cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
  • Hotel Turtas Club, Riwiera Turecka
1 / 22
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
23.04 - 30.04
już od 2724 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
15.10 - 22.10
już od 1718 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Turtas Club
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Turtas Club
star 4

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Turtas Club:
4.4 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Turtas Club:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 kwietnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 października 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel położony w ogrodzie. Polecam

Hotel Turtas Club w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel położony w ogrodzie. Polecam

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Turcja / Alanya

Opis oferty:

Duży, wakacyjny kompleks położony w zadbanym zielonym ogrodzie, przy szerokiej, piaszczystej plaży to idealne miejsce na wakacje dla całej rodziny. Kilka basenów, aquapark ze zjeżdżalniami oraz szeroka oferta sportowo-rekreacyjna to tylko część atrakcji jakie czekają na miejscu. Do dyspozycji Gości jest kilka barów, dla aktywnych siłownia i centrum fitness, a w lobby dostępny jest bezpłatny internet bezprzewodowy. 

POŁOŻENIE:

ok. 250 m od centrum KONAKLI ze sklepami i barami, ok. 13 km od Alanyi; ok. 110 km od portu lotniczego w Antalyi; przystanek autobusowy ok. 25 m od hotelu.

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, przejście przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki płatne (ok. 2 EUR, depozyt: 5 EUR).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, całkowicie odnowiony w 2013 r., 275 pokoi, 4 budynki, 5 pięter, 3 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, restauracja á la carte (dodatkowo płatna, wymagana wcześniejsza rezerwacja), 4 bary, w tym przy basenie i na plaży; minimarket, sklepy z różnym asortymentem, jubiler, butik, sala telewizyjna, przechowalnia bagażu; centrum konferencyjne, ogród o powierzchni 50 tys. m², bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: kawiarenka internetowa (wymagana wcześniejsza rezerwacja), room-service, sejf w recepcji, pralnia, prasowanie; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 20 m², klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy, sejf, minibar (bezpłatnie uzupełniany w wodę); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), boczny widok na morze;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla 2 osób - łóżko piętrowe), ok. 28 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

4 baseny, słodka woda: główny, ok. 560 m², gł. 1,6 m, relaksacyjny, ok. 300 m², gł. 1,5 m, basen, ok. 40 m², gł. 1,1 m i basen dla dzieci, ok. 20 m², gł. 0,4 m, aquapark: 3 baseny, słodka woda, ok. 140 m², gł. 1,2 m, ok. 100 m², gł. 1,1 m i ok. 80 m², gł. 0,4 m, 5 zjeżdżalni dla dorosłych, zjeżdżalnia dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki płatne (ok. 2 EUR, depozyt: ok. 5 EUR); kort tenisowy, siłownia, centrum fitness, aqua aerobik, siatkówka plażowa, koszykówka; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych, dyskoteka, amfiteatr; za opłatą: sauna, masaże, zabiegi pielęgnacyjne, minigolf, bilard, sporty wodne.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), późne śniadanie (10.00-10.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (11.00-17.30); raz dziennie lody dla dzieci w miniklubie; nocna zupa (23.00-23.30); wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0090/2425652945, www.clubturtas.com.tr

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fiwstęp do aquaparku


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel położony w ogrodzie. Polecam

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie

Hotel otoczony przepięknym ogrodem, położony jest w Konakli (ok. 250 m do centrum) ok. 12 km od centrum Alanyi z licznymi sklepami, restauracjami i miejscami rozrywki (łatwy dojazd miejscową komunikacją). Odległość od lotniska w Antalyi ok. 110 km.

Plaża

Hotel bezpośrednio przy szerokiej, piaszczysto-żwirowej plaży. Leżaki, parasole dostępne bezpłatnie. Ręczniki kąpielowe płatne (5 EUR depozyt, pobranie 2 EUR/dzień, wymiana 1 EUR ).

Do dyspozycji gości

Recepcja 24 h, 4 windy, lobby, restauracja główna, 4 bary: lobby bar, snack bar na plaży, bar przy basenie, disco bar, restauracja a'la carte (płatna dodatkowo, wymagana rezerwacja), 4 baseny: główny, relaksacyjny, przystosowany dla osób niepełnosprawnych, ze zjeżdżalniami (czynne w określonych godz.), 2 brodziki dla dzieci (w jednym mała zjeżdżalnia). Taras słoneczny z bezpłatnymi leżakami i parasolami.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadanie (07:30-10:00), późne śniadanie (10:00-10:30), lunch (12:30-14:00), obiadokolacja (19:00-21:00) w formie bufetu, nocna zupa (23:00-23:30). Przekąski na plaży i przy basenie (11:00-16:30), gozleme (11:00-16:00), ciasto i kawa (16:00-17:00), turecka pizza (11:00-16:00). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w wyznaczonych barach (10:00-24:00). Dla dzieci lody raz dziennie w mini klubie. Za dodatkową opłatą: alkohole importowane, wyciskane soki, konsumpcja po 24:00.

Program sportowy i animacyjny

Hotel prowadzi bogaty program animacyjny m.in.: zabawy w wodzie, aqua aerobik, wieczorne show. Siatkówka plażowa, siłownia, tenis stołowy, rzutki. Dla dzieci: mini klub (4-12 lat) i plac zabaw. Za opłatą: bilard ok. 5 EUR/godz., centrum SPA, dyskoteka, mini golf oraz sporty wodne na plaży

Internet

W lobby Internet Wi-Fi bezpłatny, w pokojach i na terenie hotelu (ok. 2 EUR/dzień/urządzenie).

Kategoria lokalna

****

Naszym zdaniem

Bardzo dobra propozycja dla osób szukających hotelu na rodzinne wakacje w miłej, klubowej atmosferze. Ogromną zaletą hotelu jest piękny ogród oraz przyjazna obsługa. Hotel polecamy szczególnie dla rodzin z dziećmi i osobom nastawionym na aktywny wypoczynek. Dobra lokalizacja blisko centrum turystycznej miejscowości.

Strona www


Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu

Na terenie Turcji obowiązuje wymóg noszenia maseczek w przestrzeniach ogólnodostępnych i środkach transportu (transfery, transport publiczny).
Wrestauracjach lokalnych obowiązuje 50% obłożenia.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta (w przypadku hoteli położonych w rejonie Kemer kontakt z rezydentem odbywa się telefonicznie),ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje: wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji nie są honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.

Wycieczki lokalne

Wycieczki lokalne

RIWIERA TURECKA PAMUKKALE - cena ok. 63 EUR
Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne.
ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
- To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta.
KAPADOCJA - cena ok. 137 EUR
Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.
PERŁY STAROŻYTNEJ PAMFILII - cena ok. 60 EUR
Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.
HAMAM - cena ok. 25 EUR
Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.
ZIELONY KANION - cena ok. 55 EUR
Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.
JEEP SAFARI - cena ok. 39 EUR
Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej. MORSKA WYPRAWA - cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.
RAFTING - cena ok. 35 EUR
Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
DELFINARIUM - cena ok. 35 EUR
Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!
NURKOWANIE - cena ok. 52 EUR
Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
MANAVGAT - cena ok. 42 EUR
Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.
ODKRYJ ALANYĘ -cena ok. 42 EUR
Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.
Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

Inne

RIWIERA TURECKA informacje ogólne
Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
Język urzędowy - turecki.
Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny Pizza ok. 20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok. 9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować. Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
W regionie:
Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.
Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.
Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.

Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa, Szczecina, Łodzi i Bydgoszczy
. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji, na Riwierze tureckiej trwa od początku czerwca do końca września.

Wizy

Wiza


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel położony w ogrodzie. Polecam

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

- przy plaży
- ok. 200 m od centrum dzielnicy turystycznej Konakli
- ok. 13 km od miasta Alanya
- ok.7 km od centrum dzielnicy turystycznej Avsallar
- ok. 120 km od lotniska w Antalyi
- ok. 10 m od przystanku autobusowego

 

Plaża

- szeroka, 250 m, żwirowo-piaszczysta
- leżaki, materace i parasole (bezpłatne)
- ręczniki (płatne)

 

Pokoje

- indywidualna klimatyzacja (depozyt za pilota ok 10 EUR/pobyt)
- łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)
- telefon ,TV-Sat (depozyt za pilota do TV ok 10 EUR/pobyt), minilodówka
- płatne: sejf
- balkon
- w przypadku 2 dostawek dla dzieci w pokoju jest łóżko piętrowe

 

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne
- 2 baseny, zjeżdżalnia
- leżaki, materace i parasole
- tenis stołowy, siatkówka plażowa, koszykówka
- dyskoteka (napoje dodatkowo płatne)
- fitness, rzutki, łaźnia turecka, 2 korty tenisowe
- program animacyjny dzienny i wieczorny
Płatne
- masaże, spa, sauna, bilard
- oświetlenie kortów tenisowych  oraz sprzęt
- sporty wodne na plaży
- depozyt za rakiety do tenisa stołowego

Dla dzieci

- brodzik
- plac zabaw
- miniklub
- animacje, minidisco
- łóżeczko

 

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja, nocna zupa, przekąski w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe serwowane są w godz. 10:00-24:00. Na plaży All inclusive w godz. 11:00-17:00, obejmuje napoje bezalkoholowe i piwo.

 

Restauracje i bary

- restauracja główna
- lobby bar
- bar przy basenie
- bar na plaży

 

Dodatkowe informacje

- Wi Fi w lobby (bezpłatne)
- internet (płatny)
- pralnia, fryzjer, minimarket
- sklep z pamiątkami, sala TV
- kantor, skrzynka pocztowa

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00),
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • wyżywienie wg opisu,
  • podatek VAT,
  • obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie),
  • opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera:

  • wizy płatnej przez klientów na lotnisku 15 EURO lub 20 USD.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel położony w ogrodzie. Polecam

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Riwiera Turecka

Położenie

Centrum Konakli ok. 250 mCentrum Alanyi ok. 13 kmRestauracje, kawiarnie, bary i sklepy w odległości ok. 250 mPrzystanek autobusowy bezpośrednio przy hoteluPort lotniczy Antalya ok. 110 km

Plaża

Prywatna, piaszczysto-żwirowa, bezpośrednio przy hoteluWejście do morza możliwe również z pomostuLeżaki, materace i parasole - bezpłatneRęczniki plażowe - płatne

Pokoje

Pokój Standard ok. 21 m² (dla max 3 osób)KlimatyzacjaŁazienka z prysznicem i WC, suszarka do włosówLCD TV-SatTelefon - płatnyMała lodówkaSejf - płatnyBalkon lub tarasPokój Standard BunkBed ok. 24 m² (dla max 4 osób)Łóżko małżeńskie oraz łóżko piętroweWyposażenie jak w pokoju StandardBungalow (dla 2 osób.)Bezpośrednio przy plażyTylko dla dorosłych

Wyżywienie

All Inclusive:Śniadanie, późne śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetuNocna zupa w godz. 23:00-23:30Przekąski w ciągu dnia serwowane we wskazanych barach w godz. 11:00-17:30, desery i ciastka w godz. 16:00-17:00Napoje bezalkoholowe i alkohole lokalnej produkcji w restauracjach i barach wskazanych przez hotel w godzinach ich otwarcia między 10:00-24:00Napoje zamawiane w barze w dyskotece w godz. 00:00-02:00 - płatne

Opis hotelu

Budynek główny i kilka budynków bocznychRestauracja i kilka barówRestauracja a'la carte - płatna3 baseny zewnętrzne dla dorosłych i 2 baseny dla dzieciAquapark (zjeżdżaline dla dzieci i dorosłych)Leżaki i parasole przy basenie - bezpłatnePlac zabawDyskoteka na plażySklepy, minimarketWymiana walutWypożyczalnia samochodów - płatnaParking - bezpłatnyOficjalna kategoria hotelu 4*

Internet

Wi-Fi w lobby - bezpłatneWi-Fi w pokojach i pozostałych pomieszczeniach - płatne

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: Bogaty program animacyjny, miniklub (4-12 lat), centrum fitness, łaźnia turecka, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, koszykówka, water polo, boccia, zumba, aqua aerobicPłatne: Spa, dyskoteka, sauna, masaże, fryzjer, centrum gier, kafejka internetowa, bilard, minigolf, sporty wodne na plaży

Uwagi

OSTRZEŻENIE: W związku z wybuchem epidemii wirusa SARS-CoV-2 w czasie trwania wybranej imprezy turystycznej mogą obowiązywać zwiększone wymagania dotyczące higieny i innych środków ostrożności ze względu na ochronę zdrowia i bezpieczeństwo podróżnych. Należy zapoznać się z informacjami dotyczącymi wymogów sanitarnych obowiązujących w Turcji.

WAŻNE INFORMACJE

Opis imprezy turystycznej uwzględnia usługi świadczone w szczycie sezonu, który przypada na lipiec i sierpień. Zakres niektórych usług dostępnych w obiektach zakwaterowania (hotelach), świadczonych poza szczytem sezonu może nieznacznie różnić się od zakresu usług świadczonych w szczycie sezonu. Szczegółowe informacje na temat usług z określeniem różnic zostały wskazane w Informatorze ogólnym.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Sunshine

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel położony w ogrodzie. Polecam

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Turcja/Alanya

Opis hotelu

Lokalizacja

- odległość od plaży

bezpośrednio

- położenie

Konakli

- odległość od centrum

250m

- odległość od centrum Alanyi

13km

- odległość od lotniska

110kmPlaża - piaszczysto-żwirowa - leżaki, parasole, materace bezpłatne - ręczniki plażowe płatneHotel

- ilość gwiazdek

4*

- ilość pokoi

275

- ilość basenw

basen zewnętrzny, Relax pool, 3 brodziki dla dzieci, Aquapark (czynny w określonych godzinach)Dodatkowe usługi

- bezpłatne

centrum fitness

- płatne

hammam, masaże, sauna, parking, pralnia, lekarz na wezwanie,Internet - WI FI w lobby bezpłatne - kawiarenka internetowa płatnaPokoje

- wyposażenie

łazienka , suszarka do włosw, klimatyzacja, Sat TV , mini bar(płatny), sejf (płatny), telefon, balkon - pokoje rodzinne to jeden duży pokj z łżkiem piętrowymRestauracje i bary

- Restauracje

restauracja głwna, restauracja tematyczna

- Bary

bar przy basenie 10:00 - 18:00, bar na plaży 11:00-17:00,Wyżywienie

- godziny all inclusive

napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole 10:00 - 24:00

- posiłki

śniadanie 07:00-10:00, pźne śniadanie 10:00-10:30, obiad 12:30-14:00, przekąski 11:30-17:00, przerwa na kawę 17:00-18:00, kolacja 19:00-21:00, pźne przekąski 23:00-23:30Rozrywka - animacje dzienne i wieczorne dla dzieci i dorosłych w określone dniSporty

- bezpłatne

aerobik, gimnastyka, ping pong, tenis ziemny, siatkwka plażowa,

- płatne

sporty wodne na plaży, boisko do piłki nożnej, mini golf,Dla dzieci - mini klub 5-12 lat

- plac zabawNasze uwagi

Oferowane przez Sunshine Holiday hotele zostały sprawdzone pod kątem jakości i atrakcyjności świadczonych usług. Standard hoteli może rżnić się w zależności od kraju pobytu, a ilość gwiazdek nie zawsze oznacza tę samą jakość usług. Decydując się na ofertę, należy skonsultować się z centrum rezerwacyjnym Sunshine Holiday lub z autoryzowanym przez Sunshine Holiday biurem agencyjnym, by wybrać obiekt odpowiadający standardowi, oczekiwaniom i ceną.Większość pokoi hotelowych to typowe pokoje dwuosobowe, dlatego, decydując się na zakwaterowanie w takim pokoju w 3 lub 4 osoby, należy liczyć się z koniecznością wstawienia dodatkowych łżek - dostawek. Jako dostawka może służyć łżko polowe, piętrowe lub sofa.

Wstawienie dodatkowego łżka powoduje zmniejszenie ilości wolnego miejsca w pomieszczeniu. W ofercie Sunshine Holiday znajdują się rżne typy pokoi

pokoje standardowe przeznaczone dla dwch osb (ew. z możliwością jednej lub dwch dostawek) i większe pokoje rodzinne. W zależności od typu pokoju jego wielkość oraz standard wyposażenia mogą się rżnić. Tym z Państwa, ktrym zależy na komforcie wypoczynku, a nie na cenie sugerujemy wybr pokoju typu Family, ktry będzie większy niż pokj 2-osobowy, ale także będzie droższy. Przy niektrych hotelach znaleźć można pokoje typu Economy, jest to wersja oszczędnościowa dla Klientw, ktrzy bardzo chcieliby się wybrać do danego hotelu, ale budżet im na to nie pozwala. Pokoje te są w nieco niższym standardzie niż pokoje standardowe czy rodzinne. Czasami takie pokoje mogą nie mieć balkonu ani tarasu, mogą być mniejsze lub ze starszym wyposażeniem.


AlfaStar

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel położony w ogrodzie. Polecam

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Turcja,Konakli

Położenie

Hotel położony ok. 500 m od centrum Konakli, ok. 13 km od centrum Alanyi. Odległość od międzynarodowego lotniska w Antalyi wynosi ok. 110 km. Hotel położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży z pomostem, która posiada certyfikat Blue Flag. Leżaki, materace i parasole są bezpłatne, ręczniki plażowe są dostępne za dodatkową opłatą.

Hotel

Hotel z 1969 roku został gruntownie odnowiony w 2013 roku. Na terenie hotelu znajdują się: recepcja, restauracja główna, restauracja a`la carte, lobby bar, bar na plaży, bar w dyskotece, namiot z fajkami wodnymi, sklepiki, fryzjer, lekarz, pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów. W lobby dostępne jest bezpłatnie internet bezprzewodowy.

Pokoje

Hotel posiada 275 pokoi. Pokój standardowy o powierzchni ok. 20 m2 wyposażone są w: centralną klimatyzację; TV Sat; telefon; internet bezprzewodowy i sejf (za dodatkową opłatą); mini-bar (bezpłatnie butelka wody w dniu przyjazdu); łazienkę (WC, prysznic, suszarka do włosów), balkon lub taras. Pokój rodzinny wyposażony jest podobnie jak pokoje standardowe, posiada łóżko piętrowe i jest większy. Pokój typu promo to pokój typu land view. Hotel posiada pokoje przystosowane dla niepełnosprawnych.

Wyżywienie

Hotel oferuje opcję All Inclusive, która obejmuje: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia, lody dla dzieci, nocne przekąska. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00 w wybranych barach. Bar w dyskotece i restauracja a`la carte są płatne dodatkowo.

Sport i relaks

Dla gości przygotowano: 3 baseny, aquapark z 5 zjeżdżalniami; bezpłatne leżaki, materace i parasole przy basenie; salę fitness, aerobik, piłkę wodną, łaźnię turecką (zabiegi płatne), tenis stołowy, rzutki, siatkówkę plażową, kort tenisowy, piłkę nożną, koszykówkę, całodzienne programy animacyjne, amfiteatr, dyskotekę. Za dodatkową opłatą dostępne są: oświetlenie kortów tenisowych, boiska do piłki nożnej i koszykówki, spa, masaże, sauna, bilard, mini golf, sporty wodne na plaży. Dla dzieci przygotowano: brodzik, zjeżdżalnie, plac zabaw, mini-klub (4-12 lat), wysokie krzesełka i menu w restauracji głównej, łóżeczka dla niemowląt (na zamówienie, przed przylotem), opiekunkę (na życzenie, za dodatkową opłatą). Hotel posiada windę do basenu dla osób niepełnosprawnych.

Dodatkowe informacje

www.clubturtas.com.tr

Możliwości zakwaterowania

Pokój dwuosobowy z jedną dostawką dla osoby dorosłej lub dziecka, pokój jednoosobowy z dostawką dla dziecka, pokój rodzinny z dwoma dostawkami dla dzieci lub osób dorosłych.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel położony w ogrodzie. Polecam

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Usytuowany w miejscowości Konakli, 2 km od centrum. Oddalony 12 km od Alanyi oraz 120 km od międzynarodowego lotniska w Antalyi. i ok 30 km od lotniska Gazipasa. Hotel położony przy plaży w dużym, pięknym ogrodzie.

Plaża

Przy hotelu, prywatna i szeroka, piaszczysto-żwirowa plaża. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne. Bar przy plaży.

Hotel

Kategoria lokalna 4* Hotel Club Turtas istnieje od 1969 roku, jest jednym z pierwszych 3 hoteli na drodze z Manavgat do Alanyi. W 2012 r. hotel został całkowicie wyremontowany ( pokoje i łazienki, restauracje, powstał także nowy Aqua Park z 5 zjeżdżalniami oraz 3 nowe baseny). Składa się z budynku głównego i trzech budynków bocznych otoczony lasem piniowym i przepięknym egzotycznym ogrodem. Hotel polecany Klientom marzącym o wspaniałych, rodzinnych wakacjach.

Do dyspozycji gości

Recepcja, kantor wymiany walut, restauracja główna, restauracja a'la carte, lobby bar, bar przy basenie i bar na plaży, dyskoteka, amfiteatr, mini market oraz sklep z pamiątkami, fryzjer, usługi pralnicze. Na terenie hotelu prowadzone są programy animacyjne.

Internet

kawiarenka internetowa odpatnie, WIFI w lobby bezpłatnie.

Konferencje/Incentive

komfortowo wyposażona sala konferencyjna

Sport i Rekreacja

Bezpłatnie 5 basenów w tym jeden o powierzchni 560m, aqua park z 5 zjeżdżalnami, basen dla osób niepełnosprawnych, leżaki i parasole, siatkówka plażowa, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, koszykówka, mini boisko do piłki nożnej, rzutki, piłka wodna, aerobic, sala fitness, Odpłatnie ręczniki plażowe, oświetlenie kortów tenisowych, bilard, centrum Spa, masaże, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

2 brodziki, zjeżdżalnie wodne, plac zabaw, mini club dla dzieci w wieku 4-12, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka na zamówienie

Zakwaterowanie

Oferuje 275 pokoi. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością jednej dostawki, wyposażone w łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację, TV/SAT, telefon, lodówkę, balkon lub taras oraz odpłatny sejf. Pokoje typu family wyposażone jak pokoje standardowe jednopomieszczeniowe z łóżkiem piętrowym.

Wyżywienie

All inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Późne śniadanie, lekkie przekąski, naleśniki tureckie, popołudniowa kawa, herbata i ciasto oraz nocna przekąska. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w  godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Lodówka uzupełniona w butelkę wody w dniu przylotu. Opcja All Inclusive nie zawiera napoi importowanych, soków ze świeżych owoców oraz kaw po turecku.

Informacje dodatkowe

Udogodnienia dla osób niepełnosprawnych - hotel dysponuje pokojami przystosowanymi dla Gości niepełnosprawnych. Dodatkowo na terenie hotelu dla wygody Gości dostępne są podjazdy, basen ze specjalnym oprzyrządowaniem dla osób poruszających się na wózku oraz toalety.

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.   

WIZA I PASZPORT

Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel położony w ogrodzie. Polecam

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel został całkowicie wyremontowany w 2013 roku, usytuowany na powierzchni 50.000 m2; obiekt składa się z sześciopiętrowego budynku głównego oraz 3 budynków bocznych; do dyspozycji gości: basen główny, basen relaksacyjny, basen przystosowany dla osób niepełnosprawnych, aqua park (6 zjeżdżalni wodnych), restauracja główna z tarasem,  restauracja z przekąskami, restauracja À la carte, 4 bary, sala konferencyjna

Położenie

położony 250 m od miejscowości Konakli, 7 km od Avasallar, 13 km od Alanyi, 110 km od lotniska w Antalyi

Zakwaterowanie

275 pokoi: 215 pokoi standardowych (24 m2), 60 pokoi rodzinnych (28 m2), 1 pokój przystosowany dla osób niepełnosprawnych; wyposażenie: klimatyzacja (w zależności od warunków pogodowych), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV-SAT, sejf (płatny),Wi-Fi (płatne), minibar (bezpłatna woda),  balkon lub taras 

Plaża

piaszczysto-żwirowa plaża z molo znajduje się  bezpośrednio przy hotelu; leżaki, materace, parasole - bezpłatne, ręczniki - płatne

Wyżywienie

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja, zupa nocna (w formie bufetu, w godzinach wyznaczonych przez hotel), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne:  napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane

Dla dzieci

animacje, mini klub (4-12 lat), 2 baseny, 2 zjeżdżalnie wodne, 1 mini zjeżdżalnia, plac zabaw, menu dla dzieci, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

Sport i rozrywka

animacje, muzyka na żywo (raz w tygodniu), amfiteatr, sala tv, łaźnia turecka, siłownia, aerobik, dyskoteka na plaży (napoje płatne), kort tenisowy (w ciągu dnia), boisko do gry w piłkę nożną, koszykówka, siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, bezpłatne Wi-Fi w lobby 

Dodatkowo płatne

centrum Spa & Wellness, masaże, sauna, restauracja À la carte, pralnia, centrum handlowe, gry komputerowe, lekarz, bilard, mini golf, wypożyczalnia samochodów, wszystkie sporty wodne na plaży, kafejka internetowa, oświetlenie kortów i boiska, sprzęt do tenisa, shisha

www

www.clubturtas.com


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel położony w ogrodzie. Polecam

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

Doskonała propozycja dla rodzin z dziećmi oraz miłośników aktywnego wypoczynku. Hotel zlokalizowany na terenie pięknego, zadbanego ogrodu, tuż przy prywatnej plaży z bezpłatnymi leżakami i parasolami oraz barem objętym formułą All Inclusive. W zadbanym ogrodzie można wypocząć na leżakach w cieniu palm, lub skorzystać z jednego z 3 basenów. Miłośnikom wodnego szaleństwa polecamy Aquapark z 3 oddzielnymi basenami. Dla najmłodszych moc atrakcji i zabaw w mini klubie. Krótki spacer dzieli hotel od centrum Konakli, pełnego restauracji, barów i turystycznych atrakcji.

Położenie

Konakli, ok. 400 m od centrum, ok.13 km od kurortu Alanya . W pobliżu - restauracje, sklepy, bary. Lotnisko Antalya, ok. 110 km od hotelu.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu - przejście przez teren hotelowy, prywatna, piaszczysto-żwirowa; parasole, leżaki bezpłatne, ręcznik płatne (pobranie - ok. 2 EUR, wymiana - ok. 1 EUR za dzień, kaucja 5 EUR).

Hotel

Internet - bezpłatne Wi-Fi w lobby. Hotel dysponuje 275 pokojami zlokalizowanymi w 4 budynkach (budynek główny i budynki boczne). W hotelu znajduje się całodobowa recepcja, lobby, winda, salka telewizyjna. Płatne - pralnia, pomoc medyczna, fryzjer, butik, jubiler, minimarket, zaplecze konferencyjne, kawiarenka internetowa (wymagana rezerwacja). Oficjalna kategoria turecka ****

Pokoje

Klimatyzacja, łazienka (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów), sejf (płatny), TV, telefon, Wi-Fi (płatne), minibar (woda w dniu przyjazdu; kolejne uzupełnienia płatne), balkon lub taras. Pokój standardowy - 2-osobowy z możliwością dostawki dla 1 osoby dorosłej lub 1 dziecka powierzchnia ok. 21 m2 Standardowy (QDP) - dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci - pokój standardowy z dostawką w formie łóżka piętrowego. Pokój typu "Promo room", czyli pokój w promocyjnej cenie - może się różnić od pokoi standardowych powierzchnią, wyposażeniem lub lokalizacją.

Rekreacja, Sport, Atrakcje

3 baseny zewnętrzne, bezpłatne leżaki, materace i parasole przy basenie, aquapark - 3 baseny ze zjeżdżalniami (czynne w godz. 10.00-11.30 i 14.30-16.30, w wysokim sezonie), centrum fitness, tenis stołowy, rzutki, koszykówka, siatkówka plażowa, łaźnia turecka, boisko do piłki nożnej i kort tenisowy (płatne oświetlenie), dzienne i wieczorne animacje, wieczorne show w amfiteatrze. Płatne - sporty wodne na plaży, Spa, masaże, sauna, bilard, gry wideo, minigolf, dyskoteka na plaży.

Dla dzieci

2 brodziki - jeden z małą zjeżdżalnią, plac zabaw, mini klub (4-12 lat).

Wyżywienie

All Inclusive - śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, nocny posiłek (zupa) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej; w ciągu dnia przekąski serwowane na plaży i przy basenie. Wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w wyznaczonych barach w określonych godzinach (10.00-24.00). Menu w bufecie zawiera potrawy dietetyczne, dania wegetariańskie i dania dla diabetyków. Raz dziennie w mini klubie lody dla dzieci.

Restauracje i bary

Restauracja główna, bar w lobby, bar przy basenie, bar na plaży, bar w dyskotece (płatny), restauracja a'la carte (płatna, wymagana rezerwacja).

Informacje dodatkowe

Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują w dniu przyjazdu, podczas zameldowania. All Inclusive w wyznaczonych barach. Goście korzystający z pakietu All inclusive zobowiązani są do noszenia opasek. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. W restauracjach obowiązuje formalny strój (mężczyźni długie spodnie). Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu - październik 2017.

WIZA

Obywatele polscy, podróżujący do Turcji podlegają obowiązkowi wizowemu. Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni ważności wizy. Do złożenia wniosku o wizę do Turcji zaleca się podróżnym posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu, paszport musi zawierać co najmniej jedną stronę czystą. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego. Wizę turystyczną można nabyć 1) przed wyjazdem do Turcji - na stronie www.evisa.gov.tr (e-wiza) - Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji - zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty płatniczej opłaty w wysokości 20 USD; po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy; należy wydrukować potwierdzenie i zabrać ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej; dodatkowe informacje o zasadach działania tego systemu można znaleźć na stronie www.evisa.gov.tr/pl/info/ (w przypadku wiz elektronicznych podróżni muszą posiadać paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji - w przeciwnym razie wniosek o e-wizę zostanie automatycznie odrzucony); lub 2) po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania; opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Zleca się zakup wiz w systemie elektronicznym. Przy przekroczeniu granicy tureckiej osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków finansowych na utrzymanie. Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy, mogą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej.

Warto wyróżnić

* Bezpośrednio przy plaży * Rodzinny * Animacje i rozrywka * 3 baseny zewnętrzne i 3 baseny w Aquaparku * Siłownia i łaźnia turecka w cenie * Piękny ogród palmowo-piniowy


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobry hotel położony w ogrodzie. Polecam

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Antalya, Turcja

Uwagi dodatkowe

Sun:Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone Sunhotels 2002 – 2017

Opis hotelu

Informacje Ogólne:

Club Turtas Beach w Konakli posiada 275 pokoi i został odnowiony w 2013 roku. Hotel położony jest 50 m od plaży piaszczysta. Dla Państwa komfortu hotel posiada sklepy, lobby, klimatyzację i recepcję. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć samochód i rower. Personel mówi po niemiecku i angielsku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Do dyspozycji są 3 czynny w sezonie baseny ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie można delektować się orzeźwiającymi napojami. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się sklepy, supermarket, przystanek autobusowy, centrum miasta, postój taksówek i placówka medyczna. Oferta rozrywkowa hotelu: dyskoteka i sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia:

Hotel oferuje opiekę medyczną, usługę budzenia, usługi prasowania, pokojówki i pralnię. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik i klub dziecięcy, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h. Hotel posiada salę konferencyjną.

Posiłki:

Wieczorem odwiedź bar w recepcji. All Inclusive: All Inclusive obejmuje drugie śniadanie (pora serwowania: 10:00 - 10:30), kawę i herbatę (pora serwowania: 10:00 - 00:00), przekąski o północy (pora serwowania: 23:00 - 23:30), wino (pora serwowania: 10:00 - 00:00), ciasta i wyroby cukiernicze (pora serwowania: 16:00 - 17:00), napoje bezalkoholowe (pora serwowania: 10:00 - 00:00), piwo (pora serwowania: 10:00 - 00:00), alkohole lokalne (pora serwowania: 10:00 - 00:00) i przekąski (pora serwowania: 11:00 - 16:30).

Sport i Rozrywka:

Club Turtas Beach posiada spa, hammam i łaźnię parową. Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje tenis stołowy, bilard, sala gier, rzutki i minigolfa. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: koszykówka, siatkówka plażowa i fitness. Lokalne firmy oferują sporty wodne takie jak narciarstwo wodne i skutery wodne. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Turtas Club

Opinie o Hotelu Turtas Club

4.4
polecam

22.06.11 wrócilismy z Żoną z Turcji.Jesteśmy zadowoleni, hotel, wyżywienie, obsługa(symatyczny kelner młody Turek Miron) okey. Jedzenie urozmaicone do wyboru. Czysto w pokojach i toaletach. Baseny i otoczenie utrzymane w czystości. Paża zwirowo-piaskowa. Rezydencji p.Marcin i p.Marek zachowywali sie profesjonalnie. Animatorka p.Agnieszka z Oświęcimia bardzo sympatyczna i kompetentna osoba. Jedyny mankament to duża odległość z lotniska. Polecam ten hotel. W przyszłym roku też tam się wybiorzemy. pozdrawiam wszystkich.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.4

Turtas Club - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj rodzinny
2 os. pokoj standardowy
2 os. Pokój standardowy z częściowym widokiem na morze
1 os. Pokój standardowy z częściowym widokiem na morze
bgl bungalow
sr standard room
sr standard room
sr standard room
sr24 standard room 2-4
srbb standard room bunk beds
srssv standard room side sea view

Turtas Club - Możliwości wyżywienia:


Turtas Club - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Turtas Club? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00