Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Fun, Morze Czerwone
1 / 24
Udogodnienia hotelu Aqua Fun
  • Windsurfing
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Aqua Fun
star 3

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Aqua Fun:
4.2 / 5
Średnia z 35 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aqua Fun:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    4.1
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.6
  • Atrakcje
    i sport
    4.4
  • Jakość
    do ceny
    4.2
Ocena hotelu:
4.2 / 5
Średnia z 35 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 03 września 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 10 listopada 2018

Hotel Aqua Fun w ofercie Biura podróży:

Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry, skromny i kameralny hotel 3*. Jest świetnie położony - zarówno przy plaży, jak i niedaleko miejskich udogodnień.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

- przy plaży
- w centrum Hurhgady – Sakkala
- ok. 4 km od lotniska

Plaża

- prywatna, piaszczysta
- leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

- klimatyzacja centralna
- TV-Sat, telefon, lodówka
- minibar (płatny)
- łazienka (WC, prysznic, suszarka do wlosow)
- balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne
- basen
- siatkówka plażowa
- dyskoteka (napoje alkoholowe płatne)
- minigolf, krykiet
- animacje
Płatne
- tenis stołowy
- bilard
- siłownia, masaże, sauna, łaźnia parowa
- centrum nurkowania, centrum windsurfingu
- sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik
- opiekunka na życzenie (płatna)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 – 23:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna
- restauracja a la carte (płatna)
- lobby bar (10:00 – 14:00 – tylko kawa i herbata w AI)
- bar na plaży (10:00 – 17:00)
- kawiarnia orientalna (17:00 – 23:00)
- pub (12:00 – 23:00)

Dodatkowe informacje

- Wi Fi, kawiarenka internetowa (płatna)
- kantor wymiany walut
- pralnia, lekarz (płatne)
- sejf w recepcji (płatny)
- apteka
-  www.threechoices.net

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00),
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta; 
  • wyżywienie wg opisu, 
  • podatek VAT,
  • obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA),
  • opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera:

  • wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry, skromny i kameralny hotel 3*. Jest świetnie położony - zarówno przy plaży, jak i niedaleko miejskich udogodnień.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry, skromny i kameralny hotel 3*. Jest świetnie położony - zarówno przy plaży, jak i niedaleko miejskich udogodnień.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

 

Położenie:

bezpośrednio przy plaży, ok. 100 m od centrum Hurghady.

 

Wyposażenie hotelu:

restauracja główna, restauracja a la carte, bary w lobby i na plaży, kawiarnia orientalna, pub, kafejka internetowa oraz sklepiki z pamiątkami.

 

Wyposażenie pokoju:

113 pokoi z klimatyzacją, łazienką z suszarką do włosów, telewizorem, mini barem, telefonem oraz balkonem lub tarasem. Sejfy dostępne w recepcji za opłatą ok. 5 €/tydz.

 

Wyżywienie:

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu

 

 

Rozrywka i sport:

basen, sauna (płatna), masaże (płatne), boisko do siatkówki plażowej, animacje, bilard (płatny), mini golf, dyskoteka oraz centrum nurkowania i windsurfingu (płatne). Dla dzieci: brodzik i plac zabaw.

 

Cena zawiera:

  • przelot
  • opłaty paliwowe i kursowe,
  • opłaty lotniskowe,
  • transfery lotnisko - hotel - lotnisko,
  • ubezpieczenie KL i NW
  • zakwaterowanie
  • wyżywienie wg. oferty
  • opieka polskiego rezydenta
ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry, skromny i kameralny hotel 3*. Jest świetnie położony - zarówno przy plaży, jak i niedaleko miejskich udogodnień.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry, skromny i kameralny hotel 3*. Jest świetnie położony - zarówno przy plaży, jak i niedaleko miejskich udogodnień.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN&FUN

SF3 KATEGORIA EGIPSKA ***

Położenie

Hotel położony zaledwie 7 km od międzynarodowego lotniska, w centrum Hurghady - Sakkala, bezpośrednio przy piaszczystej prywatnej plaży.

HOTEL OFERUJE

W hotelu znajduje się restauracja, beach bar, lobby bar, centrum sportów wodnych, centrum nurkowe, basen, boisko do piłki plażowej, szkółka windsurfingu, kantor wymiany walut, gabinet lekarski, kawiarnia. Recepcja do dyspozycji gości przez całą dobę, za opłatą można skorzystać także z pralni, a także z internetu.

POKOJE

W tym kameralnym hoteliku znajduje się zaledwie 130 pokoi, każdy posiada widok na morze. Na wyposażeniu: klimatyzacja indywidualna, balkon lub taras, łazienka z prysznicem lub wanną, bezpośredni telefon, mini bar (płatny), sejf za opłatą dostępny na recepcji.

Wyżywienie

Opcja All inclusive: śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00) i kolacja (19.00-22.00) w formie szwedzkiego stołu, lekkie przekąski w ciągu dnia (10.00-12.00). Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe podawane są między 10.00 a 24.00. Napoje importowane, soki ze świeżych owoców i kawa po turecku za opłatą.

SPORT I ROZRYWKA

Hotel Aqua Fun jest wymarzonym miejscem dla aktywnych osób, całodzienne animacje i bogaty program nie pozwalają się nudzić. Osoby nastawione na naukę windsurfingu czy nurkowania mogą się szkolić pod okiem profesjonalnych instruktorów. Przy plaży znajduje się także wypożyczalnia sprzętów wodnych. Dla gości przygotowano również: tenis stołowy, mini-golf, siłownię, saunę i masaże. Wieczorami Goście mogą wybrać się na miasto . Cennik za poszczególne usługi i wypożyczalnie, dostępny na recepcji.

DZIECI

Dla najmłodszych: brodzik i mini klub.

NASZYM ZDANIEM

Doskonały hotel dla grupy znajomych bądz par. Kameralny, przepięknie usytuowany, dla gości ceniących sobie bliskość centrum miasta.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry, skromny i kameralny hotel 3*. Jest świetnie położony - zarówno przy plaży, jak i niedaleko miejskich udogodnień.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry, skromny i kameralny hotel 3*. Jest świetnie położony - zarówno przy plaży, jak i niedaleko miejskich udogodnień.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia:

1994 r., odnowiony w 2012 r.

Położenie:

centrum Hurghady, 7 km od lotniska.

Plaża:

przy hotelu, piaszczysta, prywatna, 100 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne.

W Hotelu:

3 restauracje, 4 bary, basen odkryty

Pokoje: 

113 pokoi standardowych; klimatyzacja indywidualna, prysznic, minibar (płatny), suszarka, telefon, TV, terakota, balkon lub taras.

Rozrywki i usługi: 

Bezpłatne:

siłownia, siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka, mini golf, aerobik, dyskoteka.

Płatne: 

sejf w recepcji, room service, mini bar, internet bezprzewodowy w lobby, kawiarenka internetowa, salon piękności, pralnia, sauna, łaźnia turecka, masaż, jacuzzi, tenis stołowy, biliard centrum nurkowe, surfing,

Dla dzieci: 

brodzik, miniklub, animacje, posiłki dla dzieci, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie).

Wyżywienie:

All Inclusive (10:00-24:00)

Posiłki:

śniadanie, obiad, przekąski, kolacja, późny posiłek.

Napoje zawarte:

lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera:

napoi importowanych, napoi serwowanych w butelkach, kawy po turecku, soków ze świeżych owoców.


Tel./faks:

+20 65 / 344 36 92, 344 36 91


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry, skromny i kameralny hotel 3*. Jest świetnie położony - zarówno przy plaży, jak i niedaleko miejskich udogodnień.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry, skromny i kameralny hotel 3*. Jest świetnie położony - zarówno przy plaży, jak i niedaleko miejskich udogodnień.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

.

Położenie

.

Wyposażenie

.

Pokoje

.

Wyżywienie

.

Sport i rozrywka

.

Dla dzieci

.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry, skromny i kameralny hotel 3*. Jest świetnie położony - zarówno przy plaży, jak i niedaleko miejskich udogodnień.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry, skromny i kameralny hotel 3*. Jest świetnie położony - zarówno przy plaży, jak i niedaleko miejskich udogodnień.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Egipt/Hurghada

Strefa

Relaks, Economy

Dzieci

- 1 dziecko 2 do 13 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko 2 do 6 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

centrum Hurghady - Sakkala - ok 100 m/ dyskoteki, bary i sklepy stare centrum Hurghady - Dahar - ok. 6 km / lokalny targ, kościół koptyjski i meczet lotnisko - ok. 7 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, prywatna, szeroka, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, leżaki, parasole, materace, bar All Inclusive przy plaży

Hotel

Dwa dwupoziomowe budynki, wybudowany w stylu arabskim, kameralny, gustownie urządzony, oferuje łącznie 118 przytulnych pokoi, otoczony ogrodem z palmami

Udogodnienia

całodobowa recepcja, punkt wymiany walut, biuro informacji turystycznej, przechowalnia bagaży, pralnia, fryzjer

Internet

bezpłatne WiFi w lobby, kącik internetowy (ok. 5 USD/godz.)

Pokoje

standardowy - 2 os., możliwość 1 lub 2 dostawek, elegancko i komfortowo urządzone, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, ogrzewanie, łazienka z wanną lub prysznicem, WC, TV SAT, telefon, sejf, mini lodówka, balkon lub taras z widokiem na basen, ogród lub morze superior- 2 os., wyremontowane, możliwość 1 dostawki, elegancko i komfortowo urządzone, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, ogrzewanie, łazienka z wanną lub prysznicem, WC, TV SAT, suszarka, telefon, sejf, mini lodówka, balkon lub taras z widokiem na basen, ogród lub morze

Restauracje i bary

restauracja główna - dania kuchni międzynarodowej restauracje a la carte - Love Boat Restaurant - dania kuchni międzynarodowej lobby bar - main bar bar przy plaży - beach bar Oriental Bar - przekąski, napoje, shisha

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

basen, bilard, siatkówka plażowa, nurkowanie, windsurfing, Spa, siłownia, jacuzzi, bicze wodne, masaże, salon piękności, tenis stołowy, rzutki, animacje dzienne i wieczorne, dyskoteka

Płatne

Spa, centrum sportów wodnych (windsurfing, nurkowanie)

Dla dzieci

łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie na życzenie, wysokie krzesełka w restauracji, opiekunka (dodatkowo płatna)

All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata, woda mineralna 10.00-11.30 późne śniadanie serwowane w Love Boat, płatne dodatkowo 8 USD 13.00-15.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej lub w Oriental Barze bogaty wybór sałatek, dań głównych, deserów, owoców i przekąsek, kawa, herbata, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), piwo oraz wino 13.00-16.00 obiad, serwowany w Love Boat, dodatkowo płatne 16 USD 19.00-22.00 kolacja w formie urozmaiconego bufetu w restauracji głównej lub w Oriental Barze, kawa, herbata, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), piwo oraz wino 10.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe i czerwone i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w lobby bar, barze przy plaży w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów - kids klub - animacje dzienne i wieczorne przedstawienia

Oficjalna kategoria

3 gwiazdki

Strona hotelu

aquafunhurghada.com

Nasza ocena

Pokój ***+ Łazienki ** Położenie ***** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ****

Atuty

- bezpośrednio przy prywatnej plaży z barami i restauracjami All Inclusive - wszystkie pokoje typu superior wyremontowane - centrum miejscowości z licznymi sklepami, barami oraz restauracjami

City Tour Hurghada

Zwiedzanie Hurghady z polskojęzycznym przewodnikiem. Przejazd do starego centrum Hurghady El Dahar, zwiedzanie kościoła koptyjski, zakupy w lokalnych sklepikach z pamiątkami oraz wizyta w Instytucie Papirusu gdzie można będzie poznać tajniki wyrobu papirusu. Cena ok. 15 USD/os.

Kair

Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum politycznego i kulturalnego świata arabskiego. W programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 97 USD/os. W przypadku transportu samolotem ok. 280 USD/os.

Kair 2 dni

Pierwszego dnia w programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, po obiedzie przejazd do Cytadeli Kairskiej, nocleg w hotelu. Drugiego dnia przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa oraz wizyta w Instytucie Papirusu. Po obiedzie zwiedzanie Sakkarze gdzie znajduje się pierwsza piramida schodkowa Egiptu - piramida Dżesera. Powrót do hotelu w Hurghadzie w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 230 USD/os.

Luksor

Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. Po wizycie w manufakturze alabastru i obiedzie przejazd na wschodni brzeg i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 95 USD/os.

Desert Adveture

Wycieczka jeepami w góry do wioski beduińskiej, gdzie można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni, z dala od miast. Przewidziana jest także przejażdżka na wielbłądach oraz oglądanie gwiazd przez teleskop. Cena ok. 45 USD/os.

Giftun - 4 Wyspy

Całodzienny rejs statkiem po Morzu Czerwonym, gdzie podczas snorkelingu będzie można podziwiać wspaniałe rafy koralowe, a następnie oddać się błogiemu lenistwu na plaży wyspy Giftun. Cena ok. 40 USD/os.

Delfinarium

Wizyta w delfinarium, gdzie odbywa się pokaz akrobacji i niezwykłych umiejętności w wykonaniu delfinów pod okiem zawodowych treserów. Możliwość dokupienia po pokazie pływania z delfinami w basenie- płatne dodatkowo ok. 45 USD/5 min Cena ok. 25 USD/os.

Glass Boat

Rybki przez szybki. Rejs statkiem na rafy Morza Czerwonego i możliwość podziwiania bogactw świata podwodnego przez panoramiczne okna znajdujące się pod pokładem statku. Cena ok. 30 USD/os.

Submarine

Dopłynięcie łodzią do platformy, z której schodzi się do łodzi podwodnej. Łódź zanurza się na głębokość ok. 20 m i podczas ok. 35 min rejsu podziwia się urzekającą faunę i florę podwodnego świata. Cena ok. 60 USD/os.

Wieczór 1001 nocy

Orientalny wieczór z folklorem egipskim - akrobacje na koniach, taniec brzucha, wirujący derwisz oraz tańce folklorystyczne. Na koniec tańczące fontanny - pokaz świateł w rytm zmieniającejsię muzyki. Cena ok. 25 USD/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry, skromny i kameralny hotel 3*. Jest świetnie położony - zarówno przy plaży, jak i niedaleko miejskich udogodnień.


Mapa Hotelu Aqua Fun

Opinie o Hotelu Aqua Fun

Bardzo przyjemny, choć nie najnowszy hotel. Mieliśmy pokój z widokiem na morze i z tego co wiem, to większość pokoi jest właśnie tak położona. Łazience przydałoby się odnowienie, ale na czystość nie można narzekać (codziennie sprzątane, zmiana ręczników). Jedzenie i obsługa też ok, nie można się przyczepić. Jeśli mogę coś doradzić - wycieczki fakultatywne lepiej kupować w lokalnych biurach w mieście (jest o połowę taniej).

POLECAM:
singlom, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.0

Fajnie położony - blisko do barów, klubów i sklepów. Jedzenie bez szału, alkohol też, ale da się przeżyć. Animacje ok. Sam hotel i pokoje wyglądają na pilnie potrzebujące remontu. Polecam dla młodych i jako bazę na wycieczki, nurkowanie i zwiedzanie klubów ;)

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
4.0

Urlop zaliczam do jak najbardziej udanych :))) hotel głównie dla ludzi młodych, jak ja, niewymagających, bo jest to po prostu zwykłe, przyjemne miejsce żeby poleniuchowac i się poopalać. Jedzenie troche monotonne, bo codziennie to samo, jednak było bardzo smacznie i nikt się nie pochorował. Napoje w małych kubeczkach, trzeba biegać po kilka razy ;))) taka rada ode mnie - jeżeli coś się nie podoba w pokoju albo jest popsute to trzeba się upominać do skutku, zawsze pomogą :)))

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
3.9

Hotel Aqua Fun w Hurghadzie. Data pobytu 27.07.2012 do 10.08.2012. Wielkość – Kameralny. Lokalizacja – Idealna. Plaża i Basen Rewelacja. Piwo z Butelki  Obsługa się dopiero uczy, a prace przy budynku trwają. Większość problemów skutecznie rozwiązywał „wąsaty kierownik”. Trochę nie rozumieliśmy Polaków którzy wymagali od tego skromnego, taniego, na razie 3 gwiazdkowego hotelu luksusów jak w 7 gwiazdkowych. Polecam go dla osób którzy bywali już w Egipcie. //Monotonne jedzenie, problemy z elektrycznością, mało animacji za dużo animacji, ciepła woda w morzu, słońce za mocne takie wydarzenia tyczą się wszystkich hoteli w Egipcie i nie da się dla każdego podpasować //

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.4

Witajcie. W Egipcie jestem już 10 raz i chcę się podzilić swoimi wrażeniami z pobytu w tym hotelu. Spędziłam w nim wspaniałe 2 tygodniowe wakacje. NIe myślałam, że tak będzie po przeczytaniu opinii osób, które były w tym hotelu. Jedzenie super:śniadanie: jaja, sery, twarogi, jogurty, miód, dżem, obiad i kolacja: ryba, kalmary i kurczak codziennie. Sałatki, warzywa i pieczywo, zupa, sosy, makarony, ryż - codziennie. Jeśli,ktoś już był w Egipcie, to wie, że monotonność posiłków to ich specjalność. Jeśli chodzi o pokoje, to trzeba pamiętać, że są to TYLKO 3* .Pokój codziennie sprzątany, plaża przy hotelu, animacje codziennie w zasadzie do 23.00, potem dyskoteka do 3.00 i dłużej. Animatorzy uwielbiają Polaków i trzymają się z nimi. Polecam ten hotel, choć tak jak pisałam byłam nim przerażona, gdy poczytałam co ludziska piszą o pobytach swych w nim. Piszą tak, bo nmoże byli pierwszy raz w Egipcie. Acha w pobliży Mc Donalds, Pizza Hut i Burger King, hotel położony w centrum Hurghady. W bezpośrednim sąsiedztwie market. W hotelu są wywieszki, że nie wolno wnosić art.spożywczyc, ale ja wnosiłam miałam torbę i do niej chowałam wodę,colę i serki ;-), nigdy mi nie zaglądanodo torby. Proponuję nie wnosić napoi w siatkach reklamówkach - wówczas może by różnie. Hotel nie jest raczej dla rodzin z małymi dziećmi, gdyż basen najniższą głębokość ma na poziomie 1,20m. Ale dzieci podczas mojego pobytu były. Na plaże do wody konieczne buty, bo jest rafa i kamienie. W razie pytań mail: jablokat@wp.pl. POLECAM GORĄCO!!! POzdrowienia dla NINO, NOOR, JAMAJKI I NANCY!!! Wrócę napewno!!

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

w hotelu byliśmy pod koniec czerwca i bardzo miło spędziliśmy ten czas. gdy byliśmy tam, było bardzo dużo polaków oraz polska animatorka. animatorzy super, nic lepszego. codziennie wieczorem animacje. animatorzy umieją niektóre słowa po polsku i są bardzo miło. jedzenie dobre nikt nie chodził głodny, lecz trochę monotonne. byliśmy z córką 11 letnią która jest wybredna ale nie było większych problemów z nią i jedzeniem. nie polecam hotelu dla rodzin z małymi dziećmi ponieważ jest tam basen ale głęboki jakieś 1,25 najpłycej wiec mogło by się coś niedobrego stać. obsługa miła i zawsze uśmiechnięta. pokojom przydał by się remont ale przespać się dało bo kto jedzie na wakacje aby siedzieć w pokoju. bardzo polecam ten hotel i na pewno wrócimy tam jeszcze raz.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Wróciliśmy wczoraj, i jesteśmy bardzo zadowoleni z Aqua Fun. Hotel został polecony przez nasze biuro Bee Free jako najtańszy u nich w ofercie ale spełniający warunki trzech gwiazdek, i tak było. Pokój mieliśmy 30 m od morza!!! Miła obsługa, fajna dyskoteka na miejscu. Dużo animacji, znakomita lokalizacja w samym centrum miasta! Jedzenie dość monotonne ale świeże(naleśniki i omlety robione na bieżąco) sery, oliwki, sałatki itp. Nie oszukujmy się za 1400 zł trudno wymagać więcej. Pozdrawiam Rezydentkę Monikę i z pewnością będziemy korzystać z Bee Free.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3

Byłam w tym hotelu w czercu 2010 roku z mężem i 11 letnią córką. mogę jak najbardziej polecić ten hotel. Bardzo duży basen, woda ciepła i bywało tak że córka sama w nim pływała. Aniamcke- nic lepszego. chociarz animatorzy troszeczke zabardzo zachęcają lecz to wkońcu ich praca. codziennie wieczorami chodziliśmy na wieczorne pokazy. zaczynały się one o 21 a kończyły ok23. animatorzy mieli wręcz na czole napiszane,, szukam żony jak szalony'' była też jena animatorka polka, pani magda.ardfzo śmiesznie. zdecydowanie polecam wersje all ponieważ gdy przyleci sie na miejsce nie wie się co pić .przez 3 dni piliśmy na okrtągło. w barze przy nasenie i na plazy to jeden bar i w barze gdzie odgrywano animabje podawano piwo sprite cola woa sodowa i fanta oraz drinki. jedzenie monotonne codziennie to samo lecz zawsze znajdzie sie ciś co się chętnie zje. moja córka jest wybredna lecz codziennie jadła ryż i to jest pierwsza rzecz dla ludzi bardzo wybrednych.biorąc zupe polecam dołóżyć ryż ponieważ zupy to przeważnie bulion. kelnerzy bardzo mili i uprze3jmi. polecam hotel rodzinom z dziećmi ale takimi starszymi w wieku od 5 lat. plaża piaszczysta . z leżakami nie ma problemu. zdecydowanie polecam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Wróciliśmy wypoczęci, świetna zabawa, super okolica , kto był ten wie ;) Jedzenie rozmaite i smaczne, czysto, czego więcej chcieć poza czyściutką wodą, która jest tuż tuż. WRACAM ZA ROK !

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

dołanczamy się do opini Grażynki z Leszna :) ,spędziliśmy tam tylko zaledwie 7 dni ,ale to znakomite 7 dni jakie mogliśmy przeżyc:),w hotelu jest naprawde super atmosfera ,moze i to nie wielki hotel,ale jest jakby to powiedziec RODZINNIE hehe :) ...obsluga extra,animacje super ,cena adekwatna do hotelu ,pozdrawiamy wszytskich kelnerow i cala obsluge.POLECAMY

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1

Masz pytania o Hotel Aqua Fun? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00