cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
  • Hotel Mirador, Riwiera Turecka
1 / 14
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
10.04 - 14.04
już od 1299 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
14.04 - 17.04
już od 1201 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Mirador
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Mirador
star 4

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Mirador:
4.3 / 5
Średnia z 9 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mirador:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.4
  • Wyżywienie
    4.2
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 10 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 14 kwietnia 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Hotel Mirador w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

ALANYA leży u podnóża skalistego półwyspu, 130 km na wschód od Antalyi. Historia Alanyi sięga 4000 lat p.n.e., kiedy jej antyczna nazwa brzmiała Corasesium. Górująca nad miastem twierdza z Czerwoną Wieżą i murami obronnymi jest niewątpliwie największą atrakcją tego miasta. Alanya rozciąga się wzdłuż plaż, z których najbardziej znana jest plaża Kleopatry, nazwana na cześć królowej Egiptu. W tym popularnym kurorcie można znaleźć wszystko: malownicze plaże, sklepy, bazary oraz liczne lokale rozrywkowe. Miejscowość polecana jest zwłaszcza ludziom młodym, lubiącym gwar miasta, życie nocne i aktywny wypoczynek.

40 km na zachód od Alanyi położona jest niewielka osada OKURCALAR. Znajduje się tu wiele luksusowych hoteli, które cieszą się dużą popularnością wśród turystów. Turkusowe morze, szeroka plaża i zarys gór na horyzoncie stanowią znakomitą scenerię dla udanego urlopu.

 

MIRADOR 4*

 

Data otwarcia: 1991 r. Odnowiony w 2005 r.

 

Położenie:

500 m od Konakli, 12 km od Alanyi, 110 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 15.000 m2.

 

Pokoje:

w 2 budynkach: 201 pokoi standardowych (166 pokoi z widokiem na morze), 10 pokoi rodzinnych (1 pokój), 10 pokoi łączonych, 2 junior suity (2 pokoje połączone drzwiami); klimatyzacja indywidualna, prysznic, suszarka, TV, minibar (pusty), sejf (dodatkowo płatny), terakota, balkon.

 

W hotelu:

restauracja w budynku, restauracja na wolnym powietrzu, 3 bary, sala konferencyjna, 4 windy, 2 baseny odkryte (180, 360 m2), aquapark (3 zjeżdżalnie).

 

Rozrywki i usługi:

Bezpłatne: siłownia, łaźnia turecka, siatkówka plażowa, kort tenisowy, miniboisko do piłki nożnej, tenis stołowy, rzutki, aerobik, animacje.

Płatne: pralnia, fryzjer, sauna, masaż, oświetlenie kortu, narty wodne, spadochron.

 

Dla dzieci:

2 brodziki (6, 10 m2), plac zabaw, miniklub, animacje, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie).

 

Plaża:

przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 150 m długości. Parasole, leżaki i materace bezpłatne, ręczniki w depozyt. Przejście do plaży przez promenadę.

 

Wyżywienie:

All Inclusive (10:00–23:00). Śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja, późny posiłek

Napoje zawarte w All Inclusive: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System All Inclusive nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców.

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • ubezpieczenie lotnicze,
  • posiłek na pokładzie samolotu (z wyjątkiem samolotu Wrocław - Dalaman - Wrocław),
  • opłatę lotniskową,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • zakwaterowanie (w dniu wyjazdu doba hotelowa do godz 12:00),
  • wyżywienie,
  • ubezpieczenie bagażu, NW, KL,
  • VAT.


Cena nie zawiera:

  • wizy tureckiej - 10 EUR lub 15 USD płatnej na lotnisku w Antalyi. 


UWAGI:
Wyloty z Krakowa i Wrocławia od 21 czerwca.


 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


HOTEL MIRADOR

Hotel znajduje się nad malowniczą zatoką Konakli przy prywatnej, szerokiej plaży. Prowadzi do niej łagodne zejście po kilku stopniach. Na miejscu znajduje się niewielkie molo, można też skorzystać z leżaków i parasoli. Bardzo dobrze wyposażony hotel oferuje szereg atrakcji, takich jak odkryte baseny ze zjeżdżalniami, możliwość uprawiania wielu letnich dyscyplin sportowych i ciekawe programy animacji dla dzieci i dorosłych. Kilka razy dzienne sprzed hotelu odjeżdżają autobusy jadące do centrum Alanyi. Cicha i spokojna okolica pozwala efektywnie zrelaksować się wybierając jedną z wielu form wypoczynku.

 

LOKALIZACJA

plaża - 20 m, lotnisko - 110 km, główna ulica - 800 m, centrum handlowe - 3 km, przystanek autobusowy - 10 m, centrum rozrywki - 12 km, centrum miejscowości - 12 km.

 

WYPOSAŻENIE HOTELU

liczba pokoi: 223, restauracje: 1, windy, baseny odkryte: 2, bar, bar na plaży, bar przy basenie, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, sala TV, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, wymiana walut, przechowalnia bagażu, fryzjer, skrzynka pocztowa, udogodnienia dla niepełnosprawnych, amfiteatr, jubiler, parasole przy basenie, leżaki przy basenie, centrum konferencyjne.

 

WYPOSAŻENIE POKOI

klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar (płatny), lodówka, ogrzewanie, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem.

 

PLAŻA

prywatna, piaszczysto-żwirowa, szeroka, przy hotelu, prysznic, zagospodarowana, parasole, leżaki.

 

SPORT I FITNESS

tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), centrum fitness, sauna (płatna), bilard (płatny), waterpolo, łaĄnia turecka (płatna).

 

SPORT NA PLAŻY

siatkówka, windsurfing (płatny), motorowe sporty wodne (płatne).

 

ROZRYWKA

dzienne animacje, wieczorne animacje.

 

DLA DZIECI

opiekunka (płatna), brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje, łóżeczko dziecięce.

 

WYŻYWIENIE

pakiet All Inclusive.

 

ALL INCLUSIVE ZAWIERA

śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski, podwieczorek, późny posiłek o 22.30, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole podawane do posiłków oraz w barze od godz. 10.00 do 23.00 (z wyjątkiem wina musującego i soków ze świeżych owoców).

 

DODATKOWE INFORMACJE

Depozyt za pilota od odbiornika TV.

 

Ceny zawierają:

  • przelot,

  • wyżywienie wg oferty,

  • hotel,

  • transfer,

  • opiekę polskiego rezydenta

 

Ceny nie zawierają:

  • opłat lotniskowych i paliwowych: 399 PLN,

  • obowiązkowego ubezpieczenia KL NW: 59 PLN/ tydzień i  89 PLN/ 2 tygodnie,

  • wizy tureckiej w wys. 10 Euro.

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Hotel Mirador****

 

REGION


Turcja/Alanya/Konakli


POŁOŻENIE

Położony nad malowniczą zatoką w niewielkiej miejscowości turystycznej Konakli. Bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej prywatnej plaży (leżaki i parasole bezpłatne). Wejście do wody miejscami kamieniste – możliwość wejścia z pomostu. Do centrum Konakli ok. 3 km. Alanya 12 km. Lotnisko w Antalyi 120 km.

 

HOTEL

Kompleks hotelowy składający się z 2 pięciopiętrowych budynków, znany z dobrej obsługi. Obiekt posiada łącznie 289 pokoi różnego typu. Do dyspozycji gości: recepcja, restauracja, bar przy basenie, snack bar, 2 baseny dla dorosłych, basen ze zjeżdżalniami, brodzik dla dzieci, kącik TV, sejf, 2 windy, wypożyczalnia samochodów, fryzjer, minimarket, amfiteatr. Kategoria lokalna: 4*.

 

POKOJE

Pokoje 2-os. (możliwość 1 dostawki). Indywidualnie sterowana klimatyzacja (bezpłatnie), TV-SAT, kanał muzyczny, telefon, lodówka, sejf, łazienka z wanną, WC, suszarka do włosów, balkon. Wszystkie pokoje z bocznym widokiem na morze.

 

WYŻYWIENIE

All Inclusive:

Śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu (7.30-9.30, 12.30-14.00, 19.00-21.00)
Ciepłe i zimne przekąski (12.00-15.00, 22.30-23.00)
Kawa, herbata, ciasto (16.00-17.00)
Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do posiłków i w barach (10.00-23.00)

 

SPORT I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 2 baseny dla dorosłych, basen ze zjeżdżalniami, leżaki i parasole przy basenach i na plaży, siłownia, animacje dzienne i wieczorne, tenis (oświetlenie odpłatnie), tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa. Odpłatnie: bilard, sauna, masaż. Ponadto: sporty wodne na plaży.

 

DLA DZIECI

Bezpłatne łóżeczka dla niemowląt, brodzik, plac zabaw, miniklub (3-12 lat).

 

CENA ZAWIERA:

  • przelot samolotem,
  • opłata lotniskowa,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie,
  • opieka rezydenta,
  • transfer:  lotnisko - hotel - lotnisko.

 

CENA NIE ZAWIERA:

  • wizy tureckiej płatnej na lotnisku w Turcji.
  • dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

GTI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie

Konakli, ok. 12 km od centrum Alanyi, ok. 112 km od lotniska w Antalyi, bezpośrednio przy hotelowej, żwirowo-piaszczystej, miejscami kamienistej plaży, kąpiel w morzu umożliwia także platforma. Leżaki, materace, parasole bezpłatne, ręczniki za kaucją, wymiana ręczników płatna.

Wyposażenie

Siedmiopiętrowy budynek główny i sześciopiętrowy budynek Anex, posiadają łącznie 223 pokoje, lobby z recepcją, restaurację, ofertę a’la carte, salę TV, bar przy basenie/snack bar, sklepiki z pamiątkami, ogród z placem zabaw dla dzieci, scenę, amfiteatr, dwa baseny, oddzielny brodzik dla dzieci, trzy zjeżdżalnie (czynne w godzinach wyznaczonych przez hotel). Leżaki, materace, parasole bezpłatne, ręczniki za kaucją, wymiana ręczników płatna.

Pokoje

Przyjemnie urządzone, wyłożone terakotą, indywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, TV/SAT, mini bar, sejf (płatny), łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, WC. Większość pokoi z balkonem.

Wyżywienie

All Inclusive, śniadania, śniadania dla śpiochów, obiady, kolacje w formie bufetu, w międzyczasie przekąski, po południu kawa, herbata, ciasteczka, o północy zupa. Przy mniej niż 20 osobach posiłki mogą być serwowane. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne, z wyjątkiem soków ze świeżych owoców, kawy po turecku, i napojów importowanych, dostępne są bezpłatnie w godz. 10:00-23:00. Mini bar wypełniany jest codziennie bezpłatnie butelką wody. Korzystanie z oferty a’la carte jest płatne dodatkowo.

Cena zawiera

  • przelot,

  • wyżywienie wg oferty,

  • hotel,

  • transfer,

  • opiekę polskiego rezydenta,

  • opłat lotniskowych i paliwowych

  • ubezpieczenia KL i NNW

Cena nie zawiera

  • wizy tureckiej w wys. 15 Euro lub 20 USD płatnych na lotnisku

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****+

Region

Turcja/Alanya

Strefa

Family, Active

Family Club

polski animator w hotelu w terminie 15.06-15.09

Dzieci

- 1 dziecko 2-14 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko 2-6 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

Konakli - niewielka miejscowość turystyczna centrum Konakli- ok. 5 km przystanek autobusowy- przy hotelu Alanya - ok. 12 km lotnisko Antalya - ok. 112 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirkowa, posiada status Błękitnej Flagi przyznawanej wyjątkowym plażom za czystość i ekologię, z bezpośrednim zejściem do wody lub z pomostu, leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki za kaucją

Hotel

czterogwiazdkowy, o podwyższonym standardzie, elegancki obiekt należący do prestiżowej sieci Smartline by Thomas Cook, położony nad malowniczą zatoką, odnowiony w 2009 r., składa się z 1 budynku 5-piętrowego oraz 1 budynku 6-piętrowego, łącznie oferuje 223 elegancko i funkcjonalnie urządzonych pokoi

Udogodnienia

całodobowa recepcja, windy, punkt wymiany walut, kącik TV,(sejf ok. 3 EUR/dzień), pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów, przechowalnia bagażu, biblioteka, minimarket, sklep z pamiątkami, jubiler, taras słoneczny, sala konferencyjna, parking, udogodnienia dlaosób niepełnosprawnych

Internet

WiFi w lobby bezpłatne

Pokoje

standardowy -2 os., możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci do 14 roku życia, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja indywidualnie sterowana, TV SAT, telefon, lodówka z minibarem (codziennie bezpłatnie uzupełniany wodą), sejf (ok. 3 EUR/dzień), balkon, Klienci Net Holiday mają zapewnione pokoje z widokiem na morze

Restauracje i bary

restauracja główna - kuchnia międzynarodowa, wieczory tematyczne bar przy basenie/ main bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

2 baseny ze słodką wodą, 3 zjeżdżalnie (czynne w określonych godzinach), leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki za kaucją, siłownia, wstęp do łaźni tureckiej, kort tenisowy, rzutki, siatkówka plażowa, dzienny i wieczorny program animacyjny (m.in. aerobik, kabarety, wieczór turecki), amfiteatr, tenis stołowy

Płatne

bilard, sauna, oświetlenie kortu, masaże, zabiegi w łaźni tureckiej, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, animacje dzienne i wieczorne, gry i zabawy oraz konkursy i quizy, profesjonalny mini klub dla dzieci(4-12 lat), mini disco, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2, wysokie krzesełka w restauracji

Program All Inclusive

07.00-09.00 śniadanie serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 09.00-10.00 późne śniadanie kontynentalne w restauracji głównej - kanapki, rogaliki, kawa, herbata, mleko, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.30-14.00 obiad serwowany w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni tureckiej, dania mięsne, ryby, makarony, sałatki, przystawki, desery, owoce 19.00-21.00 kolacja serwowana w formie bufetu w restauracji głównej, szeroki wybór dan kuchni międzynarodowej z elementami kuchni tureckiej, dania mięsne i wegetariańskie, ryby, przystawki, sałatki, desery, ciasta, owoce 12.00-16.00 przekąski typu kanapki, tosty, pizza, turecki chlebek wypiekany na miejscu serwowane w barze przy basenie 17.00-18.00 podwieczorekciasta, owoce, kawa, herbata serwowane w w barze przy basenie 00.00-00.30 późne przekąski, zupa serwowane w restauracji głównej 10.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane typu kawa, herbata czarna, ziołowa, soki owocowe(za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych),cola, fanta, sprite, tonik, woda mineralna,a także lokalne alkohole typupiwo, wódka, gin, raki, wino białe i czerwone, drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barze przy basenie do obiadów i kolacji - lokalne napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane typu kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), cola, fanta, sprite, tonik, woda mineralna, a także lokalne alkohole typu piwo, wino białe, czerwone - leżaki, materace i parasole na plaży oraz przy basenie - mini klub dla dzieci 4-12 lat - polski animator / guest relation w terminie ok.15.06-15.09

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona www hotelu

www.miradorhotel.com.tr

Nasza ocena

pokój ****+ położenie **** wyżywienie ****+ sport \ rozrywka *****

Atuty

- plaża odznaczona Błękitną Flagą - aqua park dla dzieci i dorosłych - pokoje z widokiem na morze - prestiżowa sieć Smartline by Thomas Cook - znakomity serwis i wyżywienie - wysokie oceny Klientów Net Holiday za czystość, serwis i wyżywienie

Pamukkale

Pamukkale jest nadzwyczajnym cudem natury, który został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO. Nieskazitelnie białe, wapienne tarasy wypełnione wodą ze źródeł termalnych, powstały na skutek działania wód wapiennych i z daleka przypominają rzucone na zbocze góry kłaczki bawełny - stąd nazwa tego miejsca "Bawełniana Twierdza". Będzie można również skorzystać z odmładzających wód termalnych Basenu Kleopatry (dodatkowo płatne). Cena ok. 60 EUR/os.

Pamukkale i Efez 2 dni

W programie wycieczki zwiedzanie baśniowego świata białych, wapiennych tarasów i wodospadów w Pamukkale oraz antycznego miasta Efez - jednego z najlepiej zachowanych miast starożytnych w rejonie Morza Śródziemnego. Efez, w czasach starożytnych był ważnym ośrodkiem handlowym jak również znany był jako największy ośrodek kultu bogini Matki - najpierw Kybele, potem Artemidy. Wykopaliska odsłoniły ruiny z okresu hellenistycznego i rzymskiego m.in. świątynie, agory, teatr i imponującą fasadę biblioteki, a nawet pozostałości kanalizacji. Cena ok. 115 EUR/os.

Kapadocja 2 dni

Wycieczka do niezwykłej krainy w środkowo-wschodniej Anatolii, gdzie cuda natury współistnieją z wybudowanymi przez człowieka skalnymi miastami i świątyniami. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi w Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Najbardziej charakterystyczną wizytówką Kapadocji są tufowe formacje skalne w postaci grzybów, kolumn i stożków, zwanymi peribacasi ("baśniowe kominy") oraz niespotykane nigdzie indziej na świecie ogromne, podziemne miasta. W Göreme można podziwiać dziesiątki wykutych w skałach, średniowiecznych kościołów z bizantyjskimi freskami. Cena ok. 110 EUR/os.

Rafting

Szalony i emocjonujący spływ kajakami bądź pontonami po górskiej rzece Koprulu wzdłuż malowniczego kanionu pod okiem profesjonalnych instruktorów. Trasa ma długość ok. 14 km i składa się z różnej długości kaskad i progów skalnych. Cena ok. 40 EUR /os.

Jeep Safari

Wycieczka dla tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To wszystko w otoczeniu cudownych widoków i bogactwa przyrody Gór Taurus. W programie wizyta w przepięknym wiejskim meczecie oraz odpoczynek z przerwą na pływanie. Cena ok. 35 EUR/os.

Hammam

Pobyt w łaźni tureckiej to relaks dla ciała i duszy. Sauna, kąpiele oraz masaż w pianie i olejkach pozwalają oderwać się od codziennej rzeczywistości. Cena ok. 20 EUR/os.

Noc turecka

Szalony wieczór w niezwykłej scenerii zabytkowego Karawanseraju z możliwością zapoznania się z bogatą kulturą turecką. Wieczór rozpoczyna się kolacją z typowymi tureckimi specjałami i lokalnymi napojami. W programie pokaz tańców charakterystycznych dla różnych regionów Turcji oraz orientalny taniec brzucha. Cena ok. 38 EUR/os.

Perge - Aspendos - Kursunlu

Wycieczka do Perge, gdzie zobaczyć można ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast kultury hellenistycznej. Następnie wizyta w Parku Narodowym Kursunlu ze słynnymi wodospadami i w Aspendos z najlepiej zachowanym starożytnym teatrem. Cena ok. 50 EUR/os.

Zielony Kanion

Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój i lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe wręcz krajobrazy. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Przewidziany jest postój na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie oraz podziwianie zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew. Cena ok. 50 EUR/os.

Delfinarium

Wizyty w Delfinarium dostarczy niezapomnianych wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Idealna atrakcja dla najmłodszych. Cena ok. 30 EUR/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


POŁOŻENIE

Konakli, ok. 2 km centrum Konakli, ok. 10 km od Alanyi, ok. 110 km od lotniska w Antalyi, ok.125 km od centrum Antalyi

PLAŻA

Hotel przylega do własnej, szerokiej, piaszczysto-żwirowej plaży - zejście po kilku schodkach - dno morza pokrywają miejscami drobne kamyki (zejście do wody bezpośrednio lub z pomostu). Leżaki, materace i ręczniki bezpłatne.

HOTEL

Kategoria lokalna 4*  Hotel leżący nad morzem przy urozmaiconym wybrzeżu, w spokojnej i cichej okolicy. Obiekt położony wśród zieleni, idealna opcja dla rodzin z małymi dziećmi. Wzdłuż plaży możemy przejść przez całe Konakli aż do pobliskiego Avsallar. Możemy także wypoczywać cały dzień w basenie i korzystać z konceptu all inclusive.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, restauracja główna, 3 bary, salon fryzjerski, lekarz, wypożyczalnia samochodów i motocykli, pralnia, kantor.

INTERNET

bezpłatne Wi-Fi w lobby

KONFERENCJE/INCENTIVE

mała sala konferencyjna dla 40 osób

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 2 baseny, leżaki i parasole, ręczniki plażowe, wejście do łaźni tureckiej, sauna, siłownia, koszykówka, siatkówka, rzutki, okazjonalnie muzyka na żywo, hotelowe programy animacyjne Odpłatnie: bilard, centrum Spa, sporty wodne przy plaży

DLA DZIECI

animacje, basen, mini klub (4-12 lat), wózek (płatny)

ZAKWATEROWANIE

W hotelu znajduje się 223 pokoje: 185 pokoi standardowych (23 m), 24 pokoje rodzinne łączone (48 m), 10 pokoi rodzinnych (30 m), 2 pokoje suit (52 m), 2 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych (23 m); wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie (w zależności od warunków pogodowych), łazienka z prysznicem, suszarka, TV/SAT, sejf (płatny), mini bar (codziennie uzupełniany w wodę), balkon.

WYŻYWIENIE

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja (w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel). Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godzinach 10.00-23.00.w wyznaczonych barach. Dodatkowo płatne są: lody, napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane. 

INFORMACJE DODATKOWE

http://www.miradorhotels.com

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/ Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/turcja

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA SUN & FUN HOLIDYAS

SF4

KATEGORIA TURECKA

****

Położenie

Hotel usytuowany jest w okolicach miasteczka Konakli, 12 km od Alanyi, 112 km od lotniska. Prywatna, wąska plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu. Hotel posiada własny pomost, z którego można zejść do wody.

HOTEL OFERUJE

Do dyspozycji Gości jest restauracja główna, bar przy basenie otwarty w godz. 10.00-23.00, a także: parking, sala konferencyjna, pokój telewizyjny, biblioteka, małe centrum handlowe, fryzjer, usługi pralnicze, wypożyczalnia samochodów.

POKOJE

Na terenie hotelu znajdują się 223 pokoje usytuowane w dwóch budynkach. Większość pokoi to pokoje standardowe, ale jest też 10 pokoi rodzinnych (jeden większy pokój z łóżkiem piętrowym); 2 pokoje przystosowane są dla osób niepełnosprawnych. Pokoje są wyposażone w telewizor, klimatyzację centralną indywidualnie sterowaną, łazienkę z prysznicem i WC, suszarkę do włosów, telefon, mini bar, sejf (odpłatnie) i balkon.

Wyżywienie

Opcja All inclusive obejmuje: śniadania (07.00-09.30), późne śniadania (09.30-10.30), obiady (12.30-14.00), przekąski (12.00-15.00), podwieczorek (16.00-17.00), kolacje (19.00-21.00) i tzw nocną zupę (23.00-23.30). Napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji dostępne są w hotelowych barach w godz. 10.00-23.00.

SPORT I ROZRYWKA

Goście hotelowi mogą bezpłatnie korzystać z wielu atrakcji, takich jak: 2 baseny zewnętrzne (jeden relaksacyjny, drugi z animacjami), Aquapark składający się z 3 zjeżdżalni, łaźnia turecka, kącik fitness, siatkówka plażowa, rzutki, gry wodne, gimnastyka oraz codzienne animacje i wieczorne przedstawienia w amfiteatrze. Za dodatkową opłatą dostępne są: sauna, masaże, oświetlenie kortu tenisowego i bilard. Leżaki, parasole i materace są bezpłatne przy basenie i na plaży. Ręczniki są dostępne po opłaceniu depozytu zwrotnego.

DZIECI

Dla najmłodszych Gości hotel przygotował mini klub (4-12 lat) i brodzik.

NASZYM ZDANIEM

Bardzo przyjemny hotel położony bezpośrednio przy morzu i posiadający dobrze rozwiniętą infrastrukturę dla rodzin z dziećmi.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Opis

hotel został otwarty w 1991 roku, budynek boczny został otwarty w 2006 roku,  został odnowiony w 2012 roku, Chotel został usytuowany na powierzchni 14.750 m²; do dyspozycji gości: 2 baseny zewnętrzne, aqua park, restauracja główna, 3 bary, sala konferencyjna

Położenie

Konakli, ok. 2 km centrum Konakli, ok. 10 km od Alanyi, ok. 110 km od lotniska w Antalyi, ok.125 km od centrum Antalyi

Plaża

prywatna; leżaki, materace, ręczniki, parasole przy basenie i na plaży bezpłatne

Zakwaterowanie

w hotelu znajduje się 223 pokoje: 185 pokoi standardowych (23 m²), 24 pokoje rodzinne łączone (48 m²), 10 pokoi rodzinnych (30 m²), 2 pokoje suit (52 m²), 2 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych (23 m²); wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie (w zależności od warunków pogodowych), łazienka z prysznicem, suszarka, TV-SAT, sejf (płatny), minibar (codziennie uzupełniany w wode), balkon

Wyżywienie

All Inclusive – śniadanie, obiad, przekąski, kolacja (w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne są lody, napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane

Sport i rozrywka (w cenie)

animacje, muzyka na żywo (okazjonalnie), dyskoteka, bilard, aerobik, aqua-aerobik, tenis stołowy, koszykówka, rzutki, siatkówka plażowa, łaźnia turecka, bezpłatne Wi-Fi w lobby

Dodatkowo płatne

centrum Spa & Wellness, masaż, sauna, salon fryzjerski, lekarz, wypożyczalnia samochodów i motocykli, pralnia, wszystkie sporty wodne na plaży, kantor

Dla dzieci

animacje, basen, mini klub (4-12 lat), wózek (płatny)

WWW

www.miradorhotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel w spokojnej okolicy. Wygodne pokoje, dobre jedzenie (duży wybór posiłków), animacje miła obsługa. Plaża kamienista, mało urokliwa. Hotel polecam dla par na romantyczny urlop.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Antalya, Turcja

Położenie

do Alanyi ok. 12 km (3x dziennie transfer za opłatą), lotnisko w Antalyi oddalone ok. 110 km.

Plaża

bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży, wejście do morza częściowo skaliste. Kąpiele możliwe także z pomostu. Leżaki i parasole na plaży i przy basenie w cenie. Ręczniki za kaucją (zmiana za opłatą).

Wyposażenie

całkowicie wyremontowany w 2012 roku hotel posiada 223 pokoje w 5-piętrowym budynku głównym oraz 6-piętrowym budynku bocznym. Na terenie obiektu znajduje się lobby z recepcją, restauracja, restauracja a'la carte, sklepy i punkty usługowe. W ogrodzie hotel posiada dwa baseny, w tym jeden z trzema zjeżdżalniami (czynne w określonych godzinach). Hotel akceptuje karty Visa, Master. www.otelmirador.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A2-3F, A2-3B, A1-3E) ok. 24 m2, w budynku bocznym lub głównym, telefon, TV-SAT, minibar, sejf (za opłatą), klimatyzacja indywidualna, łazienka z prysznicem, WC, suszarka do włosów, balkon od strony lądu. A2-3B z widokiem na morze. A1-3E w budynku bocznym. Pokoje wariant ekonomiczny (A2-3S) w budynku bocznym, od strony lądu, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (A2-3C) ok. 32 m2, w budynku głównym, jedno pomieszczenie z łóżkiem podwójnym i łóżkiem piętrowym, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (A2-5D) ok. 48 m2, dwa pokoje połączone drzwiami, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Dzieci

miniklub w wieku 4-12 lat, oddzielny brodzik, plac zabaw, animacje.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka, rzutki. Za opłatą bilard.

Dostęp do internetu

WiFi w lobby w cenie.

Sport

tenis (rakiety za kaucją), tenis stołowy, siatkówka plażowa. Za opłatą oświetlenie kortów tenisowych, sporty wodne na plaży.

Wellness

za opłatą masaże, sauna, łaźnia turecka.

All Inclusive

śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Po południu przekąski, kawa, herbata, ciasto. Przekąska o północy. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach 10:00-23:00.

Wcześniej = taniej

do 31.12.15 30% zniżki, do 31.01.16 25% zniżki, do 29.02.16 20% zniżki, do 31.03.16 15% zniżki, do 30.04.16 10% zniżki.

Dla dzieci

2-14 lat: pobyt gratis.

Polecamy

  • bezpośrednio przy plaży
  • WiFi w lobby w cenie
  • wyremontowany w 2012 roku


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Mirador

Opinie o Hotelu Mirador

4.4
polecam

Bardzo sympatyczny i kompetentny Rezydent. Miła i sprawna obsługa w restauracji i barze.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.4
4.1
polecam

Mirador bardzo nam się podobał, chociaż nie był tak lukusowy jak gypsophila. Ot, ładny hotelik na spokojne wakacje, ale z całym niezbędnym zapleczem. Niczego nam nie brakowało, morze pod nosem i cudowna obsługa i świetni animatorzy wieczorami!

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1
4.1
polecam

Lubimy podróżować i co roku staramy się jechać w inne miejsce. W tamtym roku byliśmy w hotelu Mirador. Pokoje niewielkie, bez wielkich udogodnień i luksusów, ale czyste i jasne. Podstawowe wyposażenie, ale pościel zawsze świeża i jedzenie smaczne. Dla oszczędnych i niewymagających super opcja.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.1
4.1
polecam

Lubimy podróżować i co roku staramy się jechać w inne miejsce. W tamtym roku byliśmy w hotelu Mirador. Pokoje niewielkie, bez wielkich udogodnień i luksusów, ale czyste i jasne. Podstawowe wyposażenie, ale pościel zawsze świeża i jedzenie smaczne. Dla oszczędnych i niewymagających super opcja.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.1
4.1
polecam

Mirador polecany nam został jako opcja dla ludzi chcących spędzić spokojne wakacje. To prawda, hotel jest na uboczu, z dala od zgiełku, akurat dla starszych wakacjuszy. Miła i pomocna obsługa, jedzenie mieliśmy zawsze świeże, a pokój jasny i przestronny.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1
4.6
polecam

Byliśmy w Miradorze w tamtym roku i zdecydowanie polecamy parom na spokojne wakacje. Jest przyjemnie i cicho, kuchnia wyjątkowo smaczna, widoki cudowne no i atmosfera bardzo przyjacielska. Plaża jest piaszczysto-kamienista, ale bardzo czysta i zadbana, podobnie jak teren wokół hotelu. Można spokojnie wypocząć.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.6
4.4
polecam

jednej strony hotel ma wysoki standard, ale jednocześnie nie jest molohem, w którym ludzi traktuje się jak numerki. Indywidualne podejście do każdego, pomocna obsługa i kompetentne panie na portierni. Chętnie pomogą gdy się czegoś szuka, doradzą , zarekomendują nawet fajne knajpki. Co do okolicy to niektórzy skarżyli się na to, że plaża jest piaszczysto-kamienista, ale nam to nie przeszkadzało w ogóle. Miało swój urok. Dla leniwych – super baseny z czystą wodą, dla łasuchów – dobra kuchnia.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.4
4.0
polecam

Byłem w tym hotelu rok temu z żoną. Bardzo miło wspominam pobyt w tym hotelu, basen, pełen relax no i przede wszystkim morze oraz wspaniała kuchnia

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.0
4.4
polecam

Bardzo przyjemny hotel, pelen licznych atrakcji dla dzieci, dlatego to wlasnie tej grupie podruzowiczów polecam. Do tego (juz dla doroslych) pyszne jedzenie, obsluga mila i kompetentna, i duzo kolorowych drinkow.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: polecam
4.4

Mirador - możliwości zakwaterowania:

STANDARD LARGE ROOM
FAMILY ROOM
B BLOCK STANDARD SEA VIEW
B BLOCK STANDARD LAND VIEW
B BLOCK STANDARD LAND VIEW CHILD FRIENDLY
A BLOCK STANDARD SEA VIEW
B BLOCK STANDARD LAND VIEW SINGLE USE
B BLOCK STANDARD SEA VIEW SINGLE USE
A BLOCK STANDARD SEA VIEW SINGLE USE

Mirador - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Mirador? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00