cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Crystal (Koyunbaba), Wybrzeże Egejskie
1 / 21
Ocena
hotelu:
3.6 / 5
Najbliższy termin
17.06 - 21.06
już od 1100 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
17.06 - 20.06
już od 1100 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Crystal (Koyunbaba)
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Crystal (Koyunbaba)
star 4

Turcja: Wybrzeże Egejskie: Bodrum
Ocena hotelu Crystal (Koyunbaba):
3.6 / 5
Średnia z 14 opinii
Szczegóły oceny hotelu Crystal (Koyunbaba):
  • Lokalizacja
    3.6
  • Hotel
    3.8
  • Pokoje
    3.4
  • Wyżywienie
    3.9
  • Atrakcje
    i sport
    3.3
  • Jakość
    do ceny
    3.7
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 17 czerwca 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 17 czerwca 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobrej klasy hotel położony na malowniczym wzgórzu. Duża różnica poziomów może być utrudnieniem dla niektórych osób. Świetne miejsce na romantyczne wypady.

Hotel Crystal (Koyunbaba) w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobrej klasy hotel położony na malowniczym wzgórzu. Duża różnica poziomów może być utrudnieniem dla niektórych osób. Świetne miejsce na romantyczne wypady.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Turcja / Bodrum

Opis oferty:

Hotel położony w cichym i spokojnym miejscu, z dala od wielkomiejskiego zgiełku, już od siedmiu sezonów cieszy się dobrymi opiniami naszych Gości. Na wzgórzu, z pięknym panoramicznym widokiem na zatokę, w okolicy miejscowości Yalikavak, która słynie z odbywającego się tutaj raz w tygodniu targu, największego na półwyspie Bodrum. Znajduje się tutaj też wiele kawiarni oraz restauracji i pubów. Hotel zyskuje dobre opinie przede wszystkim ze względu na wysoki poziom obsługi, smaczne i bogate wyżywienie oraz bogatą ofertę all inclusive, która obejmuje także hotelową plażę. To idealne miejsce dla osób poszukujących ciszy i spokoju w rodzinnej atmosferze.

POŁOŻENIE:

ok. 26 km od centrum BODRUM, ok. 5 km od centrum miejscowości Yalikavak; ok. 50 km od portu lotniczego Bodrum-Milas; przystanek lokalnych minibusów przy hotelu (Yalikavak, Bodrum, Turgutreis).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, ok. 600 m od hotelu - dowóz co ok. godzinę (9.00-19.00), bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki; bar hotelowy objęty all inclusive - napoje i przekąski w ciągu dnia.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, dobrej klasy, zbudowany w 2002 r., odnowiony w 2012 r., 157 pokoi, 3 budynki, 3 i 5 pięter, 2 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci; bar w lobby, bar przy basenie, snack bar, bar na plaży, disco bar, sala telewizyjna, minimarket; sala konferencyjna, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: opiekunka do dziecka, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ładnie urządzony, ok. 20-24 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

basen ze zjeż­dżalnią, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 300 m², gł. 1,4-1,8 m, basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 100 m², gł. 1,4-1,7 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy, siatkówka, koszykówka, rzutki; plac zabaw dla dzieci, miniklub, dyskoteka, dzienne i wieczorne animacje; za opłatą: wypożyczalnia sprzętu, snooker, centrum spa: bezpłatnie: sauna, łaźnia turecka; płatne: zabiegi na twarz i ciało, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (15.00-17.00), kawa, herbata i ciastko (17.00-18.00); nielimitowana ilość napojów bezalkoholowych i lokalnych alkoholi w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0090/2523887040, www.crystalbodrum.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko i 2. dziecko do 14 latserwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobrej klasy hotel położony na malowniczym wzgórzu. Duża różnica poziomów może być utrudnieniem dla niektórych osób. Świetne miejsce na romantyczne wypady.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Turcja / Bodrum

Opis oferty:

Położony w spokojnym miejscu, na wzgórzu, z pięknym panoramicznym widokiem na zatokę. Blisko stąd do centrum miejscowości Yalikavak słynącej z odbywającego się tutaj raz w tygodniu targu, największego na półwyspie Bodrum. Hotel od wielu sezonów cieszy się dobrymi opiniami naszych Gości - ceniony jest za wysoki poziom obsługi, smaczną kuchnię oraz bogatą ofertę all inclusive. Idealne miejsce dla osób poszukujących ciszy i spokoju w rodzinnej atmosferze.

POŁOŻENIE:

ok. 26 km od centrum BODRUM, ok. 5 km od centrum miejscowości Yalikavak; ok. 50 km od lotniska Bodrum-Milas; przystanek lokalnych minibusów przy hotelu (Yalikavak, Bodrum, Turgutreis).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, ok. 600 m od hotelu, dowóz bezpłatnym hotelowym busem co ok. godzinę (9.00-19.00), bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; bar hotelowy objęty all inclusive - napoje i przekąski w ciągu dnia.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2002 r., częściowo odnowiony w 2017 r., 157 pokoi, 3 budynki, 3 i 5 pięter, 2 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci; bar w lobby, bar przy basenie, snack bar, bar na plaży, sala telewizyjna, minimarket; sala konferencyjna, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: opiekunka do dziecka, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), odnowiony, ładnie urządzony, ok. 23 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

basen ze zjeżdżalnią, słodka woda, nieregularny kształt, ok. 300 m², gł. 1,4-1,8 m, basen, słodka woda, nieregularny kształt, ok. 100 m², gł. 1,4-1,7 m, brodzik, słodka woda, gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (płatna), siatkówka, koszykówka, rzutki; plac zabaw dla dzieci, miniklub, dyskoteka, dzienne i wieczorne animacje; za opłatą: centrum spa: bezpłatnie: sauna, łaźnia turecka; płatne: zabiegi na twarz i ciało, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (15.00-17.00), kawa, herbata i ciastko (17.00-18.00); nielimitowane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0090/2523887040, www.crystalbodrum.com

GRATIS:

serwis plażowy Wi-Fibus na plażę


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobrej klasy hotel położony na malowniczym wzgórzu. Duża różnica poziomów może być utrudnieniem dla niektórych osób. Świetne miejsce na romantyczne wypady.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Bodrum

OPIS

Dzięki położeniu na wzgórzu hotel oferuje malownicze widoki na zatokę i morze. Jest to wprost idealne miejsce, na spokojne wakacje w rodzinnej atmosferze.

lokalizacja

15 km od centrum Bodrum, 3 km od Gümüşlük, 45 km od lotniska w Bodrum Milas-BJV. Hotel usytuowany na powierzchni: 3000 m2.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

2002 r. Odnowiony w 2021 r. Na terenie hotelu: restauracja, bary (3), room service (płatny), sejf w recepcji (bezpłatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, baseny odkryte (2).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

internet

- Wi-Fi w hotelu bezpłatne

plaża

450 m od hotelu, prywatna, pomost, piaszczysta, 100 m długości, dojście do plaży promenadą. Do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy.Bezpłatne: leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane są w 3 budynkach: - 2 budynki główne (liczba pięter: 3, liczba wind: 1) - 1 aneks (liczba pięter: 4, liczba wind: 1) Typy pokoi: - pokoje promo dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC) - pokoje standardowe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje rodzinne dla max. 5 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras

Wyżywienie

- restauracja główna, bary (3), cukiernia All Inclusive (09:00-00:00) - śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:30-21:30) serwowane w restauracji głównej - przekąski (14:00-17:00), podwieczorek (17:00-18:00) serwowane w barze przy basenie - wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe - pakiety dla nowożeńców (na życzenie)

z myślą o dzieciach

- brodzik - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-13 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - menu dla dzieci w restauracji - krzesełka dla dzieci w restauracji - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem) - bezpłatne - możliwość wypożyczenia wózka (w miarę dostępności)

w cenie

- kort do tenisa ziemnego - oświetlenie kortów - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - tenis stołowy - rzutki - koszykówka - piłka nożna - siatkówka - siatkówka plażowa - miniboisko do piłki nożnej - bilard - aerobik - siłownia - animacje soft, w nocy, w dzień - sauna

płatne

- sporty wodne na plaży - centrum SPA - masaż - salon piękności - łaźnia turecka

dodatkowe informacje

Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19: - Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE - Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - TAK - Czy w hotelu można kupić maseczki? - BEZPŁATNIE - Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK - Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE - Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp..? - TAK - Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - NIE - Jak często są sprzątane pokoje? - CODZIENNIE - Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK (ŚNIADANIE, OBIAD, KOLACJA) - Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA - Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK - Czy jest dostępna usługa Room Service? - TAK (NA ŻYCZENIE) - Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE - Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - NA 1500 M2 MAX 150 GOŚCI - Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - TAK - Czy na leżakach są materace? - TAK - Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (BEZPŁATNIE, INDYWIDUALNIE PAKOWANE) - Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK (PO KAŻDYM UŻYCIU) - Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (OBSŁUGA KELNERSKA) - Czy centrum SPA jest czynne? - TAK - Czy łaźnia turecka jest czynna? - TAK - Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK - Czy siłownia jest czynna? - TAK - Czy mini klub jest czynny? - TAK - Czy hotel prowadzi program animacyjny? - TAK (ANIMACJE W CIĄGU DNIA I WIECZOREM, ZAJĘCIA SPORTOWE, SIATKÓWKA, PIŁKA WODNA, RZUTKA, MINI DISCO, DYSKOTEKA) - Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - Specjalny plan zgodnie z obowiązującymi procedurami - Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - Należy zapewnić specjalne pomieszczenie do kwarantanny dla zakażonych Gości i przestrzegać wszystkich procedur prawnych oraz zapewnić opiekę medyczną

Aktualizacja opisu

01.06.2021 15:45

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne

Sale konferencyjne

Pokoje 5 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobrej klasy hotel położony na malowniczym wzgórzu. Duża różnica poziomów może być utrudnieniem dla niektórych osób. Świetne miejsce na romantyczne wypady.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony około 26 km od centrum Bodrum, około 50 km od lotniska w Bodrum i około 5 km od centrum miejscowości Yalikavak.

PLAŻA

Plaża położona około 800 m od hotelu, prywatna, zejście z pomostu. Do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy. Leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne.

HOTEL

Kategoria lokalna 4* Hotel położony na wzniesieniu na powierzchni 15000 m2. Odnowiony w 2019 roku.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

recepcja, restauracja, 4 bary w tym jeden na plaży, pralnia: płatna, sejf w recepcji: bezpłatny, windy, mini market, sala telewizyjna. Akceptowane karty płatnicze: Visa, MasterCard.

INTERNET

Wi - Fi na terenie hotelu bezpłatnie.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Na terenie hotelu znajduje się sala konferencyjna.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 2 baseny odkryte, kort do tenisa ziemnego, tenis stołowy, rzutki, koszykówka, piłka nożna, siatkówka, siatkówka plażowa, bilard, aerobik, siłownia, animacje, sauna Odpłatnie: SPA, masaż, dyskoteka, salon piękności, łażnia turecka

DLA DZIECI

brodzik, zjeżdżalnia wodna dla dzieci, animacje oraz mini klub dla dzieci w wieku 3-12 lat, plac zabaw, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat: bezpłatnie, na zamówienie przed przyjazdem.

ZAKWATEROWANIE

Pokoje standardowe typu promo room wyposażone w: klimatyzację, sejf: bezpłatny, zestaw do parzenia kawy i herbaty, mini bar: płatny, TV, łazienkę z prysznicem i WC.

WYŻYWIENIE

All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski pomiędzy posiłkami, kawa ,herbata i ciastka, napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe serwowane w wyznaczonych przez hotel miejscach i godzinach.

INFORMACJE DODATKOWE

Adres: Gümüşlük Mh, Kazm Karabekir Cd. No:74-76, 48960 Bodrum/Mula, Turcja

WARUNKI WJAZDOWE

Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu Od 2 marca 2020 r. obywatele Rzeczpospolitej Polskiej podróżujący do Turcji turystycznie na okres do 90 dni są zwolnieni z obowiązku wizowego. Zgodnie z oświadczeniem QA-11 rzecznika Ministerstwa Spraw Zagranicznych Republiki Turcji z 20 lutego 2020 r. (http://www.mfa.gov.tr/sc_-11_-ulkemizin-bazi-avrupa-ulkelerine-vize-muafiyeti-saglamasi-hk-sc.en.mfa) z dniem 2 marca 2020 r. Turcja znosi obowiązek wizowy dla obywateli polskich przy pobytach turystycznych do 90 dni w okresie półrocznym (180 dni).  Reguła dotycząca ważności dokumentu podróży: paszport musi być ważny co najmniej 60 dni dłużej niż dozwolony okres pobytu bezwizowego. Oznacza to, że paszport powinien być ważny jeszcze przez minimum 150 dni licząc od dnia pierwszego wjazdu do Turcji. Posiadaczom paszportów tymczasowych oraz osobom udającym się do Turcji po 2 marca 2020 r. w celu innym niż turystyczny zaleca się wcześniejszy kontakt z Ambasadą Turcji w Warszawie. Uwaga przeczytaj koniecznie!  https://www.gov.pl/web/dyplomacja/turcja

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00

COVID-19

Wytyczne sanitarne w Turcji WYMAGANE Jest wypełnienie i zabranie na lotnisko "Deklaracji Zdrowotnej" oraz Formularza Wjazdowego "Passenger Information Form" ( dokumenty dołączamy do dokumentów podróży).  Program Bezpieczna certyfikacja turystyki", kierowany przez Ministerstwo Kultury i Turystyki, został opracowany przy wsparciu Ministerstwa Zdrowia, Ministerstwa Spraw Wewnetrznych, Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz we wspołpracy ze wszystkimi zainteresowanymi stronami z branzy turystycznej. Zdrowie i bezpieczenstwo pasazerow na lotnisku * Pasazerowie zostana powitani na lotniskach przez upowazniony i przeszkolony personel noszacy wyposazenie ochronne - w tym maski, rekawiczki, osłony twarzy i gogle. * Pasazerowie bez masek na twarz nie beda wpuszczani do terminalu. Darmowe maski beda dostepne dla wszystkich pasazerow, ktorzy nie beda ich posiadac. * Wszyscy pasazerowie przejda kontrole temperatury. * Aby zminimalizowac kontakt na lotnisku beda czujniki automatyczne przy bramkach, odprawa elektroniczna oraz zastosowane beda specjalne srodki przy odbiorze bagazu oraz bariery z pleksi tam gdzie kontakt jest nieunikniony. * W poczekalniach lotniskowych zmniejszona zostanie liczba krzeseł oraz zostana zwiekszone odległosci miedzy nimi. * W przypadku pasazerow u ktorych widoczne beda symptomy choroby przeprowadzony zostanie test na obecnosc wirusa a pasazer zostanie odizolowany w specjalnie do tego przeznaczonych pomieszczeniach. Zakwaterowanie w hotelach * Przed zakwaterowaniem i mozliwoscia korzystania z infrastruktury hotelowej, wszystkim gosciom zostanie zmierzona temperatura. * Wszystkie obszary w obiekcie beda regularnie dezynfekowane. Systemy wentylacyjne beda rowniez regularnie sprawdzane. * Srodki do dezynfekcji i dezynfekcji rak zostana umieszczone w całym obiekcie do uzytku naszych gosci. * Zasady dystansu społecznego beda stosowane we wszystkich wspolnych obszarach, w tym na basenach, salach konferencyjnych, obszarach animacji oraz lobby. Obiekt bedzie regularnie dezynfekowany. Obiekt bedzie scisle przestrzegac wytycznych dotyczacych ograniczonego obłozenia i liczby gosci. * W pokojach goscinnych dostepny bedzie jednorazowy, podstawowy sprzet sanitarny. Cały sprzet w pokojach bedzie dezynfekowany po wymeldowaniu. * Zastosowane zostana separatory z pleksi pomiedzy goscmi a jedzeniem na bufecie. Jedzenie bedzie serwowane przez zabezpieczony personel. * Na stolikach beda dostepne jednorazowe sztucce i przyprawy dla gosci. Transport lokalny * Cały personel odpowiedzialny za transport bedzie przechodził regularne szkolenia z zakresu ochrony przed wirusem. Wszystkie srodki transportu beda regularnie dezynfekowane. * Respektowane bedzie zachowanie odpowiedniego dystansu społecznego * Personel sprawdzi temperature pasazerow przed wejsciem do autobusu * Wymagane jest noszenie maseczki podczas podrozy * W srodkach transportu zostana wyznaczone poszczegolne strefy (dla pasazerow, buforowa, odseparowana itd.) * Jedno miejsce pozostanie puste pomiedzy obcymi pasazerami. Kwarantanna w przypadku stwierdzenia objawów COVID-19 W przypadku konieczności odbycia kwarantanny, turyści w Turcji są zwolnienie z dodatkowych opłat. Odbywa się ona w odizolowanym od pozostałych gości pokoju hotelowym. Rodzina, która podróżuje z osobą mającą objawy COVID-19, przechodzi płatny test na obecność wirusa (ok. 110 lir tureckich). Jeśli wynik testu jest negatywny, wakacje mogą być kontynuowane w standardowym pokoju hotelowym


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mapa Hotelu Crystal (Koyunbaba)

Opinie o Hotelu Crystal (Koyunbaba)

1.3
odradzam

klimat kiepski, ciągle mgły,morze zimne,ludzie niemili,komunikacja tragedia,ceny od czapy,obsługa w większości niemiła,cena nieadekwatna do oferty, hotel i plaża nie są warte nawet połowy tej ceny

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
1.3
1.6
odradzam

klimat kiepski, ciągle mgły,morze zimne,ludzie niemili,komunikacja tragedia,ceny od czapy,obsługa w większości niemiła

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
1.6
2.1
odradzam

Nie polecam syf kiła i mogiła: Brud w pokojach,woda niegaz z kranu nalewana w butelki wieczorami i podawana nast dnia Wino po kolacji niedopite przez gości białe i czerwone mieszają razem i podawane następnego dnia jako róźowe Wódka kończy sie juz w czwartek i trzeba pić ten ich syf Nie polecam plaży tam to dopiero syf nie do opisania Zero animacji Zachłanna na napiwki obsługa

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
2.1
4.1
polecam

przyjemny hotel, spokojny, bez animacji, są tylko zajęcia dla dzieci. wyżywienie dobre, najbardziej smakowały mi dania na kolacji, reszta dość powtarzalna, i oczywiście genialne przekąski. malownicza plaża! obsługa miła i przyjemna, kelnerzy i barmani uśmiechnięci i pomocni, nienachalni

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1
4.0
polecam

Największą zaletą tego hotelu jest zdecydowanie jego położenie, bo okolica jest na pewno piękna, pełna uroczych zakątków, bardzo spokojna i sprzyjająca relaksowi. Jedzenie jest w porządku, choć dość monotonne. Wad nie ma zbyt wiele, jednak największą jest brak czystości w niektórych ogólnodostępnych miejscach, oraz zapuszczone łazienki w pokojach.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.0
4.3
zdecydowanie polecam

Skromny, niedrogi, czterogwiazdkowy hotel we wspaniałej lokalizacji, urocze miejsce. Jedzenie bardzo smaczne, typowo lokalne. Obsługa miła, pomocna. Pokoje nie zachwycają ale w końcu tam się tylko śpi. Polecam mniej wymagającym!

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3
3.9
polecam

Hotel położony na wzgórzu z pięknymi widokami z dala od miejskiego zgiełku . Posiłki są smaczne i urozmaicone . Do plaży jest około 900 m , co godzinę dowożą " ciuchcią " . Plaża jest mała ale czysta , częściowo kamienista . W barze na plaży serwują piwo , drinki , kawę , przekąski , bardzo miła obsługa . Wycieczki lepiej wykupić z miejscowych biór podróży są o połowę tańsze . Na terenie hotelu znajdują się dwa baseny .Jadalnie znajdują się na tarasie z pięknym widokiem na morze . Podczas meldunku w hotelu do paszportu lepiej dać parę dolarów to będzie fajny pokój .Ogólnie było super . Niezapomniane wrażenia .

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
3.9
3.9
polecam

Obsługa w hotelu bardzo troskliwa. Jedzenie bardzo dobre i dużo. Nie było problemu z posiłkami nawet pół godziny przed końcem wydawania. Jedynie do czego ja (moi przyjaciele mieli super) się mogę przyczepić to jakość sprzątania pokoju. Pokoje nie są luksusowe ale wszystko inne to rekompensuje.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.9
4.4
polecam

Super miejsce, u szczytu samych gór. Widoki rewelacja, jedzenia mnóstwo i różnorodne. Codziennie dyskoteki, animacje dzienne i wieczorne, obsługa bardzo miła. Ogólnie region nie należy do najtańszych, bardzo brakuje centrum ale da się przeżyć. Raz w tygodniu można jechać dolmuszem na bazar do Yalikavak. W pobliżu ok.15 min jest market więc można się przejść. Plaża kamienista ale odpowiednie buty wszystko załatwią :) Z wycieczek polecam zdecydowanie Pamukkale !! Warto zobaczyć !

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.4
4.4
polecam

polecam dobre jedzonko, animacje itd....uwaga na powierzchnię przy basenie (strasznie ślisko) z 7 dniowych wakacji 4 dni byłem w szpitalu z tytułu upadku przy basenie

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.4

Crystal (Koyunbaba) - możliwości zakwaterowania:

STANDARD ROOM
Family Room
Standard Room SingleUse
Promo Room without Balcony
Promo Room SingleUse without Balcony

Crystal (Koyunbaba) - Możliwości wyżywienia:


Crystal (Koyunbaba) - miasta wylotu:


Crystal (Koyunbaba) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Crystal (Koyunbaba)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00