cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
  • Hotel Iberostar Tucan, Meksyk
1 / 21
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
21.11 - 02.12
już od 9629 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
23.01 - 30.01
już od 6794 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Tucan
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Iberostar Tucan
star 4

Meksyk
Ocena hotelu Iberostar Tucan:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Tucan:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 listopada 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 23 stycznia 2020

Hotel Iberostar Tucan w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Meksyk / Meksyk

Opis oferty:

Kompleks dwóch hoteli Iberostar Tucan i Iberostar Quetzal jest położony przy jednej z najpiękniejszych plaż regionu. Otoczony tropikalnym ogrodem, gdzie oprócz bujnej roślinności można podziwiać zwierzęta takie jak małpy, pawie, tukany i papugi. Piękny, duży basen będzie idealnym miejscem na orzeźwienie, a różnorodne atrakcje i animacje umilą czas zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Do dyspozycji Gości jest nie tylko 5 restauracji tematycznych, serwujących dania z różnych stron świata i 5 barów oferujących smakowite koktajle, ale także codzienna możliwość godzinnego wypożyczenia kajaków, windsurfingu, rowerów, nurkowania w basenie lub skorzystania z kortu tenisowego.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej Playacar, ok. 3 km od centrum PLAYA DEL CARMEN z barami i sklepami; ok. 50 km od portu lotniczego w Cancun.

PLAŻA:

Playa Paraiso, hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, kompleks hotelowy złożony z dwóch hoteli: Iberostar Tucan i Iberostar Quetzal, zbudowany w 1997 r., odnowiony w 2005 r., 350 pokoi w Iberostar Tucan, 350 pokoi w Iberostar Quetzal, 20 budynków, 2 piętra, przestronne, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, 3 restauracje z daniami serwowanymi w formie bufetu: Cozumel - kuchnia międzynarodowa, Tulum, Palapa Uxmal - przekąski, w restauracjach Cozumel i Tulum dostępne foteliki i menu dla dzieci, 5 restauracji á la carte: Bonsai - kuchnia japońska, Tropical - owoce morza, La Marimba Steakhouse - dania mięsne, La Hacienda - kuchnia meksykańska, La Gondola - kuchnia włoska, w restauracjach á la carte wymagana wcześniejsza rezerwacja, 5 barów: Tikal (9.00-24.00), El Kiosko Beach Bar przy plaży (10.00-19.00), La Cascada przy basenie (10.00-18.00), La Plaza Theatre (17.00-24.00), La Mascara Night¬club (23.00-3.00); minimarket, jubiler, sklep z pamiątkami; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby i miejscach ogólnodostępnych, tropikalny ogród, za opłatą: kawiarenka internetowa, room-service, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość zakwaterowania 3 osób dorosłych lub 2 osób dorosłych i 2 dzieci, przy czym w pokoju znajdują się tylko 2 łóżka typu queen size), ok. 36 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, wentylator, łazienka (prysznic, wc; suszarka), bezpłatny internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, minibar, zestaw do kawy i herbaty, sejf; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród lub basen.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, ok. 3000 m² i ok. 350 m², gł. 1,3-1,6 m, brodzik ok. 35 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, ręczniki; siłownia, aerobik, gimnastyka, bilard, tenis stołowy, siatkówka, wycieczki rowerowe, hydromasaż, łaźnia parowa, 1 godz./dzień w zależności od dostępności: 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu, nurkowanie w basenie, katamaran, kajaki, windsurfing; miniklub (4-12 lat), teen club (12-16 lat), dyskoteka, animacje dla dzieci i dorosłych, gry i zabawy sportowe i taneczne; za opłatą: 18-dołkowe pole golfowe (ok. 800 m od hotelu), szkoła nurkowania; centrum spa (płatne): sauna, hydromasaż, masaże i zabiegi pielęgnacyjne.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00) w formie bufetu w restauracji Cozumel lub Palapa Uxmal, kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji Cozumel lub 2 razy w tygodniu w wybranej restauracji á la carte, wymagana wcześniejsza rezerwacja; przekąski (11.00-16.00) w wybranych barach, późne przekąski (23.00-4.00) w formie bufetu w restauracji Cozumel; napoje bezalkoholowe i międzynarodowe napoje alkoholowe (7.00-24.00) w wybranych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0011/529848772000, www.iberostar.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


BestReisen

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Luksusowy hotel, który wraz z siostrzanym  Iberostar Quetzal, tworzy rewelacyjną wioskę wakacyjną. Piękna plaża, morze atrakcji, góry pysznego jedzenia, a do tego świetna obsługa, tropikalny ogród, wnętrza inspirowane lokalną kulturą i dużo dobrej zabawy. 

Położenie

Przy piaszczystej plaży Paraiso (bezpłatny serwis plażowy), ok. 3 km od centrum Playa del Carmen, ok. 50 km od lotniska w Cancun.

Wyposażenie

Całodobowa recepcja w eleganckim lobby, na terenie kompleksu kilkanaście lokali gastronomicznych, m.in. Tulum (bufety), La Hacienda - kuchnia meksykańska, Palapa Xmal (przy głównym basenie) - kuchnia międzynarodowa, El Bonsai - kuchnia japońska, Tropical - owoce morza, bar w lobby, bary przy plaży i przy basenie, sports bar (tylko dla dorosłych gości), bar w teatrze, kiosk z lodami, klub nocny, minimarket, sklepiki z pamiątkami, bezpłatne Wi-Fi, płatne stanowiska internetowe, room-service.

Pokoje

350 eleganckich, przestronnych pokoi w kilku kategoriach. Pokoje standardowe mają ok. 36 m kw. kw.,  indywidualnie sterowaną klimatyzację, wentylator, łazienkę z prysznicem, bezpłatny Internet bezprzewodowy, TV sat, minibar, telefon, sejf, zestaw do przyrządzania kawy i herbaty, balkon lub taras.

Wyżywienie

All inclusive -  śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, przekąski w dzień i w nocy, kolacja w wybranej restauracji la carte (wymagana rezerwacja), napoje bezalkoholowe i alkoholowe, minibar uzupełniany codziennie.  

Sport i rozrywka

2 baseny o nieregularnym kształcie (bezpłatne parasole, leżaki, ręczniki), centrum fitness, aerobik, gimnastyka w wodzie, bilard, tenis stołowy, korty tenisowe, siatkówka, kajaki, windsurfing, nurkowanie w basenie, dyskoteka, animacje, tańce, wieczorne pokazy, muzyka na żywo. Odpłatnie: centrum nurkowe (wyprawy, sprzęt, kursy),  Sensations Spa (sauna, hydromasaże, masaże, zabiegi kosmetyczne i pielęgnacyjne). Niespełna kilometr od hotelu znajduje się pole golfowe.

Dla dzieci

Brodzik, zjeżdżalnie wodne, plac zabaw, kluby podzielone na grupy wiekowe (Monkey: 4 do 7 lat, Dolphin: 8 -12 lat, Eagle: 13 - 17 lat),  menu dziecięce, odpłatna opiekunka.

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Od obywateli polskich wjeżdżających na terytorium Meksyku nie wymaga się wizy wjazdowej. Formularz Migracyjny (FMT), który rozdawany jest już na pokładzie samolotu, po wypełnieniu musi być opieczętowany przez urzędnika migracyjnego podczas przekraczania granicy (w przypadku podróży samolotem jest to pierwsze międzynarodowe lotnisko, a nie docelowe). Oryginał wypełnionego formularza odbiera funkcjonariusz służb migracyjnych, natomiast ostemplowaną kopię FMT należy zachować i okazać w momencie wyjazdu z Meksyku. Brak kopii formularza (a w przypadku jego utraty - niedopełnienie obowiązku zgłoszenia tego faktu na policji) może oznaczać przy wyjeździe nałożenie grzywny w wysokości do 100 USD. Należy posiadać paszport, którego termin ważności w dniu powrotu, nie jest krótszy niż 6 miesięc oraz okazać bilet powrotny i wystarczające środki finansowe na pokrycie kosztów deklarowanego pobytu. Przepisy celne nie określają wysokości kwoty wymaganej na każdy dzień pobytu. Zaleca się posiadanie ubezpieczenia na sumę nie mniejszą niż około 100 000 USD.  Koszty leczenia, operacji i pobytu w szpitalu na dobrym poziomie są bardzo wysokie - porównywalne do tych w USA.

Bagaż rejestrowany

Z uwagi na różne taryfy przelotu dostępne w liniach lotniczych obsługujących połączenia z Polski do Meksyku dopiero po założeniu wstępnej rezerwacji przelotu (na poprawne dane uczestników wyjazdu) jesteśmy w stanie zweryfikować czy bagaż rejestrowany zawarty jest w cenie danej taryfy czy też nie. W przypadku gdy bagażu nie będzie w cenie taryfy można go dokupić za dopłatą w wysokości 400 PLN/sztuka za lot w dwie strony. Limit wagowy takiego bagażu to 23 kg.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, opłaty za kartę turystyczną, bagażu rejestrowanego (w zależności od taryfy przelotu, weryfikacja po założeniu wstępnej rezerwacji).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Mapa Hotelu Iberostar Tucan
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Iberostar Tucan

Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Tucan:
  • Lokalizacja
    5.7
  • Hotel
    5.7
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    i sport
    5.6
  • Obsługa
    5.7
HolidayCheck
Ocena Iberostar Tucan:
5.7 / 6

Tucan! 2017-09-20
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Tucan:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Raj na ziemi,zwłaszcz dla dzieci 2007-10-06
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Tucan:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

IBEROSTAR TUCAN Najlepszy hotel w jakim byłam ,jedzenie pyszne, czysciutko,obsługa przemiła. Opieka ...
więcej

6.0
Raj na ziemi 2008-07-22
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Tucan:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Hotel super. Jedzenie pyszne, urozmaicone i wlasciwie 24 h na dobe pod dostatkiem. Obsluga przesympa...
więcej

6.0
Super hotel z malym ale 2009-02-22
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Tucan:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

5.2
Hotel Iberostar Tucan 2009-05-03
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Tucan:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    1.5
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    6.0

4.4
Hotel Iberostar Tucan 2010-01-05
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Tucan:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.7

Hotel dla rodzin z dziećmi, fajny basen choć dość głęboki, mały brodzik jest dodatkowy dla maluchów,...
więcej

5.9
Karaibski sen 2010-01-29
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Tucan:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Przyszedł czas na rodzinne wakacje w Meksyku 2010-12-03
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Tucan:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.8
Fajny hotel 2013-02-18
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Tucan:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.0

5.5
Niesamowity miesiąc miodowy! 2014-10-17
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Tucan:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Wspaniały hotel, uroczo położony. Obsługa przemiła, pyszne posiłki, pokoje czyste, bardzo wygodne łó...
więcej

6.0
Rewelacja pod każdym względem! 2015-04-22
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Tucan:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Cudowny hotel! Bajeczny urlop! 2015-05-20
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Tucan:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Cudowny hotel!!! Bajeczne wakacje!!! położony w przepięknym ogrodzie, i na prawde na baaardzo rozleg...
więcej

6.0

Iberostar Tucan - możliwości zakwaterowania:

Double Near Pool
Double

Iberostar Tucan - Możliwości wyżywienia:


Iberostar Tucan - miasta wylotu:


Iberostar Tucan - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Iberostar Tucan? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00