cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Alba Resort, Riwiera Turecka
1 / 53
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
27.06 - 01.07
już od 1459 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
02.11 - 05.11
już od 455 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Alba Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Alba Resort
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Side
Ocena hotelu Alba Resort:
4.8 / 5
Średnia z 9 opinii
Szczegóły oceny hotelu Alba Resort:
  • Lokalizacja
    4.9
  • Hotel
    4.9
  • Pokoje
    4.2
  • Wyżywienie
    4.7
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 czerwca 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 02 listopada 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rodzinny hotel o bardzo wysokim standardzie. Oferuje wszystko, co jest potrzebne do wspaniałego wypoczynku, od basenów i zjeżdżalni, przez szereg barów i restauracji po codzienne animacje.

Hotel Alba Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rodzinny hotel o bardzo wysokim standardzie. Oferuje wszystko, co jest potrzebne do wspaniałego wypoczynku, od basenów i zjeżdżalni, przez szereg barów i restauracji po codzienne animacje.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 8 km od centrum miejscowości Side
  • ok. 200 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 55 min

polozenie

  • ok. 8 km od centrum miejscowości Side
  • ok. 200 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 55 min

plaza

  • ok. 200 m od plaży
  • piaszczysta
  • łagodnie opadająca
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras 
  • taras na dachu
  • Wi-Fi: w recepcji, w lobby, w barze, przy basenie, w cenie
  • kawiarenka internetowa: za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz
  • pralnia: za opłatą
  • parking: niestrzeżony, w cenie
  • sale konferencyjne: 2 

karty

Visa. MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

445

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 5
  • basen: zewnętrzny, ze słodką wodą, liczba zjeżdżalni: 4
  • basen zewnętrzny
  • basen: kryty
  • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, zjeżdżalnia
  • jacuzzi: kryte, ze słodką wodą, podgrzewane
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, liczba zjeżdżalni: 1, w cenie
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • wózek dla dzieci: za opłatą
    • łóżeczko dla dzieci: w cenie
    • menu dla dzieci
    • bufet dla dzieci
    • miniklub: 4-12 lat, marzec - listopad, w cenie
    • animacje dla dzieci: 4-12 lat, marzec - listopad, kilka razy w tygodniu
    • pokój gier i zabaw: 4-12 lat
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: 4-12 lat, marzec - listopad, w cenie

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia
    • sauna fińska
    • łaźnia parowa
    • hammam
    • piłka nożna
    • siatkówka plażowa
    • minigolf
    • tenis stołowy 
    Płatne
    • strefa spa
    • masaże
    •  zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • 2 korty tenisowe
    • oświetlenie kortu tenisowego 
    • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
    • skutery wodne, parasailing, łódka typu banan, w ofercie firm zewnętrznych

    rozrywka

    • zajęcia sportowe kilka razy w tygodniu
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych kilka razy w tygodniu
    • przedstawienia
    • wieczory taneczne
    • muzyka na żywo
    • karaoke
    • boccia za opłatą
    • rzutki za opłatą
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój rodzinny Deluxe FZX2
    • 2-6 os.
    • ok. 52 m2
    • widok na ląd
    • w bocznym budynku
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • 2 łazienki
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój rodzinny FZX1
    • 2-4 os.
    • ok. 41 m2
    • widok na ląd
    • pokój dzienno-sypialny
    • 1 sypialnia
    • szlafroki: za opłatą
    • w bocznym budynku
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój rodzinny FZX3
    • 2-4 os.
    • ok. 26 m2
    • widok na ląd
    • łóżko piętrowe
    • w bocznym budynku
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 2-3 os.
    • ok. 26 m2
    • widok na morze
    • w bocznym budynku
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 26 m2
    • widok na ląd
    • w bocznym budynku
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-3 os.
    • ok. 26 m2
    • boczny widok na morze
    • w bocznym budynku
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • suszarka do włosów
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • 24 h
    • śniadanie
    • obiad
    • kolacja
    • posiłki w formie bufetu
    • przekąski
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: za opłatą
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu  
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „Olympos Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet dla dzieci, menu dla dzieci, dania sezonowe, bufet, w cenie, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Ophelia Ristorante Italiano": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Anfora Fisch Restaurant": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 3
  • bar w lobby „Lobby Bar": w cenie
  • bar przy zewnętrznym basenie „Aqua Pool Bar": w zależności od sezonu, w cenie
  • bar na plaży „Aloha Beach Bar": kwiecień - październik; w zależności od warunków pogodowych, w cenie
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie bransoletek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rodzinny hotel o bardzo wysokim standardzie. Oferuje wszystko, co jest potrzebne do wspaniałego wypoczynku, od basenów i zjeżdżalni, przez szereg barów i restauracji po codzienne animacje.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Turcja / Side

    Opis oferty:

    Położony w dużym, zielonym ogrodzie, cieszy się świetnymi opiniami Klientów. Szczególnie doceniany jest za wysoki poziom obsługi, ciekawe animacje oraz znakomite wyżywienie. Bogata oferta all inclusive, obowiązuje 24 godziny na dobę! Dla Gości przygotowano również dwie restauracje á la carte. Hotel jest pięknie położony, przy szerokiej piaszczystej plaży z bezpłatnym serwisem i barem, objętym all inclusive, serwującym przekąski i napoje. Znakomita obsługa, bogata infrastruktura sportowo-rekreacyjna i moc atrakcji dla dzieci sprawiają, że jest chętnie wybierany na rodzinne wakacje.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej Colakli, ok. 8 km od antycznego centrum SIDE, ok. 13 km od Manavgat; ok. 60 km od portu lotniczego w Antalyi; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu (Side, Manavgat).

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; bar hotelowy objęty all inclusive.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1999 r., odnowiony w 2012 r., 445 pokoi, 10 budynków, 4 piętra, 9 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja; restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 restauracje á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja): kuchnia włoska, rybna; 4 bary, w tym bar przy basenie i na plaży; minimarket, sklep z pamiątkami i biżuterią; centrum konferencyjne dla 300 osób, duży ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, room-service, fryzjer; pokoje dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 26 m², elegancki, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (codziennie uzupełniany w napoje bezalkoholowe), zestaw do kawy/herbaty, sejf (płatny: ok. 2 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); boczny widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 970 m² i ok. 615 m², gł. 1,5 m, w większym basenie 4 zjeżdżalnie, 2 brodziki dla dzieci, słodka woda, gł. 0,4 m, w jednym minizjeżdżalnia, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kryty basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 70 m², gł. 1,5 m; kort tenisowy (wymagana rezerwacja) z oświetleniem (ok. 15 EUR/godz.) i wypożyczalnią sprzętu (ok. 5 EUR/godz.), centrum fitness, koszykówka, siatkówka plażowa, boccia, minipiłka nożna; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), minidisco, minizoo, dyskoteka, animacje dla dorosłych i dzieci: gry i zabawy sportowe, okazyjnie muzyka na żywo, wieczorne pokazy; za opłatą: bilard; centrum spa: bezpłatnie: łaźnia turecka, sauna; płatne: masaże; oferta zewnętrzna: sporty wodne na plaży.

    ALL INCLUSIVE 24H:

    śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-10.30), obiad (12.00-13.30), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; kawa, herbata i ciasto (10.00-17.30) i przekąski (11.00-17.30) w barze przy basenie; przekąski w barze na plaży (11.00-16.00); tureckie placki gozleme (11.00-17.30); lody (14.00-16.00); nocna zupa (23.30-00.30); kanapki (00.30-7.00); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonym barze (24h); raz na tydzień kolacja w restauracji á la carte z kuchnią włoską lub rybną (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0090/2427638080, www.albaresort.com.tr

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rodzinny hotel o bardzo wysokim standardzie. Oferuje wszystko, co jest potrzebne do wspaniałego wypoczynku, od basenów i zjeżdżalni, przez szereg barów i restauracji po codzienne animacje.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Turcja / Side

    Opis oferty:

    Położony w dużym, zielonym ogrodzie, cieszy się świetnymi opiniami Klientów. Szczególnie doceniany jest za wysoki poziom obsługi, ciekawe animacje oraz znakomite wyżywienie. Bogata oferta all inclusive, obowiązuje 24 godziny na dobę! Dla Gości przygotowano również dwie restauracje á la carte. Hotel jest pięknie położony, przy szerokiej piaszczystej plaży z bezpłatnym serwisem i barem, objętym all inclusive, serwującym przekąski i napoje. Znakomita obsługa, bogata infrastruktura sportowo-rekreacyjna i moc atrakcji dla dzieci sprawiają, że jest chętnie wybierany na rodzinne wakacje.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej Colakli, ok. 8 km od antycznego centrum SIDE, ok. 13 km od Manavgat; ok. 60 km od portu lotniczego w Antalyi; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu (Side, Manavgat).

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; bar hotelowy objęty all inclusive.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1999 r., odnowiony w 2012 r., 445 pokoi, 10 budynków, 4 piętra, 9 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja; restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 restauracje á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja): kuchnia włoska, rybna; 4 bary, w tym bar przy basenie i na plaży; minimarket, sklep z pamiątkami i biżuterią; centrum konferencyjne dla 300 osób, duży ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, room-service, fryzjer; pokoje dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 26 m², elegancki, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (codziennie uzupełniany w napoje bezalkoholowe), zestaw do kawy/herbaty, sejf (płatny: ok. 2 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); boczny widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 970 m² i ok. 615 m², gł. 1,5 m, w większym basenie 4 zjeżdżalnie, 2 brodziki dla dzieci, słodka woda, gł. 0,4 m, w jednym minizjeżdżalnia, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kryty basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 70 m², gł. 1,5 m; kort tenisowy (wymagana rezerwacja) z oświetleniem (ok. 15 EUR/godz.) i wypożyczalnią sprzętu (ok. 5 EUR/godz.), centrum fitness, koszykówka, siatkówka plażowa, boccia, minipiłka nożna; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), minidisco, minizoo, dyskoteka, animacje dla dorosłych i dzieci: gry i zabawy sportowe, okazyjnie muzyka na żywo, wieczorne pokazy; za opłatą: bilard; centrum spa: bezpłatnie: łaźnia turecka, sauna; płatne: masaże; oferta zewnętrzna: sporty wodne na plaży.

    ALL INCLUSIVE 24H:

    śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-10.30), obiad (12.00-13.30), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; kawa, herbata i ciasto (10.00-17.30) i przekąski (11.00-17.30) w barze przy basenie; przekąski w barze na plaży (11.00-16.00); tureckie placki gozleme (11.00-17.30); lody (14.00-16.00); nocna zupa (23.30-00.30); kanapki (00.30-7.00); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonym barze (24h); raz na tydzień kolacja w restauracji á la carte z kuchnią włoską lub rybną (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0090/2427638080, www.albaresort.com.tr

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rodzinny hotel o bardzo wysokim standardzie. Oferuje wszystko, co jest potrzebne do wspaniałego wypoczynku, od basenów i zjeżdżalni, przez szereg barów i restauracji po codzienne animacje.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Riwiera Turecka

    Położenie

    Miejscowość ColakliCentrum Side ok. 8 kmManavgat ok. 13 kmPort lotniczy Antalya ok. 55 km

    Plaża

    Piaszczysta bezpośrednio przy hotelu (przejście przez ogród ok. 100m)Bar z napojami i przekąskamiLeżaki, parasole i ręczniki plażowe - bezpłatne

    Pokoje

    Pokój Standard ok. 26 m²KlimatyzacjaŁazienka z wanną i WC, suszarka do włosówTelefon - płatnyTV LCDMinibar, codziennie uzupełniany w napoje bezalkoholowe i wodę - bezpłatnySejf - płatnyZestaw do parzenia kawy i herbatyBalkonŁóżeczko dziecięce (na życzenie) - bezpłatnePokój Family 1 ok. 41 m²Dwie sypialnie i jedna łazienkaPokój Family 2 ok. 55 m²Dwie sypialnie, dwie łazienki oraz dwa balkonyPokój Family Bunk Bed ok. 25 - 32 m²Przestronniejszy pokój rodzinny z dodatkowym łóżkiem piętrowymStandard Promo ok. 26 m²Pokój w specjalnej cenie, wyposażenie jak w pokoju standardowym

    Wyżywienie

    All Inclusive 24h:Śniadaniae, obiady i kolacje w formie bufetuLody (14:00-16:00), przekąski, kawa, herbata i ciastka, w godzinach 11:00-17:30Nocne przekąski w godz. 23:30 - 00:30, kanapki w godz. 00:30-07:00Napoje bezalkoholowe i alkohole lokalnej produkcji w barach wskazanych przez hotel w godzinach ich otwarcia (w jednym z nich przez całą dobę)Raz na pobyt kolacja w wybranej restauracji a'la carte, wymagana wcześniejsza rezerwacja - bezpłatnie

    Opis hotelu

    Recepcja2 restauracje, kilka barów2 baseny, 4 zjeżdżalnie, 2 baseny dla dzieci z małą zjeżdżalniąBasen wewnętrzny, jacuzziWymiana walut w miarę dostępnościSklepy - płatneSejf w recepcji - płatnyLekarz - płatnyOficjalna kategoria hotelu 5*

    Internet

    Wi-Fi w lobby i barze przy basenie - bezpłatneWi-Fi w pokojach, na plaży i pozostałych miejscach na terenie hotelu - płatne

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: Dzienne i wieczorne animacje, muzyka na żywo, rzutki, siatkówka plażowa, minigolf, 2 korty tenisowe, koszykówka, miniboisko do piłki nożnej, centrum fitness, miniklub (dzieci 4 - 12 lat), mini disco, mini zooOdpłatnie: Wypożyczenie sprzętu do tenisa i oświetlenie kortu, fryzjer, centrum gier, bilard, sporty wodne na plaży

    Uwagi

    OSTRZEŻENIE: W związku z wybuchem epidemii wirusa SARS-CoV-2 w czasie trwania wybranej imprezy turystycznej mogą obowiązywać zwiększone wymagania dotyczące higieny i innych środków ostrożności ze względu na ochronę zdrowia i bezpieczeństwo podróżnych. Należy zapoznać się z informacjami dotyczącymi wymogów sanitarnych obowiązujących w Turcji.

    WAŻNE INFORMACJE

    Opis imprezy turystycznej uwzględnia usługi świadczone w szczycie sezonu, który przypada na lipiec i sierpień. Zakres niektórych usług dostępnych w obiektach zakwaterowania (hotelach), świadczonych poza szczytem sezonu może nieznacznie różnić się od zakresu usług świadczonych w szczycie sezonu. Szczegółowe informacje na temat usług z określeniem różnic zostały wskazane w Informatorze ogólnym.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rodzinny hotel o bardzo wysokim standardzie. Oferuje wszystko, co jest potrzebne do wspaniałego wypoczynku, od basenów i zjeżdżalni, przez szereg barów i restauracji po codzienne animacje.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Doskonale położony dobrej klasy hotel idealny na wakacje z całą rodziną. Piaszczysta plaża, bliskość urokliwego Side, bogata oferta sportowa i rekreacyjna, urozmaicona i smaczna kuchnia, liczne atrakcje dla dzieci - aquapark, Mini Zoo, miniclub, animacje. Wesoły i pełen przygód wypoczynek dla rodzin z dziećmi i gości nastawionych na aktywność i zwiedzanie.

    Położenie

    Przy prywatnej, piaszczytej plaży (leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne), w miejscowości Colakli, ok. 8 km od antycznego Side z ciekawą starówką, sklepami i restauracjami, ok. 13 km od Manavgat, 55 km od portu lotniczego w Antalyi.

    Wyposażenie

    Eleganckie lobby z całodobową recepcją, restauracja główna, 2 restauracje a la carte (włoska i rybna), bar w lobby, 2 bary przy basenie, bar przy plaży, bar w dyskotece, herbaciarnia, bezpłatne Wi-Fi w lobby i przy basenie, sklepiki. Płatne: pralnia, opieka lekarska, sale konferencyjne, salon fryzjerski.

    Pokoje

    Hotel posiada 445 gustownie urządzonych pokoi, z których każdy wyposażony jest w: klimatyzację, balkon, łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), telewizję satelitarną, minibar (woda i napoje bezalkoholowe), zestaw do parzenia kawy i herbaty; płatne: sejf, telefon, Wi-Fi.Rodzaje pokoi:Standard Room Low Cost DZT - ekonomiczne, wyposażone standardowo. Mogą mieć mniejszy metraż lub widok na okoliczne budynki.Standard Room Land View DZL - standardowe z widokiem na ląd o powierzchni ok. 26 m kw. Możliwość zakwaterowania maksymalnie 2 os. dorosłych i dziecka lub 3 os. dorosłych.Standard Room Side Sea View DZK - standardowe z bocznym widokiem na morze o powierzchni ok. 26 m kw. Możliwość zakwaterowania maksymalnie 2 os. dorosłych i dziecka lub 3 os. dorosłych.Standard Room Sea View DZM - standardowe z frontalnym widokiem na morze o powierzchni ok. 26 m kw. Możliwość zakwaterowania maksymalnie 2 os. dorosłych i dziecka lub 3 os. dorosłych.Superior Room Sea View DSM - superior z widokiem na morze.Standard Room Single Use Land View D1L - jednoosobowe z widokiem na ląd, wyposażone standardowo.Family Bunkbed Room Land View FZL - rodzinne z łóżkiem piętrowym i widokiem na ląd o powierzchni ok. 25-32 m kw. Możliwość zakwaterowania maksymalnie 2 os. dorosłych i 2 dzieci lub 3 os. dorosłych i 1 dziecka.Family Room 2 bedrooms F2 - rodzinne z 2 sypialniami o powierzchni ok. 41 m kw. Możliwość zakwaterowania maksymalnie 4 os. dorosłych.Family Room 2 bedrooms Typ A F2A - rodzinne z 2 sypialniami o powierzchni 55 m kw. Możliwość zakwaterowania maksymalnie 4 os. dorosłych i 2 dzieci.

    Wyżywienie

    All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadania, przekąski w ciągu dnia, popołudniowa kawa i ciasto, lody, wieczorny posiłek, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych godzinach (bar przy basenie czynny 24h), raz na pobyt bezpłatna kolacja w wybranej restauracji a la carte (wymagana rezerwacja). Płatne: świeżo wyciskane soki owocowe.

    Sport i rozrywka

    Duży basen Activity z 4 zjeżdżalniami wodnymi, basen Dolphin, basen kryty z jacuzzi, fitness, siatkówka, rzutki, zumba, aerobik i aqua aerobik, boccia, minigolf, piłka nożna, łucznictwo, animacje w ciągu dnia i wieczorem, wieczorne pokazy, Noc Turecka, dyskoteka, sauna, hammam. Płatne: sporty wodne na plaży, zabiegi i masaże w centrum spa, sala gier (bilard, automaty do gier itp.).

    Dla dzieci

    Brodzik, dziecięca zjeżdżalnia wodna, plac zabaw, Mini Zoo, miniclub (dla dzieci w wieku 4-12 lat), menu dziecięce i wysokie krzesełka w restauracji, mini disco, animacje, łóżeczka niemowlęce na życzenie (w zależności od dostępności); płatne: wózek, opiekunka do dziecka.

    Warunki wjazdu do kraju

    Zasady wjazdu do TURCJI w czasie pandemiiWymagane jest okazanie negatywnego wyniku testu RT-PCR wykonanego w ciągu ostatnich 72 godzin przed przybyciem do Republiki Turcji lub negatywnego wyniku szybkiego testu antygenowego z ostatnich 48 godzin przed przylotem. Zaświadczenie z wynikiem testu musi być wystawione w j. angielskim przez laboratorium oficjalnie uznawane przez Ministerstwo Zdrowia; lista laboratoriów dostępna na: www.gov.pl/web/zdrowie/lista-laboratoriow-covidZ okazania negatywnego wyniku testu zwolnione są:* dzieci do lat 12* osoby w pełni zaszczepione przeciw COVID-19* tzw. ozdrowieńcyNależy mieć ze sobą oficjalny dokument (akceptowane są Unijne Certyfikaty COVID pobrane z IKP/aplikacji mObywatel), potwierdzający szczepienie co najmniej 14 dni przed wjazdem i/lub przebycie choroby COVID-19 w ciągu ostatnich 6 miesięcy (od pierwszego pozytywnego testu upłynęło co najmniej 28 dni, ale nie więcej niż 6 miesięcy).Wszystkich podróżnych obowiązuje wymóg wypełnienia formularza Form for Entry to Turkey. Jest on dostępny na stronie Ministerstwa Zdrowia Republiki Turcja: https://register.health.gov.tr/Formularz należy wypełnić 72 godziny przed wylotem. Podróżny otrzyma potwierdzenie rejestracji wraz z unikatowym kodem HES. Dokument należy wydrukować lub zachować na urządzeniu mobilnym i okazać go obsłudze linii lotniczej przed wylotem. Brak formularza lub podanie nieprawdziwych danych może skutkować brakiem zgody na wjazd do Turcji i sankcjami prawnymi. Podróżni zobowiązani są do wypełnienia i podpisania formularza lokalizacyjnego, który rozdawany jest w samolocie (należy tam podać podstawowe informacje, np. imię, nazwisko, numer lotu, nr miejsca w samolocie, adres w Turcji, wykaz krajów, w których pasażer przebywał w ciągu 14 ostatnich dni).Procedury po powrocie z Turcji do Polski - na podst. rozporządzenia z 10 lipca 2021Z kwarantanny zwolnione są następujące osoby:* zaszczepione pełnym cyklem szczepienia; od podania ostatniej dawki szczepionki (dopuszczonej w UE) musi upłynąć 14 dni (liczone od dnia następującego po dniu podania ostatniej dawki). Szczepienie musi być poświadczone unijnym cyfrowym zaświadczeniem COVID lub innym dokumentem w języku polskim lub angielskim* Tzw. ozdrowieńcy, którzy okażą dokument potwierdzający przebycie choroby COVID-19 (nie później niż 6 miesięcy), wystawiony w języku polskim albo angielskim, w tym unijnym cyfrowym zaświadczeniem COVID* Pozostałe osoby, które okażą negatywny wynik testu na COVID-19, poświadczony unijnym cyfrowym zaświadczeniem COVID lub innym dokumentem w języku polskim lub angielskim. Test musi być wykonany nie wcześniej niż 48 godzin przed przekroczeniem granicy LUB w Polsce maks. do 48 godz. po przekroczeniu granicy (RT-PCR lub antygenowy wykonany przez laboratorium wpisane na listę laboratoriów COVID : https://www.gov.pl/web/zdrowie/lista-laboratoriow-covid (obowiązek odbycia kwarantanny uznaje się za zrealizowany z chwilą wprowadzenia negatywnego wyniku testu do systemu teleinformatycznego przez medyczne laboratorium diagnostyczne)* Dzieci do 12. roku życia podróżujące pod opieką dorosłych, którzy są zaszczepieni przeciwko COVID-19 lub posiadają negatywny wynik testu na COVID-19Osoby niezaszczepione i te, które nie przedstawią negatywnego wyniku testu - podlegają obowiązkowi odbycia 10- dniowej kwarantanny. Karta Lokalizacji PodróżnegoOsoby podróżujące do Polski samolotem - przed dokonaniem odprawy - są obowiązane do wypełnienia Karty Lokalizacji Podróżnego w postaci elektronicznej (eKLP). Od 17 lipca 2021 r. jest ona dostępna w formie elektronicznej i zastępuje dotychczas stosowanaą wersję papierową. Jedynie w przypadku braku dostępu do systemu teleinformatycznego można ją nadal wypełnić w postaci papierowej - w takim przypadku papierowy formularz Karty Lokalizacji Podróżnego (KLP) jest przekazywany przez personel pokładowy.Karta znajduje się na stronie MSZ: https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/homeSzczegóły: https://www.gov.pl/web/gov/wypelnij-klpOkazanie tejże karty jest warunkiem koniecznym przy przekraczaniu granicy w okresie pandemii.

    Przelot liniami lotniczymi Corendon Airlines/ Turkish Airlines/ Enter Air

    * Przelot liniami CORENDON AIRLINESWszystkie oferty z przelotem liniami Corendon Airlines oparte są o dynamiczne pakietowanie. Linie Corendon Airlines działają na zasadzie samolotów rejsowych.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie ma możliwości edycji danych uczestników. Zawarte bagaże w cenie - 20 kg bagaż rejestrowany + 8 kg bagaż podręcznyWarunki przewozu linii lotniczych Corendon: https://www.corendonairlines.com/en/page/travel-information/rules-regulations/rules-for-tickets-and-reservations* Przelot liniami TURKISH AIRLINESWszystkie oferty z przelotem liniami Turkish Airlines oparte są o dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie ma możliwości edycji danych uczestników. Zawarte bagaże w cenie - bagaż główny do 25 kg (nie przekraczający sumy wymiarów 158 cm) oraz bagaż podręczny do 8 kg (maksymalne wymiary 55x40x23 cm).  Do wymiarów bagażu podręcznego wlicza się także elementy wystające: rączki, uchwyty, kółka itp.Warunki przewozu linii lotniczych Turkish: www.turkishairlines.com* Przelot liniami ENTER AIRW przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Prosimy o wprowadzenie poprawnych danych uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych). Po założeniu rezerwacji stałej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.Dotyczy wszystkich wyżej wymienionych przelotów:* w przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. * wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.* przy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji liniami Corendon Airlines, Turkish Airlines i Enter Air obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.

    Aktualizacje Covid 19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z pandemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej. Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/, a także z informacjami zawartymi na naszej stronie internetowej: https://bestreisengroup.pl/bezpieczne-wakacje.html 

    Uwagi

    Obywatele RP mogą przebywać na terenie Turcji łącznie przez 90 dni. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, obsługę telefoniczną przedstawiciela lokalnego kontrahenta (kontakt telefoniczny tylko w języku angielskim lub niemieckim), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rodzinny hotel o bardzo wysokim standardzie. Oferuje wszystko, co jest potrzebne do wspaniałego wypoczynku, od basenów i zjeżdżalni, przez szereg barów i restauracji po codzienne animacje.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    TURCJA

    Położenie

    w hotelowej dzielnicy Colakli nieopodal miasta Side, nad Morzem Śródziemnym, w prowincji Antalya. Do historycznego, pełnego zabytków, centrum miasta Side: ok. 8 km; Manavgat: ok. 13 km. W pobliżu liczne lokalne tawerny, bary, restauracje oraz sklepy, a także przystanek autobusowy (ok. 100 m). Port lotniczy Antalya oddalony o ok. 65 km. 

    Plaża

    szeroka, piasczysta, z łagodnym zejściem do morza; wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga; oddalona od hotelu o ok. 150 m, dojście nadbrzeżną promenadą. Leżaki, parasole słoneczne i ręczniki w cenie. Bar na plaży.

    Wyposażenie

    elegancki pięciogwiazdkowy hotel renomowanej sieci Alba składa się z 10 czteropiętrowych budynków i oferuje 445 pokoi o różnym standardzie. Do dyspozycji Gości: przestronne lobby; recepcja 24h; 9 wind; sale konferencyjne; restauracja główna; 2 restauracje a'la carte; 6 barów; duży, zielony ogród; taras słoneczny; sala TV; taras na dachu; strefa basenów: Activity Pool (4 zjeżdżalnia, basen dla dzieci z minizjeżdżalnią); Dolphin Pool (basen rekreacyjny, basen dla dzieci z minizjeżdżalnią); basen wewnętrzny (podgrzewany) i jacuzzi; leżaki, parasole słoneczne i ręczniki w cenie. Za dodatkową opłatą: kącik internetowy, sklep z biżuterią, sklep z pamiątkami, usługi medyczne, pralnia, kantor. Zwierzęta nie są akceptowane. Hotel obsługuje karty kredytowe tj. Visa i MasterCard. Zakwaterowanie od godz. 14:00, wykwaterowanie do godz. 12:00. 

    Zakwaterowanie

     Zakwaterowanie: pokój dwuosobowy STANDARD ROOM: ok. 26 m²; mogący pomieścić min. 1 osobą i max. 3 osoby; centralnie sterowana klimatyzacja (w określonych godzinach); telefon, TV, sejf i Wi-Fi (za opłatą), minibar (codziennie napoje bezalkoholowe); zestaw do parzenia kawy i herbaty; prywatna łazienka (wanna/prysznic, toaleta, suszarka do włosów, ręczniki); balkon lub taras. Pokój rodzinny FAMILY ROOM: ok. 41 m²; mogący pomieścić min. 2 osoby i max. 4 osoby; dwie optycznie wydzielone sypialnie lub połączone drzwiami; dwa TV; jedno pomieszczenie z dużym łóżkiem podwójnym, drugie z dwoma łóżkami pojedyńczymi/jednym łóżkiem podwójnym i jedną rozkładaną kanapą; pozostałe tak, jak: pokój dwuosobowy STANDARD ROOM. Pokój dwuosobowy superior SUPERIOR ROOM: ok. 32 m²; mogący pomieścić min. 2 osoby i max. 3 osoby, przestronne, duży balkon z widokiem na morze lub ląd; pozostałe tak, jak: pokój dwuosobowy STANDARD ROOM. Pokój rodzinny z łóżkiem piętrowym BUNK BED ROOM: ok. 25 - 32 m²; mogący pomieścić min. 2 osoby i max. 3 osoby dorosłe z 1 dzieckiem; pomieszczenie mieszkalno-sypialne; jedno łóżko podwójne i łóżko piętrowe lub 2 sofy; pozostałe tak, jak: pokój dwuosobowy STANDARD ROOM. Pokój rodzinny deluxe DELUXE FAMILY ROOM: ok. 55 m²; mogący pomieścić max. 4 osoby dorosłe i 2 dzieci; dwa oddzielne wejścia, dwie sypialnie, dwa TV, dwie łazienki, dwa balkony; oba pomieszczenia z łóżkiem podwójnym.

    Wyżywienie

    ALL - all inclusive; cztery posiłki w formie bufetu w restauracji głównej Olympos: śniadanie (7.00-10.00), drugie śniadanie (10.00-10.30), obiad (12.00-13.30), kolacja (19.00-21.00). Dodatkowo: przekąski nocne (23:00 - 06:00). Aqua Pool Bar: przekąski dzienne (11:00 - 17:30); ciasta i wyroby cukiernicze (12:00 - 17:30); lody (14:00 - 16:00). Aloha Beach Bar przy plaży: przekąski słodkie i słone (12:00 - 16:00). Dodatkowo: placki gozleme przy plaży (12:00 - 17:00). Napoje bezalkoholowe i wybrane napoje alkoholowe: Lobby Bar (10:00 - 24:00); Agora Bar (18:00 - 24:00); Dolphin Pool Bar (10:00 - 17:30); Aloha Beach Bar (10:00 - 17:30); Aqua Pool Bar (24h); Sunset Bevarage Corner (soki owocowe, kawa, herbata; 10:00 - 18:00); Disco Bar (23:00 - 01:00). 2 restauracje a'la carte (19:00 - 21:00; wymagana wcześniejsza rezerwacja, raz w tygodniu w cenie): Anfora Fish (rybna, owoce morza) i Ophelia


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rodzinny hotel o bardzo wysokim standardzie. Oferuje wszystko, co jest potrzebne do wspaniałego wypoczynku, od basenów i zjeżdżalni, przez szereg barów i restauracji po codzienne animacje.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    hotel otwarty w 1999 roku, wyremontowany w 2013 roku, usytuowany na powierzchni 110.000 m²; do dyspozycji gości: 2 baseny zewnętrzne, 4 zjeżdżalnie, basen kryty z jacuzzi, restauracja główna, 2 restauracje A la carte, 7 barów, 2 sale konferencyjne

    Położenie

    ok. 8 km od Side, ok. 13 km od Manavgat, ok. 55 km od lotniska w Antalyi

    Plaża

    prywatna, piaszczysta plaża znajduje się ok. 200 m od hotelu, serwis plażowy (bezpłatne: leżaki, parasole, ręczniki, bar)

    Zakwaterowanie

    445 pokoi: pokoje standardowe (ok. 26 m²), pokoje rodzinne -bunkbed (ok. 25-32 m², 1 sypialnia, łóżko piętrowe),pokoje rodzinne (ok. 41 m², 2 sypialnie, 1 łazienka), pokoje rodzinne (ok. 55 m², 2 sypialnie, 2 łazienki); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV-LCD, sejf (płatny), minibar (bezpłatne napoje bezalkoholowe), WI- FI (płatne), balkon

    Wyżywienie

    All Inclusive – śniadanie (07:00-10:30), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00), gözleme (12:00-17:00), przekąski (11:00-17:30), lody (14:00-16:00), nocne przekąski (23:30-07:00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (bar przy basenie czynny 24 h); dodatkowo płatne: napoje importowane i wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, napoje butelkowane, napoje energetyczne

    Sport i rozrywka (w cenie)

    animacje, aerobik, dyskoteka (bezpłatne napoje: 23:00-01:00), sauna, siłownia, łaźnia turecka, rzutki, boccia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, mini golf, boisko do mini piłki nożnej, 2 korty tenisowe (sprzęt i oświetlenie za dodatkową opłatą), bezpłatne Wi-Fi w barze przy basenie

    Dodatkowo płatne

    centrum Spa & Wellness, pralnia, room service, lekarz, fryzjer, salon gier, centrum handlowe, sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    animacje, mini klub (4-12), brodzik, plac zabaw, mini zoo, menu i krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

    WWW

    www.albahotels.com.tr***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okolicznościZe względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. w wyposażeniu pokoi, serwisie plażowym oraz w serwisie gastronomicznym.


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rodzinny hotel o bardzo wysokim standardzie. Oferuje wszystko, co jest potrzebne do wspaniałego wypoczynku, od basenów i zjeżdżalni, przez szereg barów i restauracji po codzienne animacje.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Hotel położony w dzielnicy hotelowej Colakli, ok. 8 km od antycznego centrum SIDE, ok. 13 km od Manavgat; ok. 60 km od portu lotniczego w Antalyi; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu (Side, Manavgat).  

    PLAŻA

    Plaża hotelowa, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, przy hotelu. Leżaki i parasole bezpłatnie.

    HOTEL

    Pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1999 r., odnowiony w 2012 r., 445 pokoi, 10 budynków, 4 piętra, 9 wind. Położony na terenie 110,000 m w pięknym ogrodzie.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, lobby, restauracja główna, włoska i rybna restauracje a'la carte,  6 barów objętych koncepcją all inclusive: lobby bar, bar Agora, bar przy basenie, bar na plaży, bar Dolphin i bar Disco. Sklep z pamiątkami i biżuterią, fryzjer, odpłatne usług pralni chemicznej.

    INTERNET

    Bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby.

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    Centrum konferencyjne dla 300 osób.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    bezpłatnie: 2 baseny ze słodką woda, ok. 970 m i ok. 615 m, gł. 1,5 m, w większym basenie 4 zjeżdżalnie, kryty basen (czynny sezonowo), leżaki i parasole, kort tenisowy (wymagana rezerwacja) z oświetleniem (ok. 15 EUR/godz.) i wypożyczalnią sprzętu (ok. 5 EUR/godz.), centrum fitness, koszykówka, siatkówka plażowa, boccia, mini piłka nożna;  dyskoteka, animacje - gry i zabawy sportowe, okazyjnie muzyka na żywo, wieczorne pokazy. Odpłatnie: bilard; centrum spa: bezpłatnie: łaźnia turecka, sauna; płatne: masaże, sporty wodne na plaży.

    DLA DZIECI

    plac zabaw,  mini club (4-12 lat), minidisco, mini zoo, 2 brodziki dla dzieci, słodka woda(w jednym mini zjeżdżalnia), bezpłatne łóżeczka na zamówiemie przed wylotem, wysokie krzesełka, kącik w restauracji.

    ZAKWATEROWANIE

    Liczba pokoi: 445 pokoi. Oprócz pokoi standardowych znajdują się również pokoje rodzinne oraz pokoje standardowe zaprojektowane specjalnie dla gości niepełnosprawnych. Pokoje standardowe:  zajmujące powierzchnię 26 m, są wyposażone w dywan, podłogę, balkon, centralną klimatyzację, sejf, bezpłatny minibar, telewizor LCD, elektryczny podgrzewacz wody, zestaw do parzenia kawy i herbaty, telefon, wannę i suszarkę do włosów. Pokoje mają widok na morze lub ląd. Pokoje rodzinne: zajmujące powierzchnię 41 m z drzwiami łączącymi obejmują jeden pokój główny i pokój dziecięcy z 1 łóżkiem i 1 sofą. Ponadto pokoje te wyposażone są w wykładzinę podłogową, balkon, centralną klimatyzację, sejf, bezpłatny minibar, telewizor LCD w każdym pokoju, elektryczny podgrzewacz wody, zestaw do parzenia kawy i herbaty, telefon, łazienkę z wanną i suszarką do włosów. Pokoje mają widok na morze lub ląd.

    WYŻYWIENIE

    All inclusive: śniadanie 07.00-10.00, obiad 13.30-14.00 i kolacja  w formie bufetu. Późne śniadanie, przekąski w ciągu dnia, naleśniki tureckie, lody 14.00-16.00, nocna przekąska oraz kanapki w godzinach 00.30-07.00. Raz na pobyt możliwość kolacji a'la carte po uprzedniej rezerwacji. Lokalne alkohole i napoje bezlalkoholowe w godzinacg 10.00-24.00 w wyznaczonycn barach. Room service za dodtakową opłatą.

    INFORMACJE DODATKOWE

    Adres: Çolakl Mahallesi Tilkiler Mevkii Erhan Demir Bulvar No:3 P.K:07600 Manavgat / Antalyahttp://www.albahotels.com.tr/Home/Alba_Resort_Hotel

    CENA

    Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/ Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/turcja

    DOKUMENTY PODRÓŻY

    DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Rego- Bis

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rodzinny hotel o bardzo wysokim standardzie. Oferuje wszystko, co jest potrzebne do wspaniałego wypoczynku, od basenów i zjeżdżalni, przez szereg barów i restauracji po codzienne animacje.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    ***** Turcja/Riwiera Turecka

    ATUTY

    - Prywatna plaża - Duży zadbany ogród - Bogaty program animacyjny - Niedaleko turystycznej miejscowości Side

    NASZYM ZDANIEM

    Hotel doceniany przez turystów dzięki bogatemu programowi animacyjnemu oraz dzięki znakomitemu wyżywieniu. Położony przy szerokiej plaży z leżakami i parasolami dostępnymi za darmo. Obiekt oferuje szereg atrakcji również dla najmłodszych, dlatego często wybierany jest na rodzinne wakacje. 

    POŁOŻENIE

    - Przy plaży - Zlokalizowany w regionie Colakli - około 55 km od lotniska w Antalyi - około 8 km od centrum Side - około 550 m od przystanku autobusowego

    PLAŻA

    Prywatna hotelowa plaża, piaszczysto-kamienista. Leżaki, parasole bezpłatne, wypożyczenie ręcznika plażowego za depozyt. Wi-Fi na plaży dodatkowo płatne. 

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Bezpłatne: Zewnętrzny i wewnętrzny basen dla dorosłych i dla dzieci, zjeżdżalnie wodne, kort tenisowy, siatkówka, siatkówka plażowa, mini football, centrum fitness, łaźnia turecka, sauna, łaźnia parowa, mini golf. Dodatkowo płatne: Masaże, centrum SPA, wszystkie sporty wodne, oświetlenie kortu tenisowego oraz sprzęt do gry, kręgle, bilard.

    DLA DZIECI

    Atrakcje w ramach Mini Clubu dla dzieci w wieku 4-12 lat w ciągu dnia, wieczorami Mini Disco.

    POKOJE

    Zakwaterowanie 14:00 Wykwaterowanie 12:00 Hotel posiada 445 pokoi. Pokoje typu standard (26m2) posiadają jedną łazienkę oraz sypialnię. Dostępne są również 4 pokoje dla niepełnosprawnych. Wszystkie pokoje wyposażone w prywatne łazienki z wanną, prysznicem I suszarką do włosów. Posiadają również klimatyzację, telefon, mini bar (woda I napoje uzupełniane codziennie), czajnik, zestaw do parzenia kawy I herbaty, sejf (dodatkowo płatny), dywany na podłogach, TV.

    UDOGODNIENIA

    - suszarka - zestaw do parzenia kawy I herbaty - minibar - TV - sejf - klimatyzacja - Wi-Fi - basen zewnętrzny i wewnętrzny - prywatna plaża - darmowy serwis plażowy - centrum fitness - centrum SPA - sauna - łaźnia turecka - animacje hotelowe

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive Śniadania, późne śniadania, lunche, obiady, popołudniowe ciasta, kawa herbata, wieczorne przekąski, kawa i herbata podawane w formie otwartego bufetu. Dostępne również wszystkie lokalne alkoholowe i bezalkoholowe napoje, lody w wyznaczonych godzinach przy basenie, napoje w Disco Clubie do godziny 01:00. Program All Inclusive nie zawiera importowanych napoi alkoholowych, specjalnych win, serwisu pokojowego, świeżo wyciskanych soków, napoi energetycznych i butelkowych. Restauracje A'la Carte dostępne po wcześniejszej rezerwacji, wyłącznie raz na pobyt.

    DODATKOWE INFORMACJE

    ---

    CENA ZAWIERA

    Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą,   Transport do miejsca docelowego (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym). Bagaż ( dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów ), Opiekę rezydenta podczas pobytu, Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, Podatek Vat, Ubezpieczenie.

    CENA NIE ZAWIERA

    Opłat klimatyczno-meldunkowych, Wycieczek fakultatywnych, Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie.

    OBOWIĄZKOWE OPŁATY

    --

    WAŻNE INFORMACJE

    Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

    INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

    Informacja dla podróżujących z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)

    REZERWACJE "DO POTWIERDZENIA"

    Rezerwacje, w których przelot oparty jest na samolocie rejsowym/liniowym po założeniu muszą zostać potwierdzone przez Organizatora. Warunkiem potwierdzenia takiej rezerwacji jest wpłata zaliczki (minimum 29% ceny rezerwacji) w momencie założenia rezerwacji. Cena ofert z przelotem samolotem rejsowym/liniowym uzależniona jest od AKTUALNEJ ceny przewoźnika, zatem może ulec zmianie w trakcie zakładania lub w momencie potwierdzania przez Organizatora rezerwacji. W sytuacji, gdy pojawią się wyżej opisane różnice w cenie, Organizator będzie się kontaktował z Klientem lub Agentem w celu potwierdzenia akceptacji nowej ceny. WAŻNE: prosimy o uważne sprawdzanie podawanych danych osobowych - wszelkie, nawet kosmetyczne zmiany danych Klienta w przypadku rezerwacji ofert opartych o samoloty rejsowe są płatne.

    UBEZPIECZENIE

    Szanowny Kliencie, pamiętaj że kupując ofertę na sezon 2020,  w ramach ubezpieczenia od Kosztów Leczenia jesteś objęty ubezpieczeniem od zachorowania w następstwie epidemii. Kup ofertę na sezon 2021 do 30.06.2020, a otrzymasz takie ubezpieczenie gratis również na kolejne wakacje!


    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rodzinny hotel o bardzo wysokim standardzie. Oferuje wszystko, co jest potrzebne do wspaniałego wypoczynku, od basenów i zjeżdżalni, przez szereg barów i restauracji po codzienne animacje.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Alba Resort Hotel

    Kategoria

    *****

    Miejscowość

    Side

    Region

    Riwiera Turecka

    Kod

    AYT14012 FH

    Liczba pokoi

    445

    Zalety

    Bezpośrednio przy plaży. Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo).

    Położenie

    Bezpośrednio przy oddzielonej promenadą, piaszczystej, lekko opadającej plaży. Parasole, leżaki i ręczniki na plaży w cenie. Do centrum Side ok. 8 km, do lotniska Antalya ok. 65 km.

    Opis

    Kompleks składający się z 10 budynków. W hotelu lobby, winda, 2 restauracje a-la-carte, 1 restauracja w formie bufetu, hotelowy bar przy plaży, bar przy basenie, bar, kryty basen. WLAN w lobby (w cenie). Na zewnątrz taras do opalania, ogród, 2 baseny ze słodką wodą, zjeżdżalnie wodne, parasole, leżaki i ręczniki przy basenach (w cenie).

    Wyżywienie

    Opcja all inclusive (I) obejmuje śniadanie, obiad i kolację w formie bufetu, późne śniadanie, przekąski, przekąski o północy, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne 24 h, po południu kawę, herbatę i ciasto, lody (w określonych godzinach), minibar uzupełniany codziennie w wodę i napoje bezalkoholowe, 1 x/os./tydzień restaurację a-la-carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Bufet dla dzieci.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Nowoczesne i wygodne pokoje, ok. 26 m kw., z łazienką/WC, suszarką do włosów, telefonem, TV, zestawem do parzenia kawy/herbaty, minibarem, sejfem do wynajęcia, klimatyzacją/ogrzewaniem (w określonych godzinach, zależnie od sezonu) i balkonem.

    Pokój typ 1

    DA/EA = pokój 2-osobowy. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DAX = pokój 2-osobowy, oferta oszczędnościowa, jak DA, ale z łazienką lub prysznicem, ograniczona dostępność.

    Pokój typ 3

    DAA/EAA = pokój 2-osobowy z bocznym widokiem na morze. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 4

    DAM = pokój 2-osobowy z widokiem na morze.

    Pokój typ 5

    FAA = pokój rodzinny, jak DA, ale z łóżkiem piętrowym.

    Pokój typ 6

    FA = apartament rodzinny, ok. 41 m kw., 2 sypialnie połączone drzwiami, 1 łazienka.

    Pokój typ 7

    FAB = apartament rodzinny superior, 2 sypialnie połączone drzwiami, 2 łazienki.

    Sport, rozrywka, wellness

    Sport i rozrywka w cenie (częściowo lokalne agencje) - siatkówka plażowa, koszykówka, tenis stołowy, siłownia, zajęcia fitness, 1 kort tenisowy, przedstawienia. Wellness w cenie - jacuzzi, łaźnia turecka. Za opłatą - masaże.

    Dla dzieci

    Miniklub/klub dla dzieci 4-12 lat, plac zabaw, minizoo, dyskoteka, basen dla dzieci (na zewnątrz). Łóżeczko dla dziecka. Za opłatą - przejażdżka na kucyku, wypożyczenie buggy.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    AK709102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rodzinny hotel o bardzo wysokim standardzie. Oferuje wszystko, co jest potrzebne do wspaniałego wypoczynku, od basenów i zjeżdżalni, przez szereg barów i restauracji po codzienne animacje.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    OPIS

    LOKALIZACJA - Colakli, ok. 8 km od antycznego centrum Side,  ok. 60 km od lotniska AntalyaPLAŻA -bezpośrednio przy hotlu, piaszczysta, szeroka, bezpłatne parasole, leżaki i ręcznikiHOTEL- 445 pokoi w 10  4-piętrowych budynkach, windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna, 2 restauracje a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja), 4 bary, sklep z pamiątkami i biżuterią, Wi-Fi bezpłatne w lobbyPOKOJE - Standardowe, Standardowe z widokiem na morze, SGL; wyposażenie: klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc), TV-sat, telefon, mini-bar (codziennie uzupełniany w napoje bezalkoholowe), zestaw do kawy/herbaty, sejf (płatny),   łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem, balkonSPORT, REKREACJE, ATRAKCJE - 2 baseny, 4 zjeżdżalnie, 2 brodziki dla dzieci, parasole, leżaki i ręczniki, kort tenisowy, centrum fitness, koszykówka, siatkówka plażowa, boccia, plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), minidisco, minizoo, dyskoteka, program animacyjny dla dorosłych i dzieci, muzyka na żywo, wieczorne pokazy Płatne: bilard; centrum spa,  sporty wodne na plaży w ofercie zewnętrznych firmWYŻYWIENIE - ALL INCLUSIVE - śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej; kawa, herbata i ciasto  i przekąski w ciągu dnia, wieczorne przekąski; lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze 24 godziny na dobę; raz na tydzień kolacja w restauracji a la carte  (wymagana wcześniejsza rezerwacja

    Informacje dodatkowe

    Część usług, sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu (All Inclusive, FB, HB, BB, bez wyżywienia) Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawdo do modyfikacji wykupionej oferty (godziny podawania posiłków, sposób podawania posiłków, rodzaje napojów itp). Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach i godzinach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji, zabaw, zajęć sporotwych, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu. W sezonie zimowym i w  niskim sezonie (do połowy czerwca, od połowy września) hotele ograniczają działalność aqua parków, animacji, zajęć sportowych. Oferty zawierają zdjęcia przykładowych pokoi.

    DOKONANIE REZERWACJI

    Każda rezerwacja wstępna, po potwierdzeniu przez Agenta/Klienta, uzyskuje status "Do potwierdzenia", co oznacza, że Organizator sprawdza dostępność miejsc w hotelu (rodzaj pokoju lub inne składniki zarezerwowane przez Klienta)  i dopiero po sprawdzeniu dostępności nadaje rezerwacji odpowiedni status (Potwierdzona/Anulowana).

    HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

    W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

    BAGAŻ, REZYDENT, ZMIANA UCZESTNIKA NA PRZELOTACH LINIAMI LOT, RYANAIR, WIZZAIR, CORENDON

    Oferta z przelotem liniami: LOT, WIZZAIR, RYANAIR, CORENDON jest ofertą pochodzącą z DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA, ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, co oznacza, że cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. OBSŁUGA REZYDENTA/PRZEDSTAWICIELA KONTRAHENTA na telefon z możliwością ustalenia spotkania w hotelu. Uczestnik imprezy zobowiązany jest DO POTWIERDZENIA U TOUROPERATORA LUB AGENTA AKTUALNYCH GODZIN LOTU NA 48 H PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI, JAK I DO POLSKI). Zmiana Uczestnika wiąże się z kosztami zgodnie z taryfą przewoźnika i może być równoznaczna z koniecznością wykupienia nowego biletu.Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Istnieje możliwość dokupienia dodatkowego bagażu podręcznego 10 kg lub bagażu rejestrowanego 10kg, 20kg lub 32 kg -cena w systemie rezerwacyjnym.Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia dodatkowego bagażu 10 kg i o wymiarach 55x40x23 cm (w taryfie standard jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg - cena w systemie rezerwacyjnym.PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.CORENDON- cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x25) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg.Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.

    BAGAŻ, REZYDENT, ZMIANA UCZESTNIKA NA PRZELOTACH LINIAMI REJSOWYMI CORENDON

    Oferta z przelotem liniami rejsowymi Corendon oraz innymi dostepnymi liniami rejsowymi jest ofertą pochodzącą z DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA, ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, co oznacza, że cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. OBSŁUGA REZYDENTA na telefon z możliwością ustalenia spotkania w hotelu. Uczestnik imprezy zobowiązany jest DO POTWIERDZENIA U TOUROPERATORA LUB AGENTA AKTUALNYCH GODZIN LOTU NA 48 H PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI, JAK I DO POLSKI). Zmiana Uczestnika wiąże się z kosztami zgodnie z taryfą przewoźnika i może być równoznaczna z koniecznością wykupienia nowego biletu.Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.Cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg.Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.

    COVID 19

    OD 1 CZERWCA 2021Konieczne jest wykonanie testu na obecność koronawirusa i posiadanie przy sobie negatywnego wyniku testu w języku angielskim. Test RT-PCR należy wykonać nie wcześniej niż 72 godziny, a test antygenowy nie wcześniej niż 48 godzin przed planowanym lądowaniem na terenie Turcji.  Nie ma obowiązku okazywania wyniku testu w przypadku dzieci poniżej 6 roku życia. Od 1 czerwca z obowiązku wykonywania testu zwolnieni są:*  Osoby zaszczepione, które otrzymały pełną dawkę szczepionki, a od podania pełnej dawki minęło 14 dni. Należy mieć ze sobą zaświadczenie lekarskie w języku angielskim poświadczające wykonane szczepienie (wydruk ze strony https://pacjent.gov.pl oraz kartkę otrzymaną przy szczepieniu, na której znajduje się nazwa przyjętej szczepionki).*  Ozdrowieńcy, czyli osoby, które okażą pozytywny wynik testu wykonanego 6 lub mniej miesięcy przed planowaną podróżą. Należy posiadać pozytywny wynik testu na COVID-19 (w języku angielskim) wykonany w czasie do 6 miesięcy poprzedzających przylot do Turcji oraz zaświadczenie lekarskie wydane przez właściwe organy (w języku angielskim). Dokument musi zawierać dokładne dane osoby podróżującej.W przypadku pozostałych osób powyżej 6 roku życia obowiązkowe jest okazanie negatywnego wyniku testu PCR lub antygenowego. Konieczna jest rejestracja wszystkich uczestników podróży na mniej niż 72 godziny przed wylotem na stronie https://register.health.gov.tr/ oraz wygenerowanie kodu upoważniającego do podróży.Aktualne informacje statystyczne dotyczące sytuacji epidemicznej w Turcji publikowane są na stronie tureckiego Ministerstwa Zdrowia: https://covid19.saglik.gov.tr/.

    COVID 19

    Konieczne jest wykonanie przed podróżą testu na obecność koronawirusa i posiadanie przy sobie negatywnego wyniku testu RT-PCR lub antygenowego w języku angielskim (dokument musi zawierać dane personalne osoby poddanej badaniu, datę wykonania testu, dane laboratorium przeprowadzającego badanie, rodzaj testu oraz negatywny wynik zawierający stwierdzenie Negative"). Test należy wykonać nie wcześniej niż 72 godziny przed planowanym lądowaniem na terenie Bułgarii (ważność testu liczona jest od momentu pobrania materiału do badań).Negatywny wynik testu PCR przeprowadzonego do 72 godzin przed wjazdem do kraju lub negatywny wynik szybkiego testu antygenowego na COVID-19 przeprowadzonego do 48 godzin przed wjazdem do kraju, liczonego od daty badania wpisanej do dokumentu. Dokument musi zawierać: imię i nazwisko osoby zgodne z dokumentem tożsamości, z którym się podróżuje, dane placówki medycznej wykonującej badanie (nazwa, adres lub inne dane kontaktowe), datę przeprowadzenia testu PCR lub szybkiego testu antygenowego dla COVID-19, zapisane alfabatem łacińskim oraz wynik negatywny (NEGATIVE), umożliwiający interpretację dokumentu.Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa zwolnione są:1. Osoby zaszczepione - należy okazać dokument, potwierdzający zakończenie programu szczepień przeciwko Covid-19. Za zakończenie schematu szczepień uważa się podanie odpowiedniej liczby dawek szczepionek przeciwko Covid-19 i upływ 14 -dniowego okresu od daty podania ostatniej dawki. Certyfikat musi zawierać: imię i nazwisko osoby zapisane alfabetem łacińskim, zgodnie z dokumentem tożsamości, z którym się podróżuje, datę urodzenia, daty podania odpowiednich dawek szczepionki, nazwę handlową i numer serii szczepionki, nazwę wytwórcy/posiadacza pozwolenia na dopuszczenie do obrotu, wskazanie kraju, z którego zostało ono wydane, nazwę właściwego organu wydającego.2. Ozdrowieńcy - w przypadku ozdrowieńców dokument wystawiony od 15 do 180 dni od daty pozytywnego wyniku testu PCR lub szybkiego testu antygenowego na COVID-10. Dokument musi zawierać: imię i nazwisko osoby zgodne z dokumentem tożsamości, z którym się podróżuje, dane placówki  medycznej wykonującej badanie (nazwa, adres lub inne dane kontaktowe), datę przeprowadzenia testu PCR lub szybkiego testu antygenowego dla COVID-19, zapisane alfabatem łacińskim (PCR lub RAT) oraz wynik pozytywny (POSITIVE), umożliwiający interpretację dokumentu.Podróżujący do Bułgarii zobowiązanni są do:*  wypełnienia DEKLARACJI o stanie zdrowia. Dokument należy wydrukować, wypełnić, podpisać i zabrać ze sobą.Aktualne informacje dotyczące sytuacji związanej z epidemią w Bułgarii znajdują się na oficjalnej rządowej stronie internetowej: https://coronavirus.bg/Ostatnia aktualizacja 31.05.2021

    POTWIERDZENIE REZERWACJI

    Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.

    ŚWIADCZENIA W CENIE

    UWAGA! Oferta obejmuje telefoniczną opiekę polsko lub anglojęzycznego rezydenta. Godziny transferów powrotnych potwierdzane są na 1 dzień przed powrotem do kraju - telefonicznie, poprzez informację w recepcji lub w pokoju.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Rodzinny hotel o bardzo wysokim standardzie. Oferuje wszystko, co jest potrzebne do wspaniałego wypoczynku, od basenów i zjeżdżalni, przez szereg barów i restauracji po codzienne animacje.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Antalya, Turcja

    Opis hotelu

    Ośrodek wypoczynkowy zbudowany został w roku 1999. Atmosfera każdego z naszych 445 pokoi zadba o Państwa doskonałe samopoczucie. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Dopełnieniem komfortowego pobytu jest możliwość skorzystania z szatni i kantoru wymiany walut. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie kompleksu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Auto pozostawić można w garażu oraz na parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyłożone są wykładziną dywanową oraz wyposażone w łóżko podwójne bądź sofę. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Minilodówka i ekspres do kawy / herbaty również należą do standardowego wyposażenia. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi (odpłatnie). Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Kompleks oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

    Sport i wypoczynek

    Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w obiekcie, jak np. tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, koszykówka, minigolf i strzelanie z łuku. Jet ski i aqua fitness dostarczą miłośnikom sportów wodnych wyśmienitej zabawy. Pozostałe opcje spędzenia wolnego czasu, jak przejażdżki na bananie wodnym, oferowane są przez organizatorów zewnętrznych. Szeroka oferta rekreacyjna wewnątrz ośrodka wypoczynkowego obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, darta i aerobik oraz odpłatnie bilard. Kompleks oferuje w Centrum Wellness bogatą gamę zabiegów, w tym spa, saunę, łaźnię parową, łaźnię turecką i salon piękności, jak również za dodatkową opłatą zabiegi masażu. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub i minidisco.

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie pełne i opcja all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Napoje wliczone są w cenę. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W kompleksie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Alba Resort

    Opinie o Hotelu Alba Resort

    4.1
    polecam

    bardzo udany urlop z dwojgiem dzieci, jest dla małych mnóstwo atrakcji i animacji, co prawda nie po polsku ale spokojnie dzieci sie dogadają :) do tego mnostwo pieknych miejsc do podziwiania i spacerowania :) pokoje są troszkę słabe, my musieliśmy prosić o zmianę bo zostaliśmy zakwaterowani w jednym z nieciekawym widokiem jednak nie było problemów żeby to zmienić. i jeszcze jedzenie słabe, mało urozmaicone. jak ktoś nie jest wybredny jeśli chodzi o jedzenie to z pewnością mu się tu spodoba :)))

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Świetny, bardzo ładny i zadbany, na pewno tu kiedyś wrócę! Ma ładne baseny i cztery zjeżdżalnie, położony blisko plaży. Między nią a hotelem biegnie promenada, świetne miejsce na wieczorne spacery, okolica bezpieczna dla turystów. Dużo atrakcji i animacji dla każdego. Blisko do tradycyjnych bazarów, a na terenie resortu są też małe prywatne sklepiki. Polecam!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Hotel super obsługa rewelacyjna jedynie zejście do plaży męczące w tym upale jedzenie super chcemy wrócić do tego hotelu

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Wspaniały hotel dla wymagających gości.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Tam po prostu trzeba być. Zdjęcia i fotografie z wczasów w Albie Resort nie są w stanie przekazać uroku i wrażeń przeżytych w tym fantastycznym miejscu. Polecam

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Jeśli raz tutaj zawitasz, zapewniam, że wciąż będziesz myślał/a o powrocie. Hotel pod każdym względem super.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Super hotel z niepowtarzalną atmosferą zlokalizowany bezpośrednio przy ładnej piaszczystej plaży.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Gorąco polecam ten hotel. Przemiła obsługa, mnóstwo atrakcji, przepyszne posiłki, dobra lokalizacja, idealny dla rodzin z dziećmi

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Byłam tam z dziećmi i miały niesamowitą frajdę - piękna plaża, mini zoo. Wszystko pod kątem dzieci.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9

    Alba Resort - możliwości zakwaterowania:

    2 rooms family (1 bathroom) dbl
    2 rooms family (2 bathrooms) dbl
    Economy Room DBL
    family bunkbed room land view
    family room (2 bedrooms) f2
    family room (2 bedrooms) typ a f2a
    pok. 2 os. z bocznym widokiem na morze std ssv
    pokój 2-osobowy economy room
    standard room land view dzl
    standard room land view single use d1l
    standard room low cost dzt
    pokój 2-osobowy family room land view type 1
    pokój 2-osobowy family room land view type 2
    standard room sea view dzm
    standard room side sea view dzk
    Standard Land View DBL
    Standard Sea View DBL
    pokój 2-osobowy standard bunkbed room
    pokój 2-osobowy standard partly sea view
    pokój 2-osobowy standard room land view
    pokój 2-osobowy standard room sea view
    pokój 3-osobowy family room land view type 1
    pokój 3-osobowy family room land view type 2
    pokój 4-osobowy family room land view type 1
    pokój 4-osobowy family room land view type 2
    pokój 2-osobowy std land view
    Pokój 2 os. z widokiem na morze
    Pokój 1-osobowy
    single standard partly sea view
    single standard room land view
    pokój rodzinny fam land type 1
    pokój 2-osobowy std bunkbed
    Doppelzimmer
    Doppelzimmer mit Etagenbe
    Doppelzimmer Meerblick
    Doppelzimmer seitl. Meerb
    Doppelzimmer Single mit K
    DOUBLE ECONOMY - ALL INCLUSIVE
    Doppelzimmer Bestpreis La
    DOUBLE STANDARD BUNKBED - ALL INCLUSIVE
    DOUBLE STANDARD LAND VIEW - ALL INCLUSIVE
    DOUBLE STANDARD SIDE SEA VIEW - ALL INCLUSIVE
    DOUBLE STANDARD SEA VIEW - ALL INCLUSIVE
    Familienzimmer
    Familienzimmer Landblick
    fr02 family room 2
    fr1 family room 1
    frbb family room bunk beds
    FAMILY TYPE 1 LAND VIEW - ALL INCLUSIVE
    FAMILY TYPE 2 LAND VIEW - ALL INCLUSIVE
    srlv standard room lv
    srlv standard room lv
    srlv standard room lv
    srprm standard room promo pl
    srprm standard room promo pl
    srssv standard room side sea view
    srssv standard room side sea view
    srssv standard room side sea view
    srsv standard room sea view
    srsv standard room sea view

    Alba Resort - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Alba Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00