cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
  • Hotel smartline Meridian, Słoneczny Brzeg
1 / 22
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
29.04 - 30.04
już od 164 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.09 - 28.09
już od 164 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu smartline Meridian
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel smartline Meridian
star 4

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu smartline Meridian:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu smartline Meridian:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 września 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Smartline Meridian to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, co gwarantuje bliskość sklepów i tawern. Polecamy zarówno rodzinom dziećmi, jak i osobom pragnącym wypocząć w hotelu o dobrym standardzie. Z restauracji głównej, zlokalizowanej na ostatnim piętrze, rozciąga się panoramiczny widok na zatokę Słonecznego Brzegu. Dodatkowym atutem jest bliskość Nessebaru wpisanego na listę UNESCO.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu pięknej piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • należy do prestiżowej sieci Smartline, co gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług, wyremontowany w 2013 roku
  • możliwe różne formy wyżywienia - BB / HB / All Inclusive

Hotel smartline Meridian w ofercie Biura podróży:

Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Smartline Meridian to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, co gwarantuje bliskość sklepów i tawern. Polecamy zarówno rodzinom dziećmi, jak i osobom pragnącym wypocząć w hotelu o dobrym standardzie. Z restauracji głównej, zlokalizowanej na ostatnim piętrze, rozciąga się panoramiczny widok na zatokę Słonecznego Brzegu. Dodatkowym atutem jest bliskość Nessebaru wpisanego na listę UNESCO.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu pięknej piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • należy do prestiżowej sieci Smartline, co gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług, wyremontowany w 2013 roku
  • możliwe różne formy wyżywienia - BB / HB / All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA OFICJALNA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

Hotel położony jest w południowej części kurortu Słoneczny Brzeg, od najbliższych sklepów i restauracji dzieli go odległość ok. 300 m, zaledwie 50 m od przystanku autobusowego, ok. 35 km od lotniska w Burgas.

Plaża

ok. 200 m od hotelu; leżaki i parasole na plaży są płatne dodatkowo.

Zakwaterowanie

268 pokoi rozmieszczonych na 10 piętrach; Typy pokoi: standardowe (ok. 18 m2 dla dwóch osób dorosłych i dziecka) lub standardowe (24 m2 dla dwóch osób dorosłych i dwoje dzieci); Wyposażenie: łazienka (suszarka do włosów), telefon, telewizor, mini bar, klimatyzacja, balkon.

Restauracje i bary

Panoramiczna restauracja główna, restauracja a la carte, pizzeria; 2 bary: bar przy basenie oraz lobby bar (otwarty przez całą dobę); pub irlandzki.

Wyżywienie

HB - śniadania i kolacje w formie bufetu (napoje do kolacji płatne); All Inclusive: śniadania, obiady, przekąski, kolacje oraz napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach w godz. 10.00-22.30 (po godz. 22.30 napoje są dodatkowo płatne).

Sport i rozrywka

Basen zewnętrzny; dla Gości z opcją HB leżaki przy basenie są dodatkowo płatne; Bezpłatnie: hotel organizuje raz w tygodniu specjalny wieczorny program animacyjny; Odpłatnie: profesjonalne centrum SPA, gdzie można skorzystać z masaży, kąpieli i zabiegów relaksacyjno-upiększających, solarium, sauny, łaźni tureckiej.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw; łóżeczka dla niemowląt dostępne są na prośbę Gości.

Pozostałe udogodnienia

Kafejka internetowa, łącze WiFi w lobby (płatne), sala konferencyjna, parking (płatny); w recepcji można odpłatnie skorzystać z sejfu.

Naszym zdaniem

Hotel oferuje różnorodne opcje wyżywienia, dzięki czemu każdy może wybrać najodpowiedniejszą dla siebie. Na uwagę zasługuje fantastycznie położona restauracja na 11 piętrze, skąd roztacza się niesamowity widok na okolicę. Polecany Klientom, którzy chcą korzystać z atrakcji dziennych i nocnych, jakie oferuje duży kurort turystyczny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Smartline Meridian to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, co gwarantuje bliskość sklepów i tawern. Polecamy zarówno rodzinom dziećmi, jak i osobom pragnącym wypocząć w hotelu o dobrym standardzie. Z restauracji głównej, zlokalizowanej na ostatnim piętrze, rozciąga się panoramiczny widok na zatokę Słonecznego Brzegu. Dodatkowym atutem jest bliskość Nessebaru wpisanego na listę UNESCO.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu pięknej piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • należy do prestiżowej sieci Smartline, co gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług, wyremontowany w 2013 roku
  • możliwe różne formy wyżywienia - BB / HB / All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Burgas Nowoczesny hotel w słynnym bułgarskim kurorcie Słoneczny Brzeg. Jego położenie blisko centrum docenią goście ceniący dobrą zabawę. Wokół jest mnóstwo miejsc, gdzie można się rozerwać i dobrze zjeść.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2005 r. Na terenie hotelu znajduje się restauracja w budynku i na wolnym powietrzu, 2 bary, sejf (płatny), niewielka sala konferencja, basen odkryty.

internet

Wi-Fi w lobby płatne

plaża

ok. 800 m od hotelu, publiczna, piaszczysta. Parasole, leżaki - płatne. Przejście do plaży przez ulicę.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację centralną, telefon, TV, lodówkę (pusta), wannę, balkon. Typy pokoi: w budynku głównym: 268 pokoi standardowych , 16 apartamentów

Wyżywienie

restauracja w budynku i na wolnym powietrzu, 2 bary

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacja, wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania Formuła nie zawiera: napoi do obiadokolacji All Inclusive Formuła zawiera:śniadanie, obiad, przekąski, kolacja, wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalne - płatna. Wymagana rezerwacja.europejska

z myślą o dzieciach

brodzik

płatne

centrum odnowy biologicznej, sauna, fryzjer, masaż, bilard, rzutki

Aktualizacja opisu

31.05.2016 15:01

usługi dostępne w hotelu

All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Smartline Meridian to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, co gwarantuje bliskość sklepów i tawern. Polecamy zarówno rodzinom dziećmi, jak i osobom pragnącym wypocząć w hotelu o dobrym standardzie. Z restauracji głównej, zlokalizowanej na ostatnim piętrze, rozciąga się panoramiczny widok na zatokę Słonecznego Brzegu. Dodatkowym atutem jest bliskość Nessebaru wpisanego na listę UNESCO.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu pięknej piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • należy do prestiżowej sieci Smartline, co gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług, wyremontowany w 2013 roku
  • możliwe różne formy wyżywienia - BB / HB / All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Słoneczny Brzeg, Bułgaria

Położenie

w pobliżu wydmy Słonecznego Brzegu. W pobliżu hotelu restauracje, bary oraz sklepy. Po kurorcie kursuje kolejka dla dzieci. Do centrum z deptakiem ok. 1 km. Lotnisko w Burgas oddalone o ok. 30 km.

Plaża

do szerokiej, piaszczystej plaży ok. 150 m. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

Wyposażenie

nowoczesny hotel, gruntownie wyremontowany w 2013 r., oferuje 268 pokoi na 11 piętrach (wszystkie pokoje wyremontowane w 16/17 r.), windy. Nie duże lobby z recepcją i sejfami (za opłatą), restauracja panoramiczna na ostatnim piętrze (śniadania i kolacje) oraz restauracja na parterze (śniadania), kawiarenka, bary, sklepik, salon fryzjerski. Na zewnątrz basen ze słodką wodą, taras do opalania. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty.

Dostęp do internetu

WiFi w lobby i w pokojach gratis.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

ładnie i funkcjonalnie urządzone. Pokoje dwuosobowe (A1-3A/E): ok. 25 m2, klimatyzacja, telefon, TV sat, minibarek, kącik wypoczynkowy, balkon od strony lądu. Łazienka, prysznic, suszarka, WC. Pokoje – wariant ekonomiczny (A2-3S): ok. 25 m2, prosto wyposażone. Pokoje rodzinne (A2C): większe, ok. 27 m2, poza tym wyposażone jak pok. 2A. Pokoje (A2-4D): dla 2os – do 4 os. ok. 27 m2, wyposażone jak pok. 2C. 

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

Sport

za opłatą: bilard, siłownia i sporty wodne oferowane przez lokalne agencje przy plaży.

Wellness

za opłatą: różnorodne masaże, łaźnia parowa, sauna.

Dzieci

zintegrowany brodzik, miniklub dla dzieci. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłatą (ok. 5 BGN/dzień).

Rozrywka

w centrum kurortu kluby, puby i dyskoteki.

Parkowanie

tak, za opłatą ok. 10 BGN/dzień.

Zwierzę domowe

nie.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00. Przekąski w godz. 15-18:00. 2 godzinny dziennie lody i owoce w wózka smartline.

Wcześniej = taniej

do 30.11.18 25% zniżki, 1.12-31.01.19 20% zniżki, 1.02-31.03.19 15% zniżki, 1.04-30.04.19 10% zniżki.

Dni gratis

7=5, 14=10 w terminach 15.05-11.06.19, 7=6, 14=12 w terminach 12.06-22.06.19, 12.09-24.09.19.

Zniżki (A)

1-2 dzieci (do 14 lat): pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Dla singli

A1A=A2A, E1A=E2A bez dopłaty w terminach 7.05-19.06.19, 12.09-10.10.19.

Dla dzieci

2-14 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Smartline Meridian to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, co gwarantuje bliskość sklepów i tawern. Polecamy zarówno rodzinom dziećmi, jak i osobom pragnącym wypocząć w hotelu o dobrym standardzie. Z restauracji głównej, zlokalizowanej na ostatnim piętrze, rozciąga się panoramiczny widok na zatokę Słonecznego Brzegu. Dodatkowym atutem jest bliskość Nessebaru wpisanego na listę UNESCO.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu pięknej piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • należy do prestiżowej sieci Smartline, co gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług, wyremontowany w 2013 roku
  • możliwe różne formy wyżywienia - BB / HB / All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Bułgaria/Słoneczny Brzeg

Strefa

Active, Relax

Dzieci

- 1 dziecko do 13 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

Słoneczny Brzeg - w pobliżu liczne bary, dyskoteki, restauracje , sklepy, mini wesołe miasteczko i bogata infrastruktura rozrywkowa Nessebar - ok. 6 m, zabytkowe centrum wpisane na listę UNESCO, Aqua Park/ dogodne połączenie komunikacji miejskiej lotnisko Burgas - ok. 27 km

Plaża

ok. 150 m od hotelu, dojście lokalną uliczką, publiczna, szeroka i piaszczysta z łagodnym zejściem do wody, odznaczona certyfikatem Błękitna Flaga przyznawanym wyjątkowym plażom za czystość i ekologię, leżaki i parasole płatne ok. 8 EUR/dzień/komplet - 2 leżaki i parasol

Hotel

czterogwiazdkowy, nowoczesny resort, położony w sercu Słonecznego Brzegu, odświeżony i wyremontowany w 2015 roku, należący do znakomitej sieci Smartline by Thomas Cook, w pobliżu wiele rozrywek, bary, restauracje i sklepy, posiada 268 pokoi rozmieszczonych w dwunastopiętrowym budynku głównym

Udogodnienia

całodobowa recepcja, windy, lobby z miejscami do wypoczynku, całodobowy room service, punkt wymiany walut, sejf w recepcji (ok. 2,5 EUR/dzień), pralnia, sklep z pamiątkami, mini market, parking płatny (ok. 5 EUR/dzień)

Internet

WiFi w lobby bezpłatne, w pokojach płatne ok. 2,5 EUR/dzień

Pokoje

standard - 2 os. z możliwością1 dostawki (rozkładana sofa), łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, centralnie sterowana klimatyzacja, TV SAT, telefon, lodówka z mini barem (zawartość płatna), balkon lub taras, odnowione w 2015 roku large - 2 os. o większym metrażu, możliwość 2 dostawek (2 rozkładane sofy), pozostałe wyposażenie jak w pokoju standard

Restauracje i bary

restauracja główna - zlokalizowana na jednym z najwyższych pięter z panoramicznym widokiem na kurort Słoneczny Brzeg, morze oraz Nessebar restauracja tematyczna serwująca tradycyjne dania kuchni bułgarskiej lobby bar / main bar pool bar / bar przy basenie Irish Pub

Wyżywienie

BB - śniadania w formie urozmaiconego bufetu HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i lokalna (napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne) All Inclusive

Rozrywka

basen z tarasem słonecznym, leżaki i materace - płatne tylko dla Klientów opcją BB i HB, sala telewizyjna, animacje dzienne, wieczorne pokazy 2 razy w tygodniu

Płatne

centrum Spa, masaże, siłownia, salon piękności, sporty wodne na plaży, skutery, rowery wodne, windsurfing, narty wodne

Dla dzieci

Mini Club dla dzieci 4-12, brodzik, plac zabaw, animacje, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2 (ok. 1 EUR/dzień)

Program All Inclusive

07.30-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, woda, kawa, herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w barze przy basenie, dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, wybór przystawek, sałatek, grillowanych mięs, deserów i owoców 18.00-21.00 kolacja w formie urozmaiconego bufetu serwowana w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, przystawki, przekąski, sałatki, ciasteczka, owoce, 3 razy w tygodniu kuchnia tematyczna- bułgarska, śródziemnomorska, azjatycka 15.00-18.00 podwieczorek, przekąski, ciastka, lody, kawa, herbata serwowane w barze przy basenie 11.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata, woda oraz lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe i czerwone, wódka, gin, brandy oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych dostępne w barach All Inclusive w godzinach ich funkcjonowania do obiadu i kolacji podawane są lokalne napoje bezalkoholowe, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) oraz lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe i czerwone - leżaki, parasole oraz materace przy basenie

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona www hotelu

www.meridian-tours.com

Nasza ocena

Pokój **** Położenie **** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ****

Atuty

- rewelacyjne położenie w samym sercu Słonecznego Brzegu - w pobliżu pięknej piaszczystej plaży odznaczonej Błękitną Flagą - należy do prestiżowej sieci Smartline by Thomas Cook - nowoczesne wnętrza i przyjazna obsługa - blisko Nessebaru wpisanego na listę światowego dziedzictwa UNESCO

Nessebar

To niezwykle urokliwe miasteczko jest wizytówką bułgarskiego wybrzeża. Jest to jedno z najstarszych miast europejskich, które zostało wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Historia przeplata się tutaj ze współczesnością. Stare, średniowieczne cerkwie, wąskie, brukowane uliczki i domy z czasów bułgarskiego odrodzenia tworzą niezapomnianą atmosferę. Na miejscu czas wolny, który można przeznaczyć na samodzielne zwiedzanie miasta i delektowanie się jego magią. Cena ok. 13 EUR/os.

Sozopol i Ropotamo

Sozopol to miasto, którego historia sięga VII wieku - mnóstwo w nim wąskich uliczek, ogrodów figowych oraz charakterystycznych, drewnianych domów z wysuniętymi górnymi kondygnacjami. Zostało założone jako trackie osiedle, należało w przeszłości do Rzymian i Turków - dzisiejszy swój wygląd zawdzięcza głównie bułgarskiemu odrodzeniu z XIX wieku. Spacerując kilkusetletnimi uliczkami można poczuć wspaniałą atmosferę tego wielokulturowego miasteczka. Po drodze odbędzie się również zwiedzanie klasztoru Św. Jerzego w Pomorie oraz krótki spacer w Burgas. Wycieczkę zakończy spływ rzeką Ropotamo, w trakcie którego można podziwiać niezwykle bogatą faunę i florę znajdującą się na wybrzeżu. Cena ok. 31 EUR/os.

Istambuł - 1 dzień

Całodzienna wycieczka do miasta położonego na dwóch kontynentach, dawnej stolicy wielkich mocarstw - Bizantyjskiego i Osmańskiego, a obecnie największej metropolii tureckiej. Bez wątpienia jednym z symboli tego miasta jest Błękitny Meczet. Został wybudowany na polecenie sułtana Ahmeda I, który tym monumentalnym projektem chciał przyćmić piękną, bizantyjską świątynię - Hagia Sofia, ufundowaną w VI wieku przez cesarza Justyniana I Wielkiego. W programie również zwiedzanie Hipodromu oraz przejazd przez Most Bosforski do azjatyckiej części. Następnie powrót do części europejskiej, zwiedzanie i zakupy w fabryce skór. Popołudniem obiad i czas wolny. Należy posiadać paszport ważny min. 6 miesięcy od daty planowanej wycieczki Cena ok. 62 EUR/os. + 25 EUR/os. opłata obowiązkowa za wizę wnoszona indywidualnie na granicy bułgarsko - tureckiej.

Istambuł - 2 dni

Możliwy jest także wyjazd do Istambułu na 2 dni. Dzięki temu można zapoznać się również z nocnym życiem tego wspaniałego miasta, wybrać się na wieczór turecki (płatne dodatkowo ok. 30 EUR/os.), spróbować rejsu cieśniną Bosfor (płatne dodatkowo ok. 25 EUR/os.) czy zwiedzić słynny Pałac Topkapi (bilet wstępu ok. 20 EUR/os.). Pozostały program zwiedzania taki jak przy zakupie wycieczki jednodniowej. Należy posiadać paszport ważny min. 6 miesięcy od daty planowanej wycieczki Cena ok. 92 EUR/os. + 25 EUR/os. opłata obowiązkowa za wizę wnoszona indywidualnie na granicy bułgarsko - tureckiej. Cena ok. 40 EUR/os.

Jeep Safari

Ci którzy chcieliby na chwilę zmienić krajobraz i odpocząć od falującego morza powinni wybrać się na całodzienną wycieczkę jeepami w góry Strandża. Będzie można zobaczyć unikalne wodospady, jaskinie, a także zwidzieć kilka bułgarskich wiosek. W jednej z nich, która stanowi muzeum architektoniczno-historyczne, odbędzie się obiad pod gołym niebem. Po smacznym obiedzie polecamy spacer po wiosce, degustacja miodu, zwiedzanie dobrze zachowanej starej wiejskiej szkoły i autentycznego domu Strandżanskiego, zbudowanego 300 lat temu.Nad rzeką Weleka, gdzie znajduje się piękny wodospad istnieje możliwość kąpieli. Cena ok. 48 EUR/os.

Warna, delfinarium i skalny klasztor

Całodzienna wycieczka, która rozpocznie się od zwiedzanie słynnego eremickiego klasztoru Aładża pochodzącego najprawdopodobniej z IV w. i rozbudowanego na przestrzeni XIII i XIV wieku . Znajduje się on w jaskini - naturalne pieczary pełniły funkcję cel mnichów, a z te z kolei były ze sobą połączone wykutymi w kamieniu korytarzami. Popołudniem odwiedzimy delfinarium znajdującego się w Warnie - wstęp płatny dodatkowo (szczegóły poniżej*). Występy tresowanych delfinów, które przez ok. pół godziny wykonują skomplikowane akrobacje, a nawet tańczą w rytm muzyki to zawsze wspaniały widok, który sprawia wiele radości zarówno dzieciom jak i dorosłym. Obiad (wliczony w cenę) odbędzie się w tradycyjnej bułgarskiej restauracji W Warnie będzie czas wolny na samodzielne zwiedzanie lub zakupy.Wstęp do delfinarium nie jest wliczony w cenę - ok.15 EUR/dorosły i ok. 10 EUR/dziecko. Cena ok. 45 EUR/os.

Piknik na jachcie

Kilkugodzinna wprawa morska jachtem z z portu Nesebyr. Szansa na kąpiel w głębiach morza Czarnego oraz nurkowanie z płetwami i fajką. Podczas resju będzie serwowany pyszny obiad - rybka z rusztu, dodatki, mieszane sałatki, napoje bezalkoholowe i piwo. Idealny pomysł na relaks z dala od zgiełku kurortu. Cena ok. 35 EUR/os.

Dyskoteka w pianie

Ogromna dmuchana arena, z której wylewa się piana to szansa na świetną zabawęz przyjaciółmi i to na złocistej plaży Słonecznego Brzegu! Międzynarodowy zespół animatorów podgrzewa wesoła atmosferę różnymi grami i konkursami. W godzinach 16.00 - 17.00 dostępny jest bezpłatny bar, który serwuje bułgarskie napoje lokalne wino i piwo. Każdy uczestnik po imprezie otrzyma pamiątkową koszulkę na pamiątkę. Cena ok. 18 EUR/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Smartline Meridian to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, co gwarantuje bliskość sklepów i tawern. Polecamy zarówno rodzinom dziećmi, jak i osobom pragnącym wypocząć w hotelu o dobrym standardzie. Z restauracji głównej, zlokalizowanej na ostatnim piętrze, rozciąga się panoramiczny widok na zatokę Słonecznego Brzegu. Dodatkowym atutem jest bliskość Nessebaru wpisanego na listę UNESCO.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu pięknej piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • należy do prestiżowej sieci Smartline, co gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług, wyremontowany w 2013 roku
  • możliwe różne formy wyżywienia - BB / HB / All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POłOżENIE

Usytuowany w południowej części Słonecznego Brzegu, ok. 800 m od ścisłego centrum kurortu, w pobliżu licznych restauracji, barów i tawern, 20 m od przystanku autobusowego.

PLAżA

Oddalona ok. 200m. Leżaki, parasole i materace odpłatnie.

HOTEL

Kategoria lokalna 4* Nowoczesny i elegancko urządzony 12-piętrowy obiekt.

DO DYSPOZYCJI GOśCI

Ogólne i usługi - recepcja, lobby, room service, pokój TV, windy, sejf (odpłatnie), usługa pralni, mini market, sklepik z pamiątkami, fryzjer, salon piękności, punkt wymiany walut, parking (odpłatnie. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa i MasterCard. Restauracje i bary - restauracja główna, restauracja a 'la carte, snack bar, lobby bar, bar przy basenie, Irish Pub.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Sala konferencyjna.

INTERNET

Punkt internetowy za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie - basen odkryty, kryty basen, leżaki i parasole przy basenie, program animacyjny. Odpłatnie - masaż, łaźnia turecka, sauna, siłownia, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, mini klub (2-12 lat), plac zabaw, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczko na życzenie (odpłatnie).

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 268 wygodnych pokoi. Pokój typu Standard - dwuosobowy z możliwością jednej dostawki lub dwóch dostawek dla dzieci. Wyposażenie - łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, (wanna/prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja, TV, telefon, mini bar, balkon.

WYZYWIENIE

BB - śniadanie. HB - śniadanie, kolacja. All inclusive - śniadanie i kolacja w formie bufetu, lunch serwowany, lekkie przekąski w ciągu dnia, lody, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godzinach 11.00-23.00 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych, napojów energetycznych, importowanych i wysokojakościowych alkoholi, kawy typu espresso, cappuccino.

INFORMACJE DODATKOWE

http://www.meridian-tours.com/

CENA

Cena PLN zawiera bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera opłaty klimatycznej 6 euro/os./pobyt (płatnej na miejscu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Bułgarii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. KAżDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Marco

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Smartline Meridian to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, co gwarantuje bliskość sklepów i tawern. Polecamy zarówno rodzinom dziećmi, jak i osobom pragnącym wypocząć w hotelu o dobrym standardzie. Z restauracji głównej, zlokalizowanej na ostatnim piętrze, rozciąga się panoramiczny widok na zatokę Słonecznego Brzegu. Dodatkowym atutem jest bliskość Nessebaru wpisanego na listę UNESCO.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu pięknej piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • należy do prestiżowej sieci Smartline, co gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług, wyremontowany w 2013 roku
  • możliwe różne formy wyżywienia - BB / HB / All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Słoneczny Brzeg

Słoneczny Brzeg

Słoneczny Brzeg to jeden z największych kurortów nad Morzem Czarnym, leżący około 30 km od Burgas, zajmujący rozległy pas wybrzeża pomiędzy przylądkiem Elenite a Neseberem. Kurort, który został założony w latach 60., obecnie dalej prężnie się rozwija. Wzdłuż nadmorskiej promenady wciąż powstają nowe kompleksy hotelowe. Prawdziwą atrakcją i atutem Słonecznego Brzegu jest złocista, bardzo długa (około 8 km) i szeroka (prawie 100 m), piaszczysta plaża rozciągająca się wzdłuż całej zatoki otoczonej lasami i stokami gór z pięknym widokiem na Neseber (w czasie przypływów mogą pojawić się kamienie przy brzegu). Dzięki temu, że plaża kurortu łagodnie schodzi do morza, jest to idealne miejsce na letni wypoczynek. Słoneczny Brzeg zapewnia atrakcje także najmłodszym gościom, znajdują się tutaj bowiem place zabaw dla dzieci, wesołe miasteczka, aquaparki. W Słonecznym Brzegu zlokalizowanych jest ponad 200 hoteli, są liczne restauracje, sklepy, tawerny, nocne kluby, dyskoteki zapewniające doskonałą rozrywkę. Również miłośnicy aktywnego wypoczynku znajdą tutaj bogatą ofertę uprawiania sportów wodnych. Dzięki dogodnej lokalizacji i dobrym połączeniom z innymi turystycznymi miejscowościami, Słoneczny Brzeg jest doskonałą bazą wypadową do zwiedzania Neseberu, Sozopola, Burgas, Pomorie czy nawet Istambułu.

Położenie

w południowej części Słonecznego Brzegu, około 200 m od piaszczystej plaży (serwis plażowy i sprzęt wodny dodatkowo płatne), około 800 m od ścisłego centrum kurortu, w pobliżu licznych restauracji, barów i tawern, 20 m od przystanku autobusowego.

Hotel

nowoczesny, elegancko urządzony. Recepcja, klimatyzowana restauracja główna na najwyższym piętrze, z pięknym widokiem na Słoneczny Brzeg i Neseber, pub, lobby bar, restauracja oraz bar przy basenie, dostęp do Wi-Fi w lobby hotelowym, kantor wymiany walut, windy, mini-market, parking (ilość miejsc ograniczona). Na terenie hotelu można odpłatnie skorzystać z usług fryzjerskich, pralni oraz sejfu.

Pokoje

2-osobowe, z możliwością 1 lub 2 dostawek, gustownie i estetycznie umeblowane, łazienka (prysznic, umywalka, WC, suszarka do włosów), klimatyzacja sterowana centralnie, TV-SAT, telefon, mini-bar (płatny według konsumpcji), balkon (stolik i 2 krzesła).

Sport i rozrywka

basen zewnętrzny (leżaki i parasole bezpłatne, w ograniczonej ilości, tylko dla gości z opcją AI), brodzik, plac zabaw, animacje dla dzieci, płatne - centrum SPA, salon piękności, solarium, sauna, łaźnia turecka.

Wyżywienie

HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo). Istnieje możliwość dokupienia Opcji All inclusive. Opcja ALL INCLUSIVE obejmuje 3 posiłki w formie bufetu - śniadania (7.30-10.00), obiadokolacje (18.00-21.00) dostępne w restauracji głównej, obiady (12.30-14.30) dostępne w restauracji przy basenie. W godzinach 12.30-23.00 dostępne napoje w restauracji przy basenie i w barze przy basenie (10.30-17.30) - kawa, herbata, woda mineralna oraz lokalne napoje alkoholowe. W godzinach 15.00-17.00 dostępne przekąski i lody w barze przy basenie.

Cena obejmuje

- przejazd komfortowym autokarem (klimatyzacja, video, barek, WC) - 9 noclegów - 9 śniadań (bufet) - 9 obiadów (bufet) - opcja AI - 9 obiadokolacji (bufet) - ubezpieczenie (KL + NW + bagaż, nie obejmuje CP) - opieka pilota-rezydenta - obowiązkowa składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (naliczana przy zakładaniu rezerwacji) Świadczenia rozpoczynają się obiadokolacją pierwszego dnia pobytu, a kończą śniadaniem w ostatnim dniu pobytu (opcja HB). Świadczenia rozpoczynają się obiadokolacją pierwszego dnia pobytu, a kończą obiadem w ostatnim dniu pobytu (opcja AI). Zakwaterowanie od godz. 14.00. Wykwaterowanie do godz. 10.00. Wyjazdy z Polski wg rozkładu jazdy. Przyjazd na miejsce w godzinach przedpołudniowych. Wyjazd ze Słonecznego Brzegu w godzinach popołudniowych. Powrót do Bielska-Białej około godz. 18.00. Pozostałe miasta wg rozkładu jazdy.

Cena nie uwzględnia

napojów do obiadokolacji (opcja HB). Uczestnicy sami pokrywają na miejscu koszty taksy klimatycznej 6 EUR za pobyt

Naszym zdaniem

Nowoczesny hotel 4*, obecny już 7. sezon w naszej ofercie, którego atutem jest lokalizacja blisko szerokiej, piaszczystej plaży oraz centrum Słonecznego Brzegu. "Meridian" przyciąga turystów chcących spędzić aktywnie czas w rodzinnym gronie oraz te osoby, które pragną korzystać z wielu rozrywek oferowanych przez kurort. Niewątpliwą atrakcją hotelu jest usytuowanie restauracji głównej na najwyższym piętrze budynku z panoramicznym widokiem na okolicę. PREZENTOWANE CENY UWZGLĘDNIAJĄ OBOWIĄZUJĄCE RABATY I PROMOCJE.


Wygoda Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Smartline Meridian to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, co gwarantuje bliskość sklepów i tawern. Polecamy zarówno rodzinom dziećmi, jak i osobom pragnącym wypocząć w hotelu o dobrym standardzie. Z restauracji głównej, zlokalizowanej na ostatnim piętrze, rozciąga się panoramiczny widok na zatokę Słonecznego Brzegu. Dodatkowym atutem jest bliskość Nessebaru wpisanego na listę UNESCO.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu pięknej piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • należy do prestiżowej sieci Smartline, co gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług, wyremontowany w 2013 roku
  • możliwe różne formy wyżywienia - BB / HB / All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

Blisko plaży i centrum Nowoczesny obiekt Welness & SPA

Jednym zdaniem

Nowoczesny, odnowiony hotel, który ze względu na swoje położenie stanowi idealne miejsce dla osób lubiących aktywny wypoczynek i wieczorną rozrywkę.

Opis miejscowości

Słoneczny Brzeg to największa i najpopularniejsza miejscowość letniskowa Bułgarii, nazywana często Las Vegas Wschodniej Europy. Dyskoteki, kluby, aqua parki, restauracje, parki rozrywki i liczne hotele z basenami oświetlają po zmroku całe wybrzeże.

Budynek

Nowoczesny i bardzo zadbany, położony w odległości 200 m od plaży i 800 m od centrum rozrywkowego kurortu Słoneczny Brzeg. Do najbliższego przystanku autobusowego ok. 300 m. Oficjalna kategoria ****. Od 2013 roku hotel należy do sieci hoteli SMARTLINE.

Pokoje

2-osobowe z możliwością jednej lub dwóch dostawek: klimatyzacja, TV sat, telefon, mini bar (odpłatnie), łazienka z prysznicem i WC, suszarka do włosów, balkon, Wi-Fi (odpłatnie).

Do dyspozycji gości

Basen zewnętrzny z wydzieloną częścią dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie (tylko w opcji All Inclusive), restauracje (w tym jedna la carte), bar w lobby, pizza bar, bar przy basenie, recepcja, sejf (odpłatnie 3/dzień), winda, plac zabaw dla dzieci, centrum SPA (odpłatnie), sala telewizyjna, pralnia, wymiana walut, minimarket, przechowalnia bagażu, parking (odpłatnie 5/dzień).

Plaża

Piaszczysta, publiczna, ok. 200 m od hotelu. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

Wyżywienie

śniadania  i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Dostępna również opcja All Inclusive. All inclusive: śniadania (08:00-10:00) i kolacje (18:30-20:30) w głównej restauracji w formie bufetu, lunch (12:30-15:00 - bufet); przekąski dostępne w godzinach 15:00-18:00. Lokalne alkohole, napoje zimne i gorące serwowane w restauracji 11:00-23:00 oraz w pobliżu basenu 11:00-18:00. Raz w tygodniu bufet tematyczny - kuchnia bułgarska, włoska lub międzynarodowa. 

Cena zawiera

9 lub 7 noclegów (autokar/dojazd własny) * 10 lub 11 noclegów (samolot) * wyżywienie wg oferty * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NW + bagaż + choroby przewlekłe - Signal Iduna * podatek VAT * w opcji dojazdu autokarem - opieka pilota przewozowego * w opcji samolotowej -transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Dopłaty

Obligatoryjne: taksa klimatyczna 7 /os. (płatne na miejscu).


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Smartline Meridian to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, co gwarantuje bliskość sklepów i tawern. Polecamy zarówno rodzinom dziećmi, jak i osobom pragnącym wypocząć w hotelu o dobrym standardzie. Z restauracji głównej, zlokalizowanej na ostatnim piętrze, rozciąga się panoramiczny widok na zatokę Słonecznego Brzegu. Dodatkowym atutem jest bliskość Nessebaru wpisanego na listę UNESCO.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu pięknej piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • należy do prestiżowej sieci Smartline, co gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług, wyremontowany w 2013 roku
  • możliwe różne formy wyżywienia - BB / HB / All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Ciekawie zaprojektowany, dobrej klasy, komfortowy, 10-piętrowy  hotel (windy, w tym panoramiczna) usytuowany w centrum Słonecznego Brzegu. Bliskość plaży i atrakcji kurortu, panoramiczna restauracja na najwyższym piętrze, system all inclusive.

Położenie

Na rogatkach centrum kurortu (ok. 800 m od ścisłego centrum), 200 m od piaszczystej plaży (serwis plażowy odpłatnie), 20 m od przystanku autobusowego, ok. 4 km od Nessebaru, 20 km od lotniska w Burgas. W pobliżu liczne lokale gastronomiczne, sklepy, punkty usługowe itp.

Wyposażenie

Recepcja z sejfami (odpłatnie), punkt wymiany walut, restauracja z tarasem na najwyższym piętrze budynku,  restauracja a'la carte, bar w lobby, sezonowy bar przy basenie, pub, pizzeria, sklepiki, kącik internetowy (odpłatnie), sala TV, sala konferencyjna,  salon fryzjerski.

Pokoje

268 gustownie wyposażonych pokoi z łazienką (wanna lub prysznic, suszarka do włosów),  klimatyzacją, telefonem, telewizorem, minibarem i balkonem.

Wyżywienie

HB - śniadania i kolacje w formie bufetów All inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, przekąski w dzień,  kawa, herbata, ciasta,  napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji.

Sport i rozrywka

Basen zewnętrzny , leżaki przy basenie płatne 5BGN (w pakiecie HB), (serwis plażowy bezpłatny w pakiecie all inclusive, nie ma ręczników plażowych),  bilard, zabiegi kosmetyczne i pielęgnujące, sporty wodne oferowane przy plaży przez miejscowe agencje , gry elektroniczne, animacje, wieczór taneczny.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, animacje, odpłatne łóżeczka niemowlęce.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Smartline Meridian to hotel położony w sercu Słonecznego Brzegu, co gwarantuje bliskość sklepów i tawern. Polecamy zarówno rodzinom dziećmi, jak i osobom pragnącym wypocząć w hotelu o dobrym standardzie. Z restauracji głównej, zlokalizowanej na ostatnim piętrze, rozciąga się panoramiczny widok na zatokę Słonecznego Brzegu. Dodatkowym atutem jest bliskość Nessebaru wpisanego na listę UNESCO.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu, w pobliżu pięknej piaszczystej plaży z certyfikatem Błękitnej Flagi
  • należy do prestiżowej sieci Smartline, co gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług, wyremontowany w 2013 roku
  • możliwe różne formy wyżywienia - BB / HB / All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Słoneczny Brzeg, Bułgaria

Położenie

w pobliżu wydmy Słonecznego Brzegu. W pobliżu hotelu restauracje, bary oraz sklepy. Po kurorcie kursuje kolejka dla dzieci. Do centrum z deptakiem ok. 1 km. Lotnisko w Burgas oddalone o ok. 30 km.

Plaża

do szerokiej, piaszczystej plaży ok. 150 m. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

Wyposażenie

nowoczesny hotel wybudowany w 2005 roku, a gruntownie wyremontowany w 2013 r. oferuje swoim Gościom 268 pokoi, windy. Przestronne lobby z recepcją i sejfami (za opłatą), restauracja panoramiczna na ostatnim piętrze oraz restauracja na parterze, kawiarenka, bary, sklepik, salon fryzjerski. Na zewnątrz basen ze słodką woda, taras do opalania. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

ładnie i funkcjonalnie urządzone Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 25 m, klimatyzacja, telefon, TV sat, minibarek, kącik wypoczynkowy, balkon od strony lądu. Łazienka, prysznic, suszarka, WC. Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S): prosto wyposażone. Pokoje rodzinne (2C): większe, ok. 27 m, poza tym wyposażone jak pok. 2A. Pokoje (2-4D): wyposażone jak pok. 2C.

Dzieci

zintegrowany brodzik, miniklub dla dzieci. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłatą (ok. 5 BGN/dzień).

Rozrywka

w centrum kurortu kluby, puby i dyskoteki.

Dostęp do internetu

WI-FI w lobby gratis.

Sport

za opłatą: bilard, siłownia i sporty wodne oferowane przez lokalne agencje przy plaży.

Wellness

za opłatą: różnorodne masaże, łaźnia parowa, sauna.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00. Przekąski w godz. 15-18:00. Kilka razy w tygodniu kolacje tematyczne.

Wcześniej = taniej

do 31.12.15 25% zniżki, 1.01-31.01.16 20% zniżki, 1.02-31.03.16 15% zniżki, 1.04-30.04.16 10% zniżki.

Dni gratis

7 = 5, 14 = 10 w terminach 15.05-11.06.16, 7 = 6, 14 = 12 w terminach 12.06-22.06.16, 12.09-24.09.16.

Dla singli

1A=2A bez dopłaty w terminach 15.05-19.06.16, 12.09-8.10.16.

Dla dzieci

2-14 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

  • położony przy wydmowej plaży
  • jakość i serwis
  • panoramiczna restauracja


Mapa Hotelu smartline Meridian
Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
Filmy hotelu smartline Meridian:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu smartline Meridian
https://youtu.be/_6T7QWI_uu8

Opinie o Hotelu smartline Meridian

smartline Meridian - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon od strony ladu
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon od strony ladu
Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze WYZSZE PIETRA
Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon od strony ladu
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze WYZSZE PIETRA
Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj z czterema lozkami prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj z czterema lozkami typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze WYZSZE PIETRA

smartline Meridian - Możliwości wyżywienia:


smartline Meridian - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel smartline Meridian? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00