cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Rihana Inn, Morze Czerwone
1 / 26
Udogodnienia hotelu Three Corners Rihana Inn
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Three Corners Rihana Inn
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Three Corners Rihana Inn:
4.4 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Three Corners Rihana Inn:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.8
  • Jakość
    do ceny
    4.3
Ocena hotelu:
4.4 / 5
Średnia z 6 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 28 października 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 października 2018

Hotel Three Corners Rihana Inn w ofercie Biura podróży:

Coral Travel
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rihana Inn i Rihana Resort - dwa hotele w kompleksie, usytuowane w miejscowości El Gouna, przy piaszczystej plaży z piękną zatoką. Ze względu na mnogość atrakcji dla dzieci polecamy je dla rodzin na wakacje w malowniczej i spokojnej okolicy. Jest to także dobry wybór dla par oraz grup przyjaciół.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie El Gouna, obok hotelu Three Corners Rihana Resort, przy prywatnej, piaszczystej plaży z malowniczą zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 duże baseny zewnętrzne, brodzik, zjeżdżalnia, program animacyjny, muzyka na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w recepcji i w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Hurghada Czterogwiazdkowy Three Corners Rihana Inn jest zbudowany jako rozszerzenie kompleksu Rihana Resort. Budynki, z ich charakterystycznymi kopułami i łukami w ciepłych kolorach słońca, rozciągają się wokół dużego basenu. Można tu zrelaksować się korzystając z pięknej, piaszczystej plaży Zalewu Three Corners Rihana Resort, który jest obszarem chronionym ze względu na wyjątkowe rafy koralowe, co gwarantuje niezapomniane widoki podczas nurkowania.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2001 r. Odnowiony w 2007 Na terenie znajduje się restauracja w hotelu Rihana Resort, bar, sala konferencyjna, basen odkryty, 1 zjeżdżalnia, wspólne z hotelem Three Corners Rihana Resort, pralnia (płatna).

internet

Kawiarenka internetowa płatna

plaża

700 m od hotelu plaża przy lagunie, piaszczysto -żwirowa, prywatna plaża znajduje się ok. 1 km od hotelu. Dojazd do prywatnej plaży bezpłatnym busem hotelowym. Parasole, materace, leżaki i ręczniki - bezpłatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, TV, telefon, łazienkę (WC, suszarka [na życzenie], prysznic), sejf (bezpłatny), minibar (płatny), w 70% pokoi balkon lub taras. Typy pokoi: w 6 budynkach: pokoje standardowe , pokoje connection (2 pokoje)

Wyżywienie

restauracja w hotelu Rihana Resort, bar All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, przekąski w wybranych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera:napojów importowanych, soków ze świeżych owoców Restauracje a la carte - płatne. wymagana rezerwacja.międzynarodowa, włoska

z myślą o dzieciach

2 brodziki, animacje, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, menu dla dzieci i krzesełka w restauracji, łóżeczka dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

animacje, tenis stołowy, siatkówka plażowa, mini boisko do piłki nożnej, animacje, rzutki

płatne

salon piękności (w hotelu Rihana Resort), sauna, masaż, jacuzzi, łaźnia turecka, rowery wodne, centrum nurkowe, bilard

Aktualizacja opisu

02.10.2017 10:38

usługi dostępne w hotelu

Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rihana Inn i Rihana Resort - dwa hotele w kompleksie, usytuowane w miejscowości El Gouna, przy piaszczystej plaży z piękną zatoką. Ze względu na mnogość atrakcji dla dzieci polecamy je dla rodzin na wakacje w malowniczej i spokojnej okolicy. Jest to także dobry wybór dla par oraz grup przyjaciół.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rihana Inn i Rihana Resort - dwa hotele w kompleksie, usytuowane w miejscowości El Gouna, przy piaszczystej plaży z piękną zatoką. Ze względu na mnogość atrakcji dla dzieci polecamy je dla rodzin na wakacje w malowniczej i spokojnej okolicy. Jest to także dobry wybór dla par oraz grup przyjaciół.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie El Gouna, obok hotelu Three Corners Rihana Resort, przy prywatnej, piaszczystej plaży z malowniczą zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 duże baseny zewnętrzne, brodzik, zjeżdżalnia, program animacyjny, muzyka na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w recepcji i w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Komfortowy hotel w stylu nubijskim, usytuowany na rozległym terenie z egzotyczną roślinnością. Wraz z hotelem Rihana Resort tworzy atrakcyjny i malowniczy kompleks wakacyjny.

Położenie

W uroczym miasteczku El Gouna, 400 m od centrum, 25 km od lotniska, 30 km od Hurghady, w drugiej linii brzegowej, ok. 200 m od  laguny z niewielką plażą i pomostem. Na drugą, prywatną plażę nad morzem dowozi bezpłatnie hotelowy minibus (ok. 10 minut jazdy).

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją, 2 główne restauracje, 2 restauracje a'la carte, 5 barów (w tym jeden przy plaży), Wi-Fi w recepcji oraz w barze Sunset Lounge, bankomat, sklepiki, pralnia, sala konferencyjna. Goście mogą korzystać z infrastruktury obu hoteli.

Pokoje

Gustowne urządzone, klimatyzowane, z łazienką (możliwość wypożyczenia suszarki do włosów), minibarem, TV sat, sejfem, telefonem, balkonem lub tarasem (widok na ogród lub basen). Powierzchnia pokoju standardowego - ok. 21 m kw. Możliwa rezerwacja zakwaterowania w pokoju łączonym (2 sypialnie i 2 łazienki).

Wyżywienie  

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu, słodki podwieczorek,  przekąski, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane od godz. 10.00 do północy.

Sport i rozrywka

Na terenie kompleksu 3 owalne baseny (podgrzewane w sezonie zimowym), siatkówka plażowa, tenis stołowy, biliard, boccia, rzutki, sporty wodne (snorkeling, kajaki, rowery wodne, narty wodne), ośrodek nurkowy Easy Divers, wellness center (sauna, łaźnia, jacuzzi, masaże), animacje, program sportowy i rozrywkowy. W pobliżu hotelu znajduje się 18-dołkowe pole golfowe oraz baza windsurfingu i kitesurfingu.

Dla dzieci

Brodziki, miniklub (2 kategorie wiekowe: 4-8 lat, 9-12 lat), 2 ślizgawki wodne, 2 place zabaw, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rihana Inn i Rihana Resort - dwa hotele w kompleksie, usytuowane w miejscowości El Gouna, przy piaszczystej plaży z piękną zatoką. Ze względu na mnogość atrakcji dla dzieci polecamy je dla rodzin na wakacje w malowniczej i spokojnej okolicy. Jest to także dobry wybór dla par oraz grup przyjaciół.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rihana Inn i Rihana Resort - dwa hotele w kompleksie, usytuowane w miejscowości El Gouna, przy piaszczystej plaży z piękną zatoką. Ze względu na mnogość atrakcji dla dzieci polecamy je dla rodzin na wakacje w malowniczej i spokojnej okolicy. Jest to także dobry wybór dla par oraz grup przyjaciół.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie El Gouna, obok hotelu Three Corners Rihana Resort, przy prywatnej, piaszczystej plaży z malowniczą zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 duże baseny zewnętrzne, brodzik, zjeżdżalnia, program animacyjny, muzyka na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w recepcji i w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

KATEGORIA OFICJALNA

****

POŁOŻONY

Hotel Rihana Inn należy do sieci hotelowej The Three Corners, położony jest w centrum El Gouny, ok. 30 km od lotniska. W odległości ok. 200 m od hotelu znajduje się plaża przy lagunie z pięknymi rafami koralowymi, natomiast ok. 1 km od hotelu znajduje się piaszczysta, prywatna plaża, do której co godzinę dowozi bezpłatny bus hotelowy.

HOTEL OFERUJE

Na terenie hotelu znajduje się basen zewnętrzny (w zimie ogrzewany), basen dla dzieci, 2 zjeżdżalnie (wspólne z hotelem Rihana Resort). Zarówno na plaży jak i przy basenie leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne. Do dyspozycji Klienta przeznaczona jest siłownia, tenis stołowy, siatkówka, rzutki, boccia, sauna, łaźnia turecka, masaż, solarium, jacuzzi, kawiarenka internetowa, pralnia, salon piękności, kort tenisowy, dyskoteka, bilard, rowery wodne. Za dodatkową opłata możliwość gry z bilarda,wypożyczenia rowerów oraz przejażdżka na wielbłądach.

POKOJE

Hotel posiada 166 komfortowo urządzonych pokoi, z czego 47 pokoi to pokoje standardowe, 112 pokoi standardowych łączonych drzwiami i 2 pokoje przeznaczone dla nowożeńców. Każdy pokój posiada balkon lub taras. 78 pokoi jest z widokiem na basen, 10 na ogród oraz 78 pokoi z widokiem na ogród lub góry. W każdym pokoju znajduje się klimatyzacja, łazienka, TV, telefon, sejf, minibar (płatny). W pokojach dostępny jest za opłata internet bezprzewodowy. W recepcji dostępna suszarka do włosów.

Wyżywienie

Formuła All inclusive zawiera- śniadanie, lunch i kolacje w formie bufetu. Śniadania podawane w restauracji głównej w godzinach 07.00-10.00, lunch serwowany w restauracji głównej lub restauracji na plaży między 12.30 a 15.00 (sałatki, zupy oraz lekkie przekąski), kolacja w restauracji głównej od 18.00 do 21.00. Napoje wchodzące w skład formuły All inclusive dostępne od 10.00 do 24.00 (napoje bez alkoholowe, lokalne piwo, wino, rum, gin). System All inclusive nie zawiera napoi importowanych, soków ze świeżych owoców oraz fajki wodnej. Na terenie hotelu znajdują się 2 restauracje główne, 2 restauracje a'la carte, oraz 5 barów.

SPORT i ROZRYWKA

Na terenie hotelu znajduje się centrum nurkowe, mini boisko do piłki nożnej. Bogaty program animacyjny każdego dnia. Na terenie hotelu- centrum fitness, salon piękności i fryzjer. W bliskiej odległości od hotelu możliwość uprawiania taki sportów jak- golf, tenis, paint ball, gokart, wyścigi konne. Są one dodatkowo płatne.

DZIECI

Dla najmłodszych Klientów brodzik, mini aquapark oraz plac zabaw

NASZYM ZDANIEM

Doskonała propozycja dla rodzin z dziećmi. Tutaj każdy Klient znajdzie dla siebie moc atrakcji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rihana Inn i Rihana Resort - dwa hotele w kompleksie, usytuowane w miejscowości El Gouna, przy piaszczystej plaży z piękną zatoką. Ze względu na mnogość atrakcji dla dzieci polecamy je dla rodzin na wakacje w malowniczej i spokojnej okolicy. Jest to także dobry wybór dla par oraz grup przyjaciół.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rihana Inn i Rihana Resort - dwa hotele w kompleksie, usytuowane w miejscowości El Gouna, przy piaszczystej plaży z piękną zatoką. Ze względu na mnogość atrakcji dla dzieci polecamy je dla rodzin na wakacje w malowniczej i spokojnej okolicy. Jest to także dobry wybór dla par oraz grup przyjaciół.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie El Gouna, obok hotelu Three Corners Rihana Resort, przy prywatnej, piaszczystej plaży z malowniczą zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 duże baseny zewnętrzne, brodzik, zjeżdżalnia, program animacyjny, muzyka na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w recepcji i w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Kameralny obiekt, należący do sieci Three Corners, położony tuż przy siostrzanym hotelu Three Corners Rihana Resort (tworzą wspólny kompleks). Zlokalizowany jest w miejscowości El Gouna, ok. 25 km od lotniska w Hurghadzie. Z hotelu dostępny jest shuttle bus w obrębie El Gouny i do Hurghady (płatny).
Plaża:

Przy siostrzanym hotelu Three Corners Rihana Resort znajduje się prywatna, piaszczysta plaża, otoczona malowniczą zatoczką (dojście na plażę przez teren hotelowy ok. 200 m). Na plażę kursuje raz na godzinę bezpłatny hotelowy busik (10:00-17:00). Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 - godz., bankomat, pralnia, mini centrum handlowe, sklep z pamiątkami, salon fryzjerski. Goście hotelu mogą korzystać z restauracjii barów na terenie kompleksu: restauracji głównej Plaza i Sunny (posiłki w formie bufetu), 2 restauracji a'la carte (płatne dodatkowo): Chez Pascal (owoce morza) oraz Dolce Vita (włoska) iz 7 barów: m.in. bar przy basenie Sunset i Dolphin, bar na plaży Sea Beach, lobby bar oraz Peanuts Bar. Na terenie kompleksu znajdują się 3 duże baseny zewnętrzne (jeden podgrzewany w sezonie zimowym) iaquapark (z atrakcjami wodnymi dla dzieci i 4 zjeżdżalniami dla dorosłych). Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenach - bezpłatnie. Część atrakcji znajduje się na terenie hotelu Thre Corners Rehana Resort.
Pokoje:

Hotel dysponuje ponad 160, praktycznie urządzonymi, pokojami, mieszczącymi się w niewysokich budynkach. Standardowe pokoje 2-osobowe (brak możliwości dostawki), wyposażone w łazienkę (prysznic/wanna, WC), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, telefon, sejf, mini bar (płatny). Większość pokoi posiada balkon, balkon francuski lub taras. Pokoje posiadają widok na ogród lub basen. Suszarki do włosów dostępne są w recepcji. Łóżeczka dla niemowląt - bezpłatne.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), lunch (12:30-14:30) oraz kolacje (18:30-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej. W ciągu dnia dostępne są lekkie przekąski, a także słodkie przekąski w wyznaczonych barach/restauracjach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godz. 10:00-24:00. Importowane alkohole, świeże soki oraz mini bar płatne są dodatkowo. Goście mogą korzystać z restauracji a'la carte za specjalną zniżką. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
Program sportowy i animacyjny:

Animacje w ciągu dnia: gry, zabawy, waterpolo, rzutki, boccia, siatkówka wieczorne show, muzyka na żywo, karaoke. Dla dzieci dostępne animacje w ramach Trixie Club, a także brodzik, plac zabaw, wodne atrakcje w aquaparku,krzesełka w restauracji. Dodatkowo płatne: bilard, wynajem rowerów, centrum sportów wodnych (nurkowanie, surfing), hotelowe SPA (sauna, łaźnia parowa, masaże). W pobliżu hotelu znajduje się pole golfowe i kino.
Internet:

Przy recepcji oraz w lobby barze bezpłatny dostęp do Wi-Fi , natomiast w pokojach - płatny.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: .
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/os.), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne


Inne

EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

W regionie
Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.
"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rihana Inn i Rihana Resort - dwa hotele w kompleksie, usytuowane w miejscowości El Gouna, przy piaszczystej plaży z piękną zatoką. Ze względu na mnogość atrakcji dla dzieci polecamy je dla rodzin na wakacje w malowniczej i spokojnej okolicy. Jest to także dobry wybór dla par oraz grup przyjaciół.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rihana Inn i Rihana Resort - dwa hotele w kompleksie, usytuowane w miejscowości El Gouna, przy piaszczystej plaży z piękną zatoką. Ze względu na mnogość atrakcji dla dzieci polecamy je dla rodzin na wakacje w malowniczej i spokojnej okolicy. Jest to także dobry wybór dla par oraz grup przyjaciół.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie El Gouna, obok hotelu Three Corners Rihana Resort, przy prywatnej, piaszczystej plaży z malowniczą zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 duże baseny zewnętrzne, brodzik, zjeżdżalnia, program animacyjny, muzyka na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w recepcji i w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hurghada, Egipt

Opis hotelu

Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Na miejscu znajduje się sejf i bankomat. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Na terenie hotelu znajduje się również pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: opieka nad dziećmi, opieka medyczna, pobudka na życzenie, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Komfortowy pobyt zapewniają minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor i Wi-Fi. Łazienka posiada prysznic. W łazience znajduje się suszarka do włosów i lusterko kosmetyczne. Obiekt oferuje pokoje dla niepalących.

Sport i wypoczynek

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w hotelu, jak np. rower / rower górski, tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka, golf i wędkowanie. Windsurfing, kitesurfing, jet ski, rower wodny, przejażdżki na bananie wodnym, żeglowanie, rejsy katamaranem, spływy kajakowe, nurkowanie i aqua fitness zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard, darta i aerobik. W obiekcie znajdziecie Państwo Strefę Wellness ze spa, salonem piękności i zabiegami masażu. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, miniklub i minidisco.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Show-cooking to pokaz kunsztu wyśmienitych kucharzy i wyborne potrawy w mistrzowskim wydaniu. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2017.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rihana Inn i Rihana Resort - dwa hotele w kompleksie, usytuowane w miejscowości El Gouna, przy piaszczystej plaży z piękną zatoką. Ze względu na mnogość atrakcji dla dzieci polecamy je dla rodzin na wakacje w malowniczej i spokojnej okolicy. Jest to także dobry wybór dla par oraz grup przyjaciół.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rihana Inn i Rihana Resort - dwa hotele w kompleksie, usytuowane w miejscowości El Gouna, przy piaszczystej plaży z piękną zatoką. Ze względu na mnogość atrakcji dla dzieci polecamy je dla rodzin na wakacje w malowniczej i spokojnej okolicy. Jest to także dobry wybór dla par oraz grup przyjaciół.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie El Gouna, obok hotelu Three Corners Rihana Resort, przy prywatnej, piaszczystej plaży z malowniczą zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 duże baseny zewnętrzne, brodzik, zjeżdżalnia, program animacyjny, muzyka na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w recepcji i w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Zlokalizowany w miejscowości El Gouna, ok. 25 km od lotniska w Hurghadzie. Dostępny jest shuttle bus w obrębie El Gouny i do Hurghady (płatny).

PLAŻA

oddalona ok 200 m, piaszczysta z łagodnym zejsciem do laguny. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatnie.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4* Zbudowany nad brzegiem laguny, kompleks hotelowy w stylu nubisjkim, składa się z zespołu budynków z charakterystycznymi kopułami w ciepłych kolorach słońca, w bujnym ogrodzie. Kompleks składa się z trzech części Rihana Resort, Rihana Inn i Sunset. Zaplecze sportowo-rekreacyjne jest wspólne dla całego kompleksu. The Three Corners Rihana Resort polecany dla singli, par  i przyjaciół, któtrzy lubią aktywnie wypoczywać.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobby, 2 restauracje bufetowe Sunny i Plaza, restauracja a'la carte Chez Pascal kuchnia belgijska i Dolce Vita serwująca kuchnie włoską , Fitness Pool Bar, Lagoon Bar, bar przy basenie Dolphin, Sunset bar, bar na plaży Sun, lobby bar, Peanuts bar. Usługi pralni chemicznej, sklep z pamiątkami, bankomat. Hotel akceptuje karty kredytowe.

INTERNET

bezpłatne WiFi przy recepcji, w pokojach dodatkowo płatne.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 3 baseny, Aquasplash z 4 zjeżdzalniami dla osób dorosłych, leżaki, parasole przy basenie, ręczniki plażowe, profesjonalny zespół animatorów oferuje dzienny harmonogram gier, jak również szereg atrakcji rekreacyjnych i sportowych (siatkówka plażowa, rzutki, ping-pong, siatkówka, piłka wodna, aerobik wodny, aerobik, boccia, fitness, joga). Odpłatnie: bilard, dwa centra nurkowe, wypożyczalania rowerów, sporty wodne, centrum Spa z jacuzzi, masażami, łaźnia parową.

DLA DZIECI

basen, basen dla dzieci z małymi zjeżdżalniami i atrakcjami wodnymi dla młodszych dzieci, mini club dla dzieci Trixie dla dwóch grup wiekowych 4-8 i 9-12 przez 7 dni w tygodniu, plac zabaw, wysokie krzesełka w resturacji, bezpłatne łóżeczka na zamówienie przed wylotem.

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 166 pokoi. Pokoje typu standard dwuosobowe o powierzchni 21m z widokiem na ogród lub basen. Wyposażony w klimatyzację, łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, TV/SAT telefon, odpłatny mini bar, sejf oraz balkon lub taras.

WYŻYWIENIE

All inclusive śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski w ciagu dnia oraz popołudniowa kawa, herbata i ciasto. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Opcja all inclusive nie obejmuje napojów importowanych, soków wyciskanych ze świeżych owoców oraz mini baru.

INFORMACJE DODATKOWE

www.threecorners.com Ocena HCH 5,0 Rekomendacja turystów 93%.

CENA

Cena PLN dla oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena PLN dla oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rihana Inn i Rihana Resort - dwa hotele w kompleksie, usytuowane w miejscowości El Gouna, przy piaszczystej plaży z piękną zatoką. Ze względu na mnogość atrakcji dla dzieci polecamy je dla rodzin na wakacje w malowniczej i spokojnej okolicy. Jest to także dobry wybór dla par oraz grup przyjaciół.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rihana Inn i Rihana Resort - dwa hotele w kompleksie, usytuowane w miejscowości El Gouna, przy piaszczystej plaży z piękną zatoką. Ze względu na mnogość atrakcji dla dzieci polecamy je dla rodzin na wakacje w malowniczej i spokojnej okolicy. Jest to także dobry wybór dla par oraz grup przyjaciół.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie El Gouna, obok hotelu Three Corners Rihana Resort, przy prywatnej, piaszczystej plaży z malowniczą zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 duże baseny zewnętrzne, brodzik, zjeżdżalnia, program animacyjny, muzyka na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w recepcji i w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Egipt/Hurghada

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 3* - kat. lokalna 3*

Położenie

- ok. 200 metrów od hotelu przy lagunie - obok hotelu Rihana Resort - ok. 1 km od prywatnej plaży (bezpłatny bus hotelowy) - ok. 30 km od Hurgady - ok. 25 km od lotniska w Hurghadzie

Plaża

- piaszczysta - leżaki oraz parasole (bezpłatne)  

Pokoje

- klimatyzacja indywidualna - TV-Sat - telefon - sejf (bezpłatny) - mini bar (płatny) - łazienka ( WC, prysznic, suszarka do włosów) - balkon/ taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen - zjeżdżalnie - piłka plażowa - siatkówka - tenis stołowy - boccia - rzutki - aerobik w wodzie Płatne - centrum Spa - sauna - masaże - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw - mini klub  

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna w hotelu Rihana Resort - 2 restauracje a la carte (płatne) - 7 barów

Dodatkowe informacje

- Wi Fi (w lobby bezpłatne) - Klienci mogą korzystać z infrastruktury hotelu Rihana Resort - pralnia (płatna) - sala konferencyjna - hotel dysponuje 166 pokojami - rok otwarcia hotelu: 2001 r, odnowiony w 2007 r.  - www.threecorners.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rihana Inn i Rihana Resort - dwa hotele w kompleksie, usytuowane w miejscowości El Gouna, przy piaszczystej plaży z piękną zatoką. Ze względu na mnogość atrakcji dla dzieci polecamy je dla rodzin na wakacje w malowniczej i spokojnej okolicy. Jest to także dobry wybór dla par oraz grup przyjaciół.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rihana Inn i Rihana Resort - dwa hotele w kompleksie, usytuowane w miejscowości El Gouna, przy piaszczystej plaży z piękną zatoką. Ze względu na mnogość atrakcji dla dzieci polecamy je dla rodzin na wakacje w malowniczej i spokojnej okolicy. Jest to także dobry wybór dla par oraz grup przyjaciół.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie El Gouna, obok hotelu Three Corners Rihana Resort, przy prywatnej, piaszczystej plaży z malowniczą zatoką, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze rekreacyjno - sportowe - 3 duże baseny zewnętrzne, brodzik, zjeżdżalnia, program animacyjny, muzyka na żywo
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w recepcji i w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

HURGHADA/EGIPT

Do dyspozycji gości

• recepcja • taras • 2 restauracje bufetowe (w The Three Corners Rihana Resort) • 2 restauracje a la carte (płatne) • 4 bary (niektóre z nich w hotelu The Three Corners Rihana Resort) • basen zewnętrzny z wodą słodką

Wyposażenie

• Wi-Fi (w recepcji, w cenie) • leżaki, parasole i ręczniki (przy basenie, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• parking (niestrzeżony, płatny) • sala konferencyjna • minimarket • sklep z pamiątkami • pralnia (płatna) • bankomat 

Karty

Visa, MasterCard, American Exprees

Liczba pokojów

166

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt

Dla dzieci

• plac zabaw • basen dla dzieci • miniklub dla dzieci (10.00-17.00, w hotelu The Three Corners Rihana Resort)

Sport i wellness

W cenie • siatkówka plażowa • rzutki • boccia

Płatne • strefa wellness z jacuzzi, masażami i sauną (w hotelu The Three Corners Rihana Resort) • centrum nurkowe (w hotelu The Three Corners Rihana Resort) • żeglowanie, windsurfing, surfing (w ofercie firm zewnętrznych)

Rozrywka

• muzyka na żywo • karaoke • międzynarodowe przedstawienia

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • klimatyzacja • sejf (w cenie) • minibar (płatny) • Tv sat. • prysznic • WC

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu) • przekąski • kawa/herbata po południu • wieczory tematyczne • wybrane napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole (10.00-24.00) 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rihana Inn i Rihana Resort - dwa hotele w kompleksie, usytuowane w miejscowości El Gouna, przy piaszczystej plaży z piękną zatoką. Ze względu na mnogość atrakcji dla dzieci polecamy je dla rodzin na wakacje w malowniczej i spokojnej okolicy. Jest to także dobry wybór dla par oraz grup przyjaciół.


Mapa Hotelu Three Corners Rihana Inn

Opinie o Hotelu Three Corners Rihana Inn

Bardzo ładny hotel otoczony ogrodem. Do plaży trzeba dojeżdzać busem hotelowym (mniej więcej co godzinę), ale nie jest to szczególnie uciążliwe, bo można wypoczywać też nad jednym z basenów. Standard obsługi i jedzenie - super. Pokoje nie za duże, ale niczego nam nie brakowało. W hotelu prawie nie ma Polaków, głównie Niemcy i Belgowie.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Doskonały hotel w pięknej okolicy, wróciliśmy bardzo zadowoleni.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Fajny hotel, a przede wszystkim El Gouna - cudowna!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.3

Hotel jest pięknie położony w ogrodzie i przy samej lagunie. W ogóle kurort jakim jest El Gouna ma niebywały urok i wyjątkowo romantyczny charakter. Hotel zasługuje na mocne 4 gwiazdki, ma miła obsługę i dobre jedzenie, choć niektóre potrawy mdłe, rzecz gustu. Ogólnie wart polecenia.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.3

Udane wakacje. Basen dla dzieci z dwoma zjeżdżalniami. Zaletą jest restauracja na plaży. Hotel świetny dla kitesurfingowców. Codziennie animacje. Wieczorem teatrzyk i zajęcia dla dzieci, potem dla dorosłych.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.7

Three Corners Rihana Inn - możliwości zakwaterowania:

dbl standard room
standard dbl
1 os. standard
2 os. standard
STANDARD ROOM
Pokój 2 os.
POKÓJ DWUOSOBOWY
Pokój 2-osobowy
POKÓJ JEDNOOSOBOWY STANDARD
sgl single room
sr standard room

Three Corners Rihana Inn - Możliwości wyżywienia:


Three Corners Rihana Inn - miasta wylotu:


Three Corners Rihana Inn - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Three Corners Rihana Inn? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00