cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
  • Hotel Crown Paradise Club, Jukatan
1 / 41
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
29.11 - 06.12
już od 3943 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
12.09 - 19.09
już od 1916 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Crown Paradise Club
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Crown Paradise Club
star 5

Meksyk: Jukatan: Cancun
Ocena hotelu Crown Paradise Club:
4.6 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Crown Paradise Club:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 listopada 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 12 września 2022

Hotel Crown Paradise Club w ofercie Biura podróży:

Exim Tours

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Meksyk/Cancun

Informacje Ogólne:

Crown Paradise Club w Cancun - Zona Hotelera posiada 617 pokoi na 8 piętrach. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Cancun (19 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada mini market, recepcję, lobby i 6 windy. W 8-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku i hiszpańsku. Dzieci mają własny program animacji oraz możliwość zabawy na placu zabaw. Do dyspozycji są 4 baseny ze słodką wodą . W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie. Odległość od hotelu: dyskoteka (10 km), lotnisko CUN (23 km) i sklepy (5 km). Gościom poruszającym się na wózku inwalidzkim hotel oferuje następujące udogodnienia: rampa/podnośnik i winda przystosowana do przewozu wózków inwalidzkich. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia:

Hotel oferuje usługę budzenia, usługi prasowania, pralnię, usługi opiekunki, concierge, pokojówki, opiekę medyczną, sejfy i serwis pokojowy. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje usługi opiekunki, brodzik i klub dziecięcy, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel posiada salę konferencyjną. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w wybranych barach przez 24 h.

Sport i Rozrywka:

Crown Paradise Club posiada spa i masaże wodne. Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje tenis stołowy, bilard i sala gier. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness i tenis. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 500 m. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa, American Express i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


KonsorcjumPBP

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria; ***** Region; Meksyk Położenie- Hotel znajduje się w Cancun, przy przepięknej, białej, piaszczystej plaży, otoczonej turkusową wodą Morza Karaibskiego. Hotel dzieli 20 min drogi od lotniska międzynarodowego w Cancun. Dobra obsługa i wspaniałe otoczenie zapewnią gościom komfort i udane wakacje na egzotycznym wybrzeżu Jukatanu. Pokoje- Pokoje standard posiadają widok na ocean. Są komfortowe, klimatyzowane, ładnie urządzone, wyposażone w łazienkę z suszarką do włosów, TV sat, telefon, sejf, radio z budzikiem, żelazko z deską do prasowania,zaparzacz do kawy i herbaty. Do dyspozycji gości-

baseny, w tym jeden dla dzieci, klub dla dzieci i codzienne animacje, centrum odnowy biologicznej, centrum biznesowe, pralnia. Goście hotelu mogą również korzystać z barów oraz kilku restauracji serwujących wyśmienite dania

kuchni międzynarodowej, meksykańskiej, włoskiej, francuskiej, a nawet chińskiej. Hotel posiada bogate zaplecze rekreacyjne: siatkówka, water polo, aerobik, wodny aerobik, dobrze wyposażona siłownia, ping pong, wycieczki rowerowe po okolicy, nurkowanie powierzchniowe z rurką, lekcja nurkowania głębinowego w basenie. Hotel organizuje transfery do miejsc, gdzie można uprawiać windsurfing, kayaking i żeglarstwo. Opiekunka do dziecka dodatkowo płatna. W pobliżu hotelu znajduje się pole golfowe.

Opcja All inclusive obejmuje

śniadania, lunch i kolacje, przekąski między posiłkami, napoje bezalkoholowe i alkoholowe, room service 24 h, sporty wodne niezmotoryzowane (kajaki, windsurfing, snorkeling (nurkowanie powierzchniowe) oraz rowery wodne), aerobik, rowery, ping-pong, tenis ziemny, siatkówka, bilard, udział w wieczornej rozrywce na terenie hotelu (muzyka na żywo), 1 lekcja nurkowania głębinowego w basenie, codzienne animacje przy basenie i plaży, napiwki dla obsługi hotelowej i podatki. CENA NIE ZAWIERA; biletu lotniczego Warszawa-Cancun-Warszawa (w kwocie ok.3650 PLN/os. dorosła oraz 3150 PLN/dziecko 2-12 lat), wydatków własnych, ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych. CENA NIE ZAWIERA; wydatków własnych.

UWAGI

1. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie waSności powySszej taryfy. W przypadku niedostępności tej taryfy istnieje moSliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. 2. Przy wylotach w okresie "Wysokiego Sezonu" (najczęściej jest to okres Świąt BoSego Narodzenia i Świąt Wielkanocnych obowiązuje dopłata do biletu lotniczego (zgodnie z taryfą linii lotniczej, na której został zarezerwowany przelot). 3. Z uwagi, iż wyloty realizowane są codziennie, istnieje moSliwość wylotu na okresy inne od podanych w tabeli. 4. Kategoria hotelu odpowiada kategoryzacji lokalnej danego kraju. 5. Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty zaliczki. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 48 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty. Podane ceny skalkulowane są dla najniższej taryfy biletów lotniczych, obowiązującej w okresie ważności cennika. W przypadku nie dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.


Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


Orka

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

MEKSYK/CANCUN/CANCUN

Położenie

Ekskluzywny hotel położony jest tuż przy piaszczystej plaży w centrum Cancun. W sąsiedztwie hotelu znajduje się wiele sklepów, restauracji oraz lokali rozrywkowych. Transfer z lotniska w Cancun trwa około 20 minut.

Miejscowa kategoria

****

Wyposażenie hotelu

Nowoczesny i elegancki kompleks hotelowy oferuje zakwaterowanie w 618 pokojach i apartamentach w dwóch budynkach. W sześciu restauracjach a la carte (meksykańska, francuska, włoska, japońska, z owocami morza, Steak House) i restauracji głównej serwowane są specjały z całego świata. Ponadto w hotelu znajduje się 7 barów, cztery baseny wkomponowane w otoczenie, taras i bar przy basenie, park wodny z basenami dla dzieci; leżaki i parasole na plaży w cenie. W hotelu znajduje się centrum Spa z różnorodną ofertą zabiegów kosmetycznych (za opłatą) oraz centrum fitness, klub nocny, sklepy z pamiątkami, jubiler, wynajem samochodów.

Dla dzieci

Park wodny z basenami, kluby dla dzieci (18 miesięcy - 3 lata, 4 - 12 lat).

Zakwaterowanie/pokoje

Standardowe pokoje wyposażone są w łazienkę (wc, prysznic i wanna, suszarka do włosów), klimatyzację, TV-sat, radio z budzikiem, żelazko i deskę do prasowania, zestaw do kawy i herbaty, sejf, balkon. Możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci.

Wyżywienie

All inclusive, wszystkie posiłki w formie bufetu w restauracji głównej, kolacje w restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja), krajowe i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe, przekąski. Wymagane noszenie opaski all inclusive na ręku.

Sport i rozrywka

W cenie - centrum fitness, tenis, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, aerobik, tenis stołowy, minigolf, sporty wodne z wyjątkiem motorowych. Za opłatą - korzystanie ze Spa, motorowe sporty wodne, golf (w pobliżu).

Kolacja wigilijna

cena nie obejmuje obowiązkowo płatnej kolacji wigilijnej 44 Euro/os., dziecko 6-12 lat 22 Euro

Program imprezy

.

1 dzień

Wylot do Meksyku z wybranego portu lotniczego

1 dzień

Przylot do Meksyku i transfer z lotniska do HOTELU

1-7 dzień

Pobyt w Hotelu / Meksyku

7 dzień

Transfer z HOTELU na lotnisko w Meksyku i wylot do kraju

8 dzień

Przylot do wybranego portu lotniczego. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

Cena obejmuje

- przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie / all inclusive, - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę rezydenta anglojęzycznego i niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 10,- pln / dzień / osoba (Axa Polska),

Cena nie obejmuje

- kosztów wymaganych wiz, - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych,

Informacje praktyczne

- różnica czasu - 7 h w stosunku do Polski, - elektryczność - 120 V/ 50-60 Hz - wymagane są przejściówki, - język urzędowy - hiszpański, - waluta - peso meksykańskie, - szczepienia ochronne - nie są wymagane, zalecane szczepienia; przeciwko żółtaczce typu A, żółtej gorączce, w porze deszczowej na terenach pokrytych lasami tropikalnymi istnieje ryzyko zachorowań na malarie, na terenie całego kraju istnieje ryzyko zachorowań na amebozę, W celu zmniejszenia ryzyka zarażenia amebozą oraz innymi bakteryjnymi i wirusowymi chorobami układu pokarmowego należy unikać spożywania posiłków przygotowywanych na ulicznych straganach, świeżych owoców i warzyw, które nie zostały poddane procesowi odkażania, a także wody innej niż butelkowana. Należy unikać napojów z lodem w małych barach i restauracjach, których stan sanitarny może budzić wątpliwości. - kierowcy powinni legitymować się międzynarodowym prawem jazdy, - w dużych ośrodkach turystycznych można płacić dolarami amerykańskimi,

Wiza

Nie ma obowiązku wizowego dla obywateli polskich przy pobytach nie przekraczających 90 dni w celach turystycznych.

Loty przez USA

w przypadku lotów z przesiadką na terenie USA wymagane jest posiadanie wizy amerykańskiej.

* UWAGA!

Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

* CENA PRZELOTU

Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy.Cena przelotu przyjęta do kalkulacji wynosi 3800 zł. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Świąt Wielkanocnych oraz w "szczycie sezonu" obowiazuje dopłata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

* WARUNKI PRZEWOZU

Każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

* ANULACJE, ZMIANY BILETU

Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika. Cena biletu w bezzwrotnych, promocyjnych taryfach są wykluczone ze zwrotu wg. kosztów rezygnacji z imprezy organizowanej przez Orka Travel Sp. z o.o.

* PRZELOT

Przeloty organizowane są liniami rejsowymi, minimalnie z 1 przesiadką w jednym z europejskich portów lotniczych, więc dla każdego Klienta bilet wyszukiwany jest indywidualnie. Rozkład lotów, miejsca przesiadek i linie lotnicze, znane są dopiero po wyszukaniu lotu. Uwzględniamy wszelkie niestandardowe życzenia Klientów dotyczące podróży. Bierzemy pod uwagę preferencje Klienta dotyczące miejsca wylotu, ilości przesiadek, wykluczenia z propozycji np. danych linii lotniczych lub bierzemy do kalkulacji konkretną linię, którą Klient chce podróżować). Zaznaczamy, że mają one wpływ na kształtowanie się ceny za przelot.

* REZYDENT

Impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta.

* Ambasada

Ambasada RP Calle Cracovia 40, Colonia San Angel, 01000 México D.F. Apartado Postal 20383 tel. (0052) (55) 55-50-47-00, 55-50-48-78 fax. (0052) (55) 56-16-08-22 www.polonia.org.mx

e-mail

embajadadepolonia@prodigy.net.mx

Wydział Konsularny

konsul@prodigy.net.mx

stanowisko ds. ekonomiczno-handlowych

comercio_pl@prodigy.net.mx

stanowisko ds. kultury i nauki

polcultura@prodigy.net.mx Konsulat RP w Cancún

Konsul Honorowy

Luis Miguel Cámera Patrón (hiszpański, angielski) Calle Sierra No 13, Supermanzana 3 Cancún, Quintana Roo tel. (52) (998) 892-17-64

e-mail

consul@poloniacancun.com


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


Nekera

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

MEKSYK

Położenie

 do Cancun ok. 4 km. Transfer z lotniska ok. 20 minut.

Plaża

 piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

rozległy hotel z 617 pokojami na 7-8 piętrach. Do dyspozycji gości winda, lobby z recepcją i sejfami, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 5 restauracji a la carte (francuska, włoska, japońska, meksykańska, rybna steak house), bary, sklep z pamiątkami. Zadbany teren zewnętrzny z 4 basenami, bar przy basenie i na plaży. Leżaki i parasole na basenie wliczone w cenę.

Wyżywienie

All Inclusive: trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski w godz. 09.00.-18.00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe przez całą dobę.

Internet

 WIFI i kącik internetowy za opłatą.

Zakwaterowanie

 Pokoje standardowe: ekspres do kawy, minibar, zestaw do prasowania, klimatyzacja, sejf, TV sat, telefon, prysznic, WC, balkon, widok na morze. Pokoje Crown: przeznaczone dla gości powyżej 18 lat; dodatkowo z płaszczem kąpielowym i pantoflami kąpielowymi oraz whirlpoolem.

Sport

 aerobik, bilard, koszykówka, rowery, siłownia, kajaki, siatkówka, tenis, tenis stołowy, minigolf, windsurfing.

Wellness

kryty basen, sauna, whirlpool. Za opłatą fryzjer, masaże i zabiegi upiększające.

Dzieci

 miniklub (4-12 lat), brodzik, park wodny.

Rozrywka

animacja, dyskoteka, pokazy wieczorne.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

BestReisen

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Tętniący życiem hotel przy piaszczystej plaży, pełen zabawy i sportu. Aquapark przy morzu, boisko koszykarskie, 6 różnych restauracji, 5 barów, kursy jogi, strefa wellness, dużo dobrej zabawy i atmosfera relaksu w słonecznym klimacie. 

Położenie

Przy piaszczystej plaży, ok. 12 km od lotniska w Cankun, na słynnym półwyspie Zona Hotelera, pół kilometra od stanowiska archeologicznego, 5,5 km od słynnej 5 Avenue, w pobliżu są inne hotele, bary, restauracje itp. Przy hotelu jest przystanek.

Wyposażenie

Okazałe lobby, całodobowa recepcja, windy (hotel ma 8 pięter), bezpłatne Wi-Fi, restauracja bufetowa, restauracje a'la carte (meksykańska, włoska, azjatycka, steak house), bar panoramiczny, bar w lobby, bar przy basenie, bar przy plaży, room-service, sklepiki. 

Pokoje

Standard- sypialnia, łazienka, bezpłatne Wi-Fi, TV sat, telefon, minibar, sprzęt do prasowania, klimatyzacja, ekspres do kawy, sejf, balkon lub tarasStandard ocean view - sypialnia, łazienka, bezpłatne Wi-Fi, TV sat, telefon, minibar, sprzęt do prasowania, ekspres do kawy, klimatyzacja, sejf, balkon lub taras (widok na morze)Standard plus - w sypialni łóżko podwójne oraz 3-osobowe łóżko piętrowe (dla dzieci do 12 r.ż)Suite paradise family - dwupoziomowe mieszkanie (masymalne zakwaterowanie: 4 osoby dorosle i 3 dzieci).Crown club - luksusowy pokój, w łazience oddzielnie prysznic, 2-osobowa wanna z jacuzzi, toaleta, balkon z widokiem na morze. Na powitanie kosz owoców i butelka wina musującego w pokoju, wstęp do Crown Club Lounge. 

Wyżywienie

All inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), kolacje w restauracjach tematycznych (konieczna rezerwacja), napoje, lokalne i niektóre międzynarodowe alkohole, minibar (woda, napoje bezalkoholowe, piwo).

Sport i rozrywka

3 baseny ogólne, basen tylko dla dorosłych, siłownia, siatkówka, koszykówka, korty tenisowe, tenis stołowy, bilard, minigolf, animacje, program rozrywkowy, dyskoteka, sporty wodne, strefa wellness.

Dla dzieci

Aquapark dla dzieci ze statkiem pirackim i zamkiem (usytuowany przy plaży), sala zabaw, zip line, animacje, miniklub dla 2 grup wiekowych, strefa gier dla starszych dzieci, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka niemowlęce. 

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.Od obywateli polskich wjeżdżających na terytorium Meksyku nie wymaga się wizy wjazdowej. Formularz Migracyjny (FMT), który rozdawany jest już na pokładzie samolotu, po wypełnieniu musi być opieczętowany przez urzędnika migracyjnego podczas przekraczania granicy (w przypadku podróży samolotem jest to pierwsze międzynarodowe lotnisko, a nie docelowe). Oryginał wypełnionego formularza odbiera funkcjonariusz służb migracyjnych, natomiast ostemplowaną kopię FMT należy zachować i okazać w momencie wyjazdu z Meksyku. Brak kopii formularza (a w przypadku jego utraty - niedopełnienie obowiązku zgłoszenia tego faktu na policji) może oznaczać przy wyjeździe nałożenie grzywny w wysokości do 100 USD.Należy posiadać paszport, którego termin ważności w dniu powrotu, nie jest krótszy niż 6 miesięc oraz okazać bilet powrotny i wystarczające środki finansowe na pokrycie kosztów deklarowanego pobytu. Przepisy celne nie określają wysokości kwoty wymaganej na każdy dzień pobytu.Zaleca się posiadanie ubezpieczenia na sumę nie mniejszą niż około 100 000 USD.  Koszty leczenia, operacji i pobytu w szpitalu na dobrym poziomie są bardzo wysokie - porównywalne do tych w USA.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, opłaty za kartę turystyczną, opłaty turystycznej (ok. 2 USD za pokój za noc), bagażu rejestrowanego (w zależności od taryfy przelotu, weryfikacja po założeniu wstępnej rezerwacji).

Aktualizacje COVID-19

UWAGA!Przed  wylotem do Meksyku należy wypełnić formularz Questionnaire of Identification of Risk Factors in Travelers, który dostępny jest na https://afac.hostingerapp.com/Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

Podatek turystyczny

Uwaga, podróżni korzystający z tranzytu przez NiemcyOd 1 sierpnia 2021 r. podróż przez Niemcy jest możliwa tylko z negatywnym wynikiem testu. Dotyczy to zarówno podróży drogą lądową, jak i podróży samolotem.Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h (testy PCR, LAMP, TMA 72h) przed przyjazdem do Niemiec. Szybkie testy antygenowe muszą spełniać kryteria Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) tj. czułość 80%, swoistość 97%. Wynik testu musi być w jęz. niemieckim, angielskim, francuskim, hiszpańskim lub włoskim. Polskie testy są uznawane, jeżeli są przetłumaczone. Czas liczy się od godziny pobrania próbki, a nie od otrzymania wyniku.Negatywnego wyniku testu przy podróży tranzytowej przez Niemcy nie muszą mieć:dzieci do 12 r. życia;osoby zaszczepione (14 dni od podania ostatniej dawki szczepionki dopuszczonej w UE);ozdrowieńcy (28 dni-6 miesięcy po chorobie); osoby przewożące zawodowo ludzi lub towary.Jako potwierdzenie bycia osobą zaszczepioną lub ozdrowieńcem może służyć Unijny Certyfikat COVID-19.Od 1 sierpnia 2021 r. Niemieckie Ministerstwo Zdrowia wyróżnia dwa obszary ryzyka:1. obszar wysokiego ryzyka (Hochrisikogebiet);2. obszar występowania mutacji (Virusvariantengebiet).Listy te są na bieżąco uaktualniane. Obecnie (08 sierpnia) Meksyk znajduje się na pierwszej z nich. Przy podróży tranzytowej z Meksyku przez Niemcy należy mieć negatywny wynik testu lub zaświadczenie o pełnym cyklu szczepień lub o przebyciu choroby (28 dni- 6 miesięcy). Testu nie muszą mieć tylko dzieci do 12 r. życia.Tranzyt powinien odbywać się bezpośrednio, bez zbędnych postojów i noclegów. Dopuszczalne jest zatrzymanie się na stacji benzynowej przy autostradzie.Przed powrotem do Niemiec wymagane jest dokonanie rejestracji na www.einreiseanmeldung.de.Karta Lokalizacji PodróżnegoOsoby podróżujące do Polski samolotem - przed dokonaniem odprawy - są obowiązane do wypełnienia Karty Lokalizacji Podróżnego w postaci elektronicznej (eKLP). Od 17 lipca 2021 r. jest ona dostępna w formie elektronicznej i zastępuje dotychczas stosowanaą wersję papierową. Jedynie w przypadku braku dostępu do systemu teleinformatycznego można ją nadal wypełnić w postaci papierowej - w takim przypadku papierowy formularz Karty Lokalizacji Podróżnego (KLP) jest przekazywany przez personel pokładowy.Karta znajduje się na stronie MSZ: https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home, szczegóły: https://www.gov.pl/web/gov/wypelnij-klp Okazanie tejże karty jest warunkiem koniecznym przy przekraczaniu granicy w okresie pandemii.KOMUNIKAT z 24 czerwca ws. kwarantanny w PolsceW związku z najnowszym rozporządzeniem Rady Ministrów, od 24.06. 2021 obowiązują nowe przepisy dotyczące kwarantanny po przylocie do Polski;W przypadku przybycia z państw nienależących do strefy Schengen lub niebędących państwem członkowskim Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) podróżni muszą odbyć obowiązkową 10 dniową kwarantannę, z której zwolnić może negatywny wynik testu na koronawirusa, wykonany nie wcześniej niż 7. dnia po przylocie do Polski.Poza tym z kwarantanny zwolnienione są osoby:a) w pełni zaszczepione, czyli takie, które przyjęły drugą dawkę (w przypadku szczepienia dwufazowego) lub jedną dawkę (w przypadku szczepienia jednofazowego) minimum 14 dni wcześniej i mogą to potwierdzić zaświadczeniem. Szczepionka musi być dopuszczona do użytku w Unii Europejskiejb) ozdrowieńcy, czyli ci, którzy w ostatnich 6 miesiącach byli poddani izolacji domowej lub szpitalnej (i mają zaświadczenie o tym fakcie)c) dzieci do 12. roku życia, podróżujące z osobami w pełni zaszczepionymi.Obowiązek odbycia kwarantanny uznaje się za zrealizowany z chwilą wprowadzenia negatywnego wyniku testu do systemu teleinformatycznego przez medyczne laboratorium diagnostyczne.Szczegóły:https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczeniahttp://https://strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/informacje-dla-podrozny/9081,Kwarantanna-po-przekroczeniu-granicy.html----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Począwszy od 1 kwietnia 2021 wszyscy turyści wjeżdżający do stanu Quintana Roo w Meksyku (na terenie którego znajdują się m.in. miejscowości Tulum, Playa del Carmen, Cancun) zobowiązani będą do uiszczenia podatku turystycznego w wysokości ok. 11 $/os. (224 meksykańskich pesos).Podatek ten jest obowiązkowy dla wszystkich podróżnych od 15 roku życia. Można go opłacić wedle uznania - przed przyjazdem na miejsce, w trakcie pobytu lub przed opuszczeniem Meksyku. Podatek będzie można opłacić poprzez Visitax - dedykowaną stronę internetową lub w automatach dostępnych 24 godziny na dobę na lotnisku w Cancun. Po opłaceniu podatku podróżny otrzyma potwierdzenie z kodem kreskowym, który należy zachować do kontroli (będzie ona przeprowadzona przed wylotem z Meksyku przez lotniskowy personel).

Bagaż rejestrowany

Z uwagi na różne taryfy przelotu dostępne w liniach lotniczych obsługujących połączenia z Polski do Meksyku dopiero po założeniu wstępnej rezerwacji przelotu (na poprawne dane uczestników wyjazdu) jesteśmy w stanie zweryfikować czy bagaż rejestrowany zawarty jest w cenie danej taryfy czy też nie. W przypadku gdy bagażu nie będzie w cenie taryfy można go dokupić za dopłatą w wysokości 500 PLN/sztuka (Lufthansa) za lot w dwie strony. Limit wagowy takiego bagażu to 23 kg.Połączenia z Niemiec do Meksyku:W przypadku gdy bagażu nie będzie w cenie taryfy można go dokupić za dopłatą w wysokości 600 PLN/sztuka (Air France/KLM) za lot w dwie strony. Limit wagowy takiego bagażu to 23 kg.

Aktualizacje COVID-19

Zgodnie z rozporządzeniem władz meksykańskiego stanu Quintana Roo - od 26 lipca 2021 r. napoje alkoholowe mogą być serwowane tylko do północy. Dotyczy to wszystkich hoteli, restauracji, barów, room-service itp.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Oasis Tours

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis kontrahenta

Hotel CROWN PARADISE CLUB CANCUN położony jest przy plaży. Centrum miasta oddalone jest o około 20 km. Hotel wyposażony jest w Wi-Fi, kącik internetowy, windę, sklep, jacuzzi, miejsca parkingowe oraz salę telewizyjną. Na zewnątrz nieruchomości znajduje się podgrzewany basen (czynny przez cały rok). Jest też basen dla dzieci. Ponadto można odpocząć na świeżym powietrzu na tarasie. Wewnątrz hotelu można skorzystać z podgrzewanego, krytego basenu. Dla rozrywki hotel oferuje dyskotekę. Dla najmłodszych gości hotelowych przygotowano plac zabaw. Dla najmłodszych Gości dostępne są również łóżeczka. Bagaż można przechować w hotelowej przechowalni. W celu wyczyszczenia ubrań oferujemy usługę prania (za dodatkową opłatą) oraz usługę prasowania. Dla Twojej wygody strona hotelu zapewni Ci opiekę. W razie potrzeby możesz skontaktować się z centrum medycznym (za opłatą). Na zjazdy i inne spotkania biznesowe hotel oferuje salę konferencyjną z drukarką i faksem. Jeśli chcesz zwiedzić region wakacyjny, możesz skorzystać z wypożyczalni samochodów w pobliżu hotelu (za dodatkową opłatą). Palenie jest dozwolone w hotelu. Wyżywienie Śniadania oferowane są w formie bufetu szwedzkiego. Kolacja serwowana jest również w formie bufetu. Na posiłki zapraszamy do restauracji bufetowej z tarasem (dania wegetariańskie) i baru przy basenie. OdległościLotnisko: ok. godz. 12 kmPrzystanek autobusowy: ok. godz. 50 mSport i rekreacja Hotelowe pole do minigolfa zapewnia rodzinną zabawę podczas najpiękniejszej pory roku. Na plaży można uprawiać różne sporty wodne. Jeśli chcesz pozostać na piłce podczas wakacji, znajdziesz okazję do gry w koszykówkę. Podczas wakacji możesz również wziąć udział w kursach jogi. Z tenisem stołowym i siatkówką różne inne sporty oferują wiele urozmaiceń na wakacjach. Z kortu tenisowego mogą korzystać również goście hotelowi. Strefa wellness oferuje masaże (za dodatkową opłatą). Dzieci mogą być pod opieką w hotelowym miniklubie.

COVID 19

TEST:  NIERODZAJ TESTU: BRAK TESTUTEST DLA DZIECKA: NIEWYMAGANE DOKUMENTY: KOD QR - na mniej niż 12 godzin przed wylotem do i z Meksyku wymagana rejestracja na  stronie https://www.vuelaseguro.com/login i wygenerowanie indywidualnego kodu QR. Uzupełnienie formularza możliwe jest najwcześniej na 12 godzin przed wylotem z i do Polski. Rekomendujemy posiadanie pliku z kodem QR w formie papierowej i elektronicznejPodróż Lufthansą -  osoby  podrózujące Lufthansą z przesiadką w Niemczech mają obowiązek:- mają obowiązek przedstawić przed wylotem negatywny wynik testu na COVID-19. Dopuszczalne są wyniki testu (w języku angielskim, francuskim, niemieckim, włoskim lub hiszpańskim; samodzielnie wykonywane testy nie są brane pod uwagę): RT-PCR, antygenowego, RT-LAMP, TMA, nie starsze niż 72 godziny (w przypadku testów antygenowych - niż 48 godzin; czas liczony od chwili pobrania próbki), bez względu na klasyfikację kraju wylotu, jak również regulacje kraju docelowego. Obowiązek ten dotyczy także pasażerów tranzytowych i obejmuje loty w obie strony. Negatywny wynik testu należy zachować co najmniej przez 14 dni od wjazdu do Niemiec i okazać na wezwanie urzędu ds. zdrowia.Z obowiązku wykonania testu przy podróży samolotem zwolnione są m.in.:- dzieci do 6 r. życia;- osoby zaszczepione (14 dni od podania ostatniej dawki szczepionki dopuszczonej w UE - należy okazać zaświadczenie przyjęcia pełnego cyklu szczepień przeciwko COVID-19- ozdrowieńcy (28 dni-6 miesięcy po chorobie) - należy okazać zaświadczenie lekarskie potwierdzające przebycie COVID-19Podróż liniami SWISS International Airlines - osoby podróżujące liniami SWISS z przesiadką w  Szwajcarii,  muszą spełnić wymogi dotyczące osób podróżujących samolotem:- obowiązek rejestracji za pomocą formularza elektronicznego, który należy wypełnić przed przyjazdem do Szwajcarii  - dodatkowo obowiązek posiadania negatywnego wyniku testu na SARS-CoV-2 (powinien być to test PCR wykonany z próbki pobranej w ciągu ostatnich 72 godzin lub test antygenowy wykonany w ciągu ostatnich 48 h przed przyjazdem do Szwajcarii).Z obowiązku wykonania testu przy podróży samolotem zwolnione są m.in.:- osoby, które w ciągu ostatnich dwunastu miesięcy zostały zaszczepione pełnym cyklem szczepionki (z reguły dwiema dawkami) dopuszczonej do stosowania przez Unię Europejską lub Szwajcarię - należy okazać zaświadczenie przyjęcia pełnego cyklu szczepień przeciwko COVID-19osoby, które w ciągu ostatnich sześciu miesięcy zachorowały na COVID-19 i wyzdrowiały -  należy okazać zaświadczenie lekarskie potwierdzające przebycie COVID-19- dzieci do lat 16.Restrykcje obowiązujące w Meksyku:Pasażerowie przylatujący do Meksyku mogą podlegać kontroli zdrowia i pomiarowi temperatury. Ppodróżni nie zostaną poddani testom na COVID-19 po przyjeździe do kraju oraz nie muszą przedstawić negatywnego testu po przylocie.  Hotele muszą zarejestrować się i przestrzegać rządowego programu "Certification in Health Protection and Prevention in Touristic Installations", na plaży należy zachować dystans społeczny, bary i kluby nocne są otwarte i działają zgodnie z lokalnymi wytycznymi, muzea i wystawy są otwarte i działają zgodnie z lokalnymi wytycznymi.W Meksyku obowiązuje nakaz zasłaniania ust oraz nosa w przestrzeni publicznej w tym na ulicach, w obiektach zamkniętych i w środkach komunikacji zbiorowej. Noszenie maseczki nie jest obowiązkowe na plaży, przy basenie hotelowym oraz przy stoliku w restauracji.Aktualne informacje rządu Meksyku na temat sytuacji epidemiologicznej są dostępne na stronach: https://coronavirus.gob.mx/datos/, https://datos.covid-19.conacyt.mx/, https://www.gob.mx/saludKażda jednostka federacyjna prowadzi poza tym własną politykę w zakresie ochrony zdrowia i zwalczania pandemii. Szczegółowa informacja jest dostępna m.in. na stronach: https://covid19.cdmx.gob.mx/ (Miasto Meksyk) i https://qroo.gob.mx/sesa/nuevo-coronavirus-covid-19 (Quintana Roo, tj. m.in. Cancun i Riviera Maya).

RODZAJ OFERTY - WAŻNE INFORMACJE

1. Oferty z przelotem liniami rejsowymi to oferty DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA co oznacza, że ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane - cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. 2. Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.3. Warunki przewozów wybranych przewoźników:LUFTHANSA - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23 cm).Dodatkowo można dokupić bagaż  rejestrowany 23 kg (Maksymalne wymiary jednej sztuki bagażu wynoszą 158 cm - szerokość + wysokość + głębokość).SWISS - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23 cm) oraz bagaż  rejestrowany 23 kg AIR FRANCE -cena oferty zawiera bagaż podręczny 12 kg (55x35x25 cm).Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.KLM -  cena oferty zawiera bagaż podręczny 12 kg (55x35x25 cm).Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg (Maksymalne wymiary jednej sztuki bagażu wynoszą 158 cm - szerokość + wysokość + głębokość).Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlega dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.4. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu.

CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA

CENA ZAWIERA:- ubezpieczenie (KL, NW, bagaż),- bilet lotniczy,- zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się zazwyczaj w dniu przyjazdu od godz. 14:00-15:00, kończy o godz.12:00),- wyżywienie według wybranej opcji,- bagaż podręczny w przypadku przelotów czarterami i wybranymi liniami rejsowymi (Lufthansa, Air France, KLM)- bagaż główny w przypadku przelotów liniami czarterowymi i wybranymi rejsowymi (Swiss)- transfer lotnisko-hotel-lotnisko- telefoniczną opiekę w j. angielskimKlienci przylatujący do Meksyku są pod telefoniczną opieką  anglojęzycznego przedstawiciela biura (kontakt telefoniczny, brak tradycyjnych spotkań informacyjnych w hotelach)Klienci mają również możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu Organizatora (numer Emergency podany jest w dokumentach podróży).UWAGA! PODSTAWA CENY NIE ZAWIERA:- bagażu głównego w przypadku przelotów wybranymi liniami rejsowymi (Lufthansa, Air France, KLM)- Podatku ekologicznego, który pobierany jest od 1 stycznia 2019r.. Opłata za podatek w wysokości 26 MXN (ok. 1,15 EUR)/ pokój/noc odbywa się podczas zakwaterowania lub wykwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Podatek może być zapłacony gotówką w walucie MXN/EUR/USD -  Podatku turystycznego, który pobierany jest od 01.04.2021 r. od wszystkich zagranicznych turystów, wjeżdżających do stanu Quintana Roo, na terenie którego znajdują się ośrodki turystyczne Tulum, Playa del Carmen, Cancun,  w kwocie 11 USD/os.Podatek można opłacić przed przyjazdem, w trakcie pobytu lub przed opuszczeniem Meksyku. Podatek jest obowiązkowy dla wszystkich osób od 15 r.ż.  Podatek będzie można opłacić poprzez Visitax - stronę internetową lub w automatach dostępnych 24 h w każdym terminalu na lotnisku w Cancun. Po zaksięgowaniu wpłaty platforma wystawi pokwitowanie z kodem kreskowym, który należy zachować do kontroli. Płatności będą weryfikowane przez personel lotniska, który upewni się, że turyści dokonali płatności.Więcej info: https://www.travelpulse.com/news/destinations/mexican-caribbean-launches-visitax-tourism-fee-payment-system.html

POTWIERDZENIE REZERWACJI

Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


Neckermann

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Cancun, Meksyk

Położenie

do Cancun ok. 4 km. Transfer z lotniska ok. 20 minut.

Plaża

piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

rozległy hotel z 617 pokojami na 7-8 piętrach. Do dyspozycji gości winda, lobby z recepcją i sejfami, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 5 restauracji a la carte (francuska, włoska, japońska, meksykańska, rybna steak house), bary, sklep z pamiątkami. Zadbany teren zewnętrzny z 4 basenami, bar przy basenie i na plaży. Leżaki i parasole na basenie wliczone w cenę. www.crownparadise.com

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski w godz. 09.00.-18.00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe przez całą dobę.

Internet

WIFI i kącik internetowy za opłatą.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-3A): ekspres do kawy, minibar, zestaw do prasowania, klimatyzacja, sejf, TV sat, telefon, prysznic, WC, balkon, widok na morze. Pokoje Crown (A1-2B): przeznaczone dla gości powyżej 18 lat; dodatkowo z płaszczem kąpielowym i pantoflami kąpielowymi oraz whirlpoolem.

Sport

aerobik, bilard, koszykówka, rowery, siłownia, kajaki, siatkówka, tenis, tenis stołowy, minigolf, windsurfing.

Wellness

kryty basen, sauna, whirlpool. Za opłatą fryzjer, masaże i zabiegi upiększające.

Dzieci

miniklub (4-12 lat), brodzik, park wodny.

Rozrywka

animacja, dyskoteka, pokazy wieczorne.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann X

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Cancun, Meksyk

Położenie

do Cancun ok. 4 km. Transfer z lotniska ok. 20 minut.

Plaża

piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

rozległy hotel z 617 pokojami na 7-8 piętrach. Do dyspozycji gości winda, lobby z recepcją i sejfami, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 5 restauracji a la carte (francuska, włoska, japońska, meksykańska, rybna steak house), bary, sklep z pamiątkami. Zadbany teren zewnętrzny z 4 basenami, bar przy basenie i na plaży. Leżaki i parasole na basenie wliczone w cenę. www.crownparadise.com

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski w godz. 09.00.-18.00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe przez całą dobę.

Internet

WIFI i kącik internetowy za opłatą.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-3A): ekspres do kawy, minibar, zestaw do prasowania, klimatyzacja, sejf, TV sat, telefon, prysznic, WC, balkon, widok na morze. Pokoje Crown (A1-2B): przeznaczone dla gości powyżej 18 lat; dodatkowo z płaszczem kąpielowym i pantoflami kąpielowymi oraz whirlpoolem.

Sport

aerobik, bilard, koszykówka, rowery, siłownia, kajaki, siatkówka, tenis, tenis stołowy, minigolf, windsurfing.

Wellness

kryty basen, sauna, whirlpool. Za opłatą fryzjer, masaże i zabiegi upiększające.

Dzieci

miniklub (4-12 lat), brodzik, park wodny.

Rozrywka

animacja, dyskoteka, pokazy wieczorne.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Polska Neckermann

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Cancun, Meksyk

Położenie

do Cancun ok. 4 km. Transfer z lotniska ok. 20 minut.

Plaża

piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

rozległy hotel z 617 pokojami na 7-8 piętrach. Do dyspozycji gości winda, lobby z recepcją i sejfami, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 5 restauracji a la carte (francuska, włoska, japońska, meksykańska, rybna steak house), bary, sklep z pamiątkami. Zadbany teren zewnętrzny z 4 basenami, bar przy basenie i na plaży. Leżaki i parasole na basenie wliczone w cenę. www.crownparadise.com

Dostęp do internetu

WIFI i kącik internetowy za opłatą.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Karty kredytowe

Amexco, MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-3A): ekspres do kawy, minibar, zestaw do prasowania, klimatyzacja, sejf, TV sat, telefon, prysznic, WC, balkon, widok na morze. Pokoje Crown (A1-2B): przeznaczone dla gości powyżej 18 lat; dodatkowo z płaszczem kąpielowym i pantoflami kąpielowymi oraz whirlpoolem.

Sport

aerobik, bilard, koszykówka, rowery, siłownia, kajaki, siatkówka, tenis, tenis stołowy, minigolf, windsurfing.

Wellness

kryty basen, sauna, whirlpool. Za opłatą fryzjer, masaże i zabiegi upiększające.

Dzieci

miniklub (4-12 lat), brodzik, park wodny.

Rozrywka

animacja, dyskoteka, pokazy wieczorne.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski w godz. 09.00.-18.00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe przez całą dobę.


Mapa Hotelu Crown Paradise Club

Opinie o Hotelu Crown Paradise Club

4.9
zdecydowanie polecam

Crown Paradise Club to super hotel dla każdego! Spędziliśmy w nim dwa cudowne tygodnie, pogoda była świetna, plaża piękna, a do Cancun rzut beretem ;) Sam hotel ma mnóstwo do zaoferowania, super rozrywka dla małych i dużych, pokoje raczej skromne, ale czyste, jedzenie b. smaczne! Naprawdę fajny, jak na trzy gwiazdki

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.3
zdecydowanie polecam

Świetny hotel, znacznie przewyższający standardem swoje gwiazdki - nie spodziewałem się aż tak dobrego hotelu mając wspomnienia z innych tego typu obiektów w Meksyku! Do centrum Cancun bardzo blisko, okolica malownicza - idealna na plażowanie! Jedzenie smaczne, lecz bez szału. Super wieczorne animacje! No i świetna obsługa, uśmiechnięta, pomocna, po prostu pierwsza klasa. Hotel Crown Paradise Club - zdecydowanie polecam!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3

Crown Paradise Club - możliwości zakwaterowania:

pok. 2 os. z widokiem na morze standard ocean view 2 camas
pok. 2 os. z widokiem na morze standard ocean view 2 camas tpl
standard double club seaview balcony or terrace
Double Standard Sea View Balcony or Terrace
Single w. Child Standard Balcony or Terrace
Standard Single Use Club Sea View Balcony or Terrace
standard specialpackage double standard seaview balcony or terrace
Double/Double - Ocean view
Pokój dwuosobowy (1 bed)
Pokój dwuosobowy (1 bed) - Plus
Pokój dwuosobowy (1 bed) - Superior Widok na morze
Pokój dwuosobowy (1 bed) - Widok na morze
Pokój dwuosobowy
Pokój dwuosobowy - Club room
Pokój dwuosobowy - Ocean view
Pokój dwuosobowy - Superior Widok na morze
Pokój dwuosobowy - Widok na morze
Pokój dwuosobowy - Widok na ogród
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny - Widok na ogród
Suite

Crown Paradise Club - Możliwości wyżywienia:


Crown Paradise Club - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Crown Paradise Club? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00