cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
  • Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera), Rodos
1 / 42
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
16.04 - 23.04
już od 1107 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
19.05 - 26.05
już od 1107 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sunshine Rhodes (ex Club Calimera)
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera)
star 4

Grecja: Rodos
Ocena hotelu Sunshine Rhodes (ex Club Calimera):
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sunshine Rhodes (ex Club Calimera):
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 16 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 19 maja 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Club Calimera Sunshine Rhodes to hotel usytuowany przy długiej plaży, blisko stolicy wyspy Rodos - Rodos Town. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i rozrywek i życia nocnego ze względu na dużą ilość barów, tawern i klubów. Hotel rekomendujemy także dla aktywnych osób oraz tym, którzy pragną odkrywać uroki wyspy Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko miejscowości Ialyssos, blisko Starego Miasta w Rodos Town, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, leżaki i parasole na plaży bezpłatne
  • pokoje rodzinne, bogaty program animacyjny
  • opcja All Inclusive Plus, wi fi w lobby gratis

Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera) w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Club Calimera Sunshine Rhodes to hotel usytuowany przy długiej plaży, blisko stolicy wyspy Rodos - Rodos Town. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i rozrywek i życia nocnego ze względu na dużą ilość barów, tawern i klubów. Hotel rekomendujemy także dla aktywnych osób oraz tym, którzy pragną odkrywać uroki wyspy Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko miejscowości Ialyssos, blisko Starego Miasta w Rodos Town, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, leżaki i parasole na plaży bezpłatne
  • pokoje rodzinne, bogaty program animacyjny
  • opcja All Inclusive Plus, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 7 km od centrum miasta Rodos
  • ok. 800 m od centrum miejscowości Ialyssos
  • ok. 700 m od przystanku autobusowego
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

polozenie

  • ok. 7 km od centrum miasta Rodos
  • ok. 800 m od centrum miejscowości Ialyssos
  • ok. 700 m od przystanku autobusowego
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • piaszczysto-żwirowa
  • ręczniki za kaucją

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • sala TV 
  • Wi-Fi
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • parking 
  • amfiteatr
  • lekarz: na zapytanie, za opłatą

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

405

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • data ostatniej renowacji: 2014-2015 r.
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 4
  • basen "Relax pool"
  • basen "Kronos": wydzielona część basenu dla dzieci
  • basen "Hermes": wydzielona część basenu dla dzieci
  • basen "Activity pool": wydzielona część basenu dla dzieci, 2 zjeżdżalnie dla dzieci
  • leżaki, parasole
  • ręczniki: wymagana kaucja ok. 10 €
  • Dla dzieci

    • miniklub
    • animacje dla dzieci
    • bufet dla dzieci: 19:00 - 20:00, z animatorem, wymagana rezerwacja, min. 10 osób
    • plac zabaw
    • wydzielona część basenu dla dzieci
    • animacje dla nastolatków
    • opieka nad dziećmi: na zapytanie, za opłatą

    Sport i wellness

    W cenie
    • gimnastyka
    • aqua aerobik
    • aerobik
    • sauna
    • łucznictwo
    • tenis stołowy
    • korty tenisowe: 2
    • boisko do piłki nożnej
    • minigolf
    • siatkówka plażowa
    Płatne
    • lekcje nurkowania
    • masaże: wymagana rezerwacja
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne: wymagana rezerwacja
    • windsurfing: w pobliżu hotelu
    • narty wodne: w ofercie firm zewnętrznych, w pobliżu hotelu
    • kitesurfing: w ofercie firm zewnętrznych, w pobliżu hotelu
    • skuter wodny: w ofercie firm zewnętrznych, w pobliżu hotelu

    rozrywka

    • wieczory tematyczne
    • przedstawienia kilka razy w tygodniu
    • zajęcia taneczne
    • muzyka na żywo raz w tygodniu
    • boccia
    • rzutki

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 2 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój rodzinny FZX1
    • 2-4 os.
    • klimatyzacja: od czerwca do września
    • sejf
    • telefon
    • TV sat.
    • minilodówka: mała butelka wody po przyjeździe
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-3 os.
    • widok na morze
    • klimatyzacja: od czerwca do września
    • sejf
    • telefon
    • TV sat.
    • minilodówka: mała butelka wody po przyjeździe
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
    • 2-4 os.
    • klimatyzacja: od czerwca do września
    • sejf
    • telefon
    • TV sat.
    • minilodówka: mała butelka wody po przyjeździe
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    Pokój rodzinny z widokiem na basen FZX2
    • 2-4 os.
    • klimatyzacja: od czerwca do września
    • sejf
    • telefon
    • TV sat.
    • minilodówka: mała butelka wody po przyjeździe
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • klimatyzacja: od czerwca do września
    • sejf
    • telefon
    • TV sat.
    • minilodówka: mała butelka wody po przyjeździe
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia

    Wyżywienie

    All inclusive
    • wczesne śniadanie: 6:00 - 7:00, na zapytanie, min. 30 gości
    • śniadanie: w formie bufetu, 7:00 - 10:00
    • późne śniadanie: 10:00 - 11:00, bufet, lekkie śniadanie kontynentalne
    • obiad: w formie bufetu, 12:30 - 14:30
    • kolacja: w formie bufetu, 19:00 - 21:30, wieczory tematyczne
    • przekąski: 12:00 - 16:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe
    • kawa i herbata: 17:00 - 18:00
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • restauracja "Dionissos": bufet
  • restauracja a la carte "Mamma Mia": kuchnia włoska, 19:00 - 21:30, czynna 6 razy w tygodniu, min. 30 gości, za opłatą, 1 raz/os./pobyt: wliczona w all inclusive, wymagana rezerwacja, w zależności od dostępności

  • bary i inne: 4
  • bar "Thalassa relax pool bar": 9:00 - 1:00
  • bar "Aphrodite relax pool bar Kronos": 10:00 - 18:00
  • bar "Nireas relax pool bar Hermes: 10:00 - 18:00
  • bar "Poseidon coctail longue": 17:00 - 1:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Club Calimera Sunshine Rhodes to hotel usytuowany przy długiej plaży, blisko stolicy wyspy Rodos - Rodos Town. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i rozrywek i życia nocnego ze względu na dużą ilość barów, tawern i klubów. Hotel rekomendujemy także dla aktywnych osób oraz tym, którzy pragną odkrywać uroki wyspy Rodos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko miejscowości Ialyssos, blisko Starego Miasta w Rodos Town, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, leżaki i parasole na plaży bezpłatne
    • pokoje rodzinne, bogaty program animacyjny
    • opcja All Inclusive Plus, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Rodos Liczne atrakcje zarówno dla dorosłych jak i dla najmłodszych, położenie bezpośrednio przy długiej plaży, a także możliwość uprawiania sportów wodnych, to wszystko sprawia, że hotel jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które nie lubią nudy.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    1970 r. Odnowiony w latach 2014/2015 Na terenie znajduje się restauracja główna, 2 restauracje a'la carte, 5 barów, sejf w recepcji (bezpłatny), 2 baseny odkryte (1 dla dorosłych, 1 brodzik dla dzieci). Program animacyjny dla dzieci i dorosłych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis 2. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne, Kawiarenka internetowa płatna

    plaża

    Bezpośrednio przy hotelu, wydzielona część plaży publicznej, piaszczysto-żwirowa, 600 m długości. Parasole, leżaki - bezpłatne, ręczniki plażowe - depozyt.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację centralną (bezpłatna, działa od czerwca do września), sejf (bezpłatny), TV, telefon, lodówkę (bezpłatna), prysznic lub wanna, WC, balkon lub taras. Typy pokoi: w budynku głównym i 8 budynkach bocznych: pokoje standardowe bez widoku na morze dla max 3 os. , pokoje standardowe z widokiem na morze dla max 3 os. , pokoje rodzinne bez widoku na morze dla max 4 os. , pokoje rodzinne z widokiem na morze dla max 4 os. , pokoje rodzinne z widokiem na basen dla max 4 os.

    Wyżywienie

    restauracja główna, 2 restauracje a'la carte, 5 barów (m.in. bar z przekąskami) All Inclusive (09:00-01:00) Formuła zawiera:śniadania (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30) serwowane w restauracji głównej, przekąski w godzinach 12:30-16:00 w barze z przekąskami, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe - w trakcie pobytu jedna wizyta w wybranej restauracji gratis. Wymagana rezerwacja.grecka i włoska

    z myślą o dzieciach

    animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, brodzik, 2 zjeżdżalnie wodne, opiekunka (na życzenie, płatna), plac zabaw menu w restauracji, krzesełka w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    tenis stołowy, szachy, rzutki, mini golf , aerobik, siatkówka, mini boisko do piłki nożnej, siatkówka plażowa, animacje, 2 korty tenisowe, piłki i rakiety do tenisa, sauna

    płatne

    masaż, bilard, lekcje tenisa (na życzenie), sporty wodne na plaży (zewnętrzna firma)

    Aktualizacja opisu

    31.05.2016 15:00

    usługi dostępne w hotelu

    Przy plaży Tenis Mini Klub


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Grecos Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Club Calimera Sunshine Rhodes to hotel usytuowany przy długiej plaży, blisko stolicy wyspy Rodos - Rodos Town. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i rozrywek i życia nocnego ze względu na dużą ilość barów, tawern i klubów. Hotel rekomendujemy także dla aktywnych osób oraz tym, którzy pragną odkrywać uroki wyspy Rodos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko miejscowości Ialyssos, blisko Starego Miasta w Rodos Town, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, leżaki i parasole na plaży bezpłatne
    • pokoje rodzinne, bogaty program animacyjny
    • opcja All Inclusive Plus, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Region

    Grecja

    Kraj

    Rodos

    Warto podkreślić

    - Przy plaży- Minizjeżdżalnie wodne- Pokoje rodzinne- Blisko starego miasta Rodos- Bogaty program animacyjny

    Okiem Grecosa

    Hotel położony przy długiej plaży z cudownymi widokami na wybrzeże. Sporty wodne i długie plaże są magnesem dla miłośników wypoczynku. Dodatkowych wrażeń dostarczy miasto Rodos z życiem nocnym i licznymi zabytkami.

    Położenie

    • przy morzu• w pobliżu bary, restauracje i sklepy• przystanek autobusowy ok. 1,5 km• miasto Rodos ok. 7 km• lotnisko ok. 8 km

    Plaża

    • bezpośrednio przy hotelu• długa, piaszczysto-kamienista• leżaki i parasole (bezpłatne)• ręczniki plażowe (dostępne w pokojach)

    Hotel

    • budynek główny i 8 bocznych• recepcja 24 h, windy• 2 restauracje - główna i a la carte (kuchnia śródziemnomorska)• 4 bary, w lobby i przy basenie• kącik TV-SAT• Wi-Fi w lobby (bezpłatne)• szybki Internet w wyznaczonych strefach (płatny)• parking, minimarket• Hotel nie posiada usprawnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej • 405 pokoi• kategoria lokalna 4*

    Pokoje

    Standard• 2-3 os. (ok. 26-32 m2)• dostawka dla 3. osoby• klimatyzacja centralna (bezpłatna 01.06-30.09)• TV-SAT, telefon, lodówka, • Wi-Fi (bezpłatne)• sejf (bezpłatny)• łazienka - wanna/prysznic, suszarka• balkon lub taras• widok na morze za dopłatąRodzinny• 2-4 os. (ok. 42-47 m2)• dostawka dla 3. i 4. osoby; jako 4. osoba wyłącznie dziecko 13 lat• dwa pomieszczenia oddzielone drzwiami• wyposażony jak pokój standard

    Wyżywienie

    All inclusive Plus:• do kolacji obowiązuje strój formalny• śniadanie, lunch i kolacja – bufet• przekąski, owoce, lody, kawa, herbata, ciastka (w wyznaczonych godzinach i barach)• raz na pobyt kolacja w restauracji a la carte• lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (09.00–01.00)

    Pełen relaks

    Bezpłatnie• 4 baseny ze słodką wodą • leżaki i parasole przy basenach• 2 korty tenisowe, minigolf, łucznictwo• tenis stołowy, siatkówka plażowa• rzutki, aerobik, aqua aerobik• piłka wodna, sauna, program animacyjny• muzyka na żywo• animacje hoteloweOdpłatnie• salon piękności

    Dla dzieci

    • łóżeczka dla niemowląt• 2 baseny i brodzik, 2 minizjeżdżalnie• animacja, miniklub, plac zabaw• menu dla dzieci (wymagana wcześniejsza rezerwacja)• krzesełka w restauracji• opiekunka (odpłatnie)• Dzieci pobyt gratis - 1. dziecko do 13 lat• Dzieci pobyt gratis - 2. dziecko od 2 do 13 lat (pokój rodzinny)

    Cena obejmuje

    Przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (9 500 EUR), NNW (1 000 EUR) i bagażu (100 EUR).

    Cena nie obejmuje

    *Wariant Podstawowy ubezpieczenia TU Europa nie obejmuje ochrony na wypadek COVID-19, chorób przewlekłych, szkód pod wpływem alkoholu oraz uprawiania sportów wysokiego ryzyka.*

    Od dnia 1.01.2018 r. zgodnie z prawem greckim wszedł w życie podatek od noclegów, naliczany za pokój za każdą dobę pobytu. Jego wysokość jest uzależniona od kategorii obiektu: 1* i 2* - ok. 0,50 EUR za pokój/noc, 3* - ok. 1,50 EUR za pokój/noc, 4* - ok. 3 EUR za pokój/noc, 5* - ok. 4 EUR za pokój/noc.

    Errata

    Do opisu hotelu została wystawiona errata.
    Szczegóły dotyczące wprowadzonych zmian znajdują się: https://www.grecos.pl/wazne-dokumenty.

    Informacje dodatkowe


    Informacja Sezon 2021


     


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

    Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

    Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Club Calimera Sunshine Rhodes to hotel usytuowany przy długiej plaży, blisko stolicy wyspy Rodos - Rodos Town. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i rozrywek i życia nocnego ze względu na dużą ilość barów, tawern i klubów. Hotel rekomendujemy także dla aktywnych osób oraz tym, którzy pragną odkrywać uroki wyspy Rodos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko miejscowości Ialyssos, blisko Starego Miasta w Rodos Town, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, leżaki i parasole na plaży bezpłatne
    • pokoje rodzinne, bogaty program animacyjny
    • opcja All Inclusive Plus, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja/Rodos

    Opis

    • doskonała propozycja dla rodzin z dziećmi
    • hotel położony bezpośrednio przy plaży
    • W cenie wyżywienie w postaci pakietu All Inclusive
    • W cenie zakwaterowanie w pokojach standard lub pokoje rodzinne 

    Wyposażenie

    Ośrodek wypoczynkowy wzniesiony został w roku 1970. Obiekt oferuje 371 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Do dyspozycji gości jest sejf. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (odpłatnie) zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie kompleksu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie kompleksu znajduje się również sala telewizyjna. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka nad dziećmi i usługi fryzjerskie. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

    Pokoje

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Lodówka i minilodówka również należą do standardowego wyposażenia. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor i Wi-Fi. Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazience znajduje się suszarka do włosów i lusterko kosmetyczne. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

    Oferta sportowo-rozrywkowa

    Na terenie ośrodka wypoczynkowego znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Dużym urozmaiceniem są rozliczne aktywności outdoorowe oferowane w obiekcie. Należą do nich m.in. rower / rower górski, siatkówka i minigolf, jak również za dodatkową opłatą tenis ziemny, siatkówka plażowa i strzelanie z łuku. Aqua fitness oraz za dodatkową opłatą narty wodne, windsurfing, przejażdżki na bananie wodnym i nurkowanie zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu zawiera studio fitness, jak również za opłatą tenisa stołowego, darta, zajęcia gimnastyczne i aerobik. Wizyta w Strefie Wellness przyniesie ukojenie ciału i zmysłom. Wśród oferowanych zabiegów znajdują się sauna i salon piękności, jak również za dodatkową opłatą zabiegi masażu. W naszej ofercie znajdują się również programy rozrywkowe dla dzieci i dorosłych (odpłatnie).

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. W karcie znajdują się napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Karty kredytowe

    W kompleksie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard. Copyright GIATA 2004 - 2020. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

    Świadczenia

    • przelot,
    • pobyt w hotelu,
    • opłaty lotniskowe i paliwowe,
    • obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,
    • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,

    BAGAŻ:
    - na lotach linii LOT (LO) - w cenie 1 sztuka bagażu podręcznego do 8 kg o wymiarach max 55 x 40 x 23 cm.

    - na lotach linii Easyjet (EJU) - wyloty z Berlina - w cenie 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach max. 56x45x25 cm

    Cena nie zawiera

    LINIE LOT:

    Bagaż rejestrowany 1 szt do 23 kg dodatkowo płatny 300 zł/os. w 2 strony

    LINIE SMARTWING:

    bagaż rejestrowany 1 szt 23 kg dodatkowo płatny 300pln/os

    LINIE EASYJET (wyloty z Berlina):

    Bagaż rejestrowany 1 szt:

    • do 15 kg dodatkowo płatny 360 zł/os. w 2 strony
    • do 23 kg dodatkowo płatny 410 zł/os. w 2 strony
    • do 23 kg dodatkowo płatny 580 zł/os. w 2 strony

    CENY OBOWIĄZUJĄ W MOMENCIE REZERWACJI BILETU.Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi kosztami.

    Obowiązkowy lokalny podatek turystyczny obejmujący wszystkich turystów przebywających w Grecji powyżej 1 dnia:

    dla pobytów, w hotelach 5* - 4 € / noc / pokój
    dla pobytów, w hotelach 4* - 3 € / noc / pokój
    dla pobytów, w hotelach 3* - 1,5 € / noc / pokój
    dla pobytów, w hotelach 2*, 1* lub w apartamentach - 0,5 € / noc / pokój
    Podatek będzie pobierany na miejscu, po przylocie do Grecji. Zastrzegamy możliwość zmiany, opłata niezależna od organizatora.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Club Calimera Sunshine Rhodes to hotel usytuowany przy długiej plaży, blisko stolicy wyspy Rodos - Rodos Town. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i rozrywek i życia nocnego ze względu na dużą ilość barów, tawern i klubów. Hotel rekomendujemy także dla aktywnych osób oraz tym, którzy pragną odkrywać uroki wyspy Rodos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko miejscowości Ialyssos, blisko Starego Miasta w Rodos Town, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, leżaki i parasole na plaży bezpłatne
    • pokoje rodzinne, bogaty program animacyjny
    • opcja All Inclusive Plus, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    GRECJA

    Położenie

    Zbudowany wzdłuż pięknej piaszczysto-kamienistej plaży ze wspaniałymi widokami na morze oraz na wyspy Morza Egejskiego, Sunshine Rhodes to raj all inclusive, który oferuje idealne połączenie jakości w dobrej cenie. Spokojna lokalizacja w centrum Ialyssos, a jednocześnie wystarczająco blisko miasta Rodos (zaledwie 7 km od hotelu), Sunshine Rhodes oferuje szeroką gamę komfortowych pokoi, doskonałe jedzenie, rozrywkę dla dzieci, zajęcia i sportowe dla młodszych i starszych, animacje wieczorne, liczne bary, lokalizacja hotelu sprawia, że jest on idealną bazą wypadową do odkrywania uroków Ixia,Trianda i Rodos (około 7 kilometrów). Oficjalna ocena: klasa A.

    Zakwaterowanie

    Pokoje promocyjne mogą pomieścić 2 osoby i wyposażone w klimatyzację, 2 łóżka pojedyncze, rozkładaną sofę (-y), łazienkę z prysznicem lub wanną, suszarkę do włosów, telefon z bezpośrednim wyjściem na miasto, telewizję satelitarną, bezprzewodowy dostęp do Internetu (płatny na miejscu), lodówkę, sejf i umeblowane balkon lub taras z widokiem na cały dom. Pokoje standardowe mogą pomieścić 2/3 i oferują widok na ląd lub morze. Pokoje rodzinne mogą pomieścić 2/4 osób i oferują widok na ogród, basen lub morze. Pokoje typu superior mogą pomieścić 2/3 lub 2/4 i oferują widok na morze, a pokoje jednoosobowe z widokiem na ogród są również dostępne za dodatkową opłatą

    Rozrywka

    Liczne animacje, program muzyczny na żywo (dwa razy w tygodniu) pokazy i musicale (2 do 3 razy w tygodniu w zależności od warunków pogodowych)

    Sport i rozrywka

    2 baseny relaksacyjne ,Gimnastyka na świeżym powietrzu ,Sauna (bezpłatnie stan na 31.01.2020) Masaż, zabiegi na twarz, możliwa pielęgnacja paznokci (wymagana rezerwacja - płatna na miejscu), Siatkówka plażowa Korty tenisowe, Łucznictwo, Rzutki, Tenis stołowy, Boisko do piłki nożnej, Mini golf, Lekcje nurkowania, Szachy ogrodowe Tasuj tablicę, Trik-trak, Wszystko w cenie

    Wyżywienie

    śniadanie w formie bufetu od 07: 00-10: 00, lekkie późne śniadanie od 10: 00-11: 00 w głównej restauracji. Lunch w godzinach 12:30 - 14:30 z ciepłym i zimnym bufetem serwującym greckie i międzynarodowe specjały, w tym wybór lekkich opcji w głównej restauracji. Przekąski od 12:30 do 16:00, w tym różne gorące potrawy, sałatki, sałatki owocowe i lody. Kawa, herbata i ciastka w godzinach 17: 00–18: 00 w głównym barze Poseidon. Kolacja serwowana jest w godzinach 19: 00–21: 30 z gorącym i zimnym bufetem składającym się ze specjałów greckich i międzynarodowych. Inną opcją na obiad jest restauracja Mamma Mia, a la carte w godzinach 19.00 - 21.30 serwująca specjały kuchni greckiej i włoskiej, wymagana rezerwacja z jednodniowym wyprzedzeniem z kuponem, działająca z minimum 20 gośćmi. (Jeden kupon na pokój na pobyt). Napoje: Napoje są podawane między wszystkimi posiłkami w wyznaczonych barach w ciągu dnia, w tym napoje bezalkoholowe, gorące napoje i lokalne napoje alkoholowe.

    Dzieci

    Rozrywka dla dzieci z pełnym programem zajęć, klub dla dzieci, program dla nastolatków, plac zabaw na zewnątrz i wewnątrz oraz basen dla dzieci. Rozrywka i zajęcia: dzienne i wieczorne zajęcia obejmują animację sportową, gry plażowe, boccia, gry bilardowe, aqua aerobik, piłka wodna, backgammon, pokazy i musicale (3-5 razy w tygodniu), noc greckiego folkloru i program muzyczny. Zajęcia rekreacyjne obejmują tenis, rowery górskie, łucznictwo, tenis stołowy, aerobik, rzutki, lekcje nurkowania (pierwsza lekcja w basenie bezpłatnie). Dla dzieci jest menu dla dzieci i bufet wraz z członkiem zespołu animatorów w godzinach 18.30-19.00 (wymaga rezerwacji z jednodniowym wyprzedzeniem z zespołem animacyjnym (minimum 10 dzieci).

    UWAGA!

    do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM Do zaplaty na miejscu podatek turystyczny. W Grecji podatek turystyczny pobierany jest od 2018 r. Zgodnie z aktualną decyzją greckiego rządu. Opłata zostanie pobrana przez hotelarzy po przyjeździe lub wyjeździe gości. Podatek turystyczny oparty jest na klasyfikacji (kategorii kraju) hotelu. W przypadku 1 * i 2 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 0,50 EUR. W przypadku 3 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 1,50 EUR. W przypadku 4 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 3 EUR. W przypadku 5 * hoteli / noclegów podatek za pokój za noc wynosi około 4 EUR. (Status w momencie publikacji; może ulec zmianie) Więcej informacji udzieli Państwu pracownik biura podróży. Uwaga, hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formy wyżywienia. Niektóre promocje hotelowe obejmują tylko SC (self catering) Prosimy o każdorazowe zwracanie uwagi na formę wyżywienia.


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    7 islands

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Club Calimera Sunshine Rhodes to hotel usytuowany przy długiej plaży, blisko stolicy wyspy Rodos - Rodos Town. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i rozrywek i życia nocnego ze względu na dużą ilość barów, tawern i klubów. Hotel rekomendujemy także dla aktywnych osób oraz tym, którzy pragną odkrywać uroki wyspy Rodos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko miejscowości Ialyssos, blisko Starego Miasta w Rodos Town, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, leżaki i parasole na plaży bezpłatne
    • pokoje rodzinne, bogaty program animacyjny
    • opcja All Inclusive Plus, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    4.5

    Region

    Grecja/Rodos/Ialyssos

    Opinia 7islands

    Hotel jest idealną opcją dla tych, którzy nie znoszą nudy. Najmłodsi oprócz basenów mają do dyspozycji placu zabaw i miniklub z programem dostosowanych do wieku zajęć. Kilka razy w tygodniu w hotelu organizowane są kulinarne wieczory tematyczne. Bliskość plaży zachęca do kąpieli i uprawiania sportów wodnych. Można również korzystać z hotelowego kompleksu basenów ze zjeżdżalniami dla dzieci.

    Położenie

    Na północno- zachodnim wybrzeżu, w miejscowości Ialyssos, ok. 800 m od jej centrum, gdzie znajdują się bary, restauracje i sklepy, ok. 7 km od stolicy Rodos, ok. 8 km od lotniska.

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto-żwirowa, stromo opadająca do morza. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

    Hotel

    Kompleks hotelowy otoczony bujnym i zadbanym ogrodem. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, kącik telewizyjny, restauracja główna, 2 restauracje ? la carte (grecka, włoska), 2 bary (w tym 1 przy basenie. Odpłatnie: Internet Wi-Fi w lobby. Kategoria lokalna 4*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 405 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są klimatyzację (dostępna od czerwca do września), telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf, Internet Wi-Fi. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe o podwyższonym standardzie z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki rodzinne z możliwością 2 dostawek (pokój dzienny i sypialnia), rodzinne jednoosobowe z widokiem na morze z możliwością 2 dostawek.

    Wyżywienie

    All inclusive: 4 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:00-10:00), późne śniadania (10:00-11:00), obiady (12:30-14:30), kolacje (19:00-21:30). Możliwość skorzystania raz w trakcie pobytu z kolacji w restauracjach ? la carte (19:00-21:30, wymagana wcześniejsza rezerwacja). W godzinach 12:30-16:00 dostępne są przekąski, natomiast w godzinach 17:00-18:00 serwowane są kawa, herbata i ciastka. Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe dostępne są w wybranych barach w godzinach 09:00-01:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: 2 baseny (leżaki i parasole bezpłatne), siłownia na świeżym powietrzu, animacje dzienne i wieczorne, sauna, 2 korty tenisowe, mini golf, tenis stołowy, siatkówka plażowa. Odpłatnie: masaże, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    2 brodziki, zjeżdżalnie dla dzieci, plac zabaw, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

    Kontakt do hotelu

    www.sunshinevacationclubs.com / Tel.: 00 30 224 109 24 11

    *

    Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Club Calimera Sunshine Rhodes to hotel usytuowany przy długiej plaży, blisko stolicy wyspy Rodos - Rodos Town. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i rozrywek i życia nocnego ze względu na dużą ilość barów, tawern i klubów. Hotel rekomendujemy także dla aktywnych osób oraz tym, którzy pragną odkrywać uroki wyspy Rodos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko miejscowości Ialyssos, blisko Starego Miasta w Rodos Town, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, leżaki i parasole na plaży bezpłatne
    • pokoje rodzinne, bogaty program animacyjny
    • opcja All Inclusive Plus, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    POŁOŻENIE

    Usytuowany na północno-zachodnim wybrzeżu, w  miejscowości Lalyssos słynącej nie tylko z dobrych warunków do uprawiania windsurfingu, lecz także z wakacyjnej atmosfery. Oddalony ok. 800m od centrum miejscowości, ok. 7km od centrum miasta Rodos i ok. 8km od lotniska.

    PLAŻA

    Przy hotelu, piaszczysto-żwirowa ze stromym zejściem do morza. Leżaki i parasole bezpłatnie; ręczniki plażowe za kaucją.

    HOTEL

    Kategoria lokalna 4* Kompleks hotelowy otoczony bujnym i zadbanym ogrodem, składa się z budynku głównego oraz 8 bocznych. Częściowo odnowiony w 2015r. Idealne miejsce na rodzinne i aktywne wakacje.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Ogólne i usługi: recepcja, lobby, windy, kącik TV, mini market, salon piękności, wypożyczalnia rowerów, wypożyczalnia samochodów. Hotel akceptuje karty Visa i MasterCard. Restauracje i bary: restauracja główna, 4 bary, 2 restauracje á la carte.

    INTERNET

    Punkt internetowy za opłatą oraz bezpłatne Wi-Fi w lobby.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 4 baseny zewnętrzne ze słodką wodą, leżaki i parasole przy basenie, taras słoneczny, minigolf, tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, aerobik, program animacyjny. Odpłatnie: masaże, zabiegi kosmetyczne, sporty wodne przy plaży.

    DLA DZIECI

    2 brodziki, 2 małe zjeżdżalnie, plac zabaw, mini klub (czynny w określonych godzinach, 4-12 lat), wysokie krzesła w restauracji, opiekunka za opłatą i na życzenie, łóżeczko dla dzieci do 2 lat na życzenie.

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel oferuje 373 wygodnych pokoi. Pokój typu Standard Land View lub Sea View: ok. 26m, dwuosobowy z możliwością zakwaterowania maks. 2+1. Wyposażenie: łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, sofa rozkładana, łazienka (prysznic/wanna, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja (czynna sezonowo), TV, telefon, sejf (bezpłatnie), lodówka, balkon lub taras.

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu; lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-00.00 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera importowanych i wysokojakościowych napojów alkoholowych, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych i energetycznych.

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.sunshinevacationclubs.com

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    CENA

    Cena PLN zawiera - bilet lotniczy , transfer lotnisko - hotel - lotnisko /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Club Calimera Sunshine Rhodes to hotel usytuowany przy długiej plaży, blisko stolicy wyspy Rodos - Rodos Town. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i rozrywek i życia nocnego ze względu na dużą ilość barów, tawern i klubów. Hotel rekomendujemy także dla aktywnych osób oraz tym, którzy pragną odkrywać uroki wyspy Rodos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko miejscowości Ialyssos, blisko Starego Miasta w Rodos Town, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, leżaki i parasole na plaży bezpłatne
    • pokoje rodzinne, bogaty program animacyjny
    • opcja All Inclusive Plus, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF 4*

    KATEGORIA GRECKA

    ****

    Położenie

    Hotel położony bezpośrednio przy żwirkowej plaży, 7 km od miasta Rodos, 8 km od lotniska, 50 metrów od najbliższego przystanku autobusowego, w pobliżu promenada z licznymi barami, restauracjami i sklepami.

    HOTEL OFERUJE

    Wybudowany w 1970 roku, ostatni remont miał miejsce w 2008 roku. Do dyspozycji Gości - recepcja czynna całą dobę, bar, 3 restauracje, pralnia, kafejka internetowa (dodatkowo płatna), mini market, jubiler, parking, wypożyczalnia samochodów, fryzjer, kosmetyczka, salon masażu oraz sauna.

    POKOJE

    Hotel posiada 371 pokoi (268 pokoi standardowych oraz 103 pokoje rodzinne) rozmieszczonych w 7 budynkach. Wszystkie standardowo urządzone wyposażone są w - klimatyzację, telefon, TV- sat, lodówkę, sejf, łazienkę z prysznicem, każdy posiada balkon lub taras. Sprzątanie pokoi oraz wymiana ręczników odbywa się 6 razy w tygodniu, wymiana pościeli: dwa razy w tygodniu.

    Wyżywienie

    Hotel oferuje opcję All inclusive - śniadania w godzinach 07.00-10.30, obiady w godzinach 12.30-14.30 oraz kolację w godzinach 19.00-21.30, posiłki w formie bufetu w restauracji Dionissos. Resataucje a'la carte Taverna Zorbas oraz Mamma Mia, dostępne są w godzinach 19.00-21.30, konieczna wcześniejsza rezerwacja. Przekąski wydawane są w godzinach 12.30-16.00, kawa i ciastka w godzinach 17.00-18.00. Napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe rodzimej produkcji dostępne są w wyznaczonych barach w godzinach 09.00-01.00. Dodatkowo płatne - alkohole importowane, posiłki w restauracjach a'la carte.

    SPORT I ROZRYWKA

    Hotel bezpłatnie udostępnia Gościom - animację, gry na plaży, Baccia, wieczorki greckie, muzykę na żywo 2 razy w tygodniu, wczesną gimnastykę, łucznictwo, waterpolo, aerobik. Sauna, rzutki, tenis stołowy, mini golf, aqua-aerobik, korty tenisowe oraz siatkówkę plażową. Za dodatkową opłatą - wypożyczalnia samochodów, motorów, rowerów, sporty wodne przy plaży. W odległości 1 km znajduję się szkoła windsurfingu i kite surfingu, w odległości 15 km znajduję się szkoła nurkowania (1 lekcja w basenie gratis)

    DZIECI

    Dla najmłodszych hotel proponuje - plac zabaw, basen, animacje, mini klub oraz krzesełka w restauracji.

    NASZYM ZDANIEM

    Doskonała propozycja zarówno dla rodzin z dziećmi jak i osób ceniących sobie spędzanie wakacji w miłej atmosferze. Dzięki doskonałej lokalizacji (w pobliżu promenada z licznymi barami, restauracjami i sklepami ) każdy znajdzie tu coś dla siebie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Club Calimera Sunshine Rhodes to hotel usytuowany przy długiej plaży, blisko stolicy wyspy Rodos - Rodos Town. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i rozrywek i życia nocnego ze względu na dużą ilość barów, tawern i klubów. Hotel rekomendujemy także dla aktywnych osób oraz tym, którzy pragną odkrywać uroki wyspy Rodos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja niedaleko miejscowości Ialyssos, blisko Starego Miasta w Rodos Town, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, leżaki i parasole na plaży bezpłatne
    • pokoje rodzinne, bogaty program animacyjny
    • opcja All Inclusive Plus, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Rodos, Grecja

    Opis hotelu

    Polozony naprzeciwko plazy kurort “all inclusive" w centrum Ialyssos, 10 km. od miasta Rodos.

    Sunshine Rhodes to kurort “all inclusive" przy plazy Ialyssos, 800 m od sklepów i restauracji, z latwym dostepem do pobliskich osrodków Trianda i Ixia. 10 km od historycznego centrum miasta Rodos, latwo dostepnego nadmorska droga.

    Udogodnienia i serwis: recepcja, windy, mini market, kacik internetowy (brak WiFi, dodatkowo platny), sala TV, hol muzyczny, koktajl bar, kilka restauracji, grecka tawerna, strefa basenowa z barem basenowym, taras sloneczny z lezakami i parasolami (ograniczona ilosc), odkryty baseny i basen dla dzieci. Ponad to: salon pieknosci/ fryzjer (po umówieniu, nieczynny w niedziele), spa z masazami, sauna, oferta sportowa: silownia, korty tenisowe, tenis stolowy, rzutki, siatkówka plazowa, aerobik, lekcje nurkowania (dodatkowo platne). Hotel oferuje dla dzieci: plac zabaw, klub dla dzieci (w szczycie sezonu), kino na swiezym powietrzu, program animacyjny i widowiska wieczorne (w szczycie sezonu).

    W pokojach znajduje sie klimatyzacja, TV, telefon, mini lodówka, balkon lub taras, lazienka z wanna/ prysznicem i suszarka do wlosów.

    **Klimatyzacja dziala od czerwca do konca wrzesnia (dodatkowo platna).**

    **W sklad pakietu All inclusive wchodza: wszystkie posilki (sniadanie, lunch, obiad i przekaski) i drinki w czasie posilków: napoje, piwo, wino, woda i drinki alkoholowe, wszystkie lokalnych marek.

    Napoje sa podawane od rana do póznego wieczora (w przyblizeniu do 22.-24.00).

    Godziny otwarcia moga byc rózne w róznych hotelach.

    W niektórych hotelach dostepny jest program sportowy.**

    Adres: 1 Rapti Square, 85101 Ialyssos, Rhodes, Grecja.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Sunshine Rhodes (ex Club Calimera)
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
    Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
    Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
    Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
    Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
    Miasto Rodos z portem Mandraki
    Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
    Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
    Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja

    Opinie o Hotelu Sunshine Rhodes (ex Club Calimera)

    4.3
    polecam

    Hotel Sunshine to całkiem spory teren, dużo budynków, basenów, różnych atrakcji sportowych, animacji, zajęć dla dzieci. Ogólnie ok. Standard 4* ze względu na te atrakcje jest ok, ale widać miejscami, że hotel ma już swoje lata. stopniowo jest odnawiany. jeśli zależy Wam na plaży to tutaj dzieci za bardzo się nie pobawią bo plaża jest kamienista, raczej baseny i teren hotelowy. pokój jak dla mnie ok, był przestronny i czysty. lokalizacja super bo blisko do fantastycznego miasta Rodos!! a tu oprócz magicznej starówki mnóstwo tawern, sklepów, disco!!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    • figure
    • figure
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: polecam
    4.3

    Sunshine Rhodes (ex Club Calimera) - możliwości zakwaterowania:

    Pokój jednoosobowy
    Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
    Pokój standard
    Dvoulůžkový pokoj s 1 př. výhled na moře
    Dvoulůžkový pokoj, výhled na moře
    Pokój standard widok na morze
    Pokój jednoosobowy
    Pokój rodzinny
    Pokój rodzinny
    Pokój dwuosobowy
    Pokój dwuosobowy - Widok na morze
    Pokój rodzinny
    Pokój rodzinny - Widok na basen
    Pokój rodzinny - Widok na morze
    Pokój 1 os. standard

    Sunshine Rhodes (ex Club Calimera) - Możliwości wyżywienia:


    Sunshine Rhodes (ex Club Calimera) - miasta wylotu:


    Sunshine Rhodes (ex Club Calimera) - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Sunshine Rhodes (ex Club Calimera)? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00