Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Kefaluka Resort, Wybrzeże Egejskie
1 / 23
Udogodnienia hotelu Kefaluka Resort
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Kefaluka Resort
star 5

Turcja: Wybrzeże Egejskie: Bodrum
Ocena hotelu Kefaluka Resort:
4.7 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Kefaluka Resort:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.8
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Ocena hotelu:
4.7 / 5
Średnia z 4 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 maja 2018

Hotel Kefaluka Resort w ofercie Biura podróży:

Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Bodrum Wyjątkowe położenie hotelu oferuje niezapomniany widok na piękny, głęboki błękit Morza Egejskiego i wyspę Kos. Przygotowano tu dla małych i dużych Gości baseny z aquaparkiem, a dla miłośników relaksu w SPA bogatą ofertę zabiegów. Smakosze będą mogli delektować się potrawami z wielu zakątków świata serwowanymi w restauracjach a la carte.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2009 r. Na terenie hotelu znajduje się 5 restauracji, 9 barów, 7 sal konferencyjnych, windy, pralnia (płatna), room service (płatny), basen kryty, 3 baseny odkryte, 5 zjeżdżalni wodnych (otwarte w godzinach: 10:00-12:00, 15:00-18:00).

rabaty i zniżki

1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

Przy hotelu, 100 m od budynku głównego, prywatna z pomostem, piaszczysto-żwirowa z kamienistym zejściem do morza o długości 440 m, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi. Parasole, leżaki, ręczniki - bezpłatne, pawilony - płatne. Przejście do plaży przez promenadę. Bar na plaży serwuje napoje.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną, TV, telefon, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny), łazienkę (WC, wanna lub prysznic, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w dziesięciopiętrowym budynku głównym: pokoje standardowe dla max 3 os. , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych dla max 3 os. , pokoje rodzinne big dla max 4 os. (1 pokój) , junior suity dla max 3 os. (1 pokój, jacuzzi, zestaw do parzenia kawy i herbaty) , suity rodzinne dla max 4 os. (2 pokoje połączone drzwiami) , pokoje deluxe dla max 3 os. , pokoje connection , pokoje ekonomiczne

Wyżywienie

restauracja główna, 4 restauracje a la carte, 9 barów(m.in. bar przy basenie, lobby bar, vitamin bar) Ultra All Inclusive (24h) Formuła zawiera: śniadanie(07:00-11:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30) , późny posiłek (00:00-07:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski(12:00-18:00), podwieczorek (12:00-18:00) i lody (12:00-18:00) w wyznaczonych barach, lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, świeżo wyciskany sok pomarańczowy(tylko do śniadania), pakiety dla nowożeńców(na życzenie) Formuła nie zawiera: wysokojakościowych alkoholi, importowanych win i szampana, wybranych napojów i alkoholi importowanych Restauracje a la carte - trakcie pobytu min. 5 nocy jedna wizyta w wybranej restauracji gratis. Wymagana rezerwacja. rybna"Meyhane", międzynarodowa "Worldwide", włoska "Luna Piena", turecka "Kebabi" z restauracji "Meyhane" oraz "Kebabi" mogą korzystać dzieci powyżej 12 r.ż., "Luna Piena" posiada menu dla dzieci

z myślą o dzieciach

animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, 2 place zabaw, 2 brodziki, 2 zjeżdżalnie wodne menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat(na zamówienie przed przyjazdem), opiekunka(płatna)

w cenie

siłownia, aerobik , koszykówka, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, łaźnia turecka, sauna, jacuzzi , 2 korty tenisowe, rakiety i piłki do tenisa, squash, tenis stołowy, bilard(do godz. 20:00), rzutki, animacje, dyskoteka, kino

płatne

salon piękności, centrum SPA, masaż, oświetlenie kortów, kręgle, bilard(po godz. 20:00), sporty wodne na plaży

Aktualizacja opisu

07.11.2017 14:33

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe Pokoje 6 osobowe Błękitna Flaga


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Luksusowy hotel położony na zadbanym terenie zielonym, o powierzchni 5 ha, rozciągającym się wzdłuż pięknej plaży uchodzącej do turkusowych wód Morza Egejskiego. Ok. 10 km do turystycznej miejscowości Turgutreis z wyborem barów, restauracji oraz sklepów. Ok. 25 km do centrum Bodrum oraz ok. 60 km do lotniska Bodrum-Milas.
Plaża:
Położony tuż przy pięknej, prywatnej, piaszczystej plaży rozciągającej się na długości ponad 400 m z prywatnym pomostem (zalecane obuwie ochronne). Ręczniki plażowe, leżaki i parasole dostępne bezpłatnie. Możliwość wynajęcia altany na plaży (za opłatą).
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24 h, kantor, restauracja główna (wymagany strój wieczorowy), 4 restauracje a'la carte: turecka, włoska, międzynarodowa oraz z owocami morza (płatne dodatkowo ok. 10 EUR/os., wymagana rezerwacja), 4 restauracje serwujące przekąski w ciągu dnia, 10 barów w tym bar przy basenie, na plaży i na pomoście oraz dyskoteka. Ponadto 3 baseny: główny, z animacjami i kryty, jacuzzi, aqua park z 5 zjeżdżalniami, 3 brodziki dla dzieci, bezpłatne ręczniki, leżaki i parasole. W hotelu znajduje się kino. Za dodatkową opłatą: room service 24 h, minimarket, sklep z pamiątkami, fotograf, fryzjer, lekarz, pralnia, usługi opiekunki dla dzieci (na zapytanie), wypożyczalnia samochodów.
Pokoje:
367 elegancko urządzonych pokoi o różnym standardzie. Pokoje standardowe, o pow. ok 27 m2, mogą zakwaterować max. 2 os. dorosłe i 1 dziecko (dostawka w formie rozkładanej sofy), wyposażone są w: łazienkę z wanną, suszarkę do włosów, centralnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, bezpłatny sejf, minibar (napoje bezalkoholowe i piwo dostępne bezpłatnie, pozostała konsumpcja płatna), zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, balkon lub taras. Pokoje promo nie posiadają balkonów oraz widoku na morze. Dostępne również pokoje standardowe łączone drzwiami, pokoje deluxe z widokiem na morze o pow. ok. 36 m2 oraz na potwierdzenie jednopomieszczeniowe rodzinne typu Large o pow. ok. 30 m2 (dostawka w formie rozkładanej sofy) i dwupomieszczeniowe pokoje rodzinne typu Suite (sypialnia oraz salon z rozkładaną sofą).
Wyżywienie:
Ultra All Inclusive: śniadanie, późne śniadanie, lunch oraz obiadokolacja w formie urozmaiconego bufetu. W ciągu dnia przekąski oraz lody w wyznaczonych restauracjach. Nocny bufet w restauracji głównej (24:00-07:00). Lokalne oraz niektóre importowane napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne 24 h w wybranych barach, świeżo wyciskane soki podczas śniadania oraz w Vitamin barze. Płatne dodatkowo: pozostałe importowane napoje bezalkoholowe i alkoholowe, wina butelkowane, szampan.
Program sportowy i animacyjny:
Hotel prowadzi animacje dzienne i wieczorne. Ponadto: nie motorowe spoty wodne, windsurfing i katamaran (1 h/dzień, wymagana licencja), fitness, siłownia, centrum SPA, tenis, koszykówka, siatkówka plażowa, łucznictwo, rowery, tenis stołowy, bilard, rzutki. Za opłatą: zabiegi i masaże w centrum SPA, motorowe sporty wodne, oświetlenie kortów i boisk, kręgle, automaty do gier. Dla dzieci: mini klub.
Internet:
Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie całego hotelu, również w pokojach.
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
www.kefaluka.com
Naszym zdaniem:
Ekskluzywny obiekt o najwyższej jakości świadczonych usług, zdobywca wielu nagród satysfakcji Klientów. Polecamy wymagającym Klientom, szukającym spokojnego wypoczynku z dala od zgiełku kurortów turystycznych, kompleksowej obsługi oraz wszelkich udogodnień w zasięgu ręki. Ze względu na szeroki wachlarz atrakcji dla najmłodszych polecamy również rodzinom z dziećmi
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 6.0/6. Sprawdź opinie: https://r.pl/turcja-egejska-wczasy/kefaluka-resort

Program

Dzień 1
Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.R.pl/rozklady.
Dzień 2 - 7 (lub 14)
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień 8 (lub 15)
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Wizy
Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowegonajpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 31.08.2017 r. i mogą ulec zmianie.
Wizy - informacje dla sprzedawców
Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). - W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. - Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 31.08.2017 r. i mogą ulec zmianie.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, pozostałych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
Inne
TURCJA EGEJSKA - informacje ogólne
Wybrzeże Morza Egejskiego to kameralna część turystycznej Turcji określana przez wielu turkusowym wybrzeżem, ze względu na charakterystyczny błękit wód niezliczonych, urokliwych zatoczek. Turcja Egejska to niska, biała zabudowa miast, gdzie znajdziemy zarówno ciszę i spokój, jak również liczne atrakcje turystyczne, te starożytne i te bardziej współczesne.
Waluta
TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Pizza ok. 18 TL woda 1,5l - ok. 1-1,5 TL, piwo w sklepie ok. 5 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.
Poczta
Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
W regionie
Kusadasi
Malowniczy i urokliwy kurort, położony ok. 100 km od Izmiru, jest jednym z najpopularniejszych miejscowości wypoczynkowych na wybrzeżu egejskim. Swą oryginalną nazwę "wyspa ptaków" zawdzięcza położonej nieopodal małej wysepce, która stanowi turystyczny symbol Kusadasi. Miasto posiada bogatą historię, zabytki z czasów antycznych, barwny folklor oraz bogatą ofertę życia nocnego, a ponadto lazurowo niebieskie morze i przepiękne plaże.
Didim
Nieduże miasteczko położone w miejscu antycznej Didymy, gdzie podziwiać można ruiny świątyni Apollina, zaledwie ok. 70 km od lotniska w Bodrum-Milas. Obecnie popularny nadmorski resort słynący z długich piaszczystych plaż, przejrzystej turkusowej wody, zabytkowych ruin oraz niemalże niekończącej się ilości słonecznych dni. Bodrum Miasto portowe, będące bardzo popularną destynacją turystyczną. Słynie zarówno z niepowtarzalnych zabytków, takich jak m.in. Grobowiec Mauzolosa z Halikarnasu będący jednym z 7 Cudów Antycznego Świata, jak również z bogatego życia nocnego, licznych klubów oraz dyskotek.
Izmir
Trzecie co do wielkości miasto oraz, po Stambule, największy port morski Turcji. Miasto przez wieki należące do Greków, będące również częścią Imperium Rzymskiego, łączy w sobie dużą dozę historii wymieszaną z nowoczesnym budownictwem, szerokimi bulwarami oraz kosmopolityczną atmosferą. Będąc w Izmirze nie można pominąć wizyty na agorze, spaceru wzdłuż nadmorskiego deptaku Kordon oraz wizyty na Kemeralti - największym bazarze w mieście.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania oraz Gdańska. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
EFEZ
Jedno z najlepiej zachowanych starożytnych miast świata. Wycieczka do Efezu to prawdziwa podróż w objęcia kultury greckiej i rzymskiej oraz do korzeni chrześcijaństwa. Miasto było ośrodkiem kultu bogini Artemidy, prężnie działającym miastem portowym i centrum handlu. Za panowania Rzymian wzniesiono tu świątynie ku czci cesarzy: Domicjana, Trajana i Hadriana. Niesamowite miejsce, którego kamienie pamiętają filozofa Heraklita, a zbocza góry Pion niosą echo wystąpień św. Pawła. Zgodnie z wierzeniami okolice Efezu to także ruiny bazyliki z grobem św. Jana Ewangelisty oraz Dom Marii - Matki Jezusa, gdzie spędziła ostatnie lata życia. Wśród najczęściej odwiedzanych zabytków i atrakcji turystycznych Turcji w 2012 r., Efez ustąpił miejsca jedynie Muzeum Hagia Sophia i Pałacowi Topkapı. Podczas wycieczki zwiedzą Państwo: antyczne miasto Efez, Meryemana (Dom Marii Matki) oraz ruiny Świątyni Artemidy.
Cena ok.55 EUR - z regionu Kusadasi., ok. 60 EUR - z regionu Didim, ok. 65 EUR - z regionu Bodrum.
ŞIRINCE
Urocza wioska o greckich korzeniach położona na szczycie góry. Niezwykłe widoki i lokalny charakter sprawiają, że nawet szklaneczka herbaty smakuje tu wyjątkowo. Miejsce słynie w wyrobu owocowych win, ale mieszkańcy mają do zaoferowania również wyroby rękodzielnicze, przyprawy, oliwę i świeże soki. Okazja do spędzenia miłego, spokojnego popołudnia, w otoczeniu brzoskwiniowych sadów. Wioska przeżyła prawdziwe oblężenie w grudniu 2012 r., kiedy pojawiło się przekonanie, że zostanie oszczędzona podczas ogłoszonej przez Majów apokalipsy.
Cena ok.15 EUR - wycieczka realizowana tylko z regionu Kusadasi.
ADALAND (Kuşadası)
Jeden z 10 najlepszych Aquaparków świata! Rodzinną zabawę zapewnia 30 różnych zjeżdżalni i wodnych atrakcji, wśród których znajduje się nawet ekscytująca namiastka raftingu! Rok 2012 przyniósł rozbudowę o dwie kolejne pozycje, z których jedna pnie się w górę aż do wysokości 110 metrów. Przy każdej atrakcji nad bezpieczeństwem zjazdów czuwają wykwalifikowani pracownicy. Podczas pobytu w Aquaparku, za dodatkową opłatą, istnieje możliwość uczestniczenia w pokazie delfinów, będzie nawet okazja do pływania z nimi!
Cena ok. 22 EUR - z regionu Kusadasi, ok. 40 EUR - z regionu Didim, ok. 70 EUR z regionu Bodrum (ok. 80 EUR wraz z pokazem delfinów).
POKAZ DELFINÓW
Czas spełnić marzenia z dzieciństwa! Najpierw delfiny pochwalą się swoimi niezwykłymi umiejętnościami w wydzielonym akwenie, a następnie będzie możliwość (odpłatnie) kilkuminutowego, indywidualnego pływania z tymi radosnymi stworzeniami. Niezapomniane wrażenia gwarantowane!
Cena ok. 20 EUR - z regionu Kusadasi. ok. 45 EUR z Bodrum. Pływanie z delfinami dodatkowo płatne ok. 90 EUR - wymagana rezerwacja przy zapisie na wycieczkę.
AQUAPARK BODRUM
Wstęp do Aquaparku.
Cena ok. 22 EUR - z regionu Bodrum.
HAMAM
To idealne miejsce dla Turystów pragnących połączyć przyjemne z pożytecznym - zrelaksować się i jednocześnie zadbać o urodę całego ciała. W czasie zabiegów w łaźni tureckiej (masaż w pianie, peeling specjalną rękawicą) można odpocząć i w pełni się odprężyć. Polecamy zwłaszcza na początku urlopu, peeling dodatkowo przyspieszy opaleniznę.
Cena ok. 25 EUR - z regionu Bodrum (ok. 10 EUR bez masażu), ok. 12 EUR - z regionu Didim, ok. 15 EUR z regionu Kusadasi.
KOS "Wizyta u Hipokratesa"
To grecka wyspa należąca do archipelagu Dodekanez. Od wybrzeży Turcji dzieli ją zaledwie wąska cieśnina. W stolicy wyspy znajdują się ruiny starożytnego Asklepionu - świątyni boga Asklepiosa i starożytnej szkoły lekarskiej. Asklepiejon był początkowo miejscem wypoczynku i rekonwalescencji, później zaś szpitalem i uzdrowiskiem. Kos uważana jest za ojczyznę Hipokratesa. Według podań wykładał on swoje nauki pod ogromnym platanem, zwanym "Drzewem Hipokratesa". Platan rośnie naprzeciw wejścia do zamku Joannitów. W cenie wycieczki transfer do/ z portu, bilety na prom.
Cena ok.65 EUR - z regionu Bodrum, ok. 50 EUR - z regionu Didim.
SAMOS
Samos jest wyspą leżącą we wschodniej części Morza Egejskiego, 1,5 km od brzegu Azji Mniejszej, gdzie w czasach starożytnych rozkwitała grecka kultura. Plemię Pelazgów było pierwszym, które zamieszkiwało wyspę i czciło boginię Herę. Według mitologii, Hera urodziła się na brzegu rzeki Imvras i uważana jest za opiekunkę Samos. Dlatego też jej święty ptak, paw był często spotykany na starożytnych monetach z czasów świetności wyspy. Całkiem prawdopodobne, że nazwa Samos została nadana przez Fenicjan i oznacza "miejsce gdzieś wysoko. Pierwszym mitycznym królem Samos był Ageos, bohater Wyprawy Argonautycznej, który wybudował pierwszą drewnianą świątynię i umieścił tam pomnik bogini Hery.
Cena ok.50 EUR -
wycieczka realizowana tylko z regionu Kusadasi.
PAMUKKALE
Ten turecki cud przyrody znajduje się na terenie Parku Narodowego i został umieszczony na Liście Światowego Dziedzictwa Przyrody UNESCO. Fantastyczne wapienne tarasy, wodospady i gorące źródła królują nad terenami zachodniej Anatolii. Obecny wygląd Pamukkale to efekt trwającego od 14 tysięcy lat procesu osadzania się soli wapnia wytrącanych z wód mineralnych. Nazywane są "Bawełnianym Zamkiem" - białe, kaskadowo ułożone baseny z daleka rzeczywiście wyglądają jak kłębki wełny.
Cena ok. 45 EUR - z regionu Kusadasi, ok. 60 EUR - z regionu Didim, ok. 65 EUR - z regionu Bodrum.
DALYAN
Wspaniała wyprawa do Dalyanu - niezwykłego miejsca, gdzie spotykają się i mieszają ze sobą flora i fauna typowe dla wód słodkich i słonych. Wynikiem tego spotkania dwóch, zwykle odrębnych światów jest niezwykłe bogactwo, przyrodniczy raj, którego piękno przyciąga turystów wszystkich narodowości. Z autokaru przesiądziemy się na łódkę i popłyniemy do pierwszego punku naszej wycieczki jakim są kąpiele błotne i siarczanowe. Po lunchu wyruszymy w dalszy rejs, naturalnym kanałem łączącym morze z jeziorem Koycegiz. W ten sposób docieramy do miejsca, stanowiącego jeden z najbardziej rozpoznawalnych widoków Turcji - wykute w skale grobowce licyjskie. W końcu dopłyniemy do Żółwiej Plaży - miejsca, w którym zagrożone wyginięciem żółwie morskie składają jaja. Tam przerwa na pływanie i plażowanie.
Cena ok. 55 EUR - z regionu Bodrum oraz ok. 60 EUR z regionu Didim.
JEEP SAFARI
Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari.
Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim i Bodrum, ok. 35 EUR z regionu Kusadasi (z regionu Kusadasi możliwość połączenia Jeep Safari + rejs statkiem, cena ok. 45 EUR)
.
MORSKA WYPRAWA
Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Lunch na pokładzie.
Cena ok. 15 EUR - z regionu Didim, ok.18 - z regionu Kusadasi, ok. 35 - z regionu Bodrum (nielimitowane napoje).
REJS STATKIEM DO BODRUM
Rejs statkiem do kultowego kurortu egejskiego z grecką zabudową i orientalnym klimatem.
Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim.
BODRUM CITY TOUR
Transport, opieka polskiego pilota wycieczek (Myndos Gate, wiatraki, amfiteatr, czas wolny, zakupy)
Cena ok.8 EUR z Bodrum.
JAZDA KONNA
Pełna przygód wyprawa konna przez turecką wieś, okoliczne lasy oraz plaże.
Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim, ok.30 EUR - z regionu Kusadasi.
WYPRAWA NA RYBY
Transport, ekwipunek do wędkowania. W cenę wliczone również napoje bezalkoholowe, wino oraz piwo.
Cena ok. 60 EUR - z regionu Bodrum
.
WYPRAWA NA BAZAR W DIDIM
Wizyta na lokalnym bazarze w miejscowości Didim, czas wolny przy świątyni Apollona. Możliwość zrobienia zakupów w sklepie ze skórami.
Cena ok. 5 EUR - z regionu Didim.
ZAKUPY W SOKE
Zakupy w centrum handlowym oddalonym o ok. 50 km od Didim, gdzie znajdują się outlety znanych marek.
Cena ok. 15 EUR - z regionu Kusadasi.
KUSADASI CITY TOUR
Sobotnia wizyta w centrum miejscowości Kusadasi, podczas której lokalny przewodnik pokaże oraz opowie to co najciekawsze na temat tego miasta.
Cena ok. 5 EUR - z regionu Kusadasi.
NURKOWANIE
Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
Cena ok. 42 EUR z regionu Bodrum, ok. 40 EUR - z regionu Didim (w przerwie lunch), ok. 30 EUR - z regionu Kusadasi.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, pozostałych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.

Inne

TURCJA EGEJSKA - informacje ogólne
Wybrzeże Morza Egejskiego to kameralna część turystycznej Turcji określana przez wielu turkusowym wybrzeżem, ze względu na charakterystyczny błękit wód niezliczonych, urokliwych zatoczek. Turcja Egejska to niska, biała zabudowa miast, gdzie znajdziemy zarówno ciszę i spokój, jak również liczne atrakcje turystyczne, te starożytne i te bardziej współczesne.
Waluta
TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Pizza ok. 18 TL woda 1,5l - ok. 1-1,5 TL, piwo w sklepie ok. 5 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.
Poczta
Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
W regionie
Kusadasi
Malowniczy i urokliwy kurort, położony ok. 100 km od Izmiru, jest jednym z najpopularniejszych miejscowości wypoczynkowych na wybrzeżu egejskim. Swą oryginalną nazwę "wyspa ptaków" zawdzięcza położonej nieopodal małej wysepce, która stanowi turystyczny symbol Kusadasi. Miasto posiada bogatą historię, zabytki z czasów antycznych, barwny folklor oraz bogatą ofertę życia nocnego, a ponadto lazurowo niebieskie morze i przepiękne plaże.
Didim
Nieduże miasteczko położone w miejscu antycznej Didymy, gdzie podziwiać można ruiny świątyni Apollina, zaledwie ok. 70 km od lotniska w Bodrum-Milas. Obecnie popularny nadmorski resort słynący z długich piaszczystych plaż, przejrzystej turkusowej wody, zabytkowych ruin oraz niemalże niekończącej się ilości słonecznych dni. Bodrum Miasto portowe, będące bardzo popularną destynacją turystyczną. Słynie zarówno z niepowtarzalnych zabytków, takich jak m.in. Grobowiec Mauzolosa z Halikarnasu będący jednym z 7 Cudów Antycznego Świata, jak również z bogatego życia nocnego, licznych klubów oraz dyskotek.
Izmir
Trzecie co do wielkości miasto oraz, po Stambule, największy port morski Turcji. Miasto przez wieki należące do Greków, będące również częścią Imperium Rzymskiego, łączy w sobie dużą dozę historii wymieszaną z nowoczesnym budownictwem, szerokimi bulwarami oraz kosmopolityczną atmosferą. Będąc w Izmirze nie można pominąć wizyty na agorze, spaceru wzdłuż nadmorskiego deptaku Kordon oraz wizyty na Kemeralti - największym bazarze w mieście.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania oraz Gdańska. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady.

Wizy

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowegonajpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 31.08.2017 r. i mogą ulec zmianie.

Wycieczki lokalne

EFEZ
Jedno z najlepiej zachowanych starożytnych miast świata. Wycieczka do Efezu to prawdziwa podróż w objęcia kultury greckiej i rzymskiej oraz do korzeni chrześcijaństwa. Miasto było ośrodkiem kultu bogini Artemidy, prężnie działającym miastem portowym i centrum handlu. Za panowania Rzymian wzniesiono tu świątynie ku czci cesarzy: Domicjana, Trajana i Hadriana. Niesamowite miejsce, którego kamienie pamiętają filozofa Heraklita, a zbocza góry Pion niosą echo wystąpień św. Pawła. Zgodnie z wierzeniami okolice Efezu to także ruiny bazyliki z grobem św. Jana Ewangelisty oraz Dom Marii - Matki Jezusa, gdzie spędziła ostatnie lata życia. Wśród najczęściej odwiedzanych zabytków i atrakcji turystycznych Turcji w 2012 r., Efez ustąpił miejsca jedynie Muzeum Hagia Sophia i Pałacowi Topkapı. Podczas wycieczki zwiedzą Państwo: antyczne miasto Efez, Meryemana (Dom Marii Matki) oraz ruiny Świątyni Artemidy.
Cena ok.55 EUR - z regionu Kusadasi., ok. 60 EUR - z regionu Didim, ok. 65 EUR - z regionu Bodrum.
ŞIRINCE
Urocza wioska o greckich korzeniach położona na szczycie góry. Niezwykłe widoki i lokalny charakter sprawiają, że nawet szklaneczka herbaty smakuje tu wyjątkowo. Miejsce słynie w wyrobu owocowych win, ale mieszkańcy mają do zaoferowania również wyroby rękodzielnicze, przyprawy, oliwę i świeże soki. Okazja do spędzenia miłego, spokojnego popołudnia, w otoczeniu brzoskwiniowych sadów. Wioska przeżyła prawdziwe oblężenie w grudniu 2012 r., kiedy pojawiło się przekonanie, że zostanie oszczędzona podczas ogłoszonej przez Majów apokalipsy.
Cena ok.15 EUR - wycieczka realizowana tylko z regionu Kusadasi.
ADALAND (Kuşadası)
Jeden z 10 najlepszych Aquaparków świata! Rodzinną zabawę zapewnia 30 różnych zjeżdżalni i wodnych atrakcji, wśród których znajduje się nawet ekscytująca namiastka raftingu! Rok 2012 przyniósł rozbudowę o dwie kolejne pozycje, z których jedna pnie się w górę aż do wysokości 110 metrów. Przy każdej atrakcji nad bezpieczeństwem zjazdów czuwają wykwalifikowani pracownicy. Podczas pobytu w Aquaparku, za dodatkową opłatą, istnieje możliwość uczestniczenia w pokazie delfinów, będzie nawet okazja do pływania z nimi!
Cena ok. 22 EUR - z regionu Kusadasi, ok. 40 EUR - z regionu Didim, ok. 70 EUR z regionu Bodrum (ok. 80 EUR wraz z pokazem delfinów).
POKAZ DELFINÓW
Czas spełnić marzenia z dzieciństwa! Najpierw delfiny pochwalą się swoimi niezwykłymi umiejętnościami w wydzielonym akwenie, a następnie będzie możliwość (odpłatnie) kilkuminutowego, indywidualnego pływania z tymi radosnymi stworzeniami. Niezapomniane wrażenia gwarantowane!
Cena ok. 20 EUR - z regionu Kusadasi. ok. 45 EUR z Bodrum. Pływanie z delfinami dodatkowo płatne ok. 90 EUR - wymagana rezerwacja przy zapisie na wycieczkę.
AQUAPARK BODRUM
Wstęp do Aquaparku.
Cena ok. 22 EUR - z regionu Bodrum.
HAMAM
To idealne miejsce dla Turystów pragnących połączyć przyjemne z pożytecznym - zrelaksować się i jednocześnie zadbać o urodę całego ciała. W czasie zabiegów w łaźni tureckiej (masaż w pianie, peeling specjalną rękawicą) można odpocząć i w pełni się odprężyć. Polecamy zwłaszcza na początku urlopu, peeling dodatkowo przyspieszy opaleniznę.
Cena ok. 25 EUR - z regionu Bodrum (ok. 10 EUR bez masażu), ok. 12 EUR - z regionu Didim, ok. 15 EUR z regionu Kusadasi.
KOS "Wizyta u Hipokratesa"
To grecka wyspa należąca do archipelagu Dodekanez. Od wybrzeży Turcji dzieli ją zaledwie wąska cieśnina. W stolicy wyspy znajdują się ruiny starożytnego Asklepionu - świątyni boga Asklepiosa i starożytnej szkoły lekarskiej. Asklepiejon był początkowo miejscem wypoczynku i rekonwalescencji, później zaś szpitalem i uzdrowiskiem. Kos uważana jest za ojczyznę Hipokratesa. Według podań wykładał on swoje nauki pod ogromnym platanem, zwanym "Drzewem Hipokratesa". Platan rośnie naprzeciw wejścia do zamku Joannitów. W cenie wycieczki transfer do/ z portu, bilety na prom.
Cena ok.65 EUR - z regionu Bodrum, ok. 50 EUR - z regionu Didim.
SAMOS
Samos jest wyspą leżącą we wschodniej części Morza Egejskiego, 1,5 km od brzegu Azji Mniejszej, gdzie w czasach starożytnych rozkwitała grecka kultura. Plemię Pelazgów było pierwszym, które zamieszkiwało wyspę i czciło boginię Herę. Według mitologii, Hera urodziła się na brzegu rzeki Imvras i uważana jest za opiekunkę Samos. Dlatego też jej święty ptak, paw był często spotykany na starożytnych monetach z czasów świetności wyspy. Całkiem prawdopodobne, że nazwa Samos została nadana przez Fenicjan i oznacza "miejsce gdzieś wysoko. Pierwszym mitycznym królem Samos był Ageos, bohater Wyprawy Argonautycznej, który wybudował pierwszą drewnianą świątynię i umieścił tam pomnik bogini Hery.
Cena ok.50 EUR -
wycieczka realizowana tylko z regionu Kusadasi.
PAMUKKALE
Ten turecki cud przyrody znajduje się na terenie Parku Narodowego i został umieszczony na Liście Światowego Dziedzictwa Przyrody UNESCO. Fantastyczne wapienne tarasy, wodospady i gorące źródła królują nad terenami zachodniej Anatolii. Obecny wygląd Pamukkale to efekt trwającego od 14 tysięcy lat procesu osadzania się soli wapnia wytrącanych z wód mineralnych. Nazywane są "Bawełnianym Zamkiem" - białe, kaskadowo ułożone baseny z daleka rzeczywiście wyglądają jak kłębki wełny.
Cena ok. 45 EUR - z regionu Kusadasi, ok. 60 EUR - z regionu Didim, ok. 65 EUR - z regionu Bodrum.
DALYAN
Wspaniała wyprawa do Dalyanu - niezwykłego miejsca, gdzie spotykają się i mieszają ze sobą flora i fauna typowe dla wód słodkich i słonych. Wynikiem tego spotkania dwóch, zwykle odrębnych światów jest niezwykłe bogactwo, przyrodniczy raj, którego piękno przyciąga turystów wszystkich narodowości. Z autokaru przesiądziemy się na łódkę i popłyniemy do pierwszego punku naszej wycieczki jakim są kąpiele błotne i siarczanowe. Po lunchu wyruszymy w dalszy rejs, naturalnym kanałem łączącym morze z jeziorem Koycegiz. W ten sposób docieramy do miejsca, stanowiącego jeden z najbardziej rozpoznawalnych widoków Turcji - wykute w skale grobowce licyjskie. W końcu dopłyniemy do Żółwiej Plaży - miejsca, w którym zagrożone wyginięciem żółwie morskie składają jaja. Tam przerwa na pływanie i plażowanie.
Cena ok. 55 EUR - z regionu Bodrum oraz ok. 60 EUR z regionu Didim.
JEEP SAFARI
Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari.
Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim i Bodrum, ok. 35 EUR z regionu Kusadasi (z regionu Kusadasi możliwość połączenia Jeep Safari + rejs statkiem, cena ok. 45 EUR)
.
MORSKA WYPRAWA
Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Lunch na pokładzie.
Cena ok. 15 EUR - z regionu Didim, ok.18 - z regionu Kusadasi, ok. 35 - z regionu Bodrum (nielimitowane napoje).
REJS STATKIEM DO BODRUM
Rejs statkiem do kultowego kurortu egejskiego z grecką zabudową i orientalnym klimatem.
Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim.
BODRUM CITY TOUR
Transport, opieka polskiego pilota wycieczek (Myndos Gate, wiatraki, amfiteatr, czas wolny, zakupy)
Cena ok.8 EUR z Bodrum.
JAZDA KONNA
Pełna przygód wyprawa konna przez turecką wieś, okoliczne lasy oraz plaże.
Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim, ok.30 EUR - z regionu Kusadasi.
WYPRAWA NA RYBY
Transport, ekwipunek do wędkowania. W cenę wliczone również napoje bezalkoholowe, wino oraz piwo.
Cena ok. 60 EUR - z regionu Bodrum
.
WYPRAWA NA BAZAR W DIDIM
Wizyta na lokalnym bazarze w miejscowości Didim, czas wolny przy świątyni Apollona. Możliwość zrobienia zakupów w sklepie ze skórami.
Cena ok. 5 EUR - z regionu Didim.
ZAKUPY W SOKE
Zakupy w centrum handlowym oddalonym o ok. 50 km od Didim, gdzie znajdują się outlety znanych marek.
Cena ok. 15 EUR - z regionu Kusadasi.
KUSADASI CITY TOUR
Sobotnia wizyta w centrum miejscowości Kusadasi, podczas której lokalny przewodnik pokaże oraz opowie to co najciekawsze na temat tego miasta.
Cena ok. 5 EUR - z regionu Kusadasi.
NURKOWANIE
Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
Cena ok. 42 EUR z regionu Bodrum, ok. 40 EUR - z regionu Didim (w przerwie lunch), ok. 30 EUR - z regionu Kusadasi.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). - W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. - Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 31.08.2017 r. i mogą ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.


Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

OPIS OFERTY

Luksusowy ośrodek Kefaluka Resort usytuowany jest bezpośrednio przy zatoce Akyarlar, wpisanej przez magazyn Forbes na listę najpiękniejszych zatok świata. Większość jasnych, nowocześnie urządzonych pokoi oferuje fantastyczne widoki na Morze Egejskie, miejscowość Akyarlar i wyspę Kos. Hotel położony przy pięknej plaży ze specjalnym, ręcznie przesiewanym piaskiem i prywatnym molo, oferuje bogate zaplecze rekreacyjne dla całej rodziny. W centrum Spa i odnowy biologicznej dostępne jest 18 sal, gdzie można poddać się relaksującym masażom, zabiegom pielęgnacyjnym lub odprężyć się w jacuzzi. Dzieciom z pewnością przypadnie do gustu park wodny ze zjeżdżalniami oraz atrakcyjnym basenem. Na Gości podróżujących w interesach czeka natomiast w pełni wyposażone centrum biznesowe. Wieczór spędzić można w jednej z 5 restauracji serwujących rozmaite dania kuchni międzynarodowej, po czym proponujemy delektować się drinkiem w jednym z barów, podziwiając przy tym zachodzące nad Morzem Egejskim słońce.

LOKALIZACJA HOTELU

w Akyarlar, przy plaży, ok. 60 km od lotniska.

WYPOSAŻENIE HOTELU

liczba pokoi: 384, restauracje: 5, kawiarnie: 1, windy: 8, lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie, room service (płatny), lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet, internet bezprzewodowy, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, wymiana walut, fryzjer, wypożyczalnia rowerów, kino, amfiteatr, biblioteka, jubiler, opieka lekarska (płatna), ochrona hotelowa (24h), monitoring, pokoje dla niepełnosprawnych, pokoje łączone, centrum konferencyjne, room service 24h.

WYPOSAŻENIE POKOI

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf, mini bar, internet (płatny), ogrzewanie, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną, telewizor LCD, telefon w łazience.

PLAŻA

prywatna, piaszczysta, łagodne zejście, przy hotelu, parasole, leżaki, ręczniki.

SPORT I FITNESS

piłka nożna, siatkówka, koszykówka, nauka nurkowania (płatna), tenis ziemny, tenis stołowy, łucznictwo, squash, masaże (płatne), jacuzzi, centrum fitness, aerobik, SPA (płatne), sauna, kręgle (płatne), rzutki, bilard, szachy, łaźnia parowa, łaźnia turecka, boisko wielofunkcyjne.

SPORT NA PLAŻY

nurkowanie (płatne), windsurfing, motorowe sporty wodne (płatne), sporty wodne, żeglarstwo.

ROZRYWKA

muzyka na żywo, dzienne animacje, wieczorne animacje, salon gier video (płatny), dyskoteka.

DLA DZIECI

opiekunka (płatna), menu, mini klub, basen, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.

WYŻYWIENIE

pakiet All Inclusive Ultra: śniadanie (7.00 - 10.30), lunch (12.30 - 14.30) i obiadkolację (19.00 - 21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe, lokalne alkohole oraz niektóre alkohole importowane dostępne 24 godziny na dobę w wybranych barach i restauracjach, sok ze świeżych pomarańczy do śniadania oraz między 10.00 a 20.00 w barze witaminowym; lody (10.00 - 18.00) i podwieczorek (17.00 - 18.00) w barze przy basenie; przekąski (12.00 - 18.00 oraz 23.00 - 7.00) w wybranych barach; naleśniki (11.00 - 17.00).
Płatne: importowane i piwniczne wina, importowane szampany, alkohole deluxe (12 letnia whisky, cognac, likiery deluxe), sok ze świeżych owoców (poza barem witaminowym i śniadaniem), restauracja a'la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja), oświetlenie kortu tenisowego.

Hotel oddalony 25 km od centrum Bodrum.

TYPY POKOI

STANDARD: pokoje dla max. 2 osób dorosłych i 1 dziecka.
DELUXE: pokoje dla max. 3 osób.
RODZINNE: pokoje dla max. 3 osób dorosłych i 1 dziecka lub 2 dorosłych i 2 dzieci.

CENA ZAWIERA:

  • przelot,
  • transfery,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie,
  • opłaty lotniskowe,
  • opiekę rezydenta,
  • ubezpieczenie.

CENA NIE ZAWIERA:

  • wizy płatnej na lotnisku po przylocie.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

TURCJA EGEJSKA/TURCJA

Opis

Nowoczesny i luksusowy obiekt zlokalizowany jest na rozległym terenie o powierzchni ok. 50.000 m2. Składa się z budynku głównego i 14 rezydencji. Mieści się tu kilka barów i restauracji, a do dyspozycji gości oddano także wiele atrakcji sportowych. Dla miłośników relaksu przygotowano jacuzzi, sauny oraz ofertę masaży.

Do dyspozycji gości

• aneks z 14 willami • restauracja główna • 4 restauracje a la carte • 7 barów • basen zewnętrzny z jacuzzi • ogród • dyskoteka • amfiteatr • taras słoneczny

Wyposażenie

• Wi-Fi (w lobby, w cenie) • kawiarenka internetowa (płatna) • parasole, leżaki i ręczniki (na plaży i przy basenie, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• sklepiki • usługi pralnicze (płatne) • fryzjer

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

370

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dla dzieci

• miniklub dla dzieci 4-12 lat  • klub dla nastolatków 13-16 lat (w okresie wakacji)  • minidyskoteki  • plac zabaw  • menu dla dzieci  • brodzik  • aquapark z 5 zjeżdżalniami  • wysokie krzesełka w restauracji  • opieka nad dzieckiem od 4 lat (na zapytanie, płatna)

Sport i wellness

W cenie • podgrzewany basen kryty (w zależności od warunków pogodowych) • tenis (z rakietami i piłkami) • squash • wycieczki rowerami górskimi • siatkówka plażowa • tenis stołowy • boccia • rzutki • koszykówka • sala fitness • wypożyczenie katamaranów (za okazaniem licencji) • deski do windsurfingu (maksymalnie 1 godzina dziennie) • kajaki • jacuzzi • łaźnia parowa • 2 sauny

Płatne • oświetlenie kortów • łucznictwo • narty wodne • kręgle • masaże • salon piękności • bilard

Rozrywka

• codzienny program animacyjny • wieczorne przedstawienia • sala kinowa • sala kinowa VIP (płatna) • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Suita junior z widokiem na morze JSM1

• 2-3 os. • ok. 52 m2 • widok na morze • pokój dzienny-sypialny z sofą • wanna • WC • TV satelitarna • suszarka • minibar (w cenie) • sejf (w cenie) • balkon • Wi-Fi • klimatyzacja (centralnie sterowana, w zależności od pogody)

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2

• 1-2 os. • ok. 27 m2 • widok na morze • wanna • WC • TV satelitarna • suszarka • minibar (w cenie) • sejf (w cenie) • balkon • Wi-Fi • klimatyzacja (centralnie sterowana, w zależności od pogody)

Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1

• 2-4 os. • ok. 30 m2 • widok na morze • oddzielna sofa • pokój dzienno-sypialny • wanna • WC • TV satelitarna • suszarka • minibar (w cenie) • sejf (w cenie) • balkon • Wi-Fi • klimatyzacja (centralnie sterowana, w zależności od pogody)

Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM2

• 3-6 os. • ok. 54 m2 • widok na morze • dwie łazienki • dwa pokoje 2-osobowe połączone drzwiami • wanna • WC • TV satelitarna • suszarka • minibar (w cenie) • sejf (w cenie) • balkon • Wi-Fi • klimatyzacja (centralnie sterowana, w zależności od pogody)

Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM3

• 2-4 os. • ok. 48 m2 • widok na morze • oddzielna sypialnia • pokój dzienny z sofą • wanna • WC • TV satelitarna • suszarka • minibar (w cenie) • sejf (w cenie) • balkon • Wi-Fi • klimatyzacja (centralnie sterowana, w zależności od pogody)

Pokój rodzinny ekonomiczny FZZ1

• 2-4 os. • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad i kolacja w formie urozmaiconego bufetu • późne śniadanie • w ciągu dnia przekąski i tureckie specjały • po południu kawa i ciasta • nocna przekąska • lokalne i napoje alkoholowe i bezalkoholowe 

Płatne • 4 restauracje a la carte (m.in. turecka, włoska, międzynarodowa, rybna, konieczna rezerwacja, opłata ok. 10 €/osoba)

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Kompleks znajduje się w Akyarlar, ok. 10 km od centrum Turgutreisi,  ok. 25 km od centrum Bodrum. Odległość od międzynarodowego portu lotniczego Bodrum-Milas wynosi ok. 60 km

PLAŻA

Bezpośrednio przy hotelu, plaża prywatna piaszczysta o długości 440 m oraz pomosty o łącznej powierzchni 1000 m2. Na plaży możliwość wynajęcia domków sułtańskich za opłatą. Leżaki, materace, parasole i ręczniki plażowe dostępne są bezpłatnie. Wydzielona część dla dzieci.

HOTEL

Kategoria lokalna 5* Duży luksusowy kompleks zbudowany w 2009 r. gwarantuję duży komfort i wygodę, całkowita powierzchnia 50 tys. m2. Składa się z budynku głównego i 14 rezydencji. Hotel posiada 384 doskonale wyposażonych pokoi. Hotel zwrócony jest w stronę morza, zbudowany tarasowo zachwyca luksusem i stylem.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Kefalonya - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 4 restauracje á la carte (płatne: 10 EUR/os., wymagana wcześniejsza rezerwacja): Kebabi - kuchnia turecka, Luna Piena - kuchnia włoska, Biberi - kuchnia meksykańska, Vento - owoce morza, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, 8 barów, (bar w lobby, Cine bar, bar witaminowy, bar przy basenie, bar na pomoście, fushion bar, Moonlight club, disco bar); minimarket, sklep z pamiątkami, kantor, biblioteka, kino. Taras z widokiem na morze, duży ogród, za opłatą: room-service, pralnia, fryzjer, fotograf, wypożyczalnia samochodów, parking, opiekunka do dzieci, lekarz na wezwanie.

INTERNET

Wi-Fi  bezpłatne w lobby, kafejka internetowa (bezpłatna).

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen główny, basen animacyjny, aquapark z 5 zjeżdżalniami, basen z hydromasażem, basen kryty. Leżaki, materace, parasole i ręczniki bezpłatne, centrum fitness, kort tenisowy, boisko do piłki nożnej, squash, siatkówka plażowa, koszykówka, windsurfing i catamaran (wymagany certyfikat), aerobik, gimnastyka, step, łucznictwo, rowery, łaźnia turecka, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, szachy, gry karciane, tenis stołowy, rzutki, kino oraz codzienne animacje i wieczorne przedstawienia. Odpłatnie: sporty motorowodne na plaży, oświetlenie kortu tenisowego i boiska do piłki nożnej, kręgle, gry elektroniczne, masaże i zabiegi w centrum Spa, szkoła żeglowania i nurkowania.

DLA DZIECI

brodzik na terenie mini clubu, basen kryty, specjalnie wydzielona plaża, animacje, mini club dla dzieci w wieku 4-12 lat, young club dla dzieci w wieku 13-16 lat, restauracja dla dzieci Zuzu, krzesełka w restauracji, łóżeczka dla niemowląt, opiekunka, aquapark z 5 zjeżdżalniami.

ZAKWATEROWANIE

384 pokoje, budynek główny i wille. -Pokoje typu Promo (ekonomiczne) mniejsze (ok. 24m2) wyposażone podobnie jak pokoje standardowe, posiadają małe łazienki, bez balkonów.-Pokój standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m2, mały balkon lub taras (stolik i krzesełka). Wszystkie pokoje posiadają indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka, telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (codziennie uzupełniany w wodę, napoje bezalkoholowe oraz piwo); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem. W hotelu występują również pokoje typu -deluxe: 2-os. za dopłatą (możliwość 1 dostawki), ok. 36 m2, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo zestaw do kawy i herbaty z widokiem na morzeoraz -pokoje rodzinne: 2-os. z dopłatą,  (możliwość 2 dostawek), ok. 32 m2, wyposażenie jak w pokoju standardowym.

WYŻYWIENIE

Ultra all inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w wyznaczonym miejscu w restauracji; lody w wyznaczonym miejscu (10.00-18.00); kawa, herbata; późne przekąski; napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe dostępne całą dobę w wyznaczonym barze. Markowe alkohole oraz świeżo wyciskane soki owocowe serwowane są za dodatkową opłatą.

INFORMACJE DODATKOWE

http://www.kefaluka.com Hotel posiada 4 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych, istnieje możliwość zarezerwowania takiego pokoju na zamówienie".holidaycheck 5.3  rekomendacja 91%

CENA

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.


Itaka Gala
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Turcja / Bodrum

Opis oferty:

Zwrócony w stronę morza, zbudowany tarasowo hotel zachwyca luksusem i stylem. Położony na obszarze 50 tys. m² oferuje gościom wszelkie wygody i atrakcje, a najwyższa jakość usług sprawia, że spędzają tu najwspanialsze wakacje. Doskonały program dziennych animacji dla dzieci i dorosłych, nowoczesne zaplecze sportowe i hotelowy aquapark z licznymi zjeżdżalniami, nie pozwolą zaznać nudy, a profesjonalne, wieczorne show w hotelowym amfiteatrze gwarantuje relaks po dniu pełnym wrażeń. Hotel słynie ze wspaniałej kuchni i bogatej oferty all inclusive. Niewątpliwie jednym z największych jego atutów jest ogromny basen, z którego rozpościera się przepiękny widok na morze i grecką wyspę Kos.

POŁOŻENIE:

w miejscowości AKYARLAR, ok. 10 km od centrum Turgutreis, ok. 25 km od centrum Bodrum ze sklepami, restauracjami i barami; ok. 60 km od portu lotniczego w Bodrum; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu (Bodrum, Turgutreis).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, platforma do opalania, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objęty formułą all inclusive.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, stylowy, zbudowany w 2009 r., 384 pokoje, budynek główny i wille, 9 pięter, 8 wind, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Kefalonya - daniaw formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 restauracje á la carte (płatne: 10 EUR/os., wymagana wcześniejsza rezerwacja): Kebabi - kuchnia turecka, Meyhawe - owoce morza, 8 barów, w tym bar w lobby, bar przy basenie, snack bar; minimarket, sklep z pamiątkami, kantor; centrum konferencyjne dla 420 osób, taras z widokiem na morze, pięknie zaaranżowany, duży ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service, pralnia, fryzjer, fotograf, wypożyczalnia samochodów, parking, opiekunka do dzieci, lekarz na wezwanie; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m², elegancki, klimatyzowany, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (codziennie uzupełniany w wodę, napoje bezalkoholowe oraz piwo); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

deluxe:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 36 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo zestaw do kawy i herbaty;

rodzinny:

2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 32 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokoje deluxe i rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, słodka woda, ok. 1000 m², gł. 1,1-1,4 m, jacuzzi, ok. 90 m² , basen, przy którym odbywają się animacje, słodka woda, ok. 325 m², gł. ok. 1,1-1,4 m, miniaquapark z 5 zjeżdżalniami (czynny w określonych przez hotel godzinach), ok. 430 m², 2 baseny dla dzieci, słodka woda, ok. 160 m² i ok. 50 m², gł. ok. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 2 korty tenisowe (oświetlenie płatne), tenis stołowy, siatkówka plażowa, koszykówka, rzutki, szachy, squash, 1 lekcja nurkowania w basenie; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), teen klub (13-16 lat), dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci: dzienne animacje przy basenie, gimnastyka, aerobik, step, wieczorem muzyka na żywo, show i przedstawienie w hotelowym amfiteatrze; za opłatą: kręgielnia, gry komputerowe, bilard; centrum Spa: bezpłatnie: kryty basen, ok. 125 m², siłownia, łaźnia turecka, jacuzzi, łaźnia parowa, sauna; płatne: masaże, zabiegi pielęgnacyjne; sporty wodne na plaży.ULTRA

ALL INCLUSIVE 24 H:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w wyznaczonym miejscu w restauracji (12.00-18.00); lody w wyznaczonym miejscu (10.00-18.00); kawa, herbata (17.00-18.00); późne przekąski (23.00-07.00); napoje bezalkoholowe, lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe dostępne całą dobę w wyznaczonym barze.

KONTAKT:

0090/2523110390, www.kefaluka.com

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA TURECKA

*****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

Hotel położony na powierzchni 50.000 m, w odległości 10 km od centrum miasteczka Turgutreis, 26 km od centrum Bodrum, 60 km od lotniska.

PLAŻA

Bezpośrednio przy hotelu, z pomostem; wydzielona część dla dzieci; przy plaży znajduje się 6 specjalnych pawilonów, które są dodatkowo płatne; leżaki, parasole i materace są bezpłatne.

ZAKWATEROWANIE

384 pokoje; Typy pokoi: 152 pokoje standardowe (27 m), 120 pokoi Family Large (30-34 m, jeden większy pokój), 40 pokoi łączonych, 12 typu Deluxe (36 m), 26 Junior Suite (52-56 m), 16 Family Suite (48-79 m, dwa pokoje oddzielone drzwiami), 12 typu Superior Suite (126 m) oraz 2 typu Prestige Suite (186 m); 4 pokoje przystosowane są dla osób niepełnosprawnych; większość pokoi ma widok na morze; Wyposażenie: telewizor LCD, łącze Wi-Fi (odpłatnie), balkon lub taras, łazienka z WC, suszarka do włosów, telefon, mini bar, sejf, klimatyzacja.

RESTAURACJE I BARY

Restauracja główna (wewnątrz i na zewnątrz), 4 restauracje a'la carte: włoska, turecka, serwująca owoce morza oraz Kuchnie Świata (restauracje płatne - 10 euro/osobę, wymagana rezerwacja, dzieci poniżej 12 lat nie mogą korzystać z restauracji tureckiej oraz z owocami morza), restauracja z przekąskami AGORA, Flat Bread House, restauracja Zuzu; 7 barów: w lobby, przy basenie, Cine bar, Pier Bar, bar witaminowy, Moonlight Club, bar w dyskotece; cukiernia.

Wyżywienie

Ultra All inclusive 24h: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski między posiłkami, soki ze świeżych owoców podczas śniadania; napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji oraz niektóre importowane dostępne są przez całą dobę (jeden bar otwarty jest w godzinach nocnych); odpłatnie - importowane alkohole, shisha.

SPORT I ROZRYWKA

Baseny: główny, rekreacyjny, wewnętrzny, Aquapark z 5 zjeżdżalniami, basen z hydromasażem; Bezpłatnie: centrum fitness, 2 korty tenisowe, boisko do piłki nożnej, squash, siatkówka plażowa, koszykówka, Windsurfi i Catamaran (wymagany certyfikat), aerobik, gimnastyka, step, łucznictwo, rowery, łaźnia turecka, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, szachy, gry karciane, tenis stołowy, rzutki, codzienne animacje i wieczorne przedstawienia; Odpłatnie: sporty motorowodne na plaży, oświetlenie kortu tenisowego i boiska do piłki nożnej, kręgle, bilard, gry elektroniczne, masaże i zabiegi w centrum SPA, szkoła nurkowania.

DLA DZIECI

3 brodziki: 2 zewnętrzne, 1 wewnętrzny; mini klub (4-12 lat) oraz klub dla nastolatków, bufet dla dzieci, wysokie krzesełka oraz łóżeczka dla niemowląt, zjeżdżalnie, program animacyjny, pokój do spania i obszar do zabawy, opiekunka do dziecka (odpłatnie).

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

8 wind (w tym 4 panoramiczne), profesjonalne centrum SPA (18 pokoi masaży, 2 sauny, łaźnia turecka i parowa, salon piękności), kino, parking, łącze internetowe Wi-Fi oraz kafejka internetowa (bezpłatnie), centrum biznesowe, fryzjer, sklepy, biblioteka, wypożyczalnia samochodów, usługi medyczne, punkt wymiany walut.

NASZYM ZDANIEM

Wspaniały hotel, który oferuje bogatą wersję wyżywienia Ultra all inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla osób w każdym wieku. Polecamy zwłaszcza dla osób aktywnych oraz rodzin z dziećmi. Dodatkowym atutem jest położenie bezpośrednio przy plaży w ładnej zatoce na dużym, zielonym terenie.

STRONA INTERNETOWA

www.kefaluka.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Bodrum

POłOżENIE

hotel położony jest ok. 25 km od centrum Bodrum, ok. 60 km od lotniska w Bodrum/Milas.

PLAżA

obiekt znajduje się bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży o długości 440 m, do dyspozycji Gości jest również platforma do opalania. Leżaki, materace, parasole i ręczniki na plaży i przy basenie bezpłatne. Bar na pomoście bezpłatny.

WYPOSAżENIE

Hotel położony jest tarasowo, składa się z budynku głównego i 14 rezydencji, posiada 384 pokoje, został otwarty w 2009 roku. Do dyspozycji Gości znajduje się lobby z recepcją, 8 wind, sklepiki i punkty usługowe, restauracja, 4 restauracje a’la carte (płatne, rezerwacja), 7 barów, 5 sal konferencyjnych, 3 baseny, basen kryty, 5 zjeżdżalni. Hotel akceptuje karty Visa, Master, Euro. www.kefaluka.com

KATEGORIA LOKALNA

5 gwiazdek.

ZAKWATEROWANIE

Pokoje Dwuosobowe (A1-2A, A1-2D) wyłożone laminatem,TV/SAT, telefon, minibar (codziennie napoje bezalkoholowe), sejf, klimatyzacja indywidualna, łazienka z wanną i prysznicem, suszarka do włosów, WC, balkon, widok na morze. A2D na najwyższych piętrach z najlepszym widokiem na morze, łóżko francuskie. Pokoje Ekonomiczne (A2S) wyposażone podobnie jak A2A. Pokoje Junior Suite (A2-3C) wyposażone podobnie jak A2A, balkon lub taras, widok na morze. Pokoje Rodzinne (A2B), wyposażone podobnie jak A2A, łazienka z wanną lub prysznicem, balkon, widok na morze.

DZIECI

miniklub dla dzieci 4-12 lat,maxiklub dla dzieci 13-16 lat,animacje, plac zabaw dla dzieci, oddzielny brodzik, krzesełko w restauracji, łóżeczko dla dziecka (na zapytanie).

ROZRYWKA

w ciągu dnia i wieczorem animacje prowadzone przez zespół hotelowy.

DOSTęP DO INTERNETU

bezprzewodowy Internet w lobby i kawiarenka internetowa bezpłatne.

SPORT

aerobik, bilard, łucznictwo, kręgle (płatne), squash, siłownia, siatkówka plażowa, tenis (oświetlenie płatne), tenis stołowy, szkoła nurkowania (płatna), sporty wodne na plaży (płatne).

WELLNESS

sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne), masaż (płatny), Centrum Spa & Beauty (płatne).

ULTRA ALL INCLUSIVE 24

kuchnia międzynarodowa.Śniadania, śniadania dla śpiochów, obiady, kolacje w formie bufetu, po południu przekąski, kawa, herbata, ciasteczka, przekąski nocne. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne oraz niektóre napoje alkoholowe importowane dostępne są bezpłatnie przez cała dobę. Dodatkowo płatne są soki ze świeżych owoców, napoje importowane, butelkowane, espresso, cappucino i napoje w dyskotece.

Dodatkowe informacje

WCZEŚNIEJ = TANIEJ do 31.01.14 15% ZNIżKI, do 31.03.14 10% ZNIżKI MEGA ZNIżKA 200 PLN/os/do 31.01.14/pobyt od 08.07.14 do 25.08.14 DNI GRATIS 7=6, 14=12 w terminach 14.06-21.06.14, 19.09-31.10.14 DLA DZIECI do 12 LAT- pobyt gratis SENIOR 65 PLUS - 5% ZNIżKI DLA NOWOżENCÓW - 10% ZNIżKI

Polecamy

długa, piaszczysta plażaall inclusive na najwyższym światowym poziomie

Plus

PRESTIGE ULTRA ALL INCLUSIVE 24 POBYT DLA DZIECI GRATIS WELLNESS WI-FI GRATIS


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

5

Region

BODRUM CENTER

Opis oferty:

hotel usytuowany na terenie o łącznej powierzchni 50.000m², tarasowo zbudowany budynek hotelowy z ośmioma windami, w tym 4 panoramiczne; do dyspozycji gości: basen główny (1.000m2), basen dla aktywnych (325m²), Aqua Park z 5 zjeżdżalniami, basen z hydromasażem (90m²), basen kryty (podgrzewany w Centrum Spa, 125m²), restauracja główna "Kefalonya", 4 restauracje A'la carte (włoska, turecka, międzynarodowa, ryby i owoce morza), 9 barów, centrum konferencyjne

POKOJE:

w hotelu znajdują się 384 pokoje (95% pokoi posiada widok na morze): 152 pokoje standardowe, 120 pokoi rodzinnych, 40 pokoi łączonych, 12 pokoi deluxe, 4 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych oraz 56 pokoi typu suite; wyposażenie: klimatyzacja centralnie sterowana (w zależności od warunków pogodowych), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, sejf, zestaw do parzenia kawy i herbaty, bezprzewodowe lub kablowe łącze internetowe, minibar, balkon lub taras

DODATKOWO PŁATNE:

ściąganie danych poprzez łącze internetowe w pokoju, pralnia, room service, wynajęcie pawilonów plażowych, sporty wodne na plaży, oświetlenie kortów tenisowych i boiska do piłki nożnej, kręgielnia, sala gier, strzelnica, masaże, zabiegi kosmetyczne, centrum Spa, fryzjer, lekarz, fotograf, restauracje A'la carte

KONTAKT:

www.kefaluka.com

POŁOŻENIE:

ok. 10 km od Turgutreis, ok. 25 km od Bodrum i ok. 60 km od lotniska

PLAŻA:

piaszczysto-żwirowa plaża o długości 440m znajduje się bezpośrednio przy hotelu, molo o powierzchni 1000m²; serwis plażowy: parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne

WYŻYWIENIE:

Ultra All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja, późny posiłek oraz przekąski (wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, importowane, napoje energetyczne oraz alkohol wysokojakościowy

DLA DZIECI:

brodzik (160m²), brodzik przy mini klubie (50m²), brodzik kryty, Aqua Park dla dzieci powyżej 4 lat, mini klub (4-12 lat; z wydzieloną częścią sypialną i pokojem zabaw), klub dla młodzieży (13-16 lat), łóżeczko (na życzenie), krzesełka w restauracji

SPORT I ROZRYWKA:

animacje w ciągu dnia i wieczorem, siłownia, 2 korty tenisowe, squash, siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej, koszykówka, łucznictwo, rowery, tenis stołowy, rzutki, łaźnia turecka, sauna, łaźnia parowa, śnieżno-lodowa fontanna, tryktrak, internet bezprzewodowy, kino, dyskoteka


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.


Itaka Gala R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Turcja / Bodrum

Opis oferty:

Zwrócony w stronę morza, zbudowany tarasowo hotel zachwyca luksusem i stylem. Położony na obszarze 50 tys. m² oferuje gościom wszelkie wygody i atrakcje, a najwyższa jakość usług sprawia, że spędzają tu najwspanialsze wakacje. Doskonały program dziennych animacji dla dzieci i dorosłych, nowoczesne zaplecze sportowe i hotelowy aquapark z licznymi zjeżdżalniami, nie pozwolą zaznać nudy, a profesjonalne, wieczorne show w hotelowym amfiteatrze gwarantuje relaks po dniu pełnym wrażeń. Hotel słynie ze wspaniałej kuchni i bogatej oferty all inclusive. Niewątpliwie jednym z największych jego atutów jest ogromny basen, z którego rozpościera się przepiękny widok na morze i grecką wyspę Kos.

POŁOŻENIE:

w miejscowości AKYARLAR, ok. 10 km od centrum Turgutreis, ok. 25 km od centrum Bodrum ze sklepami, restauracjami i barami; ok. 60 km od portu lotniczego w Bodrum; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu (Bodrum, Turgutreis).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, platforma do opalania, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objęty formułą all inclusive.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, stylowy, zbudowany w 2009 r., 384 pokoje, budynek główny i wille, 9 pięter, 8 wind, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Kefalonya - daniaw formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 restauracje á la carte (płatne: 10 EUR/os., wymagana wcześniejsza rezerwacja): Kebabi - kuchnia turecka, Meyhawe - owoce morza, 8 barów, w tym bar w lobby, bar przy basenie, snack bar; minimarket, sklep z pamiątkami, kantor; centrum konferencyjne dla 420 osób, taras z widokiem na morze, pięknie zaaranżowany, duży ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service, pralnia, fryzjer, fotograf, wypożyczalnia samochodów, parking, opiekunka do dzieci, lekarz na wezwanie; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m², elegancki, klimatyzowany, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (codziennie uzupełniany w wodę, napoje bezalkoholowe oraz piwo); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

deluxe:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 36 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo zestaw do kawy i herbaty;

rodzinny:

2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 32 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokoje deluxe i rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, słodka woda, ok. 1000 m², gł. 1,1-1,4 m, jacuzzi, ok. 90 m², basen, przy którym odbywają się animacje, słodka woda, ok. 325 m², gł. ok. 1,1-1,4 m, miniaquapark z 5 zjeżdżalniami (czynny w określonych przez hotel godzinach), ok. 430 m², 2 baseny dla dzieci, słodka woda, ok. 160 m² i ok. 50 m², gł. ok. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 2 korty tenisowe (oświetlenie płatne), tenis stołowy, siatkówka plażowa, koszykówka, rzutki, szachy, squash, 1 lekcja nurkowania w basenie; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), teen klub (13-16 lat), dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci: dzienne animacje przy basenie, gimnastyka, aerobik, step, wieczorem muzyka na żywo, show i przedstawienie w hotelowym amfiteatrze; za opłatą: kręgielnia, gry komputerowe, bilard; centrum Spa: bezpłatnie: kryty basen, ok. 125 m², siłownia, łaźnia turecka, jacuzzi, łaźnia parowa, sauna; płatne: masaże, zabiegi pielęgnacyjne; sporty wodne na plaży.

ULTRA ALL INCLUSIVE 24 H:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w wyznaczonym miejscu w restauracji (12.00-18.00); lody w wyznaczonym miejscu (10.00-18.00); kawa, herbata (17.00-18.00); późne przekąski (23.00-07.00); napoje bezalkoholowe, lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe dostępne całą dobę w wyznaczonym barze.

KONTAKT:

0090/2523110390, www.kefaluka.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Znakomity hotel, znany i lubiany przez gości. Malowniczo położony - bezpośrednio przy plaży zatokowej, w zielonym ogrodzie. Doskonały system All Inclusive oraz mnóstwo atrakcji dla starszych i młodszych to największe atuty tego obiektu.


Mapa Hotelu Kefaluka Resort

Opinie o Hotelu Kefaluka Resort

Świetne pokoje, delux z pięknym widokiem na morze. Jedzenie ekstra, desery przepyszne, alkohole dostępne przez całą dobę. Animatorzy - bardzo energiczna, żywiołowa i uśmiechnięta ekipa! Troszkę drogo, ale jednak hotel jest wart swojej ceny! :)

POLECAM:
wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Cudowny! Piękny zadbany teren. Pokoje luksusowe jak wszystkie wnętrza. Duży basen. Plaża odpowiednio zagospodarowana. Fajne animacje po angielsku głónie. Do jedzenia i napoi nie sposób się przyczepić. Polecam. Ja na pewno wrócę!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Jak dla mnie super hotel, z niezapomnianymi widokami i super infrastrukturą - baseny, zjeżdżalnie dla dzieciaków itd. Fajne animacje wieczorami. Posiłki super smaczne, zero monotonii. I do tego przemiła obsługa! Hotel na bardzo wysokim poziomie, wszystkim niezdecydowanym serdecznie polecam :))

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Nowoczesny, fajnie zaprojektowany i rozłożony hotel, idealny na urlop z dziećmi w bardzo dobrych warunkach. My przyjechaliśmy grupką znajomych i również się nie nudziliśmy. W pokojach barek codziennie uzupełniony w świeże napoje. Jedzenie smaczne i w dużej ilości. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu, na pewno wrócimy w następne lato :-)

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Kefaluka Resort - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj deluxe
1 os. pokoj standardowy
1 os. pokoj standardowy promo
2 os. junior suite - na potwierdzenie
2 os. pokoj deluxe
2 os. pokój rodzinny large - na potwierdzenie
2 os. pokój rodzinny suite - na potwierdzenie
2 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj standardowy promo
2 pokoje standardowe połączone drzwiami - na potwierdzenie
4 os. superior suite - na potwierdzenie
SUITE RODZINNY
DUŻY POKÓJ RODZINNY
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA MORZE
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy w supercenie
DELUXE ROOM
Pokój rodzinny z widokiem na morze
Pokój rodzinny z widokiem na morze
Pokój rodzinny z widokiem na morze
Pokój rodzinny w supercenie
Junior suita z widokiem na morze
JUNIOR SUITE
POKÓJ EKONOMICZNY
CONNECTION ROOM

Kefaluka Resort - Możliwości wyżywienia:


Kefaluka Resort - miasta wylotu:


Kefaluka Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Kefaluka Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00