cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
  • Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina), Gran Canaria
1 / 58
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
29.10 - 05.11
już od 3449 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
05.05 - 12.05
już od 3319 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina)
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Blisko centrum
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina)
star 4

Hiszpania: Gran Canaria
Ocena hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
4.5 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 maja 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Catarina to wysokiej klasy hotel, rewelacyjnie położony w centrum Playa del Ingles ze sklepami, barami i restauracjami, w spacerowej odległości od piaszczystej i szerokiej plaży Playa de Ingles. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na baseny, zjeżdżalnie oraz atrakcje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej IFA to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, około 300 metrów od Playa de Ingles, w pobliżu wydm Maspalomas, około 900 metrów od publicznej, piaszczystej plaży Playa de Ingles, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi (bezpłatny bus hotelowy)
  • przestronne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, jacuzzi, korty tenisowe, sala fitness, animacje, brodzik dla dzieci ze zjeżdżalnią
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina) w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Catarina to wysokiej klasy hotel, rewelacyjnie położony w centrum Playa del Ingles ze sklepami, barami i restauracjami, w spacerowej odległości od piaszczystej i szerokiej plaży Playa de Ingles. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na baseny, zjeżdżalnie oraz atrakcje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej IFA to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, około 300 metrów od Playa de Ingles, w pobliżu wydm Maspalomas, około 900 metrów od publicznej, piaszczystej plaży Playa de Ingles, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi (bezpłatny bus hotelowy)
  • przestronne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, jacuzzi, korty tenisowe, sala fitness, animacje, brodzik dla dzieci ze zjeżdżalnią
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Gran Canaria

Opis oferty:

Znakomicie położony, blisko centrum kurortu z restauracjami i pubami, w spokojnym miejscu na początku Tirajana Avenue, niedaleko rezerwatu przyrody Dunas des Maspalomas. Całkowicie odnowiony w 2017 r., profesjonalnie prowadzony, ma bardzo ładny basen i nowocześnie urządzone wnętrza. Szczególnie polecany dla rodzin z dziećmi, dla których przygotowano wiele atrakcji.

POŁOŻENIE:

ok. 300 m od centrum PLAYA DEL INGLES, w pobliżu wydm Maspalomas; ok. 6 km. od Costa Meloneras; ok. 5 km. od Maspalomas; ok. 30 km od lotniska Las Palmas; ok. 200 m od przystanku autobusowego.

PLAŻA:

Playa del Ingles, publiczna, piaszczysta, szeroka, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 900 m od hotelu, z barami i serwisem plażowym, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/dzień), bezpłatny bus hotelowy.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1975 r., odnowiony w 2017 r., 402 pokoje, 5 pięter, 8 wind, hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, 3 bary; kantor; 3 sale konferencyjne dla maks. 50 osób; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: opiekunka do dziecka, fryzjer, pralnia, parking, wypożyczalnia samochodów, lekarz na wezwanie; udogodnienia dla osób niepełnosprawnych, w tym pokoje; akceptowane karty kredytowe: Visa, American Express, Eurocard, MasterCard, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 35 m², ładnie i nowocześnie urządzony, klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (prysznic lub wanna, wc, suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: minibar, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka);

superior

: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 35 m², odnowiony w 2017 r., wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój superior za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej w formie sofy lub 2 dostawek dla dzieci - jedna w formie piętrowego łóżka), wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, słodka woda, ok. 396 m², gł. do 1,6 m, ok. 300 m², gł. do 1,4 m (sezonowo podgrzewany), ok. 190 m², gł. do 1,2 m, 2 brodziki dla dzieci, ok. 24 m², gł. do 0,5 m, jeden sezonowo podgrzewany, ok. 24 m², gł. do 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki płatne; taras do opalania dla nudystów na dachu hotelu; aqua aerobik, tenis stołowy, sala fitness; miniklub (4-12 lat), plac zabaw dla dzieci, animacje w ciągu dnia, muzyka na żywo, gry i zabawy w hotelowym ogrodzie; za opłatą: 2 korty tenisowe (ok. 7 EUR/godz.), bilard; ok. 3 km od hotelu pola golfowe w Maspalomas i Meloneras.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji El Jardin; popołudniowa kawa, herbata i deser (16.00-17.00); lody dla dzieci do 12 lat (11.00-18.00); przekąski (22.00-23.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.30-23.00).

KONTAKT:

0034/928762812, www.lopesan.com

GRATIS:

Wi-Fibus na plażę


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Catarina to wysokiej klasy hotel, rewelacyjnie położony w centrum Playa del Ingles ze sklepami, barami i restauracjami, w spacerowej odległości od piaszczystej i szerokiej plaży Playa de Ingles. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na baseny, zjeżdżalnie oraz atrakcje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej IFA to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, około 300 metrów od Playa de Ingles, w pobliżu wydm Maspalomas, około 900 metrów od publicznej, piaszczystej plaży Playa de Ingles, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi (bezpłatny bus hotelowy)
  • przestronne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, jacuzzi, korty tenisowe, sala fitness, animacje, brodzik dla dzieci ze zjeżdżalnią
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Gran Canaria

Opis oferty:

Znakomicie położony, blisko centrum kurortu z restauracjami i pubami, w spokojnym miejscu na początku Tirajana Avenue, niedaleko rezerwatu przyrody Dunas des Maspalomas. Całkowicie odnowiony i profesjonalnie prowadzony, ma 3 zadbane baseny, przepiękny ogród i nowocześnie urządzone, jasne wnętrza. Szczególnie polecany dla rodzin z dziećmi, dla których przygotowano wiele atrakcji. W 2019 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

POŁOŻENIE:

ok. 300 m od centrum PLAYA DEL INGLES z barami, restauracjami i sklepami, w pobliżu wydm Maspalomas; ok. 6 km. od Costa Meloneras; ok. 5 km. od Maspalomas; ok. 30 km od lotniska Las Palmas; ok. 200 m od przystanku autobusowego.

PLAŻA:

Playa del Ingles, publiczna, piaszczysta, szeroka, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 900 m od hotelu, z barami i serwisem plażowym, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/dzień), bezpłatny bus hotelowy.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1975 r., odnowiony w 2017 r., 402 pokoje, 5 pięter, 8 wind, hol, całodobowa recepcja, 3 restauracje: sABOReA - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, Snack and Go, Snack 24/7 by Abora - przekąski, 3 bary; kantor; 2 sale konferencyjne, ogród, parking, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: opiekunka do dziecka, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów, lekarz na wezwanie; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, American Express, Eurocard, MasterCard, Diners Club.

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla 1 lub 2 dzieci - rozkładana podwójna sofa), ok. 37 m², odnowiony w 2017 r., klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (prysznic, wc, suszarka), telewizja satelitarna, telefon, czajnik bezprzewodowy; za opłatą: mini-lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej w formie sofy lub 2 dostawek dla dzieci - jedna w formie piętrowego łóżka), ok. 37 m², odnowiony w 2017 r., wyposażenie jak w pokoju superior, dodatkowo dla dzieci domek zabaw i gry; pokój rodzinny za dopłatą;

deluxe:

2-os. (możliwość 1 dostawki), tylko dla os. dorosłych, ok. 37 m², odnowiony w 2017 r., wyposażenie jak w pokoju superior, dodatkowo: ekspres do kawy, butelka wina w dniu przylotu, gazeta; pokoje deluxe położone na 5. piętrze, na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, słodka woda, ok. 396 m², gł. do 1,6 m, ok. 300 m², gł. do 1,4 m (sezonowo podgrzewany), ok. 190 m², gł. do 1,2 m, 2 brodziki dla dzieci, ok. 24 m², gł. do 0,5 m, jeden sezonowo podgrzewany, ok. 24 m², gł. do 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki płatne; taras do opalania dla nudystów na dachu hotelu; aqua aerobik, tenis stołowy, sala fitness; miniklub (4-12 lat), plac zabaw dla dzieci, animacje w ciągu dnia, muzyka na żywo, gry i zabawy w hotelowym ogrodzie; za opłatą: bilard; ok. 3 km od hotelu pola golfowe w Maspalomas i Meloneras.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (kanapki, słodycze), wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (24h) w wyznaczonym miejscu.

KONTAKT:

0034/928762812, www.lopesan.com

GRATIS:

Wi-Fi bus na plażę


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Catarina to wysokiej klasy hotel, rewelacyjnie położony w centrum Playa del Ingles ze sklepami, barami i restauracjami, w spacerowej odległości od piaszczystej i szerokiej plaży Playa de Ingles. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na baseny, zjeżdżalnie oraz atrakcje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej IFA to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, około 300 metrów od Playa de Ingles, w pobliżu wydm Maspalomas, około 900 metrów od publicznej, piaszczystej plaży Playa de Ingles, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi (bezpłatny bus hotelowy)
  • przestronne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, jacuzzi, korty tenisowe, sala fitness, animacje, brodzik dla dzieci ze zjeżdżalnią
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Gran Canaria

Informacje Ogólne

Ifa Catarina w Playa del InglŃs posiada 402 pokoi na 5 piętrach. Hotel położony jest 2 km od plaży piaszczysta. Dla Państwa komfortu hotel posiada salę konferencyjną, lobby, salon fryzjerski, sklepy, klimatyzację, kiosk, salon i recepcję. Dzieci mają własny program animacji oraz możliwość zabawy na placu zabaw. W 5-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku i hiszpańsku. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia samochodów. Hotel posiada basen podgrzewany. Goście mogą zrelaksować się przy drinku w barze przy basenie. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. Odległość od hotelu: lotnisko LPA (25 km) i dyskoteka (2 km). W pobliżu hotelu znajdują się placówka medyczna, bary/restauracje, sklepy, przystanek autobusowy i postój taksówek. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje pokojówki, pralnię, kantor, usługi opiekunki, opiekę medyczną, sejfy i usługi prasowania. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

śniadanie: bufet. Goście mogą zjeść posiłek w jednej z 2 restauracji. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi.

Sport i Rozrywka

Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje program zajęć animacyjnych i rzutki. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness, aerobik, tenis, piłka nożna, koszykówka i siatkówka. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 2 km. Jeśli chodzi o wellness i zdrowie, hotel oferuje solarium i masaże wodne. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Catarina to wysokiej klasy hotel, rewelacyjnie położony w centrum Playa del Ingles ze sklepami, barami i restauracjami, w spacerowej odległości od piaszczystej i szerokiej plaży Playa de Ingles. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na baseny, zjeżdżalnie oraz atrakcje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej IFA to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, około 300 metrów od Playa de Ingles, w pobliżu wydm Maspalomas, około 900 metrów od publicznej, piaszczystej plaży Playa de Ingles, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi (bezpłatny bus hotelowy)
  • przestronne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, jacuzzi, korty tenisowe, sala fitness, animacje, brodzik dla dzieci ze zjeżdżalnią
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Gran Canaria

Opis

Odnowiony obiekt znajduje się nieopodal piaszczystych wydm Maspalomas, Teren hotelu to prawdziwa oaza spokoju i wypoczynku, Na pięciu piętrach budynku mieszczą się przestronne pokoje utrzymane w nowoczesnym stylu,

Lokalizacja

w Playa del Ingles, ok. 1 km od plaży, ok. 30 km od lotniska, ok. 300 m od centrum handlowego.

Wyposażenie

liczba pokoi - 255, restauracje - 2, bary - 3, baseny odkryte - 5, lobby, internet bezprzewodowy, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, ogród, wymiana walut, centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej, wypożyczalnia rowerów, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne).

Basen

leżaki i parasole płatne; brodzik dla dzieci.

Pokoje

klimatyzacja centralnie sterowana, sejf (płatny), mini bar (płatny), telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, biurko, telewizja satelitarna, łazienka z wanną lub prysznicem, internet bezprzewodowy (płatny). Typ pokoju - W cenie zakwaterowanie w pokojach typu standard dla max. 3 osób dorosłych lub 2 dorosłych i 2 dzieci.

Plaża

publiczna, piaszczysta, szeroka, przejście przez ulicę, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport na plaży

windsurfing (płatny), nurkowanie (płatne).

Sport i fitness

wodny aerobik, tenis ziemny (płatny), tenis stołowy, masaże (płatne), boule, siłownia, kręgle (płatne), nauka nurkowania (płatna), waterpolo (płatne), mini golf (płatny).

Rozrywka

muzyka na żywo, program artystyczny, animacje.

Dla dzieci

mini klub, plac zabaw, opiekunka (płatna).

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie (8.00 - 10.30), lunch (13.00 - 15.00) i obiadokolację (18.30 - 21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (kanapki, pizza, frytki) w godz. 11.00 - 13.30; podwieczorek (kawa, herbata, ciasto) w godz. 15.30 - 17.00; lody (12.00 - 17.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole w godz. 11.00 - 23.00.

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer shuttle bus lotnisko-hotel-lotnisko. W cenie bagaż podręczny - lot Ryanair (FR). 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 120zł/szt./2 strony; Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę) - RYANAIR - - bagaż 20kg 400zł/2 strony; (w przypadku lotów obejmujących termin Świąt Bożego Narodzenia oraz Sylwestra cena bagażu rejestrowanego jest wyższa - 450 zł/2 strony od os., o szczegóły zapytaj sprzedawcę przed potwierdzeniem rezerwacji) - bagaż 10 kg / 160 zł/2 strony Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Mapa Hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina)
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Gran Canaria)
Stolica Gran Canarii czyli miasto Las Palmas z popularną dzielnicą zakupową Vegueta
Lubiany przez turystów park kaktusów na Gran Canarii
Popularny kurort na Gran Canarii z piękną, długą plażą czyli Playa del Ingles
Playa Taurito blisko Puerto Rico na Gran Canarii
Najpopularniejsze w Europie wydmy Maspalomas
Popularna na Gran Canarii Kaldera Pinos de Galdar
Jedno z najpiękniejszych, klimatycznych miasteczek na Gran Canarii - Teror
Przepiękne miasteczko na Gran Canarii z licznymi kanałami wodnymi, mostami, białą zabudową i restauracjami czyli Puerto de Mogan
Popularna plaża Amadores na Gran Canarii
Słynna latarnia morska w miejscowości Maspalomas na Gran Canarii
Nowoczesna dzielnica z luksusowymi hotelami czyli Meloneras na Gran Canarii
Gran Canaria to idealne miejsce na uprawianie sportów wodnych
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina)

4.6
zdecydowanie polecam

Jeśli szukacie hotelu jednocześnie z atrakcjami dla maluchów oraz nie na odludziu, to Ifa Catarina jest idealnym wyborem. Wybraliśmy hotel w ostatniej chwili nie do końca przekonani. Miała być Teneryfa, a ostatecznie wyszła Gran Canaria. Ale wyjazd okazał się wspaniałą niespodzianką :) Hotel przyjemny, ładnie urządzony i zadbany. Pyszne jedzenie, fajne animacje dla najmłodszych, a do tego położenie w samym centrum Playa Del Ingles. Serdecznie wszystkim polecamy!!!!!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.4
polecam

fajny hotel w dobrym położeniu, jednak nie dałbym mu 4 gw a raczej 3 - 3.5... bo wyposażenie hotelu było torchę stare... ale poza tym w ifa catarina wszystko ok. jedzenie na 5+, super animacje, a i wszystko w playa del ingles na miejscu i nie trzeba dużo spacerować. polecam ten hotel każdemu kto chc trochę poimprezować na gran canarii

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.4
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    5.4
  • Hotel
    5.1
  • Pokoje
    5.2
  • Wyżywienie
    5.2
  • Atrakcje
    i sport
    4.8
  • Obsługa
    5.4
HolidayCheck
Ocena Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
5.1 / 6

Polecam 2008-07-25
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    5.5

Bardzo dobra lokalizacja. Jedzenie dobre, a nawet czasami bardzo dobre. Baseny bardzo fajne. Wielkoś...
więcej

5.6
Polecam 2008-12-15
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    6.0

Hotel położy jakieś 15 minut od plaży, co nie oznacza niestety bezpośredniego zejścia na samą plażę,...
więcej

5.4
Fantastyczny 2009-01-30
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    5.5
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

5.8
Hotel na 4 ,ocena zaniżona przez gastronomię 2009-06-18
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    5.5
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    2.5
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.5

4.9
Hotel nie adekwatny do ilosci gwiazdek 2009-07-29
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    4.0

3.7
Fajny hotel 4 gwiazdkowy, dobrze położony 2009-11-12
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    5.0

5.3
W pełni zasługuje na 4 gwiazdki 2010-01-29
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.2
Hałaśliwy z miłą obsługą 2010-09-07
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    6.0

3.3
Szukasz ciszy to nie Ifa Catarina 2012-04-12
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.0
Super tydzień w Ifa Catarina 2012-08-25
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

Byliśmy tam w Lutym. Hotel duży ale bardzo przyjemny. Miejsce super wszędzie blisko zwłaszcza na sły...
więcej

5.6
Bardzo przyzwoity hotel 2014-05-21
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.8
Bardzo polecamy 2014-06-10
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.3
Dobry hotel, blisko plaży i wydm. Urokliwe widoki 2015-03-02
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    6.0

dobre jedzenie i blisko pieknych wydm, Widoki z najwyzszych pieter i tarasu przepiekne. Ogod hotelow...
więcej

5.4
Ifa Catarina 2015-07-21
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.3

Hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki. Jedzenie na 5 z plusem ale tylko i wyłącznie jedzenie... w łazien...
więcej

4.9
Hotel na 3 gwiazdki 2015-07-26
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.8

jedynym plusem hotelu jest to że jest blisko do plaży- 20 minut przez wydmy i do centrum. Jedzenie d...
więcej

4.5
Super hotel! 2015-09-10
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.8
Solidny hotel dla emerytów_styczeń2016 2016-02-22
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.0

4.8
Fajny rodzinny wypad 2017-04-17
Szczegóły oceny hotelu Abora Catarina (ex. IFA Catarina):
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.5

Abora Catarina (ex. IFA Catarina) - możliwości zakwaterowania:

Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
Dvoulůžkový pokoj
Pok. superior 2 os.+1 dost.
Pok. superior 2 os.+2 dost.
Pok. superior 2 os.
Pok. deluxe 2 osoby + 1 k dispozici pouze pro dospělé
Pok. deluxe 2 osoby pouze pro dospělé
Doppelz,Balkon
DZ,Bk,Pool-/Gartenblick
Doppelz,Balkon,Economy
Single mit Kind Zimmer
Einzelz,Balkon
EZ,Balkon,Pool-/Gartenbli
Rodinný pokoj pro 2 osoby
Rodinný pokoj pro 3 osoby
Rodinný pokoj pro 4 osoby
Familienzimmer Balkon
Pok. superior 1 os.

Abora Catarina (ex. IFA Catarina) - Możliwości wyżywienia:


Abora Catarina (ex. IFA Catarina) - miasta wylotu:


Abora Catarina (ex. IFA Catarina) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Abora Catarina (ex. IFA Catarina)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00