Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
  • Hotel Blue Star, Riwiera Turecka
1 / 51
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
02.07 - 09.07
już od 1924 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
26.10 - 31.10
już od 854 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Blue Star
  • Fitness/Siłownia
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Blue Star
star 3

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Blue Star:
4.3 / 5
Średnia z 9 opinii
Szczegóły oceny hotelu Blue Star:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.2
  • Wyżywienie
    4.4
  • Atrakcje
    i sport
    3.8
  • Jakość
    do ceny
    3.8
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 02 lipca 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 26 października 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadowalający hotel położony niedaleko słynnej plaży Kleopatry. Szereg udogodnień dla najmłodszych, bliskość piaszczystej plaży i bogaty pakiet All Inclusive to cechy, które docenią szczególnie rodziny i miłośnicy błogiego lenistwa.

Hotel Blue Star w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadowalający hotel położony niedaleko słynnej plaży Kleopatry. Szereg udogodnień dla najmłodszych, bliskość piaszczystej plaży i bogaty pakiet All Inclusive to cechy, które docenią szczególnie rodziny i miłośnicy błogiego lenistwa.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 1,5 km od centrum Alanyi
  • ok. 500 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 120 min

polozenie

  • ok. 1,5 km od centrum Alanyi
  • ok. 500 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 120 min

plaza

  • ok. 500 m do plaży Kleopatra
  • publiczna (z częścią prywatną hotelu)
  • piaszczysta
  • hotel oddzielony od plaży ulicą
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą
  • ręczniki za opłatą
  • transfer busem w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: przy recepcji/w lobby, w cenie
  • terminal internetowy: za opłatą
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz
  • amfiteatr
  • pralnia: za opłatą
  • serwis bagażowy
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

380

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen zewnętrzny: ze słodką wodą, 2 zjeżdżalnie, wydzielona część basenu dla dzieci, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • basen zewnętrzny: ze słodką wodą, wydzielona część basenu dla dzieci, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • basen dla dzieci
  • ręczniki: za opłatą
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci
    • łóżeczka dla dzieci: w cenie
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • miniklub: 4-12 lat, w cenie
    • animacje dla dzieci
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: w cenie

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia
    Płatne
    • strefa spa: wielkość: 200 m2, gabinety zabiegowe: 5, gabinety zabiegowe dla par: 2
    • sauna fińska
    • łaźnia parowa
    • hammam
    • masaże

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • lekki program animacyjny
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo
    • karaoke

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój rodzinny FZX1
    • 2-4 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na ogród lub basen
    • 2 pomieszczenia wydzielone przesuwanymi drzwiami
    • klimatyzacja
    • sejf: za opłatą
    • minibar: woda, w cenie
    • telefon
    • TV
    • Wi-Fi: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój rodzinny ekonomiczny FZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 18 m2
    • widok na basen lub góry
    • klimatyzacja
    • sejf: za opłatą
    • minibar: woda, w cenie
    • telefon
    • TV
    • Wi-Fi: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: kontynentalne
    • późne śniadanie
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    • przekąski
    • przekąski o północy
    • ciasto
    • wybrane napoje bezalkoholowe: 10:00 - 00:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 00:00
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • główna restauracja; rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, orientalna, turecka; bufet, show cooking, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bary i inne: 3
  • bar w lobby
  • bar na plaży
  • bar przy zewnętrznym basenie
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadowalający hotel położony niedaleko słynnej plaży Kleopatry. Szereg udogodnień dla najmłodszych, bliskość piaszczystej plaży i bogaty pakiet All Inclusive to cechy, które docenią szczególnie rodziny i miłośnicy błogiego lenistwa.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Alanya

    OPIS

    Znakomita lokalizacja w pobliżu centrum miasta sprawia, że hotel jest doskonałym miejscem do korzystania z uroków miejskich atrakcji. Osoby preferujące spokojniejszy wypoczynek uznają za duży atut tego hotelu sąsiedztwo jednej z najpiękniejszych plaż tureckich - plaży Kleopatry.

    lokalizacja

    2 km od centrum Alanyi, 45 km od lotniska Gazipasa-GZP, 115 km od lotniska w Antalyi-AYT. Hotel usytuowany na powierzchni: 7398 m2.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    1995 r. Odnowiony w 2010 r.Na terenie hotelu: restauracja, bary, pralnia (płatna), sala konferencyjna, centrum biznesowe (płatne), basen odkryty, zjeżdżalnia wodna (działa w godzinach 10:00-12:00, 14:00-16:00).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    - Wi-Fi w lobby bezpłatne

    plaża

    600 m od hotelu, publiczna, piaszczysto-żwirowa, 200 m długości, dojście do plaży ulicą. Do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy.Bezpłatne: ręczniki plażowe (depozyt), bar na plaży, płatne: parasole, leżaki.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 2 budynkach:- 1 budynek główny (liczba pięter: 9, liczba wind: 2)- 1 aneks (liczba pięter: 6, liczba wind: 4)Typy pokoi:- pokoje standardowe: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna (bezpłatna), sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- pokoje rodzinne dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna (bezpłatna), sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracja główna, baryAll Inclusive(10:00-00:00)- śniadanie (07:30-10:00), późne śniadanie (10:00-10:30), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00), późny posiłek (23:00-00:00) serwowane w restauracji głównej- przekąski (12:00-17:00), podwieczorek (17:00-18:00) serwowane wyznaczonych barach- wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe- pakiety dla nowożeńców (na życzenie), pakiety urodzinowe (na życzenie)

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem) - bezpłatne

    w cenie

    - tenis stołowy- rzutki- koszykówka- siatkówka plażowa- minigolf- bilard- aerobik- animacje soft, w nocy, w dzień

    płatne

    - centrum SPA- masaż- sauna- jacuzzi- salon piękności- łaźnia turecka

    dodatkowe informacje

    Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19:- Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE- Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - TAK- Czy w hotelu można kupić maseczki? - BEZPŁATNIE- Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK- Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE- Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp..? - TAK- Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - TAK- Jak często są sprzątane pokoje? - CODZIENNIE- Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK (ŚNIADANIE, OBIAD, KOLACJA)- Jak będą serwowane posiłki? - SAMOOBSŁUGA LUB OBSŁUGA KELNERSKA NA ŻYCZENIE GOŚCIA- Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK- Czy jest dostępna usługa Room Service? - TAK (NA ŻYCZENIE)- Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE- Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - NA 300 M2 MAX 150 GOŚCI- Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - NIE- Czy na leżakach są materace? - NIE- Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (INDYWIDUALNIE PAKOWANE)- Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK (PO KAŻDYM UŻYCIU)- Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (SAMOOBSŁUGA)- Czy zjeżdżalnie wodne i aquapark są czynne? - TAK (10:00-12:00,15:00-17:00)- Czy centrum SPA jest czynne? - TAK- Czy łaźnia turecka jest czynna? - TAK- Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK- Czy mini klub jest czynny? - TAK- Czy hotel prowadzi program animacyjny? - TAK (ANIMACJE W CIĄGU DNIA I WIECZOREM)- Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID-19? - Jeśli Gość jest podejrzany o zakażenie Covid-19 najpierw zostaje odseparowany od innych Gości i kierowany do pokoju izolacji, a następnie informowany jest ośrodek zdrowia- Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - Posiadanie izolatki oznacza zwracanie uwagi na odległości i zwracanie uwagi na czystość i higienę

    Aktualizacja opisu

    23.06.2021 11:34

    usługi dostępne w hotelu

    NiepełnosprawniWi-FiSPAMini KlubAll InclusiveSerwis plażowyZjeżdżalnie

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Atur

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadowalający hotel położony niedaleko słynnej plaży Kleopatry. Szereg udogodnień dla najmłodszych, bliskość piaszczystej plaży i bogaty pakiet All Inclusive to cechy, które docenią szczególnie rodziny i miłośnicy błogiego lenistwa.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    TURCJA

    Hotel info

    wakacyjny, przestronny kompleks hotelowy ze swobodną atmosferą. Znakomita lokalizacja w pobliżu centrum miasta pozwala w pełni korzystać z wszelkich atrakcji tętniącej życiem Alanyi. Jedna z najpiękniejszych tureckich plaż - piaszczysta plaża Kleopatra dostępna jest w zasięgu spaceru, można skorzystać również z sezonowego darmowego transportu hotelowego. Doskonałym miejscem relaksu są tarasy słoneczne i hotelowe baseny. Miłośników wodnych atrakcji ucieszą zjeżdżalnie wodne, a amatorów sportu liczne konkursy i zabawy proponowane przez grupę animatorów. Hotelowa restauracja serwuje dania smacznej kuchni, a w barach dostępne są snacki i drinki. Dużym atutem jest bar przy plaży oferujący lekkie przekąski i napoje. Kategoria lokalna 4****

    Lokalizacja

    Alanya, centralna lokalizacja w otoczeniu hoteli i resortów, w pobliżu obwodnicy. W sąsiedztwie butiki, bary i restauracje. Tętnice życiem centrum Alanyi ok. 1,5km, park wodny ok. 2km, port ok. 2km. Przystanek komunikacji lokalnej ok.250m od hotelu. Lotnisko w Antalyi ok. 130km. Sezonowo bezpłatny shuttle bus hotelowy do centrum Alanyi (kursy zgodnie z rozkładem jazdy, wymagana wcześniejsza rezerwacja).

    Plaża

    ok. 650m od hotelu, piaszczysta, miejscami żwirowa, długa i szeroka, publiczna, wydzielony odcinek dla gości hotelowych - w sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą. Bezpłatny shuttle bus hotelowy na plażę (kursy zgodnie z rozkładem jazdy, wymagana wcześniejsza rezerwacja). Przy plaży hotelowy bar w ramach pakietu all inclusive.

    Hotel

    380 pokoi, 2 budynki, 9 pięter i 6 pięter, elegancki hol powitalny, recepcja 24h, przestronne lobby, winda, restauracja główna, bar i cafeteria, sezonowy bar przy basenie, snack bar oraz bar na plaży, butik, płatny kącik internetowy, sala konferencyjna, płatne miejsca parkingowe.

    Pokój

    wygodny, funkcjonalnie wyposażony pokój typu standard (STD) - klimatyzacja (sezon letni), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), płatny minibar/lodówka, płatny sejf, balkon. 2-osobowy, możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci, co może jednak ograniczać komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

    Sport i rozrywka

    2 baseny zewnętrzne (sezon letni), sezonowo 2 zjeżdżalnie wodne, tarasy słoneczne. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Basen kryty, bilard, tenis stołowy, fitness, siatkówka plażowa. Płatne - centrum spa & wellness z łaźnią turecką, sauną, masażem, automaty do gier. Sezonowe, cykliczne programy animacyjne, zajęcia sportowe, wieczorne show lub muzyka.

    Dzieci

    brodzik, kącik zabaw, sezonowy mini klub (4-12 lat)

    Opcje wyżywienia

    - all inclusive (ALL)

    All inclusive

    3 posiłki główne - śniadanie, lunch, kolacja w formie bufetu / późne śniadanie dla śpiochów / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / pomiędzy posiłkami głównymi, w wyznaczonych godzinach snacki, przekąski lub słodycze / nocna przekąska / 10:00-24:00 lokalne napoje bezalkoholowe, lokalne alkohole w wybranym barze / w sezonie głównym bar na plaży - wyznaczonych godzinach snacki, lokalne napoje bezalkoholowe, lokalne piwo / leżaki przy basenie bezpłatnie. Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu all inclusive dostępne w recepcji hotelu.

    Uwagi

    hotel objęty telefoniczną obsługą z językiem polskim. Lokalny rezydent język angielski. Obiekt wymaga odpowiedniego ubiory w sali restauracyjnej, panowie długie spodnie.

    Nasza opinia

    bardzo popularny i lubiany kompleks hotelowy. Wakacyjna atmosfera, dobra infrastruktura i wygoda zakwaterowania. Shuttle bus na plażę i bar na plaży to duży atut hotelu.201216

    Przewóz bagażu

    limity bagażowe w zależności od linii lotniczejCorendon Airlines (kod lotu XC) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x25cm, max waga do 8kg, który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym. Aktualna promocja - przewóz bagażu rejestrowanego bezpłatnie.Sun Express (kod lotu XQ) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 8kg, który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. Aktualna promocja - przewóz bagażu rejestrowanego bezpłatnie.Powyższe informacje nie dotyczą dzieci do lat 2 (tzw infantów). Ceny dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż dodany zostanie do rezerwacji już po jej potwierdzeniu jego cena będzie wyższa.

    Ważne

    Informujemy, iż wyniku pandemii COVID-19, mając na celu zapewnienie najwyższego poziomu bezpieczeństwa i komfortu wypoczynku obowiązywać mogą restrykcyjne procedury i obostrzenia dotyczące świadczonego serwisu. Z uwagi na powyższe wprowadzone mogą zostać inne, niż standardowo dotychczas, zasady korzystania z transportu czy infrastruktury hotelowej np. maksymalna ilość pasażerów lub gości w obiekcie hotelowym, ograniczenia w serwisie sprzątającym, obowiązek zachowania dystansu, określone warunki korzystania z barów, restauracji itp. Wystąpić mogą również ograniczanie w dostępie do wybranej infrastruktury jak np. zaplecza spa, fitness, programów animacyjnych itp., a nawet częściowe lub całkowite zamknięcie obiektu. Konkretne przepisy i zarządzenia regulowane są przez instytucje międzynarodowe, a także przez lokalne władze w miejscu docelowym i Biuro Podróży ATUR sp. z o.o nie ma na nie wpływu. Staramy się na bieżąco śledzić wytyczne i niezwłocznie informować o obowiązujących restrykcjach, mając jednak na uwadze iż przepisy zmieniać mogą się bardzo dynamicznie, obostrzenia obowiązywać mogą bez wcześniejszego powiadomienia.

    Informujemy również, iż zmianom ulegać mogą przepisy dotyczące przekraczania granic oraz przepisy sanitarne w poszczególnych krajach. Komunikaty dotyczące warunków podróżowania dostępne są pod adresem http

    //atur.com/pl/bezpieczna-podroz

    CENA ZAWIERA

    Cena zawiera: bilet lotniczy | przewóz bagażu podręcznego | transfer lotnisko-hotel i hotel-lotnisko | zakwaterowanie | wyżywienie zg z wybraną opcją | składka z tytułu TFG | składka z tytułu TFP | ubezpieczenie KL 30.000 EUR, NNW 4.000 EUR, bagaż podróżny 400 EUR

    CENA NIE ZAWIERA

    Cena nie zawiera: opcjonalnie przewóz bagażu dodatkowego | świadczenia dodatkowe


    GTI

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadowalający hotel położony niedaleko słynnej plaży Kleopatry. Szereg udogodnień dla najmłodszych, bliskość piaszczystej plaży i bogaty pakiet All Inclusive to cechy, które docenią szczególnie rodziny i miłośnicy błogiego lenistwa.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    BLUE STAR HOTEL ****

     

    Położenie/Plaża:

    2,5 km od centrum Alanyi, ok. 125 km od lotniska w Antalyi, ok. 750 m od piaszczysto-żwirowej plaży. Możliwy bezpłatny przejazd busem na plażę. Ok. 100 m od hotelu znajduje się przystanek dolmuszy. Leżaki, materace, parasole płatne.

     

    Wyposażenie:

    Dziewięciopiętrowy budynek główny oraz dwa trzy- i pięciopiętrowe budynki boczne, posiadają łącznie 335 pokoi, lobby z recepcją, lobby bar, kącik TV, kącik internetowy (płatny), restaurację z tarasem, bar przy basenie/snack bar, bar na plaży, scenę, plac zabaw dla dzieci, kącik gier (płatny), sklepiki z pamiątkami, trzy baseny, oddzielny brodzik dla dzieci, zjeżdżalnię (czynna w godzinach wyznaczonych przez hotel). Leżaki, materace, parasole bezpłatne.

     

    Pokoje:

    Przyjemnie urządzone, wyłożone terakotą, indywidualnie sterowana klimatyzacja, TV/SAT, bezpośrednie połączenie telefoniczne, mini bar, sejf (płatny), łazienka z wanną, suszarka do włosów, WC. Większość pokoi z balkonem, część z widokiem na morze.

    Pokoje familijne (FAM1) w budynku bocznym składają się z sypialni z łóżkiem podwójnym, łóżkiem pojedynczym i sofą, wyposażonej jak pokoje standardowe.

     

    Wyżywienie:

    All Inclusive
    Śniadania, śniadania dla śpiochów, obiady, kolacje w formie bufetu, po południu kawa, herbata, ciasteczka, lody, przekąski, o północy zupa.
    Napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalne z wyjątkiem soków ze świeżych owoców, kawy po turecku, espresso, cappuccino, napojów importowanych i butelkowanych dostępne są bezpłatnie w godz. 10:00-24:00. Mini bar wypełniany jest w dniu przyjazdu bezpłatnie butelką wody. Bar na plaży czynny do godz. 17:30, serwuje tylko napoje bezalkoholowe.

     

    Sport /Rozrywka :

    Bezpłatne: tenis stołowy, fitness, bilard, darts, boccia, sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne), bezprzewodowe połączenie internetowe w lobby, mini club dla dzieci (w wieku od 4 do 12 lat) czynny w godzinach wyznaczonych przez hotel, animacje. Płatne: masaż, whirlpool, zabiegi wellness/spa, sporty wodne na plaży (oferowane przez prywatnych przedsiębiorców).

    Cena zawiera:

    • przelot,
    • zakwaterowanie,
    • opiekę pilota,
    • ubezpieczenie,
    • wyżywienie,
    • transfer.


    Cena nie zawiera:

    • wizy tureckiej.

    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadowalający hotel położony niedaleko słynnej plaży Kleopatry. Szereg udogodnień dla najmłodszych, bliskość piaszczystej plaży i bogaty pakiet All Inclusive to cechy, które docenią szczególnie rodziny i miłośnicy błogiego lenistwa.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Riwiera Turecka

    Położenie

    Najbliższe sklepy, restauracje i kawiarnie ok. 50 mCentrum Alanyi ok. 1,5 kmPort lotniczy Antalya ok. 118km

    Plaża

    Słynna plaża Kleopatra z drobnym piaskiem ok. 500 mMożliwość korzystania bezpłatnie z hotelowego minibusa (co 15 min. w godz. 09:30-17:30)Dojście do plaży prowadzi drogą lokalnąWejście do morza jest bardziej stromeLeżaki i parasole - płatneBar

    Pokoje

    Pokój StandardKlimatyzacjaŁazienka z wanną lub prysznicem i WC, suszarka do włosówTV-SatTelefon - płatnySejf - płatnyMinibar (uzupełniany codziennie w wodę - bezpłatnie, pozostałe napoje - płatne)BalkonPokój FamilySkłada się z 2 pomieszczeń połączonych drzwiamiWyposażenie takie jak w pokoju Standard

    Wyżywienie

    All Inclusive:Śniadanie, późne śniadanie, lunch, kolacja w formie bufetuPrzekąski w godz. 12:00-17:00, kawa, herbata i desery w godz. 17:00-18:00Nocna zupa w godz. 23:00-24:00Napoje bezalkoholowe i alkohole lokalnej produkcji w barach wskazanych przez hotel w godzinach ich otwarcia między 10:00-24:00

    Opis hotelu

    RecepcjaRestauracja3 bary1 basen głównyBasen z wydzieloną częścią dla dzieciZjeżdżalnieBasen krytyPlac zabawSala konferencyjnaOficjalna kategoria hotelu 4*

    Internet

    Wi-Fi w pokojach, lobby, przy basenie i w restauracji - bezpłatne

    Sport i rozrywka

    Bezpłatne: Program animacyjny, miniklub (dzieci 4-12 lat), centrum fitness, tenis stołowy, bilardOdpłatnie: Łaźnia turecka, sauna, masaże, sporty wodne na plaży

    Uwagi

    OSTRZEŻENIE: W związku z wybuchem epidemii wirusa SARS-CoV-2 w czasie trwania wybranej imprezy turystycznej mogą obowiązywać zwiększone wymagania dotyczące higieny i innych środków ostrożności ze względu na ochronę zdrowia i bezpieczeństwo podróżnych. Należy zapoznać się z informacjami dotyczącymi wymogów sanitarnych obowiązujących w Turcji.

    WAŻNE INFORMACJE

    Opis imprezy turystycznej uwzględnia usługi świadczone w szczycie sezonu, który przypada na lipiec i sierpień. Zakres niektórych usług dostępnych w obiektach zakwaterowania (hotelach), świadczonych poza szczytem sezonu może nieznacznie różnić się od zakresu usług świadczonych w szczycie sezonu. Szczegółowe informacje na temat usług z określeniem różnic zostały wskazane w Informatorze ogólnym.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadowalający hotel położony niedaleko słynnej plaży Kleopatry. Szereg udogodnień dla najmłodszych, bliskość piaszczystej plaży i bogaty pakiet All Inclusive to cechy, które docenią szczególnie rodziny i miłośnicy błogiego lenistwa.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Przyjemny hotel położony w bliskości centrum Alanyi. Zjeżdżalnie wodne, miła obsługa, wakacyjna atmosfera. Ceniony i lubiany za smaczne wyżywienie i dobrą lokalizację. Polecany dla gości nastawionych na zwiedzanie i korzystanie z uroków kurortu.

    Położenie

    Ok. 500 m od słynnej Plaży Kleopatry (serwis plażowy płatny), ok. 1,5 km od centrum Alanyi, ok. 118 km od lotniska w Antalyi. Hotel realizuje bezpłatne transfery busem hotelowym na plażę oraz do centrum miasta.

    Wyposażenie

    Lobby z recepcją, restauracja główna z tarasem, 4 bary (w lobby, przy plaży, przy basenie, bar z przekąskami), bezpłatne Wi-Fi na terenie hotelu i w pokojach. Płatne: centrum konferencyjne, pralnia, fryzjer, kawiarenka internetowa, opieka lekarska.

    Pokoje

    Hotel posiada 280 pokoi standardowych i 55 pokoi rodzinnych rozmieszczonych w dwóch budynkach. Wszystkie są wyposażone w: klimatyzację, balkon, łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), telewizję satelitarną, minibar (woda butelkowana), Wi-Fi, telefon (płatny), sejf (płatny).Rodzaje pokoi:Twin Room - standardowe.Twin Room Low Cost - ekonomiczne, wyposażone standardowo. Mogą mieć mniejszy metraż lub nie mieć balkonu.Family Room - rodzinne, wyposażone standardowo. Mają większy metraż.

    Wyżywienie

    All inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadania, przekąski w ciągu dnia, popołudniowa kawa i ciasto, wieczorna zupa, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych godzinach. Świeżo wyciskane soki, lody oraz kawa po turecku płatne. 

    Sport i rozrywka

    Basen z 2 zjeżdżalniami, basen relaksacyjny, fitness, tenis stołowy, siatkówka plażowa, bilard, animacje w ciągu dnia i wieczorem. Płatne: sauna, masaże, łaźnia turecka, zabiegi w Centrum Spa, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik, mini klub (dla dzieci w wieku 4-11 lat), plac zabaw.

    Uwagi

    Obywatele RP mogą przebywać na terenie Turcji łącznie przez 90 dni. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Przelot Corendon / Enter Air

    UWAGA! Wszystkie oferty z przelotem liniami Corendon Airlines oparte są o dynamiczne pakietowanie. Linie Corendon Airlines działają na zasadzie samolotów rejsowych.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Warunki przewozu linii lotniczych Corendon:https://www.corendonairlines.com/en/page/travel-information/rules-regulations/rules-for-tickets-and-reservationsPrzy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Corendon, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta.Enter AirW przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Prosimy o wprowadzenie poprawnych danych uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych). Po założeniu rezerwacji stałej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.Przy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny przedstwiciel (kontakt telefoniczny), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

    Warunki wjazdu do kraju

    Zasady wjazdu do TURCJI w czasie pandemiiWymagane jest okazanie negatywnego wyniku testu RT-PCR wykonanego w ciągu ostatnich 72 godzin przed przybyciem do Republiki Turcji lub negatywnego wyniku szybkiego testu antygenowego z ostatnich 48 godzin przed przylotem. Zaświadczenie z wynikiem testu musi być wystawione w j. angielskim przez laboratorium oficjalnie uznawane przez Ministerstwo Zdrowia; lista laboratoriów dostępna na: www.gov.pl/web/zdrowie/lista-laboratoriow-covidZ okazania negatywnego wyniku testu zwolnione są:* dzieci do lat 6* osoby w pełni zaszczepione przeciw COVID-19* tzw. ozdrowieńcyNależy mieć ze sobą oficjalny dokument (akceptowane są Unijne Certyfikaty COVID pobrane z IKP/aplikacji mObywatel), potwierdzający szczepienie co najmniej 14 dni przed wjazdem i/lub przebycie choroby COVID-19 w ciągu ostatnich 6 miesięcy (od pierwszego pozytywnego testu upłynęło co najmniej 28 dni, ale nie więcej niż 6 miesięcy).Wszystkich podróżnych obowiązuje wymóg wypełnienia formularza Form for Entry to Turkey. Jest on dostępny na stronie Ministerstwa Zdrowia Republiki Turcja: https://register.health.gov.tr/Formularz należy wypełnić 72 godziny przed wylotem. Podróżny otrzyma potwierdzenie rejestracji wraz z unikatowym kodem HES. Dokument należy wydrukować lub zachować na urządzeniu mobilnym i okazać go obsłudze linii lotniczej przed wylotem. Brak formularza lub podanie nieprawdziwych danych może skutkować brakiem zgody na wjazd do Turcji i sankcjami prawnymi. Podróżni zobowiązani są do wypełnienia i podpisania formularza lokalizacyjnego, który rozdawany jest w samolocie (należy tam podać podstawowe informacje, np. imię, nazwisko, numer lotu, nr miejsca w samolocie, adres w Turcji, wykaz krajów, w których pasażer przebywał w ciągu 14 ostatnich dni).Procedury po powrocie z Turcji do Polski - na podst. rozporządzenia z 10 lipca 2021Z kwarantanny zwolnione są następujące osoby:* zaszczepione pełnym cyklem szczepienia; od podania ostatniej dawki szczepionki (dopuszczonej w UE) musi upłynąć 14 dni (liczone od dnia następującego po dniu podania ostatniej dawki). Szczepienie musi być poświadczone unijnym cyfrowym zaświadczeniem COVID lub innym dokumentem w języku polskim lub angielskim* Tzw. ozdrowieńcy, którzy okażą dokument potwierdzający przebycie choroby COVID-19 (nie później niż 6 miesięcy), wystawiony w języku polskim albo angielskim, w tym unijnym cyfrowym zaświadczeniem COVID* Pozostałe osoby, które okażą negatywny wynik testu na COVID-19, poświadczony unijnym cyfrowym zaświadczeniem COVID lub innym dokumentem w języku polskim lub angielskim. Test musi być wykonany nie wcześniej niż 48 godzin przed przekroczeniem granicy LUB w Polsce maks. do 48 godz. po przekroczeniu granicy (RT-PCR lub antygenowy wykonany przez laboratorium wpisane na listę laboratoriów COVID : https://www.gov.pl/web/zdrowie/lista-laboratoriow-covid (obowiązek odbycia kwarantanny uznaje się za zrealizowany z chwilą wprowadzenia negatywnego wyniku testu do systemu teleinformatycznego przez medyczne laboratorium diagnostyczne)* Dzieci do 12. roku życia podróżujące pod opieką dorosłych, którzy są zaszczepieni przeciwko COVID-19 lub posiadają negatywny wynik testu na COVID-19Osoby niezaszczepione i te, które nie przedstawią negatywnego wyniku testu - podlegają obowiązkowi odbycia 10- dniowej kwarantanny. Karta Lokalizacji PodróżnegoOsoby podróżujące do Polski samolotem - przed dokonaniem odprawy - są obowiązane do wypełnienia Karty Lokalizacji Podróżnego w postaci elektronicznej (eKLP). Od 17 lipca 2021 r. jest ona dostępna w formie elektronicznej i zastępuje dotychczas stosowanaą wersję papierową. Jedynie w przypadku braku dostępu do systemu teleinformatycznego można ją nadal wypełnić w postaci papierowej - w takim przypadku papierowy formularz Karty Lokalizacji Podróżnego (KLP) jest przekazywany przez personel pokładowy.Karta znajduje się na stronie MSZ: https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/homeSzczegóły: https://www.gov.pl/web/gov/wypelnij-klpOkazanie tejże karty jest warunkiem koniecznym przy przekraczaniu granicy w okresie pandemii.Uwaga, podróżni korzystający z tranzytu przez NiemcyOd 1 sierpnia 2021 r. podróż przez Niemcy jest możliwa co do zasady tylko z negatywnym wynikiem testu. Dotyczy to zarówno podróży drogą lądową, jak i podróży samolotem.Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h (testy PCR, LAMP, TMA 72h) przed przyjazdem do Niemiec. Szybkie testy antygenowe muszą spełniać kryteria Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) tj. czułość 80%, swoistość 97%. Wynik testu musi być w jęz. niemieckim, angielskim, francuskim, hiszpańskim lub włoskim. Polskie testy są uznawane, jeżeli są przetłumaczone. Czas liczy się od godziny pobrania próbki, a nie od otrzymania wyniku.Testów nie muszą wykonywać:*dzieci do 12 r. życia* osoby zaszczepione (14 dni od podania ostatniej dawki szczepionki dopuszczonej w UE)* ozdrowieńcy (28 dni-6 miesięcy po chorobie); * osoby przewożące zawodowo ludzi lub towary.Jako potwierdzenie bycia osobą zaszczepioną lub ozdrowieńcem może służyć Unijny Certyfikat COVID-19.Tranzyt powinien odbywać się bezpośrednio, bez zbędnych postojów i noclegów. Dopuszczalne jest zatrzymanie się na stacji benzynowej przy autostradzie.Uwaga, od 1 sierpnia w Niemczech wyróżniane są dwa obszary ryzyka:1.obszar wysokiego ryzyka (Hochrisikogebiet);2. obszar występowania mutacji (Virusvariantengebiet).Od 17 sierpnia 2021 r. Turcja znajdzie się na liście krajów wysokiego ryzyka. Przed powrotem do Niemiec wymagane jest dokonanie rejestracji na  www.einreiseanmeldung.de.Aktualna lista obszarów ryzyka jest dostępna w języku niemieckim i angielskim na stronie Instytutu Kocha: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html Testy przed powrotem do Niemiec z TurcjiW hotelach 4* i 5* jest możliwość zrobienia testu na miejscu (o szczegóły należy pytać w recepcji hotelowej), na testy można się również umówic za pośredictwem naszego przedstawiciela w Turcji (kontakt wysłany wraz z dokumentami podrózy). Koszt testu wraz z transferem wynosi ok. 30 eur.xxxxxxInformacje dot. podróży do/z Turcji na stronie polskiego MSZ: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/turcjaInformacje dotyczące przejazdu/transferu przez Niemcy: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/niemcyInformacje o sytuacji epidemicznej w Turcji na stronie tureckiego ministerstwa zdrowia: https://covid19.saglik.gov.tr/?_Dil=2Szczegóły dot. przekraczania granicy: https://strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/informacje-dla-podrozny/9081,Kwarantanna-po-przekroczeniu-granicy.html

    Przelot liniami lotniczymi Corendon, Enter Air

    CORENDONWszystkie oferty z przelotem liniami Corendon Airlines oparte są o dynamiczne pakietowanie. Linie Corendon Airlines działają na zasadzie samolotów rejsowych.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Zawarte bagaże w cenie - 20 kg bagaż rejestrowany + 8 kg bagaż podręcznyWarunki przewozu linii lotniczych Corendon:https://www.corendonairlines.com/en/page/travel-information/rules-regulations/rules-for-tickets-and-reservationsPrzy rezerwacjach założonych na wyloty liniami Corendon, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.///Enter AirOferty oparte są o dynamiczne pakietowanie.W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych).Zawarte bagaże w cenie - 20 kg bagaż rejestrowany + 5 kg bagaż podręcznyWarunki przewozu linii lotniczych Enter Air: https://www.enterair.pl/pl/ogolne-warunki-przewozuPrzy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadowalający hotel położony niedaleko słynnej plaży Kleopatry. Szereg udogodnień dla najmłodszych, bliskość piaszczystej plaży i bogaty pakiet All Inclusive to cechy, które docenią szczególnie rodziny i miłośnicy błogiego lenistwa.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    3,5

    Region

    Turcja, Riwiera, ALANYA

    Położenie

    na wzniesieniu, do piaszczystej plaży ok. 500 m (bezpłatny autobus na plażę i do Alanya), do centrum ok. 2,5 km.

    Wyposażenie

    hotel dysponuje w sumie 280 pokojami i 55 apartamentami w 2 budynkach. Recepcja, windy, bar, kącik TV, kącik internetowy (za opłatą), restauracja ze strefą dla niepalących. Na zewnątrz 2 baseny ze słodką wodą, bar przy basenie, taras słoneczny z leżakami i parasolami bez opłaty, na plaży za opłatą.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, plac zabaw oraz mini klub 4-12 lat, łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

    Kategoria turecka

    4 gwiazdki.

    Pokoje dwuosobowe (40139A 1-3A)

    przyjemnie urządzone. Mini bar (napełniany wodą w dniu przyjazdu), klimatyzacja indywidualnie sterowana, telefon, TV-Sat, sejf (za opłatą), suszarka, balkon. Prysznic lub wanna, WC.

    Pokoje ruletka (40139A 2-3S)

    wyposażenie jak pokoje dwuosobowe, wanna.

    Zniżki

    przy 2 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-14 lat otrzymuje stałą cenę.

    Pokoje rodzinne (40139B 2-4A)

    wyposażone jak pokoje dwuosobowe, dodatkowa sypialnia, pomieszczenie mieszkalno-sypialne z sofą, klimatyzacja tylko w sypialni, prysznic.

    Pokoje rodzinne ruletka (40139B 2-4S)

    wyposażenie jak pokoje rodzinne.

    Zniżki

    przy 2 os. pełnopłatnych pierwsze dziecko 2-14 lat otrzymuje stałą cenę, drugie 2-14 lat zniżkę procentową, przy 3 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-14 lat otrzymuje zniżkę procentową.

    Rozrywka

    w okolicy liczne bary, restauracje i kawiarnie.

    Sport

    bilard, tenis stołowy, siłownia. Za opłatą: łaźnia turecka, sauna, masaże. Sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne agencje.

    All inclusive

    3 posiłki w formie bufetu, śniadanie dla śpiochów. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00-24.00. Po południu przekąski, kawa, ciasto. 7=6, 14=12 w terminach 13-20.06, 23-30.08, 18-25.10.2009 (nie obowiązuje ze zniżką przy wcześniejszej rezerwacji). Zniżka przy wcześniejszej rezerwacji do 30.04.2009.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann HIT

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadowalający hotel położony niedaleko słynnej plaży Kleopatry. Szereg udogodnień dla najmłodszych, bliskość piaszczystej plaży i bogaty pakiet All Inclusive to cechy, które docenią szczególnie rodziny i miłośnicy błogiego lenistwa.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Antalya, Turcja

    Położenie

    hotel położony ok. 1,5 km od centrum Alanyi, ok. 118 km od lotniska w Antalyi.

    Plaża

    obiekt znajduje się ok. 750 m od piaszczysto- żwirowej plaży Kleopatra, przejście przez ulicę. Leżaki, materace, parasole - płatne na plaży, bezpłatne przy basenie. Bar na plaży bezpłatny. Możliwy przejazd busem na plażę w wyznaczonych godzinach.

    Wyposażenie

    dziewięciopiętrowy budynek główny oraz dwa trzy- i pięciopiętrowe budynki boczne, posiadają łącznie 338 pokoi. Hotel otwarty w 2002 roku, został wyremontowany w 2009 roku (część łazienek wyremontowana w 2012 roku). Na terenie hotelu znajdują się sklepy i punkty usługowe, windy, sala konferencyjna na 100 osób, restauracja z tarasem, bary, kącik TV, 2 baseny, 2 zjeżdżalnie. Hotel akceptuje karty Master, Visa. www.bluestarhotel.com

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A1-3A) ok. 17 m2, TV/SAT, telefon, minibar (wypełniony wodą w dniu przyjazdu), sejf (płatny), klimatyzacja indywidualna, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, WC, balkon. Pokoje wariant ekonomiczny (E2-3S) wyposażone jak pokoje A1-3A. Pokoje Rodzinne (B2-4B) ok. 35 m2, sypialnia i pokój dzienny/sypialnia połączone drzwiami, łazienka z prysznicem, wyposażone podobnie jak A1-3A. Klimatyzacja tylko w sypialni. Pokoje rodzinne wariant ekonomiczny (E2-4F) wyposażone jak pokoje B2-4B.

    Dzieci

    miniklub dla dzieci 4-12 lat, oddzielny brodzik.

    Rozrywka

    animacje w ciągu dnia i wieczorem.

    Dostęp do internetu

    WiFi w lobby w cenie, kącik internetowy za opłatą.

    Sport

    bilard, tenis stołowy, siłownia, siatkówka plażowa. Za opłatą sporty wodne na plaży.

    Wellness

    basen kryty. Za opłatą łaźnia turecka, sauna, whirlpool, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

    All Inclusive

    śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadania dla śpiochów. Pomiędzy posiłkami przekąski, kawa, herbata, ciasteczka, zupa o północy. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne dostępne są bezpłatnie w godz. 10:00-24:00. Dodatkowo płatne są soki ze świeżych owoców, kawa po turecku, lody.

    Wcześniej = taniej

    do 31.12.15 25% zniżki, do 31.03.16 20% zniżki, do 30.04.16 15% zniżki.

    Dla dzieci

    2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

    Polecamy

    • blisko centrum Alanyi
    • bezpłatny transfer na plażę
    • bar na plaży w ramach
    • All Inclusive


    Mapa Hotelu Blue Star

    Opinie o Hotelu Blue Star

    3.0
    może być

    Umiejscowienie hotelu ok. Pokoje czyste, sprzątanie codziennie. Jedna tyłki karta do pokoju dla 3 osób! Recepcja nie chętnie przyjmuje kartę do pokoju wiec trzeba się szukać nawzajem żeby dostać się do pokoju. Jedzenie bardzo skromne jak na all inclusive. Monotonne, w kółko przez tydzień to samo. Wyjezdzalismy raniutko i dostaliśmy sucha bułkę i dzemik. Bez wody! Wstyd dla hotelu! O 19tej kiedy jeszcze słońce swieci wyrzucają z basenu. Jeśli nie zdazysz na posiłek np. obiad - czekasz do kolacji do 19 na jedzenie, chyba ze chcesz zjeść frytki i salatke przy basenie. Brak zachwalanych pizza, kebabow itp ciasta ciągle te same i smakują wszystkie tak samo. Różnią się kolorem. Obsługa restauracji w porządku, baru również. Nie pojedziemy do blue star wiecej. Lepiej dołożyć trochę pieniędzy i poszukać gdzie indziej.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, singlom
    Podsumowanie: może być
    3.0
    4.3
    zdecydowanie polecam

    witam bardzo polecam pokoje ładne i piękne widoki z pokoi wszystko codziennie dokładnie sprzątane i nic nam nie zginęło animacje bardzo fajne tylko niestety mało co po polsku mówili ale to i tak były głównie tańce i tego typu zabawy jedzenie dobre różne i ja i mąż nie chodziliśmy głodni plaża jakieś 10 minut drogi oddalona jeździ też bus ogólnie polecam zasługuje na swoje cztery gwiazdki

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.3
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Położony przy samej plaży i blisko centrum, na plaży bar! Do tego dwa baseny, jeden ze zjeżdżalniami i animacjami, drugi spokojniejszy z mniejszą ilością dzieci. Bardzo miła obsługa, zagaduje do gości, uśmiecha się, zaczepia, ale nienachalnie i rozumieją odmowę. Jedzenia aż za dużo, wszystko świeżo przyrządzane i prze-prze-przepyszne! Polecam serdecznie!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.7
    polecam

    Szczerze polecam, mój drugi pobyt w tym hotelu w ciągu dwóch lat i co roku jest lepiej, już nie mogę doczekać się kolejnego urlopu ;)

    POLECAM:
    singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.7
    4.3
    polecam

    raczej dla dorosłych niż dla rodzin z dziećmi, moim zdaniem dzieciaki się tu zanudzą... jedzenie ok, pokoje w ,,okrąglaku,, super z pięknym widokiem, ale dość głośne... polecam...

    POLECAM:
    ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    4.3
    polecam

    Najwspanialszy widok z okna przepiękne morze,panorama miasta i niezapomniane wzgórze z ZAMKIEM.Port bajeczny oddalony 25min spacerkiem.Hotel wtopiony w miasto w niczym to nie przeszkadza.Baseny czyste.Personel miły.Jedzonko wspaniałe pięknie podane.Drinki pyszne.Za taką cene 2450 wspaniały wyjazd.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Hotel godny polecenia. Posiłki bardzo obfite i smaczne. Obsługa bardzo miła. Czyste i ładne pokoje. Hotel o wysokim standardzie położony w pięknej miejscowości. Ogólnie rewelacja :))))

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Hotel bardzo mi się podobał. Jak dla mnie wszystko w należytym porządku. Polecam :))

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    3.9
    polecam

    Hotel generalnie położony na wzgórzu, do plaży kawałek z górki powrót oczywiście jest nie do końca miły. Jeżdżą busiki które dowożą na plażę bezpłatnie. Bar na plaży ful opcja super, prywatna plaża. Jedzenie w hotelu super, baseny fajne ale ludzi full. Animacje tragiczne jakieś teatrzyki. Generalnie polecam, jeżeli ktoś lubi zakupy, jest podróbek ful w dobrych cenach, oraz leżenie na plaży.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    3.9

    Blue Star - możliwości zakwaterowania:

    Pokój 2-osobowy
    Pokój Ekonomiczny
    Pokój standardowy

    Blue Star - Możliwości wyżywienia:


    Blue Star - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Blue Star? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00