cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
  • Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach), Gran Canaria
1 / 38
Ocena
hotelu:
4.2 / 5
Najbliższy termin
26.06 - 29.06
już od 656 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
07.07 - 10.07
już od 656 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Corallium Beach (d.Ifa Beach)
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach)
star 3

Hiszpania: Gran Canaria
Ocena hotelu Corallium Beach (d.Ifa Beach):
4.2 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Corallium Beach (d.Ifa Beach):
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 czerwca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 lipca 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Beach to hotel usytuowany w miejscowości San Agustin, przy długiej, piaszczystej i szerokiej plaży, ciągnącej się aż do słynnych wydm Maspalomas. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, w kurorcie San Agustin, przy promenadzie i piaszczystej plaży
  • malowniczy widok na ocean,przestronne pokoje
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje, hotel wyłącznie dla osób dorosłych

Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach) w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Beach to hotel usytuowany w miejscowości San Agustin, przy długiej, piaszczystej i szerokiej plaży, ciągnącej się aż do słynnych wydm Maspalomas. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, w kurorcie San Agustin, przy promenadzie i piaszczystej plaży
  • malowniczy widok na ocean,przestronne pokoje
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje, hotel wyłącznie dla osób dorosłych

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Gran Canaria to najsłynniejsza z wysp w archipelagu Wysp Kanaryjskich. Od lat kusi złocistymi plażami i niekończącymi się wydmami o białym piasku. Nie brakuje tu także zielonych dolin z malowniczymi wioskami oraz miejsc z cennymi zabytkami historycznymi. To wszystko znajdziemy na jedenj małej wyspie na środku oceanu. Można tu spotkać ogromnie zróżnicowane krajobrazy i niezliczone mikroklimaty. Dlatego nazywa się ją „kontynentem w miniaturze”. Jest jednym z najbardziej atrakcyjnych miejsc wakacyjnych na świecie. Poza bogactwami natury oferuje wiele możliwości spędzenia wymarzonych wakacji.
Leniuch wypocznie na plaży, zapalony turysta zobaczy wiele zabytków, imprezowicz poszaleje w klubach, a dzieciaki pobawią się na placach zabaw i w parkach rozrywki. Nie zapomnijmy także o sportach wodnych - czyli, „dla każdego coś miłego”. Gran Canaria to bardzo ciepła i przyjazna wyspa. Tutejszy klimat sprawia, iż temperatura powietrza nie spada poniżej 20º. Tak więc wygrzewanie się na plażach możliwe jest cały rok. Na wyspie znajduje się wiele turystycznych miejscowości z mnóstwem dobrych hoteli. Najsłynniejsze to: Maspalomas, Playa del Ingles, San Agustin, Meloneras, Puerto Rico, Puerto de Mogan oraz Playa Taurito. Zapewniamy Państwa, iż wakacje na tej wspaniałej wyspie zostaną w pamięci na długie lata.

 

Hotel Ifa Beach***

 

Znakomicie położony przy samej plaży, w pobliżu centrum i kasyna. Świetne miejsce dla tych, którzy chcą połączyć leniuchowanie na plaży z aktywnym spędzaniem czasu.

 

POŁOŻENIE:

w miejscowości San Augustyn, wśród palm bezpośrednio przy plaży; 4 km od centrum PLAYA DEL INGLES; w pobliżu centrum handlowego i miejscowego kasyna; ok. 8 km od Meloneras; ok. 28 km od portu lotniczego.

 

HOTEL:

trzygwiazdkowy, 200 pokoi; recepcja czynna dobę, restauracja główna, Hall Bar (czynny w sezonie zimowym), bar przy basenie, Internet (płatny), sala telewizyjna, sklep z pamiątkami, wypożyczalnia samochodów.

 

POKÓJ:

2-os. (możliwość 1 dostawki), telewizja satelitarna, telefon, sejf (płatny), łazienka (prysznic lub wanna, wc), balkon.

 

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny (jeden podgrzewany w zimie), jacuzzi, wieczorki muzyczne, dzienna i wieczorna animacja, opiekunka dla dziecka (na zamówienie, za dopłatą); tenis stołowy, darts, płatne: cyber cafe, bilard.

 

WYŻYWIENIE:

śniadania i obiadokolacje możliwość all inclusive za dopłatą.

 

Cena zawiera:

  • przelot,
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie wg oferty,
  • opiekę pilota,
  • ubezpieczenie.

 

Uwaga:

Wyloty z Wrocławia dodatkowo płatne.

 

Informacje praktyczne:

 

Czas przelotu: Warszawa – Las Palmas – ok. 5 godz.

Czas lokalny: czas polski minus 1 godz.

Język: hiszpański; można także porozumiewać się po angielsku, niemiecku.

 

Stolica wyspy: Las Palmas.

Napięcie: 220 V.

Waluta: Euro (EUR); 1 EUR = ok. 3,6 PLN

Ceny w hotelu i restauracji: obiad – od 12 EUR, woda – ok. 2 EUR, piwo – ok. 2 EUR, wino – ok. 9 EUR; w sklepach nawet o połowę taniej.

Komunikacja: dość sprawna i niedroga (taksówki, lokalne autobusy).

Plaże: wstęp bezpłatny; serwis plażowy (2 leżaki + parasol) – ok. 6 EUR/dzień.

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Beach to hotel usytuowany w miejscowości San Agustin, przy długiej, piaszczystej i szerokiej plaży, ciągnącej się aż do słynnych wydm Maspalomas. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, w kurorcie San Agustin, przy promenadzie i piaszczystej plaży
  • malowniczy widok na ocean,przestronne pokoje
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje, hotel wyłącznie dla osób dorosłych

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Gran Canaria

Opis oferty:

Znakomicie położony, w pierwszej linii brzegowej i przy promenadzie - sprzyja długim spacerom w pięknych okolicznościach przyrody. Zarządzany przez sieć hotelową Lopesan gwarantuje najwyższy standard świadczonych usług, o czym świadczą pochlebne opinie zadowolonych Gości. Niedawno odnowiony - piękne wnętrza zachęcają do wypoczynku po aktywnie spędzonym dniu w strefie basenowej czy też na plaży. Wieczorem można skorzystać z oferty kulinarnej jednej z restauracji á la carte oraz animacji odbywających się na terenie hotelu. Hotel przyjmuje wyłącznie Gości powyżej 18 lat.

POŁOŻENIE:

ok. 800 m od centrum SAN AGUSTIN, ok. 3,5 km od centrum Playa del Ingles, w pobliżu centrum handlowego i miejscowego kasyna; ok. 8 km od Meloneras; ok. 28 km od lotniska w Las Palmas; ok. 200 m od przystanku autobusowego (ok. 1,7 EUR/Playa Del Ingles/Meloneras).

PLAŻA:

San Agustin, publiczna, piaszczysta - ciemny piasek, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/parasol i 2 leżaki/dzień); Playa del Ingles, publiczna, piaszczysta, szeroka, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 3,5 km od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/parasol i 2 leżaki/dzień).

HOTEL:

trzygwiazdkowy superior, zbudowany w 1984 r., całkowicie odnowiony w 2018 r., 2 budynki, 210 pokoi, 7 pięter, 3 windy, hol, całodobowa recepcja, 3 restauracje: restauracja główna The Food Garden - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracje á la carte (dodatkowo płatne): Maresia Sea&Wine - owoce morza i wina, Mediterraneum - kuchnia włoska, 3 bary, w tym przy basenie; sklep z pamiątkami, kantor; taras słoneczny z widokiem na strefę basenową, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: fryzjer, wypożyczalnia samochodów i rowerów, pralnia, parking; na terenie hotelu występują różnice poziomów; udogodnienia dla niepełnosprawnych (pokoje); akceptowane karty kredytowe: Visa, American Express, MasterCard, Diners Club, Master; hotel przyjmuje gości od 18 roku życia.

standardowy:

2-os, ok. wyremontowany, elegancki i nowoczesny, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), bezpłatny internet bezprzewodowy telewizja satelitarna, telewizor LCD, telefon, czajnik, sejf, minibar (płatny); balkon (stolik i krzesełka); boczny widok na ogród lub basen i frontalny widok na ogród, basen lub morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, w tym 1 sezonowo podgrzewany, słodka woda, ok. 300 m² i ok. 175 m², gł. do 1,4 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, przy basenach podnośnik dla osób niepełnosprawnych.

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH:

• pokoje• podnośnik dla osób niepełnosprawnych przy basenach

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji The Food Garden; przekąski (11.45-15.00), kawa, herbata i deser (16.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.30-23.00).

KONTAKT:

0034/928774000, www.lopesan.com

GRATIS:

Wi-Fi


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Beach to hotel usytuowany w miejscowości San Agustin, przy długiej, piaszczystej i szerokiej plaży, ciągnącej się aż do słynnych wydm Maspalomas. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, w kurorcie San Agustin, przy promenadzie i piaszczystej plaży
  • malowniczy widok na ocean,przestronne pokoje
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje, hotel wyłącznie dla osób dorosłych

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony jest w południowej części wyspy w spokojnym kurorcie San Agustin (bary, restauracje, sklepy) przy nadmorskiej promenadzie prowadzącej do tętniącego nocnym życiem Playa del Ingles. Przystanek autobusowy ok. 150m od hotelu. Do lotniska ok. 28 km.
Plaża:

Piaszczysta plaża z wulkanicznym piaskiem przy hotelu (dojście bezpośrednio ze strefy basenowej).
Do dyspozycji gości:

Hotel dla osób powyżej 18 lat.
Recepcja, lobby, windy, restauracja bufetowa, restauracja a'la carte (kuchnia śródziemnomorska), 3 bary (w tym 1 przy basenie), 2 baseny (jeden podgrzewany sezonowo, słodka woda) jacuzzi, taras słoneczny z leżakami i parasolami, wydzielona strefa opalania dla nudystów, kantor wymiany walut, wypożyczalnia samochodów, parking, pralnia, fryzjer (płatne). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (płatne). W hotelu jest zakaz palenia wyrobów tytoniowych.
Pokoje:

Całkowicie zmodernizowany w 2018 r. hotel oferuje 210 wygodnie urządzonych i klimatyzowanych pokoi rozmieszczonych w dwóch 7-piętrowych budynkach. Wszystkie pokoje wyposażone w łazienkę (prysznic, suszarka do włosów), TV-sat, telefon, czajnik elektryczny, minibar (płatny), sejf (płatny), balkon (meble balkonowe).
Pokój standardowy (pow. 22m2) - max. 2 os., podwójne łóżko, widok na ogród lub ulicę.
Pokój ekonomiczny (pow. 25m2) - max 2 os., widok na ogród, góry lub ulicę.
Junior Suite (pow. 27m2) - max. 3 os., dostawka w formie sofy, widok na ogród lub basen lub boczny na ocean. Dodatkowo: szlafrok i klapki.
.
Wyżywienie:

Śniadania w formie bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do obiadkolacji i all inclusive. All inclusive: śniadania (07:00-10:30), obiady (13:00-15:00), podwieczorek z przekąskami i obiadokolacje w formie bufetu w restauracji głównej, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach w wyznaczonych godzinach przez hotel. Możliwość skorzystania z restauracji a'la carte - konieczna wcześniejsza rezerwacja.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewnia dzienne i wieczorne animacje (muzyka na żywo) , Płatne: siłownia, spa, wypożyczalnia rowerów, tenis ziemny (Interclub Atlantic - 10 min spacerem od hotelu), golf (Campo Lopesan Meloneras Golf, ok. 10 km od hotelu).
Internet:

Bezpłatne WiFi w pokojach.
Kategoria lokalna:

***+
Strona www:

www.lopesan.com
Naszym zdaniem:

Odnowiony wlipcu 2018 roku,zyskał nowoczesny i elegancji design.Jako atut lokalizacja przy samej plaży i nadmorska promenada łącząca znane kurorty Gran Canrii. Idealna propozycja dla par i grup znajomych. Polecamy!
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: .
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko (dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

GRAN CANARIA

Wycieczki lokalne i atrakcje

Gran Tour - fantastyczna wyspa

Podczas całodniowej wyprawy będziecie Państwo mieli okazję poznać północną i centralną część wyspy, podziwiając niezwykłe zróżnicowane krajobrazy i odkrywając najpiękniejsze zakątki wyspy. Jadąc krętymi drogami dotrzecie Państwo do malowniczych wiosek z typową, kanaryjską architekturą, np. Arucas ze słynną neogotycką katedrą Jana Chrzciciela oraz fabryką rumu z XIX wieku, czy Firgas i Moya. W Fontanales przerwa na kanaryjski obiad. Przejeżdżając przez góry porośnięte lasami sosny kanaryjskiej zatrzymamy się w punktach widokowych Cruz de Tajeda czy Fataga, które pozwolą zachwycić się pięknem wyspy i dostarczą niezapomnianych wrażeń!
CENA: ok. 52,50 Eur/os. dorosła, ok. 25,75 Eur za dziecko do 11 lat.
Rejs pod żaglami

Ekskluzywny rejs jachtem żaglowym z polską załogą pod polską banderą. Możliwość zdobycia pierwszych szlifów żeglarskich. Okazja do poruszania się po Oceanie Atlantyckim wykorzystując siłę wiatru. Podziwianie wyspy z dalszej odległości jak i również od jej zachodniej, klifowej strony. Postój w jednej z wybranych zatok, z krystalicznie czystą wodą, okazja do snurkowania oraz czas na ciepły posiłek. Niewielkie, kameralne grupy pozwolą na przyjemny relaks pośród fal oceanu.
CENA: ok. 49Eur os.
Tajemnice Gran Canarii
Wycieczka krajobrazowo-fotograficzna po trudno dostępnych, dziewiczych zakątkach południowej i zachodniej Gran Canarii. Zobaczymy wyspę z innej perspektywy - zachwyci nas kanaryjskie Morskie Oko", zaskoczy tęczowa skała a wrażenia dopełnią ukryte w górach urokliwe wioski. Wyjazdy odbywają się w towarzystwie fotografa, w małych grupach 8 osobowych, w wygodnych, klimatyzowanych minibusach. Gwarantujemy spektakularne widoki, fantastyczne wspomnienia i fotopamiątki w Twoim albumie z wakacji wszystko to w rodzinnej atmosferze bez tłumów i pośpiechu.
Cena: ok. 39 Eur/os.
HISZPAŃSKIE SMAKI - KURS GOTOWANIA
Chcesz poczuć się jak Master Chef? Zapraszamy na wyjątkowy kurs gotowania, podczas którego w kilka godzin zgłębisz tajniki najbardziej kultowych hiszpańskich potraw! Eksperci Greenpoint Cooking Academy nauczą Cię przyrządzać wyborny chłodnik gazpacho, najsłynniejszą kanaryjską przekąskę  - pomarszczone ziemniaki papas arrugadas, oraz paellę rodem z Walencji. To wszystko okraszone winem i atmosferą wspaniałej zabawy! Czas trwania - ok. 4 h.
Cena: ok.69 EUR/os. gotująca SOLO przy stole, ok. 99 Eur/2 os. gotujące w DUECIE. Minimalny wiek - 12 lat.
Jeep safari

Przygoda, która daje możliwość odkrycia ukrytego piękna niedostępnych części wyspy! Podczas przejażdżki jeepami 4x4 zobaczycie Państwo niesamowity powulkaniczny krajobraz, górskie wioski, zamieszkane jaskinie czy doliny pełne migdałowców. Dodatkowa atrakcja wycieczki będzie przejażdżka na... wielbłądach. Mnóstwo frajdy dla całej rodziny!
CENA: ok. 56 Eur/os. dorosła, ok. 44 Eur za dziecko do 12 lat.
Las Palmas i okolice

Podczas tej wycieczki poznamy bliżej kosmopolityczne Las Palmas, czyli stolicę Gran Canarii i zarazem największe miasto archipelagu Wysp Kanaryjskich. Odwiedzimy dwie najważniejsze dzielnice: zabytkową Veguete z katedrą św. Anny oraz tętniącą życiem Triane, pełną butików i knajpek. Zobaczymy także najpiękniejszą plażę miejską w Europie - Las Canteras, porównywaną często z brazylijską Copacabaną. W programie wycieczki również wizyta w największym ogrodzie botanicznym w Hiszpanii w miejscowosci Tafira oraz wizyta na plantacji aloesu.
CENA: ok. 25 Eur/os. dorosła, ok. 15 Eur za dziecko do 12 lat.
Loro Park

Wyprawa na wyspę Teneryfę do największego ogrodu zoologiczno-botanicznego w Europie! Fantastyczny dzień dla całej rodziny. Największymi atrakcjami parku są pokazy orek, delfinów i lwów morskich. W Loro Parku można zobaczyć też akwarium w kształcie tunelu, górę lodową z pingwinami oraz wybiegi ze zwierzętami takimi jak aligatory, goryle, jaguary, leniwce itp.
CENA: ok. 101 Eur/os. dorosła, ok. 72 Eur za dziecko do 12 lat, dziecko do 2lat ok. 4Eur.
Trekking

"Podczas pieszych wędrówek po Gran Canarii można zwiedzić wyspę z innej perspektywy i odkryć te zakątki wyspy, do których nie da się dotrzeć w inny sposób. Wybierz jedną z trzech dostępnych tras: Magiczne Wodospady, Roque Nublo, Szczyty Gran Canarii. W kameralnym gronie z polskim przewodnikiem poczuj, dotknij i zobacz niesamowitą przyrodę wyspy.                              
CENA: ok. 53 Eur/os. dorosła, ok. 39 Eur za dziecko do 12 lat.
Poema del Mar

Otwarte w 2018 roku akwarium, którego twórcami są właściciele Loro Parku. Położony w portowej części miasta Las Palmas obiekt odkrywa przed nami świat podwodny. W ogromnych zbiornikach przez szyby (również największa szyba-ekran w Europie) można podziwiać ryby z całego świata, żółwie, meduzy, płaszczki, rekiny.
CENA: ok. 25 Eur/os. dorosła, ok. 17,50 Eur za dziecko do 12 lat.
Z dziećmi

Palmitos Park
Przepięknie usytuowany ogród zoologiczny, gdzie można podziwiać pokazy delfinów, ptaków drapieżnych, czy papug. Miejsce, gdzie można spędzić świetnie czas w gronie rodziny, przechadzając się pośród wielu gatunków zwierząt, będąc otoczonym fascynującą roślinnością.
Aqualand
Park rozrywki z licznymi zjeżdżalniami i atrakcjami wodnymi. Idealne miejsce dla miłośników spędzania czasu w wodzie, dającej ulgę w upalne dni.
Poema del Mar
Otwarte w 2018 roku akwarium, którego twórcami są właściciele Loro Parku. Położony w portowej części miasta Las Palmas obiekt odkrywa przed nami świat podwodny. W ogromnych zbiornikach przez szyby (również największa szyba-ekran w Europie) można podziwiać ryby z całego świata, żółwie, meduzy, płaszczki, rekiny.
Przyroda

Wydmy w Maspalomas
Przepiękny rezerwat przyrody, najmocniej łączący Gran Canarie z Afryką. Góry piasku, które można pokonywać zmierzając w kierunku oceanu lub w kierunku latarni morskiej w Maspalomas. Wędrując po kanaryjskiej pustyni można również zobaczyć niewielki zbiornik wodny Charca de Maspalomas, do którego zlatuje się wiele gatunków ptaków z całego świata.
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"
Inne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
Orientacyjne ceny
Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i można tu kupić taniej wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. Skrzynki pocztowe dostępne są w wielu miejscach, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w wielu sklepach i kioskach. Cena karty waha się od 6 do 12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne, dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Gran Canaria
Trzecia co do wielkości wyspa archipelagu Wysp Kanaryjskich znana jest ze swej różnorodności. Znajdziemy tu kilka stref klimatycznych oraz szeroką gamę egzotycznej roślinności. Centrum wyspy zajmują wysokie góry pokryte śniegiem, podczas gdy na wybrzeżu niezliczone plaże oferują prawdziwie letnią atmosferę. Słynne wydmy w Maspalomas działają jak magnes i od lat przyciągająmasowo turystów z całego świata. Wyspa jest prawdziwym rajem dla miłośników aktywnego wypoczynku , można tu uprawiać wszelkiego rodzaju sporty wodne takie jak surfing, nurkowanie czy sporty motorowodne.
Playa del Ingles
To wymarzone miejsce dla tych, którzy kochają plażę w dzień i zabawę wieczorem. Długa, piaszczysta plaża ciągnąca się aż do Maspalomas zachęca do opalania i wypoczynku a niezliczone bary, dyskoteki i kluby czynne do późnej nocy zachęcają do odrobiny szaleństwa.
Maspalomas/Meloneras
Najsłynniejsze wydmy Wysp Kanaryjskich, nadmorska promenada, eleganckie hotele i pola golfowe - to wszystko znajduje się właśnie tutaj. Doskonałe miejsce dla tych którzy uwielbiają spacerować i cieszyć się słońcem bo plażą można dojść aż do Playa del Ingles.
San Augustin
Położony na uboczu mały kurort oferujący wszystkie udogodnienia i spokojną atmosferę. Piaszczysta plaża w zatoce oferujeidealne warunki do opalania i spacerów. Miejscowość jest również doskonałym miejscem wypadowym do zwiedzania wyspy.
Playa de Taurito
Jedno z bardziej znanych kąpielisk na wyspie charakteryzuje się zatokową plażą ze spokojną wodą i białym piaskiem. To doskonałe miejsce dla rodzin i dla tych którzy chcą spędzić wakacje z dala od zgiełku wielkich kurortów. Dodatkową atrakcją jest największy na wyspie aquapark.
Wyloty z: Warszawy.
Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Beach to hotel usytuowany w miejscowości San Agustin, przy długiej, piaszczystej i szerokiej plaży, ciągnącej się aż do słynnych wydm Maspalomas. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, w kurorcie San Agustin, przy promenadzie i piaszczystej plaży
  • malowniczy widok na ocean,przestronne pokoje
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje, hotel wyłącznie dla osób dorosłych

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Hiszpania/Gran Canaria

Położenie

- San Agustin - przy plaży i promenadzie - ok. 1 km od centrum handlowego - ok. 3 km od Playa del Ingles - ok. 25 km od lotniska

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole płatne dodatkowo

Pokoje

- TV-SAT, telefon, klimatyzacja - sejf (płatny) - wszystkie pokoje z balkonami - pokoje od 3 do 7 piętra z bocznym widokiem na morze

Sport, Relaks, Rozrywka

- 2 baseny - leżaki i parasole przy basenie - taras słoneczny, jacuzzi - animacje - tenis stołowy, rzutki - bilard (płatny) - masaże i zabiegi (płatne)

Wyżywienie

Half Board (HB) - śniadania i obiadokolacje. Napoje płatne dodatkowo All Inclisive (AI) - śniadania, obiady, kolacje serwowane w formie bufetu. Pomiędzy posiłkami przekąski. Wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są w godz. 11:00 - 23:00

Restauracje i bary

- restauracja główna - bar przy basenie, bar przy recepcji - restauracja a'la carte

Dodatkowe informacje

- dwa siedmiopiętrowe budynki, 200 pokoi - bezprzewodowy Internet w lobby (płatny) - sklepik z pamiątkami, punkt wymiany walut - hotel tylko dla osób dorosłych

Bagaż

Warszawa Modlin, Kraków: Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 240PLN (wyloty od 20.04 - 31.05. oraz od 01.10 - 31.10) / 390 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) - 20 kg - 340 PLN (wyloty od 20.04 - 31.05. oraz od 01.10 - 31.10) / 480 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Beach to hotel usytuowany w miejscowości San Agustin, przy długiej, piaszczystej i szerokiej plaży, ciągnącej się aż do słynnych wydm Maspalomas. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, w kurorcie San Agustin, przy promenadzie i piaszczystej plaży
  • malowniczy widok na ocean,przestronne pokoje
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje, hotel wyłącznie dla osób dorosłych

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Gran Canaria, Hiszpania

Położenie

centralnie, ale spokojnie. Przy promenadzie do Playa del Inglés i wydm Maspalomas. Do centrum San Agustin ok. 800 m. Sklepy ok. 150 m od hotelu.

Plaża

łagodnie opadająca do oceanu plaża z ciemnym piaskiem przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

Wyposażenie

wyremontowany w 2018 roku. 210 pokoi, 7 pięter, windy. Lobby z recepcją, restauracja z widokiem na basen, włoska restauracja a la carte (za opłatą), wine pairing bar, lobby bar, minimarket. W ogrodzie z subtropikalną roślinnością 2 baseny (1 podgrzewany zimą), 2 whirlpoole, taras słoneczny, bar z przekąskami przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty, ręczniki kąpielowe w cenie (wymiana za opłatą). Taras słoneczny dla naturystów na 6. piętrze.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami (13154A/S): śniadanie i kolacja w formie bufetu. Show cooking. Z dwoma posiłkami Plus (13154E/T): dodatkowo: po południu kawa/herbata i ciasto, 2 napoje na osobę do kolacji w cenie (woda, wino stołowe, soki, piwo).

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00 w barze. Przekąski, kawa, ciasto w godz. 10-18:00. Co 3 dni kolacja w restauracji a la carte (napoje za opłatą).

Internet

WiFi na terenie całego hotelu gratis.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A/E1-3A): ok. 22 m2, z kącikiem wypoczynkowym, klimatyzacja, mini bar (za opłatą), czajnik, sejf, TV sat., telefon, umeblowany balkon lub taras. Łazienka z prysznicem, WC, suszarka. Z bocznym widokiem na ocean (A/E1-3D). Wariant ekonomiczny (A/E2S). Pokoje dwuosobowe 60 Plus (S/T1-3A): ze zniżką dla osób od 60 lat. Pokoje Deluxe (A/E1-2B): z balkonem i bezpośrednim widokiem na ocean, poza tym wyposażone jak pokoje A2A. Hotel dla dorosłych: rezerwacja od 18 lat.

Sport

siłownia. Za opłatą: wypożyczalnia rowerów (również górskich).

Wellness

za opłatą masaże Thai.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia, wieczorami muzyka na żywo.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

Polecamy

Bezpośrednio przy plaży. Piękny ogród porośnięty subtropikalną roślinnością. Taras dla naturystów.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Beach to hotel usytuowany w miejscowości San Agustin, przy długiej, piaszczystej i szerokiej plaży, ciągnącej się aż do słynnych wydm Maspalomas. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, w kurorcie San Agustin, przy promenadzie i piaszczystej plaży
  • malowniczy widok na ocean,przestronne pokoje
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje, hotel wyłącznie dla osób dorosłych

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Hiszpania - Gran Canaria

Opis hotelu

Hotel z widokiem na morze i łagodnym zejściem na plażę San Agustín, znajduje się w spokojnej miejscowości, oddalonej o kilka kilometrów od gwarnego Playa del Inglés. Niedaleko znajduje się kasyno oraz duże centrum handlowe i rekreacyjne. Obiekt z bezpośrednim dostępem do szerokiej plaży oferuje jasne i przestronne pokoje otoczone zielenią śródziemnomorskiego ogrodu.





Lokalizacja:

w San Agustin, przy plaży, ok. 50 m od przystanku komunikacji publicznej, ok. 3 km od centrum rozrywki.



Plaża:

publiczna, piaszczysto-żwirowa, szeroka, łagodne zejście, przy hotelu, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).



Sport i fitness:

wodny aerobik, tenis stołowy, aerobik, rowery (płatne), rzutki, bilard (płatny), boule.



Sport na plaży:

nurkowanie (płatne), windsurfing (płatny).



Rozrywka:

muzyka na żywo, program artystyczny, animacje.



Dla dzieci:

brodzik, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.



Wyżywienie:

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.



All inclusive zawiera:



śniadanie (7.30 - 10.30), lunch (13.00 - 15.00) i kolację (18.00 - 21.00) w formie bufetu w głównej restauracji; przekąski (11.00 - 12.30; 22.00 - 23.00); podwieczorek: kawa, ciasta 16.00 - 17.00; lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe 11.00 - 23.00. 

Dodatkowo płatne: świeżo wyciskane soki, alkohole importowane. 





Dodatkowe informacje:



Uwagi: w sezonie zimowym hotel dostępny tylko dla dorosłych.





Cena zawiera:

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, bagaż główny + podręczny w przypadku lotów czarterowych z Warszawy, Katowic, Poznania; bagaż podręczny 10 kg  (max. wymiary 55cmx40cmx20cm) w przypadku lotów liniami Ryanair z Warszawy-Modlina i Krakowa (istnieje możliwość zakupu bagażu głównego w momencie rezerwacji). 

Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.



Cena nie zawiera:

Opcjonalnie dopłaty do bagażu głównego w przypadku lotów Ryanair z Warszawy-Modlina i Krakowa:

- dopłaty do bagażu głównego 15 kg (wyloty w czerwcu, lipcu, sierpniu, wrześniu oraz w terminie 20.12 - 05.01 - 390 zł/2 strony/os.; wyloty w pozostałych miesiącach - 230 zł/2 strony/os.)- dopłaty do bagażu głównego 20 kg (wyloty w czerwcu, lipcu, sierpniu, wrześniu oraz w terminie 20.12 - 05.01 - 510 zł/2 strony/os.; wyloty w pozostałych miesiącach - 340 zł/2 strony/os.)Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.



Obsługa:

Obsługa lokalnego przedstawiciela w języku polskim (spotkanie informacyjne w hotelu, kontakt telefoniczny). 

Kategoria oficjalna

***

Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:3 Udogodnienia:3

liczba pokoi

210, restauracje: 1, bar przy basenie, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, udogodnienia dla niepełnosprawnych, wypożyczalnia rowerów, opieka lekarska (płatna), pokoje dla niepełnosprawnych, pokoje dla niepalących.

Opis pokoi

telewizja satelitarna, sejf (płatny), lodówka (płatna), telefon (płatny), taras/balkon, radio/muzyka, łazienka z wanną, biurko.

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób dorosłych.

Strona www

http://www.ifahotels.com/en/ifa-beach-hotel.html

All inclusive

TAK

Standard

***


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Beach to hotel usytuowany w miejscowości San Agustin, przy długiej, piaszczystej i szerokiej plaży, ciągnącej się aż do słynnych wydm Maspalomas. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, w kurorcie San Agustin, przy promenadzie i piaszczystej plaży
  • malowniczy widok na ocean,przestronne pokoje
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje, hotel wyłącznie dla osób dorosłych

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Gran Canaria, Hiszpania

Położenie

centralnie, ale spokojnie. Przy promenadzie prowadzącej do Playa del Inglés oraz wydm Maspalomas. Do centrum miejscowości ok. 800 m. Sklepy, restauracje i bary w pobliżu. Przystanek autobusu liniowego oddalony o ok. 100 m.

Plaża

piaszczysta, łagodnie opadająca do oceanu plaża San Agustín bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

Wyposażenie

całkowicie wyremontowany w 2013 r. popularny hotel sieci IFA oferuje 200 pokoi w siedmiopiętrowym budynku. Lobby z recepcją, windy, restauracja z widokiem na zatokę, bar. W ogrodzie 2 baseny (ok. 390 m2), whirlpool, duży taras słoneczny, bar z przekąskami przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty, ręczniki kąpielowe za opłatą i kaucją. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych (4 pokoje, na zapytanie). Na 6. piętrze znajduje się taras słoneczny dla naturystów. www.lopesan.com Uwaga: hotel tylko dla osób dorosłych.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

gustownie i funkcjonalnie wyposażone Pokoje dwuosobowe (1-2A): wyremontowane, z kącikiem wypoczynkowym, minibar (za opłatą), sejf (za opłatą), TV sat. (wybrane kanały za opłatą), telefon, prysznic, WC. Umeblowany balkon lub taras. Wymiana ręczników na życzenie klienta. Z bocznym widokiem na ocean (1-2D). Pokoje Deluxe (2B): z balkonem i bezpośrednim widokiem na ocean, poza tym wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje - wariant ekonomiczny (2S).

Rozrywka

animacja w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo, przedstawienia, tańce.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą.

Sport

tenis stołowy, boccia, rzutki. Za opłatą: bilard, wypożyczalnia rowerów. W pobliżu w hotelu IFA Interclub Atlantic korty tenisowe i szkoła nurkowania.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu, pokazy kulinarne.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Podczas posiłków lokalne napoje bezalkoholowe oraz piwo i lokalne wino. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00 w barze. Przekąski w godz. 11-12:00 i 22-23:00. Po południu w godz. 16-17:00 kawa, herbata i wypieki.

Polecamy

  • hotel tylko dla osób dorosłych
  • wyremontowany w 2013 r.
  • bezpośrednio przy plaży
  • taras dla naturystów


Polska Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Beach to hotel usytuowany w miejscowości San Agustin, przy długiej, piaszczystej i szerokiej plaży, ciągnącej się aż do słynnych wydm Maspalomas. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja wśród zieleni, w kurorcie San Agustin, przy promenadzie i piaszczystej plaży
  • malowniczy widok na ocean,przestronne pokoje
  • zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje, hotel wyłącznie dla osób dorosłych

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Gran Canaria, Hiszpania

Położenie

centralnie, ale spokojnie. Przy promenadzie do Playa del Inglés i wydm Maspalomas. Do centrum San Agustin ok. 800 m. Sklepy ok. 150 m od hotelu.

Plaża

łagodnie opadająca do oceanu plaża z ciemnym piaskiem przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

Wyposażenie

wyremontowany w 2018 roku. 210 pokoi, 7 pięter, windy. Lobby z recepcją, restauracja z widokiem na basen, włoska restauracja a la carte (za opłatą), wine pairing bar, lobby bar, minimarket. W ogrodzie z subtropikalną roślinnością 2 baseny (1 podgrzewany zimą), 2 whirlpoole, taras słoneczny, bar z przekąskami przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty, ręczniki kąpielowe w cenie (wymiana za opłatą). Taras słoneczny dla naturystów na 6. piętrze. 

Dostęp do internetu

WiFi na terenie całego hotelu gratis.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A/E1-3A): ok. 22 m2, z kącikiem wypoczynkowym, klimatyzacja, mini bar (za opłatą), czajnik, sejf, TV sat., telefon, umeblowany balkon lub taras. Łazienka z prysznicem, WC, suszarka. Z bocznym widokiem na ocean (A/E1-3D). Wariant ekonomiczny (A/E2S). Pokoje dwuosobowe 60 Plus (S/T1-3A): ze zniżką dla osób od 60 lat. Pokoje Deluxe (A/E1-2B): z balkonem i bezpośrednim widokiem na ocean, poza tym wyposażone jak pokoje A2A. Hotel dla dorosłych: rezerwacja od 18 lat.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami (13154A/S): śniadanie i kolacja w formie bufetu. Show cooking. Z dwoma  posiłkami Plus (13154E/T): dodatkowo: po południu kawa/herbata i ciasto, 2 napoje na osobę do kolacji w cenie (woda, wino stołowe, soki, piwo).

Sport

siłownia. Za opłatą: wypożyczalnia rowerów (również górskich).

Wellness

za opłatą masaże Thai.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia, wieczorami muzyka na żywo.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00 w barze. Przekąski, kawa, ciasto w godz. 10-18:00. Co 3 dni kolacja w restauracji a la carte (napoje za opłatą).

Polecamy

Bezpośrednio przy plaży. Piękny ogród porośnięty subtropikalną roślinnością. Taras dla naturystów.


Mapa Hotelu Corallium Beach (d.Ifa Beach)
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Gran Canaria)
Stolica Gran Canarii czyli miasto Las Palmas z popularną dzielnicą zakupową Vegueta
Lubiany przez turystów park kaktusów na Gran Canarii
Popularny kurort na Gran Canarii z piękną, długą plażą czyli Playa del Ingles
Playa Taurito blisko Puerto Rico na Gran Canarii
Najpopularniejsze w Europie wydmy Maspalomas
Popularna na Gran Canarii Kaldera Pinos de Galdar
Jedno z najpiękniejszych, klimatycznych miasteczek na Gran Canarii - Teror
Przepiękne miasteczko na Gran Canarii z licznymi kanałami wodnymi, mostami, białą zabudową i restauracjami czyli Puerto de Mogan
Popularna plaża Amadores na Gran Canarii
Słynna latarnia morska w miejscowości Maspalomas na Gran Canarii
Nowoczesna dzielnica z luksusowymi hotelami czyli Meloneras na Gran Canarii
Gran Canaria to idealne miejsce na uprawianie sportów wodnych

Opinie o Hotelu Corallium Beach (d.Ifa Beach)

4.3
polecam

Hotel Ifa Beach - fajna opcja dla młodych, jeśli nie lubicie hoteli obleganych przez rodziny z dziećmi. Gran Canaria to raj dla miłośników słońca, dobrej kuchni i pięknych widoków - to bardzo różnorodna wyspa. Kurort Playa Del Ingles trochę tłoczny i głośny, ale niektórzy właśnie takich miejsc szukają :) Ogólnie wszystko na plus

POLECAM:
singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3
4.1
polecam

Byliśmy w tym hotelu z mężem na przełomie X/XI...i wróciliśmy bardzo zadowoleni. Hotel jest naprawdę dobrze położony, wszędzie jest blisko. Jedzenie dobre i nawet urozmaicone, można spróbować miejscowych specjałów. Polecam wynająć samochód chociaż na 1 dzień i objechać wyspę.

POLECAM:
singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1

Corallium Beach (d.Ifa Beach) - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
1 os. pokoj standardowy
Pokoj Deluxe dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
standard deluxe
standard double standard balcony or terrace
standard double standard garden-pool view
standard economy double room balcony
2 os. pokój junior suite
2 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj Deluxe prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
standard singleuse standard balcony or terrace
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
Junior Suita prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
2 os. Pokój Standardowy ekonomiczny
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
Junior Suita prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Pok. 2 os.+1 dost. w/ogrod
Pok. 2 os. w/ogrod
Pok. deluxe 2 os.+1 dost.
Pok. deluxe 2 os.
Doppelz,Balkon
Doppelz,Balkon,seitl.M
Doppelz,Balkon,Meerblick
Doppelz,Balk/Ter,Economy
Doppelzimmer,Balkon
Einzelz,Balkon/Terrasse
Einzelz,Balk/Terr,seitl.M
Einzelz,Balkon,Meerblick
Pok. 1 os.

Corallium Beach (d.Ifa Beach) - Możliwości wyżywienia:


Corallium Beach (d.Ifa Beach) - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Corallium Beach (d.Ifa Beach)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00