cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
  • Hotel Grand Seker, Riwiera Turecka
1 / 26
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
17.04 - 24.04
już od 1302 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
17.04 - 24.04
już od 899 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Grand Seker
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Grand Seker
star 4

Turcja: Riwiera Turecka: Side
Ocena hotelu Grand Seker:
4.4 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Grand Seker:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.7
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    i sport
    4.7
  • Jakość
    do ceny
    4.3
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 17 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 17 kwietnia 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel położony w bardzo spokojnej okolicy przy pięknej piaszczystej plaży. Zadowalający standard obiektu przypadnie do gustu zarówno rodzinom z dziećmi jak i osobom poszukującym błogiego relaksu.

Hotel Grand Seker w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel położony w bardzo spokojnej okolicy przy pięknej piaszczystej plaży. Zadowalający standard obiektu przypadnie do gustu zarówno rodzinom z dziećmi jak i osobom poszukującym błogiego relaksu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 8 km od centrum Side
  • ok. 13 km od miejscowości Manavgat
  • ok. 300 m od prywatnej, piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 50 min

polozenie

  • ok. 8 km od centrum Side
  • ok. 13 km od miejscowości Manavgat
  • ok. 300 m od prywatnej, piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 50 min

plaza

  • ok. 300 m od plaży
  • prywatna
  • piaszczysta

Wyposażenie

  • recepcja: 24 h
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w lobby na piętrze -1 w cenie; w pozostałych miejscach płatne gotówką ok. 2 €/dzień
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • pralnia: za opłatą
  • lekarz
  • amfiteatr

karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

389

Kategoria lokalna

4 gwiazdki 

Dodatkowe informacje

Godziny otwarcia barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pory roku i pogody. W okresie zimowym zjeżdżalnie, aquaparki, zewnętrzne baseny i niektóre bary są zwykle nieczynne. Programy animacyjne mogą zostać ograniczone lub odbywać się wewnątrz hotelu.
  • hotel nie akceptuje zwierząt
    • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
      Telefon: +48 222043596
      SMS: +48 799448800
      E-mail: servicePL@TUI.com
      Czat: w aplikacji TUI

    basen

  • baseny: 3
  • basen
  • basen: kryty
  • basen dla dzieci
  • leżaki: w cenie
  • ręczniki: za opłatą
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: leżaki: w cenie
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • wózek dla dzieci: za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych
    • łóżeczka dla dzieci: w cenie
    • miniklub
    • plac zabaw
    • minidyskoteka

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia 
    • strefa spa
    • hammam
    • tenis
    Płatne
    • masaże 
    • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
    • oświetlenie kortu tenisowego 

    rozrywka

    • przedstawienia
    • dyskoteka 16+

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój rodzinny FZX1
    • 3-4 os.
    • ok. 35 m2
    • widok na ogród lub basen
    • w budynku głównym lub bocznym
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: płatność gotówką, ok. 2 €
    • minibar: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: płatność gotówką, ok. 2 €/dzień
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy Superior DZX2
    • 2-4 os.
    • ok. 22 m2
    • widok na ogród lub basen
    • w budynku głównym lub bocznym
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: płatność gotówką, ok. 2 €
    • minibar: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: płatność gotówką, ok. 2 €/dzień
    • TV sat.
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 18 m2
    • widok na ogród lub basen
    • w budynku głównym lub bocznym
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: płatność gotówką, ok. 2 €
    • Wi-Fi: płatność gotówką, ok. 2 €/dzień
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • późne śniadanie
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    • przekąski
    • przekąski o północy
    • ciasto
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: za opłatą
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, turecka, ryby/owoce morza; potrawy bezglutenowe, bufet, codziennie 07:30 - 09:30, 12:30 - 14:00, 19:00 - 21:00, 09:30 - 10:00 i 23:30 - 00:00, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna: rodzaje kuchni: turecka, ryby/owoce morza; a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, wymagana rezerwacja, płatna ok. 5 €, maj i wrzesień, 19:00 - 21:00, na plaży, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bar przy zewnętrznym basenie: codziennie 10:00 - 00:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel położony w bardzo spokojnej okolicy przy pięknej piaszczystej plaży. Zadowalający standard obiektu przypadnie do gustu zarówno rodzinom z dziećmi jak i osobom poszukującym błogiego relaksu.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu

    Na terenie Turcji obowiązuje wymóg noszenia maseczek w przestrzeniach ogólnodostępnych i środkach transportu (transfery, transport publiczny).
    Wrestauracjach lokalnych obowiązuje 50% obłożenia.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje: wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
    Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji nie są honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.

    Wycieczki lokalne

    Wycieczki lokalne

    RIWIERA TURECKA PAMUKKALE - cena ok. 63 EUR
    Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne.
    ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
    - To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta.
    KAPADOCJA - cena ok. 137 EUR
    Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.
    PERŁY STAROŻYTNEJ PAMFILII - cena ok. 60 EUR
    Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.
    HAMAM - cena ok. 25 EUR
    Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.
    ZIELONY KANION - cena ok. 55 EUR
    Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.
    JEEP SAFARI - cena ok. 39 EUR
    Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej. MORSKA WYPRAWA - cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.
    RAFTING - cena ok. 35 EUR
    Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
    DELFINARIUM - cena ok. 35 EUR
    Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!
    NURKOWANIE - cena ok. 52 EUR
    Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
    MANAVGAT - cena ok. 42 EUR
    Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.
    ODKRYJ ALANYĘ -cena ok. 42 EUR
    Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.
    Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

    Inne

    RIWIERA TURECKA informacje ogólne
    Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
    Język urzędowy - turecki.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
    Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny Pizza ok. 20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok. 9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować. Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
    Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
    W regionie:
    Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.
    Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.
    Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.

    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa, Szczecina, Łodzi i Bydgoszczy
    . Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.

    Wizy

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji.
    Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.

    Uwaga:
    Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
    Uwaga!
    Powyższe warunki podane zostały na dzień 28.04.2020 r. i mogą ulec zmianie.
    Przylatując do Turcji należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż72 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
    Na dzień 06.03.2021 wymóg posiadania testu obowiązuje do przylotów do 15.04.2021.
    Dotyczy obowiązku wypełnienia formularzazdrowotnego i posiadania kodu QR przed przylotem do Turcji:

    Przed przylotemdo Turcjinależy najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą wypełnić ankietę online dostępną na:
    Wzór wypełnienia wniosku dostępny jest u opiekunów rezerwacji.
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji, na Riwierze tureckiej trwa od początku czerwca do końca września.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji.
    Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.
    Uwaga:
    Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Uwaga!
    Powyższe warunki podane zostały na dzień 28.04.2020 r. i mogą ulec zmianie.
    Przylatując do Turcji należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż72 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
    Na dzień 06.03.2021 wymóg posiadania testu obowiązuje do przylotów do 15.04.2021.
    Dotyczy obowiązku wypełnienia formularzazdrowotnego i posiadania kodu QR przed przylotem do Turcji:

    Przed przylotemdo Turcjinależy najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą wypełnić ankietę online dostępną na:
    Szczegółowa instrukcja wizowania znajduje się w Travelli w komunikatach.
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel położony w bardzo spokojnej okolicy przy pięknej piaszczystej plaży. Zadowalający standard obiektu przypadnie do gustu zarówno rodzinom z dziećmi jak i osobom poszukującym błogiego relaksu.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Side

    OPIS

    Świetny wybór zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i dla par. Hotel zapewnia wiele udogodnień i atrakcji, takich jak wygodne pokoje, duże baseny i zjeżdżalnie wodne oraz wyjątkowa piaszczysta plaża w odległości ok. 300 m. To tylko wybrane z przygotowanych dla Gości rozrywek, dzięki którym wakacje tu spędzone będą niezapomniane.

    lokalizacja

    8 km od centrum Side, 3 km od Kumkoy, 65 km od lotniska w Antalyi-AYT. Hotel usytuowany na powierzchni: 21000 m2.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    2000 r. Odnowiony w 2020 r. Na terenie hotelu: restauracja, bar, pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen kryty, baseny odkryte (2), 2 zjeżdżalnie wodne dla dorosłych i 2 dla dzieci (działają w godzinach 10:30-11:30, 14:30-16:00).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    - Wi-Fi w lobby bezpłatne - Wi-Fi w pokojach płatne - Wi-Fi w hotelu płatne

    plaża

    300 m od hotelu, prywatna, piaszczysta, 300 m długości, dojście do plaży ulicą.Bezpłatne: parasole, leżaki, bar na plaży, płatne: ręczniki plażowe.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 7 budynkach: - 2 budynki główne (liczba pięter: 4, liczba wind: 2) - 5 aneksów (liczba pięter: 4, liczba wind: 5) Typy pokoi: - pokoje standardowe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje superior dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje rodzinne dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje ekonomiczne dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC) - pokoje child friendly dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon

    Wyżywienie

    - restauracja główna, bar, cukiernia All Inclusive (10:00-00:00) - śniadanie (07:45-09:59), obiad (12:30-13:59), kolacja (18:30-20:59), późny posiłek (21:00-23:59) w restauracji głównej - przekąski (13:00-15:59), podwieczorek (17:00-15:59) w wyznaczonym barze - wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe, wybrane alkohole importowane

    z myślą o dzieciach

    - brodziki (3) - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - krzesełka dla dzieci w restauracji - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem) - bezpłatne

    w cenie

    - tenis stołowy - rzutki - koszykówka - siłownia - animacje w nocy, w dzień - sauna

    płatne

    - kort do tenisa ziemnego - oświetlenie kortów - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - bilard - centrum SPA - masaż - salon piękności - łaźnia turecka

    dodatkowe informacje

    Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19: - Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE - Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - TAK - Czy w hotelu można kupić maseczki? - BEZPŁATNIE - Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK - Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE - Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp..? - TAK - Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - TAK - Jak często są sprzątane pokoje? - CODZIENNIE - Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK (ŚNIADANIE, OBIAD, KOLACJA,) - Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA - Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK - Czy jest dostępna usługa Room Service? - NIE - Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE - Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - NA 2000 M2 MAX 300 LICZBA GOŚCI - Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - TAK - Czy na leżakach są materace? - NIE - Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (ZA OPŁATĄ, INDYWIDUALNIE PAKOWANE) - Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK (CODZIENNIE) - Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (SAMOOBSŁUGA) - Czy zjeżdżalnie wodne i aquapark są czynne? - TAK (10:30-11:30, 14:30-16:00) - Czy centrum SPA jest czynne? - TAK - Czy łaźnia turecka jest czynna? - TAK - Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK - Czy siłownia jest czynna? - TAK - Czy mini klub jest czynny? - NIE - Czy hotel prowadzi program animacyjny? - TAK (ANIMACJE W CIĄGU DNIA I WIECZOREM) - Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - Gość musi przejść test, poczekać w pokoju kwarantanny, do momentu otrzymania wyniku - Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - W okresie kwarantanny Gość może przebywać w izolatce w hotelu. Pobierana jest dodatkowa opłata za pobyt

    Aktualizacja opisu

    08.03.2021 16:13

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Zjeżdżalnie

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Sunshine

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel położony w bardzo spokojnej okolicy przy pięknej piaszczystej plaży. Zadowalający standard obiektu przypadnie do gustu zarówno rodzinom z dziećmi jak i osobom poszukującym błogiego relaksu.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Turcja/Side

    Opis hotelu

    Lokalizacja

    - odległość od plaży

    300m

    - położenie

    Evrenseki

    - odległość od centrum Side

    8 km

    - odległość od centrum Manavgat

    13 km

    - odległość od lotniska

    50 kmPlaża - piaszczysto-żwirowa - leżaki, parasole, materace bezpłatne - ręczniki plażowe - wymiana płatnaHotel

    - ilość gwiazdek

    4*

    - rok otwarcia

    2000r

    - ilość pokoi

    389

    - ilość basenw

    basen zewnętrzny, brodzik dla dzieci, Relax pool, basen kryty, 2 zjeżdżalnieDodatkowe usługi

    - bezpłatne

    sauna, łaźnia turecka, fitness,

    - płatne

    salon gier, masaże, pralnia, jubiler, fotograf, fryzjer,Internet - WI FI w lobby płatnePokoje

    - wyposażenie

    łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosw, TV Sat, telefon, mini bar (płatny), sejf (płatny), klimatyzacja indywidualna, balkon - pokoje standardowe o pow. 20m2 - pokoje rodzinne to jeden pokj z łżkiem piętrowymRestauracje i bary

    - Restauracje

    restauracja głwna, pizzeria

    - Bary

    bar przy basenie 10:00-24:00, lobby bar 10:00-24:00, bar na plaży10:00-17:00, disco bar (płatny)Wyżywienie - All inclusive lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 10:00-24:00

    -posiłki

    śniadania 07:30-09:30, pźne śniadanie 09:30-10:00, obiad 12:30-14:00, kolacja 19:00 do 21:00, przekąski 12:30-14:00, przerwa na kawę 16:00-17:00, zupa o płnocy 23:30-24:00,Rozrywka - w ciągu dnia animacje sportowe, wieczorami programy rozrywkoweSporty

    - bezpłatne

    ping pong, siatkwka plażowa, dart

    - płatne

    sporty wodne na plażyDla dzieci - plac zabaw

    - mini klubNasze uwagi

    Oferowane przez Sunshine Holiday hotele zostały sprawdzone pod kątem jakości i atrakcyjności świadczonych usług. Standard hoteli może rżnić się w zależności od kraju pobytu, a ilość gwiazdek nie zawsze oznacza tę samą jakość usług. Decydując się na ofertę, należy skonsultować się z centrum rezerwacyjnym Sunshine Holiday lub z autoryzowanym przez Sunshine Holiday biurem agencyjnym, by wybrać obiekt odpowiadający standardowi, oczekiwaniom i ceną.Większość pokoi hotelowych to typowe pokoje dwuosobowe, dlatego, decydując się na zakwaterowanie w takim pokoju w 3 lub 4 osoby, należy liczyć się z koniecznością wstawienia dodatkowych łżek - dostawek. Jako dostawka może służyć łżko polowe, piętrowe lub sofa.

    Wstawienie dodatkowego łżka powoduje zmniejszenie ilości wolnego miejsca w pomieszczeniu. W ofercie Sunshine Holiday znajdują się rżne typy pokoi

    pokoje standardowe przeznaczone dla dwch osb (ew. z możliwością jednej lub dwch dostawek) i większe pokoje rodzinne. W zależności od typu pokoju jego wielkość oraz standard wyposażenia mogą się rżnić. Tym z Państwa, ktrym zależy na komforcie wypoczynku, a nie na cenie sugerujemy wybr pokoju typu Family, ktry będzie większy niż pokj 2-osobowy, ale także będzie droższy. Przy niektrych hotelach znaleźć można pokoje typu Economy, jest to wersja oszczędnościowa dla Klientw, ktrzy bardzo chcieliby się wybrać do danego hotelu, ale budżet im na to nie pozwala. Pokoje te są w nieco niższym standardzie niż pokoje standardowe czy rodzinne. Czasami takie pokoje mogą nie mieć balkonu ani tarasu, mogą być mniejsze lub ze starszym wyposażeniem.


    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel położony w bardzo spokojnej okolicy przy pięknej piaszczystej plaży. Zadowalający standard obiektu przypadnie do gustu zarówno rodzinom z dziećmi jak i osobom poszukującym błogiego relaksu.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    hotel otwarty w 2000 roku, częściowo wyremontowany w 2020 roku, składa się z 7 budynków (4 -5 pięter) położonych w zadbanym ogrodzie, usytuowany na powierzchni ok. 21.500 m²; do dyspozycji gości: 3 baseny zewnętrzne, 4 zjeżdżalnie, basen kryty, restauracja główna, 3 bary, sal konferencyjna

    Położenie

    Evrenseki, ok. 8 km od Side, ok. 65 km od lotniska w Antalyi

    Plaża

    prywatna, piaszczysta plaża znajduje się ok. 300 m od hotelu; serwis plażowy (bezpłatne: leżaki, parasole, bar; płatne: ręczniki)

    Zakwaterowanie

    389 pokoi: pokoje standardowe (ok. 18 m2), pokoje standard familien schaepcen (pokoje standardowe dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci), pokoje superior (ok. 36 m²), pokoje deluxe superior room (ok.22 m²), pokoje rodzinne (ok. 22 m², 2 sypialnie), pokoje rodzinne deluxe (ok. 36 m², 2 sypialnie), pokoje ekonomiczne bez balkonu (ok. 17 m², mogą różnić się lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej cenie); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z prysznicem, suszarka, TV, sejf (płatny), minibar (bezpłatna woda), Wi-Fi (płatne), balkon (nie dotyczy pokoi ekonomicznych)

    Wyżywienie

    All Inclusive – śniadanie(07:30-09:30), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:30-20:30), przekąski (10:30-17:00, 21:30-02:00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-00:00); dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane

    Sport i rozrywka (w cenie)

    animacje, aerobik, sauna, siłownia, łaźnia turecka, rzutki, boccia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, kort tenisowy (sprzęt i oświetlenie za opłatą), bezpłatne Wi-Fi w lobby

    Dodatkowo płatne

    centrum Spa & Wellness, pralnia, fryzjer, lekarz, bilard, centrum handlowe, sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    animacje, mini klub, mini disco, brodzik, plac zabaw, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

    WWW

    www.grandsekerhotel.com.tr/en Aktualizacja z dnia: 23.02.2021 *** Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel położony w bardzo spokojnej okolicy przy pięknej piaszczystej plaży. Zadowalający standard obiektu przypadnie do gustu zarówno rodzinom z dziećmi jak i osobom poszukującym błogiego relaksu.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Popularny, lubiany hotel skadający się z kilku budynków blisko ładnej plaży. Dwa baseny zewnętrzne, basen kryty, animacje, odnowione pokoje, zadbana roślinność, chwalona przez gości kuchnia, kilka kilometrów od znanego antycznego miasta Side. 

    Położenie

    Ok. 300 m od plaży (leżaki i parasole bezpłatne), 8 km od historycznego centrum Side, 55 km od lotniska w Antalyi. 

    Wyposażenie

    Lobby z całodobową recepcją i bezpłatnym Wi-Fi, restauracja główna, restauracja a'la carte (turecka), bar przy basenie, cukiernia, kantor wymiany walut, sklepik z pamiątkami, minimarket, pralnia. W sezonie zimowym 20/21 bar przy basenie, bar w dyskotece i restauracja a'la carte - nieczynne. 

    Pokoje

    Standardowe - klasycznie urządzone, łazienka (wanna/prysznic, suszarka), TV sat, klimatyzacja, balkon (widok na basen lub ogród). Powierzchnia ok. 18 m kw. Odpłatnie: sejf, minibar, łącza internetowe. Superior - większe (ok. 22 m kw.), płytki na podłodze, wyposażenie takie samo jak w pokoju standard. Family - dwie sypialnie oddzielone drzwiami wewnętrznymi, powierzchnia - ok. 35 m kw.  Economy - niższy standard, powierzchnia - ok. 16-17 m kw., widok na ulicę. 

    Wyżywienie

    All inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), przekąski, zupa o północy, napoje, lokalne alkohole serwowane od godz. 10.00 do północy.

    Sport i rozrywka

    Basen ze zjeżdżalnią wodną, basen relaksacyjny, trasa słoneczny (leżaki i parasole bezpłatnie), basen kryty (zimą podgrzewany), siłownia, tenis, rzutki, siatkówka, lekki program animacyjny, sauna, odpłatnie: bilard, hammam, masaże. 

    Dla dzieci

    Brodzik zewnętrzny, brodzik kryty (podgrzewany zimą), plac zabaw, minidyskoteki, łóżeczka niemowlęce (konieczna rezerwacja).    

    Uwagi

    Obywatele RP mogą przebywać na terenie Turcji łącznie przez 90 dni. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny przedstwiciel (kontakt telefoniczny), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę turecką, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Przelot Corendon / Enter Air

    UWAGA! Wszystkie oferty z przelotem liniami Corendon Airlines oparte są o dynamiczne pakietowanie. Linie Corendon Airlines działają na zasadzie samolotów rejsowych. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Warunki przewozu linii lotniczych Corendon: https://www.corendonairlines.com/en/page/travel-information/rules-regulations/rules-for-tickets-and-reservations Przy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Corendon, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych. Enter Air W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników. Przy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel położony w bardzo spokojnej okolicy przy pięknej piaszczystej plaży. Zadowalający standard obiektu przypadnie do gustu zarówno rodzinom z dziećmi jak i osobom poszukującym błogiego relaksu.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Antalya, Turcja

    Opis hotelu

    Hotel ten został wzniesiony w 2000 roku. Obiekt oferuje 288 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Na większość pięter można dostać się za pomocą windy. Dopełnieniem komfortowego pobytu jest możliwość skorzystania z sejfu i kantoru wymiany walut. Wi-Fi (odpłatnie) umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyłożone są wykładziną dywanową oraz wyposażone w łóżko podwójne bądź łóżko typu king size. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Komfortowy pobyt zapewniają lodówka i minilodówka. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są telefon, telewizor i Wi-Fi (odpłatnie). W łazience znajduje się prysznic. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

    Sport i wypoczynek

    Hotel oferuje ponadto różnorodne możliwości ochłody w upalne dni, w tym brodzik dla dzieci i basen kryty. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Różnorodne atrakcje, jak boccia, siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka i jazda konna, czy też za dodatkową opłatą tenis ziemny urozmaicą Państwa pobyt w obiekcie. Atrakcje wodne będące do dyspozycji gości obiektu to rower wodny i kanadyjki, jak również za dodatkową opłatą narty wodne, windsurfing, jet ski i przejażdżki na bananie wodnym. Zapraszamy do skorzystania z bogatej oferty sportowej wewnątrz obiektu. Proponujemy Państwu studio fitness, tenisa stołowego i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard i darta. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy łaźnię parową i łaźnię turecką, jak również za dodatkową opłatą spa, saunę, salon piękności, zabiegi masażu i solarium. Program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub i minidisco zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Grand Seker

    Opinie o Hotelu Grand Seker

    4.9
    zdecydowanie polecam

    Hotel rewelacja super lokalizacja pyszne jedzenie obsługa miła i pomocna pokoje skromne ale bardzo czyste

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.3
    polecam

    niedrogi i całkiem przyjemny, z fajną szeroką plażą oddaloną jakieś 10 minut spacerem, dobrym jedzeniem i dużą ilością atrakcji dla dzieci. naprawdę fajne wakacje. dużo niemców w hotelu.

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    4.0
    polecam

    Bardzo czysty i zadbany. Jedzenie i drinki w porządku. Rewelacyjne animacje, gry, pokazy, tańce, przez cały dzień jest głośno i jest zabawa :)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.0

    Grand Seker - możliwości zakwaterowania:

    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS 3PAX
    FAMILY ROOM
    SUPERIOR ROOM
    DELUXE SUPERIOR ROOM 2PAX
    SUPERIOR ROOM 2PAX
    STANDARD ROOM SNG USE 1PAX
    1 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj superior
    2 os. pokoj eco
    2 os. pokoj standardowy
    ECONOMY ROOM
    Room ChildFriendly
    2 os. pokój rodzinny 2 pomieszcz.
    STANDARD ROOM
    STANDARD ROOM SINGLE USE
    DELUXE FAMILY ROOM 2 BEDROOMS 2PAX
    DELUXE FAMILY ROOM 2 BEDROOMS 3PAX
    ECONOMY ROOM 2PAX
    DELUXE FAMILY ROOM 2 BEDROOMS 4PAX
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS 4PAX
    STANDARD ROOM 2PAX
    DELUXE SUPERIOR ROOM 3PAX
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS 2PAX
    SUPERIOR ROOM 3PAX

    Grand Seker - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Grand Seker? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00