cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Parkim Ayaz, Wybrzeże Egejskie
1 / 29
Ocena
hotelu:
1.0 / 5
Najbliższy termin
25.04 - 02.05
już od 2121 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
06.05 - 13.05
już od 1937 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Parkim Ayaz
  • Fitness/Siłownia
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Parkim Ayaz
star 3

Turcja: Wybrzeże Egejskie: Bodrum
Ocena hotelu Parkim Ayaz:
1.0 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Parkim Ayaz:
  • Lokalizacja
    1.0
  • Hotel
    1.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    i sport
    1.0
  • Jakość
    do ceny
    1.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 maja 2021

Hotel Parkim Ayaz w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 3 km od centrum Bodrum
  • w centrum Gumbet
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 40 min

polozenie

  • ok. 3 km od centrum Bodrum
  • w centrum Gumbet
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 40 min

plaza

  • żwirowa
  • ciemny piasek
  • leżaki
  • parasole
  • ręczniki za kaucją

Wyposażenie

  • recepcja
  • fryzjer
  •  Wi-Fi, w recepcji/lobby, przy basenie
  • pralnia

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

237

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen: zewnętrzny, ze słodką wodą, zjeżdżalnia, parasole
  • basen dla dzieci
  • ręczniki: wymagana kaucja
  • Dla dzieci

    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • miniklub: 4-12 lat
    • animacje dla dzieci: kilka razy w tygodniu
    • plac zabaw
    • brodzik

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia
    Płatne
    • strefa spa
    • masaże
    • lekcje gry w tenisa
    • sporty wodne: żeglowanie parasailing, rowery wodne (w ofercie firm zew.)

    rozrywka

    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • międzynarodowy program animacyjny

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 22 m2
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • minibar
    • telefon
    • sejf
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon: z miejscami do siedzenia
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 2-3 os.
    • ok. 22 m2
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • minibar
    • telefon
    • sejf
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon: z miejscami do siedzenia
    Pokój 2-osobowy DZX3
    • 2-4 os.
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • minibar
    • telefon
    • sejf
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon: z miejscami do siedzenia

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • późne śniadanie
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    • przekąski
    • ciasto
    • lody
    •  wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe
    Restauracje i bary
  • restauracje: 4
  • główna restauracja: bufet, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja „OTTOMAN": rodzaje kuchni: turecka, a la carte, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „ITALIAN": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja: a la carte, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Turcja / Bodrum

    Opis oferty:

    Położony w przepięknym ogrodzie, zaledwie kilka kroków od centrum Gumbet jest idealnym miejscem dla osób chcących poznać nocne życie kurortu oraz wypocząć na plaży lub przy basenie. Do dyspozycji Gości jest kilka restauracji i barów, 3 baseny, w tym 1 ze zjeżdżalnią oraz udogodnienia sportowo-rekreacyjne. Piaszczysto-żwirowa plaża z bezpłatnym serwisem jest na wyciągnięcie ręki, jak również liczne sklepy i restauracje.

    POŁOŻENIE:

    w centrum GUMBET ze sklepami, barami i restauracjami, ok. 3 km od centrum Bodrum; ok. 40 km od lotniska w Bodrum - Milas; przystanek autobusowy przy hotelu (Bodrum).

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objęty all inclusive.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1988 r., odnowiony w 2019 r., 340 pokoi, 18 budynków, 1-2 piętra, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 restauracje á la carte: kuchnia włoska, kuchnia turecka, 4 bary, w tym przy basenie typu swim up i bar z przekąskami; opieka pielęgniarki (9.00-18.00), butik; sala konferencyjna dla 80 os., taras z widokiem na morze, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: opiekunka dla dzieci, lekarz na wezwanie, pralnia; na terenie hotelu występują różnice poziomów - nie jest polecany os. z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dzieci), ok. 24 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (woda na powitanie); za opłatą: sejf (ok. 2 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    3 baseny, w tym 1 ze zjeżdżalnią oraz 2 z jaccuzzi, słodka woda, brodzik, słodka woda, gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją; kort tenisowy z oświetleniem (płatne), tenis stołowy, centrum fitness, rzutki, bilard; pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci; centrum wellness: sauna, łaźnia parowa; płatne: zabiegi pielęgnacyjne, masaże; za opłatą: ścianka wspinaczkowa, sporty wodne na plaży.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie (10.00-11.00); raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte (dla pobytów min. 7 nocy; wymagana wcześniejsza rezerwacja); przekąski w wyznaczonym barze (14.00-18.00); kawa, herbata, ciastko, lody w wyznaczonym barze (17.00-18.00); nocna zupa (23.30-24.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0090/2523195550, www.parkimayaz.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi 

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony jest w ogrodzie, w samym centrum miejscowości Gumbet z szerokim wyborem rozrywek, barów, restauracji, dyskotek. Ok. 4 km od centrum Bodrum, ok. 40 km od lotniska Bodrum-Milas.
    Plaża:

    Obiekt usytuowany przy ładnej, choć niezbyt szerokiej, piaszczysto-żwirowej, publicznej plaży z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole na plaży bezpłatne.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja 24h, lobby, restauracja, 2 restauracje a'la carte: otomańska i włoska (wymagana rezerwacja), 3 bary. 3 baseny, w tym jeden ze zjeżdżalniami (10:00-18:00), jacuzzi, brodziki dla dzieci (wszystkie baseny ze słodką wodą), leżaki i parasole przy basenie bezpłatne. Ręczniki kąpielowe dostępne po uiszczeniu depozytu ok. 20 EUR/ pokój. Dla dzieci: mini klub oraz plac zabaw. Za opłatą: kantor, centrum SPA, salon kosmetyczny, fryzjer, lekarz, sklep, usługi opiekunki dla dzieci.
    Pokoje:

    335 pokoi usytuowanych w 11 budynkach położonych w ogrodzie. Pokoje standardowe (ok. 17-20 m2) mogące zakwaterować max. 3 os. dorosłe (dostawka w formie rozkładanego łóżka), wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, telefon, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., lodówkę, sejf (ok. 2 EUR/ dzień). Pokoje standardowe mogą różnić się wystrojem. Pokoje promo (ok. 15 m2) dla max. 2 os. dorosłych posiadają starsze wyposażenie. Pokoje rodzinne jednopomieszczeniowe (ok. 35m2) dla max. 3 os. dorosłych i dziecka (możliwa dostawka w formie łóżka normalnego lub piętrowego). Wszystkie pokoje posiadają niewielki balkon. Możliwość wstawienia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.
    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadanie, późne śniadanie, lunch, obiadokolacja w formie bufetu. Przekąski w ciągu dnia, kawa, herbata, ciastka, lody oraz nocna przekąska. Możliwość skorzystania raz na pobyt z restauracji a'la carte (napoje importowane płatne dodatkowo). Lokalne napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe w godz. 10:00-24:00. Za dodatkową opłatą: importowane napoje bezalkoholowe i alkoholowe, soki ze świeżych owoców oraz kawa po turecku.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel prowadzi animacje dzienne i wieczorne w wersji soft. Kort tenisowy (wypożyczenie sprzętu oraz oświetlenie płatne dodatkowo), tenis stołowy, bilard, rzutki, siatkówka plażowa, siłownia. Za opłatą: ścianka wspinaczkowa, mini golf, centrum sportów wodnych na plaży (narty wodne, banan, ringo, skutery wodne, parasailing), zabiegi i masaże w centrum SPA.
    Internet:

    Bezpłatny Internet Wi-Fi w lobby.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, pozostałych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
    Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji przestaną być honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.
    Wycieczki lokalne

    EFEZ
    Jedno z najlepiej zachowanych starożytnych miast świata. Wycieczka do Efezu to prawdziwa podróż w objęcia kultury greckiej i rzymskiej oraz do korzeni chrześcijaństwa. Miasto było ośrodkiem kultu bogini Artemidy, prężnie działającym miastem portowym i centrum handlu. Za panowania Rzymian wzniesiono tu świątynie ku czci cesarzy: Domicjana, Trajana i Hadriana. Niesamowite miejsce, którego kamienie pamiętają filozofa Heraklita, a zbocza góry Pion niosą echo wystąpień św. Pawła. Zgodnie z wierzeniami okolice Efezu to także ruiny bazyliki z grobem św. Jana Ewangelisty oraz Dom Marii - Matki Jezusa, gdzie spędziła ostatnie lata życia. Wśród najczęściej odwiedzanych zabytków i atrakcji turystycznych Turcji w 2012 r., Efez ustąpił miejsca jedynie Muzeum Hagia Sophia i Pałacowi Topkapı. Podczas wycieczki zwiedzą Państwo: antyczne miasto Efez, Meryemana (Dom Marii Matki) oraz ruiny Świątyni Artemidy.
    Cena ok.55 EUR - z regionu Kusadasi., ok. 60 EUR - z regionu Didim, ok. 65 EUR - z regionu Bodrum.

    ŞIRINCE
    Urocza wioska o greckich korzeniach położona na szczycie góry. Niezwykłe widoki i lokalny charakter sprawiają, że nawet szklaneczka herbaty smakuje tu wyjątkowo. Miejsce słynie w wyrobu owocowych win, ale mieszkańcy mają do zaoferowania również wyroby rękodzielnicze, przyprawy, oliwę i świeże soki. Okazja do spędzenia miłego, spokojnego popołudnia, w otoczeniu brzoskwiniowych sadów. Wioska przeżyła prawdziwe oblężenie w grudniu 2012 r., kiedy pojawiło się przekonanie, że zostanie oszczędzona podczas ogłoszonej przez Majów apokalipsy.
    Cena ok.15 EUR - wycieczka realizowana tylko z regionu Kusadasi.

    ADALAND (Kuşadası)
    Jeden z 10 najlepszych Aquaparków świata! Rodzinną zabawę zapewnia 30 różnych zjeżdżalni i wodnych atrakcji, wśród których znajduje się nawet ekscytująca namiastka raftingu! Rok 2012 przyniósł rozbudowę o dwie kolejne pozycje, z których jedna pnie się w górę aż do wysokości 110 metrów. Przy każdej atrakcji nad bezpieczeństwem zjazdów czuwają wykwalifikowani pracownicy. Podczas pobytu w Aquaparku, za dodatkową opłatą, istnieje możliwość uczestniczenia w pokazie delfinów, będzie nawet okazja do pływania z nimi!
    Cena ok. 22 EUR - z regionu Kusadasi, ok. 40 EUR - z regionu Didim.

    POKAZ DELFINÓW
    Czas spełnić marzenia z dzieciństwa! Najpierw delfiny pochwalą się swoimi niezwykłymi umiejętnościami w wydzielonym akwenie, a następnie będzie możliwość (odpłatnie) kilkuminutowego, indywidualnego pływania z tymi radosnymi stworzeniami. Niezapomniane wrażenia gwarantowane!
    Cena ok. 20 EUR - z regionu Kusadasi. ok. 45 EUR z Bodrum.

    AQUAPARK BODRUM
    Wstęp do Aquaparku.
    Cena ok. 22 EUR - z regionu Bodrum.

    HAMAM
    To idealne miejsce dla Turystów pragnących połączyć przyjemne z pożytecznym - zrelaksować się i jednocześnie zadbać o urodę całego ciała. W czasie zabiegów w łaźni tureckiej (masaż w pianie, peeling specjalną rękawicą) można odpocząć i w pełni się odprężyć. Polecamy zwłaszcza na początku urlopu, peeling dodatkowo przyspieszy opaleniznę.
    Cena ok. 25 EUR - z regionu Bodrum (ok. 10 EUR bez masażu), ok. 12 EUR - z regionu Didim, ok. 15 EUR z regionu Kusadasi.

    KOS Wizyta u Hipokratesa"
    To grecka wyspa należąca do archipelagu Dodekanez. Od wybrzeży Turcji dzieli ją zaledwie wąska cieśnina. W stolicy wyspy znajdują się ruiny starożytnego Asklepionu - świątyni boga Asklepiosa i starożytnej szkoły lekarskiej. Asklepiejon był początkowo miejscem wypoczynku i rekonwalescencji, później zaś szpitalem i uzdrowiskiem. Kos uważana jest za ojczyznę Hipokratesa. Według podań wykładał on swoje nauki pod ogromnym platanem, zwanym "Drzewem Hipokratesa". Platan rośnie naprzeciw wejścia do zamku Joannitów. W cenie wycieczki transfer do/ z portu, bilety na prom.
    Cena ok.29 EUR - z regionu Bodrum, ok. 50 EUR - z regionu Didim.

    SAMOS
    Samos jest wyspą leżącą we wschodniej części Morza Egejskiego, 1,5 km od brzegu Azji Mniejszej, gdzie w czasach starożytnych rozkwitała grecka kultura. Plemię Pelazgów było pierwszym, które zamieszkiwało wyspę i czciło boginię Herę. Według mitologii, Hera urodziła się na brzegu rzeki Imvras i uważana jest za opiekunkę Samos. Dlatego też jej święty ptak, paw był często spotykany na starożytnych monetach z czasów świetności wyspy. Całkiem prawdopodobne, że nazwa Samos została nadana przez Fenicjan i oznacza "miejsce gdzieś wysoko. Pierwszym mitycznym królem Samos był Ageos, bohater Wyprawy Argonautycznej, który wybudował pierwszą drewnianą świątynię i umieścił tam pomnik bogini Hery.
    Cena ok.50 EUR -
    wycieczka realizowana tylko z regionu Kusadasi.

    PAMUKKALE
    Ten turecki cud przyrody znajduje się na terenie Parku Narodowego i został umieszczony na Liście Światowego Dziedzictwa Przyrody UNESCO. Fantastyczne wapienne tarasy, wodospady i gorące źródła królują nad terenami zachodniej Anatolii. Obecny wygląd Pamukkale to efekt trwającego od 14 tysięcy lat procesu osadzania się soli wapnia wytrącanych z wód mineralnych. Nazywane są "Bawełnianym Zamkiem" - białe, kaskadowo ułożone baseny z daleka rzeczywiście wyglądają jak kłębki wełny.
    Cena ok. 55 EUR - z regionu Kusadasi, ok. 60 EUR - z regionu Didim, ok. 65 EUR - z regionu Bodrum.

    DALYAN
    Wspaniała wyprawa do Dalyanu - niezwykłego miejsca, gdzie spotykają się i mieszają ze sobą flora i fauna typowe dla wód słodkich i słonych. Wynikiem tego spotkania dwóch, zwykle odrębnych światów jest niezwykłe bogactwo, przyrodniczy raj, którego piękno przyciąga turystów wszystkich narodowości. Z autokaru przesiądziemy się na łódkę i popłyniemy do pierwszego punku naszej wycieczki jakim są kąpiele błotne i siarczanowe. Po lunchu wyruszymy w dalszy rejs, naturalnym kanałem łączącym morze z jeziorem Koycegiz. W ten sposób docieramy do miejsca, stanowiącego jeden z najbardziej rozpoznawalnych widoków Turcji - wykute w skale grobowce licyjskie. W końcu dopłyniemy do Żółwiej Plaży - miejsca, w którym zagrożone wyginięciem żółwie morskie składają jaja. Tam przerwa na pływanie i plażowanie.
    Cena ok. 55 EUR - z regionu Bodrum oraz ok. 60 EUR z regionu Didim.

    JEEP SAFARI
    Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari.
    Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim i Bodrum, ok. 35 EUR z regionu Kusadasi (z regionu Kusadasi możliwość połączenia Jeep Safari + rejs statkiem, cena ok. 45 EUR)
    .
    MORSKA WYPRAWA
    Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Lunch na pokładzie.
    Cena ok. 15 EUR - z regionu Didim, ok.18 - z regionu Kusadasi, ok. 35 - z regionu Bodrum (nielimitowane napoje).

    BODRUM CITY TOUR
    Transport, opieka polskiego pilota wycieczek (Myndos Gate, wiatraki, amfiteatr, czas wolny, zakupy)
    Cena ok.8 EUR z Bodrum.

    JAZDA KONNA
    Pełna przygód wyprawa konna przez turecką wieś, okoliczne lasy oraz plaże.
    Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim, ok.30 EUR - z regionu Kusadasi.

    WYPRAWA NA BAZAR W DIDIM
    Wizyta na lokalnym bazarze w miejscowości Didim, czas wolny przy świątyni Apollona. Możliwość zrobienia zakupów w sklepie ze skórami.
    Cena ok. 5 EUR - z regionu Didim.

    ZAKUPY W SOKE
    Zakupy w centrum handlowym oddalonym o ok. 50 km od Didim, gdzie znajdują się outlety znanych marek.
    Cena ok. 15 EUR - z regionu Kusadasi.

    KUSADASI CITY TOUR
    Sobotnia wizyta w centrum miejscowości Kusadasi, podczas której lokalny przewodnik pokaże oraz opowie to co najciekawsze na temat tego miasta.
    Cena ok.8 EUR - z regionu Kusadasi.

    NURKOWANIE
    Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
    Cena ok. 42 EUR z regionu Bodrum, ok. 40 EUR - z regionu Didim (w przerwie lunch), ok. 30 EUR - z regionu Kusadasi.

    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.
    "
    Inne

    TURCJA EGEJSKA - informacje ogólne

    Wybrzeże Morza Egejskiego to kameralna część turystycznej Turcji określana przez wielu turkusowym wybrzeżem, ze względu na charakterystyczny błękit wód niezliczonych, urokliwych zatoczek. Turcja Egejska to niska, biała zabudowa miast, gdzie znajdziemy zarówno ciszę i spokój, jak również liczne atrakcje turystyczne, te starożytne i te bardziej współczesne.
    Waluta

    TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
    Napiwki

    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
    Czas

    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Język urzędowy:
    turecki
    Orientacyjne ceny

    Pizza ok.20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok.9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.
    Poczta

    Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
    Elektryczność

    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony

    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
    W regionie

    Kusadasi

    Malowniczy i urokliwy kurort, położony ok. 100 km od Izmiru, jest jednym z najpopularniejszych miejscowości wypoczynkowych na wybrzeżu egejskim. Swą oryginalną nazwę "wyspa ptaków" zawdzięcza położonej nieopodal małej wysepce, która stanowi turystyczny symbol Kusadasi. Miasto posiada bogatą historię, zabytki z czasów antycznych, barwny folklor oraz bogatą ofertę życia nocnego, a ponadto lazurowo niebieskie morze i przepiękne plaże.
    Didim

    Nieduże miasteczko położone w miejscu antycznej Didymy, gdzie podziwiać można ruiny świątyni Apollina, zaledwie ok. 70 km od lotniska w Bodrum-Milas. Obecnie popularny nadmorski resort słynący z długich piaszczystych plaż, przejrzystej turkusowej wody, zabytkowych ruin oraz niemalże niekończącej się ilości słonecznych dni. Bodrum Miasto portowe, będące bardzo popularną destynacją turystyczną. Słynie zarówno z niepowtarzalnych zabytków, takich jak m.in. Grobowiec Mauzolosa z Halikarnasu będący jednym z 7 Cudów Antycznego Świata, jak również z bogatego życia nocnego, licznych klubów oraz dyskotek.
    Izmir

    Trzecie co do wielkości miasto oraz, po Stambule, największy port morski Turcji. Miasto przez wieki należące do Greków, będące również częścią Imperium Rzymskiego, łączy w sobie dużą dozę historii wymieszaną z nowoczesnym budownictwem, szerokimi bulwarami oraz kosmopolityczną atmosferą. Będąc w Izmirze nie można pominąć wizyty na agorze, spaceru wzdłuż nadmorskiego deptaku Kordon oraz wizyty na Kemeralti - największym bazarze w mieście.
    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, WrocławiaiŁodzi.
    Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji trwa od 01.06 do 30.09.
    Wizy

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji.
    Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.
    Uwaga:
    Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
    Uwaga!
    Powyższe warunki podane zostały na dzień 27.04.2020 r. i mogą ulec zmianie.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji.
    Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.
    Uwaga:
    Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Uwaga!
    Powyższe warunki podane zostały na dzień 27.04.2020 r. i mogą ulec zmianie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4*+ Turcja/Bodrum

    Kategoria

    - kat. Exim Tours: 4*+

    - kat. lokalna

    4*

    Położenie

    - przy plaży - w centrum Gumbet - ok. 3 km od centrum Bodrum - ok. 40 km od lotniska w Bodrum

    Plaża

    - prywatna, piaszczysto - żwirowa - leżaki, materace, parasole (bezpłatne) - ręczniki plażowe (depozyt)

    Pokoje

    Pokój Standardowy 4* - powierzchnia ok. 20 m2 - indywidualna klimatyzacja - TV-Sat LCD, telefon - mini bar i sejf (płatne) - łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokój Promocyjny 3* - niższy standard, mniejszy metraż, wersja ekonomiczna Pokój Large - powierzchnia ok. 35 m2, wyposażony podobnie jak pokój standardowy

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 3 baseny, w tym 1 ze zjeżdżalnią - leżaki, materace i parasole przy basenie - jacuzzi, sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne) - piłka wodna, siatkówka plażowa, aerobik - tenis stołowy, tenis ziemny, bilard, rzutki - całodzienne programy animacyjne Płatne - oświetlenie kortu i sprzęt do tenisa - mini golf, ścianka wspinaczkowa - sporty wodne na plaży - spa, masaże

    Dla dzieci

    - mini klub, plac zabaw, 2 brodziki - menu dla dzieci w restauracji głównej - łóżeczko dla niemowlęcia (na życzenie) - opiekunka (na życzenie, płatna)

    Wyżywienie

    All inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia oraz nocna przekąska, lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00 w wybranych barach. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a'la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 2 restauracje a'la carte turecka i chińska - 2 bary

    Dodatkowe informacje

    - obiekt wybudowany w 1998 roku, wyremontowany w 2013 roku - hotel dysponuje 244 pokojami - internet Wi-Fi w lobby (bezpłatny) - pralnia, lekarz, sklep - sala konferencyjna - www.parkimayaz.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN) - bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera - wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr koszt 15 EUR.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    POŁOŻENIE

    w centrum Gumbet ze sklepami, barami i restauracjami. Ok. 3 km od centrum Bodrum. ok. 40 km od lotniska w Bodrum - Milas.

    PLAŻA

    Hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, z łagodnym zejściem do morza, przy hotelu. Leżaki i parasole bezpłatne parasole.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 4*

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, eleganckie lobby, restauracja, 2 bary, taras z widokiem na morze i ogród. Za dodatkową opłatą usługi pralni chemicznej. Akceptowane karty kredytowe Visa, MasterCard.

    INTERNET

    Bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 3 baseny ( jeden ze zjeżdżalnią wodną), leżaki i parasole, tenis stołowy, centrum fitness, rzutki. Odpłatnie: sporty wodne przy plaży, centeum Spa - zabiegi, masaże.

    DLA DZIECI

    Brodzik, pokój zabaw. Bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przylotem.

    ZAKWATEROWANIE

    Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością jednej dostawki, o powierzchni ok.20m. Pokoje wyposażone w klimatyzację, TV/SAT, łazienkę, telefon oraz balkon.

    WYŻYWIENIE

    All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie buletu. Przekąski w ciągu dnia, popołudniowa kawa, herbata. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach.

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.parkimayaz.com

    WARUNKI WJAZDOWE

    Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu Od 2 marca 2020 r. obywatele Rzeczpospolitej Polskiej podróżujący do Turcji turystycznie na okres do 90 dni są zwolnieni z obowiązku wizowego. Zgodnie z oświadczeniem QA-11 rzecznika Ministerstwa Spraw Zagranicznych Republiki Turcji z 20 lutego 2020 r. (http://www.mfa.gov.tr/sc_-11_-ulkemizin-bazi-avrupa-ulkelerine-vize-muafiyeti-saglamasi-hk-sc.en.mfa) z dniem 2 marca 2020 r. Turcja znosi obowiązek wizowy dla obywateli polskich przy pobytach turystycznych do 90 dni w okresie półrocznym (180 dni).  Reguła dotycząca ważności dokumentu podróży: paszport musi być ważny co najmniej 60 dni dłużej niż dozwolony okres pobytu bezwizowego. Oznacza to, że paszport powinien być ważny jeszcze przez minimum 150 dni licząc od dnia pierwszego wjazdu do Turcji. Posiadaczom paszportów tymczasowych oraz osobom udającym się do Turcji po 2 marca 2020 r. w celu innym niż turystyczny zaleca się wcześniejszy kontakt z Ambasadą Turcji w Warszawie. Uwaga przeczytaj koniecznie!  https://www.gov.pl/web/dyplomacja/turcja

    CENA

    Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    DOKUMENTY PODRÓŻY

    DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00

    COVID-19

    Wytyczne sanitarne w Turcji AKTUALIZACJA 09.09.2020 Informujemy, że zgodnie z nowym rozporządzeniem rządu tureckiego noszenie maseczek jest konieczne w przestrzeni zamkniętej jak również w przestrzeni publicznej (na ulicach, bazarach, plażach miejskich, w parkach itp.). Nieprzestrzeganie tych zasad grozi mandatem. WYMAGANE Jest wypełnienie i zabranie na lotnisko "Deklaracji Zdrowotnej" oraz Formularza Wjazdowego "Passenger Information Form" ( dokumenty dołączamy do dokumentów podróży).  Program Bezpieczna certyfikacja turystyki", kierowany przez Ministerstwo Kultury i Turystyki, został opracowany przy wsparciu Ministerstwa Zdrowia, Ministerstwa Spraw Wewnetrznych, Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz we wspołpracy ze wszystkimi zainteresowanymi stronami z branzy turystycznej. Zdrowie i bezpieczenstwo pasazerow na lotnisku * Pasazerowie zostana powitani na lotniskach przez upowazniony i przeszkolony personel noszacy wyposazenie ochronne - w tym maski, rekawiczki, osłony twarzy i gogle. * Pasazerowie bez masek na twarz nie beda wpuszczani do terminalu. Darmowe maski beda dostepne dla wszystkich pasazerow, ktorzy nie beda ich posiadac. * Wszyscy pasazerowie przejda kontrole temperatury. * Aby zminimalizowac kontakt na lotnisku beda czujniki automatyczne przy bramkach, odprawa elektroniczna oraz zastosowane beda specjalne srodki przy odbiorze bagazu oraz bariery z pleksi tam gdzie kontakt jest nieunikniony. * W poczekalniach lotniskowych zmniejszona zostanie liczba krzeseł oraz zostana zwiekszone odległosci miedzy nimi. * W przypadku pasazerow u ktorych widoczne beda symptomy choroby przeprowadzony zostanie test na obecnosc wirusa a pasazer zostanie odizolowany w specjalnie do tego przeznaczonych pomieszczeniach. Zakwaterowanie w hotelach * Przed zakwaterowaniem i mozliwoscia korzystania z infrastruktury hotelowej, wszystkim gosciom zostanie zmierzona temperatura. * Wszystkie obszary w obiekcie beda regularnie dezynfekowane. Systemy wentylacyjne beda rowniez regularnie sprawdzane. * Srodki do dezynfekcji i dezynfekcji rak zostana umieszczone w całym obiekcie do uzytku naszych gosci. * Zasady dystansu społecznego beda stosowane we wszystkich wspolnych obszarach, w tym na basenach, salach konferencyjnych, obszarach animacji oraz lobby. Obiekt bedzie regularnie dezynfekowany. Obiekt bedzie scisle przestrzegac wytycznych dotyczacych ograniczonego obłozenia i liczby gosci. * W pokojach goscinnych dostepny bedzie jednorazowy, podstawowy sprzet sanitarny. Cały sprzet w pokojach bedzie dezynfekowany po wymeldowaniu. * Zastosowane zostana separatory z pleksi pomiedzy goscmi a jedzeniem na bufecie. Jedzenie bedzie serwowane przez zabezpieczony personel. * Na stolikach beda dostepne jednorazowe sztucce i przyprawy dla gosci. Transport lokalny * Cały personel odpowiedzialny za transport bedzie przechodził regularne szkolenia z zakresu ochrony przed wirusem. Wszystkie srodki transportu beda regularnie dezynfekowane. * Respektowane bedzie zachowanie odpowiedniego dystansu społecznego * Personel sprawdzi temperature pasazerow przed wejsciem do autobusu * Wymagane jest noszenie maseczki podczas podrozy * W srodkach transportu zostana wyznaczone poszczegolne strefy (dla pasazerow, buforowa, odseparowana itd.) * Jedno miejsce pozostanie puste pomiedzy obcymi pasazerami. Kwarantanna w przypadku stwierdzenia objawów COVID-19 W przypadku konieczności odbycia kwarantanny, turyści w Turcji są zwolnienie z dodatkowych opłat. Odbywa się ona w odizolowanym od pozostałych gości pokoju hotelowym. Rodzina, która podróżuje z osobą mającą objawy COVID-19, przechodzi płatny test na obecność wirusa (ok. 110 lir tureckich). Jeśli wynik testu jest negatywny, wakacje mogą być kontynuowane w standardowym pokoju hotelowym


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rego- Bis

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    **** Turcja/Turcja Egejska

    ATUTY

    przy plaży w centrum miejscowości Gumbet 3 baseny, zjeżdżalnia bogata formuła All inclusive

    NASZYM ZDANIEM

    Hotel czterogwiazdowkowy w zadbanym ogrodzie o całkowitej powierzchni ok 20 000 m2 z 3 basenami, jeden z nich ze zjeżdżalnią. Obiekt z bardzo dobrą lokalizacją, położony bezpośrednio przy plaży, a także w centrum rozrywkowej miejscowości Gumbet i tylko 3 km od centrum Bodrum.

    POŁOŻENIE

    przy plaży w centrum Gumbet ok 3 km do centrum Bodrum ok 40 km do lotniska w Bodrum

    PLAŻA

    Obiekt usytuowany przy popularnej, wąskiej piaszczysto-żwirowej, publicznej plaży z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole na plaży bezpłatne. Możliwość skorzystanie ze sportów wodnych na plaży za opłatą.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Bezpłatne:siłownia, 3 baseny w tym jeden ze zjeżdżalnią, basen dla dzieci, animacje hotelowe, sauna, łaźnia turecka, stół do tenisa, boisko do siatkówki plażowej, Dodatkowo płatne: opiekunka dla dzieci, sporty wodne na plaży, restauracja a la carte, ścianka wspinaczkowa, masaże, pralnia

    DLA DZIECI

    brodzik, zjeżdżalnia, animacje hotelowe, mini klub

    POKOJE

    Hotel posiada 340 pokoi usytuowanych w 11 budynkach, któe otacza ogród. Pokoje standardowe (możliwość zakwaterowania max. 3 os. dorosłych - dostawka w formie rozkładanego łóżka), wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, telefon, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., lodówkę, sejf (ok. 2 EUR/ dzień), niewielki balkon lub taras, bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat (obowiązkowa rezerwacja przed przyjazdem).

    UDOGODNIENIA

    Wifi w ogólnodostępnej części hotelu baseny, zjeżdżalnia TV suszarka mini bar restauracja a la carte (otomańska i włoska) siłownia łaźnia turecka mini klub kantor centrum SPA sejf

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive: śniadanie (7:30-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), lunch (12:30-14:00), obiadokolacja (19:30-21:30) w formie bufetu. Przekąski w ciągu dnia (14:00-18:00), kawa, herbata, ciastka, lody (17:00-18:00) oraz nocna przekąska (23:30-00:00). Możliwość skorzystania raz na pobyt z restauracji a'la carte (otomańska, włoska) , wymagana wcześniejsze rezerwacja (napoje importowane płatne dodatkowo). Lokalne napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe w godz. 10:00-24:00. Za dodatkową opłatą: importowane napoje bezalkoholowe i alkoholowe, soki ze świeżych owoców oraz kawa po turecku.

    ROZSZERZONE UBEZPIECZENIE Soczyste Lato 2021 III etap

    Ubezpieczenie rozszerzone obowiązuje przy zakupie oferty Lato 2021 do 17.01.2021 i zawiera: a. ubezpieczenie od zachorowania w następstwie epidemii b. KL do 30 000 EUR, NNW do 3 000 EUR c. ubezpieczenie od chorób przewlekłych

    CENA ZAWIERA

    - Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą, - Transport do miejsca docelowego (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym). - Opiekę rezydenta podczas pobytu (nie dotyczy oferty z dojazdem własnym) - Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, - Podatek Vat, - Ubezpieczenie (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym) Oferta z przelotem: dla przelotów czarterowych: bagaż podręczny i bagaż rejestrowany (dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów) dla lotów na połączeniach rejsowych: LOT  bagaż podręczny 8 kg, Ryanair/Wizzair mały bagaż podręczny (40x30x20 cm)

    CENA NIE ZAWIERA

    - Opłat klimatyczno-meldunkowych, - Wycieczek fakultatywnych, - Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie, - Transportu (dotyczy oferty z dojazdem własnym) - Ubezpieczenia (dotyczy oferty z dojazdem własnym - możliwość dokupienia w datach pobytu) Oferta z przelotem: dla lotów na połączeniach rejsowych: bagaż rejestrowany dodatkowo płatny LOT do 23kg (RT) 250 PLN/os Wizzair do 10 kg (RT) 270 pln/os; do 20kg (RT) 350 pln/os; do 32kg (RT) 490 pln/os Wizz Priority - pierwszeństwo wejścia na pokład + dodatkowa walizka do 10 kg (RT) 190 pln/os Ryanair do 10 kg (RT) 270 pln/os; do 20kg (RT) 350 pln/os

    REZERWACJE "DO POTWIERDZENIA"

    Oferty, w których pokoje oznaczone są kodem PKT, podlegają innym zasadom zakładania rezerwacji (szczegóły poniżej) zaliczkowania oraz nie są objętę aktualną promocją. Rezerwacje, w których przelot oparty jest na samolocie rejsowym/liniowym po założeniu muszą zostać potwierdzone przez Organizatora. Warunkiem potwierdzenia takiej rezerwacji jest wpłata zaliczki (29% wartości ceny imprezy) w momencie założenia rezerwacji. Cena ofert z przelotem samolotem rejsowym/liniowym uzależniona jest od AKTUALNEJ ceny przewoźnika, zatem może ulec zmianie w trakcie zakładania lub w momencie potwierdzania przez Organizatora rezerwacji. W sytuacji, gdy pojawią się wyżej opisane różnice w cenie, Organizator będzie się kontaktował z Klientem lub Agentem w celu potwierdzenia akceptacji nowej ceny. WAŻNE: prosimy o uważne sprawdzanie podawanych danych osobowych - wszelkie, nawet kosmetyczne zmiany danych Klienta w przypadku rezerwacji ofert opartych o samoloty rejsowe są płatne.

    WAŻNE INFORMACJE

    Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

    INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

    Informacja dla podróżujących z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Parkim Ayaz

    Opinie o Hotelu Parkim Ayaz

    1.0
    zdecydowanie odradzam

    ostatniej nocy włamali się do naszego pokoju oraz do znajomych. okradli nas. wzięli dużo pieniędzy. zero pomocy ze strony hotelu, RECENZENTA z itaki oraz policji!!! cytując „maybe your roommate did this” bez szacunku traktowanie, zero większego zainteresowania. w załączniku dodaje zdjęcia rozwalonych drzwi. nie polecam hotelu!!!

    POLECAM:
    singlom
    Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
    1.0
    1.0
    zdecydowanie odradzam

    ostatniej nocy włamali się do naszego pokoju oraz do znajomych. okradli nas. wzięli dużo pieniędzy. zero pomocy ze strony hotelu, RECENZENTA z itaki oraz policji!!! cytując „maybe your roommate did this” bez szacunku traktowanie, zero większego zainteresowania. w załączniku dodaje zdjęcia rozwalonych drzwi. nie polecam hotelu!!!

    POLECAM:
    singlom
    Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
    1.0
    1.0
    zdecydowanie odradzam

    ostatniej nocy włamali się do naszego pokoju oraz do znajomych. okradli nas. wzięli dużo pieniędzy. zero pomocy ze strony hotelu, RECENZENTA z itaki oraz policji!!! cytując „maybe your roommate did this” bez szacunku traktowanie, zero większego zainteresowania. w załączniku dodaje zdjęcia rozwalonych drzwi. nie polecam hotelu!!!

    POLECAM:
    singlom
    Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
    1.0

    Parkim Ayaz - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj promo
    pokój typu standard large room
    pokój typu standard standard room
    2 os. pokoj promo
    1 os. pokoj standardowy
    1 os. Pokój Large
    2 os. Pokój Large
    2 os. pokoj standardowy
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.
    Pok. 1 os.

    Parkim Ayaz - Możliwości wyżywienia:


    Parkim Ayaz - miasta wylotu:


    Parkim Ayaz - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Parkim Ayaz? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00