cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
  • Hotel Harmony Makadi Bay, Morze Czerwone
1 / 30
Udogodnienia hotelu Harmony Makadi Bay
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Harmony Makadi Bay
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Harmony Makadi Bay:
3.9 / 5
Średnia z 36 opinii
Szczegóły oceny hotelu Harmony Makadi Bay:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.6
  • Pokoje
    4.9
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.6
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
3.9 / 5
Średnia z 36 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 września 2018

Hotel Harmony Makadi Bay w ofercie Biura podróży:

Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Przy prywatnej ok. 800 m piaszczystej plaży, w spokojnej okolicy w zatoce Makadi. Przy brzegu znajduje się sztucznie utworzone jezioro z wodą morską. Wzdłuż plaży płytkie morze. Obok znajduje się kamienista wysepka i zejście na głębsze morze z rafą koralową. Hotel oddalony jest od centrum Hurghady o ok. 30 minut jazdy, ok. 30 km od lotniska. UWAGA! W hotelu Domina obowiązuje tzw. Domina Time (Czas Moskiewski).

 

Hotel oferuje:

Hotel otwarty w 2006 roku. Posiada 552 pokoje w 46 dwupiętrowych willach położonych na rozległym terenie o pow. ok. 85 tys. m?. W każdej willi znajduje się około 12 pokoi. Do dyspozycji gości: restauracja główna, wloska, bary, kącik orientalny, salon fryzjerski, sklep z pamiątkami, sale konferencyjne.

 

Pokoje:

Przestronne 2-os. (możliwość 2 dostawek), łazienka, suszarka do włosów, TV, telefon, płatny minibar, klimatyzacja, sejf, balkon lub taras.

 

Wyżywienie:

Pakiet ALL INCLUSIVE - 3 posiłki dziennie (bufet) w restauracji głównej, późne śniadania kontynentalne dla śpiochów (10.30-13.00) w barze przy plaży, przekąski w barze przy plaży (13.00-15.00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-23.00) w barze La Rotunda i w kąciku orientalnym Layalina (16.00-23.00). Podane godziny mogą ulec zmianie w trakcie sezonu. All inclusive nie obejmuje napojów butelkowanych, soków ze świeżych owoców, lodów, fajki wodnej, napojów w D Bar. Napoje podawane są zazwyczaj w naczyniach jednorazowych.

 

Sport i rozrywka:

3 połączone ze sobą baseny, siłownia, bezpłatne leżaki, parasole, ręczniki i łóżka plażowe przy basenie i na plaży, animacje, dyskoteka hotelowa (dodtkowo płatna), siatkówka plażowa, dyskoteka, płatne: jacuzzi, bilard, sporty wodne na plaży.

 

Dzieci:

Brodzik, plac zabaw na plaży.

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • zakwaterowanie w hotelu,
  • wyżywienie, 
  • opłatę lotniskową,
  • opłatę paliwową,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • ubezpieczenie Signal Iduna NNW, KL; bagaż,
  • podatek VAT

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej 15 USD płatnej na lotnisku w Hurghadzie,
  • wycieczek fakultatywnych. 

 

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.


Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Hotel znajduje się na południowym zboczu zatoki Makadi, przy rozległej, piaszczystej plaży i stanowi wymarzone miejsce ekskluzywnego wypoczynku oraz uprawiania sportów wodnych. Wspaniała rafa koralowa i ciepłe wody Morza Czerwonego pozwalają cieszyć się wodnymi atrakcjami. Windsurfing, pływanie i nurkowanie w takiej scenerii to niezapomniane przeżycie. Hotel jest też idealną bazą wypadową do wycieczek wgłąb pustyni, na której można przenocować w namiocie Beduina, by przeżyć niepowtarzalny wschód słońca nad piaszczystymi wydmami. Luksusowy obiekt dysponuje przestronnymi, nowocześnie wyposażonymi pokojami. W zależności od ich lokalizacji można podziwiać wspaniały widok na morze, zatokę, słone jezioro, rozległy basen lub egzotyczne ogrody hotelowe. Wysoki standard usług i atrakcje egzotycznego wybrzeża to gwarancja udanych wakacji.

LOKALIZACJA HOTELU

w Makadi Bay, przy plaży, ok. 35 km od lotniska.

WYPOSAŻENIE HOTELU

liczba pokoi: 552, restauracje: 3, kawiarnie: 1, windy, lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie, sejf, snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, wymiana walut, fryzjer, butik, bankomat, wypożyczalnia rowerów, pasaż handlowy, bank, opieka lekarska (płatna), ochrona hotelowa (24h), pokoje dla niepalących, pokoje łączone, centrum konferencyjne, room service 24h.

WYPOSAŻENIE POKOI

klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf, mini bar, internet bezprzewodowy (płatny), lodówka, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem.

PLAŻA

prywatna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście, przy hotelu, bar service, prysznic, parasole, leżaki, ręczniki.

SPORT I FITNESS

piłka nożna, siatkówka, koszykówka, wodny aerobik, jazda konna (płatna), tenis stołowy (płatny), łucznictwo (płatne), joga (płatna), jacuzzi, centrum fitness, aerobik, sauna (płatna), rowery (płatne), bilard (płatny), waterpolo, siłownia.

SPORT NA PLAŻY

nurkowanie (płatne), snorkeling, siatkówka, windsurfing (płatny), motorowe sporty wodne (płatne), sporty wodne (płatne).

ROZRYWKA

dzienne animacje, wieczorne animacje, nauka tańca (płatna), salon gier video (płatny), dyskoteka.

DLA DZIECI

opiekunka (płatna), menu, brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje, łóżeczko dziecięce.

WYŻYWIENIE

pakiet All Inclusive.

ALL INCLUSIVE ZAWIERA

śniadanie typu American Breakfast (7.00 - 10.00), lunch (13.00 - 15.00) i obiadokolację (19.00 - 22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; późną kolację (22.00 - 24.00); lokalne napoje alkoholowe (piwo, wódka, rum, whisky, gin, brandy) i bezalkoholowe w wybranych barach przez całą dobę. W wyznaczonych barach przekąski i lody w określonych godzinach w ciągu dnia. All Inclusive dostępny 24h.
Mini bar w pokoju uzupełniany codziennie butelką wody mineralnej - pozostałe napoje płatne.
Płatne: soki ze świeżych owoców, importowane alkohole, fajka wodna, herbaty smakowe, kawa po turecku, cappuccino i espresso.
Szczegółowe informacje na temat pakietu All Inclusive w recepcji hotelowej.

INFORMACJE DODATKOWE

wielojęzyczny personel, specjalne menu na życzenie, przejazdy do centrum - płatne; na wyposażeniu pokoi szlafrok i kapcie; żelazko i deska do prasowania na życzenie.
Wstęp do dyskoteki bezpłatny, poza wyjątkowymi okazjami, napoje w dyskotece płatne.
Dress Code: stroje kąpielowe, szorty itp. niedozwolone w strefie lobby oraz podczas posiłków w restauracjach.
43 km do centrum Hurghady.

TYPY POKOI

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób dorosłych i 1 dziecka.

Cena zawiera:

  • przelot,
  • hotel,
  • opłaty lotniskowe i paliwowe,
  • obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • obsługa rezydenta.

Cena nie zawiera:

  • wizy.

Uwaga:

Przy wyjazdach do Egiptu paszporty muszą być ważne przynajmniej przez 6 miesięcy od daty planowanego powrotu z wycieczki


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Makadi Bay, 43 km od Hurghady, 35 km od lotniska.

 

Pokoje:

w budynku głównym i 46 willach: 552 pokoje standardowe dla max. 3 os. lub 2+2 os. (84 dla niepalących); klimatyzacja indywidualna, sejf, suszarka, telefon, TV, minibar, łącze internetowe, prysznic lub wanna, terakota lub wykładzina, balkon lub taras.

 

Wyposażenie hotelu:

restauracja na wolnym powietrzu, restauracje w budynku, bary, sala konferencyjna, baseny odkryte, winda.

 

Rozrywki i usługi:

siłownia, sauna, jacuzzi, tenis stołowy, siatkówka, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, narty wodne, surfing, rowery wodne, bilard, szachy, animacje, dyskoteka, centrum nurkowe, kawiarenka internetowa, pralnia, salon piękności, jazda konna.

 

Dla dzieci:

brodzik, animacje, plac zabaw, miniklub, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie).

 

Plaża:

przy hotelu, prywatna, piaszczysta. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne. Przy hotelu skała koralowa.

 

Wyżywienie:

All Inclusive.

 

Cena zawiera:

  • przelot,
  • zakwaterowanie w hotelu,
  • transfery,
  • wyżywienie wg oferty,
  • ubezpieczenie,
  • opiekę rezydenta.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy płatnej na lotnisku - 15 USD.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

bezpośrednio przy plaży w zatoce Makadi, ok. 35 km od lotniska w Hurghadzie.

Hotel:

trzy restauracje, w tym restauracja główna i restauracja a la carte, 5 barów, niewielkie centrum handlowe, dyskoteka, kafejka internetowa (płatna) oraz sala konferencyjna.

Pokoje:

552 pokoje z klimatyzacją, TV-Sat, mini barem, sejfem, telefonem, łazienką z suszarką do włosów, balkonem lub tarasem oraz bezprzewodowym dostępem do internetu (płatny).

All inclusive:

all inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole serwowane w szklankach, w godz. 10.00–24.00, w wyznaczonych barach. Poza opcją all inclusive: świeżo wyciskane soki, i napoje w butelkach i puszkach, importowane alkohole, mini bar, restauracja a la carte.

Sport i rozrywka:

3 połączone ze sobą baseny (jeden podgrzewany zimą), jacuzzi, siłownia (bezpłatna), sauna (płatna), masaże (płatne), bilard (płatny), tenis stołowy (płatny), boisko do siatkówki plażowej, animacje oraz centrum nurkowania i sportów wodnych (płatne). Dla dzieci brodzik, mini klub i plac zabaw.

Cena zawiera:

  • przelot samolotem,

  • zakwaterowanie w pokoju dwuosobowym,

  • wyżywienie wg oferty,

  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,

  • opłaty paliwowe i kursowe,

  • opłaty lotniskowe,

  • transfery lotnisko - hotel - lotnisko

  • ubezpieczenie KL i NW

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

 

Region

Hurghada - Makadi Bay

 

Położenie

Luksusowy hotel (otwarcie marzec 2006 - należy do obiektów znanej sieci Domina Prestige) położony jest bezpośrednio przy długiej, piaszczystej plaży na północy Zatoki Makadi. Przy brzegu utworzone jest sztuczne jezioro z morską wodą. Odległość od lotniska 35 km, a od centrum Hurghady 43 km. Kompleks tworzą liczne wille, otoczone ogrodem (58000 m2).

 

Warunki mieszkalne

Wszystkie (552) przestronne dwuosobowe pokoje z możliwością dwóch dostawek posiadają klimatyzację, mini bar, TV-SAT, sejf (dodatkowo płatny), bezprzewodowy Internet, telefon oraz taras lub balkon. Za dodatkową opłatą dostępne pokoje z bezpośrednim widokiem na morze.

 

Do dyspozycji gości

Recepcja z lobby, 3 restauracje, snack-bar, kawiarnia orientalna, disco-bar, bar plażowy, bar przy basenie, sejf, galeria handlowa, fryzjer, pralnia, jacuzzi, kantor, sala konferencyjna, pokój gier, plac zabaw dla dzieci, mini–klub dla,dzieci, dzienne i wieczorne programy animacyjne Leżaki, parasole, ręczniki i łóżka plażowe przy basenie i na plaży bezpłatnie.

 

Uprawianie sportów

Bezpłatnie: 3 połączone baseny z wodospadami, basen dla dzieci, fitness, siłownia, siatkówka plażowa.
Płatne: bilard, sporty wodne na plaży, wypożyczalnia rowerów.

 

Wyżywienie

W cenie HB: śniadania i obiadokolacje w formie stołu szwedzkiego

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00),
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • wyżywienie wg opisu, 
  • podatek VAT,  
  • opłaty lotniskowe i paliwowe,
  • obowiązkowego ubezpieczenia (KL I NW, BAGAŻU).


Cena nie zawiera:


  • ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA),
  • wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt/Hurghada

Strefa

Family, Active

Dzieci

pobyt gratis - opłata tylko za przelot - pierwsze dziecko 2-14 lat - drugie dziecko 2-7 lat

Lokalizacja

Południowa część zatoki Makadi 43 km od centrum Hurgady (bus hotelowy za opłatą, raz dziennie) ok. 35 km od lotniska

Plaża

usytuowana w urokliwej zatoce Makadi bezpośrednio przy hotelu, prywatna, piaszczysta, łagodne wejście do morza idealne dla dzieci, płycizna ok. 50 - 100 m, przy brzegu rafa koralowa, leżaki, materace, parasole i ręcznik bezpłatne

Hotel

czterogwiazdkowy, elegancki hotel, oferujący 552 elegancko wyposażone pokoje, położone w dwupiętrowych budynkach. Ogromny teren zajmujący ponad 58.000 m2. Hotel idealny dla rodzin z dziećmi jak i dla par. Idealny do ludzi, którzy cenią sobie spokojny relaks jak i dla fanów sportów wodnych oraz nurkowania

Udogodnienia

całodobowa recepcja, przestronne lobby, bankomat, sklepy z pamiątkami, restauracja Głowna Piazza Grande - dania w formie buferu serwująca kuchnie międzynarodową, dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, snack bar - przy basenie, bar typu swim-up, bar na plaży, bar z fajką wodną (dodatkowo płatny), bankomat, sklepki, centrum konferencyjne, taras z widokiem, bezprzewodowy Internet w lobby, całodobowy room-service, pralnia.

Pokoje

396 standardowych pokoi z widokiem na ogród 52 m2 i 156 standardowych z widokiem na morze powierzchnia ok 52 m2 Pokoje -2os., możliwość 1 lub 2 dostawek od 40 m2 do 55 m2, stylowo urządzony, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, łazienka z prysznicem i suszarką, TV SAT, telefon, sejf, mini bar, zestaw do kawy i herbaty, balkon lub taras.

Restauracje i bary

restauracja Głowna Piazza Grande - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa restauracja a'la carte Marco Polo - serwująca kuchnia włoską - tylko kolacje (raz na pobyt) restauracja a'la carte Layalina - serwująca kuchnię orientalną - tylko kolacje (raz na pobyt) lobby bar - serwujący ciepłe i zimne napoje restauracja/bar na plaży Bella Vista - serwująca przekąski i napoje bar przy basenie - otwarty 24h - serwujący ciepłe i zimne napoje bar z fajką wodną usytuowany na tarasie disco bar Galaxy - otwarty od 23.00 do 02.00

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

3 baseny (jeden ze zjeżdżalnią), basen zewnętrzny (ogrzewany), dzienna i wieczorna animacja, jacuzzi, siłownia, aerobic wodny, tenis stołowy, 2 korty tenisowe (sprzęt oraz oświtlenie dodatkowo płatne), bilard, wypożyczalnia rowerów, siatkówka i piłka nożna plażowa, siłownia, boccia, rzutki, leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe bezpłatne

Płatne

sporty wodne na plaży, jazda konna i na wielbłądach

Dzieci

Basen, zjeżdżalnie wodne, brodzik, mini klub ( 6-12 lat ), plac zabaw, animacje, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka, mini Aqua park, mini disco, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatnie, na życzenie), opiekunka do dziecka (dodatkowo płatna)

All Inclusive

07.00-10.30 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej Piazza Grande - kawa, herbata, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 10.30-12.00 późne śniadanie w barze przy basenie 13.00-15.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej Piazza Grande lub lekki lunch w restauracji Bella Vista 15.30-17.00 przekąski, ciasta, kawa, herbata serwowane w barze przy basenie 17.00-18.00 kawa, herbata serwowane w barze przy basenie 18.30-22.30 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej Piazza Grande, serwująca dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej, bogaty wybór sałatek, deserów i owoców, możliwość skorzystania raz w ciągu pobytu z restauracji tematycznych - włoskiej i orientalne (konieczność wcześniejszej rezerwacji) 23.00-01.00 późne przekąski w restauracji głównej Marco Polo Restaurant 09.00-01.00 Lobby Bar - lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe i czerwone, rum, gin, whisky, brandy, tequila, ouzo, wódka i drinki na bazie alkoholi lokalnych 23.00-02.00 Galaxy Disco - serwujący ciepłe i zimne napoje oraz lokalne alkohole - do obiadów i kolacji podawane są lokalne napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane typu cola, fanta, sprite, tonik, woda mineralna, kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), a także lokalne alkohole typu piwo, wino białe, czerwone

Oficjalna kategoria

5 gwiazdek

Strona hotelu

www.harmonymakadibay.com

Nasza ocena

Pokój **** Położenie ***** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka *****

Atuty

- usytuowana w urokliwej zatoce Makadi, - przepiękny tropikalny ogród, - łagodne wejście do morza

City Tour Hurghada

Zwiedzanie Hurghady z polskojęzycznym przewodnikiem. Przejazd do starego centrum Hurghady El Dahar, zwiedzanie kościoła koptyjski, zakupy w lokalnych sklepikach z pamiątkami oraz wizyta w Instytucie Papirusu gdzie można będzie poznać tajniki wyrobu papirusu. Cena ok. 15 USD/os.

Kair

Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum politycznego i kulturalnego świata arabskiego. W programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 97 USD/os. W przypadku transportu samolotem ok. 280 USD/os.

Kair 2 dni

Pierwszego dnia w programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, po obiedzie przejazd do Cytadeli Kairskiej, nocleg w hotelu. Drugiego dnia przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa oraz wizyta w Instytucie Papirusu. Po obiedzie zwiedzanie Sakkarze gdzie znajduje się pierwsza piramida schodkowa Egiptu - piramida Dżesera. Powrót do hotelu w Hurghadzie w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 230 USD/os.

Luksor

Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. Po wizycie w manufakturze alabastru i obiedzie przejazd na wschodni brzeg i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 95 USD/os.

Desert Adveture

Wycieczka jeepami w góry do wioski beduińskiej, gdzie można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni, z dala od miast. Przewidziana jest także przejażdżka na wielbłądach oraz oglądanie gwiazd przez teleskop. Cena ok. 45 USD/os.

Giftun - 4 Wyspy

Całodzienny rejs statkiem po Morzu Czerwonym, gdzie podczas snorkelingu będzie można podziwiać wspaniałe rafy koralowe, a następnie oddać się błogiemu lenistwu na plaży wyspy Giftun. Cena ok. 40 USD/os.

Delfinarium

Wizyta w delfinarium, gdzie odbywa się pokaz akrobacji i niezwykłych umiejętności w wykonaniu delfinów pod okiem zawodowych treserów. Możliwość dokupienia po pokazie pływania z delfinami w basenie- płatne dodatkowo ok. 45 USD/5 min Cena ok. 25 USD/os.

Glass Boat

Rybki przez szybki. Rejs statkiem na rafy Morza Czerwonego i możliwość podziwiania bogactw świata podwodnego przez panoramiczne okna znajdujące się pod pokładem statku. Cena ok. 30 USD/os.

Submarine

Dopłynięcie łodzią do platformy, z której schodzi się do łodzi podwodnej. Łódź zanurza się na głębokość ok. 20 m i podczas ok. 35 min rejsu podziwia się urzekającą faunę i florę podwodnego świata. Cena ok. 60 USD/os.

Wieczór 1001 nocy

Orientalny wieczór z folklorem egipskim - akrobacje na koniach, taniec brzucha, wirujący derwisz oraz tańce folklorystyczne. Na koniec tańczące fontanny - pokaz świateł w rytm zmieniającejsię muzyki. Cena ok. 25 USD/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia

2006 r.

Położenie

Makadi Bay, 43 km od Hurghady, 35 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 58.000 m2.

w budynku głównym i 46 willach

552 pokoje standardowe dla max. 3 os. lub 2+2 os. (12 pokoi dla niepalących); klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), suszarka, telefon, TV, minibar (pusty), łącze internetowe (płatne), prysznic lub wanna, terakota lub wykładzina, balkon lub taras.

W Hotelu

restauracja na wolnym powietrzu, 2 restauracje w budynku, 3 bary, sala konferencyjna, 3 baseny odkryte (1.500, 1.000, 800 m2), winda.

Bezpłatne

siłownia, jacuzzi, tenis stołowy, siatkówka, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, wejście do dyskoteki, aerobik, animacje, rzutki.

Płatne

kawiarenka internetowa, pralnia, salon piękności, sauna, masaż, narty wodne, surfing, centrum nurkowe, drinki w dyskotece, rowery wodne, bilard, jazda konna.

Dla dzieci

brodzik, animacje, plac zabaw, miniklub, plac zabaw, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie).

Plaża

przy hotelu, prywatna, piaszczysta. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne. Przy hotelu skała koralowa.

Wyżywienie

HB lub All Inclusive (10:00-24:00).

Posiłki

śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, kolacja.

Napoje zawarte

lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera

napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, lodów, kawy po turecku, fajki wodnej.

Restauracja a'la carte

włoska, pizzeria - płatna. Wymagana rezerwacja.

Tel./faks

0020 65 / 359 03 59, 359 03 60.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Hurghada

Opis oferty:

Położony na południu zatoki Makadi, na obszarze 85 tys. m², blisko pięknej plaży z rafą koralową i jeziora ze słoną wodą. Fantazyjnie zaprojektowany z kompleksem basenów i bogatym zapleczem rekreacyjno-sportowym przyciąga wielbicieli aktywnego wypoczynku z całego świata. Eleganckie, przestronne pokoje zapewniają doskonałe warunki wypoczynku również rodzinom z dziećmi. Pozytywnie oceniany przez Gości za sympatyczną obsługę, pyszną kuchnię i bardzo dobry poziom all inclusive.

POłOżENIE:

ok. 34 km na południe od centrum HURGHADY, w dzielnicy Makadi; ok. 30 km od portu lotniczego w Hurghadzie; bus hotelowy do centrum Hurghady (za opłatą).

PLAżA:

hotelowa, długa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, płycizna ok. 50-100 m, pomost, przy brzegu rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, ok. 500 m od hotelu, dojście przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, otwarty w 2006 r., 552 pokoje, budynek główny i 46 willi, 2 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Piazza Grande - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracje á la carte: Marco Polo - ustalone menu, kuchnia włoska, restauracja orientalna oraz restauracja z owocami morza na plaży (nieobjęta all inclusive), w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, snack-bar przy basenie, bar typu swim-up, bar na plaży, bar z fajką wodną; bankomat, centrum handlowe; centrum konferencyjne dla 220 osób, taras z widokiem na basen; za opłatą: bezprzewodowy internet w lobby, całodobowy room-service, lekarz na wezwanie, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 52 m², nowoczesny i zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, lodówka, sejf; za opłatą: minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, w tym jeden podgrzewany w sezonie zimowym, nieregularny kształt, słodka woda, łącznie 3000 m², gł. do 1,6 m, hydromasaż, jacuzzi, zjeżdżalnie, brodzik dla dzieci z 4 zjeżdżalniami, słodka woda, ok. 250 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy (oświetlenie płatne), siłownia, siatkówka plażowa, piłka nożna na plaży, tenis stołowy, aqua aerobik, siłownia; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), amfiteatr, dyskoteka, animacje dla dorosłych i dzieci: przedstawienia, zabawy i gry zespołowe, muzyka na żywo; za opłatą: bilard; centrum spa: sauna, łaźnia parowa, aromaterapia, zabiegi na ciało.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze przy basenie (10.30-12.00, 15.30-17.30), kawa, herbata, ciastko (17.00-18.00), późna kolacja w restauracji Marco Polo (21.30-24.00); raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte Marco Polo lub orientalnej (18.30-22.00), wymagana wcześniejsza rezerwacja; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (9.00-24.00) w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653590359;, www.harmonymakadibay.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

4

Region

HURGHADA

Opis oferty:

Hotel został otwarty w 2006r., usytuowany na powierzchni ok.85.000 m2. Do dyspozycji gości jest budynek główny i 46 willi 2-piętrowych, restauracja główna i restauracje a'la carte z kuchnia włoską, orientalną, rybną, bary, centrum konferencyjne, 3 baseny, (1 z podgrzewana woda w okresie zimowym), mini aquapark, amfiteatr, dyskoteka.

POKOJE:

W hotelu znajduje się 552 pokoi; wyposażenie pokoi: klimatyzacja, łazienka z wanna lub prysznicem, suszarka do włosów, TV/SAT, telefon, sejf, mini bar, balkon lub taras.

W HOTELU:

centrum Spa & Wellness, sauna, łaźnia parowa, masaże, bilard, centrum nurkowe, centrum sportów wodnych na plaży, kafejka internetowa, bankomat, centrum handlowe, lekarz, pralnia.

KONTAKT:

www.harmonymakadibay.com

POŁOŻENIE:

Ok.30 km od lotniska w Hurghadzie, ok. 35 km na południe od centrum Hurghady w dzielnicy Makdi.

PLAŻA:

Bezpośrednio przy pięknej-długiej piaszczystej plaży z rafą koralową (zalecane obuwie do kąpieli), serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace, ręczniki).

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane i wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, lody oraz napoje butelkowane.

DLA DZIECI:

Animacje, brodzik dla dzieci, 4 zjeżdżalnie, mini klub, plac zabaw, krzesełko wysokie w restauracji.

SPORT I ROZRYWKA:

Animacje, kort tenisowy (oświetlenie płatne dodatkowo), siłownia, siatkówka plażowa, tenis stołowy, mini Aquapark, jacuzzi.


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Elegancki hotel przy plaży. Bogaty wybór atrakcji sportowych i rekreacyjnych. Wymarzone miejsce na komfortowy urlop dla całej rodziny. Harmony Makadi Bay według oficjalnej klasyfikacji jest hotelem 4-ro gwiazdkowym. Nasza ocena to 5 gwiazdek.

Położenie

W spokojnej okolicy południowego zbocza Makadi Bay, na dużym terenie rozciągającym się przy półkilometrowej i zagospodarowanej plaży z łagodnym zejściem do wody i dostępem do rafy. Odległość od lotniska - 35 km, od centrum Hurghady - ok. 40 km (odpłatne przejazdy busem hotelowym).

Wyposażenie

3 restauracje (w tym jedna na otwartym powietrzu), 5 barów, kafejka internetowa w lobby, kawiarnia, butik, sklep z pamiątkami, bankomat, punkt wymiany walut, duża sala konferencyjna z centrum biznesowym, pralnia.

Pokoje

552 pokoje usytuowane w budynku głównym i aneksach; indywidualnie sterowana klimatyzacja, TV sat, sejf, minibar, telefon, taras lub balkon, łazienka z prysznicem lub wanną i suszarką do włosów, Internet bezprzewodowy (odpłatnie). Pokoje są przestrzenne, gustownie wyposażone, 1 i 2-osobowe z możliwością dostawki. Standardowe mają widok na ogród, jezioro lub basen, pokoje typu superior - na jezioro lub morze.

Wyżywienie

All Inclusive: Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, późne śniadania kontynentalne, lokalne napoje alkoholowe i napoje bezalkoholowe do północy. Poza tym przekąski w wyznaczonych barach i butelka wody mineralnej/dzień.

Sport i rozrywka

3 efektownie zaprojektowane, połączone ze sobą baseny (w tym jeden podgrzewany w sezonie zimowym), jacuzzi, piłka nożna, siatkówka, koszykówka, aerobik (także wodny), siłownia, waterpolo, kort tenisowy, tenis stołowy, bilard, minigolf, rzutki, wypożyczalnia rowerów. W centrum sportów wodnych: windsurfing, nurkowanie (również instruktorzy, kursy, safari), motorowe sporty, rowery wodne. W hotelu znajduje się gabinet odnowy biologicznej (sauna, masaże, kosmetyka) i salon fryzjerski. Zespół animatorów prowadzi dzienne i wieczorne programy rekreacyjno-rozrywkowe, poza tym nauka tańca, salon gier video, dyskoteka. Od 15.09.2013 zewnetrzne jakuzzi będzie nie dostępne dla gosci z powodu prac konserwacyjnych.

Dla dzieci

Basen, zjeżdżalnie wodne, brodzik, klub Pinocchio dla dzieci w wieku 6-12 lat, plac zabaw, animacje, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka. Możliwa opiekunka (odpłatnie).

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny  rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Rozległy kompleks hotelowy, otoczony zadbanym ogrodem, położony tuz przy prywatnej, piaszczystej plaży. Położony w południowej części zatoki Makadi, oferując dostęp do malowniczej rafy koralowej. Hotel położony jest ok. 43 km na południe od centrum Hurghady (płatny bus hotelowy, raz dziennie) i ok. 35 km od lotniska.
Pokoje:
Hotel oferuje zakwaterowanie w ponad 550 wygodnie urządzonych pokojach, mieszczących się w 2-piętrowych budynkach. Standardowe pokoje 2-osobowe z możliwością pojedynczej dostawki dla osoby dorosłej lub dwóch dla dzieci, wyposażone w łazienkę (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, telefon, tv-sat, sejf, mini bar oraz balkon lub taras. W pokojach dostępny bezprzewodowy internet (płatny).
Do dyspozycji gości:
Recepcja24-godz., mini centrum handlowe, sklepy z pamiątkami, bankomat, przechowalnia bagażu, dyskoteka, pralnia, kawiarenka internetowa (płatna). Na terenie hotelu znajdują się 4 restauracje: główna Piazza (dania w formie bufetu), restauracja na plaży, a'la carte: włoska Marcoo Polo oraz orientalna Layalina kilka barów: lobby bar H'Bar, bar przy plaży H'Gazebo, bar przy basenie La Rotonda oraz kawiarnia orientalna. Hotel posiada kompleks 3 basenów zewnętrznych (jeden podgrzewany w okresie zimowym)z jacuzzi oraz brodzikiem dla dzieci, otoczonych tarasem słonecznym. Leżaki, parasole oraz ręczniki plażowe na plaży i przy basenach dostępne bezpłatnie.
Wyżywienie:
All Inclusive obejmujące: śniadania (07:00-10:00), lunche (13:00-15:00) oraz kolacje (19:00-22:00) serwowane w restauracji głównej w formie bufetu. W ciągu dnia dostępne są przekąski w barze ze snackami przy basenie (10:30-12:30 13:00-17:00), lody (12:00-16:00), a także przekąski w lobby barze (serwowane po północy). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są całą dobę (24- godz.w lobby barze, w pozostałych - w wyznaczonych porach). All Inclusive obejmuje także napoje w dyskotece do 02:30 oraz butelkowaną wodę mineralną w pokoju (jedna dziennie).
Program sportowy i animacyjny, SPA:
Dzienne i wieczorne animacje, gry i zabawy, siłownia, siatkówka plażowa, tenis stołowy. Dodatkowo płatne: sauna, masażer, bilard, centrum sportów wodnych. Dla dzieci - brodzik, plac zabaw oraz mini klub.
Kategoria lokalna:
*****
Naszym zdaniem:
Rozległy kompleks hotelowy dla osób aktywnych - bogactwo sportów wodnych na plaży oraz ciekawy program animacyjny nie pozwolą się nudzić!

świadczenia

Cena obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej ofraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. Warto zabrać EURO lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EGP woda 1l. - 1.50 EGP piwo w barze od 6 EGP kawa w kawiarni od 1 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje 0.35 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym. Od wielu lat odwiedzana przez klientów z Polski, wyrosła od małej wioski na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza. Obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 25 km wzdłuż wybrzeża. To jedno z niewielu miejsc gdzie większość hoteli leży przy plaży. Całe lato, mimo wysokich temperatur jest rajem zarówno dla osób szukających czynnego wypoczynku jak i dla tych nastawionych na zwiedzanie słynnych na cały świat zabytków.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia,Gdańska, łodzi, Krakowa, Rzeszowa. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.rainbowtours.pl/rozkłady.

Wycieczki lokalne

Kair
- całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu (uwaga! wyjazd z hoteli ok. 2 w nocy, powrót po północy), w programie: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy w Gizie, instytut papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad.
Cena ok. 95 USD.
Nurkowanie głębinowe
- wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów .
Cena ok. 55 USD.
Łódź podwodna Sinbad
Submarine
- podwodna podróż w różnorodny i kolorowy świat fauny i flory głębi Morza Czerwonego - rejs specjalnie przystosowaną łodzią daje możliwość zrobienia niepowtarzalnych zdjęć oraz nakręcenia filmu.
Cena ok. 65 USD. Safari
-
Sahara Park
- wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni, wizyta w beduińskiej wiosce gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
Cena ok. 55 USD. Luksor i Karnak
- całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 95 USD.
Dolphin Show -
fantastyczny ok. 45 minutowy niezapomniany pokaz umiejętności i inteligencji sympatycznych ssaków. Okazja by przez 15 minut doświadczyć jak cudownie jest pływać z delfinem u boku.
Cena za show ok 40 USD
(pływanie z delfinami dodatkowo płatne - ok.100$/10 min).
Aqua Park Sindbad
- nowy Aqua park w Hurghadzie, wycieczka dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Wycieczka rozpoczyna się w godzinach rannych. Całodzienne all inclusive w Aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
Cena ok. 45 USD.
City Tour
- zwiedzanie Hurghady: meczet, kościół koptyjski, sklep wolnocłowy, sklep z pamiątkami.
Cena ok.20 USD.
Katamaran
- ok. 2 godzinny rejs łodzią, dryfującą pomiędzy rafami- możliwość podziwiania podwodnego świata.
Cena ok. 40 USD.
Ponadto dla chętnych wycieczki:
Kair samolotem, Jerozolima samolotem, Giftun, Orange Bay Sharm El Naga Park Koralowy - ceny dostępne u rezydenta na miejscu. Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow Tours, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Hurghada, Egipt

Położenie

na południu zatoki Makadi, na obszarze 85 tys. m kw. Do Hurghady ok. 35 km (bus hotelowy za opłatą). Makadi Bay to wymarzone miejsce dla tych, którzy wolny czas lubią spędzać aktywnie - szaleństwa w ciepłym morzu, egzotyczna przyroda i wypoczynek w cieniu palm to tylko niektóre z licznych atutów tego niezwykłego miejsca. Tak jak pozostałe zatoki Morza Czerwonego to również prawdziwy raj dla zapalonych nurków. Bogata w faunę i florę zatoka przyciąga co roku żądnych wrażeń miłośników podwodnego świata. Makadi Bay to także świetne miejsce dla rodzin z dziećmi.

Plaża

bezpośrednio przy ładnej, prywatnej, piaszczystej plaży. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe na plaży bezpłatnie.

Wyposażenie

komfortowy hotel oferuje 552 pokoje znajdujące się w budynku głównym oraz w wielu budynkach bocznych. Do dyspozycji Gości: lobby hotelowe, recepcja, windy, restauracja główna (dania w formie bufetu), 2 restauracje a la carte, restauracja na plaży, bary, orientalna kawiarnia - kącik shisa (za opłatą). Na rozległym terenie zewnętrznym znajduje się kompleks wodny składający się z 3 basenów z wodą słodką, jacuzzi i 4 zjeżdżalni. Tarasy słoneczne, bar przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bezpłatnie.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

wygodne, duże, przyjemnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (E1-3A): ok. 52 m2, telefon, sejf, TV-sat., mini bar, zestaw do kawy/herbaty, klimatyzacja, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje z bocznym widokiem na morze (E1-3B). Pokoje - wariant ekonomiczny (E2-3S).

Dzieci

zintegrowany brodzik, mini klub (4-12 lat), plac zabaw.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem, przedstawienia, dyskoteka.

Dostęp do internetu

WLAN w lobby, kącik Internetowy za opłatą.

Sport

tenis (oświetlanie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka plażowa, piłka nożna plażowa. Za opłatą: centrum Spa, centrum nurkowe oraz centrum surfingu oferowane przez lokalne agencje.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Wieczorem bufety tematyczne. Kolacja w restauracji a la carte raz podczas pobytu, za wcześniejszą rezerwacją, do wyboru: restauracja orientalna lub śródziemnomorska (dania rybne za opłatą). Przekąski w godz. 12:00-15:00. Przekąski w barze na plaży i przy basenach w godz. 15:00-17:00. Lody w godz. 13:00-16:00. Po południu kawa, herbata, ciasteczka. Mini bar uzupełniany codziennie wodą mineralną i napojami orzeźwiającymi. Lokalne napoje alkoholowe (piwo, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych) oraz napoje bezalkoholowe 10:23:00 w określonych barach. Lokalne wino serwowane podczas obiadu i kolacji.

Wcześniej = taniej

do 29.02.16 25% zniżki

Dla seniorów

Senior 55 Plus: 10% zniżki (dot. kosztów hotelowych).

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • spokojne położenie,w zatoce Makadi
  • przy ładnej plaży z rafą koralową
  • długi pomost ułatwia dostęp do morza
  • zjeżdżalnie, dyskoteka
  • przestronne pokoje
  • zniżka dla seniorów 55Plus

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Zachwycający kompleks z dostępem do piaszczystej plaży i łagodnym zejściem do morza. Kompleks fantastycznych basenów, wysoki standard obsługi i rozbudowane All Inclusive to główne zalety tego hotelu.


Mapa Hotelu Harmony Makadi Bay

Opinie o Hotelu Harmony Makadi Bay

Takie słabe pięć gwiazdek, raczej cztery w porównaniu z innymi hotelami... ale są w porządku baseny, kilka zjeżdżalni, jedzenie dobre ale w środku sezonu jedzenia trochę malo, tłok na stołówkach i w miejscach ogólnodostępnych. Pokoje w porządku, klimatyzowane, i tak tam tylko spaliśmy. Wakacje last minute w sam raz :)))

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1

Hotel położony na dużym terenie, fajne przestronne pokoje z tarasami w bungalowach akurat mieliśmy. Do plaży trzeba iść kawałek, ale przez teren hotelu. Zejście jest kamieniste, dosyć strome, na plaży bar w all inclusive. Jest duży basen ze zjeżdżalniami raczej dla dzieci i yacuzzi. Jedzenie średnie, ale jest duży wybór, chyba że tylko ja jestem taka wybredna.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
3.7

Walka o stolik w stołówce,jedzenie cały pobyt te same,pokoje czyste,od czasu do czasu odwiedza go jaszczurka.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: może być
4.1

Bylem w hotelu moja reklamacja podpisana przez rezydenta wynosi 3 kartki A4 hotel syf brud wszechobecny jedzenie nie do zjedzenia nie rozumiem komentarzy ludzi poprzednich bo hotel nie do akceptacji po rozmowie z obsluga I nie tylko dali mu jedna gwiazdke hotel generalnie straszny syf ogolnie podsumuje to tak: Właśnie wróciliśmy, byliśmy 2 tygodnie. Pierwsze wrażenie ok, miłe powitanie na lotnisku w j. polskim, szybkie zakwaterowanie, Ale sielanka nie trwa wiecznie...na początek zaskoczył nas brud na najczęściej używanych chodnikach, blatach, stołach; w drodze na basen zdarzało się, że się człowiek przykleił na czymś wyschniętym - jedzenie, ketchup lub napoje, niesprzątnięte talerze z jedzeniem przy basenie, czasem brudne leżaki; osobiście śledziliśmy losy pozostawionego przez kogoś jedzenia na leżaku, wieczorem dopiero zniknął talerz ale leżak ubrudzony był do następnego dnia, kratki przy basenowe połamane, dzieci wyławiały plastikowe kubki z basenu. 10osobowa grupa Polaków zrobiła ostrą interwencję u rezydenta plus pisemne skargi i szykuje sie pozew zbiorowy , dzięki tym działaniom ponoc ludzie byli świadkami wielu działań - widzieli naprawę kratek przy odpływach na basenie, raz czy dwa razy przez 2 tyg. widziali jak polerowano maszynowo podłogę przy basenach, podłogę w barze na basenie zaczęto myć większą ilością wody co nareszcie skutkowało, że się nie przyklejało do podłogi, czyszczono baseny. Jedzenie w głównej restauracji pozostawia wiele do życzenia, ciągle to samo - nawet na śniadanie można było sobie zaserwować smażone ziemniaki lub fasolkę, jeśli podano coś innego np. smażone mięso albo arbuz - to dopiero był rarytas - stało się w ogromnej kolejce. Obsługa nie nadążała ze sprzątaniem stolików, czasami nie można było znaleźć nic wolnego. Szczerze - po tygodniu zauważyliśmy poprawę stanu czystości oczywiście nie jakieś wielkie zmiany ale zawsze coś...Prawda jest taka - gdyby ktoś odpowiednio zarządzał tym hotelem pod kątem czystości i jedzenia wtedy można powiedzieć, że to jest hotel 5*. Ja osobiście chyba nawet bym mu nie dała 3-ch. Jeszcze o jedzeniu - szału nie było - z owoców codziennie tylko pomarańcze i daktyle, co parę dni wydzielany arbuz i 2 razy przez 2 tyg.był melon, 2 razy jabłka i 2 razy sałatka owocowa - melon i banan lub winogrona. Inne jedzenie także kiepsko w zasadzie to samo na obiad i na kolację i tak każdego dnia, sporadycznie jakieś tam urozmaicenie w postaci zapiekanki z cukinii lub innej. Morze praktycznie codziennie się cofa, bardzo częste odpływy, można wtedy przejść się po morzu suchą nogą, ale w sąsiedztwie hotelu Azur jest mała zatoczka, gdzie można popływać oraz wysepka, za którą jest rafa i kolorowe ryby. Dodatkowo dla gości Harmony jest molo a z niego zejście na rafę, gdy nie ma dużych fal można zobaczyć dużo ryb. Obsługa w barze i w restauracji bardzo miła. Osobiście,jeżeli jeszcze kiedyś odwiedzę Egipt to na pewno nie do Harmony- ze względu na brud i nieciekawe wyżywienie!

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.4

Cudowna rafa, wspaniała plaża, o jedzenie i leżaki bija się miedzy sobą rosjanie, jest ich sporo ale jeżeli się ich unika to cała reszta gości na poziomie. Nabraliśmy sił na urlopie, wspaniały urlop, szkoda że jedynie tydzień!

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
3.9

Spędziliśmy tam dwa tygodnie i byliśmy bardzo zadowoleni. Plusem jest ilość basenów, a także bungalowy, które dają poczucie prywatności. Dobre alkohole lokalne. Pokoje bardzo ładne. Jeśli chodzi o minusy, to jedynie odległość do miasta, ale można tanio tam dojechać taksówką. Jedzenie smaczne, chociaż w połowie drugiego tygodnia trochę wieje nudą. Ogólne wrażenie: bardzo dobre i szczerze mogę polecić ten hotel

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Hotel na bardzo dużej powierzchni, zadbany, jednak w ciągu naszego pobytu były straszne problemy z obsługą - mierne sprzątanie, ciągły wyzysk napiwków, brak jedzenia, ogólnie byli strasznie leniwi i niegrzeczni. Jedzenie trochę monotonne ale można coś przekąsić i było to smaczne. Plaża przy samym hotelu, spora różnica poziomu wody pomiędzy przypływem a odpływem. Ogólnie szału nie było, ale ludzie młodzi i niewymagający na pewno znajdą sobie coś do roboty :)

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1

Dopiero wróciłam z kumpelą z wakacji (10 dni) z tego hotelu. Hotel jest wspaniały, animatorzy najlepsi. Wyżywienie dobre, pokoje codziennie posprzątane. Obiekt jest bardzo duży i jest co w nim robic. Duże baseny, bardzo sympatyczna obsługa! Jeżeli leci się na wakacje żeby odpoczywać i dobrze się bawić to jak najbardziej polecam ten hotel, jeżeli natomiast leci się po to by podziwiać źle ułożone kafelki - to dla marudnych odradzam.. My jesteśmy bardzo zadowolone i już planujemy powrót ;)

POLECAM:
singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Tak naprawdę to nie hotel ,a osiedle domków , pokoje piękne, nowe gustowne meble i marmury w łazience. Ładnie utrzymany ogród i plaża.teren bardzo rozległy i wszędzie trzeba się nachodzić. Stołówka pełna gości ,odbywają się tu zjazdy, a jedzenie naprawdę marne, zwłaszcza strefa słodkości Obsługa miła ,ale zespł animatorów beznadziejny, Plus dyskoteka w hotelu.Poza hotelem wielkie nic,można dojechać do Hurghady.Jedynym plusem są naprawdę gustowne i duże pokoje, pozatym nie polecam

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: odradzam
2.4

najwyżej 3*. obsługa arogancka,recepcjonista potrafi nakrzyczeć na gościa. w "stołówce" prawie jej brak- siedzi się przy brudnych stołach, na napoje czeka 40min i przychodzą ciepłe,kolejki do jedzenia po 20-30 osób (to samo wieczorem w lobby) przy bufetach resztki niedogotowanego jedzenia z poprzedniego dnia, nie uzupełniane, więc 0,5h po rozpoczęciu posiłku już nie ma co zjeść, wszystko zimne. wszedzie brudno- wszyscy złapali albo klątwe albo rotawirusy czy uczulenia skórne. Pełno Rosjan i Arabów, na basenach tłok, brudno. Pokoje sprzątane jedynie po zostawieniu dolara, na czyste reczniki, papier toaletowy czy hydraulika czeka się 3h-2dni, na plaży pół leżaków poniszczonych, pomost "ciągle w robocie", bardzo długa płycizna najwyżej za kostki, więc w morzu ciężko się wykąpać. plaża duża więc dla ceniących ciszę i spokój. Wieczornych animacji brak- o 21 w pokoju i lulu, więc zdecydowanie nie polecane rozrywkowiczom a i do centrum Hurghady daleko. Tydzień nerwów i głodówki.

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.9

Harmony Makadi Bay - możliwości zakwaterowania:

run of the house standard
Sea View Standard SV
STANDARD ROOM
Pokój 2 os.
Pokój 2 os. z widokiem na morze
POKÓJ W SPECJALNEJ CENIE
STANDARD ROOM SEA VIEW

Harmony Makadi Bay - Możliwości wyżywienia:


Harmony Makadi Bay - miasta wylotu:


Harmony Makadi Bay - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Harmony Makadi Bay? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00