cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Blue Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Blue Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Blue Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Blue Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Blue Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Blue Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Blue Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Blue Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Blue Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Blue Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Blue Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Blue Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Blue Reef Resort, Morze Czerwone
1 / 13
Ocena
hotelu:
4.0 / 5
Najbliższy termin
16.11 - 24.11
już od 2799 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
08.12 - 15.12
już od 2477 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Blue Reef Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Blue Reef Resort
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Blue Reef Resort:
4.0 / 5
Średnia z 15 opinii
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.4
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    i sport
    3.3
  • Jakość
    do ceny
    4.1
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 16 listopada 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 08 grudnia 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Reef Resort to hotel urządzony w tradycyjnym stylu, wyróżnia się niską zabudową oraz zadbanym, pełnym zieleni ogrodem. Polecamy go szczególnie na spokojny wypoczynek, dla amatorów aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 20 km od Marsa Alam
  • wygodne pokoje, basen, dyskoteka, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Hotel Blue Reef Resort w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Reef Resort to hotel urządzony w tradycyjnym stylu, wyróżnia się niską zabudową oraz zadbanym, pełnym zieleni ogrodem. Polecamy go szczególnie na spokojny wypoczynek, dla amatorów aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 20 km od Marsa Alam
  • wygodne pokoje, basen, dyskoteka, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Pięknie urządzony hotel z nutą arabskiej architektury wzbogaconej o współczesne detale. Dogodne położenie tuż przy plaży, niska zabudowa wśród zieleni - to wszystko zapewnia spokojny, ale i rodzinny wypoczynek. Wakacyjne chwile urozmaicą pobliskie atrakcje takie jak centrum nurkowe i rafa koralowa czy przejażdżki na wielbłądach.

POŁOŻENIE:

ok. 20 km od MARSA ALAM, w pobliżu hotelu minimarket; ok. 40 km od portu lotniczego Marsa Alam.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 2003 r., sezonowo odnawiany, 150 pokoi, 1 piętro, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, restauracja á la carte Fish (nie objęta all inclusive) -owoce morza, bar The Karnak w pobliżu recepcji, bar Sun Rise przy basenie, bar Ocean View na plaży, bar w dyskotece (nie objety all inclusive), sklepiki z pamiątkami; za opłatą: punkt internetowy, lekarz na wezwanie, fryzjer, salon urody, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), praktycznie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic lub wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minilodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), 2 pokoje połączone drzwiami; wyposażenie jak w pokoju standardowym; widok na morze i pokoje rodzinne na zamówienie i za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen dla dorosłych, nieregularny kształt, ok. 500 m², gł. 1,6 m, podgrzewany w sezonie zimowym, brodzik dla dzieci, gł. ok. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; tenis stołowy, siatkówka plażowa, piłka wodna, klub fitness; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat; lipiec-sierpień), dyskoteka Crocodile, amfiteatr, wieczorne animacje dla dorosłych; za opłatą: sauna, jacuzzi, masaże, bilard; możliwość przejażdżki na koniach i wielbłądach, centrum nurkowe.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie w barze przy basenie (10.00-11.00); kawa, herbata, ciastka (16.00-17.00), przekąski (11.00-12.00, 17.00-18.00) w barze przy basenie; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-22.00).

KONTAKT:

0020/127676728, www.bluereefredsea.com

GRATIS:

serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Reef Resort to hotel urządzony w tradycyjnym stylu, wyróżnia się niską zabudową oraz zadbanym, pełnym zieleni ogrodem. Polecamy go szczególnie na spokojny wypoczynek, dla amatorów aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 20 km od Marsa Alam
  • wygodne pokoje, basen, dyskoteka, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Pięknie urządzony hotel z nutą arabskiej architektury wzbogaconej o współczesne detale. Dogodne położenie tuż przy plaży, niska zabudowa wśród zieleni - to wszystko zapewnia spokojny, ale i rodzinny wypoczynek. Wakacyjne chwile urozmaicą pobliskie atrakcje takie jak centrum nurkowe i rafa koralowa czy przejażdżki na wielbłądach.

POŁOŻENIE:

ok. 20 km od MARSA ALAM, w pobliżu hotelu minimarket; ok. 40 km od lotniska w Marsa Alam; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 199 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki, bar objęty all inclusive; w terminie: 10.12.18 - 30.04.19 budowa pomostu przy plaży.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 2003 r., sezonowo odnawiany, 150 pokoi, 1 piętro, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, restauracja á la carte Fish (nie objęta all inclusive) - owoce morza, bar The Karnak w pobliżu recepcji, bar Sun Rise przy basenie, bar Ocean View na plaży, bar w dyskotece (nieobjęty all inclusive), sklepiki z pamiątkami; za opłatą: punkt internetowy, internet bezprzewodowy, lekarz na wezwanie, fryzjer, salon urody, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), praktycznie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), 2 pokoje połączone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym; widok na morze i pokoje rodzinne na zamówienie i za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen dla dorosłych (w terminie: 10.01.2019-15.03.2019 remont powierzchni przy basenie, część terenu wyłączona z użytku), nieregularny kształt, ok. 500 m², gł. 1,6 m, podgrzewany w sezonie zimowym, brodzik dla dzieci, gł. ok. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; tenis stołowy, siatkówka plażowa, piłka wodna, siłownia; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka Crocodile, amfiteatr, wieczorne animacje dla dorosłych; za opłatą: sauna, jacuzzi, masaże, bilard; możliwość przejażdżki na koniach i wielbłądach, centrum nurkowe oraz sporty wodne.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie w barze przy basenie (10.00-11.00); naleśniki (16.00-17.00), przekąski (11.00-12.00, 17.00-18.00) w barze przy basenie; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-22.00).

KONTAKT:

0020/127676728, www.bluereefredsea.com 

GRATIS:

serwis plażowy 


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Reef Resort to hotel urządzony w tradycyjnym stylu, wyróżnia się niską zabudową oraz zadbanym, pełnym zieleni ogrodem. Polecamy go szczególnie na spokojny wypoczynek, dla amatorów aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 20 km od Marsa Alam
  • wygodne pokoje, basen, dyskoteka, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Zadbany, usytuowany wśród zieleni, niedawno odnowiony hotel. Posiada piaszczysto-żwirową prywatną plażę znajdującą się bezpośrednio przy hotelu oraz piękną rafę koralową (istnieje możliwość korzystania z pobliskiego pomostu - za dodatkową opłatą ok. 3 EUR/os.). Hotel położony jest ok. 20 km od miejscowości Marsa Alam i ok. 40 km od lotniska Marsa Alam.
Pokoje:
Hotel posiada łącznie 150 pokoi mieszczących się w niewielkich budynkach. Standardowe pokoje 2-osobowe z możliwością jednej dostawki dla osoby dorosłej lub dwóch dostawek dla dzieci, wyposażone w łazienkę (wc, prysznic lub wanna, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, telefon, mini bar (dodatkowo płatny), sejf (bezpłatny) oraz balkon.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24 - godz., salon piękności, sklepiki z pamiątkami, bank, apteka, kiosk, mini market, fryzjer. W lobby dostępna jest kawiarenka internetowa (za opłatą).Hotel posiada restaurację główną "Red Sea Restaurant", restaurację a'la carte (z owocami morza), lounge bar "The Karnak", bar na plaży "Ocean View", bar przy basenie "Sun Rise" oraz dyskotekę "Crocodile". Na terenie hotelu znajduje się duży basen zewnętrzny oraz brodzik dla dzieci, otoczone tarasem słonecznym. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie i na plaży dostępne bezpłatnie.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadanie (07:00-09:30), w sezonie letnim późne śniadanie w barze przy basenie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30), snacki w barze na plaży (16:00-17:00) i kolacja (19:00-21:30). Napoje bezalkoholowe (coca cola, lemoniada, tonik, herbata, itp.) i lokalne napoje alkoholowe podawane w godz. 10:00-22:00. System All Inclusive nie zawiera: importowanych napoi alkoholowych i bezalkoholowych, soków ze świeżych owoców oraz lodów.
Program sportowy i animacyjny, SPA:
Dzienne i wieczorne animacje, gry i zabawy, siatkówka plażowa, water polo, fitness, siłownia, tenis stołowy. Za opłatą dostępne: sauna, jacuzzi, masaże, bilard, sporty wodne na plaży oraz centrum nurkowe. Dla najmłodszych - plac zabaw, brodzik.
Kategoria lokalna:
****
Naszym zdaniem:
Znakomity wybór dla miłośników sportów wodnych i nurków - tuż obok hotelu znajduje się duże centrum nurkowe. Dobry standard w atrakcyjnej cenie!

świadczenia

Cena obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok.25 USD), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EGP woda 1l. - 1.50 EGP piwo w barze od 6 EGP kawa w kawiarni od 1 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje 0.35 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
Wyloty z:
Warszawy. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: http://www.rainbowtours.pl/rozklady

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak -
całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad. Cena ok. 140 USD.
Asuan -
całodniowa wycieczka autokarowa do Asuanu, podczas której zaplanowano zwiedzanie Wielkiej Tamy Asuańskiej, dzięki której powstało jedno z największych sztucznych jezior na świecie - Jezioro Nasera oraz zwiedzanie malowniczo położonej świątyni Izydy na wyspie File. Po południu odwiedzimy świątynię Horusa w Edfu. W trakcie wycieczki lunch. Cena ok. 140 USD.
Asuan i Abu Simbel -
dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie. Cena ok. 280 USD.
Nurkowanie głębinowe -
wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów. Cena ok. 80 USD.
Rejs łódką Sea Scope -
ok.. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami - możliwość podziwiania podwodnego świata. Cena ok. 90 USD.
Al Quseir -
popołudniowa wycieczka do miejscowości Al Quseir, w której pierwsi mieszkańcy pojawili się już ok. 3000 tysięcy lat temu. Zobaczymy m.in. port, meczet, koptyjski kościół, galerię papirusu oraz miejscowy bazar, gdzie będzie można zakupić pamiątki czy lokalne przyprawy. Cena ok. 30USD.
Quad Safari -
wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia. Cena ok. 70 USD.
Dolphin House -
wycieczka statkiem do rezerwatu delfinów z postojami na snurkowanie oraz lunchem. Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! Cena ok. 110 USD.
Zatoka Abo Dabbab -
wycieczka do najbardziej znanej i najpiękniejszej zatoki w pobliżu Marsa Alam, Abo Dabbab. Zatoka jest często odwiedzana przez żółwie morskie, przy odrobinie szczęścia będziemy mogli je zobaczyć. Możliwość plażowania(dostępne leżaki, parasole oraz toalety), a dla aktywnych - nauka snurkowania. Cena ok. 45 USD.
Dodatkowo:
Kair samolotem (ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (ok. 100 USD), wizyta w Aquaparku Akassia (ok. 60 USD). Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow Tours, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Reef Resort to hotel urządzony w tradycyjnym stylu, wyróżnia się niską zabudową oraz zadbanym, pełnym zieleni ogrodem. Polecamy go szczególnie na spokojny wypoczynek, dla amatorów aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 20 km od Marsa Alam
  • wygodne pokoje, basen, dyskoteka, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Marsa Alam Hotel znajduje się bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży. Idealny zarówno do aktywnej, jak i nieśpiesznej, błogiej rekreacji. Amatorzy sportów będą mieli w czym wybierać, a dbający o urodę i dobre samopoczucie zostaną dopieszczeni w salonie piękności i centrum SPA. Na dzieci czekają mini klub, plac zabaw, brodzik oraz animacje, a także posiłki przyrządzone specjalnie z myślą o nich.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2003 r. Odnowiony 2014 r. Na terenie znajdują się 2 restauracje, bary, 2 sale konferencyjne, sejf w recepcji (bezpłatny), centrum biznesowe (płatne), pralnia (płatna), 3 baseny odkryte. Program animacyjny oraz zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 260 m długości. Parasole, leżaki, materace, ręczniki - bezpłatne. Bar na plaży zawarty w All Inclusive.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację indywidualną, TV, telefon, minibar (płatny), łazienkę (WC, prysznic, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w dwupiętrowym budynku głównym i 4 dwupiętrowych budynkach klubowych: pokoje standardowe dla max 3 os.

Wyżywienie

restauracja główna, restauracja a'la carte, 4 bary (m.in. beach bar) All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-12:00 w barze przy basenie), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (16:00-18:00), podwieczorek (17:00-18:00) serwowane w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, lodów, napoi serwowanych w butelkach Restauracje a la carte - płatna. Wymagana rezerwacja.rybna "Fish Market"

z myślą o dzieciach

animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, brodzik, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, aerobik, tenis stołowy, siatkówka, siatkówka plażowa, koszykówka, animacje, mini boisko do piłki nożnej

płatne

salon piękności, centrum SPA, masaż , sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, bilard, dyskoteka, centrum nurkowe, sporty wodne na plaży

Aktualizacja opisu

02.10.2017 10:38

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Przy plaży SPA Siłownia Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Reef Resort to hotel urządzony w tradycyjnym stylu, wyróżnia się niską zabudową oraz zadbanym, pełnym zieleni ogrodem. Polecamy go szczególnie na spokojny wypoczynek, dla amatorów aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 20 km od Marsa Alam
  • wygodne pokoje, basen, dyskoteka, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Egipt/Marsa Alam

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

Położenie

- przy prywatnej plaży - ok. 20 km od centrum Marsa Alam - ok. 40 km od lotniska Marsa Alam

Plaża

- piaszczysto-żwirkowa (miejscami rafa koralowa przy brzegu, zalecane obuwie ochronne) - łagodne zejście do morza, - parasole i leżaki (bezpłatne)

Pokoje

Pokój standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon, sejf - mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka) - balkon/taras Pokój rodzinny - wyposażenie pokoju standardowego - jeden pokój o powierzchni ok. 40 m2

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny (1 basen podgrzewany w sezonie zimowym) - siatkówka plażowa - mini boisko do piłki nożnej - tenis stołowy - piłka wodna - animacje Płatne - sauna, jacuzzi, masaże - bilard - możliwość przejażdżki na koniach i wielbłądach - centrum nurkowe

Dla dzieci

- basen - plac zabaw - mini klub

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - bar przy basenie (10:00 - 23:00) - bar na plaży (od 10:00 do zachodu słońca) - lobby bar (23:00 - 02:00 płatny)

Dodatkowe informacje

- pralnia - sklepy - fryzjer

- hotel dysponuje 150 pokojami, rok otwarcia hotelu

2003 r. - www.bluereefredsea.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


ETI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Reef Resort to hotel urządzony w tradycyjnym stylu, wyróżnia się niską zabudową oraz zadbanym, pełnym zieleni ogrodem. Polecamy go szczególnie na spokojny wypoczynek, dla amatorów aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 20 km od Marsa Alam
  • wygodne pokoje, basen, dyskoteka, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt/Marsa Alam

Położenie

Ośrodek położony jest bezpośrednio przy 220-metrowej, prywatnej plaży, ok. 20 km na północ od Marsa Alam. Do centrum miasta kursuje autobus (za opłatą). Lotnisko w Marsa Alam oddalone jest ok. 40 km.

Wyposażenie

Hotel posiada 150 pokoi, na jego terenie znajduje się; hol z recepcją, kącik internetowy i Wi-Fi (za dodatkową opłatą), lobby bar, restauracja główna w formie bufetu oraz a la carte z owocami morza, 3 bary, amfiteatr, dyskoteka (napoje płatne dodatkowo), 3 odkryte baseny (1 podgrzewany w sezonie zimowym, a także mały sklep, fryzjer i solarium. Leżaki, parasole oraz bar na plaży w cenie.

Pokoje

Ładnie urządzone, wyposażone w; łazienkę z prysznicem, WC, suszarkę do włosów, sejf, telefon, TV sat., mini bar (płatny), klimatyzację oraz taras / balkon z widokiem na basen lub na morze / ogród. Pokoje jednoosobowe to pokoje dwuosobowe do pojedynczego wykorzystania. Pokoje rodzinne są to 2 pokoje dwuosobowe połączone drzwiami. Pokoje ekonomiczne mają takie same udogodnienia jak pokoje dwuosobowe (oferta limitowana).

Sport i rozrywka

Piłka nożna, tenis stołowy, siatkówka plażowa, brydż, piłka wodna; dzienne i wieczorne animacje oraz muzyka na żywo. Za opłatą; centrum odnowy biologicznej z siłownią, jacuzzi, sauna i masaże, bilard, jazda na koniach i wielbłądach, sporty wodne na plaży oferowane przez lokalnych dostawców.

Wyżywienie

All inclusive; śniadania, późne śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10 – 23 w wybranych barach. W cenie nie zawarte są; specjały kawowe, importowane napoje, świeżo wyciskane soki, korzystanie z restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

Dzieci

Mini klub, plac zabaw, brodzik. specjalne menu w restauracji, konsola do gier (płatne dodatkowo).


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Reef Resort to hotel urządzony w tradycyjnym stylu, wyróżnia się niską zabudową oraz zadbanym, pełnym zieleni ogrodem. Polecamy go szczególnie na spokojny wypoczynek, dla amatorów aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 20 km od Marsa Alam
  • wygodne pokoje, basen, dyskoteka, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Świetny hotel, utrzymany w typowo arabskim stylu, położony bezpośrednio przy plaży, z dostępem do bogactw raf południowej części Morza Czerwonego.

Położenie

Hotel zlokalizowany jest 20 km na północ od Marsa Alam i 40 km na południe od tamtejszego lotniska oraz 270 km od Hurghady.

Wyposażenie

Piaszczysta plaża o długości 220 m, kawiarenka internetowa (wifi), sala konferencyjna, 24 godz. opieka lekarska, fryzjer, pralnia, pawilon handlowy, parking, leżaki i parasole na plaży oraz leżaki, parasole i ręczniki przy basenach.

Pokoje

150 klimatyzowanych pokojów wyposażonych w TV sat, radio, telefon, minibar, sejf, łazienkę z prysznicem lub wanną, taras lub balkon.

Wyżywienie

Główna restauracja Red Sea oferuje dania kuchni międzynarodowej, włoskiej i tradycyjne dania egipskie; restauracja a'la carte Fish Market; bar na plaży Ocean View oraz kącik z pizzą; lobby bar The Karnak - koktajle, soki, kawa i herbata oraz inne napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole; Sun Rise - bar przy basenie - napoje i lekkie przekąski.

Sport i rozrywka

2 baseny dla dorosłych (w tym jeden podgrzewany); centrum nurkowe, boiska do piłki nożnej, siatkówki, bilard, tenis stołowy, animacje, siłownia, sauna, jacuzzi, masaże, jazda konna i na wielbłądach, safari, playstation, dyskoteka, amfiteatr.

Dla dzieci

Basen dla dzieci, klub dziecięcy, plac zabaw.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Reef Resort to hotel urządzony w tradycyjnym stylu, wyróżnia się niską zabudową oraz zadbanym, pełnym zieleni ogrodem. Polecamy go szczególnie na spokojny wypoczynek, dla amatorów aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 20 km od Marsa Alam
  • wygodne pokoje, basen, dyskoteka, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Blue Reef

Kategoria oficjalna ****

Kategoria Sun&Fun Holidays SF4

 

Położenie :

Obiekt położony jest bezpośrednio przy plaży, 20 km od centrum Marsa Alam oraz 40 km od lotniska.

Plaża hotelowa jest piaszczysta oraz ma długość ok. 200 metrów, leżaki, parasole oraz materace są bezpłatne dla klientów hotelu. Przy plaży jest wspaniała rafa – raj dla osób lubiących nurkowanie.

 

Hotel oferuje :

Na terenie hotelu znajduje się restauracja główna, restauracja a la carte z owocami morza, 4 bary, basen z podgrzewaną wodą w okresie zimowym, pralnia, kafejka internetowa, salon fryzjerski, alejkę ze sklepikami, wypożyczalnia samochodów.

 

Pokoje :

Hotel posiada 150 pokoi typu standard oraz family, każdy z pokoi wyposażony jest indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizor, telefon, sejf, łazienkę z wanną lub prysznicem oraz suszarką, mini bar (tylko lodówka, wypełnienie mini baru jest dodatkowo płatne), balkon lub taras.

 

Wyżywienie :

Na terenie hotelu obowiązuje opcja All Inclusive, śniadania (07.00 – 09.30), obiady (12.30 – 14.30), kolacje (19.00 – 21.30), późne śniadania podawane są w barze przy basenie w godzinach 10.00 – 11.00, snacki podawane są w barze przy basenie w godzinach 16.00 – 17.00 oraz 18.00 – 19.00. Opcja All Inclusive pozawala na korzystanie z napojów bezalkoholowych oraz alkoholowych lokalnej produkcji w godzinach 10.00 – 22.00. Woda podawana jest tylko z dystrybutorów.

 

Sport i rozrywka :

Dla lubiących aktywnie spędzać czas : siatkówka plażowa, water polo, siłownia, tenis stołowy. Za dodatkową opłatą jazda konna, bilard.

 

Dla dzieci:

Kids club , plac zabaw

 

Naszym zdaniem:

Nowa propozycja dla osób lubiących wodne atrakcje, obiekt przyciąga pięknymi rafami.  

 

Cena zawiera:

  • bilety lotnicze
  • zakwaterowanie zgodne z opisem
  • wyżwyeinei zgodne z opisem
  • opiekę rezydenta
  • obowiązkowe ubezpieczenie
  • transfer: lotnisko- hotel- lotnisko
  • podatek VAT


Cena nie zawiera:

  • wizy płatnej na lotnisku na miejscu- 15$

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Reef Resort to hotel urządzony w tradycyjnym stylu, wyróżnia się niską zabudową oraz zadbanym, pełnym zieleni ogrodem. Polecamy go szczególnie na spokojny wypoczynek, dla amatorów aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 20 km od Marsa Alam
  • wygodne pokoje, basen, dyskoteka, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Hotel położony w miejscowości Marsa Alam, oddalony ok. 20km od centrum. Oddalony jest ok. 45 km od lotniska w Marsa Alam oraz ok. 270 km od Hurghady.

Plaża

przy hotelu, piaszczysto-żwirowa z łagodnym zejściem do morza. Leżaki oraz parasole na plaży bezpłatne.

Hotel

KATEGORIA LOKALNA **** Zbudowany w 2003 r., sezonowo odnawiany kompleks hotelowy. Znakomity wybór dla miłośników sportów wodnych i nurków - tuż obok hotelu znajduje się duże centrum nurkowe.

Do dyzpozycji gości

Recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, restauracja Fish Market - a'la carte, owoce morza; bar The Karnak w pobliżu recepcji, bar Sun Rise przy basenie, bar Ocean View na plaży, sklepiki z pamiątkami. Lekarz na wezwanie, fryzjer, salon piękności oraz usługi pralni chemicznej. Akceptowane karty kredytowe Visa i MasterCard.

Internet

punkt internetowy-odpłatnie.

Sport i rekreacja

Bezpłatnie basen podgrzewany sezonowo, parasole, leżaki i ręczniki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, piłka wodna, klub fitness, dyskoteka Crocodile, amfiteatr, wieczorne animacje dla dorosłych Odpłatnie sauna, jacuzzi, masaże, bilard, możliwość przejażdżki na koniach i wielbłądach, centrum nurkowe.

Dla dzieci

brodzik dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat w lipcu i sierpniu, łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie.

Zakwaterowanie

Oferuje 150 pokoi mieszczących się w niewielkich budynkach. Standardowe pokoje dwuosobowe z możliwością jednej dostawki dla osoby dorosłej lub dwóch dostawek dla dzieci, wyposażone w łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV/SAT, telefon, mini bar (dodatkowo płatny), sejf (bezpłatny) oraz balkon.

Wyżywienie

All Inclusive śniadanie, w sezonie letnim późne śniadanie w barze przy basenie, obiad, snacki w barze na plaży  i kolacja. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe podawane w godz. 10:00 - 22:00. All Inclusive nie zawiera importowanych napoi alkoholowych i bezalkoholowych, soków ze świeżych owoców.

Informacje dodatkowe

www.bluereefredsea.com

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Dopłatę za kolację w dniu Wigili oraz Nowego Roku. Cena nie zawiera - opłaty za wizę Egipską płatnej na lotnisku w Marsa Alam, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mapa Hotelu Blue Reef Resort
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Blue Reef Resort

4.3
zdecydowanie polecam

Szanowni Państwo, Naprawdę polecam. Byłem w tym hotelu kilkakrotnie (mam tam już swój pokój). Właśnie wybieram się na dwa tygodnie. Cisza, spokój, świetna obsługa. Jedyny minusik to mało urozmaicone śniadanka, ale każdy znajdzie coś dla siebie! jogurty owoce, omlety, płatki, miody, różne potrawy z jaj, Niezliczona ilość słodkich wypieków. Niestety tylko dwa gatunki wędlin. Pozostałe posiłki sa bardzo smaczne i bardzo urozmaicone. Tak naprawdę jedynym minusem są goście którzy na posiłki (obiad, elegancka kolacja) przychodzą w szortach i klapkach basenowych. Tu nie ma Rosjan!!! Nie upodabniajmy się do nich!! Czy z żoną, dziewczyną do restauracji w Polsce chodzimy w klapkach basenowych i szortach?! Szanowni Państwo troszkę klasy. Bardzo proszę - dotyczy to również Pań. Nie wypada swoje cudowne kobiece ciało w restauracji zakrywać tylko pareo. Jest taka zasada - jeżeli kelner ubrany jest lepiej niż ja to coś jest za mną nie tak. Odróżniajmy się od Rosjan! Proszę. Tomasz.

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3
4.4
zdecydowanie polecam

warto pojechać dla wspaniałych widoków i chwili relaksu, piękne pokoje jak z marzeń, bajeczny widok z okna, obsługa hotelowa wspaniała uczynna pomocna... same pozytywy, wrócimy napewno!

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
4.7
zdecydowanie polecam

Świetne animacje w hotelu, animatorzy zabawni i pełni życia, każdego byli w stanie rozruszać. Czytse i zadbane baseny, nie trzeba było "bić się" o wolne miejsca. Bardzo smaczne jedzenie, codziennie jedliśmy coś innego. Serdecznie polecam!

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.3
zdecydowanie polecam

niedawno wróciłem z tego hotelu i muszę przyznać że jestem zachwycony :) bardzo ładne, duże pokoje, mieliśmy nawet balkonik nieduży :) super jedzenie, bardzo smaczne, tylko co drugi dzień posiłki się powtarzały :) i oczywiście jak ktoś lubi to była piękna rafa koralowa i centrum nurkowe w sąsiedztwie :)

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3
3.1
może być

Jedzenie fatalne kawa lura reszta co tyczy hotelu to OK.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
3.1
3.4
może być

Poza fatalnym jedzeniem wszystko inne jest OK.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: może być
3.4
3.9
polecam

Byliśmy z chłopakiem na wakacjach e Blue Reef we wrześniu 2012r. Obsługa w hotelu jest rewelacyjna. Bardzo mili pokojowi, kelnerzy, recepcjoniści. Pokoje czyste i schludne. Kiedy dostaliśmy pokój z zepsutymi drzwiami balkonowymi, bez problemu zamieniliśmy go na zdecydowanie lepszy z widokiem na morze. Ludzie bardzo pomocni. Przez ulicę sklep, apteka, mini bar. Wielką zaletą jest piękna rafa koralowa oraz spory basen. Płaciliśmy 1800 zł ALL, więc za taką cenę zdecydowanie polecam lecieć do Blue Reef.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
3.9
3.7
polecam

Ładnie umiejscowiony, piękny hotel, ale z typowymi dla Egipcjan niedoskonałościami. Z zewnątrz robi dobre wrażenie, w środku zaś mnóstwo niedoskonałości, ale w sumie chyba nie o to chodzi na wycieczce, by patrzeć, czy wszystkie śrubki są dokręcone, a płytki w łazience idealnie położone. Raczej trzeba się rozkoszować pięknymi widokami, słoneczną plażą i ciepłą wodą, a tego tu nie brakuje.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
3.7
3.9
polecam

byliśmy w okresie Sylwestrowym,był to nasz 4 pobyt w Egipcie.odradzam Sylwester,gdyż nie było żadnych atrakcji,jedzenie niezłe ale zabrakło miejsca przy stolikach a nie było żadnych tańców,tylko nad ranem dyskoteka-żenada.ciągle brakowało wódki w barze,chyba że poszła nasza młoda córka to jej się znalazło.dawali tylko ich śmierdzącą whisky,widocznie nikt jej nie chciał.jedzenie takie sobie jak na 4*.małe dzieci nie mają tam co robić.pobyt uprzykrzyły meszki które gryzły do krwi-1 raz się z tym spotkaliśmy.sprzątanie takie sobie-za 1 USD piękne figury z ręczników.rafa koralowa blisko-konieczne obuwie,gdyż bez niego można się porządnie pokaleczyć!ogród,baseny,plaża-trochę mała ale ok.animacje tylko po włosku i francusku,dla Polaków -zero.ogólnie pobyt niezły,jeśli się jedzie we własnym miłym towarzystwie.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
3.9
4.7
zdecydowanie polecam

Bardzo nam się podobało. Wypoczywaliśmy w 5 osób: rodzice i trzy nastolatki, wszyscy zadowoleni. Tylko utyliśmy, niestety:) Byliśmy w styczniu 2011. Ludzie przemili i nienachalni. Obsługa bardzo sprawna i życzliwa. Czysto, woda bajecznie niebieska. denerwowały nas tylko animacje. Nie wiedziałam, ze Włosi muszą mieć niańki na plaży nie tylko dla dzieci.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Obsługa
    4.9
HolidayCheck
Ocena Blue Reef Resort:
4.5 / 6

Spokojny wypoczynek 2018-03-03
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.0
Najlepsze wakacje 2018-02-12
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Dobra jakość do ceny 2018-02-09
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Super na pewno tu wrócę 2018-02-08
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Hotel godny polecenia 2018-02-05
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Polecam pobyt 2018-02-05
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Super! 2018-01-24
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Pierwsza podróż do Egiptu 2018-01-20
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Turystka 2018-01-20
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Polecam 2018-01-19
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Fajne miejsce. Jestem tu 5. raz 2018-01-16
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
  • Wyżywienie
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa

6.0
Ogólnie polecam 2018-01-16
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Relax 2018-01-15
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Udane styczniowe wakacje w Blue Reef 2018-01-13
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Blue Reef 2018-01-13
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
  • Wyżywienie
  • Atrakcje
  • Obsługa

6.0
Udany pobyt 2018-01-09
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.0

5.0
Polecam 2018-01-04
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.0
Na pewno jeszcze wrócimy do Blue Reed. Piękny czas 2018-01-03
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
  • Wyżywienie
  • Atrakcje
  • Obsługa

6.0
Kameralne miejsce 2018-01-03
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Blue Reef- mały kameralny hotelik 2018-01-03
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Super super super 2017-12-16
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.0

6.0
Cudownie 2017-12-03
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    6.0

6.0
Zadowoleni z wakacji :_ 2017-10-22
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Październik 2017-10-17
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    2.7
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    4.0

Obsluga hotelu faworyzuje Wlochow , za 1 euro potrafia wyrzucic - przesadzic mnie na inne miejsce bo...
więcej

4.7
Hotel godny polecenia!! 2008-10-11
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.5
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    3.5
  • Obsługa
    5.0

5.1
Niesamowity hotel,niesamowite wakacje 2008-11-17
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Hotel przepiękny, położony bezpośrednio przy plaży, rafa koralowa to po prostu cud.Opcja All Inc. ja...
więcej

5.6
Hotel 2008-12-17
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.4
Naprawdę godny polecenia. Na pewno tam wrócimy 2009-02-08
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

Hotel Blue Reef oceniany jest różnie- od 3, 5 do 4 gwiazdek. To był mój pierwszy pobyt w Egipcie i n...
więcej

5.6
Nurkowac lub troszke sie wyciszyc! 2009-08-02
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    6.0

5.3
Spokojny hotel 2009-08-26
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    4.5

3.9
Jestem zadowolona! 2010-02-26
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

Pobyt w hotelu wspominam bardzo miło. Jedzenie pierwszego dnia nie zrobiło na nas wrażenia, ale już ...
więcej

5.0
Naprawdę warto! 2010-07-22
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.7
  • Obsługa
    5.8

Hotel godny polecenia, piękne morze i rafa, czyste pokoje jak i całe otoczenie hotelu. Pogoda w styc...
więcej

5.2
Hotel średniak 2010-08-11
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.2
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.7
  • Obsługa
    4.3

Przyjemy hotel, jak na 4 gwiazdki egipskie - w sam raz. Doskwiera nieco brak pomostu, bo żeby podziw...
więcej

4.6
Przepiękny hotel z cudownym ogrodem 2010-09-30
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.8
  • Obsługa
    6.0

Spędziliśmy z przyjaciółmi 2 tygodnie w tym hotelu (przełom sierpnia i września) i mogę z pewnością ...
więcej

5.5
Fajne miejsce na słodkie lenistwo 2010-12-14
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

Bardzo przyjemny hotel, położony na pustyni;) Poza nurkowaniem i wycieczkami (głównie na nurki) sz...
więcej

4.8
Hotel na spokojny wypoczynek, z chęcią tam wrócę 2011-01-19
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

4.8
Polecamy dla osób chcących się wyciszyć 2011-01-25
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.3
  • Obsługa
    6.0

Polecam osobom ktore chcą się wyciszyć. W hotelu dużo włochów, animacje dla dzieci tez jakies były a...
więcej

4.9
W sezonie 2011 ok 2011-05-18
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.0
Hotek ok 2011-05-22
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    2.8
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

Hotel ok jedno do czego można się przyczepić to śniedanie- codziennie jajecznica (tylko to tolerował...
więcej

4.4
Wróciłam z Marsa Alam dziś w nocy... 2011-05-29
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    1.0

3.2
Z pewnością nigdy więcej nie pojadę do tego hotelu 2011-05-29
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    3.0

3.0
Dobry hotel bez krzyczących Rosjan 2011-06-09
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.2
Dla osób, które nie potrzebują animacji, spokój 2011-07-06
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

4.7
Mega przyjemny wypoczynek! 2011-07-11
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.5

Ładny hotel z pięknym ogrodem. Pokoje przestronne, czytste,solidnie sprzatane. Położony na pustkowi...
więcej

5.3
Kameralny, czysty hotel bez Rosjan 2012-01-31
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    5.0

4.0
A wszystko, gdyby nie jedzenie 2012-02-15
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    4.5

Może i są dużo lepsze hotele w Egipcie, ale za tą cenę naprawdę warto. Nie polecamy dla ludzi uwielb...
więcej

4.5
Hotel Blue Reef 2012-03-09
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    1.0

2.3
Hotel dla ludzi szukających ucieczki od tłumów 2012-04-30
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    5.0

3.8
Blue reef - mały hotel - zadbany 2012-05-08
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    5.0

4.3
Jestem zachwycona 2012-07-04
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Włoski ośrodek 2012-07-26
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    2.0

3.2
Super hotel - polecam! 2012-08-17
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Polecam Blue Reef! 2012-08-26
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Bardzo piękna rafa przy hotelu z pięknymi rybkami 2012-10-21
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    3.4
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    3.8
  • Atrakcje
    2.3
  • Obsługa
    4.3

brak animacji i rozrywki dla polaków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mały i zaniedbany ...
więcej

3.8
Średnio 2013-01-07
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

4.5
Pusty, zaniedbany hotel. 2013-02-03
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    1.3
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    3.5

Hotel być może dla amatorów nurkowania. Poza rafą i pięknie utrzymanym ogrodem nic w tym hotelu nie ...
więcej

2.5
Dobrze, że krótko. 2013-02-18
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    4.0

3.2
Pustynia, morze i hotel - super! 2013-05-13
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.3
Leniuchowanie na środku pustyni 2013-07-20
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.0
Nie wrócę tam - to pewne 2013-08-26
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    3.0

3.0
Reklamacja 2014-01-05
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    1.0

1.3
Grupowa reklamacja 2014-01-12
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    1.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    5.0

1.8
Tragedia, zepsute 2 tygodnie urlopu 2014-01-29
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    2.2
  • Pokoje
    2.5
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    3.3

Na pewno nie są to 4 gwiazdki nawet jak na Egipską klasyfikację (w Sharmie 3 gwiazdkowe hotele są l...
więcej

2.6
Blue Reef okres listopad - grudzień 2013 2014-02-09
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.2
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    4.3
  • Obsługa
    4.5

Blue Reef dobry hotel, polecam, ale animacji w okresie zimowym raczej brak :) i mniej urozmaicone j...
więcej

4.6
Rewelacyjny hotel dla grupy znajomych 2014-04-19
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.2
Super hotel i obsługa. Pełen relaks. 2014-06-28
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Super hotel I obsluga. Pokoje czyste I przestronne. Polecam parom, singlom ora rodzinom z dziecmi. P...
więcej

6.0
Hotel godny plecenia 2014-06-28
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Blue Reef, Marsa Alam 2014-07-15
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Bardzo fajny hotel do wypoczynku i relax od codziennego zgiełku. Plaża bardzo fajna, czysta i nie za...
więcej

6.0
Ciekawy, relaksujący pobyt w Marsa Alam. 2014-07-17
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.4
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.8
  • Obsługa
    6.0

Hotel zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie, w Egipcie bylam pierwszy raz. Obsluga hotelu i restaurac...
więcej

5.8
Pierwszy raz w Egipicie, Hotel Blue Reef 2014-07-19
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Pierwszy raz w Egipicie i wybralismy Hotel Blue Reef. Czystosc, porzadek, obsluga na bardzo wysokim ...
więcej

6.0
Udane wakacje 2014-07-20
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Hotel czysty , zadbany , obsługa wesoła i bardzo pomocna . Jedyny chyba minus że hotel dość mocno fa...
więcej

5.9
Polecamy 2014-08-24
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    4.8
  • Obsługa
    5.0

Polecam dla ludzi chcacych spedzic mile rodzinne wakacje bez zgielku duzych komplekow wakacyjnych. S...
więcej

5.3
Pozytywna 2014-08-24
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    4.8
  • Obsługa
    5.0

Cisza, spokoj. Wiele slonca i milej atmosfery sprzyjajacej odcieciu sie od trosk codziennosci daje m...
więcej

4.9
Słoneczne wakacje w Blue Reef 2014-08-24
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Wakacje adekwatne do swojej ceny, hotel umieszczony w rejonie o wiele przyjazniejszym wypczynkowi ni...
więcej

5.9
Udany odpoczynek 2014-08-26
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

Wakacje uwazamy za udane, bardzo dobra infrastruktura wokol hotelu, urozmaicone jedzenie w restaurac...
więcej

5.3
Kolejne udane wakacje z rodziną. 2014-09-04
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    5.0

Jesli potrzebujesz spokoju, relaksu polecam ten hotel. Cudowna plaza, rafa najpiekniejsza jaka widzi...
więcej

5.3
Gorąco polecamy, jest super 2014-09-05
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.7
  • Obsługa
    5.0

Bardzo mila obsluga atmosfera super dobra znajomosc jezykow obcych (wloski niemiecki angielski...
więcej

5.3
Bardzo fajny hotel 2014-09-05
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.7
  • Obsługa
    5.3

Hotel bardzo zadbany. Codziennie mila atmosfera przez obsluge i personel. Restauracja bardzo ladna c...
więcej

5.5
Wakacje życia 2014-09-12
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Przyjechalam na wakacje sama i spedzilam tu najwspanialszy czas. Zero nudy . Wspniala obsluga. Rezyd...
więcej

6.0
Super wyjazd - polecam 2014-09-12
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Spedzilam tu super wakacje, polecaam osobom chcacym odpoczac w spokojnej okolicy. Sam hotel bardzo m...
więcej

6.0
Bardzo polecam Blue Reef 2014-09-13
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    5.7
  • Obsługa
    6.0

Bardzo polecam. Zaczynajac od milej obslugi calego obiektu po przez bardzo uczynnego rezydenta i sup...
więcej

5.6
Super spędzony czas w Blue Reef 2014-09-17
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.7

Spedzilam 2 tygodnie w hotelu Blue reef, podsumowujac wszystko mi sie podobalo: plaza, obsluga hotel...
więcej

5.6
Wakacje w Egipcie 2014-09-17
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    5.3

W hotelu panuje bardzo przyjemny klimat, obluga bardzo mila i pomocna, animacja mi sie podobala. Raf...
więcej

5.2
Serdecznie polecam! 2014-09-19
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Polecamy osobom ceniącym spokojny wypoczynek 2014-11-03
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.5
Super pobyt w Blue Reefie w marcu 2015 2015-03-30
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.2
Całkiem nieźle, kilka rzeczy do poprawy 2015-05-19
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    4.0

4.2
Spokojny wypoczynek w Hotelu dla inteligentnych 2015-06-26
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.3
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.7
  • Obsługa
    6.0

Hotel dla średnio-wymagających ludzi, którzy chcą i potrafią odpocząć czynnie i biernie a nie narzek...
więcej

5.4
Fajny hotel pośrodku niczego 2015-07-06
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

4.3
Nudne wakacje, brak animacji 2015-07-11
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    3.0

3.0
Porażka! 2015-07-12
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    5.0

4.0
Nie polecam! 2015-07-20
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    3.2
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    2.8
  • Atrakcje
    3.5
  • Obsługa
    4.5

Hotel dla rodzin z dziećmi odradzam, brak animacji, brak kids clubu. Głośna muzyka przy basenie, wk...
więcej

3.9
Fantastycznie 2015-07-23
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.8
Raj na ziemi, czyli 7 dni w Blue Reef 2015-07-30
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    6.0

6.0
Pobyt w hotelu Blue Reef 8.08-15.08.2015 2015-08-21
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    3.0

3.5
Masakra a może porażka 2015-08-26
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    3.0

3.3
Świeżo po powrocie 2015-08-31
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

5.6
Beznadziejny Hotel, uwaga na "pseudo" All Inclusiv 2015-09-15
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    2.0

3.0
Hotel nie dla każdego, relatywnie niska cena 2015-09-28
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    2.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    4.3
  • Obsługa
    6.0

hotel dla osób które przeczytają wszystkie o nim opinie, wezmą średnią, dopasują do swoich oczekiwań...
więcej

4.8
Wakacje we wrzesniu! 2015-09-29
Szczegóły oceny hotelu Blue Reef Resort:
  • Lokalizacja
    3.6
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    3.5
  • Obsługa
    4.3

Wakacje we wrzesniu zaliczam do udanych! Hotel ladny, mały. Dostaliśmy pokój na samym koncu a jesli ...
więcej

4.2

Blue Reef Resort - możliwości zakwaterowania:

Pok. 2 os.+1 dost.
Dvoulůžkový pokoj s 2 přistýlkami
Pok. 2 os.
Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
dvoulůžkový pokoj + 2 př. (2+2), výhled na moře
Pok. 2 os. w/morze
DOPPELZIMMER STANDARD
DOPPELZIMMER MIT MEERBLICK
Rodinný pokoj pro 2 osoby
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.
Pok. 1 os.

Blue Reef Resort - Możliwości wyżywienia:


Blue Reef Resort - miasta wylotu:


Blue Reef Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Blue Reef Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00