cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Rio Playa Blanca, Lanzarote
  • Hotel Rio Playa Blanca, Lanzarote
  • Hotel Rio Playa Blanca, Lanzarote
  • Hotel Rio Playa Blanca, Lanzarote
  • Hotel Rio Playa Blanca, Lanzarote
  • Hotel Rio Playa Blanca, Lanzarote
  • Hotel Rio Playa Blanca, Lanzarote
  • Hotel Rio Playa Blanca, Lanzarote
  • Hotel Rio Playa Blanca, Lanzarote
  • Hotel Rio Playa Blanca, Lanzarote
  • Hotel Rio Playa Blanca, Lanzarote
  • Hotel Rio Playa Blanca, Lanzarote
1 / 12
Ocena
hotelu:
3.6 / 5
Najbliższy termin
22.06 - 29.06
już od 3069 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
29.02 - 07.03
już od 2833 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Rio Playa Blanca
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Rio Playa Blanca
star 4

Hiszpania: Lanzarote
Ocena hotelu Rio Playa Blanca:
3.6 / 5
Średnia z 8 opinii
Szczegóły oceny hotelu Rio Playa Blanca:
  • Lokalizacja
    3.6
  • Hotel
    3.6
  • Pokoje
    3.8
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.4
  • Jakość
    do ceny
    3.4
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 czerwca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 lutego 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rio Playa Blanca to hotel usytuowany wśród zadbanej zieleni, w miejscowości Playa Blanca, niedaleko plaży oraz centrum kurortu ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy dla rodzin z dziećmi ze względu na duże i wygodne pokoje oraz świetną kuchnię. W ramach pakietu All Inclusive Water Park możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Paradise Island. Pobyt w hotelu Rio Playa Blanca to gwarancja udanych wakacji na Lanzarote.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, niedaleko centrum kurortu Playa Blanca oraz piaszczystej plaży - Playa Flamingo
  • przestronne apartamenty z pokojem dziennym i aneksem kuchennym, animacje dla dzieci i dorosłych, park wodny w hotelu Paradise Island
  • wyżywienie All inclusive, wi fi w recepcji gratis

Hotel Rio Playa Blanca w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rio Playa Blanca to hotel usytuowany wśród zadbanej zieleni, w miejscowości Playa Blanca, niedaleko plaży oraz centrum kurortu ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy dla rodzin z dziećmi ze względu na duże i wygodne pokoje oraz świetną kuchnię. W ramach pakietu All Inclusive Water Park możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Paradise Island. Pobyt w hotelu Rio Playa Blanca to gwarancja udanych wakacji na Lanzarote.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, niedaleko centrum kurortu Playa Blanca oraz piaszczystej plaży - Playa Flamingo
  • przestronne apartamenty z pokojem dziennym i aneksem kuchennym, animacje dla dzieci i dorosłych, park wodny w hotelu Paradise Island
  • wyżywienie All inclusive, wi fi w recepcji gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 1 km od centrum miejscowości Playa Blanca
  • ok. 350 m od zatokowej piaszczystej plaży

wstep

Cały kompleks zajmuje 80.000 m2. Na jego terenie znajdują się budynek główny, 190 bungalowów, baseny z tarasem słonecznym oraz restauracja i bar. Z hotelu roztaczają się piękne widoki na wyspy Lobos i Fuerteventurę. 

Wyposażenie

  • recepcja
  • sala TV
  • ogród
  • taras na dachu
  • taras
  • minimarket
  • Wi-Fi: w całym hotelu: za opłatą, w recepcji/lobby: w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

289

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt

Dla dzieci

  • łóżeczko dla dziecka: w cenie
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • miniklub: 4-12 lat, kilka razy w tygodniu
  • animacje dla dzieci: 4-12 lat, kilka razy w tygodniu
  • plac zabaw
  • minidyskoteka: 4-12 lat,nkilka razy w tygodniu

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia: 18+, kilka razy w tygodniu
  • aqua aerobik
  • joga
  • łucznictwo
  • piłka nożna:boisko do piłki nożnej
Płatne
  • tenis: wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa

rozrywka

  • międzynarodowy program animacyjny codziennie

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 28 m2
  • widok na ląd
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • lodówka
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • taras
  • sejf: za opłatą
  • Wi-Fi: w cenie
  • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty
  • czajnik
  • łóżeczko dla dziecka
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-4 os.
  • ok. 33 m2
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • lodówka
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • taras
  • sejf: za opłatą
  • Wi-Fi: w cenie
  • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty
  • czajnik
  • łóżeczko dla dziecka

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • późne śniadanie
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • przekąski
  • ciasto
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 10.00 - 23.00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10.00 - 23.00
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
  • wymagane noszenie opasek all inclusive
Restauracje i bary
  • restauracje: 1
  • restauracja główna: wysokie krzesełka dla dzieci
  • bary i inne: 2
  • bar przy zewnętrznym basenie
  • saloon bar
  • Dodatkowe informacje
  • wieczory tematyczne: 2 razy w tygodniu, kanaryjski i włoski
  • bezglutenowe jedzenie: płatne, konieczna wcześniejsza rezerwacja

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rio Playa Blanca to hotel usytuowany wśród zadbanej zieleni, w miejscowości Playa Blanca, niedaleko plaży oraz centrum kurortu ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy dla rodzin z dziećmi ze względu na duże i wygodne pokoje oraz świetną kuchnię. W ramach pakietu All Inclusive Water Park możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Paradise Island. Pobyt w hotelu Rio Playa Blanca to gwarancja udanych wakacji na Lanzarote.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, niedaleko centrum kurortu Playa Blanca oraz piaszczystej plaży - Playa Flamingo
    • przestronne apartamenty z pokojem dziennym i aneksem kuchennym, animacje dla dzieci i dorosłych, park wodny w hotelu Paradise Island
    • wyżywienie All inclusive, wi fi w recepcji gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Lanzarote

    Opis

    Malowniczo położony, w miejscu z widokiem na wyspy Lobos i Fuerteventura, przypomina typową kanaryjską wioskę. Bungalowy otoczone są pięknym, bujnym ogrodem, a praktycznie urządzone apartamenty są bardzo wygodnym wakacyjnym mieszkaniem dla całej rodziny. Ciepła atmosfera i wysoki standard obsługi.

    Położenie

    na południu wyspy, ok. 800 m od centrum miejscowości PLAYA BLANCA, która ostatnio zdobywa coraz większą popularność; zajmuje rozległy teren - najbardziej oddalone bungalowy dzieli od restauracji i basenów ok. 200 m; ok. 35 km od portu lotniczego, ok. 100 m od przystanku autobusowego.

    Plaża

    Playa Flamingo, publiczna, piaszczysta, ok. 350 m od hotelu; Playa Dorada, publiczna, piaszczysta, ok. 1 km, ok. 5 km od plaży Papagayo; na plażach parasole i leżaki płatne - ok. 8 EUR.

    Hotel

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1999 r., kompleks wakacyjny o niskiej, willowej zabudowie; 190 apartamentów w bungalowach, nieduży hol, całodobowa recepcja, restauracja z daniami kuchni międzynarodowej w formie bufetu, pokazy gotowania, wieczory tematyczne, dostępne krzesełka dla dzieci, na zamówienie potrawy wegetariańskie; 2 bary w tym 1 przy basenie, sala telewizyjna, ogród; za opłatą - punkt internetowy, pralnia, fryzjer, opiekunka do dziecka- na zamówienie, wypożyczalnia rowerów; akceptowane karty kredytowe - Visa, MasterCard.

    Apartament

    dla 2-4 osób (maks. 3 os. dorosłe); przestronny, dwa osobne pomieszczenia-pokój dzienny z miejscami do spania i sypialnia; indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka) kompletnie wyposażony aneks kuchenny, lodówka, telewizja satelitarna, telefon, sejf (za opłatą), łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis na zamówienie przed przyjazdem; duży taras (stolik i krzesełka) z widokiem na ogród lub baseny.

    Sport i rozrywka

    duży basen ze słodką wodą, sezonowo podgrzewany, gł. 1,10-1,90 m, brodzik dla dzieci, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; 2 korty tenisowe (za opłatą oświetlenie), piłka nożna, siatkówka, koszykówka, tenis stołowy, łucznictwo; program animacyjny dla dzieci i dla dorosłych, wieczorne rozrywki w terminie wyznaczonym przez hotel; amfiteatr, plac i pokój zabaw, mini-klub dla dzieci 4-12 lat w wyznaczonym terminie, za opłatą - bilard oraz bogata oferta sportów wodnych na plaży; życie nocne w centrum Playa Blanca.

    Wyżywienie

    All Inclusive (za dopłatą) - śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu, późne śniadanie - mini-bufet na tarasie (10.30-12.00), przekąski - mini-bufet na tarasie (15.30-17.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych restauracji i barach (10.30-23.00).

    Kontakt

    0034/928598400; www.rioplayablanca.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rio Playa Blanca to hotel usytuowany wśród zadbanej zieleni, w miejscowości Playa Blanca, niedaleko plaży oraz centrum kurortu ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy dla rodzin z dziećmi ze względu na duże i wygodne pokoje oraz świetną kuchnię. W ramach pakietu All Inclusive Water Park możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Paradise Island. Pobyt w hotelu Rio Playa Blanca to gwarancja udanych wakacji na Lanzarote.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, niedaleko centrum kurortu Playa Blanca oraz piaszczystej plaży - Playa Flamingo
    • przestronne apartamenty z pokojem dziennym i aneksem kuchennym, animacje dla dzieci i dorosłych, park wodny w hotelu Paradise Island
    • wyżywienie All inclusive, wi fi w recepcji gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Hotel położony ok. 1 km od centrum Playa Blanca (szeroki wybór restauracji, barów i sklepów). Do przystanku autobusowego ok. 50 m. Do lotniska w Arrecife ok. 35 km.
    Plaża:
    Do piaszczystej i zatokowej, otoczonej falochronami plaży - Playa Flamingo ok. 350 m. Na plaży parasole i leżaki płatne (ok. 10 EUR/dzień). Hotel zapewnia ręczniki plażowe (konieczny depozyt ok. 10 EUR).
    Do dyspozycji gości:
    Recepcja z lobby, restauracja główna, 2 bary, 2 baseny ze słodką wodą (1 z nich podgrzewany zimą) oraz brodzik, taras słoneczny z leżakami i parasolami w otoczeniu zieleni, mini-klub, plac zabaw, pralnia (płatna), wypożyczalnia samochodów i rowerów. UWAGA: Przy zakwaterowaniu pobierany jest zwrotny depozyt w wysokości60 Eur/pokój. Dodatkowo dla Klientów, którzy dokupią opcję All Inclusive Water Park możliwość nieograniczonego korzystania z parku wodnego w siostrzanym hotel Paradise Island (Klienci w ramach wykupionej oferty mogą korzystać ze snack baru w aquaparku). Do parku wodnego dowozi darmowy bus hotelowy w wyznaczonych godzinach, pieszo to ok. 10 minut spaceru.
    Pokoje:
    Hotel dysponuje 190 bungalowami. Wszystkie przestronne, klimatyzowane, z oddzielną sypialnią, pokojem dziennym, łazienką (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), w pełni wyposażonym aneksem kuchennym z lodówką, kuchenką, zlewozmywakiem, telefonem, TV-sat (kaucja za pilota ok. 10 EUR), sejfem (ok. 15 EUR/tydzień i kaucja ok. 10 EUR) oraz tarasem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat - gratis (na potwierdzenie). Dziecko do 2 lat wlicza się w maksymalne obłożenie każdego pokoju. Hotel posiada pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych - na potwierdzenie. -
    Bungalow z 1 sypialnią
    - pow. ok. 60 m2, dla max. 4 osób
    Wyżywienie:
    All Inclusive: śniadania (08:00-10:00), lunch (13:00-15:00) i obiadokolacje (19:00-22:00) w formie bufetu w restauracji głównej. Przekąski w ciągu dnia w barze przy basenie (15:30-17:00) oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-23:00).
    Program sportowy i animacyjny:
    Hotel zapewnia codzienne animacje dla dzieci i dorosłych. Płatne: salon gier video, tenis stołowy, sauna, rowery, bilard.
    Internet:
    Wi-Fi w recepcji gratis, w miejscach ogólnodostępnych i w pokojach - płatne ok.6eur/dzień.Stanowiska internetowe(płatne ok. 1 EUR/10 min.).
    Kategoria lokalna:
    ****
    Strona www:
    www.hoteleslopez.com
    Naszym zdaniem:
    Choć hotel nie należy do najnowszych, to jest świetnie utrzymany. Do tego duży ogród oraz baseny i zakwaterowanie w wygodne apartamentach z osobną sypialnią. Zapraszamy!
    Opinie klientów:
    Klienci oceniają ten hotel na 4.6/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/lanzarote-wyspy-kanaryjskie/rio-playa-blanca

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
    Świadczenia
    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje
    : wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Inne
    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    Czas Polski - 1 godzina.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Lanzarote
    Najbardziej niezwykła ze wszystkich Wysp Kanaryjskich, uznana za cud przyrody i wpisana na liste UNESCO jako Światowy Rezerwat Biosfery. Większość jej powierzchni pokrywa zastygła lawa oraz ponad 300 wulkanicznych stożków. Jedną z największych atrakcji jest Park Narodowy Timanfaya założony na terenach wulkanicznych, zwanych górami ognia. Wyspa jest również bardzo harmonijnie zabudowana według koncepcji słynnego hiszpańskiego architekta Cesara Manrique. Nie znajdziemy tu wysokiej zabudowy, a nawet nadmorskie kurorty zachowują typowy kanaryjski charakter. Do tego piękne plaże z ciemnym piaskiem i fantastyczna atmosfera oraz pogoda, a także niezwykłe uprawiane tylko tutaj wina - to wszystko powoduje, że Lanzarote jest jedyna w swoim rodzaju.
    Playa Blanca
    Choć szybko się rozwija w ostatnich latach, nadal zachowała swój urok i atmosferę spokoju i relaksu. Poza plażą znajdziecie tu port jachtowy i promenadę ze sklepami i restauracjami. Stąd najbliżej do sąsiedniej Fuerteventury i do słynnych winnic Lanzarote, gdzie w wulkanicznej ziemi uprawia się winorośle i produkuje jedno z najlepszych białych win Hiszpanii.
    Puerto del Carmen
    Ten najstarszy i największy kurort zbudowany wokół portu rybackiego teraz rozciąga się wzdłuż najdłuższej plaży na wyspie i przyciąga zarówno rodziny z dziećmi jak i osoby spragnione rozrywki. Tu znajdziecie największy wybór barów, restauracji i kawiarni oraz sklepy a nawet kasyno.
    Costa Teguise
    Jedna z najstarszych miejscowości wypoczynkowych Lanzarote wybudowana od podstaw wg projektów Cesara Manrique oferuje doskonałe plaże i jest świetnym miejscem wypadowym do zwiedzania wyspy. Tu każdy znajdzie coś dla siebie - aqua park, restauracje i bary, pole golfowe i plaże dla każdego. Amatorzy wind surfingu skupiają się na plaży Las Cucharas, a rodziny z dziećmi najczęściej wybierają mniejszą Los Charcos z jasnym piaskiem. Wyloty z: Warszawy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: R.pl/rozklady.
    Wycieczki lokalne
    Lanzarote Grand Tour
    Całodzienna wycieczka autokarowa, w programie której znajdują się najpiękniejsze miejsca Lanzarote, m.in.: saliny del Janubio i formacje Los Hervideros, zachwycający księżycowy krajobraz Parku Narodowego Timanfaya z drogą pomiędzy kraterami. Lunch w pięknie wkomponowanym w zastygłe pola lawy miasteczku Yaiza, a następnie degustacja w jednej z winiarni regionu La Geria, słynącego z doskonałych win moscatel, malvasia i niezwykłego sposobu uprawy winorośli. Przejazd prze Dolinę Tysiąca Palm do Jameos del Aqua - fragmentu niezwykłego tunelu wulkanicznego, który został zaaranżowany przez słynnego artystę hiszpańskiego Cesara Manrique oraz Ogród Kaktusów, również jego projektu. Cena ok.70 EUR za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok.40 EUR.
    I love La Graciosa!
    Złap wiatr w żagle i zrelaksuj się na pokładzie luksusowego katamaranu płynącego na urokliwą wyspę La Graciosa. Wizyta w miejscowości Caleta de Sebo oraz czas na kąpiele słoneczne i morskie na pięknej plaży Francesa. W cenę wliczone wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz lunch na pokładzie katamaranu. Cena ok. 59 EUR za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 35 EUR.
    Targ w Teguise
    Wycieczka na słynne targowisko w Teguise (stara stolica wyspy). To doskonała szansa by poznać regionalne potrawy, kupić pamiątki, spędzić czas z lokalnymi mieszkańcami i pospacerować urokliwymi, wąskimi uliczkami Teguise. To kulturowa stolica Lanzarote, wszystkie święta, fiesty, obchody, są organizowane właśnie tutaj. Kolejną atrakcją wycieczki jest odwiedzenie fundacji Cesara Manrique, jego domu oraz dzieł - na miejscu wystawa jego obrazów i rzeźb. Cena ok. 35 EUR za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 15 EUR.
    Fuerteventura
    Całodniowa wycieczka na sąsiednią wyspę Fuerteventurę - najsłabiej zaludnioną z Wysp Kanaryjskich, słynącą z najwspanialszych plaż w całym archipelagu. Przeprawa łodzią ze szklanym dnem z Playa Blanca do Corralejo - głównego miasta Fuerteventury. Czas wolny w miasteczku, a następnie możliwość kąpieli słonecznych i morskich w Parku Naturalnym Las Dunas - parku będącym wizytówką Fuerteventury, gdzie na turystów czekają kilometry pięknych plaż osłonięte przez wydmy. Cena z obiadem ok. 53 EUR za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 30 EUR.
    Submarine Safari - podwodne safari
    Doskonała propozycja dla tych, którzy chcą poznać bogactwo podwodnego świata bez wchodzenia do wody! Łódź wypływa z portu w Puerto Calero i po wypłynięciu na ocean zanurza się na głębokość ponad 30 m. Każdy z uczestników rejsu będzie miał miejsce siedzące przed dużymi, szklanymi oknami w klimatyzowanym kadłubie łodzi. Podczas rejsu można robić zdjęcia i kręcić filmy własnymi aparatami, będzie też możliwość zakupienia zdjęć zrobionych podczas rejsu przez profesjonalnego fotografa. Cena ok. 55 EUR za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 34 EUR.
    Delphinus, czyli nurkowanie dla każdego - Dużego i Małego
    Niezliczone ławice ryb, ośmiornice, urocze kraby i bajecznie kolorowe papugoryby to zaledwie kilka z wielu atrakcji czekających na tej wycieczce w przejrzystych błękitnych wodach oceanu. A wszystko to pod okiem doświadczonego i równie sympatycznego, polskiego instruktora. Poza bezpieczeństwem, które jest dla nas zawsze priorytetem, zapewniamy wszystkim wielbicielom nurkowania przede wszystkim wspaniałą zabawę i dużo przyjemności. Cena ok. 70 EUR.
    Rancho Texas
    A w nim kompleks basenów i zjeżdżalni, które zachwycą każdego! Dodatkowo mini ZOO, gdzie zobaczyć można wiele egzotycznych gatunków zwierząt jak: kameleon z Jemenu czy smok z Komodo, dodatkowo dla żądnych niezapomnianych wrażeń możliwość pływania z wytresowanym słoniem morskim! Cena ok. 25 EUR za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 20 EUR. Przejazd do parku dodatkowo płatny ok. 4 EUR w kasie.
    Dla aktywnych
    Mekka surferów
    Okazałe fale sprawiają, że jest to idealna lokalizacja do uprawiania sportów wodnych, a zwłaszcza surfingu. Do najlepszych miejsc zaliczają się Costa Teguise oraz Playa Famara. Lanzarote oferuje również inne formy sportów wodnych takie jak stand up paddle czy kajaki.
    Trekking
    Odkryj zadziwiający świat aktywnych wulkanów podczas trekkingowych wędrówek językami lawy! Przenieś się do innego świata spacerując pośród wulkanicznych kraterów, lawowych tuneli i tajemniczych wulkanicznych jezior. Zachwyć się niepowtarzalnym krajobrazem Lanzarote! (Możliwe wykupienie wycieczki trekkingowej u rezydenta. Koszt ok. 40 EUR/os.)
    Zwiedzanie
    Z miłości do wulkanów - Dom Cesara Manrique
    Ten dom to wyjątkowe dzieło sztuki, które powstało z miłości artysty do wulkanów. Wybudowany został w korycie wyschniętego potoku Taro de Tahiche. Parter domu znajduje się w naturalnych skalnych jamach powstałych po erupcji wulkanu.
    Przyroda
    Wioska El Golfo
    Zobacz na własne oczy krater wulkaniczny! W niewielkiej miejscowości El Golfo jest krater o tej samej nazwie, a w jego wnętrzu unikalne zielone jeziorko Charco de los Clicos.
    Kaktusy w Jardin de Cactus
    Kaktusowy ogród będący dziełem artysty Césara Manrique. W ogrodzie rośnie ponad 10 000 roślin reprezentujących ponad 1 400 gatunków! Większość z nich pochodzi z Ameryki i Madagaskaru, ale znaleźć tu także można kilka gatunków rodzimych dla Wysp Kanaryjskich.
    Relaks
    Marina Rubicon
    Ta ekskluzywna marina znajduje się w miejscowości Playa Blanca. Jest idealnym miejscem na wieczorne, romantyczne spacery. Zwolennicy luksusu znajdą tutaj również sklepy znanych marek.
    Słuchając szumu fal
    Papagayo jest jedną z nielicznych białych plaż na wyspie. Zapraszamy do relaksu nad zatokami obmywanymi przez krystalicznie czystą wodę. Wypoczynek w towarzystwie pięknych widoków, ciepłego piasku i szumu fal gwarantowany!
    Klify na Playa Famara
    Playa Famara leży w północno-zachodniej części wyspy. Niezwykle piękna - po wschodniej stronie otoczona jest potężnymi klifami masywu Risco De Famara, a po drugiej stronie podziwiać można białe domki miasteczka. Znakomita do spacerowania i uprawiania windsurfingu! Ostrzegamy jednak, że fale potrafią tu być naprawdę wysokie.
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje
    : wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Inne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    Czas Polski - 1 godzina.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Lanzarote
    Najbardziej niezwykła ze wszystkich Wysp Kanaryjskich, uznana za cud przyrody i wpisana na liste UNESCO jako Światowy Rezerwat Biosfery. Większość jej powierzchni pokrywa zastygła lawa oraz ponad 300 wulkanicznych stożków. Jedną z największych atrakcji jest Park Narodowy Timanfaya założony na terenach wulkanicznych, zwanych górami ognia. Wyspa jest również bardzo harmonijnie zabudowana według koncepcji słynnego hiszpańskiego architekta Cesara Manrique. Nie znajdziemy tu wysokiej zabudowy, a nawet nadmorskie kurorty zachowują typowy kanaryjski charakter. Do tego piękne plaże z ciemnym piaskiem i fantastyczna atmosfera oraz pogoda, a także niezwykłe uprawiane tylko tutaj wina - to wszystko powoduje, że Lanzarote jest jedyna w swoim rodzaju.
    Playa Blanca
    Choć szybko się rozwija w ostatnich latach, nadal zachowała swój urok i atmosferę spokoju i relaksu. Poza plażą znajdziecie tu port jachtowy i promenadę ze sklepami i restauracjami. Stąd najbliżej do sąsiedniej Fuerteventury i do słynnych winnic Lanzarote, gdzie w wulkanicznej ziemi uprawia się winorośle i produkuje jedno z najlepszych białych win Hiszpanii.
    Puerto del Carmen
    Ten najstarszy i największy kurort zbudowany wokół portu rybackiego teraz rozciąga się wzdłuż najdłuższej plaży na wyspie i przyciąga zarówno rodziny z dziećmi jak i osoby spragnione rozrywki. Tu znajdziecie największy wybór barów, restauracji i kawiarni oraz sklepy a nawet kasyno.
    Costa Teguise
    Jedna z najstarszych miejscowości wypoczynkowych Lanzarote wybudowana od podstaw wg projektów Cesara Manrique oferuje doskonałe plaże i jest świetnym miejscem wypadowym do zwiedzania wyspy. Tu każdy znajdzie coś dla siebie - aqua park, restauracje i bary, pole golfowe i plaże dla każdego. Amatorzy wind surfingu skupiają się na plaży Las Cucharas, a rodziny z dziećmi najczęściej wybierają mniejszą Los Charcos z jasnym piaskiem. Wyloty z: Warszawy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: R.pl/rozklady.

    Wycieczki lokalne

    Lanzarote Grand Tour
    Całodzienna wycieczka autokarowa, w programie której znajdują się najpiękniejsze miejsca Lanzarote, m.in.: saliny del Janubio i formacje Los Hervideros, zachwycający księżycowy krajobraz Parku Narodowego Timanfaya z drogą pomiędzy kraterami. Lunch w pięknie wkomponowanym w zastygłe pola lawy miasteczku Yaiza, a następnie degustacja w jednej z winiarni regionu La Geria, słynącego z doskonałych win moscatel, malvasia i niezwykłego sposobu uprawy winorośli. Przejazd prze Dolinę Tysiąca Palm do Jameos del Aqua - fragmentu niezwykłego tunelu wulkanicznego, który został zaaranżowany przez słynnego artystę hiszpańskiego Cesara Manrique oraz Ogród Kaktusów, również jego projektu. Cena ok.70 EUR za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok.40 EUR.
    I love La Graciosa!
    Złap wiatr w żagle i zrelaksuj się na pokładzie luksusowego katamaranu płynącego na urokliwą wyspę La Graciosa. Wizyta w miejscowości Caleta de Sebo oraz czas na kąpiele słoneczne i morskie na pięknej plaży Francesa. W cenę wliczone wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz lunch na pokładzie katamaranu. Cena ok. 59 EUR za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 35 EUR.
    Targ w Teguise
    Wycieczka na słynne targowisko w Teguise (stara stolica wyspy). To doskonała szansa by poznać regionalne potrawy, kupić pamiątki, spędzić czas z lokalnymi mieszkańcami i pospacerować urokliwymi, wąskimi uliczkami Teguise. To kulturowa stolica Lanzarote, wszystkie święta, fiesty, obchody, są organizowane właśnie tutaj. Kolejną atrakcją wycieczki jest odwiedzenie fundacji Cesara Manrique, jego domu oraz dzieł - na miejscu wystawa jego obrazów i rzeźb. Cena ok. 35 EUR za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 15 EUR.
    Fuerteventura
    Całodniowa wycieczka na sąsiednią wyspę Fuerteventurę - najsłabiej zaludnioną z Wysp Kanaryjskich, słynącą z najwspanialszych plaż w całym archipelagu. Przeprawa łodzią ze szklanym dnem z Playa Blanca do Corralejo - głównego miasta Fuerteventury. Czas wolny w miasteczku, a następnie możliwość kąpieli słonecznych i morskich w Parku Naturalnym Las Dunas - parku będącym wizytówką Fuerteventury, gdzie na turystów czekają kilometry pięknych plaż osłonięte przez wydmy. Cena z obiadem ok. 53 EUR za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 30 EUR.
    Submarine Safari - podwodne safari
    Doskonała propozycja dla tych, którzy chcą poznać bogactwo podwodnego świata bez wchodzenia do wody! Łódź wypływa z portu w Puerto Calero i po wypłynięciu na ocean zanurza się na głębokość ponad 30 m. Każdy z uczestników rejsu będzie miał miejsce siedzące przed dużymi, szklanymi oknami w klimatyzowanym kadłubie łodzi. Podczas rejsu można robić zdjęcia i kręcić filmy własnymi aparatami, będzie też możliwość zakupienia zdjęć zrobionych podczas rejsu przez profesjonalnego fotografa. Cena ok. 55 EUR za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 34 EUR.
    Delphinus, czyli nurkowanie dla każdego - Dużego i Małego
    Niezliczone ławice ryb, ośmiornice, urocze kraby i bajecznie kolorowe papugoryby to zaledwie kilka z wielu atrakcji czekających na tej wycieczce w przejrzystych błękitnych wodach oceanu. A wszystko to pod okiem doświadczonego i równie sympatycznego, polskiego instruktora. Poza bezpieczeństwem, które jest dla nas zawsze priorytetem, zapewniamy wszystkim wielbicielom nurkowania przede wszystkim wspaniałą zabawę i dużo przyjemności. Cena ok. 70 EUR.
    Rancho Texas
    A w nim kompleks basenów i zjeżdżalni, które zachwycą każdego! Dodatkowo mini ZOO, gdzie zobaczyć można wiele egzotycznych gatunków zwierząt jak: kameleon z Jemenu czy smok z Komodo, dodatkowo dla żądnych niezapomnianych wrażeń możliwość pływania z wytresowanym słoniem morskim! Cena ok. 25 EUR za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 20 EUR. Przejazd do parku dodatkowo płatny ok. 4 EUR w kasie.
    Dla aktywnych
    Mekka surferów
    Okazałe fale sprawiają, że jest to idealna lokalizacja do uprawiania sportów wodnych, a zwłaszcza surfingu. Do najlepszych miejsc zaliczają się Costa Teguise oraz Playa Famara. Lanzarote oferuje również inne formy sportów wodnych takie jak stand up paddle czy kajaki.
    Trekking
    Odkryj zadziwiający świat aktywnych wulkanów podczas trekkingowych wędrówek językami lawy! Przenieś się do innego świata spacerując pośród wulkanicznych kraterów, lawowych tuneli i tajemniczych wulkanicznych jezior. Zachwyć się niepowtarzalnym krajobrazem Lanzarote! (Możliwe wykupienie wycieczki trekkingowej u rezydenta. Koszt ok. 40 EUR/os.)
    Zwiedzanie
    Z miłości do wulkanów - Dom Cesara Manrique
    Ten dom to wyjątkowe dzieło sztuki, które powstało z miłości artysty do wulkanów. Wybudowany został w korycie wyschniętego potoku Taro de Tahiche. Parter domu znajduje się w naturalnych skalnych jamach powstałych po erupcji wulkanu.
    Przyroda
    Wioska El Golfo
    Zobacz na własne oczy krater wulkaniczny! W niewielkiej miejscowości El Golfo jest krater o tej samej nazwie, a w jego wnętrzu unikalne zielone jeziorko Charco de los Clicos.
    Kaktusy w Jardin de Cactus
    Kaktusowy ogród będący dziełem artysty Césara Manrique. W ogrodzie rośnie ponad 10 000 roślin reprezentujących ponad 1 400 gatunków! Większość z nich pochodzi z Ameryki i Madagaskaru, ale znaleźć tu także można kilka gatunków rodzimych dla Wysp Kanaryjskich.
    Relaks
    Marina Rubicon
    Ta ekskluzywna marina znajduje się w miejscowości Playa Blanca. Jest idealnym miejscem na wieczorne, romantyczne spacery. Zwolennicy luksusu znajdą tutaj również sklepy znanych marek.
    Słuchając szumu fal
    Papagayo jest jedną z nielicznych białych plaż na wyspie. Zapraszamy do relaksu nad zatokami obmywanymi przez krystalicznie czystą wodę. Wypoczynek w towarzystwie pięknych widoków, ciepłego piasku i szumu fal gwarantowany!
    Klify na Playa Famara
    Playa Famara leży w północno-zachodniej części wyspy. Niezwykle piękna - po wschodniej stronie otoczona jest potężnymi klifami masywu Risco De Famara, a po drugiej stronie podziwiać można białe domki miasteczka. Znakomita do spacerowania i uprawiania windsurfingu! Ostrzegamy jednak, że fale potrafią tu być naprawdę wysokie.
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rio Playa Blanca to hotel usytuowany wśród zadbanej zieleni, w miejscowości Playa Blanca, niedaleko plaży oraz centrum kurortu ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy dla rodzin z dziećmi ze względu na duże i wygodne pokoje oraz świetną kuchnię. W ramach pakietu All Inclusive Water Park możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Paradise Island. Pobyt w hotelu Rio Playa Blanca to gwarancja udanych wakacji na Lanzarote.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, niedaleko centrum kurortu Playa Blanca oraz piaszczystej plaży - Playa Flamingo
    • przestronne apartamenty z pokojem dziennym i aneksem kuchennym, animacje dla dzieci i dorosłych, park wodny w hotelu Paradise Island
    • wyżywienie All inclusive, wi fi w recepcji gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4 Hiszpania/Lanzarote

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

    - Playa Blanca - ok 300 m od plaży Flamingo - w pobliżu liczne sklepy, restauracje i bary - ok. 500 m od parku wodnego w hotelu Paradise Island - ok. 500 m od centrum miejscowości - ok. 35 km od pola golfowego - ok 40 km od lotniska  

    Plaża

    - piaszczysta pochodzenia wulkanicznego - serwis plażowy płatny  

    Pokoje

    Pokoje typu Standard Superior Składa się z sypialni  i salonu z aneksem kuchennym. - klimatyzacja, TV-SAT, telefon - telefon, lodówka/mini bar - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - sejf (płatny) - WIFI (płatne) - balkon lub taras  

    Sport, Relaks, Rozrywka

    bezpłatnie - basen zewnętrzny ( podgrzewany w sezonie zimowym) - leżaki i parasole przy basenie - siatkówka - tenis stołowy - animacje dzienne i wieczorne płatne - kort tenisowy - masaże

    Dla dzieci

    - plac zabaw - mini klub - wydzielony brodzik - foteliki w restauracji - animacje

    Wyżywienie

    All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski i lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe .

    Restauracje i bary

    - restauracja - 2 bary  

    Dodatkowe informacje

    - 190 pokoi - bungalowy - ogród palmowy - pralnia - wypożyczalnia samochodów i rowerów - WIFI w lobby bezpłatne - kawiarenka internetowa - dyskoteka - Aquapark  Dino Park" znajduje się ok. 500 m od hotelu, wejście płatne. www.rioplayablanca.com  

    Bagaże

    Berlin Schonefeld (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Tegel (Laudamotion); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rio Playa Blanca to hotel usytuowany wśród zadbanej zieleni, w miejscowości Playa Blanca, niedaleko plaży oraz centrum kurortu ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy dla rodzin z dziećmi ze względu na duże i wygodne pokoje oraz świetną kuchnię. W ramach pakietu All Inclusive Water Park możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Paradise Island. Pobyt w hotelu Rio Playa Blanca to gwarancja udanych wakacji na Lanzarote.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, niedaleko centrum kurortu Playa Blanca oraz piaszczystej plaży - Playa Flamingo
    • przestronne apartamenty z pokojem dziennym i aneksem kuchennym, animacje dla dzieci i dorosłych, park wodny w hotelu Paradise Island
    • wyżywienie All inclusive, wi fi w recepcji gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Lanzarote, Hiszpania

    Opis hotelu

    Hotel zbudowany został w roku 2000. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 400 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. W skład wyposażenia wchodzą restauracja, bar, sala telewizyjna, pokój zabaw dla dzieci, opieka nad dziećmi, pralnia i pralnia samoobsługowa. W pomieszczeniach ogólnodostępnych skorzystać można z Wi-Fi. W artykuły codziennego użytku możecie Państwo zaopatrzyć się w supermarkecie. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (odpłatnie).

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, pomieszczenie mieszkalne, kuchnię i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują sofą. Kolejnym udogodnieniem jest możliwość rezerwacji oddzielnych sypialni. W pokoju znajduje się sejf. Na wyposażeniu aneksu kuchennego znajduje się lodówka. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są telefon, telewizor i Wi-Fi (odpłatnie). Do wyposażenia łazienek należy prysznic. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w hotelu, jak np. rower / rower górski, tenis ziemny, boccia, siatkówka, golf i strzelanie z łuku. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje tenisa stołowego, darta, zajęcia gimnastyczne i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard. W Strefie Wellness zapraszamy Państwa do skorzystania ze spa. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, miniklub i minidisco.

    Wyżywienie

    Przygotowaliśmy dla Państwa zróżnicowane warianty żywieniowe. Dostępne opcje to wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 - 2017


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann HIT

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rio Playa Blanca to hotel usytuowany wśród zadbanej zieleni, w miejscowości Playa Blanca, niedaleko plaży oraz centrum kurortu ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy dla rodzin z dziećmi ze względu na duże i wygodne pokoje oraz świetną kuchnię. W ramach pakietu All Inclusive Water Park możliwość korzystania z aquaparku w hotelu Paradise Island. Pobyt w hotelu Rio Playa Blanca to gwarancja udanych wakacji na Lanzarote.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, niedaleko centrum kurortu Playa Blanca oraz piaszczystej plaży - Playa Flamingo
    • przestronne apartamenty z pokojem dziennym i aneksem kuchennym, animacje dla dzieci i dorosłych, park wodny w hotelu Paradise Island
    • wyżywienie All inclusive, wi fi w recepcji gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Lanzarote, Hiszpania

    Położenie

    spokojne, na obrzeżach miejscowości. Do promenady nadbrzeżnej ok. 350 m, do centrum handlowo-rozrywkowego ok. 1 km.

    Plaża

    do piaszczysto-żwirkowej plaży "Playa Flamingo" łagodnie opadającej do morze oraz promenady ok. 350 m. Leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    190 apartamentów w bungalowach w zadbanym ogrodzie o pow. 80 tys. m. W budynku głównym recepcja, kącik telewizyjny, salon z barem, restauracja, minimarket, bar przy basenie, automaty piorące i suszące (odpłatnie, na monety). W ogrodzie basen ze słodką wodą (podgrzewany zimą). Leżaki i parasole przy basenie w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją. Zwierzęta domowe (na zapytanie). www.hoteleslopez.com

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    Bungalow 2 pokojowy (A1-3A): pokój dzienno-sypialny z tapczanem, oddzielna sypialnia z klimatyzacją, wyposażony aneks kuchenny (kuchenka elektryczna, lodówka), odpłatny sejf, TV sat., telefon, taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A2S): dla maks. 2 osób., bez klimatyzacji. Bungalow 2-pokojowy ze wstępem do aquaparku (D2-3A). Wariant ekonomiczny (D2-3S).

    Dzieci

    oddzielny brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat). Łóżeczko dla dzieci do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    urozmaicony program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem (hotelowa scena teatralna na powietrzu).

    Dostęp do internetu

    Kącik internetowy za opłatą. WI-FI na terenie całego hotelu za opłatą.

    Sport

    tenis, tenis stołowy oraz w ramach animacji: aerobik, strzelanie z łuku, siatkówka, piłka nożna. Odpłatnie: bilard, rowery, piłkarzyki.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Późne śniadanie kontynentalne w godz. 10:30-12:00 na tarasie. Przekąski w godz. 15:30-17:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:30-23:00.

    Dla dzieci

    2-14 lat: pobyt gratis, stała cena lub zniżka procentowa.

    Polecamy

    • przestronne, wygodne pokoje w bungalowach
    • bardzo ładny, zadbany ogród z bujną roślinnością (pow. 80 tyś. m2) 
    • blisko do malowniczej zatoczki kąpielowej
    • bezpłatny hotelowy transfer do Dino Aquaparku z licznymi atrakcjami wodnymi dla całej rodziny
    • idealne miejsce dla rodzin, par, przyjaciół


    Mapa Hotelu Rio Playa Blanca
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Lanzarote)
    Rozrywkowa Playa Blanca na Lanzarote
    Jaskinia Jameos del Aqua na Lanzarote
    park rozrywki z egzotycznymi zwierzętami Rancho Texas
    Jardin de Cactus - lanzarote
    El Golfo na Lanzarote
    La Graciosa - dziewicza wyspa
    Mirador del Rio - Lanzarote
    Papagayo Beach, Lanzarote
    Wakacyjny kurort Puerto del Carmen na Lanzarote
    Park wulkanów Timanfaya Park na Lanzarote
    Famara Beach - Lanzarote
    Rodzinny kurort Costa Tequise na Lanzarote

    Opinie o Hotelu Rio Playa Blanca

    1.3
    zdecydowanie odradzam

    Hotel średniej jakości w folderze pokazane baseny plac zabaw siłownia a w rzeczywistości tego nie ma. Brudno jedzenie stare i codziennie takie same .

    POLECAM:
    singlom
    Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
    1.3
    4.0
    polecam

    Fajny hotel dla rodzin z dziećmi - byliśmy w Rio Playa Blanca w ramach last minute na 7 dni w lipcu. Nie jest to nowy obiekt, ale dobrze utrzymany. Obsługa bardzo się stara, bardzo smaczne wyżywienie :) Lanzarote polecamy dla tych, co lubią zwiedzać albo spokojnie wypoczywać!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    4.1
    polecam

    Wyjazd na Lanzarote bardzo fajny, Rio Playa Blanca to kompleks bardzo ładnych bungalowów, wszędzie odczuwa się atmosferę spokoju, kameralności, czas płynie jakby wolniej... Maksymalnie 10 minut do piaszczystej polaży. Pokoje bardzo stylowe i zadbane., Dobre jedzonko, choć mógłby być większy wybór. Blisko jest też do pięknej promenady z lokalnymi sklepikami i kawiarniami. Polecam!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.3
    zdecydowanie polecam

    wspaniale spędzony czas.miła obsługa, duże, zadbane apartamenty. plaża, sklepiki i małe restauracje niedaleko hotelu. do miasta można przejść się promenadą lub wziąć taksówkę za max 4euro. kwitnące życie noce. jungle club na prawdę godny polecenia, tak samo jak animacje w hotelu i cały hotel rio playa planca!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.3
    4.6
    polecam

    Pobyt w hotelu bardzo udany... pokoje czyste, obsługa bardzo miła, bardzo dobre jedzenie - duży wybór. Bardzo dużym plusem jest to iż po oddaniu pokoju o godzinie 12 nie trzeba oddawać opasek all i jeszcze cały dzień można korzystać :) Jak dla mnie jedynym minusem jest brak klubów i imprez

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.6
    3.0
    odradzam

    bardzo przeciętny, ładny basen ale zimna woda,może animacje dla dzieci ok, typowe 3* a nie 4, ptaszki chodzą po talerzach, obsługa w barze raczej powolna, za niewielkie pieniądze można odpocząć, na wyspie mocno wieje, woda w oceanie bardzo zimna

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi
    Podsumowanie: odradzam
    3.0
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Miłe zaskoczenie, domki w przepięknym ogrodzie z bujnymi palmami, kwitnącymi hibiskusami i oleandrami, pysznymi figami, opuncjami i wieloma innymi roślinami.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
    • figure
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    3.1
    może być

    Jedzenie prawie bez zmian i bez smaku. Frytki zimne. Ciasta mocno słodkie. Śniadanie non stop to samo. Sprzątanie kiepskie, piasek mógł leżeć kilka dni, kurzu dużo. Łazienka średnia. Obsługa w recepcji - różnie. Raz był uprzejme osoby, niekiedy niesympatyczny pan, obrażający klientów. Do baru zdarzają się kolejki, jedna osoba nie była w stanie sprzątać i obsługiwać baru. Zdarzyło się włamanie do bungalowu. Basen duży, czysty. Animacje super, animatorzy starali się mówić nawet po polsku.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: może być
    3.1

    Rio Playa Blanca - możliwości zakwaterowania:

    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy

    Rio Playa Blanca - Możliwości wyżywienia:


    Rio Playa Blanca - miasta wylotu:


    Rio Playa Blanca - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Rio Playa Blanca? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00