Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
  • Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun), Riwiera Turecka
1 / 72
Udogodnienia hotelu Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun)
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun)
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Side
Ocena hotelu Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun):
4.9 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun):
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Ocena hotelu:
4.9 / 5
Średnia z 3 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 października 2018

Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun) w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ogromny kompleks hotelowy otoczony bujną zielenią. Nowoczesny, przestronny, idealny dla rodzin z dziećmi!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Luksusowy hotel zlokalizowany ok. 5 km od centrum Side, ok. 2 km od Sorgun, ok. 75 km od lotniska w Antalyi. Położony jest na dużym obszarze, w zadbanym ogrodzie.



Plaża:

Hotel położony bezpośrednio przy pięknej, szerokiej, piaszczystej plaży. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży dostępne bezpłatnie.



Do dyspozycji gości:

Składa się z 6-piętrowego budynku głównego oraz budynku bocznego. Recepcja 24 h, restauracja główna, restauracje a'la carte: włoska, meksykańska, turecka, rybna (możliwość skorzystania z jednej raz na pobyt, wymagana rezerwacja), bary: 2 w lobby, pool bar, beach bar, disco bar, 2 baseny zewnętrzne w tym jeden ze zjeżdżalniami (czynne w określonych godz.), drugi z wydzielonymi jacuzzi, brodzik dla dzieci, bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki.


Pokoje:

W hotelu znajdują się 463 pokoje. Pokoje standardowe o pow. ok. 24 m2 dla max. 3 os. dorosłych (dostawka w formie rozkładanego łóżka). Pokoje dla 2 os. dorosłych i 2 dzieci mają dostawkę w formie łóżka piętrowego. Pokoje wyposażone są w łazienkę z wanną, suszarkę do włosów, centralnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, bezpłatny sejf, minibar (uzupełniany: napoje bezalkoholowe oraz piwo), balkon. Pokoje Eco zlokalizowane w budynku bocznym, pow. ok. 19 m2, wyposażone jak pokoje standardowe. Na zapytanie łóżeczko dla dziecka do 2 lat - bezpłatnie. Na zapytanie i potwierdzenie pokoje rodzinne 2-pomieszczeniowe (pow. ok. 40 m2). Pokoje rodzinne posiadają widok na morze i jacuzzi na balkonie.


Wyżywienie:

Ultra All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), lunch (12:30-14:00), obiadokolacja (19:00-21:30), nocne przekąski (23:00-24:00), szeroki wybór przekąsek w ciągu dnia, lody, gofry. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe oraz część alkoholi importowanych dostępne 24 h (w wybranym barze, w pozostałych barach w godz. otwarcia). Płatne dodatkowo: część alkoholi importowanych.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi bardzo bogaty program sportowy i animacyjny: zabawy przy basenie, aqua aerobik, wieczór turecki, wieczorne show. Ponadto: siatkówka plażowa, 4 korty tenisowe (wypożyczenie sprzętu bezpłatne, oświetlenie płatne ok. 15 EUR/godz.), siłownia, łaźnia turecka, tenis stołowy, rzutki, szachy, aerobik, dyskoteka. Dla dzieci: mini klub, plac zabaw. Płatne dodatkowo: centrum SPA.


Internet:

W lobby oraz przy basenie Internet Wi-Fi dostępny bezpłatnie.



Kategoria lokalna:

*****



Strona www:

www.arcanushotels.com



Naszym zdaniem:

Nowoczesny, wysokiej klasy hotel, pięknie położony w otoczeniu lasu i ogrodu pozwoli oderwać się od zgiełku dnia codziennego. To doskonała oferta dla rodzin z dziećmi i par. Zadbana okolica i szeroka piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do wody to idealne połączenie gwarantujące udany wypoczynek. Hotel cieszy się dobrymi opiniami za dobry serwis i przyjemną atmosferę.



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.

Wycieczki lokalne

RIWIERA TURECKA PAMUKKALE
- cena ok. 65 EUR Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne. W cenie wycieczki śniadanie, lunch i kolacja oraz bilety wstępów.

ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
- To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta. Dla osób będących w Turcji po raz pierwszy, jest to pozycja obowiązkowa, zwłaszcza, że udział w wycieczce jest bezpłatny.

WIECZÓR TURECKI
- cena ok. 40 EUR Doskonała okazja do zapoznania się z folklorem tureckim podczas kolacji w typowej tureckiej restauracji z nieograniczoną ilością wina i napojów bezalkoholowych. Będzie można osobiście przekonać się, jak bardzo gościnni i otwarci są Turcy. Czas umilać będą muzycy i tancerze prezentujący tańce tradycyjne oraz słynny w Turcji taniec brzucha, w wykonaniu nie tylko kobiety ale także i mężczyzny.

KAPADOCJA
- cena ok. 129 EUR Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.

ŚLADAMI RZYMIAN I GREKÓW
- cena ok. 55EUR Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.

HAMAM
- cena ok. 25 EUR Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.

ZIELONY KANION
- cena ok. 55 EUR Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.

JEEP SAFARI
- cena ok. 39 EUR Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej.

MORSKA WYPRAWA
- cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.

RAFTING
- cena ok. 35 EUR Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.

DELFINARIUM
- cena ok. 35 EUR Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!

NURKOWANIE
- cena ok. 55 EUR Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!

MANAWGAT
- cena ok. 42 EUR Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.

ODKRYJ ALANYĘ
-cena ok. 42 EUR Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.

Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

Inne

RIWIERA TURECKA informacje ogólne

Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).

Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.

Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny Pizza ok. 18 TL woda 1,5l - ok. 1-1,5 TL, piwo w sklepie ok. 5 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.

Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.

Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.

W regionie

Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.

Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.

Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.

Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania i Wrocławia. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady.

Wizy - informacje dla sprzedawcĂłw

- Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). - W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. - Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.

Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe.

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 15.08.2017 r. i mogą ulec zmianie.

Wizy

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowegonajpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.

Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 31.08.2017 r. i mogą ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ogromny kompleks hotelowy otoczony bujną zielenią. Nowoczesny, przestronny, idealny dla rodzin z dziećmi!


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ogromny kompleks hotelowy otoczony bujną zielenią. Nowoczesny, przestronny, idealny dla rodzin z dziećmi!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Side Pięciogwiazdkowy hotel zachwyca połączeniem zieleni rozmaitych ogrodów z lazurowym kolorem Morza Śródziemnego. Ekskluzywny ośrodek zawiera w swym pakiecie Ultra All Inclusive bogactwo zaplecza gastronomicznego. Ponadto szerokie zaplecze rekreacyjno sportowe sprawia, że wakacje będą pełne pięknych wspomnień.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

1988 r. Odnowiony w 2016 r. Na terenie znajduje się 5 restauracji, 5 barów, room service (płatny), pralnia (płatna), windy, sala konferencyjna, 2 baseny odkryte, 2 zjeżdżalnie wodne (działają w godzinach:10:00-12:00, 14:00-16:00).

rabaty i zniżki

1. dziecko do 15 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

Przy hotelu, piaszczysta-żwirowa, prywatna z pomostem, 200 m długości, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi. Wspólne zadaszenie z materiału, leżaki, ręczniki plażowe - bezpłatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną, sejf (bezpłatny), TV, telefon, minibar (bezpłatny), łazienkę (suszarka, prysznic lub wanna, WC), balkon. Typy pokoi: w sześciopiętrowym budynku głównym: pokoje standardowe dla max 3 os. , pokoje standardowe z łóżkiem piętrowym dla max 4 os. , suity rodzinne dla max 4 os. (2 sypialnie połączone drzwiami, jacuzzi) , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych , pokoje ekonomiczne

Wyżywienie

restauracja główna, 4 restauracje a la carte, 5 barów Ultra All Inclusive (24h) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:30) oraz późny posiłek (23:00-00:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (12:30-15:30), podwieczorek (11:00-17:00), lody (11:00-17:00) serwowane w wyznaczonych barach, lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców (na życzenie) Formuła nie zawiera: wysokojakościowych alkoholi, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych Restauracje a la carte - otwarte 4 dni w tygodniu, jedna wizyta w wybranej restauracji w trakcje pobytu gratis. Wymagana rezerwacjaturecka, rybna, włoska, meksykańska

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-11 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, zajęcia w junior klubie dla dzieci w wieku 12-16 lat (w sezonie) możliwość wypożyczenie wózka dla dziecka za opłatą i w miarę dostępności , menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, zadaszony plac zabaw

w cenie

4 korty tenisowe, rakiety i piłki do tenisa, lekcje tenisa, siłownia, sauna, łaźnia turecka , tenis stołowy, szachy, rzutki, siatkówka plażowa, dyskoteka (otwarta zależnie od pogody), aerobik

płatne

oświetlenie kortów, lekcje gry w tenisa, centrum SPA, salon piękności, masaż, jacuzzi, sporty wodne na plaży, centrum nurkowe

Aktualizacja opisu

02.02.2018 16:03

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Tenis Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe Błękitna Flaga


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ogromny kompleks hotelowy otoczony bujną zielenią. Nowoczesny, przestronny, idealny dla rodzin z dziećmi!


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ogromny kompleks hotelowy otoczony bujną zielenią. Nowoczesny, przestronny, idealny dla rodzin z dziećmi!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

luksusowy, duży kompleks hotelowy położony w ogrodzie, kilka połączonych ze sobą pięciopiętrowych budynków; do dyspozycji gości: restauracja główna, 4 restauracje À la carte (rybna, turecka, meksykańska, włoska - wymagana wcześniejsza rezerwacja), 5 barów, basen główny, basen ze zjeżdżalniami, sala konferencyjna

Położenie

4 km do centrum Side, ok. 75 km od lotniska w Antalyi

Plaża

szeroka, piaszczysta plaża znajduje się przy hotelu (molo oraz platforma); serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace, ręczniki)

Zakwaterowanie

463 pokoje: 252 pokoje standardowe (z widokiem na morze), 46 pokoi standardowych (z widokiem na ogród), 151 pokoi z łóżkiem piętrowym, 14 pokoi rodzinnych; wyposażenie pokoi standardowych: centralnie sterowana klimatyzacja (w zależności od warunków pogodowych), TV-SAT, minibar (napoje bezalkoholowe), łazienka, suszarka do włosów, balkon lub balkon francuski

Wyżywienie

Ultra All Inclusive – śniadanie, późne śniadanie, obiad, lody, kolacja i późna kolacja (w formie bufetu, w godzinach wyznaczonych przez hotel), przekąski, lody, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki i napoje butelkowane

Sport i rozrywka

animacje, muzyka na żywo (okazjonalnie), wieczory tematyczne, łaźnia turecka, sauna, siłownia, amfiteatr, dyskoteka, sala tv, korty tenisowe, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, aerobik, Wi-Fi w wyznaczonych strefach

Dodatkowo płatne

centrum Spa, masaże, salon kosmetyczny, jacuzzi, salon fryzjerski, salon gier, pralnia, fotograf, sklepy, wypożyczalnia samochodów, lekarz, room service, oświetlenie kortów, lekcje tenisa, wszystkie sporty wodne na plaży

Dla dzieci

mini klub (4-11 lat), junior klub (12-16 lat), animacje, brodzik, mini disco, plac zabaw, krzesełka w restauracji, wypożyczenie wózka (dodatkowo płatne), łóżeczko (na życzenie)

www

http://arcanushotels.com/


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ogromny kompleks hotelowy otoczony bujną zielenią. Nowoczesny, przestronny, idealny dla rodzin z dziećmi!


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ogromny kompleks hotelowy otoczony bujną zielenią. Nowoczesny, przestronny, idealny dla rodzin z dziećmi!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Antalya, Turcja

Uwagi dodatkowe

Sun:Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone Sunhotels 2002 – 2017

Opis hotelu

Położony przy plaży w Sorgun, 5 km od centrum Side i 7,5 km od centrum Manavgat.

Hotel oferuje: odkryty basen, brodzik dla dzieci, restauracje, bary, parking, bezprzewodowy Internet w lobby, łaźnię turecką, saunę, siłownię, zabiegi spa (płatne), windę, salę konferencyjną oraz czynną całą dobę recepcję.

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, TV, telefon, sejf, minibar, łazienkę i balkon / taras.

** Należy pamiętać, że niektóre z powyższych udogodnień mogą być zamknięte z powodu pogody / warunków sezonowych. **

** Należy pamiętać, że klimatyzacja w pokojach jest sterowana centralnie przez hotel, zatem klimatyzacja jest włączona tylko w określonych godzinach w ciągu dnia, które mogą się różnić.

Adres: Sorgun Mevkii, 07600 Side, Turcja.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ogromny kompleks hotelowy otoczony bujną zielenią. Nowoczesny, przestronny, idealny dla rodzin z dziećmi!


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ogromny kompleks hotelowy otoczony bujną zielenią. Nowoczesny, przestronny, idealny dla rodzin z dziećmi!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

RIWIERA TURECKA/TURCJA

Do dyspozycji gości

• lobby • recepcja • windy • ogród • taras słoneczny • 3 baseny (1 kryty czynny sezonowo) • basen dla dzieci • zjeżdżalnie wodne • bary (lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży) • restauracja główna • 4 restauracje a la carte (meksykańska, rybna, turecka, włoska)

Wyposażenie

• Wi-Fi (w lobby i przy basenie, w cenie) • terminal internetowy (płatny) • leżaki, parasole, ręczniki (przy basenie i na plaży, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• butik • jubiler • minimarket • salon fryzjerski • pralnia • dyskoteka • room service (płatny)

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

475

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt

Dla dzieci

• animacje dla młodzieży (w sezonie)  • miniklub dla dzieci 4-11 lat  • oddzielny basen  • plac zabaw  • łóżeczko dziecięce (w cenie)  • wysokie krzesełka • minidyskoteka

Sport i wellness

W cenie • siłownia • aerobik • aqua aerobik • 2 korty do tenisa (sprzęt w cenie) • siatkówka plażowa • łucznictwo • sauna • hammam

Płatne • oświetlenie kortu • sporty wodne (w ofercie lokalnych firm) • zabiegi kosmetyczne i pielęgnacyjne w spa • masaże

Rozrywka

• animacje dla dorosłych  • przedstawienia • dyskoteka

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 21 m2 • pokój dzienno-sypialny • łóżko piętrowe dla dzieci • klimatyzacja • balkon • wanna • WC • suszarka • sejf (w cenie) • minibar (w cenie) • TV sat. • telefon

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-3 os. • ok. 21 m2 • widok na morze • klimatyzacja • balkon • wanna • WC • suszarka • sejf (w cenie) • minibar (w cenie) • TV sat. • telefon

Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1

• 2-4 os. • ok. 34 m2 • widok na morze • 2 oddzielne sypialnie • balkon • klimatyzacja • wanna • jacuzzi • WC • suszarka • sejf (w cenie) • minibar (w cenie) • TV sat. • telefon

Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1

• 2-2 os. • ok. 21 m2 • klimatyzacja • balkon • wanna • WC • suszarka • sejf (w cenie) • minibar (w cenie) • TV sat. • telefon

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 21 m2 • klimatyzacja • balkon • wanna • WC • suszarka • sejf (w cenie) • minibar (w cenie) • TV sat. • telefon

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.00) i kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu • śniadanie kontynentalne dla śpiochów (10.00-11.00) • przekąski w ciągu dnia • kawa, herbata i ciasta • przekąska o północy (23.00-24.00) • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe 24 h • 4 restauracje a la carte (raz na pobyt w cenie, konieczna rezerwacja) • minibar (uzupełniany codziennie wodą, napojami bezalkoholowymi i piwem)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ogromny kompleks hotelowy otoczony bujną zielenią. Nowoczesny, przestronny, idealny dla rodzin z dziećmi!


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ogromny kompleks hotelowy otoczony bujną zielenią. Nowoczesny, przestronny, idealny dla rodzin z dziećmi!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA TURECKA

*****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

Hotel położony 5 km od Side, 85 km od centrum Antalayi oraz 75 km od portu lotniczego.

PLAŻA

Piaszczysto-żwirowa, bezpośrednio przy hotelu; bezpłatny dostęp do serwisu plażowego; hotel posiada bardzo długi pomost.

ZAKWATEROWANIE

463 pokoje w 6 piętrowym budynku głównym; Typy pokoi: 41 pokoi standardowych z widokiem na ogród, 252 standardowe z widokiem na morze (bocznym lub centralnym), 151 pokoi standardowych z łóżkiem piętrowym, 14 pokoi Family Suite (34 m, dwie sypialnie oddzielone drzwiami), 5 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych; Wyposażenie: łazienka z wanną i WC, suszarka do włosów, klimatyzacja, telefon, mini bar (uzupełniany codziennie w napoje bezalkoholowe oraz piwo), sejf (bezpłatny), telewizja satelitarna, balkon; pokoje rodzinne mają jacuzzi na balkonie i widok na morze.

RESTAURACJE I BARY

Restauracja główna, 4 restauracje a'la carte: rybna, turecka, włoska oraz meksykańska (Goście raz na pobyt mogą bezpłatnie zjeść kolację w restauracji a'la carte, wymagana jest wcześniejsza rezerwacja); Dwa bary w lobby, bar przy basenie, bar na plaży, bar w dyskotece, ogródek piwny.

Wyżywienie

Ultra all inclusive 24h: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu; ponadto późne śniadania, popołudniowe przekąski, ciasta, lody, gozleme, wieczorne przekąski, menu dietetyczne w wybranych godzinach; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne przez całą dobę; niektóre napoje importowane dostępne są w jednym z barów.

SPORT I ROZRYWKA

Basen główny z jacuzzi, basen z 2 zjeżdżalniami, basen kryty (czynny w okresie zimowym); Bezpłatnie: aerobik w wodzie, gimnastyka, step, centrum fi ss, sauna, łaźnia turecka, siatkówka plażowa, kort tenisowy, wypożyczenie rakiet i piłek, boccia, rzutki, szachy, tenis stołowy, łucznictwo, dzienne i wieczorne programy animacyjne; Odpłatnie: jacuzzi, piłkarzyki, masaże, sporty wodne, SPA i centrum piękności, lekcje tenisa, oświetlenie kortu tenisowego, gry komputerowe.

DLA DZIECI

Mini klub (4 - 11 lat), junior klub (12 - 16 lat), brodzik, kryty brodzik (czynny w okresie zimowym), mini disco, Play Station (płatne), plac zabaw, niemowlęce łóżeczka i wysokie krzesełka w restauracji, możliwość odpłatnego wypożyczenia wózka dla dziecka.

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

Pralnia, usługi lekarskie, centrum sklepowe, fryzjer, wypożyczalnia samochodów, sala konferencyjna, 4 windy, zewnętrzny parking; w lobby i przy basenie jest bezpłatny dostęp do łącza internetowego Wi-Fi.

NASZYM ZDANIEM

Wysokiej klasy hotel położony na rozległym terenie wśród zieleni, zaledwie 5 km od centrum Side, gdzie można dojść spacerem wzdłuż plaży. Oferuje wiele atrakcji zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych, dlatego każdy znajdzie tu coś dla siebie. Dodatkowym atutem hotelu jest bogata formuła Ultra all inclusive.

STRONA INTERNETOWA

www.arcanushotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ogromny kompleks hotelowy otoczony bujną zielenią. Nowoczesny, przestronny, idealny dla rodzin z dziećmi!


Mapa Hotelu Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun)

Opinie o Hotelu Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun)

Piękny, przestronny i zadbany. Wszędzie sporo miejsca, basen i w okolicy basenu, na plaży, w ogrodzie. Pokoje czyste, ładne. Jedzenie w restauracji świetne, różnorodne, codziennie jedliśmy co innego. Pojechaliśmy we dwoje i byliśmy zadowoleni, ale i dla dzieci znajdzie się zajęcie. Pozdrawiamy i polecamy!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Rewelacja!!! Hotel jest na najwyższym poziomie. Czyściutko,piękne położenie, każdy szczegół dopracowany. Animacje prawie non stop, dużo atrakcji dla dzieci. Do tego śliczna plaża, kilka basenów, zjeżdzalnie. Jedzenie wyborne i bardzo duży wybór dań. Zamierzamy tam wrócić w przyszłym roku :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Jesteśmy oczarowani tym hotelem, świetną obsługą, pyszną kuchnią i okolicą. Wokół hotelu rozciągają się zadbane ogrody, jest cudowna plaża z łagodnym zejściem. Wszystko bardzo profesjonalne i dopracowane w szczegółach. Idealny hotel i jeden z najlepszych, w jakim byliśmy (a sporo podróżujemy).

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun) - możliwości zakwaterowania:

STANDARD ROOM SEA SIDE VIEW 1PAX
FAMILY SUITE 2PAX
STANDARD ROOM LAND VIEW 1PAX
PROMO ROOM 3PAX
FAMILY SUITE 3PAX
STANDARD ROOM LAND VIEW 2PAX
PROMO ROOM 2PAX
STANDARD ROOM LAND VIEW 3PAX
1 os. pokoj standardowy
lazienka WC klimatyzacja balkon balkon lub taras Minibar Telewizor Telefon
lazienka WC klimatyzacja balkon balkon lub taras Minibar Telewizor Telefon
1 os. pokój standardowy od strony morza
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
2 os. pokoj rodzinny 2-pomieszczeniowy (na potwierdzenie)
2 os. pokoj standardowy
2 os. pokój standardowy od strony morza
lazienka WC klimatyzacja balkon balkon lub taras Minibar Telewizor Telefon
2 os. Pokój standardowy z łóżkiem piętrowym
lazienka WC klimatyzacja balkon balkon lub taras Minibar Telewizor Telefon
Suita rodzinna wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
lazienka WC klimatyzacja balkon balkon lub taras Minibar Telewizor Telefon
lazienka WC klimatyzacja balkon balkon lub taras Minibar Telewizor Telefon
lazienka WC klimatyzacja Minibar Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
lazienka WC klimatyzacja balkon balkon lub taras Minibar Telewizor Telefon
lazienka WC klimatyzacja balkon balkon lub taras Minibar Telewizor Telefon
lazienka WC klimatyzacja balkon balkon lub taras Minibar Telewizor Telefon
lazienka WC klimatyzacja Minibar Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
SUITE RODZINNY
STANDARD ROOM SEA SIDE VIEW 2PAX
STANDARD BUNKBED ROOM
STANDARD ROOM SEA SIDE VIEW 3PAX
Doppelz,Balkon,Meerseite
Doppelz,Balkon,Landseite
Doppelz,Balkon,Economy
Pokój 2-osobowy (1 osoba dorosła + dziecko)
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Einzelz,Balkon,Meerseite
Einzelz,Balkon,Landseite
Fam.-Zim.,Balk,Meerseite
Fam.-Apt.,Balk,Meerblick
STANDARD BUNKBED ROOM 2PAX
fs family suite
Pokój rodzinny z widokiem na morze
Pokój rodzinny
STANDARDOWY OD STRONY MORZA
srbb standard room bunk beds
srgv standard room gv
srgv standard room gv
srsv standard room sea view
srsv standard room sea view
STANDARDOWY OD STRONY OGRODU

Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun) - Możliwości wyżywienia:


Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun) - miasta wylotu:


Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Arcanus Side Resort (ex. Asteria Sorgun)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00