Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Marvel, Słoneczny Brzeg
1 / 26
Udogodnienia hotelu Marvel
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Marvel
star 4

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Marvel:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Marvel:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 28 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 września 2018

Hotel Marvel w ofercie Biura podróży:

Wezyr

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Burgas Hotel położony jest w północnej części Słonecznego Brzegu, w bliskim sąsiedztwie plaży i malowniczych terenów zachęcających do długich spacerów. W pobliżu hotelu znajdują się przystanki autobusowe do Starego Nessebaru, miejscowości Vlas i Elenite.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2004 r. Odnowiony w 2012 r. Na terenie hotelu znajdują się 2 restauracje, 3 bary, sala telewizyjna, sejf w recepcji (płatny), sala konferencyjna, winda, basen odkryty, basen kryty, pralnia (płatna), centrum biznesowe (płatne).

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

100m od hotelu, prywatna, piaszczysta. Parasole, leżaki - płatne. Dojście do plaży przez promenadę.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną, mini bar (pusty), telefon, TV, łazienkę (suszarka, WC, wanna), balkon. Typy pokoi: w budynku głównym: pokoje standardowe dla max 3 os.

Wyżywienie

2 restauracje, 3 bary (lobby bar - płatny)

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiadokolacja (18:00-21:00), wybrane napoje bezalkoholowe podczas śniadania All Inclusive (11:00-23:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), późne śniadanie (10:00-10:30), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:00-21:00), przekąski (15:00-17:00), lody (12:30-14:30, 15:00-17:00, 18:00-21:00), wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Restauracje a la carte - płatna. Wymagana rezerwacja.Steak House

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

animacje

płatne

siłownia, jacuzzi, sauna, masaż, salon piękności, łaźnia turecka

Aktualizacja opisu

04.10.2017 12:38

usługi dostępne w hotelu

All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Nowoczesny, 10-piętrowy, dogodnie usytuowany hotel, idealny jako baza wypadowa na wycieczki, zakupy, spacery i imprezy w tętniącym życiem kurorcie. Dobry standard, rozsądna cena.

Położenie

W północnej części Słonecznego Brzegu, w drugiej linii brzegowej, ok. 150 m od pięknej, piaszczystej plaży (przejście przez promenadę, serwis plażowy odpłatnie), ok.35 km od portu lotniczego, w pobliżu głównej drogi Burgas- Warna. Nieopodal znajdują się bary, kluby, sklepy, przystanek autobusowy.

Wyposażenie

Całodobowa recepcja, restauracja główna (kuchnia bułgarska i międzynarodowa), 2 bary przy basenie, bar w lobby, winda, sala konferencyjna, sklep z pamiątkami, kantor, Wi-Fi. Odpłatnie: sejf w recepcji, punkt internetowy, salon fryzjerski, restauracja a'la carte z tarasem i widokiem na morze.

Pokoje

Komfortowe 2-osobowe z możliwością dostawki, klasycznie urządzone z łazienką (wanna lub prysznic, suszarka do włosów) i balkonem, TV sat, telefonem, minibarem, centralną klimatyzacją. Przy zakwaterowaniu 2 osób dorosłych i 2 dzieci w jednym pokoju - dzieci śpią razem na rozkładanym łóżku (120x195 cm).

Wyżywienie

All inclusive - śniadania (07.30-10.00), obiady (12.30-14.30) i kolacje (18.00-21.00) w formie bufetów, późne śniadania kontynentalne (10.00-10.30), przekąski  (15.00-17.00), lody po południu, kawa, herbata, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane od godz. 10.00 do 22.00.

Sport i rozrywka

Basen o nieregularnym kształcie (bezpłatny serwis plażowy), okresowo animacje lub wieczorek folklorystyczny. Odpłatnie: strefa wellness (basen kryty, fitness club, masaże, sauna, jacuzzi, tenis stołowy), sala gier, sporty wodne przy plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, okresowo animacje, wysokie krzesełka w restauracji, odpłatne łóżeczka niemowlęce.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Neckermann

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Słoneczny Brzeg, Bułgaria

UWAGA!

OPIS Z POPRZEDNIEGO SEZONU LATO 2017.

Położenie

w spokojnej okolicy, ok. 2,5 km od centrum Słonecznego Brzegu i ok. 30 km od lotniska w Burgas. W pobliżu hotelu znajdują się liczne sklepy, bary, restauracje, puby i dyskoteki.

Plaża

do piaszczystej plaży Słonecznego Brzegu ok. 100 m, przejście tylko przez promenadę spacerową. Leżaki i parasole za opłatą. Na plaży bar płatny. 

Wyposażenie

bardzo popularny hotel oferuje swoim gościom 360 pokoi w dziesięciopiętrowym budynku. Recepcja z lobby i sejfami, restauracja główna i restauracja a la carte, windy, kantor wymiany walut, sala konferencyjna. Na zewnątrz basen, taras słoneczny. Leżaki i parasole przy basenie w cenie. 

Dostęp do internetu

WI-FI w lobby gratis, kącik internetowy za opłatą. 

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie (A)

pokoje wyposażone w TV sat., indywidualnie sterowaną klimatyzację, mini bar (za opłatą), telefon, łazienkę z wanną lub prysznicem oraz suszarką do włosów, balkon. A1A/A2A/A3A: pokój 2-os. A1B/A2B/A3B: pokój 2-os. z widokiem na morze. A2C/A3C: studio. A2D/A3D: apartament. A2S/A3S: pokój 2-os., wariant ekonomiczny. 

Sport

za opłatą: bilard, tenis stołowy, siłownia. Sporty wodne na plaży organizowane przez lokalne firmy.

Wellness

za opłatą: sauna, masaże.

Dzieci

brodzik dla dzieci, miniklub.

All Inclusive

śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w godz. 11-23:00 w wybranych barach. Po południu lekkie przekąski, kawa, herbata. Dla Gości także dwie restauracje a'la carte (za wcześniejszą rezerwacją na recepcji i odpłatnie).

Zniżki (A)

1-2 dzieci (do 2 lat): pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

  • położony blisko piaszczystej plaży
  • hotel objęty obsługą connected service


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Regobis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Sloneczny Brzeg/Bulgaria

BUŁGARIA

Biuro Podróży Rego Bis Katowice zaprasza do prawdziwego raju dla urlopowiczów - Bułgarii. Wspaniale zachowane zabytki w Bułgarii, piękne szerokie plaże, dobre jedzenie, słoneczna pogoda, nieustająca zabawa - to wszystko sprawi, że warto znowu wrócić do Bułgarii, do miejsc odwiedzanych licznie przez Polaków w latach 80. Bułgaria dzięki licznym inwestycjom przeżywa -drugą młodość" i z roku na rok staje się coraz bardziej popularna. Dużą zaletą spędzenia wypoczynku w Bułgarii dla klientów Biura Podróży Rego-Bis Katowice jest możliwość łatwego porozumienia się. Klienci Biura Podróży Rego Bis Katowice mogą odpoczywać na pięknych plażach z których aż 16 zostało wyróżnionych Błękitną Flagą prestiżową nagrodą przyznawaną czystym ekologicznie regionom. Bułgaria to wspaniały kraj na wyjazd rodzinny, integracyjny, zorganizowanie kolonii/obozu młodzieżowego czy wczasy ze znajomymi.swego dziedzictwa naturalnego - pieknej linii brzegowej, dziewiczych plaż oraz flory i fauny terenów górskich. To bardzo dynamicznie rozwijajace sie państwo, pełne kontrastów i zaskakujacych sprzeczności, posiada wszystko to, co najważniejsze do udanego wypoczynku.

SŁONECZNY BRZEG

Słoneczny Brzeg to największy i najbardziej popularny kurort Bułgarii, z około 600 hotelami i 400 restauracjami. Jego budowa rozpoczęła się w 1958 roku, w miejscu, gdzie w starożytności i w średniowieczu znajdowały się studnie, zaopatrujące Nesebyr w wodę. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest fantastyczna plaża, 6-cio kilometrowy pas złotego piasku w formie półksiężyca otoczony wydmami i dużymi hotelami. Miejscami plaża osiąga 60 m szerokości. Została oznaczona Błękitną Flagą, jako jedna z najczystszych plaż w Europie. Morze 200 m od brzegu w większości nie przekracza 2 m głębokości. Dzięki bryzie morskiej w ciągu dnia nie odczuwamy upałów, a noce są orzeźwiające.

PROMOCJA FIRST MINUTE 2016

- Promocyjna zaliczka 150 zł /os., dopłata do 30 % wartości imprezy do 29.02.2016, dopłata do 100% wartości imprezy do 30 dni przed wyjazdem - Gwarancja Niezmienności ceny - Gratis - Bezkosztowa możliwość zmiany rezerwacji - Gratis - "Słoneczna Gwarancja Spokoju" - podwyższona stawka KL - Koszty Leczenia do 20.000€, ubezpieczenie Choroby Przewlekłe - "W grupie raźniej" - specjalny rabat dla mini grupy - 30 zł / os. - dotyczy grup 7-10 osób pełnopłatnych dokonujących rezerwacji na ten sam obiekt i termin - Dodatkowy rabat 2% dla klientów, którzy przynajmniej 1 raz korzystali z oferty Rego-Bis

REKOMENDACJA - Saszka (Rezydent REGO-BIS 2008-2016)

Polecam Hotel Marvel gdyż - jest położony bardzo blisko plaży, idealny dla rodzin z dziećmi - przyjazny personel dba o komfortowy wypoczynek turystów - wygodny, komfortowy hotel, - duży basen z dużym brodzikiem - ciekawe i wciągające animacje dla dzieci i dorosłych - smaczne dania europejskie i regionalne

TRASA PRZEJAZDU

- Czechy - Słowacja - Węgry - Serbia - Bułgaria - Przejazd na podstawie ważnego dowodu osobistego - Planowana przerwa obiadowa około 40 min na granicy słowacko - węgierskiej, możliwość zakupienia posiłku ok. 6 €

ORIENTACYJNE CENY

Woda mineralna 1,5l /sklep/ - 0,70 BGL, Piwo w knajpie - od 1,00 BGL, Piwo Zagorka 2l /sklep/ - 2,20 BGL, Kawa, herbata - 0,50 BGL, Coca Cola 2l /sklep/ - 2,20 BGL, Zupa - 1,00 BGL, Drugie danie - od 3 do 6 BGL, Chleb - 1 BGL, Cały kurczak pieczony - 8 Cały kurczak pieczony - 8 lewa, 1 litr soku pomarańczowego w kartonie - 2,50 BGL, Butelka Rakiji - 8,00 BGL.

POŁOŻENIE

w miejscowości Słoneczny Brzeg, w prestiżowej części hotelowej w sąsiedztwie hotelu Majestic i Victoria Palace, w północnej cześci kurortu, blisko plaży, ok. 35 km od lotniska w Burgas.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

11-piętrowy nowy budynek, wybudowany w 2005 roku. Na terenie obiektu 360 komfortowych pokoi, 21 apartamentów, windy, recepcja czynna całą dobę, taras, 3 restauracje, sala konferencyjna, lobby bar, basen kryty i odkryty (parasole i leżaki przy basenie bezpłatne dla gości hotelowych), jacuzzi, sauna, fitness, punkt apteczny, salonik fryzjerski i tatuażu, punkt medyczny, sklep, kantor wymiany walut, Wi-Fi w dolnym holu (bezpłatnie) w pokojach za odpłatnością. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa/Master Kart. Duży sklep spożywczy ok. 50 m, przystanek autobusowy ok. 150 m.

POKOJE

urządzone nowocześnie i funkcjonalnie, 2-os. z możliwoscia dostawki (2-os. rozkładana kanapa), posiadają klimatyzację, mini bar, telefon, łazienkę (prysznic/WC), TV/SAT, balkon z widokiem na basen, w stronę morza lub w strone hoteli i gór. Pokoje bardzo gustownie urządzone. Pokój bagażowy, sejf hotelowy. Zakwaterowanie od godz. 14.00 w dniu przyjazdu, wykwaterowanie do godz. 10.00 w dniu wyjazdu.

WYŻYWIENIE

ALL INCLUSIVE - 07.30-10.00 - śniadanie - bufet, 10.30-10.30 późne sniadanie; 12.30-14.00 - obiad - bufet; 15.00-17.00 - kawa, herbata, słodycze, owoce, przekąski; 18.00-21.00 - ciepła kolacja - bufet, posiłki kuchni bułgarskiej i europejskiej; 11.00-23.00 - napoje alkoholowe i bezalkoholowe rodzimej produkcji podawane w barze przy basenie. Bułgarskie lody, menu dla dzieci, wegetariańskie menu dostępne przy każdym obiedzie i kolacji.

SPORT I ZABAWA

hotelowy basen z sekcją dla dzieci (leżaki i parasole bezpłatne), plac zabaw dla dzieci, animacje dla dzieci w pokoju zabaw. Sporty wodne na plaży (odpłatnie). Dla miłośników życia nocnego czekają liczne rozrywki, restauracje, bary, karaoke, dyskoteki i inne, wzdłuż promenady. W hotelu za dodatkowa opłatą możliwość korzystania z basenu krytego, jacuzzi, sauny, fitness, tenis stolowy, bilard. Wieczorne animacje dla gości.

PLAŻA

ok. 150 m od hotelu, długa i szeroka, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Serwis plażowy płatny ok. 7BGN/dzień (leżak i parasol)

WYCIECZKI FAKULTATYWNE

Neseber ok.15E/os, Sozopol i rzeka Ropotamo ok.30E/os, Bulgarska wies ok.25E/os, rejs piracki ok. 20E/os., Aquapark ok.25Euro/os.

ZNIŻKI

2+1 - dziecko do 12 lat na dostawce jako 3 osoba w pokoju 499pln, 2+1 - 3 osoba powyżej 12 lat 10% zniżki

CENA OBEJMUJE

• Przejazd autokarem z klimatyzacja, barkiem, WC, DVD, • 9 noclegow w hotelu Marvel **** • Wyzywienie ALL Inclusive • Opieke pilota na trasie przejazdu, • Opieke rezydenta na miejscu pobytu, • Ubezpieczenie KL 20. 000€, NNW- 2.000€, bagaz- 200€ • Podatek VAT

CENA NIE OBEJMUJE

• Wycieczek fakultatywnych , • Polaczen antenowych • Taksy klimatycznej 10€/os/pobyt

WAŻNE

dot. przejazdu autokarem

UWAGA!

Wszystkie miasta wyjazdowe są potwierdzone do realizacji !!! Godziny przyjazdu do hotelu jak i godziny wyjazdu w drogę powrotną są każdorazowo potwierdzane przez pilota bądź rezydenta Rego-Bis ! 1. Prosimy Klientow o zapoznanie sie z ramowym programem imprezy i zwrócenie szczególnej uwagi na rodzaj rozkładu jazdy. 2. Dopłata zawiera przejazd w dwie strony. 3. Każdy pasażer w ramach wykupionego przejazdu moze przewieść 1 szt. bagażu o wadze do 20kg, bagaż podręczny o wadze do 5kg. 4. Prosimy o przybycie Klientów na miejsce zbiórki na 10 min. przed planowaną godziną odjazdu. 5. Na trasach dojazdowych w kraju możliwy jest transport autokarem klasy turystycznej, minibusem, samochodem osobowym, pociągiem. 6. Na trasie dojazdowej dopuszcza sie możliwość przesiadek w trakcie przejazdu. 7. Transport od miejsca głównej zbiórki (trasa końcowa) odbywa sie autokarami komfortowymi (WC, DVD, barek, klimatyzacja). 8. Miejsca w autokarze docelowym sa numerowane i przydzielane przez pilota Rego-bis w momencie wejścia Klienta do autokaru głównego. 9. Postoje w trakcie podroży są organizowane co ok. 4,30 godz w miejscach do tego przystosowanych.

Prawa autorskie

Rego Bis


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Rego Bis, które posiada ponad 20 lat doświadczenia w organizowaniu wypoczynku dla młodzieży i dorosłych. Biuro specjalizuje się w wakacjach autokarem do Bułgarii, Chorwacji, Hiszpanii, Czarnogóry i Albanii. Nowością są wakacje w Czarnogórze i jako całkowita nowość na polskim rynku - wczasy w Macedonii. Można skorzystać także z oferty wyjazdów samolotem czy z bogatej puli apartamentów na dojazd własny. Biuro Podróży Rego Bis oferuje także szeroki wybór obozów młodzieżowych.

Dzięki długoletniej współpracy z zagranicznymi kontrahentami gwarantuje rzetelność i wysoką jakość oferowanych usług. Mottem biura jest dobra jakość za rozsądną cenę, dlatego pracownicy dokładają wszelkich starań, aby jakość, cena imprezy, bezpieczeństwo przejazdu, baza hotelowa i program imprez spełniał oczekiwania klientów. Długa obecność Biura Podróży Rego Bis na rynku i doświadczenie w organizowaniu różnego typu wyjazdów daje gwarancję spokojnego i udanego wypoczynku.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA BUŁGARSKA

****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

*    Obiekt położony w północnej części Słonecznego Brzegu na obszarze 45000 m2, 35 km od portu lotniczego w Burgas.

Plaża

*    Piaszczysta w odległości 200 m od hotelu z dostępem do płatnych leżaków i parasoli.

Zakwaterowanie

*    370 pokoi i apartamentów rozmieszczone na 10 piętrach jednego budynku; *    Typy pokoi: standardowe (29 m2), studio (50-60 m, komfortowe dla rodzin 2+2, dwa łóżka pojedyncze i dwie rozkładane sofy), apartamenty; *    Wyposażenie: łazienka, suszarka do włosów, klimatyzacja, telewizor, telefon, balkon, mała lodówka, dostęp do łącza internetowego WiFi (płatne).

Restauracje i bary

*    3 Restauracje: Ambrosia, Bendida oraz restauracja a'la carte Marvel (płatna); *    4 bary: bar przy basenie, 2 bary w restauracjach oraz lobby bar (płatny - otwarty 24h).

Wyżywienie

*    All inclusive: śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, przekąski, desery oraz napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w barach w godz. 11:00-23:00.

Sport i rozrywka

*    Do dyspozycji Gości duży basen zewnętrzny oraz kryty (płatny); *    Bezpłatnie: aerobik w wodzie, animacje; *    Odpłatne: centrum Spa, sauna, łaźnia turecka, masaże, tenis stołowy.

Dla dzieci

*    Brodzik, bufet dziecięcy, mini klub (4-12 lat), bezpłatne łóżeczka dla niemowląt.

Pozostałe udogodnienia

*    Sejf (płatny), kantor, sklep z pamiątkami, wypożyczalnia samochodów, kafejka internetowa (płatna), gabinet lekarski, pralnia, fryzjer, sala konferencyjna, supermarket.

Naszym zdaniem

*    Hotel o bardzo dobrym standardzie oferujący wiele udogodnień i atrakcji dla swoich Gości. Każdy znajdzie coś dla siebie, co sprawi, że wakacje pozostaną niezapomniane.

Strona internetowa

*    www.hotelmarvel.bg


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

Wysoki standard Blisko centrum kurortu 100 m od plaży

Jednym zdaniem

Hotel ze względu na swoje położenie stanowi idealne miejsce dla osób lubiących aktywny wypoczynek i wieczorną zabawę.

Opis miejscowości

Słoneczny Brzeg to największa i najbardziej popularna miesjcowość letniskowa Bulagrii, nazywana często Las Vegas Wschodniej Europy. Dyskoteki, kluby, auqa parki, restauracje, parki rozrywki i liczne hotele z basenami oświetlają po zmroku całe wybrzeże.

Budynek

Nowoczesny, klimatyzowany, 9-piętrowy budynek, odnowiony w 2010 roku. Obiekt położony w północnej części Słonecznego Brzegu, 100 m od plaży, 35 km od lotniska w Burgas. W pobliżu znajdują się liczne bary, kluby i restauracje. Oficjalna kategoria lokalna:****.

Pokoje

2-osobowe z możliwością jednej dostawki z klimatyzacją, TV-SAT, telefon, lodówka, łazienka z prysznicem lub wanną i WC, balkon, suszarka do włosów,  Wi-Fi (odpłatnie).

Do dyspozycji gości

recepcja, 2 restauracje, bar, bar przy basenie, windy, basen zewnętrzny i wewnętrzny, brodzik dla dzieci, łóżeczko dla dziecka, animacje, sejf na recepcji (odpłatnie), Wi-Fi w lobby, przechowalnia bagażu, mini-market.

Plaża

Szeroka, piaszczysta plaża oddalona o 100 m od hotelu (leżaki i parasole dodatkowo płatne). Sporty wodne na plaży (parasailing, jet ski, banan i inne dodatkowo płatne).

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie (07:30-10:00), późne śniadanie (10:00-10:30), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:00-21:00) w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe (11:00-23:00) i bezalkoholowe (07:30-23:00), przekąski serwowane w godz:15:00-16:00 (kanapki, desery, lody, ciasta, kawa i herbata).

Cena zawiera

9 lub 7 noclegów (autokar/dojazd własny) * 10 lub 11 noclegów (samolot) * wyżywienie wg oferty * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NW + bagaż + choroby przewlekłe - Signal Iduna * podatek VAT * w opcji dojazdu autokarem - opieka pilota przewozowego * w opcji samolotowej -transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Dopłaty

Obligatoryjne: taksa klimatyczna 7 /os. - płatna na miejscu


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Traveliada

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Słoneczny Brzeg Hotel Marvel

Położenie

Zlokalizowany w północnej części Słonecznego Brzegu, blisko plaży. Do lotniska w Burgas ok 35 km.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone w klimatyzację, telewizję satelitarną, mini bar (płatny), ogrzewanie, telefon,, suszarka do włosów, łazienkę z wanną lub prysznicem, Pokój DBC - 2 os. dorosłe + dziecko w wieku 2-12 lat Pokój familijny - 2 os. dorosłe + 2 dzieci w wieku 2-12 lat.

Udogodnienia dla Gości

Recepcja 24h, restauracja, bar, kantor, sklep z pamiątkami, Wi-Fi w miejscach publicznych za dopłatą, fryzjer, pralnia, usługa prasowania, przechowalnia bagażu,

Rekreacja

Centrum fitness, masaże, sauna, rzutki, bilard, tenis stołowy, kryty basen, animacje, klub dla dzieci, wieczorne rozrywki.

Wyżywienie

All inclusive - śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

Dodatkowe info

Zakwaterowanie od godz. 14.00, wykwaterowanie do godz. 12.00

Cena zawiera

Zakwaterowanie,wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie NNW i KL, obowiązkową opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny. Wysokość składek na TFG (doliczona na końcowym etapie rezerwacji) -dojazd własny - państwa graniczące z Polską 0zł/os ,dojazd własny do pozostałych destynacji - 10zł/os

Cena nie zawiera

Opieki rezydenta, dojazdu, wycieczek fakultatywnych, wydatków własnych, opłaty klimatycznej (dorośli 5€, dzieci 2-11 lat 2,5€), świadczeń nie wymienionych w ofercie.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

w Słonecznym Brzegu, w drugiej linii, ok. 2 km na północ od centrum kurortu, w pobliżu wielu sklepów, barów, restauracji, pubów; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu; ok. 35 km od portu lotniczego w Burgas.

PLAŻA

publiczna, piaszczysta, długa i szeroka, łagodne zejście do morza; ok. 150 m od hotelu, promenada nadmorska oraz budynek słynnego hotelu Victoria Palace między terenem hotelu a plażą; parasole i leżaki na plaży płatne (ok. 6 Leva/leżak, 6 Leva/parasol); płatne: różnego rodzaju sporty wodne.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4* Nowoczesny, przestronny, wybudowany w 2003 r., dwuskrzydłowy budynek, 7-10 pięter (3 windy). Przestronny, wygodny, dobrze usytuowany hotel, blisko plaży i miejsc rozrywki. Polecany tym, którzy chcą połączyć komfort, leniwy wypoczynek nad wodą w promieniach słońca oraz wieczorno-nocne, bogate życie rozrywkowe.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

całodobowa recepcja, 3 windy, przestronne lobby; restauracja główna z tarasem, kuchnia międzynarodowa i bułgarska; restauracja á la carte, lobby-bar; bar przy basenie; kantor; sklepik z pamiątkami, sejf (ok. 7 Leva/dzień, 35 Leva/tydz., 70 Leva/2 tyg.); fryzjer; możliwość wypożyczenia żelazka; akceptowane karty kredytowe: Visa, Mastercard; sala konferencyjna dla maks. 120 osób;

INTERNET

 bezpłatny Internet bezprzewodowy w miejscach publicznych hotelu; za opłatą: punkt Internetowy (9 Leva/godz.),

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Sport i rozrywka: basen otwarty o nieregularnym kształcie, 600 m, głębokość: 0,80 m-1,50 m; basen dla dzieci, głębokość: 0,50 m; leżaki i parasole przy basenach bezpłatne; za opłatą: kryty basen, głębokość: 1,20-1,30 m (5 Leva/wizyta); bilard (3 Leva/gra), tenis stołowy, fitness klub (5 Leva/godz.), jacuzzi, sauna, masaże; wieczorna muzyka na żywo.

DLA DZIECI

brodzik, w restauracji dostępne foteliki dla dzieci, możliwość wynajęcia opiekunki do dziecka (10 Leva/godz.);

ZAKWATEROWANIE

364 pokoje 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), 25 m, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; balkon (stolik i krzesła, suszarka); za opłatą: mini-bar (płatny wg konsumpcji), łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (4 EUR/dzień); pokój z 2 dostawkami na zamówienie. Apartamenty składają się z sypialni i pokoju dziennego oraz łazienki, wyposażone jak pokoje typu standard.

WYZYWIENIE

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 11:00-23:00 w barze Bendida.

INFORMACJE DODATKOWE

 www.marvel.directlinkbg.com

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, opłaty lotniskowe i transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: obowiązkowej opłaty klimatycznej 6 euro/os./pobyt (płatnej na miejscu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Bułgarii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Rainbow

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel Marvel położony jest w północnej części Słonecznego Brzegu, w pobliżu centrum. Do centrum Nessebar 4 km. Przystanek autobusowy do Nessebaru, Św. Własu i Elenite 50m od hotelu. Do lotniska w Burgas 35 km.
Plaża:
Do piaszczystej, szerokiej plaży 100m. Przejście do plaży przez promenadę. Na plaży dostępne są leżaki i parasole za dodatkową opłatą.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24h, kantor, sklep całodobowy, sklep z pamiątkami, restauracja główna, restauracja a'la carte, lobby bar, bar przy basenie, bar przekąskowy, duży basen zewnętrzny z brodzikiem dla dzieci, basen wewnętrzny. Bezpłatne leżaki i parasole przy basenie. Za dodatkową opłatą: fryzjer, opieka medyczna, sejf w recepcji ( 7leva/dzień).
Pokoje:
Hotel oferuje 360 pokoi w tym: pokoje standardowe (pow. ok. 25m?)z balkonem, mogące zakwaterować 2 osoby dorosłe i 1 dziecko lub 3 osoby dorosłe, wyposażone w łazienkę z prysznicem lub wanną, WC, centralnie sterowaną klimatyzację, telefon, TV sat., mini lodówka, łóżeczko dla dziecka do 2 lat za dodatkową opłatą. W pokoje typu studio i apartamenty wyposażone jak pokoje standard z możliwością zakwaterowania 2 osób dorosłych i 2 dzieci lub 3 osób dorosłych i jednego dziecka.
Wyżywienie:
All inclusive: śniadanie (07:30 -10:00), późne śniadanie (10:00 -10:30), obiad (12:30 - 14:00), przekąski (15:00-17:00), kolacja (18:00 - 21:00), wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-23:00).
Program sportowy i animacyjny:
Hotel oferuje animacje dla dorosłych i dzieci oraz muzykę na żywo. Dodatkowo płatne: łaźnia turecka, sauna, jacuzzi, siłownia i masaże, tenis stołowy. Dla dzieci: miniclub (4-12lat), brodzik, animacje i minidisco.
Internet:
Wi-Fi na terenie całego hotelu za dodatkową opłatą, również w pokojach.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.hotelmarvel.bg

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
BUŁGARIA
informacje ogólne
Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Sozopol
Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
NESSEBAR (1 dzień) - cena ok. 32 EUR (bez obiadu), 37 EUR (z obiadem)
Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata.
PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Przylądek Kaliakra - przyciągający rzesze turystów fenomen przyrody. Jest to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się nieopodal delfiny. Balczik - jedno z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż.
ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 67 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR)
Wycieczka autokarowa do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim.
RUMUNIA - (1 dzień) - cena ok. 55 EUR
Wycieczka po rumuńskim wybrzeżu. Na początku weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce, podczas której będziemy mieli okazję zobaczyć najpopularniejsze nadmorskie kurorty Rumunii. Następnie przejedziemy do Konstancy, gdzie zobaczymy port, kasyno, cerkiew grecką, Wielki Meczet. W Konstancy czas wolny ( możliwość zwiedzenia Muzeum Archeologicznego).
WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień) - cena ok. 27 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego".
BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż. Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Odbędzie się on w pięknie urządzonej, ludowej restauracji. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów - wina i rakiji. W czasie trwania wieczoru przewidzianych jest wiele atrakcji, m.in. występy.
SOFIA - MONASTYR RYLSKI - PETRICZ (2 dni) - cena ok. 127 EUR/os.
Wcześnie rano wyjazd do stolicy Bułgarii, Sofii. Weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce po mieście, podczas której zobaczymy najważniejsze atrakcje turystyczne miasta. Na dalsze zwiedzanie wybierzemy się do centrum Sofii, gdzie zwiedzimy cerkiew św. Aleksandra Newskiego z przełomu XIX i XX wieku. Następnie - obiad i czas wolny. Późnym popołudniem przejedziemy do Rylskiego Monastyru - kolacja i nocleg na terenie monastyru. Po śniadaniu - poranne nabożeństwo, po którym zwiedzimy monastyr. Następnie, udamy się do miasta Petricz, gdzie zobaczymy dom-muzeum Baby Wangi, znanej ze swoich przepowiedni zielarki. Kolejnym miejscem, które odwiedzimy jest miasto Rupite, gdzie znajduje się grób Wangi. Ostatnim przystankiem będzie starożytne miasto Melnik, które popularność zdobyło dzięki produkcji wyśmienitego wina. Tam też zjemy obiad. Powrót do Warny.
REJS STATKIEM KOLUMB - (1/2 dnia) - cena ok. 39 EUR/os.
Przejazd autokarem do Warny, gdzie przesiądziemy się na statek "Kolumb". Rejs statkiem w okolicach wybrzeża warneńskiego, podczas którego istnieje możliwość przebrania się w średniowieczne stroje, a także zapoznania sie z dawnym sposobem nawigacji. Na statku drobny poczęstunek i napoje, zorganizowane zostaną ponadto gry i zabawy tematyczne. Powrót do Złotych Piasków.
PIRACKIE PARTY - (1/2 dnia) - cena ok. 38 EUR/os.
Rejs pirackim statkiem, możliwość przebrania w dawne stroje, wspaniała bitwa morska pomiędzy dwoma statkami podczas rejsu drobny poczęstunek i napoje, gry i zabawy.
DUNAJ I SILISTRA - (1/2 dnia) -cena ok. 52 EUR/os.
Trasa wycieczki wiedzie przez piękne i dziewicze tereny równiny Dobrudża. Odwiedzimy kompleks etnograficzny Alfatar, który w ciekawy sposób prezentuje lokalną gospodarkę i typowe dla tego przygranicznego obszaru zwyczaje i tradycje. Tam też będziemy mieli okazję spróbować morelowej rakii. Następnie zobaczymy cerkiew św. Trójcy z unikalną kolekcją ikon. Dalej nasza droga powiedzie do Silistry, gdzie skosztujemy dań i napoi kuchni bułgarskiej. Ponadto - program folklorystyczny. Ostatnim punktem wycieczki będzie rejs statkiem po Dunaju.
PROWINCJA SZUMEN - (1/2 dnia) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka podczas której będziemy mieli okazję poznać folklorystyczną i historyczną stronę Bułgarii. Pierwszym przystankiem będzie największa na terenie kraju stadnina koni "Kabiuk" - organizowane są tutaj pokazy koni różnych ras. Ponadto - możliwość przejażdżki konnej. Następnie przejedziemy do Presławia, będącego niegdyś ważnym ośrodkiem politycznym pierwszego państwa bułgarskiego. Zobaczymy tutaj ruiny Okrągłej Cerkwi (zwanej także Złotą), przykładu starobułgarskiej architektury z początków X. wieku. Odwiedzimy także dom etnograficzny, w którym zjemy obiad, skosztujemy lokalnego wina i obejrzymy pokaz tutejszego tradycyjnego rękodzieła.
WELIKO TYRNOVO - (1/2 dnia) - cena ok. 48 EUR/os. z Albeny
Weliko Tarnowo - historyczna stolica Bułgarii, pozostająca pełnym uroku miasteczkiem. W programie: zwiedzanie starego miasta, górującej nad nim odrestaurowanej twierdzy Carevec - dawnej stolicy carów Bułgarskich. Czas wolny. Przejazd do idealnie zachowanej szlacheckiej (bojarskiej) wsi - Arbanasi.
JEEP SAFARI - (1/2 dnia) - cena ok. 29 EUR/os.
Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry Bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach.
Uwaga!
Oferowane wycieczki odbywają się zarówno ze Złotych Piasków, Albeny i Słonecznego Brzegu, toteż programy i ceny różnią się ze względu na inne odległości pomiędzy powyższymi kurortami a proponowanymi atrakcjami. Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

BUŁGARIA
informacje ogólne
Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Sozopol
Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

NESSEBAR (1 dzień) - cena ok. 32 EUR (bez obiadu), 37 EUR (z obiadem)
Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata.
PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Przylądek Kaliakra - przyciągający rzesze turystów fenomen przyrody. Jest to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się nieopodal delfiny. Balczik - jedno z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż.
ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 67 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR)
Wycieczka autokarowa do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim.
RUMUNIA - (1 dzień) - cena ok. 55 EUR
Wycieczka po rumuńskim wybrzeżu. Na początku weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce, podczas której będziemy mieli okazję zobaczyć najpopularniejsze nadmorskie kurorty Rumunii. Następnie przejedziemy do Konstancy, gdzie zobaczymy port, kasyno, cerkiew grecką, Wielki Meczet. W Konstancy czas wolny ( możliwość zwiedzenia Muzeum Archeologicznego).
WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień) - cena ok. 27 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego".
BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż. Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Odbędzie się on w pięknie urządzonej, ludowej restauracji. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów - wina i rakiji. W czasie trwania wieczoru przewidzianych jest wiele atrakcji, m.in. występy.
SOFIA - MONASTYR RYLSKI - PETRICZ (2 dni) - cena ok. 127 EUR/os.
Wcześnie rano wyjazd do stolicy Bułgarii, Sofii. Weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce po mieście, podczas której zobaczymy najważniejsze atrakcje turystyczne miasta. Na dalsze zwiedzanie wybierzemy się do centrum Sofii, gdzie zwiedzimy cerkiew św. Aleksandra Newskiego z przełomu XIX i XX wieku. Następnie - obiad i czas wolny. Późnym popołudniem przejedziemy do Rylskiego Monastyru - kolacja i nocleg na terenie monastyru. Po śniadaniu - poranne nabożeństwo, po którym zwiedzimy monastyr. Następnie, udamy się do miasta Petricz, gdzie zobaczymy dom-muzeum Baby Wangi, znanej ze swoich przepowiedni zielarki. Kolejnym miejscem, które odwiedzimy jest miasto Rupite, gdzie znajduje się grób Wangi. Ostatnim przystankiem będzie starożytne miasto Melnik, które popularność zdobyło dzięki produkcji wyśmienitego wina. Tam też zjemy obiad. Powrót do Warny.
REJS STATKIEM KOLUMB - (1/2 dnia) - cena ok. 39 EUR/os.
Przejazd autokarem do Warny, gdzie przesiądziemy się na statek "Kolumb". Rejs statkiem w okolicach wybrzeża warneńskiego, podczas którego istnieje możliwość przebrania się w średniowieczne stroje, a także zapoznania sie z dawnym sposobem nawigacji. Na statku drobny poczęstunek i napoje, zorganizowane zostaną ponadto gry i zabawy tematyczne. Powrót do Złotych Piasków.
PIRACKIE PARTY - (1/2 dnia) - cena ok. 38 EUR/os.
Rejs pirackim statkiem, możliwość przebrania w dawne stroje, wspaniała bitwa morska pomiędzy dwoma statkami podczas rejsu drobny poczęstunek i napoje, gry i zabawy.
DUNAJ I SILISTRA - (1/2 dnia) -cena ok. 52 EUR/os.
Trasa wycieczki wiedzie przez piękne i dziewicze tereny równiny Dobrudża. Odwiedzimy kompleks etnograficzny Alfatar, który w ciekawy sposób prezentuje lokalną gospodarkę i typowe dla tego przygranicznego obszaru zwyczaje i tradycje. Tam też będziemy mieli okazję spróbować morelowej rakii. Następnie zobaczymy cerkiew św. Trójcy z unikalną kolekcją ikon. Dalej nasza droga powiedzie do Silistry, gdzie skosztujemy dań i napoi kuchni bułgarskiej. Ponadto - program folklorystyczny. Ostatnim punktem wycieczki będzie rejs statkiem po Dunaju.
PROWINCJA SZUMEN - (1/2 dnia) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka podczas której będziemy mieli okazję poznać folklorystyczną i historyczną stronę Bułgarii. Pierwszym przystankiem będzie największa na terenie kraju stadnina koni "Kabiuk" - organizowane są tutaj pokazy koni różnych ras. Ponadto - możliwość przejażdżki konnej. Następnie przejedziemy do Presławia, będącego niegdyś ważnym ośrodkiem politycznym pierwszego państwa bułgarskiego. Zobaczymy tutaj ruiny Okrągłej Cerkwi (zwanej także Złotą), przykładu starobułgarskiej architektury z początków X. wieku. Odwiedzimy także dom etnograficzny, w którym zjemy obiad, skosztujemy lokalnego wina i obejrzymy pokaz tutejszego tradycyjnego rękodzieła.
WELIKO TYRNOVO - (1/2 dnia) - cena ok. 48 EUR/os. z Albeny
Weliko Tarnowo - historyczna stolica Bułgarii, pozostająca pełnym uroku miasteczkiem. W programie: zwiedzanie starego miasta, górującej nad nim odrestaurowanej twierdzy Carevec - dawnej stolicy carów Bułgarskich. Czas wolny. Przejazd do idealnie zachowanej szlacheckiej (bojarskiej) wsi - Arbanasi.
JEEP SAFARI - (1/2 dnia) - cena ok. 29 EUR/os.
Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry Bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach.
Uwaga!
Oferowane wycieczki odbywają się zarówno ze Złotych Piasków, Albeny i Słonecznego Brzegu, toteż programy i ceny różnią się ze względu na inne odległości pomiędzy powyższymi kurortami a proponowanymi atrakcjami. Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Bułgaria/Słoneczny Brzeg

Informacje ogólne

Hotel Marvel położony jest w pobliżu centrum kurortu Słoneczny Brzeg, w drugiej linii brzegowej. Usytuowany jest w pobliżu sklepów, barów, restauracji i dyskotek.

Udogodnienia

- recepcja, lobby - Basen zewnętrzny, wewnętrzny, brodzik - leżaki i parasole bezpłatnie - restauracja główna, 2 restauracje ala carte, 3 bary - pokój zabaw, menu dla dzieci, animacje, miniklub, minidisco - tenis stołowy bezpłatnie - centrum wellness płatne dodatkowo - WIFI  - bezpłatne w recepcji i lobby

Pokoje

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), 25 m, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; balkon (stolik i krzesła, suszarka); za opłatą: mini-bar (płatny wg konsumpcji),

Wyżywienie

ALL INCLUSIVE: śniadania, obiady, kolacje, przekąski, napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole

Informacje doatkowe

.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


TUI

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

RIWIERA BUŁGARSKA/BUŁGARIA

Do dyspozycji gości

• recepcja • winda • taras słoneczny • basen (zewnętrzny, ze słodką wodą) • basen (kryty, ze słodką wodą, płatny dodatkowo) • restaruacja główna Ambrosia (kuchnia międzynarodowa, lokalna, dania z grilla, ryby/owoce morza) • restuaracja a la carte Bendida (kuchnia międzynarodowa, lokalna, dania z grilla, ryby/owoce morza) • restauracja a la carte Steak House (płatna) • 3 bary • sala telewizyjna

Wyposażenie

• Wi-Fi (w recepcji i lobby w cenie, przy barze i basenie płatne 5 €/dzień) • leżaki i parasole (przy basenie w cenie, na plaży płatne)

Dodatkowe udogodnienia

• kantor • sejf • minimarket • sala konferencyjna • sklep z pamiątkami • fryzjer • opieka medyczna • pralnia

Karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

360

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel akceptuje psy i koty (na zapytanie, płatne 5 €/dzień)

Dla dzieci

• brodzik • wysokie krzesełko • pokój zabaw (dla dzieci w wieku 4-12 lat) • opieka nad dziećmi (kilka razy w tygodniu, 10.00-12.30, 15.30-17.30, 19.30-20.30, od maja do września, w cenie) • łóżeczko dziecięce (na zapytanie, w cenie) • menu dla dzieci • animacje • miniklub • minidisco 

Sport i wellness

W cenie • tenis stołowy

Płatne • centrum wellness • łaźnia parowa • hammam • masaże • zabiegi kosmetyczne • jacuzzi • rzutki • siłownia 

Rozrywka

• program rozrywkowy • animacje sportowe • wieczory taneczne • wieczory tematyczne 

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 78 m2 • widok na basen • w budynku głównym • balkon • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • telefon • LCD TV sat. • lodówka • sofa • biurko • wanna • prysznic • suszarka do włosów • WC

Pokój 2-osobowy z częściowym widokiem na morze DZM1

• 1-4 os. • ok. 30 m2 • częściowy widok na morze • w budynku głównym • balkon • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • telefon • LCD TV sat. • lodówka • sofa • biurko • wanna • prysznic • suszarka do włosów • WC

Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1

• 2 os. • ok. 30 m2 • w budynku głównym • balkon • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • telefon • LCD TV sat. • lodówka • sofa • biurko • wanna • prysznic • suszarka do włosów • WC

Studio STX1

• 2-4 os. • ok. 52 m2 • widok na park • w budynku głównym • balkon • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • telefon • LCD TV sat. • lodówka • sofa • biurko • wanna • prysznic • suszarka do włosów • WC

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-4 os. • ok. 30 m2 • w budynku głównym • balkon • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • telefon • LCD TV sat. • lodówka • sofa • biurko • wanna • prysznic • suszarka do włosów • WC

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30) i kolacja (18.00-21.00, w formie bufetu) • późne śniadanie (10.00-10.30) • przekąski (15.00-17.00) • ciasto (15.00-17.00) • lody (12.30-14.30, 15.00-17.00) • kawa i herbata (po południu) • wybrane napoje bezalkoholowe (7.30-23.00) • wybrane lokalne napoje alkoholowe (11.00-23.00)

Dodatkowe informacje • dostępne dania wegetariańskie (na zapytanie) 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Mapa Hotelu Marvel
Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
Filmy hotelu Marvel:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Marvel!
https://youtu.be/B9N-CNDv804

Opinie o Hotelu Marvel

Marvel - możliwości zakwaterowania:

SEA VIEW 1PAX
SEA VIEW 2PAX
STANDARD ROOM 1 3PAX
Apartment APP
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Standard DBL
Standard SGL
Standard Side Sea View DBL
Studio
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Studio lazienka WC klimatyzacja balkon
Apartament lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Studio lazienka WC klimatyzacja balkon
Apartament lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja balkon
TWIN ROOM
STANDARD ROOM 1 2PAX
1 BEDROOM APARTMENT 2PAX
STANDARD ROOM 1 1PAX
STUDIO 2PAX
1 BEDROOM APARTMENT 3PAX
STUDIO 3PAX
STUDIO 1PAX
1 BEDROOM APARTMENT 1PAX
Apartment,Balkon
Studio,Balkon
DZ,Blk,Single mit Kind
Doppelzimmer,Balkon
DZ/Bk
Doppelz,Balkon,Meerseite
Doppelz,Balkon,Sparpreis
Pokój 2 os. z widokiem na park
Pokój 2 os. z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Einzelzimmer,Balkon
SEA VIEW 3PAX
Pokój rodzinny
DOUBLE SINGLE USE
ONE BEDROOM APARTMENT
Pokój 1 os.
Studio
TWIN STANDARD ROOM LATERAL SEA VIEW BALCONY

Marvel - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Marvel? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00