cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
  • Hotel Dunas Suites & Villes Resort, Gran Canaria
1 / 22
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
26.11 - 03.12
już od 3079 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
18.04 - 21.04
już od 2159 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Dunas Suites & Villes Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Dunas Suites & Villes Resort
star 4

Hiszpania: Gran Canaria
Ocena hotelu Dunas Suites & Villes Resort:
4.5 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Dunas Suites & Villes Resort:
  • Lokalizacja
    4.7
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.7
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    4.7
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 listopada 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 18 kwietnia 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dunas Suites &Villas Resort to rewelacyjnie usytuowany hotel niedaleko Rezerwatu Przyrody Wydm Maspalomas i latarni Faro. Polecamy na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi (bogata infrastruktura hotelowa i dogodne zakwaterowanie). To bardzo dobry wybór na rodzinne wakacje na Gran Canarii. Hotel Dunas Suites & Villas Resort rekomendujemy także ze względu na wysoką jakość świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, około 800 metrów od centrum Meloneras i publicznej, piaszczystej plaży Maspalomas, z łagodnym zejściem do oceanu, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi (bezpłatny bus na plażę)
  • przestronne apartamenty z częścią dzienną i sypialną i własnym tarasem
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, hydromasaż, jacuzzi, kort tenisowy, centrum SPA< animacje, wi fi gratis

Hotel Dunas Suites & Villes Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dunas Suites &Villas Resort to rewelacyjnie usytuowany hotel niedaleko Rezerwatu Przyrody Wydm Maspalomas i latarni Faro. Polecamy na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi (bogata infrastruktura hotelowa i dogodne zakwaterowanie). To bardzo dobry wybór na rodzinne wakacje na Gran Canarii. Hotel Dunas Suites & Villas Resort rekomendujemy także ze względu na wysoką jakość świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, około 800 metrów od centrum Meloneras i publicznej, piaszczystej plaży Maspalomas, z łagodnym zejściem do oceanu, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi (bezpłatny bus na plażę)
  • przestronne apartamenty z częścią dzienną i sypialną i własnym tarasem
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, hydromasaż, jacuzzi, kort tenisowy, centrum SPA< animacje, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 1,2 km promenadą do plaży w Maspalomas (kilka razy dziennie kursuje bezpłatny autobus hotelowy)
  • w bliskiej odległości centrum handlowe, a także pole golfowe (ok. 500 m)
  • czas dojazdu z lotniska ok. 55 min

wstep

  • hotel nie akceptuje zwierząt 
Uwaga:  Godziny otwarcia barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pory roku i pogody. W okresie zimowym zjeżdżalnie, aquaparki, zewnętrzne baseny i niektóre bary są zwykle nieczynne. Programy animacyjne mogą zostać ograniczone lub odbywać się wewnątrz hotelu.

Do dyspozycji gości

  • recepcja (24 h)
  • taras 
  • ogród 
  • winda 
  • restauracja główna 
  • 2 bary
  • 7 basenów zewnętrznych (ze słodką wodą, 3 dla dzieci)   

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie)
  • leżaki, parasole (przy basenie)
  • ręczniki (za kaucją, wymiana płatna)

Dodatkowe udogodnienia

  • minimarket
  • parking
  • pralnia (płatna) 
  • lekarz 

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

302

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dla dzieci

  • miniklub dla dzieci (4-12 lat, czynny sezonowo)
  • minidyskoteka
  • plac zabaw
  • 3 baseny dla dzieci (podgrzewane, czynne sezonowo)
  • łóżeczko dla dzieci (w cenie)
  • wysokie krzesełka 

Sport i wellness

W cenie
  • tenis stołowy
  • sala fitness
  • aerobik
  • aqua fitness
  • stretching
  • łucznictwo
Płatne
  • kort tenisowy
  • bilard
  • masaże
  • zabiegi kosmetyczne

rozrywka

  • program animacyjno-sportowy
  • pokazy 
  • dyskoteka 
  • bilard (płatny) 
  • boccia 
  • rzutki 

Pokoje

Bungalow BUX1
  • 1-4 os.
  • ok. 34 m2
  • pokój dzienny
  • sypialnia
  • klimatyzacja (centralnie sterowana)
  • aneks kuchenny
  • taras
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • lodówka
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
Suita SUX1
  • 1-4 os.
  • ok. 34 m2
  • pokój dzienny
  • sypialnia
  • klimatyzacja (centralnie sterowana)
  • taras
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • lodówka
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
Suita ekonomiczna SUZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadania (8.00-10.30)
  • obiady (13.00-15.00)
  • kolacje (18.00-21.30)
  • posiłki w formie bufetu
  • przekąski (11.00-18.00)
  • lody (10.00-20.00)
  • ciasta (16.00-17.00)
  • lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe dostępne w barach według karty hotelu (10.00-24.00) 
  • kawa/herbata po południu 
Dwa posiłki
  • śniadania (8.00-10.30)
  • obiadokolacje (18.00-21.30)
  • posiłki w formie bufetu
Dodatkowe informacje
  • specjalne menu bożonarodzeniowe i noworoczne (w formie bufetu) 
  • możliwość zamówienia dań bezglutenowych, bez laktozy, wegetariańskich, wegańskich (wymagana rezerwacja, w cenie) 
  • wymagany odpowiedni strój w restauracji 

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dunas Suites &Villas Resort to rewelacyjnie usytuowany hotel niedaleko Rezerwatu Przyrody Wydm Maspalomas i latarni Faro. Polecamy na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi (bogata infrastruktura hotelowa i dogodne zakwaterowanie). To bardzo dobry wybór na rodzinne wakacje na Gran Canarii. Hotel Dunas Suites & Villas Resort rekomendujemy także ze względu na wysoką jakość świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, około 800 metrów od centrum Meloneras i publicznej, piaszczystej plaży Maspalomas, z łagodnym zejściem do oceanu, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi (bezpłatny bus na plażę)
    • przestronne apartamenty z częścią dzienną i sypialną i własnym tarasem
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, hydromasaż, jacuzzi, kort tenisowy, centrum SPA< animacje, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Gran Canaria

    Opis oferty:

    Otoczony tropikalnym ogrodem o powierzchni 75 tys. m², dysponuje aż 4 basenami dla dorosłych i 3 brodzikami dla dzieci. Położony niedaleko Rezerwatu Przyrody Wydm Maspalomas oraz słynnej latarni Faro - symbolu Gran Canarii. Nowoczesne i przestronne suity z osobną częścią dzienną i sypialną to idealny wybór na rodzinne wakacje. W 2017 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej, ok. 800 m od centrum MELONERAS z barami i restauracjami, przy drodze lokalnej, minimarket i kiosk przy hotelu; ok. 35 km od lotniska Las Palmas; przystanek autobusowy ok. 250 m od hotelu.

    PLAŻA:

    Maspalomas, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 800 m od hotelu, dojście drogą lokalną lub bezpłatny dojazd hotelowym busem 4 razy dziennie, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet), na plaży wydzielona strefa dla naturystów.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, elegancki i zadbany, zbudowany w 1990 r. (wille) i 1996 r. (suity), odnowione pokoje w 2008 r. (wille) i 2011 r. (suity), budynek główny oraz 226 suit i 76 willi, w budynku głównym: całodobowa recepcja, elegancki i przestronny hol, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show cooking i wieczory tematyczne 3 razy w tygodniu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), restauracja/bar Delfin (dania nieobjęte all inclusive) - á la carte, kuchnia włoska, dostępne foteliki dla dzieci; bar w holu (nieobjęty all inclusive), bar w dyskotece; taras z widokiem na ogród i basen, tropikalny ogród o powierzchni 75 tys. m², minimarket, kiosk, kantor, bankomat, parking, przechowalnia bagażu, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach publicznych; za opłatą: pralnia, lekarz na wezwanie, fryzjer, opiekunka do dziecka, room-service, akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    suite:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 40 m², przestronny i elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), sypialnia i oddzielony drzwiami pokój dzienny, telewizja satelitarna, telefon, internet bezprzewodowy; za opłatą: minibar (płatny wg konsumpcji), sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród lub basen;

    suite comfort:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², wyposażenie jak w pokoju suite, dodatkowo: szlafrok, kapcie, zestaw do kawy/herbaty; suite comfort za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    4 baseny w tym 3 podgrzewane w sezonie zimowym, słodka woda, nieregularny i prostokątny kształt, basen główny ok. 200 m², pozostałe ok. 100 m², każdy gł. 1,1-1,5 m, podgrzewane w sezonie zimowym, hydromasaż, jacuzzi, 3 brodziki dla dzieci, słodka woda, każdy ok. 15 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne leżaki i parasole, ręczniki za kaucją; siłownia, rzutki, tenis stołowy; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci, dyskoteka; za opłatą: kort tenisowy (z oświetleniem i wypożyczalnią sprzętu), bilard; centrum wellness (sauna i masaże); oferta zewnętrzna: sporty wodne na plaży, rowery górskie, jazda konna, 18-dołkowe pole golfowe ok. 600 m od hotelu.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00­-15.00), kolacja (18.00­-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; podwieczorek serwowany w barze Delfin przy basenie (16.00-17.00), przekąski w barze Delfin przy basenie (11.00-16.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne i importowane napoje alkoholowe w barze przy basenie i dyskotece (10.00­-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/928141800, www.dunashotels.com

    GRATIS:

    Wi-Fibus na plażę


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dunas Suites &Villas Resort to rewelacyjnie usytuowany hotel niedaleko Rezerwatu Przyrody Wydm Maspalomas i latarni Faro. Polecamy na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi (bogata infrastruktura hotelowa i dogodne zakwaterowanie). To bardzo dobry wybór na rodzinne wakacje na Gran Canarii. Hotel Dunas Suites & Villas Resort rekomendujemy także ze względu na wysoką jakość świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, około 800 metrów od centrum Meloneras i publicznej, piaszczystej plaży Maspalomas, z łagodnym zejściem do oceanu, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi (bezpłatny bus na plażę)
    • przestronne apartamenty z częścią dzienną i sypialną i własnym tarasem
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, hydromasaż, jacuzzi, kort tenisowy, centrum SPA< animacje, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Gran Canaria

    Opis oferty:

    Otoczony tropikalnym ogrodem o powierzchni 75 tys. m², dysponuje aż 4 basenami dla dorosłych i 3 brodzikami dla dzieci. Położony niedaleko Rezerwatu Przyrody Wydm Maspalomas oraz słynnej latarni Faro - symbolu Gran Canarii. Nowoczesne i przestronne suity z osobną częścią dzienną i sypialną to idealny wybór na rodzinne wakacje.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej, ok. 800 m od centrum MELONERAS z barami i restauracjami, przy drodze lokalnej, minimarket i kiosk przy hotelu; ok. 35 km od lotniska Las Palmas; przystanek autobusowy ok. 250 m od hotelu.

    PLAŻA:

    Maspalomas, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 900 m od hotelu, dojście drogą lokalną lub bezpłatny dojazd hotelowym busem 4 razy dziennie, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet), na plaży wydzielona strefa dla naturystów.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, elegancki i zadbany, zbudowany w 1990 r. (wille) i 1996 r. (suity), odnowione pokoje w 2008 r. (wille) i 2011 r. (suity), 2018 r. (hol, recepcja i restauracja), ostatni remont w 2019 r. (wyposażenie pokoi - suity, nowy amfiteatr, restauracja, basen główny oraz jego otoczenie), budynek główny oraz 168 suit i 76 willi, w budynku głównym: całodobowa recepcja, elegancki i przestronny hol, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show cooking i wieczory tematyczne 3 razy w tygodniu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), restauracja tematyczna przy basenie - kuchnia międzynarodowa, 2 bary; taras z widokiem na ogród i basen, tropikalny ogród o powierzchni 75 tys. m², minimarket, kiosk, bankomat, parking, przechowalnia bagażu, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: pralnia, lekarz na wezwanie, fryzjer, opiekunka do dziecka, akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    suite:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), odnowiony, ok. 40 m², przestronny i elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), sypialnia i oddzielony drzwiami pokój dzienny, telewizja satelitarna, telefon, internet bezprzewodowy, mała lodówka; za opłatą: sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród lub basen;

    suite comfort:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², wyposażenie jak w pokoju suite, dodatkowo: szlafrok, kapcie, zestaw do kawy/herbaty;

    senior suite:

    4-os. (mozliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 58 m², 2 sypialnie i pokój dzienny, wyposażenie jak w suite; pokoje suite comfort oraz senior suite za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    4 baseny w tym 3 podgrzewane w sezonie zimowym, słodka woda, nieregularny i prostokątny kształt, basen główny ok. 200 m², pozostałe ok. 100 m², gł. 1,1-1,6 m, podgrzewane w sezonie zimowym, hydromasaż, jacuzzi, 3 brodziki dla dzieci, słodka woda, każdy ok. 15 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne leżaki i parasole, ręczniki za kaucją; siłownia, rzutki, tenis stołowy; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), nowo otwarty w czerwcu 2019 r. Duni Water Splash Park dla dzieci, animacje dla dorosłych i dzieci, dyskoteka; za opłatą: kort tenisowy (z oświetleniem i wypożyczalnią sprzętu), bilard; centrum wellness (sauna i masaże), wypożyczalnia rowerów; oferta zewnętrzna: sporty wodne na plaży, 18-dołkowe pole golfowe ok. 600 m od hotelu.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00­-15.00), kolacja (18.00­-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski (11.00-17.00), lody (10.00-17.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne i importowane napoje alkoholowe (10.00­-24.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/928141800, www.dunashotels.com

    GRATIS:

    Wi-Fi bus na plażę


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dunas Suites &Villas Resort to rewelacyjnie usytuowany hotel niedaleko Rezerwatu Przyrody Wydm Maspalomas i latarni Faro. Polecamy na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi (bogata infrastruktura hotelowa i dogodne zakwaterowanie). To bardzo dobry wybór na rodzinne wakacje na Gran Canarii. Hotel Dunas Suites & Villas Resort rekomendujemy także ze względu na wysoką jakość świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, około 800 metrów od centrum Meloneras i publicznej, piaszczystej plaży Maspalomas, z łagodnym zejściem do oceanu, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi (bezpłatny bus na plażę)
    • przestronne apartamenty z częścią dzienną i sypialną i własnym tarasem
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, hydromasaż, jacuzzi, kort tenisowy, centrum SPA< animacje, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Kompleks bungalowów, położony w dzielnicy hotelowej Maspalomas, około 800 metrów od centrum Meloneras oraz w odległości spaceru od słynnych wydm. Ten 4*, zadbany hotel otoczony jest ładnie zagospodarowanym, tropikalnym ogrodem o powierzchni 75 tys. m?. Do lotniska ok. 35km.
    Plaża:

    Hotel znajduje się ok. 900 m od piaszczystej plaży Maspalomas (bezpłatny bus hotelowy dowozi kilka razy dziennie). Leżaki i parasole na plaży dodatkowo płatne ok. 12 Eur/komplet. Na plaży wydzielona strefa dla naturystów.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, restauracja główna, restauracja à la carte, bar w holu, bar w dyskotece, taras z widokiem na ogród i basen, 4 baseny (w tym 3 podgrzewane w sezonie zimowym), 3 brodziki dla dzieci, plac zabaw,taras słoneczny z leżakami i parasolami przy basenie, minimarket, kiosk, kantor, bankomat, przechowalnia bagażu, pralnia. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (płatne).
    Pokoje:

    Hotel oferuje zakwaterowanie wpokojach róznego typu. Wszystkie przestronne, elegancko urządzone, klimatyzowane, z osobną sypialnią i pokojem dziennym, łazienką (prysznic/wanna, suszarka do włosów), TV-sat, telefonem, sejfem (płatny), minibarem (płatny), tarasem (umeblowany).
    Suite (pow. ok 40m2) - dla max. 4 os. w układzie 2+2.
    Wyżywienie:

    Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (kuchnia międzynarodowa, show cooking i wieczory tematyczne 3 razy w tygodniu. Istnieje możliwość dopłaty do all incusive. Podczas kolacji obowiązuje strój formalny (Panowie - długie spodnie).
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel prowadzi animacje dla dorosłych i dzieci. Siłownia, rzutki, tenis stołowy, dyskoteka. Za dodatkową opłatą możliwość korzystania z kortu tenisowego (z oświetleniem i wypożyczalnią sprzętu), stołu do bilardu, centrum wellness (sauna i masaże). Dodatkowo, 600 m od hotelu znajduje się 18-dołkowe pole golfowe (za dodatkową opłatą).
    Internet:

    Bezpłatne Wifidostępne w wyznaczonych miejscach hotelu.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko (dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    GRAN CANARIA

    Wycieczki lokalne i atrakcje

    Gran Tour - fantastyczna wyspa

    Podczas całodniowej wyprawy będziecie Państwo mieli okazję poznać północną i centralną część wyspy, podziwiając niezwykłe zróżnicowane krajobrazy i odkrywając najpiękniejsze zakątki wyspy. Jadąc krętymi drogami dotrzecie Państwo do malowniczych wiosek z typową, kanaryjską architekturą, np. Arucas ze słynną neogotycką katedrą Jana Chrzciciela oraz fabryką rumu z XIX wieku, czy Firgas i Moya. W Fontanales przerwa na kanaryjski obiad. Przejeżdżając przez góry porośnięte lasami sosny kanaryjskiej zatrzymamy się w punktach widokowych Cruz de Tajeda czy Fataga, które pozwolą zachwycić się pięknem wyspy i dostarczą niezapomnianych wrażeń!
    CENA: ok. 52,50 Eur/os. dorosła, ok. 25,75 Eur za dziecko do 11 lat.
    Rejs pod żaglami

    Ekskluzywny rejs jachtem żaglowym z polską załogą pod polską banderą. Możliwość zdobycia pierwszych szlifów żeglarskich. Okazja do poruszania się po Oceanie Atlantyckim wykorzystując siłę wiatru. Podziwianie wyspy z dalszej odległości jak i również od jej zachodniej, klifowej strony. Postój w jednej z wybranych zatok, z krystalicznie czystą wodą, okazja do snurkowania oraz czas na ciepły posiłek. Niewielkie, kameralne grupy pozwolą na przyjemny relaks pośród fal oceanu.
    CENA: ok. 49Eur os.
    Tajemnice Gran Canarii
    Wycieczka krajobrazowo-fotograficzna po trudno dostępnych, dziewiczych zakątkach południowej i zachodniej Gran Canarii. Zobaczymy wyspę z innej perspektywy - zachwyci nas kanaryjskie Morskie Oko", zaskoczy tęczowa skała a wrażenia dopełnią ukryte w górach urokliwe wioski. Wyjazdy odbywają się w towarzystwie fotografa, w małych grupach 8 osobowych, w wygodnych, klimatyzowanych minibusach. Gwarantujemy spektakularne widoki, fantastyczne wspomnienia i fotopamiątki w Twoim albumie z wakacji wszystko to w rodzinnej atmosferze bez tłumów i pośpiechu.
    Cena: ok. 39 Eur/os.
    HISZPAŃSKIE SMAKI - KURS GOTOWANIA
    Chcesz poczuć się jak Master Chef? Zapraszamy na wyjątkowy kurs gotowania, podczas którego w kilka godzin zgłębisz tajniki najbardziej kultowych hiszpańskich potraw! Eksperci Greenpoint Cooking Academy nauczą Cię przyrządzać wyborny chłodnik gazpacho, najsłynniejszą kanaryjską przekąskę  - pomarszczone ziemniaki papas arrugadas, oraz paellę rodem z Walencji. To wszystko okraszone winem i atmosferą wspaniałej zabawy! Czas trwania - ok. 4 h.
    Cena: ok.69 EUR/os. gotująca SOLO przy stole, ok. 99 Eur/2 os. gotujące w DUECIE. Minimalny wiek - 12 lat.
    Jeep safari

    Przygoda, która daje możliwość odkrycia ukrytego piękna niedostępnych części wyspy! Podczas przejażdżki jeepami 4x4 zobaczycie Państwo niesamowity powulkaniczny krajobraz, górskie wioski, zamieszkane jaskinie czy doliny pełne migdałowców. Dodatkowa atrakcja wycieczki będzie przejażdżka na... wielbłądach. Mnóstwo frajdy dla całej rodziny!
    CENA: ok. 56 Eur/os. dorosła, ok. 44 Eur za dziecko do 12 lat.
    Las Palmas i okolice

    Podczas tej wycieczki poznamy bliżej kosmopolityczne Las Palmas, czyli stolicę Gran Canarii i zarazem największe miasto archipelagu Wysp Kanaryjskich. Odwiedzimy dwie najważniejsze dzielnice: zabytkową Veguete z katedrą św. Anny oraz tętniącą życiem Triane, pełną butików i knajpek. Zobaczymy także najpiękniejszą plażę miejską w Europie - Las Canteras, porównywaną często z brazylijską Copacabaną. W programie wycieczki również wizyta w największym ogrodzie botanicznym w Hiszpanii w miejscowosci Tafira oraz wizyta na plantacji aloesu.
    CENA: ok. 25 Eur/os. dorosła, ok. 15 Eur za dziecko do 12 lat.
    Loro Park

    Wyprawa na wyspę Teneryfę do największego ogrodu zoologiczno-botanicznego w Europie! Fantastyczny dzień dla całej rodziny. Największymi atrakcjami parku są pokazy orek, delfinów i lwów morskich. W Loro Parku można zobaczyć też akwarium w kształcie tunelu, górę lodową z pingwinami oraz wybiegi ze zwierzętami takimi jak aligatory, goryle, jaguary, leniwce itp.
    CENA: ok. 101 Eur/os. dorosła, ok. 72 Eur za dziecko do 12 lat, dziecko do 2lat ok. 4Eur.
    Trekking

    "Podczas pieszych wędrówek po Gran Canarii można zwiedzić wyspę z innej perspektywy i odkryć te zakątki wyspy, do których nie da się dotrzeć w inny sposób. Wybierz jedną z trzech dostępnych tras: Magiczne Wodospady, Roque Nublo, Szczyty Gran Canarii. W kameralnym gronie z polskim przewodnikiem poczuj, dotknij i zobacz niesamowitą przyrodę wyspy.                              
    CENA: ok. 53 Eur/os. dorosła, ok. 39 Eur za dziecko do 12 lat.
    Poema del Mar

    Otwarte w 2018 roku akwarium, którego twórcami są właściciele Loro Parku. Położony w portowej części miasta Las Palmas obiekt odkrywa przed nami świat podwodny. W ogromnych zbiornikach przez szyby (również największa szyba-ekran w Europie) można podziwiać ryby z całego świata, żółwie, meduzy, płaszczki, rekiny.
    CENA: ok. 25 Eur/os. dorosła, ok. 17,50 Eur za dziecko do 12 lat.
    Z dziećmi

    Palmitos Park
    Przepięknie usytuowany ogród zoologiczny, gdzie można podziwiać pokazy delfinów, ptaków drapieżnych, czy papug. Miejsce, gdzie można spędzić świetnie czas w gronie rodziny, przechadzając się pośród wielu gatunków zwierząt, będąc otoczonym fascynującą roślinnością.
    Aqualand
    Park rozrywki z licznymi zjeżdżalniami i atrakcjami wodnymi. Idealne miejsce dla miłośników spędzania czasu w wodzie, dającej ulgę w upalne dni.
    Poema del Mar
    Otwarte w 2018 roku akwarium, którego twórcami są właściciele Loro Parku. Położony w portowej części miasta Las Palmas obiekt odkrywa przed nami świat podwodny. W ogromnych zbiornikach przez szyby (również największa szyba-ekran w Europie) można podziwiać ryby z całego świata, żółwie, meduzy, płaszczki, rekiny.
    Przyroda

    Wydmy w Maspalomas
    Przepiękny rezerwat przyrody, najmocniej łączący Gran Canarie z Afryką. Góry piasku, które można pokonywać zmierzając w kierunku oceanu lub w kierunku latarni morskiej w Maspalomas. Wędrując po kanaryjskiej pustyni można również zobaczyć niewielki zbiornik wodny Charca de Maspalomas, do którego zlatuje się wiele gatunków ptaków z całego świata.
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    "
    Inne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas
    Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
    Orientacyjne ceny
    Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i można tu kupić taniej wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. Skrzynki pocztowe dostępne są w wielu miejscach, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w wielu sklepach i kioskach. Cena karty waha się od 6 do 12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne, dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Gran Canaria
    Trzecia co do wielkości wyspa archipelagu Wysp Kanaryjskich znana jest ze swej różnorodności. Znajdziemy tu kilka stref klimatycznych oraz szeroką gamę egzotycznej roślinności. Centrum wyspy zajmują wysokie góry pokryte śniegiem, podczas gdy na wybrzeżu niezliczone plaże oferują prawdziwie letnią atmosferę. Słynne wydmy w Maspalomas działają jak magnes i od lat przyciągająmasowo turystów z całego świata. Wyspa jest prawdziwym rajem dla miłośników aktywnego wypoczynku , można tu uprawiać wszelkiego rodzaju sporty wodne takie jak surfing, nurkowanie czy sporty motorowodne.
    Playa del Ingles
    To wymarzone miejsce dla tych, którzy kochają plażę w dzień i zabawę wieczorem. Długa, piaszczysta plaża ciągnąca się aż do Maspalomas zachęca do opalania i wypoczynku a niezliczone bary, dyskoteki i kluby czynne do późnej nocy zachęcają do odrobiny szaleństwa.
    Maspalomas/Meloneras
    Najsłynniejsze wydmy Wysp Kanaryjskich, nadmorska promenada, eleganckie hotele i pola golfowe - to wszystko znajduje się właśnie tutaj. Doskonałe miejsce dla tych którzy uwielbiają spacerować i cieszyć się słońcem bo plażą można dojść aż do Playa del Ingles.
    San Augustin
    Położony na uboczu mały kurort oferujący wszystkie udogodnienia i spokojną atmosferę. Piaszczysta plaża w zatoce oferujeidealne warunki do opalania i spacerów. Miejscowość jest również doskonałym miejscem wypadowym do zwiedzania wyspy.
    Playa de Taurito
    Jedno z bardziej znanych kąpielisk na wyspie charakteryzuje się zatokową plażą ze spokojną wodą i białym piaskiem. To doskonałe miejsce dla rodzin i dla tych którzy chcą spędzić wakacje z dala od zgiełku wielkich kurortów. Dodatkową atrakcją jest największy na wyspie aquapark.
    Wyloty z: Warszawy.
    Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora
    Sezonowość

    Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dunas Suites &Villas Resort to rewelacyjnie usytuowany hotel niedaleko Rezerwatu Przyrody Wydm Maspalomas i latarni Faro. Polecamy na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi (bogata infrastruktura hotelowa i dogodne zakwaterowanie). To bardzo dobry wybór na rodzinne wakacje na Gran Canarii. Hotel Dunas Suites & Villas Resort rekomendujemy także ze względu na wysoką jakość świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, około 800 metrów od centrum Meloneras i publicznej, piaszczystej plaży Maspalomas, z łagodnym zejściem do oceanu, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi (bezpłatny bus na plażę)
    • przestronne apartamenty z częścią dzienną i sypialną i własnym tarasem
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, hydromasaż, jacuzzi, kort tenisowy, centrum SPA< animacje, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4 Hiszpania/Gran Canaria

    Informacje Ogólne

    Dunas Suites and Villas Resort znajduje się w odległości 1200 m od plaży piaszczysta. Miasta położone najbliżej hotelu to Playa del Inglés (5 km) i Vecindario (26 km). Pozostałe miasta: Las Palmas de Gran Canaria (60 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada klimatyzację, recepcję i winda. Personel mówi po angielsku, niemiecku i hiszpańsku. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia samochodów. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Do dyspozycji są 4 baseny. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: Roque Nublo (43 km), Palmitos Park (12 km), jazda konna (6 km), Presa de Chira (42 km), lotnisko LPA (30 km) i Faro de Maspalomas (2 km). W pobliżu hotelu znajdują się sklepy. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

    Udogodnienia

    Hotel oferuje kantor, sejfy i pokojówki. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik, usługi opiekunki i klub dziecięcy, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki

    Śniadanie w godz. 08:00 - 10:30 : bufet. W hotelu znajduje się restauracja.

    Sport i Rozrywka

    Dunas Suites and Villas Resort posiada jacuzzi, masaże wodne i słoneczny taras. Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje bilard, rzutki i tenis stołowy. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: tenis. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 600 m.

    Dodatkowe Informacje

    Akceptujemy następujące formy płatności: American Express, karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

    bagaż

    Warszawa Modlin, Kraków Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 15 kg - 240zł/osobę - 20 kg - 340zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie. Warszawa Chopin Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 20 kg - 190zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.

    wyżywienie

    HB - śniadania i obiadokolacje. Napoje płatne dodatkowo
    ALL - śniadania, obiady, kolacje. Pomiędzy posiłkami przekąski, lokalne napoje bezalkohlowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10:00 - 23:00
    ALL+ - śniadania, obiady, kolacje. Pomiędzy posiłkami przekąski, lokalne oraz wybrane międzynarodowe i markowe napoje bezalkohlowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10:00 - 23:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dunas Suites &Villas Resort to rewelacyjnie usytuowany hotel niedaleko Rezerwatu Przyrody Wydm Maspalomas i latarni Faro. Polecamy na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi (bogata infrastruktura hotelowa i dogodne zakwaterowanie). To bardzo dobry wybór na rodzinne wakacje na Gran Canarii. Hotel Dunas Suites & Villas Resort rekomendujemy także ze względu na wysoką jakość świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, około 800 metrów od centrum Meloneras i publicznej, piaszczystej plaży Maspalomas, z łagodnym zejściem do oceanu, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi (bezpłatny bus na plażę)
    • przestronne apartamenty z częścią dzienną i sypialną i własnym tarasem
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, hydromasaż, jacuzzi, kort tenisowy, centrum SPA< animacje, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Gran Canaria, Hiszpania

    Opis hotelu

    Ośrodek wypoczynkowy zbudowany został w roku 1996. Obiekt oferuje łącznie 302 pokoje. Liczba znajdujących się ogólnie na terenie obiektu willi / domków wynosi 76. Poszczególne piętra osiągalne są za pomocą windy bądź też schodami. Dopełnieniem komfortowego pobytu jest możliwość skorzystania z szatni i kantoru wymiany walut. W pomieszczeniach ogólnodostępnych skorzystać można z Wi-Fi. Do oferty gastronomicznej hotelu należy restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie kompleksu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą, sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy i pralnia. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (odpłatnie).

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, pomieszczenie mieszkalne, kuchnię i łazienkę. Goście kompleks powitani zostaną drobnym podarunkiem. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Spokojny sen zapewni Państwu sofa. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Aneks kuchenny dla osób samodzielnie się stołujących jest optymalnie wyposażony w lodówkę, minilodówkę, kuchenkę gazową, kuchenkę mikrofalową i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienki dysponują prysznicem, wanną i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie ośrodka wypoczynkowego znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Różnorodne atrakcje, jak rower / rower górski, boccia, golf i strzelanie z łuku, czy też za dodatkową opłatą tenis ziemny urozmaicą Państwa pobyt w obiekcie. Atrakcje wodne będące do dyspozycji gości kompleksu to jet ski, przejażdżki na bananie wodnym i aqua fitness, jak również za dodatkową opłatą żeglowanie, snorkeling i nurkowanie. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, darta, zajęcia gimnastyczne i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy spa, salon piękności, anti-ging i solarium, jak również za dodatkową opłatą saunę i zabiegi masażu. Program animacyjny, dyskoteka, miniklub, minidisco i night-club zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym.

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Potrawy bezglutenowe i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Kompleks oferuje przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W ośrodku wypoczynkowym akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa, Diners Club i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Dunas Suites & Villes Resort
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Gran Canaria)
    Stolica Gran Canarii czyli miasto Las Palmas z popularną dzielnicą zakupową Vegueta
    Lubiany przez turystów park kaktusów na Gran Canarii
    Popularny kurort na Gran Canarii z piękną, długą plażą czyli Playa del Ingles
    Playa Taurito blisko Puerto Rico na Gran Canarii
    Najpopularniejsze w Europie wydmy Maspalomas
    Popularna na Gran Canarii Kaldera Pinos de Galdar
    Jedno z najpiękniejszych, klimatycznych miasteczek na Gran Canarii - Teror
    Przepiękne miasteczko na Gran Canarii z licznymi kanałami wodnymi, mostami, białą zabudową i restauracjami czyli Puerto de Mogan
    Popularna plaża Amadores na Gran Canarii
    Słynna latarnia morska w miejscowości Maspalomas na Gran Canarii
    Nowoczesna dzielnica z luksusowymi hotelami czyli Meloneras na Gran Canarii
    Gran Canaria to idealne miejsce na uprawianie sportów wodnych
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Dunas Suites & Villes Resort

    4.4
    polecam

    Hotel Dunas Suites & Villes Resort wybraliśmy z polecania naszych przyjaciół którzy byli w nim w zeszłym roku i tak im się podobało że nas namówili na Gran Canarię :) i faktycznie było super. Hotel świetny, położony blisko centrum MELONERAS a my lubimy sobie wyjść z hotelu do tego ładne pokoje i bardzo dobre jedzenie, plaża tylko kawałek od hotelu, zawsze wybieraliśmy hotel przy plaży.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.4
    4.4
    zdecydowanie polecam

    duży, rozległy resort położony w zielonym ogrodzie. domki ładne, zadbane, nieduże, ale całkowicie nam wystarczały. minusem jest fakt że jest daleko do plaży, sklepików czy innych ciekawych miejsc, ale animacje w dunas suites & villas wszystko nam rekompensowały. dodatkowo pyszne jedzenie! polecam szczególnie na spokojny wypoczynek na zielonej i cudownej gran canarii

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.4
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Dunas suites to tak jakby wioska wakacyjna, dzięki pięknemu ogrodowi i dużej ilości zieleni, a do tego niskim budynkom, nie odczuwało się dużej ilości osób w hotelu. mi taka formuła odpowiadała :) Meloneras to strefa hotelowa, otoczenie hotelu nie jest może rewelacyjne, ale miejsce dobre na spacery :) jedynie ok. 10 minut do plaży, jest też bus. nie mam żadnych uwag co do pokoju czy jedzenia - wszystko bylo naprawdę ok. ogólnie udany wypoczynek na gran canarii.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Wspaniały wypoczynek na Gran Canarii dla dorosłych i dzieci - hotel Dunas Suites & Villas to obiekt na najwyższym poziomie :) Spędziłam w nim tydzień w czerwcu z rodziną i znajomymi i chyba był to jeden z naszych lepszych urlopów. Hotel na dużym terenie, położony w pięknym zielonym ogrodzie, niska zabudowa - a więc nie czuło się, że jest tak duży. Dzieci mają moc zabawy, dorośli bogate zaplecze sportowe i dyskotekę. Blisko do centrum Meloneras i niedaleko plaży Maspalomas - polecam!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.4
    polecam

    Dunas Suites świetny hotel, położony w miejscowści Meloneras trochę trzeba dojść tak samo jak do plaży. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Gran Canaria wyspa na pewno warta zwiedzenia na własną rękę wypożyczonym smochodem.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom
    Podsumowanie: polecam
    4.4
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Dunas Suites & Villes Resort:
    • Lokalizacja
      4.9
    • Hotel
      5
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      4.8
    • Atrakcje
      i sport
      4.7
    • Obsługa
      5.1
    HolidayCheck
    Ocena Dunas Suites & Villes Resort:
    5 / 6

    Nie polecam! 2008-07-08
    Szczegóły oceny hotelu Dunas Suites & Villes Resort:
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      2.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      2.0

    2.0
    Super animatorzy, świetny wypoczynek 2014-02-08
    Szczegóły oceny hotelu Dunas Suites & Villes Resort:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Wspaniali animatorzy 2014-02-08
    Szczegóły oceny hotelu Dunas Suites & Villes Resort:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      4.8
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Bardzo sympatyczni animatorzy z różnych krajów Europy również z Polski i Czech. Goście hotelowi to p...
    więcej

    5.7
    Rozczarowana hotelem 2015-02-07
    Szczegóły oceny hotelu Dunas Suites & Villes Resort:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      4.0

    3.8
    Cudowny hotel w pięknym miejscu 2015-03-20
    Szczegóły oceny hotelu Dunas Suites & Villes Resort:
    • Lokalizacja
      4.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      6.0

    Hotel bardzo dobry, położony ok. 15 min. spacerkiem od wydm Maspalomas. W spokojnym miejscu. Idealny...
    więcej

    5.6
    Hotel wart polecenia! 2015-06-13
    Szczegóły oceny hotelu Dunas Suites & Villes Resort:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    5.2
    Logo karaluch, a nie delfin 2015-11-01
    Szczegóły oceny hotelu Dunas Suites & Villes Resort:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      1.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.0

    3.0
    Super wakacje w pięknym miejscu! 2015-11-08
    Szczegóły oceny hotelu Dunas Suites & Villes Resort:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel z pięknym, zadbanym, egzotycznym ogrodem. Różnorodność roślin z całego świata zachwycała na ka...
    więcej

    6.0
    Doskonałe ferie 2016-02-14
    Szczegóły oceny hotelu Dunas Suites & Villes Resort:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    W hotelu przebywałam w pierwszej połowie lutego 2016 w gronie rodzinnym i ze znajomymi Mieszkaliśmy ...
    więcej

    5.9

    Dunas Suites & Villes Resort - możliwości zakwaterowania:

    1 os. suite
    2 os. suite
    2 os. suite confort
    suite comfort balcony or terrace
    suite senior 55+ room terrace
    suite singleuse standard balcony or terrace
    suite standard balcony or terrace
    villa 2 bedrooms standard balcony or terrace
    villa standard balcony or terrace
    2 os. Rodzinny Suite
    4 os. Senior Suite
    2 os. Willa z 1 sypialnią
    Jednolůžkový pokoj
    Suite Comfort 2 os. pouze pro dospělé
    Suite Comfort 3 os. pouze pro dospělé
    Suite pro 2 osoby
    Suite pro 3 osoby
    Suite pro 4 osoby
    Senior suite 4 os.
    Senior suite 5 os.
    Senior suite 6 os.

    Dunas Suites & Villes Resort - Możliwości wyżywienia:


    Dunas Suites & Villes Resort - miasta wylotu:


    Dunas Suites & Villes Resort - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Dunas Suites & Villes Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00