cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
  • Hotel Corona Roja, Gran Canaria
1 / 33
Ocena
hotelu:
3.8 / 5
Najbliższy termin
19.06 - 26.06
już od 2069 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
05.04 - 09.04
już od 1099 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Corona Roja
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Corona Roja
star 2

Hiszpania: Gran Canaria
Ocena hotelu Corona Roja:
3.8 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Corona Roja:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    3.3
  • Pokoje
    3.3
  • Wyżywienie
    3.7
  • Atrakcje
    i sport
    3.7
  • Jakość
    do ceny
    3.7
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 czerwca 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 kwietnia 2022

Hotel Corona Roja w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony blisko centrum turystycznej miejscowości Playa del Ingles, promenady oraz licznych sklepów i centrów handlowych. Przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu. Do lotniska w Las Palmas ok. 30 km.
Zakwaterowanie:

Plaża:

Hotel znajduje się ok. 300 m od szerokiej i piaszczystej plaży Inglés (zejście po schodach). Leżaki i parasole na plaży dodatkowo płatne ok. 10 Eur/komplet.
Stoki:

Do dyspozycji gości:

Recepcja, windy, restauracja bufetowa, restauracja a'la carte (płatna), bary, basen (słodka woda), jacuzzi, taras słoneczny z leżakami, mini market, plac zabaw dla dzieci, pralnia (płatna), wypozyczalnia rowerów i aut, przechowalnia bagażu, Hotel nie zapewnia ręczników basenowych.
Pokoje:

Wyżywienie:

Śniadania w formie bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do obiadokolacji lub all inclusive.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewnia dzienne animacje oraz wieczorne show. Płatny: bilard, tenis ziemny, boisko do piłki nożnej.
Internet:

Wi-Fi bezpłatne w recepcji. W pokojach płatne ok. 20 Eur/tydzień.
Kategoria lokalna:

***
Strona www:

www.coronaroja.com
Naszym zdaniem:

Atrakcyjne cenowo i funkcjonalne zakwaterowanie w Playa del Ingles. Idealna opcja dla wszystkich tych, dla których hotel stanowi bazę wypadową do poznawania wyspy.
Opinie klientów:

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko (dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

GRAN CANARIA

Wycieczki lokalne i atrakcje

Gran tour
Podczas całodniowej wyprawy będziecie Państwo mieli okazję poznać północną i centralną część wyspy, podziwiając niezwykłe zróżnicowane krajobrazy i odkrywając najpiękniejsze zakątki wyspy. Jadąc krętymi drogami dotrzecie Państwo do malowniczych wiosek z typową, kanaryjską architekturą, np. Arucas ze słynną neogotycką katedrą Jana Chrzciciela, czy Firgas i Moya. W Fontanales przerwa na kanaryjski obiad. Przejeżdżając przez góry porośnięte lasami sosny kanaryjskiej zatrzymamy się w punktach widokowych Cruz de Tajeda czy Fataga, które pozwolą zachwycić się pięknem wyspy i dostarczą niezapomnianych wrażeń! CENA: ok. 53 EUR/os dorosła, ok. 26 EUR/dziecko do 12 lat.
Las Palmas i okolice
Podczas tej wycieczki poznamy bliżej kosmopolityczne Las Palmas, czyli stolicę Gran Canarii i zarazem największe miasto archipelagu Wysp Kanaryjskich. Odwiedzimy dwie najważniejsze dzielnice: zabytkową Veguete z katedrą św. Anny oraz tętniącą życiem Triane, pełną butików i knajpek. Zobaczymy także najpiękniejszą plażę miejską w Europie - Las Canteras, porównywaną często z brazylijską Copacabaną. W programie wycieczki również wizyta w największym ogrodzie botanicznym w Hiszpanii w miejscowosci Tafira oraz największy krater wulkanu na Gran Canarii - Caldera de Bandama. CENA: ok. 25 EUR/os dorosła, ok. 15 EUR/dziecko do 12 lat.
Rejs Przygoda pod żaglami
Ekskluzywny 5-godzinny rejs jachtem żaglowym z polską załogą pod polską banderą. Możliwość zdobycia pierwszych szlifów żeglarskich. Okazja do poruszania się po Oceanie Atlantyckim wykorzystując siłę wiatru. Podziwianie wyspy z dalszej odległości jak i również od jej zachodniej, klifowej strony. Postój w jednej z wybranych zatok, z krystalicznie czystą wodą, okazja do snurkowania oraz czas na ciepły posiłek. Niewielkie, kameralne grupy pozwolą na przyjemny relaks pośród fal oceanu. CENA: ok. 69 EUR/os.
Tajemnice Gran Canarii
Wycieczka krajobrazowo-fotograficzna po trudno dostępnych, dziewiczych zakątkach południowej i zachodniej Gran Canarii. Zobaczymy wyspę z innej perspektywy - zachwyci nas kanaryjskie Morskie Oko", zaskoczy tęczowa skała a wrażenia dopełnią ukryte w górach urokliwe wioski. Wyjazdy odbywają się w towarzystwie fotografa, w małych grupach 8 osobowych, w wygodnych, klimatyzowanych minibusach. Gwarantujemy spektakularne widoki, fantastyczne wspomnienia i fotopamiątki w Twoim albumie z wakacji wszystko to w rodzinnej atmosferze bez tłumów i pośpiechu.
Cena: ok. 39 Eur/os.
HISZPAŃSKIE SMAKI - KURS GOTOWANIA
Chcesz poczuć się jak Master Chef? Zapraszamy na wyjątkowy kurs gotowania, podczas którego w kilka godzin zgłębisz tajniki najbardziej kultowych hiszpańskich potraw! Eksperci Greenpoint Cooking Academy nauczą Cię przyrządzać wyborny chłodnik gazpacho, najsłynniejszą kanaryjską przekąskę  - pomarszczone ziemniaki papas arrugadas, oraz paellę rodem z Walencji. To wszystko okraszone winem i atmosferą wspaniałej zabawy! Czas trwania - ok. 4 h.
Cena: ok.69 EUR/os. gotująca SOLO przy stole, ok. 99 Eur/2 os. gotujące w DUECIE. Minimalny wiek - 12 lat.
Jeep safari
Przygoda, która daje możliwość odkrycia ukrytego piękna niedostepnych czesci wyspy! Podczas przejażdżki jeepami 4x4 zobaczycie Państwo niesamowity powulkaniczny krajobraz, górskie wioski, zamieszkane jaskinie czy doliny pełne migdałowców. Dodatkowa atrakcja wycieczki będzie przejażdżka na... wielbłądach. Mnostwo frajdy dla calej rodziny! CENA: ok. 56 EUR/os dorosła, ok. 44 EUR/dziecko do 12 lat.
Loro Park
Wyprawa na wyspę Teneryfę do największego ogrodu zoologiczno-botanicznego w Europie! Fantastyczny dzień dla całej rodziny. Największymi atrakcjami parku są pokazy orek, delfinów i lwów morskich. W Loro Parku można zobaczyć też akwarium w kształcie tunelu, górę lodową z pingwinami oraz wybiegi ze zwierzętami takimi jak aligatory, goryle, jaguary, leniwce itp. CENA: ok. 98 EUR/os dorosła, ok. 72 EUR/dziecko do 12 lat.
Żółta łódź podwodna
Łódź Yellow Submarine schodzi 25 metrów w głąb oceanu, dzięki czemu doskonale zobaczycie z niej Państwo podwodne życie wyspy-tajemnicze wraki, kolorowe ławice ryb i inne niesamowite widoki. CENA: ok. 32 EUR/os. dorosła, ok. 16 EUR/dziecko do 12 lat.
Nurkowanie
Nie trzeba umieć pływać, aby z nami zanurkować!!! Pięciogwiazdkowa polska baza nurkowa oferuje wycieczkę nurkową i indywidualne szkolenia (nawet dla osób nieumiejących pływać). Wszystko pod okiem profesjonalnych, polskojęzycznych instruktorów. Gran Canaria to idealne miejsce na nurkowy debiut - gorąco polecamy!. Ceny od 85 EUR/os.
Wycieczki piesze
Piesze wędrówki po Gran Canarii, podczas których można zwiedzić wyspę z innej perspektywy. Dzięki trekkingowi odkryjecie Państwo te zakątki, do których da się dotrzeć tylko pieszo. Można wybrać jedną z trzech dostępnych tras: Magiczne Wodospady - szlak w północnej części wyspy, obrazujący kontrast mikroklimatu panującego między południem i północą Gran Canarii, Roque Nublo - centralna część wyspy, lasy porośnięte sosną kanaryjską i "księżycowy" płaskowyż oraz Szczyty Gran Canarii - najwyższa część wyspy i jej najwyższy szczyt - Pico de las Nieves, skąd przy dobrej widoczności można zobaczyć Roque Nublo oraz najwyższy szczyt Hiszpanii znajdujący się na Teneryfie - wulkan Teide. Cena ok 60 EUR/os.
Z dziećmi

Palmitos Park
Przepięknie usytuowany ogród zoologiczny, gdzie można podziwiać pokazy delfinów, ptaków drapieżnych, czy papug. Miejsce, gdzie można spędzić świetnie czas w gronie rodziny, przechadzając się pośród wielu gatunków zwierząt, będąc otoczonym fascynującą roślinnością.
Aqualand
Park rozrywki z licznymi zjeżdżalniami i atrakcjami wodnymi. Idealne miejsce dla miłośników spędzania czasu w wodzie, dającej ulgę w upalne dni.
Poema del Mar
Otwarte w 2018 roku akwarium, którego twórcami są właściciele Loro Parku. Położony w portowej części miasta Las Palmas obiekt odkrywa przed nami świat podwodny. W ogromnych zbiornikach przez szyby (również największa szyba-ekran w Europie) można podziwiać ryby z całego świata, żółwie, meduzy, płaszczki, rekiny.
Przyroda

Wydmy w Maspalomas
Przepiękny rezerwat przyrody, najmocniej łączący Gran Canarie z Afryką. Góry piasku, które można pokonywać zmierzając w kierunku oceanu lub w kierunku latarni morskiej w Maspalomas. Wędrując po kanaryjskiej pustyni można również zobaczyć niewielki zbiornik wodny Charca de Maspalomas, do którego zlatuje się wiele gatunków ptaków z całego świata.
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"
Inne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
Język urzędowy

hiszpański
Orientacyjne ceny
Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i można tu kupić taniej wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 Eur, woda 1l - 1-1,5 Eur, piwo w barze od 1,5 Eur, kawa w kawiarni od 2 Eur, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 Eur do 5 Eur.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 Eur. Skrzynki pocztowe dostępne są w wielu miejscach, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w wielu sklepach i kioskach. Cena karty waha się od 6 do 12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne, dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Gran Canaria
Trzecia co do wielkości wyspa archipelagu Wysp Kanaryjskich znana jest ze swej różnorodności. Znajdziemy tu kilka stref klimatycznych oraz szeroką gamę egzotycznej roślinności. Centrum wyspy zajmują wysokie góry pokryte śniegiem, podczas gdy na wybrzeżu niezliczone plaże oferują prawdziwie letnią atmosferę. Słynne wydmy w Maspalomas działają jak magnes i od lat przyciągająmasowo turystów z całego świata. Wyspa jest prawdziwym rajem dla miłośników aktywnego wypoczynku , można tu uprawiać wszelkiego rodzaju sporty wodne takie jak surfing, nurkowanie czy sporty motorowodne.
Playa del Ingles
To wymarzone miejsce dla tych, którzy kochają plażę w dzień i zabawę wieczorem. Długa, piaszczysta plaża ciągnąca się aż do Maspalomas zachęca do opalania i wypoczynku a niezliczone bary, dyskoteki i kluby czynne do późnej nocy zachęcają do odrobiny szaleństwa.
Maspalomas/Meloneras
Najsłynniejsze wydmy Wysp Kanaryjskich, nadmorska promenada, eleganckie hotele i pola golfowe - to wszystko znajduje się właśnie tutaj. Doskonałe miejsce dla tych którzy uwielbiają spacerować i cieszyć się słońcem bo plażą można dojść aż do Playa del Ingles.
San Augustin
Położony na uboczu mały kurort oferujący wszystkie udogodnienia i spokojną atmosferę. Piaszczysta plaża w zatoce oferujeidealne warunki do opalania i spacerów. Miejscowość jest również doskonałym miejscem wypadowym do zwiedzania wyspy.
Playa de Taurito
Jedno z bardziej znanych kąpielisk na wyspie charakteryzuje się zatokową plażą ze spokojną wodą iciemnym piaskiem. To doskonałe miejsce dla rodzin i dla tych którzy chcą spędzić wakacje z dala od zgiełku wielkich kurortów. Dodatkową atrakcją jest duży aquapark.
Wyloty z: Warszawy.
Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora
Wizy

Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza PLF i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii
Przypominamy, że w ślad za otrzymaną rezolucją z dnia 29 czerwca 2020 r. hiszpańskiej Generalnej Dyrekcji Zdrowia Publicznego, Jakości i Innowacji informujemy o wprowadzeniu od 01.07.20 do odwołania kontroli sanitarnej w punktach przekraczania granicy z Hiszpanią.
1. Wszyscy pasażerowie przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską muszą przejść kontrolę zdrowia przed wjazdem do kraju. Kontrole te mogą obejmować pomiar temperatury, kontrolę dokumentacji i kontrolę wizualną stanu pasażera.
2. Kontrola temperatury będzie przeprowadzana rutynowo w celu identyfikacji podróżnych z gorączką. Jako granicę wykrywalności ustala się temperaturę równą lub większą niż 37,5 ?C.
3. Pasażerowie o temperaturze wyższej niż 37,5 ?C lub ci, którzy na podstawie informacji zawartych w formularzu zdrowia publicznego lub po kontroli wzrokowej są podejrzewani o zakażenie wirusem COVID-19 lub innym patogenem zakaźnym, zostaną poddani dalszej ocenie stanu zdrowia w celu ustalenia, czy istnieje podejrzenie zagrożenia dla zdrowia publicznego.
4. W odniesieniu do kontroli dokumentów pasażerowie przylatujący z dowolnego lotniska lub przybywający z dowolnego portu znajdującego się poza terytorium Hiszpanii muszą najwcześniej na 48h przed wylotem wypełnić formularz zdrowia publicznego zawarty w załączniku do niniejszej rezolucji, na podstawie Passenger Location Card (karty lokalizacji pasażera). Wypełnienie formularza dotyczącego zdrowia publicznego powinno nastąpić przed rozpoczęciem podróży do Hiszpanii - drogą elektroniczną za pośrednictwem adresu internetowego: www.spth.gob.es lub bezpłatnej aplikacji SPAIN TRAVEL HEALTH-SPTH. Po wypełnieniu formularza pasażer otrzyma kod QR (e-mailem), który należy przedstawić podczas kontroli zdrowia po przybyciu do Hiszpanii. Uwaga: formularz jest imienny i w przypadku osób dorosłych każda osoba jest zobowiązania posiadać własny formularz. W przypadku osób nieletnich (poniżej 18 roku życia) uwzględnia się je w formularzu osoby dorosłej, z którą podróżują.
Ważne!
Do 31 lipca 2020 r., będzie można wypełniać również formularze papierowe (dla Klientów Rainbow formularze będą dostępne u sprzedawcy oraz w punktach odpraw Rainbow na lotniskach).
Od 01 sierpnia wszyscy pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii i/lub na pokład samolotu/statku.
Wszyscy pasażerowie muszą nosić maseczki i utrzymywać dystans społeczny.
Jednocześnie informujemy, że aby wejść na lotnisko należy okazać potwierdzenie rezerwacji lub biletu. Prosimy wszystkich Klientów o posiadanie wydrukowanej umowy z biurem Rainbow, potwierdzającej wylot danego dnia.
Przypominamy również o obowiązku wypełnienia deklaracji zdrowotnej (do pobrania z Travelli lub do odbioru w naszym stanowisku odpraw).
Hotel adres Region Abora Buenaventura Calle Gánigo, 6, 35100 San Bartolomé de Tirajana, Las Palmas, Hiszpania Canarias Abora Continental Av. de Italia, 2, 35100 Maspalomas, Las Palmas, Hiszpania Canarias Beverly Park Calle Hamburgo, 10, 35100 San Bartolomé de Tirajana, Las Palmas, Hiszpania Canarias Bungalows Parque Paraiso I Avenida de Tirma, 16, Plaza Ansite, 7, 35100 Gran Canaria, Las Palmas, Hiszpania Canarias Bungalows Parque Paraiso II Plaza Ansite, 7, 35100 Playa del Ingles, Maspalomas, Gran Canaria Hiszpania Canarias Corallium Beach Calle los Jazmines, 25, 35100 San Bartolomé de Tirajana, Las Palmas, Hiszpania Canarias Corallium Dunamar Calle Helsinki, 8, 35100 San Bartolomé de Tirajana, Las Palmas, Hiszpania Canarias Design Plus Bex Hotel Calle León y Castillo, 330, 35007 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas, Hiszpania Canarias Faro A Lopesan Collection Av. Cristóbal Colón, 1, 35100 Meloneras, Las Palmas, Hiszpania Canarias Gran Canaria Princess Av. de Gran Canaria, 18, 35100 Maspalomas, Las Palmas, Hiszpania Canarias Labranda Bronze Playa Calle San Cristóbal de la Laguna, 7, 35100 Maspalomas, Las Palmas, Hiszpania Canarias LABRANDA Costa Mogan (ex. LABRANDA Riviera Marina) Av. Playa del Cura, 4, 35138 Mogán, Las Palmas, Hiszpania Canarias LABRANDA Marieta Av. de Italia, 11, 35100 San Bartolomé de Tirajana, Las Palmas, Hiszpania Canarias LABRANDA Playa Bonita Av. de Tenerife, 2, 35100 Gran Canaria, Las Palmas, Hiszpania Canarias Lemon & Soul Canaima Apartments Avenida Cardones 1-3, 35130 Puerto Rico, Gran Canaria Hiszpania Canarias Lopesan Baobab Calle Mar Adriático, 1, 35100 Meloneras, Las Palmas, Hiszpania Canarias Lopesan Costa Meloneras Resort, Spa & Casino Calle Mar Mediterráneo, 1, 35100 Meloneras, Las Palmas, Hiszpania Canarias Lopesan Villa del Conde Resort & Thalasso Calle Mar Mediterráneo, 7, 35100 Meloneras, Las Palmas, Hiszpania Canarias Maspalomas Resort by Dunas Av. Touroperador Air Marín, s/n, 35100 Maspalomas, Las Palmas, Hiszpania Canarias Mirador Maspalomas by Dunas Calle Einstein, s/n, 35100 Maspalomas, Las Palmas, Hiszpania Canarias Oasis Maspalomas Av. del Oasis 14, 35100, Maspalomas, Gran Canaria Hiszpania Canarias Paradise Costa Taurito Calle Alcazaba, 4, 35138 Taurito, Las Palmas, Hiszpania Canarias Playa del Sol Av. de Tirajana, 26, 35100 Maspalomas, Las Palmas, Hiszpania Canarias Suites & Villas by Dunas Avenida Sunair, s/n, 35100 Maspalomas, Las Palmas, Hiszpania Canarias Turbo Club Calle Libra, 35100 Maspalomas, Las Palmas, Hiszpania Canarias
"
Wizy - informacje dla sprzedawców

Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza PLF i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii
Przypominamy, że w ślad za otrzymaną rezolucją z dnia 29 czerwca 2020 r. hiszpańskiej Generalnej Dyrekcji Zdrowia Publicznego, Jakości i Innowacji informujemy o wprowadzeniu od 01.07.20 do odwołania kontroli sanitarnej w punktach przekraczania granicy z Hiszpanią.
1. Wszyscy pasażerowie przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską muszą przejść kontrolę zdrowia przed wjazdem do kraju. Kontrole te mogą obejmować pomiar temperatury, kontrolę dokumentacji i kontrolę wizualną stanu pasażera.
2. Kontrola temperatury będzie przeprowadzana rutynowo w celu identyfikacji podróżnych z gorączką. Jako granicę wykrywalności ustala się temperaturę równą lub większą niż 37,5 ?C.
3. Pasażerowie o temperaturze wyższej niż 37,5 ?C lub ci, którzy na podstawie informacji zawartych w formularzu zdrowia publicznego lub po kontroli wzrokowej są podejrzewani o zakażenie wirusem COVID-19 lub innym patogenem zakaźnym, zostaną poddani dalszej ocenie stanu zdrowia w celu ustalenia, czy istnieje podejrzenie zagrożenia dla zdrowia publicznego.
4. W odniesieniu do kontroli dokumentów pasażerowie przylatujący z dowolnego lotniska lub przybywający z dowolnego portu znajdującego się poza terytorium Hiszpanii muszą najwcześniej na 48h przed wylotem wypełnić formularz zdrowia publicznego zawarty w załączniku do niniejszej rezolucji, na podstawie Passenger Location Card (karty lokalizacji pasażera). Wypełnienie formularza dotyczącego zdrowia publicznego powinno nastąpić przed rozpoczęciem podróży do Hiszpanii - drogą elektroniczną za pośrednictwem adresu internetowego: www.spth.gob.es lub bezpłatnej aplikacji SPAIN TRAVEL HEALTH-SPTH. Po wypełnieniu formularza pasażer otrzyma kod QR (e-mailem), który należy przedstawić podczas kontroli zdrowia po przybyciu do Hiszpanii.
Uwaga: formularz jest imienny i w przypadku osób dorosłych każda osoba jest zobowiązania posiadać własny formularz. W przypadku osób nieletnich (poniżej 18 roku życia) uwzględnia się je w formularzu osoby dorosłej, z którą podróżują.
Ważne!

Do 31 lipca 2020 r., będzie można wypełniać również formularze papierowe (dla Klientów Rainbow formularze będą dostępne w systemie Travella oraz w punktach odpraw Rainbow na lotniskach).
• Wzór wypełnienia formularza jest dostępny w Travelli w sekcji Komunikaty_Hiszpania.
• Formularz do wypełnienia jest dostępny w Travelli w sekcji Komunikaty_Hiszpania.
Od 01 sierpnia wszyscy pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii i/lub na pokład samolotu/statku.
Wszyscy pasażerowie muszą nosić maseczki i utrzymywać dystans społeczny.
Jednocześnie informujemy, że aby wejść na lotnisko należy okazać potwierdzenie rezerwacji lub biletu. Prosimy wszystkich Klientów o posiadanie wydrukowanej umowy z biurem Rainbow, potwierdzającej wylot danego dnia.
Przypominamy również o obowiązku wypełnienia deklaracji zdrowotnej (do pobrania z Travelli lub do odbioru w naszym stanowisku odpraw).
Sezonowość

Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Hiszpania/Gran Canaria

Informacje Ogólne

Corona Roja Aptos w Playa del Inglés posiada 185 pokoi i został odnowiony w 2010 roku. Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, salon, winda, mini market, sklepy i recepcję. W 15-piętrowym hotelu personel mówi po francusku, hiszpańsku, angielsku, niderlandzku i niemiecku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć samochód. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Do dyspozycji jest czynny w sezonie basen ze słodką wodą . W barze przy basenie można delektować się ożeźwiającymi napojami. Odległość od hotelu: lotnisko LPA (32 km). W pobliżu hotelu znajdują się postój taksówek, przystanek autobusowy i placówka medyczna. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna.

Udogodnienia

Hotel oferuje usługę budzenia. Dostęp do Internetu w sali internetowej. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi.

Sport i Rozrywka

Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje bilard i program zajęć animacyjnych. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: tenis. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 2 km. Jeśli chodzi o wellness i zdrowie, hotel oferuje solarium. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: American Express i euroczek.

Bagaż

Warszawa Modlin i Kraków Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 15 kg - 200zł/osobę - 20 kg - 300zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.

Rodzaje wyżywienia

OR - oferta bez wyżywienia BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo ALL - śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach wyznaczonych przez hotel.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


III Millenium

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

REGION

Hiszpania/Gran Canaria/Playa del Ingles

OPIS

Ośrodek Corona Roja, położony na obrzeżach centrum miejscowości Playa del Inglés, w odległości zaledwie 100 metrów od plaży, oferuje apartamenty i apartamenty typu studio dysponujące balkonem. Obiekt ten dysponuje krytym i odkrytym basenem oraz restauracją. Wszystkie apartamenty i apartamenty typu studio w ośrodku Corona Roja odznaczają się prostym wystrojem i wyposażone są w telewizor z dostępem do kanałów telewizji satelitarnej oraz sofę. Do dyspozycji Gości jest też aneks kuchenny z lodówką. Na miejscu znajduje się restauracja, która oferuje dania kuchni międzynarodowej podawane w formie bufetu oraz do wyboru z karty. Zaplecze sportowe ośrodka Corona Roja obejmuje korty tenisowe, boisko do piłki nożnej oraz pole do gry w golfa pitch-and-putt. Od plaż, restauracji, barów i kawiarni w miejscowości Playa del Inglés dzieli obiekt odległość około 300 metrów. Do miejscowości San Fernando można dojść w 15 minut lub dojechać autobusem z pobliskiego przystanku.

ZAMELDOWANIE

od 12:30 do 00:00

WYMELDOWAIE

od 08:00 do 12:00

bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

Ryanair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

Wizzair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

Norwegian

bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

Do zapłaty na miejscu

Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

cena; 320 ZL/szt./w obie strony

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

**

Region

Hiszpania/Gran Canaria

Opis

  • Spokojna lokalizacja, na obrzeżach Playa del Ingles
  • Blisko szerokiej, piaszczystej plaży
  • Apartamenty z aneksem kuchennym 
  • 300 m od barów, sklepów oraz miejsc rozrywki
  • Basen odkryty, basen kryty, kort tenisowy

Lokalizacja

w Playa del Ingles, ok. 200 m od plaży, na obrzeżach centrum, ok. 3 km od pola golfowego, w pobliżu przystanku komunikacji publicznej.

Wyposażenie

restauracje: 1, recepcja 24h, wymiana waluty, ogród, taras słoneczny, internet bezprzewodowy (płatny ok. 6 EUR/h), snack bar, room service (płatny), sejf (płatny), wypożyczalnia samochodów (płatna), przechowalnia bagażu, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

basen odkryty, basen kryty, brodzik dla dzieci.

Pokoje

taras/balkon, telewizja satelitarna, aneks kuchenny, lodówka Typ pokoju -

STUDIO: pokoje dla max. 2 osób.
APARTAMENTY: pokoje dla max. 3 osób lub 2 dorosłych i 2 dzieci.

Plaża

publiczna, piaszczysta, szeroka, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport i fitness

tenis ziemny, bilard (płatny).

Dla dzieci

plac zabaw.

Wyżywienie

w cenie śniadania + możliwość dopłaty do obiadokolacji + możliwość dopłaty do all inclusive

Informacje dodatkowe

Kategoria lokalna hotelu 2 klucze.

Świadczenia

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer shuttle bus lotnisko-hotel-lotnisko.

W cenie bagaż podręczny:

lot Easyjet (EJU): 1 sztuka bagażu podręcznęgo max. wymiary 45x36x20  cm 

lot Ryanair (FR): 1 sztuka bagażu podręcznego  o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; 

lot Enter Air (ENT): 1 szt. bagażu podręcznego 5 kg/os + 1 szt. bagażu rejestrowanego 20 kg/os

 

Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

 Linie Ryanair: 

 - drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm: 150zł/szt./2 strony.
- bagaż rejestrowany do 10 kg: 200 zł/os/2 strony
- bagaż rejestrowany do 20 kg : 400 zł/os/2 strony

Linie Easyjet:

- bagaż rejestrowany do 15 kg : 450 zł/os/2 strony

Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

Obsługa na miejscu

Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie).

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


BestReisen

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Najwyższy (15 pięter) apartamentowiec w Playa del Ingles, zaledwie 100 metrów od plaży, blisko centrum. Prosto urządzone studia i apartamenty, basen, restauracja, plac zabaw, relaks, zwiedzanie, zabawa. Propozycja dla mniej wymagających klientów.

Położenie

Ok. 100 m od plaży (leżaki i parasole płatne) w Playa del Ingles, 300 m od barów, restauracji, przystanku autobusowego, ok. 25 km od lotniska.

Wyposażenie

Lobby, recepcja (24 h), ogród, 3 windy, restauracja główna, restauracja a'la carte, dwa bary, punkt wymiany walut, bankomat, przechowalnia bagażu, odpłatne łącza internetowe (6 euro/dzień). 

Pokoje

Standard studio - sypialnia, łazienka, aneks kuchenny, telefon, balkon lub taras. Odpłatnie: sejf, WiFi, TV sat. 2 bedrooms standard - 2 sypialnie, łazienka, aneks kuchenny, telefon, balkon lub taras. Odpłatnie: sejf, WiFi, TV sat.

Wyżywienie

BB - śniadania (bufety) HB - śniadania i kolacje (napoje do kolacji płatne) All inclusive - śniadania, obiady, kolacje, przekąski, lokalne napoje i alkohole.

Sport i rozrywka

Basen zewnętrzny, basen kryty, taras słoneczny, bezpłatne leżaki, siatkówka, piłka nożna, okazjonalnie wieczorna rozrywka. Odpłatnie: kort tenisowy, bilard, wypożyczalnia rowerów.

Dla dzieci

Plac zabaw, brodzik.

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę (kontakt telefoniczny), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

Aktualizacje COVID-19

Wymagany test PCR na koronawirusa z wynikiem negatywnym wykonany nie wcześniej niż 72 godziny przed przylotem.Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych

KOD QR -formularz sanitarny

Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy.  Uwaga! Od 1 lipca wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury, sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia. Mierzenie temperatury będzie się odbywało w sposób rutynowy, poprzez kamery termowizyjne lub termometry bezkontaktowe. Za gorączkę będzie uznawana temperatura 37,5 °C oraz wyższa.   W przypadku stwierdzenia gorączki lub podejrzeń o wykazywanie objawów COVID-19, pasażer zostanie poddany kolejnej kontroli (powtórne mierzenie temperatury, badanie lekarskie). Jeśli podejrzenia okażą się uzasadnione zostanie uruchomiony alert sanitarny (wg protokołów przygotowanych wspólnie przez władze centralne i regionalne), a pasażer zostanie skierowany do odpowiedniego centrum medycznego.

Informacje o lotach liniami Easy Jet, Enter Air

Enter Air: W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych). Po założeniu rezerwacji stałej nie mamy możliwości edycji danych uczestników. Przy rezerwacjach z przelotem liniami Enter Air, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych. W cenie jest bagaż rejestrowany 20 kg oraz podręczny 5 kg. Easy Jet:  Lecąc z Easy Jet każdy pasażer może wziąć ze sobą: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny, który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem bądź do schowka nad głową. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - bagaż rejestrowany 15kg; cena 320/380PLN/sztuka - ostateczne cena zostanie podana przed potwierdzeniem rezerwacji - bagaż rejestrowany 23kg; cena 380/450PLN/sztuka - ostateczne cena zostanie podana przed potwierdzeniem rezerwacji Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.

Warunki wjazdowe do kraju

       Aktualizacja z dnia 08.06.2021 Od 7 czerwca 2021 roku, podróżujący do Hiszpanii z państw ujętych na liście regionów ryzyka (w tym z Polski), zobowiązani będą do przedstawienia wraz z wypełnionym formularzem sanitarnym jednego z poniższych dokumentów: 1. Zaświadczenia potwierdzającego przyjęcie pełnej szczepionki przeciwko COVID-19 - uznawane będą zaświadczenia, zgodnie z którymi upłynęło 14 dni od przyjęcia pełnego szczepienia preparatem zatwierdzonym przez Europejską Agencję Leków lub wskazanych jako szczepionki do użycia kryzysowego przez Światową Organizację Zdrowia; zaświadczenie musi zawierać następujące informacje: imię i nazwisko osoby zaszczepionej, datę szczepienia ze wskazaniem przyjęcia ostatniej dawki, rodzaj przyjętej szczepionki, liczbę przyjętych dawek/wskazanie przyjęcia pełnego szczepienia, kraj, w którym dokonano szczepienia oraz wskazanie instytucji wydającej zaświadczenie, 2. Zaświadczenia o negatywnym wyniku testu na obecność SARS-CoV-2 - uznawane będą zaświadczenia wydane w czasie 48 godzin przed przylotem do Hiszpanii; uznawane będą rodzaje testów wykonywanych techniką NAAT wykrywające RNA koronawirusa (np. RT-PCR) lub testy antygenowe (uwzględnione na wspólnym wykazie szybkich testów antygenowych publikowanym przez Komisję Europejską na podstawie Zalecenia Rady 2021/C 24/01); zaświadczenie musi zawierać następujące informacje: imię i nazwisko podróżującego, datę przeprowadzenia testu, wskazanie rodzaju przeprowadzonego testu, wskazanie kraju, którym przeprowadzono test, 3. Zaświadczenia o przebyciu COVID-19 - uznawane będą zaświadczenia wydane przynajmniej 11 dni od uzyskania pierwszego pozytywnego wyniku testu wykonanego techniką NAAT; zaświadczenia tracą ważność po 180 dniach od uzyskania pierwszego pozytywnego wyniku testu wykonanego techniką NAAT; zaświadczenie musi zawierać następujące informacje: imię i nazwisko podróżującego, datę przeprowadzenia pierwszego testu z wynikiem pozytywnym, wskazanie rodzaju przeprowadzonego testu NAAT oraz wskazanie kraju, którym przeprowadzono test. Pełna lista regionów ryzyka (w j. hiszpańskim) znajduje się na stronie internetowej hiszpańskiego Ministerstwa Zdrowia (lista obowiązująca w dniach 24.05-06.06.2021 r., lista obowiązująca w dniach 7-20.06.2021) Zaświadczenia należy przedstawić w języku hiszpańskim, angielskim, francuskim lub niemieckim. W przypadku braku możliwości uzyskania dokumentu w jednej w powyższych wersji językowych, oryginalne zaświadczenie należy przedstawić z tłumaczeniem przysięgłym na język hiszpański. Dzieci poniżej 6 roku życia nie muszą przedstawiać żadnego z powyższych zaświadczeń. Aktualizacja z dnia 25.01.2021 W związku z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 22.01.2021 r. zmieniającym rozporządzenie w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii z dnia 21.12.2020 r. informujemy, iż podróżujący, wracający do Polski, są zobowiązani do odbycia 10-dniowej kwarantanny (licząc od dnia następującego po przekroczeniu granicy). Z obowiązku tego zwolnione są osoby, którym wystawiono zaświadczenie o wykonaniu szczepienia ochronnego przeciwko COVID-19 oraz osoby posiadające negatywny wynik testu diagnostycznego na SARS-CoV-2 wykonanego, przed przekroczeniem granicy, w okresie 48 godzin, licząc od momentu wyniku tego testu. (Akceptowane testy PCR i antygenowe). Zorganizowanie oraz koszt testu są po stronie podróżujących.Koszt testu PCR (Teneryfa i Gran Canaria)  wynosi ok. 165 eur i mozna go zrobic w szpitalu w godzinach 09:00 - 11:00, Koszt testu PCR (Fuerteventura) ok. 130 Eur. Koszt testu anytgenowego wynosi ok. 35 eur W przypadku lotów do Berlina Zgodnie z zaktualizowanymi przez rząd niemiecki wymaganiami dotyczących przelotów do Niemiec (w tym również lotów tranzytowych) każdy pasażer zobowiązany jest do wykonania testu na COVID (PCR, antygenowego, RT-LAMP lub TMA)  i okazania jego negatywnego wyniku przed wejściem na pokład samolotu lecącego do Niemiec. Dotyczy to wszystkich dorosłych pasażerów oraz dzieci od 6 roku życia. Testy muszą być wykonane najwcześniej na 48h przed godziną lądowania na terytorium Niemiec. Akceptowane języki wystawionych certyfikatów z negatywnym wynikiem to angielski, niemiecki i francuski. Nie będą akceptowane testy z zestawów do samodzielnego testowania. https://www.gov.pl/web/dyplomacja/niemcy Aktualnie obostrzenia na Wyspach Kanaryjskich można znaleźć na stronie https://www.hellocanaryislands.com/coronavirus/   ----------------------------------- Decyzją rządu Wysp Kanaryjskich turyści odwiedzający archipelag będą musieli okazać na lotnisku test RT-PCR, RT-LAMP lub TMA na koronawirusa z wynikiem negatywnym wykonany nie wcześniej niż 72 godziny przed przylotem. Wynik testu powinien być w języku angielskim bądź hiszpańskim. Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy. Uwaga! Od 1 lipca wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury, sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia. Mierzenie temperatury będzie się odbywało w sposób rutynowy, poprzez kamery termowizyjne lub termometry bezkontaktowe. Za gorączkę będzie uznawana temperatura 37,5 °C oraz wyższa.  W przypadku stwierdzenia gorączki lub podejrzeń o wykazywanie objawów COVID-19, pasażer zostanie poddany kolejnej kontroli (powtórne mierzenie temperatury, badanie lekarskie). Jeśli podejrzenia okażą się uzasadnione zostanie uruchomiony alert sanitarny (wg protokołów przygotowanych wspólnie przez władze centralne i regionalne), a pasażer zostanie skierowany do odpowiedniego centrum medycznego. Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych. Zachęcamy do śledzenie bieżących doniesień nt. zagrożenia epidemiologicznego koronawirusem przed wyjazdem za granicę. Aktualne komunikaty oraz wytyczne można znaleźć na stronach Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

**

Region

Gran Canaria, Hiszpania

Opis hotelu

Hotel apartamentowy zbudowany został w roku 1970. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 185 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby wraz z recepcją z check-out-service. Poszczególne piętra osiągalne są za pomocą windy bądź też schodami. Na miejscu znajduje się szatnia, sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą i sala telewizyjna. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Poza tym goście skorzystać mogą z przechowalni rowerów. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka medyczna i pralnia. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (odpłatnie).

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w kuchnię i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Większość kwater zwrócona jest ku morzu. Wygodnie i przyjemnie spędzicie Państwo noc na łóżku podwójnym. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. W pokoju znajduje się sejf. Aneks kuchenny dla osób samodzielnie się stołujących jest optymalnie wyposażony w lodówkę, kuchenkę gazową, kuchenkę mikrofalową i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienki dysponują prysznicem i wanną. Hotel oferuje pokoje dla niepalących.

Sport i wypoczynek

Na terenie hotelu apartamentowego znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu znajduje się bar z przekąskami. Dużym urozmaiceniem są rozliczne aktywności outdoorowe oferowane w obiekcie. Należą do nich m.in. rower / rower górski i golf, jak również za dodatkową opłatą tenis ziemny i boccia. Bilard wewnątrz obiektu podlega opłacie dodatkowej. Wizyta w Strefie Wellness przyniesie ukojenie ciału i zmysłom. Wśród oferowanych zabiegów znajdują się spa i solarium, jak również za dodatkową opłatą zabiegi masażu. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo i dyskoteka.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na indywidualne życzenie oferujemy potrawy wegetariańskie. Polecamy również przekąski. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i Diners Club.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Corona Roja
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Gran Canaria)
Stolica Gran Canarii czyli miasto Las Palmas z popularną dzielnicą zakupową Vegueta
Lubiany przez turystów park kaktusów na Gran Canarii
Popularny kurort na Gran Canarii z piękną, długą plażą czyli Playa del Ingles
Playa Taurito blisko Puerto Rico na Gran Canarii
Najpopularniejsze w Europie wydmy Maspalomas
Popularna na Gran Canarii Kaldera Pinos de Galdar
Jedno z najpiękniejszych, klimatycznych miasteczek na Gran Canarii - Teror
Przepiękne miasteczko na Gran Canarii z licznymi kanałami wodnymi, mostami, białą zabudową i restauracjami czyli Puerto de Mogan
Popularna plaża Amadores na Gran Canarii
Słynna latarnia morska w miejscowości Maspalomas na Gran Canarii
Nowoczesna dzielnica z luksusowymi hotelami czyli Meloneras na Gran Canarii
Gran Canaria to idealne miejsce na uprawianie sportów wodnych

Opinie o Hotelu Corona Roja

4.0
polecam

Wart swojej ceny, standard do zaakceptowania. Centrum Playa Del Ingles. Do play blisko. Dużo rozrywek dookoła. Corona Roja jest skromnym hotelem, dla osób młodych lub niewymagających. Smaczne jedzenie, niewielkie baseny. Za niewielką cenę chętnie pojadę jeszcze raz, bo Gran Canaria jest urzekająca.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.0
3.7
polecam

to już moje drugie podejście do Kanarów i również bardzo udane - Gran Canaria to wyspa tętniąca życiem, pełna uroku i różnorodna. Wybrałem hotel Corona Roja - nie ukrywam - ze względu na niską cenę. Nie zależy mi na luksusach, ma być czysto i wygodnie i tak było. Położenie w Playa Del Ingles to największy plus obiektu. Ogólnie jestem zadowolony :)

POLECAM:
ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
3.7
3.9
polecam

wielki moloch, ale na Gran Canarii pełno takich hoteli. ogólnie polecam - hotel Corona Roja jest czysty, z posiłków zawsze coś dla siebie mozna znaleźć, choć nie jest ono jakoś bardzo urozmaicone. ale hotel ma 3*, więc też nie ma co za dużo wymagać. plusem jest fajne położenie, przy Polaya del ingles, więc dobra opcja dla szukających tańszej oferty lub nastawionych na zabawę

POLECAM:
singlom, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.9
3.4
może być

Corona Roja to bardzo wysoki i starawy budynek w Playa Del Ingles. Pokoje ma małe. Jako ekonomiczna opcja dla młodych jak najbardziej

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
3.4
3.9
polecam

Duży hotel ale dobry, zadbany, czysty i z bardzo miłą obsługą, która reagowała natychmiast na wszystkie prośby. Hotel Corona Roja polecam... Miejsce, Gran Canarię a w szczególności Playa del Ingles również, bardzo dobrze się bawiliśmy.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: polecam
3.9

Corona Roja - możliwości zakwaterowania:

apartament 2 bedrooms deluxe
apartament 2 bedrooms standard
apartament 2 bedrooms standard balcony or terrace
apartament deluxe
apartament offer 2 bedrooms standard balcony or terrace
apartament offer 2 bedrooms superior balcony or terrace
apartament senior 60+ 2 bedrooms standard balcony or terrace
apartament standard
apartament standard balcony
apartament standard balcony or terrace
studio singleuse standard balcony
studio dormitory superior balcony or terrace
studio senior 60+ standard balcony or terrace
studio singleuse standard balcony
studio standard
studio standard balcony
studio standard balcony or terrace

Corona Roja - Możliwości wyżywienia:


Corona Roja - miasta wylotu:


Corona Roja - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Corona Roja? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00