cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Blue Sea (Faliraki), Rodos
  • Hotel Blue Sea (Faliraki), Rodos
  • Hotel Blue Sea (Faliraki), Rodos
  • Hotel Blue Sea (Faliraki), Rodos
  • Hotel Blue Sea (Faliraki), Rodos
  • Hotel Blue Sea (Faliraki), Rodos
  • Hotel Blue Sea (Faliraki), Rodos
  • Hotel Blue Sea (Faliraki), Rodos
  • Hotel Blue Sea (Faliraki), Rodos
  • Hotel Blue Sea (Faliraki), Rodos
  • Hotel Blue Sea (Faliraki), Rodos
  • Hotel Blue Sea (Faliraki), Rodos
  • Hotel Blue Sea (Faliraki), Rodos
  • Hotel Blue Sea (Faliraki), Rodos
  • Hotel Blue Sea (Faliraki), Rodos
  • Hotel Blue Sea (Faliraki), Rodos
1 / 16
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
24.04 - 02.05
już od 2729 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
09.10 - 17.10
już od 2509 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Blue Sea (Faliraki)
  • Windsurfing
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Blue Sea (Faliraki)
star 4

Grecja: Rodos
Ocena hotelu Blue Sea (Faliraki):
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 października 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Sea to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Faliraki ze sklepami, barami, tawernami i klubami - centrum życia nocnego na Rodos. Hotel polecamy miłośnikom życia nocnego, plażowania (przepiękna długa i szeroka, piaszczysta plaża), aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi (basen dla dzieci, plac zabaw, brodzik, animacje). Blue Sea to rewelacyjna oferta hotelu 4* i gwarancja udanych wakacji na Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od rozrywkowego centrum Faliraki, przy szerokiej, długiej i piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, leżaki i parasole dla gości z opcją All Inclusive Plus bezpłatne
  • rewelacyjna kuchnia - smaczne i urozmaicone wyżywienie
  • wi fi w lobby gratis (dla Gości z opcją All Inclusive Plus również w pokojach)

Hotel Blue Sea (Faliraki) w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Sea to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Faliraki ze sklepami, barami, tawernami i klubami - centrum życia nocnego na Rodos. Hotel polecamy miłośnikom życia nocnego, plażowania (przepiękna długa i szeroka, piaszczysta plaża), aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi (basen dla dzieci, plac zabaw, brodzik, animacje). Blue Sea to rewelacyjna oferta hotelu 4* i gwarancja udanych wakacji na Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spacerowej odległości od rozrywkowego centrum Faliraki, przy szerokiej, długiej i piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, leżaki i parasole dla gości z opcją All Inclusive Plus bezpłatne
  • rewelacyjna kuchnia - smaczne i urozmaicone wyżywienie
  • wi fi w lobby gratis (dla Gości z opcją All Inclusive Plus również w pokojach)

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 12 km od centrum miasta Rodos
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 40 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  •  terminal internetowy: w cenie
  •  sale konferencyjne: 2
  • parking: niezadaszony, w cenie 
  • kantor
  • pralnia: za opłatą, płatność gotówką
  • fryzjer
  • sklep z pamiątkami
  • sklepy
  • minimarket
  • jubiler
  • lekarz
  •  bankomat

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

316

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • w hotelu obowiązuje całkowity zakaz palenia
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

  • basen dla dzieci: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • opieka nad dziećmi: za opłatą, płatność gotówką
  • menu dla niemowląt
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • bufet dla dzieci
  • miniklub: 4-14 lat, w cenie
  • animacje dla dzieci
  • plac zabaw
  • łóżeczka dla dzieci: w cenie

Sport i wellness

W cenie
  • sauna fińska
  • piłka nożna
  • siatkówka
  • tenis stołowy
  • kort tenisowy
Płatne
  • strefa spa
  • masaże
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
  • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
  • windsurfing: w ofercie firm zewnętrznych
  • narty wodne: w ofercie firm zewnętrznych

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • przedstawienia
  • wieczory taneczne
  • muzyka na żywo
  • rzutki w cenie
  • bilard za opłatą

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 4 os.
  • ok. 25 m2
  • widok na ogród lub ląd
  • ostatni częściowy remont: 2018
  • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • biurko
  • lodówka: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • radio
  • serwis sprzątający: w cenie
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 2-3 os.
  • ok. 18 m2
  • widok na morze
  • ostatni częściowy remont: 2018
  • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień
  • sejf: w cenie
  • lodówka: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • radio
  • serwis sprzątający: w cenie
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 2-3 os.
  • ok. 16 m2
  • widok na ląd
  • w bocznym budynku
  • klimatyzacja: w cenie, kwiecień - październik, indywidualnie sterowana
  • biurko
  • TV
  • balkon lub taras
  • ostatni częściowy remont: 2018
  • sejf: w cenie
  • lodówka: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • serwis sprzątający: w cenie
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 2-3 os.
  • ok. 18 m2
  • od strony morza
  • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień, centralnie sterowana
  • TV sat.
  • balkon: z miejscami do siedzenia
  • ostatni częściowy remont: 2018
  • sejf: w cenie
  • lodówka: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • serwis sprzątający: w cenie
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy DZX3
  • 1-3 os.
  • ok. 18 m2
  • widok na ogród lub ląd
  • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień, centralnie sterowana
  • biurko
  • TV sat.
  • radio
  • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
  • ostatni częściowy remont: 2018
  • sejf: w cenie
  • lodówka: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • serwis sprzątający: w cenie
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 07:00 - 10:00, w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu
  • przekąski: 10:30 - 17:30, ciasto
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: za opłatą
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: azjatycka, grecka, międzynarodowa, włoska, śródziemnomorska, meksykańska, ryby/owoce morza, dania z grilla, menu dla niemowląt: wliczone w all inclusive, na zapytanie, potrawy bezglutenowe: wliczone w all inclusive, na zapytanie, bufet dla dzieci: wliczony w all inclusive, dania wegetariańskie: wliczone w all inclusive, bufet, show cooking, wliczone w all inclusive, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna: rodzaje kuchni: międzynarodowa, a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 3
  • klub na plaży „Beach Bar - Snacks"
  • bar w lobby „Lobby Bar"
  • bar przy zewnętrznym basenie „Pool Bar"
  • Dodatkowe informacje
  •  wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Blue Sea to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Faliraki ze sklepami, barami, tawernami i klubami - centrum życia nocnego na Rodos. Hotel polecamy miłośnikom życia nocnego, plażowania (przepiękna długa i szeroka, piaszczysta plaża), aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi (basen dla dzieci, plac zabaw, brodzik, animacje). Blue Sea to rewelacyjna oferta hotelu 4* i gwarancja udanych wakacji na Rodos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości od rozrywkowego centrum Faliraki, przy szerokiej, długiej i piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, leżaki i parasole dla gości z opcją All Inclusive Plus bezpłatne
    • rewelacyjna kuchnia - smaczne i urozmaicone wyżywienie
    • wi fi w lobby gratis (dla Gości z opcją All Inclusive Plus również w pokojach)

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja / Rodos

    Opis oferty:

    Położony na północno-wschodnim wybrzeżu wyspy, oferuje wysoką jakość usług i dobrą obsługę. Do dyspozycji są 2 baseny, kort tenisowy i centrum wellness. Na terenie hotelu znajdują się 2 restauracje i kilka barów, Goście mogą również korzystać z bezpłatnego dostępu do internetu. Dla osób z dziećmi przygotowano komfortowe pokoje rodzinne, natomiast kameralna część z pokojami standardowymi i osobnym basenem przypadnie do gustu parom szukającym odpoczynku w spokojnej atmosferze. Idealne miejsce dla osób chcących korzystać z rozrywek w centrum Faliraki, ale jednocześnie spędzić wakacje blisko piaszczystej plaży z bezpłatnym serwisem. W 2018 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

    POŁOŻENIE:

    ok. 2 km od centrum FALIRAKI, najbliższe sklepy ok. 50 m od hotelu, ok. 13 km od miasta Rodos; ok. 12 km od lotniska na Rodos; przystanek autobusowy ok. 30 m od hotelu (ok. 1 EUR/Faliraki, ok. 3 EUR/Rodos).

    PLAŻA:

    Faliraki, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu (50 m od recepcji głównego budynku), dojście przez teren hotelu lub przejście przez ulicę (pokoje w części annex do 150 m, w zależności od zakwaterowania), bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; tawerna objęta all inclusive: lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, przekąski.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1976 r., sezonowo odnawiany, 338 pokoi, do 4 pięter, 3 windy, budynek główny, 2 budynki boczne oraz trzygwiazdkowa część Blue Sea Annex oddzielona ruchliwą ulicą od budynku głównego, budynek główny: przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja w budynku głównym - dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 2 bary, tawerna przy plaży z przekąskami i napojami; minimarket, butik, kantor; sala konferencyjna dla 100 osób, ogród, budynek annex: całkowicie odnowiony, składający się z jednopiętrowego budynku z recepcją oraz parterowych bungalowów - 68 pokoi, w obu częściach bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: opiekunka do dziecka, fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy w części annex:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - łóżko piętrowe), ok. 17 m², klimatyzowany (01.06-30.09), łazienka (wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizor, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras;

    superior w budynku głównym:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - sofa dwuosobowa), ok. 17 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, widok na ogród, widok na morze za dopłatą, pokój superior w budynku głównym za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, ok. 785 m², gł. 0,8 m, ok. 375 m², gł. 0,8-3 m, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 24 m², gł. 0,6 m, basen w części annex ok. 100 m², gł. 1,4 m, brodzik dla dzieci, ok. 10 m², gł. do 0,6 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu, squash, siatkówka plażowa, koszykówka, piłka nożna, siatkówka, tenis stołowy, siłownia; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub, animacje dla dorosłych i dzieci; centrum wellness: bezpłatnie: sauna, jacuzzi; za opłatą: kryty basen, słodka woda, ok. 70 m², gł. 0,9-2,3 m.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski w tawernie przy plaży (10.30-17.30); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-23.00); dodatkowo bezpłatnie: espresso, cappuccino; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/2241085512, www.blueseahotel.gr

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Blue Sea to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Faliraki ze sklepami, barami, tawernami i klubami - centrum życia nocnego na Rodos. Hotel polecamy miłośnikom życia nocnego, plażowania (przepiękna długa i szeroka, piaszczysta plaża), aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi (basen dla dzieci, plac zabaw, brodzik, animacje). Blue Sea to rewelacyjna oferta hotelu 4* i gwarancja udanych wakacji na Rodos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości od rozrywkowego centrum Faliraki, przy szerokiej, długiej i piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, leżaki i parasole dla gości z opcją All Inclusive Plus bezpłatne
    • rewelacyjna kuchnia - smaczne i urozmaicone wyżywienie
    • wi fi w lobby gratis (dla Gości z opcją All Inclusive Plus również w pokojach)

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja / Rodos

    Opis oferty:

    Położony na północno-wschodnim wybrzeżu wyspy, oferuje wysoką jakość usług i dobrą obsługę. Do dyspozycji są 2 baseny, kort tenisowy i centrum wellness. Na terenie hotelu znajdują się 2 restauracje i kilka barów, Goście mogą również korzystać z bezpłatnego dostępu do internetu. Dla osób z dziećmi przygotowano komfortowe pokoje rodzinne, natomiast kameralna część z pokojami standardowymi i osobnym basenem przypadnie do gustu parom szukającym odpoczynku w spokojnej atmosferze. Idealne miejsce dla osób chcących korzystać z rozrywek w centrum Faliraki, ale jednocześnie spędzić wakacje blisko piaszczystej plaży z bezpłatnym serwisem. W 2019 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

    POŁOŻENIE:

    ok. 2 km od centrum FALIRAKI, najbliższe sklepy ok. 50 m od hotelu, ok. 13 km od miasta Rodos; ok. 12 km od lotniska na Rodos; przystanek autobusowy ok. 30 m od hotelu (ok. 1 EUR/Faliraki, ok. 3 EUR/Rodos).

    PLAŻA:

    Faliraki, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu (50 m od recepcji głównego budynku), dojście przez teren hotelu lub przejście przez ulicę (pokoje w części annex do 150 m, w zależności od zakwaterowania), bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; tawerna objęta all inclusive: lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, przekąski.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1976 r., sezonowo odnawiany, 450 pokoi, do 4 pięter, 3 windy, budynek główny, 2 budynki boczne oraz trzygwiazdkowa część Blue Sea Annex oddzielona ruchliwą ulicą od budynku głównego, budynek główny: przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja w budynku głównym - dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 3 bary, tawerna przy plaży z przekąskami i napojami; minimarket, butik, kantor; sala konferencyjna dla 100 osób, ogród, budynek annex: całkowicie odnowiony, składający się z jednopiętrowego budynku z recepcją oraz parterowych bungalowów - 68 pokoi, w obu częściach bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: opiekunka do dziecka, fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy w części annex:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - łóżko piętrowe), ok. 17 m², klimatyzowany (01.06-30.09), łazienka (wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizor, telewizja satelitarna, polski program, telefon, lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras;

    superior w budynku głównym:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - sofa dwuosobowa), ok. 17 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, widok na ogród, widok na morze za dopłatą, pokój superior w budynku głównym za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda, ok. 785 m², gł. 0,8 m, ok. 375 m², gł. 0,8-3 m, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 24 m², gł. 0,6 m, basen w części annex ok. 100 m², gł. 1,4 m, brodzik dla dzieci, ok. 10 m², gł. do 0,6 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu, siatkówka plażowa, koszykówka, piłka nożna, siatkówka, tenis stołowy, siłownia; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub, animacje dla dorosłych i dzieci; centrum wellness: bezpłatnie: sauna, jacuzzi; za opłatą: kryty basen, słodka woda, ok. 70 m², gł. 0,9-2,3 m.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski w tawernie przy plaży (10.30-17.30); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-23.00); dodatkowo bezpłatnie: espresso, cappuccino; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/2241085512, www.blueseahotel.gr

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Grecos Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Blue Sea to hotel usytuowany niedaleko centrum kurortu Faliraki ze sklepami, barami, tawernami i klubami - centrum życia nocnego na Rodos. Hotel polecamy miłośnikom życia nocnego, plażowania (przepiękna długa i szeroka, piaszczysta plaża), aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi (basen dla dzieci, plac zabaw, brodzik, animacje). Blue Sea to rewelacyjna oferta hotelu 4* i gwarancja udanych wakacji na Rodos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spacerowej odległości od rozrywkowego centrum Faliraki, przy szerokiej, długiej i piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, leżaki i parasole dla gości z opcją All Inclusive Plus bezpłatne
    • rewelacyjna kuchnia - smaczne i urozmaicone wyżywienie
    • wi fi w lobby gratis (dla Gości z opcją All Inclusive Plus również w pokojach)

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    ****

    REGION

    Grecja/Rodos/Faliraki

    Warto podkreślić

    - Rodzinna atmosfera - Bogata oferta All Inclusive - Fantastyczny widok na morze - Wyśmienita kuchnia - Animacje GRECOS.PL

    - Kategoria lokalna

    4*; Blue Star: 3*

    Okiem Grecosa

    Propozycja dla miłośników aktywnego wypoczynku - hotel położony przy pięknej plaży, niedaleko rozrywkowego Faliraki i parku wodnego. Pierwszorzędny serwis w atrakcyjnej cenie.

    Położenie

    • przy morzu • centrum Faliraki ok. 2 km • przystanek autobusowy ok. 50 m • miasto Rodos ok. 12 km • lotnisko ok. 12 km

    Plaża

    • przy hotelu, piaszczysta • łagodne wejście do morza • odznaczona Błękitną Flagą • leżaki i parasole (ok. 4 EUR/os.)

    Hotel

    • budynek główny i 2 boczne • recepcja 24 h, windy • ręczniki plażowe (kaucja ok. 10 EUR) • 2 restauracje - główna i a la carte • 3 bary - w lobby, przy basenie, przy plaży • Wi-Fi w lobby (bezpłatnie) • kącik internetowy w lobby (ok. 3 EUR/h) • sklep z pamiątkami, minimarket • 339 pokoi, kategoria lokalna Hotelu Blue Sea 4*, kategoria lokalna Hotelu Blue Star 3*

    Pokoje

    Standard w Blue Sea 4* • 2-os. (ok. 18 m2), możliwość 1 dostawki • klimatyzacja centralna (czerwiec-wrzesień) • Wi-Fi (odpłatnie) • TV-SAT, lodówka • sejf (ok. 18 EUR/tydz.) • łazienka - wanna/prysznic, suszarka • balkon, widok na morze za dopłatą Standard w Blue Star 3* • pokój 2-os. (ok. 18 m2) z możliwością 1 dostawki • funkcjonalnie urządzony • całkowicie odremontowany • zlokalizowany w budynku aneksowym Blue Star o standardzie 3*, po drugiej stronie ulicy • goście Blue Star 3* mają możliwość korzystania z infrastruktury i pakietu All Inclusive w hotelu Blue Sea 4*

    Wyżywienie

    • All Inclusive • All Inclusive Plus za dopłatą • do kolacji obowiązuje strój formalny

    All Inclusive

    • śniadanie, lunch i kolacja - bufet • przekąski, ciasto, lody (10.30-12.30, 15.30-17.00) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.30)

    All Inclusive Plus

    Bezpłatnie • leżaki i parasole na plaży • sejf, sauna, jacuzzi • tenis ziemny (kort i sprzęt), squash • Wi-Fi, sala fitness • espresso i cappuccino w wybranych barach, większy wybór drinków

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie • 2 baseny ze słodką wodą, basen kryty • leżaki i parasole przy basenach • koszykówka, tenis stołowy • miniboisko, rzutki, piłka wodna • siatkówka plażowa • animacje GRECOS.PL (01.06-30.09) Odpłatnie • 2 korty tenisowe i sprzęt • squash, bilard, sala fitness • centrum SPA (jacuzzi, sauna, masaże) • salon piękności, sporty wodne

    Dla dzieci

    • łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) • brodzik ze słodką wodą • plac zabaw • menu i krzesełka w restauracji

    CENA OBEJMUJE

    przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

    Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

    Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


    Mapa Hotelu Blue Sea (Faliraki)
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
    Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
    Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
    Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
    Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
    Miasto Rodos z portem Mandraki
    Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
    Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
    Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja
    Filmy hotelu Blue Sea (Faliraki):
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Blue Sea
    https://youtu.be/U7a6e6X1rPY
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Blue Sea (Faliraki)

    4.3
    polecam

    Duży hotel, spędziłam tam z mężem 2 tygodnie i naprawdę jest co robić na terenie hotelu i poza nim bo oddalony jest od centrum Faliraki tylko 2km. Plaża fajna przy hotelu, piaszczysta. Bardzo dobra kuchnia włoska. Nawet w barze na plaży podają napoje w szkle co jest dużym plusem jak dal nas.

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    • figure
    • figure
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      5.4
    • Hotel
      5.2
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      5.1
    • Atrakcje
      i sport
      5.1
    • Obsługa
      5.4
    HolidayCheck
    Ocena Blue Sea (Faliraki):
    5.2 / 6

    Bardzo fajny hotel 2007-09-05
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    4.8
    Nie zasługuje na 4 gwiazdki 2007-09-06
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      3.3
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      4.0

    Hotel na pewno nie zasługuje na 4 gwiazdki. Jest to hotel budowany w latach 80 i wyremontowany kilk...
    więcej

    4.2
    Ok hotel 2008-08-07
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.5

    5.3
    Super animacje 2009-06-23
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      5.3
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.7

    rewelacyjne animacje ,pozdrawiam serdecznie Bartka i cołą resztę ludzi. Moja córka was uwielbia. Hot...
    więcej

    5.5
    Pobyt wypoczynkowy w sierpniu 2009 2009-08-21
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.6
    Bardzo przyjemny hotel 2013-06-20
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    bardzo dobry hotel, jedzenie rewelacyjne -bardzo nam smakowało. Pokój mielismy z widokiem na morze-p...
    więcej

    5.7
    Napewno nie 4 gwiazdki! 2013-08-13
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      1.5
    • Wyżywienie
      1.3
    • Atrakcje
      4.3
    • Obsługa
      1.5

    Hotel nie zasłuzył na 4 *.Pokoje brudne, zaniedbane. Wyżywienie słabe (mimo zapewnień w katalogach, ...
    więcej

    2.8
    Blue Sea Beach Resort 2014-06-01
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      4.4
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      4.0

    Hotel mozna powiedziec jest ladny warto tam pojechac ,do miasa Rhodos jest tylko 12 km Autobusy ...
    więcej

    4.5
    Polecam ten hotel 2014-07-16
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      4.8
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.0

    Jestem zadowolona z pobytu w tym hotelu. Wyżywienie dość dobre, każdy znalazł coś dla siebie, bardzo...
    więcej

    5.0
    Tylko 3* 2014-07-30
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      2.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      4.0

    3.0
    Hotel bardzo fajny, piaszczysta plaża przy hotelu! 2014-08-08
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      6.0

    W hotelu udało nam się wypocząć, miło spędzić czas, dzieci korzystały z atrakcji hotelu, a także del...
    więcej

    5.6
    Ciekawe to było....doświadczenie z Grecosem 2014-10-27
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      1.0

    2.8
    Polecam 2015-01-14
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    5.2
    Super wakacje 2015-07-14
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Najciekawszy hotel w jakim do tej pory byłam 2015-08-01
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    hotel wyróżniał sie niesamowitą czystością, sympatią każdego pracowanika a także niesamowitymi atrak...
    więcej

    6.0
    Polecam Blue Sea Beach Resort 2015-09-10
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Rewelacja! polecamy 2016-06-19
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Nie powala na kolana, ale może być 2016-09-05
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      6.0

    4.3
    Fantastyczny hotel 2016-09-08
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Godny polecenia 2016-09-15
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    W Blue Sea spędziliśmy tydzień. Hotel pięknie położony na szerokiej plaży z pięknym widokiem. Bardzo...
    więcej

    5.8
    Miłe wakacje, dobry hotel w dobrej cenie 2016-11-20
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      5.0

    5.0
    Hotel godny polecenia, pojechałabym jeszcze raz 2017-06-25
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Faliraki):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5

    Blue Sea (Faliraki) - możliwości zakwaterowania:

    Pok. 2 os. +1 dost. czesc annex
    Pok. 2 os. +2 dost. czesc annex
    Pok. 2 os. czesc annex
    Dvoulůžkový pokoj superior s 1 přistýlkou s výhledem/moře, hlavní budova
    Dvoulůžkový pokoj superior s výhledem/moře, hlavní budova
    Pok. superior 2 os.+1 dost. bud.glowny
    Pok. superior 2 os.+2 dost. bud.glowny
    Pok. superior 2 os. bud.glowny
    Pok. superior 2 os.+1 dost. bud.glowny w/morze
    Pok. superior 2 os. bud.glowny w/morze

    Blue Sea (Faliraki) - Możliwości wyżywienia:


    Blue Sea (Faliraki) - miasta wylotu:


    Blue Sea (Faliraki) - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Blue Sea (Faliraki)? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00