cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
1/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
2/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
3/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
4/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
5/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
6/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
7/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
8/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
9/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
10/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
11/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
12/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
13/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
14/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
15/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
16/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
17/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
18/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
19/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
20/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
21/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
22/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
23/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
24/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
25/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
26/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
27/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
28/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
29/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
30/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
31/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
32/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
33/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
34/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
35/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
36/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
37/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
38/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
39/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
40/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
41/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
42/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
43/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
44/45
Hotel Rixos Premium Bodrum, Wybrzeże Egejskie
45/45
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
27.04 - 04.05
już od 9836 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
11.05 - 18.05
już od 9385 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Rixos Premium Bodrum
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Rixos Premium Bodrum
star 5

Turcja: Wybrzeże Egejskie: Bodrum
Ocena hotelu Rixos Premium Bodrum:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Rixos Premium Bodrum:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 kwietnia 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 11 maja 2023
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel wysokiej klasy, świetnie położony. Bardzo urozmaicona kuchnia i miła obsługa.

Hotel Rixos Premium Bodrum w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel wysokiej klasy, świetnie położony. Bardzo urozmaicona kuchnia i miła obsługa.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 5 km od miejscowości Torba, ok. 10 km od centrum Bodrum
  • w centrum
  • w sosnowym lesie w prywatnej zatoczce
  • ok. 200 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 5 km od miejscowości Torba, ok. 10 km od centrum Bodrum
  • w centrum
  • w sosnowym lesie w prywatnej zatoczce
  • ok. 200 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • ok. 200 m od piaszczystej plaży
  • prywatna
  • piaszczysta

Wyposażenie

  • recepcja
  • lobby
  • winda
  • ogród
  • taras słoneczny
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • sala konferencyjna kawiarnia
  • sklep z pamiątkami
  • butik
  • minimarket
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w cenie
  • centrum wellness & spa

karty

Visa, MasterCard, American Expres, Diners Club

Liczba pokojów

347

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • przystosowany dla osób z ograniczoną sprawnością ruchową
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen kryty, ze słodką wodą
  • Aquapark: 5-12 lat, w zależności od warunków pogodowych
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • wózek dla dzieci: za opłatą
    • klub dla dzieci: 1-3 lat, maj - wrzesień
    • bufet dla dzieci
    • miniklub: 4-12 lat, maj - wrzesień, 10:00 - 22:30
    • animacje dla dzieci
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • minidyskoteka

    Sport i wellness

    W cenie
    • centrum odnowy biologicznej: sauna, łaźnia turecka, łaźnia parowa
    • centrum fitness: aerobik, aqua fitness, stretching
    • tenis
    • rzutki
    • siatkówka plażowa
    • pilates
    • boccia
    • tenis stołowy
    Płatne
    • masaże
    • zabiegi kosmetyczne
    • wypożyczalnia sprzętu sportowego
    • oświetlenie kortów tenisowych
    • sporty wodne: banan, żeglarstwo, parasailing, windsurfing
    • szkoła nurkowania
    • szkoła windsurfingu
    • motorowe sporty wodne

    rozrywka

    • przedstawienia

    Pokoje

    Pokój rodzinny z widokiem na ogród FZG1
    • 3-5 os.
    • ok. 72 m2
    • w budynkach bocznym i głównym
    • 2 sypialnie
    • klimatyzacja centralnie sterowana
    • balkon
    • w budynku głównym
    • 2 łazienki
    • 2 WC
    • suszarka do włosów
    • minibar
    • sejf
    • TV sat.
    • Wi-Fi
    • telefon
    • zestaw do przygotowywania kawy i herbaty
    Pokój rodzinny z widokiem na ogród FZG2
    • 3-6 os.
    • ok. 93 m2
    • oddzielny pokój dzienny
    • w budynkach bocznym i głównym
    • 2 sypialnie
    • klimatyzacja centralnie sterowana
    • balkon
    • w budynku głównym
    • 2 łazienki
    • 2 WC
    • suszarka do włosów
    • minibar
    • sejf
    • TV sat.
    • Wi-Fi
    • telefon
    • zestaw do przygotowywania kawy i herbaty
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-3 os.
    • ok. 42 m2
    • widok na morze
    • w bocznym głównym
    • typ deluxe
    • balkon
    • telewizor
    • ekspres do kawy i herbaty
    • kafelki podłogowe
    • klimatyzacja centralnie sterowana
    • w budynku głównym
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • minibar
    • sejf
    • TV sat.
    • Wi-Fi
    • telefon
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2
    • 1-3 os.
    • ok. 52 m2
    • widok na morze
    • w bocznym budynku
    • balkon lub taras
    • zestaw do przygotowywania kawy i herbaty
    • klimatyzacja centralnie sterowana
    • w budynku głównym
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • minibar
    • sejf
    • TV sat.
    • Wi-Fi
    • telefon
    Pokój 2-osobowy deluxe DZG1
    • 1-3 os.
    • ok. 42 m2
    • od strony ogrodu
    • w bocznym budynku
    • klimatyzacja: w cenie, w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • kapcie: za opłatą
    • suszarka do włosów
    • balkon: z miejscami do siedzenia

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, w formie bufetu
    • późne śniadanie: 10:00 - 11:00, w cenie
    • obiad: codziennie 12:30 - 14:30, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 19:00 - 21:30, w formie bufetu
    • przekąski: codziennie 12:30 - 17:00
    • przekąski o północy: codziennie 00:00 - 02:00
    • ciasto: 15:00 - 18:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole
    Restauracje i bary
  • restauracje: 5
  • główna restauracja „Halikarnas Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania dietetyczne, bufet dla dzieci, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, bufet,w cenie, maj - wrzesień, 07:00 - 11:00, 12:30 - 14:30, 19:00 - 21:30 i 00:00 - 02:00, z tarasem
  • restauracja „Zeytinalti Restaurant (Turkish Breakfast)": rodzaje kuchni: turecka, a la carte, wymagana rezerwacja , za opłatą, maj - wrzesień, kilka razy w tygodniu 09:30 - 12:00 i 12:30 - 17:00
  • restauracja „Cento Per Cento": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, rezerwacja wymagana, płatność gotówką, za osobę ok. 15 $, maj - wrzesień, 19:30 - 22:00, dzieci 6+
  • restauracja „Kalamata Restaurant": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza, rezerwacja wymagana, płatność gotówką, za osobę ok.. 15 USD, maj - wrzesień, 19:30 - 22:00
  • restauracja „Zeytinalti Restaurant (Snack)": rodzaje kuchni: międzynarodowa, w cenie, kwiecień - październik

  • bary i inne: 6
  • Lobbybar „The Dem Cafe": kwiecień - październik 07:00 - 07:00
  • Cocktailbar „Mojito Bar": kwiecień - październik, w zależności od warunków pogodowych
  •  bar: w zależności od warunków pogodowych
  •   bar na plaży „Beach Bar": w zależności od warunków pogodowych
  • „Patisserie corner": 15:00 - 18:00
  • „Pool Bar": w zależności od warunków pogodowych

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka Gala R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel wysokiej klasy, świetnie położony. Bardzo urozmaicona kuchnia i miła obsługa.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Turcja / Bodrum

    Opis oferty:

    Firmowany przez prestiżową międzynarodową grupę Rixos, gwarantuje najwyższy standard i profesjonalną obsługę. Harmonijnie wkomponowany w piękny krajobraz, otoczony jest łagodnymi, zielonymi wzgórzami, schodzącymi do intensywnie szmaragdowego morza. Pachnący, sosnowy las łączy się z pięknie zaprojektowanym ogrodem, który dochodzi do zadbanej, hotelowej plaży. Przestronne wnętrza, wytworne lobby z lśniącą, marmurową podłogą i eleganckimi meblami oraz komfortowe pokoje są utrzymane w klasycznym stylu z orientalnymi detalami. To również idealne miejsce dla amatorów kuchni świata! Bogata oferta sportowa i profesjonalny program animacji zapewniają znakomite warunki do zadbania o kondycję i wiele dobrej zabawy.

    POŁOŻENIE:

    na wzgórzu, ok. 10 km od centrum miejscowości Torba ze sklepami i barami, ok. 12 km od BODRUM; ok. 25 km od lotniska Bodrum-Milas; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 2 EUR/centrum).

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, 3 pomosty: główny i 2 tylko dla dorosłych (16+), bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki, cabany płatne; bar objęty all inclusive.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, elegancki, zbudowany w 2003 r., odnowiony w 2010 r., 308 pokoi, 1 budynek i wille, 3 piętra, 3 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, restauracja Zaytinalti - z przekąskami, dostępne foteliki dla dzieci; 2 restauracje á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja): śródziemnomorska i włoska; patisserie, 7 barów, w tym w lobby i na plaży, fajka wodna (płatna); market, butik; taras, ogród; centrum kongresowe (6 sal, dla maks. 400 osób); bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: opiekunka do dziecka, fryzjer, wypożyczalnia samochodów i jachtów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    deluxe:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 42 m², klimatyzowany, elegancki, łazienka (prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (bezpłatnie uzupełniany w napoje bezalkoholowe), zestaw do kawy/herbaty, bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub ogródek (stolik i krzesełka), widok na ogród; widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen główny, ok. 1710 m², gł. ok. 1,4 m, wydzielona część dla dzieci, gł. ok. 0,5 m, Rixy Aquapark, ok. 133 m², gł. ok. 1,4 m, 4 zjeżdżalnie (czynne: 10.00-16.00), przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki, 2 korty tenisowe (oświetlenie i wypożyczalnia sprzętu płatne), gimnastyka, pilates, aerobik, zumba, rzutki, koszykówka, boccia, aqua aerobik, animacje dla dorosłych i dzieci, wieczorne show, muzyka na żywo, imprezy tematyczne, amfiteatr; plac i pokój zabaw dla dzieci, kino dla dzieci, miniklub (4-12 lat, 3 grupy wiekowe), klub dla nastolatków (13-16 lat); dyskoteka; za opłatą: nauka gry w tenisa, sporty wodne; centrum spa: bezpłatnie: basen kryty, ok. 375 m², gł. ok. 1,4 m, hammam, łaźnia parowa, sauna, siłownia, za opłatą: masaże, zabiegi na twarz i ciało.

    UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH: 

    - 4 pokoje (na zapytanie)

    ULTRA ALL INCLUSIVE 24 H:

    śniadanie (7.00-11.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (12.30-18.00) w Zeytinalti, lody w wyznaczonym barze, nocne przekąski (24.00-2.00) w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe (24h) w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0090/2523371122, premiumbodrum.rixos.com 

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fiwstęp do spa 


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel wysokiej klasy, świetnie położony. Bardzo urozmaicona kuchnia i miła obsługa.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Turcja / Bodrum

    Opis oferty:

    Zjawiskowo położony na obszarze 70 000 m2, w malowniczej zatoce, jest rajem idealnym na wakacje z dziećmi. Tuż obok piękna, zagospodarowana plaża, na której można cieszyć się słońcem do woli, a także uprawiać wodne aktywności, na terenie hotelu ciekawie zaprojektowane baseny oraz szereg atrakcji sportowych i rozrywkowych. Wyjątkowa, rodzinna atmosfera, wygodne pokoje, restauracje serwujące przysmaki kuchni świata i aż 6 barów, a do tego profesjonalna obsługa i centrum spa - czego chcieć więcej? Spokojna okolica zachęca do spacerów, warto zwiedzić pełne zabytków i turystycznych atrakcji Bodrum, do którego można wygodnie dojechać autobusem z okolic hotelu.

    POŁOŻENIE:

    ok. 8 km od centrum Bodrum; ok. 30 km od lotniska w Bodrum-Milas; przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu (Bodrum).

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, pomost do opalania, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki; bar objęty all inclusive.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1995 r., odnowiony w 2019 r., 339 pokoi, 4 budynki, 3 piętra, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, restuaracja á la carte, 6 barów; kantor, market; 4 sale konferencyjne, taras z widokiem na morze, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: room-service, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 27 m2, elegancki, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (uzupełniany na powitanie, raz dziennie uzupełaniany w wodę); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen główny, słodka woda, ok. 450 m², gł. 1,4 m, basen relaksacyjny tylko dla dorosłych (16+), słodka woda, ok. 200 m², gł. ok. 1,4 m, brodzik, słodka woda, ok. 50 m², gł. 0,4 m, małe zjeżdżalnie dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; siłownia, kort tenisowy, siatkówka plażowa, koszykówka, tenis stołowy, bilard, minigolf, rzutki, bule, kajaki; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat); centrum spa: basen kryty, sauna, łaźnia turecka, płatne: bogata oferta zabiegów pielęgnacyjnych i masaży; za opłatą: rakiety do tenisa, pokój gier, motorowe sporty wodne.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; raz na pobyt kolacja w resauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); przekąski w snack-barze (12.00-16.00), przekąski nocne w wyznaczonym barze (23.45-24.30); napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0090/2523371244, www.hotelsamara.com 

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fiwstęp do spa 


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel wysokiej klasy, świetnie położony. Bardzo urozmaicona kuchnia i miła obsługa.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Ten urokliwie położony luksusowy hotel, otoczony jest bujną roślinnością, skąd rozpościera się piękny widok na lazurowe wody morza. Do centrum miejscowości Torba z szerokim wyborem restauracji, barów oraz sklepów ok. 5 km od hotelu, do lotniska w Bodrum ok. 25 km.

    Plaża

    Hotel położony jest przy malowniczej piaszczystej plaży z bezpłatnymi leżakami, parasolami i ręcznikami. Dostępne tzw. pawilony ze słomianym dachem położone na pomoście wychodzącym w morze (za dodatkową opłatą).

    Do dyspozycji gości

    Recepcja 24 h, przestronne lobby, windy, restauracja główna, 3 restauracje a’la carte m.in.: włoska, orientalna, rybna (wymagana wcześniejsza rezerwacja dodatkowo płatna), 8 barów m.in. lobby bar 24h, bar na plaży, bar przy basenie. Ponadto baseny zewnętrzne o nieregularnych kształtach, basen ze zjeżdżalniami, brodzik dla dzieci. Za dodatkową opłatą: lekarz, pralnia, fotograf, opiekunka dla dziecka, butiki oraz sklepiki.

    Pokoje


    Wyżywienie

    Ultra All Inclusive: śniadanie (07:00-11:00), obiad (12:30-14:30), obiadokolacja (19:00-21:30) serwowane w formie bogatego bufetu w restauracji głównej przekąska w ciągu dnia (11:00-18:00), słodkości (12:30-19:00) oraz nocna przekąska (24:00-07:00). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe oraz wybrane alkohole importowane dostępne 24 h w wybranym barze, w pozostałych barach w godzinach otwarcia. Świeżo wyciskany sok serwowany do śniadania.

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel oferuje pokazy muzyczne, pokazy tańca, muzyka na żywo (w wybrane dni), dzienne aktywności. Dodatkowo dostępna siłownia, sauna, łaźnia turecka. Za dodatkową opłatą: zabiegi kosmetyczne, masaże, oświetlenie kortów tenisowych, zmotoryzowane sporty wodne, nurkowanie. Ponadto na terenie Rixos Premium Bodrum znajduje się mini klub dla dzieci.

    Internet

    Bezpłatny Internet Wi-Fi dostępny na terenie całego hotelu.

    Kategoria lokalna

    *****

    Naszym zdaniem

    Luksusowy obiekt dla bardzo wymagających Gości, dla spragnionych błogiego relaksu hotel zapewnia odosobnione miejsca. Niebywały charakter eleganckiego hotelu, wyśmienita obsługa, doskonałe jedzenie, animacje dostosowane dla każdego – to wszystko sprawi, że poczujecie rajskie tureckie wakacje!

    Strona www

    www.premiumbodrum.rixos.com

    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu

    Na terenie Turcji obowiązuje wymóg noszenia maseczek w przestrzeniach ogólnodostępnych i środkach transportu (transfery, transport publiczny). W restauracjach lokalnych obowiązuje 50% obłożenia.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, pozostałych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
    Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji przestaną być honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.

    Wycieczki lokalne

    EFEZ
    Jedno z najlepiej zachowanych starożytnych miast świata. Wycieczka do Efezu to prawdziwa podróż w objęcia kultury greckiej i rzymskiej oraz do korzeni chrześcijaństwa. Miasto było ośrodkiem kultu bogini Artemidy, prężnie działającym miastem portowym i centrum handlu. Za panowania Rzymian wzniesiono tu świątynie ku czci cesarzy: Domicjana, Trajana i Hadriana. Niesamowite miejsce, którego kamienie pamiętają filozofa Heraklita, a zbocza góry Pion niosą echo wystąpień św. Pawła. Zgodnie z wierzeniami okolice Efezu to także ruiny bazyliki z grobem św. Jana Ewangelisty oraz Dom Marii - Matki Jezusa, gdzie spędziła ostatnie lata życia. Wśród najczęściej odwiedzanych zabytków i atrakcji turystycznych Turcji w 2012 r., Efez ustąpił miejsca jedynie Muzeum Hagia Sophia i Pałacowi Topkapı. Podczas wycieczki zwiedzą Państwo: antyczne miasto Efez, Meryemana (Dom Marii Matki) oraz ruiny Świątyni Artemidy.
    Cena ok.55 EUR - z regionu Kusadasi., ok. 60 EUR - z regionu Didim, ok. 65 EUR - z regionu Bodrum.

    ŞIRINCE
    Urocza wioska o greckich korzeniach położona na szczycie góry. Niezwykłe widoki i lokalny charakter sprawiają, że nawet szklaneczka herbaty smakuje tu wyjątkowo. Miejsce słynie w wyrobu owocowych win, ale mieszkańcy mają do zaoferowania również wyroby rękodzielnicze, przyprawy, oliwę i świeże soki. Okazja do spędzenia miłego, spokojnego popołudnia, w otoczeniu brzoskwiniowych sadów. Wioska przeżyła prawdziwe oblężenie w grudniu 2012 r., kiedy pojawiło się przekonanie, że zostanie oszczędzona podczas ogłoszonej przez Majów apokalipsy.
    Cena ok.15 EUR - wycieczka realizowana tylko z regionu Kusadasi.

    ADALAND (Kuşadası)
    Jeden z 10 najlepszych Aquaparków świata! Rodzinną zabawę zapewnia 30 różnych zjeżdżalni i wodnych atrakcji, wśród których znajduje się nawet ekscytująca namiastka raftingu! Rok 2012 przyniósł rozbudowę o dwie kolejne pozycje, z których jedna pnie się w górę aż do wysokości 110 metrów. Przy każdej atrakcji nad bezpieczeństwem zjazdów czuwają wykwalifikowani pracownicy. Podczas pobytu w Aquaparku, za dodatkową opłatą, istnieje możliwość uczestniczenia w pokazie delfinów, będzie nawet okazja do pływania z nimi!
    Cena ok. 22 EUR - z regionu Kusadasi, ok. 40 EUR - z regionu Didim.

    POKAZ DELFINÓW
    Czas spełnić marzenia z dzieciństwa! Najpierw delfiny pochwalą się swoimi niezwykłymi umiejętnościami w wydzielonym akwenie, a następnie będzie możliwość (odpłatnie) kilkuminutowego, indywidualnego pływania z tymi radosnymi stworzeniami. Niezapomniane wrażenia gwarantowane!
    Cena ok. 20 EUR - z regionu Kusadasi. ok. 45 EUR z Bodrum.

    AQUAPARK BODRUM
    Wstęp do Aquaparku.
    Cena ok. 22 EUR - z regionu Bodrum.

    HAMAM
    To idealne miejsce dla Turystów pragnących połączyć przyjemne z pożytecznym - zrelaksować się i jednocześnie zadbać o urodę całego ciała. W czasie zabiegów w łaźni tureckiej (masaż w pianie, peeling specjalną rękawicą) można odpocząć i w pełni się odprężyć. Polecamy zwłaszcza na początku urlopu, peeling dodatkowo przyspieszy opaleniznę.
    Cena ok. 25 EUR - z regionu Bodrum (ok. 10 EUR bez masażu), ok. 12 EUR - z regionu Didim, ok. 15 EUR z regionu Kusadasi.

    KOS Wizyta u Hipokratesa"
    To grecka wyspa należąca do archipelagu Dodekanez. Od wybrzeży Turcji dzieli ją zaledwie wąska cieśnina. W stolicy wyspy znajdują się ruiny starożytnego Asklepionu - świątyni boga Asklepiosa i starożytnej szkoły lekarskiej. Asklepiejon był początkowo miejscem wypoczynku i rekonwalescencji, później zaś szpitalem i uzdrowiskiem. Kos uważana jest za ojczyznę Hipokratesa. Według podań wykładał on swoje nauki pod ogromnym platanem, zwanym "Drzewem Hipokratesa". Platan rośnie naprzeciw wejścia do zamku Joannitów. W cenie wycieczki transfer do/ z portu, bilety na prom.
    Cena ok.29 EUR - z regionu Bodrum, ok. 50 EUR - z regionu Didim.

    SAMOS
    Samos jest wyspą leżącą we wschodniej części Morza Egejskiego, 1,5 km od brzegu Azji Mniejszej, gdzie w czasach starożytnych rozkwitała grecka kultura. Plemię Pelazgów było pierwszym, które zamieszkiwało wyspę i czciło boginię Herę. Według mitologii, Hera urodziła się na brzegu rzeki Imvras i uważana jest za opiekunkę Samos. Dlatego też jej święty ptak, paw był często spotykany na starożytnych monetach z czasów świetności wyspy. Całkiem prawdopodobne, że nazwa Samos została nadana przez Fenicjan i oznacza "miejsce gdzieś wysoko. Pierwszym mitycznym królem Samos był Ageos, bohater Wyprawy Argonautycznej, który wybudował pierwszą drewnianą świątynię i umieścił tam pomnik bogini Hery.
    Cena ok.50 EUR -
    wycieczka realizowana tylko z regionu Kusadasi.

    PAMUKKALE
    Ten turecki cud przyrody znajduje się na terenie Parku Narodowego i został umieszczony na Liście Światowego Dziedzictwa Przyrody UNESCO. Fantastyczne wapienne tarasy, wodospady i gorące źródła królują nad terenami zachodniej Anatolii. Obecny wygląd Pamukkale to efekt trwającego od 14 tysięcy lat procesu osadzania się soli wapnia wytrącanych z wód mineralnych. Nazywane są „Bawełnianym Zamkiem” - białe, kaskadowo ułożone baseny z daleka rzeczywiście wyglądają jak kłębki wełny.
    Cena ok. 55 EUR - z regionu Kusadasi, ok. 60 EUR - z regionu Didim, ok. 65 EUR - z regionu Bodrum.

    DALYAN
    Wspaniała wyprawa do Dalyanu - niezwykłego miejsca, gdzie spotykają się i mieszają ze sobą flora i fauna typowe dla wód słodkich i słonych. Wynikiem tego spotkania dwóch, zwykle odrębnych światów jest niezwykłe bogactwo, przyrodniczy raj, którego piękno przyciąga turystów wszystkich narodowości. Z autokaru przesiądziemy się na łódkę i popłyniemy do pierwszego punku naszej wycieczki jakim są kąpiele błotne i siarczanowe. Po lunchu wyruszymy w dalszy rejs, naturalnym kanałem łączącym morze z jeziorem Koycegiz. W ten sposób docieramy do miejsca, stanowiącego jeden z najbardziej rozpoznawalnych widoków Turcji - wykute w skale grobowce licyjskie. W końcu dopłyniemy do Żółwiej Plaży - miejsca, w którym zagrożone wyginięciem żółwie morskie składają jaja. Tam przerwa na pływanie i plażowanie.
    Cena ok. 55 EUR - z regionu Bodrum oraz ok. 60 EUR z regionu Didim.

    JEEP SAFARI
    Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki – ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari.
    Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim i Bodrum, ok. 35 EUR z regionu Kusadasi (z regionu Kusadasi możliwość połączenia Jeep Safari + rejs statkiem, cena ok. 45 EUR)
    .
    MORSKA WYPRAWA
    Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Lunch na pokładzie.
    Cena ok. 15 EUR - z regionu Didim, ok.18 - z regionu Kusadasi, ok. 35 - z regionu Bodrum (nielimitowane napoje).

    BODRUM CITY TOUR
    Transport, opieka polskiego pilota wycieczek (Myndos Gate, wiatraki, amfiteatr, czas wolny, zakupy)
    Cena ok.8 EUR z Bodrum.

    JAZDA KONNA
    Pełna przygód wyprawa konna przez turecką wieś, okoliczne lasy oraz plaże.
    Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim, ok.30 EUR - z regionu Kusadasi.

    WYPRAWA NA BAZAR W DIDIM
    Wizyta na lokalnym bazarze w miejscowości Didim, czas wolny przy świątyni Apollona. Możliwość zrobienia zakupów w sklepie ze skórami.
    Cena ok. 5 EUR - z regionu Didim.

    ZAKUPY W SOKE
    Zakupy w centrum handlowym oddalonym o ok. 50 km od Didim, gdzie znajdują się outlety znanych marek.
    Cena ok. 15 EUR - z regionu Kusadasi.

    KUSADASI CITY TOUR
    Sobotnia wizyta w centrum miejscowości Kusadasi, podczas której lokalny przewodnik pokaże oraz opowie to co najciekawsze na temat tego miasta.
    Cena ok.8 EUR - z regionu Kusadasi.

    NURKOWANIE
    Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
    Cena ok. 42 EUR z regionu Bodrum, ok. 40 EUR - z regionu Didim (w przerwie lunch), ok. 30 EUR - z regionu Kusadasi.

    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.
    "

    Inne

    TURCJA EGEJSKA - informacje ogólne

    Wybrzeże Morza Egejskiego to kameralna część turystycznej Turcji określana przez wielu turkusowym wybrzeżem, ze względu na charakterystyczny błękit wód niezliczonych, urokliwych zatoczek. Turcja Egejska to niska, biała zabudowa miast, gdzie znajdziemy zarówno ciszę i spokój, jak również liczne atrakcje turystyczne, te starożytne i te bardziej współczesne.
    Waluta

    TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro (akceptowane po 2008 r.)lub Dolary (akceptowane po 2000 r.). Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
    Napiwki

    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
    Czas

    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Język urzędowy:
    turecki
    Orientacyjne ceny

    Pizza ok.30 TL woda 1,5l - ok.3 TL, piwo w sklepie ok.12 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.
    Poczta

    Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
    Elektryczność

    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony

    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
    W regionie

    Kusadasi

    Malowniczy i urokliwy kurort, położony ok. 100 km od Izmiru, jest jednym z najpopularniejszych miejscowości wypoczynkowych na wybrzeżu egejskim. Swą oryginalną nazwę „wyspa ptaków” zawdzięcza położonej nieopodal małej wysepce, która stanowi turystyczny symbol Kusadasi. Miasto posiada bogatą historię, zabytki z czasów antycznych, barwny folklor oraz bogatą ofertę życia nocnego, a ponadto lazurowo niebieskie morze i przepiękne plaże.
    Didim

    Nieduże miasteczko położone w miejscu antycznej Didymy, gdzie podziwiać można ruiny świątyni Apollina, zaledwie ok. 70 km od lotniska w Bodrum-Milas. Obecnie popularny nadmorski resort słynący z długich piaszczystych plaż, przejrzystej turkusowej wody, zabytkowych ruin oraz niemalże niekończącej się ilości słonecznych dni. Bodrum Miasto portowe, będące bardzo popularną destynacją turystyczną. Słynie zarówno z niepowtarzalnych zabytków, takich jak m.in. Grobowiec Mauzolosa z Halikarnasu będący jednym z 7 Cudów Antycznego Świata, jak również z bogatego życia nocnego, licznych klubów oraz dyskotek.
    Izmir

    Trzecie co do wielkości miasto oraz, po Stambule, największy port morski Turcji. Miasto przez wieki należące do Greków, będące również częścią Imperium Rzymskiego, łączy w sobie dużą dozę historii wymieszaną z nowoczesnym budownictwem, szerokimi bulwarami oraz kosmopolityczną atmosferą. Będąc w Izmirze nie można pominąć wizyty na agorze, spaceru wzdłuż nadmorskiego deptaku Kordon oraz wizyty na Kemeralti - największym bazarze w mieście.
    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, WrocławiaiŁodzi.
    Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji trwa od początku czerwca do końca września.

    Wizy

    Wiza

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest dowód osobisty ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji LUB paszport ważny co najmniej 150 dni od pierwszego wjazdu do Turcji, czyli 60 dni dłużej niż dozwolony okres pobytu bezwizowego (za msz.gov.pl).
    Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.
    Uwaga:
    Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
    Uwaga!
    Powyższe warunki podane zostały na dzień 26.07.2022 r. i mogą ulec zmianie.

    Wizy - informacje dla sprzedawców



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel wysokiej klasy, świetnie położony. Bardzo urozmaicona kuchnia i miła obsługa.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Bodrum

    OPIS

    Fantastycznie położony w sosnowym lesie obiekt otoczony łagodnymi wzgórzami. Piękne widoki i spokojna okolica stwarzają doskonały klimat do relaksu i odpoczynku. Dla swoich Gości oferuje mnóstwo rozrywek i atrakcji sportowych, dla dzieci wiele zajęć i zabawy. To idealne miejsce na wypoczynek dla całej rodziny. Profesjonalny program animacji dopełni całości.

    lokalizacja

    10 km od centrum Bodrum, 2 km od Torba, 25 km od lotniska w Bodrum Milas-BJV. Hotel usytuowany na powierzchni: 187000 m2.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    5*

    Data otwarcia

    2003 r. Odnowiony w 2021 r.Na terenie hotelu: restauracje, bary, room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, centrum biznesowe (płatne), basen odkryty, 4 zjeżdżalnie wodne dla dorosłych i dla dzieci (działa w godzinach 10:00-16:00).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, prywatna, pomost, piaszczysto-żwirowa, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi, do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy.Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży, płatne: pawilony.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 43 budynkach:- 1 budynek główny (liczba pięter: 3, liczba wind: 3)- 42 bloki (liczba pięter: 3, liczba wind: 0)Typy pokoi:- Deluxe Room Garden View dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - Deluxe Room Sea View dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - Premium Room Sea View dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - Suite dla max. 4 os.: salon, 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - Superior Suite dla max. 6 os.: salon, 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - Panorama Villa dla max. 6 os.: dwupoziomowe, salon, jadalnia, 4 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, basen, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - Superior Villa dla max. 10 os.: dwupoziomowe, salon, jadalnia, 5 sypialni, drzwi łączące między pokojami, basen, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC, sauna), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracje a la carte (5), bary, cukierniaAll Exclusive All Inclusive (24h)- śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30) w restauracji głównej- przekąski (11:00-18:00), późny posiłek (00:00-07:00) w wyznaczonej restauracji- podwieczorek (12:30-19:00) w cukierni- lody- wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe- pakiety dla nowożeńców (na życzenie) Restauracje a la carte - płatne, wymagana rezerwacja.- włoska, międzynarodowa, japońska, owoce morza, lokalna

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- zjeżdżalnie wodne dla dzieci (4)- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-5 lat, 6-7 lat, 8-12 lat, 6-16 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu dla dzieci w restauracji- krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem) - bezpłatne- możliwość wypożyczenia wózka (w miarę dostępności)

    w cenie

    - korty do tenisa ziemnego (2)- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- lekcje tenisa- tenis stołowy- rzutki- koszykówka- siatkówka plażowa- miniboisko do piłki nożnej- aerobik- siłownia- animacje - sauna- jacuzzi- dyskoteka

    płatne

    - oświetlenie kortów- sporty wodne na plaży- centrum SPA- talasoterapia- masaż- salon piękności- łaźnia turecka

    dodatkowe informacje

    Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane z powodu wirusa Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej.Prosimy o sprawdzenie szczegółowych informacji związanych z pobytem i przepisami wjazdowymi: https://www.coraltravel.pl/bezpieczne-podrozowanie.

    Aktualizacja opisu

    12.04.2022 16:03

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe Pokoje 6 osobowe Błękitna Flaga


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel wysokiej klasy, świetnie położony. Bardzo urozmaicona kuchnia i miła obsługa.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Usytuowany 10km od centrum Bodrum. Oddalony od międzynarodowego lotniska Bodrum-Milas ok. 25km.

    PLAŻA

    Prywatna, przy hotelu, 200m, piaszczysto-żwirowa. Leżaki, parasole i materace bezpłatnie, ręczniki plażowe bezpłatnie.

    HOTEL

    Kategoria lokalna 5* Ekskluzywny hotel należący do znanej sieci Rixos słynącej z wysokich standardów świadczonych usług. Zbudowany w 2003r., odnowiony w 2010r. Składa się z budynku głównego, bungalowów i prywatnych willi usytuowanych w ogrodzie o powierzchni 187 000m.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Ogólne i usługi - recepcja, lobby, room service, pralnia, sklepiki, fryzjer, wypożyczalnia samochodów, dyskoteka. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa, Master Card i American Express. Restauracje i bary - restauracja główna, 6 restauracji á la carte (m.in. Rybna i turecka; czynne sezonowo i w zależności od pogody), 8 barów (w tym jeden przy plaży), cukiernia.

    INTERNET

    Punkt internetowy za opłatną, Wi-Fi za opłatą.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie - basen odkryty (1710m/140cm), basen kryty częściowo (375m/140cm), 4 zjeżdżalnie wodne, leżaki i parasole przy basenach, aerobik, fitness center, rzutki, 3 korty tenisowe, koszykówka, boccia, siatkówka plażowa, bilard, tenis stołowy, dzienny i wieczorny program animacyjny. Odpłatnie - Spa & Wellness, sporty wodne na plaży.

    DLA DZIECI

    Brodzik, mini klub (4-12 lat), plac zabaw, restauracja i menu, krzesła, łóżeczka na życzenie, opiekunka za opłatą i na życzenie.

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel oferuje 347 komfortowo urządzonych pokoi. Pokój typu Deluxe - dwuosobowy z możliwością jednej dostawki. Wyposażenie - łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, łazienka (prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja, TV/SAT, telefon, mini bar, zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf, balkon lub taras. Dostępne pokoje z widokiem na ogród lub morze.

    WYŻYWIENIE

    Ultra All inclusive - śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, nocny bufet, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godzinach 24h w wyznaczonych barach. Ultra All Inclusive nie zawiera, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych, napojów energetycznych, importowanych i wysokojakościowych alkoholi.

    INFORMACJE DODATKOWE

    http://premiumbodrum.rixos.com/

    CENA

    Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    WIZA I PASZPORT

    Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel wysokiej klasy, świetnie położony. Bardzo urozmaicona kuchnia i miła obsługa.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Rixos Premium Bodrum

    Kategoria

    *****

    Miejscowość

    Bodrum

    Region

    Południowo-zachodnia Turcja

    Kod

    BJV11001 FH

    Liczba pokoi

    347

    Położenie

    Spokojnie położony, poza miejscowością, tuż przy piaszczystej plaży (parasole i leżaki w cenie), do centrum miasta Torba ok. 3 km.

    Opis

    Nowoczesny i elegancki hotel. Hol, recepcja, winda, WLAN na terenie całego obiektu w cenie, butik, supermarket, różnorodność kulinarna w restauracjach i barach, hotelowy bar na plaży, lobby bar, bar przy basenie, kawiarnia, bar, kryty basen, taras słoneczny, ogród, basen ze słodką wodą (parasole i leżaki w cenie), aquapark (w cenie), room service (całodobowo, za opłatą), wizyta lekarza w hotelu (za opłatą), pralnia (za opłatą).

    Wyżywienie

    All inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, do godz. ok. 11 późne śniadanie, lody (godzinowo), popołudniowa kawa, herbata, ciasto, całodobowo napoje bezalkoholowe oraz lokalne i niektóre importowane napoje alkoholowe, codzienne uzupełnianie minibaru (napoje bezalkoholowe, piwo, czekolada i słodycze, poza sezonem wyłącznie napoje bezalkoholowe), w godz. ok. 2-6 room service (ograniczone menu).

    Pokój typ 1

    DAA/EAA = Deluxe, bardzo gustownie i komfortowo pokoje, ok. 42 m kw., prysznic/WC, suszarka do włosów, telefon, TV, WLAN, ekspres do kawy/herbaty, minibar, sejf, klimatyzacja/ogrzewanie (zależnie od sezonu), balkon, w budynku bocznym, od strony lądu. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DAM/EAM = jak DA, z widokiem na morze. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 3

    DAB/EAB = Premium, jak DAM, ale bardziej przestronne, ok. 52 m kw., z widokiem na morze. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 4

    FA = apartamenty rodzinne, ok. 72 m kw., 2 sypialnie połączone drzwiami, 2 łazienki.

    Pokój typ 5

    WA = Suite, ok. 54 m kw., wysokiej jakości wyposażenie, suity składające się z salonu i oddzielnej sypialni, szlafrok i klapki.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie (częściowo lokalni oferenci) - siatkówka plażowa, koszykówka, piłka nożna, boccia, tenis stołowy, siłownia, zajęcia fitness, 2 twarde korty tenisowe (oświetlenie za opłatą), kursy tenisa, pokazy, animacja w ciągu dnia, codzienna rozrywka, animacja sportowa oraz zespół na żywo. Basen, strefa saun, pokój relaksacyjny. Za opłatą (częściowo lokalni oferenci) - narty wodne, łódź-banan, windsurfing (kursy), parasailing, nurkowanie. Spa, masaże, zabiegi kosmetyczne.

    Dla dzieci

    Klub dla dzieci/miniklub 4-12 lat (w cenie), animacja dla młodzieży 13-17 lat, codzienna animacja, plac zabaw (na zewnątrz), pokój zabaw, dyskoteka dla dzieci, basen dla dzieci (na zewnątrz), opieka nad dziećmi (za opłatą, na zamówienie), wysokie krzesełka w restauracji (w cenie), w pokoju łóżeczka dla dzieci (w cenie, na zamówienie).

    Warto wiedzieć

    Sezonowo dodatkowe świadczenia w cenie. Honeymoon Special - sezonowe oferty dla nowożeńców oraz podróży jubileuszowych. Należy zgłosić przy rezerwacji.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    SP019102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Rego- Bis

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel wysokiej klasy, świetnie położony. Bardzo urozmaicona kuchnia i miła obsługa.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    ***** Turcja/Turcja Egejska

    ATUTY

    Przy plaży Wyżywienie ultra all inclusive Bezpłatne wi-fi

    NASZYM ZDANIEM

    Hotel położony na rozległym, zielonym terenie, bezpośrednio przy prywatnej zatoce. Obiekt będzie dobrym wyborem zarówno dla rodzin z dziećmi (mini club do 16 lat, aquapark), dla aktywnych (sporty wodne na plaży) czy też dla miłośników błogiego relaksu (centrum SPA).

    POŁOŻENIE

    około 6 km od centrum Torba około 10 km od Bodrum około 25 km od lotniska przy plaży

    PLAŻA

    Plaża piaszczysto-żwirowa, przy hotelu, prywatna. Serwis plażowy bezpłatny.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Bezpłatnie: główna restauracja, wi-fi, basen zewnętrzny, basen dla dzieci, aquapark, mini club, leżaki i parasole na plaży, tenis, tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, boccia, koszykówka, water polo, łaźnia turecka, sauna, fitness, siłownia, animacje, parking Dodatkowo płatne: pralnia, room service, masaże, fryzjer, salon piękności, centrum SPA, lekcje nurkowania i windsurfingu, sklep z pamiątkami, minimarket, myjnia samochodowa

    DLA DZIECI

    Basen dla dzieci, aquapark, mini/midi/teenage club - zajęcia dla dzieci od 4 do 16 lat

    POKOJE

    Zakwaterowanie po godzinie 14:00, wykwaterowanie do godziny 12:00. Hotel posiada 294 pokoje oraz 14 willi. Pokoje deluxe (ok. 42m2) posiadają łazienkę z prysznicem oraz suszarką do włosów. Wyposażone są w TV, centralną klimatyzację, bezpłatne wi-fi, telefon, sejf, zestaw do kawy i herbaty, mini bar, balkon. 

    UDOGODNIENIA

    Suszarka Winda Mini bar Klimatyzacja TV Wi-Fi Basen zewnętrzny Basen dla dzieci Aquapark Prywatna plaża Masaże Sauna Centrum SPA Fitness Animacje Korty tenisowe Mini club (do 16 lat) Sporty wodne

    WYŻYWIENIE

    Wyżywienie Ultra All Inclusive Śniadanie (7:00-11:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30) - posiłki w formie otwartego bufetu w restauracji Halikarnas. W godzinach  12:30-18:00 serwowane przekąski w restauracji Zeytinalti, 15:00-18:00 serwowane słodycze w Opera Patisserie, 00:00-02:00 serwowane nocne przekąski w restauracji Halikarnas. Napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe dostępne podczas posiłków oraz w barach: Lobby (całodobowo), Mojito (18:00-24:00), Su (10:00-18:00), Sea&See (10:00-19:00 i 21:00-01:00), Beach (09:00-18:00), Garden (10:00-18:00), Sea Coffee Corner (kawa i herbata, 15:00-18:00), Nargile Garden (dodatkowo płatny, 12:00-02:00). Możliwość skorzystania z restauracjia'la carte, dodatkowo płatne, wymagaa wcześniejsza rezerwacja: Zeytinalti (śniadania, 09:30-11:30), Cento Per Cento (włoska, dla gości powyżej 6 roku życia, 19:30-22:00), Kalamata (grecka i owoce morza, 19:30-22:00). Restauracje a'la carte dostępne od 20 maja do 15 września.

    DODATKOWE INFORMACJE

    Udogodnienia dla niepełnosprawnych. Hotel nie akceptuje zwierząt.

    CENA ZAWIERA

    - Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą, - Transport do miejsca docelowego (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym). - Opiekę rezydenta podczas pobytu (nie dotyczy oferty z dojazdem własnym) - Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, - Podatek Vat, - Ubezpieczenie (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym) Oferta z przelotem: dla przelotów czarterowych: bagaż podręczny i bagaż rejestrowany (dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów) dla lotów na połączeniach rejsowych: LOT  bagaż podręczny 8 kg, Ryanair/Wizzair mały bagaż podręczny (40x30x20 cm) Nie dotyczy obozów młodzieżowych. Oferta sam przelot zawiera: - bagaż podręczny i bagaż rejestrowany (dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów) - opłaty lotniskowe

    SKŁADKA NA TURYSTYCZNY FUNDUSZ POMOCOWY

    Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP) został utworzony na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2020, o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID - 19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U. z 2020 r. poz 1842 z późn. zm.). - składka TFP  jest obowiązkowa - składka TFP jest naliczana od każdego podróżnego biorącego udział w imprezie turystycznej - składka TFP nie podlega zwrotowi Składka TFP dotyczy imprez samolotowych na czarterach i samolotach rejsowych/liniowych, imprez autokarowych, objazdów, obozów młodzieżowych, imprez z dojazdem własnym (z wyłączeniem imprez typu ekspress).

    CENA NIE ZAWIERA

    - Opłat klimatyczno-meldunkowych, - Wycieczek fakultatywnych, - Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie, - Transportu (dotyczy oferty z dojazdem własnym) - Ubezpieczenia (dotyczy oferty z dojazdem własnym - możliwość dokupienia w datach pobytu) Oferta z przelotem: dla lotów na połączeniach rejsowych: bagaż rejestrowany dodatkowo płatny LOT do 23kg (RT) 250 PLN/os Wizzair do 10 kg (RT) 270 pln/os; do 20kg (RT) 350 pln/os; do 32kg (RT) 490 pln/os Wizz Priority - pierwszeństwo wejścia na pokład + dodatkowa walizka do 10 kg (RT) 190 pln/os Ryanair do 10 kg (RT) 270 pln/os; do 20kg (RT) 350 pln/os Nie dotyczy obozów młodzieżowych i samych przelotów.

    ROZSZERZONE UBEZPIECZENIE Bezpieczne Wakacje, Spokojne Rezerwacje

    Ubezpieczenie rozszerzone obowiązuje przy zakupie oferty Lato 2021 do 01.03.2021 i zawiera: a. ubezpieczenie od zachorowania w następstwie epidemii b. KL do 30 000 EUR, NNW do 3 000 EUR c. ubezpieczenie od chorób przewlekłych Nie dotyczy samych przelotów.

    REZERWACJE "DO POTWIERDZENIA"

    Oferty, w których pokoje oznaczone są kodem PKT, podlegają innym zasadom zakładania rezerwacji (szczegóły poniżej) zaliczkowania oraz nie są objętę aktualną promocją. Rezerwacje, w których przelot oparty jest na samolocie rejsowym/liniowym po założeniu muszą zostać potwierdzone przez Organizatora. Warunkiem potwierdzenia takiej rezerwacji jest wpłata zaliczki (29% wartości ceny imprezy) w momencie założenia rezerwacji. Cena ofert z przelotem samolotem rejsowym/liniowym uzależniona jest od AKTUALNEJ ceny przewoźnika, zatem może ulec zmianie w trakcie zakładania lub w momencie potwierdzania przez Organizatora rezerwacji. W sytuacji, gdy pojawią się wyżej opisane różnice w cenie, Organizator będzie się kontaktował z Klientem lub Agentem w celu potwierdzenia akceptacji nowej ceny. WAŻNE: prosimy o uważne sprawdzanie podawanych danych osobowych - wszelkie, nawet kosmetyczne zmiany danych Klienta w przypadku rezerwacji ofert opartych o samoloty rejsowe są płatne. Nie dotyczy obozów młodzieżowych i samych przelotów.

    POKOJE PROMOCYJNE

    Pokoje promocyjne, to pokoje standardowe w promocyjnej cenie.

    WAŻNE INFORMACJE

    Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

    INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

    Informacja dla podróżujących z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel wysokiej klasy, świetnie położony. Bardzo urozmaicona kuchnia i miła obsługa.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Bodrum, Turcja

    Opis hotelu

    Hotel zbudowany został w roku 2003. Obiekt oferuje 356 pokoi. Liczba znajdujących się ogólnie na terenie obiektu willi / domków wynosi 15. W obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Poszczególne piętra hotelu osiągalne są za pomocą windy. Na miejscu znajduje się szatnia, sejf, kantor wymiany walut i bankomat. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie obiektu znajduje się również pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, usługi tłumaczeniowe, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, wentylator, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyposażone są w łóżko podwójne, łóżko typu king size bądź sofę. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Komfortowy pobyt zapewniają lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. W łazience znajduje się prysznic. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Istnieje również możliwość rezerwacji kwatery z łazienką dla osób niepełnosprawnych. Hotel oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

    Sport i wypoczynek

    Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w obiekcie, jak np. tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka, strzelanie z łuku i wędkowanie. Do dyspozycji gości jest szeroki wachlarz aktywności sportowych, w tym wodnych jak rower wodny, kanadyjki, rejsy katamaranem, snorkeling i aqua fitness oraz za dodatkową opłatą narty wodne, windsurfing, jet ski, przejażdżki na bananie wodnym, żeglowanie i nurkowanie. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard, darta, jogę, zajęcia gimnastyczne i aerobik. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy spa, łaźnię parową, łaźnię turecką i solarium, jak również za dodatkową opłatą saunę i zabiegi masażu. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub, minidisco i night-club.

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania potraw wegetariańskich. Hotel oferuje przekąski. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Rixos Premium Bodrum

    Opinie o Hotelu Rixos Premium Bodrum

    Rixos Premium Bodrum - możliwości zakwaterowania:

    2 os. Pokój Premium z widokiem na ogród
    2 os. pokoj superior z widokiem na morze
    pokoj premium z widokiem na ogrod
    pokoj suite z widokiem na ogrod
    3 os. Pokój Superior z widokiem na morze
    pokoj suite z widokiem na ogrod
    Dvoulůžkový pokoj premium s 1 přistýlkou s výhledem/zahrada
    Dvoulůžkový pokoj premium s výhledem/zahrada
    Dvoulůžkový pokoj superior s 1 přistýlkou s výhledem/moře
    Dvoulůžkový pokoj superior s výhledem/moře

    Rixos Premium Bodrum - Możliwości wyżywienia:


    Rixos Premium Bodrum - miasta wylotu:


    Rixos Premium Bodrum - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Rixos Premium Bodrum? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00