cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Prima Life Makadi Bay, Morze Czerwone
1 / 38
Udogodnienia hotelu Prima Life Makadi Bay
  • Windsurfing
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Prima Life Makadi Bay
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Prima Life Makadi Bay:
4.7 / 5
Średnia z 22 opinii
Szczegóły oceny hotelu Prima Life Makadi Bay:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    4.8
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.4
Ocena hotelu:
4.7 / 5
Średnia z 22 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 grudnia 2018

Hotel Prima Life Makadi Bay w ofercie Biura podróży:

Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Prima Life Makadi Bay to luksusowy hotel usytuowany w zatoce Makadi, bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Odznacza się eleganckim wystrojem oraz mnogością zajęć dla najmłodszych gości - są animacje i zjeżdżalnie. Polecamy na aktywne, rodzinne wakacje. Jest to także idealna propozycja dla miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje. Pobyt w hotelu Prima Life Makadi Bay to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w zatoce Makadi, 30 km od Hurghady
  • eleganckie wnętrza, komfortowe pokoje, piękne widoki na zatokę, duże zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, 3 zjeżdżalnie, program animacyjny, plac zabaw, mini klub
  • wyżywienie w opcji All Inclusive 24 h, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Hurghada

Opis oferty:

Położony w regionie Makadi z pięknym widokiem na zatokę, bezpośrednio przy piaszczystej plaż, jest idealnym miejscem na pełen relaks i udany odpoczynek. Przyjazna, relaksująca atmosfera i sympatyczny zespół animatorów zapewniają prawdziwie wakacyjny klimat i świetną zabawę, a amatorów nurkowania ucieszą dobre warunki i ładna rafa koralowa. Duży, zadbany basen ze zjeżdżalniami to doskonałe miejsce na słoneczne odprężenie i wodną zabawę. A na koniec nic tak nie poprawia humoru jak smakowity posiłek po dniu pełnym aktywności na świeżym powietrzu!

POŁOŻENIE:

w zatoce Makadi, ok. 30 km od centrum HURGHADY; ok. 35 km od lotniska w Hurghadzie; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 149 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie; bus hotelowy (Hurghada/ok. 7 EUR/dwie strony).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki, bar.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2006 r., odnowiony w 2014 r., 334 pokoje, 4 budynki, 2 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja Prima Vera - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 restauracje á la carte: L'Oriental - kuchnia orientalna, Exclusive - dania rybne, Azurro - kuchnia śródziemnomorska, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, 7 barów na terenie hotelu, w tym: 2 bary przy basenie, bar na plaży i bar Sky Light w lobby, 2 kawiarnie z fajką wodną (płatne), bar z dyskoteką (napoje płatne po 24.00); wymiana walut, sklep z pamiątkami, biżuterią i kosmetykami; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: kawiarenka internetowa, opiekunka do dziecka, lekarz na wezwanie, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 38 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, sejf, minibar (na powitanie butelka wody); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik, krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 70 m², większy, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny i widok na morze na zamówienie za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, słodka woda, ok. 2600 m², gł. do 1,6 m, basen, słodka woda, podgrzewany w sezonie zimowym, ok. 1150 m², gł. do 1,6 m, basen dla dzieci ze zjeżdżalnią, słodka woda, podgrzewany w sezonie zimowym, ok. 70 m², gł. 0,3-0,5 m, basen z 3 zjeżdżalniami, słodka woda, ok. 120 m², gł. 0,8 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 80 m², gł. 0,3-0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy z oświetleniem (płatne), siłownia, squash (w remoncie - planowane otwarcie w październiku 2018 r.); plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci, w ciągu dnia zajęcia sportowe: siatkówka plażowa, aerobik, wodna gimnastyka, wieczorem pokazy, występy, dyskoteka (napoje płatne po 24.00); za opłatą: bilard, centrum nurkowe, sporty wodne; centrum spa (płatne): sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, masaże.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-9.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji Prima Vera, późne śniadanie (10.30-11.30) w barze przy basenie, przekąski (12.00-16.00) w barze przy basenie i na plaży, późna kolacja (22.30-1.30) w restauracji Prima Vera; lody (10.00-17.00) w barze przy basenie; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, przekąski (24h) w barze Sky Light w lobby; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653590250/1/2/3/4/5,

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Prima Life Makadi Bay to luksusowy hotel usytuowany w zatoce Makadi, bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Odznacza się eleganckim wystrojem oraz mnogością zajęć dla najmłodszych gości - są animacje i zjeżdżalnie. Polecamy na aktywne, rodzinne wakacje. Jest to także idealna propozycja dla miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje. Pobyt w hotelu Prima Life Makadi Bay to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Prima Life Makadi Bay to luksusowy hotel usytuowany w zatoce Makadi, bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Odznacza się eleganckim wystrojem oraz mnogością zajęć dla najmłodszych gości - są animacje i zjeżdżalnie. Polecamy na aktywne, rodzinne wakacje. Jest to także idealna propozycja dla miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje. Pobyt w hotelu Prima Life Makadi Bay to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w zatoce Makadi, 30 km od Hurghady
  • eleganckie wnętrza, komfortowe pokoje, piękne widoki na zatokę, duże zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, 3 zjeżdżalnie, program animacyjny, plac zabaw, mini klub
  • wyżywienie w opcji All Inclusive 24 h, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Tutanchamon+prima life makadi resort & spa[5*] - program z rejsem po nilu

Program jest 15 dniowy (14 nocy) i obejmuje: 1 noc w Hurghadzie w hotelu 4*(HB), 2 noce w Kairze w hotelu 4*(HB), 1 noc w pociągu (HB), 1 noc w Asuanie w hotelu min.4*(HB), 3 noce na statku 5*(FB), 6 nocy w Hurghadzie w hotelu Prima Life Makadi Resort & SPA 5*(AI) oraz przelot na trasie WAW/KTW/WRO/POZ/GDN/KRK/SZZ-HRG-WAW/KTW/WRO/POZ/GDN/KRK/SZZ.

 

DZIEŃ 1 [Hurghada]

Przylot do Hurghady zakwaterowanie w hotelu 4*, kolacja, nocleg.


DZIEŃ 2 [Hurghada – Kair]

Wcześnie rano wykwaterowanie, zbiórka w recepcji hotelowej, odbieranie śniadania w formie suchego prowiantu i wyjazd do Kairu(ok. 6h jazdy). Zwiedzanie: Muzeum Egipskiego, zespołu piramid w Gizie oraz bazaru Khan El Kahalili, zakwaterowanie w hotelu, kolacja, nocleg


DZIEŃ 3 [Kair – Aleksandria – Kair]

Śniadanie, wyjazd do Aleksandrii. Zwiedzanie: teatru Rzymskiego, katakumb, ogrodu króla Farouka, fortecy Kaitbaya. W trakcie zwiedzania obiad w cenie.  Powrót do Kairu, kolacja.


DZIEŃ 4 [Kair - Asuan]

Śniadanie, wykwaterowanie z hotelu. Zwiedzanie Piramidy Schodkowej w Sakkarze, Cytadeli Saladyna, Meczetu Alabastrowego, dzielnicy koptyjskiej: Kościół Wiszący, Kościół Świętego Sergiusza, synagoga. Przejazd na dworzec kolejowy, wyjazd pociągiem do Asuanu, kolacja w pociągu


DZIEŃ 5  [Asuan]

Rano śniadanie w pociągu, przyjazd do Asuanu, fakultatywnie możliwość odwiedzenia wioski nubijskiej, zakwaterowanie w hotelu. Po południu obiad i wyjazd na zwiedzanie Asuanu: niedokończony obelisk, wielka tama, kolacja, nocleg w hotelu.


DZIEŃ 6 [Asuan – (opcjonalnie Abu Simbel) – Asuan – Kom Ombo - Edfu]

Wcześnie rano fakultatywna wycieczka Abu Simbel (śniadanie w formie suchego prowiantu, powrót około południa) lub śniadanie i czas wolny, wykwaterowanie z hotelu, zakwaterowanie na statku, obiad. Po obiedzie rejs do Kom Ombo, zwiedzanie  świątyni boga Sobka, powrót na statek, kolacja, nocleg. W nocy statek dopływa do Edfu.


DZIEŃ 7 [Edfu – Esna - Luksor]

Po śniadaniu wyjazd na zwiedzanie świątyni boga Horusa w Edfu, powrót na statek, całodzienny rejs po Nilu w kierunku Luksoru, przejście przez śluzę w Eśnie. Przypłynięcie do Luksoru, kolacja, nocleg. W nocy statek stoi na cumach w Luksorze, istnieje możliwość wieczornych spacerów po mieście.


DZIEŃ 8 [Luksor  (zachodni brzeg Nilu)]

Po śniadaniu zwiedzanie zachodniego brzegu Nilu: Dolina Królów -  zwiedzanie 3 grobowców (dodatkowo można zwiedzić grobowiec Tutanchamona 100 LE), kolosy Memnona, świątynia królowej Hatszepsut. Powrót na statek, obiad, po obiedzie czas wolny lub możliwość skorzystania z wycieczek fakultatywnych do świątyni Madinet Habu, na wyspę bananowców lub przejażdżka dorożką po Luksorze. Kolacja, nocleg. W nocy statek stoi na cumach w Luksorze, istnieje możliwość wieczornych spacerów po mieście.


DZIEŃ 9 [Lukso r- Karnak - Hurghada]

Po śniadaniu wykwaterowanie, wyjazd na zwiedzanie świątyni Amona w Karnaku, następnie przejazd do Hurghady (ok. 4h), zakwaterowanie w wybranym hotelu.


DZIEŃ 10-14 [Hurghada]

Pobyt w wybranym hotelu w regionie Hurghady, możliwość korzystania z wycieczek fakultatywnych.


DZIEŃ 15 [Hurghada]

Śniadanie i wykwaterowanie do godziny 12.00. Transfer na lotnisko, wylot do Polski


Cena wycieczki zawiera:

-Przelot na trasie: Polska-Hurghada-Polska.
-Zakwaterowanie: 1 noc w hotelu 4* HB w Hurghadzie, 2 noce w hotelu 4* HB w Kairze, 1 noc w pociągu Kair-Asuan, 1 noc w hotelu min. 4* HB w Asuanie, 3 noce na statku 5* FB lub AI inclusive (płatne na miejcu-fakultatywnie), 6 nocy w hotelu Prima Life Makadi Resort & SPA 5*(AI)
-Przejazdy klimatyzowanym autokarem.
-Opiekę polskojęzycznych pilotów i rezydentów
-Obowiązkowe ubezpieczenie (KL i NNW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie)
-Opłaty lotniskowe i paliwowe.


Dodatkowo płatne obowiązkowo:

-Bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, opłaty security, transfery 175 USD osoba dorosła/ 75 USD dziecko
-Wiza egipska 15 USD
-Napiwki dla kierowców, przewodników, obsługę bagaży 30 USD/osoba


Dodatkowo płatne fakultatywnie:

-kuszetki w pociągu Kair – Asuan 200 PLN/osoba
-wyjazdy fakultatywne Abu Simbel, Wioska Nubijska, Madinet Habu, wyspa bananowców, dorożki w Luksorze
-obiady gdzie nie występują w programie, napoje do posiłków, w przypadku braku All inclusive
-opcja All inclusive na statku 30 USD/osoba (napoje bezalkoholowe- bez soków, lokalne piwo i wyroby spirytusowe, kawa, herbata w godzinach 11.00–24.00)


Uwaga:

Program jest ramowy i kolejność zwiedzania może  ulec zmianie.Program jest realizowany przy minimalnej liczbie 8 uczestników. Imprezy fakultatywne odbywają się przy minimalnej liczbie chętnych określonej przez pilota.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Prima Life Makadi Bay to luksusowy hotel usytuowany w zatoce Makadi, bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Odznacza się eleganckim wystrojem oraz mnogością zajęć dla najmłodszych gości - są animacje i zjeżdżalnie. Polecamy na aktywne, rodzinne wakacje. Jest to także idealna propozycja dla miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje. Pobyt w hotelu Prima Life Makadi Bay to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Prima Life Makadi Bay to luksusowy hotel usytuowany w zatoce Makadi, bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Odznacza się eleganckim wystrojem oraz mnogością zajęć dla najmłodszych gości - są animacje i zjeżdżalnie. Polecamy na aktywne, rodzinne wakacje. Jest to także idealna propozycja dla miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje. Pobyt w hotelu Prima Life Makadi Bay to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w zatoce Makadi, 30 km od Hurghady
  • eleganckie wnętrza, komfortowe pokoje, piękne widoki na zatokę, duże zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, 3 zjeżdżalnie, program animacyjny, plac zabaw, mini klub
  • wyżywienie w opcji All Inclusive 24 h, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Hurghada

Opis oferty:

Cieszący się bardzo dobrymi opiniami wśród Gości, położony w regionie Makadi z pięknym widokiem na zatokę, bezpośrednio przy piaszczystej plaży to idealne miejsce na pełen relaks i udany odpoczynek. Przyjazna, relaksująca atmosfera i sympatyczny zespół animatorów zapewniają prawdziwie wakacyjny klimat i świetną zabawę, a amatorów nurkowania ucieszą dobre warunki i ładna rafa koralowa. Duży, zadbany basen ze zjeżdżalniami to doskonałe miejsce na słoneczne odprężenie i wodną zabawę. A na koniec nic tak nie poprawia humoru jak smakowity posiłek po dniu pełnym aktywności na świeżym powietrzu!

POŁOŻENIE:

w zatoce Makadi, ok. 30 km od centrum HURGHADY; ok. 35 km od portu lotniczego w Hurghadzie; bus hotelowy (Hurghada/ok. 7 EUR/dwie strony).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki, bar objęty all inclusive.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2006 r., odnowiony w 2014 r., 334 pokoje, 4 budynki, 2 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja Prima Vera - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 restauracje á la carte: L'Oriental - kuchnia orientalna, Exclusive - dania rybne, Azurro - kuchnia śródziemnomorska, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, 7 barów na terenie hotelu, w tym: 2 bary przy basenie, bar na plaży i bar Sky Light w lobby, 2 kawiarnie z fajką wodną (płatne), bar z dyskoteką (napoje płatne po 24.00); wymiana walut, sklep z pamiątkami, biżuterią i kosmetykami; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: kawiarenka internetowa, opiekunka do dziecka, lekarz na wezwanie, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 38 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, sejf, minibar (na powitanie butelka wody); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik, krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 70 m², większy, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny i widok na morze na zamówienie za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, słodka woda, ok. 2600 m², gł. do 1,6 m, basen, słodka woda, podgrzewany w sezonie zimowym, ok. 1150 m², gł. do 1,6m, basen dla dzieci ze zjeżdzalnią, słodka woda, podgrzewany w sezonie zimowym, ok. 70 m², gł. 0,3-0,5 m, basen z 3 zjeżdżalniami, słodka woda, ok. 120 m², gł. 0,8 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 80 m², gł. 0,3-0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy z oświetleniem (płatne), siłownia; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci, w ciągu dnia zajęcia sportowe: siatkówka plażowa, aerobik, wodna gimnastyka, wieczorem pokazy, występy, dyskoteka (napoje płatne po 24.00); za opłatą: squash, bilard, centrum nurkowe, sporty wodne; centrum spa (płatne): sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, masaże.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-9.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji Prima Vera, późne śniadanie (10.30-11.30) w barze przy basenie, przekąski (12.00-16.00) w barze przy basenie i na plaży, późna kolacja (22.30-1.30) w restauracji Prima Vera; lody (10.00-17.00) w barze przy basenie; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, przekąski (24h) w barze Sky Light w lobby; wymagane noszenie opasek all inclusive.

GRATIS:

serwis plażowy Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Prima Life Makadi Bay to luksusowy hotel usytuowany w zatoce Makadi, bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Odznacza się eleganckim wystrojem oraz mnogością zajęć dla najmłodszych gości - są animacje i zjeżdżalnie. Polecamy na aktywne, rodzinne wakacje. Jest to także idealna propozycja dla miłośnikom plażowania i sportów wodnych oraz na romantyczne wakacje. Pobyt w hotelu Prima Life Makadi Bay to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Mapa Hotelu Prima Life Makadi Bay

Opinie o Hotelu Prima Life Makadi Bay

Witam pod koniec wrzesnia br wrocilismy w 4 dorosle osoby z opiniowanego hotelu. Na przywitanie zimny kubek soku jablkowego. Polozenie hotelu super, do najblizszego wiekszego bazaru okolo 20km, do Hurghady okolo 35 km cisza i spokoj :) Plaza prywatna bardzo blisko hotelu, a rafa koralowa piekna, nawet na samym brzegu plazy pokazywaly sie rybki :) Pokoj duzy, nowoczesny, telewizor plaski, klima sterowana indywidualnie. Widok z pokoju na basen i morze. Jedzenie raczej takie sobie choc nie jestem wymagajaca osoba. W ofercie jest all inclusive, lecz to nie jest all. Odstepy pomiedy sniadaniem, a obiadem 3 godziny, obiadem, a kolacja 6 godzin, dobrze ze przekaski trwaja 3 godziny, a o poznej kolacji czy posilku w srodku nocy mozna zapomniec :( Pozne sniadanie tez raczej tylko na sztuke. Jedzenie malo urozmaicone, brak potraw morza, choc rybe jadlam pod dwoma postaciami :D Bardzo malo owocow doslownie kilka rodzai, z ciastami i deserami tez slabo. Ogolnie w hotelu raczej czysto, ale sprzatacze pokoi mogliby sie bardziej przykladac, pomimo dostawania napiwkow. Dwa razy mielismy cos zrobione z recznikow. W pokojach brak zimnej wody pod prysznicem tylko wrzatek. Woda pitna ogolno dostepna na korzytarzach holetu. Na plazy sa sprzedawane wycieczki, ale ceny raczej drogie warto przed wyjazdem samemu poszukac bedac jeszcze w Polsce i porownac sobie ceny na miesjcu. Interent wi-fi dramat, gdy lobby zaczynalo sie zapelniac goscmi nie bylo szans polaczenia sie :( Kupno wlasnego internetu z holetu raczej drogie. Pewnego dnia pewna kobieta z holelu zaczela zbierac opinie na temat hotelu celem polepszenia pobytu gosci w holetu.Nasze uwagi zostaly czesciowe spelnione. Lecz okazalo sie to podstepem, poniewaz za kilka dni przyjechala grupa osob oceniajaca hotele :( Reczniki na plazy i lezaki sa tak samo jak i na basenie. Bar w basenie jest super tak samo lezaki w basenie :P Na plazy sa dwa bary i bar z przekaskami do tego lody i popcorn oraz mrozona kawa. Animatorzy zabawiaja gosci, aczkolwiek wieczorne animacje raczej slabego pokazu. Animacje w ciagu dnia na plazy i na basnie sa mozna fajnie spedzic czas.Plaza pilnowana, przejscia miedzy plazami pilnowane, a policja widoczna. Baseny i zjezdzalnie dla dzieci sa maja co robic.Dla doroslych sa 4 zjezdzalnie. Plaza sprzatana, a wieczorami odkazana. W hotelu sa sklepy z pamiatkami i nie tylko. Restauracje ala carte bez szalowego popisu (czesciowo jedzenie brane z restauracji glownej ) oraz samo zapisywanie okazalo sie trudnoscia zawsze byla zmieniana godzina zapisu na kolacje w ala carte, w ciagu dnia trzeba bylo zrobic kilka podejsc zeby w koncu zapisac sie, z wolnymi miejscami byl zawsze problem, osoba zapisujaca nie czekala na chetnch gosci w danym miejscu, a recepcja zawsze miala problem z rozwiazaniem najmniejszej prosby, zawsze byly wykonywane telefony do innyh osob, bo osoba pelniaca dyzur na recepcji nigdy nic nie wiedziala. Kelnerzy z lobby bardzo zyczliwi nawet napiwkow nie chcieli brac. Drinki w allu nie widoczne odkryte dopiero przed wizyta grupy oceniajacej hotele. Mohito bar przydatny zawsze lecial jakis mecz dla naszych Panów :) Zeby wejsc do holetu trzeba przejsc przez bramke i pilnuje jej ochrona. Brama holetu tak samo strzezona.Ogolnie Egipt bardzo brudny lezy duzo smieci, na ogol mnostwo wojska, policji i ochrony. Polecam wycieczki Luksor, Paradise i Jepp Safari. Polecam samemu zakupic sprzet do snurkowania mam na mysli maski, bo ten na miesjcu na wycieczkach to raczej nie jest godny uzytkowania. Wlasny sprzet przyda sie na rafie w hotelu. Suchy prowiant na wycieczki ktory wydaje hotel nie jest zbyt bogaty w kalorie.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
3.0

Jak na moj gust to hotel jest idealny dla rodzin z dziećmi, jest dla nich dużo rozrywek i są pokoje od razu przy basenie, więc spokojnie można dziecko wypuścić żeby pod okiem ratowników popływało. Szukałem rafy, niestety okazało się że ta przy plaży (wąskiej zresztą) jest po części martwa, na szczęście kawałek dalej była już całkiem w porządku. Bardzo duże baseny z barami i restauracjami - jest tam wszystko, rybki, pizza prosto z kamiennego pieca, owoce morza, same pyszności. Świetne miejsce, każdemu się spodoba!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Spędzaliśmy w tym hotelu wakacje i uważamy że hotel jest świetny. Goście głównie z Czech, Słowacji i Polski, kilku Rosjan i Tubylców, więc względny spokój. Bardzo przypadła nam do gustu obsługa, serdeczna, ale nie nachalna. Jadaliśmy w głównej restauracji i smakowało nam wszystko, był spory wybór dań. Baseny w porządku, warto korzystać tez z plaży i posnorkować przy rafie. Hotel jest dość wąski, ale bardzo przyjemnie się w nim mieszka. W pokojach czysto, zadbane łazienki. Poza tym dobrze utrzymany teren wokół hotelu, mnóstwo krzewów, kwiatów i zieleni. Nigdy nie byliśmy na lepszych wakacjach, polecamy!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

zaliczyliśmy bardzo dobry pobyt w tym hotelu. Niby obawiałem się przed wyjazdem czy wszystko będzie okej, ale się nie zawiodłem i w tej chwili Egipcjanie bardzo się starają.

POLECAM:
wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

polecam gorąco ten hotel, miła i przyjazna obsługa, super animacje także w języku polskim. Bardzo dobre jedzenie, piękne rafy tuż przy hotelu.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Hotel przepiękny zadbana roślinnność której wszędzie jest mnóstwo, obsługa bardzo dobra, wszyscy mili i uśmiechnięci, wyżywienie super co dzień coś nowego. Animatorzy i animacje bardzo dobre. Serdecznie polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Fajny hotel zbudowany w nowoczesnym stylu.(wystrój mało wyszukany ale hotel fajny) Teren nie jest aż tak rozległy. W restauracji jest duży wybór jedzenia, które jest naprawdę pyszne. Plusem jest miła i sprawna obsługa.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

The whole hotel is beautiful! I recommend! But the best part is the animation. Animation is the best!!!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

hotel;atmosfera; posiłki;the best animatorzy cool suer-super!!!polecam!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Piszę na świeżo, właśnie wróciliśmy z mężem z tygodniowego pobytu w Prima Life i bardzo żałuję, że tak krótko byliśmy:). Hotel składa się z dwupiętrowych budynków, ciągnących się wzdłuż fikuśnie zaprojektowanego basenu, aż do plaży. Basen jest niby jeden, ale dzieli się na kilka części (jedna z podgrzewaną wodą), są zjeżdzalnie i brodziki dla dzieci. Pośrodku są dwa bary, do których prowadzą mostki, a przy plazy trzeci - bardzo malowniczo położony -w którym można zjeść też lunch. Mieliśmy pokój przy plaży (numery od 5000 i 6000), duży z ogromnym łóżkiem małżeńskim, bardzo wygodny, łazienka czyściutka z wygodną, dużą kabiną prysznicową. Codziennie było sprzątanie i wymiana ręczników. Obsługa hotelowa jest niesamowicie miła, ale nie nachalna. Animatorzy zaś zasługują na 6! Od rana do pożnego wieczora jest mnóstwo róznych animacji dla dzieci i dorosłych. Jedzenie bardzo smaczne, urozmaicone, są nawet dania dla osób na diecie (kącik warzyw i mięs gotowanych na parze), kącik orientalny, sporo sałatek, wybór past i makaronów i chyba ze 20 rodzajów deserów (na kolacje). Uważam, że hotel spełnia naprawdę wysokie standardy, jeste idealny na wypoczynek nawet z małymi dziećmi no i bardzo romantycznie dla par. Bardzo polecam!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Prima Life Makadi Bay - możliwości zakwaterowania:

standard dbl
family room dbl
standard [sea view] dbl
junior suite dbl
royal suite dbl
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+2 dost.
Pok. 2 os.
Doppelz,Balkon/Terrasse
DZ/BkoT/Beachfront
DZ,Balk/Ter,Meerblick
DZ/BkoT/Sparpreis
Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
Pok. 2 os.+2 dost. w/morze
Pok. 2 os. w/morze
Einzelz,Balkon/Terrasse
EZ,Balk/Ter,Meerblick
Pok. rodzinny 2 os.
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.
FamApt/BkoT
JunSuite/BkoT/Beachfront
Pok. 1 os.

Prima Life Makadi Bay - Możliwości wyżywienia:


Prima Life Makadi Bay - miasta wylotu:


Prima Life Makadi Bay - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Prima Life Makadi Bay? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00