cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
1 / 14
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Udogodnienia hotelu Mirador
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Mirador
star 4

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Mirador:
4.3 / 5
Średnia z 9 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mirador:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.4
  • Wyżywienie
    4.2
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Hotel Mirador w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

ALANYA leży u podnóża skalistego półwyspu, 130 km na wschód od Antalyi. Historia Alanyi sięga 4000 lat p.n.e., kiedy jej antyczna nazwa brzmiała Corasesium. Górująca nad miastem twierdza z Czerwoną Wieżą i murami obronnymi jest niewątpliwie największą atrakcją tego miasta. Alanya rozciąga się wzdłuż plaż, z których najbardziej znana jest plaża Kleopatry, nazwana na cześć królowej Egiptu. W tym popularnym kurorcie można znaleźć wszystko: malownicze plaże, sklepy, bazary oraz liczne lokale rozrywkowe. Miejscowość polecana jest zwłaszcza ludziom młodym, lubiącym gwar miasta, życie nocne i aktywny wypoczynek.

40 km na zachód od Alanyi położona jest niewielka osada OKURCALAR. Znajduje się tu wiele luksusowych hoteli, które cieszą się dużą popularnością wśród turystów. Turkusowe morze, szeroka plaża i zarys gór na horyzoncie stanowią znakomitą scenerię dla udanego urlopu.

 

MIRADOR 4*

 

Data otwarcia: 1991 r. Odnowiony w 2005 r.

 

Położenie:

500 m od Konakli, 12 km od Alanyi, 110 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 15.000 m2.

 

Pokoje:

w 2 budynkach: 201 pokoi standardowych (166 pokoi z widokiem na morze), 10 pokoi rodzinnych (1 pokój), 10 pokoi łączonych, 2 junior suity (2 pokoje połączone drzwiami); klimatyzacja indywidualna, prysznic, suszarka, TV, minibar (pusty), sejf (dodatkowo płatny), terakota, balkon.

 

W hotelu:

restauracja w budynku, restauracja na wolnym powietrzu, 3 bary, sala konferencyjna, 4 windy, 2 baseny odkryte (180, 360 m2), aquapark (3 zjeżdżalnie).

 

Rozrywki i usługi:

Bezpłatne: siłownia, łaźnia turecka, siatkówka plażowa, kort tenisowy, miniboisko do piłki nożnej, tenis stołowy, rzutki, aerobik, animacje.

Płatne: pralnia, fryzjer, sauna, masaż, oświetlenie kortu, narty wodne, spadochron.

 

Dla dzieci:

2 brodziki (6, 10 m2), plac zabaw, miniklub, animacje, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie).

 

Plaża:

przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 150 m długości. Parasole, leżaki i materace bezpłatne, ręczniki w depozyt. Przejście do plaży przez promenadę.

 

Wyżywienie:

All Inclusive (10:00–23:00). Śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja, późny posiłek

Napoje zawarte w All Inclusive: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System All Inclusive nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców.

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • ubezpieczenie lotnicze,
  • posiłek na pokładzie samolotu (z wyjątkiem samolotu Wrocław - Dalaman - Wrocław),
  • opłatę lotniskową,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • zakwaterowanie (w dniu wyjazdu doba hotelowa do godz 12:00),
  • wyżywienie,
  • ubezpieczenie bagażu, NW, KL,
  • VAT.


Cena nie zawiera:

  • wizy tureckiej - 10 EUR lub 15 USD płatnej na lotnisku w Antalyi. 


UWAGI:
Wyloty z Krakowa i Wrocławia od 21 czerwca.


 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

HOTEL MIRADOR

Hotel znajduje się nad malowniczą zatoką Konakli przy prywatnej, szerokiej plaży. Prowadzi do niej łagodne zejście po kilku stopniach. Na miejscu znajduje się niewielkie molo, można też skorzystać z leżaków i parasoli. Bardzo dobrze wyposażony hotel oferuje szereg atrakcji, takich jak odkryte baseny ze zjeżdżalniami, możliwość uprawiania wielu letnich dyscyplin sportowych i ciekawe programy animacji dla dzieci i dorosłych. Kilka razy dzienne sprzed hotelu odjeżdżają autobusy jadące do centrum Alanyi. Cicha i spokojna okolica pozwala efektywnie zrelaksować się wybierając jedną z wielu form wypoczynku.

 

LOKALIZACJA

plaża - 20 m, lotnisko - 110 km, główna ulica - 800 m, centrum handlowe - 3 km, przystanek autobusowy - 10 m, centrum rozrywki - 12 km, centrum miejscowości - 12 km.

 

WYPOSAŻENIE HOTELU

liczba pokoi: 223, restauracje: 1, windy, baseny odkryte: 2, bar, bar na plaży, bar przy basenie, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, sala TV, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, wymiana walut, przechowalnia bagażu, fryzjer, skrzynka pocztowa, udogodnienia dla niepełnosprawnych, amfiteatr, jubiler, parasole przy basenie, leżaki przy basenie, centrum konferencyjne.

 

WYPOSAŻENIE POKOI

klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar (płatny), lodówka, ogrzewanie, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem.

 

PLAŻA

prywatna, piaszczysto-żwirowa, szeroka, przy hotelu, prysznic, zagospodarowana, parasole, leżaki.

 

SPORT I FITNESS

tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), centrum fitness, sauna (płatna), bilard (płatny), waterpolo, łaĄnia turecka (płatna).

 

SPORT NA PLAŻY

siatkówka, windsurfing (płatny), motorowe sporty wodne (płatne).

 

ROZRYWKA

dzienne animacje, wieczorne animacje.

 

DLA DZIECI

opiekunka (płatna), brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje, łóżeczko dziecięce.

 

WYŻYWIENIE

pakiet All Inclusive.

 

ALL INCLUSIVE ZAWIERA

śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski, podwieczorek, późny posiłek o 22.30, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole podawane do posiłków oraz w barze od godz. 10.00 do 23.00 (z wyjątkiem wina musującego i soków ze świeżych owoców).

 

DODATKOWE INFORMACJE

Depozyt za pilota od odbiornika TV.

 

Ceny zawierają:

  • przelot,

  • wyżywienie wg oferty,

  • hotel,

  • transfer,

  • opiekę polskiego rezydenta

 

Ceny nie zawierają:

  • opłat lotniskowych i paliwowych: 399 PLN,

  • obowiązkowego ubezpieczenia KL NW: 59 PLN/ tydzień i  89 PLN/ 2 tygodnie,

  • wizy tureckiej w wys. 10 Euro.

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Hotel Mirador****

 

REGION


Turcja/Alanya/Konakli


POŁOŻENIE

Położony nad malowniczą zatoką w niewielkiej miejscowości turystycznej Konakli. Bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej prywatnej plaży (leżaki i parasole bezpłatne). Wejście do wody miejscami kamieniste – możliwość wejścia z pomostu. Do centrum Konakli ok. 3 km. Alanya 12 km. Lotnisko w Antalyi 120 km.

 

HOTEL

Kompleks hotelowy składający się z 2 pięciopiętrowych budynków, znany z dobrej obsługi. Obiekt posiada łącznie 289 pokoi różnego typu. Do dyspozycji gości: recepcja, restauracja, bar przy basenie, snack bar, 2 baseny dla dorosłych, basen ze zjeżdżalniami, brodzik dla dzieci, kącik TV, sejf, 2 windy, wypożyczalnia samochodów, fryzjer, minimarket, amfiteatr. Kategoria lokalna: 4*.

 

POKOJE

Pokoje 2-os. (możliwość 1 dostawki). Indywidualnie sterowana klimatyzacja (bezpłatnie), TV-SAT, kanał muzyczny, telefon, lodówka, sejf, łazienka z wanną, WC, suszarka do włosów, balkon. Wszystkie pokoje z bocznym widokiem na morze.

 

WYŻYWIENIE

All Inclusive:

Śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu (7.30-9.30, 12.30-14.00, 19.00-21.00)
Ciepłe i zimne przekąski (12.00-15.00, 22.30-23.00)
Kawa, herbata, ciasto (16.00-17.00)
Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do posiłków i w barach (10.00-23.00)

 

SPORT I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 2 baseny dla dorosłych, basen ze zjeżdżalniami, leżaki i parasole przy basenach i na plaży, siłownia, animacje dzienne i wieczorne, tenis (oświetlenie odpłatnie), tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa. Odpłatnie: bilard, sauna, masaż. Ponadto: sporty wodne na plaży.

 

DLA DZIECI

Bezpłatne łóżeczka dla niemowląt, brodzik, plac zabaw, miniklub (3-12 lat).

 

CENA ZAWIERA:

  • przelot samolotem,
  • opłata lotniskowa,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie,
  • opieka rezydenta,
  • transfer:  lotnisko - hotel - lotnisko.

 

CENA NIE ZAWIERA:

  • wizy tureckiej płatnej na lotnisku w Turcji.
  • dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

Turcja/Alanya

Strefa

Family, Active

Family Club

polski animator w hotelu w terminie 15.06-15.09

Dzieci

- 1 dziecko 2-14 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko 2-6 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

Konakli - niewielka miejscowość turystyczna centrum Konakli- ok. 5 km przystanek autobusowy- przy hotelu Alanya - ok. 12 km lotnisko Antalya - ok. 112 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirkowa, posiada status Błękitnej Flagi przyznawanej wyjątkowym plażom za czystość i ekologię, z bezpośrednim zejściem do wody lub z pomostu, leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki za kaucją

Hotel

czterogwiazdkowy, o podwyższonym standardzie, elegancki obiekt należący do prestiżowej sieci Smartline by Thomas Cook, położony nad malowniczą zatoką, odnowiony w 2009 r., składa się z 1 budynku 5-piętrowego oraz 1 budynku 6-piętrowego, łącznie oferuje 223 elegancko i funkcjonalnie urządzonych pokoi

Udogodnienia

całodobowa recepcja, windy, punkt wymiany walut, kącik TV,(sejf ok. 3 EUR/dzień), pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów, przechowalnia bagażu, biblioteka, minimarket, sklep z pamiątkami, jubiler, taras słoneczny, sala konferencyjna, parking, udogodnienia dlaosób niepełnosprawnych

Internet

WiFi w lobby bezpłatne

Pokoje

standardowy -2 os., możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci do 14 roku życia, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja indywidualnie sterowana, TV SAT, telefon, lodówka z minibarem (codziennie bezpłatnie uzupełniany wodą), sejf (ok. 3 EUR/dzień), balkon, Klienci Net Holiday mają zapewnione pokoje z widokiem na morze

Restauracje i bary

restauracja główna - kuchnia międzynarodowa, wieczory tematyczne bar przy basenie/ main bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

2 baseny ze słodką wodą, 3 zjeżdżalnie (czynne w określonych godzinach), leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki za kaucją, siłownia, wstęp do łaźni tureckiej, kort tenisowy, rzutki, siatkówka plażowa, dzienny i wieczorny program animacyjny (m.in. aerobik, kabarety, wieczór turecki), amfiteatr, tenis stołowy

Płatne

bilard, sauna, oświetlenie kortu, masaże, zabiegi w łaźni tureckiej, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, animacje dzienne i wieczorne, gry i zabawy oraz konkursy i quizy, profesjonalny mini klub dla dzieci(4-12 lat), mini disco, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2, wysokie krzesełka w restauracji

Program All Inclusive

07.00-09.00 śniadanie serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 09.00-10.00 późne śniadanie kontynentalne w restauracji głównej - kanapki, rogaliki, kawa, herbata, mleko, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.30-14.00 obiad serwowany w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni tureckiej, dania mięsne, ryby, makarony, sałatki, przystawki, desery, owoce 19.00-21.00 kolacja serwowana w formie bufetu w restauracji głównej, szeroki wybór dan kuchni międzynarodowej z elementami kuchni tureckiej, dania mięsne i wegetariańskie, ryby, przystawki, sałatki, desery, ciasta, owoce 12.00-16.00 przekąski typu kanapki, tosty, pizza, turecki chlebek wypiekany na miejscu serwowane w barze przy basenie 17.00-18.00 podwieczorekciasta, owoce, kawa, herbata serwowane w w barze przy basenie 00.00-00.30 późne przekąski, zupa serwowane w restauracji głównej 10.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane typu kawa, herbata czarna, ziołowa, soki owocowe(za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych),cola, fanta, sprite, tonik, woda mineralna,a także lokalne alkohole typupiwo, wódka, gin, raki, wino białe i czerwone, drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barze przy basenie do obiadów i kolacji - lokalne napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane typu kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), cola, fanta, sprite, tonik, woda mineralna, a także lokalne alkohole typu piwo, wino białe, czerwone - leżaki, materace i parasole na plaży oraz przy basenie - mini klub dla dzieci 4-12 lat - polski animator / guest relation w terminie ok.15.06-15.09

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona www hotelu

www.miradorhotel.com.tr

Nasza ocena

pokój ****+ położenie **** wyżywienie ****+ sport \ rozrywka *****

Atuty

- plaża odznaczona Błękitną Flagą - aqua park dla dzieci i dorosłych - pokoje z widokiem na morze - prestiżowa sieć Smartline by Thomas Cook - znakomity serwis i wyżywienie - wysokie oceny Klientów Net Holiday za czystość, serwis i wyżywienie

Pamukkale

Pamukkale jest nadzwyczajnym cudem natury, który został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO. Nieskazitelnie białe, wapienne tarasy wypełnione wodą ze źródeł termalnych, powstały na skutek działania wód wapiennych i z daleka przypominają rzucone na zbocze góry kłaczki bawełny - stąd nazwa tego miejsca "Bawełniana Twierdza". Będzie można również skorzystać z odmładzających wód termalnych Basenu Kleopatry (dodatkowo płatne). Cena ok. 60 EUR/os.

Pamukkale i Efez 2 dni

W programie wycieczki zwiedzanie baśniowego świata białych, wapiennych tarasów i wodospadów w Pamukkale oraz antycznego miasta Efez - jednego z najlepiej zachowanych miast starożytnych w rejonie Morza Śródziemnego. Efez, w czasach starożytnych był ważnym ośrodkiem handlowym jak również znany był jako największy ośrodek kultu bogini Matki - najpierw Kybele, potem Artemidy. Wykopaliska odsłoniły ruiny z okresu hellenistycznego i rzymskiego m.in. świątynie, agory, teatr i imponującą fasadę biblioteki, a nawet pozostałości kanalizacji. Cena ok. 115 EUR/os.

Kapadocja 2 dni

Wycieczka do niezwykłej krainy w środkowo-wschodniej Anatolii, gdzie cuda natury współistnieją z wybudowanymi przez człowieka skalnymi miastami i świątyniami. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi w Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Najbardziej charakterystyczną wizytówką Kapadocji są tufowe formacje skalne w postaci grzybów, kolumn i stożków, zwanymi peribacasi ("baśniowe kominy") oraz niespotykane nigdzie indziej na świecie ogromne, podziemne miasta. W Göreme można podziwiać dziesiątki wykutych w skałach, średniowiecznych kościołów z bizantyjskimi freskami. Cena ok. 110 EUR/os.

Rafting

Szalony i emocjonujący spływ kajakami bądź pontonami po górskiej rzece Koprulu wzdłuż malowniczego kanionu pod okiem profesjonalnych instruktorów. Trasa ma długość ok. 14 km i składa się z różnej długości kaskad i progów skalnych. Cena ok. 40 EUR /os.

Jeep Safari

Wycieczka dla tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To wszystko w otoczeniu cudownych widoków i bogactwa przyrody Gór Taurus. W programie wizyta w przepięknym wiejskim meczecie oraz odpoczynek z przerwą na pływanie. Cena ok. 35 EUR/os.

Hammam

Pobyt w łaźni tureckiej to relaks dla ciała i duszy. Sauna, kąpiele oraz masaż w pianie i olejkach pozwalają oderwać się od codziennej rzeczywistości. Cena ok. 20 EUR/os.

Noc turecka

Szalony wieczór w niezwykłej scenerii zabytkowego Karawanseraju z możliwością zapoznania się z bogatą kulturą turecką. Wieczór rozpoczyna się kolacją z typowymi tureckimi specjałami i lokalnymi napojami. W programie pokaz tańców charakterystycznych dla różnych regionów Turcji oraz orientalny taniec brzucha. Cena ok. 38 EUR/os.

Perge - Aspendos - Kursunlu

Wycieczka do Perge, gdzie zobaczyć można ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast kultury hellenistycznej. Następnie wizyta w Parku Narodowym Kursunlu ze słynnymi wodospadami i w Aspendos z najlepiej zachowanym starożytnym teatrem. Cena ok. 50 EUR/os.

Zielony Kanion

Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój i lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe wręcz krajobrazy. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Przewidziany jest postój na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie oraz podziwianie zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew. Cena ok. 50 EUR/os.

Delfinarium

Wizyty w Delfinarium dostarczy niezapomnianych wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Idealna atrakcja dla najmłodszych. Cena ok. 30 EUR/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDYAS

SF4

KATEGORIA TURECKA

****

Położenie

Hotel usytuowany jest w okolicach miasteczka Konakli, 12 km od Alanyi, 112 km od lotniska. Prywatna, wąska plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu. Hotel posiada własny pomost, z którego można zejść do wody.

HOTEL OFERUJE

Do dyspozycji Gości jest restauracja główna, bar przy basenie otwarty w godz. 10.00-23.00, a także: parking, sala konferencyjna, pokój telewizyjny, biblioteka, małe centrum handlowe, fryzjer, usługi pralnicze, wypożyczalnia samochodów.

POKOJE

Na terenie hotelu znajdują się 223 pokoje usytuowane w dwóch budynkach. Większość pokoi to pokoje standardowe, ale jest też 10 pokoi rodzinnych (jeden większy pokój z łóżkiem piętrowym); 2 pokoje przystosowane są dla osób niepełnosprawnych. Pokoje są wyposażone w telewizor, klimatyzację centralną indywidualnie sterowaną, łazienkę z prysznicem i WC, suszarkę do włosów, telefon, mini bar, sejf (odpłatnie) i balkon.

Wyżywienie

Opcja All inclusive obejmuje: śniadania (07.00-09.30), późne śniadania (09.30-10.30), obiady (12.30-14.00), przekąski (12.00-15.00), podwieczorek (16.00-17.00), kolacje (19.00-21.00) i tzw nocną zupę (23.00-23.30). Napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji dostępne są w hotelowych barach w godz. 10.00-23.00.

SPORT I ROZRYWKA

Goście hotelowi mogą bezpłatnie korzystać z wielu atrakcji, takich jak: 2 baseny zewnętrzne (jeden relaksacyjny, drugi z animacjami), Aquapark składający się z 3 zjeżdżalni, łaźnia turecka, kącik fitness, siatkówka plażowa, rzutki, gry wodne, gimnastyka oraz codzienne animacje i wieczorne przedstawienia w amfiteatrze. Za dodatkową opłatą dostępne są: sauna, masaże, oświetlenie kortu tenisowego i bilard. Leżaki, parasole i materace są bezpłatne przy basenie i na plaży. Ręczniki są dostępne po opłaceniu depozytu zwrotnego.

DZIECI

Dla najmłodszych Gości hotel przygotował mini klub (4-12 lat) i brodzik.

NASZYM ZDANIEM

Bardzo przyjemny hotel położony bezpośrednio przy morzu i posiadający dobrze rozwiniętą infrastrukturę dla rodzin z dziećmi.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Antalya, Turcja

Położenie

do Alanyi ok. 12 km (3x dziennie transfer za opłatą), lotnisko w Antalyi oddalone ok. 110 km.

Plaża

bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży, wejście do morza częściowo skaliste. Kąpiele możliwe także z pomostu. Leżaki i parasole na plaży i przy basenie w cenie. Ręczniki za kaucją (zmiana za opłatą).

Wyposażenie

całkowicie wyremontowany w 2012 roku hotel posiada 223 pokoje w 5-piętrowym budynku głównym oraz 6-piętrowym budynku bocznym. Na terenie obiektu znajduje się lobby z recepcją, restauracja, restauracja a'la carte, sklepy i punkty usługowe. W ogrodzie hotel posiada dwa baseny, w tym jeden z trzema zjeżdżalniami (czynne w określonych godzinach). Hotel akceptuje karty Visa, Master. www.otelmirador.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A2-3F, A2-3B, A1-3E) ok. 24 m2, w budynku bocznym lub głównym, telefon, TV-SAT, minibar, sejf (za opłatą), klimatyzacja indywidualna, łazienka z prysznicem, WC, suszarka do włosów, balkon od strony lądu. A2-3B z widokiem na morze. A1-3E w budynku bocznym. Pokoje wariant ekonomiczny (A2-3S) w budynku bocznym, od strony lądu, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (A2-3C) ok. 32 m2, w budynku głównym, jedno pomieszczenie z łóżkiem podwójnym i łóżkiem piętrowym, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (A2-5D) ok. 48 m2, dwa pokoje połączone drzwiami, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Dzieci

miniklub w wieku 4-12 lat, oddzielny brodzik, plac zabaw, animacje.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka, rzutki. Za opłatą bilard.

Dostęp do internetu

WiFi w lobby w cenie.

Sport

tenis (rakiety za kaucją), tenis stołowy, siatkówka plażowa. Za opłatą oświetlenie kortów tenisowych, sporty wodne na plaży.

Wellness

za opłatą masaże, sauna, łaźnia turecka.

All Inclusive

śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Po południu przekąski, kawa, herbata, ciasto. Przekąska o północy. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach 10:00-23:00.

Wcześniej = taniej

do 31.12.15 30% zniżki, do 31.01.16 25% zniżki, do 29.02.16 20% zniżki, do 31.03.16 15% zniżki, do 30.04.16 10% zniżki.

Dla dzieci

2-14 lat: pobyt gratis.

Polecamy

  • bezpośrednio przy plaży
  • WiFi w lobby w cenie
  • wyremontowany w 2012 roku


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel został otwarty w 1991 roku, budynek boczny został otwarty w 2006 roku,  został odnowiony w 2012 roku, Chotel został usytuowany na powierzchni 14.750 m²; do dyspozycji gości: 2 baseny zewnętrzne, aqua park, restauracja główna, 3 bary, sala konferencyjna

Położenie

Konakli, ok. 2 km centrum Konakli, ok. 10 km od Alanyi, ok. 110 km od lotniska w Antalyi, ok.125 km od centrum Antalyi

Plaża

prywatna; leżaki, materace, ręczniki, parasole przy basenie i na plaży bezpłatne

Zakwaterowanie

w hotelu znajduje się 223 pokoje: 185 pokoi standardowych (23 m²), 24 pokoje rodzinne łączone (48 m²), 10 pokoi rodzinnych (30 m²), 2 pokoje suit (52 m²), 2 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych (23 m²); wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie (w zależności od warunków pogodowych), łazienka z prysznicem, suszarka, TV-SAT, sejf (płatny), minibar (codziennie uzupełniany w wode), balkon

Wyżywienie

All Inclusive – śniadanie, obiad, przekąski, kolacja (w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne są lody, napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane

Sport i rozrywka

animacje, muzyka na żywo (okazjonalnie), dyskoteka, bilard, aerobik, aqua-aerobik, tenis stołowy, koszykówka, rzutki, siatkówka plażowa, łaźnia turecka, bezpłatne Wi-Fi w lobby

Dodatkowo płatne

centrum Spa & Wellness, masaż, sauna, salon fryzjerski, lekarz, wypożyczalnia samochodów i motocykli, pralnia, wszystkie sporty wodne na plaży, kantor

Dla dzieci

animacje, basen, mini klub (4-12 lat), wózek (płatny)

www

www.miradorhotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Mapa Hotelu Mirador

Opinie o Hotelu Mirador

4.4
polecam

Bardzo sympatyczny i kompetentny Rezydent. Miła i sprawna obsługa w restauracji i barze.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.4
4.1
polecam

Mirador bardzo nam się podobał, chociaż nie był tak lukusowy jak gypsophila. Ot, ładny hotelik na spokojne wakacje, ale z całym niezbędnym zapleczem. Niczego nam nie brakowało, morze pod nosem i cudowna obsługa i świetni animatorzy wieczorami!

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1
4.1
polecam

Lubimy podróżować i co roku staramy się jechać w inne miejsce. W tamtym roku byliśmy w hotelu Mirador. Pokoje niewielkie, bez wielkich udogodnień i luksusów, ale czyste i jasne. Podstawowe wyposażenie, ale pościel zawsze świeża i jedzenie smaczne. Dla oszczędnych i niewymagających super opcja.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.1
4.1
polecam

Lubimy podróżować i co roku staramy się jechać w inne miejsce. W tamtym roku byliśmy w hotelu Mirador. Pokoje niewielkie, bez wielkich udogodnień i luksusów, ale czyste i jasne. Podstawowe wyposażenie, ale pościel zawsze świeża i jedzenie smaczne. Dla oszczędnych i niewymagających super opcja.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.1
4.1
polecam

Mirador polecany nam został jako opcja dla ludzi chcących spędzić spokojne wakacje. To prawda, hotel jest na uboczu, z dala od zgiełku, akurat dla starszych wakacjuszy. Miła i pomocna obsługa, jedzenie mieliśmy zawsze świeże, a pokój jasny i przestronny.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1
4.6
polecam

Byliśmy w Miradorze w tamtym roku i zdecydowanie polecamy parom na spokojne wakacje. Jest przyjemnie i cicho, kuchnia wyjątkowo smaczna, widoki cudowne no i atmosfera bardzo przyjacielska. Plaża jest piaszczysto-kamienista, ale bardzo czysta i zadbana, podobnie jak teren wokół hotelu. Można spokojnie wypocząć.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.6
4.4
polecam

jednej strony hotel ma wysoki standard, ale jednocześnie nie jest molohem, w którym ludzi traktuje się jak numerki. Indywidualne podejście do każdego, pomocna obsługa i kompetentne panie na portierni. Chętnie pomogą gdy się czegoś szuka, doradzą , zarekomendują nawet fajne knajpki. Co do okolicy to niektórzy skarżyli się na to, że plaża jest piaszczysto-kamienista, ale nam to nie przeszkadzało w ogóle. Miało swój urok. Dla leniwych – super baseny z czystą wodą, dla łasuchów – dobra kuchnia.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.4
4.0
polecam

Byłem w tym hotelu rok temu z żoną. Bardzo miło wspominam pobyt w tym hotelu, basen, pełen relax no i przede wszystkim morze oraz wspaniała kuchnia

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.0
4.4
polecam

Bardzo przyjemny hotel, pelen licznych atrakcji dla dzieci, dlatego to wlasnie tej grupie podruzowiczów polecam. Do tego (juz dla doroslych) pyszne jedzenie, obsluga mila i kompetentna, i duzo kolorowych drinkow.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: polecam
4.4

Masz pytania o Hotel Mirador? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00