cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Mena Palace, Słoneczny Brzeg
1 / 22
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
27.06 - 30.06
już od 669 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
24.09 - 26.09
już od 399 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Mena Palace
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Mena Palace
star 4

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Mena Palace:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mena Palace:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 czerwca 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 września 2022

Hotel Mena Palace w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 5 km od centrum Nessebaru
  • ok. 500 m od centrum Słonecznego Brzegu
  • w pobliżu sklepów i restauracji
  • ok. 500 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 40 min

polozenie

  • ok. 5 km od centrum Nessebaru
  • ok. 500 m od centrum Słonecznego Brzegu
  • w pobliżu sklepów i restauracji
  • ok. 500 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 40 min

plaza

  • ok. 500 m od plaży
  • piaszczysta
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą

Wyposażenie

  • recepcja: codziennie 24 h
  • kantor
  • winda
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, za opłatą

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

210

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen „OUTDOOR POOL": maj - wrzesień, w cenie, zewnętrzny
  • basen „INDOOR POOL WITH WATER SLIDE": w zależności od warunków pogodowych, w cenie, kryty, ze słodką wodą, liczba zjeżdżalni: 1
  • basen dla dzieci: w cenie, wydzielona część basenu dla dzieci
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci
    • miniklub: 4-12 lat, czerwiec - wrzesień, sob., pon.-pt. 10:15 - 12:15 i 14:15 - 16:15, w cenie
    • pokój gier i zabaw: 4-12 lat
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: 4-12 lat, czerwiec - wrzesień, kilka razy w tygodniu 19:00 - 19:30, w cenie

    Sport i wellness

    Płatne
    • sauna
    • masaże

    rozrywka

    • międzynarodowe animacje dla dorosłych kilka razy w tygodniu
    • przedstawienia kilka razy w tygodniu
    • muzyka na żywo (kilka razy w tygodniu, wieczorami)
    • rzutki w cenie
    • bilard za opłatą

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój rodzinny FZX1
    • 2-4 os.
    • ok. 38 m2
    • widok na ogród lub miasto
    • w budynku głównym
    • ostatni, częściowy remont: 2017 r.
    • klimatyzacja: w cenie, maj - wrzesień, centralnie sterowana
    • pokój dzienno-sypialny
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój rodzinny FZX2
    • 3-4 os.
    • ok. 39 m2
    • widok na basen lub miasto
    • w nowym budynku
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • pokój dzienno-sypialny
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 1-osobowy EZX1
    • 1 os.
    • ok. 29 m2
    • widok na miasto
    • w budynku głównym
    • ostatni, częściowy remont: 2017 r.
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, maj - wrzesień, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 2-3 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na ogród lub miasto
    • klimatyzacja: w cenie, maj - wrzesień, centralnie sterowana
    • w budynku głównym
    • ostatni, częściowy remont: 2017 r.
    • pokój dzienno-sypialny
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 2-3 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na basen lub miasto
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • w budynku głównym
    • ostatni, częściowy remont: 2017 r.
    • pokój dzienno-sypialny
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:00, w formie bufetu
    • późne śniadanie: codziennie 10:00 - 11:00
    • obiad: codziennie 12:30 - 14:00, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 18:30 - 21:00, w formie bufetu
    • przekąski: codziennie 15:00 - 17:00, lody: codziennie 14:00 - 16:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • główna restauracja „Main restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, regionalna, potrawy bezglutenowe: w cenie, dania wegetariańskie: w cenie, bufet, show cooking, w cenie, maj - wrzesień, codziennie, z klimatyzacją, z tarasem

  • bary i inne: 2
  • bar przy zewnętrznym basenie: maj - wrzesień, codziennie 10:00 - 23:59, w cenie, wliczony w all inclusive
  • bar koktajlowy „SKY SPORTS BAR": maj - wrzesień, codziennie 09:00 - 02:00, za opłatą

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Bułgaria / Słoneczny Brzeg

    Opis oferty:

    Położony obok długiej, piaszczystej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitna Flaga za czystość i bezpieczeństwo, jest idealnym miejscem na rodziny wypoczynek. Dwa baseny, w tym kryty basen ze zjeżdżalnią, udogodnienia i animacje dla dzieci oraz oddalony zaledwie 2 km od hotelu aquapark zapewnią pełen atrakcji pobyt najmłodszym Gościom, a dorośli z pewnością spędzą miło czas w pełnym knajpek i restauracji centrum kurortu.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej, przy drodze lokalnej, ok. 700 m od centrum SŁONECZNEGO BRZEGU, w pobliżu sklepów i barów, ok. 2 km od Action Aquapark, ok. 6 km od Nessebaru; ok. 35 km od portu lotniczego w Burgas, ok. 95 km od portu lotniczego w Varnie; przystanek autobusowy ok. 250 m od hotelu (ok. 1 BGN/centrum Słonecznego Brzegu, Nessebar, ok. 6 BGN/Burgas).

    PLAŻA:

    publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 200 m hotelu, przejście przez ulicę, płatne parasole i leżaki (ok. 8 BGN/szt.); sporty wodne (oferta zewnętrzna).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 2004 r., odnowiony na przełomie 2013/2014 r., 162 pokoje, 1 budynek, 5 pięter, 3 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, bar przy basenie, Street Bar; wymiana walut; taras z widokiem na basen, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: room-service, sejf w recepcji (ok. 7 BGN/dzień), punkt internetowy (ok. 3 BGN/30 min, 5 BGN/godz.), pralnia, wypożyczalnia samochodów, parking (10 BGN/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 30 m² (pokój z 2 dostawkami większy), klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (płatny wg konsumpcji); łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (płatne: ok. 5 BGN/dzień); balkon (stolik, krzesełka; suszarka); pokój z 2 dostawkami za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, nieregularny kształt, ok. 160 m², gł. 1,5-1,8 m, czynny w godz.: 10.00-18.00, kryty basen, słodka woda, gł. 1,5-1,8 m, czynny w godz.: 10.00-12.00 i 14.00-16.00, zjeżdżalnia, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i materace; minigolf, rzutki; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, wieczorne pokazy; za opłatą: bilard, siłownia (ok. 5 BGN/godz.), sauna (ok. 10 BGN/godz.).

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.00), późne śniadanie (10.30-11.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; lody (14.00-18.00), przekąski (15.30-17.00) i kawa (7.30-18.30) w restauracji głównej; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10.00-23.00) w barze przy basenie; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00359/55426205, www.mena-palace.com

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 14 latWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Wyżywienie

    All inclusive obejmujące śniadania (07:30 - 10:00), lunche (12:30 - 14:30) oraz kolacje (18:30 - 21:00) w restauracji głównej w formie bufetu. Dodatkowo późne śniadania (10:00 - 11:00), lody (14:00 - 16:00) oraz popołudniowe przekąski (15:00 - 17:00). Lokalne alkohole, piwo, wino oraz napoje bezalkoholowe dostępne w barze przy basenie (10:00 - 23:00).

    Zakwaterowanie


    Do dyspozycji gości

    Hotel wybudowany w 2004r, przeszedł renowację w 2019r. W 2016r wybudowany został nowy budynek z 46 pokojami. Hotel posiada łącznie 210 pokoi w 2 budynkach. Dla gości dostępna recepcja, lobby, restauracja główna, bar przy basenie, basen zawnętrzny z brodzikiem dla dzieci, basen wewnętrzny ze zjeźdżalnią (leżaki i parasole przy basenie dostępne bezpłatnie), sauna (płatna ok 15LV za wejście).

    Internet

    Bezpłatny dostęp do Wi - Fi na terenie hotelu.

    Kategoria lokalna

    ****

    Naszym zdaniem

    Świetna lokalizacja hotelu - w samym sercu Słonecznego Brzegu daje możliwość eksplorowania kurortu i korzystania ze wszystkich jego atrakcji. Polecany zarówno rodzinom z dziećmi oraz parom.

    Opinie klientów


    Plaża

    Zaledwie ok. 250 m dzieli obiekt od piaszczystej plaży.

    Pokoje


    Położenie

    Hotel położony w samym sercu Słonecznego Brzegu, nieopodal centrum (ok 500m), sklepów, restauracji, głównej ulicy spacerowej i wielu miejsc rozrywki. Do międzynarodowego portu lotniczego w Burgas ok. 30km, w Warnie ok. 100 km.

    Program sportowy i animacyjny

    Animacje dla dzieci i dorosłych 6 razy w tygodniu, m.in. aerobic, gimnastyka w wodzie, mini - golf (płatny), fitness na powietrzu. Dla dzieci do 12 lat plac zabaw, zjeżdżalnia na basenie wewnętrznym, brodzik oraz zajecia na powietrzu prowadzone przez hotelowy zespół animatorów. Dodatkowo wieczorne pokazy tańca lub muzyka na żywo, siłownia.

    Stoki


    Strona www


    Program

    Dzień Pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

    Wycieczki lokalne

    PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
    Przylądek Kaliakra, to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się delfiny. Balczik nazywany jest "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Główny punkt programu - zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii.
    PIRACKIE PARTY (1/2 dnia) - cena. ok. 39 EUR
    Ekscytujący rejs pirackim statkiem !Turystów wita ekipa animacyjna i personel, którzy są przebrani w stroje pirackie i wyglądają jak bohaterzy z filmu “Piraci z Karaibów". Statek ma trzy pokłady i zjeżdżalnię wodną. Podczas rejsu drobny poczęstunek, napoje, gry i zabawy.
    ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 75 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR online, na granicy 25 EUR lub 30 USD)
    Wycieczka do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim. UWAGA! Konieczny ważny paszport!
    Z dziećmi
    WODNE FIGLE W AQUAPARKU ACTION
    Najbardziej znany park wodny w Słonecznym Brzegu. Oferuje ponad 30 wodnych atrakcji dostosowanych do każdego wieku i gustu. Zabawy dostarczą rwące rzeki, fontanny, baseny, wodospady i zjeżdżalnie. Najwyższa zjeżdżalnia liczy 18 metrów, a najdłuższa 120 metrów. Czynny od końca maja do połowy września.
    Relaks
    SZALEJ OD ZMIERZCHU DO ŚWITU, IMPREZOWICZU!- cena ok. 10 EUR
    Słoneczny Brzeg jest enklawą dla wszystkich imprezowiczów. Zaszalej w Cacao Beach - okrzykniętym przez Internautów w 2011 roku najlepszym klubem w południowo-wschodniej Europie. Bilet wstępu kosztuje 20 lew (10 EUR).
    cacaobeach.bg/en
    BŁOGIE LENISTWO NA ZŁOCISTEJ PLAŻY
    Rozkoszuj się słonecznymi kąpielami na najpiękniejszej i najdłuższej plaży w Bułgarii. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest 6-cio kilometrowa plaża, tworząca półksiężyc otoczony wydmami i hotelami. Miejscami szeroka na 60 metrów! Została oznaczona Błękitną Flagą, gdyż jest jedną z najczystszych w Europie. Morska bryza w dużym stopniu niweluje upał w ciągu dnia, a nocą orzeźwia.
    Dla aktywnych
    PORA RUSZAĆ W GÓRY

    Kilkudniowa wyprawa w góry Bałkan to doskonały sposób na urozmaicenie pobytu w kurortach Bułgarii. Ze Słonecznego Brzegu blisko jest do Bałkan Wschodnich. Pasmo Stara Płanina (Bałkan) rozciąga się od granicy z Serbią przez środkową Bułgarię, aż do Morza Czarnego.
    RAJ DLA AKTYWNYCH

    Słoneczny Brzeg to wymarzone miejsce dla amatorów sportów wodnych. Do wyboru masz pływanie, żeglugę, windsurfing, narty wodne, parasailing i nurkowanie .
    Zwiedzanie
    WIELKIE TYRNOWO- WZGÓRZE CAREWEC

    Rezerwat archeologiczny znajdujący się na wzgórzu skrywa w sobie zachowane do dziś fragmenty murów obronnych, pozostałości cerkwi i wież. Część budynków została odtworzona i zrekonstruowana. Najstarsze ślady ludzkości na wzgórzu są datowane na II wiek p.n.e.
    Kuchnia
    GJUWECZ"- BUŁGARSKI PRZYSMAK
    Gjuwecz, czyli gulasz bułgarski, to bogactwo smaku mięsa i warzyw połączonych aromatycznym sosem. Jest przyrządzany tradycyjnie w małych, glinianych naczyniach zwanych... "gjuwecz".
    WINA, WINA DAJCIE!

    Bułgarzy słyną z produkcji wielu gatunków wybornych win. Istnieje nawet święto o nazwie "Dzień Świętego Tryfona" poświęcone ludziom zajmującym się wyrobem wina.
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
    "

    Inne

    BUŁGARIA
    informacje ogólne

    Waluta
    LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.

    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.

    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.

    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

    Orientacyjne ceny
    obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.

    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie. Od czerwca 2017r nie ma opłat roamingowych w UE.
    W regionie

    Albena
    Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.

    Złote Piaski
    Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.

    Słoneczny Brzeg
    To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
    Sozopol

    Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : stronie operatora.
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Bułgarii trwa od połowy czerwca do połowy września.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4Bułgaria/Słoneczny Brzeg

    Kategoryzacja hotelu

    kategoria lokalna 4*kategoria Exim Tours 4*

    Położenie

    - w pobliżu hotelu znajdują się dyskoteka, centrum miasta, informacja turystyczna, przystanek autobusowy, bary/restauracje, sklepy, supermarket i placówka medyczna.- ok. 200 m od plaży- ok. 5 km Nessebar- ok. 27 km od lotniska

    Plaża

    - piaszczysta, publiczna- serwis plażowy płatny

    Pokoje

    Pokoje typu Twin Standard Balcony- TV sat- klimatyzacja- telefon- mini bar- łazienka (wanna/prysznic, suszarka, WC)- balkon/taras

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatnie-  basen ze słodką wodą- basen wewnętrzny ze zjeżdżalnią- leżaki i parasole przy basenie- rzutki-siłownia- animacje- muzyka na żywoPłatne:- masaże- bilard- sauna

    Dla dzieci

    - brodzik- mini klub- mini disco- plac zabaw- animacje dla dzieci

    Wyżywienie

    All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody/lody dla dzieci. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10:00 - 23:00. 

    Restauracje i bary

    - restauracja- 3 bary

    Dodatkowe informacje

    - hotel z 2004 roku, ostatnia, częściowa renowacja 2019 r.- 1 budynek, 5 pięter- 210 pokoi- 24 h recepcja- WIFI bezpłatne- parking płatny- kantor- sejf w recepcji płatny- 2 pokoje dla niepełnosprawnych (na zapytanie)www. mena-palace.com 

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunkiInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje

    Bagaż

    - w przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg Gdańsk, Kraków, Warszawa Modlin (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 120zł/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 235 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaGdańsk (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 110zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  425 PLN- 32 kg -  560 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaLublin (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 105zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  475 PLN- 32 kg -  640 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaKatowice (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 105zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  405 PLN- 32 kg -  565 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 100zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  400 PLN- 32 kg -  565 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaPoznań (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 105zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  470 PLN- 32 kg -  670 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWrocław (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 105zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  465 PLN- 32 kg -  630 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 360 PLN- 23 kg - 410 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.W rezerwacjach dokonanych do 30.11.2020 klientom przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25)Gdańsk, Katowice, Poznań, Rzeszów, Warszawa (LOT - samolot rejsowy)Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12),Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 300 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. 


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    5-piętrowy, elegancki hotel blisko morza, otwarty w 2005 r. Przestronne pokoje, miła obsługa, świetna atmosfera, wszędzie blisko.

    Położenie

    150 m od piaszczystej, długiej, szerokiej i łagodnie opadającej do morza plaży w Słonecznym Brzegu (serwis plażowy odpłatnie), 30 km od lotniska w Burgas. W pobliżu znajdują się sklepy, kawiarnie, przystanek autobusowy.

    Wyposażenie

    Całodobowa recepcja z sejfami i barem (24 h), restauracja główna (kuchnia bułgarska i międzynarodowa), zewnętrzny Street Bar, bar przy basenie, punkt internetowy (odpłatnie), bezpłatne Wi-Fi, kantor wymiany walut, kiosk, windy, punkt informacji turystycznej, wypożyczalnia samochodów i rowerów, room-service.

    Pokoje

    Standardowe, o nowoczesnej stylistyce, wyposażone w łazienkę (prysznic, WC, suszarka do włosów), TV sat, telefon, minibar, centralną klimatyzację, balkon.

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, późne śniadania kontynentalne, popołudniowe przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wyznaczonych barach od godz.10.00 do 23.00.

    Sport i rozrywka

    Owalny basen zewnętrzny (bezpłatny serwis plażowy), basen kryty, zjeżdżalnia wodna, rzutki, tenis stołowy, minigolf, gry wideo, animacje w dzień, dwa lub trzy razy w tygodniu program rozrywkowy wieczorem, muzyka na żywo, siłownia, sauna i bilard, sporty wodne przy plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik zintegrowany z basenem głównym, plac zabaw,  łóżeczka niemowlęce (płatne), w wysokim sezonie miniklub (4-12 lat) 6 dni w tygodniu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.            


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Regobis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    ****

    REGION

    SLONECZNY BRZEG/BULGARIA

    BUŁGARIA

    Biuro Podróży Rego Bis Katowice zaprasza do prawdziwego raju dla urlopowiczów - Bułgarii. Wspaniale zachowane zabytki w Bułgarii, piękne szerokie plaże, dobre jedzenie, słoneczna pogoda, nieustająca zabawa - to wszystko sprawi, że warto znowu wrócić do Bułgarii, do miejsc odwiedzanych licznie przez Polaków w latach 80. Bułgaria dzięki licznym inwestycjom przeżywa -drugą młodość" i z roku na rok staje się coraz bardziej popularna. Dużą zaletą spędzenia wypoczynku w Bułgarii dla klientów Biura Podróży Rego-Bis Katowice jest możliwość łatwego porozumienia się. Klienci Biura Podróży Rego Bis Katowice mogą odpoczywać na pięknych plażach z których aż 16 zostało wyróżnionych Błękitną Flagą prestiżową nagrodą przyznawaną czystym ekologicznie regionom. Bułgaria to wspaniały kraj na wyjazd rodzinny, integracyjny, zorganizowanie kolonii/obozu młodzieżowego czy wczasy ze znajomymi.swego dziedzictwa naturalnego - pieknej linii brzegowej, dziewiczych plaż oraz flory i fauny terenów górskich. To bardzo dynamicznie rozwijajace sie państwo, pełne kontrastów i zaskakujacych sprzeczności, posiada wszystko to, co najważniejsze do udanego wypoczynku.

    SŁONECZNY BRZEG

    Słoneczny Brzeg to największy i najbardziej popularny kurort Bułgarii, z około 600 hotelami i 400 restauracjami. Jego budowa rozpoczęła się w 1958 roku, w miejscu, gdzie w starożytności i w średniowieczu znajdowały się studnie, zaopatrujące Nesebyr w wodę. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest fantastyczna plaża, 6-cio kilometrowy pas złotego piasku w formie półksiężyca otoczony wydmami i dużymi hotelami. Miejscami plaża osiąga 60 m szerokości. Została oznaczona Błękitną Flagą, jako jedna z najczystszych plaż w Europie. Morze 200 m od brzegu w większości nie przekracza 2 m głębokości. Dzięki bryzie morskiej w ciągu dnia nie odczuwamy upałów, a noce są orzeźwiające.

    PROMOCJA FIRST MINUTE 2016

    - Zaliczka 29 % płatna w chwili rezerwacji, dopłata do 100% wartości imprezy do 30 dni przed wyjazdem - Gwarancja Niezmienności ceny - Gratis - Bezkosztowa możliwość zmiany rezerwacji - Gratis - "Słoneczna Gwarancja Spokoju" - podwyższona stawka KL - Koszty Leczenia do 20.000€, ubezpieczenie Choroby Przewlekłe - "W grupie raźniej" - specjalny rabat dla mini grupy - 30 zł / os. - dotyczy grup 7-10 osób pełnopłatnych dokonujących rezerwacji na ten sam obiekt i termin - Dodatkowy rabat 2% dla klientów, którzy przynajmniej 1 raz korzystali z oferty Rego-Bis

    REKOMENDACJA - Saszka (Rezydent REGO-BIS 2008-2016)

    Polecam Hotel Mena Palace gdyż - jest położony bardzo blisko morza oraz centrum, idealny dla rodzin z dziećmi i nie tylko - przyjazny personel dba o komfortowy wypoczynek turystów - bardzo ciekawa i wciągająca animacja dla dużych i małych - smaczne, obfite posiłki, - co wieczór zabawa przy muzyce

    ATUTY

    - blisko plazy - blisko centrum - bardzo dobre jedzenie - przestronne pokoje - animacje dla dzieci i doroslych - duzy basen

    TRASA PRZEJAZDU

    - Czechy - Słowacja - Węgry - Serbia - Bułgaria - Przejazd na podstawie ważnego dowodu osobistego - Planowana przerwa obiadowa około 40 min na granicy słowacko - węgierskiej, możliwość zakupienia posiłku ok. 6 €

    ORIENTACYJNE CENY

    Woda mineralna 1,5l /sklep/ - 0,70 BGL, Piwo w knajpie - od 1,00 BGL, Piwo Zagorka 2l /sklep/ - 2,20 BGL, Kawa, herbata - 0,50 BGL, Coca Cola 2l /sklep/ - 2,20 BGL, Zupa - 1,00 BGL, Drugie danie - od 3 do 6 BGL, Chleb - 1 BGL, Cały kurczak pieczony - 8 Cały kurczak pieczony - 8 lewa, 1 litr soku pomarańczowego w kartonie - 2,50 BGL, Butelka Rakiji - 8,00 BGL.

    POŁOŻENIE

    w miejscowosci Sloneczny Brzeg, w pobliŻu inne hotele, restauracje, sklepy.

    USLUGI HOTELOWE

    5-piętrowy nowy budynek, wybudowany w 2005 roku. Na terenie obiektu 135 komfortowych pokoi, 7 apartamentów, pokoje typu studio.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    winda, recepcja czynna całą dobę, taras, restauracja główna, restauracja z tarasem, lobby bar, basen kryty i odkryty, sauna, fitness, sklep z pamiatkami, kantor wymiany walut, sejf w recepcji (płatny dodatkowo), punkt medyczny, salon fryzjerski (ok. 50 m), WI -FI bezpłatnie.

    POKOJE

    obszerne, gustownie urządzone pokoje, 2-os. z możliwością dwóch dostawek (rozkładana kanapa), klimatyzacja (w cenie), mini bar, telefon, łazienkę (prysznic/WC), TV/SAT, suszarkę, balkon, większość pokoi posiada widok w stronę basenu. Zakwaterowanie od godz. 14.00 w dniu przyjazdu, wykwaterowanie do godz. 10.00 w dniu wyjazdu.

    WYŻYWIENIE

    ALL Inclusive 07.30-10.00 - śniadanie - bufet; 10.30-11.30 - późne śniadanie; 12.30-14.00 - obiad - bufet (ciepłe i zimne dania, sałatki); 14.00-17.00 - kawa, herbata, słodycze, owoce, przekąski; 18.30-21.00 - ciepła kolacja - bufet (dania kuchni bułgarskiej i europejskiej); 11.00-21.00 - napoje bezalkoholowe i alkoholowe rodzimej produkcji podawane w barze przy basenie; 11.30-21.00 - lody, kawa, herbata.

    SPORT I ZABAWA

    hotelowy basen z sekcją dla dzieci (leżaki i parasole bezpłatne), za dodatkową opłatami mini centrum SPA z basenem krytym, fitness, sauna, salon fryzjerski (ok. 50 m), kącik internetowy, gry komputerowe, występy duetu dancingowego, bilard. Sporty wodne na plaży (lokalne opłaty).

    ANIMACJE

    6 dni w tygodniu animacje dla dorosłych, 3 razy w tygodniu wieczorne imprezy, Mini Club 10.00-12.00 i 15.00-18.00. Wszystkie animacje odbywaja sie w języku angielskim i niemieckim.

    PLAŻA

    ok. 150 m od hotelu (przejście przez wydmy), długa i szeroka, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Serwis plażowy płatny, ok. 7BGN/dzien/sztuka.

    WYCIECZKI FAKULTATYWNE

    Neseber ok.15E/os, Sozopol i rzeka Ropotamo ok.30E/os, Bulgarska wies ok.25E/os, rejs piracki ok. 20E/os., Aquapark ok.25Euro/os.

    ZNIŻKI

    dziecko do 13 lat na dostawce jako 3 osoba w pokoju 499 zł, drugie dziecko do 13 lat 25% zniżki, trzecia osoba powyżej 13 lat 10% zniżki

    CENA OBEJMUJE

    • Przejazd autokarem z klimatyzacja, barkiem, WC, DVD, • 9 noclegow w hotelu Mena Palace **** • Wyzywienie ALL Inclusive • Opieke pilota na trasie przejazdu, • Opieke rezydenta na miejscu pobytu, • Ubezpieczenie KL 20. 000€, NNW- 2.000€, bagaz- 200€ • Podatek VAT

    CENA NIE OBEJMUJE

    • Wycieczek fakultatywnych , • Polaczen antenowych • Taksy klimatycznej 10€/os/pobyt

    WAŻNE

    dot. przejazdu autokarem

    UWAGA!

    Wszystkie miasta wyjazdowe są potwierdzone do realizacji !!! Godziny przyjazdu do hotelu jak i godziny wyjazdu w drogę powrotną są każdorazowo potwierdzane przez pilota bądź rezydenta Rego-Bis ! 1. Prosimy Klientow o zapoznanie sie z ramowym programem imprezy i zwrócenie szczególnej uwagi na rodzaj rozkładu jazdy. 2. Dopłata zawiera przejazd w dwie strony. 3. Każdy pasażer w ramach wykupionego przejazdu moze przewieść 1 szt. bagażu o wadze do 20kg, bagaż podręczny o wadze do 5kg. 4. Prosimy o przybycie Klientów na miejsce zbiórki na 10 min. przed planowaną godziną odjazdu. 5. Na trasach dojazdowych w kraju możliwy jest transport autokarem klasy turystycznej, minibusem, samochodem osobowym, pociągiem. 6. Na trasie dojazdowej dopuszcza sie możliwość przesiadek w trakcie przejazdu. 7. Transport od miejsca głównej zbiórki (trasa końcowa) odbywa sie autokarami komfortowymi (WC, DVD, barek, klimatyzacja). 8. Miejsca w autokarze docelowym sa numerowane i przydzielane przez pilota Rego-bis w momencie wejścia Klienta do autokaru głównego. 9. Postoje w trakcie podroży są organizowane co ok. 4,30 godz w miejscach do tego przystosowanych.

    Prawa autorskie

    Rego Bis


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Rego Bis, które posiada ponad 20 lat doświadczenia w organizowaniu wypoczynku dla młodzieży i dorosłych. Biuro specjalizuje się w wakacjach autokarem do Bułgarii, Chorwacji, Hiszpanii, Czarnogóry i Albanii. Nowością są wakacje w Czarnogórze i jako całkowita nowość na polskim rynku - wczasy w Macedonii. Można skorzystać także z oferty wyjazdów samolotem czy z bogatej puli apartamentów na dojazd własny. Biuro Podróży Rego Bis oferuje także szeroki wybór obozów młodzieżowych.

    Dzięki długoletniej współpracy z zagranicznymi kontrahentami gwarantuje rzetelność i wysoką jakość oferowanych usług. Mottem biura jest dobra jakość za rozsądną cenę, dlatego pracownicy dokładają wszelkich starań, aby jakość, cena imprezy, bezpieczeństwo przejazdu, baza hotelowa i program imprez spełniał oczekiwania klientów. Długa obecność Biura Podróży Rego Bis na rynku i doświadczenie w organizowaniu różnego typu wyjazdów daje gwarancję spokojnego i udanego wypoczynku.


    Nekera

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    BULGARIA

    Położenie

     w centrum Słonecznego Brzegu. Deptak spacerowy ok. 500 m. Restauracje z wyśmienitą bułgarską kuchnią, sklepy i przytulne kawiarenki w pobliżu. Lotnisko w Burgas oddalone o ok. 30 km.

    Plaża

     ok. 250 m od długiej, piaszczystej i łagodnie opadającej do morza plaży w Słonecznym Brzegu. Leżaki i parasole na plaży publicznej za opłatą.

    Wyposażenie

     hotel oferuje 150 pokoi na 5 piętrach, windy. Lobby z recepcją i sejfami (za opłatą), lobby bar, restauracja ze strefą dla niepalących. Na zewnątrz mały basen ze słodką wodą, taras słoneczny i bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie gratis, ręczniki kąpielowe za kaucją. 

    Wyżywienie

    All Inclusive: 3 posiłki główne w formie bufetu. Śniadanie dla "śpiochów" w godz. 10-11:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-23:00. Kawa i herbata w godz. 7:30-21:00, lody w godz. 14-16:00. Przekąski i ciasto w godz. 15:30-17:00.

    Internet

     WLAN w całym hotelu gratis.

    Zakwaterowanie

     przytulnie i nowocześnie urządzone. Pokoje dwuosobowe (ok. 30 m2): klimatyzacja, telefon, TV Sat, minibar (za opłatą), balkon. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje Komfort Plus: położone na najwyższych piętrach, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (ok. 38 m2): obszerniejsze, dwa regularne łóżka i dwie dostawki dla dzieci. Pokoje wariant ekonomiczny. Pokoje rodzinne: ok. 60 m2, pomieszczenie mieszkalno-sypialne oraz oddzielna sypialnia, wanna, na górnych piętrach, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokój trzyosobowy: 3 regularne łóżka i 1 dostawka, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokój czteroosobowy: 4 regularne łóżka, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. 

    Sport

     rzutki, minigolf, siłownia (na zewnątrz). Za opłatą: siłownia (wewnątrz), bilard.

    Wellness

     kryty basen z małą zjeżdżalnią (czynna w określonych godzinach). Za opłatą: sauna, masaże.

    Dzieci

     zintegrowany brodzik dla dzieci, miniklub (4-12 lat), plac zabaw. Łóżeczko dla dzieci do 2 lat za opłatą (ok. 5 BGN/dzień).

    Rozrywka

     program animacyjny w ciągu dnia, okazjonalnie animacja wieczorna, muzyka na żywo.

    Łóżeczko dla dziecka

     do 2 lat za opłatą (ok. 5 BGN/dzień).

    Parkowanie

     za opłatą: ok. 10 BGN/dzień.

    Zwierzę domowe

     nie.

    Kategoria lokalna

     4 gwiazdki.

    Ważne informacje

     Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Rego- Bis

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    ****Bułgaria/Słoneczny brzeg

    ATUTY

    - lokalizacja blisko centrum Słonecznego Brzegu- wyżywienie All Inclusive - Mini Club dla dzieci

    NASZYM ZDANIEM

    Mena Palace słynie ze swojej lokalizacji, położony jest bardzo blisko szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Na terenie hotelu do dyspozycji Gości przeznaczonych jest wiele udogodnień, dzięki czemu wypoczynek tu może być jeszcze bardziej udany i urozmaicony. Dysponuje basenem zewnętrznym i wewnętrznym, minigolfem, stołem bilardowym oraz udogodnieniami dla dzieci, taki jak mini club i specjalnym basenem. Wygodnym rozwiązaniem jest także wyżywienie w formie All inclusive. Wszystko to sprawia, że Mena Palace stanowi idealne miejsce na wypoczynek zarówno dla par, grup znajomych, jak i rodzin z dziećmi.

    POŁOŻENIE

    ok. 200 m do plażyok. 700 m do centrum Słonecznego Brzeguok. 4 km do Nessebyruok. 250 m do przystanku autobusowegook. 50 m do supermarketuok. 300 m do bankuok. 35 km do lotniska w Burgas

    PLAŻA

    Publiczna, piaszczysta plaża, oddalona od obiektu o ok. 200m. Serwis plażowy dodatkowo płatny.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Bezpłatne - wewnętrzny i zewnętrzny basen, basen dla dzieci, mini club, plac zabaw, mini golf, fitness, aqua aerobic, rzutki, pilates, wieczorne pokazy, wi-fi, sejf w pokoju.Dodatkowo płatne - pralnia, kantor, wypożyczalnia samochodów, sauna, parking.

    DLA DZIECI

    Basen z brodzikiem, mini club, plac zabaw.

    POKOJE

    Zakwaterowanie 14:00 Wykwaterowanie 12:00 Hotel posiada 208 pokoi. Pokoje posiadają łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów. Wyposażone są w klimatyzację, TV, mini lodówkę, balkon, bezpłatny sejf.

    UDOGODNIENIA

    SuszarkaWindaMini lodówkaBalkonKlimatyzacjaTVŁóżeczko dla dziecka (na zapytanie)Wi fi bezpłatneSejf w pokojuParkingSaunaOdkryty basenBasen wewnętrzny

    WYŻYWIENIE

    All InclusivePosiłki w formie bufetu. Śniadanie (7:30-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:30-21:00). Przekąski w godzinach 15:00-17:00 - pizza, donuty, hot dogi. Lody podawane w godzinach 14:00-16:00.Bar przy basenie czynny 10:00-23:00 - lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Kawa dostępna przez całą dobę.Raz w tygodniu kolacja bułgarska lub kolacja włoska. Pokazy gotowania podczas kolacji w okresie lipiec-sierpień.

    OBOWIĄZKOWE OPŁATY

     Taksa klimatyczna + opłata meldunkowa 10 EUR/os. płatne obowiązkowo raz na pobyt

    CENA ZAWIERA

    - Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą,- Transport do miejsca docelowego (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym).- Opiekę rezydenta podczas pobytu (nie dotyczy oferty z dojazdem własnym)- Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny,- Opłatę na Turystyczny Fundusz Pomocowy,- Podatek Vat,- Ubezpieczenie (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym)Oferta z przelotem:dla przelotów czarterowych (LOT Charters,  Enter Air, Bulgarian Air Charters, Emirates, Fly Dubai): bagaż podręczny i bagaż rejestrowany w cenie (dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów)dla lotów na połączeniach rejsowych/liniowych (Rayanair, Wizz Air, LOT - pokoje ze skrótem PKT): LOT  bagaż podręczny 8 kg, Ryanair/Wizzair mały bagaż podręczny (40x30x20 cm) w cenieNie dotyczy obozów młodzieżowych.Oferta sam przelot zawiera:- bagaż podręczny i bagaż rejestrowany (dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów)- opłaty lotniskowe

    OFERTA NA TEST PCR/ANTYGENOWY DLA KLIENTÓW REGO-BIS

    Wszyscy Klienci Rego Bis mogą skorzystać ze specjalnej oferty na testy PCR lub antygenowe na SARS-CoV-2 przed wylotem lub po powrocie do kraju.Test można wykonać w jednym z wymienionych na stronie Organizatora punktów ALAB Laboratorium. Wynik do pobrania ze strony www.alablaboratoria.pl, również w języku angielskim.lub w jednym z wymienionych na stronie Organizatora punktów Diagnostyka (dostępne testy antygenowe na wylocie lub powrocie). Wynik do pobrania ze strony https://wyniki.diag.pl/, również w języku angielskim.Aby skorzystać z oferty, należy przy rezerwacji wybrać jeden ze składników, w zależności od wybranej metody testowania oraz momentu wykonania testu (przed wylotem lub po powrocie do kraju) oraz opłacić test u Organizatora.Klienci korzystający z oferty proszeni są o pobranie i wypełnienie skierowania dostępnego na stronie Organizatora.Oferta przeznaczona wyłącznie dla Klientów Rego-Bis.na dzień 01.07.2021Albania - nie wymaga testówBośnia i Hercegowina - test antygenowy lub PCRBułgaria - test PCR lub antygenowyChorwacja - test PCR lub antygenowyCzarnogóra - test PCR lub antygenowyHiszpania - test PCRMacedonia Pólnocna - nie wymaga testów (od 01.09.2021 - test PCR, osoby zaszczepnione lub ozdrowieńcy)Turcja - test PCR lub antygenowyZjednoczone Emiraty Arabskie - test PCRAktualne informacje dostępne na stronie Organizatora.

    SKŁADKA NA TURYSTYCZNY FUNDUSZ POMOCOWY

    Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP) został utworzony na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2020, o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID - 19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U. z 2020 r. poz 1842 z późn. zm.).- składka TFP  jest obowiązkowa- składka TFP jest naliczana od każdego podróżnego biorącego udział w imprezie turystycznej- składka TFP nie podlega zwrotowiSkładka TFP dotyczy imprez samolotowych na czarterach i samolotach rejsowych/liniowych, imprez autokarowych, objazdów, obozów młodzieżowych, imprez z dojazdem własnym (z wyłączeniem imprez typu ekspress).

    ROZSZERZONE UBEZPIECZENIE Bezpieczne Wakacje, Spokojne Rezerwacje

    Ubezpieczenie rozszerzone obowiązuje przy zakupie oferty Lato 2021 do 02.08.2021 i zawiera:a. ubezpieczenie od zachorowania w następstwie epidemiib. KL do 30 000 EUR, NNW do 3 000 EURc. ubezpieczenie od chorób przewlekłychNie dotyczy samych przelotów.

    CENA NIE ZAWIERA

    - Opłat klimatyczno-meldunkowych,- Wycieczek fakultatywnych,- Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie,- Transportu (dotyczy oferty z dojazdem własnym)- Ubezpieczenia (dotyczy oferty z dojazdem własnym - możliwość dokupienia w datach pobytu)Oferta z przelotem:dla lotów na połączeniach rejsowych/liniowych (Rayanair, Wizz Air, LOT - pokoje ze skrótem PKT): bagaż rejestrowany dodatkowo płatnyLOT do 23kg (RT) 250 PLN/osWizzair do 10 kg (RT) 270 pln/os; do 20kg (RT) 350 pln/os; do 32kg (RT) 490 pln/osWizz Priority - pierwszeństwo wejścia na pokład + dodatkowa walizka do 10 kg (RT) 190 pln/osRyanair do 10 kg (RT) 270 pln/os; do 20kg (RT) 350 pln/osNie dotyczy obozów młodzieżowych i samych przelotów.

    DODATKOWE UBEZPIECZENIE NA WYPADEK KWARANTANNY LUB IZOLACJI

    Pomoc w przypadku izolacjiW przypadku nałożenia na Ubezpieczonego konieczności poddania się izolacji z powodu nagłegozachorowania na Covid-19 podczas pobytu za granicą zgodnie z przepisami kraju, w którymUbezpieczony przebywa, Centrum Alarmowe zorganizuje i pokryje dodatkowe koszty związane zobowiązkową izolacją, jeżeli izolacja nie może się odbyć w dotychczasowym miejscuzakwaterowania Ubezpieczonego lub czas jej trwania przekracza zaplanowany czas pobytu wramach imprezy turystycznej. W takim przypadku Centrum Alarmowe zorganizuje i pokryjedodatkowe koszty zakwaterowania i wyżywienia w standardzie nie wyższym niż wcześniejprzewidziany umową związaną z podróżą, z wyłączeniem napojów alkoholowych, maksymalnie dolimitu 1.000 euro na osobę. Ubezpieczenie dostępne jest po opłaceniu dodatkowej składki.Pomoc w przypadku kwarantannyW przypadku nałożenia na Ubezpieczonego przez lokalne służby sanitarne konieczności poddaniasię kwarantannie w związku z Covid-19 podczas pobytu za granicą, zgodnie z przepisami kraju, wktórym Ubezpieczony przebywa, Centrum Alrmowe zorganizuje i pokryje dodatkowe kosztyzwiązane z obowiązkową kwarantanną, jeżeli kwarantanna nie może się odbyć w dotychczasowymmiejscu zakwaterowania Ubezpieczonego lub czas jej trwania przekracza zaplanowany czas pobytuw ramach imprezy turystycznej. W takim przypadku Centrum Alarmowe zorganizuje i pokryjedodatkowe koszty zakwaterowania i wyżywienia w standardzie nie wyższym niż wcześniejprzewidziany umową związaną z podróżą, z wyłączeniem napojów alkoholowych oraz kosztytransportu powrotnego do Polski lub kraju rezydencji jeżeli przekraczają pierwotnie przewidzianyczas podróży, maksymalnie do limitu 1.000 euro na osobę. Ubezpieczenie dostępne jest poopłaceniu dodatkowej składki.

    REZERWACJE "DO POTWIERDZENIA"

    Oferty, w których pokoje oznaczone są kodem PKT, podlegają innym zasadom zakładania rezerwacji (szczegóły poniżej) zaliczkowania oraz nie są objętę aktualną promocją.Rezerwacje, w których przelot oparty jest na samolocie rejsowym/liniowym po założeniu muszą zostać potwierdzone przez Organizatora. Warunkiem potwierdzenia takiej rezerwacji jest wpłata zaliczki (29% wartości ceny imprezy) w momencie założenia rezerwacji. Cena ofert z przelotem samolotem rejsowym/liniowym uzależniona jest od AKTUALNEJ ceny przewoźnika, zatem może ulec zmianie w trakcie zakładania lub w momencie potwierdzania przez Organizatora rezerwacji. W sytuacji, gdy pojawią się wyżej opisane różnice w cenie, Organizator będzie się kontaktował z Klientem lub Agentem w celu potwierdzenia akceptacji nowej ceny.WAŻNE: prosimy o uważne sprawdzanie podawanych danych osobowych - wszelkie, nawet kosmetyczne zmiany danych Klienta w przypadku rezerwacji ofert opartych o samoloty rejsowe są płatne.Nie dotyczy obozów młodzieżowych i samych przelotów.

    POKOJE PROMOCYJNE

    Pokoje promocyjne, to pokoje standardowe w promocyjnej cenie. Ich ilość jest ograniczona.

    WAŻNE INFORMACJE

    Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

    INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

    Informacja dla podróżujących z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)

    BUŁGARIA

    To największy kraj Półwyspu Bałkańskiego i zarazem ulubione miejsce wypoczynku setek turystów. Na obszarze zaledwie 110 tys. km2. Spotyka się tam niezwykłą różnorodność krajobrazu. Ku wzgórzom Starej Płaniny wznosi się równina Naddunajska. Wzdłuż granicy z Grecją ciągnie się kotlina Rodopy, a Nizina Górnotracka zakończona jest malowniczym wybrzeżem Morza Czarnego. Bułgaria ponownie przezywa swoje najlepsze lata. Jest znacznie tańsza od innych krajów Europy, w nadmorskich miejscowościach powstają coraz to nowsze ośrodki turystyczne i rozrywkowe. Rozwija się baza noclegowa, króluje pyszna lokalna kuchnia, a miejscowa ludność jest niezwykle serdeczna. W całym kraju można spotkać miejsca o fascynującej i wielowiekowej historii. Będą w Bułgarii te miejsca koniecznie musisz zobaczyć:1.Sofia- stolica kraju, będąca centrum kultury i rozrywki z ogromną ilością barów, restauracji i dyskotek, której historia sięga VI wieku p.n.e. Miłośnicy historii pogrążą się tutaj w zwiedzaniu licznych zabytków jak np. ruiny budowli rzymskich, fortyfikacji bizantyjskich, zabytki architektury tureckiej.2. Riła - największe pasmo górskie w Bułgarii. Na najwyższym szczycie, jakim jest Musała (2925 m n.p.m.) śnieg może leżeć do 8 miesięcy. Właśnie tam znajduje się jedna z najciekawszych atrakcji kraju. Monastyr Rylski to kompleks klasztorny, idealnie wkomponowany w góry, które go otaczają. Obecnie przebywa tam ok. 60 mnichów, a cały kompleks wpisano na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO.3. Podczas pobytu w Wielkim Tyrnowie miłośnikom wina poleca się wycieczkę do winiarni Maryan. Oferuje możliwość skosztowania wielu przeróżnych rodzajów win. Wycieczka obejmuje zwiedzanie piwnicy z winami, a nawet degustację win prosto z beczki. Wina produkowane klasycznymi technikami winiarskimi, w połączeniu z nowoczesną technologią, aby otrzymać produkt najlepszej jakości.4. Miasto Płowdiw - drugie pod względem liczby mieszkańców miasto Bułgarii. Niegdyś znane jako Filippopolis, ponieważ podbił je Filip II Macedoński. Można tu dziś podziwiać zabytki z dawnych czasów, np. wciąż czynny teatr rzymski. Mieszcząc się na siedmiu wzgórzach nad rzeką Maritsa jest często nazywany właśnie Miastem Siedmiu Wzgórz".5. Park Narodowy Pirin wznosi się niczym wielki bałkański wał nad granicami Macedonii i Grecji. Wpisany jest na listę UNESCO. Wysoko na górze zbierają się czapki mgły, a alpejskie doliny są zasypane lawinami leśno-zielonych drzew sosny i jodły. Park, który został okrzyknięty rajem dla miłośników pieszych wycieczek i sportów zimowych.

    POWODY, DLA KTÓRYCH WARTO JECHAĆ DO BUŁGARII

    1.Plaże - Linia brzegowa kraju rozciąga się na aż 400 km i jest bardzo urozmaicona. Właśnie w Bułgarii znajdują się jedne z najpiękniejszych nadmorskich kurortów i plaż. Najciekawsze bułgarskie wybrzeża - Słoneczny Brzeg czy Sozopol to miejsca najciekawsze, na których podczas letniego sezonu temperatury sięgają powyżej 30 stopni!2. Zabytki, które są śladem zachowania się wielowiekowej historii i starożytnej kultury kraju. Tyle historii można znaleźć w jednym miejscu! Będąc na wakacjach należy koniecznie odwiedzić m.in. klasztor Rila lub niesamowity rzymski teatr w Płowdiwie, pochodząc z lat 98-117 p.n.e. Na uwagę zasłguje także muzealne miasto Koprivštitsa, które przeniesie Cię w czasie!3. Piękne krajobrazy, na które składają się niezwykłe góry, parki i przyroda. Ponadto ogrom możliwości spędzania wolnego czasu. Można udać się na piesze wędrówki, spróbować wspinaczki, jazdy konnej, wędkarstwa, a nawet sprawdzić swoje siły w sportach wodnych! Sceneria jest niesamowita, a wybory są niemalże nieograniczone!4. Pyszna lokalna kuchnia, która zachwyca rozmaitością świeżych warzyw oraz owocami morza. Pełne smaku papryki, pomidory, bakłażany, cukinie, sałatka szopska, ajvar, wyśmienite dania z grilla oraz ryby, krewetki czy kalmary. W rozsądnych cenach można skosztować smaków typowych dla krajów bałkańskich i zakochać się w tym regionie jeszcze bardziej!5. Rose Damascena czyli dolina róż - jeden z symboli Bułgarii, położona na południe od gór bałkańskich. Piękna roślina Rose Damascena była przez wieki ubóstwiana przez bułgarski lud, używano jej do produkcji popularnego oleju różanego. Dziś Bułgaria to producent ponad 70% oleju różanego na świecie, co daje jej miano największego producenta tego cennego oleju. Jeśli przyjedziesz w maju lub czerwcu do Bułgarii, możesz wziąć udział w Festiwalu Róż w Karlowie czy Kazanlyku,. Zdecydowanie nie pożałujesz!

    WAŻNE INFORMACJE

    Osoby podróżujące do Polski samolotem - przed dokonaniem odprawy - są obowiązane do wypełnienia Karty Lokalizacji Podróżnego w postaci elektronicznej (eKLP). Jak poinformował Główny Inspektorat Sanitarny od 17 lipca 2021 r. będzie ona dostępna w formie elektronicznej. Elektroniczna karta zastępuje dotychczas stosowane karty papierowe. https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home Jedynie w przypadku braku dostępu do systemu teleinformatycznego można ją nadal wypełnić w postaci papierowej - w takim przypadku papierowy formularz Karty Lokalizacji Podróżnego (KLP) jest przekazywany przez personel pokładowy.


    Ski Sun

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    ****Bułgaria/Burgas

    ATUTY

    ATUTYHotel wyremontowany w 2019 rokubardzo miła obsługa i dobry serwisOgród z różamiprzestronne pokojeGRATISWiFi na terenie całego hoteluŁóżeczko dla dziecka do 2 lat

    POŁOŻENIE

    w środkowej cześć Słonecznego Brzegu, do półwyspu Nessebar z historycznym Starym miastem, które znajduje się na światowej liście dziedzictwa kultury UNESCO spacerem plażą i dalej promenadą nadbrzeżną ok. 6 km. Do centrum kurortu z restauracjami, sklepami, barami, dyskotekami ok. 1 km. Ze Słonecznym Brzegu do Starego Nessebaru kursują kolejki turystyczne oraz dobre połączenie autobusami liniowymi. Miasto Burgas ok. 36 km.

    PLAŻA

    przejście ok. 200 m. do szerokiej i piaszczystej plaży Słonecznego Brzegu. Leżaki i parasole na plaży publicznej płatne ok. 30 BGN/2 leżaki i parasol. Plaża miejska strzeżona przez ratowników. Na plaży sporty i atrakcje wodne oferowane przez lokalne firmy za opłatą.

    DLA DZIECI

    zintegrowany brodzik dla dzieci, basen kryty z małą zjeżdzalnią dla dzieci, miniklub, (4-12 lat, 6 dni w tygodniu w godz. 10:00-12:00 i 15:00 -17:00). Łóżeczko dla dzieci do 2 lat gratis. Wysokie krzesełka dla dzieci w restauracji, podgrzewanie/ przygotowanie żywności dla niemowląt w restauracji - na życzenie.

    HOTEL

    Mena Palace został zbudowany w latach 2004-2005 i odnowiony w 2019 roku. W 2016 roku zbudowano nowy budynek z 46 pokojami. Przestronna recepcja z lobby, windy. Duża restauracja z tarasem w ogrodzie z rożami, bar przy basenie, basen z tarasem słonecznym (w godz. 09:00-18:00 ratownik). Leżaki i parasole przy basenie w cenie. WiFi na terenie hotelu w cenie.

    KATEGORIA LOKALNA

    4 gwiazdki.

    POKOJE

    Zakwaterowanie: przestronne i wygodne pokoje wyposażone w:telefon, centralną klimatyzacje, mini bar (za opłatą), TV-sat, sejfy (za opłatą). Łazienka  prysznicem, suszarka do włosów, WC. Z balkonem.Pokoje dwuosobowe: w budynku głównym z rozkładaną sofą (dla 2 os. dorosłych + 1 dziecka lub 3 os. dorosłych).Pokoje rodzinne typu studio: w budynku głównym z 2 łóżkami i jedną lub 2  rozkładanymi sofami (dla 2 os. dorosłych + 2 dzieci).Pokoje dwuosobowe na wyższych piętrach: w budynku głównym wyposażone jak pokoje dwuosobowe (dla 2 os. dorosłych).Pokoje rodzinne typu deluxe w nowym budynku, zbudowanym w 2016 roku z 1 łóżkiem typu king-size, 1 standardowym łóżkiem i 1 rozkładaną sofą.Pokoje rodzinne typu superior z 4 łóżkami w nowym budynku.

    SPORT I ROZRYWKA

    mini golf (depozyt za piłeczki i kije) aerobik, gimnastyka wodna, pilates, rzutki, gry w bilard, taniec, minigolf, fitness na świeżym powietrzu.Za opłatą: sauna (ok. 10 Leva), bilard.Wieczorna rozrywka: 5 razy w tygodniu muzyka na żywo; profesjonalny pokaz tańca - 3 razy w tygodniu.

    WELLNESS

    za opłatą: sauna ok. 10 Leva/za osobę/za 1h.

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive: 3 posiłki w formie bufetu. Śniadanie 07:30 - 10:00, późne śniadanie 10:00-11:00, obiad 12:30-14:00, kolacja 18:30-21:00. Bufety tematyczne w porze kolacji: 1 kolacja bułgarska, 1 kolacja włoska tygodniowo, pokazy gotowania.Lody 14:00 - 16:00, Kawa - 24 h.Popołudniowe przekąski w godz. 15:00-17:00 słodycze, przekąski, pizza, pączki, hot dog- różne rodzaje co 3 dni.Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe są serwowane w barze przy basenie od 10:00 do 23:00; lokalne wino białe i czerwone, piwo, wódka, whisky, rum, menta, mastika, gin, brandy, 

    PARKING

    Parking za dodatkową opłatą - pojemność ok. 20 miejsc; opłata ok. 15 Leva dziennie.

    ZWIERZĘ DOMOWE

    nie dozwolone.

    CHECK IN/CHECK OUT

    zakwaterowanie w dniu przyjazdu od 14:00, wykwaterowanie w dniu wyjazdu do 12:00


    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Bulgaria/Sloneczny Brzeg

    Opis

    Hotel działa od 2005 roku i znajduje się w centrum nadmorskiego kurortu Słoneczny Brzeg. Za sprawą bardzo korzystnej lokalizacji hotelowi goście mogą cieszyć się bliskością piaszczystej plaży i wszelkich atrakcji turystycznego centrum popularnej miejscowości wypoczynkowej. Nowoczesny hotel oferuje wygodne, gustownie urządzone pokoje z bogatym wyposażeniem. Na terenie hotelu można korzystać z krytego basenu, salonu masażu i innych udogodnień służących odnowie biologicznej. Na zewnątrz znajduje się odkryty basen z tarasem słonecznym, bar z ogródkiem letnim i plac zabaw dla dzieci. Hotel stanowi idealne miejsce wypoczynku dla rodzin z dziećmi oraz dla miłośników sportów wodnych na plaży.

    Lokalizacja

    w Słonecznym Brzegu, 150 m od plaży, 200 m od centrum, 35 km od lotniska, 150 m od głównej ulicy, centrum handlowe przy hotelu, 150 m od przystanku komunikacji publicznej, 150 m od centrum rozrywki.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 155, restauracje: 1, kawiarnie: 1, windy, baseny odkryte: 1, basen kryty, lobby bar, bar przy basenie, sejf (płatny), room service (płatny), lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, parking, ogród, mini market, wymiana walut, przechowalnia bagażu, fryzjer, skrzynka pocztowa, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Pokoje

    klimatyzacja, telewizja satelitarna, mini bar (płatny), telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem Typ pokoju -

    Zakwaterowanie w pokojach:

    STANDARD dla max 3 osób dorosłych

    STUDIO dla max 3 osób dorosłych lub 2 osób dorosłych i 2 dzieci

    POKÓJ RODZINNY dla max 4 osób dorosłych lub 4 osób dorosłych i 1 dziecka (pokoje zlokalizowane w nowym skrzydle hotelu)

    Plaża

    publiczna, piaszczysta, szeroka, parasole (płatne), leżaki (płatne).

    Sport i fitness

    sauna (płatna), siłownia.

    Dla dzieci

    brodzik, plac zabaw.

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Słoneczny Brzeg, Bułgaria

    Położenie

    w centrum Słonecznego Brzegu. Deptak spacerowy ok. 500 m. Restauracje z wyśmienitą bułgarską kuchnią, sklepy i przytulne kawiarenki w pobliżu. Lotnisko w Burgas oddalone o ok. 30 km.

    Plaża

    ok. 250 m od długiej, piaszczystej i łagodnie opadającej do morza plaży w Słonecznym Brzegu. Leżaki i parasole na plaży publicznej za opłatą.

    Wyposażenie

    hotel oferuje 150 pokoi na 5 piętrach, windy. Lobby z recepcją i sejfami (za opłatą), lobby bar, restauracja ze strefą dla niepalących. Na zewnątrz mały basen ze słodką wodą, taras słoneczny i bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie gratis, ręczniki kąpielowe za kaucją. www.mena-palace.com

    All Inclusive

    3 posiłki główne w formie bufetu. Śniadanie dla "śpiochów" w godz. 10-11:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-23:00. Kawa i herbata w godz. 7:30-21:00, lody w godz. 14-16:00. Przekąski i ciasto w godz. 15:30-17:00.

    Internet

    WLAN w całym hotelu gratis.

    Zakwaterowanie

    przytulnie i nowocześnie urządzone. Pokoje dwuosobowe (A/E1-3A): klimatyzacja, telefon, TV sat, minibar (za opłatą), balkon. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje Komfort Plus (A2-3K): położone na najwyższych piętrach, poza tym wyposażone jak pok. 2A. Pokoje rodzinne (A2B): obszerniejsze, dwa regularne łóżka i dwie dostawki dla dzieci. Pokoje – wariant ekonomiczny (2S). Pokoje rodzinne (2-3C): ok. 60 m2, pomieszczenie mieszkalno-sypialne oraz oddzielna sypialnia, wanna, na górnych piętrach, poza tym wyposażone jak pok. 2A. Pokój trzyosobowy (A2-4E): 3 regularne łóżka i 1 dostawka, poza tym wyposażone jak pok. 2A. Pokój czteroosobowy (A2-4D): 4 regularne łóżka, poza tym wyposażone jak pok. 2A.

    Sport

    rzutki, minigolf, siłownia (na zewnątrz). Za opłatą: siłownia (wewnątrz), bilard.

    Wellness

    kryty basen z małą zjeżdżalnią (czynna w określonych godzinach). Za opłatą: sauna, masaże.

    Dzieci

    zintegrowany brodzik dla dzieci, miniklub (4-12 lat), plac zabaw. Łóżeczko dla dzieci do 2 lat za opłatą (ok. 5 BGN/dzień).

    Rozrywka

    program animacyjny w ciągu dnia, okazjonalnie animacja wieczorna, muzyka na żywo.

    Łóżeczko dla dziecka

    do 2 lat za opłatą (ok. 5 BGN/dzień).

    Parkowanie

    za opłatą: ok. 10 BGN/dzień.

    Zwierzę domowe

    nie.

    Zniżki FIRSTBOOK

    do 31.12.18 20% zniżki, 1.01.-31.01.19 15% zniżki.

    Zniżki

    1-2 dzieci (do 14 lat): pobyt gratis, (15-16 lat): zniżka procentowa.

    Dla dzieci

    2-14 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

    Polecamy

    Bardzo miła i rodzinnaatmosfera, w pobliżucentrum.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Mena Palace
    Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
    Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
    Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
    Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
    Nessebar, Bułgaria
    Wakacje w Bułgarii, Primorsko
    Wakacje w Sozopolu
    Wakacje w Sveti Vlas
    Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
    Filmy hotelu Mena Palace:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Mena Palace!
    https://youtu.be/-a2Ra1mBbnQ

    Opinie o Hotelu Mena Palace

    Mena Palace - możliwości zakwaterowania:

    Pokój Family
    Standard DBL
    Studio DBL
    family room double standard cityview
    2 os. Pokój typu Studio z widokiem na park
    Pokój typu Standard
    pokój typu standard standard promo
    pokój dwuosobowy dla osoby dorosłej i dziecka
    pokój jednoosobowy
    pokój dwuosobowy z balkonem
    pokój rodzinny dla dwóch osób dorosły i dwójki dzieci
    Double Standard City View
    1 os. pokój standardowy z widokiem na park
    2 os. pokój standardowy z widokiem na park
    large family room family superior 2+2/4
    double standard room with balcony dbl high
    triple deluxe room family deluxe 3/3+1
    triple deluxe room family deluxe 2+1/2+2
    Single w. Child Standard Balcony
    Single w. Child Standard City View
    Single Use Standard Balcony
    Single Use Standard City View
    standard triple annex balcony
    Twin Standard Balcony
    studio double standard cityview

    Mena Palace - Możliwości wyżywienia:


    Mena Palace - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Mena Palace? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00