cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
  • Hotel Pegasos World, Riwiera Turecka
1 / 26
Udogodnienia hotelu Pegasos World
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Pegasos World
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Side
Ocena hotelu Pegasos World:
4.2 / 5
Średnia z 14 opinii
Szczegóły oceny hotelu Pegasos World:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Hotel
    4.4
  • Pokoje
    3.9
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.7
  • Jakość
    do ceny
    4.4
Ocena hotelu:
4.2 / 5
Średnia z 14 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 września 2019

Hotel Pegasos World w ofercie Biura podróży:

Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ze względu na przyjazną, wakacyjną atmosferę hotel polecamy na rodzinne wakacje! Ogromny basen, piękna plaża i szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych zdecydowanie umilają pobyt.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Turcja / Side

Opis oferty:

Położony w olbrzymim ogrodzie, z prawdziwie rodzinną atmosferą, w otoczeniu niezwykle pachnących lasów piniowych, z łatwym dojazdem do centrum antycznego Side. Liczne atrakcje hotelowe, możliwości uprawiania różnych sportów, atrakcje dla dzieci i całodzienne animacje sprzyjają aktywnemu wypoczynkowi. To doskonałe miejsce, by delektować się każdą wakacyjną chwilą. Hotel cieszy się bardzo dobrymi opiniami na znanych portalach internetowych, chwalony przede wszystkim za znakomitą obsługę i fantastyczne baseny!

POłOżENIE:

w miejscowości Titreyengol, kilkaset metrów od centrum, gdzie znajdują się sklepiki, ok. 6 km od centrum SIDE, w spokojnym miejscu w otoczeniu lasów piniowych; ok. 70 km od portu lotniczego w Antalyi; naprzeciwko hotelu przystanek lokalnych minibusów, co 15 min kurs do centrum Side.

PLAżA:

szeroka, piaszczysta, długa na 700 m, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar hotelowy objęty all inclusive - napoje chłodzące, przekąski w ciągu dnia.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, rodzinny, położony na obszarze 169 tys. m², zbudowany w 2002 r., corocznie odnawiany, 819 pokoi, kilka 4-piętrowych budynków, 9 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 3 restauracje á la carte: kuchnia turecka, włoska, chińska (wymagana wcześniejsza rezerwacja); bar w lobby, Nautilus Disco, Navigator's Bar (dyskoteka przy plaży), Long John Silvers Bar, Island Snack Bar przy basenie, Moby Dick Snack Bar, 2 bary przy plaży, kantor, sale telewizyjne, pasaż handlowy: sklep z pamiątkami, sklep z biżuterią, odzieżą, fotograf; centrum konferencyjne dla 550 osób, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: kawiarenka internetowa, room-service, opiekunka do dziecka, pralnia, możliwość wypożyczenia wózka dla dzieci, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 28 m², wygodnie urządzony, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf, minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka) lub balkon francuski;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 33-36 m², pokój dzienny i sypialnia, oddzielone drzwiami; wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 9600 m², gł. 0,4-1,4 m, zjeżdżalnie, brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,4 m, minizjeżdżalnie, przy basenach bezpłatne leżaki, parasole, materace i ręczniki; basen kryty, słodka woda, ok. 463 m², gł. 1,4 m, kryty brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,4 m; 4 korty tenisowe, tenis stołowy, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, rzutki, gimnastyka w wodzie, aerobic, stretching, siłownia, fitness, łucznictwo; plac zabaw dla dzieci (ok. 5000 m²), miniklub, amfiteatr dla dzieci, minidisco, amfiteatr, dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych, dyskoteka; za opłatą: oświetlenie kortu i wypożyczalnia sprzętu do tenisa, kręgle, bilard, szkółka nurkowania, sporty wodne na plaży; centrum spa: sauna, łaźnia turecka, łaźnia parowa, solarium, peelingi, masaż.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-10.30), obiad (12.30-14.30), bufet dla dzieci (18.00-19.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (11.30-16.30), kawa, herbata i ciastko (16.30-17.00) w wyznaczonym barze; nielimitowana ilość napojów bezalkoholowych i lokalnych alkoholi w wyznaczonych barach (10.00-1.00); raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0090/2427569800, www.suntopiahotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ze względu na przyjazną, wakacyjną atmosferę hotel polecamy na rodzinne wakacje! Ogromny basen, piękna plaża i szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych zdecydowanie umilają pobyt.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ze względu na przyjazną, wakacyjną atmosferę hotel polecamy na rodzinne wakacje! Ogromny basen, piękna plaża i szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych zdecydowanie umilają pobyt.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Turcja/Riwiera Turecka

Kategoria

- kat. Exim Tours: 5*

- kat. lokalna

4*

Położenie

- przy plaży - ok. 500 m od centrum Titreyengol - ok. 6 km od centrum Side - ok. 70 km od lotniska w Antalyi

Plaża

- prywatna, piaszczysta - leżaki, materace, parasole i ręczniki (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 28 m2 - centralna klimatyzacja - TV-Sat, telefon - mini bar i sejf (płatne) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/ balkon francuskiPokój Rodzinny - powierzchnia ok. 36 m2 - 2 łączone pokoje, wyposażone podobnie jak pokój standardowy

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - kompleks basenowy, aquapark - basen kryty - leżaki, materace i parasole przy basenie - sala fitness, 4 korty tenisowe - aerobik, siatkówka plażowa, tenis stołowy - dzienny i wieczorny program animacyjny - dyskoteka na plaży Płatne - spa, masaże, sauna - bilard, kręgle - sporty wodne na plaży - oświetlenie kortów tenisowych i sprzęt do tenisa

Dla dzieci

- plac zabaw, mini klub (4-12 lat), animacje - brodzik, zjeżdżalnie - menu i krzesełka w restauracji głównej - opiekunka (na życzenie, płatna)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 01:00 w wybranych barach. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a' la carte, po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna

- 3 restauracje a l'a carte

turecka, włoska, chińska - 5 barów

Dodatkowe informacje

- obiekt otwarty w 2002 roku, systematycznie remontowany, dysponuje 829 pokojami - internet Wi Fi w lobby (bezpłatny) - sala konferencyjna - salon piękności, fryzjer - pralnia, pasaż ze sklepami, lekarz, kantor, bankomat - wypożyczalnia samochodów - udogodnienia dla osób niepełnosprawnych - www.pegasoshotels.com.tr

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr koszt 15 EUR.

Video

www.youtube.com/watch?v=XvpcLaax90g


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ze względu na przyjazną, wakacyjną atmosferę hotel polecamy na rodzinne wakacje! Ogromny basen, piękna plaża i szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych zdecydowanie umilają pobyt.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ze względu na przyjazną, wakacyjną atmosferę hotel polecamy na rodzinne wakacje! Ogromny basen, piękna plaża i szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych zdecydowanie umilają pobyt.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

RIWIERA TURECKA/TURCJA

Wyposażenie

• recepcja:
• kantor: w recepcji
• winda
• ogród
• sklep z pamiątkami
• minimarket
• butik
• jubiler
• fryzjer
• lekarz
• amfiteatr
• Wi-Fi: w recepcji/lobby, w cenie
• pralnia: za opłatą
• parking: niezadaszony, w cenie

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

819

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt domowych

Dla dzieci

• łóżeczka dla dzieci: w cenie
• wysokie krzesełka dla dzieci
• wózek dla dzieci: za opłatą
• bufet dla dzieci
• miniklub dla dzieci: 4-12 lat, maj - październik, codziennie, 10:00 - 12:00 i 14:30 - 17:00
• międzynarodowe animacje dla dzieci: 0-12 lat, maj - październik, kilka razy w tygodniu
• plac zabaw
• minidyskoteka: maj - październik, 20:15 - 21:15
• klub dla nastolatków: 13-16 lat, codziennie, 10:00 - 12:00 i 14:30 - 17:00
• międzynarodowe animacje dla nastolatków
• basen dla dzieci: maj - październik, zewnętrzny, ze słodką wodą, liczba zjeżdżalni: 3, leżaki i parasole: w cenie

Sport i wellness

W cenie • siłownia: 08:00 - 20:00
• aerobik
• łucznictwo
• minipiłka nożna
• tenis stołowy
• korty tenisowe: 3, kort twardy

Płatne • strefa spa "Sakura": maj - październik, 09:00 - 20:00, wielkość: 1000m2, gabinety zabiegowe: 20, gabinety zabiegowe dla par: 8
• sauna fińska
• program polewania kamieni w saunie suchej
• aromaterapia
• łaźnia parowa
• hammam
• prysznic typu jet
• masaże
• zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
• rowery: w ofercie firm zewnętrznych
• tenis: lekcje gry w tenisa, wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa

Rozrywka

• zajęcia sportowe

• międzynarodowe animacje dla dorosłych (codziennie, sezonowo, wieczorami, od maja do października)

• wieczory tematyczne

• przedstawienia

• karaoke

• boccia w cenie

• rzutki w cenie

• bilard za opłatą

• dyskoteka

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na ląd DZL1

• 1-2 os. • ok. 28 m2 • w bocznym budynku • od strony lądu • ostatni remont: 2014 • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf: za opłatą • minibar: za opłatą; napoje alkoholowe, bezalkoholowe i woda; uzupełnianie minibaru: codziennie • telefon • Wi-Fi: za opłatą • TV • prysznic • WC • szlafroki: za opłatą • kapcie: za opłatą • suszarka do włosów • balkon lub taras

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 36 m2 • widok na ogród • od strony lądu • WC • szlafroki: za opłatą • ostatni remont: 2014 • pokój dzienno-sypialny • sypialnia • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf: za opłatą • minibar: za opłatą; napoje alkoholowe, bezalkoholowe i woda; uzupełnianie minibaru: codziennie • telefon • Wi-Fi: za opłatą • TV • prysznic • kapcie: za opłatą • suszarka do włosów • balkon

Pokój rodzinny FZX2

• 2-4 os. • ok. 36 m2 • ograniczony widok na morze • od strony morza • WC, szlafroki: za opłatą • ostatni remont: 2014 • pokój dzienno-sypialny • sypialnia • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf: za opłatą • minibar: za opłatą; napoje alkoholowe, bezalkoholowe i woda; uzupełnianie minibaru: codziennie • telefon • Wi-Fi: za opłatą • TV • prysznic • kapcie: za opłatą • suszarka do włosów • balkon

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: 07:00 - 10:00, w formie bufetu
• późne śniadanie: 10:00 - 10:30
• obiad: 12:30 - 14:30, w formie bufetu
• kolacja: 18:00 - 21:00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
• przekąski: 11:30 - 16:30
• przekąski o północy: 00:00 - 00:30
• ciasto: 16:30 - 17:00
• lody: 10:00 - 21:00
• wybrane napoje bezalkoholowe: 10:00 - 01:00
• wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 01:00
• wybrane napoje do posiłków
• kawa/herbata po południu
• wymagane noszenie opasek all inclusive

Restauracje i bary • restauracje: 4
• restauracja główna "Ambrossia": bufet dla dzieci, bufet, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Prima Cucina": kuchnia włoska; a la carte, wymagana rezerwacja, wliczone w all inclusive, maj - październik, Śr. - Pon.: 19:00 - 21:30, wysokie krzesełka dla dzieci
• restauracja "Saray": kuchnia turecka; a la carte, wymagana rezerwacja, wliczone w all inclusive, maj - październik, Czw. - Wt.: 19:00 - 21:30, wysokie krzesełka dla dzieci
• restauracja "Spice": kuchnia azjatycka; a la carte, wymagana rezerwacja, wliczone w all inclusive, maj - październik, Wt. - Niedz.: 19:00 - 21:30, wysokie krzesełka dla dzieci

• bary i inne: 4
• bar w lobby: maj - październik, 10:00 - 00:00
• bar przy zewnętrznym basenie "Island Bar": maj - październik, 10:00 - 00:00
• bar na plaży „Beach Bar": maj - październik, 10:00 - 17:00
• Bar "Horoscopia": 10:00 - 01:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ze względu na przyjazną, wakacyjną atmosferę hotel polecamy na rodzinne wakacje! Ogromny basen, piękna plaża i szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych zdecydowanie umilają pobyt.


Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ze względu na przyjazną, wakacyjną atmosferę hotel polecamy na rodzinne wakacje! Ogromny basen, piękna plaża i szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych zdecydowanie umilają pobyt.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Turcja / Side

Opis oferty:

Położony w olbrzymim ogrodzie, z prawdziwie rodzinną atmosferą, w otoczeniu niezwykle pachnących lasów piniowych, z łatwym dojazdem do centrum antycznego Side. Liczne atrakcje hotelowe, możliwości uprawiania różnych sportów, atrakcje dla dzieci i całodzienne animacje sprzyjają aktywnemu wypoczynkowi. To doskonałe miejsce, by delektować się każdą wakacyjną chwilą. Hotel cieszy się bardzo dobrymi opiniami na znanych portalach internetowych, chwalony przede wszystkim za znakomitą obsługę i fantastyczne baseny!

POŁOŻENIE:

w miejscowości Titreyengol, kilkaset metrów od centrum, gdzie znajdują się sklepiki, ok. 6 km od centrum SIDE, w spokojnym miejscu w otoczeniu lasów piniowych; ok. 70 km od lotniska w Antalyi; naprzeciwko hotelu przystanek lokalnych minibusów, co 15 min kurs do centrum Side.

PLAŻA:

szeroka, piaszczysta, długa na 700 m, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar hotelowy objęty all inclusive - napoje chłodzące, przekąski w ciągu dnia.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, rodzinny, położony na obszarze 169 tys. m², zbudowany w 2002 r., corocznie odnawiany, 819 pokoi, kilka 4-piętrowych budynków, 9 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 3 restauracje á la carte: kuchnia turecka, włoska, chińska (wymagana wcześniejsza rezerwacja), bar w lobby, Nautilus Disco, Navigator's Bar (dyskoteka przy plaży), Long John Silvers Bar, Island Snack Bar przy basenie, Moby Dick Snack Bar, 2 bary przy plaży; kantor, sale telewizyjne, pasaż handlowy: sklep z pamiątkami, sklep z biżuterią, odzieżą, fotograf; centrum konferencyjne dla 550 osób, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: kawiarenka internetowa, room-service, opiekunka do dziecka, pralnia, możliwość wypożyczenia wózka dla dzieci, wypożyczalnia samochodów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 28 m², wygodnie urządzony, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf, minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka);

rodzinny :

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 33-36 m², pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 9600 m², gł. 0,4-1,4 m, zjeżdżalnie, brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,4 m, minizjeżdżalnie, przy basenach bezpłatne leżaki, parasole, materace i ręczniki; basen kryty, słodka woda, ok. 463 m², gł. 1,4 m, kryty brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,4 m; 4 korty tenisowe, tenis stołowy, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, rzutki, gimnastyka w wodzie, aerobik, stretching, siłownia, fitness, łucznictwo; plac zabaw dla dzieci (ok. 5000 m²), miniklub, amfiteatr dla dzieci, minidisco, amfiteatr, dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych, dyskoteka; za opłatą: oświetlenie kortu i wypożyczalnia sprzętu do tenisa, bilard, szkółka nurkowania, sporty wodne na plaży, centrum spa: sauna, łaźnia turecka, łaźnia parowa, solarium, peelingi, masaż.

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH:

• transfer lotnisko-hotel-lotnisko: pojazd przystosowany do transportu osób niepełnosprawnych (na zamówienie) • osoba na wózku inwalidzkim może swobodnie poruszać się z pokoju do recepcji, restauracji, baru, basenu i ogrodu • podjazdy dla wózków inwalidzkich: główne wejście do hotelu, hol, winda Pokój: • 9 pokoi (na zapytanie) • przestrzeń w pokoju: 2,5 m² • przestrzeń w przedpokoju: 4 m² • przestrzeń na tarasie/balkonie: 3 m² Łazienka: • prysznic: poręcz, krzesło prysznicowe opuszczane ze ściany - wysokość 50 cm • poręcz przy toalecie • umywalka na wysokości 90 cm • lustro dostępne dla osoby na wózku lub osoby niskiego wzrostu • szerokość drzwi do łazienki: 100 cm • przestrzeń w łazience: 2 m² Plaża: • podjazd do plaży • nawierzchnia prowadząca do plaży: betonowy podjazd 

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-10.30), obiad (12.30-14.30), bufet dla dzieci (18.00-21.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (11.30-16.30), kawa, herbata i ciastko (16.30-17.00) w wyznaczonym barze, nocna zupa (24.00-00.30) w restauracji głównej; nielimitowana ilość napojów bezalkoholowych i lokalnych alkoholi w wyznaczonych barach (10.00-1.00); raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0090/2427569800, www.tthotels.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ze względu na przyjazną, wakacyjną atmosferę hotel polecamy na rodzinne wakacje! Ogromny basen, piękna plaża i szeroki wybór zajęć sportowo - rekreacyjnych zdecydowanie umilają pobyt.


Mapa Hotelu Pegasos World

Opinie o Hotelu Pegasos World

Bardzo wysoka półka, piękny rozległy teren, atrakcjie dla dzieci i dorosłych, pokoje trochę słabe, obsługa też nie do końca uprzejma, ale to każdemu może zdarzyć się gorszy dzień, ja na pewno tam wrócę i namawiam do wyjazdu!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3

troszkę podstarzały, w niektórych częściach przydałby się choć drobny remont, mimo wszystko świetny, nie da się tu nudzić. polecam szczególnie osobom młodym, znajomym albo rodzinom z dziećmi

POLECAM:
Podsumowanie: polecam
4.1

Absolutnie zachwycający hotel, jak dla mnie tylko z nielicznymi wadami. Mnóstwo atrakcji, piękne baseny, animacje (niestety nic po Polsku), rozległy teren, fajne pokoje i ekstra, ekstra jedzenie. Blisko do uroczego zabytkowego Side. Polecam szczerze!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Perfekcyjny, położony bardzo blisko plaży i morza, z wielkimi basenami dla dobrych pływaków i tych trochę gorszych, super posiłki, przekąski, napoje i drinki, co kilka kroków jakiś bar więc nie trzeba było latać na drugi koniec resortu. Pokoje mieliśmy w części dalej od basenów, dzięki czemu nie dochodziły do nas dźwięki animacji. Jesteśmy mega zadowoleni z naszych pierwszych rodzinnych wakacji, dziękujemy!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Hotel bardzo relaksujący:)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Gorąco polecam ten hotel!!! Cudowne atrakcje dla dzieci i dorosłych.Jedzenie super! Czysto! i pięknie!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Hotel idealny na wypoczynek z dziećmi. Byliśmy w tym hotelu już 2 razy i pewnie na tym się nie skończy ;) mnóstwo animacji, smaczne jedzenie! POLECAMY!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

O jedzeniu już było - ja oceniam na 4, 4+. Dzieci od pioruna i trochę, ja byłem ze swoimi 2. I miałem 2 tygodnie spokoju;). Co było naj: animacje. Duzo gier i zabaw przed południem, no i raczej wysoki poziom wieczornych występów. Ten amfiteatrzyk był zawsze pełen! Nasze rezydentki (drobna brunetka i ciut wieksza blondynka) były raczej uprzejme - jeździliśmy wszędzie oprócz 2dni w Kapadocji.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Hotel wspaniały! świetnie sie bawiłam! jeśli chodzi o o duża ilosc ludzi to znak , że wszystkim sie takm podoba ! . Nigdy nie zapomnę tych wakacji ! były wspaniałe !!!!! Joy pegasos world #1!!!!!!!!!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Wyżywienie monotonnie marne, rezydent szkoda opisu - wylansowana złośliwa lala - ogólnie oferta na poziomie 2 tysięcy, nie więcej.Uwaga-all inclusive!!! ale za niektóre rzeczy trzeba płacic ....-> ALGIDA:)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.3

Pegasos World - możliwości zakwaterowania:

Pokój 2-osobowy od strony lądu
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny

Pegasos World - Możliwości wyżywienia:


Pegasos World - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Pegasos World? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00