cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
  • Hotel Three Corners Ocean View, Morze Czerwone
1 / 35
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
17.06 - 24.06
już od 1528 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
28.08 - 31.08
już od 1502 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Three Corners Ocean View
  • Windsurfing
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Three Corners Ocean View
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Three Corners Ocean View:
4.6 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Three Corners Ocean View:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 17 czerwca 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 sierpnia 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Uroczy hotel w centrum malowniczej El Gouny, przy samym porcie. Polecamy go głównie parom na romantyczne, spokojne wakacje.

Hotel Three Corners Ocean View w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Uroczy hotel w centrum malowniczej El Gouny, przy samym porcie. Polecamy go głównie parom na romantyczne, spokojne wakacje.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 25 km od centrum Hurgady
  • zlokalizowany nad morzem
  • ok. 25 km od lotniska

polozenie

  • ok. 25 km od centrum Hurgady
  • zlokalizowany nad morzem
  • ok. 25 km od lotniska

plaza

  • prywatna
  • piaszczysta
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • fryzjer
  • Wi-Fi, w miejscach ogólnodostępnych: w cenie, w recepcji/lobby: w cenie, w barze: w cenie, przy basenie: w cenie
  • parking, niezadaszony: w cenie
  • centrum biznesowe: za opłatą, płatność gotówką

karty

Visa, American Express, MasterCard

Liczba pokojów

157

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel tylko dla dorosłych (16+)
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • basen relaksacyjny „Soleil Pool": w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: w cenie

Sport i wellness

W cenie
  • sala fitness/siłownia
Płatne
  • strefa spa „Vitalis Health Club": płatność gotówką
  • łaźnia parowa
  • masaże

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych kilka razy w tygodniu

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 22 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • od strony laguny
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: za opłatą, płatność gotówką, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi: za opłatą, płatność gotówką
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 22 m2
  • w budynku głównym
  • od strony ogrodu
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: za opłatą, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon francuski

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, w formie bufetu
  • obiad: codziennie 13:00 - 15:00, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie 18:30 - 21:30, w formie bufetu
  • przekąski: codziennie 15:00 - 17:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja „Oceana Restaurant": bufet, w cenie, wliczone w all inclusive, lipiec - maj, codziennie, z klimatyzacją
  • restauracja „Chez Pascal": a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, płatność gotówką, styczeń - grudzień, codziennie 18:00 - 23:00, z klimatyzacją

  • bary i inne: 3
  • bar w lobby „Lobby Bar": codziennie 10:00 - 00:00, w cenie, wliczone w all inclusive
  • bar „Peanuts Bar": codziennie 16:00 - 02:00, w cenie, wliczone w all inclusive
  • bar przy zewnętrznym basenie „Soleil Pool Bar": codziennie 10:00 - 17:00, w cenie, wliczone w all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Uroczy hotel w centrum malowniczej El Gouny, przy samym porcie. Polecamy go głównie parom na romantyczne, spokojne wakacje.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Wygodny, zbudowany w 2002 r, należący do sieci Three Corners Resort hotel położony w miejscowości El Gouna , oddalony od lotniska w Hurghadzie o ok 30 km. Hotel składa się z dwóch budynków o niskiej zabudowie (3,4 piętrowe. Bezpośrednio przy hotelu, w pobliżu laguny jest piaszczysta, ale wąska plaża, druga plaża oddalona jest o ok 500 m (należy przejść przez port). Wokół hotelu znajdują się liczne bary oraz restauracje.
    Do dyspozycji gości:

    24 godzinna recepcja, restauracja główna "Oceana" serwująca programy tematyczne (Taste of Italy, Around the World), restauracja Dolce Vita, Chez Pascal, bar przy basenie, bar na plaży , lobby bar. Na terenie hotelu znajdują się dwa baseny (woda słodka, jeden podgrzewany w sezonie zimowym) oraz brodzik dla dzieci (60 cm głębokości). Ponadto sklepik z pamiątkami, pralnia, mini market , sklep z biżuterią, wi-fi - dodatkowo płatne. Wypożyczalnia samochodów oraz rowerów (w pobliżu hotelu). Leżaki oraz parasole na plaży i przy basenie bezpłatne.
    Pokoje:

    Hotel posiada ponad 230 pokoi. Pokoje 2 osobowe wyposażone są w: łazienkę z prysznicem , indywidualnie sterowaną klimatyzację, telefon, mini bar (dodatkowo płatny), sejf, łączne internetowe (dodatkowo płatne). Część pokoi z balkon lub tarasem, część z tzw. balkonem francuskim z widokiem na morze, lagunę, marinę, patio wewnętrzne.
    Wyżywienie:

    Formuła all inclusie: śniadania (07:00-10:00), lunche (13:00-15:00), kolacje (19:00-22:00) w formie bufetu w restauracji głównej Oceana. W godzinach 15:00-17:00 w barze przy basenie oraz w godzinach 12:00-14:00 w barze na plaży - kanapki kawa herbata, ciasteczka w godzinach 16:00-17:00. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe dostępne w barach na terenie hotelu w godzinach 10:00-24:00. All inclusive nie obejmuje soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych oraz produktów z mini baru.
    Program sportowy i animacyjny:

    Bogaty program animacyjny i sportowy - muzyka na żywo, animacje dla dzieci, karaoke. Ponadto aqua aerobic, tenis stołowy, bilard, siatkówka, rzutki, fitness, siłownia - bezpłatnie. Salon piękności, centrum odnowy biologicznej z suną, jacuzzi, łaźnią parową, jazda konna, mini golf, nurkowanie, kajaki, narty wodne, windsurfing - dodatkowo płatne. Pole golfowe 18 dołkowe - dojazd płatnym busem.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Program

    Dzień Pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko,7lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa wariant podstawowy(NNW, KL i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/os.), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    UWAGA! W poniższych terminach zakwaterowanie obejmuje:
    10-23.12.2020 (EHU/12/10) - 13 rozpoczętych dób hotelowych,
    17-23.12.2020 i 17-30.12.2020 (EHU/12/17) - 6 lub 13 rozpoczętych dób hotelowych,
    23.12.2020-07.01.2021 (EHU/12/23) - 15 rozpoczętych dób hotelowych,
    30.12.2020-07.01.2021 i 30.12.2020-14.01.2021 (EHU/12/30) - 8 lub 15rozpoczętych dób hotelowych.

    Wycieczki lokalne

    Kair - centrum arabskiego świata

    Wycieczka rozpoczyna się we wczesnych godzinach rannych transferem do Kairu. Śniadanie w formie suchego prowiantu. Program: Giza - jeden z siedmiu cudów świata - Piramidy: Cheopsa, Chefrena i Mykerynosa (możliwość wejścia do piramidy Chefrena, bilet ok. 100 LE), Sfinks oraz świątynia mumifikacji Chefrena, perfumeria, lunch (napoje płatne dodatkowo). Kolejno Muzeum Egipskie - znajduje się tam m. in. skarb Tutenhamona - słynna maska i sarkofag (pokój mumii królewskich - dodatkowo płatny ok. 200 LE, za opłatą ok. 50 LE możliwość wykonywania zdjęć w muzeum ). Powrót do Hurghady około 23:00. W hotelu zamówiona jest późna kolacja.
    Cena od 389 zł/os.

    Luxor

    Wycieczka rozpoczyna się w godzinach porannych. Śniadanie w formie suchego prowiantu. Przejazd przez pustynię, następnie przejazd wzdłuż Nilu, gdzie można zaobserwować codzienne życie rolników. Program: Świątynia w Karnaku (aleja sfinksów, sala hypoksylowa), Dolina Królów (wejście do 3 grobowców, możliwość wejścia również do grobowca Tutenhamona ok 300 LE ), Świątynia królowej Hatszepsut, Kolosy Memnona, fabryka alabastru, przeprawa przez Nil, w międzyczasie lunch (napoje dodatkowo płatne). Powrót do Hurghady ok. 22:00. W hotelu zamówiona jest późna kolacja.
    Cena od 389 zł/os.

    Sahara Park

    Wycieczka rozpoczyna się około godziny 13:00 wyjazdem z hotelu. Przejazd na pustynie do bazy z quadami(jazda quadami po pustyni około 45 min., konieczność posiadania ubezpieczenia pakiet SPORT). Następnie przejazd przez pustynię terenowymi jeepami do wioski beduińskiej, zwiedzanie wioski, w programie: przejażdżka na wielbłądach, pieczenie chleba z beduinami, apteka beduińska, przejażdżka samochodami terenowymi typu spidery. Następnie kolacja w formie bufetu (napój do kolacji) oraz Orientalne Show - taniec brzucha, wirujący derwisz, folklor arabski. Powrót do hotelu około 21:00.
    Cena od 199 zł/os.

    Mahmya

    Wycieczka rozpoczyna się w godzinach porannych transferem do portu Mahmya i wypłynięciem w kierunku wyspy (rejs ok. 45 min.) Po dopłynięciu do pięknej, piaszczystej plaży Mahmya chwila relaksu. Następnie wypłynięcie łodzią na pełne morze i około godziny snorkowania na jednej z najpiękniejszych raf Morza Czerwonego - Sabine (sprzęt snorkowy w cenie, konieczność posiadania ubezpieczenia pakiet SPORT). Po snorklingu powrót na wyspę, lunch (woda, soft drinki podczas obiadu w cenie). Po obiedzie czas na odpoczynek, kąpiele słoneczne oraz morskie i snorkowanie z plaży. Możliwość skorzystania z atrakcji, które oferuje Mahmya - Jetlev-Flyer, łódź ze szklanym dnem ( za dodatkową opłatą), boisko do piłki nożnej, siatkowej, parasole i maty plażowe (w cenie wycieczki). Do dyspozycji gości restauracje, bar oraz punkt pomocy medycznej.
    Cena od 329 zł/os.

    Paradise

    Wycieczka morska rozpoczyna się wypłynięciem w morze w godzinach porannych. Postój na pełnym morzu przy rafach koralowych, czas na snorkowanie (konieczność posiadania ubezpieczenia pakiet SPORT), możliwość podziwiania raf koralowych, fauny i flory Morza Czerwonego. Następnie dopłyniemy do wyspy Giftun, gdzie na pięknej, piaszczystej plaży Paradise" spędzimy około 3 godzin. Możliwość snorkowania bezpośrednio z plaży, program animacyjny do dyspozycji gości, parasole, maty, bar i toalety. Obiad i woda, oraz jeden napój bezalkoholowy w cenie wycieczki. Powrót około 16:30.
    Cena od 199 zł/os.

    Nurkowanie głębinowe

    Wycieczka rozpoczyna się wypłynięciem w morze w godzinach porannych. Krótkie szkolenie na łodzi w języku polskim. Dwa zanurzenia pod wodę w pełnym akwalungu z instruktorem, każde zanurzenie pod wodę trwa około 20 minut. Dodatkowo możliwość snorkowania, obiad na statku i napoje bezalkoholowe w cenie. Rafy koralowe i ryby na wyciągnięcie ręki, dla zainteresowanych możliwość kursu nurkowego PADI - szczegóły u rezydentów. Konieczność posiadania ubezpieczenia pakiet SPORT.
    Cena od 199 zł/os.

    Jungle Aqua Park

    Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
    Cena ok. 50 USD/os.

    Z dziećmi

    Delfinarium

    Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków! Za dopłatą możliwość pływania z delfinami.
    Dla aktywnych

    Sporty wodne

    Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
    Relaks

    Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie!

    Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
    Papas Bar

    Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com Ekskluzywna zabawa w Little Budda Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo, że wstęp kosztuje blisko 20 USD/os, to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
    Uwaga!
    Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Listę dostępnych wycieczek lokalnych do sprzedaży w Polsce oraz aktualne ceny można znaleźć w serwisie internetowym pod adresem R.pl/wycieczki-lokalne, Call Center, Oddziałach oraz punktach agencyjnych. Natomiast pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych oferowanych na miejscu wraz z ich cenami jest dostępnych u naszych rezydentów.
    "

    Inne

    EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
    Waluta
    EGP - funt egipski. 1 USD = ok.16,5 EGP 1 EUR = ok.18,5 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.) . Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.

    Czas
    Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 50 EGP woda 1l -6 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od15 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od50 do nawet 400 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
    Poczta
    Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    W regionie
    Hurghada

    Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Egipcie trwa od początku czerwca dokońca września.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Uroczy hotel w centrum malowniczej El Gouny, przy samym porcie. Polecamy go głównie parom na romantyczne, spokojne wakacje.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Hurghada

    OPIS

    Czterogwiazdkowy Three Corners Ocean View usytuowany jest wzdłuż Abu Tig Marina, przy hotelowym basenie z wyjątkowym widokiem na Morze Czerwone. Hotel oferuje wakacje w ekskluzywnym, stylowym otoczeniu.

    lokalizacja

    El Gouna, 25 km od centrum Hurghady, 30 km od lotniska w Hurghadzie. Hotel usytuowany na powierzchni: 6000 m2.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    2004 r. Odnowiony w 2014 r. Na terenie hotelu: restauracje (2), bary (3), room service (płatny), pralnia (płatna), basen odkryty. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    3 km od hotelu, publiczna, pomost, piaszczysto-żwirowa, 150 m długości, dojście do plaży 0. Do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy.Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe (depozyt), bar na plażyPłatne: .

    pokoje

    Zlokalizowane w 1 budynku: - budynek główny (liczba pięter: 4, liczba wind: 2) Typy pokoi: - pokoje standardowe dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC)

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracja a la carte, bary (3) All Inclusive (10:00-00:00) - śniadanie (07:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (18:30-21:30) serwowane w restauracji Oceana - przekąski (16:00-17:00), podwieczorek (16:00-17:00) serwowane w lobby barze - lody - wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe - pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - płatna. Wymagana rezerwacja. - międzynarodowa

    w cenie

    - tenis stołowy - rzutki - bilard - aerobik - siłownia - animacje

    płatne

    - centrum SPA - masaż - sauna - jacuzzi - salon piękności

    Uwaga!

    hotel tylko dla dorosłych.

    Aktualizacja opisu

    18.09.2020 11:34

    usługi dostępne w hotelu

    Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Siłownia Tylko dla dorosłych All Inclusive Serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Uroczy hotel w centrum malowniczej El Gouny, przy samym porcie. Polecamy go głównie parom na romantyczne, spokojne wakacje.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Egipt/Hurghada

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

    - przy małej plaży z pomostem - ok. 3 km od większej plaży (bezpłatny bus hotelowy) - ok. 30 km od Hurgady - ok. 25 km od lotniska w Hurghadzie 

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki oraz parasole (bezpłatne)

    Pokoje

    - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat - telefon - sejf (bezpłatny) - mini bar (płatny) - łazienka ( WC, prysznic, suszarka do włosów) - balkon/ taras

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 2 baseny - piłka plażowa - siatkówka - tenis stołowy - boccia - rzutki - aerobik w wodzie Płatne - golf - centrum Planet Spa - sauna - łaźnia parowa - jacuzzi - sporty wodne na plaży

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 2 restauracje a la carte (płatne) - 5 barów

    Dodatkowe informacje

    - hotel tylko dla dorosłych - Wi Fi (w lobby, na tarasie oraz w dwóch barach bezpłatnie) - pralnia (płatna) - hotel dysponuje 303 pokojami - rok otwarcia hotelu: 2002 r, odnowiony w 2013 r.  - www.threecorners.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

    Informacje paszportowo-wizowe

    Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    AlfaStar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Uroczy hotel w centrum malowniczej El Gouny, przy samym porcie. Polecamy go głównie parom na romantyczne, spokojne wakacje.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    Nowoczesny hotel położony tuż przy złocistym brzegu Morza Czerwonego. Do plaży dojście przez port. Oddalony jest ok. 30 km od lotniska w Hurghadzie.


    W hotelu:

    Hotel dysponuje 158 stabndardowymi pokojami. Ponadto dla gosci zostaly przygotowane 2 restauracje, lobby bar, basen, bar przy basenie, amfiteatr, prywatna plaża. Leżaki, parasole, materace na plaży i przy basenie hotelowym są bezplatne.

    Sport:

    W ramach oferty sportowej hotel propoponuje swoim gościom skorzystanie z centrum sporów wodnych.

    W pokojach:

    W pokojach znajduje się klimatyzacja, telefon, TV SAT, łazienka z prysznicem, mini bar (dodatkowo płatny).

    All inclusive zawiera:

    Hotel posiada formułę All Inclusive. W jej skład wchodzą śniadania, obiady, kolacje, kawa, herbata oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

     

    Cena zawiera:

    • przelot samolotem czarterowym do Egiptu,
    • opłaty lotniskowe,
    • ubezpieczenie,
    • transfery,
    • pobyt w hotelu,
    • wyżywienie - all inclusive 
    • opiekę rezydenta,
    • podatek VAT.

     

    Cena nie zawiera:

    • wizy egipskiej - 15 USD (płatna na lotnisku w Egipcie),
    • wycieczek fakultatywnych.
    • obowiązkowych dopłat za kolacje: wigilijną oraz sylwestrową.

     


    Travel Time

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Uroczy hotel w centrum malowniczej El Gouny, przy samym porcie. Polecamy go głównie parom na romantyczne, spokojne wakacje.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    El Gouna.

     

    Położenie:

    bezpośrednio przy morskiej lagunie z wąska, piaszczystą plażą. Do drugiej plaży (ok. 500 m) trzeba przejść przez port lub przepłynać bezpłatna wodna taksówka. Hotel znajduje się w eleganckim porcie jachtowym Abu Tig Marina. Port mieści ok. 100 jachtów i zajmuje pow. ok. 140 m2. Wokół znajduje się wiele sklepów, barów i restauracji. Do Hurghady ok. 30 km (połączenie taksówkami lub płatnymi minibusami),

     

    Hotel:

    posiada 236 pokoi, restaurację główna „Oceana”, restauracje: „Bon Apetit”, „Chez Pascal”, „Dolce Vita”, bar przy basenie, bary na plaży, kącik internetowy w lobby.

     

    Pokoje:

    2-os. (możliwość 2 dostawek) różnie położone, z widokiem na: basen, lagunę, marinę, morze, wewnętrzne patio i prywatne apartamenty. W pokojach: łazienka, TV, telefon, płatny minibar, sejf, klimatyzacja, balkon lub taras. Niektóre pokoje nie mają balkonu lub tarasu, tylko duże okno (tzw. okno francuskie).

     

    Sport i rozrywka:

    basen z tarasem słonecznym; bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki plażowe przy basenie i na plaży; siatkówka plażowa, tenis stołowy, program animacyjny. W ramach animacji również wycieczki rowerowe po El Gounie, przejażdżki łódka po lagunie; płatne: salon piękności, centrum odnowy biologicznej „Aqua Palace” z sauną, jacuzzi, łaźnią parową, masażami, zabiegami upiększającymi; nurkowanie, sporty wodne na plaży.

     

    Pole golfowe:

    18-dołkowe. Lekcje golfa (płatne) dla osób o różnym stopniu zaawansowania. Dojazd płatnym minibusem ok. 10–20 minut (bilet jednodniowy ok. 5 L.E).

     

    Wyżywienie:

    pakiet ALL INCLUSIVE: śniadania i kolacje w formie bufetu w restauracji „Oceana”, obiady – bufet (zupa, sałatki, danie główne, przekąski); kawa, herbata, ciasteczka w godz. 16.00–17.00, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00–24.00. Klienci mogą korzystać również z kolacji w restauracji Chez Pascal, Dolce Vita (w hotelu Rihana Resort ****) do określonej przez hotel wysokości rachunku (rachunek ponad tę wysokość jest płatny dodatkowo przez klientów na miejscu, wymagana wcześniejsza rezerwacja). All inclusive nie obejmuje napojów butelkowanych, szampana, soków ze świeżych owoców, konsumpcji z minibarów, kulinarnych wieczorów tematycznych, wieczoru orientalnego, napojów na prywatnej plaży hotelowej (tu podawana jest tylko woda mineralna, od 10.00 do zmierzchu). W barach napoje podawane są zazwyczaj w naczyniach jednorazowych. Podane godziny mogą ulec zmianie w trakcie sezonu.

     

    Dla dzieci:

    dzieci: brodzik, wysokie krzesełka w restauracji.

     

    Cena zawiera:

    • Zakwaterowanie: 7/14 noclegów lub w przypadku wylotów: 21.10: 7/12 noclegów; 28.10: 5/12 noclegów,
    • Transport,
    • Wyżywienie:pakiet ALL INCLUSIVE,
    • Pakiet ubezpieczeniowy,
    • Opiekę rezydenta. Uwaga! Rezydent będzie miał pod opieką turystów zamieszkałych w kilku hotelach.

     

    Cena nie zawiera:

    • Opłat lotniskowych i dopłat paliwowych,
    • Kosztu wizy – 15 USD płatnej na lotnisku w Hurghadzie,
    • Posiłków i napojów w czasie przelotu (istnieje możliwość ich zakupu na pokładzie samolotu),

     


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Uroczy hotel w centrum malowniczej El Gouny, przy samym porcie. Polecamy go głównie parom na romantyczne, spokojne wakacje.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF4

    KATEGORIA OFICJALNA

    ****

    POLOŻENIE

    25 km na północ od Hurghady, w pięknej miejscowości El Gouna, bezpośrednio przy morzu, jednakże do plaży trzeba przejść przez port lub przepłynąć wodną taksówką.

    HOTEL OFERUJE

    Ten niewielki, przytulny hotel (234 pokoje), usytuowany tuż na brzegiem morza posiada basen, bar, restaurację. Z pokoi hotelowych rozpościera się widok na port, lub morze. Niektóre pokoje mają widok na wewnętrzne patio. W trosce o swoich Gości hotel oferuje wiele atrakcji aby umilić im spę-dzanie wolnego czasu. Do dyspozycji Gości piękne baseny, centrum odnowy biologicznej - za do-datkową opłatą, ekipa animacyjna organizująca show oraz zajęcia fizyczne, nieopodal hotelu malow-niczy port Abu Tig gdzie znajdują się bary, sklepiki i restauracje. Możliwość uprawiania sportów wodnych oraz korzystania ze szkoły nurkowej za dodatkową opłatą. Przy basenie i na plaży leżaki oraz ręczniki bezpłatnie.

    POKOJE

    Hotel oferuje zakwaterowanie w 234 pokojach typu standard, junior suite oraz suite. Każdy z nich jest gustownie urządzony. Jeśli chodzi o pokoje standardowe każdy z nich jest klimatyzowany i po-siada balkon lub taras. Mogą mieć widok na lagunę, basen, marinę lub ogród. Na wyposażenie skła-da się; minibar - dodatkowo płatny, sejf, łazienka z prysznicem, telefon i telewizor z telewizją sateli-tarną. Dla rodzin istnieje możliwość pokoi łączonych.

    Wyżywienie

    All inclusive zawiera; posiłki - od 7.00 do 10.00 śniadanie, od 13.00 do 15.00 obiad, od 19.00 do 22.00 kolacja - wszystkie w formie bufetu, w restauracji Oceana. Ponadto w godz. 16.00 do 17.00 przerwa na kawę lub herbatę oraz coś słodkiego. W godz. od 10.00 do 23.00 w cenę wliczone są na-poje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji (piwo, wino). Dodatkowo płatne są świeże soki, importowane alkohole, oraz minibar. Do dyspozycji Gości za dodatkową opłatą są również in-ne restauracje a la carte; Bon Apetit, Chez Pascal, Dolce Vita - można w nich delektować się np. kuchnią belgijską lub włoską. Do dyspozycji Gości również bary; Lobby Bar otwarty w godzinach; 10.00-24.00, bar przy basenie; 10.00-17.00, bar na plaży; 10.00-17.00 - Goście posiadający opcję All inclusive mają bezpłatnie tylko wodę i napoje typu cola, sprite, rozcieńczane soki.

    SPORT I ROZRYWKA

    Na terenie hotelu znajduje się basen z otaczającym go tarasem słonecznym. Hotel zapewnia również opiekę ekipy animacyjnej, która dba o to aby każdy z Gości, który lubi aktywnie spędzać czas miał co robić! W ciągu dnia o określonych godzinach organizowane są zajęcia ze strechingu, gimnastyki, gimnastyki wodnej, siatkówki plażowej. Na terenie hotelu znajduje się również centrum odnowy, z którego Goście mogą korzystać za dodatkową opłatą. W porcie Abu Tig Marina jest również szkoła nurkowa gdzie pod okiem profesjonalnych instruktorów można zdobywać wiedzę na temat nurko-wania. Za dodatkową opłatą można uprawiać kitesurfing, windsurfing oraz narty wodne.

    DZIECI

    Dla najmłodszych brodzik.

    NASZYM ZDANIEM

    Jest to dobra propozycja dla tych z Państwa, którzy lubią miłą, kameralną atmosferę. Ze względu na brak atrakcji dla najmłodszych, hotel ten nie jest polecany dla rodzin z dziećmi.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Uroczy hotel w centrum malowniczej El Gouny, przy samym porcie. Polecamy go głównie parom na romantyczne, spokojne wakacje.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Malowniczo i oryginalnie usytuowany hotel, pięknie wkomponowany w otoczenie, przyjmujący tylko gości dorosłych. Idealne miejsce na spokojny relaks w komfortowych warunkach.

    Położenie

    W urokliwym miasteczku El Gouna (kilometr od jego centrum), wzdłuż Abu Tig Marina, nad samym morzem, 25 km od lotniska, 30 km od Hurghady. Przy hotelu znajduje się mała i wąska plaża, a do prywatnej plaży nad otwartym morzem (koralowce) dowozi bus hotelowy (5 minut jazdy). W niedużej odległości port jachtowy, kawiarenki, sklepy itd.

    Wyposażenie

    Restauracja główna z tarasem, 2 restauracje a' la carte (włoska i belgijska), bary (w lobby, przy basenie, przy plaży), pralnia, bezpłatne łącza internetowe w Peanuts Bar.

    Pokoje

    W dwóch budynkach, gustowne urządzone, klimatyzowane, z łazienką, minibarem, TV sat, sejfem, telefonem, balkonem lub tarasem (widok na morze, basen, marinę lub wewnętrzne patio). Powierzchnia pokoju standardowego- ok. 33 m kw. Możliwa rezerwacja zakwaterowania w pokojach łączonych (2 sypialnie i 2 łazienki).

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje (także tematyczne) w formie bufetu, przekąski (przy basenie i na prywatnej plaży), podwieczorek (kawa, herbata, ciasto) na tarasie, lokalne napoje bezalkoholowe i alkohole serwowane od godz. 10.00 do północy.

    Sport i rozrywka

    2 baseny (w tym jeden z panoramicznym widokiem na morze), siatkówka plażowa, tenis stołowy, water polo, aerobik, boccia, fitness, joga, sauna, łaźnia, jacuzzi, rowery, centrum nurkowania, animacje. Niedaleko  znajdują się ośrodki sportów wodnych (np. łodzie, żaglówki, baza windsurfingu kiteserfingu ) oraz lądowych i pole golfowe. W hotelu można zarezerwować spacer z przewodnikiem po mieście i rejs po lagunach.

    Dla dzieci

    Brak infrastruktury. Hotel z formułą adults only"- minimalny wiek gości w hotelu 16 lat.

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską 25 USD/OS, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Pakiet VIP

    Tylko dla klientów Best Reisen - możliwość wykupienia Lotniskowego Pakietu VIP. Pakiet VIP obejmuje specjalne warunki obsługi na lotnisku, po przylocie:  - wydanie wizy na osobnym stanowisku kontrahenta Best Reisen (ominięcie kolejek w hali przylotów)  - butelkę wody mineralnej  - internetową kartę sim 1,6 GB  - bezpłatną wycieczkę Sharm El Sheikh / Hurghada City Tour (termin wycieczki ustala rezydent; przysługuje jedna wycieczka na pobyt)

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

    Przelot Enter Air

    Enter Air W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Prosimy o wprowadzenie poprawnych danych uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych). Po założeniu rezerwacji stałej nie mamy możliwości edycji danych uczestników. Przy rezerwacjach założonych na wyloty do Egiptu z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta.

    Warunki wjazdu do kraju

    Aktualizacja z dn. 1.10.2020r. Do dnia 30.04.2021r. obowiązują bezpłatne wizy turystyczne do prowincji Synaju, Morza Czerwonego, Luksoru i Asuanu.   Aktualizacja z dn. 1.09.2020r. Od 01 września 2020 podróżni udający się do Egiptu powinni posiadać negatywny wynik testu PCR na obecność COVID-19, wydany nie wcześniej niż 72 h przed wylotem. Dla osób nie posiadających powyższego zaświadczenia, jest możliwość poddaniu się badaniu na lotnisku w Egipcie.Koszt testu to 30 USD. Dzieci do 6 roku życia - bezpłatnie. Płatność za test odbywa się na lotnisku docelowym (cena obowiązuje również podróżujących z Berlina) Test jest możliwy do zrobienia dla podróżujących do Hurghady, Sharm El Sheikh, Marsa El Alam i Taby. Po zrobieniu testu, turyści udają się do zarezerwowanego przez nich hotelu, gdzie w oczekiwaniu na wynik. Mogą korzystać z atrakcji zapewnionych na miejscu. W przypadku pozytywnego wyniku osoba przebywająca na kwarantannie, ma zapewniony pobyt oraz wyżywienie w hotelu. W przypadku, kiedy proces kwarantanny przekroczy planowany lot powrotny podróżny jest zobowiązany do zakupu biletu we własnym zakresie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Uroczy hotel w centrum malowniczej El Gouny, przy samym porcie. Polecamy go głównie parom na romantyczne, spokojne wakacje.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    w eleganckim porcie jachtowym Abu Tig Marina, w miejscowości El Gouna (300 m od centrum), ok. 30 km od centrum Hurghady, 25 km od lotniska w Hurghadzie.

    PLAŻA

    Piaszczysta, wąska, bezpośrednio przy hotelu, w pobliżu laguny. Druga plaża oddalona ok. 500 m na której leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne. Do dyspozycji Gości na plaży prysznice i toalety. Na plaży znajduje się również bar & Beach Restaurant, w którym serwowane są napoje oraz można zjeść lunch w formie zimnego bufetu, składający się z różnych sałatek, kanapek i makaronów. Bus hotelowy kursuje co 30 minut do plaży i z powrotem bezpłatnie.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 4* Nowoczesny kompleks hotelowy należący do sieci The Three Corners Hotels & Resorts, zbudowany w 2002 r., składa się z dwóch budynków o niskiej zabudowie. Ocean View Hotel oferuje pobyty tylko dla Gości dorosłych.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, lobby, restauracja główna, 2 restauracje a'la carte Dolce Vita i Chez Pascal hotelu Rihana Resort, lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży, bar Peanuts, usługi pralni chemicznej, sklepik z pamiątkami, parking.

    INTERNET

    Intenet WiFi w lobby bezpłatnie, kawiarenka internetowa za opłatą.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: basen (podgrzewany sezonowo), leżaki i parasole przy basenie, ręczniki plażowe, siłownia, programy sportowo -animacyjne: boccia, rzutki, tenis stołowy, gimanstyka w wodzie, nordic walking, rozciąganie, yoga, jogging, aerobic), wieczorne show. Odpłatnie: wypożyczalnia rowerów, centrum spa, masaże, sporty wodne, centrum nurkowe. Pole golfowe 18 dołkowe, lekcje golfa (płatne) dla osób o różnym stopniu zaawansowania. Dojazd płatnym minibusem ok. 10-20 minut.

    ZAKWATEROWANIE

    Pokoje standardowe dwuosobowe z możliwością jednej dostawki z łazienką (WC, prysznic). Wyposażone w klimatyzację (indywidualnie sterowana), TV/SAT, telefon, sejf, lodówkę, łącze internetowe (płatne), mini bar (płatny). Część pokoi z balkonem lub tarasem, w części tylko duże okno (tzw. okno francuskie). Pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą.

    WYŻYWIENIE

    All inclusive śniadania, obiady i kolacjew formie bufetu, przekąski w ciągu dnia i popołudniowa kawa, herbata, ciasto. Kolacje tematyczne  m.in. włoska, orientalna, arabska. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych  barach. Opcja all inclusive nie obejmuje soków wyciskanych ze świeżych owoców, anpojów importowanych oraz mini baru.

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.threecorners.com Holiday Check 5,5/97% Do kolacji obowiązuje dress code: Panowie długie spodnie i koszule z długim rękawem.

    CENA

    Cena PLN dla oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena PLN dla oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    WARUNKI WJAZDOWE

    wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Sunshine

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Uroczy hotel w centrum malowniczej El Gouny, przy samym porcie. Polecamy go głównie parom na romantyczne, spokojne wakacje.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Egipt/El Gouna

    POŁOŻENIE

    Hotel położony w miejscowości El Gouna, w porcie jachtowym Abu Tig Marina. Oddalony ok. 300 m od centrum miasta i ok. 25 km od lotniska w Hurghadzie. Bezpośrednio przy hotelu prywatna piaszczysta plaża.

    POKOJE

    180 standardowo urządzonych pokoi wyposażonych w klimatyzację, telefon, TV-sat, mini bar, sejf. Łazienka z prysznicem. Większość pokoi posiada balkon lub taras.

    DO DYSPOZYCJI

    2 basen z podgrzewaną wodą, brodzik dla dzieci z podgrzewaną wodą, restauracja główna, restauracja a la carte, restauracje Bon Appetit", Chez Pascal", Dolce Vita"; lobby bar, 2 bar przy basenie, lobby bar, bar na plaży, bar Peanuts", leżaki, parasole i ręczniki na plaży i przy basenie, bogaty program animacji, sala konferencyjna (70 miejsc)

    SPORT

    Bezpłatne: rzutki, ping pong, siatkówka, wodne polo, aerobik, aerobik wodny, boccia, siłowania.

    Odpłatne (dostępne w hotelu lub w jego okolicy)

    tenis, jazda konna, jazda na wielbłądzie, golf, go-kart'y, paint ball, centrum nurkowe i sportów wodnych.

    Formuła ALL INCLUSIVE zawiera

    Śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, przekąski; Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, wódka) oraz napoje bezalkoholowe serwowane w szklankachw godzinach od 10:00 do 00:00

    Formuła all inclusive nie zawiera

    soków ze świeżych owoców, alkoholi importowanych, mini baru.


    ETI

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Uroczy hotel w centrum malowniczej El Gouny, przy samym porcie. Polecamy go głównie parom na romantyczne, spokojne wakacje.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt/Hurghada/El Gouna

    Położenie

    Ośrodek zlokalizowany w nowej dzielnicy Abu Tig Marina. Centrum tętniącej życiem El Gouny znajduje się ok. 1 km. od obiektu. W bezpośrednim sąsiedztwie znajduje się wiele sklepów, restauracji i barów. Goście mają do dyspozycji 800-metrową plażę, do której hotel zapewnia darmowy transfer. Lotnisko w Hurghadzie oddalone jest ok. 25 km.

    Wyposażenie

    Zbudowany w orientalnym stylu hotelu posiada łącznie 157 pokoi. Oferuje szeroką gamę udogodnień, obejmują one przestronny hol z recepcja, darmowy, bezprzewodowy Internet w ogólnodostępnych pomieszczeniach, restaurację główną, 2 restauracje a la carte (kuchnia belgijska i włoska), kilka barów, kącik internetowy, pralnię, VITALIS Wellfit Centrum. Na zewnątrz; kompleks 2 basenów (1 podgrzewany w sezonie zimowym), taras do opalania. Leżaki, parasole oraz bar na plaży w cenie. Ręczniki plażowe dostępne za kaucją. UWAGA; Hotel przeznaczony dla osób powyżej 16 roku życia.

    Pokoje

    POKOJE STANDARDOWE (DZG / EZG) wyposażone w prysznic, WC, suszarkę, telefon, sejf, TV sat., mini bar (płatny), klimatyzacje, balkon / taras lub balkon francuski, POKOJE STANDARDOWE z WIDOKIEM NA MORZE (DZM / EZM). Pokoje jednoosobowe to pokoje dwuosobowe do pojedynczego wykorzystania.

    Sport i rozrywka

    Tenis stołowy, aerobik wodny, rzutki, siłownia, programy animacyjne oraz rozrywkowe, wieczory z muzyką na żywo, pokazy folkloru i tańca. Za opłatą; wellness, zabiegi kosmetyczne w centrum odnowy biologicznej, SPA z sauną, łaźnią parową, jacuzzi, różne sporty wodne na plaży, centrum nurkowe, 18-dołkowe pole golfowe, jazda konna, wypożyczalnia rowerów, mini-golf oferowane przez lokalnych kontrahentów.

    Wyżywienie

    All inclusive; śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, po południu kawa / herbata, ciastka, przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10 - 24. Na plaży napoje bezalkoholowe i mały lunch w formie bufetu wliczone w cenę.


    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Uroczy hotel w centrum malowniczej El Gouny, przy samym porcie. Polecamy go głównie parom na romantyczne, spokojne wakacje.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt/Hurghada

    Opis

    Hotel Three Corners Ocean View położony jest w luksusowym miasteczku turystycznym - El Gouna, przy marinie Abu Tig, w odległości 25 km na północ od Hurghady. Do piaszczystej, zagospodarowanej plaży trzeba przejść spacerem przez port jachtowy lub przepłynąć taksówką wodną. Obiekt składa się z dwóch budynków, w których mieszczą się elegancko urządzone pokoje z balkonem lub tarasem. Hotel zapewnia światowej klasy kuchnię, bogatą infrastrukturę rozrywkowo - rekreacyjną oraz nowoczesne centrum odnowy biologicznej. Zaletą lokalizacji jest także bliskość rafy koralowej, którą podziwiać można w trakcie nurkowania pod okiem wykwalifikowanego instruktora oraz doskonałe warunki do uprawiania kitesurfingu.

    Lokalizacja

    w El Gouna, ok. 2 km od plaży, ok. 25 km od lotniska.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 234, restauracje: 1, restauracje a'la carte: 2, baseny odkryte: 2, lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), recepcja 24h, taras słoneczny, wypożyczalnia rowerów, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    2 baseny odkryte, leżaki i parasole bezpłatne

    Pokoje

    klimatyzacja, telewizja satelitarna, mini bar (płatny), telefon, taras/balkon, łazienka z wanną lub prysznicem Typ pokoju - STANDARD: pokoje dla max. 3 osób z widokiem na ogród.

    Plaża

    publiczna, piaszczysta, parasole, leżaki.

    Sport na plaży

    nurkowanie (płatne), narty wodne (płatne), kitesurfing (płatny), sporty wodne (płatne).

    Sport i fitness

    siatkówka, nauka nurkowania (płatna), tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi (płatne), centrum fitness, SPA (płatne), rzutki, bilard, siłownia, łaźnia parowa (płatna).

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive, dopłaty do kolacji w dniach 24/12 i 31/12 są obowiązkowe.

    All Inclusive

    śniadanie (7.00 - 10.00), lunch (13.00 - 15.00) i obiadokolację (19.00 - 22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski, kawa, herbata, ciastka (15.00 - 17.00); lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe od 10.00 - 24.00.
    Dodatkowo płatne: alkohole importowane, soki ze świeżo wyciskanych owoców.

    Informacje dodatkowe

    • Hotel przyjmuje wyłącznie Gości powyżej 16 roku życia
    • Zejście do morza (od razu do głębokiej wody) z mola przy hotelu

    Świadczenia

    Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.


    Dodatkowo płatne

    Opłata za wizę wynosi 25 USD/os. (płatne na miejscu po wylądowaniu)

    Cena nie zawiera ubezpieczenia od sportow wysokiego ryzyka, do któych zalicza się nurkowanie.

    Obcokrajowcy zobowiązani są do zasięgnięcia informacji na temat obowiązku wizowego oraz uzyskania wizy w swojej ambasadzie lub konsulacie.

    Wymagany paszport ważnym minimum 6 miesięcy przed planowanym wylotem z Egiptu.

    Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Z dniem 1 września 2020 r. podróżni udający się do Egiptu zobowiązani są posiadać zaświadczenie wykonania testu RT-PCR z wynikiem negatywnym. Badanie powinno być przeprowadzone w okresie 72 godzin przed planowanym wjazdem do Egiptu.


    Pasażerowie nieposiadający w/w zaświadczenia mogą zrobić test w kierunku COVID-19 na lotnisku po przylocie do Egiptu. Koszt badania to 30 USD/os. Powyższe regulacje nie obejmują dzieci w wieku do 6 lat.


    Po wykonaniu badań Turyści jadą standardowym transferem do zarezerwowanego przez siebie hotelu, gdzie oczekują 24 godziny na wynik testu – w tym czasie Turyści mogą korzystać z infrastruktury hotelu. W przypadku otrzymania pozytywnego wyniku testu Klienci odbywają kwarantannę w wykupionym hotelu.

    Obsługa na miejscu

    Opieka polskojęzycznego przedstawiciela. Ecco Holiday nie zapewnia opieki pilota oraz obsługi polskiego rezydenta. Opiekę uczestnikom imprezy w miejscu wakacyjnym zapewniać będzie polskojęzyczny pracownik lokalnego agenta.

    Informacje wizowe

    Między Polską a Egiptem obowiązuje ruch wizowy. Obywatel RP może przed przyjazdem do Egiptu ubiegać się o wizę w egipskim przedstawicielstwie dyplomatycznym lub otrzymać ją na lotnisku w Egipcie. Obywatel RP posługujący się paszportem dyplomatycznym nie może ubiegać się wizę wjazdową na lotnisku w Egipcie. Przed planowaną podróżą musi, pod rygorem niewpuszczenia na terytorium ARE, wystąpić z wnioskiem o jej wydanie w egipskim przedstawicielstwie dyplomatycznym.

    Z dniem 1 września 2020 r. podróżni udający się do Egiptu zobowiązani są posiadać zaświadczenie wykonania testu RT-PCR z wynikiem negatywnym. Badanie powinno być przeprowadzone w okresie 72 godzin przed planowanym wjazdem do Egiptu

     

    Pasażerowie nieposiadających w/w zaświadczenia mogą zrobić test w kierunku COVID-19 na lotnisku po przylocie do Egiptu. Koszt badania to 30 USD/os. Powyższe regulacje nie obejmują dzieci w wieku do 6 lat.

     

     

    Po wykonaniu badań Turyści jadą standardowym transferem do zarezerwowanego przez siebie hotelu. W hotelu oczekują 24 godziny na wynik testu – w tym czasie Turyści mogą korzystać z infrastruktury hotelu. W przypadku otrzymania pozytywnego wyniku testu Klienci odbywają kwarantannę w wykupionym hotelu.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Uroczy hotel w centrum malowniczej El Gouny, przy samym porcie. Polecamy go głównie parom na romantyczne, spokojne wakacje.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hurghada, Egipt

    Opis hotelu

    Hotel oferuje łącznie 238 pokoi. W klimatyzowanym obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Na większość pięter można dostać się za pomocą windy. Do dyspozycji gości jest sejf. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się ogród. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do hotelowej oferty należą opieka medyczna, serwis pokojowy, pobudka na życzenie, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Wygodnie i przyjemnie spędzicie Państwo noc na łóżku podwójnym. Ponadto dostępne są sejf i biurko oraz za dodatkową opłatą minibarek. Dostępne są również lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (odpłatnie). Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienka posiada prysznic. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras oraz taras do opalania wraz z leżakami i parasolami przeciwsłonecznymi. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu znajduje się bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w hotelu, jak np. rower / rower górski, tenis ziemny, siatkówka, minigolf, golf i jazda konna. Nurkowanie i aqua fitness dostarczą miłośnikom sportów wodnych wyśmienitej zabawy. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard, darta, jogę i aerobik. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy spa, łaźnię parową i zabiegi masażu, jak również za dodatkową opłatą saunę i salon piękności. Program animacyjny i muzyka na żywo to doskonały pomysł na zagospodarowanie Państwa czasu wolnego.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Napoje wliczone są w cenę. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2017.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Three Corners Ocean View

    Opinie o Hotelu Three Corners Ocean View

    4.6
    zdecydowanie polecam

    Położenie piękne, jak cała El Gouna. Hotel jest bardzo cichy i kameralny, idealny na spokojny wypoczynek lub dla osób starszych. Jest cicho, nie ma głośnych animacji, warunki idealne żeby się poopalać i kąpać w ciepłym morzu. jedzenie palce lizać, do tej pory je wspominam. Spędziliśmy tam wspaniały dwutygodniowy urlop z żoną i zawsze będziemy chcieli tutaj wrócić, pozdrawiam!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Hotel o bardzo dobrym standardzie. Pięknie położony i gustownie urządzony - polecam go osobom preferującym spokojny wypoczynek na plaży.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.4
    polecam

    Hotel super położony - w samym centrum El Gouny. Można pospacerować, zachwycające widoki.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.4

    Three Corners Ocean View - możliwości zakwaterowania:

    standard room
    standard room [sea view]
    1 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj standardowy
    standard dbl
    Standard Room Sea View
    standard [sea view] dbl
    Standard Room Garden View
    Pokój jednoosobowy
    Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
    DOPPELZIMMER MIT GARTENBLICK
    DOPPELZIMMER MIT MEERBLICK
    DOPPEL GARTENBLICK ZUR ALLEINB
    DOPPEL MEERBLICK ZUR ALLEINBEN
    Standard garden view
    Standard sea view or marina view or lag

    Three Corners Ocean View - Możliwości wyżywienia:


    Three Corners Ocean View - miasta wylotu:


    Three Corners Ocean View - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Three Corners Ocean View? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00