cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Marti Resort, Wybrzeże Egejskie
1 / 25
Udogodnienia hotelu Marti Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Marti Resort
star 5

Turcja: Wybrzeże Egejskie: Marmaris
Ocena hotelu Marti Resort:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Marti Resort:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 08 października 2018

Hotel Marti Resort w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony w pięknej zatoce Icmeler, otoczonej zielonymi wzgórzami zatopionymi w błękicie Morza Egejskiego. Do centrum Icmeler ok. 1 km. Do centrum rozrywkowego Marmaris, z szeroką ofertą barów, restauracji, sklepów oraz klubów ok. 8 km. Do lotniska w Dalamanie ok. 105 km.



Plaża:

Bezpośrednio przy szerokiej, piaszczysto-żwirowej, prywatnej plaży oznaczonej Niebieską Flagą. Bezpłatne ręczniki plażowe, leżaki i parasole. Możliwość wynajęcia prywatnej altany na plaży. Wzdłuż plaży ciągnie się promenada



Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h, kantor, lobby, restauracja główna, 3 restauracje a'la carte (turecka, włoska, azjatycka), 3 snack bary, 3 bary, w tym bar przy plaży. 2 duże baseny, basen kryty oraz basen dla dzieci. Bezpłatne ręczniki kąpielowe, leżaki i parasole. Płatne dodatkowo: room service, lekarz, fotograf, market, sklepy, usługi opiekunki dla dzieci.


Pokoje:

257 ekskluzywnych pokoi położonych w 4 budynkach hotelowych. Pokoje standardowe, o pow. ok. 30 m2, mogą zakwaterować max. 3 os. dorosłe (dostawka w formie rozkładanej sofy). Wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, centralnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, bezpłatny sejf, minibar (konsumpcja za opłatą) oraz balkon. Możliwość wstawienia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.


Wyżywienie:

Ultra All Inclusive: śniadanie, późne śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bogatego bufetu. Możliwość skorzystania raz na pobyt z restauracji a'la carte, wymagana rezerwacja, płatna ok. 10 EUR/os. W ciągu dnia przekąski, gofry, lody, kawa i ciastka, nocna przekąska. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne 24 h w Casanova Bar. Płatne dodatkowo: importowane napoje bezalkoholowe i alkoholowe.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi animacje dzienne i wieczorne, wieczory przy muzyce na żywo, pokazy tańca, karaoke, imprezy tematyczne, raz w tygodniu gala lub impreza na plaży. Ponadto: gry i zabawy w wodzie, siatkówka plażowa, koszykówka, tenis (wymagana rezerwacja), aerobik, aqua aerobik, joga, zumba, lekcje tańca, tenis stołowy, rzutki, boccia. Bogato wyposażone centrum SPA (bezpłatna sauna, łaźnia turecka, jacuzzi). Płatne dodatkowo: wypożyczenie sprzętu do tenisa, oświetlenie kortu, zabiegi i masaże w centrum SPA, centrum sportów wodnych, bilard. Brak możliwości trekkingu z przewodnikiem. Dla dzieci: plac zabaw, mini i junior klub.


Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie całego hotelu.



Kategoria lokalna:

*****



Strona www:

www.marti.com.tr



Naszym zdaniem:

Wysokiej klasy, ekskluzywny hotel dla wymagających Klientów. Bogata infrastruktura hotelowa wraz z szeroką ofertą aktywności i dodatkowych usług sprawia, że jest to idealne miejsce dla osób ceniących sobie aktywny wypoczynek w kompleksowo przygotowanym obiekcie. Bliskość turystycznej miejscowości Marmaris stanowi dodatkowy atut tego urokliwego miejsca.



Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 5.0/6. Sprawdź opinie:


Program

Dzień 1
Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www..

Dzień 2 - 7 (lub 14)
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych itp.

Dzień 8 (lub 15)
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Wizy
Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowegonajpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.

Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 31.08.2017 r. i mogą ulec zmianie.

Wizy - informacje dla sprzedawców
Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.

Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga!
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 15.08.2017 r. i mogą ulec zmianie.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, pozostałych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.

Inne
TURCJA EGEJSKA informacje ogólne (Marmaris)


Waluta


TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).

Napiwki


Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.

Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny


Pizza ok. 18 TL woda 1,5l. ok. 1 - 1,5 TL, piwo w sklepie ok. 5 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.

Poczta


Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych z przyklejonym znaczkiem w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.

Elektryczność


Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów. Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.

W regionie


Marmaris


Jeden z najpopularniejszych kurortów egejskiego wybrzeża Turcji znany z największego, malowniczego portu jachtowego i bogatego życia nocnego. Doskonałe położenie, piękne widoki i mnóstwo zieleni czynią z Marmaris doskonałe miejsce do wypoczynku i zwiedzania. Stąd blisko do Efezu, Pamukkale czy Dalyanu, a nawet na grecką wyspę Rodos na którą katamaranem płynie się zaledwie 60 min.

Oludeniz


Oludeniz jest bardzo znanym i popularnym miejscem wypoczynkowym. Po pierwsze położone jest przy zdecydowanie najpiękniejszej i najczęściej fotografowanej plaży w Turcji. Po drugie uznawane jest za jedno z najlepszych miejsc na świecie do uprawiania paraglidingu. Podczas lotu paralotnią podziwiać można przepiękne widoki na lagunę oraz unikalne zatoczki.

Fethiye


Położone w miejscu antycznego miasta Telmessos, którego ruiny podziwiać można podczas spacerów wzdłuż wybrzeża. Obecnie jest ono jednym z najbardziej popularnych centrów turystycznych w Turcji przyciągając co roku rzesze turystów z całej Europy.

Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania oraz Gdańska. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na .

Wycieczki lokalne
EFEZ
Jedno z najlepiej zachowanych starożytnych miast świata. Wycieczka do Efezu to prawdziwa podróż w objęcia kultury greckiej i rzymskiej oraz do korzeni chrześcijaństwa. Miasto było ośrodkiem kultu bogini Artemidy, prężnie działającym miastem portowym i centrum handlu. Za panowania Rzymian wzniesiono tu świątynie ku czci cesarzy: Domicjana, Trajana i Hadriana. Niesamowite miejsce, którego kamienie pamiętają filozofa Heraklita, a zbocza góry Pion niosą echo wystąpień Św. Pawła. Zgodnie z wierzeniami okolice Efezu to także ruiny bazyliki z grobem św. Jana Ewangelisty oraz Dom Marii - Matki Jezusa, gdzie spędziła ostatnie lata życia. Wśród najczęściej odwiedzanych zabytków i atrakcji turystycznych Turcji w 2012 r., Efez ustąpił miejsca jedynie Muzeum Hagia Sophia i Pałacowi Topkapı. Podczas wycieczki zwiedzą Państwo: antyczne miasto Efez, Meryemana (Dom Marii Matki) oraz ruiny Świątyni Artemidy.
Cena ok. 62 EUR - z regionu Fethiye oraz Hisaronu, ok.58 EUR - z regionu Marmaris.


NOC TURECKA
Tradycyjny wieczór turecki w baśniowej krainie tańca i śpiewu. W tę noc dziedziniec XVI-wiecznego karawanseraju w Marmaris wypełni tłum gości, zapach tureckiej kuchni oraz dźwięki tradycyjnej muzyki. Wśród atrakcji: tańce brzucha, wirujący derwisze i inne tańce regionalne.
Cena ok. 25 EUR - z regionu Fethiye, ok. 30 EUR - z regionu Marmaris, ok. 35 EUR - z regionu Hisaronu.


HAMAM
To idealne miejsce dla Turystów pragnących połączyć przyjemne z pożytecznym - zrelaksować się i jednocześnie zadbać o urodę całego ciała. W czasie zabiegów w łaźni tureckiej (masaż w pianie, peeling specjalną rękawicą) można odpocząć i w pełni się odprężyć. Polecamy zwłaszcza na początku urlopu, peeling dodatkowo przyspieszy opaleniznę.
Cena ok. 27 EUR - z regionu Fethiye oraz Marmaris, ok. 45 EUR - z regionu Hisaronu.


PAMUKKALE
Ten turecki cud przyrody znajduje się na terenie Parku Narodowego i został umieszczony na Liście Światowego Dziedzictwa Przyrody UNESCO. Fantastyczne wapienne tarasy, wodospady i gorące źródła królują nad terenami zachodniej Anatolii. Obecny wygląd Pamukkale to efekt trwającego od 14 tysięcy lat procesu osadzania się soli wapnia wytrącanych z wód mineralnych. Nazywane są "Bawełnianym Zamkiem" - białe, kaskadowo ułożone baseny z daleka rzeczywiście wyglądają jak kłębki wełny.
Cena ok. 50 EUR - z regionu Fethiye oraz Marmaris, ok.60 EUR - z regionu Hisaronu.


DALYAN
Wspaniała wyprawa do Dalyanu - niezwykłego miejsca, gdzie spotykają się i mieszają ze sobą flora i fauna typowe dla wód słodkich i słonych. Wynikiem tego spotkania dwóch, zwykle odrębnych światów jest niezwykłe bogactwo, przyrodniczy raj, którego piękno przyciąga turystów wszystkich narodowości. Z autokaru przesiądziemy się na łódkę i popłyniemy do pierwszego punku naszej wycieczki jakim są kąpiele błotne i siarczanowe. Po lunchu wyruszymy w dalszy rejs, naturalnym kanałem łączącym morze z jeziorem Koycegiz. W ten sposób docieramy do miejsca, stanowiącego jeden z najbardziej rozpoznawalnych widoków Turcji - wykute w skale grobowce licyjskie. W końcu dopłyniemy do Żółwiej Plaży - miejsca, w którym zagrożone wyginięciem żółwie morskie składają jaja. Tam przerwa na pływanie i plażowanie.
Cena ok. 35 EUR - z regionu Fethiye, ok. 39 EUR - z regionu Marmaris, ok. 45 EUR - z regionu Hisaronu.


NURKOWANIE
Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie pomiędzy nurkowaniami lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
Cena ok. 55 EUR - z regionu Fethiye, ok. 45 EUR - z regionu Marmaris, ok. 50 EUR - z regionu Hisaronu.


JEEP SAFARI
Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay.
Cena ok. 30 EUR - z regionu Marmaris, ok. 35 EUR - z regionu Hisaronu.


RAFTING
Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
Cena ok. 60 EUR - z regionu Fethiye, ok. 55 EUR - z regionu Marmaris, ok. 60 EUR - z regionu Hisaronu.


MORSKA WYPRAWA
Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek.
Cena ok. 20-35 EUR - z regionu Fethiye, ok. 25 EUR - z regionu Marmaris, ok.30 EUR - z regionu Hisaronu.


WYSPA KLEOPATRY
Niesamowity całodniowy rejs po turkusowych wodach zatoki Gökova do przepięknej Wyspy Kleopatry, słynącej z unikatowych na skalę światową plaż. Legenda głosi, że niespotykany nigdzie indziej poza Egiptem piasek został tu przewieziony statkami na polecenie Marka Antoniusza dla swojej ukochanej Kleopatry. W cenę wycieczki wliczone są: transfer z hotelu do portu i z powrotem, śniadanie, lunch oraz przerwa kawowa z przekąskami. Liczne przerwy na pływanie (warto wziąć rurkę i maskę do snorkelingu) oraz możliwość kąpieli błotnych.
Cena ok. 35 EUR - z regionu Marmaris.


PARAGLIDING
Możliwość tandemowego skoku z paralotnią, w towarzystwie doświadczonego instruktora. Podczas lotu podziwiać można niesamowite widoki na okolicę z lotu ptaka - piękne plaże, zatoki oraz lazur roztaczających się wód.
Cena ok. 130 EUR - z regionu Fethiye, ok. 150 EUR - z regionu Marmaris oraz Hisaronu.


RODOS
- czyli Wyspa Słońca to niewątpliwie miejsce, w którym można poczuć prawdziwą, grecką atmosferę i tym samym podczas jednego urlopu zobaczyć dwa kraje. Po ok. 2,5 godzinnym rejsie zapraszamy na spacer po porcie oraz odwiedzenie miejsca, w którym znajdował się jeden z cudów starożytnego świata - Kolos Rodyjski. Zachęcamy również do obejrzenıa Pałacu Wielkich Mistrzów - jednego z najbardziej imponujących zabytków na Rodos. Na wyspie zachowały się też obiekty z okresu panowania tureckiego tj: Meczet Sulejmana Wspaniałego, łaźnie tureckie oraz biblioteka osmańska posiadająca w swoich zbiorach cenne manuskrypty islamskie. Spacerując po Rodos nie można nie ulec czarowi malowniczych, wąskich uliczek oraz tętniących życiem greckich tawern, gdzie można spróbować wyśmienitych, lokalnych przysmaków.
Cena z regionu Fethiye ok. 70 EUR, z regionu Marmaris ok. 57 EUR.


SAKLIKENT
- czyli najdłuższy wąwóz w tej części Turcji liczący ok. 18 km długości oraz 300 metrów wysokości. Został on uformowany przez spływająca z gór Taurus rzekę Eşen. Podczas wycieczki zapraszamy na spacer po tym malowniczym miejscu, które zostało odkryte stosunkowo niedawno. Orzeźwiająca woda oraz niesamowite formacje skalne z pewnością sprawią, że będzie to niezapomniane przeżycie. Następnie udamy się na obiad do resturacji Yaka Park, gdzie można skosztować m.in. świeżego pstrąga. Po lunchu zapraszamy na zwiedzanie miasta Tlos - jednego z najstarszych i najważniejszych ośrodków starożytnej Licji. Zachwyca ono do dziś rzesze turystów swoim położeniem na stromym, skalnym urwisku. W Tlos możemy podziwiać bardzo dobrze zachowane ruiny antycznego miasta takie jak: teatr, stadion, termy czy grobowce licyjskie charakterystyczne dla tego regionu Turcji.
Cena z regionu Fethiye ok. 35 EUR.


Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, pozostałych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.

Wycieczki lokalne

EFEZ
Jedno z najlepiej zachowanych starożytnych miast świata. Wycieczka do Efezu to prawdziwa podróż w objęcia kultury greckiej i rzymskiej oraz do korzeni chrześcijaństwa. Miasto było ośrodkiem kultu bogini Artemidy, prężnie działającym miastem portowym i centrum handlu. Za panowania Rzymian wzniesiono tu świątynie ku czci cesarzy: Domicjana, Trajana i Hadriana. Niesamowite miejsce, którego kamienie pamiętają filozofa Heraklita, a zbocza góry Pion niosą echo wystąpień Św. Pawła. Zgodnie z wierzeniami okolice Efezu to także ruiny bazyliki z grobem św. Jana Ewangelisty oraz Dom Marii - Matki Jezusa, gdzie spędziła ostatnie lata życia. Wśród najczęściej odwiedzanych zabytków i atrakcji turystycznych Turcji w 2012 r., Efez ustąpił miejsca jedynie Muzeum Hagia Sophia i Pałacowi Topkapı. Podczas wycieczki zwiedzą Państwo: antyczne miasto Efez, Meryemana (Dom Marii Matki) oraz ruiny Świątyni Artemidy.
Cena ok. 62 EUR - z regionu Fethiye oraz Hisaronu, ok.58 EUR - z regionu Marmaris.


NOC TURECKA
Tradycyjny wieczór turecki w baśniowej krainie tańca i śpiewu. W tę noc dziedziniec XVI-wiecznego karawanseraju w Marmaris wypełni tłum gości, zapach tureckiej kuchni oraz dźwięki tradycyjnej muzyki. Wśród atrakcji: tańce brzucha, wirujący derwisze i inne tańce regionalne.
Cena ok. 25 EUR - z regionu Fethiye, ok. 30 EUR - z regionu Marmaris, ok. 35 EUR - z regionu Hisaronu.


HAMAM
To idealne miejsce dla Turystów pragnących połączyć przyjemne z pożytecznym - zrelaksować się i jednocześnie zadbać o urodę całego ciała. W czasie zabiegów w łaźni tureckiej (masaż w pianie, peeling specjalną rękawicą) można odpocząć i w pełni się odprężyć. Polecamy zwłaszcza na początku urlopu, peeling dodatkowo przyspieszy opaleniznę.
Cena ok. 27 EUR - z regionu Fethiye oraz Marmaris, ok. 45 EUR - z regionu Hisaronu.


PAMUKKALE
Ten turecki cud przyrody znajduje się na terenie Parku Narodowego i został umieszczony na Liście Światowego Dziedzictwa Przyrody UNESCO. Fantastyczne wapienne tarasy, wodospady i gorące źródła królują nad terenami zachodniej Anatolii. Obecny wygląd Pamukkale to efekt trwającego od 14 tysięcy lat procesu osadzania się soli wapnia wytrącanych z wód mineralnych. Nazywane są "Bawełnianym Zamkiem" - białe, kaskadowo ułożone baseny z daleka rzeczywiście wyglądają jak kłębki wełny.
Cena ok. 50 EUR - z regionu Fethiye oraz Marmaris, ok.60 EUR - z regionu Hisaronu.


DALYAN
Wspaniała wyprawa do Dalyanu - niezwykłego miejsca, gdzie spotykają się i mieszają ze sobą flora i fauna typowe dla wód słodkich i słonych. Wynikiem tego spotkania dwóch, zwykle odrębnych światów jest niezwykłe bogactwo, przyrodniczy raj, którego piękno przyciąga turystów wszystkich narodowości. Z autokaru przesiądziemy się na łódkę i popłyniemy do pierwszego punku naszej wycieczki jakim są kąpiele błotne i siarczanowe. Po lunchu wyruszymy w dalszy rejs, naturalnym kanałem łączącym morze z jeziorem Koycegiz. W ten sposób docieramy do miejsca, stanowiącego jeden z najbardziej rozpoznawalnych widoków Turcji - wykute w skale grobowce licyjskie. W końcu dopłyniemy do Żółwiej Plaży - miejsca, w którym zagrożone wyginięciem żółwie morskie składają jaja. Tam przerwa na pływanie i plażowanie.
Cena ok. 35 EUR - z regionu Fethiye, ok. 39 EUR - z regionu Marmaris, ok. 45 EUR - z regionu Hisaronu.


NURKOWANIE
Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie pomiędzy nurkowaniami lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
Cena ok. 55 EUR - z regionu Fethiye, ok. 45 EUR - z regionu Marmaris, ok. 50 EUR - z regionu Hisaronu.


JEEP SAFARI
Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay.
Cena ok. 30 EUR - z regionu Marmaris, ok. 35 EUR - z regionu Hisaronu.


RAFTING
Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
Cena ok. 60 EUR - z regionu Fethiye, ok. 55 EUR - z regionu Marmaris, ok. 60 EUR - z regionu Hisaronu.


MORSKA WYPRAWA
Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek.
Cena ok. 20-35 EUR - z regionu Fethiye, ok. 25 EUR - z regionu Marmaris, ok.30 EUR - z regionu Hisaronu.


WYSPA KLEOPATRY
Niesamowity całodniowy rejs po turkusowych wodach zatoki Gökova do przepięknej Wyspy Kleopatry, słynącej z unikatowych na skalę światową plaż. Legenda głosi, że niespotykany nigdzie indziej poza Egiptem piasek został tu przewieziony statkami na polecenie Marka Antoniusza dla swojej ukochanej Kleopatry. W cenę wycieczki wliczone są: transfer z hotelu do portu i z powrotem, śniadanie, lunch oraz przerwa kawowa z przekąskami. Liczne przerwy na pływanie (warto wziąć rurkę i maskę do snorkelingu) oraz możliwość kąpieli błotnych.
Cena ok. 35 EUR - z regionu Marmaris.


PARAGLIDING
Możliwość tandemowego skoku z paralotnią, w towarzystwie doświadczonego instruktora. Podczas lotu podziwiać można niesamowite widoki na okolicę z lotu ptaka - piękne plaże, zatoki oraz lazur roztaczających się wód.
Cena ok. 130 EUR - z regionu Fethiye, ok. 150 EUR - z regionu Marmaris oraz Hisaronu.


RODOS
- czyli Wyspa Słońca to niewątpliwie miejsce, w którym można poczuć prawdziwą, grecką atmosferę i tym samym podczas jednego urlopu zobaczyć dwa kraje. Po ok. 2,5 godzinnym rejsie zapraszamy na spacer po porcie oraz odwiedzenie miejsca, w którym znajdował się jeden z cudów starożytnego świata - Kolos Rodyjski. Zachęcamy również do obejrzenıa Pałacu Wielkich Mistrzów - jednego z najbardziej imponujących zabytków na Rodos. Na wyspie zachowały się też obiekty z okresu panowania tureckiego tj: Meczet Sulejmana Wspaniałego, łaźnie tureckie oraz biblioteka osmańska posiadająca w swoich zbiorach cenne manuskrypty islamskie. Spacerując po Rodos nie można nie ulec czarowi malowniczych, wąskich uliczek oraz tętniących życiem greckich tawern, gdzie można spróbować wyśmienitych, lokalnych przysmaków.
Cena z regionu Fethiye ok. 70 EUR, z regionu Marmaris ok. 57 EUR.


SAKLIKENT
- czyli najdłuższy wąwóz w tej części Turcji liczący ok. 18 km długości oraz 300 metrów wysokości. Został on uformowany przez spływająca z gór Taurus rzekę Eşen. Podczas wycieczki zapraszamy na spacer po tym malowniczym miejscu, które zostało odkryte stosunkowo niedawno. Orzeźwiająca woda oraz niesamowite formacje skalne z pewnością sprawią, że będzie to niezapomniane przeżycie. Następnie udamy się na obiad do resturacji Yaka Park, gdzie można skosztować m.in. świeżego pstrąga. Po lunchu zapraszamy na zwiedzanie miasta Tlos - jednego z najstarszych i najważniejszych ośrodków starożytnej Licji. Zachwyca ono do dziś rzesze turystów swoim położeniem na stromym, skalnym urwisku. W Tlos możemy podziwiać bardzo dobrze zachowane ruiny antycznego miasta takie jak: teatr, stadion, termy czy grobowce licyjskie charakterystyczne dla tego regionu Turcji.
Cena z regionu Fethiye ok. 35 EUR.


Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

Inne

TURCJA EGEJSKA informacje ogólne (Marmaris)


Waluta


TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).

Napiwki


Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.

Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny


Pizza ok. 18 TL woda 1,5l. ok. 1 - 1,5 TL, piwo w sklepie ok. 5 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.

Poczta


Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych z przyklejonym znaczkiem w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.

Elektryczność


Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów. Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.

W regionie


Marmaris


Jeden z najpopularniejszych kurortów egejskiego wybrzeża Turcji znany z największego, malowniczego portu jachtowego i bogatego życia nocnego. Doskonałe położenie, piękne widoki i mnóstwo zieleni czynią z Marmaris doskonałe miejsce do wypoczynku i zwiedzania. Stąd blisko do Efezu, Pamukkale czy Dalyanu, a nawet na grecką wyspę Rodos na którą katamaranem płynie się zaledwie 60 min.

Oludeniz


Oludeniz jest bardzo znanym i popularnym miejscem wypoczynkowym. Po pierwsze położone jest przy zdecydowanie najpiękniejszej i najczęściej fotografowanej plaży w Turcji. Po drugie uznawane jest za jedno z najlepszych miejsc na świecie do uprawiania paraglidingu. Podczas lotu paralotnią podziwiać można przepiękne widoki na lagunę oraz unikalne zatoczki.

Fethiye


Położone w miejscu antycznego miasta Telmessos, którego ruiny podziwiać można podczas spacerów wzdłuż wybrzeża. Obecnie jest ono jednym z najbardziej popularnych centrów turystycznych w Turcji przyciągając co roku rzesze turystów z całej Europy.

Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania oraz Gdańska. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na .

"

Wizy - informacje dla sprzedawców

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.

Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga!
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 15.08.2017 r. i mogą ulec zmianie.

Wizy

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowegonajpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.

Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 31.08.2017 r. i mogą ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Wezyr

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Marmaris Hotel należący do znanej sieci Marti. Położony przy plaży gdzie znajdziemy wyciszenie i odrobinę relaksu. Do turystycznej miejscowości Icmeler dzieli nas kilkuminutowy spacer. Bardzo dobry wybór na rodzinne wakacje. Dla najmłodszych przygotowano zajęcia w miniklubie, brodzik i plac zabaw. Ośrodek ma do zaoferowania szeroki wachlarz zajęć sportowych, bogate centrum SPA i smaczne wyżywienie w formule Ultra AII Inclusive.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

1969 r. Odnowiony w 2014 r. Na terenie hotelu znajdują się 4 restauracje, 3 bary, cukiernia, basen, 2 sale konferencyjne, pralnia (płatna), room service (płatny).

rabaty i zniżki

1. dziecko do 7 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysto - żwirowa. Parasole, leżaki, ręczniki - bezpłatne. Plaża wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację, TV, telefon, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny dla gości UAI, płatny dla HB), łazienkę (WC, prysznic), balkon lub taras. Typy pokoi: w pięciu budynkach pokoje standardowe

Wyżywienie

restauracja główna, 3 restauracje a'la carte, cukiernia, 3 bary

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:30), obiadokolacja (19:00-21:00), wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Ultra All Inclusive (10:00-01:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:30), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00), późny posiłek (23:00-00:00), przekąski (12:00-16:00), podwieczorek (16:00-17:30), wybrane lokalne lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja.włoska, chińska, owoce morza

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje i zajęcia dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji plac zabaw, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

tenis stołowy, rzutki, siatkówka, siatkówka plażowa, animacje, siłownia, sauna, jacuzzi

płatne

centrum SPA, masaż, łaźnia turecka, dyskoteka, sporty wodne na plaży, bilard

Aktualizacja opisu

02.03.2018 15:02

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Siłownia Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne

Sale konferencyjne

Błękitna Flaga


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Neckermann

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Dalaman, Turcja

Położenie

do centrum Icmeler ok. 8 km, do lotniska w Dalamanie ok. 120 km. Uwaga: Connected Service w języku polskim.

Plaża

hotelowa piaszczysto-żwirowa plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole, ręczniki na plaży i przy basenie w cenie.

Wyposażenie

czteropiętrowy budynek składa się z 283 pokoi. Na terenie hotelu znajduje się lobby z recepcją, 4 windy, restauracja, 3 restauracje a'la carte (turecka, włoska i chińska za opłata, rezerwacja), bary, 4 sale konferencyjne, sklepy i punkty usługowe. W ogrodzie znajdują się dwa baseny. Hotel akceptuje karty Visa, Master, American Express. www.marti.com.tr

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-3A, A2-3D) łazienka z prysznicem, WC, szlafroki i kapcie, suszarka, minibar (codziennie napoje bezalkoholowe i woda przy rezerwacji All Inclusive), zestaw do parzenia kawy/herbaty, klimatyzacja (godzinowo), balkon. A2-3D z widokiem na morze. Pokoje wariant ekonomiczny (A2-3S) z wanną lub prysznicem, bez balkonu, poza tym wyposażone jak A1-3A.

Dzieci

miniklub dla dzieci 4-11 lat, animacje, minidisco, oddzielny brodzik, plac zabaw, wypożyczalnia wózków i opiekunka do dziecka za opłatą.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem, okazjonalnie muzyka na żywo.

Dostęp do internetu

WiFi w lobby i pokojach w cenie.

Sport

tenis (oświetlenie za opłatą), siatkówka plażowa, koszykówka, tenis stołowy, siłownia, Thai Chi, aerobik. Za opłatą bilard, wypożyczalnia rowerów, szkołą nurkowa i sporty wodne na plaży.

Wellness

sauna, łaźnia turecka, whirlpool. Za opłatą zabiegi w centrum spa.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadania i kolacje w formie bufetu.

Ultra All Inclusive

śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Świeżo wyciskany sok pomarańczowy do śniadania. Po południu przekąski, kawa, herbata, ciasto i lody. Przekąska o północy. Lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10:00-02:00.

Wcześniej = taniej

do 31.01.16 20% zniżki, do 29.02.16 15% zniżki, do 30.04.16 10% zniżki. Rabat 100 PLN/os dorosłą do 29.02.16.

Dla seniorów

Senior 65 Plus: 10% zniżki

Dla nowożeńców

10% zniżki

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Marti Resort

Opinie o Hotelu Marti Resort

Marti Resort - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
1 os. pokoj standardowy z bocznym widokiem na morze
2 os. pokoj rodzinny - na potwierdzenie
2 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj standardowy z bocznym widokiem na morze
POKÓJ W SPECJALNEJ CENIE
STANDARD ROOM SEA VIEW
POKÓJ W SPECJALNEJ CENIE
STANDARD ROOM SEA VIEW
STANDARD ROOM LAND VIEW
STANDARD ROOM LAND VIEW

Marti Resort - Możliwości wyżywienia:


Marti Resort - miasta wylotu:


Marti Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Marti Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00