cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
  • Hotel Gran Melia Salinas, Lanzarote
1 / 31
Ocena
hotelu:
5.0 / 5
Najbliższy termin
07.11 - 14.11
już od 3769 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
28.11 - 05.12
już od 3399 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Gran Melia Salinas
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Gran Melia Salinas
star 5

Hiszpania: Lanzarote
Ocena hotelu Gran Melia Salinas:
5.0 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Gran Melia Salinas:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.7
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 07 listopada 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 listopada 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Salinas to ekskluzywny hotel, jeden z najlepszych na Lanzarote, usytuowany przy pięknych piaszczystych plazach, w centrum Costa Teguise ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy najbardziej wymagającym klientom, na romantyczne wakacje, miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, Hotel dla osób powyżej 15 roku życia. Pobyt w hotelu Melia Salinas to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Lanzarote.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie z wodospadami, w centrum kurortu Costa Teguise, przy piaszczystych plażach - Las Cucharas i Las Charcos
  • nowoczesne wnętrza, ogromny basen zaprojektowany przez Cesara Manrique
  • świetne i urozmaicone wyżywienie, kilka restauracji, wi fi gratis, hotel dla osób powyżej 15 roku zycia

Hotel Gran Melia Salinas w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Salinas to ekskluzywny hotel, jeden z najlepszych na Lanzarote, usytuowany przy pięknych piaszczystych plazach, w centrum Costa Teguise ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy najbardziej wymagającym klientom, na romantyczne wakacje, miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, Hotel dla osób powyżej 15 roku życia. Pobyt w hotelu Melia Salinas to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Lanzarote.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie z wodospadami, w centrum kurortu Costa Teguise, przy piaszczystych plażach - Las Cucharas i Las Charcos
  • nowoczesne wnętrza, ogromny basen zaprojektowany przez Cesara Manrique
  • świetne i urozmaicone wyżywienie, kilka restauracji, wi fi gratis, hotel dla osób powyżej 15 roku zycia

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 300 m od centrum miasta
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 25 min

polozenie

  • ok. 300 m od centrum miasta
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 25 min

plaza

  • bezpośrednio przy szerokiej i piaszczystej plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • łagodnie opadająca
  • ręczniki za kaucją

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • winda
  • ogród
  • zielony dziedziniec
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • usługi konsjerża
  • serwis bagażowy
  • parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony: w cenie, na zapytanie, parking strzeżony: w cenie
  • sale konferencyjne: 9, klimatyzowane, światło dzienne, wyposażenie: za opłatą, przerwa na kawę: za opłatą

karty

Visa, MasterCard, American Express Obowiązkowy depozyt karty kredytowej.

Liczba pokojów

270

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel akceptuje psy: za opłatą, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagana, max waga 5 kg, koty dozwolone: za opłatą, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagana 

    Serwis The Level zawiera (dla gości 16+):
  • prywatne zameldowanie w salonie The Level Lounge z drinkiem powitalnym
  • Wcześniejsze zameldowanie /późne wymeldowanie: w miarę możliwości
  • Prywatny parking wliczony w cenę
  • Możliwość rezerwacji stolika w hotelowych restauracjach i barach, obiektach sportowych i rekreacyjnych
  • Salon i prywatna ekskluzywna strefa relaksu z telewizorem, bezpłatnym bezprzewodowym dostępem do internetu, biblioteką, prasą codzienną i grami planszowymi, a także innymi usługami
  • Codzienne drinki, kawę i herbatę w salonie The Level Lounge
  • Codzienny aperitif i przekąski w salonie The Level Lounge
  • WiFi
SERWIS PRZY BASENIE
  • Prywatny basen
  • Markowe kosmetyki przeciwsłoneczne
  • Gazety, czasopisma i książki
  • Ekskluzywne łóżko Bali z usługą baru przy basenie: za opłatą
  • USŁUGI W SWOIM POKÓJ
  • Wcześniejsze zameldowanie /późne wymeldowanie: w miarę dostępności
  • Prezent powitalny w pokoju
  • Codzienna usługa wieczornego ścielenia łóżek
  • Menu poduszek
  • Dostarczanie poczty
  • Budzenie na życzenie
  • Zestaw luksusowych kosmetyków do kąpieli
  • Ekspres do kawy Nespresso i wybór kaw w pokoju po przyjeździe
    • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
      Telefon: +48 222043596
      SMS: + 48 799448800
      E-mail: servicePL@TUI.com
      Czat: w aplikacji TUI

    basen

  • baseny: 2
  •  basen „Lagoon Pool Cesar Manrique": w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, zewnętrzny, z wodą morską, podgrzewany: w zależności od sezonu
  • baseny tylko dla dorosłych „The Level Pool": 16+, za opłatą, zewnętrzny, z wodą morską, podgrzewany: w zależności od sezonu
  • ręczniki: za opłatą
  • łóżka balijskie: za opłatą
  •  leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia:7.00 - 20.00
    • aqua aerobik
    • aqua fitness
    • pilates
    • joga
    • minigolf
    • tenis stołowy: wymagana kaucja
    • tenis: kort twardy, wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa: wymagana kaucja
    Płatne
    • strefa spa „HOLISTIC AREA": pon.-pt., w ofercie firm zewnętrznych
    • sauna fińska
    • masaże: w ofercie firm zewnętrznych, masaż klasyczny, masaż sportowy
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne: zabiegi odmładzające, zabiegi antycellulitowe, zabiegi kosmetyczne twarzy, manicure, pedicure
    • tenis: lekcje gry w tenisa

    rozrywka

    • międzynarodowe animacje dla dorosłych (sezonowo, kilka razy w tygodniu)
    • wieczory taneczne
    • muzyka na żywo kilka razy w tygodniu

    Pokoje

    Suita junior The Level z widokiem na morze JSM2
    • 2-3 os.
    • ok. 50 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • ostatni całkowity remont w 2018 roku
    • klimatyzacja: w cenie, w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • sofa
    • biurko
    • żelazko
    • ekspres do kawy
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe: za opłatą, woda: za opłatą, napoje alkoholowe: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • radio
    • oddzielny prysznic
    • wanna
    • oddzielne WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Suita The Level z widokiem na morze SUM1
    • 2-3 os.
    • ok. 50 m2
    • widok na morze
    • 2 TV sat.
    • sejf
    • klimatyzacja
    • telefon
    • WC
    • suszarka do włosów
    • wanna
    • balkon z jacuzzi
    • mikrofalówka
    • oddzielny prysznic
    • Wi-Fi: w cenie
    • radio
    • odtwarzacz płyt CD
    • kapcie
    • szlafrok
    • pokój dzienno-sypialny
    • 1 sypialnia
    • ekspres do kawy
    • czajnik elektryczny
    • serwis The Level
    Willa VIX1
    • 2 os.
    • ok. 110 m2
    • widok na ogród/widok na basen
    • taras
    • prywatny basen
    • pokój dzienno-sypialny
    • WC
    • suszarka do włosów
    • prysznic
    • sejf
    • minibar: za opłatą
    • TV sat.
    • Wi-Fi: w cenie
    • telefon
    • sofa
    • żelazko
    • deska do prasowania
    • ekspres do kawy
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik
    • wanna
    • kapcie
    • szlafrok
    • w bocznym budynku
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2
    • 1-2 os.
    • ok. 25 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • ostatni całkowity remont w 2018 roku
    • klimatyzacja: w cenie, w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • radio
    • prysznic
    • oddzielne WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy The Level z widokiem na morze DZM4
    • 2 os.
    • ok. 25 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • częściowy całkowity remont: 2018 r.
    • klimatyzacja: w cenie, w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • żelazko
    • ekspres do kawy
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe: za opłatą, woda: za opłatą, napoje alkoholowe: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • radio
    • prysznic
    • oddzielne WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-2 os.
    • ok. 25 m2
    • widok na ogród/ograniczony widok na morze
    • w budynku głównym
    • ostatni całkowity remont w 2018 roku
    • klimatyzacja: w cenie, w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • radio
    • prysznic
    • oddzielne WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 8.00 - 10.30, w formie bufetu
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: 19.00 - 22.00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
    • przekąski: 11.00 - 18.30
    • wybrane napoje bezalkoholowe: 10.30 - 23.30
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10.30 - 23.30
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    • wymagane noszenie opasek all inclusive
    Dwa posiłki
    • śniadanie: 08.00 - 10.30, w formie bufetu
    • kolacja: 19.00 - 22.00, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
    Śniadania
    • śniadanie: 08.00 - 10.30, w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja „Mosaico Restaurante": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, śródziemnomorska, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Casa Nostra": 16+, rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, za opłatą, w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 3
  • lounge bar „Mosaico Bar": codziennie 18:00 - 00:00, za opłatą
  • bar przy zewnętrznym basenie „Mosaico Pool Bar": codziennie 11:00 - 18:00, za opłatą
  • bar przy zewnętrznym basenie „The Level Poolbar": codziennie
  • Dodatkowe informacje
  • uroczysta kolacja: za opłatą, w formie bufetu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka Gala

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Melia Salinas to ekskluzywny hotel, jeden z najlepszych na Lanzarote, usytuowany przy pięknych piaszczystych plazach, w centrum Costa Teguise ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy najbardziej wymagającym klientom, na romantyczne wakacje, miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, Hotel dla osób powyżej 15 roku życia. Pobyt w hotelu Melia Salinas to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Lanzarote.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie z wodospadami, w centrum kurortu Costa Teguise, przy piaszczystych plażach - Las Cucharas i Las Charcos
    • nowoczesne wnętrza, ogromny basen zaprojektowany przez Cesara Manrique
    • świetne i urozmaicone wyżywienie, kilka restauracji, wi fi gratis, hotel dla osób powyżej 15 roku zycia

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Lanzarote

    Opis oferty:

    Jeden z najbardziej luksusowych hoteli na wyspie, należy do renomowanej sieci Meliá. Zaprojektowany przez legendarnego artystę z Lanzarote, Césara Manrique, który wywarł ogromny wpływ na unikatowy charakter wyspy. Innowacyjne rozwiązania architektoniczne stanowią o wyjątkowości hotelu. Znakomicie wkomponowany w krajobraz, zanurzony w egzotycznej zieleni, pełen przestrzeni i światła. Regionalna i urozmaicona kuchnia, miła obsługa oraz ciekawy program animacyjny to cechy charakterystyczne hotelu.

    POŁOŻENIE:

    we wschodniej części wyspy, w COSTA TEGUISE, w pobliżu sklepów, barów i restauracji, w spokojnym miejscu, przy samej plaży; ok. 1,5 km od aquaparku; ok. 10 km od stolicy Lanzarote - Arrecife; ok. 15 km od portu lotniczego, transfer indywidualny ok. 500 zł w 2 strony (taxi maks. 4 osoby); przed hotelem przystanek autobusowy i postój taksówek.

    PLAŻA:

    Playa de Las Cucharas, publiczna, długa i szeroka, jasny piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, parasole i leżaki płatne; Playa de Los Charcos, publiczna, piaszczysta, ok. 50 m od hotelu, parasole i leżaki płatne.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, imponujący rozmachem, całkowicie wyremontowany w 1998 r., systematycznie odnawiany, cztery piętra, 3 windy, 270 pokoi i suite; hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Spices - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracje á la carte: La Marea i Esencja Canaria; trzy bary: O'Gnille, Onix lounge i The Level Pool bar; sala konferencyjna dla 300 osób, jubiler, butik, fryzjer; tropikalny ogród z wodospadami, internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 5 EUR/15 min); udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express; hotel przyjmuje gości powyżej 15. roku życia.

    standardowy:

    2-os., ok. 25 m², komfortowo i funkcjonalnie urządzony, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), bezpłatny internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, radio, minibar (płatny), telefon, sejf; taras (stolik i krzesełka);

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), pokój dzienny i sypialnia, ok. 50 m², elegancki, wyposażenie jak w pokoju standardowym; widok na morze i pokój junior suite na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słona woda, sezonowo podgrzewane, główny - 1200 m², gł. do 1,8 m, mniejszy - kwadratowy, gł. do 1,8 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; koszykówka, piłka nożna, bilard; animacje: wieczorami program rozrywkowy; za opłatą: trzy korty tenisowe, akademia golfa, siłownia; centrum spa - zabiegi, sauna, zimny basen; centrum sportów wodnych; pole golfowe ok. 3 km od hotelu; życie nocne w centrum Costa Teguise.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.30), kolacja (19.00-22.00) w restauracji głównej w formie bufetu; przekąski (10.30-13.00, 15.30-19.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.30-23.00).

    KONTAKT:

    0034/928590040, www.melia.com

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka Gala R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Melia Salinas to ekskluzywny hotel, jeden z najlepszych na Lanzarote, usytuowany przy pięknych piaszczystych plazach, w centrum Costa Teguise ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy najbardziej wymagającym klientom, na romantyczne wakacje, miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, Hotel dla osób powyżej 15 roku życia. Pobyt w hotelu Melia Salinas to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Lanzarote.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie z wodospadami, w centrum kurortu Costa Teguise, przy piaszczystych plażach - Las Cucharas i Las Charcos
    • nowoczesne wnętrza, ogromny basen zaprojektowany przez Cesara Manrique
    • świetne i urozmaicone wyżywienie, kilka restauracji, wi fi gratis, hotel dla osób powyżej 15 roku zycia

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Lanzarote

    Opis oferty:

    Jeden z najbardziej luksusowych hoteli na wyspie. Należy do renomowanej sieci Meliá i przeznaczony jest tylko dla dorosłych. Zaprojektowany przez legendarnego artystę z Lanzarote, Césara Manrique, który wywarł ogromny wpływ na unikatowy charakter wyspy. Innowacyjne rozwiązania architektoniczne stanowią o wyjątkowości hotelu, znakomicie wkomponowanego w krajobraz, zanurzony w egzotycznej zieleni, pełen przestrzeni i światła. Regionalna i urozmaicona kuchnia, miła obsługa oraz ciekawy program animacyjny to też cechy charakterystyczne tego hotelu.

    POŁOŻENIE:

    we wschodniej części wyspy, w COSTA TEGUISE, w pobliżu sklepów, barów i restauracji, w spokojnym miejscu, przy samej plaży; ok. 1,5 km od aquaparku; ok. 10 km od stolicy Lanzarote - Arrecife; ok. 15 km od lotniska w Arrecife, transfer indywidualny ok. 500 zł w 2 strony (taxi maks. 4 osoby); przed hotelem przystanek autobusowy i postój taksówek.

    PLAŻA:

    Playa de Las Cucharas, publiczna, długa i szeroka, jasny piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, parasole i leżaki płatne; Playa de Los Charcos, publiczna, piaszczysta, ok. 50 m od hotelu, parasole i leżaki płatne.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, imponujący rozmachem, systematycznie odnawiany (ostatnie renowacje w 2018 r., m.in. pokoje), 4 piętra, 3 windy, 270 pokoi i suite, hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Spices - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracje á la carte: La Marea i Esencja Canaria; 3 bary: O'Gnille, Onix lounge i The Level Pool bar; sala konferencyjna dla 300 osób, jubiler, butik, fryzjer; tropikalny ogród z wodospadami, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 5 EUR/15 min); udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express; hotel przyjmuje tylko Gości powyżej 16. roku życia.

    standardowy:

    2-os., ok. 25 m², wyremontowany, nowoczesny, komfortowo i funkcjonalnie urządzony, klimatyzowany (ogrzewany zimą), łazienka (prysznic z deszczownicą; suszarka), osobne wc, internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna (LCD 42''), czajnik, radio, minibar (płatny), telefon, sejf (miejsce na laptopa); taras (stół i krzesła);

    premium z widokiem na morze:

    2-os., ok. 25 m², wyremontowany, elegancki i nowoczesny, klimatyzowany (ogrzewany zimą), łazienka (prysznic z deszczownicą; suszarka, szlafrok i kapcie), osobne wc, internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna (LCD 42''), radio, minibar (płatny), telefon, czajnik, sejf (miejsce na laptopa); taras (stół i krzesła); widok na morze; pokój premium z widokiem na morze za dopłatą;

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słona woda, sezonowo podgrzewane, główny - 1200 m², gł. do 1,8 m, mniejszy - kwadratowy, gł. do 1,8 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; koszykówka, piłka nożna, bilard; animacje: wieczorami program rozrywkowy; za opłatą: 3 korty tenisowe, akademia golfa, siłownia; centrum spa - zabiegi, sauna, zimny basen; centrum sportów wodnych; pole golfowe ok. 3 km od hotelu; życie nocne w centrum Costa Teguise.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.30), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (10.00-13.00 i 15.30-19.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.30-23.30); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/928590040, www.melia.com

    GRATIS:

    Wi-Fi

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Melia Salinas to ekskluzywny hotel, jeden z najlepszych na Lanzarote, usytuowany przy pięknych piaszczystych plazach, w centrum Costa Teguise ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy najbardziej wymagającym klientom, na romantyczne wakacje, miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, Hotel dla osób powyżej 15 roku życia. Pobyt w hotelu Melia Salinas to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Lanzarote.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie z wodospadami, w centrum kurortu Costa Teguise, przy piaszczystych plażach - Las Cucharas i Las Charcos
    • nowoczesne wnętrza, ogromny basen zaprojektowany przez Cesara Manrique
    • świetne i urozmaicone wyżywienie, kilka restauracji, wi fi gratis, hotel dla osób powyżej 15 roku zycia

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotelpołożony w centrum kurortu Costa Teguise - wokolicy sklepy, bary i restauracje. Ok. 2 km od hotelu znajduje się pole golfowe, do lotniska w Arrecife ok. 15 km.
    Plaża:

    Hotelpołożony przy piaszczystych plażach - Las Cucharas i Las Charcos. Leżaki i parasole na plaży płatne. Hotel zapewnia ręczniki plażowe (możliwy depozyt).
    Do dyspozycji gości:

    Uwaga! Hotel dla osób od 15 roku życia.
    Recepcja, windy, imponujące lobby z ogrodem tropikalnym i wodospadami, restauracja główna, restauracje a la carte,bary, ogromny basen (z wodą morską, podgrzewany zimą), centrum konferencyjne, room service (płatny), parking.
    Pokoje:

    W hotelu znajduje się 270 pokoi rozlokowanych w 4 piętrowym budynku. Wszystkie komfortowo wyposażone, klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), sejfem, telefonem, TVsat, mini barem (dodatkowo płatny), tarasem lub balkonem (meble balkonowe). Hotel posiada pokoje dla osób niepełnosprawnych.
    Pokoje standardowe (pow. ok. 25 m2) - dla max 2 osób, zazwyczaj z widokiem na ogród lub basen.
    Pokoje Premium (pow. ok. 25 m2) - dla max 2 osób, nowsze umeblowanie, z widokiem na ocean.
    Wyżywienie:

    Śniadania iobiadokolacje. All Inclusive za dopłatą: śniadania (08:00-10:30), lunch (13:00-15:30) i kolacje (19:00-22:30) w restauracji głównej w formie bufetu, napoje bezalkoholowe: soki, napoje gazowane, woda mineralna, kawa, espresso, cappuccino, herbata, likiery napoje alkoholowe:wino białe, czerwone, różowe, musujące, piwo beczkowe, martini, campari, gin, rum, wódka, whiskey, tequila, brandy (10:30-23:00).
    Program sportowy i animacyjny:

    Bezpłatnie: siłownia,korty tenisowe(gra przy sztucznym oświetleniu dodatkowo płatna), boiskomultisportowe, mini golf. Dodatkowo płatne: salon kosmetyczny, wellness center, sauna, masaże, hydromasaże, zabiegi na ciało.
    Internet:

    Wifi gratis,stanowisko internetowe płatne (ok. 4 EUR/15 min.).
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
    Świadczenia
    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Inne
    WYSPY KANARYJSKIE informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    Czas Polski - 1 godzina.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Lanzarote
    Najbardziej niezwykła ze wszystkich Wysp Kanaryjskich, uznana za cud przyrody i wpisana na liste UNESCO jako Światowy Rezerwat Biosfery. Większość jej powierzchni pokrywa zastygła lawa oraz ponad 300 wulkanicznych stożków. Jedną z największych atrakcji jest Park Narodowy Timanfaya założony na terenach wulkanicznych, zwanych górami ognia. Wyspa jest również bardzo harmonijnie zabudowana według koncepcji słynnego hiszpańskiego architekta Cesara Manrique. Nie znajdziemy tu wysokiej zabudowy, a nawet nadmorskie kurorty zachowują typowy kanaryjski charakter. Do tego piękne plaże z ciemnym piaskiem i fantastyczna atmosfera oraz pogoda, a także niezwykłe uprawiane tylko tutaj wina - to wszystko powoduje, że Lanzarote jest jedyna w swoim rodzaju.
    Playa Blanca
    Choć szybko się rozwija w ostatnich latach, nadal zachowała swój urok i atmosferę spokoju i relaksu. Poza plażą znajdziecie tu port jachtowy i promenadę ze sklepami i restauracjami. Stąd najbliżej do sąsiedniej Fuerteventury i do słynnych winnic Lanzarote, gdzie w wulkanicznej ziemi uprawia się winorośle i produkuje jedno z najlepszych białych win Hiszpanii.
    Puerto del Carmen
    Ten najstarszy i największy kurort zbudowany wokół portu rybackiego teraz rozciąga się wzdłuż najdłuższej plaży na wyspie i przyciąga zarówno rodziny z dziećmi jak i osoby spragnione rozrywki. Tu znajdziecie największy wybór barów, restauracji i kawiarni oraz sklepy a nawet kasyno.
    Costa Teguise
    Jedna z najstarszych miejscowości wypoczynkowych Lanzarote wybudowana od podstaw wg projektów Cesara Manrique oferuje doskonałe plaże i jest świetnym miejscem wypadowym do zwiedzania wyspy. Tu każdy znajdzie coś dla siebie - aqua park, restauracje i bary, pole golfowe i plaże dla każdego. Amatorzy wind surfingu skupiają się na plaży Las Cucharas, a rodziny z dziećmi najczęściej wybierają mniejsze Los Charcos z jasnym piaskiem.
    Wyloty z:
    Warszawy i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Wycieczki lokalne
    LANZAROTE

    GRAND TOUR

    Całodzienna wycieczka objazdowa po najważniejszych i najpiękniejszych miejscach na całej wyspie. Między innymi zachwycający Park Narodowy Timanfaya gdzie jedziemy trasą między kraterami wulkanów, a także Jameos del Aqua, Ogród Kaktusów, Los Hervideros, El Golfo, Haria oraz La Geria, gdzie degustujemy przepyszne wina z Lanzarote.
    Cena: ok. 60 Eur za osobę dorosłą, ok. 35 Eur za dziecko (2 - 12 lat)
    I LOVE LA GRACIOSA
    Rejs przez cieśninę El Rio tuż przy malowniczych wysokich klifach na wysepkę znaną jako "oaza romantyków", której plaże uważane są za najpiękniejsze w tym regionie. Zwiedzanie miasteczka, a następnie wyprawa katamaranem wzdłuż wybrzeża La Graciosy. Po drodze czas na plażowanie, kajaki, snorkeling/kąpiel w oceanie, a na koniec impreza - tańce, zabawa. Opieka w języku polskim.
    Cena ok. 59 Eur za osobę dorosłą, ok. 35 Eur za dziecko (2 - 12 lat) (w cenie napoje bezalkoholowe, pyszny hiszpański obiad na katamaranie, piwo San Miguel i wino sangria bez ograniczeń, kajaki)
    LANZAROTE NIEZNANE VIP

    Wyjazd półdniowy (możliwa trasa poranna lub wieczorna) busem 8-osobowym na czele z polskim przewodnikiem - pasjonatem, gdzie odwiedzacie Państwo miejsca bardziej ukryte, lokalne, nieznane przeciętnemu turyście. Wjeżdżacie Państwo również w szutrowe zakątki. Doskonała opcja również dla tych, którzy na Lanzarote nie są po raz pierwszy.
    Cena: ok. 47 Eur
    SUBMARINE
    Wyprawa łodzią podwodną w ok 40metrowe głębiny oceanu, w miejsca gdzie podziwiamy wraki statków oraz wabimy poprzez wyrzutnie pokarmu wszystkie żywe organizmy jakie pływają w okolicy.
    Cena: ok. 55 Eur za osobę dorosłą, ok. 34 Eur za dziecko (2-12 lat)
    NURKOWANIE PO POLSKU
    Ławice ryb, płaszczki, ośmiornice, kraby, flądry i bajecznie kolorowe papugoryby to zaledwie namiastka atrakcji czekających w czystych, przejrzystych wodach oceanu. Wszystko pod okiem polskich instruktorów, zapewniających bezpieczną, wspaniałą zabawę oraz "głębię" pozytywnych emocji.                                                                   
    Cena: ok. 75 Eur
    WYDMY W CORRALEJO
    Lekka wycieczka na najmniej zaludnioną Wyspę Kanaryjską, która szczyci się krainą wydm do złudzenia przypominającą Saharę. Mamy też czas na zwiedzanie miasteczka Corralejo oraz plażowanie.Opieka w języku angielskim                                           
    Cena: ok. 53 Eur za osobę dorosłą, ok. 30 Eur za dziecko (2-12 lat)
    Dla aktywnych

    Mekka surferów
    Okazałe fale sprawiają, że jest to idealna lokalizacja do uprawiania sportów wodnych, a zwłaszcza surfingu. Do najlepszych miejsc zaliczają się Costa Teguise oraz Playa Famara. Lanzarote oferuje również inne formy sportów wodnych takie jak stand up paddle czy kajaki.
    Trekking
    Odkryj zadziwiający świat aktywnych wulkanów podczas trekkingowych wędrówek językami lawy! Przenieś się do innego świata spacerując pośród wulkanicznych kraterów, lawowych tuneli i tajemniczych wulkanicznych jezior. Zachwyć się niepowtarzalnym krajobrazem Lanzarote! (Możliwe wykupienie wycieczki trekkingowej u rezydenta. Koszt ok. 40 EUR/os.)
    Zwiedzanie

    Z miłości do wulkanów - Dom Cesara Manrique Ten dom to wyjątkowe dzieło sztuki, które powstało z miłości artysty do wulkanów. Wybudowany został w korycie wyschniętego potoku Taro de Tahiche. Parter domu znajduje się w naturalnych skalnych jamach powstałych po erupcji wulkanu.
    Przyroda

    Wioska El Golfo
    Zobacz na własne oczy krater wulkaniczny! W niewielkiej miejscowości El Golfo jest krater o tej samej nazwie, a w jego wnętrzu unikalne zielone jeziorko Charco de los Clicos.
    Kaktusy w Jardin de Cactus
    Kaktusowy ogród będący dziełem artysty Césara Manrique. W ogrodzie rośnie ponad 10 000 roślin reprezentujących ponad 1 400 gatunków! Większość z nich pochodzi z Ameryki i Madagaskaru, ale znaleźć tu także można kilka gatunków rodzimych dla Wysp Kanaryjskich.
    Relaks

    Marina Rubicon
    Ta ekskluzywna marina znajduje się w miejscowości Playa Blanca. Jest idealnym miejscem na wieczorne, romantyczne spacery. Zwolennicy luksusu znajdą tutaj również sklepy znanych marek.
    Słuchając szumu fal
    Papagayo jest jedną z nielicznych białych plaż na wyspie. Zapraszamy do relaksu nad zatokami obmywanymi przez krystalicznie czystą wodę. Wypoczynek w towarzystwie pięknych widoków, ciepłego piasku i szumu fal gwarantowany!
    Klify na Playa Famara
    Playa Famara leży w północno-zachodniej części wyspy. Niezwykle piękna - po wschodniej stronie otoczona jest potężnymi klifami masywu Risco De Famara, a po drugiej stronie podziwiać można białe domki miasteczka. Znakomita do spacerowania i uprawiania windsurfingu! Ostrzegamy jednak, że fale potrafią tu być naprawdę wysokie.
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    LANZAROTE

    GRAND TOUR

    Całodzienna wycieczka objazdowa po najważniejszych i najpiękniejszych miejscach na całej wyspie. Między innymi zachwycający Park Narodowy Timanfaya gdzie jedziemy trasą między kraterami wulkanów, a także Jameos del Aqua, Ogród Kaktusów, Los Hervideros, El Golfo, Haria oraz La Geria, gdzie degustujemy przepyszne wina z Lanzarote.
    Cena: ok. 60 Eur za osobę dorosłą, ok. 35 Eur za dziecko (2 - 12 lat)
    I LOVE LA GRACIOSA
    Rejs przez cieśninę El Rio tuż przy malowniczych wysokich klifach na wysepkę znaną jako "oaza romantyków", której plaże uważane są za najpiękniejsze w tym regionie. Zwiedzanie miasteczka, a następnie wyprawa katamaranem wzdłuż wybrzeża La Graciosy. Po drodze czas na plażowanie, kajaki, snorkeling/kąpiel w oceanie, a na koniec impreza - tańce, zabawa. Opieka w języku polskim.
    Cena ok. 59 Eur za osobę dorosłą, ok. 35 Eur za dziecko (2 - 12 lat) (w cenie napoje bezalkoholowe, pyszny hiszpański obiad na katamaranie, piwo San Miguel i wino sangria bez ograniczeń, kajaki)
    LANZAROTE NIEZNANE VIP

    Wyjazd półdniowy (możliwa trasa poranna lub wieczorna) busem 8-osobowym na czele z polskim przewodnikiem - pasjonatem, gdzie odwiedzacie Państwo miejsca bardziej ukryte, lokalne, nieznane przeciętnemu turyście. Wjeżdżacie Państwo również w szutrowe zakątki. Doskonała opcja również dla tych, którzy na Lanzarote nie są po raz pierwszy.
    Cena: ok. 47 Eur
    SUBMARINE
    Wyprawa łodzią podwodną w ok 40metrowe głębiny oceanu, w miejsca gdzie podziwiamy wraki statków oraz wabimy poprzez wyrzutnie pokarmu wszystkie żywe organizmy jakie pływają w okolicy.
    Cena: ok. 55 Eur za osobę dorosłą, ok. 34 Eur za dziecko (2-12 lat)
    NURKOWANIE PO POLSKU
    Ławice ryb, płaszczki, ośmiornice, kraby, flądry i bajecznie kolorowe papugoryby to zaledwie namiastka atrakcji czekających w czystych, przejrzystych wodach oceanu. Wszystko pod okiem polskich instruktorów, zapewniających bezpieczną, wspaniałą zabawę oraz "głębię" pozytywnych emocji.                                                                   
    Cena: ok. 75 Eur
    WYDMY W CORRALEJO
    Lekka wycieczka na najmniej zaludnioną Wyspę Kanaryjską, która szczyci się krainą wydm do złudzenia przypominającą Saharę. Mamy też czas na zwiedzanie miasteczka Corralejo oraz plażowanie.Opieka w języku angielskim                                           
    Cena: ok. 53 Eur za osobę dorosłą, ok. 30 Eur za dziecko (2-12 lat)
    Dla aktywnych

    Mekka surferów
    Okazałe fale sprawiają, że jest to idealna lokalizacja do uprawiania sportów wodnych, a zwłaszcza surfingu. Do najlepszych miejsc zaliczają się Costa Teguise oraz Playa Famara. Lanzarote oferuje również inne formy sportów wodnych takie jak stand up paddle czy kajaki.
    Trekking
    Odkryj zadziwiający świat aktywnych wulkanów podczas trekkingowych wędrówek językami lawy! Przenieś się do innego świata spacerując pośród wulkanicznych kraterów, lawowych tuneli i tajemniczych wulkanicznych jezior. Zachwyć się niepowtarzalnym krajobrazem Lanzarote! (Możliwe wykupienie wycieczki trekkingowej u rezydenta. Koszt ok. 40 EUR/os.)
    Zwiedzanie

    Z miłości do wulkanów - Dom Cesara Manrique Ten dom to wyjątkowe dzieło sztuki, które powstało z miłości artysty do wulkanów. Wybudowany został w korycie wyschniętego potoku Taro de Tahiche. Parter domu znajduje się w naturalnych skalnych jamach powstałych po erupcji wulkanu.
    Przyroda

    Wioska El Golfo
    Zobacz na własne oczy krater wulkaniczny! W niewielkiej miejscowości El Golfo jest krater o tej samej nazwie, a w jego wnętrzu unikalne zielone jeziorko Charco de los Clicos.
    Kaktusy w Jardin de Cactus
    Kaktusowy ogród będący dziełem artysty Césara Manrique. W ogrodzie rośnie ponad 10 000 roślin reprezentujących ponad 1 400 gatunków! Większość z nich pochodzi z Ameryki i Madagaskaru, ale znaleźć tu także można kilka gatunków rodzimych dla Wysp Kanaryjskich.
    Relaks

    Marina Rubicon
    Ta ekskluzywna marina znajduje się w miejscowości Playa Blanca. Jest idealnym miejscem na wieczorne, romantyczne spacery. Zwolennicy luksusu znajdą tutaj również sklepy znanych marek.
    Słuchając szumu fal
    Papagayo jest jedną z nielicznych białych plaż na wyspie. Zapraszamy do relaksu nad zatokami obmywanymi przez krystalicznie czystą wodę. Wypoczynek w towarzystwie pięknych widoków, ciepłego piasku i szumu fal gwarantowany!
    Klify na Playa Famara
    Playa Famara leży w północno-zachodniej części wyspy. Niezwykle piękna - po wschodniej stronie otoczona jest potężnymi klifami masywu Risco De Famara, a po drugiej stronie podziwiać można białe domki miasteczka. Znakomita do spacerowania i uprawiania windsurfingu! Ostrzegamy jednak, że fale potrafią tu być naprawdę wysokie.
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    Inne

    WYSPY KANARYJSKIE informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    Czas Polski - 1 godzina.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Lanzarote
    Najbardziej niezwykła ze wszystkich Wysp Kanaryjskich, uznana za cud przyrody i wpisana na liste UNESCO jako Światowy Rezerwat Biosfery. Większość jej powierzchni pokrywa zastygła lawa oraz ponad 300 wulkanicznych stożków. Jedną z największych atrakcji jest Park Narodowy Timanfaya założony na terenach wulkanicznych, zwanych górami ognia. Wyspa jest również bardzo harmonijnie zabudowana według koncepcji słynnego hiszpańskiego architekta Cesara Manrique. Nie znajdziemy tu wysokiej zabudowy, a nawet nadmorskie kurorty zachowują typowy kanaryjski charakter. Do tego piękne plaże z ciemnym piaskiem i fantastyczna atmosfera oraz pogoda, a także niezwykłe uprawiane tylko tutaj wina - to wszystko powoduje, że Lanzarote jest jedyna w swoim rodzaju.
    Playa Blanca
    Choć szybko się rozwija w ostatnich latach, nadal zachowała swój urok i atmosferę spokoju i relaksu. Poza plażą znajdziecie tu port jachtowy i promenadę ze sklepami i restauracjami. Stąd najbliżej do sąsiedniej Fuerteventury i do słynnych winnic Lanzarote, gdzie w wulkanicznej ziemi uprawia się winorośle i produkuje jedno z najlepszych białych win Hiszpanii.
    Puerto del Carmen
    Ten najstarszy i największy kurort zbudowany wokół portu rybackiego teraz rozciąga się wzdłuż najdłuższej plaży na wyspie i przyciąga zarówno rodziny z dziećmi jak i osoby spragnione rozrywki. Tu znajdziecie największy wybór barów, restauracji i kawiarni oraz sklepy a nawet kasyno.
    Costa Teguise
    Jedna z najstarszych miejscowości wypoczynkowych Lanzarote wybudowana od podstaw wg projektów Cesara Manrique oferuje doskonałe plaże i jest świetnym miejscem wypadowym do zwiedzania wyspy. Tu każdy znajdzie coś dla siebie - aqua park, restauracje i bary, pole golfowe i plaże dla każdego. Amatorzy wind surfingu skupiają się na plaży Las Cucharas, a rodziny z dziećmi najczęściej wybierają mniejsze Los Charcos z jasnym piaskiem.
    Wyloty z:
    Warszawy i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Gran Melia Salinas
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Lanzarote)
    Rozrywkowa Playa Blanca na Lanzarote
    Jaskinia Jameos del Aqua na Lanzarote
    park rozrywki z egzotycznymi zwierzętami Rancho Texas
    Jardin de Cactus - lanzarote
    El Golfo na Lanzarote
    La Graciosa - dziewicza wyspa
    Mirador del Rio - Lanzarote
    Papagayo Beach, Lanzarote
    Wakacyjny kurort Puerto del Carmen na Lanzarote
    Park wulkanów Timanfaya Park na Lanzarote
    Famara Beach - Lanzarote
    Rodzinny kurort Costa Tequise na Lanzarote

    Opinie o Hotelu Gran Melia Salinas

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Hotel Gran Melia Salinas zaprojektowany z rozmachem robi baaaardzo duże wrażanie, bynajmniej na nas zrobił. Wszystko dopracowane, ładnie i ciekawie zaprojektowane. Do centrum Costa Teguise ok 3 km. Wybór jedzenia i jego jakoś wręcz imponująca. Plaża piękna, nic dodać nic ująć polecam ten wspaniały hotel na Lanzarote.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.9
    zdecydowanie polecam

    cóż więcej mogłabym napisać poza tym, że wszystko mi się podobało :) w gran melia salinas spędziliśmy cudowną podróż poślubną i hotel w pełni zasługuje na swoje 5*. pełen profesjonalizm, wszystko na bardzo wysokim poziomie, wybór jedzenia tak ogromny, że aż trudno było się zdecydować :) duże i ładne baseny, piękna plaża, promenada do Costa Teguise. wybór Lanzarote i tego hotelu na taż ważny dla mnie wyjazd był zdecydowanie trafiony!! polecam

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Gran Melia Salinas to chyba najlepszy hotel na Lanzarote! Bardzo dobry standard - rzeczywiście luksusowy, ładne, czyste i przestronne pokoje. Bardzo dobre jedzenie i duży wybór. Hotel jest przy samej plaży z ładnym piaskiem. Dla mnie rewelacja !

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0

    Gran Melia Salinas - możliwości zakwaterowania:

    Pok. 2 os.
    Pokój premium 2 os. widok na morze
    Pok. 1 os.

    Gran Melia Salinas - Możliwości wyżywienia:


    Gran Melia Salinas - miasta wylotu:


    Gran Melia Salinas - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Gran Melia Salinas? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00