cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
  • Hotel IFA Buenaventura, Gran Canaria
1 / 34
Ocena
hotelu:
4.1 / 5
Najbliższy termin
10.10 - 17.10
już od 2704 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.10 - 01.11
już od 630 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu IFA Buenaventura
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel IFA Buenaventura
star 3

Hiszpania: Gran Canaria
Ocena hotelu IFA Buenaventura:
4.1 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    3.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 10 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 października 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Buenaventura to duży kompleks hotelowy, usytuowany w centrum Playa de Ingles ze sklepami, barami i restauracjami, a także blisko promenady i wydm Maspalomas. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej IFA to gwarancja wysokiej jakości usług i udanych wakacji na Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Playa de Ingles, 500 metrów od przepięknej, piaszczystej plaży (bezpłatny bus hotelowy) i słynnych wydm Maspalomas
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - zespół basenów z jacuzzi, animacje dla dzieci i dorosłych
  • opcja All inclusive, bezpłatne wi fi w wyznaczonych miejscach hotelu

Hotel IFA Buenaventura w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Buenaventura to duży kompleks hotelowy, usytuowany w centrum Playa de Ingles ze sklepami, barami i restauracjami, a także blisko promenady i wydm Maspalomas. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej IFA to gwarancja wysokiej jakości usług i udanych wakacji na Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Playa de Ingles, 500 metrów od przepięknej, piaszczystej plaży (bezpłatny bus hotelowy) i słynnych wydm Maspalomas
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - zespół basenów z jacuzzi, animacje dla dzieci i dorosłych
  • opcja All inclusive, bezpłatne wi fi w wyznaczonych miejscach hotelu

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Wyspy Kanaryjskie / Gran Canaria

Opis oferty:

Położony w centrum Playa del Ingles jest zdecydowanie jednym z najlepszych hoteli w swojej klasie na Gran Canarii. W tętniącym wakacyjnym życiem hotelu dużo się dzieje - animacje i zabawy nie pozwalają nudzić się Gościom, którzy doceniają także hotelową kuchnię i urozmaicone, bogate bufety w ramach formuły all inclusive. Do dyspozycji Gości jest ładny kompleks basenów z jacuzzi i skalnym wodospadem. Miłośnicy aktywnego wypoczynku mogą skorzystać z centrum nurkowego i tenisowego.

POŁOŻENIE:

ok. 300 m od centrum PLAYA DEL INGLES z bogatą ofertą rozrywkową, barami i restauracjami, bezpośrednio przy hotelu sklepy z różnym asortymentem, ok. 300 m do centrum handlowego Kasbah, ok. 900 m od hotelu centra handlowe Yumbo i Metro, ok. 7 km od rezerwatu przyrody Maspalomas i latarni Faro - symbolu wyspy; ok. 30 km od portu lotniczego w Las Palmas.

PLAŻA:

Playa del Ingles, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 900 m od hotelu, bezpłatny dowóz hotelowym busem (kilka razy dziennie), parasole, leżaki i materace płatne (ok. 12 EUR/komplet).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, zadbany, odnowiony w 2002 r., 724 pokoi, 1 budynek, 7 pięter, 9 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja La Guitarra - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, do kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie); 5 barów, sala telewizyjna, supermarket, jubiler, kiosk, pamiątki, przechowalnia bagażu, bankomat, sala konferencyjna dla 80 osób, taras z widokiem na basen i zadbany tropikalny ogród; za opłatą: kawiarenka internetowa, room-service, opiekunka do dziecka, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów, parking; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 42 m², zadbany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: lodówka, sejf, łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłatą na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na basen i ogród za dopłatą (zakwaterowanie od 3. piętra).

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, słodka woda, ok. 250 m², gł. 1,1-1,6 m, brodzik dla dzieci, słodka woda ok. 15 m², gł. 0,5 m; basen podgrzewany sezonowo, woda słodka, ok. 100 m², gł. 1,1-1,6 m; przy basenach bezpłatne parasole, leżaki z materacami, ręczniki za kaucją; siatkówka, boisko wielofunkcyjne; dyskoteka, plac zabaw dla dzieci, animacje dla dorosłych i dzieci: aquaerobik, pokazy na żywo, karaoke, zabawy z dziećmi przy basenie i w ogrodzie; za opłatą: 3 korty tenisowe z oświetleniem i wypożyczalnią sprzętu, szkółka tenisa Centre Court, bilard, siłownia, szkoła nurkowa Sun Sub (kursy dla początkujących i zaawansowanych), centrum wellnes: sauna, zabiegi tajskie.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (8.00-11.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.00-22.00) w formie bufetu w restauracji; przekąski w wyznaczonym barze (15.30-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/928761650, www.lopesan.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Buenaventura to duży kompleks hotelowy, usytuowany w centrum Playa de Ingles ze sklepami, barami i restauracjami, a także blisko promenady i wydm Maspalomas. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej IFA to gwarancja wysokiej jakości usług i udanych wakacji na Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Playa de Ingles, 500 metrów od przepięknej, piaszczystej plaży (bezpłatny bus hotelowy) i słynnych wydm Maspalomas
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - zespół basenów z jacuzzi, animacje dla dzieci i dorosłych
  • opcja All inclusive, bezpłatne wi fi w wyznaczonych miejscach hotelu

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Ten wyremontowany w 2019 roku hotel znajduje się w jednym z najbardziej znanych kurortów Gran Canarii - Playa del Ingles, około 300 m od centrum rozrywkowo-handlowego.Playa del Ingles to nowoczesne centrum turystyczne, z długą, piaszczystą plażą oraz promenadą (oddzieloną od plaży wydmami), położone pomiędzy dwoma popularnymi miejscowościami - Maspalomas i San Augustin.Dolotniska w Las Palomas ok. 30 km.
Plaża:

Hotel znajduje się ok. 900 m od piaszczystej plaży (hotel zapewnia bezpłatny transfer na plażę kilka razy dziennie). Leżaki i parasole na plaże dodatkowo płatne ok. 10 Eur/komplet.
Do dyspozycji gości:

Recepcja,windy, restauracja bufetowa,4 bary (w tym dwa przy basenie), 2baseny (słodka woda, podgrzewane sezonowo) i brodzik,tarasy słoneczne w ogrodzie,leżaki i parasole, plac zabaw, miniklub,sklep z pamiątkami, pralnia (płatna), parking (płatny).Hotel zapenia ręczniki basenowe (płatne ok. 5 Eur/os+ ok. 5 Eur/os. depozyt).
Pokoje:

W hotelu znajdują się 724 pokoje rozlokowane w ośmiu budynkach, wszystkiewygodnie urządzone, klimatyzowane,z łazienką (prysznic, suszarka do włosów), sofą, TV-sat., telefonem, sejfem (płatny ok. 2 EUR/dzień), czajnikiem, minibarem (płatny)oraz balkonem lub tarasem (meble balkonowe). Istnieje możliwość bezpłatnej rezerwacji łóżeczka dla dziecka do 2 lat (gratis, konieczna rezerwacja). Hotel posiada pokoje dla osób niepełnosprawnych (na potwierdzenie).
Pokoje standardowe (pow. ok. 30 m2)- dla max. 4 osób tylko w układzie 2+2, dostawka w formie sofy.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania,obiady i obiadokolacje wformie bufetu, przekąski oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach wyznaczonych przez hotel.
Program sportowy i animacyjny:

Dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych. Bezpłatnie: ping pong, boisko multisportowe (możliwa opłata za sprzęt). Dodatkowo płatne: imponujący game room, rzutki, bilard, tenis ziemny, centrum nurkowe, wypożyczalnia rowerów, masaże orientalne i relaksacyjne.
Internet:

Wifi w hotelu płatne ok. 2 EUR/dzień/urządzenie.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Naszym zdaniem:

Nie najnowszy, ale duży, doskonale zorganizowany i utrzymanyhotel. Wygodne iprzestronnepokoje, dwie bardzofajne strefy basenowe w subtropikalnym ogrodzie, zaangażowana obsługa i bogate animacje, różnorodneoraz smaczne wyżywienie,restauracje, bary oraz sklepy w sąsiedztwie - wszystko to składa się naogromną popularność hotelu. Polecamy! 
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 5.3/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko (dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

GRAN CANARIA

Wycieczki lokalne i atrakcje

Gran Tour - fantastyczna wyspa

Podczas całodniowej wyprawy będziecie Państwo mieli okazję poznać północną i centralną część wyspy, podziwiając niezwykłe zróżnicowane krajobrazy i odkrywając najpiękniejsze zakątki wyspy. Jadąc krętymi drogami dotrzecie Państwo do malowniczych wiosek z typową, kanaryjską architekturą, np. Arucas ze słynną neogotycką katedrą Jana Chrzciciela oraz fabryką rumu z XIX wieku, czy Firgas i Moya. W Fontanales przerwa na kanaryjski obiad. Przejeżdżając przez góry porośnięte lasami sosny kanaryjskiej zatrzymamy się w punktach widokowych Cruz de Tajeda czy Fataga, które pozwolą zachwycić się pięknem wyspy i dostarczą niezapomnianych wrażeń!
CENA: ok. 52,50 Eur/os. dorosła, ok. 25,75 Eur za dziecko do 11 lat.
Rejs pod żaglami

Ekskluzywny rejs jachtem żaglowym z polską załogą pod polską banderą. Możliwość zdobycia pierwszych szlifów żeglarskich. Okazja do poruszania się po Oceanie Atlantyckim wykorzystując siłę wiatru. Podziwianie wyspy z dalszej odległości jak i również od jej zachodniej, klifowej strony. Postój w jednej z wybranych zatok, z krystalicznie czystą wodą, okazja do snurkowania oraz czas na ciepły posiłek. Niewielkie, kameralne grupy pozwolą na przyjemny relaks pośród fal oceanu.
CENA: ok. 49Eur os.
Tajemnice Gran Canarii
Wycieczka krajobrazowo-fotograficzna po trudno dostępnych, dziewiczych zakątkach południowej i zachodniej Gran Canarii. Zobaczymy wyspę z innej perspektywy - zachwyci nas kanaryjskie Morskie Oko", zaskoczy tęczowa skała a wrażenia dopełnią ukryte w górach urokliwe wioski. Wyjazdy odbywają się w towarzystwie fotografa, w małych grupach 8 osobowych, w wygodnych, klimatyzowanych minibusach. Gwarantujemy spektakularne widoki, fantastyczne wspomnienia i fotopamiątki w Twoim albumie z wakacji wszystko to w rodzinnej atmosferze bez tłumów i pośpiechu.
Cena: ok. 39 Eur/os.
HISZPAŃSKIE SMAKI - KURS GOTOWANIA
Chcesz poczuć się jak Master Chef? Zapraszamy na wyjątkowy kurs gotowania, podczas którego w kilka godzin zgłębisz tajniki najbardziej kultowych hiszpańskich potraw! Eksperci Greenpoint Cooking Academy nauczą Cię przyrządzać wyborny chłodnik gazpacho, najsłynniejszą kanaryjską przekąskę  - pomarszczone ziemniaki papas arrugadas, oraz paellę rodem z Walencji. To wszystko okraszone winem i atmosferą wspaniałej zabawy! Czas trwania - ok. 4 h.
Cena: ok.69 EUR/os. gotująca SOLO przy stole, ok. 99 Eur/2 os. gotujące w DUECIE. Minimalny wiek - 12 lat.
Jeep safari

Przygoda, która daje możliwość odkrycia ukrytego piękna niedostępnych części wyspy! Podczas przejażdżki jeepami 4x4 zobaczycie Państwo niesamowity powulkaniczny krajobraz, górskie wioski, zamieszkane jaskinie czy doliny pełne migdałowców. Dodatkowa atrakcja wycieczki będzie przejażdżka na... wielbłądach. Mnóstwo frajdy dla całej rodziny!
CENA: ok. 56 Eur/os. dorosła, ok. 44 Eur za dziecko do 12 lat.
Las Palmas i okolice

Podczas tej wycieczki poznamy bliżej kosmopolityczne Las Palmas, czyli stolicę Gran Canarii i zarazem największe miasto archipelagu Wysp Kanaryjskich. Odwiedzimy dwie najważniejsze dzielnice: zabytkową Veguete z katedrą św. Anny oraz tętniącą życiem Triane, pełną butików i knajpek. Zobaczymy także najpiękniejszą plażę miejską w Europie - Las Canteras, porównywaną często z brazylijską Copacabaną. W programie wycieczki również wizyta w największym ogrodzie botanicznym w Hiszpanii w miejscowosci Tafira oraz wizyta na plantacji aloesu.
CENA: ok. 25 Eur/os. dorosła, ok. 15 Eur za dziecko do 12 lat.
Loro Park

Wyprawa na wyspę Teneryfę do największego ogrodu zoologiczno-botanicznego w Europie! Fantastyczny dzień dla całej rodziny. Największymi atrakcjami parku są pokazy orek, delfinów i lwów morskich. W Loro Parku można zobaczyć też akwarium w kształcie tunelu, górę lodową z pingwinami oraz wybiegi ze zwierzętami takimi jak aligatory, goryle, jaguary, leniwce itp.
CENA: ok. 101 Eur/os. dorosła, ok. 72 Eur za dziecko do 12 lat, dziecko do 2lat ok. 4Eur.
Trekking

"Podczas pieszych wędrówek po Gran Canarii można zwiedzić wyspę z innej perspektywy i odkryć te zakątki wyspy, do których nie da się dotrzeć w inny sposób. Wybierz jedną z trzech dostępnych tras: Magiczne Wodospady, Roque Nublo, Szczyty Gran Canarii. W kameralnym gronie z polskim przewodnikiem poczuj, dotknij i zobacz niesamowitą przyrodę wyspy.                              
CENA: ok. 53 Eur/os. dorosła, ok. 39 Eur za dziecko do 12 lat.
Poema del Mar

Otwarte w 2018 roku akwarium, którego twórcami są właściciele Loro Parku. Położony w portowej części miasta Las Palmas obiekt odkrywa przed nami świat podwodny. W ogromnych zbiornikach przez szyby (również największa szyba-ekran w Europie) można podziwiać ryby z całego świata, żółwie, meduzy, płaszczki, rekiny.
CENA: ok. 25 Eur/os. dorosła, ok. 17,50 Eur za dziecko do 12 lat.
Z dziećmi

Palmitos Park
Przepięknie usytuowany ogród zoologiczny, gdzie można podziwiać pokazy delfinów, ptaków drapieżnych, czy papug. Miejsce, gdzie można spędzić świetnie czas w gronie rodziny, przechadzając się pośród wielu gatunków zwierząt, będąc otoczonym fascynującą roślinnością.
Aqualand
Park rozrywki z licznymi zjeżdżalniami i atrakcjami wodnymi. Idealne miejsce dla miłośników spędzania czasu w wodzie, dającej ulgę w upalne dni.
Poema del Mar
Otwarte w 2018 roku akwarium, którego twórcami są właściciele Loro Parku. Położony w portowej części miasta Las Palmas obiekt odkrywa przed nami świat podwodny. W ogromnych zbiornikach przez szyby (również największa szyba-ekran w Europie) można podziwiać ryby z całego świata, żółwie, meduzy, płaszczki, rekiny.
Przyroda

Wydmy w Maspalomas
Przepiękny rezerwat przyrody, najmocniej łączący Gran Canarie z Afryką. Góry piasku, które można pokonywać zmierzając w kierunku oceanu lub w kierunku latarni morskiej w Maspalomas. Wędrując po kanaryjskiej pustyni można również zobaczyć niewielki zbiornik wodny Charca de Maspalomas, do którego zlatuje się wiele gatunków ptaków z całego świata.
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"
Inne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
Orientacyjne ceny
Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i można tu kupić taniej wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. Skrzynki pocztowe dostępne są w wielu miejscach, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w wielu sklepach i kioskach. Cena karty waha się od 6 do 12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne, dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Gran Canaria
Trzecia co do wielkości wyspa archipelagu Wysp Kanaryjskich znana jest ze swej różnorodności. Znajdziemy tu kilka stref klimatycznych oraz szeroką gamę egzotycznej roślinności. Centrum wyspy zajmują wysokie góry pokryte śniegiem, podczas gdy na wybrzeżu niezliczone plaże oferują prawdziwie letnią atmosferę. Słynne wydmy w Maspalomas działają jak magnes i od lat przyciągająmasowo turystów z całego świata. Wyspa jest prawdziwym rajem dla miłośników aktywnego wypoczynku , można tu uprawiać wszelkiego rodzaju sporty wodne takie jak surfing, nurkowanie czy sporty motorowodne.
Playa del Ingles
To wymarzone miejsce dla tych, którzy kochają plażę w dzień i zabawę wieczorem. Długa, piaszczysta plaża ciągnąca się aż do Maspalomas zachęca do opalania i wypoczynku a niezliczone bary, dyskoteki i kluby czynne do późnej nocy zachęcają do odrobiny szaleństwa.
Maspalomas/Meloneras
Najsłynniejsze wydmy Wysp Kanaryjskich, nadmorska promenada, eleganckie hotele i pola golfowe - to wszystko znajduje się właśnie tutaj. Doskonałe miejsce dla tych którzy uwielbiają spacerować i cieszyć się słońcem bo plażą można dojść aż do Playa del Ingles.
San Augustin
Położony na uboczu mały kurort oferujący wszystkie udogodnienia i spokojną atmosferę. Piaszczysta plaża w zatoce oferujeidealne warunki do opalania i spacerów. Miejscowość jest również doskonałym miejscem wypadowym do zwiedzania wyspy.
Playa de Taurito
Jedno z bardziej znanych kąpielisk na wyspie charakteryzuje się zatokową plażą ze spokojną wodą i białym piaskiem. To doskonałe miejsce dla rodzin i dla tych którzy chcą spędzić wakacje z dala od zgiełku wielkich kurortów. Dodatkową atrakcją jest największy na wyspie aquapark.
Wyloty z: Warszawy.
Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora
Sezonowość

Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Buenaventura to duży kompleks hotelowy, usytuowany w centrum Playa de Ingles ze sklepami, barami i restauracjami, a także blisko promenady i wydm Maspalomas. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej IFA to gwarancja wysokiej jakości usług i udanych wakacji na Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Playa de Ingles, 500 metrów od przepięknej, piaszczystej plaży (bezpłatny bus hotelowy) i słynnych wydm Maspalomas
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - zespół basenów z jacuzzi, animacje dla dzieci i dorosłych
  • opcja All inclusive, bezpłatne wi fi w wyznaczonych miejscach hotelu

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Hiszpania/Gran Canaria

Informacje Ogólne

Ifa Buenaventura znajduje się w odległości 900 m od plaży piaszczysta. Dla Państwa komfortu hotel posiada kiosk, sklepy, salon, salon fryzjerski, klimatyzację, salę konferencyjną, recepcję i lobby. W 8-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku i hiszpańsku. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia samochodów. Do dyspozycji jest basen oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się przystanek autobusowy, dyskoteka, sklepy, postój taksówek i bary/restauracje. Odległość od hotelu: lotnisko LPA (30 km). Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna i dyskoteka. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje pokojówki, pralnię, usługi prasowania, opiekę medyczną, kantor i usługi opiekunki. Dostęp do Internetu w sali internetowej. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

śniadanie: bufet. Goście mogą zjeść posiłek w jednej z 2 restauracji. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

Sport i Rozrywka

Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje program zajęć animacyjnych, rzutki i bilard. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: tenis, siatkówka plażowa, fitness, koszykówka, piłka nożna, aerobik i siatkówka. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 300 m. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy muzykę na żywo i przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Buenaventura to duży kompleks hotelowy, usytuowany w centrum Playa de Ingles ze sklepami, barami i restauracjami, a także blisko promenady i wydm Maspalomas. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej IFA to gwarancja wysokiej jakości usług i udanych wakacji na Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Playa de Ingles, 500 metrów od przepięknej, piaszczystej plaży (bezpłatny bus hotelowy) i słynnych wydm Maspalomas
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - zespół basenów z jacuzzi, animacje dla dzieci i dorosłych
  • opcja All inclusive, bezpłatne wi fi w wyznaczonych miejscach hotelu

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Hiszpania/Gran Canaria

Opis

Rodzinny hotel usytuowany w sercu Playa del Inglés, Bardzo dobre jedzenie, Zespół odkrytych basenów z jacuzzi otoczony bujnym ogrodem, Nauka nurkowania oraz gry w tenisa ziemnego,

Lokalizacja

w Playa del Ingles, ok. 1 km od plaży, ok. 30 km od lotniska, ok. 300 m od centrum handlowego, ok. 300 m od centrum rozrywki.

Wyposażenie

liczba pokoi - 724, restauracje - 2, bary - 6, windy - 9, lobby, internet (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, ogród, fryzjer, butik, pasaż handlowy, jubiler, opieka lekarska (płatna), 3 korty tenisowe, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

zespół odkrytych basenów z jacuzzi, skalnym wodospadem i bezpiecznym brodzikiem dla dzieci; leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki za depozytem.

Pokoje

telewizja satelitarna, sejf (płatny), lodówka (płatna), telefon, taras/balkon, muzyka, łazienka z wanną lub prysznicem. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób dorosłych lub 2 dorosłych i 2 dzieci.

Plaża

publiczna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście, przejście przez ulicę, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport na plaży

nurkowanie (płatne).

Sport i fitness

piłka nożna, siatkówka, koszykówka, wodny aerobik, tenis ziemny wraz z nauką (płatny), tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi, aerobik, rzutki, bilard (płatny), waterpolo, siłownia (płatna), boisko wielofunkcyjne.

Rozrywka

muzyka na żywo, dyskoteka, program artystyczny.

Dla dzieci

opiekunka (płatna), plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

Informacje dodatkowe

dyskoteka otwarta w okresie letnim. Hotel oferuje możliwość zakwaterowania samotnego rodzica z dziećmi.

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer shuttle bus lotnisko-hotel-lotnisko. W cenie bagaż podręczny - lot Ryanair (FR). 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 120zł/szt./2 strony; Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę) - RYANAIR - - bagaż 20kg 400zł/2 strony; (w przypadku lotów obejmujących termin Świąt Bożego Narodzenia oraz Sylwestra cena bagażu rejestrowanego jest wyższa - 450 zł/2 strony od os., o szczegóły zapytaj sprzedawcę przed potwierdzeniem rezerwacji) - bagaż 10 kg / 160 zł/2 strony Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Buenaventura to duży kompleks hotelowy, usytuowany w centrum Playa de Ingles ze sklepami, barami i restauracjami, a także blisko promenady i wydm Maspalomas. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej IFA to gwarancja wysokiej jakości usług i udanych wakacji na Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Playa de Ingles, 500 metrów od przepięknej, piaszczystej plaży (bezpłatny bus hotelowy) i słynnych wydm Maspalomas
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - zespół basenów z jacuzzi, animacje dla dzieci i dorosłych
  • opcja All inclusive, bezpłatne wi fi w wyznaczonych miejscach hotelu

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Gran Canaria, Hiszpania

Położenie

w centrum tętniącego życiem Playa del Inglés. Centrum handlowo-rozrywkowe Kasbah oraz przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu. Sklepy, restauracje i bary w pobliżu.

Plaża

do piaszczystej plaży ok. 900 m (kilka razy dziennie autobus hotelowy w cenie). Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

724 pokoje, 8 pięter, windy. Lobby z recepcją, restauracja główna z bufetem z tarasem na zewnątrz, lobby bar, fryzjer, sklepy. Na zewnątrz 2 baseny (jeden z animacją dla rodzin, drugi sprzyjający relaksowi dla dorosłych), wodospady, bar przy basenie, taras słoneczny, tereny zielone, scena animacyjna. Leżaki przy basenie w cenie. UWAGA: palenie (łącznie z e-papierosami) dozwolone wyłącznie w wydzielonych strefach. Obowiązuje zakaz palenia w pokojach i na balkonach/tarasach w pokojach.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu, show cooking, kolacje tematyczne. Wymagany stosowny strój do kolacji.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Późne śniadanie do godz. 11:00. Napoje do posiłków. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata w barach (tylko z karty All inclusive) w godz. 11-23:00. Przekąski w godz. 11:30-12:30. kawa i ciasto w godz. 15:30-17:00. Kanapki w godz. 22-23:00. All inclusive nie obowiązuje w English Pub oraz Meeting Bar.

Internet

WiFi w lobby w cenie, od 1.11.19 na terenie całego hotelu w cenie.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-3A): pokój dzienno-sypialny z tapczanem dla 3. osoby, lodówka (za opłatą), odpłatny sejf, TV sat., kanał muzyczny, telefon, łazienka z wanną z prysznicem, WC, suszarka, umeblowany balkon. Po remoncie (D1-3A). Wariant ekonomiczny (A2-3S). Pokoje Komfort Plus (A1-3K): na wyższych piętrach, nowocześnie urządzone. Po remoncie (D1-3K). Pokoje dwuosobowe 60 Plus (S1-2A): dla osób od 60 lat.

Sport

siatkówka, rzutki, tenis stołowy, boisko wielofunkcyjne (koszykówka, piłka nożna). Za opłatą: bilard, 3 korty tenisowe (z oświetleniem), szkoła nurkowania SUN-SUB.

Wellness

2 whirlpoole.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat, lipiec-sierpień). 

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, przedstawienia, dyskoteka, muzyka na żywo.

Dla dzieci

2-6 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa, 7-12 lat: zniżka procentowa.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

Polecamy

  • w centrum Playa del Inglés
  • urozmaicony program animacyjny i rozrywkowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ifa Buenaventura to duży kompleks hotelowy, usytuowany w centrum Playa de Ingles ze sklepami, barami i restauracjami, a także blisko promenady i wydm Maspalomas. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej IFA to gwarancja wysokiej jakości usług i udanych wakacji na Gran Canarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Playa de Ingles, 500 metrów od przepięknej, piaszczystej plaży (bezpłatny bus hotelowy) i słynnych wydm Maspalomas
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - zespół basenów z jacuzzi, animacje dla dzieci i dorosłych
  • opcja All inclusive, bezpłatne wi fi w wyznaczonych miejscach hotelu

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Gran Canaria, Hiszpania

Położenie

w centrum tętniącego życiem Playa del Inglés. Centrum handlowo-rozrywkowe Kasbah oraz przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu. Sklepy, restauracje i bary w pobliżu.

Plaża

do piaszczystej plaży ok. 900 m (autobus hotelowy za opłatą). Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

724 pokoje, 8 pięter, windy. Lobby z recepcją, kącik TV sat., 6 barów, restauracja główna z tarasem w stylu mauretańskim, restauracja a'la carte, sklepy, dyskoteka. Na zewnątrz 2 baseny ze słodką wodą (przy jednym animacje hotelowe, przy drugim - strefa relaksu), wodospady, 2 bary z przekąskami przy basenach, tarasy słoneczne. Leżaki przy basenach w cenie. www.lopesan.com

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3A): na 3., 4. i 5. piętrze, TV sat. (niektóre programy za opłatą), telefon, sejf (za opłatą), lodówka (za opłatą), sofa dla trzeciej osoby, umeblowany balkon. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje Komfort Plus (2-3K): na najwyższych piętrach, poza tym wyposażone jak pokoje 2A. Wariant ekonomiczny (2S): na 1. i 2. piętrze.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat, lipiec-sierpień). Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, przedstawienia, dyskoteka, muzyka na żywo.

Dostęp do internetu

kącik internetowy oraz WI-FI za opłatą.

Sport

siatkówka, rzutki, gimnastyka w wodzie, tenis stołowy, boisko wielofunkcyjne (koszykówka, piłka nożna). Za opłatą: bilard, dobrze wyposażona siłownia, 3 korty tenisowe (z oświetleniem), szkoła nurkowania SUN-SUB.

Wellness

3 whirlpoole. Za opłatą: masaże.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu, show cooking, kolacje tematyczne.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Napoje do posiłków. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (z karty AI) w godz. 11-23:00. Późne śniadanie do godz. 11:00. Przekąski w godz. 11:30-12:30, kawa, herbata i wypieki w godz. 15:30-17:00, kanapki w godz. 22-23:00. Nie obejmuje English Pub, Meeting Bar, dyskoteki Ozon.

Wcześniej = taniej

do 31.01.16 25% zniżki, od 1.02.16 20% zniżki przy rez. do 60 dni przed wyjazdem.

Dla nowożeńców

5% zniżki.

Dla dzieci

2-6 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa, 7-12 lat: zniżka procentowa.

Polecamy

  • w centrum Playa del Inglés
  • liczne atrakcje sportowe
  • bogaty program animacyjny
  • korzystna cena


Mapa Hotelu IFA Buenaventura
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Gran Canaria)
Stolica Gran Canarii czyli miasto Las Palmas z popularną dzielnicą zakupową Vegueta
Lubiany przez turystów park kaktusów na Gran Canarii
Popularny kurort na Gran Canarii z piękną, długą plażą czyli Playa del Ingles
Playa Taurito blisko Puerto Rico na Gran Canarii
Najpopularniejsze w Europie wydmy Maspalomas
Popularna na Gran Canarii Kaldera Pinos de Galdar
Jedno z najpiękniejszych, klimatycznych miasteczek na Gran Canarii - Teror
Przepiękne miasteczko na Gran Canarii z licznymi kanałami wodnymi, mostami, białą zabudową i restauracjami czyli Puerto de Mogan
Popularna plaża Amadores na Gran Canarii
Słynna latarnia morska w miejscowości Maspalomas na Gran Canarii
Nowoczesna dzielnica z luksusowymi hotelami czyli Meloneras na Gran Canarii
Gran Canaria to idealne miejsce na uprawianie sportów wodnych
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu IFA Buenaventura

4.0
polecam

hotel Ifa Buenaventura jest bardzo duzy, nie sposób sie w nim nudzić. Bylismy z 2 dzieci , animacje i rozrywki dla nich bylo mnóstwo, hotel wesoły z bardzo duzymi pokojami 40 m kw, blisko centrum, do plazy jest kawalek, ale mozna podjechać busem. Wyzywienie urozmaicone, ale sa kolejki do posiłkow. wieczorem nawet cieakwe animacje i smaczne drinki :0 polecam dla rodzin z dziecmi nie wyda sie fortuny a jest się na pięknej i słonecznej Gran Canarii!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.0
4.0
polecam

Jesteśmy paczką studentów i wybraliśmy hotel Ifa Buenaventura ze względu na położenie i masę atrakcji w okolicy :) Wszystko było ok - hotel jest dosyć skromny, ale my nie mamy wielkich wymagań. W Playa Del Ingles zabawa trwa do białego rana i o to nam chodziło :) Spędziliśmy bardzo udane wakacje na Gran Canarii - polecamy!!

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.0
4.4
zdecydowanie polecam

wróciliśmy z tego hotelu na początku września. wybraliśmy go ze względu na położenie - zawsze ciągnęło nas na Gran Canarię, a w szczególności do Playa del Ingles i na okoliczne przepiękne plaże :) hotel IFA Bunaventura nas nie zawiódł, skromny, świetnie położony, z bardzo dobrym jedzeniem i miłą obsługą. jedyne co nas denerwowało to brak klimatyzacji w pokoju i nachalne animacje, ale to jakoś przeżyliśmy :)

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    4.4
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Obsługa
    4.9
HolidayCheck
Ocena IFA Buenaventura:
4.5 / 6

Lecieć i nie żałować 2018-03-30
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Bez oszukaństwa :) Tak jak było w reklamie hotelu tak ten hotel wyglądał. Jedzenie na okrągło do...
więcej

5.9
Good hotel but promotes smoking 2018-03-25
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.3
  • Obsługa
    5.8

Hotel godny polecenia, niestety promujący palenie:( Nie do wiary ale w części restauracyjnej na zewn...
więcej

5.1
Duży hotel z fajnymi basenami 2018-02-24
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

4.0
Bardzo udane, rodzinne wakacje 2018-02-18
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Fajny hotel za przystepna cene 2007-12-04
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    4.7

Bardzo przyjemny hotel; pokoje przestronne i czyste; duzy i ladnie zagospodarowany teren wokol hotel...
więcej

5.1
Goraco polecam 2009-06-14
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    3.5
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

4.9
Super hotel za dobrą cenę 2009-11-12
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    4.5

4.7
Wszystko znakomite, ale dla ludzi głuchych! 2010-03-08
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

hotel bardzo dobry, jedzenie w ilosciach nieograniczonych, duzo owocow, obsluga wspaniala, grzeczna ...
więcej

5.6
Dobry hotel, dobre położenie i komunikacja 2010-03-12
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    4.5

Warto pojechać szczególnie w okresie grudzień, styczeń ciepło i słonecznie dużo rozrywek dobre wyży...
więcej

5.0
Super 2010-08-27
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

5.0
Zaskakujący - pozytywami - hotel! 2010-10-30
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

5.3
Dobry Hotel, dobre położenie i komunikacja 2011-01-06
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Hotel IFA Buenaventura położony jest 500 metrów od plaży w Playa del Inglés na południowym wybrzeżu ...
więcej

5.9
Ciekawe miejsce! 2011-02-27
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Rodzinne wczasy 2011-06-29
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

5.0
Urlop z karaluchami i brudnymi naczyniami 2011-10-06
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    3.0

3.8
Wymarzony pobyt, wymarzone wakacje! 2011-10-30
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

4.7
Buenaventura - rozczarowanie 2011-12-06
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    1.8
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    2.7

Na urlop w tym hotelu przekonały mnie dobre opinie na HolidayCheck. Niestey hotel okazał się rozczar...
więcej

3.3
Fajnie było, ale się skończyło 2012-02-04
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    4.0

fajnie bylo ale sie skonczylo trzeba miec rezerwe na lazace karaluchy nawet po stolach w restauracj...
więcej

4.6
Pobyt nie rozczarował 2012-02-12
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    3.7

Hotel generalnie godny polecenia. Plusy: - dobre położenie: około kilometra do plaży ( a dokładn...
więcej

5.5
Pokój 2012-06-17
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    2.0

3.8
Świetne miejsce za rozsądne pieniądze 2013-07-15
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    6.0

Wakacje 2013r, polecam ten hotel,doskonale połozony,było świetnie, żadnych karaluchów, jedzenie smac...
więcej

5.4
Rewelacyjny pobyt 2015-11-17
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Super hotel 2016-08-11
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Super hotel, w super cenie! 2016-12-17
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Krótki odpoczynek 2017-03-18
Szczegóły oceny hotelu IFA Buenaventura:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Jeżeli znalazłeś się na tej stronie tzn że zastanawiasz się czy jechać do tego hotelu,, moja opinia ...
więcej

5.9

IFA Buenaventura - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC balkon
1 os. pokoj standardowy
Standardzimmer WC balkon lub taras
Standardzimmer lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Minibar Safe Telewizor Telefon
Tani pokój WC balkon lub taras
family room standard balcony
Pokoj Komfort Plus lazienka WC balkon oberste 3 Etagen
standard comfort garden-pool view balcony
standard deluxe balcony
2 os. pokoj standardowy
Standardzimmer WC balkon lub taras widok na ogrod
standard singleuse comfort garden-pool view balcony
standard singleuse deluxe balcony
Standardzimmer lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Minibar Safe Telewizor Telefon
standard singleuse standard balcony
standard standard balcony
Tani pokój WC balkon lub taras
Pokoj Komfort Plus lazienka WC balkon oberste 3 Etagen
Pokoj wariant ekonomiczny Standard lazienka WC balkon
Standardzimmer WC balkon lub taras widok na ogrod
Standardzimmer lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Minibar Safe Telewizor Telefon
Tani pokój WC balkon lub taras
Pokoj Komfort Plus lazienka WC balkon oberste 3 Etagen
Pokoj wariant ekonomiczny Standard lazienka WC balkon
Doppelzimmer,Balkon
Doppelz,Balkon,Sparpreis
DZ/Poolblick
Single mit Kind Balkon
Doppelzimmer,Balkon
Einzelzimmer,Balkon
Einzel,Balkon,Poolblick

IFA Buenaventura - Możliwości wyżywienia:


IFA Buenaventura - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel IFA Buenaventura? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00