia łóżeczka dla dziecka (0-2 lat) bezpłatnie. Na zapytanie pokoje rodzinne dwupomieszczeniowe, powierzchnia ok. 40-55 m2.

    Do dyspozycji gości:

    Recepcja 24-godz., winda, lobby, Internet Wi-Fi, przechowalnia bagażu, restauracja główna, 3 bary: bar przy basenie, puzzle bar, bar na plaży (napoje płatne dodatkowo), basen ze słodką wodą), basen kryty, taras słoneczny z bezpłatnymi leżakami i parasolami, plaża 50 m od hotelu (przejście prze ulicę) z płatnymi leżakami i parasolami (ok. 6 EUR/ dzień za komplet). Brak ręczników plażowych i basenowych. Za opłatą: stanowisko internetowe (ok. 2 EUR/ godz), pralnia, sklep, centrum Spa.

    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadanie (07.30-10.00), późne śniadanie (10.00-10:30), lunch (12.30-14.00), kolacja (19.00- 21.00) w formie bogatego bufetu w restauracji główne, przekąski w snack barze (14.00- 15.00), kawa/ herbata (15.00- 16.00), nocne przekąski (23.30- 24.00), napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkoholowe w lobby bar, barze na tarasie oraz w barze przy basenie (10.00- 24.00). Płatne dodatkowo: świeżo wyciskane soki, importowane napoje alkoholowe oraz napoje w godzinach 24.00- 07.30, kawa po turecku.

    Program sportowy i animacyjny, SPA:

    Sauna, siłownia, tenis stołowy, bilard, dzienny i wieczorny program animacyjny (pokazy, muzyka na żywo, wieczór turecki, aqua aerobic), za opłatą: Spa & wellness, serwis plażowy (leżaki i parasole) oraz bar na plaży, sporty wodne na plaży.

    Kategoria lokalna:

    Gwiazdki: ****

    Naszym zdaniem:

    Znakomita lokalizacja przy przepięknej plaży Kleopatry i w pobliżu bogatej oferty życia nocnego, jaką daje Alanya. Elegancki i nowoczesny hotel z bardzo dobrymi opiniami.  Polecamy osobom szukającym rozrywki i rodzinom ze starszymi dziećmi.

    Inne:

    http://www.alaiye.com.tr

    Wycieczki fakultatywne

    RIWIERA TURECKA

    PAMUKKALE - ok. 60 EUR

    Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne. W cenie wycieczki śniadanie, lunch i kolacja oraz bilety wstępów.


     

    ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE

    To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta. Dla osób będących w Turcji po raz pierwszy, jest to pozycja obowiązkowa, zwłaszcza, że udział w wycieczce jest bezpłatny.

    WIECZÓR TURECKI - ok. 40 EUR

    Doskonała okazja do zapoznania się z folklorem tureckim podczas kolacji w typowej tureckiej restauracji z nieograniczoną ilością wina i napojów bezalkoholowych. Będzie można osobiście przekonać się, jak bardzo gościnni i otwarci są Turcy. Czas umilać będą muzycy i tancerze prezentujący tańce tradycyjne oraz słynny w Turcji taniec brzucha, w wykonaniu nie tylko kobiety ale także i mężczyzny.

     

    KAPADOCJA - ok. 120 EUR

    Fascynująca dwudniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany

    Inne

    RIWIERA TURECKA informacje ogólne

     

    Waluta


    TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).

    Napiwki

    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.

    Wiza
    Przy wjeździe do Turcji konieczna jest wiza. Płatna (15 EUR/ 20 USD) na lotnisku lub na stronie internetowej www.evisa.gov.tr. Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Turcji. Wiza turystyczna ważna jest 90 dni w skali 180 dni (wiza wielokrotnego przekroczenia granicy), stemplowana jest do paszportu (konieczne wolne miejsce).

    Czas

    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

    Orientacyjne ceny
    Pizza - 12 TL; woda 1,5 l. - 0,40 - 0,55 TL; piwo 3,70 - 4,00 TL w sklepie. Warto się targować.

    Poczta
    Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.

    Elektryczność

    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 4 USD wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.


    W regionie

    Alanya
    - to w zasadzie kilkanaście różnych kurortów położonych na wybrzeżu Morza Śródziemnego, ciągnących się na przestrzeni ponad 50 km. Każdy z nich posiada w nazwie słowo Alanya, a drugi jej człon określa właściwą nazwę danego kurortu. Centralną częścią Riwiery jest oczywiście centrum Alanyi ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek.

    Side - położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.

    Belek - położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze Tureckiej. Tu znajdują sie luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo - handlowe.

    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Bydgoszczy, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa i Szczecina. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku odpraw Rainbow Tours na wybranym lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl/rozklady.

    Świadczenia

    Cena obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż)

    Cena nie obejmuje: wizy tureckiej (płatna na lotnisku, po przylocie 20 USD lub 15 EUR), wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli oraz innych wydatków osobistych.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kameralny hotel położony przy słynnej plaży Kleopatry. Niewielka odległość od centrum Alanyi skusi miłośników zwiedzania i buszowania po orientalnych marketach. Do pozostania w hotelu z kolei zachęcą przepiękne baseny oraz szeroka oferta zajęć sportowo - rekreacyjnych.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Antalya, Turcja

    Położenie

    hotel położony ok. 1 km od centrum Alanyi, ok. 125 km od lotniska w Antalyi.

    Plaża

    do słynnej piaszczystej plaży Kleopatra ok. 100 metrów (przejście przez ulicę). Leżaki, parasole przy basenie w cenie, na plaży za opłatą.

    Wyposażenie

    sześciopiętrowy budynek posiada 107 pokoi. Na terenie hotelu znajduje się lobby z recepcją, windy, restauracja, bar, sklepy i punkty usługowe. Na zewnątrz hotel oferuje basen i taras słoneczny.

    Dostęp do internetu

    WiFi w całym hotelu w cenie.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A1-3A) ok. 16 m2, TV-SAT, telefon, minibar, sejf (za opłatą), klimatyzacja indywidualna, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, WC, balkon. Pokoje Ekonomiczne (A2-3S) wyposażone podobnie jak A2A.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadania i kolacje w formie bufetu.

    Sport

    siłownia.

    Wellness

    whirlpool. Za opłatą łaźnia turecka, sauna i masaże.

    Dzieci

    brodzik.

    All Inclusive

    śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach 10:00-23:00. Po południu kawa, herbata, ciasto.

    Wcześniej = taniej

    do 31.12.2018 20% zniżki, do 31.03.2019 15% zniżki.

    Dla dzieci

    2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann HIT

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kameralny hotel położony przy słynnej plaży Kleopatry. Niewielka odległość od centrum Alanyi skusi miłośników zwiedzania i buszowania po orientalnych marketach. Do pozostania w hotelu z kolei zachęcą przepiękne baseny oraz szeroka oferta zajęć sportowo - rekreacyjnych.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Antalya, Turcja

    Położenie

    hotel położony ok. 1,2 km od centrum Alanyi, ok. 125 km od lotniska w Antalyi. Telefoniczna opieka rezydenta.

    Plaża

    do słynnej piaszczystej plaży Kleopatra przejście tylko przez ulicę. Leżaki, parasole przy basenie w cenie, na plaży za opłatą.

    Wyposażenie

    sześciopiętrowy budynek posiada 122 pokoje. Został oddany do użytku w 1986 roku, całkowicie wyremontowany w 2013. Na terenie hotelu znajduje się sklepik z pamiątkami i punkty usługowe, 2 windy, 4 bary, restauracja, basen. Hotel akceptuje karty Visa, Master, Euro. www.alaiye.com.tr

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A1-3A) ok. 16 m2, TV-SAT, telefon, minibar, sejf (płatny), klimatyzacja indywidualna, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, WC, balkon. Pokoje Ekonomiczne (A2-3S) wyposażone podobnie jak A2A. Pokoje Rodzinne (A2-4C) ok. 38 m2, sypialnia i pokój dzienny z miejscami do spania, wyposażone jak A2A.

    Dzieci

    brodzik, plac zabaw, krzesełko w restauracji, łóżeczko dla dziecka (na zapytanie).

    Dostęp do internetu

    internet bezprzewodowy w pokojach w cenie, kącik internetowy płatny.

    Sport

    tenis stołowy, siłownia, bilard (za opłatą), sporty wodne na plaży (za opłatą).

    Wellness

    basen kryty, jacuzzi. Za opłatą łaźnia turecka, sauna i masaże.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu.

    All Inclusive

    śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach 10-23. Kawa, herbata, ciasto w godzinach 17-18.

    Zniżki

    DLA DZIECI W WIEKU 2-13 LAT: pobyt gratis lub zniżka procentowa.


    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Kameralny hotel położony przy słynnej plaży Kleopatry. Niewielka odległość od centrum Alanyi skusi miłośników zwiedzania i buszowania po orientalnych marketach. Do pozostania w hotelu z kolei zachęcą przepiękne baseny oraz szeroka oferta zajęć sportowo - rekreacyjnych.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    hotel usytuowany jest na powierzchni 1700 m2; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny, basen kryty, restauracja główna, bar

    Położenie

    ok. 3 km do zamku w  Alanyi, ok. 119 km od lotniska w Antalyi

    Plaża

    piaszczysta plaża; serwis plażowy płatny (leżaki, materace, parasole); brak ręczników kąpielowych

    Zakwaterowanie

    270 pokoi: 79 pokoi standardowych (16 m2), 24 pokoje łączone  (32 m2), 2 pokoje dla osób niepełnosprawnych; wyposażenie: klimatyzacja centralnie sterowana (w zależności od warunków pogodowych), Wi-Fi (płatne), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV-SAT, sejf (płatny), minibar (płatny), balkon

    Wyżywienie

    All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja (w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne są lody, napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane

    Sport i rozrywka

    animacje i wieczory tematyczne (okazjonalnie), siłownia, tenis stołowy, rzutki, Wi-Fi w wyznaczonych strefach

    Dla dzieci

    basen, łóżeczko (na życzenie)

    www

    masaże, sauna, łaźnia turecka, salon fryzjerski, pralnia, lekarz, mini-market, bilard, fotograf, wypożyczalnia samochodów, wszystkie sporty wodne na plaży


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Mapa Hotelu Alaiye Kleopatra

    Opinie o Hotelu Alaiye Kleopatra

    3.9
    może być

    miły fajny bardzo głośny na pewno nie dla rodzin z dziecmi ani dla szukajacych spokoju, polecam raczej dla mlodych balangowiczow, maly basen i ogolnie caly osrodek dosc maly to fajnie, blisko do centrum, fajne animacje i pokazy

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: może być
    3.9
    1.7
    odradzam

    Hotel niewielki, położony przy samej ulicy. Cienkie ściany, nieszczelne drzwi balkonowe - hałas nie do przyjęcia. Jedzenie jedno z gorszych jakie miewałam na urlopach. Czystość pod znakiem zapytania... Pobliskie liczne sklepy - koszmar (tysiące podróbek i kiczowatych pamiątek). Szkoda czasu na ich odwiedzanie. Jedyny plus pobytu - pobliska ładna i czysta plaża. Hotelu nie polecam.

    POLECAM:
    Podsumowanie: odradzam
    1.7
    2.1
    odradzam

    Nie polecam pobytu w tym hotelu. Hotel jest bardzo głośny, położony przy samej ulicy. Basen jest ok. 20m od chodnika i ulicy, na której jest duży ruch. Pokoje są niezbyt czyste, ręczniki zapuszczone. Łazienka bardzo niewygodnie urządzona. Przez ściany słychać sąsiadów. Bardzo złe wyżywienie. Mało urozmaicone, czasem niezbyt świeże. Drugi raz na pewno tam nie pojadę.

    POLECAM:
    Podsumowanie: odradzam
    2.1
    3.9
    polecam

    Hotel jest całkowicie w porządku, za tę cenę nie ma do czego się przyczepić. Może tylko trochę słabe sprzątanie, ale poza tym O.K. Blisko jest do centrum ze sklepami i bazarami, na plaże wystarczy przejść przez ulicę. Miła obsługa, ale widać że są bardziej nastawieni na niemiecką część gości.

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    3.9
    2.1
    odradzam

    Hotel na pierwszy rzut oka wygląda ładnie, ma ładny hol i uśmiechniętą obsługę. Pokój na pierwszy rzut oka też ładny. I na tym koniec pozytywów. Łazienka bardzo mała i niewygodna. Ręczniki zapuszczone brudem. Ściany przenoszą wszystkie dźwięki, drzwi balkonowe nie tłumią hałasów. Animacje (beznadziejne) i ryk muzyki z baru uniemożliwiają odpoczynek w godz. 20.00-0.30. Można kłaść się spać dopiero dobrze po północy. Jedzenie fatalne - mało urozmaicone, niezbyt smaczne, potrawy przerabiane z poprzednich dni.

    POLECAM:
    Podsumowanie: odradzam
    2.1
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Hotel w środku miasta, więc wszędzie jest blisko, a do plaży może 5 minut piechotą... Pokoje nieduże, skromne, ale bardzo gustownie urządzone i co najważniejsze czyste. Bardzo dobre jedzenie, kuchnia glównie europejska, ale z tureckimi akcentami. Dużo wieczornych animacji, bardzo głośnych. Bardzo ładna plaża! Na pewno tam wrócimy! Polecam!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.1
    polecam

    Calkowicie spelnia wymagania czterech gwiazdek! Super polozenie, bardzo blisko plazy i centrum Alanyi! Pokoje ladne, bardzo skromne! Obsluga przemila i przepomocna, najlatwiej sie porozumiecp o niemiecku lub po ang! Super super chetnie wrocimy bo cena zacheca!!!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.1

    Alaiye Kleopatra - możliwości zakwaterowania:

    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja balkon
    STANDARD ROOM
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon
    Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja balkon
    STANDARD ROOM WITH BALCONY SINGLE USE
    STANDARD ROOM WITH BALCONY
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    STANDARD ROOM WITH BALCONY
    ECONOMY ROOM
    ECONOMY ROOM
    ECONOMY ROOM SINGLE USE
    ECONOMY ROOM SINGLE USE
    STANDARD ROOM WITH BALCONY SINGLE USE
    STANDARD ROOM

    Alaiye Kleopatra - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Alaiye Kleopatra? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00