cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
  • Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia), Madera
1 / 21
Udogodnienia hotelu Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia)
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia)
star 4

Portugalia: Madera
Ocena hotelu Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia):
3.9 / 5
Średnia z 14 opinii
Szczegóły oceny hotelu Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia):
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    3.9
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    i sport
    2.9
  • Jakość
    do ceny
    4.2
Ocena hotelu:
3.9 / 5
Średnia z 14 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 października 2018

Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia) w ofercie Biura podróży:

TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dom Pedro Madeira Ocean Beach to dobry, nieduży hotel z formułą all inclusive, z pięknym widokiem na zatokę, niedaleko sztucznie usypanej piaszczystej plaży. W pobliżu mały port i promenada, kilka sklepów i barów. Polecamy osobom pragnącym odkrywać uroki przepięknej Madery.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między górami a oceanem, 200 metrów od centrum miejscowości Machico, blisko publicznej, sztucznie usypanej plaży z piasku z Maroko
  • zadbane pokoje, basen, program rozrywkowy
  • możliwa dopłata do opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Portugalii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

MADERA/PORTUGALIA

Wyposażenie

• recepcja
• sejf: za opłatą
• winda
• sala TV
• ogród
• taras
• fryzjer
• Wi-Fi: w recepcji, przy basenie
• terminal internetowy
• pralnia
• parking niestrzeżony
• sala konferencyjna: wyposażenie: za opłatą, przerwa na kawę: za opłatą

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

218

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel dla niepalących ze strefą dla palących
• zakwaterowanie w godz. od 14:00
• wykwaterowanie do 12:00
• hotel nie akceptuje zwierząt

Dla dzieci

• łóżeczko dziecięce: w cenie, na zapytanie 
• opieka nad dziećmi: za opłatą
• wysokie krzesełka dla dzieci
• basen dla dzieci

Sport i wellness

W cenie • siatkówka: dla gości all inclusive • badminton: dla gości all inclusive • łucznictwo: dla gości all inclusive • bule: dla gości all inclusive 

Płatne • nurkowanie

Rozrywka

• bilard

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na ocean DZM2

• 2 os. • ok. 18 m2 • częściowy widok na ocean • w bocznym budynku • balkon • klimatyzacja • suszarka do włosów • sejf (płatny) • telefon • TV • Wi-Fi • minibar • wanna • WC • szlafroki (w cenie)

Pokój 2-osobowy z widokiem na ocean DZM3

• 2 os. • ok. 15 m2 • częściowy widok na ocean • w głównym budynku • klimatyzacja • suszarka do włosów • sejf (płatny) • telefon • TV • Wi-Fi • minibar • wanna • WC • szlafroki (w cenie)

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 15 m2 • widok na ogród • w głównym budynku • klimatyzacja • suszarka do włosów • sejf (płatny) • telefon • TV • Wi-Fi • minibar • wanna • WC

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: 07:30 - 10:00, w formie bufetu
• obiad: 12:30 - 14:30, w formie bufetu
• kolacja: 18:30 - 21:30, w formie bufetu
• przekąski: codziennie 11:00 - 11:30 i 17:00 - 18:00
• lody: 16:00 - 17:00
• napoje: wybrane napoje bezalkoholowe, codziennie 10:00 - 23:30
• wybrane napoje do posiłków

Dwa posiłki • śniadanie: 07:30 - 10:00, w formie bufetu 
• kolacja: 18:30 - 21:30, w formie bufetu

Śniadania • śniadanie: 07:30 - 10:00, w formie bufetu

Restauracje i bary • główna restauracja "Restaurante Baía de Zarco": kuchnia międzynarodowa, dania dietetyczne: na zapytanie wymagane, potrawy bezglutenowe: na zapytanie wymagane, bufet, wysokie krzesełka dla dzieci
• bary i inne: 2
• piano bar
• bar przy zewnętrznym basenie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Dom Pedro Madeira Ocean Beach to dobry, nieduży hotel z formułą all inclusive, z pięknym widokiem na zatokę, niedaleko sztucznie usypanej piaszczystej plaży. W pobliżu mały port i promenada, kilka sklepów i barów. Polecamy osobom pragnącym odkrywać uroki przepięknej Madery.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dom Pedro Madeira Ocean Beach to dobry, nieduży hotel z formułą all inclusive, z pięknym widokiem na zatokę, niedaleko sztucznie usypanej piaszczystej plaży. W pobliżu mały port i promenada, kilka sklepów i barów. Polecamy osobom pragnącym odkrywać uroki przepięknej Madery.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między górami a oceanem, 200 metrów od centrum miejscowości Machico, blisko publicznej, sztucznie usypanej plaży z piasku z Maroko
  • zadbane pokoje, basen, program rozrywkowy
  • możliwa dopłata do opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Portugalii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Madera / Madera

Opis oferty:

Malowniczo położony między zielonymi górami i błękitnym oceanem, z pięknym widokiem na zatokę Zarco i na Machico, które jest uważane za najstarszą miejscowość na wyspie. Jest tu złota piaszczysta plaża, która powstała nakładem 3 mln EUR z przywiezionego z Sahary piasku. Taka plaża na Maderze to rarytas!

POŁOŻENIE:

na wschodnim wybrzeżu Madery, ok. 200 m od centrum MACHICO, drugiej co do wielkości miejscowości wyspy, z restauracjami, barami i sklepami, ok. 22 km od stolicy wyspy Funchal; ok. 5 km od lotniska w Santa Cruz; w okolicy hotelu znajduje się przystanek autobusowy, skąd można dojechać do Funchal.

PLAŻA:

publiczna, ok. 300 m od hotelu, jedna z niewielu piaszczystych plaż na Maderze, oddana do użytku we wrześniu 2008 r., sztuczna, ze złotego piasku z Maroka, długość ok. 125 m, leżaki i parasole płatne (ok. 5 EUR/dzień), sąsiaduje z kamienistą plażą.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, kompleksowa renowacja w 2004 r., 218 pokoi, 10 pięter, 2 windy, całodobowa recepcja, przestronny hol, restauracja Baia de Zarco z widokiem na zatokę - dania w formie bufetu, dania wegetariańskie, diety specjalne (na zamówienie), krzesełka dla dzieci, 2 bary, w tym bar przy basenie; sklep z akcesoriami do nurkowania; sala konferencyjna dla maks. 180 osób, zadbany ogród, bezpłatny dostęp do internetu przy recepcji; za opłatą: pralnia, fryzjer, wynajem samochodów, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 22 m², wygodny, klimatyzowany, łazienka (wanna, prysznic, wc), telewizja satelitarna (polski kanał), telefon, sejf (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; boczny widok na morze; pokój z balkonem za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen dla dorosłych (planowany remont: 13.11-12.01), morska woda, podgrzewany sezonowo, ok. 200 m², gł. 1-3 m, brodzik dla dzieci, morska woda, podgrzewany sezonowo, ok. 8 m², przy basenie bezpłatne leżaki; tenis stołowy, wielofunkcyjne boisko sportowe: siatkówka, badminton, kort tenisowy; za opłatą: sprzęt do tenisa (ok. 8 EUR/godz.), bilard (ok. 5 EUR/godz.); profesjonalny klub nurkowy (opłaty zależne od programu); program rozrywkowy w piano-barze: muzyka na żywo.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00), wszystkie posiłki w formie bufetu; przekąski, kawa, herbata: piano-bar lub bar przy basenie (10.30-11.30 i 17.00-18.00), lody: piano-bar lub bar przy basenie (16.00-17.00), nielimitowane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00).

KONTAKT:

00351/291969500, www.dompedro.com

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Dom Pedro Madeira Ocean Beach to dobry, nieduży hotel z formułą all inclusive, z pięknym widokiem na zatokę, niedaleko sztucznie usypanej piaszczystej plaży. W pobliżu mały port i promenada, kilka sklepów i barów. Polecamy osobom pragnącym odkrywać uroki przepięknej Madery.


Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dom Pedro Madeira Ocean Beach to dobry, nieduży hotel z formułą all inclusive, z pięknym widokiem na zatokę, niedaleko sztucznie usypanej piaszczystej plaży. W pobliżu mały port i promenada, kilka sklepów i barów. Polecamy osobom pragnącym odkrywać uroki przepięknej Madery.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między górami a oceanem, 200 metrów od centrum miejscowości Machico, blisko publicznej, sztucznie usypanej plaży z piasku z Maroko
  • zadbane pokoje, basen, program rozrywkowy
  • możliwa dopłata do opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Portugalii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Portugalia/Madera

Opis

Hotel położony jest na południowo - wschodnim wybrzeżu Madery, nad zatoką Zarco, w Machico, które uważane jest za jedno z najstarszych miasteczek na wyspie, ukrytym pośród zielonych wzgórz. W pobliżu znajduje się sztuczna, piaszczysto - kamienista plaża, jedna z niewielu piaszczystych plaż na wyspie, stwarzająca idealne warunki zarówno do plażowania, jak i pływania. W hotelu znajduje się przestronna restauracja serwująca dania kuchni portugalskiej, międzynarodowej oraz wegetariańskiej w formule all inclusive, a z lokalu można podziwiać piękne widoki na zatokę Zarco. Ponadto, do dyspozycji Gości jest spory basen z wodą morską oraz basen dla najmłodszych, a także prężnie działające centrum nurkowe, za sprawą którego podwodna eksploracja będzie wyjątkowym przeżyciem.

Lokalizacja

w Machico, ok. 300 m od plaży, ok. 200 m od centrum, ok. 5 km od lotniska, w pobliżu przystanku komunikacji publicznej.

Wyposażenie

liczba pokoi - 218, restauracje - 1, windy - 2, bar przy basenie, koktajl bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, taras słoneczny, ogród, fryzjer, piano bar, centrum konferencyjne.

Basen

basen odkryty (podgrzewany sezonowo) z wodą morską, leżaki bezpłatne, parasole za opłatą; brodzik dla dzieci z wodą morską.

Pokoje

telewizja satelitarna, sejf (płatny), taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną i prysznicem, zestaw do parzenia kawy/herbaty. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 2 osób. Możliwość dopłaty do widoku na ocean.

Plaża

publiczna, piaszczysta, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport na plaży

nurkowanie (płatne), snorkeling (płatny), windsurfing (płatny).

Sport i fitness

siatkówka (płatna), tenis ziemny (płatny), tenis stołowy (płatny), badminton (płatny), bilard (płatny), boisko wielofunkcyjne.

Rozrywka

muzyka na żywo, okazjonalnie program artystyczny.

Dla dzieci

opiekunka (płatna) na zapytanie, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.

Wyżywienie

śniadania, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie (7.30 - 10.00), lunch (12.30 - 14.30), obiadokolację (18.30 - 21.00) w formie bufetu; ciepłe i zimne przekąski, kawa, herbata w piano-barze lub barze przy basenie (11.00 - 11.30 i 17.00 - 18.00), lody (16.00 - 17.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole (rum, gin, wódka, whiskey) 10.00 - 24.00; Bezpłatne korzystanie z kortów tenisowych (w miarę dostępności, wymagana rezerwacja), siatkówki, badmintona, tenisa stołowego oraz 1x w tygodniu lekcje nurkowania w basenie.

Informacje dodatkowe

Ok. 25 km od Funchal, Bezpłatny internet bezprzewodowy w okolicy recepcji, Butelka wina musującego i kosz owoców dla nowożeńców,

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko. Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Ograniczona obsługa polskojęzycznego przedstawiciela (spotkanie informacyjne i kontakt telefoniczny).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Dom Pedro Madeira Ocean Beach to dobry, nieduży hotel z formułą all inclusive, z pięknym widokiem na zatokę, niedaleko sztucznie usypanej piaszczystej plaży. W pobliżu mały port i promenada, kilka sklepów i barów. Polecamy osobom pragnącym odkrywać uroki przepięknej Madery.


Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dom Pedro Madeira Ocean Beach to dobry, nieduży hotel z formułą all inclusive, z pięknym widokiem na zatokę, niedaleko sztucznie usypanej piaszczystej plaży. W pobliżu mały port i promenada, kilka sklepów i barów. Polecamy osobom pragnącym odkrywać uroki przepięknej Madery.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między górami a oceanem, 200 metrów od centrum miejscowości Machico, blisko publicznej, sztucznie usypanej plaży z piasku z Maroko
  • zadbane pokoje, basen, program rozrywkowy
  • możliwa dopłata do opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Portugalii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Madera / Madera

Opis oferty:

Malowniczo położony między zielonymi górami i błękitnym oceanem, z pięknym widokiem na zatokę Zarco i na Machico, które jest uważane za najstarszą miejscowość na wyspie. Jest tu złota piaszczysta plaża, która powstała nakładem 3 mln EUR z przywiezionego z Sahary piasku. Taka plaża na Maderze to rarytas!

POŁOŻENIE:

na wschodnim wybrzeżu Madery, ok. 200 m od centrum MACHICO, drugiej co do wielkości miejscowości wyspy, z restauracjami, barami i sklepami, ok. 22 km od stolicy wyspy Funchal; ok. 5 km od lotniska w Santa Cruz; w okolicy hotelu znajduje się przystanek autobusowy, skąd można dojechać do Funchal.

PLAŻA:

publiczna, ok. 300 m od hotelu, jedna z niewielu piaszczystych plaż na Maderze, oddana do użytku we wrześniu 2008 r., sztuczna, ze złotego piasku z Maroka, długość ok. 125 m, leżaki i parasole płatne (ok. 5 EUR/dzień), sąsiaduje z kamienistą plażą.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, kompleksowa renowacja w 2004 r., 218 pokoi, 10 pięter, 2 windy, całodobowa recepcja, przestronny hol, restauracja Baia de Zarco z widokiem na zatokę - dania w formie bufetu, dania wegetariańskie, diety specjalne (na zamówienie), krzesełka dla dzieci, 2 bary, w tym bar przy basenie; sklep z akcesoriami do nurkowania; sala konferencyjna dla maks. 180 osób, zadbany ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w recepcji; za opłatą: pralnia, fryzjer, wynajem samochodów, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 22 m², wygodny, klimatyzowany, łazienka (wanna, prysznic, wc), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, sejf (płatny); dodatkowo dla nowożeńców bukiet kwiatów, kosz owoców i butelka musującego wina na powitanie; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; boczny widok na morze; pokój z balkonem i widokiem na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen dla dorosłych, morska woda, podgrzewany sezonowo, ok. 200 m², gł. 1-3 m, brodzik dla dzieci, morska woda, podgrzewany sezonowo, ok. 8 m², przy basenie bezpłatne leżaki; tenis stołowy, wielofunkcyjne boisko sportowe: siatkówka, badminton, kort tenisowy; za opłatą: sprzęt do tenisa (ok. 8 EUR/godz.), bilard (ok. 5 EUR/godz.); profesjonalny klub nurkowy (opłaty zależne od programu); program rozrywkowy w piano-barze: muzyka na żywo.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00), wszystkie posiłki w formie bufetu; przekąski, kawa, herbata: piano-bar lub bar przy basenie (10.30-11.30 i 17.00-18.00), lody: piano-bar lub bar przy basenie (16.00-17.00), nielimitowane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00).

KONTAKT:

00351/291969500, www.dompedro.com

GRATIS:

Wi-Fi

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Dom Pedro Madeira Ocean Beach to dobry, nieduży hotel z formułą all inclusive, z pięknym widokiem na zatokę, niedaleko sztucznie usypanej piaszczystej plaży. W pobliżu mały port i promenada, kilka sklepów i barów. Polecamy osobom pragnącym odkrywać uroki przepięknej Madery.


Mapa Hotelu Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia)
Zdjęcia lokalizacji (Portugalia / Madera)
Klify i skały wyspy Madera w Portugalii
Strelicje, Portugalia, Wakacje na Maderze
Plaża Calheta na wyspie Madera w Portugalii
Hotel  Rocamar & Royal Orchid - Portugalia, Madera
Teleferico w mieście Funchal, Madeira
Ogród botaniczny, Madera, Portugalia
Słynna Dolina Zakonnic na Maderze
Słynne lewady na Maderze
Zarco i Machico na Maderze
Strome klify na Maderze
Lawowe baseby w Porto Moniz na Maderze, Portugalia
Tradycyjne domki w Santana na Maderze, Portugalia
Zjazd Toboganem ulicami Funchal na Maderze
Przedłużone na palach lotnisko na Maderze
Popularny punkt widokowy Gabo Girao na Maderze
Targ owocowy i warzywny w Funchal na Maderze, Portugalia

Opinie o Hotelu Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia)

Zalety jedzenie, położenie, pokoje z widokiem na ocean z BP Itaka, plaża piaszczysta Wady Rezydentka Itaki. Pani która 100% swojego zaangażowania skupiała na sprzedaży wycieczek, Problemy ludzkie były jej obce. Byliśmy z żoną na Maderze juz 3 razy. Drugi raz w Hotelu Dom Pedro Baia. Pobyt bardzo udany gdyby nie rezydentka Itaki. Od 4 miesięcy jestem osoba dializowana. Co 2 dzień muszę być podłączony pod sztuczna nerkę aby żyć. Załatwiłem sobie dializy gościnne na Maderze. Przed zakupem wycieczki dzwoniłem do centrali Itaki z zapytaniem. czy rezydent na miejscu pomoże mi przy pierwszej wizycie w stacji dializ. Chodziło mi o wprowadzenie mnie, pomoc w tłumaczeniu raptem tylko 10 minut z dojazdem 30 minut. Powiedziano mi, że rezydentka na pewno mi pomoże. Na miejscu pani powiedziała, że nie ma czasu bo musi sprzedawać wycieczki. Pytałem też o wypożyczenie auta na 12 dni, pani rezydent zadzwoniła do zaprzyjaźnionej wypożyczani i skalkulowała mi cenę na 500 euro. Oczywiście zrezygnowałem, W hotelowej wypożyczalni za auto zapłaciłem 250 euro. O połowę mniej. Radzę się wszystkim wybierającym do tego hotelu czy korzystać z usług pani rezydent. Zamiast kupować u niej wycieczki radzę wynająć taksówkę na cały dzień dużo taniej wychodzi, oczywiście w 4, 6 osób. Albo wynająć auto. Mimo górzystej wyspy dobrze sie po niej jeździ, a widoki są niezapomniane. Bez auta, zwiedzi sie tylko małą część wyspy. Innym osobom, które miały problemy czysto ludzkie pani rezydent tez nie pomogła. Mimo tak nieużytej rezydentce pobyt był udany. Dializy poszły świetnie, Polska pod względem dializ jest 20 lat za m......i. Bałem się bariery językowej, Takiej nie było. Tutaj apel do polskich biur podróży dajcie szansę na wypoczynek osobom dializowanym, Jest na w Polsce ok 15 tysięcy. BP w niemczej same załatwiają dializy swoim klientom, Nic ich nie obchodzi. U nas jest to temat tabu. Hotel skromny ale przyjemny, dowodem jest to, że już 2 raz tam gościliśmy. Dostaliśmy ten sam pokój co 2,5 roku temu. Dla osoby dializowanej wakacje za granicą to naprawdę wspaniała sprawa. Pozdrawiam wszystkich. Gdyby były jakieś pytania jestem do dyspozycji.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0

W tym hotelu spędziliśmy z żoną, bardzo miło, tydzień na początku września 2013 r.po tygodniu z czterema wycieczkami po Maderze. Dobra komunikacja publiczna, blisko do Funchal i do wschodniego krańca wyspy. Dla samego wina madera - polecam.

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.1

byliśmy tam na przełomie roku2012/2013. Piękny widok z pokoju na morze, balkon, przyzwoicie czysto, polskie kanały TV. Jedzenie w porządku, mogłoby być więcej owoców - rzadko dokładane, obsługa bardzo miła. Kolacja Sylwestrowa żenada skończyła się o 21 a było prawie 500 zł dopłaty/osoba. Wyspa przepiękna zjeździliśmy całą samochodem. Podsumowując hotel przyzwoity, dobra baza wypadowa. Pozdrawiam,

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.6

Hotel zupylnie przyzwoity, bylismy w 4 osoby lipcu 2012, goscie to Polacy, Francuzi,Anglicy. Jedzenie ok, nie oplaca sie brac Alinklusiv.najlepiej wziac sniadanie , w okolicy mozna zjesc w restauracjach regionalnych za 5-15 euro, pogoda jest taka jak w Funchal wiec jakies opinie o chmurach to jakac bujda. Polecam wynajac auto (przy hotelu kolo stacji BP jest przyzwoita wypozyczalnia). Oferta wycieczek i wynajmu aut oferowanych przez rezydentow to jakies nieporozumienie i zdzierstwo.wszystko na Maderże mozna zwiedzic samemu autem, mozna wszedzie dojechac autem czy nawet komunikacja pobliczna.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom
Podsumowanie: polecam
4.4

ogromnym minusem tego hotelu jest to ze znajduje się w machico - mieście, w którym ciągle wiszą chmury, na 2 tyg pobytu były ze 3 prawdziwie słoneczne dni, natomiast wystarczyło ruszyć 5 km za lotnisko i pogoda jak marzenie poza tym mnóstwo tam starszych ludzi w szczególności Niemców i pod nich serwowane były monotonne, obrzydliwie tłuste posiłki wieczorna muzyka na żywo pozostawiała wiele do życzenia za to obsługa hotelu niezwykle mila i pomocna długo moznaby jeszcze rozprawiać, ale przyznam, ze najlepszym miejscem na wybranie hotelu jest ponta de sol tam zawsze można liczyć na dobra pogodę i tam tez są najlepsze hotele WYSPA BOSKA polecam każdemu;)))

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: odradzam
2.6

Hotel stary nie przyciąga wczasowiczów. Jedzenie b. monotonne, brak animacji i dużej plaży powoduje, że ta oferta jest uboga.Mała plaża sztucznie usypana, która jest niedaleko zwykle b. zatłoczona.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: odradzam
2.6

Byliśmy w maju 2011. Bardzo fajny pobyt, tylko jeden bar - kolejki czasem. Wycieczki to naciąganie ludzi, można pojechać na jedną lub kupić przewodnik po polsku wcześniej. Wypożyczenie samochodu polecam i zwiedzanie samodzielne.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.3

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym miejscu, miła obsługa, wyśmienite posiłki, Jedna uwaga: ostrożnie z panem taksówkarzem przedstawiającym się jako President...:)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3

Pięknie położony, w cena adekwatna do standarduspokojnym miejscu, ale z dobrym dojazdem, miła obsługa ,

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Byłem w hotelu Dom Pedro Baia w maju 2009. Hotel bardzo fajny, niedaleko piaszczystej plazy, z widokiem na zatokę. Połozony jest blisko lotniska, więc krótki przejazd. Pokoje czyste. Wypożyczyliśmy samochód i przejechaliśmy całą wyspę. Madera jest bardzo ładna. Z jedzenia polecam owoce morze w lokalnych tawernach. Ogolnie pobyt bardzo udany, zaliczam do jednych z lepszych wakacji.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1

Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia) - możliwości zakwaterowania:

Pok. 2 os.+1 dost. balkon
Pok. 2 os. balkon
Pok. 2 os.+1 boczny w/morze
Pok. 2 os. boczny w/morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Pok. 1 os. boczny w/morze

Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia) - Możliwości wyżywienia:


Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia) - miasta wylotu:


Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Dom Pedro Madeira Ocean Beach (Dom Pedro Baia)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00