Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Resort, Morze Czerwone
1 / 29
Udogodnienia hotelu Three Corners Rihana Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Three Corners Rihana Resort
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Three Corners Rihana Resort:
4.4 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Three Corners Rihana Resort:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.4 / 5
Średnia z 2 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 22 kwietnia 2018

Hotel Three Corners Rihana Resort w ofercie Biura podróży:

Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Elegancki hotel w stylu nubijskim, usytuowany na rozległym terenie z egzotyczną roślinnością. Wraz z hotelem Rihana Inn tworzy atrakcyjny i malowniczy kompleks wakacyjny, należący do belgijskiej sieci Three Corners.

Położenie

W uroczym miasteczku El Gouna, 400 m od centrum, 25 km od lotniska, 30 km od Hurghady, nad  malowniczą laguną z niewielką, piaszczysto-żwirową plażą i pomostem. Na drugą, prywatną plażę (koralowce) nad morzem dowozi bezpłatnie hotelowy minibus (ok. 10 minut jazdy). Niedaleko hotelu znajdują się sklepy, restauracje, kino, ośrodki sportowe itp.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją, bankomat, sklepiki, 2 główne restauracje (bufety i kolacje tematyczne), 2 restauracje a'la carte: Chez Pascal(kuchnia międzynarodowa)  i Dolce Vita (kuchnia włoska), 5 barów (m.in. przy basenie, przy lagunie, przy plaży), sala konferencyjna, pralnia, Wi-Fi w Sunset Lounge Bar (w godzinach wieczornych) i całą dobę w recepcji Rihana Inn. Goście mogą korzystać z infrastruktury obu hoteli.

Pokoje

268 pokoi w 2-piętrowych budynkach; przestronne (ok. 35 m kw.), gustownie urządzone; indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem (możliwość wypożyczenia suszarki do włosów), TV sat, minibar, sejf (w pokoju lub w recepcji), telefon, odpłatne łącza internetowe, balkon lub taras (widok na ogród, basen lub lagunę). Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokojach łączonych ( 2 sypialnie i 2 łazienki).

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, podwieczorek (kawa, herbata, ciasto), przekąski, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane od godz. 10.00 do północy.

Sport i rozrywka

Na terenie kompleksu 3 owalne baseny (podgrzewane w sezonie zimowym), siatkówka plażowa, tenis stołowy, biliard, boccia, rzutki, sporty wodne (snorkeling, kajaki, rowery wodne, narty wodne), ośrodek nurkowy Easy Divers, wellness center (sauna, łaźnia, jacuzzi, masaże), animacje, program sportowy i rozrywkowy. W pobliżu hotelu znajduje się 18-dołkowe pole golfowe oraz baza windsurfingu i kitesurfingu.

Dla dzieci

3 brodziki (podgrzewane w sezonie zimowym), miniklub (2 kategorie wiekowe: 4-8 lat, 9-12 lat), 2 ślizgawki wodne dla starszych dzieci, 2 place zabaw, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

HURGHADA/EGIPT

Do dyspozycji gości

• recepcja • lobby • 3 baseny (ze słodką wodą, w tym 1 ogrzewany w okresie grudzień-marzec i 1 ze zjeżdżalnią) • 7 barów (w tym 3 przy basenie i 1 na plaży) • 4 restauracje (główna bufetowa i 3 a la carte)

Wyposażenie

• Wi-Fi (w recepcji w cenie) •  leżaki i parasole (przy basenie i na plaży) • ręczniki kąpielowe (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• sala konferencyjna • sklep z pamiątkami • minimarket • jubiler • pralnia (płatna) • sejf (w recepcji) • bankomat • fryzjer

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

434

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt • zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie do 12.00

Dla dzieci

• oddzielny basen dla dzieci (podgrzewany w okresie zimowym) • plac zabaw • zjeżdżalnie • łóżeczko dla dzieci (w cenie) • krzesełka w restauracji • miniklub (od 4 do 11 lat)

Sport i wellness

W cenie • boisko do siatkówki plażowej 

Płatne • windsurfing, kitesurfing (w ofercie firmy zewnętrznej) • centrum wellness (zabiegi kosmetyczne, masaże)

Rozrywka

• animacje dla dorosłych i dzieci • muzyka na żywo • karaoke • pokazy

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 37 m2 • Three Corner Resort • ostatnia całkowita renowacja w 2015 r. • klimatyzacja • telefon • minibar (płatny) • sejf • TV sat. • prysznic • WC • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • Three Corner Resort • klimatyzacja • telefon • minibar (płatny) • TV sat. • prysznic • WC • Wi-Fi (płatne) • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (07.30-10.00, w formie bufetu) • obiad w formie bufetu • kolacja w formie bufetu (16.00-17.00) • przekąski, ciasta (16.00-17.00) • wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole

Dodatkowe informacje • w restauracjach a la carte wymagana wcześniejsza rezerwacja • wymagany odpowiedni strój w restauracjach a la carte (długie spodnie u panów) 

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Hurghada Usytuowany nad brzegiem laguny, czterogwiazdkowy Three Corners Rihana Resort zbudowany jest w nubijskim stylu architektonicznym, składającym się z zespołów budynków z charakterystycznymi kopułami. Atrakcyjny krajobraz uzupełniany jest przez bujny hotelowy ogród. Korzystając z ciepła egipskiego słońca można zrelaksować się nad brzegiem basenu, bądź złocistej plaży. Dla aktywnych, znajduje się tu centrum surfingowe, gdzie można nauczyć się umiejętności kitesurfingu oraz inne atrakcje sportowo - rekreacyjne.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1999 r. Odnowiony w 2008 r. Na terenie znajdują się 4 restauracje w budynku, 7 barów, sala konferencyjna, 2 baseny odkryte (1 podgrzewany), 1 zjeżdżalnia wodna, sejf w recepcji (bezpłatny), pralnia (płatna),

internet

Wi-Fi w pokojach płatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

700 m od hotelu, prywatna, plaża przy lagunie, piaszczysto-żwirowa. Parasole, materace, leżaki i ręczniki - bezpłatne. Przejście do plaży przez ulicę. Do plaży kursuje bus hotelowy.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, TV, telefon, sejf (bezpłatny), minibar (płatny), łazienkę (WC, prysznic, suszarkę [na życzenie]), balkon, balkon francuski lub taras, Typy pokoi: w 9 budynkach: pokoje standardowe

Wyżywienie

4 restauracje w budynku, 7 barów All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, przekąski, podwieczorek w wybranych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, napojów serwowanych w butelkach Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja.międzynarodowa, włoska

z myślą o dzieciach

2 brodziki, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw animacje, menu dla dzieci i krzesełka w restauracji, wózki (płatne), łóżeczka dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siatkówka plażowa, tenis stołowy, aerobik, rzutki

płatne

salon piękności, sauna, masaż, jacuzzi, łaźnia turecka, centrum nurkowe, rowery wodne, bilard

Aktualizacja opisu

02.10.2017 10:38

usługi dostępne w hotelu

Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

KATEGORIA EGIPSKA

****  

Położenie

Hotel usytuowany w regionie El Gouna, przy pięknej lagunie, oddalony o 25 km od lotniska w Hurghadzie. Niedaleko hotelu znajduje się 18-dołkowe  pole golfowe. Na plażę, która oddalona jest o 1,5 km, Gości dowozi bezpłatny bus (ok. 10 min).

HOTEL OFERUJE

Do dyspozycji Gości są: restauracja główna,  kilka restauracji a'la carte i 6 barów, sklepiki z pamiątkami, fryzjer, mini market, pralnia oraz sala konferencyjna dla 50 osób. W lobby można skorzystać z dostępu do Wi-Fi (płatne) i kawiarenki internetowej.

POKOJE

Hotel posiada 268 pokoi standardowych (35 m2), łączonych (2x27 m2), family (38,5 m2 - jeden pokój) wyposażonych w klimatyzację, łazienkę, TV sat., telefon, internet (płatny), mini bar (płatny, woda bezpłatna - codziennie dostarczana). Pokoje mają balkon lub taras. Część pokoi wyposażona jest w sejf. Można także bezpłatnie skorzystać z sejfu w recepcji. W hotelu jest także 14 pokoi przystosowanych dla potrzeb osób niepełnosprawnych.

Wyżywienie

W hotelu obowiązuje formuła Silver All inclusive w godz. 10.00-24.00 składająca się ze śniadań w godz. 07.30-10.00, obiadów w godz. 12.30- 14.30, kolacji w godz. 18.30-21.30, napoi alkoholowych i bezalkoholowych lokalnej produkcji oraz ciasteczek, kawy i herbaty (16.00-17.00). Wszystkie posiłki podawane są w formie bufetu. Restauracje a'la carte dostępne są za dodatkową opłatą (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

SPORT I ROZRYWKA

  Na terenie hotelu znajdują się dwa baseny (podgrzewane w sezonie zimowym), zjeżdżalnie dla większych i mniejszych, laguna, przy której leżaki, parasole oraz ręczniki są bezpłatne, ponadto sauna, jacuzzi, łaźnia. Goście mogą korzystać z masażu. Bezpłatnie: rzutki, siatkówka plażowa, ping pong. Odpłatnie: rowery i bilard.

DZIECI

Dla najmłodszych Gości hotel przygotował dwa brodziki z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym, plac zabaw oraz mini klub.

NASZYM  ZDANIEM

Hotel ten polecamy szczególnie miłośnikom surfowania oraz gry w golfa. Jest to także doskonała propozycja na niezapomniane rodzinne wakacje.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Wygodny, otoczony egzotycznym ogrodem, kompleks hotelowy, należący do sieci Three Corners, położony w miejscowości El Gouna - luksusowym kurororcie oferującym wiele atrakcji: marinę, liczne restauracje, bary i knajpki. Kompleks oddalony jest od lotniska w Hurghadzie o ok. 25 km.
Plaża:
Bezpośrednio przy hotelu znajduje się prywatna, piaszczysta plaża, otoczona malowniczą zatoczką. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:
Hotel składa się z 9 niewysokich budynków, odnawionych na poczatku 2015 r. Recepcja 24 - godz., bankomat, pralnia, mini centrum handlowe, sklep z pamiątkami, salon fryzjerski. Hotel posiada restaurację główną, restaurację Plaza, restauracje a'la carte: Chez Pascal (owoce morza) oraz Dolce Vita (włoska), kilka barów: bar przy basenie Sunset, bar na plaży Sea Beach, lobby bar oraz Peanuts Bar. Goście mogą korzystać z 3 dużych basenów zewnętrznych, brodzika dla dzieci oraz średniej wielkości zjeżdżalni. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenach - bezpłatne.
Pokoje:
Hotel dysponuje ponad 260 wygodnie urządzonymi pokojami. Standardowe pokoje 2-osobowe (możliwość 1 dostawki dla dziecka lub dorosłego) wyposażone w łazienkę (prysznic/wanna, WC), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, telefon, mini bar (płatny) oraz balkon. Dla rodzin 2+2 dostępne pokoje rodzinne. Suszarki do włosów dostępne w recepcji.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), lunch (12:30-14:30) oraz kolacje (18:30-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji. W ciągu dnia dostępne są lekkie przekąski, a także słodkie przekąski w wyznaczonych barach/restauracjach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godz. 10:00-24:00. Importowane alkohole, świeże soki oraz mini bar płatne są dodatkowo. Goście mogą korzystać z restauracji a'la carte za specjalną zniżką.
Program sportowy i animacyjny:
Animacje w ciągu dnia: gry, zabawy, waterpolo, rzutki, boccia, siatkówka wieczorne show, muzyka na żywo, karaoke. Dla dzieci dostępne animacje w ramach Trixie Club, a także brodzik i plac zabaw. Dodatkowo płatne: bilard, wynajem rowerów, centrum sportów wodnych (nurkowanie, surfing). W pobliżu hotelu znajduje się pole golfowe i kino.
Internet:
Przy recepcji oraz w lobby barze bezpłatny dostęp do Wi-Fi , natomiast w pokojach - płatny.
Kategoria lokalna:
**** deluxe
Strona www:
www.threecorners.com
Naszym zdaniem:
Dobrej klasy hotel, z fantastycznym serwisem, tuż przy lagunowej plaży. Położenie w luksusowym kurorcie El Gouna, oferującym wiele rozrywek i rozległe tereny spacerowe, a także bogaty program All Inclusive zapewnią atrakcyjny wypoczynek wymagającym Klientom.

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: R.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/os.), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.
Wycieczki lokalne
Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona - dodatkowo płatny), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95
USD
/os.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
Cena ok. 55 USD
/os.
Kair -Centrum arabskiego świata
Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy: Cheposa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 35 LE), najstarszy meczet Kairu - Meczet Amr Ibn Asa, kościół koptyjski, instytut papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD
/os.
Safari - Sahara Park
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, w której poznamy zwyczaje Beduinów oraz ich zwyczaje. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, a także wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
Cena ok. 55 USD
/os.
W galabiji przez miasto!
Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne, regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta - Dahar, a dalej - akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
Cena ok. 60 USD
/os.
Jungle Aqua Park
Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
Cena ok. 50 USD
/os.
HURGHADA- ATRAKCJE
Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie
Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
Papas Bar
Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com
Ekskluzywna zabawa w Little Budda
Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo że wstęp kosztuje blisko 20 USD/os., to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
Delfinarium
Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków!
Sporty wodne
Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/os.), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona - dodatkowo płatny), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95
USD
/os.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
Cena ok. 55 USD
/os.
Kair -Centrum arabskiego świata
Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy: Cheposa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 35 LE), najstarszy meczet Kairu - Meczet Amr Ibn Asa, kościół koptyjski, instytut papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD
/os.
Safari - Sahara Park
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, w której poznamy zwyczaje Beduinów oraz ich zwyczaje. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, a także wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
Cena ok. 55 USD
/os.
W galabiji przez miasto!
Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne, regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta - Dahar, a dalej - akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
Cena ok. 60 USD
/os.
Jungle Aqua Park
Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
Cena ok. 50 USD
/os.
HURGHADA- ATRAKCJE
Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie
Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
Papas Bar
Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com
Ekskluzywna zabawa w Little Budda
Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo że wstęp kosztuje blisko 20 USD/os., to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
Delfinarium
Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków!
Sporty wodne
Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Zlokalizowany w miejscowości El Gouna, ok. 25 km od lotniska w Hurghadzie. Dostępny jest shuttle bus w obrębie El Gouny i do Hurghady (płatny).

PLAŻA

przy hotelu, piaszczysta z łagodnym zejsciem do laguny. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatnie.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4* Zbudowany nad brzegiem laguny, kompleks hotelowy w stylu nubisjkim, składa się z zespołu budynków z charakterystycznymi kopułami w ciepłych kolorach słońca, w bujnym ogrodzie. Kompleks składa się z trezech części Rihana Resort, Rihana Inn i Sunset. Zaplecze sportowo-rekreacyjne jest wspólne dla całego kompleksu. The Three Corners Rihana Resort polecany dla singli, par, rodzin i przyjaciół, któtrzy lubia aktywnie wypoczywać.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobby, 2 restauracje bufetowe Sunny i Plaza, restauracja a'la carte Chez Pascal kuchnia belgijska i Dolce Vita serwująca kuchnie włoską , Fitness Pool Bar, Lagoon Bar, bar przy basenie Dolphin, Sunset bar, bar na plaży Sun, lobby bar, Peanuts bar. Usługi pralni chemicznej, sklep z pamiątkami, bankomat. Hotel akceptuje karty kredytowe.

INTERNET

bezpłatne WiFi w lobby hotelowym.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 3 baseny, Aquasplash z 4 zjeżdzalniami dla osób dorosłych, leżaki, parasole przy basenie, ręczniki plażowe, profesjonalny zespół animatorów oferuje dzienny harmonogram gier, jak również szereg atrakcji rekreacyjnych i sportowych (siatkówka plażowa, rzutki, ping-pong, siatkówka, piłka wodna, aerobik wodny, aerobik, boccia, fitness, joga). Odpłatnie: bilard, dwa centra nurkowe, wypożyczalania rowerów, sporty wodne, centrum Spa z jacuzzi, masażami, łaźnia parową.

DLA DZIECI

basen, basen dla dzieci z małymi zjeżdżalniami i atrakcjami wodnymi dla młodszych dzieci, mini club dla dzieci Trixie dla dwóch grup wiekowych 4-8 i 9-12 przez 7 dni w tygodniu, plac zabaw, wysokie krzesełka w resturacji, bezpłatne łóżeczka na zamówienie przed wylotem.

ZAKWATEROWANIE

Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością jednej dostawki o powierzchni 27m z widokiem na ogród lub basen. Wyposażony w klimatyzację, łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, TV?SAT telefon, odpłatny mini bar, sejf oraz balkon lub taras. Pokoje typu family jednopomieszczeniowe z możliwością dwóch dostawek o powierzchni 37m, wyposażone jak pokoje typu standard.

WYŻYWIENIE

All inclusive śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski w ciagu dnia oraz popołudniowa kawa, herbata i ciasto. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Opcja all inclusive nie obejmuje napojów importowanych, soków wyciskanych ze świeżych owoców oraz mini baru.

INFORMACJE DODATKOWE

www.threecorners.com Ocena HCH 5,3 Rekomendacja turystów 93%.

CENA

Cena PLN dla oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena PLN dla oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Egipt/Hurghada

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

Położenie

- ok. 200 metrów od hotelu przy lagunie - obok hotelu Rihana Inn - ok. 1 km od prywatnej plaży (bezpłatny bus hotelowy) - ok. 30 km od Hurgady - ok. 25 km od lotniska w Hurghadzie

Plaża

- piaszczysta - leżaki oraz parasole (bezpłatne)

Pokoje

- klimatyzacja indywidualna - TV-Sat - telefon - sejf (bezpłatny) - mini bar (płatny) - łazienka ( WC, prysznic, suszarka do włosów) - balkon/ taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen - zjeżdżalnie - piłka plażowa - siatkówka - tenis stołowy - boccia - rzutki - aerobik w wodzie Płatne - centrum Spa - sauna - masaże - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw - mini klub

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - 2 restauracje a la carte (płatne) - 7 barów

Dodatkowe informacje

- Wi Fi (w lobby bezpłatne w godzinach 17:00 - 23:00) - Klienci mogą korzystać z infrastruktury hotelu Rihana Inn - pralnia (płatna) - sala konferencyjna - hotel dysponuje 268 pokojami - rok otwarcia hotelu: 1999 r, odnowiony w 2008 r.  - www.threecorners.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wysokiej klasy hotel położony tuż przy pięknej, lagunowej plaży. Wraz z siostrzanym Rihana Inn tworzy rozległy, pełen atrakcji resort. Na uwagę zasługuje wysoki standard usług oraz bogata oferta All Inclusive w atrakcyjnej cenie.


Mapa Hotelu Three Corners Rihana Resort

Opinie o Hotelu Three Corners Rihana Resort

przyjemny bardzo spokojny hotel. goście to głownie niemieccy emeryci. hotel jest bardzo spokojny. nie ma tu glosnych animacji, sa pokazy wieczorne. mielismy okazje spotkac wlasnicielke - bardzosympatyczna starsza kobieta. poza tym jest tez sporo rodzin z dziecmi. okolica rowniez spokojna. na relaksujacy wypoczynek hotel w sam raz, polecam, pozdrawiam, Tomasz

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.3

Pierwszy pobyt w Egipcie i od razu ten wspaniały hotel... Resort jest bardzo rozległy, zadbany. Mi się najbardziej podobało show wieczorne, codziennie inne w wykonaniu egipskich artystów. Jedzenie jest bardzo smaczne i urozmaicone. Bardzo mi się podobało i na pewno będę chciała tu wrócić!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Three Corners Rihana Resort - możliwości zakwaterowania:

1 os. standard
2 os. family room
2 os. standard
POKÓJ RODZINNY
STANDARD ROOM
Pokój 2 osobowy
Pokój 2 os.
Pokój 2-osobowy
Pokój rodzinny 2 osobowy
Pokój rodzinny

Three Corners Rihana Resort - Możliwości wyżywienia:


Three Corners Rihana Resort - miasta wylotu:


Three Corners Rihana Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Three Corners Rihana Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00