cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
1 / 17
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
29.09 - 03.10
już od 2358 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
07.12 - 10.12
już od 1419 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Three Corners Rihana Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Three Corners Rihana Resort
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Three Corners Rihana Resort:
4.4 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Three Corners Rihana Resort:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 grudnia 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.

Hotel Three Corners Rihana Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja
  • lobby
  • 3 baseny (ze słodką wodą, w tym 1 ogrzewany w okresie grudzień-marzec i 1 ze zjeżdżalnią)
  • 7 barów (w tym 3 przy basenie i 1 na plaży)
  • 4 restauracje (główna bufetowa i 3 a la carte)

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w miejscach ogólnodostępnych, w cenie) 
  •  leżaki i parasole (przy basenie i na plaży) 
  • ręczniki kąpielowe (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

  • sala konferencyjna
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • jubiler
  • pralnia (płatna)
  • sejf (w recepcji) 
  • bankomat 
  • fryzjer

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

434

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie do 12.00

Sport i wellness

W cenie
  • boisko do siatkówki plażowej 
  • siłownia (16+)
  • tenis stołowy
Płatne
  • windsurfing, kitesurfing (w ofercie firmy zewnętrznej)
  • centrum wellness (zabiegi kosmetyczne, masaże) 
  • kajaki
  • nurkowanie powierzchniowe

rozrywka

  • animacje dla dorosłych i dzieci
  • muzyka na żywo
  • karaoke
  • pokazy

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • ok. 32 m2
  • widok na ogród lub basen
  • Three Corner Resort
  • ostatnia całkowita renowacja w 2017 r.
  • klimatyzacja
  • telefon
  • minibar (płatny)
  • sejf
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • Three Corner Resort
  • klimatyzacja
  • telefon
  • minibar (płatny)
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • Wi-Fi (płatne)
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie (07.30-10.00, w formie bufetu)
  • obiad (12.30-14.30, w formie bufetu)
  • kolacja w formie bufetu (18.30-21.00)
  • przekąski, ciasta (16.00-17.00)
  • wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole
Dodatkowe informacje
  • w restauracjach a la carte wymagana wcześniejsza rezerwacja 
  • wymagany odpowiedni strój w restauracjach a la carte (długie spodnie u panów) 
  • W okolicy

    • ok. 1,5 km od prywatnej, piaszczystej plaży (zalecane obuwie kąpielowe, transfer na plażę)
    • ok. 300 m od centrum El Gouna
    • ok. 30 km od centrum Hurghady
    • czas dojazdu z lotniska: ok. 35 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Wygodny, otoczony egzotycznym ogrodem, kompleks hotelowy, należący do sieci Three Corners, położony w miejscowości El Gouna - luksusowym kurororcie oferującym wiele atrakcji: marinę, liczne restauracje, bary i knajpki. Kompleks oddalony jest od lotniska w Hurghadzie o ok. 25 km.
    Plaża:

    Bezpośrednio przy hotelu znajduje się prywatna, piaszczysta plaża, otoczona malowniczą zatoczką. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe na plaży - bezpłatne.
    Do dyspozycji gości:

    Hotel składa się z 9 niewysokich budynków, odnawionych na poczatku 2015 r. Recepcja 24 - godz., bankomat, pralnia, mini centrum handlowe, sklep z pamiątkami, salon fryzjerski. Hotel posiada restaurację główną, restaurację Plaza, restauracje a'la carte: Chez Pascal (owoce morza) oraz Dolce Vita (włoska), kilka barów: bar przy basenie Sunset, bar na plaży Sea Beach, lobby bar oraz Peanuts Bar. Goście mogą korzystać z 3 dużych basenów zewnętrznych, brodzika dla dzieci oraz średniej wielkości zjeżdżalni. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenach - bezpłatne.
    Pokoje:

    Hotel dysponuje ponad 260 wygodnie urządzonymi pokojami. Standardowe pokoje 2-osobowe (możliwość 1 dostawki dla dziecka lub dorosłego) wyposażone w łazienkę (prysznic/wanna, WC), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, telefon, mini bar (płatny) oraz balkon. Dla rodzin 2+2 dostępne pokoje rodzinne. Suszarki do włosów dostępne w recepcji.
    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), lunch (12:30-14:30) oraz kolacje (18:30-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji. W ciągu dnia dostępne są lekkie przekąski, a także słodkie przekąski w wyznaczonych barach/restauracjach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godz. 10:00-24:00. Importowane alkohole, świeże soki oraz mini bar płatne są dodatkowo. Goście mogą korzystać z restauracji a'la carte za specjalną zniżką. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
    Program sportowy i animacyjny:

    Animacje w ciągu dnia: gry, zabawy, waterpolo, rzutki, boccia, siatkówka wieczorne show, muzyka na żywo, karaoke. Dla dzieci dostępne animacje w ramach Trixie Club, a także brodzik i plac zabaw. Dodatkowo płatne: bilard, wynajem rowerów, centrum sportów wodnych (nurkowanie, surfing). W pobliżu hotelu znajduje się pole golfowe i kino.
    Internet:

    Przy recepcji oraz w lobby barze bezpłatny dostęp do Wi-Fi , natomiast w pokojach - płatny.
    Kategoria lokalna:

    **** deluxe
    Strona www:

    Program


    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/os.), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne


    Inne

    EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
    Waluta
    EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
    Czas
    Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
    Poczta
    Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    W regionie
    Hurghada
    Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Hurghada

    OPIS

    Usytuowany nad brzegiem laguny, czterogwiazdkowy Three Corners Rihana Resort zbudowany jest w nubijskim stylu architektonicznym, składającym się z zespołów budynków z charakterystycznymi kopułami. Atrakcyjny krajobraz uzupełniany jest przez bujny hotelowy ogród. Korzystając z ciepła egipskiego słońca można zrelaksować się nad brzegiem basenu, bądź złocistej plaży. Dla aktywnych, znajduje się tu centrum surfingowe, gdzie można nauczyć się umiejętności kitesurfingu oraz inne atrakcje sportowo - rekreacyjne.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    2019 r. Odnowiony w 2018 r. Na terenie hotelu: restauracje (3), bary (3), sejf w recepcji (bezpłatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen odkryty, 4 zjeżdżalnie wodne dla dorosłych i 6 dla dzieci, czynne w godzinach 10:00-16:00. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

    plaża

    1500 m od hotelu, wydzielona część plaży publicznej, piaszczysta, 300 m długości, dojście do plaży ulicą. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 8 budynkach:8 budynków (liczba pięter: 3, liczba wind: 1) Typy pokoi: pokoje standardowe dla max. 3 os.: klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras , pokoje rodzinne large dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych dla max. 2 os.: klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), taras , pokoje dla nowożeńców dla max. 2 os.: klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon

    Wyżywienie

    restauracja główna, restauracje a la carte (2), bary (3) All Inclusive (24h) śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:00-14:30), podwieczorek (16:00-17:00), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji głównej, lody, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja.francuska, włoska

    z myślą o dzieciach

    brodzik, zjeżdżalnie wodne dla dzieci (6), animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-11 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, siłownia, animacje

    płatne

    bilard, sporty wodne na plaży, centrum SPA, masaż, sauna, jacuzzi, kino, salon piękności

    Aktualizacja opisu

    09.08.2019 16:13

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Siłownia Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Egipt/Hurghada

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

    - ok. 200 metrów od hotelu przy lagunie - obok hotelu Rihana Inn - ok. 1 km od prywatnej plaży (bezpłatny bus hotelowy) - ok. 30 km od Hurgady - ok. 25 km od lotniska w Hurghadzie

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki oraz parasole (bezpłatne)

    Pokoje

    - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat - telefon - sejf (bezpłatny) - mini bar (płatny) - łazienka ( WC, prysznic, suszarka do włosów) - balkon/ taras

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen - zjeżdżalnie - piłka plażowa - siatkówka - tenis stołowy - boccia - rzutki - aerobik w wodzie Płatne - centrum Spa - sauna - masaże - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - brodzik - plac zabaw - mini klub

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 2 restauracje a la carte (płatne) - 7 barów

    Dodatkowe informacje

    - Wi Fi (w lobby bezpłatne w godzinach 17:00 - 23:00) - Klienci mogą korzystać z infrastruktury hotelu Rihana Inn - pralnia (płatna) - sala konferencyjna - hotel dysponuje 268 pokojami - rok otwarcia hotelu: 1999 r, odnowiony w 2008 r.  - www.threecorners.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

    Informacje paszportowo-wizowe

    Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).

    Bagaż

    - w przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg;Berlin Tegel (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 340 PLN - 23 kg - 390 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Elegancki hotel w stylu nubijskim, usytuowany na rozległym terenie z egzotyczną roślinnością. Wraz z hotelem Rihana Inn tworzy atrakcyjny i malowniczy kompleks wakacyjny, należący do belgijskiej sieci Three Corners.

    Położenie

    W uroczym miasteczku El Gouna, 400 m od centrum, 25 km od lotniska, 30 km od Hurghady, nad  malowniczą laguną z niewielką, piaszczysto-żwirową plażą i pomostem. Na drugą, prywatną plażę (koralowce) nad morzem dowozi bezpłatnie hotelowy minibus (ok. 10 minut jazdy). Niedaleko hotelu znajdują się sklepy, restauracje, kino, ośrodki sportowe itp.

    Wyposażenie

    Eleganckie lobby z całodobową recepcją, bankomat, sklepiki, 2 główne restauracje (bufety i kolacje tematyczne), 2 restauracje a'la carte: Chez Pascal(kuchnia międzynarodowa)  i Dolce Vita (kuchnia włoska), 5 barów (m.in. przy basenie, przy lagunie, przy plaży), sala konferencyjna, pralnia, Wi-Fi w Sunset Lounge Bar (w godzinach wieczornych) i całą dobę w recepcji Rihana Inn. Goście mogą korzystać z infrastruktury obu hoteli.

    Pokoje

    268 pokoi w 2-piętrowych budynkach; przestronne (ok. 35 m kw.), gustownie urządzone; indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem (możliwość wypożyczenia suszarki do włosów), TV sat, minibar, sejf (w pokoju lub w recepcji), telefon, odpłatne łącza internetowe, balkon lub taras (widok na ogród, basen lub lagunę). Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokojach łączonych ( 2 sypialnie i 2 łazienki).

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, podwieczorek (kawa, herbata, ciasto), przekąski, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane od godz. 10.00 do północy.

    Sport i rozrywka

    Na terenie kompleksu 3 owalne baseny (podgrzewane w sezonie zimowym), siatkówka plażowa, tenis stołowy, biliard, boccia, rzutki, sporty wodne (snorkeling, kajaki, rowery wodne, narty wodne), ośrodek nurkowy Easy Divers, wellness center (sauna, łaźnia, jacuzzi, masaże), animacje, program sportowy i rozrywkowy. W pobliżu hotelu znajduje się 18-dołkowe pole golfowe oraz baza windsurfingu i kitesurfingu.

    Dla dzieci

    3 brodziki (podgrzewane w sezonie zimowym), miniklub (2 kategorie wiekowe: 4-8 lat, 9-12 lat), 2 ślizgawki wodne dla starszych dzieci, 2 place zabaw, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka.

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    ETI

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt/Hurghada/El Gouna

    Położenie

    Hotel znajduje się na pięknie zaprojektowanej lagunie, na obszarze miejscowości El Gouna, ok. 30 km na północ od Hurghady i ok. 30 minut jazdy od lotniska. Piaszczysta, prywatna plaża zlokalizowana jest ok. 1 km od kompleksu na otwartym morzu (bezpłatny transfer busem).

    Wyposażenie

    Typowa nubijska architektura charakteryzuje ten popularny kompleks hotelowy, który składa się z kilku połączonych ze sobą 2-piętrowych budynków, gdzie mieści się 268 pokoi. W rozległym holu znajduje się recepcja (bezpłatny sejf), część wypoczynkowa, restauracja bufetowa, 2 restauracje à la carte, 6 barów oraz pasaż handlowy. Budynki zgrupowane są wokół kompleksu 2 basenów słodkowodnych oraz bujnego ogrodu. Dodatkowo zjeżdżalnie i 2 bary przy basenie. Leżaki, parasole oraz ręczniki przy basenie i na plaży bezpłatne.

    Pokoje

    Komfortowe POKOJE STANDARDOWE (DZ/EZ) wyposażone są w wannę z prysznicem, toaletę, telefon, TV sat., minibar, klimatyzację, balkon lub taras. Pokoje jednoosobowe to pokoje dwuosobowe do pojedynczego wykorzystania. POKOJE RODZINNE (FZ4) wyposażone jak standardowe, max. obłożenie 2+2 lub 3+1.

    Sport i rozrywka

    Tenis stołowy, siatkówka, aerobik wodny, rzutki, dzienne i wieczorne animacje, występy i pokazy, taniec i muzyka na żywo. Za opłatą; salon piękności, masaże, wypożyczalnia rowerów, bilard, tenis, rowery wodne, kitesurfing, szkółka nurkowa, 18-dołkowe pole golfowe El Gouna znajduje się ok. 2,5 km od hotelu.

    Dzieci

    Plac zabaw, brodzik, zjeżdżalnie, mini klub (4-12 lat), specjalne menu i wysokie krzesła w restauracji, animacje.

    Wyżywienie

    All inclusive; wszystkie posiłki w formie bufetu, wieczorem zróżnicowane kolacje tematyczne. Popołudniowa kawa/herbata, ciastka i lody dla dzieci, przekąski w barze na plaży w porze lunchu. Lokalne napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe serwowane podczas posiłków oraz w wybranych barach od godz. 10.00 do 24.00. Napoje importowane oraz świeżo wyciskane soki za opłatą. Do kolacji obowiązuje strój formalny.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF4

    KATEGORIA EGIPSKA

    ****  

    Położenie

    Hotel usytuowany w regionie El Gouna, przy pięknej lagunie, oddalony o 25 km od lotniska w Hurghadzie. Niedaleko hotelu znajduje się 18-dołkowe  pole golfowe. Na plażę, która oddalona jest o 1,5 km, Gości dowozi bezpłatny bus (ok. 10 min).

    HOTEL OFERUJE

    Do dyspozycji Gości są: restauracja główna,  kilka restauracji a'la carte i 6 barów, sklepiki z pamiątkami, fryzjer, mini market, pralnia oraz sala konferencyjna dla 50 osób. W lobby można skorzystać z dostępu do Wi-Fi (płatne) i kawiarenki internetowej.

    POKOJE

    Hotel posiada 268 pokoi standardowych (35 m2), łączonych (2x27 m2), family (38,5 m2 - jeden pokój) wyposażonych w klimatyzację, łazienkę, TV sat., telefon, internet (płatny), mini bar (płatny, woda bezpłatna - codziennie dostarczana). Pokoje mają balkon lub taras. Część pokoi wyposażona jest w sejf. Można także bezpłatnie skorzystać z sejfu w recepcji. W hotelu jest także 14 pokoi przystosowanych dla potrzeb osób niepełnosprawnych.

    Wyżywienie

    W hotelu obowiązuje formuła Silver All inclusive w godz. 10.00-24.00 składająca się ze śniadań w godz. 07.30-10.00, obiadów w godz. 12.30- 14.30, kolacji w godz. 18.30-21.30, napoi alkoholowych i bezalkoholowych lokalnej produkcji oraz ciasteczek, kawy i herbaty (16.00-17.00). Wszystkie posiłki podawane są w formie bufetu. Restauracje a'la carte dostępne są za dodatkową opłatą (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

    SPORT I ROZRYWKA

      Na terenie hotelu znajdują się dwa baseny (podgrzewane w sezonie zimowym), zjeżdżalnie dla większych i mniejszych, laguna, przy której leżaki, parasole oraz ręczniki są bezpłatne, ponadto sauna, jacuzzi, łaźnia. Goście mogą korzystać z masażu. Bezpłatnie: rzutki, siatkówka plażowa, ping pong. Odpłatnie: rowery i bilard.

    DZIECI

    Dla najmłodszych Gości hotel przygotował dwa brodziki z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym, plac zabaw oraz mini klub.

    NASZYM  ZDANIEM

    Hotel ten polecamy szczególnie miłośnikom surfowania oraz gry w golfa. Jest to także doskonała propozycja na niezapomniane rodzinne wakacje.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hurghada, Egipt

    Opis hotelu

    Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Dopełnieniem komfortowego pobytu jest możliwość skorzystania z sejfu i kantoru wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do oferty gastronomicznej hotelu należy restauracja i bar. W artykuły codziennego użytku możecie Państwo zaopatrzyć się w supermarkecie. W sklepie z pamiątkami nabyć można drobiazgi upamiętniające pobyt. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka nad dziećmi, opieka medyczna, pobudka na życzenie, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację. Podstawowe wyposażenie większości pokoi stanowi balkon, na którym możecie Państwo spędzić miłe chwile. Spokojny sen zapewni Państwu łóżko podwójne. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi. W łazience znajduje się prysznic. W łazience znajduje się suszarka do włosów i lusterko kosmetyczne. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie hotelu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w obiekcie, jak np. rower / rower górski, tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka, golf i wędkowanie. Windsurfing, kitesurfing, jet ski, rower wodny, przejażdżki na bananie wodnym, żeglowanie, rejsy katamaranem, spływy kajakowe, nurkowanie i aqua fitness zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje tenisa stołowego, bilard, darta i aerobik. Hotel oferuje w Centrum Wellness bogatą gamę zabiegów, w tym spa, salon piękności i zabiegi masażu, jak również za dodatkową opłatą saunę. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub i minidisco.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2017.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Zlokalizowany w miejscowości El Gouna, ok. 25 km od lotniska w Hurghadzie. Dostępny jest shuttle bus w obrębie El Gouny i do Hurghady (płatny).

    PLAŻA

    przy hotelu, piaszczysta z łagodnym zejsciem do laguny. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatnie.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 4* Zbudowany nad brzegiem laguny, kompleks hotelowy w stylu nubisjkim, składa się z zespołu budynków z charakterystycznymi kopułami w ciepłych kolorach słońca, w bujnym ogrodzie. Kompleks składa się z trezech części Rihana Resort, Rihana Inn i Sunset. Zaplecze sportowo-rekreacyjne jest wspólne dla całego kompleksu. The Three Corners Rihana Resort polecany dla singli, par, rodzin i przyjaciół, któtrzy lubia aktywnie wypoczywać.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, lobby, 2 restauracje bufetowe Sunny i Plaza, restauracja a'la carte Chez Pascal kuchnia belgijska i Dolce Vita serwująca kuchnie włoską , Fitness Pool Bar, Lagoon Bar, bar przy basenie Dolphin, Sunset bar, bar na plaży Sun, lobby bar, Peanuts bar. Usługi pralni chemicznej, sklep z pamiątkami, bankomat. Hotel akceptuje karty kredytowe.

    INTERNET

    bezpłatne WiFi w lobby hotelowym.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 3 baseny, Aquasplash z 4 zjeżdzalniami dla osób dorosłych, leżaki, parasole przy basenie, ręczniki plażowe, profesjonalny zespół animatorów oferuje dzienny harmonogram gier, jak również szereg atrakcji rekreacyjnych i sportowych (siatkówka plażowa, rzutki, ping-pong, siatkówka, piłka wodna, aerobik wodny, aerobik, boccia, fitness, joga). Odpłatnie: bilard, dwa centra nurkowe, wypożyczalania rowerów, sporty wodne, centrum Spa z jacuzzi, masażami, łaźnia parową.

    DLA DZIECI

    basen, basen dla dzieci z małymi zjeżdżalniami i atrakcjami wodnymi dla młodszych dzieci, mini club dla dzieci Trixie dla dwóch grup wiekowych 4-8 i 9-12 przez 7 dni w tygodniu, plac zabaw, wysokie krzesełka w resturacji, bezpłatne łóżeczka na zamówienie przed wylotem.

    ZAKWATEROWANIE

    Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością jednej dostawki o powierzchni 27m z widokiem na ogród lub basen. Wyposażony w klimatyzację, łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, TV?SAT telefon, odpłatny mini bar, sejf oraz balkon lub taras. Pokoje typu family jednopomieszczeniowe z możliwością dwóch dostawek o powierzchni 37m, wyposażone jak pokoje typu standard.

    WYŻYWIENIE

    All inclusive śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski w ciagu dnia oraz popołudniowa kawa, herbata i ciasto. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Opcja all inclusive nie obejmuje napojów importowanych, soków wyciskanych ze świeżych owoców oraz mini baru.

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.threecorners.com Ocena HCH 5,3 Rekomendacja turystów 93%.

    CENA

    Cena PLN dla oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena PLN dla oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    WARUNKI WJAZDOWE

    wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Mapa Hotelu Three Corners Rihana Resort
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Three Corners Rihana Resort

    4.3
    polecam

    przyjemny bardzo spokojny hotel. goście to głownie niemieccy emeryci. hotel jest bardzo spokojny. nie ma tu glosnych animacji, sa pokazy wieczorne. mielismy okazje spotkac wlasnicielke - bardzosympatyczna starsza kobieta. poza tym jest tez sporo rodzin z dziecmi. okolica rowniez spokojna. na relaksujacy wypoczynek hotel w sam raz, polecam, pozdrawiam, Tomasz

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    4.4
    zdecydowanie polecam

    Pierwszy pobyt w Egipcie i od razu ten wspaniały hotel... Resort jest bardzo rozległy, zadbany. Mi się najbardziej podobało show wieczorne, codziennie inne w wykonaniu egipskich artystów. Jedzenie jest bardzo smaczne i urozmaicone. Bardzo mi się podobało i na pewno będę chciała tu wrócić!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.4
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Three Corners Rihana Resort:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Hotel
      5.3
    • Pokoje
      5.1
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      i sport
      5.2
    • Obsługa
      5.5
    HolidayCheck
    Ocena Three Corners Rihana Resort:
    5.3 / 6

    Cudo 2008-06-30
    Szczegóły oceny hotelu Three Corners Rihana Resort:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Uważam że każdy powinien przeżyć coś takiego. Obsługa była niesamowicie uśmiechnięta i uprzejma. Wsz...
    więcej

    5.9
    Nie zapomniane chwile 2009-02-08
    Szczegóły oceny hotelu Three Corners Rihana Resort:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel oraz obsługa na bardzo wysokim poziomie. Wszyscy pracownicy hotelu są bardzo pogodni i życzliw...
    więcej

    6.0
    700m do plaży to chyba żart. Co najmniej 2-3 km 2010-07-09
    Szczegóły oceny hotelu Three Corners Rihana Resort:
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      5.0

    3.7

    Three Corners Rihana Resort - możliwości zakwaterowania:

    dbl standard room
    Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic balkon taras Internet Minibar Telewizor Sat-TV
    Standardzimmer lazienka prysznic balkon taras Internet Minibar Telewizor Sat-TV
    Pokój rodzinny
    family room dbl
    standard dbl
    Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic balkon taras Internet Minibar Telewizor Sat-TV
    STANDARD ROOM
    Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic balkon taras Internet Minibar Telewizor Sat-TV
    FAMILY ROOM
    Room Family
    ROOM STANDARD
    POKÓJ DWUOSOBOWY
    POKÓJ JEDNOOSOBOWY STANDARD
    fr family room
    fr family room
    POKÓJ RODZINNY 2+2
    sr standard room
    sr standard room
    sr standard room

    Three Corners Rihana Resort - Możliwości wyżywienia:


    Three Corners Rihana Resort - miasta wylotu:


    Three Corners Rihana Resort - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Three Corners Rihana Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00