cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
  • Hotel Summer Dream, Rodos
1 / 68
Ocena
hotelu:
3.1 / 5
Najbliższy termin
26.04 - 03.05
już od 2351 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
03.05 - 10.05
już od 1986 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Summer Dream
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja

Hotel Summer Dream
star 3

Grecja: Rodos
Ocena hotelu Summer Dream:
3.1 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Summer Dream:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 maja 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel skromny dla niewymagających klientów, nastawionych na czynny wypoczynek i zwiedzanie wyspy. Okolica bardzo spokojna i cicha w otoczeniu gór.

Hotel Summer Dream w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel skromny dla niewymagających klientów, nastawionych na czynny wypoczynek i zwiedzanie wyspy. Okolica bardzo spokojna i cicha w otoczeniu gór.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony jest w miejscowości Theologos, około 500m od centrum miasta i około 100m od głównej ulicy. Do lotniska Rodos około 5km, do najbliższego przystanku autobusowego około 250m. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 1,50 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Piaszczysto-żwirowa plaża w odległości około 500m od obiektu. Serwis plażowy dodatkowo płatny.
Do dyspozycji gości:

Całodobowa recepcja, lobby, winda, restauracja główna, bar przy basenie, basen ze słodką wodą i brodzik dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie - bezpłatnie, taras słoneczny, parking, plac zabaw dla dzieci. Za dodatkową opłatą: bilard, masaż, opieka lekarska, salon gier.
Pokoje:

W ofercie przyjemnie urządzone pokoje 2,3 lub 4-osobowe z widokiem na ogród, basen lub morze (przydzielane w ramach dostępności). Pokoje są wyposażone w łazienkę (wanna lub prysznic, WC, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację (bezpłatna od połowy czerwca do połowy września, poza tym okresem płatna około 6EUR/doba/pokój), balkon lub taras, telefon, TV Sat, mini lodówkę. Istnieje możliwość wstawienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat (bezpłatnie). Hotel nie akceptuje zwierząt.
Wyżywienie:

All Inclusive w formie bufetu: śniadania (07:00 - 09:30), lunch (12:30 - 14:00), kolacje (19:00 - 21:00) serwowane w restauracji głównej. Ponadto ciasta (10:15 - 12:00) i przekąski w barze przy basenie (15:00 - 16:00) oraz napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w godzinach 10:30-22:30.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel nie prowadzi animacji. Okazjonalnie organizowane są występy artystyczne. Na plaży sporty wodne (dodatkowo płatne).
Internet:

Internet Wi-Fi w ogólnodostępnych częściach hotelu - bezpłatny.
Kategoria lokalna:

***
Naszym zdaniem:

Ekonomiczny hotel polecamy osobom dysponującym skromniejszym budżetem nastawionym na zwiedzanie wyspy. Wyżywienie all inclusive to dodatkowy atut hotelu podnoszący komfort wypoczynku.
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotówprosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).


Cena podstawowanie nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

BŁĘKITNY REJS Wspaniała wycieczka dla tych, którzy lubią słońce, morze i element przygody! Wyruszamy z portu Mandraki i odwiedzamy najpiękniejsze zatoki na wybrzeżu wschodnim. Zrobimy 3 półgodzinne przystanki na kąpiele morskie w okolicy Kalithea, w Tsampice oraz w słynnej Zatoce Anthony'ego Quinna. W zatoce obok Afandou będziemy mieli nieco więcej czasu na relaksujący odpoczynek, a w trakcie tej przerwy na pokładzie serwowany będzie lunch w formie greckiego bufetu (w cenie). Będzie mnóstwo czasu na pływanie, opalanie się i podziwianie podwodnego świata! Cena: 54 Euro/ 27 Euro dzieci (lunch wliczony w cenę wycieczki)
REJS NA WYSPĘ SYMI Wyspa Symi słynie z niesamowitej architektury. Kiedy wpływamy do portu wydawać by się mogło, że w zatoce nic nie zobaczymy, natomiast naszym oczom ukaże się niesamowity krajobraz - swojego rodzaju mozaika domów ułożonych kaskadowo na skałach wybudowanych w nieprzypadkowym stylu i o nieprzypadkowych kolorach. Symi jest również znana jako wyspa poławiaczy gąbek. Podczas wycieczki w naszym programie jest wizyta i prezentacja gąbek u lokalnego poławiacza! Wyspa słynie również z aromatycznych ziół. Najwytrwalsi mogą udać się na Chorio - górną część osady, skąd rozpościera się urokliwy widok na port i zatokę. Po krótkim rejsie kolejny przystanek to klasztor poświęcony Archaniołowi Michałowi w Panormitis - najważniejsze miejsce prawosławnego kultu w Archipelagu Dodekanezu. Cena: 49 Euro dorośli / 28 Euro dzieci
OBJAZD WYSPY - ISLAND TOUR Zupełnie nowy program! Poznawanie wyspy zaczniemy od Lindos - najpiękniejszego miasta na wyspie z bogatą i niesamowitą historią. Podczas 2 godzin czasu wolnego będzie można samodzielne odkrywać tajemnicze zakamarki miasta lub zwiedzić Akropol z przewodnikiem (bilety wstępu na Akropol płatne dodatkowo). Następnie udamy się do Embony- najwyżej położonej wioski na wyspie u stóp najwyższej góry Attaviros, gdzie zapraszamy Państwa na grecką ucztę: przepyszny grecki tradycyjny obiad (lunch wliczony w cenę wycieczki możliwość wyboru między kilkoma daniami lokalne wino i woda mineralna bez ograniczeń). W tej samej miejscowości będziemy zapoznawać się z innymi lokalnymi przysmakami: zapraszamy na degustację oliwy, ziół, miodu oraz miejscowych trunków i win. Wycieczkę zakończymy w Petaloudes - Dolinie Motyli. Tam przez bliski kontakt z naturą, w dolinie z mikroklimatem będziemy podziwiać słynne rodyjskie motyle o wdzięcznej nazwie: niedźwiedziówki strojnisie. Cena: 55 Euro dorosły / 28 Euro dzieci (lunch wliczony w cenę wycieczki Akropol i Dolina Motyli płatne dodatkowo)
PERŁA ŚREDNIOWIECZA - STOLICA WYSPY Idealna okazja to poznania miasta po zachodzie słońca! Po popołudniu wyruszamy do miasta Rodos - stolicy wyspy. Jest to doskonała okazja, aby poczuć magię historii miasta - zarówno tej starożytnej, jak i średniowiecznej. Pierwszym punktem zwiedzania miasta jest wzgórze Monte Smith, na którym zobaczymy ruiny akropolu rodyjskiego, starożytny stadion olimpijski, a także odeon-amfiteatr. W dolnej części miasta zobaczymy port Mandraki, w którym według legendy miał stać słynny Kolos Rodyjski. Udamy się na spacer po średniowiecznej starówce. Miniemy Pałac Wielkich Mistrzów Zakonu Joannitów, przejdziemy jedną z najlepiej zachowanych średniowiecznych ulic w Europie - Ulicą Rycerską, aż do głównej ulicy Sokratesa oraz Placu Hipokratesa. Po zakończeniu zwiedzania prawie 2 godziny czasu wolnego na własne odkrywanie miasta i zakupy. Cena: 34 Euro dorosły / 17 Euro dzieci
OBJAZD WYSPY VIP (tylko dla gości z hoteli: Mitsis Rodos Village oraz Zenith Sea Side) Autorski program naszej pilotki! Zupełna nowość! Zwiedzanie zaczniemy od wizyty w najlepszej oliwiarni na wyspie. Poznamy tajniki wyrabiania oliwy, skosztujemy oliwek, miodu i lokalnych przysmaków. Następnie udamy się do najważniejszego religijnego miejsca dla rodyjczyków- Klasztoru Matki Bożej Tsampiki, gdzie znajduje się cudotwórcza ikona i wyjaśnimy tajemnicę, dlaczego co druga osoba na wyspie ma na imię właśnie Tsampika. Przejedziemy przez środkową, zalesioną część wyspy aż do Petaloudes - Doliny Motyli. Tam przez bliski kontakt z naturą, w dolinie z mikroklimatem będziemy podziwiać słynne rodyjskie motyle o wdzięcznej nazwie: niedźwiedziówki strojnisie. Wycieczkę zakończymy w stolicy wyspy. Wspólnie zwiedzimy Akropol Rodyjski wraz z antycznym stadionem a w dolnej części miasta zobaczymy port Mandraki, w którym według legendy miał stać słynny Kolos Rodyjski. Udamy się na spacer średniowieczną Ulicą Rycerską, aż do głównej ulicy Sokratesa oraz Placu Hipokratesa. Po zakończeniu zwiedzania prawie 2 godziny czasu wolnego na własne odkrywanie miasta i zakupy. Cena : 50Euro dorośli/ 25 Euro dzieci (Dolina Motyli płatna dodatkowo)
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim (Miasto Rodos i Dolina Motyli, Perełki Rodos i Symi, przy min. 21 osobach) bądź angielskim (pozostałe). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Rodos. Podane ceny zazwyczaj nie zawierają biletów wstępu. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
Inne

RODOS informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji.
W regionie

Rodos
Wyspa słońca jest największa wśród 12 wysp Dodekanezu. Ze względu na swoje położenie jej historia jest niezwykle burzliwa, co widać w zabytkach, kulturze i kuchni. Znajdziemy tu zabytki związane z Grekami, Joanitami i Turkami, którzy przez wieki walczyli o ten skrawek ziemi. Obecnie wyspa jest turystycznym rajem z 300 słonecznymi dniami w roku i wieloma zabytkami, których nie można pominąć, będąc tu na wakacjach.
Miasto Rodos
Największe miasto wyspy, a zarazem jej stolica, co roku przyciąga rzesze turystów. Największą atrakcją miasta Rodos jest średniowieczne Stare Miasto otoczone rozległymi murami obronnymi, z najważniejszym zabytkiem - wybudowanym przez joannitów Pałacem Wielkich Mistrzów. Jednakże Stare Miasto to nie tylko zabytki i muzea. Na wąskich uliczkach starówki znaleźć można wiele klimatycznych sklepików, galerii, barów. Ponadto warto skosztować miejscowych specjałów w jednej z licznych restauracji lub tawern - wiele z nich zachęca panoramicznymi tarasami, z których rozciąga się wspaniały widok na brukowane uliczki oraz port. Miasto Rodos to również wspaniałe życie nocne. Każdy turysta doceni atmosferę stolicy wyspy - nowoczesność miesza się tu z bogatą historią wyspy, a spacerując po Starym Mieście ma się wrażenie, iż czas stanął w miejscu!
Lindos
Drugie, obok miasta Rodos, najważniejsze miejsce na wyspie. Miasteczko to jest prawdziwą wizytówką Rodos. Jest ono położone na wzgórzu, nad którym króluje Akropol z ruinami świątyni Ateny, z którego rozciąga się bajeczny widok na turkusowe wody zatoki Św. Pawła. Lindos, to prawdziwy labirynt wąskich, brukowanych uliczek i małych, białych domków. To również wiele klimatycznych galerii z lokalną ceramiką czy biżuterią. Warto usiąść w jednej z lokalnych tawern, aby poczuć atmosferę miasteczka, które niegdyś było mekką artystów. Lindos, to również wspaniałe plaże, między innymi w zatoce Vlycha.
Falliraki
Położone 12 km od miasta Rodos, skupia rozrywkowe życie mieszkańców wyspy i turystów. Piękna wielkokilometrowa, zagospodarowana plaża i niezliczone bary, sklepy, tawerny i dyskoteki - ma się wrażenie, że kurort nigdy nie zasypia. Na obrzeżach Faliraki znajduje się jeden z największych w Europie aquaparków. Doskonałe miejsce dla młodych ludzi lubiących być w centrum wakacyjnych wydarzeń.
Ialyssos
Niewielka miejscowość wypoczynkowa położona na północnym wybrzeżu w odległości ok. 8 km od stolicy wyspy - miasta Rodos. Jest to niezwykle przytulne miejsce, idealne dla poszukujących dobrej zabawy i bogatej oferty sportów wodnych - ze względu na panujący klimat i doskonałe wiatry, w Ialyssos panują znakomite warunki do uprawiania windsurfingu. Ponadto wzdłuż nadmorskiej promendady znajduje się wiele kawiarni, tawern i restauracji, które są miejscem spotkań nie tylko turystów, ale także mieszkańców.
Ixia
Nowoczesny kurort turystyczny - doskonałe miejsce zwłaszcza dla tych, którzy wakacje chcą spędzić w ciszy i spokoju, ale jednocześnie w zasięgu wszelkiego rodzaju atrakcji i rozrywek, z których słynie miasto Rodos (do stolicy wyspy ok. 4 km). Żwirowo-piaszczyste plaże, błękitne morze oraz szeroka oferta sportów wodnych sprawiają, że jest to świetne miejsce dla ludzi w każdym wieku.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel skromny dla niewymagających klientów, nastawionych na czynny wypoczynek i zwiedzanie wyspy. Okolica bardzo spokojna i cicha w otoczeniu gór.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia:

1995 r. Odnowiony w 2006 r.


Położenie:

500 m od centrum Theologos, 20 km od miasta Rodos, 4 km od lotniska.

 

Pokoje:

w 6 budynkach: 79 pokoi standardowych dla max. 2+2 os.; klimatyzacja indywidualna (bezpłatna od 15.06 do 15.09) , TV, lodówka (bezpłatna), wanna lub prysznic, balkon lub taras.

 

Wyposażenie hotelu:

estauracja, 2 bary, basen odkryty

 

Rozrywki i usługi:

Bezpłatne: rzutki, animacje w wybrane dni tygodnia.
Płatne: kącik internetowy, internet bezprzewodowy, pokój gier, sejf w recepcji, bilard.

 

Dla dzieci:

brodzik, plac zabaw, opiekunka (płatna), łóżeczka (na życzenie).

 

Plaża:

500 m od hotelu, żwirowa, publiczna. Przejście do plaży przez ulicę. Parasole i leżaki - płatne. Brak ręczników plażowych.

 

Wyżywienie:

All Inclusive (10:30-22:30)

Posiłki: śniadanie, lunch, kolacja.

Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

 

Cena zawiera:

  • przelot,
  • zakwaterowanie w hotelu,
  • transfery,
  • wyżywienie wg oferty,
  • ubezpieczenie,
  • opiekę rezydenta.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel skromny dla niewymagających klientów, nastawionych na czynny wypoczynek i zwiedzanie wyspy. Okolica bardzo spokojna i cicha w otoczeniu gór.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE:

Hotel zlokalizowany jest 6km od Doliny Motyli, 4 kilometry od lotniska i 150 m od przystanku autobusowego. Hotel położony jest 20 km od miasta Rodhos, plaża oddalona jest tylko o 500 m.

HOTEL OFERUJE:

Recepcja czynna jest dla gości całą dobę, w hotelu znajduję się sala telewizyjna i bar główny oraz bar przy basenie Wszystko to urządzone w romantycznej atmosferze. Dla gości dostępny jest basen czynny do godziny 18. Za dodatkową opłatą skorzystać można z kawiarenki internetowej.

POKOJE:

Hotel oferuje 79 pokoji, wszystkie z balkonem albo tarasem, elegancko umeblowane z oddzielną łazienką z wanną. W wyposażeniu znajdziemy także telefon, TV, radio oraz klimatyzację (bezpłatna 15.06-15.09). Hotel dysponuje: 12 apartamentami dwupokojowymi (max. dla 4 - 5 osób / pokój) 7 pokojami typu studio z jednym pokojem (2 - 3 osoby) oraz 60 standardowymi (2 - 3 osoby).

WYŻYWIENIE:

Hotel oferuje formułę All Inclusive (śniadania, lunche, kolacje). Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:30 – 22:30.

SPORT I ROZRYWKA:

Do dyspozycji gości hotel przygotował basen z bordzikiem oraz salę telewizyjną.

DZIECI:

Dla najmłodszych hotel oferuje brodzik. Na życzenie do pokoju można wstawić łóżeczko dla niemowlaka.

Cena zawiera:

  • przelot,
  • opłaty lotniskowe,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie wg. pakietu,
  • transfer do/z hotelu,
  • ubezpieczenie,
  • opiekę rezydenta na miejscu.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


7 islands

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel skromny dla niewymagających klientów, nastawionych na czynny wypoczynek i zwiedzanie wyspy. Okolica bardzo spokojna i cicha w otoczeniu gór.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3

Region

Grecja/Rodos/Theologos

Opinia 7islands

Skromny hotel położony w spokojnej okolicy oferujący formułę all inclusive w przystępnej cenie. Polecany dla osób ceniących wypoczynek z dala od zgiełku głośnych kurortów, dla miłośników kitesurfingu. W pobliżu hotelu znajduje się jedna z najbardziej popularnych atrakcji turystycznych na wyspie - Petadoules - Dolina Motyli.

Położenie

Na północno-zachodnim wybrzeżu wyspy, w malowniczej miejscowości Theologos, ok. 500 m od jej centrum, gdzie znajdują się sklepy, bary, restauracje, ok. 4 km od lotniska, ok. 20 km od miasta Rodos.

Plaża

Ok. 500 m od hotelu, piaszczysto-kamienista. Leżaki i parasole płatne dodatkowo. Przejście na plażę przez ulicę.

Hotel

Kompleks składający się z 6 dwupiętrowych budynków otoczonych zadbanym ogrodem. Na terenie hotelu znajduje się całodobowa recepcja, 3 windy, kącik telewizyjny, restauracja główna, 2 bary, Internet Wi-Fi w lobby, parking. Odpłatnie: kącik internetowy, sejf w recepcji. Kategoria lokalna 3*.

Pokoje

Hotel dysponuje 79 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację (płatna dodatkowo), telewizję satelitarną, lodówkę, sejf (płatny dodatkowo). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością dostawki, rodzinne z łóżkami piętrowymi.

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania, obiady, kolacje. W barze przy basenie przed i po obiedzie serwowane są przekąski. Napoje bezalkoholowe oraz alkohole lokalne dostępne są w barze przy basenie w godzinach 10:15-17:45 oraz w barze głównym w godzinach 18:00-22:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 22:00 są dodatkowo płatne.

Sport i Rozrywka

Bezpłatnie: basen (leżaki i parasole bezpłatne). Odpłatnie: bilard, salon gier, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie), możliwość wynajęcia opiekunki za dodatkową opłatą.

Kontakt do hotelu

Tel.: 00 30 224 104 13 40

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

**

Informujemy, że podatek wprowadzony w dniu 27.05.2016 roku, przez Rząd Grecji i obowiązujący od dnia 01.01.2018 roku, uzależniony jest od kategorii obiektu i w tym hotelu będzie wynosił 1,5 euro/pokój/dzień. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel skromny dla niewymagających klientów, nastawionych na czynny wypoczynek i zwiedzanie wyspy. Okolica bardzo spokojna i cicha w otoczeniu gór.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Grecja - Rodos

Opis hotelu

Hotel Summer Dream znajduje się w malowniczym miasteczku Theologos, na północno-zachodnim wybrzeżu wyspy, w pobliżu słynnej Doliny Motyli. Dojście do piaszczysto-kamienistej plaży zajmuje około 10 minut spacerem. Wszystkie pokoje posiadają standardowe wyposażenie oraz wyjście na balkon z widokiem na zadbany ogród. Hotelowa restauracja serwuje smacznie przyrządzone dania w formule all inclusive, a między posiłkami można spróbować lekkich przekąsek w barze przy basenie. Blisko obiektu mieści się przystanek autobusowy, z którego regularnie kursują autobusy do Rodos oraz innych miejscowości. To miejsce, w którym przyjazna atmosfera, miła obsługa i otaczający spokój zapewniają udany wypoczynek.





Lokalizacja:

w Theologos, ok. 500 m od plaży, ok. 500 m od centrum , ok. 5 km od lotniska, ok. 100 m od głównej ulicy, w pobliżu centrum handlowego, ok. 250 m od przystanku komunikacji publicznej, ok. 400 m od centrum rozrywki.



Plaża:

publiczna, piaszczysto-kamienista, przejście przez ulicę, parasole (płatne), leżaki (płatne).



Sport i fitness:

masaże (płatne), bilard (płatny).



Sport na plaży:

nurkowanie (płatne), surfing (płatny), windsurfing (płatny), narty wodne (płatne), kitesurfing (płatny), parasailing (płatny), sporty wodne (płatne), żeglarstwo (płatne).



Rozrywka:

karaoke, salon gier video (płatny), okazjonalnie program artystyczny.



Dla dzieci:

plac zabaw, łóżeczko dziecięce.



Wyżywienie:

pakiet All Inclusive.



All inclusive zawiera:



śniadanie (7.00 - 9.30), lunch (12.30 - 14.00) i obiadokolację (19.00 - 21.00) w formie bufetu w głównej restauracji; ciasta (10.15 - 12.00); przekąski w barze przy basenie: pizza, kanapki (15.00 - 16.00). Główny bar (czynny 18.00 - 23.00, ostatnie zamówienie 22.30) i bar przy basenie (czynny: 10.30 - 18.00 - ostatnie zamówienie 17.45) oferują szeroki wybór lokalnych alkoholi, koktajli, piw i napojów orzeźwiających.





Dodatkowe informacje:



Ok. 20 km od miasta Rodos

Klimatyzacja w cenie w okresie od 15 czerwca do 15 września (poza tym okresem klimatyzacja płatna 6 EUR/dzień)

Bezpłatny internet bezprzewodowy w okolicy lobby oraz głównego baru



Cena zawiera:

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Obsługa:

Opieka polskiego przedstawiciela.

Kategoria oficjalna

***

Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:3 Udogodnienia:3

liczba pokoi

66, restauracje: 1, bary: 2, bar przy basenie, sejf (płatny), lobby, internet bezprzewodowy, TV w lobby, recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, przechowalnia bagażu, skrzynka pocztowa, opieka lekarska (płatna).

Opis pokoi

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, lodówka, telefon, taras/balkon, muzyka, aneks kuchenny, łazienka z wanną lub prysznicem.

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób

RODZINNE: pokoje dla max. 4 osób

All inclusive

TAK

2 Dzieci

TAK

Standard

***


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel skromny dla niewymagających klientów, nastawionych na czynny wypoczynek i zwiedzanie wyspy. Okolica bardzo spokojna i cicha w otoczeniu gór.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Skromny  hotel o niewielkim wyposażeniu. Niska zabudowa w stylu greckim, ogród, kameralna atmosfera, spokojna okolica. Dla mniej wymagających klientów, którzy nastawiają się głównie na zwiedzanie i korzystanie z atrakcji wyspy. Cena adekwatna do jakości.

Położenie

Na zachodnim wybrzeżu Rodos, 800 m od żwirowej, publicznej plaży (leżaki i parasole odpłatne, brak ręczników), 6 km od lotniska,  500 m od centrum turystycznej miejscowości Theologos, niedaleko słynnej Doliny Motyli, 20 km od miasta Rodos.

Wyposażenie

Recepcja całodobowa z odpłatnymi sejfami, jadalnia, bar główny, bar przy basenie, odpłatne łącza internetowe.

Pokoje

Podstawowo wyposażone; łazienka, klimatyzacja (odpłatna), telefon, lodówka, telewizor,  balkon lub taras. Powierzchnia- ok. 20 m kw. Studia i apartamenty mają dodatkowo aneks kuchenny.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, przekąski, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (do godz. 22.30).

Sport i rozrywka

Nieduży basen z tarasem słonecznym, bilard, gry wideo. Hotel nie prowadzi animacji ani programu rozrywkowego,  Sporty wodne (np. windsurfing, kitesurfing,  parasailing, narty wodne) i miejsca rozrywkowe - przy plaży i w centrum.

Dla dzieci

Brodzik.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel skromny dla niewymagających klientów, nastawionych na czynny wypoczynek i zwiedzanie wyspy. Okolica bardzo spokojna i cicha w otoczeniu gór.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Rodos, Grecja

Położenie

w miejscowości Theologos, na zachodnim wybrzeżu Rodos. Do piaszczysto-żwirowej plaży ok. 500 m. Możliwość zakupów, sklepy, restauracje, bary w pobliżu (ok. 500 m). Ze względu na bliskość lotniska należy się liczyć z hałasem. Uwaga: Connected Service w języku polskim. 

Wyposażenie

nieduży kompleks bungalowów w greckim stylu oferuje 79 pokoi. Hol powitalny, recepcja, sejfy (za opłatą), kącik TV, terminal z internetem (za opłatą), restauracja, bar. W ogrodzie znajduje się basen ze słodką wodą, taras słoneczny oraz bar. Leżaki i parasole słoneczne przy basenie w cenie.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Zakwaterowanie

funkcjonalnie urządzone Pokoje dwuosobowe (1-2A): klimatyzacja (15.06-15.09, w cenie), lodówka, TV sat., telefon, balkon lub taras. Wanna, WC. Pokoje rodzinne (2-3G): przestronniejsze; wyposażone jak pokoje 2A. Dla 4 osób (2+2, 3+1). W hotelu nie ma możliwości rezerwacji pobytu dla infantów.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, pokój gier.

Sport

za opłatą: bilard, rzutki oraz sporty wodne oferowane przez lokalne agencje na plaży.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Kawa, herbata, ciasto, przekąski w barze przy basenie w godz. 10.30-12.00 oraz 15-18.00. Pizza w barze przy basenie w godz. 16-17.00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 13.30-22.30. 1 x na tydz. wieczór grecki, 1 x na tydz. karaoke.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel skromny dla niewymagających klientów, nastawionych na czynny wypoczynek i zwiedzanie wyspy. Okolica bardzo spokojna i cicha w otoczeniu gór.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Rodos, Grecja

Położenie

w miejscowości Theologos, na zachodnim wybrzeżu Rodos. Do piaszczysto-żwirowej plaży ok. 500 m. Możliwość zakupów, sklepy, restauracje, bary w pobliżu (ok. 500 m). Ze względu na bliskość lotniska należy się liczyć z hałasem. Uwaga: Connected Service w języku polskim. 

Wyposażenie

nieduży kompleks bungalowów w greckim stylu oferuje 79 pokoi. Hol powitalny, recepcja, sejfy (za opłatą), kącik TV, terminal z internetem (za opłatą), restauracja, bar. W ogrodzie znajduje się basen ze słodką wodą, taras słoneczny oraz bar. Leżaki i parasole słoneczne przy basenie w cenie.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Zakwaterowanie

funkcjonalnie urządzone Pokoje dwuosobowe (1-2A): klimatyzacja (15.06-15.09, w cenie), lodówka, TV sat., telefon, balkon lub taras. Wanna, WC. Pokoje rodzinne (2-3G): przestronniejsze; wyposażone jak pokoje 2A. Dla 4 osób (2+2, 3+1). W hotelu nie ma możliwości rezerwacji pobytu dla infantów.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, pokój gier.

Sport

za opłatą: bilard, rzutki oraz sporty wodne oferowane przez lokalne agencje na plaży.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Kawa, herbata, ciasto, przekąski w barze przy basenie w godz. 10.30-12.00 oraz 15-18.00. Pizza w barze przy basenie w godz. 16-17.00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 13.30-22.30. 1 x na tydz. wieczór grecki, 1 x na tydz. karaoke.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel skromny dla niewymagających klientów, nastawionych na czynny wypoczynek i zwiedzanie wyspy. Okolica bardzo spokojna i cicha w otoczeniu gór.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

  • recepcja
  • sejf: w recepcji, za opłatą
  • sala TV
  • ogród
  •  Wi-Fi, w recepcji/lobby, w barze
  • parking

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

87

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

rozrywka

  • karaoke
  • bilard

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • ok. 24 m2
  • od strony ogrodu
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: za opłatą
  • telefon
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic,
  • WC
  • lusterko kosmetyczne
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 16 m2
  • od strony ogrodu
  • klimatyzacja: za opłatą
  • lodówka
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC, lusterko kosmetyczne
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • przekąski: 2 razy w ciągu dnia, ciasto: na śniadanie, lody: po obiedzie i kolacji
  • napoje: wybrane napoje bezalkoholowe, wybrane lokalne napoje alkoholowe, wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe, wybrane napoje do posiłków
  •  kawa/herbata po południu

W okolicy

  • ok. 500 m od centrum Theologos
  • czas dojazdu z lotniska ok. 15 min

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Mapa Hotelu Summer Dream
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
Miasto Rodos z portem Mandraki
Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja
Filmy hotelu Summer Dream:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Summer Dream
https://youtu.be/IaOk1kyTEuE

Opinie o Hotelu Summer Dream

3.1
może być

Położony na końcu świata. Jak ktoś lubi spokój to hotel może być.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.1
3.6
może być

Czysto i schludnie, jedzonko ok. , sprawna klima i fajna ekipa to sposób na udane wakacje w Grecji!

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
3.6
1.6
zdecydowanie odradzam

Stołówka w rzezczywistości nie wyglada tak jak na przedstawionych zdjeciach. Posiłki w hotelu są przez cały tydzien takie same.Okolica hotelu to pola rolnicze i mnóstwo chwastów. Plaża jest kamienista i zanieczyszczona. W miejscowości Theologos gdzie znajduje się hotel nie ma żadnych atrakcji. Rezydenta przez cały okres pobytu brak.Odradzam lunch packet.

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.6
4.3
polecam

Byłem w pierwszej połowie czerwca, trafił nam się fajny pokój, smaczne jedzenie i mili barmani i kelnerzy. W okolicy dużo atrakcji, tawerny , dyskoteka. Warto tak jak my wynająć auto i pozwiedzać Rodos.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3

Summer Dream - możliwości zakwaterowania:

1 os. standardowy
2 os. standardowy
3 os. standardowy
4-os. standardowy

Summer Dream - Możliwości wyżywienia:


Summer Dream - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Summer Dream? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00