cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
1 / 52
Udogodnienia hotelu Gran Melia Salinas
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Gran Melia Salinas
star 5

Hiszpania: Lanzarote
Ocena hotelu Gran Melia Salinas:
5.0 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Gran Melia Salinas:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.7
Ocena hotelu:
5.0 / 5
Średnia z 3 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 października 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 października 2018

Hotel Gran Melia Salinas w ofercie Biura podróży:

Itaka Gala
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Salinas to ekskluzywny hotel, jeden z najlepszych na Lanzarote, usytuowany przy pięknych piaszczystych plazach, w centrum Costa Teguise ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy najbardziej wymagającym klientom, na romantyczne wakacje, miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, Hotel dla osób powyżej 15 roku życia. Pobyt w hotelu Melia Salinas to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Lanzarote.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie z wodospadami, w centrum kurortu Costa Teguise, przy piaszczystych plażach - Las Cucharas i Las Charcos
  • nowoczesne wnętrza, ogromny basen zaprojektowany przez Cesara Manrique
  • świetne i urozmaicone wyżywienie, kilka restauracji, wi fi gratis, hotel dla osób powyżej 15 roku zycia

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Lanzarote

Opis oferty:

Jeden z najbardziej luksusowych hoteli na wyspie, należy do renomowanej sieci Meliá. Zaprojektowany przez legendarnego artystę z Lanzarote, Césara Manrique, który wywarł ogromny wpływ na unikatowy charakter wyspy. Innowacyjne rozwiązania architektoniczne stanowią o wyjątkowości hotelu. Znakomicie wkomponowany w krajobraz, zanurzony w egzotycznej zieleni, pełen przestrzeni i światła. Regionalna i urozmaicona kuchnia, miła obsługa oraz ciekawy program animacyjny to cechy charakterystyczne hotelu.

POŁOŻENIE:

we wschodniej części wyspy, w COSTA TEGUISE, w pobliżu sklepów, barów i restauracji, w spokojnym miejscu, przy samej plaży; ok. 1,5 km od aquaparku; ok. 10 km od stolicy Lanzarote - Arrecife; ok. 15 km od portu lotniczego, transfer indywidualny ok. 500 zł w 2 strony (taxi maks. 4 osoby); przed hotelem przystanek autobusowy i postój taksówek.

PLAŻA:

Playa de Las Cucharas, publiczna, długa i szeroka, jasny piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, parasole i leżaki płatne; Playa de Los Charcos, publiczna, piaszczysta, ok. 50 m od hotelu, parasole i leżaki płatne.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, imponujący rozmachem, całkowicie wyremontowany w 1998 r., systematycznie odnawiany, cztery piętra, 3 windy, 270 pokoi i suite; hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Spices - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracje á la carte: La Marea i Esencja Canaria; trzy bary: O'Gnille, Onix lounge i The Level Pool bar; sala konferencyjna dla 300 osób, jubiler, butik, fryzjer; tropikalny ogród z wodospadami, internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 5 EUR/15 min); udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express; hotel przyjmuje gości powyżej 15. roku życia.

standardowy:

2-os., ok. 25 m², komfortowo i funkcjonalnie urządzony, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), bezpłatny internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, radio, minibar (płatny), telefon, sejf; taras (stolik i krzesełka);

junior suite:

2-os. (możliwość 1 dostawki), pokój dzienny i sypialnia, ok. 50 m², elegancki, wyposażenie jak w pokoju standardowym; widok na morze i pokój junior suite na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słona woda, sezonowo podgrzewane, główny - 1200 m², gł. do 1,8 m, mniejszy - kwadratowy, gł. do 1,8 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; koszykówka, piłka nożna, bilard; animacje: wieczorami program rozrywkowy; za opłatą: trzy korty tenisowe, akademia golfa, siłownia; centrum spa - zabiegi, sauna, zimny basen; centrum sportów wodnych; pole golfowe ok. 3 km od hotelu; życie nocne w centrum Costa Teguise.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.30), kolacja (19.00-22.00) w restauracji głównej w formie bufetu; przekąski (10.30-13.00, 15.30-19.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.30-23.00).

KONTAKT:

0034/928590040, www.melia.com

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Salinas to ekskluzywny hotel, jeden z najlepszych na Lanzarote, usytuowany przy pięknych piaszczystych plazach, w centrum Costa Teguise ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy najbardziej wymagającym klientom, na romantyczne wakacje, miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, Hotel dla osób powyżej 15 roku życia. Pobyt w hotelu Melia Salinas to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Lanzarote.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Salinas to ekskluzywny hotel, jeden z najlepszych na Lanzarote, usytuowany przy pięknych piaszczystych plazach, w centrum Costa Teguise ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy najbardziej wymagającym klientom, na romantyczne wakacje, miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, Hotel dla osób powyżej 15 roku życia. Pobyt w hotelu Melia Salinas to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Lanzarote.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie z wodospadami, w centrum kurortu Costa Teguise, przy piaszczystych plażach - Las Cucharas i Las Charcos
  • nowoczesne wnętrza, ogromny basen zaprojektowany przez Cesara Manrique
  • świetne i urozmaicone wyżywienie, kilka restauracji, wi fi gratis, hotel dla osób powyżej 15 roku zycia

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotelpołożony w centrum kurortu Costa Teguise - wokolicy sklepy, bary i restauracje. Ok. 2 km od hotelu znajduje się pole golfowe, do lotniska w Arrecife ok. 15 km.



Plaża:

Hotelpołożony przy piaszczystych plażach - Las Cucharas i Las Charcos. Leżaki i parasole na plaży płatne. Hotel zapewnia ręczniki plażowe (możliwy depozyt).



Do dyspozycji gości:

Uwaga! Hotel dla osób od 15 roku życia.

Recepcja, windy, imponujące lobby z ogrodem tropikalnym i wodospadami, restauracja główna, restauracje a la carte,bary, ogromny basen (z wodą morską, podgrzewany zimą), centrum konferencyjne, room service (płatny), parking.



Pokoje:

W hotelu znajduje się 270 pokoi rozlokowanych w 4 piętrowym budynku. Wszystkie komfortowo wyposażone, klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), sejfem, telefonem, TVsat, mini barem (dodatkowo płatny), tarasem lub balkonem (meble balkonowe). Hotel posiada pokoje dla osób niepełnosprawnych.



Pokoje standardowe (pow. ok. 25 m2) - dla max 2 osób, zazwyczaj z widokiem na ogród lub basen.

Pokoje Premium (pow. ok. 25 m2) - dla max 2 osób, nowsze umeblowanie, z widokiem na ocean.



Wyżywienie:

Śniadania iobiadokolacje. All Inclusive za dopłatą: śniadania (08:00-10:30), lunch (13:00-15:30) i kolacje (19:00-22:30) w restauracji głównej w formie bufetu, napoje bezalkoholowe: soki, napoje gazowane, woda mineralna, kawa, espresso, cappuccino, herbata, likiery napoje alkoholowe:wino białe, czerwone, różowe, musujące, piwo beczkowe, martini, campari, gin, rum, wódka, whiskey, tequila, brandy (10:30-23:00).


Program sportowy i animacyjny:

Bezpłatnie: siłownia,korty tenisowe(gra przy sztucznym oświetleniu dodatkowo płatna), boiskomultisportowe, mini golf. Dodatkowo płatne: salon kosmetyczny, wellness center, sauna, masaże, hydromasaże, zabiegi na ciało.


Internet:

Wifi gratis,stanowisko internetowe płatne (ok. 4 EUR/15 min.).



Kategoria lokalna:

*****



Strona www:



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.

Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne
WYSPY KANARYJSKIE informacje ogólne


Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza
Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.

Czas
Czas Polski - 1 godzina.

Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.

Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Lanzarote
Najbardziej niezwykła ze wszystkich Wysp Kanaryjskich, uznana za cud przyrody i wpisana na liste UNESCO jako Światowy Rezerwat Biosfery. Większość jej powierzchni pokrywa zastygła lawa oraz ponad 300 wulkanicznych stożków. Jedną z największych atrakcji jest Park Narodowy Timanfaya założony na terenach wulkanicznych, zwanych górami ognia. Wyspa jest również bardzo harmonijnie zabudowana według koncepcji słynnego hiszpańskiego architekta Cesara Manrique. Nie znajdziemy tu wysokiej zabudowy, a nawet nadmorskie kurorty zachowują typowy kanaryjski charakter. Do tego piękne plaże z ciemnym piaskiem i fantastyczna atmosfera oraz pogoda, a także niezwykłe uprawiane tylko tutaj wina - to wszystko powoduje, że Lanzarote jest jedyna w swoim rodzaju.

Playa Blanca
Choć szybko się rozwija w ostatnich latach, nadal zachowała swój urok i atmosferę spokoju i relaksu. Poza plażą znajdziecie tu port jachtowy i promenadę ze sklepami i restauracjami. Stąd najbliżej do sąsiedniej Fuerteventury i do słynnych winnic Lanzarote, gdzie w wulkanicznej ziemi uprawia się winorośle i produkuje jedno z najlepszych białych win Hiszpanii.

Puerto del Carmen
Ten najstarszy i największy kurort zbudowany wokół portu rybackiego teraz rozciąga się wzdłuż najdłuższej plaży na wyspie i przyciąga zarówno rodziny z dziećmi jak i osoby spragnione rozrywki. Tu znajdziecie największy wybór barów, restauracji i kawiarni oraz sklepy a nawet kasyno.

Costa Teguise
Jedna z najstarszych miejscowości wypoczynkowych Lanzarote wybudowana od podstaw wg projektów Cesara Manrique oferuje doskonałe plaże i jest świetnym miejscem wypadowym do zwiedzania wyspy. Tu każdy znajdzie coś dla siebie - aqua park, restauracje i bary, pole golfowe i plaże dla każdego. Amatorzy wind surfingu skupiają się na plaży Las Cucharas, a rodziny z dziećmi najczęściej wybierają mniejsze Los Charcos z jasnym piaskiem.

Wyloty z:
Warszawy i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne
LANZAROTE


GRAND TOUR


Całodzienna wycieczka objazdowa po najważniejszych i najpiękniejszych miejscach na całej wyspie. Między innymi zachwycający Park Narodowy Timanfaya gdzie jedziemy trasą między kraterami wulkanów, a także Jameos del Aqua, Ogród Kaktusów, Los Hervideros, El Golfo, Haria oraz La Geria, gdzie degustujemy przepyszne wina z Lanzarote.

Cena: ok. 60 Eur za osobę dorosłą, ok. 35 Eur za dziecko (2 - 12 lat)

I LOVE LA GRACIOSA
Rejs przez cieśninę El Rio tuż przy malowniczych wysokich klifach na wysepkę znaną jako "oaza romantyków", której plaże uważane są za najpiękniejsze w tym regionie. Zwiedzanie miasteczka, a następnie wyprawa katamaranem wzdłuż wybrzeża La Graciosy. Po drodze czas na plażowanie, kajaki, snorkeling/kąpiel w oceanie, a na koniec impreza - tańce, zabawa. Opieka w języku polskim.

Cena ok. 59 Eur za osobę dorosłą, ok. 35 Eur za dziecko (2 - 12 lat) (w cenie napoje bezalkoholowe, pyszny hiszpański obiad na katamaranie, piwo San Miguel i wino sangria bez ograniczeń, kajaki)

LANZAROTE NIEZNANE VIP


Wyjazd półdniowy (możliwa trasa poranna lub wieczorna) busem 8-osobowym na czele z polskim przewodnikiem - pasjonatem, gdzie odwiedzacie Państwo miejsca bardziej ukryte, lokalne, nieznane przeciętnemu turyście. Wjeżdżacie Państwo również w szutrowe zakątki. Doskonała opcja również dla tych, którzy na Lanzarote nie są po raz pierwszy.

Cena: ok. 47 Eur

SUBMARINE
Wyprawa łodzią podwodną w ok 40metrowe głębiny oceanu, w miejsca gdzie podziwiamy wraki statków oraz wabimy poprzez wyrzutnie pokarmu wszystkie żywe organizmy jakie pływają w okolicy.

Cena: ok. 55 Eur za osobę dorosłą, ok. 34 Eur za dziecko (2-12 lat)

NURKOWANIE PO POLSKU
Ławice ryb, płaszczki, ośmiornice, kraby, flądry i bajecznie kolorowe papugoryby to zaledwie namiastka atrakcji czekających w czystych, przejrzystych wodach oceanu. Wszystko pod okiem polskich instruktorów, zapewniających bezpieczną, wspaniałą zabawę oraz "głębię" pozytywnych emocji.                                                                   

Cena: ok. 75 Eur

WYDMY W CORRALEJO
Lekka wycieczka na najmniej zaludnioną Wyspę Kanaryjską, która szczyci się krainą wydm do złudzenia przypominającą Saharę. Mamy też czas na zwiedzanie miasteczka Corralejo oraz plażowanie.Opieka w języku angielskim                                           

Cena: ok. 53 Eur za osobę dorosłą, ok. 30 Eur za dziecko (2-12 lat)

Dla aktywnych


Mekka surferów
Okazałe fale sprawiają, że jest to idealna lokalizacja do uprawiania sportów wodnych, a zwłaszcza surfingu. Do najlepszych miejsc zaliczają się Costa Teguise oraz Playa Famara. Lanzarote oferuje również inne formy sportów wodnych takie jak stand up paddle czy kajaki.

Trekking
Odkryj zadziwiający świat aktywnych wulkanów podczas trekkingowych wędrówek językami lawy! Przenieś się do innego świata spacerując pośród wulkanicznych kraterów, lawowych tuneli i tajemniczych wulkanicznych jezior. Zachwyć się niepowtarzalnym krajobrazem Lanzarote! (Możliwe wykupienie wycieczki trekkingowej u rezydenta. Koszt ok. 40 EUR/os.)

Zwiedzanie


Z miłości do wulkanów - Dom Cesara Manrique Ten dom to wyjątkowe dzieło sztuki, które powstało z miłości artysty do wulkanów. Wybudowany został w korycie wyschniętego potoku Taro de Tahiche. Parter domu znajduje się w naturalnych skalnych jamach powstałych po erupcji wulkanu.

Przyroda


Wioska El Golfo
Zobacz na własne oczy krater wulkaniczny! W niewielkiej miejscowości El Golfo jest krater o tej samej nazwie, a w jego wnętrzu unikalne zielone jeziorko Charco de los Clicos.

Kaktusy w Jardin de Cactus
Kaktusowy ogród będący dziełem artysty Césara Manrique. W ogrodzie rośnie ponad 10 000 roślin reprezentujących ponad 1 400 gatunków! Większość z nich pochodzi z Ameryki i Madagaskaru, ale znaleźć tu także można kilka gatunków rodzimych dla Wysp Kanaryjskich.

Relaks


Marina Rubicon
Ta ekskluzywna marina znajduje się w miejscowości Playa Blanca. Jest idealnym miejscem na wieczorne, romantyczne spacery. Zwolennicy luksusu znajdą tutaj również sklepy znanych marek.

Słuchając szumu fal
Papagayo jest jedną z nielicznych białych plaż na wyspie. Zapraszamy do relaksu nad zatokami obmywanymi przez krystalicznie czystą wodę. Wypoczynek w towarzystwie pięknych widoków, ciepłego piasku i szumu fal gwarantowany!

Klify na Playa Famara
Playa Famara leży w północno-zachodniej części wyspy. Niezwykle piękna - po wschodniej stronie otoczona jest potężnymi klifami masywu Risco De Famara, a po drugiej stronie podziwiać można białe domki miasteczka. Znakomita do spacerowania i uprawiania windsurfingu! Ostrzegamy jednak, że fale potrafią tu być naprawdę wysokie.

Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

LANZAROTE


GRAND TOUR


Całodzienna wycieczka objazdowa po najważniejszych i najpiękniejszych miejscach na całej wyspie. Między innymi zachwycający Park Narodowy Timanfaya gdzie jedziemy trasą między kraterami wulkanów, a także Jameos del Aqua, Ogród Kaktusów, Los Hervideros, El Golfo, Haria oraz La Geria, gdzie degustujemy przepyszne wina z Lanzarote.

Cena: ok. 60 Eur za osobę dorosłą, ok. 35 Eur za dziecko (2 - 12 lat)

I LOVE LA GRACIOSA
Rejs przez cieśninę El Rio tuż przy malowniczych wysokich klifach na wysepkę znaną jako "oaza romantyków", której plaże uważane są za najpiękniejsze w tym regionie. Zwiedzanie miasteczka, a następnie wyprawa katamaranem wzdłuż wybrzeża La Graciosy. Po drodze czas na plażowanie, kajaki, snorkeling/kąpiel w oceanie, a na koniec impreza - tańce, zabawa. Opieka w języku polskim.

Cena ok. 59 Eur za osobę dorosłą, ok. 35 Eur za dziecko (2 - 12 lat) (w cenie napoje bezalkoholowe, pyszny hiszpański obiad na katamaranie, piwo San Miguel i wino sangria bez ograniczeń, kajaki)

LANZAROTE NIEZNANE VIP


Wyjazd półdniowy (możliwa trasa poranna lub wieczorna) busem 8-osobowym na czele z polskim przewodnikiem - pasjonatem, gdzie odwiedzacie Państwo miejsca bardziej ukryte, lokalne, nieznane przeciętnemu turyście. Wjeżdżacie Państwo również w szutrowe zakątki. Doskonała opcja również dla tych, którzy na Lanzarote nie są po raz pierwszy.

Cena: ok. 47 Eur

SUBMARINE
Wyprawa łodzią podwodną w ok 40metrowe głębiny oceanu, w miejsca gdzie podziwiamy wraki statków oraz wabimy poprzez wyrzutnie pokarmu wszystkie żywe organizmy jakie pływają w okolicy.

Cena: ok. 55 Eur za osobę dorosłą, ok. 34 Eur za dziecko (2-12 lat)

NURKOWANIE PO POLSKU
Ławice ryb, płaszczki, ośmiornice, kraby, flądry i bajecznie kolorowe papugoryby to zaledwie namiastka atrakcji czekających w czystych, przejrzystych wodach oceanu. Wszystko pod okiem polskich instruktorów, zapewniających bezpieczną, wspaniałą zabawę oraz "głębię" pozytywnych emocji.                                                                   

Cena: ok. 75 Eur

WYDMY W CORRALEJO
Lekka wycieczka na najmniej zaludnioną Wyspę Kanaryjską, która szczyci się krainą wydm do złudzenia przypominającą Saharę. Mamy też czas na zwiedzanie miasteczka Corralejo oraz plażowanie.Opieka w języku angielskim                                           

Cena: ok. 53 Eur za osobę dorosłą, ok. 30 Eur za dziecko (2-12 lat)

Dla aktywnych


Mekka surferów
Okazałe fale sprawiają, że jest to idealna lokalizacja do uprawiania sportów wodnych, a zwłaszcza surfingu. Do najlepszych miejsc zaliczają się Costa Teguise oraz Playa Famara. Lanzarote oferuje również inne formy sportów wodnych takie jak stand up paddle czy kajaki.

Trekking
Odkryj zadziwiający świat aktywnych wulkanów podczas trekkingowych wędrówek językami lawy! Przenieś się do innego świata spacerując pośród wulkanicznych kraterów, lawowych tuneli i tajemniczych wulkanicznych jezior. Zachwyć się niepowtarzalnym krajobrazem Lanzarote! (Możliwe wykupienie wycieczki trekkingowej u rezydenta. Koszt ok. 40 EUR/os.)

Zwiedzanie


Z miłości do wulkanów - Dom Cesara Manrique Ten dom to wyjątkowe dzieło sztuki, które powstało z miłości artysty do wulkanów. Wybudowany został w korycie wyschniętego potoku Taro de Tahiche. Parter domu znajduje się w naturalnych skalnych jamach powstałych po erupcji wulkanu.

Przyroda


Wioska El Golfo
Zobacz na własne oczy krater wulkaniczny! W niewielkiej miejscowości El Golfo jest krater o tej samej nazwie, a w jego wnętrzu unikalne zielone jeziorko Charco de los Clicos.

Kaktusy w Jardin de Cactus
Kaktusowy ogród będący dziełem artysty Césara Manrique. W ogrodzie rośnie ponad 10 000 roślin reprezentujących ponad 1 400 gatunków! Większość z nich pochodzi z Ameryki i Madagaskaru, ale znaleźć tu także można kilka gatunków rodzimych dla Wysp Kanaryjskich.

Relaks


Marina Rubicon
Ta ekskluzywna marina znajduje się w miejscowości Playa Blanca. Jest idealnym miejscem na wieczorne, romantyczne spacery. Zwolennicy luksusu znajdą tutaj również sklepy znanych marek.

Słuchając szumu fal
Papagayo jest jedną z nielicznych białych plaż na wyspie. Zapraszamy do relaksu nad zatokami obmywanymi przez krystalicznie czystą wodę. Wypoczynek w towarzystwie pięknych widoków, ciepłego piasku i szumu fal gwarantowany!

Klify na Playa Famara
Playa Famara leży w północno-zachodniej części wyspy. Niezwykle piękna - po wschodniej stronie otoczona jest potężnymi klifami masywu Risco De Famara, a po drugiej stronie podziwiać można białe domki miasteczka. Znakomita do spacerowania i uprawiania windsurfingu! Ostrzegamy jednak, że fale potrafią tu być naprawdę wysokie.

Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


Inne

WYSPY KANARYJSKIE informacje ogólne


Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza
Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.

Czas
Czas Polski - 1 godzina.

Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.

Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Lanzarote
Najbardziej niezwykła ze wszystkich Wysp Kanaryjskich, uznana za cud przyrody i wpisana na liste UNESCO jako Światowy Rezerwat Biosfery. Większość jej powierzchni pokrywa zastygła lawa oraz ponad 300 wulkanicznych stożków. Jedną z największych atrakcji jest Park Narodowy Timanfaya założony na terenach wulkanicznych, zwanych górami ognia. Wyspa jest również bardzo harmonijnie zabudowana według koncepcji słynnego hiszpańskiego architekta Cesara Manrique. Nie znajdziemy tu wysokiej zabudowy, a nawet nadmorskie kurorty zachowują typowy kanaryjski charakter. Do tego piękne plaże z ciemnym piaskiem i fantastyczna atmosfera oraz pogoda, a także niezwykłe uprawiane tylko tutaj wina - to wszystko powoduje, że Lanzarote jest jedyna w swoim rodzaju.

Playa Blanca
Choć szybko się rozwija w ostatnich latach, nadal zachowała swój urok i atmosferę spokoju i relaksu. Poza plażą znajdziecie tu port jachtowy i promenadę ze sklepami i restauracjami. Stąd najbliżej do sąsiedniej Fuerteventury i do słynnych winnic Lanzarote, gdzie w wulkanicznej ziemi uprawia się winorośle i produkuje jedno z najlepszych białych win Hiszpanii.

Puerto del Carmen
Ten najstarszy i największy kurort zbudowany wokół portu rybackiego teraz rozciąga się wzdłuż najdłuższej plaży na wyspie i przyciąga zarówno rodziny z dziećmi jak i osoby spragnione rozrywki. Tu znajdziecie największy wybór barów, restauracji i kawiarni oraz sklepy a nawet kasyno.

Costa Teguise
Jedna z najstarszych miejscowości wypoczynkowych Lanzarote wybudowana od podstaw wg projektów Cesara Manrique oferuje doskonałe plaże i jest świetnym miejscem wypadowym do zwiedzania wyspy. Tu każdy znajdzie coś dla siebie - aqua park, restauracje i bary, pole golfowe i plaże dla każdego. Amatorzy wind surfingu skupiają się na plaży Las Cucharas, a rodziny z dziećmi najczęściej wybierają mniejsze Los Charcos z jasnym piaskiem.

Wyloty z:
Warszawy i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Salinas to ekskluzywny hotel, jeden z najlepszych na Lanzarote, usytuowany przy pięknych piaszczystych plazach, w centrum Costa Teguise ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy najbardziej wymagającym klientom, na romantyczne wakacje, miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, Hotel dla osób powyżej 15 roku życia. Pobyt w hotelu Melia Salinas to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Lanzarote.


Itaka Gala R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Salinas to ekskluzywny hotel, jeden z najlepszych na Lanzarote, usytuowany przy pięknych piaszczystych plazach, w centrum Costa Teguise ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy najbardziej wymagającym klientom, na romantyczne wakacje, miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, Hotel dla osób powyżej 15 roku życia. Pobyt w hotelu Melia Salinas to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Lanzarote.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie z wodospadami, w centrum kurortu Costa Teguise, przy piaszczystych plażach - Las Cucharas i Las Charcos
  • nowoczesne wnętrza, ogromny basen zaprojektowany przez Cesara Manrique
  • świetne i urozmaicone wyżywienie, kilka restauracji, wi fi gratis, hotel dla osób powyżej 15 roku zycia

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Lanzarote

Opis oferty:

Jeden z najbardziej luksusowych hoteli na wyspie, należy do renomowanej sieci Meliá. Zaprojektowany przez legendarnego artystę z Lanzarote, Césara Manrique, który wywarł ogromny wpływ na unikatowy charakter wyspy. Innowacyjne rozwiązania architektoniczne stanowią o wyjątkowości hotelu. Znakomicie wkomponowany w krajobraz, zanurzony w egzotycznej zieleni, pełen przestrzeni i światła. Regionalna i urozmaicona kuchnia, miła obsługa oraz ciekawy program animacyjny to cechy charakterystyczne hotelu.

POŁOŻENIE:

we wschodniej części wyspy, w COSTA TEGUISE, w pobliżu sklepów, barów i restauracji, w spokojnym miejscu, przy samej plaży; ok. 1,5 km od aquaparku; ok. 10 km od stolicy Lanzarote - Arrecife; ok. 15 km od lotniska w Arrecife, transfer indywidualny ok. 500 zł w 2 strony (taxi maks. 4 osoby); przed hotelem przystanek autobusowy i postój taksówek.

PLAŻA:

Playa de Las Cucharas, publiczna, długa i szeroka, jasny piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, parasole i leżaki płatne; Playa de Los Charcos, publiczna, piaszczysta, ok. 50 m od hotelu, parasole i leżaki płatne.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, imponujący rozmachem, systematycznie odnawiany (ostatnie renowacje w 2018 r., m.in. pokoje), 4 piętra, 3 windy, 270 pokoi i suite, hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Spices - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracje á la carte: La Marea i Esencja Canaria; trzy bary: O'Gnille, Onix lounge i The Level Pool bar; sala konferencyjna dla 300 osób, jubiler, butik, fryzjer; tropikalny ogród z wodospadami, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 5 EUR/15 min); udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express; hotel przyjmuje tylko gości powyżej 15. roku życia.

standardowy:

2-os., ok. 25 m², wyremontowany, nowoczesny, komfortowo i funkcjonalnie urządzony, klimatyzowany (ogrzewany zimą), łazienka (prysznic z deszczownicą; suszarka), osobne wc, internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna (LCD 42''), czajnik, radio, minibar (płatny), telefon, sejf (miejsce na laptopa); taras (stół i krzesła);

premium z widokiem na morze:

2-os., ok. 25 m², wyremontowany, elegancki i nowoczesny, klimatyzowany (ogrzewany zimą), łazienka (prysznic z deszczownicą; suszarka, szlafrok i kapcie), osobne wc, internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna (LCD 42''), radio, minibar (płatny), telefon, czajnik, sejf (miejsce na laptopa); taras (stół i krzesła); widok na morze; pokój premium z widokiem na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słona woda, sezonowo podgrzewane, główny - 1200 m², gł. do 1,8 m, mniejszy - kwadratowy, gł. do 1,8 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; koszykówka, piłka nożna, bilard; animacje: wieczorami program rozrywkowy; za opłatą: trzy korty tenisowe, akademia golfa, siłownia; centrum spa - zabiegi, sauna, zimny basen; centrum sportów wodnych; pole golfowe ok. 3 km od hotelu; życie nocne w centrum Costa Teguise.

KONTAKT:

0034/928590040, www.melia.com

GRATIS:

Wi-Fi

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Salinas to ekskluzywny hotel, jeden z najlepszych na Lanzarote, usytuowany przy pięknych piaszczystych plazach, w centrum Costa Teguise ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy najbardziej wymagającym klientom, na romantyczne wakacje, miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, Hotel dla osób powyżej 15 roku życia. Pobyt w hotelu Melia Salinas to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Lanzarote.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Salinas to ekskluzywny hotel, jeden z najlepszych na Lanzarote, usytuowany przy pięknych piaszczystych plazach, w centrum Costa Teguise ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy najbardziej wymagającym klientom, na romantyczne wakacje, miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, Hotel dla osób powyżej 15 roku życia. Pobyt w hotelu Melia Salinas to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Lanzarote.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie z wodospadami, w centrum kurortu Costa Teguise, przy piaszczystych plażach - Las Cucharas i Las Charcos
  • nowoczesne wnętrza, ogromny basen zaprojektowany przez Cesara Manrique
  • świetne i urozmaicone wyżywienie, kilka restauracji, wi fi gratis, hotel dla osób powyżej 15 roku zycia

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

LANZAROTE/WYSPY KANARYJSKIE

Opis

Melia Salinas to bardzo komfortowy hotel oferujący wszystkim gościom najwyższej jakości standard. Polecany jest głównie gościom dorosłym. Do dyspozycji są tu przestronne i eleganckie pokoje, a na terenie obiektu znajduje się mnóstwo lokali gastronomicznych serwujących świetne jedzenie. Dodatkowo czeka na Was świetne centrum spa & wellness oraz wiele zróżnicowanych atrakcji sportowych.

Wyposażenie

• recepcja
• kantor
• winda
• ogród
• zielony dziedziniec
• taras
• sklep z pamiątkami
• butik
• jubiler
• fryzjer
• lekarz
• Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
• pralnia: za opłatą
• usługi konsjerża
• serwis bagażowy
• parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony: w cenie, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagana, parking strzeżony: w cenie
• sale konferencyjne: 9, klimatyzowane, światło dzienne, wyposażenie: za opłatą, przerwa na kawę: za opłatą

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners Club

Obowiązkowy depozyt karty kredytowej.

Liczba pokojów

270

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• hotel akceptuje psy: za opłatą, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagana, max waga 5 kg, koty dozwolone: za opłatą, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagana

Serwis Sanctuary (The Level) zawiera (dla gości 15+):

• prywatne zameldowanie w salonie The Level Lounge z drinkiem powitalnym

• Wcześniejsze zameldowanie /późne wymeldowanie (w miarę dostępności)

• Prywatny parking wliczony w cenę

• Możliwość rezerwacji stolika w hotelowych restauracjach i barach, obiektach sportowych i rekreacyjnych

• Salon i prywatna ekskluzywna strefa relaksu z telewizorem, bezpłatnym bezprzewodowym dostępem do internetu, biblioteką, prasą codzienną i grami planszowymi, a także innymi usługami

• Codzienne drinki, kawę i herbatę w salonie The Level Lounge

• Codzienny aperitif i przekąski w salonie The Level Lounge

• WiFi

SERWIS PRZY BASENIE

• Prywatny basen

• Markowe kosmetyki przeciwsłoneczne

• Gazety, czasopisma i książki

• Ekskluzywne łóżko Bali z usługą baru przy basenie (płatne)

USŁUGI W SWOIM POKÓJ

• Wcześniejsze zameldowanie /późne wymeldowanie (w miarę dostępności)

• Prezent powitalny w pokoju

• Codzienna usługa wieczornego ścielenia łóżek

• Menu poduszek

• Dostarczanie poczty

• Budzenie na życzenie

• Zestaw luksusowych kosmetyków do kąpieli

• Ekspres do kawy Nespresso i wybór kaw w pokoju po przyjeździe

Sport i wellness

W cenie • siłownia:7.00 - 20.00
• aqua aerobik
• aqua fitness
• pilates
• joga
• minigolf
• tenis stołowy: wymagana kaucja
• tenis: kort twardy, oświetlenie, wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa: wymagana kaucja

Płatne • strefa spa "HOLISTIC AREA": 18+, styczeń - grudzień, pon.-pt., w ofercie firm zewnętrznych
• sauna fińska
• masaże: w ofercie firm zewnętrznych, masaż klasyczny, masaż sportowy
• zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne: zabiegi odmładzające, zabiegi antycellulitowe, zabiegi kosmetyczne twarzy, manicure, pedicure
• tenis: lekcje gry w tenisa

Rozrywka

• zajęcia kulinarne

• zajęcia sportowe

• międzynarodowe animacje dla dorosłych

• międzynarodowy program animacyjny (, wieczorami)

• zajęcia taneczne

• muzyka na żywo

Pokoje

Willa VIX1

• 2 os. • ok. 110 m2 • widok na ogród • dla gości 15+ • taras • prywatny basen • pokój dzienno-sypialny • łazienka • WC • suszarka do włosów • prysznic • wanna • sejf • minibar: za opłatą • TV sat. • Wi-Fi: w cenie • telefon • sofa • aneks kuchenny • ekspres do kawy • czajnik • odtwarzacz CD • kapcie • szlafrok

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2

• 1-2 os. • ok. 25 m2 • widok na morze • dla gości 15+ • prysznic • klimatyzacja • telefon • łazienka • WC • suszarka do włosów • balkon • sejf • minibar: za opłatą • TV sat.

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM4

• 2 os. • ok. 25 m2 • widok na morze • dla gości 18+ • wanna • prysznic z hydromasażem • pakiet Sanctuary: The Level • czajnik • ekspres do kawy • klimatyzacja • telefon • łazienka • WC • suszarka do włosów • balkon • sejf • minibar: za opłatą • TV sat.

Suita z widokiem na morze SUM1

• 2-3 os. • ok. 50 m2 • widok na morze • dla gości 15+ • 2 TV sat. • sejf • klimatyzacja • telefon • łazienka • WC • suszarka do włosów • wanna • prysznic z hydromasażem • balkon z jacuzzi • serwis the Level • w części dziennej stół jadalny • aneks z mikrofalówką • oddzielna sypialnia • Wi-Fi: w cenie • radio • odtwarzacz płyt CD • kapcie • szlafrok

Suita junior sanctuary z widokiem na morze JSM2

• 2-3 os. • ok. 50 m2 • widok na morze • dla gości 15+ • pokój dzienno-sypialny • TV sat. • sejf • klimatyzacja • telefon • łazienka • wanna • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon • Wi-Fi: w cenie • ekspres do kawy • minibar: za opłatą • kapcie • szlafrok • pakiet Sanctuary: The Level

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-2 os. • ok. 25 m2 • dla gości 15+ • TV sat. • sejf • klimatyzacja • telefon • łazienka • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon • minibar: za opłatą • czajnik • Wi-Fi: w cenie • w budynku głównym

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: 8.00 - 10.30, w formie bufetu
• obiad: w formie bufetu
• kolacja: 19.00 - 22.00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
• przekąski: 11.00 - 18.30
• wybrane napoje bezalkoholowe: 10.30 - 23.30
• wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10.30 - 23.30
• wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: 10.30 - 23.30, za opłatą
• wybrane napoje do posiłków
• kawa/herbata po południu

Dwa posiłki • śniadanie: 08.00 - 10.30, w formie bufetu
• kolacja: 19.00 - 22.00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
• bufety tematyczne
• show cooking
• śniadania i obiady można spożywać także na tarasie z widokiem na Atlantyk

Śniadania • śniadanie: 08.00 - 10.30, w formie bufetu

Restauracje i bary • restauracje: 3
• główna restauracja "Spices Show Cooking": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, śródziemnomorska, za opłatą, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Casa Nostra": rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, za opłatą, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Esencia": rodzaje kuchni: międzynarodowa, za opłatą, wymagany odpowiedni strój, od 15. r.ż.  

• bary i inne: 3
• bar koktajlowy "Onix Lounge, za opłatą, wliczony w all inclusive 
• bar przy zewnetrznym basenie "Ô'Grille Bar": za opłatą, wliczony w all inclusive
• bar przekąskowy "Ô'Grille Terrace": za opłatą, wliczony w all inclusive 

Płatne • kolacje w restauracjach a la carte: różne tematy np. tapas, dania rybne, kuchnia kanaryjska itp.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Salinas to ekskluzywny hotel, jeden z najlepszych na Lanzarote, usytuowany przy pięknych piaszczystych plazach, w centrum Costa Teguise ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy najbardziej wymagającym klientom, na romantyczne wakacje, miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, Hotel dla osób powyżej 15 roku życia. Pobyt w hotelu Melia Salinas to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Lanzarote.


Mapa Hotelu Gran Melia Salinas
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Lanzarote)
Rozrywkowa Playa Blanca na Lanzarote
Jaskinia Jameos del Aqua na Lanzarote
park rozrywki z egzotycznymi zwierzętami Rancho Texas
Jardin de Cactus - lanzarote
El Golfo na Lanzarote
La Graciosa - dziewicza wyspa
Mirador del Rio - Lanzarote
Papagayo Beach, Lanzarote
Wakacyjny kurort Puerto del Carmen na Lanzarote
Park wulkanów Timanfaya Park na Lanzarote
Famara Beach - Lanzarote
Rodzinny kurort Costa Tequise na Lanzarote

Opinie o Hotelu Gran Melia Salinas

Hotel Gran Melia Salinas zaprojektowany z rozmachem robi baaaardzo duże wrażanie, bynajmniej na nas zrobił. Wszystko dopracowane, ładnie i ciekawie zaprojektowane. Do centrum Costa Teguise ok 3 km. Wybór jedzenia i jego jakoś wręcz imponująca. Plaża piękna, nic dodać nic ująć polecam ten wspaniały hotel na Lanzarote.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

cóż więcej mogłabym napisać poza tym, że wszystko mi się podobało :) w gran melia salinas spędziliśmy cudowną podróż poślubną i hotel w pełni zasługuje na swoje 5*. pełen profesjonalizm, wszystko na bardzo wysokim poziomie, wybór jedzenia tak ogromny, że aż trudno było się zdecydować :) duże i ładne baseny, piękna plaża, promenada do Costa Teguise. wybór Lanzarote i tego hotelu na taż ważny dla mnie wyjazd był zdecydowanie trafiony!! polecam

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Gran Melia Salinas to chyba najlepszy hotel na Lanzarote! Bardzo dobry standard - rzeczywiście luksusowy, ładne, czyste i przestronne pokoje. Bardzo dobre jedzenie i duży wybór. Hotel jest przy samej plaży z ładnym piaskiem. Dla mnie rewelacja !

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Gran Melia Salinas - możliwości zakwaterowania:

Pok. 2 os.
Pok. 2 os. w/morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Junior suite the level 2 os.
Junior suite the level 3 os.
Junior suita z widokiem na morze
Pok. 1 os.
Suita z widokiem na morze
Willa

Gran Melia Salinas - Możliwości wyżywienia:


Gran Melia Salinas - miasta wylotu:


Gran Melia Salinas - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Gran Melia Salinas? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00