cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Detelina, Bułgaria
  • Hotel Detelina, Bułgaria
  • Hotel Detelina, Bułgaria
  • Hotel Detelina, Bułgaria
  • Hotel Detelina, Bułgaria
  • Hotel Detelina, Bułgaria
  • Hotel Detelina, Bułgaria
  • Hotel Detelina, Bułgaria
  • Hotel Detelina, Bułgaria
  • Hotel Detelina, Bułgaria
  • Hotel Detelina, Bułgaria
  • Hotel Detelina, Bułgaria
  • Hotel Detelina, Bułgaria
  • Hotel Detelina, Bułgaria
  • Hotel Detelina, Bułgaria
  • Hotel Detelina, Bułgaria
  • Hotel Detelina, Bułgaria
  • Hotel Detelina, Bułgaria
1 / 18
Udogodnienia hotelu Detelina
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Bez paszportu

Hotel Detelina
star 3

Bułgaria
Ocena hotelu Detelina:
4.1 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Detelina:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.1 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 17 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 września 2018

Hotel Detelina w ofercie Biura podróży:

Index
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Czajce - w spokojnej i zielonej dzielnicy Złotych Piasków
  • duży basen i ładny, zadbany ogród
  • kilka form wyżywienia (śniadania, śniadania i obiadokolacje, All Inclusive), dobra jakość w stosunku do ceny, wi fi w recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

BULGARIA

WCZASY W BUŁGARII

ZŁOTE PIASKI-CZAJKA- legenda mówi, że kiedyś piraci ukryli w tym miejscu wielki skarb, ale natura ukarała ich za chciwość i zmieniła go w złoty piasek. Leżący. Najpopularniejszy region turystyczny Bułgarii słynie z piaszczystych plaż uważanych za najpiękniejsze w Europie. Gęste lasy piniowe porastają malownicze zbocza i kryją w sobie liczne mineralne źródła. Hotele korzystają z naturalnych skarbów rejonu i proponują swoim Gościom zabiegi relaksacyjne i lecznicze w centrach odnowy biologicznej. Przytulne restauracyjki i tawerny z widokiem na morze oferują znakomite bułgarskie dania i wina. Centra nadmorskich kurortów proponują dobrą zabawę wszystkim, niezależnie od wieku i upodobań.

ZAKWATEROWANIE

HOTEL DETELINA **** - Położony w Czajce, na wzgórzu z widokiem na morze, sklep ok. 20 metrów, bary, kawiarnie, restauracje ok. 300 metrów, bankomat ok. 200 metrów, skrzynka pocztowa ok. 400 metrów, kantor na terenie hotelu. Na terenie hotelu znajduje się basen z wydzielonym brodzikiem (leżaki i parasole bezpłatnie), przestronne lobby, recepcja 24h, restauracja, pizzeria, WI FI bezpłatnie w lobby, plac zabaw, przechowalnia bagażów, siłownia, program animacyjny w języku polskim Pokoje dwuosobowe z możliwością jednej lub dwóch dostawek, wyposażenie: klimatyzacja, TV, suszarka do włosów, lodówka, telefon, łazienki z prysznicem. Wyżywienie All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, bar serwujący lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 10:00- 22:00, słodycze w wyznaczonych godzinach. Plaża piaszczysta ok. 350 metrów

WYŻYWIENIE

All Inclusive - śniadanie, lunch i kolacja podawane w formie bogatego bufetu. Przekąski- kawa, herbata, lody, ciasto w godzinach- 16.00-17.00 Bar oferujący lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe czynny w godzinach 10.00 do 22.00

RAMOWY PROGRAM

1 dzień Wyjazd z Polski wg rozkładu jazdy. Przejazd przez Słowację, Węgry Serbię lub Rumunię. 2 dzień Przyjazd do Bułgarii. Zakwaterowanie w pokojach od godziny 14:00, nocleg. 3 - 8 dzień Wypoczynek, możliwość skorzystania z wycieczek fakultatywnych. 9 dzień Wykwaterowanie po śniadaniu, złożenie bagaży w wyznaczonym miejscu. Czas wolny na ostatnie zakupy. Późnym popołudniem lub wieczorem wyjazd w drogę powrotną do kraju. Nocny przejazd przez Rumunię lub Serbię 10 dzień Dalsza podróż przez Węgry i Słowację. Przyjazd do Polski w godzinach wieczornych.

WYCIECZKI FAKULTATYWNE

Podane ceny wycieczek są orientacyjne: UWAGA! Podane ceny są orientacyjne. Wycieczki odbywają się przy określonej liczbie osób. Wszystkie wycieczki organizowane są przez lokalnych kontrahentów MALOWNICZY BAŁCZIK I KALIAKRA - Bałczik to malownicze miasteczko w północno - wschodniej Bułgarii. Zwane Białym Miastem ze względu na wapienne skały, na których powstało. Jego główną atrakcją jest drugi co do wielkości w Europie, ogród botaniczny. Tam, pośród wspaniałej, subtropikalnej roślinności, pięknych kwiatów i krzewów, znajduje się letnia rezydencja rumuńskiej królowej Marii. Ogromny ogród skrywa zabytkowe budowle, fontanny, kolumny, urzeka pięknem i bogactwem. Kolejny punkt wycieczki to Kaliakra - najdalej wysunięta w morze część Bułgarii. Skalisty przylądek o długości 2 km i wysokości przekraczającej 70 metrów zachwyca każdego. Uroku niewątpliwie dodaje mu obecność delfinów, które upodobały sobie wody wokół przylądka. Po drodze zwiedzimy też warsztat garncarski, a jeśli będziecie chętni, zorganizujemy tradycyjny wieczór bułgarski z nielimitowaną rakiją i winem, przekąskami oraz muzyką i tańcami na żarzących się węglach. Cena wyjazdu ok. 40 EUR/osoba - wersja z kolacją, ok. 25 EUR/osoba - wersja bez kolacji STAMBUŁ - Wycieczka objazdowa po największym i najludniejszym mieście Turcji, jednym z największych miast świata. Leżącej na styku dwóch kontynentów metropolii; centrum kulturalnym, handlowym i finansowym. Stambuł to niewątpliwie miasto o niepowtarzalnej atmosferze. W trakcie przejazdu zobaczymy między innymi historyczną część Stambułu - hipodrom, egipski obelisk, kolumnę wężową, kolumnę Konstantyna, fontannę Wilhelma II i Błękitny Meczet, zbudowany w latach 1606 - 1616. Dalej przejedziemy przez Mosty nad Złotym Rogiem i Bosforem do azjatyckiej części miasta. Tam zrobimy przerwę w kawiarni, skąd podziwiać będzie można panoramę Stambułu. W drodze powrotnej planowana jest kolacja w restauracji oraz czas wolny. Zatrzymamy się również przy firmowym sklepie zakładu skórzanego. Cena wyjazdu ok. 65 EUR/osoba + wiza turecka 16 EUR/osoba JEEP SAFARI Z PIKNIKIEM - Wyprawa terenowymi samochodami do Parku Przyrodniczego Złote Piaski to oferta dla osób szukających mocnych wrażeń. Jazda poza trasami, po dzikiej i zalesionej okolicy, na pewno każdemu podniesie poziom adrenaliny. W międzyczasie odwiedzimy wytwórnię rakiji, miejsce idealne do degustacji tego trunku, będzie można również sprawdzić swoje umiejętności strzeleckie. W programie przewidziane są gry i zajęcia sportowe oraz piknik w lesie. Na jego menu składać się będą między innymi grillowane mięsa, warzywa, napoje i owoce, tradycyjna rakija i wino. Świetna zabawa gwarantowana! Cena wyjazdu ok. 30 EUR/osoba JACHT PIKNIK - Wypływamy z portu w godzinach porannych, łowimy ryby, plażujemy i kąpiemy się w morzu pod nadzorem ratowników. Na pokładzie jachtu zjemy obiad składający się przede wszystkim z trzech rodzajów ryb, rozmaitych sałatek, napojów bułgarskich, białego i czerwonego wina, a popołudniu bus odwiezie nas do hotelu. Cena wyjazdu ok. 25 EUR/osoba NESEBAR - WIZYTÓWKA BUŁGARSKIEGO WYBRZEŻA - Wycieczka do tego urokliwego miasteczka jest punktem obowiązkowym podczas pobytu w Bułgarii. Wizyta w nim na długo zapadnie nam w pamięci. Miasto zostało założone ok. 3000 lat temu, zachowało się w nim ponad 40 cerkwi z różnych epok i kilkadziesiąt zabytków z epoki odrodzenia. Jest rezerwatem architektonicznym i archeologicznym, a od 1983 roku zabytki kultury zostały wpisane na listę światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Stara część miasta leży na uroczym półwyspie, wysuniętym w głąb morza. Nesebar jest wizytówką bułgarskiego wybrzeża. Cena wyjazdu ok. 35 EUR/osoba DELFINARIUM I WIZYTA W WARNIE - Warna to trzecie pod względem wielkości miasto w Bułgarii. Pod względem gospodarczym rywalizuje ze stolicą kraju, Sofią. W Warnie każdy znajdzie coś dla siebie, od plażowicza przez miłośnika historii, na pogromcy wampirów kończąc. W tym mieście nie można się nudzić. Niewątpliwą atrakcją Warny jest położone w Parku Nadmorskim Delfinarium - można w nim obejrzeć pokaz tresury delfinów. W tym samym parku znajduje się również duże akwarium z różnymi gatunkami ryb i nie tylko. Końcowym punktem wycieczki będzie odpoczynek przy muzyce w 4* gwiazdkowym hotelu w Warnie. Cena wyjazdu ok. 27 EUR/osoba

CENA ZAWIERA

- przejazd autokarem klasy LUX - 7 noclegów - wyżywienie zgodnie z ofertą - ubezpieczenie KL 15000 EUR, NNW 5000 EUR, bagaż 300 EUR - opiekę pilota na trasie przejazdu - opiekę rezydenta na miejscu - program animacyjny w języku polskim ( od połowy czerwca do połowy września ) - gwarancja niezmienności ceny (do 31.01.2017) - zestaw plażowy do każdego pokoju (ręcznik, torba, piłka) (do 31.01.2017) - turystyczny fundusz gwarancyjny

CENA NIE ZAWIERA

- wycieczek i atrakcji lokalnych

ZNIŻKI

dziecko 4-12 lat z 2 osobami dorosłymi - zniżka w cenniku Każdy uczestnik bez względu na wiek musi posiadać przy sobie dokument tożsamości (dowód osobisty lub paszport) ważny minimum 90 dni od daty zakończenia imprezy! Uwaga! Godzina i miejsce wyjazdu jest potwierdzane 3 dni przed wyjazdem Biuro Podróży Index nie ponosi odpowiedzialności za spóźnienia autokarów i transferów spowodowane czynnikami niezależnymi od biura (warunki atmosferyczne, przejścia graniczne, blokady, strajki). Na trasach dojazdowych w Polsce połączenia mogą być realizowane przy minimum 10 osobach autokarami turystycznymi, mikrobusami lub transportem publicznym po wcześniejszej rezerwacji miejsc przez Organizatora imprezy. W zależności od wyjazdu jest możliwa przesiadka do właściwego autokaru w Katowicach, Krakowie lub Wrocławiu. Czas trwania przesiadek ok. 30 min. Miasta antenowe ( inne niż Katowice ) potwierdzamy 3 dni przed terminem wyjazdu. przejazd autokarem klasy LUX,7 noclegów,wyżywienie zgodnie z ofertą, ubezpieczenie KL 15000 EUR, NNW 5000 EUR, bagaż 300 EUR opiekę pilota na trasie przejazdu,opiekę rezydenta na miejscu,program animacyjny w języku polskim ( od poł czerwca do poł września),gwarancja niezmienności ceny (do 31.01.2017), zestaw plażowy do każdego pokoju (ręcznik, torba, piłka) (do 31.01.2017),turystyczny fundusz gwarancyjny wycieczek i atrakcji lokalnych

UWAGA! Każdy uczestnik bez względu na wiek musi posiadać przy sobie dokument tożsamości (dowód osobisty lub paszport) ważny minimum 90 dni od daty zakończenia imprezy!


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Index, które działa na polskim rynku od 1994 roku. Biuro Podróży Index jest liderem w Polsce w organizacji wyjazdów dla dzieci i młodzieży. Od lat łączy wiedzę z doświadczeniem i pasję z przyjemnością. Biuro należy do Śląskiej i Polskiej Izby Turystyki, posiada liczne certyfikaty i referencje oraz gwarancje ubezpieczeniową Signal Iduna.

W ofercie Biura Podróży Index znajduje się także mnóstwo wycieczek objazdowych do najciekawszych zakątków Europy - wycieczki do Rzymu, Paryża, Budapesztu i wiele innych, a także dłuższe programy. Można skorzystać także z propozycji wczasów zagranicznych autokarem w popularnej opcji all inclusive.

Każdego roku na wycieczki Biura Podróży Index wyjeżdża ponad 60 000 osób. Oferta obejmuje kolonie, obozy i wycieczki szkolne dla dzieci i młodzieży, wycieczki zagraniczne, wczasy autokarem oraz wyjazdy dla grup zorganizowanych.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.


Delta Travel
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Czajce - w spokojnej i zielonej dzielnicy Złotych Piasków
  • duży basen i ładny, zadbany ogród
  • kilka form wyżywienia (śniadania, śniadania i obiadokolacje, All Inclusive), dobra jakość w stosunku do ceny, wi fi w recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Złote Piaski:

drugi pod względem wielkości kurort w Bułgarii, położony jest na terytorium Parku Krajobrazowego, posiada "Niebieską Flagę" - renomowaną międzynarodową odznakę dla ekologicznie czystych kurortów. Plaża pokryta drobnym złocistym piaskiem ma długość 3,5 km, a miejscami ma szerokość nawet 100 m. Bogata oferta barów, tawern, restauracji, klubów, dyskotek zaprasza do zabawy co wieczór w innym lokalu.

 

Hotel Detelina***

 

Położenie:

cicha, spokojna i zielona dzielnica Złotych Piasków - Czajka, ok. 3 km od centrum Złotych Piasków z mnóstwem restauracji, kawiarni, barów i dyskotek, przystanek autobusowy 200 m od hotelu - dobre połączenie do centrum (ok. 5 min) oraz do odległej o ok. 16 km Varny; w miejscowości kilka restauracji, tawern, kafejek oraz dyskotek, blisko kantor wymiany walut, wypożyczalnia samochodów i rowerów.


Hotel:

odnowiony częściowo w 2007 i 2008 roku, 7 piętrowy hotel z dużym i pięknym ogrodem, klimatyzowana restauracja, obszerna recepcja, basen z brodzikiem (leżaki i parasole bezpłatnie),lobby bar przy basenie z tarasem, bar przy basenie, grill bar, kantor wymiany walut, pokój masażu, sejf w recepcji (30 lv/turnus), sklepik z pamiątkami, kącik internetowy (płatny dodatkowo ok. 3 lv/h),parking (bezpłatnie).


Pokoje:

osobowe (możliwość 1 lub 2 dostawek), łazienka (prysznic, suszarka do włosów), klimatyzacja indywidualnie sterowana, TV SAT, telefon, balkon, mini bar; pokoje z widokiem na park lub basen.


Wyżywienie:

2x dziennie (śniadania i obiadokolacje w formie bufetu).


Sport i rekreacja:

duży basen odkryty z brodzikiem dla dzieci (ze słodką wodą), tenis stołowy (ok. 3 lv/30 min), bilard (4 lv/ gra), mini disco dla dzieci 1–2/ tydzień, plac zabaw dla dzieci.

 

Plaża:

ok. 300 m do niewielkiej plaży w zatoczce oraz ok. 400 m od słynnej plaży Kabakum – jednej z najpiękniejszych na wybrzeżu Morza Czarnego; plaża na całej długości – zagospodarowana (leżaki, parasole, kafejki, sporty wodne, masaże).


Cena obejmuje:

  • 9 noclegów,
  • wyżywienie,
  • ubezpieczenie Signal Iduna (NW, KL, bagaż),
  • przejazd komfortowym autokarem (barek, TV, toaleta, klimatyzacja),
  • opiekę rezydenta/ pilota

 

Cena nie obejmuje:

  • taksy klimatycznej 5 EUR/os./turnus – płatne na miejscu.

Program ramowy:

1 dzień
Wyjazd z Polski wg rozkładu przejazd przez Słowację, Węgry, Rumunię.

2 dzień
Przyjazd do hotelu w godzinach przedpołudniowych, złożenie bagaży, czas wolny na pierwsze kąpiele morskie i słoneczne, zakwaterowanie w hotelu ok. godz. 15:00, obiadokolacja i nocleg.

3-10 dzień
Wypoczynek, plażowanie, kąpiele morskie, możliwość skorzystania z wycieczek fakultatywnych proponowanych przez rezydenta.

11 dzień
Po śniadaniu wykwaterowanie z pokoi, złożenie bagażu, czas wolny na pożegnanie z bułgarskim słońcem, w godzinach wieczornych wyjazd w kierunku Polski (Primorsko ok. godz. 18:00, Kiten i Słoneczny Brzeg ok. godz. 19:00, Złote Piaski ok. godz. 20:00).

12 dzień
Przejazd przez Rumunię, Węgry, Słowację. Przyjazd do Polski w godzinach nocnych. Kraków ok. 21:00- pozostałe miasta wg rozkładu jazdy

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.


Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Czajce - w spokojnej i zielonej dzielnicy Złotych Piasków
  • duży basen i ładny, zadbany ogród
  • kilka form wyżywienia (śniadania, śniadania i obiadokolacje, All Inclusive), dobra jakość w stosunku do ceny, wi fi w recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Bułgaria/Złote Piaski

Opis

Bardzo spokojna lokalizacja, poza centrum, na zboczu wzgórza prowadzącego do promenady i na plażę, Zadbane pokoje z klimatyzacją, Ładny basen z tarasem do opalania, Dobre, urozmaicone jedzenie, Siłownia, stół do bilarda i tenisa na terenie obiektu,

Lokalizacja

w Chaika, ok. 400 m od plaży, ok. 5 km od promenady, ok. 20 km od lotniska, główna ulica przy hotelu, ok. 350 m od przystanku komunikacji publicznej, ok. 5 km od centrum rozrywki.

Wyposażenie

liczba pokoi - 126, restauracje - 1, windy - 2, lobby bar, bar przy basenie, sejf (płatny og 5BGN/dzien, 26BGN/tydzień), room service (płatny), lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, wymiana walut, przechowalnia bagażu, opieka lekarska (płatna), brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

basen odkryty ze słodką wodą, głęb. 1,6 m, leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci..

Pokoje

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, mini bar (płatny), telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem. Typ pokoju - STANDARD (DB2) - pokoje dla max. 3 osób dorosłych.

Plaża

publiczna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport na plaży

nurkowanie (płatne), rowery wodne (płatne), windsurfing (płatny), motorowe sporty wodne (płatne), żeglarstwo (płatne).

Sport i fitness

siatkówka, wodny aerobik, tenis stołowy, badminton, masaże (płatne), aerobik, rzutki, bilard (płatny), szachy, siłownia.

Dla dzieci

plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji, animacje.

Wyżywienie

UWAGA 2 RODZAJE OFERTY 1) śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive, 2) all inclusive

All Inclusive

śniadanie w godzinach ok 8.00-10.00, lunch w godzinach ok 12.00-14.00 obiadokolacje w godzinach ok 18.00-20.00 w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole od 10.00 do godz. 22.00; podwieczorek (lody, ciastka ) 16-17. Płatne - alkohole i napoje importowane, soki ze świeżych owoców, napoje w lobby barze i barze przy basenie.

Informacje dodatkowe

Bankomat w pobliżu hotelu.

Cena zawiera

Przelot, zakwaterowanie w wybranym hotelu, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, bagaz glowny 20 kg i bagaz podreczny

Obsługa na miejscu

Opieka polskiego przedstawiciela - spotkanie na lotnisku w dniu przylotu, spotkanie informacyjne w hotelu (zgodnie z informacja w kopertach powitalnych otrzymanych na lotnisku), dyżur (zgodnie z informacja w hotelu), kontakt telefoniczny w trakcie pobytu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.


Wygoda Travel
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Czajce - w spokojnej i zielonej dzielnicy Złotych Piasków
  • duży basen i ładny, zadbany ogród
  • kilka form wyżywienia (śniadania, śniadania i obiadokolacje, All Inclusive), dobra jakość w stosunku do ceny, wi fi w recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

Spokojna okolica
Hotel z basenem i klimatyzacją
Bogate zaplecze

Jednym zdaniem

Nowoczesny, rozbudowany kompleks hotelowy, składający się z ponad 100 pokoi i apartamentów, z bogatą ofertą dla każdego.

Opis miejscowości

Złote Piaski to prawdziwa wakacyjna stolica Bułgarii, położona tylko 17 km od Warny – z jej zabytkowym centrum i delfinarium. Miejscowość słynie z szerokich plaż ze złotym, drobnym piaskiem i z bogatej oferty rozrywek. To gwarny kurort, do którego przybywają turyści z całej niemal Europy (głównie Niemcy, Skandynawowie, Rosjanie, Polacy). Na aktywnych czekają loty na spadochronie, nurkowanie czy jazda na bananie. Na nadbrzeżu znajduje się wesołe miasteczko i liczne atrakcje dla dzieci: zjeżdżalnie,  trampoliny, samochodziki. Życie nocne tętni tu niemal do rana – w licznych barach, dyskotekach czy kasynie.

Budynek

Hotel położony w dzielnicy Chaika, spokojniejszej części Złotych Piasków, ok. 250 m od najbliższego marketu, ok. 3 km od ścisłego centrum Złotych Piasków. Oficjalna kategoryzacja ***.

Pokoje

2-osobowe z możliwością jednej lub dwóch dostawek (pokoje rodzinne); klimatyzacja, TV sat, telefon, minibar (dodatkowo płatny), balkon, łazienka z WC, prysznicem lub wanną i suszarką.

Do dyspozycji gości

Basen zewnętrzny z brodzikiem dla dzieci, plac zabaw, leżaki i parasole przy basenie, bar przy basenie, barbeque bar, restauracja, recepcja, fitness, wypożyczalnia samochodów, lobby bar, wymiana walut, pralnia, Wi-Fi w lobby, pokój TV, sejf w recepcji (5 BGN/dzień), sala konferencyjna.

Plaża

Piaszczysta, publiczna, ok. 600 m od hotelu. Parasole i leżaki odpłatnie.

Wyżywienie

Śniadania lub śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne). Dostępna jest również opcja All inclusive Light.

All inclusive Light: śniadania (08:00-10:00), obiady (12:00-14:00), kolacje (18:00-20:00) w formie bufetu w restauracji lub na tarasie. W przypadku grupy mniejszej niż 25 osób posiłki serwowane (zupa, danie główne, sałatki, deser – wybór z kilku wariantów). Ponadto przekąski, ciasteczka, lody (16.00-17.00). Lokalne napoje bezalkoholowe (kawa, herbata, woda, soki, napoje serwowane z maszyn w restauracji) i alkohole (wino oraz piwo) w godz. 10:00-22:00. Raz w tygodniu wieczór z bułgarską kuchnią i muzyką.

Cena zawiera

9 lub 7 noclegów (autokar/dojazd własny) * 10 lub 11 noclegów (samolot) * wyżywienie wg oferty * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NW + bagaż + choroby przewlekłe - Signal Iduna * podatek VAT * w opcji dojazdu autokarem - opieka pilota przewozowego * w opcji samolotowej - transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Dopłaty

Obligatoryjne: taksa klimatyczna 7 €/os. - płatna na miejscu.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Czajce - w spokojnej i zielonej dzielnicy Złotych Piasków
  • duży basen i ładny, zadbany ogród
  • kilka form wyżywienia (śniadania, śniadania i obiadokolacje, All Inclusive), dobra jakość w stosunku do ceny, wi fi w recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie:

Kameralny hotel po niedawnej kompleksowej  renowacji, położony jest ok. 300 m od plaży w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków określanej jako Czajka, z dala od zgiełku jaki panuje w dużych kurortach turystycznych. Do piaszczystej plaży ( ok. 300 m) Kabakum zboczem wzgórza prowadzi promenada. Kompleks znajduje się w niedalekiej odległości od Zł. Piasków (ok. 2 km) i Warny (ok.14 km). W pobliżu znajdują się sklepiki, bary i kawiarnie. Jednakże wypoczynek w Detelinie to przede wszystkim spokojny relaks w połączeniu z przyrodą oraz ciepłym morzem.

Pokoje:

Ponad 100  dwuosobowych, standardowo urządzonych pokoi z możliwą dostawką dla dziecka oraz kilka apartamentów (na potwierdzenie). Każdy pokój wyposażony jest w łazienkę (WC i prysznic, suszarkę do włosów), klimatyzację, mini bar, TV

Program

Świadczenia

 Cena obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena nie obejmuje: wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków, jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

NESSEBAR (1 dzień)

Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata. Cena ok. 32 EUR bez obiadu/ ok. 37 EUR z obiadem.

PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK
(1 dzień)

Przylądek Kaliakra - przyciągający rzesze turystów fenomen przyrody. Jest to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się nieopodal delfiny.
Balczik - jedno z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż. Cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu.

ISTAMBUŁ (1 dzień)

Wycieczka autokarowa do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Expressu, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim. Cena ok. 67 EUR (+wiza turecka ok. 16 EUR).

RUMUNIA - (1 dzień)
Wycieczka po rumuńskim wybrzeżu. Na początku weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce, podczas której będziemy mieli okazję zobaczyć najpopularniejsze nadmorskie kurorty Rumunii. Następnie przejedziemy do Konstancy, gdzie zobaczymy port, kasyno, cerkiew grecką, Wielki Meczet. W Konstancy czas wolny ( możliwość zwiedzenia Muzeum Archeologicznego). Cena ok. 57 EUR.

WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień)
Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego". Cena ok. 27 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu.

BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień)
Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż.
Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Odbędzie się on w pięknie urządzonej, ludowej restauracji. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów - wina i rakiji. W czasie trwania wieczoru przewidzianych jest wiele atrakcji, m.in. występy. Cena ok. 47 EUR.

SOFIA - MONASTYR RYLSKI - PETRICZ (2 dni)
Wcześnie rano wyjazd do stolicy Bułgarii, Sofii. Weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce po mieście, podczas której zobaczymy najważniejsze atrakcje turystyczne miasta. Na dalsze zwiedzanie wybierzemy się do centrum Sofii, gdzie zwiedzimy cerkiew św. Aleksandra Newskiego z przełomu XIX i XX wieku. Następnie - obiad i czas wolny. Późnym popołudniem przejedziemy do Rylskiego Monastyru - kolacja i nocleg na terenie monastyru. Po śniadaniu - poranne nabożeństwo, po którym zwiedzimy monastyr. Następnie, udamy się do miasta Petricz, gdzie zobaczymy dom-muzeum Baby Wangi, znanej ze swoich przepowiedni zielarki. Kolejnym miejscem, które odwiedzimy jest miasto Rupite, gdzie znajduje się grób Wangi. Ostatnim przystankiem będzie starożytne miasto Melnik, które popularność zdobyło dzięki produkcji wyśmienitego wina. Tam też zjemy obiad. Powrót do Warny.
Cena: ok.127 EUR/os.

REJS STATKIEM KOLUMB - (1/2 dnia)
Przejazd autokarem do Warny, gdzie przesiądziemy się na statek "Kolumb". Rejs statkiem w okolicach wybrzeża warneńskiego, podczas którego istnieje możliwość przebrania się w średniowieczne stroje, a także zapoznania sie z dawnym sposobem nawigacji. Na statku drobny poczęstunek i napoje, zorganizowane zostaną ponadto gry i zabawy tematyczne. Powrót do Złotych Piasków. Cena: ok. 39 EUR/os.

PIRACKIE PARTY - (1/2 dnia)
Rejs pirackim statkiem, możliwość przebrania w dawne stroje, wspaniała bitwa morska pomiędzy dwoma statkami; podczas rejsu drobny poczęstunek i napoje, gry i zabawy.
Cena: ok. 38 EUR.


DUNAJ I SILISTRA - (1/2 dnia)
Trasa wycieczki wiedzie przez piękne i dziewicze tereny równiny Dobrudża. Odwiedzimy kompleks etnograficzny Alfatar, który w ciekawy sposób prezentuje lokalną gospodarkę i typowe dla tego przygranicznego obszaru zwyczaje i tradycje. Tam też będziemy mieli okazję spróbować morelowej rakii. Następnie zobaczymy cerkiew św. Trójcy z unikalną kolekcją ikon. Dalej nasza droga powiedzie do Silistry, gdzie skosztujemy dań i napoi kuchni bułgarskiej. Ponadto - program folklorystyczny. Ostatnim punktem wycieczki będzie rejs statkiem po Dunaju.

Cena: ok. 52 EUR/os.

PROWINCJA SZUMEN - (1/2 dnia)
Wycieczka podczas której będziemy mieli okazję poznać folklorystyczną i historyczną stronę Bułgarii. Pierwszym przystankiem będzie największa na terenie kraju stadnina koni "Kabiuk" - organizowane są tutaj pokazy koni różnych ras. Ponadto - możliwość przejażdżki konnej. Następnie przejedziemy do Presławia, będącego niegdyś ważnym ośrodkiem politycznym pierwszego państwa bułgarskiego. Zobaczymy tutaj ruiny Okrągłej Cerkwi (zwanej także Złotą), przykładu starobułgarskiej architektury z początków X. wieku. Odwiedzimy także dom etnograficzny, w którym zjemy obiad, skosztujemy lokalnego wina i obejrzymy pokaz tutejszego tradycyjnego rękodzieła. Cena: ok. 47 EUR/os.

WELIKO TYRNOVO - (1/2 dnia)
Weliko Tarnowo - historyczna stolica Bułgarii, pozostająca pełnym uroku miasteczkiem. W programie: zwiedzanie starego miasta, górującej nad nim odrestaurowanej twierdzy Carevec - dawnej stolicy carów Bułgarskich. Czas wolny. Przejazd do idealnie zachowanej szlacheckiej (bojarskiej) wsi - Arbanasi. Cena 48 EUR/os. z Albeny.

JEEP SAFARI - (1/2 dnia)
Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry Bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach. Cena ok. 29 EUR/os.

Uwaga: Oferowane wycieczki odbywają się zarówno ze Złotych Piasków, Albeny i Słonecznego Brzegu, toteż programy i ceny różnią się ze względu na inne odległości pomiędzy powyższymi kurortami a proponowanymi atrakcjami.
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

BUŁGARIA informacje ogólne

Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.

Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.

Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny
Obiad od 10 LV; woda 1.5l. - 1-2 LV; piwo w barze od 1.5-3 LV; kawa w kawiarni od 1 LV.

Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.

Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.

Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Lublina, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : www.rainbowtours.pl/rozklady


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.


Regobis
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Czajce - w spokojnej i zielonej dzielnicy Złotych Piasków
  • duży basen i ładny, zadbany ogród
  • kilka form wyżywienia (śniadania, śniadania i obiadokolacje, All Inclusive), dobra jakość w stosunku do ceny, wi fi w recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

ZŁOTE PIASKI / CZAJKA /BULGARIA

WIOSENNA PROMOCJA II etap ważna 01.05 - 31.05.2015

- Gwarancja Niezmienności ceny - Gratis - "Słoneczna Gwarancja Spokoju" - ubezpieczenie to daje możliwość rezygnacji z imprezy do 21 dni przed wyjazdem bez podawania przyczyny i ponoszenia dodatkowych kosztów, poza wniesioną opłatą za ubezpieczenie tj. 60 zł / os. - "W grupie raźniej" - specjalny rabat dla mini grupy - 50 zł / os. - dotyczy grup 6-10 osób pełnopłatnych dokonujących rezerwacji na ten sam obiekt i termin.

BUłGARIA

Biuro Podróży Rego Bis Katowice zaprasza do prawdziwego raju dla urlopowiczów - Bułgarii. Wspaniale zachowane zabytki w Bułgarii, piękne szerokie plaże, dobre jedzenie, słoneczna pogoda, nieustająca zabawa - to wszystko sprawi, że warto znowu wrócić do Bułgarii, do miejsc odwiedzanych licznie przez Polaków w latach 80. Bułgaria dzięki licznym inwestycjom przeżywa -drugą młodość" i z roku na rok staje się coraz bardziej popularna. Dużą zaletą spędzenia wypoczynku w Bułgarii dla klientów Biura Podróży Rego-Bis Katowice jest możliwość łatwego porozumienia się. Klienci Biura Podróży Rego Bis Katowice mogą odpoczywać na pięknych plażach z których aż 16 zostało wyróżnionych Błękitną Flagą prestiżową nagrodą przyznawaną czystym ekologicznie regionom. Bułgaria to wspaniały kraj na wyjazd rodzinny, integracyjny, zorganizowanie kolonii/obozu młodzieżowego czy wczasy ze znajomymi.swego dziedzictwa naturalnego - pieknej linii brzegowej, dziewiczych plaż oraz flory i fauny terenów górskich. To bardzo dynamicznie rozwijajace sie państwo, pełne kontrastów i zaskakujacych sprzeczności, posiada wszystko to, co najważniejsze do udanego wypoczynku.

ZłOTE PIASKI

Złote Piaski to jeden z najbardziej znanych i lubianych czarnomorskich kurortów w Bułgarii. Znane jako miejscowość wypoczynkowa od 1957 r. Ośrodek powstał jako naturalna kontynuacja Parku Przyrodniczego Złote Piaski. Dziś jest typowym nadmorskim kurortem, gdzie mieści się ponad 100 hoteli usytuowanych na porośniętych lasem wzgórzach. Największe walory tego miejsca to gorące morze, spokój, lecznicze źródła mineralne, piękny stary las, który ciągnie się aż do samej plaży pokrytej wspaniałym, złotym piaskiem - stąd też nazwa miejscowości.

ZALETY

- w spokojnej miejscowości Czajka - ładnie zagospodarowany teren wokół hotelu - bezpłatne Wi-Fi ORIENTACYJNE CENY Woda mineralna 1,5l /sklep/ - 0,70 BGL, Piwo w knajpie - od 1,00 BGL, Piwo Zagorka 2l /sklep/ - 2,20 BGL, Kawa, herbata - 0,50 BGL, Coca Cola 2l /sklep/ - 2,20 BGL, Zupa - 1,00 BGL, Drugie danie - od 3 do 6 BGL, Chleb - 1 BGL, Cały kurczak pieczony - 8 Cały kurczak pieczony - 8 lewa, 1 litr soku pomarańczowego w kartonie - 2,50 BGL, Butelka Rakiji - 8,00 BGL.

POLOZENIE

w miejscowości Czajka - blisko Złotych Piasków, ok.300 m do plaży, 350 m od przystanku autobusowego. W pobliżu tawerny, sklepiki, 5 km od centrum handlowego , ok. 5 km od centrum rozrywki

DO DYSPOZYCJI GOśCI

recepcja, bar przy basenie, lobby, pralnia (płatna),WI-FI - bezpłatne, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, ogród, kantor, przechowalnia bagażu

POKOJE

2 osobowe (DBL)

SPORT I ROZRYWKA

siatkówka, wodny aerobik, tenis stołowy, badminton, masaże (płatne), aerobik, rzutki, bilard (płatny), szachy, siłownia.

WYZYWIENIE

śniadania

DLA DZIECI

plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji

PLAżA

piaszczysta, 300m od miejsca zakwaterowania.

WYCIECZKI FAKULTATYWNE

Neseber cena ok. 70lv ( z obiadem) i 59 lv ( bez obiadu), Malownicze wybrzeże Bułgarii cena 74lv ( z obiadem) i 64lv ( bez obiadu), Balczyk - Kaliarka - Piknik" Biwaka" cena 90lv, Warna - Delfinarium cena 55lv, Balczyk - Kaliakra cena 52lv, Warna - zagadki i legency cena 39lv, Quad Safari cena 68lv, Jeep Safari cena 68lv, Imprezy na jachcie cena 74lv, animacja piracka cena 59lv, raj wędkarski cena 49lv. Ceny orientacyjne na podstawie 2014 roku. W tym roku mogą ulec zmianie.

CENA OBEJMUJE

• Przelot samolotem czarterowym KTW-WAR-KTW • Transfer lotnisko - hotel lotnisko • 7 noclegów w hotelu DETELINA *** • Wyżywienie śniadania • Opiekę rezydenta podczas pobytu • opłaty lotniskowej • Ubezpieczenie KL 10 000€, NNW 2 000€,bagaż 200€ (nie obejmuje chorób przewleklych) • Podatek VAT

CENA NIE OBEJMUJE

• wycieczek fakultatywnych • opłaty klimatycznej 10€/os dorosła/pobyt, 5 € dziecko


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Rego Bis, które posiada ponad 20 lat doświadczenia w organizowaniu wypoczynku dla młodzieży i dorosłych. Biuro specjalizuje się w wakacjach autokarem do Bułgarii, Chorwacji, Hiszpanii, Czarnogóry i Albanii. Nowością są wakacje w Czarnogórze i jako całkowita nowość na polskim rynku - wczasy w Macedonii. Można skorzystać także z oferty wyjazdów samolotem czy z bogatej puli apartamentów na dojazd własny. Biuro Podróży Rego Bis oferuje także szeroki wybór obozów młodzieżowych.

Dzięki długoletniej współpracy z zagranicznymi kontrahentami gwarantuje rzetelność i wysoką jakość oferowanych usług. Mottem biura jest dobra jakość za rozsądną cenę, dlatego pracownicy dokładają wszelkich starań, aby jakość, cena imprezy, bezpieczeństwo przejazdu, baza hotelowa i program imprez spełniał oczekiwania klientów. Długa obecność Biura Podróży Rego Bis na rynku i doświadczenie w organizowaniu różnego typu wyjazdów daje gwarancję spokojnego i udanego wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Czajce - w spokojnej i zielonej dzielnicy Złotych Piasków
  • duży basen i ładny, zadbany ogród
  • kilka form wyżywienia (śniadania, śniadania i obiadokolacje, All Inclusive), dobra jakość w stosunku do ceny, wi fi w recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA BUŁGARSKA

***

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

*    Hotel położony w spokojnej miejscowości Czajka, 3 km na południe od  Złotych Piasków , 25 km od lotniska.

Plaża

*    Szeroka, piaszczysta, 450 m. od hotelu (obiekt położony jest na wzniesieniu); leżaki i parasole - dostępne płatnie.

Zakwaterowanie

*    126 pokoi; *    Typy pokoi: pokoje dwuosobowe (ok. 16 m), pokoje trzyosobowe (ok. 20 m), apartamenty (35 m); *    Wyposażenie: klimatyzacja, suszarkę do włosów, telewizor, telefon, mini bar (płatny - na zapytanie), bezpłatny dostęp do bezprzewodowego internetu Wi-Fi, balkon.

Restauracje i bary

*    Restauracje główna, restauracja A'la carte (dodatkowo płatna); *    2 bary: bar przy basenie, bar w lobby - otwarty całodobowo .

*    BB

śniadania; *    HB: śniadania i obiadokolacje; *    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, przekąski w formie bufetu; lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są w hotelowych barach od godz. 10:00 do 22:00.

Sport i rozrywka

*    Basen zewnętrzny; *    Bezpłatnie: animacje (gimnastyka wodna, joga), siłownia, siatkówka plażowa; *    Odpłatnie: jacuzzi, tenis stołowy, bilard, masaże, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

*    Brodzik, plac zabaw, animacje;

Pozostałe udogodnienia

*   Pralnia, bezprzewodowy dostęp do Internetu w pobliżu lobby, opieka lekarska (na zamówienie), kantor, wypożyczalnia samochodów, sala konferencyjna, parking.

Naszym zdaniem

*    Przyjazny hotel w spokojnej okolicy z miłą obsługą. Obiekt polecany osobom mniej wymagającym. Możliwość wyboru opcji wyżywienia all inclusive.

Strona internetowa

*    http://www.detelinahotel.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Czajce - w spokojnej i zielonej dzielnicy Złotych Piasków
  • duży basen i ładny, zadbany ogród
  • kilka form wyżywienia (śniadania, śniadania i obiadokolacje, All Inclusive), dobra jakość w stosunku do ceny, wi fi w recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Usytuowany w słynnym czarnomorskim kurorcie Złote Piaski, z dala od zgiełku nadmorskich kurortów. Oddalony od ścisłego centrum miejscowości ok. 3 km, na wzgórzu,  w zielonej dzielnicy Czajka. W pobliżu hotelu znajdują się sklepy i bary, korty tenisowe, przystanek autobusowy ok. 200 m. Od lotniska Warnie ok. 21 km.

Plaża

Publiczna, jedna z najpiękniejszych w regionie, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, oddalona ok. 450 m od hotelu.  Do plaży, zboczem wzgórza prowadzi nadmorska promenada,  przy plaży znajduje się restauracja i bar. Leżaki i parasole na plaży odpłatnie (ok. 14 leva / zestaw / dzień).

Hotel

Kategoria lokalna: 3* Kameralny, komfortowy hotel, położony w dużym i zadbanym ogrodzie. Ośmiopiętrowy budynek oferuje 126 pokoi.

Do dyspozycji gości

Recepcja, dwie windy, sejf, kantor wymiany walut, pralnia, sklep, restauracje i bary: restauracja główna z duzym tarasem, restauracja barbecue, lobby bar, bar przy basenie. Hotel akceptuje karty Visa, Maestro i Master Card.

Internet

Wi-Fi w lobby

Konferencje/incentive

Sala konferencyjna (max 100 osób). Wyposażona w flip-chart, ekran, system głośników, bezprzewodowy internet.

Sport i rekreacja

Bezpłatnie: basen, fitness, animacje, raz w tygodniu bułagrski wieczór folklorystyczny. Odpłatnie: bilard, tenis stołowy, siatkówka, masaż, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Basen, plac zabaw, łóżeczka na życzenie.

Zakwaterowanie

Pokój typu Standard: dwuosobowy z możliwością jednej dostawki lub trzyosobowy z możliwością jednej dostawki. Wyposażony w łazienkę: prysznic, suszarka do włosów, WC; klimatyzację, TV/SAT, telefon, lodówka. Wszystkie pokoje z balkonami, większośc z widokiem na park.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja podawane w formie bufetu. Drobne przekąski, kawa, herbata, ciasto serwowane w ciągu dnia. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, alkohole mocne) serwowane w godz. 10:00 - 22:00.

Informacje dodatkowe

http://www.detelinahotel.com Ocena Holiday Check 4,2.

Cena

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty klimatycznej 6 euro/os./pobyt (płatnej na miejscu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Czajce - w spokojnej i zielonej dzielnicy Złotych Piasków
  • duży basen i ładny, zadbany ogród
  • kilka form wyżywienia (śniadania, śniadania i obiadokolacje, All Inclusive), dobra jakość w stosunku do ceny, wi fi w recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Bułgaria/ Złote Piaski

Strefa

Economy, Relax

Dzieci

- 1 dziecko do 14 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

Czajka - spokojna i zielona dzielnica Złotych Piasków centrum kurortu - ok. 2,5 km liczne bary , sklepy, restauracje i bogata infrastruktura rozrywkowa Warna - ok. 16km, delfinarium, nadmorska promenada z klubami nocnymi, w centrum miasta liczne sklepy, restauracje Aqua Park Aquapolis - ok.2 km przystanek komunikacji lokalnej - ok. 200 m, skąd można dojechać do Warny lotnisko w Warnie - ok. 20 km

Atuty

- blisko do słynnej przepięknej piaszczystej plaży Kabakum - dobre połączenie z centrum Złotych Piasków - duży basen i ładny, zadbany ogród - dobra jakość w stosunku do ceny - cichy, kameralny hotel idealny do błogiego relaksu w otoczeniu zieleni - bezpłatne WiFi w pokojach - krótki lot ok. 2 h

Plaża

ok. 450 m od hotelu słynna plaża Kabakum, szeroka z pięknym, złotym piaskiem i łagodnym wejściem do wody, przejście lokalną uliczką, leżaki i parasole płatne ok. 8 EUR komplet (2 leżaki i parasol), przy plaży znajduje się płatna restauracja oraz bar

Hotel

trzygwiazdkowy, otoczony ładną zielenią, położony na niewielkim wzniesieniu w spokojnej części kurortu, w pobliżu parku narodowego słynącego z rzadkich gatunków roślin i zwierząt, w okolicy kilka sklepów, restauracji i barów, oferuje 126 pokoi zlokalizowanych w kameralnym, 7-piętrowym budynku głównym

Udogodnienia

całodobowa recepcja oraz lobby z miejscami do wypoczynku, punkt wymiany walut w recepcji, pralnia, możliwość wypożyczenia żelazka, windy, sejf w recepcji płatny (ok. 2,5 EUR/dzień), odpłatny room service, przechowalnia bagażu, bezpłatny parking, możliwość wynajęcia samochodu, udogodnienia dla niepełnosprawnych

Internet

WiFi w lobby i pokojach bezpłatne kącik internetowy płatny (ok. 3 EUR/godz.)

Pokoje

2 os. z możliwością 1 lub 2 dostawek, ok. 18 m2, funkcjonalnie i dobrze wyposażone, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, TV SAT (polski program), klimatyzacja indywidualna, telefon, mini bar (zawartość płatna), balkon lub taras, część pokoi z widokiem na morze

Restauracje i bary

restauracja główna - kuchnia międzynarodowa i bułgarska z barem All Inclusive lobby bar / main bar (płatny) barbeque bar w ogrodzie (płatny)

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

duży zewnętrzny basen z leżakami i parasolami, tenis stołowy, spokojne animacje dzienne, gimnastyka, aqua gym, siatkówka, raz w tygodniu wieczór bułgarski z DJ oraz regionalnymi potrawami

Płatne

rzutki, tenis stołowy oraz bilard, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, duży ogród, animacje dzienne, gry i konkursy, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2, podczas kolacji specjalne dziecięce menu w restauracji głównej

Program All Inclusive

08.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej bądź serwowane na tarasie, kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.00-14.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej bądź serwowany na tarasie złożony z dań kuchni międzynarodowej i lokalnej, przystawki, przekąski, sałatki, ciasteczka, owoce, desery 18.00-20.00 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej bądź serwowana na tarasie, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni bułgarskiej, wybór dań głównych, przystawek, sałatek, deserów i owoców 16.00-17.00 podwieczorek, np. przekąski, kanapki, ciastka, lody, kawa, herbata w restauracji bądź na tarasie 10.00-22.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), napoje orzeźwiające, kawa, herbata, kakao, woda mineralna, oraz napoje lokalne alkoholowe, np. wino białe, wino czerwone, piwo, wermut, brandy, wódka, gin oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barze w restauracji do obiadu i kolacji podawane są lokalne napoje bezalkoholowe typu soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), napoje orzeźwiające, woda mineralna oraz lokalne alkohole typu piwo, wino białe, wino czerwone - leżaki, parasole w ogrodzie oraz przy basenie - spokojne animacje dzienne - WI - FI w lobby i pokojach bezpłatnie Szczegółowe informacje dot. programu All Inclusive Klienci otrzymają w hotelu

Oficjalna kategoria

3 gwiazdki

Strona www hotelu

www.detelinahotel.com

Nasza ocena

Pokój *** Położenie ***+ Wyżywienie *** Sport \ rozrywka ***

Karty kredytowe

Visa, MasterCard, Maestro

Cena obejmuje

opiekę polskiego rezydenta ,przelot samolotem z opłatą lotniskową, bagaż główny oraz podręczny, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3,4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu, pakiet ubezpieczeniowy Europaische Reiseversicherung AG (NNW, KL i bagaż) oraz składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

Cena nie obejmuje

wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia, napojów do posiłków jeśli w opisie hotelu nie podano inaczej, a także innych wydatków osobistych

Warna, delfinarium

Wycieczka, podczas której odwiedzimy delfinarium znajdujące się w Warnie. Występy tresowanych delfinów, które przez około pół godziny wykonują skomplikowane akrobacje, a nawet tańczą w rytm muzyki to zawsze wspaniały widok, który sprawia wiele radości zarówno dzieciom jak i dorosłym. W Warnie będzie czas wolny na zwiedzanie oraz zakupy. Miasto jest wypełnione muzeami, ogrodami i starymi zabytkowymi domami, które warto zobaczyć. Cena ok. 25 EUR/os.

Nessebar

To niezwykle urokliwe miasteczko jest wizytówką bułgarskiego wybrzeża. Jest to jedno z najstarszych miast europejskich, które zostało wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Historia przeplata się tutaj ze współczesnością. Stare, średniowieczne cerkwie, wąskie, brukowane uliczki i domy z czasów bułgarskiego odrodzenia narodowego tworzą niezapomnianą atmosferę. Wycieczka obejmuje zwiedzanie starego miasta z polskim przewodnikiem, degustację bułgarskiego wina w jednej z urokliwych nessebarskich winiarni, jak również czas wolny, który można przeznaczyć na posiłek w nowoczesnej restauracji, samodzielne zwiedzanie miasta czy zakupy. Cena ok. 30 EUR/os.

Bałczik

Bałczik - tak zwane Białe Miasto zostało założone już w starożytności. Przez pewien czas, w XX wieku, należało do Rumunii. Wtedy w miejscowości powstał pałac rumuńskiej królowej Marii - jej letnia rezydencja. Wycieczka obejmuje zwiedzanie pałacu, zwanego "Cichym Gniazdem", wraz z okalającym go ogrodem botanicznym, w którym znajduje się ponad 3500 gatunków roślin, w tym jedna z największych europejskich kolekcji kaktusów. Cena ok. 22 EUR/os.

Jeep Safari

Możliwość spojrzenia na Bułgarię z innej strony, obejrzenia górzystych krajobrazów, szybkiej, niekiedy podnoszącej adrenalinę jazdy po rzadko uczęszczanych szlakach. Niezapomniane, nieoczekiwane przeżycia. Jazda przeplatana krótkimi postojami, podczas których można zasmakować tradycyjnej rakii i win, zobaczyć część kultury Bułgarii. Jeep Safari to przede wszystkim świetna zabawa. Podczas jazdy trzymajcie się mocno! Cena ok. 22 EUR/os.

Piknik na jachcie

Kilkugodzinna wyprawa morska jachtem. Przyjemna podróż, która pozwala cieszyć się słońcem oraz morską bryzą, a także rozkoszować się łowieniem ryb czy kąpielą w morzu podczas postojów. Podczas rejsu serwowane są przekąski i napoje. Idealny pomysł na relaks z dala od zgiełku kurortu. Wycieczka zależna jest od warunków pogodowych, gdy nie spełniają wymogów - rejs się nie odbywa. Cena ok. 25 EUR/os.

Pirackie party

Rejs statkiem dla całej rodziny. Pół dnia pełne atrakcji - animacje o tematyce pirackiej, gry i konkursy, dyskoteka, atakowanie drugiego statku. Do Państwa dyspozycji będzie bufet i napoje. Pirackie party to pomysł na wspaniałą zabawę. Wycieczka zależna jest od warunków pogodowych, gdy nie spełniają wymogów - rejs się nie odbywa. Cena ok. 29 EUR/os. Net Holiday Sp. z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp. z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp. z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.


Ambit Tour
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Czajce - w spokojnej i zielonej dzielnicy Złotych Piasków
  • duży basen i ładny, zadbany ogród
  • kilka form wyżywienia (śniadania, śniadania i obiadokolacje, All Inclusive), dobra jakość w stosunku do ceny, wi fi w recepcji gratis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Bułgaria / Złote Piaski

Zlote Piaski - Czajka

Rejon turystyczny położony ok. 3 km od Złotych Piasków, 15 km od Warny. Kompleks ten, spokojniejszy i mniej gwarny niż Złote Piaski, znany jest z pięknej plaży oraz wspaniałego morza o płytkim i równym dnie. Idealny dla spędzenia spokojnego i relaksującego wypoczynku w otoczeniu parku.

Plaża

Odległość od hotelu ok. 450 m.od hotelu słynna plaża Kabakum, szeroka z pięknym, złotym piaskiem i łagodnym wejściem do wody, przejście lokalną uliczką, leżaki i parasole płatne ok. 8 EUR komplet (2 leżaki i parasol), przy plaży znajduje się płatna restauracja oraz bar.

Hotel

Obiekt o standardzie 3* otoczony ładną zielenią, położony na niewielkim wzniesieniu w spokojnej części kurortu, w pobliżu parku narodowego słynącego z rzadkich gatunków roślin i zwierząt, w okolicy kilka sklepów, restauracji i barów, oferuje 126 pokoi zlokalizowanych w kameralnym, 7-piętrowym budynku głównym.

Internet

WiFi w lobby i pokojach bezpłatne, kącik internetowy płatny (ok. 3 EUR/godz.)

Zakwaterowanie

pokoje 2-osobowe z możliwością 1 dostawki lub 2 dostawek, ok. 18 m2, funkcjonalnie i dobrze wyposażone, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, TV SAT(polski program), klimatyzacja indywidualna, telefon, mini bar (zawartość płatna), balkon lub taras, część pokoi z widokiem na morze.

Sport i rozrywka

duży zewnętrzny basen z leżakami i parasolami, tenis stołowy, animacje dzienne, gimnastyka, aqua gym, siatkówka, raz w tygodniu wieczór bułgarski z DJ oraz regionalnymi potrawami.

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, duży ogród, animacje dzienne, gry i konkursy, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2, podczas kolacji specjalne dziecięce menu w restauracji głównej i restauracji a la carte.

Basen

duży zewnętrzny basen z leżakami i parasolami.

Wyżywienie

BB (śniadania - bufet), HB ( śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne), All Inclusive.

All Inclusive

08.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej bądź serwowane na tarasie, kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej bądź serwowany na tarasie złożony z dań kuchni międzynarodowej i lokalnej, przystawki, przekąski, sałatki, ciasteczka, owoce, desery 18.30-21.30 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej bądź serwowana na tarasie, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni bułgarskiej, wybór dań głównych, przystawek, sałatek, deserów i owoców 16.00-17.00 podwieczorek, np. przekąski, kanapki, ciastka, lody, kawa, herbata w restauracji bądź na tarasie 10.00-22.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), napoje orzeźwiające, kawa, herbata, kakao, woda mineralna, oraz napoje lokalne alkoholowe, np. wino białe, wino czerwone, piwo, wermut, brandy, wódka, gin oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barze w restauracjido obiadu i kolacji podawane są lokalne napoje bezalkoholowe typu soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), napoje orzeźwiające, woda mineralna oraz lokalne alkohole typu piwo, wino białe, wino czerwone.

Cena zawiera

Zakwaterowanie, taksę klimatyczną, wyżywienie w/g oferty, opiekę rezydenta, ubezpieczenie NNW, KL, bagaż w TU Axa, przelot samolotem charterowym w 2 strony, opłaty lotniskowe, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Dodatkowo płatne

Wycieczki fakultatywne, ubezpieczenie od rezygnacji, chorób przewlekłych.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ambit Tour, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Bułgarii. Jest biurem podróży z długą, dwudziestopięcioletnią tradycją – tysiące zadowolonych klientów są potwierdzeniem wysokiej jakości usług i oferty dopasowanej do oczekiwań turystów.

Świetna, wieloletnia znajomość bułgarskiego rynku turystycznego, dobre relacje z kontrahentami, doświadczenie i wysokie kwalifikacje personelu umożliwiają utrzymanie oferty na bardzo wysokim poziomie, zarówno dla klientów indywidualnych jak i dla grup zorganizowanych. W ofercie Biura Podróży Ambit Tour znajdują się znane, lubiane i sprawdzone hotele w opcji all inclusive, idealne na rodzinny wypoczynek czy wakacje we dwoje. Dostępne są także nietypowe długości pobytów - nawet 20 dni wakacji!

Biuro jest członkiem Krakowskiej Izby Turystyki i Izby Turystyki Rzeczypospolitej Polskiej. Ambit Tour został wpisany do Rejestru Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych Marszałka Województwa Małopolskiego pod numerem Z/3/2016. Posiada Gwarancję Ubezpieczeniową dla Touroperatorów w AXA Towarzystwo Ubezpieczeń i Reasekuracji S.A.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Detelina to hotel położony blisko słynnej przepięknej i piaszczystej plaży Kabakum w spokojnej dzielnicy Złotych Piasków. Hotel polecamy dla osób szukających spokojnego wypoczynku, dla rodzin z małymi dziećmi (możliwość wyboru formuły All Inclusive, brodzik, specjalne menu dla małych dzieci) oraz klientom pragnącym korzystać z uroków Bułgarii.


Mapa Hotelu Detelina
Filmy hotelu Detelina:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Detelina
https://youtu.be/hBxE2bHrKV4

Opinie o Hotelu Detelina

Udane wakacje w Bulgari polecam ! Złote piaski zajebista miejscowosc,plaza wporzo i czysta pogoda w deche,dzeki delta travel i traveligo za wczasy polecam ten portal bo taniutko wyjazd zorganizowali.Za rok jedziemy z wami pozdro.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.1

Detelina - możliwości zakwaterowania:

Standard DBL
1 os. standardowy
2 os. standardowy
apartament
Pokój 2 osobowy z możliwością 1 dostawki
Pokój 2 osobowy z możliwością 1 dostawki
Pokój 2 osobowy z możliwością 1 dostawki
Pokój jednoosobowy
Pokoj 2 osobowy + 1 dostawka
Pokoj 2 osobowy + 2 dostawki
Pokoj 3 osobowy + 1 dostawkA
Pokoj 2 osobowy
Pokój Dwuosobowy
Pokój Trzyosobowy
Pokoj 1 osobowy
sr2 standard room 2+2
sr2 standard room 2+2
sr2 standard room 2+2

Detelina - Możliwości wyżywienia:


Detelina - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Detelina? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00