cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Eftalia Village, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Village, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Village, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Village, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Village, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Village, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Village, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Village, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Village, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Village, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Village, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Village, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Village, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Village, Riwiera Turecka
1 / 14
Udogodnienia hotelu Eftalia Village
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Eftalia Village
star 4

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Eftalia Village:
4.0 / 5
Średnia z 11 opinii
Szczegóły oceny hotelu Eftalia Village:
  • Lokalizacja
    3.5
  • Hotel
    3.8
  • Pokoje
    3.6
  • Wyżywienie
    3.9
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    3.5
Ocena hotelu:
4.0 / 5
Średnia z 11 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 września 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 kwietnia 2019

Hotel Eftalia Village w ofercie Biura podróży:

Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Alanya Kompleks kameralnych budynków położonych w pięknym ogrodzie z tropikalną roślinnością. Polecany szczególnie dla rodzin z dziećmi, które znajdą mnóstwo atrakcji zarówno w hotelu, jak i w położonym nieopodal Parku Wodnym Eftalia Island z polskimi animacjami dla dzieci. Po dniu pełnym wrażeń i emocji w aquaparku można odpocząć w cieniu palmowych liści korzystając z bogatej oferty gastronomicznej oraz animacyjnej jakie oferuje hotel.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2006 r. Odnowiony w 2016 r. Na terenie hotelu znajduje się 5 restauracji, 4 bary, sala konferencyjna, pralnia (płatna), 3 baseny odkryte, 7 zjeżdżalni w aquaparku(4 dla dorosłych, działają w godzinach 10:00-12:00, 14:00-17:00). Urozmaicony program animacyjny dla dzieci i dorosłych oraz szeroki wybór zajęć rekreacyjno-sportowych dla osób aktywnych. Bezpłatny wstęp do Parku Wodnego EFTALIA ISLAND z polskimi animacjami dla dzieci.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 15 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w hotelu bezpłatne Wi-Fi na plaży bezpłatne (ograniczenie transmisji danych)

plaża

Plaża w Parku Wodnym Eftalia Island - 100 m od hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 1500 m długości, posiada certyfikat Błękitnej Flagi. Parasole, materace, leżaki - bezpłatne, ręczniki - depozyt, pawilony - płatne. Beach Bar serwuje przekąski, napoje bezalkoholowe, wino i piwo. Przejście do plaży przez ulicę lub kładką.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, sejf (płatny), minibar (bezpłatny - woda), telefon, TV, łazienkę (prysznic lub wanna, suszarka, WC), balkon. Typy pokoi: w 12 trzypiętrowych budynkach: pokoje standardowe dla max 4 os. , pokoje large dla max 4 os. (większe od standardowych) , pokoje rodzinne typu B dla max 6 os. (3 pokoje połączone drzwiami) , pokoje rodzinne typu A dla max 4 os. (2 sypialnie połączone drzwiami) , pokoje ekonomiczne dla max 3 os. (mniejsze od standardowych, pojedyncze łóżka) , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych

Wyżywienie

restauracja główna, 4 restauracje a la carte (w parku wodnym Eftalia Island), 4 bary (m.in. lobby bar, bar przy basenie i disco bar) All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00), późny posiłek (23:30-00:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (12:00-16:00), podwieczorek (11:00-16:00) serwowane w wyznaczonych barach , lody , lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Restauracje a la carte - płatne ok. 5€/os. Wymagana rezerwacja.turecka, włoska, grill, azjatycka

z myślą o dzieciach

miniklub i polskie animacje dostępne w Parku Wodnym Eftalia Island od 21.04. do 30.09.2018, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, 2 brodziki, 3 zjeżdżalnie wodne , możliwość wypożyczenia wózka za opłatą i w miarę dostępności (płatne ok. 5€/doba), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, plac zabaw

w cenie

siłownia, sauna, łaźnia turecka, koszykówka, siatkówka plażowa (na terenie Eftalia Island), minigolf, aerobik , tenis stołowy, rzutki, kort tenisowy, animacje, dyskoteka (zlokalizowana w Eftalia Island, wstęp - bezpłatny, napoje - płatne)

płatne

centrum SPA, masaż , bilard , oświetlenie kortu, rakiety i piłki do tenisa , sporty wodne na plaży (oferta firmy zewnętrznej)

Aktualizacja opisu

10.08.2018 12:22

usługi dostępne w hotelu

Polskie animacje Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi Aquapark SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe Pokoje 6 osobowe Błękitna Flaga


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

RIWIERA TURECKA/TURCJA

Do dyspozycji gości

• recepcja • ogród • taras • główna restauracja • restauracja a la carte • 4 bary • cukiernia • aquapark ze zjeżdżalniami • basen zewnętrzny • basen dla dzieci

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu) • leżaki, parasole (przy basenie, w cenie) • ręczniki plażowe (kaucja)

Dodatkowe udogodnienia

• minimarket • sklep z pamiątkami • butik • fryzjer • jubiler • parking • pralnia (płatna)

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

473

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• goście zakwaterowani w tym obiekcie mogą korzystać z infrastruktury sąsiedniego hotelu Eftalia Island (bary i restauracje, kompleks basenów zewnętrznych, aquapark ze zjeżdżalniami, strefa spa & wellness) • hotel nie akceptuje zwierząt domowych

Dla dzieci

• basen dla dzieci • miniklub (4-12 lat) • minidyskoteka • plac zabaw • wysokie krzesełka w restauracjach (na zapytanie) • łóżeczko dla dziecka (na zapytanie, w cenie) • aquapark ze zjeżdżalniami

Sport i wellness

W cenie • kort tenisowy • mała siłownia • piłka nożna • siatkówka plażowa • aerobik • hammam • sauna fińska

Płatne • oświetlenie kortu i sprzęt do tenisa • sporty wodne • masaże

Rozrywka

• w cenie dostęp do Aquapark Eftalia Island (boisko do piłki nożnej, boisko do siatkówki plażowej, strefa fitness, imponujący aquapark z 11 dużymi zjeżdżalniami i zjeżdżalniami dla dzieci, dyskoteka, amfiteatr, restauracja przekąskowa, 5 restauracji a la carte: azjatycka, otomańska, grillowa, włoska, płatna fish & steak; wymagana wcześniejsza rezerwacja, 4 bary, kawiarnia, pasaż handlowy, sklep, spa - płatne, pawilony oferujące masaże - płatne, miniklub Monkeyland dla dzieci w wieku 4-12 lat, bar dla dzieci, Happy Land, pawilony na plaży - płatne)

• dyskoteka (napoje płatne) • amfiteatr

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 30 m2 • klimatyzacja (sterowana indywidualnie) • suszarka do włosów • sejf (płatny) • tel. • TV • minibar • WC • balkon

Pokój rodzinny FZX2

• 2-4 os. • ok. 39 m2 • 2 sypialnie • klimatyzacja (sterowana indywidualnie) • suszarka do włosów • sejf (płatny) • tel. • TV • minibar • WC • balkon

Pokój rodzinny FZX3

• 2-6 os. • 3 sypialnie • klimatyzacja (sterowana indywidualnie) • suszarka do włosów • sejf (płatny) • tel. • TV • minibar • WC • balkon

Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1

• 2 os. • klimatyzacja (sterowana indywidualnie) • suszarka do włosów • sejf (płatny) • tel. • TV • minibar • WC • balkon

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 27 m2 • klimatyzacja (sterowana indywidualnie) • suszarka do włosów • sejf (płatny) • tel. • TV • minibar • WC • balkon

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu) • przekąski (słodkie i słone) • lody • wybrane napoje bezalkoholowe oraz wybrane, lokalne napoje alkoholowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA TURECKA

*****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

*  Hotel znajduje się w odległości 100 km od lotniska, 18 km od centrum Alanyi oraz 4 km od Konakli.

PLAŻA

*  Piaszczysto-żwirowa, 100 m od hotelu (przejście tunelem); materace, parasole oraz leżaki bez opłat; ręczniki plażowe są bezpłatne, ale ich wymiana dodatkowo płatna; przy plaży znajduje się duży kompleks Eftalia Island z basenami, restauracjami, barami, centrum Spa i sportów wodnych, animacjami oraz Aquaparkiem, gdzie wydzielone są sekcje tylko dla dorosłych (specjalny bar Chill Out, wyznaczony odcinek plaży) oraz dla dzieci (np. klub Monkeyland).

ZAKWATEROWANIE

* 473 pokoje rozmieszczone w 12 budynkach; *  Typy pokoi: 264 pokoje standardowe (28 m), 43 pokoje typu large (32 m, jedno pomieszczenie),  114 pokoi rodzinnych z dwiema sypialniami (39 m), 48 rodzinnych z 3 sypialniami (58 m), 4 pokoje dla osób niepełnosprawnych (28 m); *  Wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie, telefon, telewizor, mini bar (woda bezpłatnie, pozostałe napoje płatne), sejf (płatny), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów; każdy pokój posiada balkon.

RESTAURACJE I BARY

*  Restauracja główna; 4 restauracje a'la carte na terenie Eftalia Island (jeden raz w ciągu pobytu Goście mogą skorzystać z restauracji a'la carte po dokonaniu rezerwacji - płatność 5 euro, dzieci do 14 lat za darmo); *  Lobby bar, bar przy basenie, bar z przekąskami na plaży, aqua bar, kawiarnia, bar w dyskotece (płatny), bar w restauracji, bary z przekąskami tureckimi i włoskimi.

Wyżywienie

*  All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, przekąski na terenie hotelu oraz w barach na plaży (również lody), napoje bezalkoholowe i alkoholowe rodzimej produkcji w godz. 10:00-23:30 w barach hotelowych i w kompleksie Eftalia Island; napoje w dyskotece są dodatkowo płatne.

SPORT I ROZRYWKA

*  2 baseny zewnętrzne, Aquapark na terenie hotelu i na plaży, basen kryty; bezpłatny dostęp do leżaków i parasoli przy basenach; *  Bezpłatnie: łaźnia turecka, sauna, boisko do siatkówki plażowej, koszykówki, rzutki i sprzęt do tenisa stołowego, a także centrum fitness; prowadzone są zajęcia z gimnastyki i aerobiku wodnego oraz różnorodne animacje; *  Odpłatnie: masaże, bilard, kort tenisowy, wypożyczenie sprzętu i oświetlenie kortu tenisowego, sporty wodne oraz centrum nurkowe.

DLA DZIECI

*  Brodzik, basen ze zjeżdżalniami, kryty brodzik, plac zabaw, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat.

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

*  Galeria handlowa, sklep z pamiątkami, centrum SPA (dodatkowo płatne), salon fryzjerski, wypożyczalnia samochodów, kantor wymiany walut, sala telewizyjna, pralnia, kącik internetowy, gry komputerowe, sale konferencyjne.

NASZYM ZDANIEM

*  Hotel z miłą atmosferą umożliwiający uprawianie wielu form aktywnego wypoczynku. Ze względu na rozbudowaną infrastrukturę i wiele atrakcji dla dzieci - polecany rodzinom z dziećmi. W 2014 roku otwarty został duży kompleks basenowy ze zjeżdżalniami przy plaży, co z pewnością wzbogaciło ofertę hotelu.

STRONA INTERNETOWA

*  www.eftaliahotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Ciekawie zaprojektowany hotel, pięknie położony na rozległym terenie, pośród bujnego ogrodu. Składa się z kilkunastu budynków. Oferuje wspaniały, aktywny wypoczynek. Wraz z Eftalia Aqua tworzy świetny kompleks wakacyjny z ogromnym aquaparkiem.

Położenie

W miejscowości Turkler, 100 m od prywatnej, piaszczysto-żwirowej plaży (przejście przez ulicę lub tunelem, bezpłatny serwis plażowy, płatne pawilony plażowe), ok. 4 km od Konakli, 18 km od centrum Alanyi, 120 km od lotniska w Antalyi.

Wyposażenie

Lobby z recepcją (24 h) i kącikiem wypoczynkowym, restauracja główna, dwie restauracje a'la carte (turecka i włoska), bar w lobby, bar na plaży, bary przy basenach, cukiernia, Wi-Fi w lobby (bezpłatnie), kawiarenka internetowa, sklep z pamiątkami, sklep jubilerski, butik, minimarket, punkt fotograficzny, wypożyczalnia samochodów,  kantor, pralnia, salon fryzjerski, sale konferencyjne, centrum biznesowe.

Pokoje

Gustowne, funkcjonalne, wyposażone w łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka do włosów), klimatyzację sterowaną indywidualnie, TV sat, telefon, sejf, minibar, balkon. Istnieje możliwość rezerwacji pokoju rodzinnego (dwie sypialnie oddzielone drzwiami wewnętrznymi). Pokoje typu Economy to kilka pokoi wydzielonych przez hotel jako propozycja o niższym standardzie oraz w atrakcyjniejszej cenie. Obniżony standard pokoi polegać może na mniejszym metrażu, braku balkonu, gorszym widoku, lokalizacji pokoju na parterze, niskim parterze, w sąsiedztwie kuchni, restauracji czy dyskoteki.

Wyżywienie

All Inclusive - śniadania (07.00:10.00), obiady (12.30:14.00), kolacje (19.00:21.00) w formie bufetów, późne śniadania, popołudniowa przerwa na kawę, herbatę i ciasto, przekąski, lody dla dzieci, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane do godz. 23.30, kolacja w restauracji a'la carte (konieczna rezerwacja, opłata 5 euro), woda mineralna w pokoju.

Sport i rozrywka

Basen główny (ok. 480 m2), dwa baseny mniejsze, zjeżdżalnie wodne, kort tenisowy, boisko do piłki nożnej, tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, bilard, masaże, zabiegi w centrum wellness, jacuzzi, siłownia, sauna, łaźnia turecka, muzyka na żywo, wieczorny program rozrywkowy w amfiteatrze, animacje w sezonie, dyskoteka,  sporty wodne, sala gier komputerowych. Goście hotelowi mają bezpłatny wstęp do centrum rekreacyjno- wypoczynkowego Eftalia Island przy plaży. Jest tam mnóstwo atrakcji wodnych dla dorosłych i dla dzieci, kilka barów i strefa relaksu dla dorosłych.

Dla dzieci

2 brodziki, zjeżdżalnie, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka, możliwa indywidualna opieka (odpłatnie).

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena od 11 kwietnia 2014 wynosi 30 USD lub 25 EUR / osobę. Innym sposobem nabycia wizy tureckiej (który ma być obowiązkowy w kolejnych latach) jest system online e-viza (https://www.evisa.gov.tr/en/), gdzie można nabyć wizę za 20 USD / osobę. Od 11 kwietnia 2014 strona ma zostać uruchomiona w polskiej wersji językowej, a płatność ma być możliwa za pośrednictwem kart debetowych i kredytowych. Obywatele RP mogą przebywać na terenie Turcji łącznie przez 90 dni w okresie 180 dni ważności wizy. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu do Turcji.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę turecką, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony w dzielnicy Turkler, oddalony ok. 18 km od centrum Alanyi, i ok. 4 km od centrum Konakli, lotnisko w Antalayi oddalone ok. 100km. i ok 30 km od lotniska Gazipasa

PLAŻA

Do piaszczysto-żwirowej plaży przejście kładką nad ulicą lub przejściem podziemnym (ok. 80m). Bar na plaży serwuje napoje bezalkoholowe. Leżaki i parasole bezpłatnie.

HOTEL

Kategoria lokalna 5*HV (wioska wakacyjna) Hotel składa się z kilkunastu budynków (willi) położonych na dużym terenie. W jednym z budynków hol z recepcją i miejscami do siedzenia, pokój z TV-SAT. Hotel oferuje łącznie 425 pokoi w 11 bungalowach. Idealna propozucja na wypoczynek dla rodzin z dziećmi. Od początku sezonu lato 2014 do dyspozycji gości oddano kompleks rekreacyjno-wypoczynkowy Eftalia Island. Osoby przebywające na terenie klubu mogą korzystać z 4 barów, 3 restauracji a'la carte, imponujacego parku wodnego (11 zjeżdżalni, nie licząc zjeżdżalni dla dzieci), basenów dla dorosłych i dla dzieci czy dyskoteki na świeżym powietrzu. Wydzielono także strefę tylko dla dorosłych, gdzie można wypożyczyć komfortowe pawilony plażowe. Ponadto do dyspozycji gości pozostaje nowe centrum spa z urozmaiconą ofertą zabiegów, minimarket, dodatkowy miniklub dla dzieci, amfiteatr, cukiernia i place zabaw.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Lobby, restauracja główna, 2 restauracje la carte (włoska i otomańska), bary, sklepy, fryzjer, centrum spa, dyskoteka.

INTERNET

Kafejka internetowa za opłatą.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Cztery sale konferencyjne (od 20 do 70 osób).

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie - kompleks basenów (ok. 1500 m kw.) w tym 3 baseny ze słodką wodą, basen rekreacyjny bliżej plaży, aquapark ze zjeżdżalniami (7), brodziki dla dzieci, aerobik, tenis stołowy, tenis ziemny, siłownia, łaźnia turecka, piłka plażowa, koszykówka, rzutki, gimnastyka w wodzie, programy animacyjne w dzień i wieczorem. Leżaki, materace przy basenie i na plaży bez opłaty, wstęp do parku wodnego Eftalia Island. Odpłatnie - bilard, sauna, salon gier komputerowych, sprzęt do tenisa i oświetlenie kortu, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Mini klub dla dzieci 4-12 lat, sala gier, playstation, minidisco, brodzik dla dzieci, zjeżdżalnie. Krzesełka dla dzieci w restauracjach, menu dla dzieci. Opiekunka dla dzieci za opłatą i na życzenie.

ZAKWATEROWANIE

Pokoje typu Standard - ok. 29 m2, dwuosobowy z możliwością jednej dostawki, posiada klimatyzację sterowaną indywidualnie, łazienkę - wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów; telefon, TV-SAT, minibar, sejf za opłatą. Pokoje typu Familly Room [FAM 1] - ok. 32 m2, posiada jeden pokój dzienno-sypialny, wyposażony jak pokój standardowy, dostępny dla konfiguracji 2+2 lub 3+1. Pokoje typu Familly Room [FAM 2] - ok. 39m2, posiadają dwie oddzielne sypialnie, wyposażony jak pokój standardowy, dostępny dla konfiguracji 3+1 lub 3+2. Pokoje typu Familly Room [FAM 3] - ok. 58m2, posiadają trzy oddzielne sypialnie, wyposażony jak pokój standardowy, dostępny dla konfiguracji 3+2 lub 3+3.

WYŻYWIENIE

All Inclusive - śniadanie, późne śniadanie, obiad, kolacja podawane w formie szwedzkiego stołu; lekkie przekąski serwowane w ciągu dnia; popołudniowa kawa, herbata, ciasto; nocna zupa, jednorazowo podczas pobytu kolacja w restauracji a 'la carte. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w godz. 10.00 - 24.00. Hotelowa restauracja oferuje dania kuchni międzynarodowej i tureckiej.

UDOGODNIENIA DLA OS. NIEPEŁNOSPRAWNYCH

Hotel dysponuje czteroma pokojami dla osób niepełnosprawnych, na zapytanie i potwierdzenie.

INFORMACJE DODATKOWE

http://www.eftaliahotels.com

CENA

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.   

WIZA I PASZPORT

Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Turcja/Riwiera Turecka

Kategoryzacja hotelu

- kategoria Exim Tours 5* - kategoria lokalna 5*

Położenie

- ok. 100 m od plaży (przejście pod ulicą) - w Turkler - ok. 18 km od centrum Alanyi - ok. 100 km od lotniska w Antalyi

Plaża

- prywatna, piaszczysto-żwirowa - leżaki, materace, parasole (bezpłatne) - ręczniki plażowe (depozyt) - nowoczesny kompleks basenowy Eftalia Island z 13 zjeżdżalniami, barami, dyskoteką i amfiteatrem

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 28 m2 - centralna klimatyzacja - TV-Sat, telefon - mini bar i sejf (płatne) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokój Familijny (Standard) - powierzchnia ok. 32 m2 - wyposażony podobnie jak pokój standardowy, możliwość 2 dostawek Pokój Familijny (2 bedrooms) - powierzchnia ok. 39 m2 - 2 łączone pokoje wyposażone podobnie jak pokój Standardowy, możliwość 2 dostawek

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - kompleks basenowy i aquapark na terenie obiektu - kompleks basenowy i aquapark Eftalia Island przy plaży - leżaki, materace i parasole przy basenach - sala fitness, aerobik, tenis stołowy, rzutki, boccia, siatkówka plażowa - sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne) - programy rozrywkowe na terenie Eftalia Island: animacje, muzyka na żywo, dyskoteka Płatne - bilard - kort tenisowy, boisko do piłki nożnej - spa, masaże - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik, zjeżdżalnie, plac zabaw, mini klub, animacje - wysokie krzesełka i menu w restauracji głównej  

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia i lody (w wyznaczonych godzinach). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00 w wybranych barach.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracje a'la carte na terenie Eftalia Island (płatne) - bar w lobby - bar przy basenie - snack bar na terenie Eftalia Island - bar na plaży na terenie Eftalia Island (tylko napoje bezalkoholowe i piwo) - bar w dyskotece na terenie Eftalia Island (płatny)

Dodatkowe informacje

- obiekt otwarty w 2006 roku, systematycznie remontowany, dysponuje 473 pokojami - internet Wi-Fi w lobby (bezpłatny) - mini market, sklep z pamiątkami, kantor, wypożyczalnia samochodów - www.eftaliahtels.com

Cena

Cena zawiera: bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr, koszt 20 USD.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Antalya, Turcja

Opis hotelu

Ten ośrodek wypoczynkowy został wzniesiony w 2006 roku. Goście zakwaterowani są w 425 pokojach. Znajdują się one w budynku głównym (2 piętra) bądź w jednym z budynków pobocznych (do 2 pięter). Do dyspozycji gości jest lobby wraz z recepcją z check-out-service. Na miejscu znajduje się sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie kompleksu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą, sala telewizyjna, pokój zabaw dla dzieci i biblioteka. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, pralnia i usługi fryzjerskie.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyposażone są w łóżko podwójne bądź sofę. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Komfortowy pobyt zapewniają lodówka i minilodówka. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są telefon i telewizor. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów. Istnieje również możliwość rezerwacji kwatery z łazienką dla osób niepełnosprawnych. Kompleks oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

Sport i wypoczynek

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w ośrodku wypoczynkowym, jak np. tenis ziemny, siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka i strzelanie z łuku. Aqua fitness oraz za dodatkową opłatą narty wodne, jet ski, przejażdżki motorówką, rower wodny, przejażdżki na bananie wodnym i kanadyjki zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Szeroka oferta rekreacyjna wewnątrz kompleksu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, darta, zajęcia gimnastyczne i aerobik oraz odpłatnie bilard. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy saunę, łaźnię parową, łaźnię turecką, salon piękności i solarium, jak również za dodatkową opłatą spa i zabiegi masażu. Program animacyjny, dyskoteka, miniklub i minidisco zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem i opcja all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Napoje wliczone są w cenę. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W kompleksie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2019


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

5

Region

ALANYA

Opis oferty:

Hotel został otwarty w 2006 roku, odnowiony w 2010, usytuowany na powierzchni 37.700m2. Cały kompleks składa sie z 12 budynków trzypiętrowych. Do dyspozycji gości baseny zewnętrzne, aqua park, basen kryty, restauracja główna, restauracje a'la carte, kort tenisowy, 4 sale konferencyjne oraz 5 barów. Oficjalna kategoria hotelu w Turcji, przyznana przez Ministerstwo Turystyki, to HV1 - odpowiada standardowi 4-5*.Kategoria hotelu podana w systemie Merlin X, to gwiazdki przyznawane przez Orex Travel w oparciu o opinie Klientów oraz pracowników naszych Działów Jakości i rezydentów.

POKOJE:

425 pokoi: 219 pokoi standardowych (28m2), 43 pokoje standardowe powiększone (32m2), 111 pokoi rodzinnych (39m2, 2 sypialnie), 48 pokoi rodzinnych powiekszonych (58m2, 3 sypialnie) oraz 4 pokoje dla osób niepełnosprawnych (28m2) z widokiem na morze, basen lub ogród. Wyposażenie: indywidualna klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, telefon, sejf (płatny), minibar, wykładzina lub laminat, balkon; sprzątanie - codziennie, wymiana ręczników i pościeli - 3 razy w tygodniu

DODATKOWO PŁATNE:

Centrum Spa & Wellness, masaże, salon fryzjerski, łaźnia parowa, lekarz, pralnia, bilard, kafejka internetowa, salon gier, jubiler, wypożyczalnia samochodów, wszystkie sporty wodne na plaży, oświetlenie kortów, sprzęt do tenisa, internet bezprzewodowy (w lobby), room service

KONTAKT:

www.eftaliahotels.com

POŁOŻENIE:

4 km od Konakli, 18 km od centrum Alanyi, odległość od lotniska w Antalyi wynosi 100 km

PLAŻA:

prywatna, żwirowa plaża znajduje się 100 m od hotelu (przejście tunelem); serwis plażowy bezpłatny (leżaki, materace, parasole, ręczniki)

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane

DLA DZIECI:

animacje, mini klub (4-12l), junior klub (13-16l), mini disco, brodzik, brodzik kryty, plac zabaw, zjeżdżalnie wodne, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie), opiekunka (dodatkowo płatna)

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, muzyka na żywo, amfiteatr, dyskoteka, łaźnia turecka, sauna, centrum fitness, aerobik, rzutki, bingo, sala tv, koszykówka, siatkówka plażowa, kort tenisowy, tenis stołowy, boisko do piłki nożnej


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Turcja / Alanya

Opis oferty:

Doskonałe miejsce na aktywne wakacje z rodziną i prawdziwy raj dla miłośników plażowania oraz wodnego szaleństwa! W samym hotelu do dyspozycji Gości kilka basenów i zjeżdżalni, a do tego wspaniały kompleks sportowo-rozrywkowy na plaży: 13 zjeżdżalni, baseny dla dorosłych i dzieci, miniklub, profesjonalne animacje, przedstawienia w amfiteatrze oraz bary objęte all inclusive. Na plaży przygotowano również specjalną strefę tylko dla dorosłych. Komfortowe pokoje znajdują się kameralnych budynkach na terenie zielonego ogrodu, do wyboru są wygodne pokoje standardowe lub przestronne pokoje rodzinne idealne dla osób z dziećmi.

POŁOŻENIE:

w TURKLER, przy drodze lokalnej, ok. 2 km od sklepów, ok. 4 km od centrum Konakli, ok. 18 km od Alanyi; ok. 100 km od portu lotniczego w Antalyi; przystanek dolmuszy ok. 500 km od hotelu (Alanya, Side).

PLAŻA:

przy kompleksie basenowym Eftalia Island: hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, ok. 100 m od hotelu, przejście przez mostek nad drogą lub przejściem podziemnym, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki, altany płatne; przy plaży kompleks basenów dla dzieci i dorosłych, aquapark z 13 zjeżdżalniami, m.in.: blackhole (89 m), rafting (69 m), twister (55 m), do części wymagane koła, baseny ze zjeżdżalniami dla dzieci, ośmiornicą i statkiem pirackim, miniklub (4-12 lat), plac zabaw, siatkówka plażowa, wydzielony odcinek plaży dla dorosłych, 4 bary, dyskoteka, amfiteatr; za opłatą: sporty wodne: surfing, kanu, narty wodne, katamaran, paralotnia, banan.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2006 r., regularnie odnawiany, 473 pokoi, 12 budynków, 2 piętra, przestronne i eleganckie lobby, recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne menu dla dzieci, restauracja á la carte (dodatkowo płatna: ok. 5 EUR/os., dzieci do 14 lat bezpłatnie, wymagana wcześniejsza rezerwacja), 6 barów, w tym przy basenach; butik, market, jubiler, sklep z pamiątkami, parking, sala telewizyjna; 4 sale konferencyjne, duży ogród; za opłatą: kawiarenka internetowa (ok. 7 EUR/godz.), internet bezprzewodowy w lobby, pralnia, fryzjer, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 28-32 m², klimatyzowany, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizor, telefon; za opłatą: minibar, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); pokoje z 2 dostawkami za dopłatą;

rodzinny A:

dla maks. 4 os. (min. 3 os. pełnopłatne), ok. 39 m², dwa pomieszczenia, wyposażenie jak w pokoju standardowym; ;

rodzinny B:

dla maks. 6 os. (min. 4 os. pełnopłatne), ok. 58 m², trzy pomieszczenia, wyposażenie jak w pokoju standardowym.

SPORT I ROZRYWKA:

4 baseny, słodka woda: główny, ok. 480 m², gł. 0,9-1,1 m, dla dorosłych, ok. 100 m², gł. maks. 1,2 m, basen ze zjeżdżalniami dla dorosłych, ok. 150 m², gł. 1,3 m, basen ze zjeżdżalniami dla dzieci, ok. 50 m², gł. 1,2 m, brodzik dla dzieci, ok. 15 m², gł. 0,3 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki (wymiana płatna); kort tenisowy (oświetlenie i wypożyczalnia sprzętu płatne), tenis stołowy, bilard, rzutki, aqua aerobik, piłka wodna, koszykówka, siatkówka plażowa; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dzieci i dorosłych, muzyka na żywo; centrum spa: bezpłatnie: kryty basen, słodka woda, ok. 128 m², brodzik dla dzieci, ok. 15 m², gł. 1,3, sauna, łaźnia turecka; płatne: masaże, peelingi.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w wyznaczonych barach (10.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.30).

KONTAKT:

0090/4446607, www.eftaliahotels.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. i 2. dziecko do 15 latserwis plażowywstęp do aquaparku na plażywstęp do spa


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry hotel szczególnie polecany rodzinom z dziećmi ze względu na niezliczoną liczbę atrakcji dla młodszych i starszych gości. Kilka barów i restauracji oraz bliskość parku rozrywki Eftalia Island to największe atuty tego obiektu.


Mapa Hotelu Eftalia Village

Opinie o Hotelu Eftalia Village

Uwaga na sprzątaczki, okradaja i to nawet dobrze schowane pieniądze. Gdzy nie miałam już euro i dolarów połaszczyly się na złotówki I ukrady nam 400zl. To były pieniądze na czarną godzinę wczoraj rano były a dziś wychodząc z lotniska już ich nie było a wczoraj był sprzatny pokój. Myślę że nie jestem jedyną osobą która okradł pokojowki!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.0

Lokalizacja hotelu świetna, blisko promenady, pięknej plaży Kleopatra. W hotelu jest sporo rodzin z dziećmi bo ma zjeżdżalnie i mini kluby. Jak komuś nie pasuje przebywanie na terenie hotelu, można zawsze wyjść poza gdzie czeka wiele atrakcji!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Fajny hotel w stylu wioski wakacyjnej, świetny kompleks basenowy, wszyscy się wyszaleliśmy za wszystkie czasy. Jedzenie smaczne, nawet urozmaicone.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.6

wróciliśmy wypoczęci i zadowoleni, czego więcej chcieć. Dość smaczne wyżywienie i szeroki wybór.

POLECAM:
Podsumowanie: polecam
4.6

skromny, ale czysty, z mila obsluga, duzo iloscia atrakcji i animacji oraz z dobrym jedzeniem. plaza zwirowo - kamienista, malo sprzatana. niedaleko lokalny bazarek, mozna tez zlapac dolmussa i pojechac do alanyi

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1

niektóre pokoje o niższym standardzie, my dostaliśmy na początku starszy nieremontowany, dzień później go wymieniliśmy na dużo lepszy, bliżej basenów i dużo, dużo ładniejszy. zaletą hotelu jest fakt, że jest porządnie wysprzątany, tutaj naprawdę nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń. jedzenie i napoje super. z obsługą różnie, czasem trafiło się na kogoś mniej miłego albo ze "złym dniem". okolica średnio ciekawa, dookoła tylko trochę hoteli

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.0

Piękny ogromny aquapark, super baseny, szczególnie ten dla dzieci :) pokoje dość skromne, ale czyste i zadbane :) animacje dla maluchów lepsze niż dla dorosłych :) poza tym pyszne jedzenie, dostępne przez cały dzień :) rewelacja, polecam :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3

Dobry hotel raczej dla tych którzy nie lubią tłumów i hałasu głośnej muzyki, tutaj jest w miarę spokojnie, nie licząc gwaru dzieci. Wspaniałe animacje, dobre jedzenie, pokoje w porządku, udane wakacje które będziemy chcieli powtórzyć...

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

hotel na kompletnym odludziu, przepełniony turystami, codzienna walka o stół na jadalni, sztućce, talerze i leżaki odradzam!

POLECAM:
Podsumowanie: odradzam
2.7

Byłem tam było super

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Eftalia Village - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby Standard prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy Standard prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja wiekszy balkon
Pokoj rodzinny (3 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon
STANDARD ROOM
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob Standard prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja wiekszy balkon
Pokoj rodzinny (3 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (3 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (3 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon
POKÓJ RODZINNY - A
STANDARD ROOM SINGLE USE
Pokój 2-osobowy (1 osoba dorosła + dziecko)
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny
FAMILY ROOM -A
ECONOMY ROOM
STANDARD LARGE ROOM
FAMILY ROOM -B
POKÓJ RODZINNY - B

Eftalia Village - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Eftalia Village? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00