cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
1 / 25
Ocena
hotelu:
3.9 / 5
Najbliższy termin
05.12 - 12.12
już od 3110 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
17.02 - 20.02
już od 989 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia)
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia)
star 4

Portugalia: Madera
Ocena hotelu Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia):
3.9 / 5
Średnia z 14 opinii
Szczegóły oceny hotelu Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia):
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    3.9
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    i sport
    2.9
  • Jakość
    do ceny
    4.2
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 05 grudnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 17 lutego 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dom Pedro Madeira Ocean Beach to dobry, nieduży hotel z formułą all inclusive, z pięknym widokiem na zatokę, niedaleko sztucznie usypanej piaszczystej plaży. W pobliżu mały port i promenada, kilka sklepów i barów. Polecamy osobom pragnącym odkrywać uroki przepięknej Madery.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między górami a oceanem, 200 metrów od centrum miejscowości Machico, blisko publicznej, sztucznie usypanej plaży z piasku z Maroko
  • zadbane pokoje, basen, program rozrywkowy
  • możliwa dopłata do opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia) w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dom Pedro Madeira Ocean Beach to dobry, nieduży hotel z formułą all inclusive, z pięknym widokiem na zatokę, niedaleko sztucznie usypanej piaszczystej plaży. W pobliżu mały port i promenada, kilka sklepów i barów. Polecamy osobom pragnącym odkrywać uroki przepięknej Madery.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między górami a oceanem, 200 metrów od centrum miejscowości Machico, blisko publicznej, sztucznie usypanej plaży z piasku z Maroko
  • zadbane pokoje, basen, program rozrywkowy
  • możliwa dopłata do opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Portugalii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 200 m od centrum Machico, w okolicy liczne sklepy, restauracje i bary
  • ok. 300 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

polozenie

  • ok. 200 m od centrum Machico, w okolicy liczne sklepy, restauracje i bary
  • ok. 300 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

plaza

  • ok. 300 m do piaszczystej plaży (jedna z dwóch tego typu plaż na Maderze)
  • piaszczysta
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą

Wyposażenie

  • recepcja
  • Wi-Fi: w recepcji i przy basenie, w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • fryzjer
  • minibiblioteka
  • sala konferencyjna
  • parking
  • strefa dla palących
  • sejf: w recepcji, za opłatą

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

218

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • taksa klimatyczna: za opłatą na miejscu ok. 1 €/os./dzień
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen zewnętrzny: podgrzewany
  • brodzik
  • Dla dzieci

    • łóżeczko dziecięce: wymagana rezerwacja, w cenie
    • opieka nad dzieckiem: za opłatą
    • brodzik 

    Sport i wellness

    W cenie
    • boisko do gry w siatkówkę: dla gości all inclusive
    • badminton: dla gości all inclusive
    • łucznictwo: dla gości all inclusive
    • tenis stołowy
    Płatne
    • masaże
    • sporty wodne: nurkowanie, szkoła nurkowania SSI

    rozrywka

    • muzyka na żywo
    • bilard

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy z widokiem na ocean DZM2
    • 1-2 os.
    • ok. 18 m2
    • widok na ocean
    • w bocznym budynku
    • częściowy remont 2015
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • minibar: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • szlafroki: w cenie
    • balkon: z miejscami do siedzenia
    • sejf: za opłatą
    • telefon
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy z widokiem na ocean DZM3
    • 1-2 os.
    • ok. 15 m2
    • widok boczny na ocean
    • w głównym budynku
    • od strony ogrodu
    • klimatyzacja: indywidualnie regulowana
    • TV
    • Wi-Fi
    • minibar
    • pokój częściowo odnowiony w 2015 roku
    • sejf: za opłatą
    • telefon
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-2 os.
    • ok. 15 m2
    • widok na ogród
    • w głównym budynku
    • klimatyzacja: indywidualnie regulowana
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • TV
    • telefon
    • Wi-Fi
    • sejf: za opłatą
    • minibar
    • pokój częściowo odnowiony w 2015 roku

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 07:30 - 10:00, w formie bufetu
    • obiad: 12:30 - 14:30, w formie bufetu
    • kolacja: 18:30 - 21:30, w formie bufetu
    • przekąski: codziennie 11:00 - 11:30 i 17:00 - 18:00
    • lody: 16:00 - 17:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole: codziennie 10:00 - 23:30
    • wybrane napoje do posiłków
    • wymagane noszenie opasek all inclusive
    Dwa posiłki
    • śniadanie: 07:30 - 10:00, w formie bufetu
    • kolacja: 18:30 - 21:30, w formie bufetu
    Śniadania
    •  07:30 - 10:00, w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • główna restauracja „Restaurante Baía de Zarco": rodzaje kuchni: międzynarodowa; dania dietetyczne: na zapytanie, potrawy bezglutenowe: na zapytanie, bufet, wysokie krzesełka dla dzieci
  •  bary i inne: 2
  • piano bar
  • bar przy zewnętrznym basenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dom Pedro Madeira Ocean Beach to dobry, nieduży hotel z formułą all inclusive, z pięknym widokiem na zatokę, niedaleko sztucznie usypanej piaszczystej plaży. W pobliżu mały port i promenada, kilka sklepów i barów. Polecamy osobom pragnącym odkrywać uroki przepięknej Madery.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja między górami a oceanem, 200 metrów od centrum miejscowości Machico, blisko publicznej, sztucznie usypanej plaży z piasku z Maroko
    • zadbane pokoje, basen, program rozrywkowy
    • możliwa dopłata do opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Madera / Madera

    Opis oferty:

    Malowniczo położony między zielonymi górami i błękitnym oceanem, z pięknym widokiem na zatokę Zarco i na Machico, które jest uważane za najstarszą miejscowość na wyspie. Jest tu złota piaszczysta plaża, która powstała nakładem 3 mln EUR z przywiezionego z Sahary piasku. Taka plaża na Maderze to rarytas!

    POŁOŻENIE:

    na wschodnim wybrzeżu Madery, ok. 200 m od centrum MACHICO, drugiej co do wielkości miejscowości wyspy, z restauracjami, barami i sklepami, ok. 22 km od stolicy wyspy Funchal; ok. 5 km od lotniska w Santa Cruz; w okolicy hotelu znajduje się przystanek autobusowy, skąd można dojechać do Funchal.

    PLAŻA:

    publiczna, ok. 300 m od hotelu, jedna z niewielu piaszczystych plaż na Maderze, oddana do użytku we wrześniu 2008 r., sztuczna, ze złotego piasku z Maroka, długość ok. 125 m, leżaki i parasole płatne (ok. 5 EUR/dzień), sąsiaduje z kamienistą plażą.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, kompleksowa renowacja w 2004 r., 218 pokoi, 10 pięter, 2 windy, całodobowa recepcja, przestronny hol, restauracja Baia de Zarco z widokiem na zatokę - dania w formie bufetu, dania wegetariańskie, diety specjalne (na zamówienie), krzesełka dla dzieci, 2 bary, w tym bar przy basenie; sklep z akcesoriami do nurkowania; sala konferencyjna dla maks. 180 osób, zadbany ogród, bezpłatny dostęp do internetu przy recepcji; za opłatą: pralnia, fryzjer, wynajem samochodów, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 22 m², wygodny, klimatyzowany, łazienka (wanna, prysznic, wc), telewizja satelitarna (polski kanał), telefon, sejf (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; boczny widok na morze; pokój z balkonem za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen dla dorosłych (planowany remont: 13.11-12.01), morska woda, podgrzewany sezonowo, ok. 200 m², gł. 1-3 m, brodzik dla dzieci, morska woda, podgrzewany sezonowo, ok. 8 m², przy basenie bezpłatne leżaki; tenis stołowy, wielofunkcyjne boisko sportowe: siatkówka, badminton, kort tenisowy; za opłatą: sprzęt do tenisa (ok. 8 EUR/godz.), bilard (ok. 5 EUR/godz.); profesjonalny klub nurkowy (opłaty zależne od programu); program rozrywkowy w piano-barze: muzyka na żywo.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00), wszystkie posiłki w formie bufetu; przekąski, kawa, herbata: piano-bar lub bar przy basenie (10.30-11.30 i 17.00-18.00), lody: piano-bar lub bar przy basenie (16.00-17.00), nielimitowane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00).

    KONTAKT:

    00351/291969500, www.dompedro.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dom Pedro Madeira Ocean Beach to dobry, nieduży hotel z formułą all inclusive, z pięknym widokiem na zatokę, niedaleko sztucznie usypanej piaszczystej plaży. W pobliżu mały port i promenada, kilka sklepów i barów. Polecamy osobom pragnącym odkrywać uroki przepięknej Madery.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja między górami a oceanem, 200 metrów od centrum miejscowości Machico, blisko publicznej, sztucznie usypanej plaży z piasku z Maroko
    • zadbane pokoje, basen, program rozrywkowy
    • możliwa dopłata do opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Madera /

    Opis oferty:

    Malowniczo położony między zielonymi górami i błękitnym oceanem, z pięknym widokiem na zatokę Zarco i na Machico, które jest uważane za najstarszą miejscowość na wyspie. Jest tu złota piaszczysta plaża, która powstała nakładem 3 mln EUR z przywiezionego z Sahary piasku. Taka plaża na Maderze to rarytas!

    POŁOŻENIE:

    na wschodnim wybrzeżu Madery, ok. 200 m od centrum MACHICO, drugiej co do wielkości miejscowości wyspy, z restauracjami, barami i sklepami, ok. 22 km od stolicy wyspy Funchal; ok. 5 km od lotniska w Santa Cruz; w okolicy hotelu znajduje się przystanek autobusowy, skąd można dojechać do Funchal.

    PLAŻA:

    publiczna, jedna z niewielu piaszczystych plaż na Maderze, oddana do użytku we wrześniu 2008 r., sztuczna, ze złotego piasku z Maroka, długość ok. 125 m, ok. 300 m od hotelu, leżaki i parasole płatne (ok. 5 EUR/dzień), sąsiaduje z kamienistą plażą.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, kompleksowa renowacja w 2004 r., odnowiony w okresie: styczeń-luty 2020 r., 218 pokoi, 10 pięter, 2 windy, całodobowa recepcja, przestronny hol, restauracja Baía de Zarco z widokiem na zatokę - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, diety specjalne (na zamówienie), 2 bary, w tym przy basenie; sala telewizyjna; sklep z akcesoriami do nurkowania; sala konferencyjna dla maks. 180 osób, zadbany ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w recepcji; za opłatą: pralnia, fryzjer, wynajem samochodów, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 21 m², wygodny, klimatyzowany, łazienka (wanna, prysznic, wc), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf (płatny); dodatkowo dla nowożeńców: bukiet kwiatów, kosz owoców i butelka musującego wina na powitanie; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; boczny widok na morze;

    pokój z balkonem:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 23 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: zestaw do kawy/herbaty, kosz owoców, butelka musującego wina na powitanie; balkon, frontalny widok na morze; pokój z balkonem za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen dla dorosłych, morska woda, podgrzewany sezonowo, ok. 200 m², gł. 1,4-2,9 m, brodzik dla dzieci, morska woda, podgrzewany sezonowo, ok. 8 m², gł. 0,5 m, przy basenie bezpłatne leżaki; tenis stołowy, wielofunkcyjne boisko sportowe: siatkówka, badminton, kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu; za opłatą: bilard (ok. 5 EUR/godz.); profesjonalny klub nurkowy (opłaty zależne od programu); w ciągu dnia zajęcia sportowe, wieczorny program rozrywkowy w piano-barze: muzyka na żywo.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    LATO 2021: śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30 14.30), kolacja (18.30-21.00), wszystkie posiłki w formie bufetu; przekąski, kawa, herbata: piano-bar lub bar przy basenie (10.30-11.30 i 17.00-18.00), lody: piano-bar lub bar przy basenie (16.00-17.00), nielimitowane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00).

    KONTAKT:

    00351/291969500, www.dompedro.com 

    GRATIS:

    Wi-Fi 

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dom Pedro Madeira Ocean Beach to dobry, nieduży hotel z formułą all inclusive, z pięknym widokiem na zatokę, niedaleko sztucznie usypanej piaszczystej plaży. W pobliżu mały port i promenada, kilka sklepów i barów. Polecamy osobom pragnącym odkrywać uroki przepięknej Madery.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja między górami a oceanem, 200 metrów od centrum miejscowości Machico, blisko publicznej, sztucznie usypanej plaży z piasku z Maroko
    • zadbane pokoje, basen, program rozrywkowy
    • możliwa dopłata do opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4 Portugalia/Madera

    Informacje Ogólne:

    Dom Pedro Madeira w Machico posiada 218 pokoi na 10 piętrach. Plaża piaszczysta znajduje się w odległości jedynie 200 m od hotelu, a miasto Machico oddalone jest o 200 m. Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję, salon fryzjerski, 2 windy, lobby i salon. W 10-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku, hiszpańsku i francusku. Mobilność również na urlopie jest zapewniona dzięki wypożyczalni rowerów, motocykli i samochodów. Do dyspozycji jest podgrzewany basen ze słoną wodą oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. Płatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. Odległość od hotelu: jazda konna (8 km) i dyskoteka (200 m). W pobliżu hotelu znajdują się bary/restauracje, centrum miasta, przystanek autobusowy, supermarket, postój taksówek i sklepy. Hotel posiada parking dla samochodów. Dom Pedro Madeira zaprasza nowożeńców, gdzie mogą cieszyć się romantycznymi kolacjami i romantyczną lokalizacją i widokami.

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje usługi prasowania, pokojówki, kantor, concierge, sejfy, usługę budzenia, pralnię i serwis pokojowy. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: dostęp do Internetu. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki:

    Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godzinach wyznaczonych przez hotel.

    Sport i Rozrywka:

    Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje bilard, sala gier, tenis stołowy i badminton. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 8 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy muzykę na żywo i przedstawienia wieczorne.

    Dodatkowe Informacje:

    Akceptujemy następujące formy płatności: Diners Club, karta Visa, American Express i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

    Bagaż

    Berlin Tegel (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 280 PLN - 23 kg - 320 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    BestReisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dom Pedro Madeira Ocean Beach to dobry, nieduży hotel z formułą all inclusive, z pięknym widokiem na zatokę, niedaleko sztucznie usypanej piaszczystej plaży. W pobliżu mały port i promenada, kilka sklepów i barów. Polecamy osobom pragnącym odkrywać uroki przepięknej Madery.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja między górami a oceanem, 200 metrów od centrum miejscowości Machico, blisko publicznej, sztucznie usypanej plaży z piasku z Maroko
    • zadbane pokoje, basen, program rozrywkowy
    • możliwa dopłata do opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Pięknie usytuowany hotel; w spokojnej okolicy, na rogatkach drugiego co do wielkości miasta - Machico. Piaszczysta plaża (rzadkość na Maderze), góry, egzotyczna roślinność, atrakcje miejskie, lokalna kuchnia, spokojna atmosfera.   

    Położenie

    Na wschodnim wybrzeżu Madery, w miasteczku Machico, ok. 5 km od portu lotniczego, 22 km od stolicy wyspy. Przed hotelem znajduje się plaża kamienista, a obok (ok. 200 m dalej) - piaszczysta (usypana z piasków Sahary), gdzie leżaki i prasole są płatne. W pobliżu bary, sklepy, restauracje, przystanek autobusowy. 

    Wyposażenie

    Lobby z całodobową recepcją i bezpłatnym Wi-Fi, windy, restauracja z malowniczym widokiem na zatokę, piano bar, bar przy basenie, sala konferencyjna, pralnia, sklep, wypożyczalnia samochodów.  

    Pokoje

    Standardowe - klasycznie urządzone, klimatyzowane, powierzchnia - ok. 21 m kw.; łazienka, telefon, TV sat, mała lodówka, sejf (płatny), duże okna z widokiem na ogród (garden view) lub z widokiem na zatokę (bay view).  Club room - pokoje z balkonami (widok na zatokę), powierzchnia - ok. 21 m kw. Junior suite - pokoje położone między 5. a 10. piętrem, składają się z salonu z minibarem i jadalnią, sypialni z podwójnym łóżkiem, TV oraz łazienki. Panoramiczne okna z widokiem na zatokę. Powierzchnia - ok. 30 m kw.

    Wyżywienie

    BB - śniadania w formie bufetów HB - śniadania i kolacje, napoje do kolacji płatne All inclusive - śniadania, obiady, kolacje, przekąski, lokalne napoje i alkohole serwowane do godz. 23.00 

    Sport i rozrywka

    Basen z wodą morską (zimą podgrzewany), taras słoneczny (bezpłatne leżaki), tenis stołowy, wielofunkcyjne boisko, siatkówka, badminton, kort tenisowy, okazjonalnie muzyka na żywo i zajęcia rekreacyjne. Odpłatnie: bilard, ośrodek nurkowy.

    Dla dzieci

    Brodzik z wodą morską (zimą podgrzewany), wysokie krzesełka w restauracji.

    Uwagi

    Rząd Autonomicznego Regionu Madery od 1 lipca br. wprowadził wymóg testów. Osoby przyjeżdżające na Maderę mają 2 opcje: * Okazać służbom lotniskowym na Maderze negatywny wynik testu PT-PCR na COVID-19 wykonanego na własny koszt nie wcześniej niż 72 godz. przed wylotem ze swojego miejsca zamieszkania i podpisać specjalną deklarację. * Poddać się testowi na COVID-19 na lotnisku po przylocie. Test jest wykonany na koszt Rządu Madery, a cała procedura wykonania testu nie powinna trwać dłużej niż 1h. Po wypełnieniu deklaracji, pasażer opuszcza lotnisko i udaje się do miejsca zakwaterowania i oczekuje tam na wynik testu, który zostanie przesłany na wskazany numer telefonu w czasie nie dłuższym niż 12h od pobrania testu. Jeśli podróżujesz na Maderę, wypełnij i prześlij ten formularz online https://madeirasafe.com/#/login 24-48 godzin przed przyjazdem. Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć ważny paszport lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Bagaż rejestrowany

    Z uwagi na różne taryfy przelotu dostępne w liniach lotniczych obsługujących połączenia z Polski na Maderę, dopiero po założeniu wstępnej rezerwacji przelotu (na poprawne dane uczestników wyjazdu) jesteśmy w stanie zweryfikować czy bagaż rejestrowany zawarty jest w cenie danej taryfy czy też nie. W przypadku gdy bagażu nie będzie w cenie taryfy można go dokupić za dopłatą. Lufthansa: w cenie 23 kg bagaż rejestrowany oraz 8 kg podręczny TAP Portugal: bagaż rejestrowany 20kg za dopłatą 250 zł/os za lot w obie strony Easy Jet: bagaż rejestrowany 15kg; cena 320PLN/sztuka,  bagaż rejestrowany 23kg; cena 360PLN/sztuka Eneter Air: w cenie jest bagaż rejestrowany 20 kg oraz podręczny 5 kg.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, prywatny transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę (kontakt telefoniczny), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, bagażu rejestrowanego (w zależności od taryfy przelotu, weryfikacja po założeniu wstępnej rezerwacji). W miejscowościach Santa Cruz i Canico de Baixo klienci powyżej 18 roku życia zobowiązani są do oplacenia podatku turystycznego w wysokości: 5 EUR/pobyt. Podatek płatny jest podczas zakwaterowania.

    Aktualizacje COVID-19

    Rząd Autonomicznego Regionu Madery od 1 lipca br. wprowadził wymóg testów.Osoby przyjeżdżające na Maderę mają 2 opcje: * Okazać służbom lotniskowym na Maderze negatywny wynik testu PT-PCR na COVID-19 wykonanego na własny koszt nie wcześniej niż 72 godz. przed wylotem ze swojego miejsca zamieszkania i podpisać specjalną deklarację. * Poddać się testowi na COVID-19 na lotnisku po przylocie. Test jest wykonany na koszt Rządu Madery, a cała procedura wykonania testu nie powinna trwać dłużej niż 1h. Po wypełnieniu deklaracji, pasażer opuszcza lotnisko i udaje się do miejsca zakwaterowania i oczekuje tam na wynik testu, który zostanie przesłany na wskazany numer telefonu w czasie nie dłuższym niż 12h od pobrania testu. Jeśli podróżujesz na Maderę, wypełnij i prześlij ten formularz online https://madeirasafe.com/#/login 24-48 godzin przed przyjazdem. Porty na Maderze i Porto Santo pozostają zamknięteZe względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych

    Informacje o lotach liniami Lufthansa, Easy Jet, TAP Portugal, Enter Air

    Lecąc z  Lufthansa każdy pasażer może wziąć ze sobą: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 8kg) który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. W cenie biletu wliczony jest bagaż rejestrowany 23kg. TAP Portugal Lecąc z TAP Portugal każdy pasażer może wziąć ze sobą: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 8kg) który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - bagaż rejestrowany 23kg; cena 250PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.  Easy Jet:  Lecąc z Easy Jet każdy pasażer może wziąć ze sobą: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny 56x45x25 cm (z uchwytami i kółkami) który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem bądź do schowka nad głową. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - bagaż rejestrowany 15kg; cena 320PLN/sztuka - bagaż rejestrowany 23kg; cena 360PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. Enter Air W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych). Po założeniu rezerwacji stałej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.Przy rezerwacjach z przelotem liniami Enter Air, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.W cenie jest bagaż rejestrowany 20 kg oraz podręczny 5 kg.

    Warunki wjazdowe do kraju

    Aktualizacja z 15.10.2020Rząd Autonomicznego Regionu Madery od 1 lipca 2020 wprowadził wymóg testów.Osoby przyjeżdżające na Maderę mają 2 opcje: * Okazać służbom lotniskowym na Maderze negatywny wynik testu PT-PCR na COVID-19 wykonanego na własny koszt nie wcześniej niż 72 godz. przed wylotem ze swojego miejsca zamieszkania i podpisać specjalną deklarację. * Poddać się testowi na COVID-19 na lotnisku po przylocie. Test jest wykonany na koszt Rządu Madery, a cała procedura wykonania testu nie powinna trwać dłużej niż 1h. Po wypełnieniu deklaracji, pasażer opuszcza lotnisko i udaje się do miejsca zakwaterowania i oczekuje tam na wynik testu, który zostanie przesłany na wskazany numer telefonu w czasie nie dłuższym niż 12h od pobrania testu. Jeśli podróżujesz na Maderę, wypełnij i prześlij ten formularz online https://madeirasafe.com/#/login 24-48 godzin przed przyjazdem. Porty na Maderze i Porto Santo pozostają zamknięte Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej. Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dom Pedro Madeira Ocean Beach to dobry, nieduży hotel z formułą all inclusive, z pięknym widokiem na zatokę, niedaleko sztucznie usypanej piaszczystej plaży. W pobliżu mały port i promenada, kilka sklepów i barów. Polecamy osobom pragnącym odkrywać uroki przepięknej Madery.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja między górami a oceanem, 200 metrów od centrum miejscowości Machico, blisko publicznej, sztucznie usypanej plaży z piasku z Maroko
    • zadbane pokoje, basen, program rozrywkowy
    • możliwa dopłata do opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Portugalia/Madera

    Opis

    Hotel położony jest na południowo - wschodnim wybrzeżu Madery, nad zatoką Zarco, w Machico, które uważane jest za jedno z najstarszych miasteczek na wyspie, ukrytym pośród zielonych wzgórz. W pobliżu znajduje się sztuczna, piaszczysto - kamienista plaża, jedna z niewielu piaszczystych plaż na wyspie, stwarzająca idealne warunki zarówno do plażowania, jak i pływania. W hotelu znajduje się przestronna restauracja serwująca dania kuchni portugalskiej, międzynarodowej oraz wegetariańskiej w formule all inclusive, a z lokalu można podziwiać piękne widoki na zatokę Zarco. Ponadto, do dyspozycji Gości jest spory basen z wodą morską oraz basen dla najmłodszych, a także prężnie działające centrum nurkowe, za sprawą którego podwodna eksploracja będzie wyjątkowym przeżyciem.

    Lokalizacja

    w Machico, ok. 300 m od plaży, ok. 200 m od centrum, ok. 5 km od lotniska, w pobliżu przystanku komunikacji publicznej.

    Wyposażenie

    liczba pokoi - 218, restauracje - 1, windy - 2, bar przy basenie, koktajl bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, taras słoneczny, ogród, fryzjer, piano bar, centrum konferencyjne.

    Basen

    basen odkryty (podgrzewany sezonowo) z wodą morską, leżaki bezpłatne, parasole za opłatą; brodzik dla dzieci z wodą morską.

    Pokoje

    telewizja satelitarna, sejf (płatny), taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną i prysznicem, zestaw do parzenia kawy/herbaty. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 2 osób. Możliwość dopłaty do widoku na ocean.

    Plaża

    publiczna, piaszczysta, parasole (płatne), leżaki (płatne).

    Sport na plaży

    nurkowanie (płatne), snorkeling (płatny), windsurfing (płatny).

    Sport i fitness

    siatkówka (płatna), tenis ziemny (płatny), tenis stołowy (płatny), badminton (płatny), bilard (płatny), boisko wielofunkcyjne.

    Rozrywka

    muzyka na żywo, okazjonalnie program artystyczny.

    Dla dzieci

    opiekunka (płatna) na zapytanie, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.

    Wyżywienie

    śniadania, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie (7.30 - 10.00), lunch (12.30 - 14.30), obiadokolację (18.30 - 21.00) w formie bufetu; ciepłe i zimne przekąski, kawa, herbata w piano-barze lub barze przy basenie (11.00 - 11.30 i 17.00 - 18.00), lody (16.00 - 17.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole (rum, gin, wódka, whiskey) 10.00 - 24.00; Bezpłatne korzystanie z kortów tenisowych (w miarę dostępności, wymagana rezerwacja), siatkówki, badmintona, tenisa stołowego oraz 1x w tygodniu lekcje nurkowania w basenie.

    Informacje dodatkowe

    Ok. 25 km od Funchal, Bezpłatny internet bezprzewodowy w okolicy recepcji, Butelka wina musującego i kosz owoców dla nowożeńców,

    Cena zawiera

    Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko. Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

    Cena nie zawiera

    opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    Obsługa na miejscu

    Ograniczona obsługa polskojęzycznego przedstawiciela (spotkanie informacyjne i kontakt telefoniczny).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    KonsorcjumPBP

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dom Pedro Madeira Ocean Beach to dobry, nieduży hotel z formułą all inclusive, z pięknym widokiem na zatokę, niedaleko sztucznie usypanej piaszczystej plaży. W pobliżu mały port i promenada, kilka sklepów i barów. Polecamy osobom pragnącym odkrywać uroki przepięknej Madery.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja między górami a oceanem, 200 metrów od centrum miejscowości Machico, blisko publicznej, sztucznie usypanej plaży z piasku z Maroko
    • zadbane pokoje, basen, program rozrywkowy
    • możliwa dopłata do opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie

    Hotel usytuowany w pobliżu centrum miejscowości Machico, pełnej barów, restauracji i sklepów. Od lotniska dzieli go około 5 km. W pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy, z którego dojechać można do Funchal.

    Pokoje

    Wygodne pokoje wyposażone w łazienkę (wanna/prysznic, suszarka do włosów), TV, telefon, zestaw do kawy/herbaty, balkon.

    Do dyspozycji gości

    Bar i restauracja, sklep, sala konferencyjna, pralnia, fryzjer, wynajem samochodów, basen, kort tenisowy, centrum sportów wodnych,

    śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30- -14.30), kolacja (18.30-21.00), wszystkie posiłki w formie bufetu; przekąski, kawa, herbata

    piano-bar lub bar przy basenie (10.00-11.00 i 17.00-18.00), lody: piano-bar lub bar przy basenie (16.00-17.00), nielimitowana ilość napojów bezalkoholowych oraz lokalnych napojów alkoholowych (10.00-23.00); bezpłatne korzystanie z kortów tenisowych.

    CENA ZAWIERA

    bilet lotniczy Warszawa - Madeira-Warszawa ( w kwocie min. 1700 PLN/os. dorosła oraz dziecko 2-12 lat), transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu przez 7/14 nocy, śniadania, ubezpieczenie NW i KL i bagaż, OPIEKA ANGLOJĘZYCZNEGO PRZEDSTAWICIELA NA MIEJSCU

    CENA NIE ZAWIERA

    dodatkowych posiłków, wydatków własnych, napiwków

    UWAGI

    Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku nie dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą Hotel może wymagać opłaty do kolacji noworocznej lub wigilijnej.


    Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

    W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

    Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

    Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia)
    Zdjęcia lokalizacji (Portugalia / Madera)
    Klify i skały wyspy Madera w Portugalii
    Strelicje, Portugalia, Wakacje na Maderze
    Plaża Calheta na wyspie Madera w Portugalii
    Hotel  Rocamar & Royal Orchid - Portugalia, Madera
    Teleferico w mieście Funchal, Madeira
    Ogród botaniczny, Madera, Portugalia
    Słynna Dolina Zakonnic na Maderze
    Słynne lewady na Maderze
    Zarco i Machico na Maderze
    Strome klify na Maderze
    Lawowe baseby w Porto Moniz na Maderze, Portugalia
    Tradycyjne domki w Santana na Maderze, Portugalia
    Zjazd Toboganem ulicami Funchal na Maderze
    Przedłużone na palach lotnisko na Maderze
    Popularny punkt widokowy Gabo Girao na Maderze
    Targ owocowy i warzywny w Funchal na Maderze, Portugalia

    Opinie o Hotelu Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia)

    4.0
    polecam

    Zalety jedzenie, położenie, pokoje z widokiem na ocean z BP Itaka, plaża piaszczysta Wady Rezydentka Itaki. Pani która 100% swojego zaangażowania skupiała na sprzedaży wycieczek, Problemy ludzkie były jej obce. Byliśmy z żoną na Maderze juz 3 razy. Drugi raz w Hotelu Dom Pedro Baia. Pobyt bardzo udany gdyby nie rezydentka Itaki. Od 4 miesięcy jestem osoba dializowana. Co 2 dzień muszę być podłączony pod sztuczna nerkę aby żyć. Załatwiłem sobie dializy gościnne na Maderze. Przed zakupem wycieczki dzwoniłem do centrali Itaki z zapytaniem. czy rezydent na miejscu pomoże mi przy pierwszej wizycie w stacji dializ. Chodziło mi o wprowadzenie mnie, pomoc w tłumaczeniu raptem tylko 10 minut z dojazdem 30 minut. Powiedziano mi, że rezydentka na pewno mi pomoże. Na miejscu pani powiedziała, że nie ma czasu bo musi sprzedawać wycieczki. Pytałem też o wypożyczenie auta na 12 dni, pani rezydent zadzwoniła do zaprzyjaźnionej wypożyczani i skalkulowała mi cenę na 500 euro. Oczywiście zrezygnowałem, W hotelowej wypożyczalni za auto zapłaciłem 250 euro. O połowę mniej. Radzę się wszystkim wybierającym do tego hotelu czy korzystać z usług pani rezydent. Zamiast kupować u niej wycieczki radzę wynająć taksówkę na cały dzień dużo taniej wychodzi, oczywiście w 4, 6 osób. Albo wynająć auto. Mimo górzystej wyspy dobrze sie po niej jeździ, a widoki są niezapomniane. Bez auta, zwiedzi sie tylko małą część wyspy. Innym osobom, które miały problemy czysto ludzkie pani rezydent tez nie pomogła. Mimo tak nieużytej rezydentce pobyt był udany. Dializy poszły świetnie, Polska pod względem dializ jest 20 lat za m......i. Bałem się bariery językowej, Takiej nie było. Tutaj apel do polskich biur podróży dajcie szansę na wypoczynek osobom dializowanym, Jest na w Polsce ok 15 tysięcy. BP w niemczej same załatwiają dializy swoim klientom, Nic ich nie obchodzi. U nas jest to temat tabu. Hotel skromny ale przyjemny, dowodem jest to, że już 2 raz tam gościliśmy. Dostaliśmy ten sam pokój co 2,5 roku temu. Dla osoby dializowanej wakacje za granicą to naprawdę wspaniała sprawa. Pozdrawiam wszystkich. Gdyby były jakieś pytania jestem do dyspozycji.

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    4.1
    zdecydowanie polecam

    W tym hotelu spędziliśmy z żoną, bardzo miło, tydzień na początku września 2013 r.po tygodniu z czterema wycieczkami po Maderze. Dobra komunikacja publiczna, blisko do Funchal i do wschodniego krańca wyspy. Dla samego wina madera - polecam.

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.1
    3.6
    polecam

    byliśmy tam na przełomie roku2012/2013. Piękny widok z pokoju na morze, balkon, przyzwoicie czysto, polskie kanały TV. Jedzenie w porządku, mogłoby być więcej owoców - rzadko dokładane, obsługa bardzo miła. Kolacja Sylwestrowa żenada skończyła się o 21 a było prawie 500 zł dopłaty/osoba. Wyspa przepiękna zjeździliśmy całą samochodem. Podsumowując hotel przyzwoity, dobra baza wypadowa. Pozdrawiam,

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    3.6
    4.4
    polecam

    Hotel zupylnie przyzwoity, bylismy w 4 osoby lipcu 2012, goscie to Polacy, Francuzi,Anglicy. Jedzenie ok, nie oplaca sie brac Alinklusiv.najlepiej wziac sniadanie , w okolicy mozna zjesc w restauracjach regionalnych za 5-15 euro, pogoda jest taka jak w Funchal wiec jakies opinie o chmurach to jakac bujda. Polecam wynajac auto (przy hotelu kolo stacji BP jest przyzwoita wypozyczalnia). Oferta wycieczek i wynajmu aut oferowanych przez rezydentow to jakies nieporozumienie i zdzierstwo.wszystko na Maderże mozna zwiedzic samemu autem, mozna wszedzie dojechac autem czy nawet komunikacja pobliczna.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, singlom
    Podsumowanie: polecam
    4.4
    2.6
    odradzam

    ogromnym minusem tego hotelu jest to ze znajduje się w machico - mieście, w którym ciągle wiszą chmury, na 2 tyg pobytu były ze 3 prawdziwie słoneczne dni, natomiast wystarczyło ruszyć 5 km za lotnisko i pogoda jak marzenie poza tym mnóstwo tam starszych ludzi w szczególności Niemców i pod nich serwowane były monotonne, obrzydliwie tłuste posiłki wieczorna muzyka na żywo pozostawiała wiele do życzenia za to obsługa hotelu niezwykle mila i pomocna długo moznaby jeszcze rozprawiać, ale przyznam, ze najlepszym miejscem na wybranie hotelu jest ponta de sol tam zawsze można liczyć na dobra pogodę i tam tez są najlepsze hotele WYSPA BOSKA polecam każdemu;)))

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: odradzam
    2.6
    2.6
    odradzam

    Hotel stary nie przyciąga wczasowiczów. Jedzenie b. monotonne, brak animacji i dużej plaży powoduje, że ta oferta jest uboga.Mała plaża sztucznie usypana, która jest niedaleko zwykle b. zatłoczona.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: odradzam
    2.6
    4.3
    polecam

    Byliśmy w maju 2011. Bardzo fajny pobyt, tylko jeden bar - kolejki czasem. Wycieczki to naciąganie ludzi, można pojechać na jedną lub kupić przewodnik po polsku wcześniej. Wypożyczenie samochodu polecam i zwiedzanie samodzielne.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    4.3
    polecam

    Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym miejscu, miła obsługa, wyśmienite posiłki, Jedna uwaga: ostrożnie z panem taksówkarzem przedstawiającym się jako President...:)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Pięknie położony, w cena adekwatna do standarduspokojnym miejscu, ale z dobrym dojazdem, miła obsługa ,

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.1
    polecam

    Byłem w hotelu Dom Pedro Baia w maju 2009. Hotel bardzo fajny, niedaleko piaszczystej plazy, z widokiem na zatokę. Połozony jest blisko lotniska, więc krótki przejazd. Pokoje czyste. Wypożyczyliśmy samochód i przejechaliśmy całą wyspę. Madera jest bardzo ładna. Z jedzenia polecam owoce morze w lokalnych tawernach. Ogolnie pobyt bardzo udany, zaliczam do jednych z lepszych wakacji.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.1

    Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia) - możliwości zakwaterowania:

    double club room club room triple
    twin standard room lateral sea view twin/double bay view + child
    garden view twin/double garden view
    twin/double bay view
    double club room club room
    double club room club room + child
    junior suite junior suite + child
    single standard room lateral sea view single bay view
    single club room club room single use
    junior suite junior suite single use
    single
    twin/double garden view + child
    garden view twin/double garden view triple
    twin/double bay view triple
    single standard room sea view single bay view
    classic bay view
    double classic room classic garden view
    single club room sea view single club room sea view
    double club room sea view club room sea view
    single garden view
    Junior Suite
    Junior Suite Triple
    Single Junior Suite
    standard triple room bayview
    Single Standard Bay View
    junior suite standard panoramaview
    standard triple room gardenview
    standard triple club seaview balcony
    Triple Standard Bay View
    junior suite room panoramaview
    standard club seaview balcony
    Standard Bay View
    Single Standard Garden View
    Standard Garden View
    Triple Standard Garden View
    Pok. 2 os.+1 dost. balkon
    Pok. 2 os. balkon
    Pok. 1 os. balkon
    Pok. 2 os.+1 boczny w/morze
    Pok. 2 os. boczny w/morze
    Pokój 1 os. boczny widok na morze

    Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia) - Możliwości wyżywienia:


    Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia) - miasta wylotu:


    Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia) - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia)? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00