cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Bitez Garden Life, Wybrzeże Egejskie
1 / 21
Ocena
hotelu:
4.1 / 5
Najbliższy termin
27.06 - 05.07
już od 1629 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
17.10 - 24.10
już od 1325 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Bitez Garden Life
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Bitez Garden Life
star 4

Turcja: Wybrzeże Egejskie: Bodrum
Ocena hotelu Bitez Garden Life:
4.1 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Bitez Garden Life:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    i sport
    3.3
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 czerwca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 17 października 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo przyjemny, komfortowy hotel, położony w spokojnej okolicy, niedaleko centrum Bodrum. Świetna propozycja dla miłośników aktywnego spędzania czasu ze względu na urozmaiconą ofertę zajęć sportowo - rekreacyjnych.

Hotel Bitez Garden Life w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo przyjemny, komfortowy hotel, położony w spokojnej okolicy, niedaleko centrum Bodrum. Świetna propozycja dla miłośników aktywnego spędzania czasu ze względu na urozmaiconą ofertę zajęć sportowo - rekreacyjnych.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 500 m od centrum miasta
  • ok. 6 km od dworca kolejowego
  • ok. 400 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 50 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • pralnia: za opłatą
  • lekarz: za opłatą
  • sklepy

Liczba pokojów

183

Dla dzieci

  • miniklub: 4 - 12 lat, lipiec - sierpień 

Sport i wellness

Płatne
  • tenis stołowy
  • aerobik
  • stretching 
  • sauna
  • łaźnia parowa
  • masaże 

rozrywka

  • lekki program animacyjny
  • przedstawienia kilka razy w tygodniu
  • muzyka na żywo kilka razy w tygodniu
  • rzutki
  • bilard

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 3-5 os.
  • ok. 40 m2
  • klimatyzacja
  • łącze internetowe
  • telefon
  • TV
  • minibar
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub balkon francuski
Pokój rodzinny z widokiem na morze FZL1
  • 3-5 os.
  • ok. 40 m2
  • klimatyzacja
  • łącze internetowe
  • telefon
  • TV
  • minibar
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub balkon francuski
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 15 m2
  • klimatyzacja
  • łącze internetowe
  • telefon
  • TV
  • minibar
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub balkon francuski

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: codziennie, 07:30-10:00
  • późne śniadanie: codziennie: 10:00 - 11:00
  • obiad: w formie bufetu, codziennie, 12:30 - 14:00
  • kolacja: codziennie, 19:30 - 21:30 
  • przekąski, codziennie, 12:00 - 17:00, lody, codziennie, 15:00 - 16:00, tylko dla dzieci, kawa i ciasto, codziennie, 17:00 - 18:00 
  • wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja
  • restauracja: a la carte, rodzaje kuchni: owoce morza, wymagana rezerwacja

  • bary i inne: 3
  • bar przy basenie
  • bar w ogrodzie
  • bar: w czasie posiłków 

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Bardzo przyjemny, komfortowy hotel, położony w spokojnej okolicy, niedaleko centrum Bodrum. Świetna propozycja dla miłośników aktywnego spędzania czasu ze względu na urozmaiconą ofertę zajęć sportowo - rekreacyjnych.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***+

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony w spokojnej okolicy w miejscowości Bitez. Do centrum Bodrum z licznymi barami, restauracjami oraz sklepami ok. 6 km. Do lotniska Bodrum-Milas ok. 45 km.
    Plaża:

    Ok. 350 m od publicznej, piaszczysto-żwirowej plaży. Leżaki i parasole dostępne bezpłatnie.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja 24 h, kantor, lobby, restauracja główna, restauracja a'la carte, 3 bary, w tym bar w ogrodzie oraz przy basenie. 3 baseny, z których 1 posiada wydzieloną część dla dzieci, w tym basen relaksacyjny. Ręczniki kąpielowe, leżaki i parasole przy basenie dostępne bezpłatnie. Płatne dodatkowo: mini market, boutique, fryzjer, fotograf oraz pomoc medyczna.
    Pokoje:

    Hotel posiada 176 przyjemnie urządzonych pokoi, położonych w jednopiętrowych budynkach w ogrodzie. Pokoje standardowe, o pow. ok. 20 m2, mogą zakwaterować max. 3 osoby dorosłe (możliwa dostawka w formie rozkładanej sofy). Wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, sejf (płatny ok. 2 EUR/dzień), mini lodówkę, oraz balkon. Dostępne są również jednopomieszczeniowe pokoje rodzinne, o pow. ok. 40 m2, mogące zakwaterować max. 3 osoby dorosłe lub 3 osoby dorosłe i dziecko. Wyposażone są jak pokoje standardowe. Możliwość wstawienia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.
    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadanie, późne śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bogatego bufetu. Możliwość skorzystania raz na pobyt z restauracji a'la carte, serwującej dania z owocami morza - wymagana rezerwacja (otwarta wt.-niedz. od połowy czerwca do połowy września). W ciągu dnia przekąski, tureckie naleśniki gozleme, kawa i ciastka. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godz. 10:00-23:00. Płatne dodatkowo: importowane napoje bezalkoholowe i alkoholowe, kawa po turecku, napoje energetyczne, świeżo wyciskane soki, napoje butelkowane oraz w puszkach.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel prowadzi animacje w wersji soft. W niektóre dni tygodnia organizowane jest wieczorne show. Ponadto: piłka wodna, aqua aerobik, rzutki, tenis stołowy, bilard oraz centrum SPA (bezpłatna sauna i łaźnia turecka). Płatne dodatkowo: zabiegi i masaże w centrum SPA. Dla dzieci: plac zabaw oraz mini klub (4-12 lat, czynny jedynie w lipcu i sierpniu).
    Internet:

    Bezpłatny Internet Wi-Fi w lobby oraz ogólnodostępnych częściach hotelu.
    Kategoria lokalna:

    ***+
    Strona www:

    www.bitezgardenlife.com
    Naszym zdaniem:

    Hotel polecamy osobom preferującym wypoczynek w ciszy i z dala od zgiełku miejscowości turystycznych, z możliwością przespacerowania się do centrum Bodrum z licznymi sklepami i restauracjami. Dobry wybór dla rodzin ze starszymi dziećmi ze względu na pokoje rodzinne. Dobry stosunek jakości do ceny.
    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, pozostałych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
    Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji przestaną być honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.
    Wycieczki lokalne

    EFEZ
    Jedno z najlepiej zachowanych starożytnych miast świata. Wycieczka do Efezu to prawdziwa podróż w objęcia kultury greckiej i rzymskiej oraz do korzeni chrześcijaństwa. Miasto było ośrodkiem kultu bogini Artemidy, prężnie działającym miastem portowym i centrum handlu. Za panowania Rzymian wzniesiono tu świątynie ku czci cesarzy: Domicjana, Trajana i Hadriana. Niesamowite miejsce, którego kamienie pamiętają filozofa Heraklita, a zbocza góry Pion niosą echo wystąpień św. Pawła. Zgodnie z wierzeniami okolice Efezu to także ruiny bazyliki z grobem św. Jana Ewangelisty oraz Dom Marii - Matki Jezusa, gdzie spędziła ostatnie lata życia. Wśród najczęściej odwiedzanych zabytków i atrakcji turystycznych Turcji w 2012 r., Efez ustąpił miejsca jedynie Muzeum Hagia Sophia i Pałacowi Topkapı. Podczas wycieczki zwiedzą Państwo: antyczne miasto Efez, Meryemana (Dom Marii Matki) oraz ruiny Świątyni Artemidy.
    Cena ok.55 EUR - z regionu Kusadasi., ok. 60 EUR - z regionu Didim, ok. 65 EUR - z regionu Bodrum.

    ŞIRINCE
    Urocza wioska o greckich korzeniach położona na szczycie góry. Niezwykłe widoki i lokalny charakter sprawiają, że nawet szklaneczka herbaty smakuje tu wyjątkowo. Miejsce słynie w wyrobu owocowych win, ale mieszkańcy mają do zaoferowania również wyroby rękodzielnicze, przyprawy, oliwę i świeże soki. Okazja do spędzenia miłego, spokojnego popołudnia, w otoczeniu brzoskwiniowych sadów. Wioska przeżyła prawdziwe oblężenie w grudniu 2012 r., kiedy pojawiło się przekonanie, że zostanie oszczędzona podczas ogłoszonej przez Majów apokalipsy.
    Cena ok.15 EUR - wycieczka realizowana tylko z regionu Kusadasi.

    ADALAND (Kuşadası)
    Jeden z 10 najlepszych Aquaparków świata! Rodzinną zabawę zapewnia 30 różnych zjeżdżalni i wodnych atrakcji, wśród których znajduje się nawet ekscytująca namiastka raftingu! Rok 2012 przyniósł rozbudowę o dwie kolejne pozycje, z których jedna pnie się w górę aż do wysokości 110 metrów. Przy każdej atrakcji nad bezpieczeństwem zjazdów czuwają wykwalifikowani pracownicy. Podczas pobytu w Aquaparku, za dodatkową opłatą, istnieje możliwość uczestniczenia w pokazie delfinów, będzie nawet okazja do pływania z nimi!
    Cena ok. 22 EUR - z regionu Kusadasi, ok. 40 EUR - z regionu Didim.

    POKAZ DELFINÓW
    Czas spełnić marzenia z dzieciństwa! Najpierw delfiny pochwalą się swoimi niezwykłymi umiejętnościami w wydzielonym akwenie, a następnie będzie możliwość (odpłatnie) kilkuminutowego, indywidualnego pływania z tymi radosnymi stworzeniami. Niezapomniane wrażenia gwarantowane!
    Cena ok. 20 EUR - z regionu Kusadasi. ok. 45 EUR z Bodrum.

    AQUAPARK BODRUM
    Wstęp do Aquaparku.
    Cena ok. 22 EUR - z regionu Bodrum.

    HAMAM
    To idealne miejsce dla Turystów pragnących połączyć przyjemne z pożytecznym - zrelaksować się i jednocześnie zadbać o urodę całego ciała. W czasie zabiegów w łaźni tureckiej (masaż w pianie, peeling specjalną rękawicą) można odpocząć i w pełni się odprężyć. Polecamy zwłaszcza na początku urlopu, peeling dodatkowo przyspieszy opaleniznę.
    Cena ok. 25 EUR - z regionu Bodrum (ok. 10 EUR bez masażu), ok. 12 EUR - z regionu Didim, ok. 15 EUR z regionu Kusadasi.

    KOS Wizyta u Hipokratesa"
    To grecka wyspa należąca do archipelagu Dodekanez. Od wybrzeży Turcji dzieli ją zaledwie wąska cieśnina. W stolicy wyspy znajdują się ruiny starożytnego Asklepionu - świątyni boga Asklepiosa i starożytnej szkoły lekarskiej. Asklepiejon był początkowo miejscem wypoczynku i rekonwalescencji, później zaś szpitalem i uzdrowiskiem. Kos uważana jest za ojczyznę Hipokratesa. Według podań wykładał on swoje nauki pod ogromnym platanem, zwanym "Drzewem Hipokratesa". Platan rośnie naprzeciw wejścia do zamku Joannitów. W cenie wycieczki transfer do/ z portu, bilety na prom.
    Cena ok.29 EUR - z regionu Bodrum, ok. 50 EUR - z regionu Didim.

    SAMOS
    Samos jest wyspą leżącą we wschodniej części Morza Egejskiego, 1,5 km od brzegu Azji Mniejszej, gdzie w czasach starożytnych rozkwitała grecka kultura. Plemię Pelazgów było pierwszym, które zamieszkiwało wyspę i czciło boginię Herę. Według mitologii, Hera urodziła się na brzegu rzeki Imvras i uważana jest za opiekunkę Samos. Dlatego też jej święty ptak, paw był często spotykany na starożytnych monetach z czasów świetności wyspy. Całkiem prawdopodobne, że nazwa Samos została nadana przez Fenicjan i oznacza "miejsce gdzieś wysoko. Pierwszym mitycznym królem Samos był Ageos, bohater Wyprawy Argonautycznej, który wybudował pierwszą drewnianą świątynię i umieścił tam pomnik bogini Hery.
    Cena ok.50 EUR -
    wycieczka realizowana tylko z regionu Kusadasi.

    PAMUKKALE
    Ten turecki cud przyrody znajduje się na terenie Parku Narodowego i został umieszczony na Liście Światowego Dziedzictwa Przyrody UNESCO. Fantastyczne wapienne tarasy, wodospady i gorące źródła królują nad terenami zachodniej Anatolii. Obecny wygląd Pamukkale to efekt trwającego od 14 tysięcy lat procesu osadzania się soli wapnia wytrącanych z wód mineralnych. Nazywane są "Bawełnianym Zamkiem" - białe, kaskadowo ułożone baseny z daleka rzeczywiście wyglądają jak kłębki wełny.
    Cena ok. 55 EUR - z regionu Kusadasi, ok. 60 EUR - z regionu Didim, ok. 65 EUR - z regionu Bodrum.

    DALYAN
    Wspaniała wyprawa do Dalyanu - niezwykłego miejsca, gdzie spotykają się i mieszają ze sobą flora i fauna typowe dla wód słodkich i słonych. Wynikiem tego spotkania dwóch, zwykle odrębnych światów jest niezwykłe bogactwo, przyrodniczy raj, którego piękno przyciąga turystów wszystkich narodowości. Z autokaru przesiądziemy się na łódkę i popłyniemy do pierwszego punku naszej wycieczki jakim są kąpiele błotne i siarczanowe. Po lunchu wyruszymy w dalszy rejs, naturalnym kanałem łączącym morze z jeziorem Koycegiz. W ten sposób docieramy do miejsca, stanowiącego jeden z najbardziej rozpoznawalnych widoków Turcji - wykute w skale grobowce licyjskie. W końcu dopłyniemy do Żółwiej Plaży - miejsca, w którym zagrożone wyginięciem żółwie morskie składają jaja. Tam przerwa na pływanie i plażowanie.
    Cena ok. 55 EUR - z regionu Bodrum oraz ok. 60 EUR z regionu Didim.

    JEEP SAFARI
    Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari.
    Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim i Bodrum, ok. 35 EUR z regionu Kusadasi (z regionu Kusadasi możliwość połączenia Jeep Safari + rejs statkiem, cena ok. 45 EUR)
    .
    MORSKA WYPRAWA
    Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Lunch na pokładzie.
    Cena ok. 15 EUR - z regionu Didim, ok.18 - z regionu Kusadasi, ok. 35 - z regionu Bodrum (nielimitowane napoje).

    BODRUM CITY TOUR
    Transport, opieka polskiego pilota wycieczek (Myndos Gate, wiatraki, amfiteatr, czas wolny, zakupy)
    Cena ok.8 EUR z Bodrum.

    JAZDA KONNA
    Pełna przygód wyprawa konna przez turecką wieś, okoliczne lasy oraz plaże.
    Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim, ok.30 EUR - z regionu Kusadasi.

    WYPRAWA NA BAZAR W DIDIM
    Wizyta na lokalnym bazarze w miejscowości Didim, czas wolny przy świątyni Apollona. Możliwość zrobienia zakupów w sklepie ze skórami.
    Cena ok. 5 EUR - z regionu Didim.

    ZAKUPY W SOKE
    Zakupy w centrum handlowym oddalonym o ok. 50 km od Didim, gdzie znajdują się outlety znanych marek.
    Cena ok. 15 EUR - z regionu Kusadasi.

    KUSADASI CITY TOUR
    Sobotnia wizyta w centrum miejscowości Kusadasi, podczas której lokalny przewodnik pokaże oraz opowie to co najciekawsze na temat tego miasta.
    Cena ok.8 EUR - z regionu Kusadasi.

    NURKOWANIE
    Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
    Cena ok. 42 EUR z regionu Bodrum, ok. 40 EUR - z regionu Didim (w przerwie lunch), ok. 30 EUR - z regionu Kusadasi.

    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.
    "
    Inne

    TURCJA EGEJSKA - informacje ogólne

    Wybrzeże Morza Egejskiego to kameralna część turystycznej Turcji określana przez wielu turkusowym wybrzeżem, ze względu na charakterystyczny błękit wód niezliczonych, urokliwych zatoczek. Turcja Egejska to niska, biała zabudowa miast, gdzie znajdziemy zarówno ciszę i spokój, jak również liczne atrakcje turystyczne, te starożytne i te bardziej współczesne.
    Waluta

    TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
    Napiwki

    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
    Czas

    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Język urzędowy:
    turecki
    Orientacyjne ceny

    Pizza ok.20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok.9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.
    Poczta

    Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
    Elektryczność

    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony

    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
    W regionie

    Kusadasi

    Malowniczy i urokliwy kurort, położony ok. 100 km od Izmiru, jest jednym z najpopularniejszych miejscowości wypoczynkowych na wybrzeżu egejskim. Swą oryginalną nazwę "wyspa ptaków" zawdzięcza położonej nieopodal małej wysepce, która stanowi turystyczny symbol Kusadasi. Miasto posiada bogatą historię, zabytki z czasów antycznych, barwny folklor oraz bogatą ofertę życia nocnego, a ponadto lazurowo niebieskie morze i przepiękne plaże.
    Didim

    Nieduże miasteczko położone w miejscu antycznej Didymy, gdzie podziwiać można ruiny świątyni Apollina, zaledwie ok. 70 km od lotniska w Bodrum-Milas. Obecnie popularny nadmorski resort słynący z długich piaszczystych plaż, przejrzystej turkusowej wody, zabytkowych ruin oraz niemalże niekończącej się ilości słonecznych dni. Bodrum Miasto portowe, będące bardzo popularną destynacją turystyczną. Słynie zarówno z niepowtarzalnych zabytków, takich jak m.in. Grobowiec Mauzolosa z Halikarnasu będący jednym z 7 Cudów Antycznego Świata, jak również z bogatego życia nocnego, licznych klubów oraz dyskotek.
    Izmir

    Trzecie co do wielkości miasto oraz, po Stambule, największy port morski Turcji. Miasto przez wieki należące do Greków, będące również częścią Imperium Rzymskiego, łączy w sobie dużą dozę historii wymieszaną z nowoczesnym budownictwem, szerokimi bulwarami oraz kosmopolityczną atmosferą. Będąc w Izmirze nie można pominąć wizyty na agorze, spaceru wzdłuż nadmorskiego deptaku Kordon oraz wizyty na Kemeralti - największym bazarze w mieście.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). - W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. - Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.
    Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
    Uwaga:
    Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Uwaga!
    Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.
    Wizy

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowegonajpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.
    Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
    Uwaga:
    Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
    Uwaga!
    Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Bardzo przyjemny, komfortowy hotel, położony w spokojnej okolicy, niedaleko centrum Bodrum. Świetna propozycja dla miłośników aktywnego spędzania czasu ze względu na urozmaiconą ofertę zajęć sportowo - rekreacyjnych.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Bodrum

    OPIS

    Położony wśród pięknej roślinności kompleks jest idealnym miejscem dla wszystkich szukających wypoczynku w spokojnej okolicy. Kameralna atmosfera w hotelu oraz szereg restauracji, kawiarni i sklepów w pobliżu sprawiają, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Dzieci spędzą miłe chwile na placu zabaw i w mini klubie, dorośli zrelaksują się w zaciszu hotelowego ogrodu wśród malowniczych krajobrazów lub na znajdującej się nieopodal przepięknej plaży.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    3*

    Data otwarcia

    2006 r. Odnowiony w 2018 r. Na terenie hotelu: restauracje (2), bary (3), room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen odkryty, 3 zjeżdżalnie wodne (działają w godzinach 15:30-16:30).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    150 m od hotelu, publiczna, piaszczysto-żwirowazne!: parasole, leżaki, ręczniki plażowe (depozyt), płatne: bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 11 blokach (liczba pięter: 2, liczba wind: 0). Typy pokoi: pokoje standardowe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon , pokoje rodzinne 2 bedroom dla max. 5 os.: salon, 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon , pokoje rodzinne 1 bedroom dla max. 5 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon , pokoje promo dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon

    Wyżywienie

    restauracja główna "Garden", restauracja a la carte, bary (3) All Inclusive (10:00-23:00) śniadanie (07:30-10:00), późne śniadanie (10:00-10:30), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:30-21:30) serwowane w restauracji głównej, przekąski (12:00-17:00), podwieczorek (16:00-18:00), napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe, pakiety dla nowożeńców (na życzenie) Restauracje a la carte - podczas pobytu jedna wizyta gratis, wymagana rezerwacja.GARDEN FISH rybna - otwarta od 15.06 do 15.09

    z myślą o dzieciach

    brodzik, animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-11 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    tenis stołowy, rzutki, bilard, aerobik, animacje soft, sauna

    płatne

    centrum SPA, masaż, salon piękności, łaźnia turecka

    Aktualizacja opisu

    25.06.2019 15:42

    usługi dostępne w hotelu

    Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Zjeżdżalnie

    Sale konferencyjne

    Pokoje 5 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Bardzo przyjemny, komfortowy hotel, położony w spokojnej okolicy, niedaleko centrum Bodrum. Świetna propozycja dla miłośników aktywnego spędzania czasu ze względu na urozmaiconą ofertę zajęć sportowo - rekreacyjnych.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Usytuowany w centrum Bitez, ok. 6km od centrum Bodrum. Oddalony od międzynarodowego lotniska Bodrum-Milas ok. 45km.

    PLAŻA

    Publiczna, oddalona ok. 150m (przejście przez ulicę), piaszczysto-żwirowa. Leżaki, parasole i materace bezpłatnie, ręczniki plażowe bezpłatnie.

    HOTEL

    Kategoria lokalna 3*+ Po kompleksowej renowacji w 2012 roku. Hotel składa się z 21 budynków rozmieszczonych w ogrodzie powierzchni 15 000 m.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Ogólne i usługi - recepcja, lobby, pralnia, sklepiki. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa, Euro i Master Card, American Express. Restauracje i bary - restauracja główna, restauracje á la carte (rybna), trzy bary (w tym jeden przy basenie).

    INTERNET

    Bezpłatne Wi-Fi w lobby.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie - 3 baseny, 1 basen  relaksacyjny, leżaki i parasole przy basenach, sauna, łaźnia turecka, tenis stołowy, rzutki, bilard, dzienny i wieczorny program animacyjny. Odpłatnie - masaże, sporty wodne na plaży.

    DLA DZIECI

    Dwa brodziki, mini klub (4-12 lat, czynny od czerwca do sierpnia) plac zabaw, wysokie krzesła, łóżeczka na życzenie.

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel oferuje 209 wygodnie urządzonych pokoi. Pokój typu Standard - ok. 20-25m, dwuosobowy z możliwością jednej dostawki dla osoby dorosłej lub dwóch dostawek dla dzieci. Wyposażenie - łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, łazienka (prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja (czynna sezonowo), TV/SAT, telefon, mini bar za opłatą (bezpłatnie uzupełniany w butelkę wody), sejf za opłatą, część pokoi posiada balkon lub taras. Dostępne również pokoje Promo, wyposażone jak pokoje standard, bez balkonu. Na zamówienie dostępne są pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych (2 pokoje).

    WYŻYWIENIE

    All inclusive - śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-23.00 w wyznaczonych barach. Po uprzedniej rezerwacji, raz na pobyt można skorzystać z restauracji tematycznych. All Inclusive nie zawiera importowanych napojów alkoholowych, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych, napojów energetycznych, kawy po turecku.

    INFORMACJE DODATKOWE

    http://www.bitezgardenlife.com/ Ocena HolidayCheck 4,5/75% rekomendacji.  

    CENA

    Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    WIZA I PASZPORT

    Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Bardzo przyjemny, komfortowy hotel, położony w spokojnej okolicy, niedaleko centrum Bodrum. Świetna propozycja dla miłośników aktywnego spędzania czasu ze względu na urozmaiconą ofertę zajęć sportowo - rekreacyjnych.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA TURECKA

    ***+

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF4

    Położenie

    Hotel położony jest 6 km od centrum Bodrum i 45 km od lotniska.

    PLAŻA

    Żwirowa z drobnymi kamykami, oddalona 150 m od hotelu, z bezpłatnym dostępem do leżaków i parasoli.

    ZAKWATEROWANIE

    209 pokoi w kilku 2-piętrowych budynkach otoczonych cytrusowo-oliwnym gajem; Typy pokoi: 178 pokoi standardowych (20-26 m), 29 rodzinnych (40 m), 2 pokoje dla niepełnosprawnych (26 m); Wyposażenie: centralna klimatyzacja sterowana indywidualnie, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, telewizor, mini bar (uzupełniany w wodę), telefon, sejf (płatny ok. 2/dzień), bezprzewodowy Internet, balkon (lub balkon francuski).

    RESTAURACJE I BARY

    Restauracja główna, restauracja a la carte serwująca owoce morza (można skorzystać raz podczas pobytu bezpłatnie za wcześniejszą rezerwacją); 3 bary m.in. przy basenie oraz w ogrodzie.

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, przekąski, lody (dla dzieci); napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji w godz. 10:00- 23:00; importowane alkohole, napoje butelkowane, soki ze świeżych owoców i kawa po turecku są dodatkowo płatne.

    SPORT I ROZRYWKA

    4 baseny; Bezpłatnie: rzutki, tenis stołowy, bilard, aerobik i streaching, codzienne animacje; Odpłatnie: sporty wodne na plaży.

    DLA DZIECI

    2 brodziki (wyznaczone sekcje z dużych basenów), mini klub działający w lipcu i sierpniu (dla dzieci w wieku 4-12 lat), plac zabaw, łóżeczka dla niemowląt.

    POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

    Recepcja czynna całą dobę, centrum SPA (łaźnia i sauna bezpłatne, masaże i zabiegi płatne), salon fryzjerski, sklepy, pralnia, Internet Wi-Fi (bezpłatny w lobby i pokojach), kącik internetowy przy recepcji.

    NASZYM ZDANIEM

    Niewątpliwym atutem hotelu jest ładny ogród i spokojna, relaksacyjna atmosfera. Ponadto hotel zyskał wielu stałych Klientów dzięki dobrej kuchni i przyjaznej, profesjonalnej obsłudze.

    STRONA INTERNETOWA

    www.bitezgardenlife.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Bardzo przyjemny, komfortowy hotel, położony w spokojnej okolicy, niedaleko centrum Bodrum. Świetna propozycja dla miłośników aktywnego spędzania czasu ze względu na urozmaiconą ofertę zajęć sportowo - rekreacyjnych.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Category

    3PLUS

    Region

    BITEZ

    Opis oferty:

    hotel otwarty w 2006 roku, odnowiony w 2012, usytuowany na terenie o łącznej powierzchni 15.000m²; do dyspozycji gości: 4 baseny zewnętrzne, restauracja główna, restauracja A'la carte (ryby i owoce morza), 3 bary

    POKOJE:

    hotel składa się z jednopiętrowych budynków otoczonych pięknym ogrodem, łącznie dysponuje 209 pokojami: 178 pokoi standardowych (ok. 20-25m²), 29 pokoi rodzinnych (ok. 40m²) oraz 2 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych; wyposażenie: klimatyzacja centralnie sterowana (w zależności od warunków pogodowych), łazienka z prysznicem, suszarka, TV/SAT, sejf (płatny), minibar (bezpłatna woda), balkon lub taras

    DODATKOWO PŁATNE:

    internet bezprzewodowy, masaże i peelingi, lekarz, pralnia, restauracja A'la carte

    KONTAKT:

    www.bitezgardenlife.com

    POŁOŻENIE:

    Bitez, ok. 6 km od centrum Bodrum i ok. 45 km od lotniska

    PLAŻA:

    publiczna, piaszczysto-żwirowa plaża, 150m od hotelu ; serwis plażowy: parasole i leżaki bezpłatne

    WYŻYWIENIE:

    All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja, przekąski (wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, napoje energetyczne, kawa po turecku oraz importowane alkohole

    DLA DZIECI:

    2 brodziki (przy basenach dla dorosłych), plac zabaw, mini klub (4-12 lat czynny w lipcu i sierpniu), lody, łóżeczko (na życzenie)

    SPORT I ROZRYWKA:

    tenis stołowy, rzutki, sauna, łaźnia turecka, łaźnia parowa


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Beds online

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Bardzo przyjemny, komfortowy hotel, położony w spokojnej okolicy, niedaleko centrum Bodrum. Świetna propozycja dla miłośników aktywnego spędzania czasu ze względu na urozmaiconą ofertę zajęć sportowo - rekreacyjnych.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Facilities

    Opened in 2006, the comfortable Bitez Garden Life sits in 15,000 m2 of delightful gardens in Bitez. The warm waters of the Aegean Sea and the 1.5 km long public beach are only 200 metres away. Bodrum city centre with its shopping opportunities and historic sites such as Bodrum Castle or the ruins of the Mausoleum of Halicarnassus can be reached within a short drive; the international airport is at a distance of 45 km. The rooms at the hotel are cosy and modern; some of them feature rustic elements. The appealing buildings are grouped around two outdoor pools, one of them with a separated children's area. The hotel offers a main restaurant, an à la carte restaurant as well as three bars. Guests can make use of the wellness area with sauna and Turkish bath. This hotel is an ideal choice for couples or groups of friends looking for a tranquil place close to the beach.

    Category

    3.5

    Address

    BERGAMUT CADDESI 52
    48400 BITEZ / BODRUM
    E-mail: info@bitezgardenlife.com
    Website: www.bitezgardenlife.com

    Contact

    Phone: 00902523639870
    Booking phone: 00902523639870
    Management phone: 00902523639878
    Fax number: 00902523639878

    GPS

    37.029915,27.381257


    Mapa Hotelu Bitez Garden Life

    Opinie o Hotelu Bitez Garden Life

    3.7
    może być

    Jak dla mnie bez rewelacji. Bardzo spokojny, muzyka przy basenie cicha albo całkowity brak, daleko od klubów, czyli miejsce raczej dla osób starszych i spokojnych, młodym się tutaj nie spodoba. Jest za to czysto, zielono, dobre jedzenie i przyzwoite drinki.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: może być
    3.7
    4.1
    polecam

    Jestem bardzo zadowolony z pobytu w tym hotelu. Pokoje i jedzenie ok, co wieczór programy rozrywkowe na plaży, do której jest bliziutko, również spod hotelu jeździły dolmusze do większych miejscowości, Bodrum i Gumbet. Hotel spodoba się każdemu. Pozdrawiam, Andrzej

    POLECAM:
    singlom, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.0
    polecam

    Ciche miejsce z małej miejscowości Bitez, dośc daleko od rozwrzeszczanego Bodrum, ale można dojechać tam taksówką. Animacji jako takich nie było, mało też udogodnien dla dzieci, hotel doby na spokojny wypoczynek dla par. Pokoje dość spore, zgodne z ofertą biura SUNFUN. Jedzenie ok. Przyjemne, spokojne, relaksujące wakacje

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Serdecznie polecam ten hotel! Pięknie położony, kilka małych domków rozrzuconych w zielonym ogrodzie, boski widok. Jedzonko przepyszne, wszystkiego pełno, potraw ciepłych, zimnych, owoców, słodyczy, napoi, alkoholi, czego tylko dusza zapragnie... Obsługa bardzo miła, widać że nastawiona na obsługę gości a nie na napiwki. Polecam rodzinom z malutkimi dzieciaczkami, starsze mogą się troszkę nudzić, osobom starszym oraz tym poszukującym spokoju!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6

    Bitez Garden Life - możliwości zakwaterowania:

    Room Family 2 Bedrooms
    ROOM STANDARD
    Pokój 2-osobowy
    Room Promotion
    Pokój rodzinny od strony lądu
    Pokój rodzinny
    Room Family 1 Bedroom

    Bitez Garden Life - Możliwości wyżywienia:


    Bitez Garden Life - miasta wylotu:


    Bitez Garden Life - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Bitez Garden Life? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00