Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Sea Beach, Morze Czerwone
1 / 79
Udogodnienia hotelu Three Corners Sea Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Three Corners Sea Beach
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Three Corners Sea Beach:
4.4 / 5
Średnia z 25 opinii
Szczegóły oceny hotelu Three Corners Sea Beach:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    i sport
    3.8
  • Jakość
    do ceny
    4.6
Ocena hotelu:
4.4 / 5
Średnia z 25 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 grudnia 2018

Hotel Three Corners Sea Beach w ofercie Biura podróży:

Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową i pomostem oraz z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki
  • wygodne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, mini aquapark, zjeżdżalnie, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Idealny na rodzinne wakacje oraz aktywny urlop z przyjaciółmi. Położony przy prywatnej plaży z rafą koralową zaczynającą się w pobliżu brzegu i specjalnym pomostem ułatwiającym wejście do wody, jest chętnie wybierany przez amatorów nurkowania. Pasjonaci wodnych szaleństw znajdą tu wszystko, czego potrzeba do udanych wakacji - świetne baseny i miniaquapark. Zjeżdżalnie dla dorosłych i dzieci zaprojektowano tak, aby wspólnie z milusińskimi uczestniczyć w zabawie. Praktycznie urządzone pokoje i funkcjonalne wnętrza zapewnią komfort w czasie pobytu, a zawsze pomocna obsługa i miła atmosfera są gwarancją beztroskiego wypoczynku.

POŁOŻENIE:

ok. 8 km od PORT GHALIB; ok. 8 km od lotniska w Marsa Alam; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 199 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, rafa koralowa przy brzegu, zalecane obuwie ochronne, pomost, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objęty all incluisve.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, otwarty pod koniec 2005 r., 324 pokoje, budynek główny i budynki z pokojami, 1 piętro, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, wieczory tematyczne, dostępne foteliki dla dzieci, 5 barów na terenie hotelu, w tym bar w lobby, bar swim-up przy basenie oraz bar na plaży, fajka wodna (nie jest objęta all inclusive), kilka sklepików na terenie hotelu; taras z widokiem na basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, lekarz na wezwanie, pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², praktycznie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf; za opłatą: minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (w części pokoi stolik i krzesełka na balkonie);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 34 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, brodzik dla dzieci, słodka woda, podgrzewany w sezonie zimowym, ok. 50 m², gł. 0,5 m, miniaquapark dla dorosłych oraz dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; tenis stołowy, rzutki, siłownia, aerobik, aqua aerobik, boccia, siatkówka; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), okazjonalnie dyskoteka, dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych i dzieci: gry i zabawy, bingo, quizy, tańce, pokazy artystyczne; za opłatą: bilard, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa; centrum nurkowe.

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH:

• osoba na wózku inwalidzkim może swobodnie poruszać się z pokoju do recepcji, restauracji, baru, basenu i ogrodu • podjazdy dla wózków inwalidzkich: hol, recepcja, restauracja, bar, baseny i plaża Pokój: • 1 pokój, na parterze (na zapytanie) • przestrzeń w pokoju: 27 m² Łazienka: • szerokość drzwi do łazienki: 100 cm • prysznic: bez brodzika, poręcz, taśmy antypoślizgowe, krzesło prysznicowe opuszczane ze ściany • poręcz przy toalecie • umywalka na wysokości 80 cm • lustro dostępne dla osoby na wózku lub osoby niskiego wzrostu Plaża:   • podjazd do plaży • nawierzchnia prowadząca do plaży: żwir

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-15.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; kawa, herbata, ciasto, ciastka (11.00-12.00, 16.00-17.00) w barze przy basenie; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653750066, www.threecorners.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową i pomostem oraz z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki
  • wygodne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, mini aquapark, zjeżdżalnie, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

Marsa Alam

Wyśmienita zabawa dla całej rodziny. Aquapark zaprojektowany tak, by rodzice - korzystając z atrakcji wodnych - mogli mieć swoje pociechy cały czas na oku, a dzieci - odkrywając świat przygód - mogły się cieszyć zjazdem z wesołej ośmiornicy lub kąpielą w basenie pod wodospadem w kształcie grzybka. Na bardziej odważnych czeka gejzer wodny. Dla niestrudzonych odkrywców również plac zabaw, który dostarczy mnóstwa atrakcji. Dla dorosłych prawdziwe wyzwanie

 6 dużych zjeżdżalni, 6 zjeżdżalni tunelowych, hydrotube, a wszystko to na terenie hotelu, który oferuje swoim Gościom wysoką jakość usług oraz przyjazną atmosferę. Położony przy piaszczystej plaży jest idealnym miejscem na rodzinne wakacje.

Położenie

spokojne, bezpośrednio nad morzem. Do lotniska w Marsa Alm ok. 5 km.

Plaża

bezpośrednio przy długiej (250 m), hotelowej, piaszczystej plaży z rafą koralową. Dostęp do morza ułatwia pomost. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bezpłatnie. Bar na plaży.

Wyposażenie

komfortowy hotel należy do renomowanej belgijskiej sieci Three Corners i oferuje 324 pokoje. Do dyspozycji Gości: lobby hotelowe, recepcja, restauracja główna, bary, sklep, salon piękności. Na zewnątrz, w rozległym ogrodzie znajduje się aquapark (wybudowany w czerwcu 2011 r.) na powierzchni ok. 600 m2: 2 baseny z wodą słodką, zjeżdżalnie, bar przy basenie, bar z przekąskami, taras słoneczny. Leżaki i parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bezpłatnie.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

komfortowe. Pokoje Dwuosobowe (1-3A): w budynku głównym (27 m2). klimatyzacja, mała lodówka, TV sat., sejf, balkon/taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje Rodzinne (2-3F): 2 pok. połączone drzwiami (ok. 32 m2); wyposażone jak pok. dwuosobowe.

Dostęp do internetu

WI-FI w lobby gratis.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja, w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata w godz. 10-24:00 (z wyłączeniem soków ze świeżo wyciskanych owoców). Przekąski w godz. 11-12:00. Kawa, herbata i ciasto w godz. 16-17:00.

Wcześniej = taniej

do 31.01.15 15% ZNIżKI.

Zniżki

DLA DZIECI 2-13 lat: pobyt gratis.

Zabawa dla całej rodziny

Dzieci: brodzik, miniklub (dla dzieci 4-12 lat), "Trixie Kids Club": rozrywka i gry dla najmłodszych, pokój zabaw, kolorowy plac zabaw, zjeżdżalnia ośmiornica, wodospad grzybek. łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatnie, na zapytanie).Sport: siatkówka plażowa, tenis stołowy, boccia, aerobik, aerobik wodny, fitness, polo wodne za opłatą bilard i nurkowanie oferowane przez lokalną agencję.Rozrywka: nowy Aquapark, 6 dużych zjeżdżalni, 6 zjeżdżalni tunelowych, gejzer wodny, hydrotuba, wodospad grzybek, brodzik dla dzieci, zjeżdżalnia ośmiornica, urozmaicony program animacyjny dla dzieci i dorosłych, atrakcje wodne w aquaparku.

Dodatkowe informacje

Wcześniej = taniej- do 31.01.15 15% ZNIżKI. Zniżki- DLA DZIECI 2-13 lat- pobyt gratis.

Polecamy

Wyśmienita zabawa dla całej rodziny. Aquapark zaprojektowany tak, by rodzice - korzystając z atrakcji wodnych - mogli mieć swoje pociechy cały czas na oku, a dzieci - odkrywając świat przygód - mogły się cieszyć zjazdem z wesołej ośmiornicy lub kąpielą w basenie pod wodospadem w kształcie grzybka. Na bardziej odważnych czeka gejzer wodny. Dla niestrudzonych odkrywców również plac zabaw, który dostarczy mnóstwa atrakcji. Dla dorosłych prawdziwe wyzwanie- 6 dużych zjeżdżalni, 6 zjeżdżalni tunelowych, hydrotube, a wszystko to na terenie hotelu, który oferuje swoim Gościom wysoką jakość usług oraz przyjazną atmosferę. Położony przy piaszczystej plaży jest idealnym miejscem na rodzinne wakacje.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową i pomostem oraz z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki
  • wygodne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, mini aquapark, zjeżdżalnie, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Usytuowany zaledwie 5 km od międzynarodowego lotniska w Marsa Alam i 6 km od Portu Ghalib, który oferuje udogodnienia dla maksymalnie 1000 łodzi. Marina oferuje przepiękne widoki i fantastyczną nadmorską promenadę z mnóstwem sklepów, restauracji i barów.

Plaża

Przy hotelu, szeroka i piaszczysta, z dostępem do rafy koralowej, pomost 60 m. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatnie.

Hotel

KATEGORIA LOKALNA **** Kompleks hotelowy należący do znanej sieci Three Corners, składa się z budynku głównego i jednopiętrowych budynków położonych na rozległym terenie. Polecany dla rodzin z dziećmi.

Do dyzpozycji gości

Recepcja, kantor, bankomat, restauracja główna, bar przy basenie i na plaży, lobby bar i dyskoteka. Usługi pralnicze, opieka medyczna, apteka, pasaż ze sklepami. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa i MasterCard. Na terenie hotelu prowadzone są programy animacyjne.

Internet

Punkt internetowy - odpłatnie, bezpłatne Wi-Fi w lobby (hasło dostępu w recepcji)

Sport i rekreacja

Bezpłatnie-2 baseny, 6 zjeżdżalni dla dzieci i dorosłych, leżaki, parasole i ręczniki plażowe, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik, fitness. Odpłatnie-bilard, przejażdżki na wielbłądzie, masaże, jacuzzi, łaźnia, sauna, siłownia, centrum nurkowe z możliwością wykupienia lekcji.

Dla dzieci

Brodzik, zjeżdżalnie, plac zabaw, mini club dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka dla dzieci dostępne na życzenie.

Zakwaterowanie

Hotel oferuje 290 pokoi. Pokoje typu standard o powierzchni ok. 27 m, dwuosobowe z możliwością jednej dostawki, wyposażone w klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, TV/SAT, telefon, sejf, mini bar (odpłatnie) oraz balkon lub taras. Dostępne pokoje typu family o powierzchni 34 m z możliwością dwóch dostawek dla dzieci.

Wyżywienie

All Inclusive-śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski w ciągu dnia, popołudniowa kawa i herbata, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach w godzinach 10.00- 24.00. Opcja all inclusive nie zawiera soków ze świeżych owoców, importowanych napoi alkoholowych lokalnego szampana, espresso, cappuccino i kawy po turecku.

Informacje dodatkowe

www.threecorners.com Dostępne pokoje przygotowane dla gości niepełnosprawnych. Rekomendacje Holiday Checku 87% i ocena 5,0.

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - opłaty za wizę Egipską płatnej na lotnisku w Marsa Alam, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową i pomostem oraz z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki
  • wygodne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, mini aquapark, zjeżdżalnie, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

w trakcje klasyfikacji

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

10 km od Port Ghalib i między narodowego lotniska w Marsa Alam.

Plaża

Piękna, piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Wejście do wody z pomostu.

Zakwaterowanie

290 pokoi z widokiem na morze, basen lub ogród; typy pokoi: standard (27 m2), family (33 m2 - jeden większy pokój); wyposażenie: klimatyzacja, telefon, telewizor, mini bar (płatny), sejf oraz balkon lub taras.

Restauracje i bary

1 restauracja główna; 4 bary (w tym bar przy basenie i przy plaży);

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, przekąski w wybranych godzinach. Napoje bezalkoholowe oraz alkohole lokalnej produkcji dostępne są od 10.00 do 24.00. Restauracja a'la carte dostępna za dodatkową opłatą.

Sport i Rozrywka

2 baseny (1 podgrzewany w okresie zimowym); Aquapark (5 zjeżdżalni dla dorosłych i kilka dla dzieci); bezpłatnie: tenis stołowy, rzutki, piłka plażowa, aerobik, animacje; odpłatnie: centrum nurkowe oraz bilard.

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, zjeżdżalnie, mini klub (Trixie), dni tematyczne przygotowane przez specjalną ekipę animatorów .

Pozostałe udogodnienia

płatne centrum SPA, klinika, apteka, sklepy z pamiątkami, kawiarenka internetowa.

Naszym zdaniem

miłośnicy nurkowania docenią piękno rafy koralowej znajdującej się przy hotelu; duża ilość atrakcji dla dzieci sprawia, że to idealna oferta dla rodzin.

Strona internetowa

www.threecorners.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową i pomostem oraz z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki
  • wygodne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, mini aquapark, zjeżdżalnie, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Komfortowy hotel o niskiej zabudowie prestiżowej, belgijskiej sieci. Malownicze widoki, spokojna okolica, rafa koralowa, aquapark. Idealne miejsce na rodzinny urlop.

Położenie

Przy prywatnej plaży z pomostem, 10 km od lotniska w Marsa Alam, niedaleko portu Ghabib.

Wyposażenie

Całodobowa recepcja, Wi-Fi w lobby, restauracja główna, bary: w lobby, przy plaży, przy basenie, przy parku wodnym, Terrace Bar, namiot beduiński z kącikiem sziszy (okresowo), sklepiki i butiki, drogeria, gabinet lekarski, bankomat, pralnia.

Pokoje

290 pokoi, w tym większość standardowych (ok. 27 m kw.): łazienka z prysznicem, indywidualnie sterowana klimatyzacja, sejf, TV sat, kącik wypoczynku dziennego, minibar, balkon/taras (widok na morze, ogród lub basen). Możliwa rezerwacja pokoju rodzinnego (32-34 m kw.).

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania, obiady, kolacje (także tematyczne) w formie bufetów, popołudniowa herbata, przekąski, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane w wyznaczonych lokalach od godz. 10.00 do północy.

Sport i rozrywka

2 baseny (w tym 1 podgrzewany zimą), siatkówka plażowa, fitness club, gimnastyka w wodzie, aerobik, boccia, bilard, tenis stołowy, nurkowanie głębinowe i powierzchniowe, sauna, łaźnia, jaccuzi, masaże, park wodny (ślizgawki dla dzieci i doroslych, hydrotube, gejzer, grzybek, baseny - podgrzewane w porze zimowej), animacje, program rekreacyjno-sportowy.

Dla dzieci

2 brodziki, miniklub, plac zabaw, strefa dziecięca w parku wodnym, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową i pomostem oraz z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki
  • wygodne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, mini aquapark, zjeżdżalnie, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Egipt/Marsa Alam

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 4* kat. lokalna 4*

Położenie

- przy plaży - ok. 8 km od lotniska w Marsa Alam - w pobliżu hotelu znajduje się rafa koralowa (zalecane obuwie ochronne)

Plaża

- piaszczysta - 250 m długości - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja - TV-Sat, telefon, sejf - minibar (płatne) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokój Rodzinny - wyposażenie pokoju standardowego

- pokój przedzielony ścianką działową na dwie części

na jednej stronie część z podwójnym łóżkiem, z drugiej strony część z dwoma pojedynczymi łóżkami

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny (1 basen sezonowo podgrzewany zimą) - aquapark - małe boisko do piłki nożnej, tenis stołowy - rzutki - siatkówka plażowa, piłka nożna - animacje Płatne - sala gimnastyczna - bilard - masaże, łaźnia turecka, jacuzzi, sauna - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

Dla dzieci

- plac zabaw, mini klub - brodzik

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00, napoje bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 -24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja rybna (płatna) - lobby bar (10:00 - 24:00) - bar przy basenie (10:00 - 20:00) - bar na plaży (10:00 - 18:00) - kawiarnia nubijska

Dodatkowe informacje

- kawiarenka internetowa (płatna) - sala konferencyjna - pralnia, lekarz, sklep, fryzjer, salon piękności, kantor - dyskoteka - hotel dysponuje 324 pokojami

- rok otwarcia hotelu

2007 r. - www.threecorners.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAżU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).

Video

www.youtube.com/watch?v=Ei32QTtuaHM


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową i pomostem oraz z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki
  • wygodne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, mini aquapark, zjeżdżalnie, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Idealny na rodzinne wakacje oraz aktywny urlop z przyjaciółmi. Położony przy prywatnej plaży z rafą koralową zaczynającą się w pobliżu brzegu i specjalnym pomostem ułatwiającym wejście do wody, jest chętnie wybierany przez amatorów nurkowania. Pasjonaci wodnych szaleństw znajdą tu wszystko, czego potrzeba do udanych wakacji - świetne baseny i miniaquapark. Zjeżdżalnie dla dorosłych i dzieci zaprojektowano tak, aby wspólnie z milusińskimi uczestniczyć w zabawie. Praktycznie urządzone pokoje i funkcjonalne wnętrza zapewnią komfort w czasie pobytu, a zawsze pomocna obsługa i miła atmosfera są gwarancją beztroskiego wypoczynku.

POŁOŻENIE:

ok. 8 km od PORT GHALIB; ok. 7,5 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, rafa koralowa przy brzegu, zalecane obuwie ochronne, pomost (60 m), bezpośrednio przy hotelu (w zależności od zakwaterowania: 20-100 m), dojście przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, otwarty pod koniec 2005 r., 324 pokoje, budynek główny i budynki z pokojami, 1 piętro, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, bar swim-up przy basenie, bar na plaży, bar przy miniaquaparku, kilka sklepików na terenie hotelu; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby, taras z widokiem na basen, ogród; za opłatą: punkt internetowy, lekarz na wezwanie, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², praktycznie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf; za opłatą: minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (w części pokoi stolik i krzesełka na balkonie);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 34 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 4000 m², gł. 1,6 m, 2 brodziki dla dzieci, słodka woda, ok. 50 m², gł. 0,5 m, miniaquapark: basen dla dzieci i dorosłych, podgrzewany sezonowo, zjeżdżalnie dla dorosłych oraz dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; tenis stołowy, rzutki, siłownia, fitness, aerobik, aqua aerobik, boccia, siatkówka, plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), okazjonalnie dyskoteka, dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych i dzieci: gry i zabawy, bingo, quizy, tańce, pokazy artystyczne; za opłatą: bilard, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa; centrum nurkowe.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-15.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; kawa, herbata, ciasto, ciastka (11.00-12.00, 16.00-17.00) w barze przy basenie; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653750066, www.threecorners.com

GRATIS:

serwis plażowy Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową i pomostem oraz z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki
  • wygodne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, mini aquapark, zjeżdżalnie, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Wygodnie zaprojektowany i urządzony, rozległy kompleks hotelowy, składający się z budynku głównego oraz jednopiętrowych budynków, otoczonych dobrze utrzymanym ogrodem. Hotel mieści się tuż przy prywatnej, piaszczysto-żwirowej plaży z własnym pomostem, umożliwiającym dostęp do malowniczej rafy koralowej. Międzynarodowe lotnisko oddalone jest o ok. 8 km, a miejscowość Marsa Alam o ok. 70 km.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24 - godz, przestronne lobby, kantor, bankomat, mini-sklep oraz dyskoteka. Na terenie hotelu znajduje się główna restauracja, serwująca dnia kuchni międzynarodowej, restauracja a'la carte Oriental oraz kilka barów- bar w lobby, bar przy basenie, bar na plaży oraz bar w dyskotece. Goście hotelu mogą korzystać z dwóch basenów zewnętrznych o nieregularnym kształcie (ze słodką wodą jeden podgrzewany w okresie zimowym) oraz dwóch brodzików dla dzieci (jeden podgrzewany w okresie zimowym), otoczonych tarasem słonecznym. Dostępnych jest 5zjeżdżalni. Parasole, leżaki, materace oraz ręczniki plażowe przy basenach oraz na plaży dostępne bezpłatnie.
Pokoje:
Hotel oferuje swoim gościom ponad 220 pokoi, mieszczących się w niskich budynkach. Standardowe pokoje 2-osobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub pojedynczej dla osoby dorosłej, wyposażone w: łazienkę (wanna/prysznic, wc, suszarka), indywidualnie sterowaną klimatyzację, tv-sat, telefon, sejf,za opłatą- mini bar, balkon lub taras. Za dopłatą dostępne są pokoje rodzinne (możliwe zakwaterowanie 2+2).
Wyżywienie:
Formuła All Inclusive obejmująca: śniadania (07:00-10:00), obiady (13:00-15:00) oraz kolacje (19:00-22:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej. Dodatkowo podawane są popołudniowe przekąski oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w godzinach 10:00-23:00 w wyznaczonych barach. Organizowane są kolacje tematyczne, np. orientalna, włoska czy francuska.
Program sportowy i animacyjny:
W ciągu dnia i wieczorem organizowane są: gry i zabawy, pokazy i nauka tańca, quizy, muzyka na żywo. Bezpłatnie dostępne są: rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, piłka wodna, aerobik, aerobik w wodzie, fitness, siłownia,a za dopłatą: bilard, centrum nurkowe, centrum odnowy biologicznej - masaże, jacuzzi, łaźnia, sauna. Dla dzieci przygotowano mini club Trixie (gry i zabawy, dni tematyczne, zawody sportowe), plac zabaw oraz brodziki.
Kategoria lokalna:
****
Naszym zdaniem:
Hotel znakomicie sprawdzi się jako miejsce aktywnego wypoczynku oraz na rodzinne wakacje w atrakcyjnej cenie!

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok.25 USD), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l -3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od4EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb- miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów- z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 135 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 70 USD.
Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 75 USD.
W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.
Dolphin House
Fenomenalna wycieczka statkiem do rezerwatu delfinów z postojami na nurkowanie z instruktorami lub snurkowanie (zazwyczaj maksymalnie 2 wejścia do wody). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch.
Cena ok. 110 USD.
Zatoka Abo Dabbab
Wycieczka do najbardziej znanej i najpiękniejszej zatoki w pobliżu Marsa Alam, Abo Dabbab. Zatoka jest często odwiedzana przez żółwie morskie, przy odrobinie szczęścia będziemy mogli je zobaczyć. Możliwość plażowania (dostępne leżaki, parasole oraz toalety), a dla aktywnych- nauka snurkowania.
Cena ok. 45 USD.
Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel- monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 260 USD
.
Quadsafari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.
Dodatkowo:
Kair
-samolotem (cena ok. 450 USD),rejsyłódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow Tours, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową i pomostem oraz z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki
  • wygodne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, mini aquapark, zjeżdżalnie, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Atuty

- piękna piaszczysta plaża z rafa koralową
- zjeżdżalnie dla dzieci - aqua park
- bardzo dobra cena
- super animacje dla dzieci i dorosłych
- Wi-Fi gratis

Lokalizacja

przy zatoce Red Island
Miasto Marsa Alam - ok. 70 km
El Qusieir - ok. 70 km
Port Ghalib - ok. 10 km
lotnisko Marsa Alam - ok. 10 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, prywatna, szeroka, piaszczysta, z łagodnym wejściem do wody i pomostem o długości ok. 60 m ułatwiającym zejście na głęboką wodę i podziwianie pięknej rafy koralowej, leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne, przy plaży bar All Inclusive

Hotel

czterogwiazdkowy resort ze wspaniałą atmosferą, należący do prestiżowej belgijskiej sieci hotelowej Three Corners - znanej z doskonałego serwisu, idealny dla rodzin z dziećmi i osób lubiących aktywnie spędzać czas, otwarty w 2005, posiada 324 pokoje zlokalizowane w kilkunastu niskich budynkach na terenie zadbanego egzotycznego ogrodu

Udogodnienia

całodobowa recepcja, lobby z miejscami do wypoczynku, bankomat, punkt wymiany walut kilka sklepów z pamiątkami, mini market, taras słoneczny, ogród o powierzchni 50 tys. m2, pralnia, parking, apteka, fryzjer, opieka medyczna

Internet

Wi-Fi w lobby bezpłatnie, punkt internetowy (ok. 10 USD/godz.)

Pokoje

standard 2-os., możliwość 1 dostawki, pow. ok. 28 m2, gustownie i elegancko urządzony, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, TV SAT, sejf (bezpłatny), telefon, lodówka z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), balkon lub taras
rodzinny 2+2, jedno podwójne łóżko i dwa pojedyncze , pow. ok. 32 m2, wyposażenie identyczne jak w pokoju typu standard

Restauracje i bary

restauracja główna wieczory tematyczne - kuchnia międzynarodowa, włoska, orientalna
restauracja a'la carte Oriental / płatna
Pool Bar
Lounge Bar
Lobby Bar
Beach Bar
Peanuts Bar dyskoteka
namiot beduiński z sziszą / płatny

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

dwa duże baseny o nieregularnym kształcie (słodkowodne, jeden podgrzewany w zimie), taras słoneczny, aerobik, joga, rzutki, fitness, siłownia, boccia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, piaszczyste boisko do piłki nożnej, koszykówka, mini aqua park z 5 dużymi zjeżdżalni, profesjonalny zespół animacyjny organizujący ciekawe gry i zabawy przy basenach i na plaży m.in. nauka tańca brzucha, bingo, aerobik w wodzie, piłka wodna, wieczorem muzyka na żywo a także przedstawienia w amfiteatrze

wieczory komediowe, taneczne, orientalne, mini karaoke, klimatyczne namiot beduiński z sziszą (płatny), sala telewizyjna, dyskoteka

Płatne

centrum nurkowe i sportów wodnych, bilard, centrum wellness z jacuzzi, łaźnią parową, sauną i masażami

Dla dzieci

2 brodziki dla dzieci z słodką wodą, ok. 50 m2, gł. 0,5 m, mini aqua park z basenem dla dzieci, leniwa rzeka, wodny grzybek, mini bicze wodne, duży i dobrze wyposażony plac zabaw, mini klub dla dzieci (4-12 lat) z profesjonalnymi animatorami organizującymi ciekawe gry i zabawy m.in. dzień egipski, olimpijski, piratów, plac zabaw, mini disco, wysokie krzesła w restauracji, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2

Program All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, kawa, herbata, kakao, mleko, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych)
11.00-12.00 poranne lekkie przekąski typu kanapki, rogaliki, tosty, kawa, herbata serwowane w Pool Bar
12.30-15.00 obiad w formie bufetu serwowany w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni egipskiej, szeroki wybór przystawek, sałatek, ryb, dań mięsnych, desery, ciasta, owoce
18.30-21.30 kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, wieczory tematyczne m.in. kuchnia orientalna, włoska, europejska, francuska, dalekowschodnia
16.00-17.00 podwieczorek, kawa, herbata, przekąski w Pool Bar
10.00-24.00 napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane, woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone, gin, rum, wódka, whisky, brandy, tequila, uzo, koktajle alkoholowe na bazie alkoholi lokalnych serwowane w określonych godzinach w barach na plaży, przy basenie, w lobby barze i lounge Bar
17.00-24.00 napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane oraz lokalne alkohole w dyskotece Peanuts
do posiłków podawane jest wino czerwone i białe, piwo, woda mineralna, napoje gazowane i niegazowane typu cola, fanta, sprite, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych)
- kredyt o wartości 30 funtów egipskich do wykorzystania w restauracji a la carte Oriental
- ręczniki, leżaki, materace i parasole przy basenach oraz na plaży
- międzynarodowe animacje dzienne i wieczorne
- siłownia, aerobic, gimnastyka wodna, streaching, piłka wodna, piłka plażowa, tenis stołowy, rzutki, boccia, siatkówka plażowa, okazjonalne lekcje tańca brzucha, quizy i zabawy organizowane przez zespół animacyjny

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, MasterCard, American Express

Strona www hotelu

www.threecorners.com

Nasza ocena

Pokój ****
Położenie ****+
Wyżywienie ****
Sport \ rozrywka ****+


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową i pomostem oraz z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki
  • wygodne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, mini aquapark, zjeżdżalnie, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Marsa Alam Niewątpliwą atrakcją hotelu jest aquapark z siedmioma zjeżdżalniami, także małymi dla dzieci. Obiekt polecany jest szczególnie rodzinom z dziećmi, gdyż najmłodsi znajdą tu moc atrakcji, a rodzice udogodnień. Prywatna plaża znajduje się przy hotelu, skąd wraz z centrum nurkowym, można ruszać na podbój raf koralowych. Na aktywnych czekają siłownia, aerobik, sporty zespołowe. Ponadto znajdziemy tu salon piękności, centrum SPA i łaźnię turecką.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2007 r. Odnowiony 2011 r. Na terenie znajdują się restauracja, 5 barów, pralnia, 4 baseny odkryte, 7 zjeżdżalni wodnych w aquaparku (otwarte w wyznaczonych godzinach: 10:30-12:30, 15:00-17:00). Urozmaicony program animacyjny oraz rozbudowane zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa. Parasole, leżaki, ręczniki - bezpłatne. Bar plażowy serwuje napoje.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację indywidualną sejf (bezpłatny), minibar (na życzenie, płatny), TV, telefon, łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w 4 dwupiętrowych budynkach: pokoje standardowe dla max 3 os. , pokoje dla niepełnosprawnych dla max 3 os. , pokoje rodzinne dla max 4 os. (2 pokoje) , junior suite dla max 4 os. (2 pokoje)

Wyżywienie

restauracja główna, 5 barów (m.in. lobby bar, pool bar) All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera: śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-15:00), kolacja (18:00-21:00), w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (11:00-12:00) i lody (16:00-17:00) w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) Formuła nie zawiera:napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, napojów serwowanych w butelkach

z myślą o dzieciach

animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-11 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, brodzik, zjeżdżalnia wodna, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, siatkówka plażowa, rzutki, koszykówka, aerobik, mini boisko do piłki nożnej, animacje

płatne

salon piękności, centrum SPA, sauna, łaźnia turecka, masaż, jacuzzi, tenis stołowy, bilard, centrum nurkowe

Aktualizacja opisu

19.07.2017 16:58

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży Aquapark SPA Siłownia Mini Klub Serwis plażowy Zjeżdżalnie Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową i pomostem oraz z łagodnym zejściem do morza, bezpłatne parasole i leżaki
  • wygodne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, mini aquapark, zjeżdżalnie, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Marsa Alam, Egipt

Położenie

spokojne, bezpośrednio nad morzem. Do lotniska w Marsa Alm ok. 5 km.

Plaża

bezpośrednio przy długiej (250 m), hotelowej, piaszczystej plaży z rafą koralową. Dostęp do morza ułatwia pomost. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bezpłatnie. Bar na plaży.

Wyposażenie

komfortowy hotel należy do renomowanej belgijskiej sieci Three Corners i oferuje 324 pokoje. Do dyspozycji Gości: lobby hotelowe, recepcja, restauracja główna, bary, sklep, salon piękności. Na zewnątrz, w rozległym ogrodzie znajduje się aquapark (wybudowany w czerwcu 2011 r.) na powierzchni ok. 600 m2: 2 baseny z wodą słodką, zjeżdżalnie, bar przy basenie, bar z przekąskami, taras słoneczny. Leżaki i parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bezpłatnie.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

komfortowe. Pokoje Dwuosobowe (1-3A): w budynku głównym (27 m2). klimatyzacja, mała lodówka, TV sat., sejf, balkon/taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje Rodzinne (2-3F): 2 pok. połączone drzwiami (ok. 32 m2); wyposażone jak pok. dwuosobowe.

Dostęp do internetu

WI-FI w lobby gratis.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja, w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata w godz. 10-24:00 (z wyłączeniem soków ze świeżo wyciskanych owoców). Przekąski w godz. 11-12:00. Kawa, herbata i ciasto w godz. 16-17:00.

Zniżki

DLA DZIECI 2-13 lat: pobyt gratis.

Wyśmienita zabawa dla całej rodziny. Aquapark zaprojektowany tak, by rodzice - korzystając z atrakcji wodnych - mogli mieć swoje pociechy cały czas na oku, a dzieci - odkrywając świat przygód - mogły się cieszyć zjazdem z wesołej ośmiornicy lub kąpielą w basenie pod wodospadem w kształcie grzybka. Na bardziej odważnych czeka gejzer wodny. Dla niestrudzonych odkrywców również plac zabaw, który dostarczy mnóstwa atrakcji. Dla dorosłych prawdziwe wyzwanie

 6 dużych zjeżdżalni, 6 zjeżdżalni tunelowych, hydrotube, a wszystko to na terenie hotelu, który oferuje swoim Gościom wysoką jakość usług oraz przyjazną atmosferę. Położony przy piaszczystej plaży jest idealnym miejscem na rodzinne wakacje.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Three Corners Sea Beach to komfortowy, rozległy kompleks hotelowy znanej sieci Three Corners. Idealne miejsce na spokojne, rodzinne wakacje lub na aktywny wypoczynek. Dzięki rafie koralowej i wejściu do wody również z pomostu, jest to także świetna propozycja dla fanów nurkowania i snurkowania.


Mapa Hotelu Three Corners Sea Beach

Opinie o Hotelu Three Corners Sea Beach

majlepsze wakacje w życiu pomimo kilku minusów! caly resort czysty i zadbany! posiłki świerze i higienicznie zrobione, nie bło żadnych zaturć i innych niedogodności!baseny super czyste! pokoje sprzatne codziennie nawet bez napiwków! mogłoby być tylko troche taniej w sklepikach hotelowych, bo to jakas masakra!! i bardzo ciche miejsce, wieczorami trzeba jechac do miasta na jakas porzadna imprezę!!

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.0

Bardzo dobry hotel, udane wakacje, zdecydowanie polecam, piękna rafa

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Rafa przy samym hotelu, woda idealnie przeźroczysta, warunki do nurkowania super, na pewno trzeba spróbować bo wrażenia są niezapomniane. Ogólne wrażenia z pobytu SUPER, na pewno tutaj jeszcze wrócę raz że ze względu na tę rafę, dwa że świetna Obsługa, jedzenie świetne i trzy że niezapomniana ATMOSFERA :))))))

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Spędziliśmy w tym hotelu wakacje z naszym 4-letnim dzieckiem i jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru tego hotelu. Są zjeżdżalnie przy basenach, więc nasz synek bawił się zachwycony z innymi dziećmi, była też druga strefa spokojniejsza. Jedzenia było sporo, dość urozmaicone, choć trochę mało mięsa jak na europejskie podniebienia. Personel perfekcyjny, nie trzeba rzucać napiwkami na każdą stronę żeby byli uprzejmi i pomocni. Jeszcze raz jesteśmy bardzo zadowoleni i na pewno tutaj za rok wrócimy.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Super hotel. Klimatyczny. Fajna silownia, piękna rafa, fajne animacje, dobre jedzienie. I co super dobra taktowna obsługa, nie ma narzucania.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Hotel czysty , obsługa super, Ali w barze jest OK, amimacje polskie Hotel na pustkowiu, dla chcacych odpocząć.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.0

Hotel jako tako moze byc natomiast jedzenie jest marnej jakosci i dosyc monotonne, np. dziennie na sniadanie sa smazone parowki i jajecznica z cukrem!!! Na obiad np hamburgery lub hot-dog z frytkami, taka dieta,moze wykonczyc zoladek!!! Na posilek gora dwa dania miesne, zdecydowanie dla bardzo malo wymagajacych klientow. Sklepy w hotelu to szalenstwo cenowe, zwykly T-shirt to wydatek okolo 15 euro, paczka marlboro 4 dolce. Ceny sa takie bo w kolo nie ma zadnej konkurencji. Obsluga hotelu strasznie leniwa, wszystko robia niedokladnie i dlugo. Najgorszy pracownik to HANY, obsluguje bar przy basenie lub stolowke, stary marudny i arogancki cap. W ofercie miala byc rafa przy plazy a jest molo i na koncu niego skala a nie rafa, opisujacy ten hotel w ofercie mieli niezla fantazje. Proponuje wybrac inny hotel.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
  • figure
Podsumowanie: może być
3.1

Super:)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Hotel bardszo przyjemny.Mimo bardzo niskiej ceny - przyzwoity, godny polecenia.Byłam mile zaskoczona a w Egipcie byłam już 6 razy. Jedzenie smaczne choć bez rewelacji, ale i tak przytyłam 3 kg. Obsługa bardzo uprzejma.Animatorka Ania bardzo fajna dziewczyna, była jeszcze Kasia ale wyjechała na urlop - jeszcze fajniejsza.Duży plus to brak sasiadów za wschodniej granicy, goście to głównie z Belgi, Włoch, Francji i Polski.POLECAM - byłam w maju 2012r

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.3

Hotel zadbany, położony przy pięknej plaży, ale wokół pustkowie. Bardzo piękna rafa łatwo dostępna z solidnego pomostu.Sympatyczna obsługa hotelowa, ale również lotniskowa i przewodników na wycieczkach oraz rezydentki Itaki. Jedzenie smaczne ale monotonne i trzeba wykazać trochę inwencji aby sensownie skomponować posiłki.Atutem kuchni były desery ale też duży wybór owoców. Aktualnie zmienia się właściciel hotelu i widać było zmiany w dobrym kierunku. Dobry punkt wypadowy do zwiedzania Asuanu i Abu Simbel.Duża i ciekawa oferta wycieczek fakultatywnych. Polecam Egipt na wakacje, bo to ciekawy kraj, piękne ciepłe morze ale w tym miejscu przyda się ciekawa książka i obuwie ochronne do chodzenia przy brzegu z powodu jeżowców (bardzo dobre do kupienia na miejscu za 10$) .Polecam osobom lubiącym snoorkowanie i najlepiej zabrać własny do tego celu sprzęt, czyli maskę z rurką i płetwy.Jeśli jedzie się na dwa tygodnie, to raczej warto skorzystać z wycieczek fakultatywnych, bo przebywanie ciągle tylko w hotelu może być zbyt monotonne, mimo, że hotel jest położony w ładnym ogrodzie, posiada ładny basen i stara się uatrakcyjnić pobyt turystom jak tylko może.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.0

Three Corners Sea Beach - możliwości zakwaterowania:

standard dbl
family room dbl
Standard 2+1
Rodinný pokoj 2+2/1
Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
Dvoulůžkový pokoj
Rodinný pokoj pro 2 osoby
Rodinný pokoj pro 3 osoby
Rodinný pokoj pro 4 osoby
Jednolůžkový pokoj

Three Corners Sea Beach - Możliwości wyżywienia:


Three Corners Sea Beach - miasta wylotu:


Three Corners Sea Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Three Corners Sea Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00